Hur man berättar för mamma om den första menstruationen?

Blödning

Vanligtvis börjar den första menstruationen hos flickor mellan 12 och 14 år. Men varje organism är individuell, och kanske är det din period som kommer i en tidigare eller senare ålder..

Många flickor känner sig förvirrade när de hittar spår av blod på sina underkläder eller sängkläder. Oroa dig inte: menstruationen är helt normal, det är en integrerad del av varje kvinnas liv.

Viktiga förändringar har skett i din kropp, och nu måste du använda hygienprodukter flera dagar i månaden. Vilka man ska välja, hur man ska hantera obehagliga upplevelser, om det är värt att hålla en menstruationskalender - du är förmodligen intresserad av dessa och många andra frågor. Du kan be dem till den närmaste och käraste personen - din mamma.

Våra tips hjälper dig att övervinna förlägenhet och förbereda dig för en konversation om detta känsliga ämne..

3 skäl att berätta för mamma om din period

Du får stöd

För många flickor är den första menstruationen verklig stress. Mamma, du kan säkert klaga på svaghet, obehagliga kramper i nedre del av buken, kraftiga blödningar, humörsvängningar. Hon kommer att förstå dig väl, för i hennes liv fanns det redan många menstruationscykler. Mamma berättar hur du ska hantera obehag. Dessutom, om du känner dig illa, kan du gå till gynekologen tillsammans. Detta kommer att krävas om menstruationen är riklig, lång (mer än sju dagar) eller mycket smärtsam.

Du kan ställa frågor

När du vänder dig till mamma får du möjlighet att lära dig allt du behöver om menstruation. Du kan fråga vilka hygienprodukter som finns och vad du väljer - tamponger eller kuddar. Fråga din mamma om hon upplever smärta under sin tid, om hon har premenstruellt syndrom och hur hon klarar av obehag. Om du har en nära relation kan du kontakta andra ämnen relaterade till kvinnors hälsa. Så den första menstruationen är en bra anledning att prata om sexliv och preventivmedel. Mamma kanske redan vill berätta om det här, men visste inte var man ska börja..

Din relation kommer att bli mer förtroende.

Ett samtal med din mamma om ett så känsligt ämne kommer att stärka din känslomässiga anslutning. Att diskutera ”kvinnors hemligheter” är ett utmärkt sätt att bygga förtroendeförhållanden. Förståelse i familjen hjälper dig att hantera dina känslor av att växa upp..

Hur man förbereder sig för en konversation med mamma?

Försök att lugna ner

Innan du börjar en konversation med mamma, bli av med känslor av rädsla och förlägenhet. För att övervinna spänningen kan du ta en promenad, ta ett bad, ta några djupa andetag, ta en tupplur osv. Om du känner dig för nervös och inte är redo att starta en konversation med din mamma just nu, ska du inte rusa saker.

Gör en konversationsplan

Det är svårt för många flickor att omedelbart hitta rätt ord att prata om förändringar i kroppen. En förberedd konversationsplan får dig att känna dig mer säker och lugn. Tänk på vad du vill säga och / eller fråga. Du kan skissa några lämpliga fraser i en anteckningsbok. Om du är mycket orolig, repetera ditt tal i förväg.

Välj ett bekvämt ögonblick

Tänk på den bästa tiden att kontakta din mamma med så spännande nyheter. Bäst av allt, om hon för närvarande inte kommer att ha bråttom eller göra viktiga saker. I detta fall kommer mamma att kunna ge dig tillräckligt med uppmärksamhet. Ämnet menstruation är ganska intimt, så det mest praktiska ögonblicket för konversation är när du är ensam. Till exempel kan du prata om din period, när mamma kommer in i ditt rum, säg god natt.

Enkla sätt att berätta för din mamma om din period

Säg det rakt

Det enklaste sättet är att närma sig din mamma och, efter att ha övervunnit din förlägenhet, rapportera början av menstruationen. Detta kan presenteras som goda nyheter eller bara för att nämna i förbigående.

 • Hur påbörjar en konversation? För många föräldrar verkar konversationsformatet ”låt oss sitta och prata om ett viktigt ämne” för skrämmande. Kanske kommer du och din mamma att känna dig avslappnad om konversationen börjar i en bekant miljö, som hemma medan du tittar på TV, på väg till skolan eller till affären. Om det är svårt att omedelbart prata om menstruation kan du först diskutera ett annat ämne. Efter att ha pratat kommer du att koppla av lite, så att det blir lättare för dig att komma igång.
 • Hur väljer jag ord? Om du har svårt att välja rätt formulering kan du använda färdiga fraser. "Mamma, det verkar som om jag har börjat menstruera." ”Låt oss gå till affären. Jag behöver feminina hygienprodukter. ” "Det är svårt för mig att berätta direkt, i allmänhet," sådana "dagar började för mig." Välj alternativet som är närmare dig, kom till din mamma, ta ett djupt andetag och säg frasen rykt.

Skriv en lapp

Det kan vara oerhört svårt för vissa flickor att övervinna förlägenhet, särskilt om inte det närmaste förhållandet har upprättats med deras mamma. I det här fallet kan du helt enkelt rapportera om menstruationens början, dina känslor och / eller svårigheter genom att skriva en anteckning. Du kan lägga det i ett kuvert och lämna det på bordet, i en kosmetisk väska, i en påse. Någon plats där mamman definitivt kommer att se anteckningen, men andra familjemedlemmar kommer inte att hitta den kommer att göra. Var uppmärksam, ibland efter en skriftlig bekännelse är det ännu svårare att starta en uppriktig konversation. Tänk igen om den här metoden är rätt för dig..

Skicka sms

Detta är ett bekvämt alternativ till en anteckning och ett bra alternativ om du inte har möjlighet att prata med din mamma privat (till exempel började menstruationen när du är i skolan eller ensam hemma). I ett SMS kan du också be dig köpa sanitetshanddukar eller tamponger..

Tips på butiken

En gemensam resa till stormarknaden är ett bekvämt sätt att informera mamma om början av den första menstruationen och undvika förlägenhet i konversation. Du kan helt enkelt stoppa framför hyllan där de feminina hygienprodukterna finns, eller omedelbart lägga i en korg ett paket med tamponger eller kuddar (se först till att de passar dig när det gäller absorptionsförmåga). Detta är ett bra ögonblick att konsultera med din mamma om vad som är bäst att använda under menstruationen..

Vad man ska göra om det inte finns någon möjlighet att prata med mamma?

Familjerna är olika: inte alla flickor har ett förtroendeförhållande med sin mamma. Om du är i en sådan situation, vänd dig till en annan nära person - till pappa, mormor, moster. Känn dig fri att prata om menstruation med din far. Kanske vet han mindre om kvinnlig fysiologi, men i alla fall kommer han att försöka hjälpa dig..

Om du av någon anledning inte kan berätta för dina släktingar om din period, kontakta din sköterska och ställa henne alla frågor som intresserar dig. Vissa flickor tycker att det är lite lättare att hantera en blyghet när de pratar med en utomstående. Du kan också be om en hygienprodukt från en sjuksköterska..

Hur man säger till en man att du har kritiska dagar?

Faktum är att min man kommer häromdagen från en affärsresa, och dessa dagar borde komma till mig. Naturligtvis vill han närhet. Hur kan jag nu säga till honom att jag inte har något sinne för dessa dagar. Vi bor i olika städer. Vanligtvis går jag till honom själv. Hur kan jag nu berätta för honom om detta innan jag träffar dig? Ledsen för den dumma frågan.

Så säg det. För den kvinnliga kroppen är detta normalt och här är kvinnan inte utsatt för denna process. Om mannen är normal och adekvat kommer han inte att insistera på intimitet såvida du inte själv vill.

Om du är intresserad av vilken form att säga det? Så för att säga det, eller i extrema fall kan du förhålla dig till situationen med humor och be honom köpa packningar))) om han inte är alltför känslomässig eller stolt, kommer han lugnt att göra det och förstå varför du behöver dem. Samtidigt dödar du honom och letar efter "löss" och dödar två fåglar med en sten: berätta för din älskade den nödvändiga informationen och få ytterligare förpackningar. Ladda bara ner förpackningsfoto från Internet och skicka det till honom, annars är valet av packningar för en man en hjärnaxplosion. Jag säger dig som man.

Månadsvis, sex, PMS: hur man berättar för en kille vad som händer med din kropp

Pratar om fysiologi utan skam.

Text: Dasha Amosova · 19 november 2018

Oooo, vilka fruktansvärda ord vi har i titeln! Skämt - det här är de vanligaste begreppen, förmodligen bekanta för dig. Ja, det är bara din missus som rodnar vid synen av reklamtätningar och beskriver könet med frasen "väl, fram och tillbaka, det är allt." Hur förklarar jag för en ung man de strukturella egenskaperna i din kropp? Läs i vårt material.

Studera frågan

Undersök först i detalj all tillgänglig information - helst modern. Varför förändras stämningen under PMS och du vill äta allt? Varför är bröstet så känsligt? Vad är skillnaden mellan stora och små labia? Så snart du själv börjar förstå materialet kommer det att vara enkelt att berätta för en annan.

Tryck inte

Vad du definitivt inte bör göra är att utropa och bli förvånad, "Hur kan du inte veta detta ?!" För det första är detta en fel i vår utbildning - det finns helt enkelt inte tillräckligt med timmar för en tillgänglig och förståelig berättelse om anatomi isolerat från reproduktion. Elever och elever vet knappt hur deras egna kroppar fungerar - än mindre det motsatta könet.

För det andra, kan du skryta med din kunskap om en pojkig kropp? ;)

Det viktigaste är inte att ta för givet att din troende vet lika mycket som du gör. I bästa fall vet han lite mindre, i värsta fall - hans föräldrar och samhället inspirerade honom att tro att menstruationen är smutsig och fu, och flickan får inte nöje under sex i princip. Det kan ta lång tid att prata och förstöra myter, men gör det utan tryck och våld. Men det är värt det, tro!

Var intresserad av hans kropp

Vill du berätta för honom om dina funktioner? Gör dig redo att höra killen tillbaka. I ett framgångsrikt par går alla processer ömsesidigt. Om du alltid har varit intresserad av hur killar lever, har du en levande expert som kan svara på alla frågor. Ja, den manliga kroppen förbereder sig inte på befruktning en gång i månaden, men annars är det inte många skillnader.

Exempelvis har killar säsongsvariationer i hormoner, som i vardagen kallas "manlig PMS." Symtomen inkluderar irritabilitet, apati och ökad aptit..

Den bästa tiden att börja studien är före och under sex. Killar är fortfarande blygsamma, och det är också svårt för dem att dela sina känslor. Var intresserad av vad han gillar och vad som inte gör - det är definitivt inte värt att spela tystnad.

Var inte blyg

Var enkel: prata inte om vardagen i stil med gamla slaviska legender. Glöm fraserna "röda dagar i kalendern", "dessa dagar", "gäster har kommit". Tänk dig att även ordet "menstruation" är en eufemism som ersätter den mer vetenskapliga "menstruationen". Så du förklarar redan ganska dumt :)

Samma regel gäller för kroppsdelar: inte "där", men vagina, inte "knapp", utan klitoris. Dessa är vanliga medicinska namn, ännu mer neutrala än deras ersättare..

Stressa inte

Börja långsamt: flödet av ny information och killen kan bli generad. Ange nya ord i vardagen lite och visa ett personligt exempel. Många killar vill inte veta sanningen om den kvinnliga kroppen, eftersom de är rädda för att ta reda på helt ohygieniska detaljer. Visa honom att allt är bra med dig och att två eller tre dagar av blödning inte dödar en person i dig.

När du till exempel är i butiken, köp öppet förpackningar för kuddar eller tamponger. Om din mage gör ont under din period ska du bara säga det och be honom fylla en varmvattenflaska. I allmänhet hjälper empati mycket: om du beskriver hur illa det är för dig, kan han klättra upp på Internet för information för att hjälpa till. Bara inte ljuga och smycka, annars är det skrämmande för honom att röra dig.

Särskilt är det nödvändigt att säga om något är fel under sex.

Om du lugnt pratar om fysiologi, med stor sannolikhet kommer dina troende också att sluta oroa sig.

Hur man berättar för mamma om den första menstruationen

De förekommer i en flicka mellan 11 och 16 år gammal. Bland kvinnor kallas de med olika namn: "vänner på den röda Lada", "oväntade gäster", "röda dagar". Vissa flickor väntar på dem som ett tecken på att de växer upp, medan andra praktiskt taget inte vet något om dem. Men alla, som en, skäms för dem, eftersom vår mentalitet är strukturerad så här.

Och då kommer dagen när tonåringen "förvärvar" en sådan "gåva" och dilemmaet kommer framför henne: "hur säger jag till mamma att jag har mina perioder?"

Varför prata

Till att börja med är det värt att förstå varför du berättar för din mamma om en sådan händelse i ditt liv. Varje flicka, till och med den som väntade på sin period, uppfattar den första blödningen som något chockerande.

Och det är inget konstigt med det, det är nästan omöjligt att påverka det fysiska tillståndet, men det kommer att bli en storm av känslor i själen.

Varför måste jag berätta för min mamma att jag har min period?

 • Han kommer att vilja diskutera denna fråga med någon och mamma blir en oundgänglig samtalspartner. Därför är det första skälet att släcka törsten att uttala sig.
 • Det andra skälet kan säkert kallas påfyllning av ny information och deras tillstånd och följderna därav. Mamma kan ställas många frågor som hon kommer att svara utan problem. Dessutom är hon redan erfaren och hur många "överlevde" sådana månatliga perioder.
 • Du kan rådfråga henne om valet av personliga hygienprodukter: kan du använda tamponger, vilka kuddar och hur många droppar som är lämpliga, som det. Du kan också beröra ämnet obehag under menstruationen, hur man mjuknar upp sådana dagar och mycket mer..

Mamma är den närmaste och närmaste personen till dig på jorden. Hon, som ingen annan, kommer att förstå dig och stödja dig när som helst. Menstruation är ett litet steg, men redan i vuxen ålder. Och den här vägen medför vuxna svårigheter. Därför hittar du löpande support. Och om det är dåligt under blödning gör det ont i nedre del av buken, känns obehag - du kan gå till gynekologen med henne för en konsultation.

Ingenting samlar så mycket som en vanlig och intim hemlighet. Inte bara mamma kommer att komma närmare dig, utan någonstans kommer du att bli bättre på att förstå henne, men det är värt mycket. Det visar sig att menstruationen kan orsaka förtroende för varandra - missa inte denna chans.

Steg för erkännande

För det första måste du förstå - det är inget skamligt att du har din period. Därför är det inte läskigt att berätta, även om det första blodet smutsade nya saker, är allt detta naturligt. I framtiden kommer du att kunna kontrollera hela menstruationsprocessen själv och undvika sådana incidenter.

Men om du berättar att din mamma förblir en svår uppgift för dig kan du notera flera igenkänningsmönster. Det är dock värt att förstå att mamma också en gång var en liten flicka och var orolig precis som du. Kanske pratade hon med sin mamma, din mormor och fruktade inte mindre än dig. Förstå därför: hon kommer att förstå dig, så att du inte säger och inte gör det.

Och nu kommer vi att överväga olika scenarier hur man berättar för mamma om menstruation:

 • Alla säger i pannan. Som, så och så började mina perioder. Den enklaste och snabbaste metoden, lämplig för modiga flickor. Det är lämpligt om förhållandet mellan mamma och dotter förlitar sig tillräckligt.
 • Ledtråd. Allt är väldigt enkelt, när du köper varor i en butik, lägger hygienprodukten i korgen. Det är osannolikt att mamma missar ett sådant köp och förstår allt själv. Och sedan kommer hon att hitta rätt ögonblick att "viska" med dig.
 • Om språket verkligen inte vågar tala om detta ämne - skriv ett brev. I det, ange alla blyga stunder. Men kom ihåg att du måste dölja anteckningen så att bara mamma kan hitta den. Kanske är hennes kosmetiska väska eller väska, som hon inte lämnar utanför huset, lämplig.
 • Nu är världen fylld med tekniska innovationer. Så varför inte berätta för din mamma om din period genom ett meddelande på din telefon? Du kan göra detta medan du är i skolan, och när du kommer hem hittar du allt du behöver i ditt skåp. Och att diskutera resten av informationen kommer inte att vara så besvärlig som i början.
 • Följande mönster följer från det föregående - säg allt via telefon. När du pratar i en mobiltelefon kan du inte se samtalens ansikte och framför allt hans ögon. Detta kan användas för nyheter i ett så känsligt ämne, besvärlighet är minimal.
 • En situation där det inte är tillräckligt med en gnistrande relation med mamma kräver en mild inställning. Så du kan till exempel inte direkt säga utan antyda att det går förbi. Här, till exempel: ”Mamma, nu kommer jag att behöva extra utgifter en gång i månaden för hygienprodukter och jag kommer att behöva skriva en anteckning till skolan för att frigöra mig från gymmet. Tja, förstår du? "
 • Om din mamma är en upptagen person och du ser henne bara en dag i veckan kan du vända dig till en annan vuxen. Kanske blir det en mormor eller moster. De kommer då att hitta tid med din mamma att informera henne om en så viktig händelse..

Förresten, i USA fanns ett rekordantal Internetförfrågningar "Hur kan jag säga till mamma att jag redan har mina perioder?" Så att ungdomar inte är så oroliga, de tog de första perioderna som normalt, för några år sedan kom de på en semester till hedern för de första perioderna.

När flickan berättade för sin mamma om sina perioder, uppmanas mamma och dotters vänner att ha fest och fira flickans inträde i ”kvinnoklubben”. Det borde vara mycket rött på festen:

Det verkar vara ett bra exempel på hur man förhåller sig till den första månaden.

Några fler tips

Att erkänna din mamma att din första menstruation började är ganska svårt. Även när du har en mycket nära och tillförlitlig relation, är det synd att berätta för många flickor om menstruation och de känner sig besvärliga.

Du måste förstå att detta är en naturlig process och varje vuxen kvinna har upplevt det, och förr eller senare kommer hennes perioder att börja i varje flicka. Du måste ställa in och säga om den här nyheten..

Du måste förbereda dig för ett samtal med din mamma. Din menstruation är en naturlig process som sker i kroppen för varje representant för den vackra halvan. Därför är allt i ordning och prata med modern bör inte orsaka mycket rädsla. Om du inte är redo för en så allvarlig konversation ännu - vänta, vänja dig med ditt tillstånd. Inte alla flickor är redo att omedelbart berätta allt till sin mamma. Kom ihåg - det här är ditt eget företag och när du ska informera en vuxen om det - det är upp till dig.

Och för en konversation med mamma om din period är det bättre att välja ögonblicket då du är redo och ligger för honom. Du kan försöka anpassa dig till diskussioner om en känslig fråga. Använd någon lugnande metod: läsa en bok, titta på komedi, läka sömn. Det gör ingen skillnad vad man ska välja - det viktigaste är att hjälpa till att slappna av.

Dialogen måste startas någonstans, och varför inte kasta ett par lämpliga meningar för detta och sedan använda dem? Detta hjälper till att starta konversationen och först undvika öga-till-ögonkontakt (du kommer att läsa prompten). Och sedan följer konversationen på tummen.

Rätt tid. Det händer att jag är redo att säga, men platsen är inte lämplig eller främlingar stör. I den här situationen rekommenderas det att ringa mamma för en en-till-en konversation. Till exempel kan du ringa henne med orden: "Mamma, du och jag måste prata privat." När du stannar tillsammans blir det lättare att rapportera nyheterna.

Det händer att du inte planerar att prata om detta ännu, men sedan började ett uppriktigt samtal med min mor, varför inte använda det för personlig vinst. De säger att en sådan situation är det enklaste sättet att säga sanningen..

Eller kanske du bättre skulle använda ett avslappnat meddelande? Till exempel ska du åka en promenad och förresten, förresten, prata om din menstruation. Då går du till ditt företag, mamma smälter informationen - som ett resultat är det lättare för er båda att diskutera ett känsligt ämne i framtiden.

Ta reda på när mamma började menstruera. Du kan först ta reda på henne om hennes första perioder, när de började, vad hon gjorde. Troligtvis kommer mamma att gissa om ditt tillstånd och inte skynda dig, men hon kommer försiktigt att driva henne mot honom.

Mamma eller pappa

Varje familj är mörk. Det är möjligt att omständigheter har utvecklats i din familj som ligger nära din pappa. Han tillbringar mer tid med dig, du litar mer på honom, du har dina egna hemligheter som mamma inte vet något om.

Pappa är vuxen och han känner också till ”kvinnors angelägenheter”. Därför är det öppet för honom att det bara är värt att överväga - du måste säga allt uppriktigt sagt utan att gömma dig.

När du avslöjar en hemlighet för din far bör du tänka på några funktioner:

 • Pappa kommer definitivt att stödja dig, lugna dig. Förklarar att din kropp gradvis växer upp, du förvandlas till en kvinna och det är underbart.
 • Kommer att uppmärksamma pojkarnas relation på sådana "röda dagar". Gör dig upp för positivt tänkande i denna fråga..
 • Men han kommer inte att kunna berätta pålitligt alla svårigheterna under månadscykeln.
 • Hon kommer inte att kunna ge ett tips om valet av hygienprodukter och läkemedel för smärtsam menstruation. Det vill säga, han kommer alltid att stödja dig känslomässigt, men det är osannolikt att hjälpa till med råd om hur du kan leva i dag.

Riktigt, vem hindrar pappa från att berätta för mamma om det här samtalet? Därför berätta frimodig din far om några av dina problem, och han, i kraft av sin visdom, kommer att hitta lösningar.

Gynekolog

Det händer att en flicka väcks upp i svårighetsgrad och utan onödiga känslor. Det är särskilt skrämmande för så unga kvinnor att säga: "Jag har börjat min period".

Om du tillhör denna kategori tonåringar är följande råd åt dig. Det finns en sådan kvinnlig läkare - en gynekolog. Han vet allt om kvinnornas funktioner.

I princip är en gynekolog för ungdomar en ”livlinje” i alla kvinnors frågor. Du kan berätta för honom allt och inte vara rädd för att du kommer att fördömas.

Tro mig, varje dag kommer flickor som du till gynekologen och berättar deras historia. En läkare är en erfaren person och kan enkelt hitta rätt ord för dig.

Dessutom kommer gynekologen att ge rekommendationer om vad du behöver göra nästa, detta kommer att skydda dig från tvivelaktiga handlingar.

Var som det kan, kan du säga om den första menstruationen för mamma, pappa eller annan förvaltare - ingen skillnad. Det viktigaste är att förstå en sak: menstruationen är normal och naturlig, var inte blyg.

Dessutom lever vi i en avancerad värld, där, hur många uppriktiga det som är rädda för den naturliga processen är dumt.

"Kanske kan du överföra dem till en annan dag?" De mest löjliga uttalanden från män om menstruation

För en tid sedan bjöd en Twitter-användare med smeknamnet @brownandbella kvinnor att dela historier om de mest löjliga uttalanden från män om menstruation och kvinnlig fysiologi i allmänhet. Inlägget har orsakat ett stort svar från prenumeranter och har hittills samlat ungefär 20 tusen likes och mer än 11 ​​tusen kommentarer.

Användare svarade ivrigt på författarens samtal. Här är några av de verkliga berättelserna som de berättade:

”Jag träffade en kille som bad mig flytta perioderna så att de inte sammanföll med hans födelsedag. Vi nådde aldrig honom. ”- @Jillhopkins

”Jag hade en 21-årig kille som inte hade någon aning om att menstruationen på något sätt var relaterad till blödning. En dag frågade han mig hur flickorna skulle få reda på att menstruationen redan var slut. Jag svarade: "Blodet slutar rinna." "Så du har blod. "- ropade han och hoppade bokstavligen bort från mig" - @LitAgentMarini

”Jag har varit gift i 13 år. Och varje månad ropade min man: ”Återigen. "Ja, igen. Förlåt mig för att jag inte kan stänga av dem. Spoiler: nästa månad kommer de att åka igen ”- @KristyInCA

”Min pojkväns vänner frågade mig en gång hur jag känner för perioden med min favoritfärg - blå. Stora killar trodde att allt såg ut precis som det gjorde i tampongannonser. ”- @jennschiffer

”Jag hörde det förra helgen. Mannen trodde verkligen att kvinnor under sin period drar ett litet ägg - som en vänligare överraskning ”- @RHanniganWrites

”En av mina äldre släktingar sa att mitt barn blev sjuk eftersom jag matade honom bröstmjölk. Och det är opasturerat ”- @ rosalina1001

”Föreställ dig: vi avslutar redan skolan, när plötsligt några killar från min klass plötsligt får reda på att menstruationen, det visar sig, inte börjar och inte slutar på vår begäran. De visste inte att blod flödar på natten, och de visste inte ens om förekomsten av menstruationssmärta. ”- @earzeg

”Jag är på operationssalen och gör kejsarsnitt till en kvinna i förlossning. Och plötsligt säger anestesiläkaren (mannen) att kvinnor inte förtjänar smärtstillande medel vid förlossningen, eftersom de är skyldiga att beräkna Evas ursprungliga synd. Kejsarsnitt anestesi, tillägger han, är "ett bedrag av systemet." Men läkaren arbetade på detta sjukhus hela sitt liv ”- @njokingumi

”Det är helt normalt att uppleva sådan smärta under sex. Det är därför kvinnor tycker om det mindre än män, säger min gynekolog. Jag sprang från honom med alla mina ben "- @juliaferaioli

"Min pojkvän frågade mig en gång varför vi inte" drar ut allt på en gång "utan istället" sträcker hela processen i 7 dagar "- @allysonholly

”Jag förklarade här för en kille vad en tampong är. Hon började med orden: "Så en kvinna har menstruation i slutet av varje menstruationscykel..." Plötsligt såg han på mig konstigt - som om jag hade tio mål och sa: "Varje månad. Jag trodde att det bara hände en gång för dig... "Så jag har aldrig skrattat tidigare..." - @jamaican_Ivy

”En vän på tjugo med något tyckte att alla kvinnor på planeten har sina perioder på samma gång. Och månen styr allt. ”- @Regina_Griffin

”Jag sa till den förstnämnda att jag var tvungen att ringa in ett apotek för en tampong, eftersom jag hade min period. Och han svarade: "Tja, bara hålla dem hemma." Han trodde att vi kunde kontrollera det som urinering. ”- @lupespace

Senare gick män med i konversationen. En fjärdedel av dem medgav att de ”inte har någon aning” om vad bäckenbotten är och varför det behövs alls. Varje tjugonde tror att detta är detsamma som bäckenet. Och vissa föreslog att det här är något slags danselement.

Och du tror fortfarande att sexundervisningslektioner i skolan kommer att vara överflödiga?

Praktiska råd för hur man säger mamma att ”jag har min period”

Det kan vara svårt med mödrar, särskilt att prata om allvarliga ämnen. Om det är dags att berätta att din period började kan du använda följande tips:

 • Sätt dig i ordning. Det handlar inte om utseendet, utan om det känslomässiga tillståndet. Särskilt intryckliga mödrar kan besvämma sig av spänning utan att ens höra orsaken till deras dotters ångest. Du måste närma dig din mamma lugn och i gott humör. Menstruation är inte en katastrof, utan bara ett naturligt steg i uppväxten.
 • Tala privat. Den ideala tiden är en teselskap. Så du kan prata hjärta till hjärta utan för mycket förlägenhet.
 • Be att dela kuddar. Denna begäran kommer definitivt att ställa en fråga eller en klar förståelse av situationen direkt. Du behöver inte vara rädd för att säga orden "packning" och "tampong". Mamma använde dem många gånger.
 • Lämna oavsiktligt ditt eget paket med hygienprodukter på en synlig plats. En sådan artikel kommer att intressera mamma, och hon kommer att förstå allt utan ord. Om frågan om förekomst av menstruation följer, behöver du bara bekräfta öppet. Hon blev också generad när hon pratade med sin mamma, så hon kunde förstå allt.
 • Det är mycket svårt att skriva en anteckning eller SMS, om du säger att det är live. Detta kommer att vara särskilt bekvämt om mamma är i butiken eller ska åka dit, eftersom hon samtidigt kommer att kunna köpa kuddar till sin dotter. Hon kommer inte att svära om hon får reda på början av menstruationen, eftersom både mamma, mormor och alla kvinnor i världen genomgick denna period.

Om du inte berättar för din mamma om förändringarna finns det en risk att:

 • Hon kommer inte att kunna hjälpa. Det finns olika situationer: svår smärta, för riklig och skrämmande urladdning, dålig hälsa, plötsliga humörsvängningar och tårfullhet. Om hon är medveten om vad som händer kommer hon att reagera tillräckligt och hjälpa till att lindra tillståndet.
 • Hon kommer inte att kunna ge rätt beteende under denna period. Och även om det inte är lätt att prata ens med din mamma om ett känsligt ämne, är det bättre att fråga henne eller klargöra några obegripliga stunder än att leta efter svar från vänner och på internet.
 • Hon tycker att förhållandet med sin dotter inte är tillräckligt nära. Mamma måste veta allt som är relaterat till sitt barn för att vara säker på känslomässig närhet med honom.

Exempel på flickor som inte var rädda för att säga:

 • Ira, 9 år. Ira's föräldrar pratade inte med henne om förändringar i flickornas kropp, och därför, när hon började sin period, trodde hon att hon dör. På grund av detta beslutade Ira att packa upp saker, skriva en anteckning och lämna hemmet för att inte skrämma sina föräldrar med hennes död. Lyckligtvis fann föräldrarna Ira och ber om ursäkt för att de inte pratade med henne tidigare.
 • Alina, 12 år. Till skillnad från Ira kom Alina upp och frågade direkt vad hygienprodukter, enligt hennes mamma, kan hjälpa under menstruationen. Hon hjälpte glatt sin dotter att välja dem.
 • Natasha, 14 år. När flickan hade sina första perioder berättade hon omedelbart till sin mamma, och tillsammans diskuterade de ämnet att växa upp. På grund av det faktum att förtroendeförhållanden upprättades behövde Natasha inte dölja detta faktum.

Kvinnans roll i att upplysa sin dotter är oerhört bra. Det är hon som måste berätta om hygienprodukter, frekvensen av besök hos läkaren och underhåll av menstruationskalendern.

Men det finns situationer där kommunikationen mellan modern och dottern antingen är mycket dålig eller inte alls. Om det finns mer förståelse mellan far och dotter kan du fråga honom om olika aspekter av menstruationen. Trots att hans kunskap endast är teoretisk och inte praktisk kommer han också att kunna hitta information om vad som behöver göras. Ingen anledning att skämmas för sådana samtal med sin far, han är också medveten om de processer som sker i flickans kropp.

När ingen kontakt skapas med någon av föräldrarna kan du ställa frågor till vänner. Till exempel kan en sköterska eller klasslärare hjälpa till att hitta svar..

Läs mer i vår artikel om hur du berättar för mamma att min period började.

Enkla och prisvärda sätt att berätta för mamma att din period har börjat

Trots att menstruationen är en normal fysiologisk process är det svårt för många tonårsflickor att informera sin mamma om en ny etapp i deras liv. Men detta är inte förvånande: tabuämnet i samhället lämnar sitt eget avtryck på spädbarns sinnen. Var inte blyg att prata om det med en älskad, men om förvirring uppstår finns det flera sätt att öppna upp.

Rengör dig själv

Det handlar inte om utseendet, utan om det känslomässiga tillståndet. När allt är sambandet mellan föräldern och barnet så starkt att varje subtil förändring som orsakar ångest kan skrämma en kvinna och sätta upp henne för alla fruktansvärda och skrämmande nyheter, även om anmälan om menstruationens början inte är sådan. Och efter det, bygg en konversation.

Prata privat

Istället för att dra någon annan in i konversationen kan du ta föräldern åt sidan eller erbjuda att dricka te. Det senare hjälper dig att koppla av och stämma in på ett mycket personligt ämne..

Be att dela kuddar

Om det inte finns någon makt att indikera situationen i vanlig text kan du försöka ge ett tips. En sådan begäran kommer definitivt att ställa en fråga eller en klar förståelse av situationen omedelbart. Du behöver inte vara rädd för att säga orden "läggning" och "tampong": det finns inget skamligt att vara kvinna, än mindre att ha uppnått puberteten.

Lämna oavsiktligt ditt eget paket med hygienprodukter på en synlig plats.

Den här artikeln kommer att intressera mamma, och hon kommer att förstå allt utan ord. Om frågan om förekomst av menstruation följer, behöver du bara svara öppet. Hon blev också generad när hon pratade med sin mamma, så att hon kan förstå obehag i situationen..

Skriv en anteckning eller SMS

Att prata live är mycket svårt, det finns ett alternativ att göra detta skriftligt. Detta kommer att vara särskilt bekvämt om mamma är i butiken eller ska åka dit, eftersom hon samtidigt kommer att kunna köpa kuddar till sin dotter. Hon kommer inte att svära om hon får reda på början av menstruationen, eftersom hon, mormor och alla kvinnor i världen genomgick denna period.

Och här handlar mer om hur man sover under menstruationen.

Varför berätta för mamma om förändringar i kroppen

Ingen människa är närmare än den som gav liv. Om du inte berättar för din mamma om förändringarna finns det en risk att:

 • Hon kommer inte att kunna hjälpa. Det finns olika situationer: svår smärta, dålig hälsa, plötsliga humörsvängningar och tårar också. Om hon är medveten om vad som händer kommer hon att kunna vidta nödvändiga åtgärder för att lindra tillståndet..
 • Hon kommer inte att kunna ge rätt beteende under denna period. Oavsett hur många internetresurser som finns med rekommendationer som finns och kommer att visas dagligen, kan ingenting jämföras med när en nära och kär pratar om sin egen erfarenhet. Det är mycket trevligare att kunna fråga igen eller förtydliga detaljer..
 • Hon tycker att förhållandet med sin dotter inte är tillräckligt nära. Alla kvinnor förstår hur känsligt ämnet menstruation är och hur man kan lita på en person att prata om det med honom. Mamma måste veta allt som är relaterat till sitt barn för att vara säker på känslomässig närhet med honom.

Exempel på flickor som inte var rädda för att säga

Varje flicka var något generad och tvivlade till och med på om hon behövde berätta för sina föräldrar att hon hade flyttat till ett nytt livsfas. Berättelser hjälper till att hantera spänning och hjälper till att göra rätt rörelse..

Ira, 9 år

Ira's föräldrar pratade inte med henne om förändringar i flickornas kropp, och därför, när hon började sina perioder och hon färgade sina trosor med ett blommönster som donerades av sin moster, trodde den dåliga att hon dör. På grund av detta beslutade hon att packa upp saker, skriva en anteckning och lämna hemmet för att inte skrämma sina föräldrar med hennes död. Lyckligtvis fann föräldrarna Ira och ber om ursäkt för att de inte pratade med henne tidigare.

Alina, 12 år

Till skillnad från Ira kom Alina upp och frågade direkt vad hygienprodukter enligt hennes mening kan hjälpa under menstruationen.

Natasha, 14 år

När Natasha hade sina första perioder berättade hon omedelbart till sin mamma, och tillsammans diskuterade de ämnet att växa upp. På grund av att flickan och hennes föräldrar hade ett förtroendeförhållande ansåg Natasha det inte nödvändigt att dölja detta faktum.

Se i den här videon hur du pratar med mamma om din period:

Vad man ska göra om en dålig relation med mamma

Kvinnans roll i att upplysa sin dotter är oerhört bra. Att hon ska berätta om hygienprodukter, och frekvensen på besök hos läkaren och om underhåll av menstruationskalendern.

Men det finns situationer där kommunikationen mellan modern och dottern antingen är mycket dålig eller inte alls. Detta kan bero på olika skäl, men faktum kvarstår: den växande flickan måste prata om hur man tar hand om sig själv.

I en sådan situation finns det fortfarande behovet av att få grundläggande information, men någon annan behöver hjälpa barnet att vänja sig till den nya situationen. Om det finns mer förståelse mellan far och dotter kan du fråga honom om olika aspekter av menstruationen..

Trots att faderlig kunskap endast är teoretisk, kommer han också att kunna hitta information om vad som måste göras och ge den till sin dotter i en tillgänglig form. Var inte blyg för sådana samtal med din far, han är också medveten om de processer som sker i kvinnors kropp.

Var inte rädd för att fråga om vad som kan hjälpa till att övervinna smärta och obehag under menstruationen. Det är nödvändigt att meddela mamma om början av menstruationen så snart spår av blod visas på linnet så att hon vet om förändringar i sitt barns kropp och hjälper till med råd. Men om detta inte är möjligt är det bäst att ta reda på intressanta stunder från kvinnliga bekanta.

Användbar video

Se i den här videon hur du säger att du har din period:

Bli inte förvirrad och förstå vad du ska göra om det inte finns några packningar, det kan vara svårt. Speciellt för tonårsflickor. Men det finns en väg ut - du kan sy en packning, använda improviserade medel, vända dig till andra kvinnor.

Varje tjej och kvinna måste utföra hygien under menstruationen. Det inkluderar korrekt valda fonder, deras regelbundna ändring, mottagning av vattenprocedurer.

Mot bakgrund av en minskning av immuniteten under påverkan av en hormonell bakgrund kan menstruationen också förändras, och en förkylning kommer inte att hålla dig vänta. Hur går menstruationen efter eller under sjukdom?

Det händer att efter en undersökning av en gynekolog upptäcker en kvinna fläckar på hennes underkläder. Orsakerna till deras utseende kan både vara helt ofarliga (till exempel när man tar en smuts från livmoderhalsen, graviditet) och indikerar en sjukdom.

Ämne: Hur man varnar en man om att jag har kritiska dagar?

Tema alternativ

Situationen är så här. Nyligen träffat har sex varit flera gånger. Ringer i morgon för att besöka honom, men jag har kritiska dagar. Och jag tänker när jag ska varna honom, i förväg, eller först senare, vid ett möte?
Men att träffas på hans plats innebär kön. så det är inte för sent.

Så trots allt och varna. om du inte märker det.

Men allvarligt - det är bättre att se dig, sådana bummers inspirerar inte män. även om under menstruationen är sex mer passionerad.

Jag tror också det, för att inte gå sönder när det är för sent.
Själv har jag inget emot sex under den här verksamheten, men plötsligt gillar han inte

Tja, och diskutera detta med honom, kanske han inte heller är emot sex på kritiska dagar.

Jag tycker också att det är bättre i förväg. Och du blir lugnare!

Så det finns alternativa arter som skriker med en vattpinne om hans rep inte stör honom.
Det här är mitt fall. En man kommer en dag och lämnar sedan igen i två månader. så exakt den här dagen kommer det att bli menstruation för säker, med 1 eller 2 dagar. här är vad man ska göra.

Det finns piller, om du börjar ta några dagar innan din period kan du skjuta upp.

Om du själv vill träffa honom under menstruationen behöver du inte varna i förväg. Orientera dig själv på plats. Prova andra typer av sex än traditionella. Eller kanske han också gillar det traditionella med menstruation (även om det är en amatör, inte alla killar gillar det).

Och om du inte vill, kom med någon ursäkt, för ibland kan du ta en paus (till exempel för att bli uttråkad mer).

men precis som det är det bättre att ge länkar till pålitliga källor och inte bara prata om möjligheter. Till exempel så

Tack för kommentaren, jag kommer att överväga för framtiden.

Tack alla för svaren.
Tydligen är majoriteten för varning i förväg
Jag kan inte diskutera det med honom i detalj ännu, de är inte väl bekanta. Varna bara.
Att omplanera ett möte är en bra väg ut, men jag är redan flera. när jag en gång har överförts av andra skäl är jag rädd att han kommer att tro att jag kaster det artigt
Tack igen

Enligt min åsikt - för att varna i förväg - dumhet och självtillit.
Och sedan frågar de varför han bara ser sex på mig. en leksak.
Därför att. Du positionerar dig själv så.

Jag håller med om det onda skämtet, om din relation "sex för sex" är en sak, och om du räknar med något mer, varför fokusera på sex.

Enligt min åsikt - för att varna i förväg - dumhet och självtillit.

Och vad är egentligen respektlöshet? Om din armbåge gör ont och du inte kan gå berg-och dalbana, är varning om detta också respektlöst? Det är inte värt att fokusera på detta, men varning är inte överflödig.

Det är fullt möjligt att spela på ett sådant sätt att det just har börjat. om det är så svårt att säga i förväg.

javascript p ('Tunc')
Ja kom på dig.
I sin ungdom varnade hon ett par gånger - och hur roligt det såg ut. Men männen förstod inte alls - om du har ett blodigt drama - berövar detta dig inte sinnet av charm och lust att spendera tid med dig.

Flickor! Faktum är att under din period kan en man bli ännu mer passionerad! Det finns några som inte gillar det, men för majoriteten är det mer som att säga detta. bryr dig inte om din period eller inte! Det finns ett bad där du alltid kan tvätta dig själv

Dal,
"men för majoriteten är det lite mjukare att säga. Bryr dig inte om din period eller inte!


Inte alla gillar det. Jag hade en vän, han kunde inte avsluta när mina perioder gick. Synen av hans penis i blodet (min, men inte viktig) slog all hans önskan. kanske något medvetet. men på kritiska dagar lyckades han inte (även om han verkligen ville).

men precis så
Det finns piller, om du börjar ta några dagar innan din period kan du skjuta upp.
Och dike din hälsa - läs instruktionerna för dessa piller (förresten, vi väntade inte på länken) - håret kommer att stå i slutet. Ett slag mot kroppen är.

Nu ska jag lära dig.
Kom och hälsa på. Kyss honom passionerad, passionerad !! Ta av dina underbyxor. Dra ut fodret från underbyxorna och vinka det som en domare med en röd flagga på fotbollsplanen, som en varning.

Jag har inte den här länken, jag vet bara att hormonella orala preventivmedel också används för att överföra perioden till en annan period. Och vilka som är lämpliga individuellt är det bättre för henne att fråga en specialist.

Kom igen! Du kommer att varna honom där från tröskeln. Så snart det gäller sex - pausa och berätta om din period

Pussymist
Så snart det gäller sex - pausa och berätta om din period

Och fodret är bättre att visa. Är det inte?

Jag tänkte också ärligt på respektlöshet mot mig själv. Och då tror jag - det är nödvändigt som i ett skämt - du är mänsklig och jag är mänsklig
Jag vet att med hjälp av orala preventivmedel kan du stänga av din period, men vi har inte förhållanden hittills för att köpa och dricka dem. För att överföra måste du dessutom börja dricka dem i förväg - säg att du drack det första paketet, och du tar inte en paus, omedelbart den andra.
Mycket ära hittills

Författare, hur gammal är du?
Jag tror att du fortfarande behöver din hälsa.

Jag håller med om att varning i förväg inte är bra för mig själv.
Tja, du kommer inte till ett banalt knull, där allt är överens och överens, men för dig (bedömer efter historien) är det smekande och inte varje period.
Du kan säga att du är sen, för du går till apoteket för Nurofen (eller vad som helst), kort sagt - ett starkt smärtstillande medel. En person kommer att fråga - och vad som gör ont, du är så känslig. det är så.. ginsky-problem.
inte ett rövhål - förstå, dumt - lite senare kommer han att se allt.

viktigast av allt, gör inte denna tragedi eller "speciella" konversation.

Hur man säger mamma att min period började

Du började "i dag", och du vet inte hur du säger om den här mamman? Att prata med din mamma om dina månatliga och andra kvinnors problem är lite besvärligt, särskilt om du aldrig har gjort det förut. Lär dig i vår artikel hur du berättar din mamma om din period och känn dig inte längre prata med henne om detta ämne.

Varför är det värt att prata med mamma om din period?

 • När du har startat en konversation om detta kan du ta reda på allt du behöver och ställa frågor. Mamma berättar vad du ska göra med smärtsam menstruation eller tunga perioder, hur du använder kuddar och tamponger. När hon var din ålder hade hon troligtvis samma frågor och hon hjälpte gärna om du frågade henne om det.
 • Mamma kommer att stödja dig. Känn dig fri att klaga till henne om dåligt humör, smärta i nedre del av magen eller andra saker som berör dig. Mamma kommer att kunna ge dig många användbara tips och föreslå hur du ska hantera det som stör dig..
 • En sådan konversation kommer att göra dig närmare. Din anknytning till mamma blir starkare om du pratar med henne om det..

Menstruation är en vanlig och helt naturlig del av varje kvinnas liv. Tro mig, det finns ingen anledning till rädsla eller skam. Dessutom kommer du att dela detta med din mamma och inte med någon okänd person. Mamma älskar dig och förstår dig perfekt, tveka inte.

Se vår video om hur du pratar med mamma om din period.

Hur man startar en konversation med mamma?

Först inte panik! Det är lite besvärligt, men du måste fortfarande prata med din mamma om din period. Försök att inte tänka för mycket på det i förväg. Säg det precis som det är.

För en sådan konversation är det viktigt att välja rätt ögonblick. Det är bäst att göra detta när du är ensam och du två har tid att sitta ner och prata lugnt.

Alla dessa "mamma, vi behöver prata" kan skrämma mamma. Försök att starta konversationen som om ingenting hade hänt, till exempel med frasen: "Mamma, verkar det, jag har börjat min period." Eller så kan du säga: ”Låt oss gå till apoteket tillsammans. Jag behöver packningar. ” Detta öppnar dörren för konversation..

Om det är besvärligt för dig att börja prata om det direkt, kan du börja långt ifrån. Till exempel kan du fråga din mamma hur gammal hon var när hon började sina första perioder. Hon kommer att förstå vad du menar.

Fraser som hjälper dig att starta en konversation med din mamma:

 • "Mamma, jag tror att min period började".
 • ”Låt oss gå till apoteket tillsammans. Jag behöver packningar ”.
 • "Mamma, berätta om din period".
 • "Det är pinsamt att prata om det, men jag började" dessa "dagar".
 • "Mamma, i vilken ålder började din period?"
 • "Mamma, har du några packningar?"
 • "Mamma, ge mig packningen snälla." Min period har just börjat ".

Tänk om jag inte vill prata om det personligen?

 • Om du tvivlar på att du kan berätta för mamma om din period personligen, skriv henne ett SMS. Du kan skriva detta: "Mamma, kan du gå till apoteket? "Mina perioder började och jag behöver något." Nu är det hennes tur att svara, och du behöver inte längre oroa dig för hur du kommer till det här samtalsteman.
 • Du kan prata med henne personligen utan att möta ansikte mot ansikte. Ring bara mamma i telefon. Starta en konversation diskret och under tiden informera att du har börjat din period eller att du behöver personlig hygienprodukter.

Håll din mamma informerad om dina hälsoproblem och tvivel. Ingen har ännu avbrutit värdet av mammas råd!

Allt om menstruation: 25 svar på dumma och skamliga frågor

Visst tänkte du på det, men var generad att fråga.

1. Är det möjligt att bli gravid under menstruationen?

Ja. Oftast inträffar fertilitetsfönstret (den så kallade perioden då befruktning troligen är) de 10-14 dagarna av cykeln. Men ibland - även med en vanlig cykel - kan det oförutsägbart förskjutas. Tidpunkten för det "bördiga fönstret" i menstruationscykeln: dagspecifika uppskattningar från en prospektiv studie. Detta innebär att det fortfarande finns en risk att bli gravid även under menstruationen.

2. Om magen gör ont - detta är normalt?

Nej. Menstruation kan vara obekväm, men detta obehag påverkar ofta inte livskvaliteten. Dessutom kan smärta reduceras.

Men om kramper och kraftiga blödningar blir riktigt utmattande är detta en alarmerande signal. Orsaken är kanske Menorrhagia Varför är min period så tung? - så kallade menstruationsstörningar, som åtföljs av överdrivna sekretioner.

Om du märker att det finns mer blod än vanligt och kramperna blir mer smärtsamma, se till att du konsulterar en gynekolog för att utesluta hormonsvikt, uterus fibroids, cirkulationsstörningar och andra möjliga sjukdomar.

3. Är det möjligt att träna under menstruationen?

Det är möjligt och till och med nödvändigt. Enligt vissa uppgifter kan träningens roll i behandlingen av menstruationsstörningar: bevisen, fysiska övningar - särskilt aerob (promenader, löpning, simning, zumba, Pilates, yoga) och stretching - minska smärta orsakad av kramper i livmodern.

Vi noterar dock att det är viktigt att lyssna på kroppens behov. Om du känner svaghet och smärta som avskräcker alla önskningar att arbeta hårt, är det bättre att ge upp träningen, överföra det hårda arbetet och istället gå till en gynekolog för en konsultation.

4. Är det möjligt att simma under menstruationen i öppna dammar och pooler? Tänk om något kommer dit??

Om du använder tamponger är riskerna minimala. Simma till hälsan.

Denna rekommendation gäller även i fall där hajar finns i din favoritbehållare. Life hacker skrev redan: det finns inte ett enda bekräftat fall när ett rovdjur skulle attackera en simmare under menstruationen.

I allmänhet föredrar hajar av någon anledning att jaga män.

5. Stämmer det att menstruationen slutar i vatten?

Nej. Och när du simmar och när du kopplar av i badet dras livmodern fortfarande ihop och menstruationen fortsätter.

Den enda nyansen är att vatten blockerar blodflödet. På grund av detta verkar det som om mindre blod släpps under vattenprocedurer. Men så fort du går till (villkorligt) stranden kommer allt blod som samlas under resan rusar till utgången och menstruationen kommer att fortsätta som vanligt.

6. Hur länge kan jag ha en vattpinne??

Läkare rekommenderar Toxic Shock Syndrome swab var 4–8 timmar.

Men det finns en extremt sällsynt, men mycket farlig komplikation förknippad med långvarig användning av hygienprodukter. Detta är en giftig chock. Det orsakas av bakterier som normalt lever på huden. Ibland tränger de in i fibrerna i vattpinnen och börjar föröka sig snabbt där, samtidigt som de avger en enorm mängd gifter. Konsekvensen av detta är svår rus, ibland till och med dödlig.

Om du inte kommer ihåg exakt när vattpinnen byttes, men du börjar känna dig som i de första dagarna av influensan (feber, frossa, svaghet, huvudvärk, illamående), ring snabbt en ambulans.

7. Kan en tampong gå vilse inuti? Falla till exempel i livmodern?

Uteslutet. Vagina är inte så djup som den kan verka: dess längd, även i upphetsad tillstånd, överstiger inte 17–18 cm. När något kommer in i den vilar den på något sätt mot ett extremt smalt område - livmoderhalsen.

Livmoderhalsen är en skyddande barriär som inte tillåter något överflödigt: varken främmande bakterier eller några mekaniska partiklar. Inklusive, naturligtvis, en tampong. Han har bara ingenstans att falla igenom.

8. Hur mycket blod som ska släppas under menstruationen?

I genomsnitt Perioder - 30–70 ml (2–5 msk) under hela menstruationsperioden - det spelar ingen roll om det varar tre dagar eller en vecka.

9. Jag tappar mer blod! Det är väldigt farligt?

Det beror på vad “mer” betyder. Om detta ord betyder en volym på drygt fyra matskedar är det i allmänhet normalt. Faktum är att menstruationsvätska inte bara är blod. Det innehåller hur mycket blod du tappar på din period? också partiklar i livmoderslimhinnan.

Begreppet "normal menstruationsvätskevolym" varierar över ett ganska brett intervall. Dessutom är varje menstruation individuell: ibland är det mindre urladdning, ibland mer. Därför, om du inte upplever smärtsamma kramper, illamående, svår svaghet eller andra ovanliga symtom, är det troligt att du har det bra.

Verkligen farlig blodförlust är sällsynt. Men var beredd att konsultera en gynekolog så snart som möjligt om:

 • Blod suger en eller flera kuddar (tamponger) per timme i flera timmar.
 • För att förhindra läckage måste du använda dubbelt skydd: både vattpinnen och dynan samtidigt.
 • Blödningen varar mer än sju dagar.
 • Menstruationen är så smärtsam att på grund av dem måste du ändra planer.
 • Menstruationen åtföljs av svår svaghet, trötthet, yrsel och andra tecken på blodförlust..

10. Är det normalt att klumpar sticker ut?

Ja. Blodproppar är partiklar i livmoderslimhinnan som avvisas under menstruationen. Om deras diameter inte är mer än 2–2,5 cm, kan du inte oroa dig.

Om det finns fler blodproppar, se till att kontakta en gynekolog. Sådan urladdning inträffar ofta med cyster, polyper, livmoderfibroider. Det är nödvändigt att fastställa deras orsak och, enligt resultaten, genomgå behandling.

11. Om testet visade graviditet och sedan blodet gick - detta är ett missfall?

 • Två ränder var ett misstag. Detta händer om du till exempel bryter mot instruktionerna och tillät testet att stanna i urinen längre än rekommenderat. Eller testet har gått ut.
 • Du har ökade nivåer av korionisk gonadotropin (det kallas HCG eller hCG). Som regel ökar halten av detta hormon under graviditeten, och det är det som fastställs med standardtest, som visar en andra remsa. I vissa fall kan hCG dock öka av icke-graviditetsskäl. Till exempel på grund av att man tar mediciner mot infertilitet. Eller på grund av hälsoproblem: ofta växer hCG med cystor och äggstockscancer, vissa njursjukdomar, urinvägsinfektioner och så vidare.
 • Du hade verkligen en tidig missfall. Oftast händer detta när det finns kromosomavvikelser i det befruktade ägget och livmodern avvisar fosterägget kort efter implantation. Enligt statistik från missfallet från American Association of Gravida kvinnor hänför sig 50–75% av alla missfall till denna tidiga art.

Det är som det kan, om testet visade två remsor och menstruationen snart började, är det nödvändigt att se en gynekolog. Endast en läkare kan avgöra varför detta hände och utesluta eventuella farliga kränkningar.

12. Om menstruationen inte har inträffat är det graviditet?

I de flesta fall, om du är frisk och sexuellt aktiv, ja. Menstruation som inte kommer i tid är ett tydligt skäl att köpa ett test och konsultera en gynekolog.

Men ibland att hoppa över menstruation har inget att göra med graviditet. Anledningen till förseningen kan vara olika faktorer: från hormonstörningar till förändrade tidszoner, brist på näringsämnen eller stress. Ändå är det värt att rådfråga med en gynekolog.

13. Och om menstruationen har kommit är det definitivt inte graviditet?

Nästan säkert. Om du har börjat avge den vanliga volymen, är du inte gravid. Är jag gravid? Vanliga frågor om tidig graviditet.

Det är viktigt att notera att cirka 25-30% av kvinnorna i tidig graviditet observerar fläckar. Deras orsaker kan vara mycket olika: från helt normal blödning av implantation till en infektion som utvecklas.

Men att förvirra dem med verklig menstruation är nästan omöjligt: ​​de är för magra och kortlivade.

14. Hur ska menstruationen lukta?

Normal - ingenting. Mer exakt bör du inte känna någon speciell aroma förrän du börjar sniffa speciellt. Och när du börjar känner du bara den metalliska lukten av blod med en liten blandning av vaginal bärnsten.

Stark, skarp, påtaglig lukt Varför luktar min period? ofta talar han om infektion. Försök därför inte helt enkelt dölja det - se till att konsultera en gynekolog!

Och du måste definitivt gå till läkaren om du förutom den ovanligt starka lukten:

 • Markera gult eller grönt.
 • Menstruation är mer smärtsam än vanligt..
 • Smärta och obehag i magen och / eller bäckenet.
 • Temperaturökning.

Sådana symptom indikerar tydligt att inflammation utvecklas någonstans inuti..

15. Det är normalt att menstruationen hosta och andnöd?

Snarare är detta ett av alternativen för normen. Menstruationen åtföljs av en minskning av nivån för det kvinnliga hormonet östrogen, och en brist påverkar lungfunktionen i lungfunktionsförändringarna i förhållande till menstruationscykeln hos kvinnor med cystisk fibros. Som ett resultat kan hosta och lätt andnöd uppstå, som passerar tillsammans med menstruationen.

16. Menstruationens början kan bestämmas med röst?

En studie från 2011 hittade Ger kvinnors röster ledtrådar om sannolikheten för ägglossning? Betydelsen av provtagningsregime, att vid menstruation hos kvinnor observeras betydande förändringar i röstens egenskaper. I allmänna termer: före ägglossningen blir kvinnliga "sång" högre och mer melodiska, talhastigheten ökar, och när klockan och tempot minskar. Vissa unga damer har en sådan omfattning att det blir uppenbart även för oinitierade öron..

17. Stämmer det att med PMS blir kvinnor nervösa och oförutsägbara?

Snarare mer impulsiv. Till exempel har det konstaterats att kvinnors utgiftsbeteende är menstruationscykelkänsligt, att kvinnor före menstruationen spenderar mer pengar och gör skräpköp. Detta beror på att de unga kvinnorna upplever fysiskt obehag och letar efter sätt att må bättre. Överdriven impulsiv shopping - en av dem.

18. Under menstruationen blir de dumma?

Hormonfluktuationer kan verkligen försämra minnet och koncentrationen hos åtminstone vissa nej, periodhjärnan är egentligen inte en sak kvinnor. Fysiskt obehag spelar också en roll: upplever obehagliga känslor i livmodern, kvinnor blir distraherade, tröttnar snabbare, blir mindre fokuserade. Men att prata om en minskning av mentala förmågor i detta fall är detsamma som att man antar att människor blir stumma under en förkylning.

19. Är det möjligt att färga hår under menstruationen?

Det finns en idé om att hormonella fluktuationer under menstruationen på något sätt förändrar hårets egenskaper, på grund av att färgen inte går bra. Men professionella frisörer bekräftar inte detta med The Truth About 6 Hair-Color Myths. Resultatet av färgning beror inte på cykeldagen, så ta med skönhet när du vill.

20. Och ögonfransförlängningar?

Kan. Menstruationen förändrar inte hårets egenskaper, så proceduren för limning av "förlängningar" på cilia kommer att vara exakt densamma som på någon annan dag i cykeln.

21. De säger att du inte behöver gå till tandläkaren eller för depilering under din period, eftersom det kommer att vara mer smärtsamt. Det är sant?

Ja, men bara delvis. Faktum är att smärttröskeln förändrar smärtuppfattningen i menstruationscykelfaserna hos kvinnor med kronisk smärta. beroende på cykelns fas. En vecka före menstruationen minskar det. Detta innebär att tandbehandling eller, till exempel, shugaring, kommer att verka mer obehaglig för dig än vanligt.

Men efter menstruationens slut och fram till ägglossning, växer tvärtom smärttröskeln. Så det är värt att förskriva alla smärtsamma förfaranden för dessa perioder.

22. Är det möjligt att ta tester under menstruationen?

Mycket beror på vilken typ av analys vi pratar om..

Till exempel sjunker hemoglobinnivån under blodförlust naturligtvis, så att mäta den under menstruationen kommer att vara ett misstag. Däremot är kolesterolnivåerna högre under menstruationen än menstruationscykeln påverkar kolesterolnivån än före och efter. Om du tar smärtmedicin kan de också påverka dina testresultat..

Därför, om möjligt, skjuta upp blod- och urintest tills menstruationen är klar. Om analysen är brådskande, se till att du konsulterar din läkare så att han dekrypterar resultaten och gör justeringar för fasen i din cykel.

23. Är det möjligt att sätta vaginala suppositorier under menstruationen?

Du kan satsa. Men man måste komma ihåg att blödning kan tvätta bort drogen innan den ens fungerar. Detta innebär att effektiviteten i behandlingen minskar. Denna situation föreskrivs vanligtvis i instruktionerna för specifika suppositorier..

Ljus förskrivs i de flesta fall av en kurs som inte bör avbrytas. Därför finns det två lösningar på problemet:

 • Starta kursen på ett sådant sätt att den slutförs innan menstruationen börjar. Till exempel, om dina ljus är utformade för 10 dagars applikation, bör du börja kursen senast 11-13 dagar före den planerade starten av din period.
 • Använd spolresistenta ljus. Sådana suppositorier är ganska sällsynta och kostar mer än deras tvättbara "kollegor". Fråga din gynekolog om vilka du vill föredra..

24. Är det möjligt att ringa perioden till rätt tid?

I allmänhet, ja. Det mest effektiva sättet är att börja ta p-piller i en cykel som föregår önskat datum. I detta fall börjar menstruationen om en dag eller två efter att du har avbrutit p-piller.

Andra sätt att orsaka menstruation inkluderar en mängd fysiska metoder. Till exempel kan du ta ett varmt bad eller ha sex. Effektiviteten hos sådana metoder är emellertid mycket lägre. Och i alla fall kan de absolut inte användas om du misstänker en graviditet.

25. Vad du ska dricka eller äta för att försena din period?

Varken mat eller dryck påverkar menstruationsperioden. Om du vill skjuta upp din period hjälper bara hormonella läkemedel, i synnerhet preventivpiller. Menstruationen kommer inte förrän du slutar ta.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Sjukdomar i livmoderhalskanalen hos kvinnor

Kvinnans kropps anatomi är ganska komplicerad. Särskilt komplexa processer som förekommer i könsorganen. Flickor tänker på deras reproduktionsförmåga närmare puberteten....

Smärta före menstruation - orsaker, natur och intensitet, smärtstillande medel

Cykliska processer i den kvinnliga kroppen åtföljs ofta av obehagliga upplevelser. Premenstruellt syndrom kännetecknas av uppkomsten av smärta med olika lokalisering, vars förekomst före menstruation ofta inte kräver behandling....

Funktioner i menstruation med ARVI

Under förkylningar och influensa försvagas kroppen, vilket påverkar driften av alla system. ARVI under menstruationen kan framkalla en försening och en förändring av urladdningens natur....