Hur man orsakar menstruation folkemedel?

Intim

Det är värt att ta reda på vad folkläkemedel orsakar menstruation, efter råd du snart kan lösa problemet med förseningar.

Menstruationscykeln är stabil för få människor, oftare kommer menstruationen antingen inte i tid eller inträffar för tidigt, tidigare än den planerade dagen.

Och om ett sådant läge inte bryr sig mycket för kvinnor i en tidig ankomst av kritiska dagar, då i de fall en försening faller faller de flesta kvinnor i panik.

De första tankarna med försening är graviditet, men om det är oönskat?

Ge inte efter för panik, troligtvis är det bara några få cykelfel, du kan lösa detta problem med hjälp av folkrättsmedel.

Anledningar till förseningen

Innan du gör någon åtgärd måste du ta reda på orsakerna till att "för senare" kritiska dagar försenas och först sedan övervinna dem.

Det finns ett antal orsaker till avbrott i cykelns funktion, varför det är nästan omöjligt att orsaka menstruation med hjälp av folkrecept..

Dessa skäl inkluderar:

 • mental obalans, nervsystemet, stressiga situationer;
 • nedsatt metabolism;
 • avitaminosis;
 • snabb viktminskning, liksom omvänd situation.

Det är dessa skäl som orsakar funktionsfel i menstruationscykeln, folkrättsmedel som orsakar menstruation blir inte effektiva, vilket ger resultat.

Vid misstänkt graviditet anses de också vara orsaken till förseningen, som inte kan korrigeras..

I det här fallet kan du inte i något fall provokera till menstruationens början, annars kan det bli en fullständig abort utan närvaro av medicinska specialister.

Ofta orsakar sådana åtgärder avstötning av fostret, som delvis kan komma ut med blödning. Och dess andra delar kommer att förbli i livmodern, orsaka inflammatoriska processer och infektioner, som i framtiden kommer att leda till infertilitet och allvarliga sjukdomar.

Om inte början av kritiska dagar inte inträffade av ovanstående skäl, är det värt att ta reda på hur man kan ringa menstruation med folkläkemedel under en försening och följ råden.

Det är värt att klargöra att hormonsystemet för varje kvinna är individuellt, om något av den traditionella medicinen kommer att bidra till att menstruationen börjar, då för andra kvinnor kan de vara helt inaktiva.

Växtbaserade menstruationer

Innan du börjar behandla försenad menstruation med örter, måste du se till att det inte finns några allergiska reaktioner på dem.

 1. Kamomill, valerian och mynta. Blanda 40 gram torkad mynt- och kamomillört med 30 gram valerianrot. Om du blandar växtbaserade preparat noggrant måste du fylla i alla 250 ml kokande vatten. Efter att ha täckt med ett lock måste buljongen noggrant insisteras. Buljongen är klar, du måste dricka den i varmt skick i ett halvt glas på morgonen och före sänggåendet.
 2. Samling av läkande örter. För att förbereda infusionen måste du samla 20 gram av sådana örter: nässlor, oregano, rosfrukt, knösväxt, rosa radiola rot, röd yarrow. Efter att ha blandat alla de listade komponenterna, fylls de med 1000 ml vatten till en kokning, täts tätt med ett lock och läggs åt sidan. Efter 12 timmar är infusionen klar att användas. Hela liter infusion bör delas upp i delar av ett halvt glas och dricka hela dagen.
 3. Persilja Persilja är ett utmärkt sätt att inducera menstruation, och det kan också konsumeras med dill. För dem som inte gillar att äta råa greener finns det en alternativ metod - förbered en avkok. För denna ört måste du hugga med en kniv, häll kokande vatten med brant. Efter persilja och dill infusera under locket, måste du dricka det 100 ml två gånger om dagen. Efter 3-4 dagar bör menstruation inträffa. Ungefär samma effekt på kroppen har en citron, som du behöver äta under dagen. En snabb effekt uppstår om, enligt samma princip, en avkok av orterna av oregano och rav.
 4. Lök skal. Ett avkok av lökskal anses vara det mest effektiva läkemedlet för att försena menstruationen. Men huvudförutsättningen för dess beredning är mättnad. Det räcker att dricka ett avkok av lökskal med en volym av 200-250 ml åt gången och nästa morgon har kvinnan redan kritiska dagar.
 5. Blå blåklint. För att förbereda infusionen måste du ta 10 gram blå blåklintväxt, hugga en mindre kniv och fylla gräset med ett glas kokande vatten. Under en tjock handduk, en sådan infusion insisteras allt detta i en timme, tappar sedan buljongen, det används före måltider i en matsked.

Menstruationsmetoden hemma

Det bör förstås att sådana metoder för att påskynda början av menstruationen inte eliminerar orsakerna till förseningen, utan endast är hjälpmedel. Och även om effektiviteten av följande metoder inte officiellt har bevisats, har de i praktiken hjälpt många kvinnor.

 1. Det är nödvändigt att förbereda ett bad med avkok av kamomill, vattnet i det ska vara varmt. Ett bad med kamomillavkok kan vara så länge du vill, ju längre en kvinna stannar i kamomillvatten, desto bättre. Samtidigt kan vattnet svalna, så du måste lägga till varmt så att det inte faller några droppar i vattentemperaturen.
 2. Det är nödvändigt att förbereda ett varmt bad där jod eller salt tillsätts. Efter att ha tagit ett sådant varmt bad måste en kvinna utföra flera fysiska övningar där viktlyft krävs.
 3. Efter att ha förberett ett varmt bad måste du spendera lite tid i det och sedan omedelbart ha sexuell kontakt med din partner. Detta kommer att orsaka blodflöde till kvinnans könsorgan och öka toner i livmodern.
 4. Du kan påskynda uppkomsten av menstruation med hormonella läkemedel, till exempel Dufaston, Aragest eller Pastinor. Men du kan ta dessa läkemedel först när du har kontrollerat att du inte är gravid.
 5. Du kan ungefärliga dagen för menstruationens början om du använder rödbetasaft eller ren granatäpplejuice, som är koncentrerad och inte utspädd med vatten.
 6. Faktum fastställs att en kraftig upphörande av orala preventivmedel efter tre dagar leder till att kritiska dagar börjar.
 7. För att närma sig menstruationsdagen måste du förbereda ett avkok av lagerblad. Två förpackningar med den här växten ska hällas med kokande vatten i en volym av en halv liter. Denna buljong är full i taget, och nästa dag kommer menstruationen redan.
 8. Du kan påskynda början av kritiska dagar om du använder en stor mängd askorbinsyra på en gång. Men om en kvinna har magsjukdomar kan denna metod bara skada henne.
 9. En populär metod för menstruation är användningen av mjölk med jod. Detta mjölkintag liknar principen om verkan av het injektion (kalciumklorid), så att menstruation kan förekomma även på denna dag.

Du måste förstå att förekomsten av allvarliga sjukdomar i könsorganssystemet hos en kvinna leder till funktionsfel i menstruationscykeln, så alla ovanstående metoder för att kalla menstruation kommer att vara helt ineffektiva.

I detta fall kan endast en kvalificerad läkare hjälpa en kvinna att orsaka menstruation. Vem som kommer att diagnostisera olika könssjukdomar, föreskriver en objektiv behandlingskurs.

Hur man orsakar menstruation hemma

Genom att försöka lösa problemet med plötsliga förseningar på egen hand och utan att tänka på konsekvenserna försöker kvinnor konstgjorda menstruationer. Ibland är resultaten av "amatör" livshotande livmodersblödning. För att skydda dig från ett sådant öde, påskynda inte början av menstruationen utan att rådfråga en gynekolog.

Anledningar till förseningen

Regulariteten i menstruationen är en indikator på att den kvinnliga kroppen fungerar normalt. Därför kräver en försening eller för tidig början av reglering åtgärder som syftar till att återställa cykeln (dess normala varaktighet: 21-35 dagar).

Under den första halvan av cykeln växer follikeln och slemskiktet i könsorganet förbereder sig för antagandet av fosterägget. Den genomsnittliga varaktigheten för follikelfasen är 14 dagar. Sedan ägglossning inträffar, follikeln spricker och ägget "flyter" in i livmoderhålet för att möta en spermier där. I fallet med hormonsvikt hämmas processerna i follikelfasen vilket leder till en försening av kritiska dagar. Ägglossningen överförs till den 16–20: e dagen av cykeln, och menstruationen kommer senare än förväntat datum.

Under den andra halvan (luteal fas) är misslyckanden extremt sällsynta, vilket ökar dess varaktighet med högst 5 dagar.
Om din period inte kommer, gör ett graviditetstest och gå till gynekologen. Om den "intressanta" situationen inte bekräftas, kommer läkaren att fastställa orsakerna till förseningen och berätta hur du garanterar månatliga perioder med garanti och säkerhet.

Försena utlösande faktorer:

 1. Plötsliga klimatförändringar orsakar hormonfel.
 2. Dålig näring (brist på vitaminer och näringsämnen).
 3. Ostabilt innehåll av östrogen och progesteron i kroppen.
 4. Snabb viktminskning, en uppsättning extra kilo (fetma, anorexi).
 5. Fysisk, psyko-emotionell, intellektuell överbelastning.
 6. Sovstörning, kronisk trötthet.
 7. Ärftlig amenoré.
 8. Tar vissa mediciner: hormonella, antiinflammatoriska, psykotropiska, antibakteriella.
 9. Förbereda kroppen för klimakteriet efter 40 år (preclimax).
 10. Bildande av reproduktionssystemet (hos flickor 11-15 år).
 11. Sjukdomar i organen i det reproduktiva och endokrina systemet (polycystisk äggstock, adnexit, etc.).
 12. Sexuellt överförbara sjukdomar.
 13. Neoplasmer i vilket område som helst i kroppen.
 14. Oral preventivmedel.
 15. Installation av en intrauterin enhet (IUD).
 16. Abort (på något sätt).

Om menstruationen är försenad med bara 3-5 dagar och det inte finns någon graviditet, bör frågan om hur man orsakar menstruationen inte vara. En kort försening är inte en kränkning. Vid nästa menstruation kommer troligen cykeln att normaliseras. Om förseningen är lång - gå till en specialist.

Första månadsutmaningen

Den första menstruationen börjar i en tonårsflicka i åldern 11-14 år. Om menstruationen inte förekommer vid 15 års ålder, utvärdera förekomsten av sekundära sexuella egenskaper:

 • bäckenförstoring;
 • förekomsten av hår i armhålorna, på pubis;
 • bröstsvullnad;
 • bildandet av fett på skinkorna, höfterna, buken, bröstet.

Om alla tecken är på plats finns det ingen anledning att få panik. Följande rekommendationer hjälper till att påskynda uppkomsten av den naturliga processen:

 • äta ordentligt, balanserat;
 • få tillräckligt med sömn;
 • ge upp dåliga vanor, inklusive begagnad rök;
 • Undvik stress.

Om sekundära sexuella egenskaper saknas är det nödvändigt att visa tonåringen till en gynekolog. Läkaren kommer att förskriva en undersökning och, baserat på resultaten, kommer att välja en behandlingsteknik.

Folkläkemedel för att stimulera början av menstruation

Vissa kvinnor kallar menstruation för att förhindra befruktning eller påskynda uppkomsten före semester, äktenskap eller annan viktig händelse. För detta används mediciner som påverkar den hormonella bakgrunden, läkemedel som påskyndar blodcirkulationen och muskelkontraktion. Som erfarenheten visar, en förändring i den vanliga dieten, användningen av avkok och infusioner - hjälper menstruationen inte mindre effektivt än de läkemedel som föreskrivs av gynekologerna.

Även de mest ofarliga läkemedlen har en negativ effekt på kroppen. Och de permanenta ledarna i antalet biverkningar är hormoner. Det är inte överraskande att många är intresserade av: hur man kan orsaka menstruation med naturliga folkliga botemedel beredda på basis av växter. Följande är metoder som har samlat in maximalt antal positiva recensioner.

Kamomill avkok apotek

En universell medicinalväxt har en antiinflammatorisk, antibakteriell effekt, och med korrekt användning kan den orsaka reglering. Vid försening används det i två former:

 • douchinginfusion: 2 msk. skedar av torkade blommor för att insistera i 1 liter kokande vatten;
 • avkok: 3 msk. matskedar råmaterial häll 0,2 l kokande vatten, efter 20 minuters sil och ta ett halvt glas två gånger om dagen.

Bay laurel

De som vill orsaka menstruation utan användning av tabletter kommer att ha nytta av lagerblad:

 1. Fyra medelstora ark häll ett glas kokande vatten och låt stå i 3 timmar. Ta två gånger om dagen (morgon och kväll). Redan nästa dag kommer ritningsvärk som provoceras av livmoderkontraktion att dyka upp i nedre del av buken, och kritiska dagar kommer att börja.
 2. 12 g ark häll 0,5 liter kokande vatten och släpp på eld. Koka i inte längre än 5 minuter, häll i en termos i 3 timmar. Ta tre gånger om dagen i 1 matsked.

Renfana

Win-win menstruationsrecept:

 1. Om perioderna är försenade, häll 30 g torra blommor i golvet termos och häll kokande vatten över det. Sil efter en timme, kyl till 23-25 ​​° C och ta ett glas om dagen (uppdelat i 3 doser).
 2. Häll 150 g blommor i en lerbehållare, häll en liter vodka och lägg i skafferi i 21 dagar. Sila och dricka 15 ml tre gånger om dagen, 20 minuter innan du äter. Ta inte mer än 50 ml tinktur per dag.

Lök skal

För att snabbt ringa din period på 1 dag, förbered en avkok, som att måla påskägg. Ta bort skalet från 3 medelstora lökar, tillsätt 200 ml kokande vatten till det, täck och låt stå i 30 minuter. Ett glas buljong som tagits på en gång räcker för att kritiska dagar kommer inom en dag.

Persilja

Med en försening på grund av hormonsvikt visar det sig orsaka menstruation med ett botemedel som nästan alltid är till hands. För mild stimulering av menstruationen är färsk persilja eller kokt enligt något recept nedan:

 1. Häll rent gräs, hackad med en mixer, 200 ml kokande vatten, koka i 1 minut, täck och låt stå i 12 timmar. Drick 0,5 koppar på morgonen och kvällen.
 2. Lägg en tredje kopp persiljeväll i en halv liters burk, häll kokande vatten till toppen. När det svalnar, drick omedelbart 3 koppar infusion. Efter 5 timmar börjar menstruationen.
 3. Äta 1 g frön var 6: e timme och tugga noggrant.
 4. Koka 150 g färsk persilja i 1 liter vatten i 10 minuter. Sätt efter en halvtimme. Drick 0,5 koppar på morgonen och kvällen i en vecka.

Askorbinsyra (citronsyra)

Hur exakt verkar askorbinsyra, om det snabbt, just nu var det nödvändigt att kalla menstruationsperioden, men det fanns inga hormonella läkemedel till hands? Faktum är att allt är enkelt. Genom att blockera flödet av progesteron i blodet, provoserar C-vitamin frigörelse av endometri, vilket orsakar början av kritiska dagar. Om 3-4 dagar. För att göra detta räcker det att dricka en stor dos vitamin i tre dagar.

För att inte framkalla komplikationer, ge upp en stor dos askorbinsyra om det finns problem med matsmältningsorganen (gastrit, magsår, kolit, etc.).

Varmt bad med jod och salt

Det enklaste och mest prisvärda sättet som aktiverar blodcirkulationen i bäckenorganen. Häll 2 kg grovt salt i ett bad med varmt vatten, tillsätt 10 droppar jod. Innan du fördjupar dig i vatten, träna eller ha aktivt sex..

Vi orsakar menstruation, sitter i ett varmt bad i inte längre än 40 minuter. Kontraindikationer: onkologi, hjärtsjukdomar, blodkärl, ökat blodtryck.

Ålandsrot

Använd 50 ml avkok av elecampanrot, så att menstruationen går nästan omedelbart. Om det finns ett problem med blodkoagulering eller om doseringen har överskridits kan en komplikation resultera i form av allvarlig, livshotande blödning. Om dynan är våt snabbare än 3 timmar, ring omedelbart en ambulans.

Ingefärste

Om förseningen inte orsakas av graviditet måste du dricka tre koppar av den aromatiska drycken inom tre dagar. Receptet för detta botemedel:

 • 1 tesked hackad ingefära rot blandad med citron (2 skivor av citrus hackad i vall);
 • Häll kokande vatten och insistera tills temperaturen på drycken sjunker till 30 ° C.

Selleri

Anläggningens antenn används. Så ofta som möjligt, tillsätt bladens och stammen av växten till sallader, och det är bättre att dricka i form av en smoothie. Låt det vara en selleri diet. Växten stimulerar blodcirkulationen i bäckenet och sammandragningen av livmoderslimhinna. Om några dagar kommer rikliga perioder.

Nässla

Häll 2 msk. torrt gräs i en termos och häll 200 ml kokande vatten där. Insistera i cirka fem timmar, sil och drick 3 matskedar tre gånger om dagen.

Motion

Vad händer om jag med en försening i menstruationen verkligen inte vill dricka piller, göra infusioner eller avkok? Det finns bara en väg ut - intensiv fysisk aktivitet. Lektioner i gymmet, styrketräningar, aktivt sex leder till tonen i livmodern (starta arbetet med mjuka muskler i kroppen). Denna teknik är endast tillämplig för ett negativt graviditetstest. Annars kan ett missfall och stora blödningar uppstå som hotar kvinnans liv..

Om förseningen i menstruationen är mer än 10 dagar kan du inte ringa menstruationen. När allt kommer omkring kan du vara i position. Gör först ett graviditetstest och sedan konsultera en läkare.

Mediciner för att kalla menstruation

Ovanstående medel börjar agera på två till tre dagar. Men många kvinnor som vill orsaka menstruation med en försening hemma är oroliga för att göra detta snabbt. Endast mediciner ger en omedelbar effekt..

Oxytocin. Några timmar efter den intravenösa administreringen av lösningen börjar livmodern aktivt drabbas och karakteristiska spår visas på linnet. Det är osäkert att förskriva och administrera en injektion själv. Genom att använda oxytocin för att påskynda menstruationen övervakar läkaren patientens tillstånd för att i tid reagera på blödning i livmodern eller för att stoppa ett eventuellt hormonellt fel.

progesteron

Progesteronläkemedel eliminerar förseningen, men påverkar kroppen negativt. Endast en läkare vet hur och hur man kan orsaka menstruation med hormonsvikt och cykelstörning. De mest populära inkluderar:

 1. Dufaston. Använd 3 dagar före den planerade menstruationen och sluta inte inom 5 dagar. Abrupt upphör kan naturligtvis orsaka blödning. Läkemedlet är inte farligt för gravida kvinnor.
 2. Utrozhestan. Det fungerar på samma sätt som det föregående verktyget. Finns i form av tabletter och vaginala suppositorier. Piller orsakar dåsighet.
 3. Postinor. Ta en gång om dagen, inte mer än en gång i månaden. Långvarig användning kan orsaka hormonell obalans. Effekten märks den tredje dagen efter att du tagit p-piller.

Ovanstående läkemedel kan inte tas för sjukdomar i bröstkörtlarna, blod, blodkärl, hjärta, livmodersblödning, astma, epilepsi. Okontrollerad användning av progesteroner kan leda till ihållande menstruations oregelbundenhet.

Anti-gestagen droger

De kan orsaka storskalig blödning av livmodern, därför förskrivs de endast på ett sjukhus (med en försening på 7-10 dagar). Läkemedlen stör inte bara cykeln utan provocerar också följande villkor:

 • smärta i nedre buken;
 • förvärring av inflammatoriska processer i bäckenorganen;
 • blodiga frågor.

Homeopatiska medel

Genom att absorbera Pulsatilla-granulat (en gång) lugnar en kvinna inte bara sitt nervsystem, utan påskyndar också början av kritiska dagar under ett par dagar. Läkemedlet innehåller bioadditiv som stimulerar produktionen av könshormoner. Självmedicinering är farligt: ​​ett allergiframkallande homeopatiskt medel kan orsaka en allvarlig reaktion (Quinckes ödem, anafylaktisk chock). Uteslut kaffe, citrusfrukter och mynta under kosten.

Möjliga konsekvenser

Påskynda ankomsten av menstruation utan kunskap från en specialist, gör dig redo för följande konsekvenser:

 • livmodersblödning;
 • Järnbristanemi;
 • menstruationssvikt;
 • infertilitet;
 • dödligt resultat.

Okontrollerat intag av hormonella läkemedel kan påverka de inre organens tillstånd negativt.

När du inte kan ringa din period

Innan du ringer din period med försening bör du se till att graviditetstestet är negativt. Utmaningen med menstruation under graviditet är lika med abort. Och i hälften av fallen leder en sådan intervention till allvarlig blödning. Om medicinsk hjälp är försenad kan en kvinna dö av blodförlust.

Innan du ringer kritiska dagar, fråga din läkare hur det kommer att påverka din hälsa. Faktum är att även oskadliga folkrättsmedel kan orsaka allvarliga konsekvenser, särskilt i följande situationer:

 1. Förseningen varar en månad eller längre, det finns buksmärta och graviditetssymtom, men testet är negativt (det kan finnas en något färgad andra remsa). Detta händer under ektopisk graviditet, när utvecklingen av embryot inte sker i livmoderhålet, utan i röret, bukhinnen eller äggstocken. Det är livshotande att avbryta förloppet av patologin med medicinering eller folkläkemedel (blödningar i stor skala, ofullständigt avlägsnande av fostret, komplikationer på vitala organ och död kan uppstå). Omedelbar kirurgisk behandling indikerad.
 2. Månadsperioderna är sena i två till tre månader. Detta är normen om en IUD nyligen har installerats. Den kvinnliga kroppen anpassar sig till den förändrade hormonella bakgrunden, vänjer sig till en främmande kropp. Kom ihåg att så snart du lyckas orsaka menstruation kan en könsorganskada, blödning eller spiralavstötning uppstå..
 3. Dålig blodkoagulation (hemofili).
 4. Patologier för det endokrina systemet.
 5. Långtidshormonersättningsterapi.

Försenad menstruation är en bra anledning att se en läkare. En kvalificerad specialist kommer att utvärdera hälsotillståndet, bestämma indikationer och kontraindikationer, övervaka processen att ringa menstruation. Om du försummar medicinsk hjälp och missar det patologiska tillståndet, kan även den mest ofarliga alternativa medicinen leda till katastrofala konsekvenser. Detta är inte förvånande, eftersom en kvinna kanske inte är medveten om förekomsten av patologier, graviditet (särskilt eftersom testet kan visa ett felaktigt resultat). Och i tidig graviditet, vilket orsakar menstruation, oavsett hur, betyder att förstöra ditt barn och eventuellt dig själv.

6 säkra sätt att orsaka menstruation med en försening

Frågan om hur man orsakar menstruation uppstår före de flesta kvinnor. Ibland är förseningen helt oväntad och inte relaterad till möjlig befruktning. Du kan återställa cykeln på olika sätt. Men först och främst måste du kontakta en gynekolog, som kommer att förskriva ett antal tester och undersökningar för att utesluta patologi.

Varför det är en försening

Om bristen på reglering inte är förknippad med graviditetens början kan orsaken till avsaknad av blödning vara följande:

 • allvarlig emotionell stress, nöd eller depression;
 • ökad fysisk aktivitet;
 • en kraftig förändring av livsstilen, till exempel att flytta till ett annat land med olika klimatförhållanden;
 • ätstörningar, inklusive strikt diet eller fullständigt vägran av mat;
 • puberteten;
 • Climax-strategi
 • ta vissa mediciner;
 • avbokning av preventivmedel;
 • nödprevention eller abort;
 • sjukdomar i inre organ, inklusive sköldkörteln.

När och när du inte kan ringa din period

För vissa kvinnor är en försening på 2-5 dagar normal. I det här fallet är det inte nödvändigt att provocera till början av kritiska dagar. Du kan ringa din period endast om du är säker på att detta tillstånd inte är en patologi och förseningsperioden överstiger 10 dagar.

Det är strängt förbjudet att framkalla reglering i följande fall:

 • Du vet inte det exakta skälet till förseningen.
 • orsaken till avsaknad av blödning är graviditet;
 • du har kroniska sjukdomar och patologier.

Det är bäst att låta situationen driva och vänta några dagar. Om menstruationen inte har börjat, gå till gynekologen.

Menstruationspiller

För att återställa din period kan du använda apotekläkemedel som påverkar balansen mellan kvinnliga hormoner i kroppen. När du tar dem är det emellertid viktigt att följa den exakta dosen och följ strikt anvisningarna. Du måste också se till att det inte finns några kontraindikationer.

Dufaston och Utrozhestan

Duphaston och Utrozhestan anses vara en av de säkraste hormonella läkemedlen. Principen för deras handling är liknande, men det finns kardinalskillnader..

 • Duphaston - främjar produktionen av progesteron och påskyndar äggmognadsprocessen, som ett resultat av vilken menstruation inträffar tidigare. Läkemedlet tas en tablett två gånger om dagen i tio dagar. Denna tid räcker för att normalisera balansen mellan progesteron. Reguli kommer redan den 2: a-3: e dagen efter drogen.
 • Utrozhestan - läkemedlet finns i form av ljus och tabletter. Syftar också till att producera progesteron. Ta läkemedlet i en dos av 200-400 mg per dag. Den exakta dosen och frekvensen av inläggning bestäms av gynekologen. Menstruationen kommer den fjärde dagen för avbokning.

Postinor

Postinor används för engångsmedel. Läkemedlet drickas efter oskyddat samlag, när risken för graviditet är hög. P-pillerna är baserade på hormonet levonorgestrel, som erhålls syntetiskt. Det orsakar avstötning av livmodermembranet, vilket förhindrar att ägget invaderar ytan.

På grund av den höga koncentrationen kan läkemedlet orsaka komplikationer, så det bör vidtas med stor försiktighet.

Pulsatilla

Läkemedlet tillverkas på basis av lumbago ört extrakt. Dessa piller är effektiva om förseningen utlöses av emotionell stress. Du måste ta upp till 7 tabletter åt gången. Regler efter detta kommer under dagen. Åtgärden är baserad på de lugnande egenskaperna.

Hur man orsakar menstruation med hjälp av folkläkemedel

Förutom olika läkemedel kan traditionell medicin framkalla menstruationens början. Vanligtvis används olika växtbaserade avkok och extrakt för detta ändamål, som du kan köpa på alla apotek.

Kamomill, Valerian och mynta

Så låt oss ta reda på hur man orsakar en period hemma? Ett avkok baserat på kamomill, mynta och valerian gör att du kan provocera menstruationens början om problemet inte är förknippat med förekomsten av kroniska sjukdomar och andra patologier..

För receptet behöver du:

 • 4 matskedar kamomill och mynta;
 • 2 matskedar valerian rå.

Alla komponenter måste blandas väl och häll ett glas kokande vatten. Täck behållaren och insistera tills vätskan har svalnat. Därefter filtreras och drickas ½ kopp på morgonen och kvällen.

Före användning värms buljongen, men bara något.

Lökskalinfusion

Lökskal har en mängd användbara egenskaper. Den innehåller inte bara värdefulla vitaminer och mineraler, utan också flyktiga produkter - ämnen som hämmar reproduktionen av patogen mikroflora. Korrekt beredd infusion hjälper till att normalisera cykeln och mättar också kroppen med användbara ämnen.

För att förbereda infusionen behöver du:

 • 50 gram ren lökskal;
 • ½ liter kokande vatten.

Skalet måste hällas med kokande vatten och koka lite på låg värme, så att vattnet får en rik rödaktig nyans. Vid förångning bör du inte ha mer än hälften av vätskevolymen. Därefter filtreras och kyles blandningen. Ta ett glas om dagen.

Fyrbladinfusion

Du kan snabbt och effektivt ringa din period med en försening hemma med vanligt tillgängliga medel. Laurelblad användes i gynekologi för hundratals år sedan. Även då visste kvinnor om växtens egenskaper och använde den för att förhindra oönskad graviditet.

För att bereda blandningen måste du ta:

 • lagerbladförpackning (10 gram);
 • ½ liter vatten.

Ingredienserna blandas och sjuda i 60 minuter. Därefter avlägsnas blandningen från värmen och läggs åt sidan tills den blir varm. Därefter filtreras buljongen och hälls i ett glas, som måste drickas omedelbart i en gulp. Reguli kommer vanligtvis nästa dag.

Om proceduren inte hjälper, upprepar det inte i något fall. En överdos av lagrar kan orsaka ett antal allvarliga biverkningar..

Tansy infusion

Det är mycket viktigt att notera att blommiga blommor innehåller en stor mängd giftiga ämnen som kan orsaka allvarlig förgiftning. Det är därför som man förbereder infusionen är det oerhört viktigt att observera doseringen och inte heller bryta med doseringsregimen. Så, hur man kan provokera menstruation med infusion av tansy?

Vid intag provoserar infusionen livmoderns arbete, får den att dra sig samman och utspäddar också blodet.

För att förbereda produkten måste du ta:

 • en matsked av nuy blommor;
 • 1 liter kokande vatten.

Råvaran hälls med kokande vatten och insisteras under locket i en timme. Därefter filtreras och kyles blandningen. Förvara läkemedlet i kylen. Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen i 5 dagar.

Persiljbuljong

Alla delar av växten, såväl som färska eller torkade råmaterial, kan användas för att förbereda buljongen..

För att orsaka menstruation används följande recept oftast:

 • ta en massa persilja tillsammans med rötter;
 • anläggningen tvättas noggrant och rengörs från restjord;
 • häll 250 ml kokande vatten;
 • insistera i 12 timmar;
 • filtrera.

Den resulterande blandningen konsumeras i 5-7 dagar vid 50 gram på morgonen och kvällen. Som i tidigare fall bör inte persiljeavkok tas under graviditet.

Jodbad

Inte alla vet hur man kan ringa din period med de enklaste medel som finns i varje hem..

För att förbereda ett sådant bad behöver du:

Alla komponenter måste blandas ordentligt och hällas i ett halvt fullt badkar. Vattentemperaturen bör vara cirka 37 grader. Tiden för proceduren bör inte överstiga 15-20 minuter.

Det bör noteras att att ta varma bad är kontraindicerat för personer med nedsatt hjärt-kärlsystem. Och även om du har hjärtproblem.

Hur säker är menstruationen vid försening

Frågan om att kalla menstruation är ganska kontroversiell. Innan du fattar något beslut är det nödvändigt att besöka en gynekolog som kommer att förskriva ett antal obligatoriska undersökningar. Först av allt måste du se till att det inte finns några allvarliga patologier och ta tester för hormonnivåer.

Okontrollerad menstruation kan leda till komplikationer som:

 • infertilitet;
 • livmodersblödning;
 • förvärring av kroniska sjukdomar;
 • allergiska reaktioner;
 • missfall.

Endast en erfaren läkare kan fastställa den exakta orsaken till förseningen och föreskriva adekvat behandling. Innan du bestämmer dig för att orsaka menstruation, se till att det inte finns några patologier och sjukdomar.

Slutsats

Försenad menstruation är en ganska vanlig förekomst, särskilt i den nuvarande livstakt. Om frånvaron av reglering i vissa fall är förknippad med yttre faktorer, ligger orsaken i ett antal andra skäl i den kvinnliga kroppen. Endast en erfaren gynekolog kan bestämma att det är lämpligt att ringa en period.

Kom ihåg att självmedicinering är full av allvarliga och livshotande komplikationer..

Hur man orsakar menstruation med en försening hemma

Frånvaron av menstruation under en oönskad graviditet är alltid en stressfaktor för alla kvinnor, vilket leder till att många av dem börjar tänka på att ringa menstruation med en försening hemma. Först måste du ärligt svara på frågan: vill du bara ha en snabb menstruation eller på detta sätt avsluta graviditetens början. I det andra fallet behöver du bara träffa en läkare, eftersom sådana experiment på kroppen ofta slutar i döden (massiv blödning och enorm blodförlust.

Om du inte vet om du befinner dig i ett läge eller inte, måste du göra ett graviditetstest, och om förseningen ännu inte har börjat, men efter oskyddat samlag mer än tio dagar har gått kan du ta ett blodprov för hCG. Med ett positivt resultat och ovilja att föda kan du kontakta en gynekolog; en medicinsk abort som utförs av en erfaren läkare under en kort graviditet kommer definitivt att få mindre konsekvenser än olika alternativa metoder för att orsaka missfall.

Med en försening i menstruationen börjar varje kvinna eller ung flicka nödvändigtvis oroa sig. Det finns flera orsaker till förseningen: det kan förknippas både med graviditet och med allvarliga sjukdomar i kroppen, med nervspänningar, klimatförändringar, ett brott mot den vanliga livsrytmen.

Det händer också att menstruationen kallas till slut innan det planerade planerade evenemanget. Låt oss säga innan en planerad resa eller innan semestern börjar. Därför bör många kvinnor och flickor veta hur man orsakar menstruation.

Normal menstruationsfördröjning anses vara från 2 till 6 dagar. Men i nästan varje period inträffar menstruationen efter en annan tidsperiod, idag är en normal menstruationscykel på 28 dagar mycket sällsynt. Om förseningen i menstruationen är mer än 6 dagar kan graviditeten ha inträffat, och om det inte är planerat, måste kvinnan boka tid hos en gynekolog.

Om förseningen inträffar i en månad eller mer, och detta inte är förknippat med graviditet, kan läkaren efter undersökning av livmodern med en ultraljudsmaskin förskriva en allvarlig medicinering, som utförs under medicinsk övervakning.

Om det finns konstant kränkningar av månadscykeln hos en ung flicka, bör du kontakta en gynekolog. Kanske talar vi om allvarliga kränkningar i kroppen, och utnämningen av en allvarlig hormonell korrigering är nödvändig för att normalisera menstruationscykeln.
Hur man orsakar menstruation med en försening

Så vad ska man göra för att orsaka menstruation med en försening på egen hand hemma? Det finns flera tillvägagångssätt för problemet. Folkrecept som används hemma är inte alltid effektiva. När allt kommer omkring menstruationscykeln regleras av hormoner.

Du kan köpa piller på apoteket, eller ta ett varmt bad, såvida det naturligtvis inte finns några kontraindikationer för detta. Efter ovanstående aktiviteter kan du också repetera sexuellt.

Det tros att medan man tar ett varmt bad, uppstår en rusning av blod till könsorganen hos en kvinna. Sexuellt samlag leder till en ökad ton i livmodern, vilket bidrar till minskningen och början av "kritiska" dagar.

Menstruationspiller

Förutom folkläkemedel finns det andra läkemedel. På apoteket kan du köpa en hel del läkemedel som hjälper till att orsaka menstruation med en försening.

En av de vanligaste läkemedlen är Duphaston. Detta läkemedel hjälper dig att börja menstruationen inom tre dagar. Duphaston måste drickas en tablett 2 gånger om dagen. Kursen varar i 5 dagar. Detta är ett mycket effektivt verktyg som har positiva recensioner. Inte mindre kraftfulla medel för att stimulera menstruationen är Pulsatilla. Detta är en ganska kraftfull homeopatisk botemedel. Endast 1 dos räcker för att orsaka blödning. Du måste lägga cirka 7 granulat under tungan och förvänta dig lugnt resultatet. Detta verktyg kännetecknas av dess hastighet, särskilt effektivt när resultatet behövs omedelbart..

Läkemedel köps endast på apoteket. De mest populära pillerna som kan orsaka menstruation under en försening är:

Pulsatilla Det räcker med att lägga 6-7 granuler under tungan, lösa upp och vänta på resultatet. Tar detta läkemedel en gång.

Postinor. Det är nödvändigt att ta två tabletter. under de första 72 timmarna efter oskyddat samlag: 2: a tabellen. ska tas 12 timmar (men senast 16 timmar) efter att ha tagit det första bordet. Effekten av detta läkemedel inträffar inom 1-3 dagar.
Dufaston. Ta en tablett 2 gånger om dagen i 5 dagar. Menstruation inträffar inom 2-3 dagar.
Mifegin. Applicera med en försening på 7-10 dagar.
Icke ovlon. Drick 2 tabletter på 12 timmar.
Preventivmedel. Dessa piller skyddar mot graviditet, menstruationen kommer en specifik månad i månaden.

Uppmärksamhet! De listade läkemedlen bör tas med stor försiktighet. De är farliga. Dessa läkemedel är baserade på hormonella komponenter som verkar på det endokrina systemet. Som ett resultat leder de antingen till problem med befruktningen eller till oregelbunden menstruation.

Traditionella medicin recept

Tidigare använde kvinnor ofta friska örter som samlades in i skogen. Tillsammans med det förväntade resultatet var det en återhämtning av hela organismen. Idag kan alla nödvändiga örter för avkok och tinkturer köpas på apoteket. Vi erbjuder flera folkrecept som kan hjälpa dig med en försening av din period..

Det finns många recept som använder skogsörter. Överväg ett av de mest effektiva recept som kommer att hjälpa till att orsaka menstruation med en försening.

 • Avkok. Du behöver: valerianrot, mynta och kamomill. Du kan köpa alla dessa örter på alla apotek till ett mycket lågt pris eller ringa dem själv i skogen. Dessa örter måste blandas i proportionerna 3: 3: 4, respektive ingrediens. Denna blandning måste fyllas med ett glas kokande vatten. Låt denna blandning ligga i cirka 15 minuter. Denna buljong ska tas i ett halvt glas på morgonen och kvällen. Fortsätt ta tills den första dagen av menstruationen.
 • Infusion. För att göra denna infusion, görs en samling av flera örter - det här är ett blad med nässlor, elekampan, dogrose, oregano, rödgulv, rosa radiola rot, knotweed. Alla örter tas i två matskedar, placeras i en termos, hälls med en liter kokande vatten, insistera 10 - 12 timmar, filtreras. All denna buljong drickas under dagen, ett halvt glas åt gången.
 • Persilja. Varje dag måste du äta en mycket stor mängd persilja. Det kan kombineras med dill. Nyligen tillagd i sallader, smaksättningar.
 • Lök skal. Förbereda en stark buljong. Ungefär samma förbereds för att måla ägg till påsk. Ett glas av denna buljong är full. Menstruationen bör visas nästa dag.

Även på Internet kan du hitta några åtgärder som förmodligen orsakar menstruation. De ska inte användas under några omständigheter, oavsett vad som händer! Dessa är sådana "effektiva" medel som tansy, jod med mjölk / socker samt stora doser C-vitamin, som erhålls från askorbinsyra. Dessa medel kan inte användas under några omständigheter, eftersom de kan medföra mer än allvarliga konsekvenser som inte hjälper till att hantera ditt problem, samt införa många andra sjukdomar i kroppen. Och ingen behöver det!

Viktig! Ofta orsakar menstruation med en försening är skadligt för kroppen, eftersom dess naturliga gång är störd och hormonellt misslyckande kan uppstå. Och detta kan redan leda till uppkomsten av ännu mer allvarliga förhållanden. Dessutom kan problem med befruktning eller oregelbunden menstruation uppstå. Att ta stora doser av mediciner har kontraindikationer! Det är bättre att konsultera en gynekolog.

Hur man orsakar menstruation hemma

läkare i den högsta kvalifikationskategorin,
Huvudläkare, klinik för innovativa tekniker
arbetslivserfarenhet 41 år

Vad kan vara förseningen av menstruationscykeln

Menstruationscykeln är en av de viktigaste manifestationerna av komplexa biologiska processer i en kvinnas kropp, kännetecknad av cykliska förändringar i funktionerna i reproduktions-, kardiovaskulära, nervösa, endokrina, immun- och andra kroppssystem som är tvåfasiga, vilket är förknippat med tillväxt och mognad av follikeln, ägglossning och utveckling av corpus luteum i äggstockarna. Den biologiska betydelsen av menstruationscykeln är beredning, implementering och övervakning av äggmognadsprocessen, dess befruktning och implantering av embryot i livmodern.

De mest uttalade cykliska förändringarna sker i endometrium. I avsaknad av graviditet avvisas endometrialskiktet och cykeln avslutas med menstruationsblödning. Varaktigheten av en menstruationscykel bestäms från den första dagen för menstruationens början till den första dagen i nästa menstruation. Normalt är det hos friska kvinnor 21–35 dagar, medan hos de flesta kvinnor (55–60%) menstruationscykeln varar 28–30 dagar.

Det finns fem nivåer i hierarkin för det reproduktiva systemet: målorgan / vävnader, äggstockar, främre hypofysen, hypofysotropisk zon i hypotalamus och sufypothalamiska hjärnstrukturer. Den första nivån består av målorgan / vävnader som svarar på effekterna av könssteroider, vars mängd och aktivitet beror på menstruationscykelfasen förändras i enlighet med dynamiken i koncentrationen av könshormoner under menstruationscykeln.

Målorgan inkluderar: utöver de yttre och inre könsorganen, bröstkörtlarna, centrala nervsystemet, huden och dess bifogningar, ben-, muskel- och fettvävnad, samt slemhinnorna i urinvägarna och kolon. Alla dessa organ och vävnader är beroende av könshormoner..

Läkare ser fyra faser i en kvinnas menstruationscykel:

1. Spredningsfasen (follikulär) med en 28-dagars cykel varar i genomsnitt 14 dagar. Omedelbart efter menstruationen, under påverkan av en gradvis ökande koncentration av östradiol, inträffar snabb tillväxt och utveckling av det funktionella lagret i endometrium och körtlar, som förlängs och växer. Spirala artärer växer till ytan från det djupa skiktet av endometrium mellan de långsträckta körtlarna. Ett tecken på proliferativ endometrium är närvaron av celldelning i epitelet. Omedelbart före ägglossningen blir endometrialkörtlarna maximalt långa, snurrliknande krusade, spiralartärer når endometrialytan, blir krusade, nätverket av argyrofila fibrer koncentreras i stroma runt endometrialkörtlarna och blodkärlen. Tjockleken på det funktionella lagret i endometriumet vid slutet av spridningsfasen är 4-5 mm.

I mitten av sekretionsfasen (dagarna 19–23), när, tillsammans med den maximala koncentrationen av progesteron, en ökning av östrogeninnehållet observeras, blir det funktionella lagret i endometriumet högre och når 8–10 mm och uppdelas tydligt i två lager. Den högsta grad av sekretion observeras den 20-21: e dagen av menstruationscykeln. Vid denna tidpunkt ackumuleras den maximala mängden proteolytiska och fibrinolytiska enzymer i endometriet. I mitten av sekretionsfasen implanteras ett befruktat ägg, den mest gynnsamma perioden för detta är 20–22 dagar av cykeln (6–8 dagar efter ägglossningen).

Det sena stadiet av sekretionsfasen (24–27 dagar) på grund av regression av corpus luteum och en minskning av koncentrationen av hormoner som produceras av den, kännetecknas av en kränkning av trofismen i endometrium och en gradvis ökning av degenerativa förändringar i den. Höjden på endometriumet minskar (med 20-30% jämfört med mitten av sekretionen), stroma i det funktionella lagret krymper, vikningen av körtlarnas väggar intensifieras, de får stallat eller sågtandkonturer. Från granulära celler i endometrial stroma frisätts granuler innehållande relaxin som bidrar till smältningen av argyrofila fibrer i det funktionella skiktet.

3. Den tredje fasen i menstruationscykeln är förfall. På cykelens 26–27 dag observeras kapillärutvidgning och fokala blödningar i stroma i ytlagren i det kompakta lagret. Tillståndet i endometriumet, beredd på ett sådant sätt för förfall och avstötning, kallas anatomisk menstruation och upptäcks en dag före början av klinisk menstruation.

I samband med regression och död av corpus luteum, vilket innebär en kraftig minskning av koncentrationen av hormoner, ökar hypoxi och degenerativa förändringar i endometrium. Förlängd spasm i artärerna leder till utveckling av blodstasis, blodproppar, ökad permeabilitet och ömtålighet i blodkärl, blödningar i stroma, leukocytinfiltrering. Vävnadens sönderdelning och dess smältning utvecklas. Efter en långvarig spasm i kärlen börjar deras expansion, åtföljd av ökat blodflöde och brott i kärlväggen. Det finns en avstötning av de nekrotiska delarna av det funktionella skiktet i endometriumet, som vanligtvis slutar på den tredje dagen av cykeln.

4. Förnyelsefasen. Förfallfasen ersätts omedelbart av regenereringen av slemhinnan från vävnaderna i basskiktet (marginella körtlar). Under fysiologiska förhållanden, på den 4: e dagen av cykeln, täcks hela sårytan i endometriumet med nya epitelceller. Och menstruationscykeln börjar igen.

Under livstiden från början av puberteten och före början av klimakteriet utanför graviditet eller amning hos en frisk kvinna, bör menstruationscykeln vara regelbunden.

Amenorré (frånvaro av menstruation) anses också vara ett normalt alternativ när du tar orala preventivmedel med låg dos, vilket leder till menstruationsblödning i intervallet mellan att ta tabletter i varje cykel. Om du tar dessa läkemedel under lång tid blir det inre skiktet i livmodern (endometrium) tunnare och menstruationscykeln reduceras eller stoppas helt.

Eftersom amenorré inte framträder som en oberoende sjukdom utan bara följer den huvudsakliga är det också sjukdomar och kliniska syndrom som oftast förekommer bland orsakerna till dess förekomst.

Hur man orsakar menstruation med en försening hemma

Varje kvinna har någonsin haft en försening i sin period, och varje gång ett sådant problem ger ångest och letar efter ett svar på frågan om hur man orsakar sin period.

Det kan finnas olika orsaker till ett menstruationscykelfel. Men den allra första som kommer att tänka på är graviditet. När detta är orsaken till förseningen, då att orsaka en period hemma innebär att göra en slags abort. Eftersom detta problem inte är nytt och i århundraden har kvinnor stött på det finns det lösningar. Du kan orsaka menstruation med folkläkemedel eller använda läkemedelsmetoder.

Det bör komma ihåg att orsaken till förseningen i menstruationen kan vara helt relaterad till graviditet. Förseningar kan inträffa på grund av svår och kronisk stress, överansträngning, olika sjukdomar, dålig kost, hårt fysiskt arbete, övervikt eller undervikt och andra faktorer. Innan du använder traditionella eller medicinska produkter rekommenderar vi starkt att du gör ett graviditetstest och ser en läkare.

Mediciner som orsakar menstruation

De som tar preventivpillerar är mer benägna att veta hur de får sina perioder före schemat. För att den månatliga perioden ska komma måste du sluta ta dessa piller 2-3 dagar före det planerade datumet. Men det är inte värt att missbruka på detta sätt, eftersom bland konsekvenserna kan det finnas blödningar i livmodern.

Bland de läkemedel som påverkar den hormonella bakgrunden och menstruationscykeln kan följande noteras:

Läs instruktionerna noga och följ dem noggrant. Ta piller som orsakar menstruation, bör vara några dagar före önskat datum.

Om du vill att dina perioder ska komma så snart som möjligt kan intravenös administration av oxytocin hjälpa. Detta ämne påverkar livmodern och leder till menstruationens början. Men denna metod kan endast användas under övervakning av en läkare.

Folkmetoder som orsakar menstruation

Följande metoder bör användas om förseningen i menstruationen inte orsakas av graviditet. Innan du gör något, köp därför ett graviditetstest på ett apotek och kontrollera dig själv. Folkmetoder för att kalla menstruation med sin till synes oskadlighet kan påverka hälsotillståndet negativt, speciellt på reproduktionsområdet. Missbruk inte dem.

 • Ett varmt bad på gränsen till tolerans med honung, kamomill eller salt med jod, om du tidigare hade en bra fysisk träning, kan leda till en menstruationsdebut.
 • En laddningsdos vitamin C kan också orsaka menstruation före schemat. Effekten blir starkare om du tidigare ångar dina ben bra. Om du har magproblem eller är allergisk mot askorbinsyra, citrusfrukter, bör du inte använda den här metoden.
 • Ett stort antal färsk persilja och dill i sallader eller i form av avkok är en annan av de folkliga metoderna för att orsaka menstruation.
 • Nässlor och snöre i form av avkok är ett relativt säkert sätt att orsaka menstruation, men nässlor bör inte missbrukas, eftersom denna växt förtjockar blodet och kan leda till blodproppar.
 • Följande buljong ska tas två gånger om dagen i flera dagar: valerianrot, myntablad, apotekskamomillblommor. Alla dessa medicinalväxter finns lätt på apoteket..
 • Elecampane rot i form av avkok bör tas med försiktighet, den maximala dosen är 50 gram. Om du överskrider det kan detta leda till livmodersblödning.
 • Stark buljong från lökskal - ett glas. Vanligtvis börjar menstruationen nästa dag efter att ha tagits.

Ofta är det omöjligt att använda både folkliga och medicinska metoder för att inducera menstruation, eftersom det kan leda till allvarliga hälsoproblem. Det bästa beslutet du kan fatta om du har en försening av din period är att se en läkare och följa hans rekommendationer.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kroppstemperatur före menstruation: vilka temperaturindikatorer anses vara normala och avvikelse?

Innan en ny menstruationscykel börjar inträffar en hel del förändringar i den kvinnliga kroppen. 5-10 dagar före menstruationen kan det så kallade premenstruella syndromet (PMS) uppstå, som kännetecknas av humörsvängningar, överdriven aptit, huvudvärk, allmän svaghet och i vissa fall feber....

Vilken dag i cykeln att ta sköldkörtelhormoner

Vad är hormoner och varför donera dem

Hormoner är biologiskt mycket aktiva ämnen som produceras av speciella celler i de endokrina körtlarna..
Hormoner kommer in i blodomloppet, binder till cellreceptorer och är involverade i regleringen av fysiologiska funktioner och metabolism....

Hur man orsakar menstruation före schemat med hjälp av droger och folkmedicin?

Livet består av en serie händelser. Och så att livet inte går förbi är det nödvändigt att delta aktivt i dessa händelser.Men vad händer om semestern till sjöss eller bröllopet sammanfaller med datumet då cykeln börjar?...