Graviditetskalender

Klimax

Idag kan framtida mödrar kontrollera alla viktiga punkter i sin "intressanta position" med hjälp av moderna onlinetjänster, till exempel graviditetskalendern.

Med sin hjälp kan du inte bara beräkna den exakta perioden även utan ett besök hos gynekologen, utan också ta reda på allt som händer med ett växande barn varje vecka i hans intrauterina liv.

Beräkna graviditet

Hur man beräknar graviditetsåldern enligt kalendern

För gravida kvinnor är det enkelt och bekvämt att använda kalendern - efter att ha angett datumet för den sista månatliga perioden i formuläret ger tjänsten omfattande och korrekt information om perioden och om alla förändringar i den gravida kvinnans kropp. Med det kan du ta reda på det uppskattade födelsedatumet, få svar på frågor angående barnets utveckling och viktiga medicinska undersökningar varje vecka, och också bekanta dig med tips om hur du beter dig i en speciell spännande situation när du bär en baby.

Graviditetskalendern berättar om:

 1. känslor och symtom som väntar dig varje vecka;
 2. förändringar i den framtida moderns kropp vid en viss tidpunkt;
 3. fosterutveckling, vilket anger dess ungefärliga vikt, höjd, anatomiska viktiga funktioner;
 4. nödvändiga analyser och undersökningar för att snabbt upptäcka patologier;
 5. möjliga komplikationer, problem och deras förebyggande.

När du beräknar termen i ett onlineformulär kan du också få ett antal rekommendationer från läkare och erfarna mödrar. De hänför sig till ämnen näring och fysisk aktivitet för kvinnor i en intressant position, intimt liv, tar mediciner och andra brådskande problem som mödrar möter när de bär ett barn.

Kom ihåg! I genomsnitt har en gravid kvinna ett barn i 40 veckor eller 280 dagar, vars nedräkning i Medina-praxis börjar från dagen för den sista menstruationen. Vår kalender beräknar också termen i obstetriska veckor - det skiljer sig från den verkliga "fosteråldern" med 1,5-2 veckor, vilket beror på den förväntade mammans individuella egenskaper (varaktigheten för hennes period och befruktningsperioden, som kan inträffa på 7-14 dagen i menstruationscykeln) ).


Beräkningsdata för graviditet i kalendern sammanfaller i de flesta fall med ultraljudsdata, som enligt planen utförs i varje trimester av graviditeten. Men du bör inte oroa dig om värdena inte sammanfaller, eller om födelsen inte inträffade inom den förväntade tiden - endast i ett av tjugo fall föder kvinnor den beräknade dagen. I de flesta fall inträffar den efterlängtade händelsen med en skillnad på 1-2 veckor, både upp och ner.

Graviditetskalkylator online: beräkna graviditetsåldern och födelsedatum, en interaktiv veckokalender med en beskrivning av fostret och ett foto

Gestationsålder.

Under 9 månader är den vanligaste frågan om förväntade mödrar: tecken på graviditet, vilken vecka det är, om graviditeten fortsätter korrekt, hur fostret utvecklas efter veckor och när kommer barnet att födas. För att hjälpa till att svara på alla dessa frågor kan vår graviditetskalender online varje vecka. En kalkylator är också inbyggd i den, som beräknar graviditeten upp till en vecka, och beskrivningar och foton hjälper dig att övervaka graviditetens framsteg och bättre känna ditt barn. Fotot berättar hur magen växer och det framtida barnet utvecklas. Med hjälp av vår graviditetsberäknare kan du dessutom självständigt bestämma det uppskattade födelsedatumet (DA).

I graviditetsberäknaren väljer du datumet för den första dagen i din sista period

Idag började du få menstruationsblödning.

Naturligtvis är detta inte en graviditet, eftersom du har en annan menstruationsblödning. Oavsett om du vill ha det eller inte - började kroppen förbereda sig för eventuellt moderskap igen.

Hos många kvinnor är graviditet associerad med sjukdom, illamående. Men under de första veckorna av graviditeten kanske du inte känner dig obehag alls. Under denna period upptäcker ultraljud barnets försiktiga rörelser. Barns hjärta slår med en frekvens av 140-150 slag per minut, dubbelt så ofta som hos en mamma.

Den här veckan är barnens naglar redan odlade till fingerkanten. På sin födelsedag kanske han har långa naglar: han kan ha repor i ansiktet som han fick medan han var i livmodern. Nu är det trångt och obehagligt där. Barnet väger cirka 2 kg 200 g.

Hur man tar reda på graviditetsåldern

Hur ta reda på vilken graviditetsperiod

Du kan ta reda på graviditetsåldern på flera sätt: några av dem är inte särskilt exakta, men är praktiska och tillgängliga för varje kvinna, andra kräver särskilda undersökningar. Läkare och deras gravida patienter måste veta den exakta perioden för att korrekt övervaka barnets utveckling, att märka möjliga utvecklingspatologier i tid och justera dem, samt att beräkna dagen för den kommande födelsen så exakt som möjligt. Låt oss överväga hur vi tar reda på vilken graviditetsperiod på olika sätt, deras fördelar och nackdelar.

Vid befruktningen

Graviditet inträffar vid tidpunkten för sammanströmning av ägget och spermierna. Detta inträffar inom 1-2 dagar efter ägglossningen. Vissa kvinnor känner ägglossning, eftersom det har ganska påtagliga symtom (kvarvarande slemhinnor från livmoderhalsen, stark sexdrift, stickningar i nedre del av magen, i äggstocken), andra kvinnor använder speciella ägglossningstest (någon som ett preventivmedel för uteslutning av sexuellt samlag på "farliga" dagar, någon tvärtom för att påskynda befruktningen), andra mäter basal temperatur för detta ändamål (billigt och glad). Men även om det visar sig att exakt beräkna befruktningsdagen, och det är troligtvis om sexuellt samlag var en gång, läkarna av någon anledning lägger en period på cirka två veckor mer. Vissa kvinnor tror att detta är ett tecken på att embryot är "stort". Men i de tidiga stadierna skiljer sig inte storleken på embryona. Saken är att läkarna bestämmer sin obstetriska graviditet, vid vilken födelsedatum beräknas. Och därför är det mer intressant för kvinnan än läkaren att ta reda på graviditetsåldern vid befruktningen.

Obstetrisk period

Vi går smidigt fram till vad den obstetriska termen är och hur den kan beräknas. Allt är väldigt enkelt. Perioden för ägglossning beaktas inte. Allt som läkaren behöver veta är när den första dagen av din senaste menstruation var, blödningens varaktighet är inte heller viktig. Från den första dagen börjar graviditet övervägas. Således, om du kom en vecka efter att förseningen började och är helt säker på att din tidsfrist är 3 veckor, kommer läkaren att ge dig 5 veckor. Var inte förvånad över det här.

Vid datum för första omrörning

En mycket viktig parameter. Läkaren registrerar vanligtvis den uppskattade leveranstiden, beroende på ovanstående "obstetriska beräkningar", ultraljudavläsningar i de tidiga stadierna, liksom dagen för första omrörningen. För första gången känns barnets födelser av primiparösa kvinnor i vecka 20 och återfödda vid 18 veckor.

Ultraljudsförfarande

Vanligtvis, om det inte finns några problem, utförs den första ultraljudssökningen 12-14 veckor, men för närvarande är det problematiskt att fastställa den exakta graviditetsåldern. Embryon utvecklas på samma sätt först de första veckorna efter befruktningen, just då kan läkaren fastställa en tidsfrist med en noggrannhet på 1 dag. Samtidigt klaras fostrets läge om det inte finns någon hjärtslag (mindre än 4,5 veckor), och fostret är något bakom utvecklingen, eller om några avvikelser syns i en ultraljudssökning, rekommenderas det vanligtvis att upprepa studien efter 7-10 dagar för att utesluta den frysta graviditeten och andra. patologi.

Således är det möjligt att ta reda på graviditetsåldern genom ultraljud endast i de tidiga stadierna. Naturligtvis, med efterföljande ultraljud vid 20,32 veckor, kommer formuläret att ställas in på en tidsfrist i enlighet med storleken på kroppens delar av fostret och huvudet, men glöm inte att under den andra halvan av graviditeten, barn utvecklas mycket individuellt. När allt kommer omkring är normen födelsen i tid för ett barn som väger 2800 gram och 4000 gram.

Gynekologisk undersökning

Vid det första besöket av läkaren av den förväntande modernen utförs en gynekologisk undersökning. Det hjälper till att identifiera möjliga problem och fastställa graviditetens varaktighet, och ibland fostrets placering (glöm inte att embryot inte alltid utvecklas i livmodern). Så, med en manuell undersökning av den förväntade modernen vid 5-6 veckor (3-4 veckors försening), är livmodern endast något ökad, dess storlek kan jämföras med storleken på ett kycklingägg. Vid 8 veckor är livmodern redan med ett gåseägg. Och vid 10 veckor - med en kvinnlig näve. Efter 12-14 veckor bestämmer läkaren redan utan problem storleken på livmodern (eller snarare dess längd) vid undersökning (inte vaginal) på soffan med hjälp av en centimeter tejp.

Så här tar du reda på den exakta graviditetsåldern. Men glöm inte att även med sådana exakta beräkningar kan barnet föds för tidigt i händelse av eventuella avvikelser i graviditetsutvecklingen, eller tvärtom lite (1-2 veckor) senare, om han ännu inte är helt redo för livet utanför livmodern.

Hur man tar reda på graviditetsåldern

Du fick nyligen veta att du är i en "intressant position", och nu vill du verkligen veta när ditt barn ska föds, vem det kommer att vara i stjärntecknet, vilken månad blir den lyckligaste månaden för dig under året.

För att hitta det ungefärliga födelsedatumet (DA) måste du veta den exakta graviditetsåldern. Förlossningsläkare beräknar denna period från datumet för den senaste menstruationen, men i praktiken visar det sig inte alltid att sådana felberäkningar är korrekta.

Så hur kan man bestämma graviditetsåldern och vilken metod som är den mest pålitliga - läs i den här artikeln...

1. Obstetrisk period

Obstetrisk period - detta är den period som läkaren guidas när han sätter dig på rekord för graviditet. Den är direkt knuten till dagen för den sista menstruationen. Det vill säga, från den första dagen av den sista menstruationen börjar läkaren att beräkna graviditeten.

Samtidigt är det uppskattade födelsedatumet 9 månader och 1 vecka från den första dagen av den sista menstruationen. Den obstetriska graviditetsåldern beaktas alltid när man analyserar höjden på livmodern fundus (höjden på livmodern fundus i centimeter bör vara ungefär lika med antalet graviditetsveckor).

Under en ultraljudsundersökning korrelerar läkaren också fosterparametrarna med din obstetriska graviditet, vilket ger anledning att bedöma storleken och utvecklingen av det framtida barnet och dess mognad.

Läkare hänvisar till den obstetriska termen när de talar om fostrets fulla eller för tidiga termin, när de talar om en viss graviditet skjuts upp och om det finns behov av stimulans av arbetskraft.

Det är dock värt att notera att den obstetriska graviditeten är tillförlitlig endast när den genomsnittliga längden på den förväntade mammas menstruationscykel före graviditeten var 28-30 dagar.

Om den gravida kvinnan hade sen ägglossning och långa cykler, är graviditeten mer rationell att räkna från dagen för ägglossningen och följaktligen befruktningen. Läs mer om denna beräkningsmetod...

2. Beräkningen av graviditetsåldern från ägglossningsdagen (fosterperioden)

Efter ägglossningen kan ägget befruktas ytterligare en dag, det vill säga befruktningsdagen sammanfaller med ägglossningsdagen eller kommer att vara en dag senare. Detta faktum bör beaktas när man planerar graviditet..

Med en standard menstruationscykel (28-30 dagar) sker ägglossning ungefär 14-16 dagar av cykeln (kom ihåg att en ny cykel börjar den första dagen av menstruationen).

Cykeln är uppdelad i två faser: follikulär mognadsfas (follikelfas), ägglossning av ägget, som delar de två faserna, och post-ovulationsfasen (luteal fas), där hormonet progesteron frisätts aktivt.

Om befruktningen inte har inträffat börjar menstruationen (som regel, den andra fasen av cykeln varar 14 dagar, om det inte finns några hormonella störningar). Om befruktning har inträffat, sedan 7-10 dagar efter befruktning, kommer fosterägget att fästa vid livmoderns inre skikt, och snart lär du dig graviditet genom tester.

Det finns fall då sen ägglossning inträffar, det vill säga ägget lämnar follikeln inte den 14-16: e dagen av cykeln, men mycket senare. I detta fall kommer befruktningen också att vara sen, och den obstetriska graviditetsperioden, som fastställts av läkaren, kommer inte att sammanfalla med den verkliga.

Vid sen ägglossning är det bättre att beakta graviditetsåldern från befruktningsdatumet. Denna period kallas också embryonal gestation. I detta fall måste du lägga till 2 veckor för att klargöra den obstetriska graviditeten till den embryonala perioden (det är lika med antalet dagar som gått från ägglossningen).

Men de som inte planerade sin graviditet kanske inte vet när de har ägglossning. Men om barnet under planeringsprocessen regelbundet mätte basaltemperatur, gjorde ägglossningstester eller follikulometri för att kontrollera ägglossning med ultraljud, så kommer du i dag att vara pålitligt känd.

Annars kommer du att förstå att du hade sen ägglossning och senare befruktning genom tidpunkten för fostrets utveckling genom ultraljud och genom senare upptäckt av graviditet genom test.

Vid sen ägglossning visar de första graviditetstesterna under förseningen ofta ett negativt resultat, men med upprepade tester (efter några dagar eller till och med veckor) upptäcks graviditet redan.

Detta beror på det faktum att hCG-hormonet, som testet svarar på, frisätts först efter det befruktade ägget är fäst vid livmoderns endometrium. Och med sen ägglossning händer detta också senare.

3. Ställa in en tidsfrist för analys av hCG

Detta är det mest exakta sättet att bestämma graviditetsåldern. Det är värt att notera att human chorionic gonadotropin (hCG) är ett specifikt graviditetshormon som utsöndras i en kvinnas kropp från det ögonblick som implanteringen av ett befruktat ägg in i livmoderns endometrium. Och detta händer, som vi redan skrev, cirka 7-10 dagar efter befruktningen.

Under det normala förloppet av en-graviditet fördubblas mängden hCG i kroppen varannan dag, det vill säga ökar i aritmetisk progression. Hem graviditetstest baseras också på bestämningen av detta hormon i urinen, men i urinen förekommer det senare och i mindre mängder än i blodet.

Det är därför testning av hCG i ett blodprov ger ett snabbt och exakt resultat, och genom ett kvantitativt mått på hCG i blodet kan du bestämma den faktiska graviditetsåldern.

Efter en sådan testning behöver du inte längre gissa när befruktningen inträffade, och om det skedde en ägglossningsdag - allt kommer att vara mycket tydligt.

Och för att verifiera den normala graviditetsförloppet kan du ta denna analys igen och spåra dynamiken i den kvantitativa indikatorn för hCG.

Upprepad analys måste lämnas in tidigast 2 dagar efter den föregående (du kan ta den efter 4 eller 6 dagar). Normalt, efter 2 dagar, kommer den kvantitativa indikatorn för hCG att fördubblas.

Om du har tagit ett blodprov för hCG, var noga med att samordna dess indikatorer med den obstetriska graviditetsperioden som fastställts av läkaren. Detta är viktigt för korrekt utnämning av screeningsultraljud och vissa tester som endast bör ges i tid..

4. Ställa in termen för ultraljudsundersökning

Faktum är att en ultraljudsundersökning av fostrets utveckling och graviditetsförloppet inte är avsedd att bestämma graviditetens varaktighet. Under en sådan undersökning indikerar läkare-diagnostikern endast utvecklingsperioden för fostret, och huruvida det sammanfaller med graviditetsperioden - förlossar-gynekologen, i vilken kvinnan är registrerad, ser redan ut.

Under det normala graviditetsförloppet kommer fostrets utvecklingsperiod och ultraljudsbildningen att sammanfalla med graviditeten. Och här beror det allt på hur läkaren bestämde din graviditetsålder: enligt formeln för beräkning av den obstetriska perioden eller enligt ett blodprov för hCG.

Om skillnaden mellan ultraljudsdata och graviditetstiden som fastställts av läkaren är betydande, kommer läkaren antingen att ange tidsfristen för analysen för hCG, eller utse ytterligare tester för att kontrollera utvecklingen av fostret.

5. Tidsfristen för undersökning av livmodern på en obstetrisk stol

När en kvinna konsulterar en förlossningsgynekolog på grund av en försening i menstruationen eller om ett graviditetstest i hemmet visar ett positivt resultat, måste läkaren undersöka henne på en stol.

Först och främst är barnläkaren intresserad av livmoderns storlek, eftersom graviditeten börjar växa aktivt. Enligt graden av ökning i livmodern kan läkaren bestämma ungefärlig graviditetsålder i veckor, men det kommer fortfarande att anges enligt den sista menstruationsdagen, resultaten av en ultraljudsundersökning eller ett blodprov för hCG.

När graviditeten fortskrider kommer läkaren att jämföra höjden på livmodern och den obstetriska perioden. Normalt bör höjden på livmoderfundus i centimeter motsvara graviditetsåldern i veckor. Dessa hastigheter kan dock variera med lågt vatten eller högt vatten..

I alla fall behöver läkare i stort sett en exakt graviditetsålder för korrekt utnämning av tidpunkten för screening av ultraljud och vissa tester (till exempel PRISKA), liksom för utnämning av en mammakommission och direkt utfärda mammaledighet för en framtida arbetskvinna.

Bestämningen av det uppskattade födelsedatumet (DA), som beräknas baserat på graviditetsåldern, är endast vägledande.

Enligt statistiken föder bara en liten andel kvinnor den dag som beräknades av barnläkare-gynekolog. Resten "missar" i flera dagar eller till och med veckor.

Så det är inte värt att tro att du kommer att föda den dagen. Detta är bara en riktlinje för att förbereda dig för en viktig händelse i ditt liv. Ha en bra graviditet och lyckad leverans!

Var den här artikeln intressant för dig? Sedan gillar oss och skriv i kommentarerna hur du beräknade din graviditetsålder och om det sammanföll med din läkares beräkningar?

Du kanske också är intresserad av följande material:

Beräkna graviditetsåldern efter dag

Beräkna graviditetsålder - hur gör man det? Detta är förmodligen en av de första frågorna som kvinnor ställs i det glada och spännande ögonblicket när de är övertygade om att de snart kommer att bli mödrar. Så mycket att göra och förbereda, så många tankar kommer till minnet! Men det viktigaste är när man väntar på barnet och hur man beräknar graviditetsåldern? Individuella beräkningar hjälper dig att hitta ditt sätt..

Foto: Bryksina Z.G., Sapin M.R., Chava S.V. Mänsklig anatomi. - M.: GEOTAR-Media, 2012.

Hur man beräknar graviditetsåldern korrekt

Alla vet att arbetstiden kommer 9 månader efter befruktningen. Det visar sig dock att allt faktiskt är lite fel. Hur länge varar en graviditet? Kalendern antyder att den genomsnittliga varaktigheten för att fostra ett barn är 10 månader på månkalendern, eller 40 veckor eller 280 dagar.

Naturligtvis händer det exakta träffet på ett visst datum, som kallas tjur-ögat, inte i livet. Med tanke på mamma och hennes framtida bebis individuella egenskaper varierar perioden från 38 till 42 veckor, vilket anses vara normen inom obstetrik och gynekologi, och som jag upprepade gånger har bekräftat i praktiken.

Ändå måste läkaren beräkna graviditetsåldern efter veckor utan misslyckande. Efter att ha bekräftat vad som är möjligt med hjälp av en serie tester, i klinisk praxis används det:

 • menstruationskalender;
 • gynekologisk undersökning;
 • ultraljudsförfarande;
 • ett blodprov som mäter mängden hormon, som är den så kallade graviditetsmarkören.

Alla dessa procedurer utförs av varje kvinna under observationen. Och hur kan du själv beräkna graviditetsåldern och kan detta göras utan att använda utrustning? Ja, du kan använda hemma:

 • kalendermetod;
 • mätning av basal temperatur;
 • början av de första omrörningsmulorna.

Vad är en graviditetskalender? Det är inte alls svårt att beräkna det, och under kraften från varje förväntad mamma, vilket jag rekommenderar att göra i praktiken. Kalendermetoden består i att beräkna den så kallade obstetriska graviditetstiden, som kan skilja sig från den verkliga en eller två veckorna, vilket indikeras av graviditetskalendern.

Du kan beräkna termen med Negele-formeln: lägg till en vecka till startdatumet för de senaste kritiska dagarna och subtrahera tre månader. Om till exempel menstruationen förra gången började den 10 mars, då vi tar bort tre månader, får vi 10 december, och lägger till en vecka, är ungefärligt födelsedatum 17 december.

Metodens felaktighet beror på att graviditetens början sammanfaller med ägglossningsperioden, vilket motsvarar ett genomsnitt av den 14: e dagen av cykeln. Men här kan varje kvinna ha individuella förändringar, så en sådan beräkning kommer alltid att vara ungefärlig.

Det är lättare att bestämma graviditetsåldern för dem som mätte sin bastemperatur och noterade sig själva i det vanliga eller elektronisk kalender ägglossning dag. I detta fall läggs 264 dagar till det och får ungefärligt datum för barnets födelse.

Hur man beräknar graviditetsålder med hjälp av en kalkylator

Foto: Serova V. Atlas of human anatomy. - M.: White City, 2018.-- 104 s..

Födelsedatum beror på befruktningen. Att bestämma det med hög noggrannhet är dock en extremt svår uppgift. Det är därför de flesta av de befintliga metoderna är felaktiga och den exakta graviditetsåldern kan knappast fastställas. Men i praktiken är det viktigt för mina kollegor att vara gravid i veckor och känna till ungefärligt "födelsefönster".

När menstruationen börjar inträffar naturligtvis inte graviditet. Men detta datum är vanligtvis känt av en kvinna, och det är på grundval av den obstetriska perioden beräknas. Graviditetsberäknaren är baserad på detta - ett automatiskt program som gör en fullständig beräkning av alla viktiga datum för hela terminen.

Graviditetsräknare är ett exakt och personligt verktyg. Du kan hitta det på Internet om speciella resurser för förväntade mödrar. Till exempel ger en auktoritativ resurs en sådan möjlighet. webmd.com.

Att fastställa graviditetsåldern är att det elektroniska programmet kommer att be dig att ange dagen, månaden och året från början av det sista innan förseningen av kritiska dagar. Därefter sammanställs en kalender automatiskt. Det kommer att indikera barnets trimestrar, veckor och tillväxtparametrar, tillsammans med ett uppskattat datum för hans födelse.

Faktum är att denna beräkning liknar den som utförts av läkaren eller dig själv enligt Negele-formeln. Men efter att ha gjort det online en gång är det tillräckligt för att spara den här fliken och sedan blir det mycket lättare att övervaka graviditetsförloppet.

Således beräknar födelsedatumet i början av graviditeten hjälper dig att känna dig säker och lugn och ha tid att förbereda dig för denna lyckliga dag utan hast. Det är viktigt att omedelbart ta reda på graviditetsåldern för att genomgå denna process med nöje.

Uppmärksamhet! Materialet är endast för vägledning. Du bör inte ta till de behandlingsmetoder som beskrivs i den utan att först konsultera en läkare.

källor:

Författare: Anna Ivanovna Tikhomirova, kandidat för medicinska vetenskaper

Granskare: kandidat för medicinska vetenskaper, professor Ivan Georgievich Maksakov

Graviditetskalender

Vecka efter vecka

Graviditetskalender

Välkommen till webbplatsen för graviditetskalender online. På dessa sidor kan du ta reda på den mest detaljerade informationen om varje graviditetsvecka, samt beräkna dess varaktighet med hjälp av den kostnadsfria graviditetsberäknaren. Om du inte är gravid kan du dessutom använda vår speciella kalkylator för att beräkna ägglossningsdagen, som är den mest fördelaktiga för befruktningen. Webbplatsen och alla dess tjänster är helt gratis och kräver inte registrering. Vi hoppas verkligen att det kommer att vara användbart för väntande mödrar och gör att alla kan lära sig mycket ny och intressant information om ett sådant naturens mirakel som graviditet.

Hur webbplatsen är ordnad

Graviditetskalendern är mycket enkel. All webbplatsnavigering finns till vänster. Konventionellt är det uppdelat i två avsnitt: "verktyg" och "veckovis navigering". Verktygen innehåller en graviditetsberäknare, med vilken du kan beräkna din nuvarande term, och en ägglossningskalkylator, som är utformad för att bestämma dagen för din nästa ägglossning. Det finns 40 sidor i veckovisnavigeringen, som var och en ägnas åt en graviditetsvecka. På varje sida beskrivs processerna i magen, fostrets nuvarande utveckling, dess storlek och mycket mer. Dessutom ges användbara tips om ditt välbefinnande och livsstil. Sidor sorterade vecka efter vecka för 1 till 40.

Veckorna beräknas utifrån den så kallade obstetriska perioden, det vill säga den period som gynekologer oftast använder för att bestämma graviditetens nuvarande varaktighet. Det beräknas från den första dagen av din sista menstruation och skiljer sig från den faktiska graviditetsåldern med cirka två veckor. Du kan beräkna din ungefärliga obstetriska period med vår gratis graviditetsräknare.

Graviditetskalkylator

Graviditetskalkylator är en gratis onlineapplikation som automatiskt beräknar den ungefärliga varaktigheten för din graviditet och ungefärliga födelsetid. Du kan använda den på den här länken eller på den här sidan precis nedan. Applikationen körs direkt i webbläsaren och fungerar mycket enkelt: du anger datumet för den första dagen i den sista menstruationen och får en ungefärlig graviditetsvecka, ett preliminärt födelsedatum samt en veckokalender med exakta datum för veckans början och slut. För varje vecka ges en vacker illustration och en kort beskrivning samt en länk till en mer fullständig och detaljerad beskrivning av motsvarande kalendervecka..

Beräkningsmetoden är ganska enkel. Eftersom datumet för den faktiska befruktningen är mycket svårt att fastställa, tar gynekologer helt enkelt startdatum för din sista menstruation och lägger till den cirka 280 dagar. Beräkningen här är mycket enkel: eftersom ägglossning hos de flesta kvinnor inträffar två veckor efter den första dagen av menstruationen, och just nu är du gravid, så uppenbarligen befruktningen någonstans under den tidsperiod som är förknippad med ägglossning. Och eftersom det är omöjligt att fastställa det exakt, är det lättare för läkare att bygga på den enda konstanten de har - den första dagen av din sista menstruation, som i regel minns väl. Det är med denna princip som vår kalkylator fungerar: den lägger till 280 dagar till månadsdatumet och delar upp dem per vecka. Denna metod är inte korrekt, eftersom ägglossning hos alla kvinnor sker vid olika tidpunkter (det kan vara sent, tidigt eller oregelbundet). Men det låter dig beräkna ungefärliga datum för att tillfredsställa din egen nyfikenhet..

I alla fall ger räknaren endast faktauppgifter, som inte påstår sig vara 100% korrekt. Den slutliga och exakta varaktigheten på din graviditet kan endast bestämmas av en läkare, baserat på resultaten av studierna. Nedan är själva kalkylatorn som du kan använda direkt på den här sidan. Välj önskat datum och klicka på knappen "Beräkna".

Beräkna din graviditetskalender efter vecka och dag

Kalkylatorn hjälper till att beräkna graviditetsåldern, fosteråldern, födelsedatum (PD) och graviditetskalendern under veckor och dagar, med hänsyn till menstruationscykelns varaktighet, befruktningsdatum (ägglossning), ultraljud och efter IVF.

Hur man beräknar graviditetsåldern?

Om den genomsnittliga cykeltiden skiljer sig från den "standard", kan mest sannolikt befruktning ske tidigare eller senare än den 14: e dagen av cykeln. Och det betyder att den faktiska graviditetsåldern kan skilja sig från den som läkaren kommer att beräkna vid datumet för den sista menstruationen.

Till exempel, om en kvinna har en vanlig cykeltid på 35 dagar och inte 28, kommer hon troligen att bli gravid bara den 21: e dagen av cykeln och inte den 14: e. Den faktiska graviditetsåldern vid den 1: a veckan av "försening" i detta fall kommer att motsvara endast den 5: e veckan av graviditeten (eller den 3: e veckan från befruktningen), medan den sjätte veckan går vid datumet för den sista menstruationen!

Veckotid graviditetskalender

Kalkylator

Hej! Hjälp pzhl. Jag är 33 år - 1,5 år gammal, jag kan inte bli gravid längre (vi vill ha ett 2: a barn, 1: a 12 år min son), jag är frisk, läkaren föreskrev Utrozhestan för ett år sedan - den andra jag. inlägg - jag kom till sjukhuset med ambulans - blödningen öppnades. - som det visade sig i bukzonen - de opererade på - det fanns äggstocksapoplexi - d.v.s. som de förklarade för mig, ett fartyg på äggstocken brast. ((Men i slutändan - det var Utrozhestan - läkaren på sjukhuset som opererade på mig - som sa att jag inte behöver skynda allt i min tid - att allt är bra med mig - rena rör och graviditet bör komma av mig själv. Ett år har gått... ingenting... Berätta är det sant att hormoner kan stimuleras och graviditeten kommer snabbare - precis efter att du slutar dricka hormoner, i så fall vilka? Hur mycket tid7 3 månader är tillräckligt? och jag ber dig flickor - hjälp = VÄLLIGT VILL BARN (make 38 år, överlämnade ett spermogram två gånger - för ett år sedan - 65% - aktivt, i år - 70% - aktivt, drack spermoplan... vi vet inte ännu... hjälp jag ber...

Försök att dricka plantafrön, min man och jag lyckades inte heller. Att de bara inte försökte och att harmonierna bara cykeln försvann från harmonierna... Jag drack frön i 2 månader. Läs redan på internet om honom, alla berömmer honom

Hej tjejer. Min man och jag planerar ett barn, men hittills fungerar det inte... Jag vill verkligen hålla barnet i armarna igen, min äldsta är nästan 19 år, min yngsta 11. Vi vill ha en pojke! Idag har jag en femte dag av försening.... vänta.... Jag är rädd att gå till läkaren för nu.

Försök med preventivmedlet Novinet, jag drack det i 3 månader och kastade det - här väntar vi på påfyllning, i 5 månader redan. graviditet

Privet vsem krasavicam, mne 23 goda za mujem 4 goda perviy raz kogda zaberemenelo u meny na 2 mesyce bilo nerazrivayusheysy, potom posle lecheniy opyt bilo zachatie opyt neuderjuyuuyu yuyu yevichuov yavi Teje priznaki beremenosti do sleduyushego ciklo 5 Dney u Menya tashnota, boli v nizu jevota v yichnikah slabost za Ranee testet zdelala otrecatelniy odna paloska boyus k genekologu obratitsa chto Esli opyt skajut netto behenojokhnoichochnochlochochnochlochochnojlochochnojlochochnojlochochnoicht ocholochnochito mal ochochniocht ocholochnochito mal ochochniochito mal ochochniocht ochlomochnito dayte sovet, u vas opotov bolshe chem u menya pojalyusta.

Drick tinktur i livmodern i livmodern, jag kunde inte heller bli gravid. Jag tillbringade en månad. Och det visade sig nu 6 månaders graviditet

Hej alla! Jag är 23 år, gift 2 år. Tvillingar efter 2 månader, pojken och flickan blev gravid på en gång, men de gick iväg mig. Efter 27 veckor avslutade läkarna graviditeten genom att göra kejsarsnitt sa att tryck, etc. om vi inte avbryter, skulle jag dö. Vi gjorde kejsarsnitt satt i ett vakuum, men kunde inte rädda. Vänster utan barn. Det tog 1,6 år jag vill bli gravid och föda själv, är det möjligt eller igen kejsarsnitt??

Hej Tamara. Jag läste ditt rop om själen.... Jag kunde inte heller bli gravid på länge... Enligt alla analyser är mannen också frisk... I allmänhet fastnade jag på det här.... Ibland började hon inse att taket sakta rör sig... Och sedan läste jag på internet, hos kvinnor är hyfopysen (den ligger i hjärnan) ansvarig för hormoner inklusive ägglossning... Så jag läste ett gäng olika artiklar och kom till slutsatsen när vi klamrar fast vid det eller till exempel en kvinna är under konstant stress - kroppen block.... Vi själva förstår inte det här... Jag släppte bara situationen... Jag gick ut och gick i ett år för att resa (tog obegränsad ledighet och kopplade bort telefonen...) Jag är allt utan anledning... Läs orientalisk medicin eller om samma akupunktur (kvinnlig energi bör koncentreras i navelområdet), och om en kvinna dras i konstant stress av sin energi i hennes huvudområde..... Det fungerar inte... Jag förstår att det låter för en europeisk person. 0, som nonsens... Men jag själv bestämde mig för att ventilera min hjärna... Växla.... Och... Vi har 3 månaders graviditet..... Släpp allt och alla... Koppla av.... Och Gud ger dig.....;)

Tamara Jag är mycket äldre än dig. Långt fungerade inte. I tre månader utnämnd Janine. I den första cykeln efter tillbakadragande blev hon gravid. Nu 21 veckor. Prata med dina läkare om läkemedlet så kan du göra det. Jag fick höra precis som du: gå försök så att allt kommer att bli

Tatyana, det enda är att lugna ner och inte plåga min man med mediciner.

Beräkning av graviditetsålder, metoder för att bestämma termen per vecka, miniräknare

Varje kvinna som förbereder sig för att bli mamma, ser fram emot utseendet på två skattade ränder på testet. Efter detta ögonblick uppstår spänning och ångest. Utvecklas barnet normalt när du behöver gå till den första ultraljudet och slutligen när är födelsen? Alla dessa frågor kan besvaras genom att veta den exakta graviditetsåldern..

Vad är graviditetsåldern??

Mycket ofta uppstår förvirring i huvudet på en gravid kvinna av en missförstånd av denna term. Därför är det viktigt att veta när embryoutvecklingen börjar och när nedräkningen till förlossningen börjar.

Egget efter ägglossningen (utgång från äggstocken) lever ungefär en dag. Denna tid anses vara den mest fördelaktiga för befruktningen. Med en menstruationscykel på 28 dagar sker ägglossning dag 14. Vid befruktningen slås spermierna samman med ägget, och efter en vecka fästs det utvecklande embryot vid livmoderns innerfoder.

Eftersom hos de flesta kvinnor menstruationscykelns längd är varierande, vet ingen exakt datum för ägglossning och befruktning. Därför anses alla barnmorskor i början av graviditeten den första dagen av den sista menstruationen. 9 månader (280 dagar) efter denna dag bör födelsen äga rum. Detta är paradoxen: nedräkningen av graviditeten har redan börjat och befruktningen har ännu inte inträffat. Därför är embryotas liv mindre än graviditetsåldern i genomsnitt 2 veckor.

Metoder för att bestämma graviditetsåldern och födelsedatum

 • Ultraljud i första trimestern
 • Negele-formel (efter datum för senaste menstruation)
 • Undersökning av en gravid läkare (fastställande av livmoderns storlek)
 • HCG-nivåbedömning
 • Fosterrörelse

Alla läkare i världen bestämmer graviditetsåldern enligt en huvudparameter (ultraljud) och två hjälpmedel (datum för menstruation och undersökning av den gravida kvinnan).

Huvudmetoden är ultraljud. Det är viktigt att komma ihåg att metodens noggrannhet är maximal under de första 10-12 veckorna, och sedan faller den. Därför är det den första trimesterultraljuden som används allmänt för att bestämma det uppskattade födelsedatumet.

Moderna enheter kan upptäcka ett fosterägg i livmodern från 3-5 veckors graviditet. När embryot växer till 3-4 mm blir det möjligt att mäta sin KTR (coccyx-parietal storlek), som fungerar som bas för att bestämma graviditetsåldern upp till en dag. Avslutningsvis indikerar läkaren exakt vilken period han menar: obstetrik (från den sista menstruationen) eller embryon (från befruktningens ögonblick).

Efter 22 veckors graviditet är det omöjligt att fastställa fosterets exakta ålder. Men mätningen av dess huvudparametrar (huvudstorlek, femur, bukomkrets) gör att vi kan bedöma tillväxtdynamiken. Om det inte överensstämmer med den period som deklarerats med ultraljud i första trimestern, är det troligt att ett syndrom med försenad fosterutveckling är försenat. Dessutom finns det individuella ärftliga funktioner (kort statur, stort huvud), varför i tredje trimestern inte graviditetsåldern kan beräknas med ultraljud.

Sista period - Beräkningskalkylator

Att bestämma graviditetsåldern efter dagen för den senaste menstruationen är det billigaste sättet för en kvinna. Om den förväntade modernen är en lycklig ägare till en vanlig cykel på 28 dagar kan hon självständigt och ganska exakt beräkna födelsedatumet. För detta finns det speciella Negele-formler.

PDR = PDPM - 3 månader + 7 dagar

 • PDD - beräknad födelsedatum
 • PDM - den första dagen i den sista menstruationen

Till exempel, om PDM var 15 juni, då PDR = 15–3 juni, +7 dagar = 15 mars + 7 dagar = 21 mars. Detta är grunden för att bestämma födelsedatumet i alla specialberäknare för att beräkna graviditetsåldern.

Ange den första dagen för den sista menstruationen:

DagMånadÅrBeräkna

Graviditetsperioden bestäms genom att lägga till PDM antalet veckor som förflutit efter denna dag. Därför kan varje kvinna beräkna graviditetsåldern med en vanlig kalender.

När du inte kan bestämma menstruationsperioden?

 • Oregelbunden menstruationscykel. Med en cykel som överstiger 35 dagar sker ägglossning inte dag 14. Därför kommer Negele-formeln att ge ett felaktigt resultat (se orsakerna till menstruations oregelbundenhet).
 • Tar preventivmedel. Underlåtenhet att följa orala preventivmedel kan vara graviditet. På grund av den plötsliga ägglossningen är formeln för beräkning av PDD inte heller lämplig (se fördelar och nackdelar med orala preventivmedel).
 • Med hotet om tidig graviditetsavbrott. Det händer att det finns ett hot om att graviditeten avslutas på kortast möjliga tid. Mycket ofta manifesterar sig det med obetydlig fläckning på dagar som motsvarar förväntad menstruation. Det vill säga en kvinna kan blanda upp blödningar vid den 5: e graviditeten och normal menstruation och kommer inte ens att gissa om sin intressanta position. I sådana fall bestämmer du termen med hjälp av ultraljud.

Gravid undersökning

Registrering av varje gravid kvinna i förlossningen börjar med en undersökning. Att fastställa livmoderns storlek och höjden på dess botten (det vill säga den övre delen) kan ge vägledande information om graviditetsåldern. Denna metod har inte 100% noggrannhet. Trots allt kan den individuella platsen för livmodern, myom och en full blåsan göra det svårt att undersöka. En multipel graviditet är förknippad med en stor ökning av detta organ.

HCG-nivå

Inom 8-10 dagar efter befruktningen bestäms B-underenheten för hCG i blodet från den förväntade modern. Detta hormon förekommer under graviditet och fördubblas varannan dag (se HCG-normer i veckor). Det är möjligt att bedöma graviditetsåldern utifrån dess nivå endast indirekt.

 • För det första har hCG-normerna för varje graviditetsvecka ett brett spektrum.
 • För det andra, dess nivå ökar med multipel graviditet och vissa fetala utvecklingsavvikelser. Därför är det meningslöst att fokusera på detta hormon när man beräknar graviditetsåldern efter veckor när mer exakta metoder finns (till exempel ultraljud).

Datum för första omrörning

Det antas att primiparösa kvinnor känner fosterrörelser från 20: e graviditetsveckan. Flera kan redan känna dem från 16-18 veckor. I själva verket beror det allt på de enskilda egenskaperna hos modern och barnet, tjockleken på fettlagret på den gravida magen och på hennes önskan att känna skakningarna. Dessutom tas tarmmotilitet ofta vid de första rörelserna. Lita därför inte på denna indikator vid beräkningen av graviditetens varaktighet.

Hur man bestämmer graden av graviditet med IVF?

Med in vitro-befruktning tvivlar många kvinnor på hur man korrekt kan beräkna graviditetsveckorna. Trots allt sitter ett redan utvecklande embryo i livmoderhålet. Men oavsett befruktningsmetod (naturligtvis genom insemination av spermier eller IVF) bestäms graviditetsåldern från den första dagen av den sista menstruationen. Det enda undantaget är IVF med ett protokoll för att undertrycka menstruation (superlong protocol). I detta fall räknas perioden från dagen för återplantering av embryon med tillsats av två veckor.

Varför bestämmer läkare den exakta graviditeten?

 • För att bedöma fosterutvecklingen
 • För att bestämma födelsedatum
 • För screening för kromosomala mutationer (Downs syndrom, etc.)
 • För att bestämma barnets livskraft under för tidigt födelse

Det huvudsakliga målet med att bestämma graviditetsåldern för den förväntade modernen är att anpassa sig till den närmande födelsen av barnet och bekanta sig med information om intrauterin utveckling per vecka.

5 sätt att bestämma graviditetens varaktighet

Hur bestämmer jag graviditetsåldern? Denna fråga ställs av varje gravid kvinna. Från vår artikel kommer du att lära dig inte en eller två, utan upp till 5 sätt att bestämma graviditetens varaktighet.

Graviditet är en fantastisk och spännande tid. En gravid kvinna ser fram emot barnet, oroar sig för hans välbefinnande och hälsa och vill naturligtvis veta exakt vilken period av hennes graviditet?

Att korrekt bestämma graviditetsåldern är inte så enkelt som det verkar. Det finns många faktorer som komplicerar upprättandet av ett exakt datum, från kännetecknen för menstruationscykeln till de individuella utvecklingsfunktionerna hos barnet. För att ta reda på graviditetsåldern så exakt som möjligt är det bättre att använda flera metoder samtidigt..

Metod nummer 1: datum för senaste menstruation

Att bestämma graviditetsåldern efter datumet för den senaste menstruationen är den enklaste och mest exakta metoden. Vi kommer att göra en reservation direkt - i obstetrik använder de som regel den obstetriska graviditetsperioden, som skiljer sig från embryon. Den obstetriska perioden beräknas från datumet för den sista menstruationen, det vill säga från början av den sista menstruationscykeln, men fosterperioden är den verkliga "åldern" hos fostret.

Läkare använder ofta en bekväm skala med en roterande pil för att bestämma den obstetriska graviditeten. Detta räddar dem från den tråkiga räkningen av veckor i kalendern. Men vi kan göra utan specialenheter - vi behöver inte räkna veckor flera gånger om dagen. Ta bara kalendern och räkna veckorna.

Den embryonala perioden sammanfaller med ägglossningen, som inträffar i mitten av cykeln. Med en cykel på 28 dagar inträffar ägglossning den 14: e dagen efter den första menstruationsdagen, om cykeln är längre förskjuts också ägglossningen. Till exempel, med en menstruationscykel på 31-32 dagar, ägglossning kommer att ske på 16-17 dagar. Fosterperioden beaktas sällan av obstetriker, och till och med den gravida kvinnan är inte så vettig att beräkna denna indikator - för att övervaka hennes tillstånd och förbereda sig för ett barns födelse, kunskap om den obstetriska perioden.

Metod nummer 2: datum för samlag

Ofta försöker gravida kvinnor bestämma graviditetsåldern efter datum för samlag. Denna beräkningsmetod är emellertid inte särskilt exakt av tre skäl..

 1. Det händer ofta att ett ungt par bara har ett samlag under hela månaden. Under villkoret av aktiv sexuell aktivitet med en frekvens av sexuella handlingar på 2-4 per vecka blir det helt oklart vem av dessa dagar att fokusera på?
 2. En gång i livmodern behåller spermierna sin aktivitet i 2-3 dagar, och några, särskilt hårdda prover, överlever till den sjunde dagen. Därför, i vilken av de sju dagarna efter sexuellt samlag, befruktningen inträffade, är den helt obegriplig.
 3. Denna metod kan vara lämplig endast för att fastställa fetal graviditetsålder, som, som vi har funnit, sällan används..

Metod nummer 3: ultraljud av livmodern och fostret

Du kan ta reda på graviditetsåldern med hjälp av ultraljud - särskilt eftersom varje gravid kvinna skickas för en ultraljudsskanning mer än en gång. Det verkar som om en sådan högteknologisk metod borde vara mycket exakt, men detta uttalande är långt ifrån alltid sant.

Faktum är att fostrets utveckling är relativt densamma endast under de första 12 veckorna av graviditeten, varefter den fysiologiska personligheten börjar manifestera sig med ökande kraft. Det blir oerhört svårt att fokusera på storlekar (kom ihåg hur olika spädbarn föds vad gäller vikt och längd). Och att prata om en specifik period på upp till 6-7 veckor är svårt på grund av den lilla storleken på embryot. Och det visar sig att du kan lita på ultraljud för att bestämma termen endast från 7 till 12 veckor av graviditeten.

Metod nummer 4: fosterrörelse

Hur bestämmer man graviditetsåldern efter fosterets första rörelse? Det är inget komplicerat här: det antas att kvinnan för första gången känner sig en rörelse vid 18-20 veckor, och i situationen med upprepad födelse - klockan 16. Det är dock inte en slump att vi använde ordet "betraktad" - det betyder bara en genomsnittlig indikator, som beror från:

Intensitet i tarmens rörlighet (det är inte så lätt att skilja mellan rörelserna i tarmslingorna och omrörningen av barnet);

psykologiskt humör och kvinnors suggestibilitet.

Det är därför denna metod för att bestämma graviditetsåldern är den minst pålitliga och kan vara intressant endast från historisk synvinkel.

Metod nummer 5: erfarenheten av en obstetriker-gynekolog

Och slutligen är det mest pålitliga sättet att kontakta en barnläkare-gynekolog. Om du litar på din läkare kommer du inte ens ha en fråga om hur du tar reda på graviditetsåldern - du frågar bara en erfaren specialist om detta.

Redan vid den första möten, som gör en undersökning på den gynekologiska stolen, famlar läkaren ut livmoderns storlek genom beröring och anger beräknad tid för dem. I framtiden, när du kommer till läkaren för en tid, måste du regelbundet mäta en sådan indikator som höjden på livmoderns fundus - det bestäms av ett måttband från pubis till livmoderhögsta punkt.

Naturligtvis fokuserar läkaren inte bara på livmoderns storlek - han jämför dem med den period som beräknades från den första dagen av den sista menstruationen, och med resultaten av ultraljud, så att läkaren sällan gör ett så viktigt misstag.

Så har du fortfarande tvivel? Lita sedan på läkarnas åsikt - det är mycket lättare, lugnare och mer pålitligt..

Ultraljuddiagnos under graviditet

Tecken på graviditet av en pojke, tecken

Beräkna graviditetsålder

Ökad livmodern i tidiga stadier

Biokemisk graviditet

Vad är rör graviditet och varför är det farligt??

i avsnittet "Graviditet":

27 april var på ultraljud, graviditet 5 veckor och 2 dagar. PI i livmodern, men ingen embryo och äggula säck. Läkaren skrev att graviditeten bekräftades. I höger äggstock är corpus luteum 21 * 14 * 17. Storlek. Tips är att göra en ultraljud på 7-10 dagar. Säg mig, vilken vecka visas embryot? Jag är rädd att det kanske inte visas alls (

God kväll. Den sista menstruationen var 21 mars, nu är det en försening, två test är positiva. Från 19 april, smärta i nedre del av buken, som vid menstruation, bröstet var sjuk i 3 dagar, svullna. När det trycks ner finns det lite smärta. Att trycka nedre buken har också en smärta. Jag är mycket orolig för att det kan finnas en ektopisk graviditet. Berätta vad jag ska göra i den här situationen.?

Hej.
Berätta, snälla, allt är redan uttömt)
Den andra dagen efter menstruationen var oskyddad PA.
Min man hamnade i mig, ingenting flödade ut som verkade konstigt. idag 4 dagar från det ögonblick av pa, smuttar nedre buken.
Är graviditet möjligt?!?

Den sista menstruationen var 28 februari. I mars skulle den 24: e börja, men hittills finns det inga. Testet utfördes 1 dag före förseningen och på 3 dagars försening. Båda är negativa. Jag sitter på hormoner: Proginova och Utrozhestan. Bröstet är svullet, det gör ont, trötthet, dåsighet, yrsel - det är allt jag känner. Under kvällen, ibland, om jag går mycket, känner jag obehag i nedre buken. Är det B eller en banal försening under påverkan av hormoner?

Graviditet 12 veckor 3 dagar. Det finns ett foster i livmodern. Puls bestämd, hjärtfrekvens-159. KTR-embryo: 59 mm. Krageutrymmet utvidgas inte, 2,1 mm. Näsbenets längd: + mm. Hjärnstrukturer (fjäril): visualiserad. Ryggraden är utan funktioner. Övre extremiteter: visualiserade. Nedre extremiteter: visualiserade. Mage: visualiserad. Blåsan: visualiserad. Profil: vanlig. Placentation: på bakväggen, på sidan, framåt genom extraspiration. Utökad m / v. Funktioner i livmoderväggens struktur, bihangens område: På den bakre väggens vänstra kant är den mellersta platsen 22 mm. Framväggens tjocklek i utsprånget på ärret 7,7 mm. Myometrium i det undre segmentet är tunn. Det inre svalget är stängt. Slutsats: Graviditet 12 veckor, 3 dagar. Ärr på livmodern. Chorionisk säng. Hög risk för patologi vid infästning av placenta Intersiala livmoderfibroider av små storlekar. PDR-06.23.19. De säger att ett ärr i livmodern kan spräckas vid vecka 20, vad ska jag göra? Tack för svaret

Graviditetsräknare

Beräkna graviditetsåldern i veckor och beräkna det sista födelsedatumet

Se även:

En kvinnas graviditet varar i 280 dagar eller 40 veckor, vilket är 9 månader. Denna svåra väg till ett möte mellan mor och barn delas vanligtvis upp i trimestrar, som varje vecka har sina egna egenskaper och tecken. Varje trimester består av tre månader..

Första trimestern: 1-13 vecka

Vid "början" efter befruktningen bildas ett embryo, men tecknen känns svagt av modern. detaljer:

 • 1 vecka - för att graviditeten ska inträffa är det nödvändigt att fästa ett ägg som går genom rören till livmoderns vägg. Den väntande modern känner världen djupare, blir mer tankeväckande. Många kvinnor i detta skede upplever symtom, som före menstruationen - drar i korsryggen, värker i magen. För att bestämma graviditetsåldern i veckor och beräkna leveransdatumet för de senaste menstruationsdagarna, använd vår graviditetsberäknare. Försök att inte dricka piller och äta rätt;
 • 2 veckor - follikeln mognar i äggstockarna under ägglossningen, sedan spricker det, ägget går ut, bröstet blir känsligt, irritabiliteten ökar något, men libido ökar också. Inga bastur och bad under denna period! Ingen viktlyft! Endast träning, simning, rökning, apelsinjuice och gröna grönsaker, rik på folsyra, vilket hjälper till att ta upp järn! Gustatory vanor förändras, ofta vill du gå på toaletten, trycket minskar;
 • 3 veckor - embryot lever i mammas kropp, ägget befruktas av spermierna, delar sig, når livmodern efter 2,5 veckor, vilket lossnar i slutet av denna period. Ingenting hindrar ägget från att fästa sig säkert vid slemhinnan. Metabolism förändras, mjölkkörtlarna blir grova. Du måste ersätta godis med nötter, äta mat rik på kalcium, proteiner, folsyra, järn;
 • Vecka 4 - Mamma upptäcker en försening i menstruationen, illamående, sjukdom kan förekomma. Hormoner som släpps under graviditeten kan ses redan i urinen under laboratorieanalys. Vid embryot läggs inre organ, mamma behöver vitaminer;
 • Vecka 5 - livmodern blir tjockare, barnet ser ut som en rumphållare, men dess ögon och näsborrar bildas redan, det har redan ett hjärta, skelettens bas bildas. Barnet får mat och syre från mammans blod. Äggstockarna hos en kvinna släpper aktivt progesteron, moderens immunitet reduceras. På sju dagar växer embryot till en halv centimeter;
 • Vecka 6 - bildandet av fosterblåsan pågår, skyddar embryot mot problem och nervsystemet och cirkulationssystemet utvecklas varje timme. Processerna för att skapa hjärnan, levern, andningsorganen, bukspottkörteln. Barnet växer till 1,3 cm;
 • Vecka 7 - storleken på embryonhuvudet når 0,8 cm. Det visuella systemet bildas, nervrören tjocknar, den övre delen av tarmen släpper ut matstrupen, magen och svelget, urinblåsan, ändtarmen syns under och prostata i manliga embryon. Hos en kvinna kan ansiktshuden bli fet under denna period, som hos en tonåring. Hormonförändringar kan orsaka klåda. I händelse av problem är det bättre att konsultera en läkare för att få råd.
 • Vecka 8 - nervsystemet får maximal utveckling, medulla oblongata är redo för arbete, ryggmärgen och hjärnan har bildats helt, ögonen är fortfarande ögonlock, det finns en näsa, fingrar och armbågsfogar visas på handtagen. Mor bör skydda mot infektioner;
 • Vecka 9 - den tredje månaden börjar, ansiktet får mänskliga drag, ögonlocken bildas, en sugande reflex dyker upp, cirkulationssystemet cirkulerar inuti den lilla organismen, hjärtat förvärvar tre kammare, bronkisgrenen. Mors bröst ökar så mycket att nästa BH-nummer krävs. Livmodern är förstorad, ligament sträckes, dragkänslor i nedre del av buken för denna period är normen;
 • 10: e veckan - ett 5-centimeter embryo anses redan vara ett foster, ultraljud kan undersöka dess kön. Hans nervsystem är uppdelat i centralt och perifert, de hjärnhalvorna blir mer oberoende. Den förstorade livmodern greps även av händerna, jag vill hela tiden använda toaletten;
 • Vecka 11 - barnets kropp rätas gradvis ut, når 5,9 cm, benen börjar aktivt komma ikapp med handtagen, en iris bildas i ögonen, lymfocyter visas. Moderens njurar upplever en dubbel belastning och tar bort metaboliska produkter för två;
 • Vecka 12 - Ett 50-gram foster har vuxit till mer än 7 centimeter, bröströrelsen under andningen märks, hjärtat slår mer än 150 slag per minut, mjölktänder, röstsladdar och membran bildas. Mödrar måste få tillräckligt med sömn, träna, hålla sig lugna;
 • 13 veckor - moderkakan nådde 16 mm och blev ett pålitligt skydd för barnet. Från detta ögonblick tål kroppen till och med att ta antibiotika, om det behövs. Ben och revben behöver kalcium. Utan subkutant fett ser huden ut skrynklig. Mamma kan drabbas av förstoppning, lägre blodtryck och njurproblem. Det är viktigt att äta rätt för att få högst 11 kg under hela graviditeten, för flera graviditeter - högst 17 kg;

Andra trimestern: vecka 14-27

Detta är en milt flytande period med att bära barnet, under vilken mammas kropp är helt redo att arbeta för två, trots viktökningen, avrundningen av formerna och utseendet på buken. Embryot har fullständigt utformade inre organ och system, barnet rör sig i lemmarna, suger fingret och känslan av hans rörelser ger modern oändlig glädje. Fler detaljer:

 • Vecka 14 - barnet upprätthåller den kemiska sammansättningen av fostervatten och utsöndrar urin i dem upp till flera gånger om dagen. Äggstockarna hos flickor och prostata hos pojkar förbättras. Brist på vitaminer påverkar mammas hälsa. Hon har en känsla av att det inte finns tillräckligt med luft. Det är värt att äta mindre potatis och baljväxter. Allergier kan förekomma på jordgubbar, persikor, apelsiner;
 • Vecka 15 - en smulas hjärta destillerar cirka 23 liter blod, invändningar bildas i hjärnan, benmärg utvecklas, tarmarna bildar den ursprungliga avföringen och mängden fostervatten ökar. Du kan prata med barnet! Livmoderns höjd når 14 cm. Kvinnan börjar blomma;
 • Vecka 16 - barnets rörliga datum hjälper dig att ställa in leveransdatumet mer korrekt, han rör sig aktivt var tionde minut. Han öppnar ögonen för första gången. Omröring av fostret kan förekomma inom 20: e veckan. Laddning och rätt meny förbättrar mamma.
 • Vecka 17 - fostrets vikt överstiger 100 g, och höjden når 12 cm. Han och hans mamma behöver kalcium, hälsosam mat, eftersom kroppstypen är lagd. En kvinna känner tryck i magen, levern. Du måste äta många gånger om dagen i små portioner så att magen har tid att klara. Ibland förekommer kramper i benen på grund av brist på B-vitaminer, magnesium, kalcium;
 • Vecka 18 - tillväxten av ett litet barn är 13 cm, vikt - 170 g, huvuddiameter - nästan 4 cm, fingrarna blir proportionella, fotens längd når 2,5 cm. Mamma är glada när de känner hans rörelser. För närvarande är sannolikheten för att bestämma könet på barnet på en ultraljudsundersökning hög. Den perfekta viktökningen för mamma är 500 g. För att minska svullnad bör du konsumera mindre salt;
 • Vecka 19 - barnet reagerar på skrik, röstvolymen vänder huvudet till ljudet. Lyssna på trevlig musik, gräl inte med dina vänner. En ritning bildas på barnens handflator. Chocker i magen blir mer tydliga. Kvinnor skiljer inte alltid foströrelsen från processer som sker i tarmen;
 • Vecka 20 - det endokrina systemet bildas, hjärnavdelningarna förbättras, barnet kan svälja, har god hörsel, dess vikt är ca 290 g, höjden är ca 24 cm. Moms midja försvinner från att runda magen, de första sträckmärken visas, en behaglig behå krävs;
 • 21 veckor - om ett barn plötsligt föds efter denna period ökar dess förmåga att överleva avsevärt. System och organ bildas, buken och bröstet växer, huvudet växer, subkutant fett bildas, receptorer på tungan skiljer smak, de första vita blodkropparna visas i kroppen. Det tar mycket protein och fyra gånger fler kolhydrater;
 • Vecka 22 - hjärnan väger 100 g, fostrets tillväxt är 28 cm, vikten är cirka 430 g, hjärtans massa ökar, ligament och ryggkotor är tydligt synliga. Det är nödvändigt att ta hänsyn till barnets rörelser, eftersom puffiness kan överföra blodkärl som transporterar mat till moderkakan;
 • 23 veckor - alveoler bildas, andningsorganen utvecklas. Mamma behöver dricka mycket vatten, för plasmaet består av det. På barnets huvud märks en fluff under ultraljudsundersökning, muskler, ryggrad, ben, aorta är tydligt synliga
 • Vecka 24 - barnets hud glattas gradvis ut på grund av utseendet på subkutant fett. Barnet känner morens känslor. Läkaren lyssnar på hur hjärtat slår, om bröstet, magen har vuxit, vad är huvudets diameter;
 • Vecka 25 - barnets vikt är 680 g, höjd - 34 cm. Benmärgen är ansluten till blodbildning. För att alveolerna ska fungera ackumuleras ytaktivt ämne i lungorna. Mors livmoderfundus har stigit till 25 cm, benen tröttnar oftare, smärta i ryggen uppträder;
 • Vecka 26 - barnet har vuxit till 35 cm, fått mer än 770 g, det luktar, reagerar snabbare på röster. Huvudets diameter är nu 65,1 mm, buken 67,4 mm, bröstet 65,8 mm. Vid denna tid håller kvinnan av med sina affärer och skonar sig mer;
 • Vecka 27 - bokmärkesreaktionshastigheter, metaboliska processer. Mamma måste få styrka för den kommande tredjedelen av graviditeten. Perioden kännetecknas av ofta andnöd på grund av en känsla av luftbrist.

Tredje trimestern: vecka 28 och före leverans

Det svåraste stadiet för mamma är från 7 månader till att föda. Det åtföljs av den aktiva tillväxten av barnet, barnets förberedelse för en självständig existens. detaljer:

 • Vecka 28 - barnet är exakt 7 månader gammalt.Du kan avgöra om han ska vara högerhänt eller vänsterhänt. För detta visar en ultraljud vilket handtag han ofta når för munnen. Det finns redan tillräckligt med ytaktivt ämne i lungorna så att alveolerna inte fastnar ihop vid det första andetaget;
 • Vecka 29 - barnets höjd har nått 38 cm, vikten är mer än 1 kg. Vid smörjning har han bara mage och veck. Han blir trångt inuti sin mor, och blodet skyddar honom helt från infektioner, men venöst och arteriellt blod blandas fortfarande. Den dagliga delen av urin som utsöndras är 500 g. Mamma läggs vid den tidpunkten på mammaledighet;
 • Vecka 30 - smulbröstet växte till 77,4 mm och magen till 79,3 mm. Hjärnbarken bildas, barnet börjar komma ihåg några ljud, känslor. Mamma måste besöka gynekologen varje vecka. På grund av ökat tryck på kärlen under sömn, händerna dumma, kramper i benen. Ligament blir elastiska, du kan göra lätt stretching träning i bäckenområdet;
 • Vecka 31 - veckans viktökning är cirka 200 g. Barnet behöver subkutant fett för att hålla varmen. Pigment samlas i håret och iris. Ibland repeterar livmodern födelse, engångskontraktioner dyker upp;
 • 32 veckor - barnet väger 1700 g, kroppslängden är över 40 cm. Om morkakan "blir gammal" kommer näring att störas och avvikelser kommer att dyka upp i utvecklingen. För denna period visas det första håret. Mamma producerar vasopressin och oxytocin;
 • 33 veckor - barnet måste ta fostrets ställning, eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme. Kroppen nådde 43 cm, huvudet - 8,2 cm, magen - 87,4 mm, bröstet - 85 mm. Morkakan hanterar funktionen att skydda barnet från skadliga faktorer och ger det näring genom blodet;
 • 34 veckor - barnet väger 2,1 kg. Morkakan producerar hormoner som orsakar amning. Tjockleken är 3,39 cm. Det är viktigt att inte överdriva det med användning av kalcium för att utesluta födelseskador. Det är nödvändigt att fortsätta att överväga fosterrörelser - 4-6 rörelser anses vara normen;
 • 35 veckor - 2,3-2,7 kg betraktas som normen för barnets vikt. Fulltid bestäms i fotspåren. Binjurarna utvecklas och producerar hormoner för vatten-saltmetabolism och ämnen som hjälper till att hantera stress. Mamma har falska sammandragningar;
 • Vecka 36 - puls 140 slag per minut, cirkulations- och andningsorganen är redo att arbeta självständigt. Fostrets hälsa bestäms av antalet rörelser. Det blir svårare för en kvinna att göra hushållssysslor. Livmodern har vuxit vid denna tid 20 gånger;
 • 37 veckor - barnets längd är 49 cm, vikt - nästan 3 kg. Han är redo för födelse, den rosa huden jämnas ut med subkutant fett, benen har samlat kalcium. Om förlossning inträffar anses de inte för tidigt. Före leveransen sänks livmodern;
 • 38: e veckan - förlossning är möjlig den här veckan, men mycket avgör ärftlighet. Huvudet är 1/4 av kroppslängden, dess diameter är 91 mm. Fötterna blev konturerade. Könsorganen och reflexerna hos barnet utvecklas. Morkaken torkar ut, ger sämre näring. Mamma är fokuserad på det kommande mötet med barnet;
 • 39 veckor - barnet väger 3,3 kg, höjd - 51,5 cm. Tack vare fontanellerna i brosk, förblir skallens ben smidiga så att barnet kan passera genom födelseskanalen. Barnet kommer att kunna skilja objekt på ett avstånd av 30 cm från ögonen. Morkaken åldras och fostret saknar syre. Mamma förbereder saker på sjukhuset och dokumenterar;
 • 40 veckor - barnet väntade tålmodigt på denna timme, fick mer än 3,5 kg, växte upp till 53 cm. Ångest kommer till mamma om leverans inte sker. Innan leverans vill jag ofta gå på toaletten, nedre rygg värker, livmoderhalsen gradvis öppnas, råmjölk sticker ut från bröstvårtorna.

Om födelsen inte inträffade under den 40: e veckan spelar det ingen roll. Normen är en upplösning inom 42 veckor. Det återstår att lita på naturen. Endast 42% av kvinnorna i arbetskraft når den 42: e veckan. Dopplerografi och ultraljud utförs för att bedöma barnets och mammas tillstånd. Det viktigaste är att förbli lugn för att inte skada mamma och bebis hälsa.

Vad bestämmer ett graviditetstest?

Ett graviditetstest är ett immunokemiskt test som testar för en kemikalie i urinen eller blodet med hjälp av en enzymbunden immunosorbentanalys. Graviditetstest syftar till att identifiera humant korioniskt gonadotropin.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Problem efter att ha tagit Norkolut: inga perioder eller de är för rikliga, vad man ska göra?

I händelse av menstruations oregelbundenheter föreskriver gynekologer ofta Norkolut till kvinnor. Liksom alla andra läkemedel har detta läkemedel biverkningar och kontraindikationer.....

Hur många dagar efter ett missfall blödar det

Majoriteten av kvinnorna som har upplevt spontan abort är intresserade av gynekologer hur många dagar blodet går efter ett missfall. Utseendet på en biologisk vätska av denna typ efter en sådan situation är en naturlig reaktion av kroppen, eftersom kärlets integritet kränks i processen för avstötning av embryot....

Menstruation med klimakteriet: patologi och norm

Efter 45 år försvinner kvinnans reproduktionsfunktion. Den fysiologiska menstruationscykeln genomgår förändringar, menstruationen blir oregelbunden, kortvarig eller lång, kan vara frånvarande under lång tid och börja sedan igen....