Dessa dagar: 8 svar på de mest besvärliga perioderna

Klimax

Låt oss prata om det ❤️

26 december 2019

Ordet "månatligen" i de flesta skolor och familjer uttalas bara i en viskning. Okända människor förtalade denna naturliga process och likställde den med att gå på toaletten. Upptäckt nr 1: det är inget förbjudet i menstruationen. Upptäckt 2: vi vet inte mycket om vår kropp.

Vi har sammanställt de vanligaste månatliga myterna för att ta reda på var sanningen är och var fiktion.

Hur länge ska din period?

Den genomsnittliga varaktigheten är från tre till sju dagar. Varaktighet varierar från individuell kroppsstruktur, yttre omständigheter, stress och sjukdom..

Om urladdningen varar längre än sju dagar bör du kontakta en gynekolog.

Under tonåren är en instabil cykel en vanlig situation. Varaktighet kan "hoppa" fram och tillbaka, men efter ett år eller två från den första menstruationen förstår du hur många dagar som är normala för dig. Det är emellertid bättre att kontrollera med gynekologen om orsaken till den vecko-menstruationen till exempel är en infektion..

Vilken färg ska vara blod?

Det är inte gouache som kommer ut ur dig, utan biologisk vätska: den kan vara ljusare eller mörkare än den klassiska röda nyansen. Vanligtvis i början eller i slutet av menstruationen blir urladdningen brun. Konsistensen av blod, förresten, förändras också: från vätska till konsistensen av gräddfil.

Hur rikligt ska vara varje månad?

Återigen, det beror på din kropp. I genomsnitt måste dynor eller tamponger bytas var tredje till fyra timme. Dessutom har vissa bara gott om den första dagen, och resten är svaga; andra har nästan ingen urladdning i början eller slutet, men i mitten måste de gå på toaletten varannan timme.

Om det är väldigt lite urladdning (t ex packningen fylls inte på en dag), eller för mycket (du måste byta varje timme), är detta ett tillfälle att konsultera en läkare.

Vad du ska välja - tamponger, kuddar eller menstruationskoppar?

Något! Det finns inga speciella fördelar med en produkt framför en annan. Du måste försöka se på dig själv.

Hur man kan bli av med menstruationen hemma?

En kvinnas kropp skapades för att bli gravid och fostra ett barn. Men inte allt är perfekt i det. Det finns saker som orsakar besvär. Menstruation hänvisar till dem.

Det här är förändringar i det reproduktiva systemet som gör att du kan uppdatera ägget. Fenomenet krävs för framgångsrik befruktning. Menstruationen är cyklisk. Som regel varar cykeln från 21 till 35 dagar.

Sedan födseln har en flicka 2 miljoner folliklar i kroppen. Vid menopausen kvarstår 400 tusen av dem. Under en menstruationscykel används en follikel för att lämna ägget. Detta fenomens cykliska natur styrs av en kvinnas hormoner.

Är det möjligt att helt bli av med menstruationen?

Den kvinnliga kroppen förbereder sig för en möjlig befruktning en gång i månaden. Väggarna i livmodern är bevuxna med epitel, vilket utgör en mysig plats för ägget. Hon är faktiskt utsatt för befruktning. Detta är normalt, men av olika skäl är det inte alla som gillar det..

Det finns tillfällen när du vill att din period inte ska visas:

 • Bröllop;
 • Semester
 • Datum;
 • En viktig period i affärer;
 • Andra skäl som en kvinna kan föreställa sig.

Oinvigde kvinnor börjar aktivera fantasin till fullo. I grund och botten ta till en kraftig viktminskning. Samtidigt finns det en hög risk för anorexi. Och hela kroppen börjar drabbas.

Notera! Självmanipulation av menstruationscykeln är full av det faktum att en kvinna kan undergräva hennes hälsa. Detta gäller inte bara könsorganen utan också hela kroppen. Se till att konsultera en gynekolog.

Sätt att bli av med menstruationscykeln:

 1. Mediciner som ingår i flera kategorier.
 2. Folkrättsmedel.
 3. Kirurgiska metoder.

Ja, att bli av med din period är möjlig. Ingen döljer att idrottare använder denna metod.

Medicinska metoder

Vi upprepar att du inte bör delta i ett oberoende läkemedelsval. Det kommer att vara korrekt att konsultera en gynekolog. Din läkare hjälper dig att välja preventivmedel som passar dig. Han kommer också att hjälpa till med återhämtning efter att ha tagit drogerna..

Medicinska metoder utförs av en specialist, som verkar på könsorganen eller läkemedel.

Dessa inkluderar:

 1. Användning av piller.
 2. Användningen av specialiserade spiraler.

P-piller

Det finns ett antal gynekologiska läkemedel som eliminerar menstruationen genom deras verkan. Det hjälper kvinnor att bli av med dem. Men vart och ett av läkemedlen har sina egna kontraindikationer. Därför måste läkaren göra ett specifikt val..

Dufaston

Detta läkemedel sticker ut för sin verkan bland resten. Det har inga kontraindikationer för gravida och ammande och gäller inte heller för preventivmedel.

Duphaston påverkar:

 1. Behandlar endometrios.
 2. Positiv effekt på livmodermembranet och tillåter inte att det växer.
 3. Ökar blodprogesteron.

Från mitten av cykeln måste du ta två tabletter per dag för att bli av med menstruationen. Fortsätt antagningen i en vecka.

Möjliga biverkningar:

 • huvudvärk.
 • Lever och bröst obehag.
 • Allergi.

Transescam

Detta är ett homeostatiskt läkemedel. Den innehåller tranexaminsyra, som hjälper blodproppar snabbare.

Effekten av läkemedlet:

 1. Menstruationsacceleration.
 2. Smärtlindring.
 3. Eliminering av inflammatoriska processer.
 4. Mot allergiframkallande effekt.

Innan menstruationen börjar bör transescam tas 3-4 gånger om dagen. Åtgärden börjar 3 timmar efter administrering. Denna dosering låter dig bara göra din period mindre. För att ta bort dem bör du öka dosen något. Men du bör inte missbruka en sådan möjlighet.

Dicion

Detta läkemedel har följande effekter på kroppen:

 1. Trombocytbildning.
 2. Blodkoagulering.
 3. Stärka väggarna i blodkärlen.

Detta läkemedel används vid kraftig blödning, inklusive intern. Experter rekommenderar användning av dietion till de kvinnor som lider av tunga perioder. Det gör dem säkrare..

Du måste börja ta piller 5 dagar före din period. 3-4 stycken behövs per dag.

Möjliga biverkningar:

 • Utflöde av lemmar.
 • Yrsel.
 • Buksmärtor.
 • Allergi.

Spiral Mirena

Mirena spiral är en typ av intrauterin hormonell preventivmedel. Vilka typer av läkemedel började användas sedan mitten av 1900-talet.

Kvinnor blev snabbt kär i denna metod på grund av följande fördelar:

 1. Punkteffekt på kroppen.
 2. Hög prestanda.
 3. Komfort att använda.

Spiralen installeras under lång tid och påverkar inte kvaliteten på sexuell aktivitet.

Mirena-spiralen är tillverkad i T-form. Därför kommer det inte att ha problem i livmodern för att fixa det säkert. I spiralens centrum finns ett hormon som gradvis kommer in i livmodern i små doser. För att göra detta måste han övervinna ett speciellt membran. Hormon kallad levonorgestrel.

Det låter dig:

 1. Släck aktiviteten hos livmoderns epitel.
 2. Minska spermiernas aktivitet.

Möjliga biverkningar:

 • Nervösa störningar.
 • Minskad sexlyst.
 • Viktökning.
 • Illamående och obehag i buken.
 • Bröstspänning.

Kirurgiskt ingrepp

Som en kirurgisk metod erbjuder modern medicin tubal ligation. De kallas också äggledarna. När det nya ägget rör sig längs dem upphör i stället för det gamla. Därför kommer det inte att finnas någon månad.

Som ett trevligt tillskott är det sterilisering och oförmågan att bli gravid. Operationen utförs frivilligt.

Indikationer för användning:

 • Ålder över 35 år.
 • Att ha ett barn.
 • Brist på lust att bli mamma.
 • Förstå konsekvenserna.
 • Bekräftade sjukdomar som kan påverka framtida graviditet negativt.
 • Sjukdomar som kan övergå till fostret.
 • Brist på patologier som negativt påverkar rörets ligering.

Driftsmetoder:

 1. Använda häftklamrar eller bindning.
 2. moxibustion.
 3. Söm.
 4. Omskärelse.

Observera att efter operationen är mindre blödning från slidan möjlig. Det kan vara uppblåsthet, eftersom de under operationen använder gas för att höja könsorganen närmare huden. Förbjuden fysisk aktivitet i en vecka efter operationen.

Folkvägar

Vissa av de folkliga åtgärderna måste hanteras, trots den uppenbara dumheten i deras användning. Det finns billiga och enkla sätt att stoppa obehag för alltid. Vissa metoder har testats i århundraden..

Vissa specialister har en negativ inställning till sex under menstruationen. Och vissa, tvärtom, råda dem att göra det. Men du måste förstå att sex i verkligheten bara påskyndar perioden och inte stoppar dem.

Detta beror på att livmodern under samlag får stimulering, vilket ökar antalet sammandragningar. Som ett resultat påskyndas utbytet av äggbiprodukter.

Det är viktigt att veta:

 1. Använd inte sex som ett sätt att bli av med din period i deras första skede. Det kommer bara att öka blodflödet.
 2. Från mitten av menstruationen kan samlag användas som ett sätt att minska sekret. Resultatet av menstruationsblod och rester av äggstockarna kommer att påskyndas.

Graviditet

Graviditet är ett 100% sätt att bli av med din period. Men bara under graviditet och amning. Faktum är att ägget befruktas och fostret kommer att utvecklas i livmodern. Efter ett barns födelse kommer ett nytt ägg att ta plats och efter ett tag kommer allt att falla på plats.

Laktation

Amning är samma period som graviditet när menstruation av naturliga skäl inte förekommer.

Men denna period varar inte länge.

Därför, i tid för honom, bör du tänka på den här frågan..

Du kanske borde använda den kirurgiska metoden eller på annat sätt så att menstruationen inte bryr sig i framtiden.

dieter

I naturen finns det produkter som kan förkorta menstruationsperioden samt minska smärta. Sådana livsmedel är rika på mineraler och vitaminer..

Listan är enligt följande:

Följande produkter bör tas bort från användning:

Dessa produkter kan öka smärtan och påverka det psykologiska tillståndet negativt. Kaffe kan ersättas med te om det finns ett sådant problem. Det senare har en gynnsam effekt på kroppen och berikar den med användbara ämnen.

Citron juice

Citronsaft är en vanlig folkmetod. Denna produkt innehåller en stor mängd vitamin C. Den senare påskyndar ämnesomsättningen i kroppen och stärker den. För att förkorta menstruationsdagarna bör du dricka ett glas citronsaft. Du måste börja här tre dagar.

Möjliga komplikationer

Försenad menstruation är ett ingripande i kroppens normala aktivitet.

Därför är problem möjliga:

 1. Humörsvängningar.
 2. Gagging.
 3. Bröstödem.
 4. Förändring i aptit.
 5. Migrän.

Användbara tips

Några tips hjälper dig att undvika allvarliga problem under kvinnodagen..

Hur man kan bli av med smärta under menstruationen?

Ett litet obehag i form av smärta är ett normalt tillstånd under menstruationen. Vissa kvinnor upplever dock svår smärta. Detta minskar prestandan negativt påverkar hälsan..

Du kan minska och lindra smärta på följande sätt:

 1. Att ha en massage. Du måste göra det med lätta cirkulära rörelser medsols. Detta hjälper till att lindra spänningen i buken..
 2. Hålla värmen. Värmen slappnar av musklerna, kramperna minskar.
 3. Liggande i räkor posera. Om du ligger på din sida kommer det att låta dig slappna av magmusklerna.
 4. Diet. Under menstruationen krävs en enkel diet. Du behöver en stor mängd vatten och vitaminer. De senare finns i stora mängder i grönsaker och frukt..
 5. Smärtstillande. Läkemedlet ska alltid finnas till hands. Hon hjälper till om andra metoder inte hjälpte..

Hur du förkortar din period?

Sättet att minska antalet menstruationsdagar är som följer:

 1. Användning av hormonella läkemedel som gör att du kan påskynda processen att ta bort resterna av ägget. Möjliga biverkningar.
 2. Ta speciella vitaminkomplex som stärker kroppen och hjälper den att rengöras snabbare.
 3. Alternativa metoder tillåter ett relativt billigt sätt att inte bara minska antalet dagar av menstruation, utan också att förbättra tillståndet för hela organismen.

Hur man kan bli av med lukten med menstruation?

Det kommer att finnas en speciell lukt från slidan under menstruationen, eftersom utsöndringarna innehåller hormoner.

Detta ger kvinnan obehag och problemet måste hanteras:

 1. Använd aktiv hygien. Ett nödvändigt villkor är att tvätta dig själv 2-3 gånger om dagen för att ta bort den patogena mikrofloran. Det kan bidra till allvarlig sjukdom..
 2. Vägrar att använda tamponger. Blodproppar samlas på deras spetsar, som kan förbli i slidan vid förlossningen. De kommande perioderna får en obehaglig lukt på grund av dessa rester..
 3. Håll koll på näring. Felaktig kost kan förändra hormoner och lukten av menstruation.

Hur uppfattade dottern den första menstruationen?

mina första var för 10 år sedan)
Jag var väldigt blyg.
först när de började trodde jag att jag är där "något skrapat så blodet. (Jag ville inte tro på menstruation))), efter lunch berättade jag för min mor, hon skrattade från mig och gav ut en packning, frågade om jag kan använda den etc..

Min syster började för 1-2 år sedan - hon såg fram emot detta ögonblick, även om hon berättade för oss med förlägenhet, hon behövde inte lära sig att använda kuddar) (eftersom du kan bära bh)
flickor redan i 10-11 år bör veta om en sådan fysiologisk process.

Förbjuden anatomi: varför menstruationen skrämmer oss alla

#PadManChallenge-flashmobben mot stigmatisering av menstruationen får fart på webben. Inom ramen lägger deltagarna bilder på det sociala nätverket med en packning i handen och uppmanar vänner och flickvänner att göra detsamma. Och, utifrån reaktionen på flashmobben, är menstruationen verkligen fortfarande ett tabuämne för många - som om det var något ohälsosamt eller till och med farligt. Låt oss ta reda på varför och vad vi ska göra åt det..

Menstruation är som en synd

I något patriarkalsamhälle ansågs en menstruerad kvinna som "oren": Buddhister trodde att en "oren" kvinna inte borde laga mat och röra vid sin man; Muslimer förbjöd att gå över tröskeln för en moské, fasta, be och ha sex med sin make; Kristna förbjöd också en menstruerad kvinna att korsa templet och senare mjukades denna regel genom att helt enkelt förbjuda en kvinna att ta nattvardsgång och fästa ikoner; Judar trodde att en menstruerad kvinna inte borde röra någon i sju dagar, annars kommer de som hon berör också att bli "orena".

När det gäller hedendom och traditionella trosuppfattningar från små stammar är situationen där (och är) ännu värre. Till exempel i Nepal finns det en tradition att isolera en menstruerande kvinna eller tjej - hon tas helt enkelt till en speciell koja där hon ska hållas tills hon är "städad". Kvinnor och flickor lider av bitar av giftiga insekter och ormar, attacker av vilda djur, hunger, törst och smärta, men det stör inte någon. Vem överlevde inte - det var helt "orent".

Dessutom, före uppfinningen av preventivmedel, var menstruationen ganska sällsynt: flickor gifte sig ofta före puberteten, och därför var en mogen kvinna oftast antingen gravid eller ammande, och under alla dessa tillstånd menstruerade hon naturligtvis inte. Den månatliga cykeln som vi känner till var inte normal för kvinnor som gifte sig före menarchen och inte alltid levde till klimakteriet.

Ändå gav även sådana sällsynta och helt naturliga blödningar anledning att anklaga kvinnan för syndighet. Menstruationsblod hade mystiska egenskaper: det är dödligt farligt, det är en ingrediens i trolldrycker, det är ett tecken på att en kvinna inte är en man, men djävulens avkommor, för att förlora blod och inte dö är inte normalt.

Och förvånansvärt nog har i många länder inställningen till menstruationen inte förändrats mycket idag, särskilt inte i Indien och länderna på den afrikanska kontinenten. Och konstigt nog i Ryssland.

Skamkultur för ens natur

Samhället anser fortfarande att menstruationen är något "smutsigt", något som ska döljas och som måste skämmas. De första offren för denna attityd är flickor, som ofta ingen pratar om vad som kommer att hända med deras kropp. Och när menstruationen äntligen börjar och den rädda flickan tror att hon dör - skäms hon igen utan att förklara något.

”När jag var i skolan levde vi hårt. Kuddarna var Bella - liknande storlek och komfort som en hästsadel. Mamma pratade aldrig med mig om menstruation. Bara en gång kom med ett paket kuddar och frågade om jag kan använda det. Jag nickade av skräck att jag kunde. Efter det bad jag ibland att återupplåsas. Allt. Vi pratade inte om det här längre. Jag insåg att det här är något väldigt pinsamt. Därför, när tvätten blev smutsig, blev jag generad att tvätta den under dagen så att ingen skulle se den. Jag var 13 år gammal. Jag kom inte på något bättre än att gömma honom under sängen, och när ingen är hemma - skriv över. När jag inte hade tid hade min mamma städat och hittat en "skatt". Jag har aldrig hört sådana förolämpningar i min riktning. Hon frågade inte vad som hindrade mig från att tvätta, gjorde ingen kommentar, hon skrek bara och förolämpade mig framför min pappa och bror och visade "hitta". Och jag skämdes ännu mer. Jag började tvätta kläderna på natten. ”

Dessutom, om föräldrarna inte kan förklara för flickan vad som händer med hennes kropp, har hon absolut ingen att gå till. Menstruationen är stigmatiserad, det är faktiskt förbjudet att prata om det. Det finns inga sexundervisningslektioner i skolorna, och när skolplanen når mänsklig anatomi menstrueras redan de allra flesta flickor. Och de tvingas inte bara hantera de fysiologiska svårigheterna i detta avseende, utan också med samhällets enorma press. Vilket inte tröttnar på att påminna: menstruation är en fruktansvärd muck.

”Vi (jag och mina klasskamrater) var 13 år gamla när ett ryktet svepte genom klassrummet att pojkarna hade börjat diskutera vilken av flickorna som redan hade börjat” dessa saker ”. Och som jag minns nu satt vi i omklädningsrummet på fysisk träning och en tjej grät nykter, som om pojkarna tycktes säga om henne att hon "redan hade börjat." Hon grät och sa: "Jag kommer inte dit, vad de tänker om mig nu." Vid den tiden hade många av oss redan börjat menstruationen, vi satt bredvid varandra i en omfamning, och vi var väldigt skämda och rädda, för det tycktes för oss att menstruationsfakta och vad pojkarna visste om det allt var outhärdligt skäms, svårt, smutsigt och nästan samma sak som att "ge alla i porten." Det var året 1991. Nu är jag 38, men varje gång jag klättrar in i min handväska efter en vattpinne, exploderar det här barnets röst i mitt huvud: "Gud, de kommer att tänka på mig."

Att-vad-kan-inte-samtal

"Ja, du fick med din menstruation, hela dagen reklam på TV!" - de kan invända mot oss. Och de kommer att ha helt fel. För i den ryska reklamen för kuddar och tamponger ljorde aldrig ordet "menstruation" eller till och med "menstruation". Istället används eufemismer som dessa dagar, kritiska dagar och speciella dagar. I stället för blod visas en viss blå vätska. Nej, naturligtvis hälls samma blå vätska i babyblöjor, men bara dessa två typer av mänsklig fysikalitet är tabu, och den andra, noterar vi, är bara delvis.

Eftersom förstoppning i vår reklam kallas förstoppning, diarré - diarré och ibland till och med diarré. Mjäll kallas mjäll och visas, som nagelsvamp. Rinnande näsa, hosta, akne - allt detta är mycket obehagliga fysiologiska fenomen, men ingen är blyg över att prata om dem. Och bara ordet "menstruation" är i hemlighet förbjudet att använda. Periodiska kvinnliga smärtor, ja.

Samtidigt talar samhället öppet och med glädje om manlig fysikalitet. Prostatit kallas inte "inflammation i en speciell körtel" eller "åldersrelaterade manliga problem." Impotens kommer naturligtvis säkert att kallas en "förlust av manlig makt", men inte i stället för den medicinska termen, utan med den: "Erektil dysfunktion? Ta tillbaka manlig makt!" Allt är bra, det stör inte någon, även om det verkar hur många föreningar, hur många onda skämt kan genereras bara om var prostatakörteln ligger! Men nej, detta orsakar inga olämpliga föreningar eller avsky. Smutsig - endast kvinna. Bara detta, ja, hur är det där. När gäster i en röd Mercedes anländer.

Selektiv pyshet

Det karakteristiska är att stigmatiseringen av själva menstruationen inte hindrar någon från att nämna detta ämne när det är nödvändigt att förödmjuka eller förolämpa en kvinna. Premenstruellt syndrom, som förmodligen gör en kvinna otillräcklig, är en konstant anledning till skämt. Uppträdandet av en kvinna som inte passar någon är också ett tillfälle att nämna PMS och därmed stänga frågan: vad de säger för att ta från henne, hon är bara en hormonhysteri.

Hur man berättar för mamma om den första menstruationen?

Vanligtvis börjar den första menstruationen hos flickor mellan 12 och 14 år. Men varje organism är individuell, och kanske är det din period som kommer i en tidigare eller senare ålder..

Många flickor känner sig förvirrade när de hittar spår av blod på sina underkläder eller sängkläder. Oroa dig inte: menstruationen är helt normal, det är en integrerad del av varje kvinnas liv.

Viktiga förändringar har skett i din kropp, och nu måste du använda hygienprodukter flera dagar i månaden. Vilka man ska välja, hur man ska hantera obehagliga upplevelser, om det är värt att hålla en menstruationskalender - du är förmodligen intresserad av dessa och många andra frågor. Du kan be dem till den närmaste och käraste personen - din mamma.

Våra tips hjälper dig att övervinna förlägenhet och förbereda dig för en konversation om detta känsliga ämne..

3 skäl att berätta för mamma om din period

Du får stöd

För många flickor är den första menstruationen verklig stress. Mamma, du kan säkert klaga på svaghet, obehagliga kramper i nedre del av buken, kraftiga blödningar, humörsvängningar. Hon kommer att förstå dig väl, för i hennes liv fanns det redan många menstruationscykler. Mamma berättar hur du ska hantera obehag. Dessutom, om du känner dig illa, kan du gå till gynekologen tillsammans. Detta kommer att krävas om menstruationen är riklig, lång (mer än sju dagar) eller mycket smärtsam.

Du kan ställa frågor

När du vänder dig till mamma får du möjlighet att lära dig allt du behöver om menstruation. Du kan fråga vilka hygienprodukter som finns och vad du väljer - tamponger eller kuddar. Fråga din mamma om hon upplever smärta under sin tid, om hon har premenstruellt syndrom och hur hon klarar av obehag. Om du har en nära relation kan du kontakta andra ämnen relaterade till kvinnors hälsa. Så den första menstruationen är en bra anledning att prata om sexliv och preventivmedel. Mamma kanske redan vill berätta om det här, men visste inte var man ska börja..

Din relation kommer att bli mer förtroende.

Ett samtal med din mamma om ett så känsligt ämne kommer att stärka din känslomässiga anslutning. Att diskutera ”kvinnors hemligheter” är ett utmärkt sätt att bygga förtroendeförhållanden. Förståelse i familjen hjälper dig att hantera dina känslor av att växa upp..

Hur man förbereder sig för en konversation med mamma?

Försök att lugna ner

Innan du börjar en konversation med mamma, bli av med känslor av rädsla och förlägenhet. För att övervinna spänningen kan du ta en promenad, ta ett bad, ta några djupa andetag, ta en tupplur osv. Om du känner dig för nervös och inte är redo att starta en konversation med din mamma just nu, ska du inte rusa saker.

Gör en konversationsplan

Det är svårt för många flickor att omedelbart hitta rätt ord att prata om förändringar i kroppen. En förberedd konversationsplan får dig att känna dig mer säker och lugn. Tänk på vad du vill säga och / eller fråga. Du kan skissa några lämpliga fraser i en anteckningsbok. Om du är mycket orolig, repetera ditt tal i förväg.

Välj ett bekvämt ögonblick

Tänk på den bästa tiden att kontakta din mamma med så spännande nyheter. Bäst av allt, om hon för närvarande inte kommer att ha bråttom eller göra viktiga saker. I detta fall kommer mamma att kunna ge dig tillräckligt med uppmärksamhet. Ämnet menstruation är ganska intimt, så det mest praktiska ögonblicket för konversation är när du är ensam. Till exempel kan du prata om din period, när mamma kommer in i ditt rum, säg god natt.

Enkla sätt att berätta för din mamma om din period

Säg det rakt

Det enklaste sättet är att närma sig din mamma och, efter att ha övervunnit din förlägenhet, rapportera början av menstruationen. Detta kan presenteras som goda nyheter eller bara för att nämna i förbigående.

 • Hur påbörjar en konversation? För många föräldrar verkar konversationsformatet ”låt oss sitta och prata om ett viktigt ämne” för skrämmande. Kanske kommer du och din mamma att känna dig avslappnad om konversationen börjar i en bekant miljö, som hemma medan du tittar på TV, på väg till skolan eller till affären. Om det är svårt att omedelbart prata om menstruation kan du först diskutera ett annat ämne. Efter att ha pratat kommer du att koppla av lite, så att det blir lättare för dig att komma igång.
 • Hur väljer jag ord? Om du har svårt att välja rätt formulering kan du använda färdiga fraser. "Mamma, det verkar som om jag har börjat menstruera." ”Låt oss gå till affären. Jag behöver feminina hygienprodukter. ” "Det är svårt för mig att berätta direkt, i allmänhet," sådana "dagar började för mig." Välj alternativet som är närmare dig, kom till din mamma, ta ett djupt andetag och säg frasen rykt.

Skriv en lapp

Det kan vara oerhört svårt för vissa flickor att övervinna förlägenhet, särskilt om inte det närmaste förhållandet har upprättats med deras mamma. I det här fallet kan du helt enkelt rapportera om menstruationens början, dina känslor och / eller svårigheter genom att skriva en anteckning. Du kan lägga det i ett kuvert och lämna det på bordet, i en kosmetisk väska, i en påse. Någon plats där mamman definitivt kommer att se anteckningen, men andra familjemedlemmar kommer inte att hitta den kommer att göra. Var uppmärksam, ibland efter en skriftlig bekännelse är det ännu svårare att starta en uppriktig konversation. Tänk igen om den här metoden är rätt för dig..

Skicka sms

Detta är ett bekvämt alternativ till en anteckning och ett bra alternativ om du inte har möjlighet att prata med din mamma privat (till exempel började menstruationen när du är i skolan eller ensam hemma). I ett SMS kan du också be dig köpa sanitetshanddukar eller tamponger..

Tips på butiken

En gemensam resa till stormarknaden är ett bekvämt sätt att informera mamma om början av den första menstruationen och undvika förlägenhet i konversation. Du kan helt enkelt stoppa framför hyllan där de feminina hygienprodukterna finns, eller omedelbart lägga i en korg ett paket med tamponger eller kuddar (se först till att de passar dig när det gäller absorptionsförmåga). Detta är ett bra ögonblick att konsultera med din mamma om vad som är bäst att använda under menstruationen..

Vad man ska göra om det inte finns någon möjlighet att prata med mamma?

Familjerna är olika: inte alla flickor har ett förtroendeförhållande med sin mamma. Om du är i en sådan situation, vänd dig till en annan nära person - till pappa, mormor, moster. Känn dig fri att prata om menstruation med din far. Kanske vet han mindre om kvinnlig fysiologi, men i alla fall kommer han att försöka hjälpa dig..

Om du av någon anledning inte kan berätta för dina släktingar om din period, kontakta din sköterska och ställa henne alla frågor som intresserar dig. Vissa flickor tycker att det är lite lättare att hantera en blyghet när de pratar med en utomstående. Du kan också be om en hygienprodukt från en sjuksköterska..

Jag växer upp! Hur man berättar för mamma om den första menstruationen

I en idealvärld har döttrar inga problem att informera sina mödrar om sina första perioder, eftersom kloka mödrar förbereder flickor i förväg för sådana samtal. Men i praktiken kan en annan situation uppstå. Hur du berättar för mamma om hans uppväxt och vad du behöver veta?

Viktiga aspekter av att prata med mamma
om den första menstruationen

1. Samtalets aktualitet

När du berättar för din mamma om en pikant händelse, flyga inte in i köket, meddela hela familjen under frukost, lunch eller middag. Det är bättre att ta mamma åt sidan och prata om hur cykeln har börjat. Prata om det den första dagen..

2. Hjälp med att välja hygienprodukter

En klok mamma kommer att se till att hennes dotter har bekväma linne "i dag", liksom ett utbud av hygienprodukter. Det är värt att be din mamma om råd om hur du väljer de mest bekväma kuddarna - de är fortfarande det mest populära skyddsmedlet mot fläckar. Eftersom alla har olika preferenser är det vettigt att köpa flera olika märken och prova dem..

3. Förvara en kalender

I teorin bör kroppen fungera som en klocka, cykeln ska vara stabil. Men i praktiken kan kvinnor i alla åldrar ändra cykler. Var inte rädd om menstruationen började för första gången och sedan försvann i flera månader. Ibland gör kroppen ett sådant test av pennan. Om förseningen åtföljs av obehag måste du berätta för din mamma om detta och rådfråga en läkare.

I början av menstruationscykeln är det oerhört viktigt att få en kalender och notera cykelns varaktighet, dess första dag och slut. Du kan också skriva i en speciell dagbok, hur var det på olika dagar. Att hålla en kalender hjälper inte bara till att förstå hälsan utan skyddar dig också mot den oväntade början av nästa menstruation. När du vet när menstruationen kommer igen kan du fylla på hygienförsörjningen och överföra aktiva frågor till en annan dag.

4. Valet av smärtstillande medel

Idealt rekommenderas smärtstillande medel att inte använda men menstruation (även hos helt friska kvinnor) kan åtföljas av allvarligt obehag. Det finns migrän, nedre rygg- och nedre buksmärta, muskelsmärta, bröstsmärtor, illamående... En korrekt vald medicinering underlättar lidandet. Men aldrig självmedicinera. Se till att konsultera en läkare genom att be din mamma att ta dig till en tid. En erfaren läkare väljer det mest skonsamma läkemedlet baserat på din ålder och ditt fysiska tillstånd. Prata med din mamma om andra sätt att förbättra ditt välbefinnande på kritiska dagar..

5. Det är dags att prata om killen!

Vi, vuxna, älskar att roa oss med tanken att små flickor (även om de har börjat menstruera) bara tänker på dockor. Det är som ett resultat av vår försummelse av sexuell utbildning som andelen unga planerade tonårsgraviditeter ökar. Vår ouppmärksamhet och dumma rädsla för att barn växer upp snabbare på grund av att vi pratar om sex är skylden. Du växer upp ändå, men att ignorera vuxna från dina önskningar leder till problem som kan förstöra ditt liv. Naturligtvis måste du ha huvudet på axlarna. Vi får inte glömma att menstruationen visar förmågan att bli mamma. Se till att rådgöra med äldste i familjen och ställa frågor som berör dig.

Om du inte kan prata om dessa ämnen med dina föräldrar, bör du verkligen vända dig till behöriga personer för hjälp: skolor har psykologirum, och du kan också ställa frågor från online-rådgivare eller familjeplaneringscentret. Var noga med att ta reda på om preventivmedel innan du besöker samtalet om rasande hormoner. Ta hand själv kära flickor.

Lite om personlig...

Mina första perioder visade sig vara en fruktansvärd mardröm för mig. De började vid 7 års ålder, mamma förväntade sig inte en så tidig start, och tänkte därför inte ens på att föra preliminära diskussioner med mig. Vår första konversation och min mors reaktion chockade mig nästan mer än själva menstruationen. Och det var så...

Hela dagen på skolan hade jag det inte bra, återvänder hem, jag bytte omedelbart kläder och kollapsade i sängen. Jag sov tills kvällen, jag vaknade av svår smärta och önskan att gå på toaletten. Och där såg en fruktansvärd bild upp för mig: mitt linne var färgat med blod! Jag reagerade som hjältinnan i filmen "Carrie": brast i tårar, började skrika och var helt säker på att jag dör. Föräldrar, som tur skulle ha det, var inte hemma, telefonen var inte ansluten till oss vid den tiden. Väntar på att de äldste skulle återvända, sårade jag mig mer och mer. Så fort min mamma passerade tröskeln i huset rusade jag omedelbart till henne med rop: ”Mamma, jag dör! Jag blöder! " Min mamma blev rädd först och lyssnade sedan på mig och... skrattade. Jag blev bara förvånad av chocken. Hur så? Jag blöder här, håller på att dö, men hon är rolig! Det var outhärdligt stötande, och nu, efter ett kvart århundrade, är mammas reaktion obehaglig för mig. Men nu förstår jag att hennes skratt var en chockreaktion på de oväntade nyheterna. Den kvällen fick jag ett utbildningsprogram med mycket obehagligt för de sjuåriga detaljerna om menstruation och barnets befruktningsprocess. Det visade sig vara en dag!Jag minns min personliga upplevelse och vänder mig nu till mödrar: de som redan har blivit mamma och de som kommer att få en dotter i framtiden. Kära mödrar, dra inte ut ett så viktigt samtal. Dina döttrar måste lära sig att växa upp i tid. Var noga med att berätta för dem om viktiga aspekter: menstruation, befruktning, preventivmedel. Lycka till dig och dina barn!

Hur du kan bli av med din period och börja leva

Någon av oss kommer att bekräfta: så snart en kvinna kommer till läkaren, med huvudvärk eller med ett trasigt finger, kommer läkarens första fråga att vara: "När var sista gången du hade din period?" Om jag ärligt svarar: "I maj 2012" kommer läkaren att bli mycket förvånad. Därför förklarar jag först att i mig är Mirena intrauterin enhet, som skyddar mot graviditet, och också minskar varaktigheten av menstruation hos vissa kvinnor och helt stoppar dem hos andra.

Jag tillhör den andra kategorin. De flesta läkare är nöjda med min förklaring, även om jag en dag stötte på en noggrann sjuksköterska som tittade på mig med övertygelse. ”Tänk om du vill ha barn?” Frågade hon. "Då ska jag dra ut den här saken," svarade jag. "Men känner du dig inte onaturlig eftersom du inte har dina perioder?" Frågade hon. Jag försäkrade att utan dem känner jag mig bra. Systeren skakade på huvudet och sa: "Det måste vara konstigt att känna ett främmande föremål i dig." ”Ja, till exempel ett barn,” svarade jag, frågan upphörde vid det.

Specifikt var den här kvinnan särskilt svår, men hon är inte den enda som är misstänkt mot preventivmedel som stoppar månadsblödning. Vänner frågar om jag har en konstant rädsla för att flyga. Vänner som vi inte är förbundna med av annat än kön, bryr sig om jag inte kommer att vara karg. Ordet "onaturligt" dyker ständigt upp i samtal.

Språk binder menstruationen tätt till begreppet kvinnlig identitet.

”Du förvandlas till en kvinna!” De vuxna utropar när en tonårsflicka först blödar därifrån. Uttrycket ”kvinnovaror” på apotek är en eufemism främst för tamponger och kuddar, även om det finns många produkter för vårt kön som säljs: kosmetika, schampon, rakknivar. Fokus på ”feminin” menstruation ignorerar också förekomsten av transmän som också har dem..

Menstruation är en markör för kvinnlig identitet, men det kan också vara smärtsamt och orsaka problem. Därför finns det ett press från den allmänna opinionen till förmån för att dölja ”fu-faktorn” i menstruationen. Det är inte förvånande att det finns de som anser vara den bästa lösningen för att bli av med ”kritiska dagar” i allmänhet..

"Det finns ingen medicinsk indikation på att en kvinna måste menstruera varje månad," säger Alice Dweck, en gynekologlärare vid Mount Sinai, en New York medicinska skola, "och det är inget fel med att sätta upp en kvinnas kropp om hennes blödning är tung".

En av dessa kvinnor är affärscoach Cherry Collier från Georgia. Efter klagomål om smärtsamma perioder fann läkaren hennes fibromyom och föreslog att livmodern skulle tas bort. Cherry var i hennes reproduktiva ålder, så hon började leta efter alternativ och fann att hon kunde sitta på preventivpillerar, få en konstant dos av hormoner, förkorta hennes perioder och underlätta hennes lidande. "Det var underbart, pillerna befriade mig," påminner hon, "allt började flöda lättare, mina spasmer blev svaga, och viktigast av allt, jag var inte längre hjälplös, jag valde själv hur jag skulle övervinna smärtan".

Caroline Thompson från American College of Obstetrics and Gynecology har bekräftat för mig att denna metod är säker och särskilt populär innan man tar piller för att förlänga cykeln. Läkemedlets sammansättning, som stoppar menstruationen, liknar konventionella preventivpillerar. Enligt Dr. Thompson finns det kategorier av kvinnor som läkaren rekommenderar att bli av med menstruation - de som lider av migrän, allvarliga spasmer, såväl som patienter med endometrios..

”Det finns också kvinnor som helt enkelt inte vill ha sina perioder, så de tar dessa piller ständigt. Det finns ingen skada av detta, varken på kort eller på lång sikt ”.

Före uppkomsten av hem graviditetstester hade flickornas önskan att ha sina perioder en logisk grund - blödning var en bekräftelse på frånvaron av graviditet.

"När farmaceuter utvecklade p-piller, frågade de kvinnor vad de ville, och de svarade att de ville ha menstruation - att veta att p-piller fungerade och inte blev gravid," säger James Sigars, chef för reproduktiv medicin vid Institutionen för obstetrik och gynekologi vid universitetet. Johns Hopkins. ”Din period under administration av orala preventivmedel är en uteslutande farmakologisk konsekvens”.

Med piller inleddes processen för att upprätta en kvinnas kontroll över hennes kropp - inte bara över fertilitet utan också över menstruation.

Trots namnet, för många menstruationer kommer oregelbundet och oförutsägbart, och p-piller hjälper till att reglera deras timing och intensitet. Menstruation är naturlig, men ofta avbryter det ett normalt liv och kräver extra tid och ansträngning..

PR-specialist Christine Vincenzo började gå hormoninjektioner 1999. Intrauterina apparater, som mina, som själv reglerar frisättningen av hormoner, uppfattades sedan med en god mängd skepsis. "Sedan barndomen minns jag fruktansvärda historier om intrauterina apparater, så jag ansåg dem inte ens som ett alternativ," säger Kristin, "när det gäller effekten av injektioner på min kvinnlighet, du vet, det finns många saker som verkligen gör mig till en kvinna, och menstruationen gör inte bland dem ".

2013 publicerades en studie i New England Journal of Medicine som visade, med hjälp av 570 fallhistorier, fördelarna med intrauterina hormonella preventivmedel för kvinnors hälsa. 31-åriga Danielle Boose, en mamma till två, bestämde sig för att installera samma Mirena-enhet som min efter svår blödning med spasmer "bokstavligen stoppade mitt känslomässiga och fysiska liv." När Daniel inte kunde ta barnen till skolan på grund av smärta, började hon leta efter sätt att hantera sitt tillstånd. "Flickvänner fräste mig från den intrauterina enheten," påminner hon, "de sa att de aldrig skulle ha fastnat i sig någon främmande sak och att det borde finnas andra sätt. Men piller och injektioner hade sina risker, så Mirena var det bästa alternativet för mig. ” Mirena löser problem med preventivmedel och menstruation i fem år, då måste du gå till gynekologen och ersätta den med en ny.

Kvinnor som överväger att använda sådana apparater fruktar ofta "onaturliga" konsekvenser..

Dr Thompson, som ställer in dem för sina patienter nästan varje dag, hör ständigt frågor om "något" kommer att bildas inuti livmodern, om det inte finns några perioder som rensar det naturligt. Verkligheten är att de som inte använder hormonella preventivmedel är mer utsatta för neoplasmer i livmodern.

Diskussionen om upphörandet av menstruationen är inriktad på kvinnor som har svårt. Men det finns också de som är obekväma med menstruation, och de föredrar helt enkelt att inte ha blödningar. Susan Shane, 29, är en av dem. Hon skriver om att resa och ständigt på väg, på grund av den ofta ändrade tidszonen, blir anpassningen till schemat för att ta piller problematisk. En annan författare, Jennifer Hancock från Florida, berättade för mig att hon medvetet valde Mirena för att bli av med sin period. "När de är en konstant del av ditt liv, inser du inte hur mycket tid och pengar du spenderar på dem," säger hon.

Jag är själv en av dem som är svåra att övertyga om behovet av 3 till 7 dagar i månaden för att överleva blödningar, för vilka det inte finns något medicinskt behov.

Det berömda sloganet för medicinska medola för smärtlindrande menstruation lyder: "Eftersom din period är mer än bara smärta." Detta uttalande gäller inte bara för reklamflickor som är upprörda över att de inte kan bära vit. Det finns också kvinnor som arbetar i skift och inte ständigt kan springa till toaletten; kvinnor som arbetar i ett herrlag och tvingas gömma sina kuddar för att undvika främling och förlöjlighet; könsarbetare som inte kan arbeta; slutligen, unga mödrar som sover i passform och börjar och kan glömma att ta p-piller exakt samtidigt som igår.

"Månadsblödning ger en kvinna förtroende, men de är definitivt inte en nödvändighet," säger James Sigars, "använder långvariga preventivmedel, vars effekt är reversibel, risken är extremt liten och fördelarna är obestridliga." Intrauterina hormonella enheter på marknaden är främst placerade som preventivmedel, vilket eliminerar risken för att bli gravid på grund av sin egen glömska, och också sparar tid, pengar och nerver. Och när en kvinna är redo att få barn eller bara missa sin period, behöver hon bara gå till läkaren och dra ut enheten.

Vissa feminister och spiritualister uppmanar dig att träffa din period som semester och hedra dem som en manifestation av din feminina kraft..

Om du, blödning, känner dig som en gudinna, uppmanar jag dig inte att bli av med menstruation. Mitt mål är inte att övertyga någon att göra detta utan att ge kvinnor ett val.

När det gäller mig vill jag påminna dig om en annan fras, som kallas perioden: den kvinnliga förbannelsen. Personligen skulle jag föredra onaturlighet framför en förbannelse varje månad i månaden, när du frågar mig.

Hur uppfattade dottern den första menstruationen?

mina första var för 10 år sedan)
Jag var väldigt blyg.
först när de började trodde jag att jag är där "något skrapat så blodet. (Jag ville inte tro på menstruation))), efter lunch berättade jag för min mor, hon skrattade från mig och gav ut en packning, frågade om jag kan använda den etc..

Min syster började för 1-2 år sedan - hon såg fram emot detta ögonblick, även om hon berättade för oss med förlägenhet, hon behövde inte lära sig att använda kuddar) (eftersom du kan bära bh)
flickor redan i 10-11 år bör veta om en sådan fysiologisk process.

Den första menstruationen hos dottern: vad föräldrar behöver veta?

Tillsammans med den pediatriska gynekologen kommer vi att berätta om hur du förbereder dig för den första menstruationen. Vilka är funktionerna i en sådan menstruationscykel och hur vi föräldrar kan hjälpa våra flickor att övervinna "menstruations" smärta och stress?

Naturligtvis har dagens tonåringar hört talas om menstruation och har en uppfattning om hur de går. De vet vad hygien betyder under menstruationen och många, som min väns 12-åriga dotter försäkrade mig, är mentalt beredda på detta. Men som det visade sig i praktiken var det bara ord. Och sådana situationer är inte isolerade.

Jag medger ärligt att jag tänkte i det ögonblicket att jag dör. Även om min mamma berättade och förberedde mig för den första menstruationen. Så all "beredskap" för mig, då fortfarande en 14-årig tonåring, passerade vid avsked. Och idag skulle jag som mamma till en 6-årig tjej och många av våra besökare förmodligen vilja lära känna funktionerna i denna period från våra döttrar.

Vilka symtom kommer att berätta om tillvägagångssättet för de första kritiska dagarna, hur kan denna period bedövas, behöver vi omedelbart leda barnet till en gynekolog? Lyudmila Golysheva, pediatrisk gynekolog vid MedLife Child Health Center, hjälper oss att förstå de problem som är bekymrade..

- Lyudmila Sergeevna, tack för att du gick med på att diskutera en så spännande fråga. Så den första menstruationen. Vilken tid börjar de vanligtvis med moderna flickor? Jag vet att menstruationer för dussintals år sedan väntades inte tidigare än 18 år. Nu har tiden minskat markant.

- Oftast börjar menstruation hos flickor vid 12-13 år. Men ibland, tidigare eller senare menarche (den första menstruationen) är normalt. Den första menstruationen kan komma mellan åldrarna 9 och 15 år. Som regel börjar flickor menstruera i ungefär samma ålder som sina mödrar.

- Och det finns faktorer som kan trigga uppkomsten av menstruation före schemat?

- Sådana faktorer existerar verkligen och de inkluderar ärftliga och konstitutionella särdrag, hälsostatus, kroppsvikt, näring, naturligtvis klimatförhållanden och stressande situationer..
Det är också värt att säga att utseendet på blodutsöndringar från könsorganen för en flicka upp till 9 år kan tjäna som den första signalen om en allvarlig sjukdom. - Lyudmila Sergeevna, hur kan mamma förstå att hennes dotter kommer att börja menstruation inom en snar framtid? Det finns några av de mest "pratande" tecknen?

- Oftast börjar menstruationen utan några symtom. Barnet märker bara utskrivningen. Men det finns tillfällen då en tjej har bröstförlust, plötsliga humörsvängningar, trötthet, huvudvärkattacker, ökad aptit och kramper i nedre del av buken.

- Så spotting har börjat. Vad du kan förvänta? Kommer de att vara rikliga eller bara vad som kallas ”salva”? Och vad är den genomsnittliga varaktigheten för den första urladdningen?

- För första gången varar menstruationen hos flickor vanligtvis 3-7 dagar, men det kan till och med vara 1-2 dagar, eller vice versa varar länge, upp till 10-12 dagar. Mängden blodutsöndringar som tappas av flickan under menarchen varierar också från knappa och "smetning" till rikligt. Det beror på kroppens egenskaper..

- Att försämra barnets tillstånd är också värt att förbereda?

- Flickans mamma borde vara beredd på det faktum att de första månatliga döttrarna kanske inte går ganska "smidigt".

Även under menstruationen kan flickan ha allvarliga krampsmärta i nedre del av magen, illamående eller kräkningar, ibland lösa avföringar. Mamma måste också veta om dessa symtom och, om de uppstår, kunna lugna flickan och, vid behov, kontakta en barngynekolog.

- Generellt, vad är funktionerna i menstruationscykeln? När blir han regelbunden? Finns det någon anledning att frukta ”avbrott”, förseningar (såvida vi naturligtvis inte talar om tidigare sexuell kontakt)? Vad är den normala perioden under de första två åren?

- Det första och ett halvt året efter menarchen kan perioderna hos flickor vara oregelbundna, cykeln kommer att upprättas, det vill säga menstruationen kan börja lite tidigare eller lite senare. På en månad kan de vara rikliga och i en annan magra. Innan cykeln är etablerad kan perioderna mellan menstruation hos flickor variera från 1,5 till 3 månader. Men med tiden kommer cykelns varaktighet, med korrekt utveckling, att vara 21-35 dagar, och varaktigheten för de månatliga 3-7 dagarna.

- Låt oss prata om hygienprodukter. Finns det några rekommendationer för de första packningarna? Och är det möjligt för en flicka att använda tamponger, även de minsta? En kontroversiell fråga, men jag vet att vissa Kirov-gynekologer absolut inte är emot en sådan skyddsmetod. Även om jag personligen tycker att tamponger i så tidig ålder är olämpliga.

- För närvarande har butikerna ett stort urval av sanitetsunderlag som används under "kritiska" dagar. Kvinnor vet att sådana produkter är indelade i tre klasser: "normal", "super" och "superplus". Flickor kan använda kuddar med vilken absorption som helst, beroende på mängden blodutsöndringar, ibland kan du till och med applicera dagliga kuddar när det finns mycket få sekret. Det är säkrare att använda packningar utan kemiska komponenter och aromatiska dofter.

Gynekologer och farmaceuter erkänner möjligheten att använda tamponger hos ungdomar. Under menstruationen har jomfruhinnen förmågan att sträcka, så att en korrekt insatt tampong inte skadar dess integritet. Välj emellertid tamponger för din dotter, föredra små storlekar och bättre med en applikator som underlättar införandet av tampongen. Och det är bättre, innan du börjar använda tamponger, visa flickan till en gynekolog för att utesluta några funktioner i jymfruktens struktur, vilket kan komplicera införandet av en tampong.

- Och om barnet har magvärk under den första menstruationen. Kan jag dricka piller? Eller är det bättre att använda icke-läkemedelsmetoder för smärtlindring?

Av läkemedlen som används under smärtsamma perioder utan att besöka läkare, kan krampläkemedel användas..

I fallet med bestående smärta mot bakgrund av de pågående händelserna är det bättre att rådfråga en pediatrisk gynekolog för ett kompetent urval av ett läkemedel för att lindra smärta. Du kan inte ta smärtstillande medel på vänner, eftersom det kan vara mer skada från dem än nytta.

- Lyudmila Sergeevna, är det nödvändigt att leda barnet till en gynekolog under den första månaden? När bör ett besök krävas??

- Det är lämpligt att visa flickan till gynekologen efter den första menstruationen. Läkaren kommer att genomföra en undersökning och i avsaknad av patologi kommer att ge rekommendationer till flickan och modern, och vid behov föreskriva behandling. Vissa situationer kräver ett brådskande besök hos en barngynekolog:

 • svår smärta i nedre del av buken (orsaken kan vara infektion, inflammation, hormonella störningar)
 • varaktighet (mer än 7 dagar) och riklig blodutladdning (användning av mer än 5-6 dynor per dag)
 • om "misslyckanden" börjar efter en period med vanliga perioder
 • om de första kritiska dagarna inte inträffar inom tre månader.
 • om menstruationen inte är 15 år gammal och vice versa, om tecken på pubertet och blodutflöde förekom tidigare än 9 år.

Flickans första menstruation är en viktig händelse som måste förberedas i förväg för både barnet och alla familjemedlemmar. Innan sexuell utveckling börjar (brösttillväxt, hårets utseende i olika delar av kroppen) och början av menarche, måste mamma ha en konversation med barnet, tydligt förklara vilka förändringar som sker i kroppen, vad är menstruationsperioder, vad är deras cykliska karaktär och prata om hygien i kritiska dagar, förklara att dessa förändringar bara är en följd av kroppsbildning, eftersom sådana förändringar för barn kan orsaka starka känslor och komplex.

Mamma borde lära flickan hur man använder hygienprodukter. Från menarchens ögonblick är det nödvändigt att börja upprätthålla en menstruationskalender, där det är nödvändigt att markera den första och sista dagen i varje menstruation. Först måste föräldrarna påminnas om att markera önskade datum..

- Lyudmila Sergeevna, jag tackar dig för ett användbart och intressant samtal, för värdefulla råd!

Jag hoppas verkligen att du, som jag, är "beväpnad" med kunskap! Du måste erkänna att vi är mycket mer rädda för uppväxten av barn. Därför är det viktigt att veta vad man ska förbereda sig vid en eller annan åldersperiod för ditt älskade barn! Personligen är min åsikt att det viktigaste i ett svårt ögonblick är att vara tillsammans! Då är det lättare att överleva både smärta och rädsla. Kärlek och omsorg är kända för att göra mirakel.

Hälsa till dig och dina barn!

Inte en annons. Det finns kontraindikationer. Kontakta en specialist för tillgänglighet.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Behandling av kvinnliga problem: användning av aloe och honung i gynekologi

Aloe är inte bara den mest populära inomhusväxten, utan det är ett helt lager med användbara egenskaper som är så nödvändiga för människokroppen....

När menstruationen går efter curettage

Curettage är en procedur för att ta bort det övre skiktet i livmoderslimhinnan. Vad det än är, abortivt eller diagnostiskt, störs kroppen. Månadsvis, efter curettage, går det ofta fel, det börjar och slutar utan schema....

Vilka piller kan orsaka menstruation med en försening

Situationer när den vanliga rytmen i menstruationscykeln förändras uppstår av många skäl. Plötsligt hormonellt fel, nervös chock, inflammatorisk eller infektionssjukdom provocerar ibland en försening i menstruationen....