Vit urladdning efter menstruation: normal och patologi

Blödning

Orsaken till vaginal urladdning är biokemiska reaktioner i reproduktionsorganen. Deras natur varierar beroende på cykelns fas mot bakgrund av kroppens hormonella egenskaper. Olika avvikelser från normen orsakar ångest, eftersom detta kan indikera förekomsten av patologi. Vanligtvis efter kritiska dagar är urladdningen gulaktig och i små mängder, men brun, grön eller vit urladdning efter menstruationen ser ovanlig ut, i vilket fall bör du konsultera en specialist.

Tilldelningsgrad

Utsläpp hos kvinnor efter menstruation är förknippade med en förändring i mängden progesteron och östrogen. Slem bildas i livmodern - det är huvudkomponenten i utsöndringarna. Omedelbart efter menstruationen har slemhinnorna en tjock konsistens, på grund av deras täthet kan spermierna inte tränga in i äggen och befrukta dem. Dessutom skyddar detta slem livmodern från bakterier och mikroorganismer..

Normalt är de inte rikligt, vitgul i färgen, lukten är svagt sur på grund av det höga halten laktobaciller i slidan. Med ägglossningens tillvägagångssätt blir slimet tunnare och sträcker sig inte så mycket, det ser ut som äggvitt.

I slutet av ägglossningen ökar innehållet i slidan och konsistensen blir mer sällsynt. Detta är nödvändigt för befruktningsprocessen..

Tecken på graden av urladdning efter menstruation:

 • deras volym är från 1 ml till 4 ml per dag;
 • färgen ska vara från transparent till vit med en svag gulaktig nyans;
 • lukten ska praktiskt taget inte kännas, den kan vara sur;
 • i utseende bör vara som gelé.

Leukorré efter menstruation orsakar inte klåda och obehag i könsorganen. Emellertid är varje organism individuell, så vaginalslemets natur kan variera något i färg och volym..

toleranser

Bland toleranserna kan man upptäcka brunt slem i två till fyra dagar. De kan bero på användning av preventivmedel eller installation av en spiral. De kommer att manifestera sig under tre cykler. Med rätt val av preparat kommer salvan att passera. Om inte, måste du kontakta en gynekolog och byta verktyg till en annan.

Små föroreningar av blod under 10-14 dagar efter kritiska dagar betraktas inte heller som en avvikelse. Äggstockningsföroreningar är inte farliga, de kommer in i slidan från follikeln, som spricker under cykeln.

Hos ungdomar betraktas ungblödning som normen. Eftersom bara om ett par år kommer cykeln att återhämta sig och kommer att gå enligt schema.

Orsaker till patologier

I fallet då en svag blödning eskalerade till blödning krävs en läkares hjälp. Annars kommer processen att utvecklas till anemi..

Tecken på förekomsten av patologi är:

 • Om skum, ostmassa eller flytande vitvatten efter slutet av kritiska dagar visas.
 • Mängden regelbunden volym har ökat avsevärt.
 • Mycket obehaglig lukt närvarande.
 • Daubens färg är grön, brun, skarlakansröd eller grå.
 • Svår klåda, irritation eller sveda i perineum.

Sådana symtom stör hela cykeln. Orsakerna kan vara hormonella störningar, sjukdomar i reproduktiva organ och endokrina organ. Förutom stress, ångest och trauma. Hormonfel uppstår mot bakgrund av behandlingen av infertilitet, komplikationer orsakade av den allvarliga förändringen av klimakteriet, menstruationsproblem, en sjuk sköldkörtel och hypofysen..

Inflammatoriska sjukdomar kan orsaka könsskador och deras infektion under abort eller förlossning. Foci av inflammation är också möjligt vid sexuellt överförda sjukdomar.

Leukorré och deras symtom

Leukorré uppstår med sådana patologier:

 • Candidiasis. Under trasten ändrar svampen normala sekretioner. De blir en flytande konsistens och liknar en ostmassa. Samtidigt är klåda och sur lukt störande..
 • Som ett resultat av dysbios, finns det ett fel i mikrofloran på grund av dålig douching, dålig hygien och användning av antibiotika. Leucorrhoea har en rutten lukt, grått utseende, skum.
 • Diabetes, bukspottkörtel- och sköldkörtelproblem. Om metaboliska processer störs, visas vit klibbig utflöde som irriterar reproduktionsorganen.
 • Om det finns vidhäftningar i livmodern eller en krökning i nacken diagnostiseras, börjar slemmet samlas, medan bakterierna multiplicerar i dem, och nivån av leukocyter stiger. På grund av detta verkar starkt urladdning efter menstruation grumligt och vitt med en mycket obehaglig lukt..
 • Orsaken till purulent urladdning efter menstruation kan vara inflammation i äggstockarna, endometritis och vulvitis.

För eventuell utskrivning som inte är standard bör du rådfråga en läkare och fastställa orsaken till deras utseende. Det är särskilt viktigt att uppmärksamma utseendet på skum, blodproppar eller pus. Eftersom detta är tecken på patologi. Och ju tidigare du börjar behandlingen, desto större är chansen för en snabb återhämtning.

Vilken urladdning ska vara efter menstruationen

Alla flickor är intresserade av frågan om vilken typ av urladdning kan vara efter menstruationen. Varje kvinna bör veta vad som är normen för kroppen och vad som utgör ett hot mot hennes hälsa.

Menstruationscykeln är en komplex process under vilken oriktigheter kan uppstå, vilket ofta indikeras av ovanlig urladdning. För att skilja normal från patologiska processer är det nödvändigt att observera under en tid och vara uppmärksam på färg, lukt och andra funktioner.

Norm

En frisk kvinna efter menstruation bör ha följande ansvarsfrihet:

 • Slemhinnor, ibland liknande äggvita;
 • Med gulhet (på grund av att bära dagliga kuddar);
 • Efter ägglossningen kan det vara krämig, mild med en vit nyans.

Du bör veta att alla tjejer har sekret som hjälper till att rena könsorganen och förhindra att infektioner fortskrider. De kan vara en skyddande funktion för kroppen..

Avvikelse från normen

En alarmerande klocka, som kan indikera kränkningar av den kvinnliga kroppen, bör vara fördelningen:

 1. Brun färg. En färgförändring kan indikera sjukdomar såsom endometrios, det kan finnas en endometrial polyp eller hyperplasi. I sällsynta fall finns det ett hot om upphörande av graviditeten;
 2. Grön färg. Detta indikerar ofta närvaron av en bakteriell infektion;
 3. Rosa (blodig). Erosion i livmoderhalsen är möjlig (särskilt när utsläpp uppträder efter samlag eller douching med läsk).
 4. Vit färg. Mycket ofta åtföljt av klåda, rodnad, svullnad i könsorganen. Det kan orsakas av trast..
 5. Dålig lukt.

Självmedicinering under sådana omständigheter borde inte vara. Ovanlig urladdning är en allvarlig anledning till oro, därför rekommenderas det omedelbart att konsultera en gynekolog. Faktum är att sådana symtom oftast döljer allvarliga sjukdomar som kräver omedelbar behandling..

undantag

Kvinnans kropp är inte enkel, så det är viktigt att veta vilka tecken och utsläpp som är normala efter menstruationen och vilka inte. Idag använder många flickor och kvinnor preventivmedel, men inte alla vet vilka konsekvenser de har. Mycket ofta, vid användning av hormonella medel, observeras en brun daub hos patienter efter slutet av menstruationen. Spiralflickor kan också ha fläckar eller fläckar. Det är ingen hemlighet för någon att efter ägglossningen kan blöda lite och för många är det normen.

Således kan vi säga att inte bara psykogena faktorer (till exempel upphetsning), utan också förekomsten av infektioner, sjukdomar och preventivmetoder kan påverka sammansättningen av urladdningen och dess mängd efter menstruation..

Sjukdomar i reproduktionssystemet hos flickor - tyvärr ett ganska vanligt fenomen. Men de flesta kvinnor försöker hantera sjukdomen på egen hand, ibland till och med med hjälp av traditionell medicin. Många hänvisar till brist på pengar och tid för att gå till en medicinsk institution, medan andra helt enkelt ignorerar vad som händer, och inte misstänker att de kan gömma sig bakom sig till synes oskadlig ansvarsfrihet.

Anledning att träffa en läkare

Mycket ofta upplever kvinnor brun urladdning efter menstruation. Detta är möjligt om du använder hormonella läkemedel så att kroppen byggs om. Men det finns en chans att läkemedlet helt enkelt inte passar personen. Därför är det viktigt att inte använda sådana potenta läkemedel på egen hand utan att konsultera en gynekolog.

Det finns också fall när den i slutet av menstruationen i stället för genomskinlig urladdning fortsätter att smeta med brunt. Detta är ett tillfälle för samråd med en läkare. Ibland stoppas sådan blödning av droppar, i andra fall föreskrivs hormonella preventivmedel. Efter början av användningen av dessa läkemedel försvinner fläcken på ett par dagar, men en sådan behandling med tabletter måste fortsätta i minst tre månader för att få ett resultat och normalisera cykeln..

Och den mest troliga orsaken till ovanlig urladdning som stör en kvinna efter menstruationen är könsinfektioner. Det är i alla fall omöjligt att bli av med problemet, så slösa inte värdefull tid. Det bästa och enda sanna alternativet är att konsultera en läkare. Han kommer att genomföra en undersökning, vid behov, leda honom till en ytterligare undersökning, leda honom att ta utstryk och tester för att hitta källan till alla sjukdomar och problem. En infektion kan faktiskt orsaka allvarligare sjukdomar och kvinnors dåliga hälsa. Rädsla för dessa problem är för gravida eller planerade flickor. Trots allt, om du inte genomgår ett behandlingsförlopp i tid, kan detta ha en katastrofell effekt på både mamman och barnet. Alla vet att denna sjukdom överförs sexuellt.

Det verkar som om det är så fruktansvärt i urladdningen efter menstruationens slut, och som ett resultat kan ett antal sjukdomar i det reproduktiva systemet ligga bakom dem. Därför antas de att hos en frisk flicka, efter menstruationen, bör de vara transparenta, inte orsaka obehag och inte lukt. Annars kan bara en gynekolog hjälpa henne..

Varför efter menstruation? Vad säger urladdningen en, två veckor efter menstruationen?

Tilldelningsgrad

Normalt tillåts ungefär 1-2 ml utsöndring per dag hos kvinnor. Ofta har de en vit färg. En lätt gulaktig nyans är tillåten..

Före eller efter menstruationen bör utsläppet inte ha någon lukt. Slemutsöndring är normen och är en funktion i funktionen hos kvinnliga reproduktionsorgan. Ämnet produceras av livmoderhalsen.

Syftet med de tillgängliga utsöndringarna är rening av de kvinnliga organen från negativa mikroorganismer. Dessutom håller ämnet slidan fuktig. Om det inte finns någon slemutsöndring, kontakta en läkare. Symtomen är alarmerande och behöver behandling.

Normer efter menstruation presenteras i tabellen.

TransparentEtt tecken på normen kan betraktas som ett transparent ämne efter ny menstruation. En sådan hemlighet har en tät konsistens. Visualiserat liknar slem.
BrunDe ska inte orsaka känslor om en kvinna tar hormonella läkemedel. Hemligheten är knapp.
Rosa eller ljusbrunDe är normen omedelbart efter menstruationens slut.

Överdriven mängd ämne beaktas.

Färgen och intensiteten på urladdningen beror på cykeldagen.

Blodigt utflöde, som inträffade ungefär 7 dagar efter menstruationens slut, betraktas också som en avvikelse. Detta kan indikera en ektopisk graviditet eller missfall..

Normalt kan urladdningen periodvis ha en lätt sur lukt. Andra alternativ måste se en läkare..

Om det förutom urladdningen finns en klåda. då måste du träffa en läkare

Menstruationen är över - vaginal urladdning kvarstår. Finns det någon anledning att oroa sig? Hela cykeln i reproduktionssystemet, transformationer, hormonella förändringar inträffar. Vaginal urladdning berättar om utvecklingen av ägget. Livmoderhalsen producerar ständigt slem, som skyddar mot infektion i slidan, fuktar organet under samlag.

Om hygien inte observeras, förblir de på ytan av könsdelar, underkläder. Under påverkan av syre blir de gulaktiga. Aktiviteten hos skadliga mikroorganismer ökar, en specifik lukt uppträder, som liknar råtta. Efter tvättproceduren återgår allt till det normala..

Under menstruationen avvisas livmoderskiktet, som utvecklades för att acceptera ett befruktat ägg. Om detta inte händer kommer epitelet ut med blodet. Livmodern gör sammandragningar, skjuter allt som inte passar ut. Det är, det rensas. På den sista dagen av menstruationen blir urladdningen knapp, då försvinner blodet helt. Men i 2-3 dagar kan de ha en annan nyans - från gul, rosa, till brun. Efter tre dagar märks urladdningen knappt..

Efter menstruationen börjar en kvinna en graviditetsperiod. Utsläpp är vanligtvis mycket knappa. För närvarande kan en kvinna känna sig torr. Det finns nästan inga märken på underkläderna. Det finns ingen klåda, sveda eller smärta. Dessutom luktar inte hemligheten.

Normalt urladdning under hela cykeln:

 • Efter menstruation - det finns praktiskt taget ingenting. Kan vara svagt slem med vitaktiga ränder
 • På den 10-14: e dagen av cykeln observeras "äggvita". Detta är en transparent och viskös hemlighet. Om du håller den mellan fingrarna och delar dem, ser du en tråd. Denna vätska är en ledare av spermier in i livmodern
 • Under ägglossningen i 1-2 dagar kan det finnas mindre fläckar. Detta beror på brott i den dominerande follikeln. På höger eller vänster sida kan dragsmärta observeras.
 • Innan menstruationen blir hemligheten tjock och krämig. Det beror på en ökning av mängden progesteron.
 • Efter sex blir slemet genomskinligt med vita klumpar. Denna vagina blir av med spermier
 • Efter skyddat samlag är utflödet flytande och krämig. Det är ett naturligt smörjmedel.
 • När man tar orala preventivmedel finns det ingen ägglossning, det kommer inte att finnas något transparent slem. Hemligheten är vitaktig och mycket knapp. Månadsvis mild, ofta rosa

Utsläpp hos kvinnor efter menstruation är förknippade med en förändring i mängden progesteron och östrogen. Slem bildas i livmodern - det är huvudkomponenten i utsöndringarna. Omedelbart efter menstruationen har slemhinnorna en tjock konsistens, på grund av deras täthet kan spermierna inte tränga in i äggen och befrukta dem. Dessutom skyddar detta slem livmodern från bakterier och mikroorganismer..

Normalt är de inte rikligt, vitgul i färgen, lukten är svagt sur på grund av det höga halten laktobaciller i slidan. Med ägglossningens tillvägagångssätt blir slimet tunnare och sträcker sig inte så mycket, det ser ut som äggvitt.

I slutet av ägglossningen ökar innehållet i slidan och konsistensen blir mer sällsynt. Detta är nödvändigt för befruktningsprocessen..

Tecken på graden av urladdning efter menstruation:

 • deras volym är från 1 ml till 4 ml per dag;
 • färgen ska vara från transparent till vit med en svag gulaktig nyans;
 • lukten ska praktiskt taget inte kännas, den kan vara sur;
 • i utseende bör vara som gelé.

Bland toleranserna kan man upptäcka brunt slem i två till fyra dagar. De kan bero på användning av preventivmedel eller installation av en spiral. De kommer att manifestera sig under tre cykler. Med rätt val av preparat kommer salvan att passera. Om inte, måste du kontakta en gynekolog och byta verktyg till en annan.

Små föroreningar av blod under 10-14 dagar efter kritiska dagar betraktas inte heller som en avvikelse. Äggstockningsföroreningar är inte farliga, de kommer in i slidan från follikeln, som spricker under cykeln.

Orsaker till patologier

I fallet då en svag blödning eskalerade till blödning krävs en läkares hjälp. Annars kommer processen att utvecklas till anemi..

Tecken på förekomsten av patologi är:

 • Om skum, ostmassa eller flytande vitvatten efter slutet av kritiska dagar visas.
 • Mängden regelbunden volym har ökat avsevärt.
 • Mycket obehaglig lukt närvarande.
 • Daubens färg är grön, brun, skarlakansröd eller grå.
 • Svår klåda, irritation eller sveda i perineum.

Sådana symtom stör hela cykeln. Orsakerna kan vara hormonella störningar, sjukdomar i reproduktiva organ och endokrina organ. Förutom stress, ångest och trauma. Hormonfel uppstår mot bakgrund av behandlingen av infertilitet, komplikationer orsakade av den allvarliga förändringen av klimakteriet, menstruationsproblem, en sjuk sköldkörtel och hypofysen..

En kvinna bör alltid vara uppmärksam på det växande slemet. Alla störande manifestationer är en god anledning att kontakta läkare. Omedelbart efter menstruationen kan urladdningen vara tät och ganska tät, utan färg eller en liten vitaktig nyans.

Om urladdningen inte är betydande, är detta normen

Efter menstruation behövs slem för att bilda en slags kork som skyddar slidan från smärtsamma mikroorganismer. Sekretionsvätska efter menstruation bör vara knapp. Lätt gulaktig nyans.

Före ägglossningen bibehålls en svagt sur miljö i vätskan. Av detta skäl kan slemet ha en svag sur arom. I mitten av cykeln flyter sekreten ut och börjar likna äggvita.

De viktigaste kännetecknen för normala sekretioner presenteras i tabellen.

VolymVolymen bör inte överstiga 1-5 ml. Det handlar om en matsked..
FärgFärgen efter menstruationen är transparent vit eller med en liten gul färg.
LuktVanligtvis känns ingen lukt. De första dagarna efter menstruationen är dock en svag sur arom mest synlig.
StruktureraStrukturen hos urladdningen liknar en tjock gelé.

Normalt känner en kvinna inte obehag eller klåda när slem utsöndras. Normerna kan variera beroende på individuella egenskaper..

En kvinna ska inte känna obehag

Efter menstruationen anses utseendet på en brunaktig daub istället för standardslem vara acceptabelt. Vanligtvis observeras symptomet inte längre än några dagar. Om en sådan utskrivning inte slutar, bör du söka hjälp av en läkare.

Förlängd intermenstrual daub kommer att betraktas som normen om en kvinna tar orala preventivmedel. Detta symptom kommer att finnas 2-4 cykler från början av behandlingen. Detta beror på förändringar i den hormonella bakgrunden..

Utseendet av blod i slemet kan inte betraktas som en avvikelse 7 dagar efter slutet av den månatliga urladdningen. Detta symptom är förknippat med ägglossningen. Blod är resultatet av ett brott i en follikel. Tecknet indikerar förloppet för fertilitetsperioden. Det finns ingen anledning att oroa sig.

Det är normalt om, förutom slem, blod uppträder efter menstruation hos minderåriga. Detta tillstånd kallas juvenilblödning. Cykeln stabiliseras inte omedelbart efter menarchen. Endast en riklig utskrivning behövs i en läkarkonsultation..

Om blodutladdning finns kan detta vara ett tecken på patologi.

Vattnig urladdning efter menstruation, orsaker

Omedelbart efter menstruationen kan man se transparent och mycket knappa urladdningar. Om det finns många av dem, och de luktar dåligt, kan det indikera någon form av sjukdom.

Orsaker till riklig vattenig urladdning:

 • Cervikal erosion
 • Cervikal dysplasi
 • cervicit
 • endometrit
Vattnig urladdning efter menstruation
 • Om du omedelbart efter din period märker att du upptäcker brunt utsläpp eller rosa märken på dina underbyxor, finns det oegentligheter. Helst uppdateras livmoderslimhinnan under menstruationen
 • Den gamla endometriet utsöndras med blod, och den nya växer. Men vid hormonella störningar eller infektioner, fungerar inte kroppen. På ytan av livmodern finns bitar av det gamla endometriet, på vilket en ny växer. Det visar sig flera lager
 • Detta är just orsaken till dauben efter menstruationen. Ofta faller endometrieceller i äggledarna och provocerar utseende av vidhäftningar. I detta fall observeras också fläckning.

De viktigaste orsakerna till brunt urladdning omedelbart efter menstruationen:

 • endometrios
 • adenomyos
 • Endometrial hyperplasi
 • Uterine Polyp
 • Myom
 • Maligna neoplasmer i livmodern

Överflödigt eller knappt utsläpp av brun färg är farligt och är inte en normal variant. Det finns troligtvis någon form av patologi i livmodern.

Orsaker till blod 1-2 veckor efter menstruation:

 • myom
 • Polypper i livmoderhalskanalen och livmodern
 • Endocervicitis
 • Ektopisk graviditet
 • Endometrial hyperplasi
Brun urladdning

Som nämnts ovan anses mild, tydlig urladdning efter menstruationen vara normen. Kvinnor vänder sig emellertid ofta till gynekologen med en fråga varför det efter menstruation är ett utsläpp av patologisk färg: röd, brun, gul. Enligt läkare betraktas en förändring i färgen på vaginal urladdning som ett möjligt tecken på en patologisk process i det reproduktiva systemet. Erfarena gynekologer, när de utvärderar dessa sekret, kan redan göra ett antagande om en möjlig sjukdom.

Överflödigt brunt urladdning under de första 2-3 dagarna efter menstruationen betraktas som normen. Deras utseende är förknippat med frisläppandet av menstruationsblod, som av någon anledning förblev i vaginalhålan. Det bör noteras att urladdningsvolymen är liten: kvinnor själva jämför dem med smet, bara några droppar kvar på underkläder.

En annan situation är när brun urladdning uppträder efter menstruationen på en vecka. I sådana fall pratar läkarna om en möjlig patologi i reproduktionssystemet. Ofta får brun urladdning en obehaglig lukt, vilket indikerar aktiv reproduktion av patogen mikroflora i slidan.

Plötsliga blödningar efter menstruationen bör varna kvinnan. Detta fenomen kan ha både fysiologisk karaktär och vara ett tecken på patologi. Inledningsvis är det nödvändigt att utesluta det möjliga faktumet av befruktning och relaterad implantationsblödning - fläckar en vecka efter menstruation med införandet av ett fosterägg i livmodern.

Om en kvinna är säker på att hon inte är gravid kan orsaken till rött urladdning efter menstruation förknippas med följande faktorer:

 1. Ägglossning - nästa utgång av ägget på en kort cykel kan inträffa flera dagar efter menstruationen och kan åtföljas av en liten blodutflöde.
 2. Tumörer i kroppen och livmoderhalsen.
 3. Kortvarig spontanabort - i sådana fall misstänker kvinnan inte att hon var gravid.
 4. Ta hormonella preventivmedel - att hoppa över att ta en annan p-piller kan orsaka blödning.
 5. Hormonell obalans.
 6. Sexuellt överförda infektioner: gonoré, klamydia, syfilis, mykoplasmos.
 7. Polycystisk äggstock - bildandet av ett stort antal cyster på gonaderna.
 8. Könsdysfunktion.

Rosa fläckar med liten volym efter menstruation är inte alltid ett tecken på patologi. Till exempel hos kvinnor som nyligen har blivit mödrar sker återställningen av menstruationscykeln direkt: för det första är de inte rikligt med rosa utsläpp, vilket ökar i volym med varje cykel och blir regelbundet varje månad.

Förlängd rosa urladdning efter ny menstruation kan också förlängas med preventivmedel. I sådana fall används uttrycket "daub" oftare..

Bland andra möjliga orsaker till rosa urladdning:

 • grovt sex;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • fibrom;
 • livmoderpolypper;
 • polycystisk;
 • installation av en intrauterin enhet.

Plötsligt uppträder gul urladdning efter menstruation i de flesta fall indikerar en smittsam process i reproduktionssystemet. Ett stort antal leukocyter ger dem en liknande färg. Dessa blodceller aktiveras alltid under utvecklingen av den inflammatoriska processen i kroppen. Efter deras död bildas pus, vilket ger utsöndringarna en gul färg.

Vid en infektiös och inflammatorisk process i reproduktionssystemet uppstår ytterligare symtom:

 • ökning av kroppstemperaturen;
 • rodnad i vulva;
 • ödem;
 • klåda och irritation i perineum;
 • smärta under sex.

Enligt gynekologer kan en liknande klinisk bild uppstå med patologier av följande art:

Som medicinska observationer visar kan vit urladdning efter menstruation utlösas av ett antal andra faktorer, inklusive:

 • diabetes hos en kvinna;
 • prolaps av livmoderväggarna;
 • kränkning av personlig hygien;
 • tumörprocesser i det reproduktiva systemet.

För att misstänka ett problem i tid, för att identifiera en eventuell avvikelse från normen, bör varje kvinna veta vilken utskrivning efter menstruation som ska vara normal. Som nämnts ovan är de inte rikliga, transparenta och luktfria. Vissa kvinnor kan få en svag, sur lukt orsakad av vaginalmiljön..

Efter att ha märkt det efter en menstruation med en obehaglig lukt, bör en kvinna rådfråga en läkare. Sådana symtom indikerar överdriven reproduktion av den patogena floran, vilket kan provocera en inflammatorisk process i reproduktionssystemet..

Vid undersökning av patienter som har ett dåligt luktande utsläpp efter ny menstruation, diagnostiserar läkare följande sjukdomar:

För kvinnor är slemhinnor utan tredjepartslukt och okarakteristisk färg normalt. Slem efter kritiska dagar bör inte heller provocera smärta och obehag i nedre del av buken. För första gången förekommer sekretionsvätska vid puberteten, nämligen efter 10 år.

Vätskekonsistensen varierar under hela cykeln och beror direkt på den aktuella fasen. Normalt är urladdningen transparent och har inte yttre föroreningar, till exempel vener.

Sekretionsvätska är resultatet av hormonella förändringar och reproduktionssystemet. I mitten av cykeln blir urladdningen mer viskös. De börjar likna äggvita..

Utsläpp sker ofta med ägglossning

Med ägglossning krävs en förändring av utsöndring för en framgångsrik penetrering av spermier och ytterligare befruktning. Om vätskan har ändrat sitt utseende är det värt att misstänka:

 • bakteriell vaginos;
 • sjukdomar som överförs under oskyddat samlag;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • cervicit;
 • maligna formationer;
 • hormonella störningar.

Vätskan kan förändras dramatiskt efter klimakteriet. Mängden sekretion efter menstruation och under hela cykeln minskar kraftigt. Det är av denna anledning som kvinnor med klimakteriet upplever ömhet under sexuell kontakt.

Hur bildas slem?

Den kvinnliga vagina har en individuell mikroflora. Dess prestanda beror på olika faktorer, inklusive kroppstemperatur, miljöfuktighet etc. Slem transporteras från de endokrina körtlarna.

Vaginalslemhinna är mycket känslig

Vaginalslemet kännetecknas av kontinuerlig förnyelse. Det är tack vare detta att en viss mikroflora bibehålls i slidan.

Tillsammans med slem frigörs en liten mängd fukt. Den mest intensiva sekretionsvätskeproduktionen under samlag. Detta är nödvändigt för att fukta och förhindra olika skador under penetrering..

Efter oskyddat samlag har urladdningen följande sammansättning: slem, svett, talg, epitelrester, partnerens spermvätska.

Varför vita markeringar visas

Normalt kan vitaktig urladdning vara närvarande efter menstruationen, men inte mer än några dagar. Vanligtvis kan de ses kort före ägglossningen, vilket betyder den 10–13: e dagen. Mängden av denna hemlighet är vanligtvis knapp. En lätt gulaktig nyans kan observeras. Detta indikerar kontakt med luft..

Om patologi kan rapportera leukocé, som visade sig omedelbart efter att de kritiska dagarna är slut. Vanligtvis har de en obehaglig och samtidigt uttalad lukt. Färgen kan vara grönaktig. Orsakerna till denna överträdelse inkluderar:

 • vaginit;
 • colpitis;
 • infektionsskador;
 • svampstörningar;
 • diabetes;
 • maligna processer;
 • personlig hygien.
Gynekologen kan bara bestämma orsaken efter undersökning och analys.

De listade patologierna provar som regel rodnad i könsorganen, klåda och svullnad. Allt detta i ett komplex ger en kvinna obehag.

Mycket vätskeutsläpp är inte normen. Självdiagnos och självbehandling i händelse av misstank om förloppet av patologiska processer är strängt förbjudet. Annars kan en kvinna bara förvärra ett befintligt tillstånd..

Ett antal faktorer påverkar urladdningen. Till exempel, efter oskyddat samlag, är en kvinna 100% trolig att ha en hemlighet med blodproppar av vit eller gulaktig färg. Detta beror på manlig spermier.

Ämnet påverkas också av användningen av hormonella läkemedel. Vanligtvis förändras konsistensen och färgen i de första behandlingsstegen. Efter några månader normaliseras urladdningen. Olika förändringar är resultatet av användning av andra läkemedel, t.ex. antibiotika. Inte den minsta rollen spelas av livsstilen.

Hormoner eller antibiotika kan orsaka utsöndringar.

Den så kallade leukucéen hos kvinnor förekommer efter ägglossning och åtföljer den fram till själva menstruationen. För närvarande förbereder kroppen sig för graviditet. Mycket progesteron släpps ut i blodet, vilket lossar livmoderns slemhinnor och gör det idealiskt för att fästa en befruktad cell. Sådan urladdning är vanligtvis inte riklig, men lämnar ett märke på trosorna. Det bör inte vara obehag. Ingenting ska baka, bränna och klåda heller..

Gul urladdning

Detta är ett tydligt tecken på en bakteriell eller viral infektion. Samtidigt uppträder skum på slemets yta, en fet lukt och smärta under urinering. Oftast talar den gula hemligheten om klamydia, trikomoniasis eller gonorré.

När ett symptom är farligt

Utsläpp efter menstruation kan vara patologisk och måste konsulteras av en läkare. Det är farligt att ignorera störande manifestationer.

Irriterande utsöndring av slem anses inte vara normalt, därför kan följande symtom tala om sjukdomar:

 • klåda
 • brännande i könsorganen;
 • svullnad;
 • hudutslag;
 • rodnad.

Tilldelningar bör inte ha vita vener, om detta hände - det finns kränkningar i livmoderhalsen. En flicka kan diagnostiseras med cervicit, erosion.

Mörk, brun urladdning en, två veckor efter menstruation, orsakar

Om 3-8 dagar har gått efter menstruationen visas sträckande genomskinlig urladdning. Det är ganska normalt. Om det inte finns något slem under påstådd ägglossning, bör detta vara ett problem..

I denna cykel kommer troligen inte graviditet att uppstå på grund av brist på ägglossning. Hos en frisk kvinna under 30 år sker detta 1-2 gånger per år och anses vara normen. Efter 30 år ökar antalet anovulatoriska cykler till 6 per år.

När man ska besöka läkare

En läkare bör konsulteras om en kvinna störs av befintligt utflöde och är okarakteristisk. Inspektion utförs av en gynekolog. Vid behov tar läkaren en smet för vidare studier..

Du kan ta reda på orsaken med hjälp av ultraljud

Patienten ges riktning till:

Ett besök hos en läkare bör äga rum inom en snar framtid om det finns främmande tecken i form av klåda och sveda.

Vilken typ av förebyggande

Med hjälp av förebyggande förhindras uppkomsten av patologiska förändringar i sekret. Läkare rekommenderar:

 • äter ordentligt;
 • observera den dagliga rutinen;
 • använda preventivmedel;
 • hålla sig till personlig hygien;
 • ha sex med bara en partner;
 • konsultera en läkare om oroliga symtom uppträder;
 • ta läkemedel endast enligt överenskommelse med läkaren;
 • genomgå gynekologisk undersökning två gånger per år för förebyggande.

Observera förebyggande åtgärder inte bara under och efter menstruationen. Detta måste göras ständigt för att minska risken för olika sjukdomar..

Varför efter menstruation är det utsläpp med en lukt?

Helst är en normal vaginal utsöndring luktfri. Men i kontakt med syre som finns i luften blir slem en utmärkt grogrund för bakterier..

Följaktligen kan en obehaglig lukt observeras. Det ökar om en kvinna inte följer hygienreglerna. Det är nödvändigt att tvätta två gånger om dagen och byta kläder regelbundet.

Typer av lukt och deras tolkning:

 • Sur lukt. Det observeras tillsammans med riklig leukorré, som påminner om curdled mjölk. Tillsammans med detta inträffar bränning i labia. Denna lukt är ett tecken på candidiasis (trast). Det beror på utbredningen av jästsvampar.
 • Rutten lukt. Finns ofta med rikliga slemhinnor, gröna, gula eller grå sekret. Allt detta är tecken på bakteriell vaginos. Om den inte behandlas länge blir den kronisk och kan orsaka utveckling av endometrios, endometrit och infertilitet.
luktutsläpp

Utsläpp efter menstruation, vad man ska göra?

Först och främst behöver du inte få panik och dricka tveksamma droger utan att konsultera en läkare. Analysera din livsstil och ditt kön. I närvaro av skyddat sexuellt samlag kan utskrivning orsakas av en ny sjukdom, kost, överdriven fysisk ansträngning. Det finns inget obehag och smärta..

Att ignorera utsläpp av grön lukt kan orsaka infertilitet. Det är på grund av inflammatoriska processer i bäckenet som vidhäftningar och polyper bildas.

Utsläpp efter menstruation: vilket bör vara normalt, tecken på patologi

Menstruationscykeln är en fysiologisk process på grund av den kvinnliga kroppens natur. En av de faktorer som bestämmer det normala tillståndet för det kvinnliga könsorganet är utsöndring..

Varje kännetecken har ett värde: färg, lukt, sekretionskonsistens. Att veta vilken ansvarsfrihet efter menstruationen bör vara normal hjälper en kvinna att hitta ett problem..

Vilken utflöde bör vara normal hos kvinnor efter menstruation?

Utsöndring återspeglar de processer som sker i det kvinnliga reproduktiva organets område. Närvaron av beslagtagen vätska efter en cykel är normen. Det förklaras av strukturella egenskaper hos livmodern och hormonella förändringar i kroppen. Nedan redogörs för vad urladdning ska vara efter menstruationen är normal..

Vilken färg säger?

Vaginal utsöndring finns i alla faser av menstruationscykeln. Processen förhindrar utveckling av infektionssjukdomar, utför funktionen av självrengöring och bidrar till konstant hydrering av slidan. Färgen på utsöndringen som utsöndras från könsorganen indikerar utvecklingen av det kvinnliga ägget.

För en konsultation är det bättre att konsultera en läkare

Rosa

I avsaknad av medföljande faktorer (smärtsymtom, en konstig lukt, blodproppar) anses rosa utsläpp efter menstruationen vara normen. Det finns ett antal skäl till varför de förekommer bland det klara könet:

Mörk

Mörk urladdning efter menstruation är resterna av slemhinnan i livmoderkroppen som lämnar väggarna i slidan. Om processen inte överskrider tre dagar och inte belastas med ytterligare symtom som orsakar ångest (specifik lukt, smärta), anses det vara ett normalt fysiologiskt fenomen.

Svart

Svart urladdning efter menstruationen har ett naturligt utseende: minskning och koagulering av menstruationsflödet. Detta fenomen finns ofta hos friska kvinnor. En alarmerande signal är svart urladdning hos kvinnor efter menstruation, som uppstår i kroppen tillsammans med följande symtom:

 • det finns en ovanlig lukt;
 • obehag i det intima området;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • emetisk process;
 • närvaron av blodproppar;
 • smärta i bröstet eller ryggområdet.

Gul

När en kvinna har gult utsläpp med en lukt efter menstruation eller om deras skugga har uttalats, måste du kontakta din läkare för att åtgärda problemet. En sådan urladdning symboliserar närvaron i kroppen av en aktiv inflammatorisk process eller infektion i det intima området.

vitt

Vit utflöde efter menstruation bildas i en kvinnas könsorgan (livmoder, livmoderhals, vagina, rör). Processens intensitet och tillhörande tecken indikerar behovet av att konsultera en gynekolog. Naturlig ökning av leukocé sker under graviditet, ägglossning efter sexuell kontakt.

Utseendet på klåda, en ovanlig lukt, ett sår - tecken på patologi.

Slemhårig och transparent, som äggvita

Orsakerna till bildandet av slemhinnor efter menstruation är förknippade med följande faktorer:

 • infektionssjukdomar i könsorganen;
 • inflammatoriska processer i det reproduktiva systemet;
 • spiral graviditetsskydd;
 • icke-standardform av livmodern.

För att lösa problemet måste du konsultera en läkare.

Transparent urladdning efter menstruation är ett tecken som kännetecknar en kvinnas hälsotillstånd i mitten av en cykel. Om deras antal eller andra parametrar inte väcker misstänksamhet och kroppen inte signalerar kränkningar av smärta, oroa dig inte. Utsläpp efter menstruation, som äggvita, utan att ändra nyans, volym, konsistens anses vara säkert, inte kräver behandling.

Transparent slemhinnor efter menstruation - fysiologisk norm.

När en kvinna märker efter en menstruationsutladdning, som snot, bör hon inte oroa sig om urladdningens karaktär har följande egenskaper:

 • färglös eller streckad med vit;
 • ingen specifik lukt;
 • utan ytterligare symptom;
 • kort.

Andra manifestationer kräver medicinsk rådgivning..

Beige

 • ljusa impregneringar i slemet från andra nyanser;
 • fetid lukt av utsöndrat slem;
 • tät skummig struktur;
 • vaginal obehag.

Sådana tecken indikerar allvarliga reproduktionsstörningar..

Brun

Brun urladdning efter menstruation inträffar hos kvinnor ett par dagar efter avslutad. Om, förutom dem, smärta i nedre del av buken, irritation i könsområdet, andra symtom uppträder, finns det en anledning att konsultera en läkare. Annars oroa dig inte.

Orange

Orange urladdning efter menstruation är ett av tecknen på bildning av regula hos mindreåriga flickor. En liknande färg anses vara normal i frånvaro av andra symtom (smärta, irritation).

Orsakerna till utsläpp av apelsin hos kvinnor kan vara patologiska förändringar i bäckenorganen eller en ökning av antalet leukocyter. Patologi förknippas med ytterligare faktorer och kräver specialiserad intervention..

Situationen med vita blodkroppar inträffar med förkylning, brott mot reglerna för personlig hygien, med mediciner.

Brun

Orsakerna som orsakar utsläppets bruna nyans är både fysiologiska och patologiska. Det första alternativet orsakas av processer med oxidation eller blodkoagulation, det anses naturligt. Den andra kännetecknas av manifestationen av tecken på olika sjukdomar: livmoderfibroider, vaginala infektioner, livmoderhalsböjning.

Fläckig med blod

Slemhinnor med blodstreck som uppstår efter menstruationen är ett tillfälle att uppmärksamma personlig hälsa.

En enda manifestation av ett sådant fenomen utan medföljande faktorer som bryter mot den normala funktionen i kroppen är inom normala gränser, faller på perioden för ägglossning av menstruationscykeln.

Gynekologiska sjukdomar (erosion i nacken, cystor, polyper), ytterligare fysisk ansträngning kan provocera utflöd med blodstråk.

Lukt

Lukt är den viktigaste signalen som indikerar brott mot kroppen. Utsläpp med lukt efter menstruation är anledningen för en kvinna att se en läkare. Det är nödvändigt att genomgå en undersökning och klara de obligatoriska testerna.

Obehaglig

Uppstår efter en månads utsläpp med en obehaglig lukt kännetecknar förekomsten av inflammation i bäckenorganen (kolpit, vaginos, infektioner överförda genom sexuell kontakt). Noggrann diagnos utförs på en medicinsk institution.

Fisk luktar

Utsläpp med lukten av fisk efter menstruation är det första beviset på gynekologisk patologi. Oftast utvecklas bakteriell vaginos på detta sätt. Undvik allvarliga konsekvenser kommer att hjälpa din läkare snabbt.

Utan lukt

Förekomsten av vaginalslem, som har en neutral lukt, är en naturlig process av en frisk kropp. Den luktfria gula urladdningen som uppstår efter menstruationen är inte hemsk, de förklaras av oxidationen av slemhinnorna.

Utsläppets smetande natur

 • ta preventivmedel eller andra droger;
 • sport;
 • sex;
 • diet;
 • påfrestning.

När fläcken efter menstruationen varar i en vecka, i avsaknad av ett obekvämt tillstånd i kroppen, förklaras processen av fysiologi. I andra situationer, när smärtsyndrom uppstår eller avtagbart slem visas en vecka efter menstruationen, tar processen lång tid, måste du omedelbart rådfråga en läkare.

Tung urladdning

Varje kvinnlig representant har en ansvarsfrihet efter sin period. Den normala hemligheten är:

 • tjock konsistens;
 • nyanser från transparent till vitgul;
 • svag lukt, liten volym (1-4 ml).

Arten av urladdningen hjälper till att diagnostisera orsaken till dess manifestation.

Överflödigt urladdning efter menstruation visas av två skäl. Den första är associerad med ägglossningsprocessen, att vara naturlig. Under denna period skapar vätskeutsläpp efter menstruationen en gynnsam miljö för befruktning.

Den andra manifesterar sig om problemet och ger en alarmerande signal med ytterligare symtom. Var noga med att uppmärksamma färg och lukt, obehag i buken, könsorganen. Orsakerna till dessa symtom är både hormonella störningar och sjukdomar i kroppens vitala system. En kvinna måste konsultera en läkare.

Tilldelningar före menstruation

Närvaron av utflöde i förväg av menstruationscykeln indikerar ett antal faktorer: funktionella funktionsfel i kvinnlig kropp, kommande moderskap eller menstruationens ankomst.

Orsakerna klassificeras som fysiologiska och patologiska. Den förstnämnda verkar normal, den senare fungerar som en indikator på avvikelser.

Normala vita har en något gulaktig färg, åtföljs inte av en lukt, mörknar närmare startdatum för cykeln.

När en konstig färg på slem uppträder, dess konsistens, lukt, smärta och andra symtom, bör en kvinna besöka en läkare.

Brun urladdning istället för menstruation

Slutsats

 1. Kvinnlig utsöndring är den norm som fastställs av naturen.
 2. Den normala hemligheten efter menstruationen bör inte vara vattnig, snarare - tjock, i färg - från transparent till svagt gul, i intensitet - inte riklig.
 3. Det är viktigt för en kvinna att lyssna på sin kropp, övervaka huvudsakliga egenskaper hos slemvätskan, övervaka förändringar i rätt tid, samråda med proffs för att ställa en diagnos.

Orsaker till vit urladdning efter menstruation

Vaginal urladdning har en annan färg: från vit till mörkröd eller till och med svart. Det är viktigt att veta vilken av dem som är en variant av normen eller avvikelsen. Vit urladdning efter menstruation kallas också leukocé. Huvudmålet med slemutsöndringen är rening av slidan från patogena mikroorganismer.

Dessutom fuktar urladdningen slemhinnorna. Deras frånvaro är en patologi. Efter menstruation är vitaktig utflöde ett behandlingsalternativ i de flesta fall. En sådan hemlighet kommer ut den 10-12: e dagen av menstruationscykeln. Utsläpp i detta fall är luktfritt.

Utsläpp hos kvinnor kan vara fysiologiska och medför inga hot

Vilken utflöde är normal efter menstruationen

Normalt tillåts ungefär 1-2 ml utsöndring per dag hos kvinnor. Ofta har de en vit färg. En lätt gulaktig nyans är tillåten..

Före eller efter menstruationen bör utsläppet inte ha någon lukt. Slemutsöndring är normen och är en funktion i funktionen hos kvinnliga reproduktionsorgan. Ämnet produceras av livmoderhalsen.

Syftet med de tillgängliga utsöndringarna är rening av de kvinnliga organen från negativa mikroorganismer. Dessutom håller ämnet slidan fuktig. Om det inte finns någon slemutsöndring, kontakta en läkare. Symtomen är alarmerande och behöver behandling.

Ämnets konsistens och färg beror direkt på äggets utveckling.

Normer efter menstruation presenteras i tabellen.

TransparentEtt tecken på normen kan betraktas som ett transparent ämne efter ny menstruation. En sådan hemlighet har en tät konsistens. Visualiserat liknar slem.
BrunDe ska inte orsaka känslor om en kvinna tar hormonella läkemedel. Hemligheten är knapp.
Rosa eller ljusbrunDe är normen omedelbart efter menstruationens slut.

Överdriven mängd ämne beaktas.

Färgen och intensiteten på urladdningen beror på cykeldagen.

Vilka avvikelser är tillåtna

Vissa urladdningar är resultatet av avvikelser i kroppen. Förekomsten av patologi sägs vara om ämnet lämnar slidan i en alltför stor mängd. Fullständig frånvaro av slemutsöndring kan inte anses vara normal. Tillståndet åtföljs vanligtvis av:

Blodigt utflöde, som inträffade ungefär 7 dagar efter menstruationens slut, betraktas också som en avvikelse. Detta kan indikera en ektopisk graviditet eller missfall..

Du kan prata om patologi om urladdningen har en stöt skarp lukt. I kombination med klåda kan man misstänka förekomsten av en smittsam process..

Normalt kan urladdningen periodvis ha en lätt sur lukt. Andra alternativ måste se en läkare..

Om det förutom urladdningen finns en klåda. då måste du träffa en läkare

Varför vita markeringar visas

Normalt kan vitaktig urladdning vara närvarande efter menstruationen, men inte mer än några dagar. Vanligtvis kan de ses kort före ägglossningen, vilket betyder den 10–13: e dagen. Mängden av denna hemlighet är vanligtvis knapp. En lätt gulaktig nyans kan observeras. Detta indikerar kontakt med luft..

Om patologi kan rapportera leukocé, som visade sig omedelbart efter att de kritiska dagarna är slut. Vanligtvis har de en obehaglig och samtidigt uttalad lukt. Färgen kan vara grönaktig. Orsakerna till denna överträdelse inkluderar:

 • vaginit;
 • colpitis;
 • infektionsskador;
 • svampstörningar;
 • diabetes;
 • maligna processer;
 • personlig hygien.

Gynekologen kan bara bestämma orsaken efter undersökning och analys.

De listade patologierna provar som regel rodnad i könsorganen, klåda och svullnad. Allt detta i ett komplex ger en kvinna obehag.

Mycket vätskeutsläpp är inte normen. Självdiagnos och självbehandling i händelse av misstank om förloppet av patologiska processer är strängt förbjudet. Annars kan en kvinna bara förvärra ett befintligt tillstånd..

Ett antal faktorer påverkar urladdningen. Till exempel, efter oskyddat samlag, är en kvinna 100% trolig att ha en hemlighet med blodproppar av vit eller gulaktig färg. Detta beror på manlig spermier.

Ämnet påverkas också av användningen av hormonella läkemedel. Vanligtvis förändras konsistensen och färgen i de första behandlingsstegen. Efter några månader normaliseras urladdningen. Olika förändringar är resultatet av användning av andra läkemedel, t.ex. antibiotika. Inte den minsta rollen spelas av livsstilen.

Hormoner eller antibiotika kan orsaka utsöndringar.

Vilka undersökningar att klara

Om du misstänker att vitt eller något annat utsläpp kan vara resultatet av en patologi, bör du rådfråga en läkare. Först av allt gör gynekologen en undersökning av patienten. Läkaren tar reda på:

 • hur ofta en kvinna har sex och om hon använder personlig skyddsutrustning;
 • varaktigheten av närvaron av vit urladdning;
 • huruvida ytterligare symtom finns;
 • om det har förekommit tidigare sjukdomar i reproduktionssystemet;
 • var graviditet och hur var det.

En gynekologisk undersökning utförs. Dessutom tas en smet för vidare studier. Din läkare kan också rekommendera att ge blod och urin för analys. Ultraljud föreskrivs ibland..

Baserat på diagnosen väljer patienten lämplig behandling. Ibland finns det inget behov av terapi.

Hur är behandlingen

Behandlingen väljs först efter diagnos. En kvinna kan ordineras medicin:

 • antifungal;
 • antibakteriella;
 • befästade komplex.
 • Från den här videon kan du ta reda på orsakerna till vit urladdning:
 • Oavsett grundorsaken rekommenderar läkare:
 • att vägra från dåliga vanor;
 • granska kosten och eliminera skadliga livsmedel;
 • ta mediciner endast i samråd med läkaren;
 • leda en mobil livsstil;
 • använd kondomer för att skydda mot sexuellt överförda sjukdomar.

I vissa sjukdomar föreskrivs behandling inte bara till kvinnan utan också till hennes sexpartner. Självmedicinering är kontraindicerat..

Utsläpp efter menstruation - normen eller patologin?

Normalt förändras arten av vaginal urladdning i enlighet med menstruationscykelens fas. Så i början observeras månadsvis fläckning, som slutar efter några dagar. Utsläpp efter menstruation är inte rikligt och praktiskt taget frånvarande, dock kan vissa kvinnor notera det motsatta.

Vad är urladdningen efter menstruationen?

När menstruationen upphör kan en kvinna märka en mild, vätskeutsläpp. Deras volym är så liten att många inte lägger vikt vid dem. Enligt gynekologer är sådan utskrivning efter menstruation normen. Närmare mitten av cykeln börjar vaginalvitarnas natur att förändras. En kvinna noterar en ökning i volymen av sekret, som blir tätare.

Deras konsistens jämförs ofta med äggvita - så reproduktionssystemet förbereder sig för befruktningen. Om en kvinna har slemhinnor efter menstruation efter 10-14 dagar - är detta ägglossning. För närvarande är befruktningen möjlig. Om det inte inträffar startar en degenerativ process som leder till nästa månad.

Utsläpp efter menstruation - orsaker

Som nämnts ovan anses mild, tydlig urladdning efter menstruationen vara normen. Kvinnor vänder sig emellertid ofta till gynekologen med en fråga varför det efter menstruationen är ett utsläpp av patologisk färg: röd, brun, gul.

Enligt läkare betraktas en förändring i färgen på vaginal urladdning som ett möjligt tecken på en patologisk process i det reproduktiva systemet.

Erfarena gynekologer, när de utvärderar dessa sekret, kan redan göra ett antagande om en möjlig sjukdom.

Utsläppet efter menstruationen är brunt

Överflödigt brunt urladdning under de första 2-3 dagarna efter menstruationen betraktas som normen. Deras utseende är förknippat med frisläppandet av menstruationsblod, som av någon anledning förblev i vaginalhålan. Det bör noteras att urladdningsvolymen är liten: kvinnor själva jämför dem med smet, bara några droppar kvar på underkläder.

En annan situation är när brun urladdning uppträder efter menstruationen på en vecka. I sådana fall pratar läkarna om en möjlig patologi i reproduktionssystemet. Ofta får brun urladdning en obehaglig lukt, vilket indikerar aktiv reproduktion av patogen mikroflora i slidan.

Bland möjliga patologier med liknande symtom skiljer gynekologer:

Röd urladdning efter menstruation

Plötsliga blödningar efter menstruationen bör varna kvinnan. Detta fenomen kan ha både fysiologisk karaktär och vara ett tecken på patologi..

Inledningsvis är det nödvändigt att utesluta det möjliga faktumet av befruktning och relaterad implantationsblödning - fläckar en vecka efter menstruation med införandet av ett fosterägg i livmodern.

Detta kan göras med ett graviditetstest tidigast 14 dagar från befruktningsdagen. Men med hjälp av ultraljud kan graviditet fastställas efter en vecka.

Om en kvinna är säker på att hon inte är gravid kan orsaken till rött urladdning efter menstruation förknippas med följande faktorer:

 1. Ägglossning - nästa utgång av ägget på en kort cykel kan inträffa flera dagar efter menstruationen och kan åtföljas av en liten blodutflöde.
 2. Tumörer i kroppen och livmoderhalsen.
 3. Kortvarig spontanabort - i sådana fall misstänker kvinnan inte att hon var gravid.
 4. Ta hormonella preventivmedel - att hoppa över att ta en annan p-piller kan orsaka blödning.
 5. Hormonell obalans.
 6. Sexuellt överförda infektioner: gonoré, klamydia, syfilis, mykoplasmos.
 7. Polycystisk äggstock - bildandet av ett stort antal cyster på gonaderna.
 8. Könsdysfunktion.

Rosa urladdning efter menstruation

Rosa fläckar med liten volym efter menstruation är inte alltid ett tecken på patologi. Till exempel hos kvinnor som nyligen har blivit mödrar sker återställningen av menstruationscykeln direkt: för det första är de inte rikligt med rosa utsläpp, vilket ökar i volym med varje cykel och blir regelbundet varje månad.

Förlängd rosa urladdning efter ny menstruation kan också förlängas med preventivmedel. I sådana fall används uttrycket "daub" oftare..

Bland andra möjliga orsaker till rosa urladdning:

 • grovt sex;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • fibrom;
 • livmoderpolypper;
 • polycystisk;
 • installation av en intrauterin enhet.

Gul urladdning efter menstruation

Plötsligt uppträder gul urladdning efter menstruation i de flesta fall indikerar en smittsam process i reproduktionssystemet. Ett stort antal leukocyter ger dem en liknande färg. Dessa blodceller aktiveras alltid under utvecklingen av den inflammatoriska processen i kroppen. Efter deras död bildas pus, vilket ger utsöndringarna en gul färg.

Vid en infektiös och inflammatorisk process i reproduktionssystemet uppstår ytterligare symtom:

 • ökning av kroppstemperaturen;
 • rodnad i vulva;
 • ödem;
 • klåda och irritation i perineum;
 • smärta under sex.

Enligt gynekologer kan en liknande klinisk bild uppstå med patologier av följande art:

Vit urladdning efter menstruation

Vit urladdning efter menstruation orsakas i de flesta fall av den inflammatoriska processen i reproduktionssystemet. Ofta under diagnosen (utstryk från urinröret, vagina) visar det sig att orsaken till den patologiska urladdningen var en av följande typer av patogen:

Som medicinska observationer visar kan vit urladdning efter menstruation utlösas av ett antal andra faktorer, inklusive:

 • diabetes hos en kvinna;
 • prolaps av livmoderväggarna;
 • kränkning av personlig hygien;
 • tumörprocesser i det reproduktiva systemet.

Utsläpp efter menstruation luktfri

För att misstänka ett problem i tid, för att identifiera en eventuell avvikelse från normen, bör varje kvinna veta vilken utskrivning efter menstruation som ska vara normal. Som nämnts ovan är de inte rikliga, transparenta och luktfria. Vissa kvinnor kan få en svag, sur lukt orsakad av vaginalmiljön..

Utsläpp med en lukt efter menstruationen

Efter att ha märkt det efter en menstruation med en obehaglig lukt, bör en kvinna rådfråga en läkare. Sådana symtom indikerar överdriven reproduktion av den patogena floran, vilket kan provocera en inflammatorisk process i reproduktionssystemet..

Vid undersökning av patienter som har ett dåligt luktande utsläpp efter ny menstruation, diagnostiserar läkare följande sjukdomar:

Vilken urladdning ska vara efter menstruationen

Utsläpp efter menstruation skiljer sig i konsistens, volym och skugga - alla dessa tecken indikerar tillståndet i organen i det reproduktiva systemet och hälsan i allmänhet. När sekretet ser ut, möter en kvinna hela menstruationscykeln. Nästan alla flickor möter olika sekret och vet inte vad som är normen.

Vad är normen

Vad ska fördelningen göras i slutet av menstruationen? Denna fråga oroar de flesta flickor.

Under hela menstruationscykeln kan en kvinna utveckla urladdning, detta beror på närvaron av slemhinnan, som täcker ytan på organen i det reproduktiva systemet.

Det huvudsakliga syftet med den luktlösa slemutsöndringen är att skydda slidan från smittsamma sjukdomar, fukt.

Strukturen och färgen på hemligheten beror helt och hållet på äggets utveckling. Utsöndring bör inte åtföljas av en obehaglig lukt, oavsett intensitet, cykelfas. Normalt, efter en menstruation, utvecklar en kvinna utsläpp som skiljer sig i en kvinnas knappt märkbara lukt.

Ofta märker flickor utseendet på gulaktiga slemhinnor på underkläder. Läkarna säger att en sådan hemlighet kan betraktas som normal. Vid kontakt med luft oxideras utsöndringen, därför får den en gulaktig nyans.

Om en flicka i slutet av menstruationen har en utsöndring av en röd nyans i 2-3 dagar - detta är också normalt, ett "eko" av tidigare menstruation.

Livmodern rengörs själv från de återstående biomaterialen. När sådana sekret kommer i kontakt med luft, oxiderar de och blir bruna..

Om detta tillstånd åtföljs av en längre period, har andra obehagliga symtom, måste du konsultera en gynekolog.

Första fasen av cykeln

Urladdningen under den första halvan av cykeln är nästan osynlig. Olika skillnader i karaktär, flytande konsistens. Det finns ingen färgpigmentering. De är alltid öppna utan obehaglig lukt..

Mittcykel (ägglossning)

Under denna period upprepar hemligheten egenskaperna hos den första fasen, med undantag av konsistens - det finns en komprimering, ser ut som slem, snot. Det kan jämföras med äggvita. En sådan urladdning är riklig, vilket är helt förenligt med fysiologiska normer. Under denna period måste du vara särskilt uppmärksam på intim hygien.

När denna hemlighet får de yttre könsorganen, bildas en idealisk miljö för reproduktion av mikroorganismer på linnet. Brist på hygien orsakar klåda, sveda. Otillräcklig hygien indikeras av utseendet på en grå beläggning på linne.

Slut på ägglossningen

Denna period signalerar början av menstruationen - det finns utseendet på små blodproppar, liknande konsistensen som grädden.

Uttalad färgpigmentering visas, en klar vätska omvandlas till vit. Intensiteten med volymen ökar när kritiska dagar närmar sig.

Detta tillstånd anses vara normalt före menstruation, vita fläckar på hans underbyxor är ett tecken på god könsskydd..

Hormonskydd

Mottagande av hormonell preventivmedel återspeglas i hemligheten som uppträder efter menstruation. Tilldelningar under de första två månaderna kan få en liten, smetande karaktär och en brun nyans. Detta tillstånd orsakas av reaktionen från kroppen på att ta medicinen. Om ett liknande tillstånd observeras under en längre period - ett tecken på individuell preventivintolerans.

Tonåriga ansvarsfrihet

Under tonåren kan en tjej uppleva juvenilblödning utanför sin period.

Läkarna säger att en sådan sekretion kan fortsätta i två år efter de första kritiska dagarna.

Detta tillstånd indikerar slutförandet av bildandet av reproduktionsorgan och normaliseringen av menstruationscykeln. Denna hemlighet har en rik skarlakansskugga, magra, smetande egenskaper..

Sexuell kontakt

Oskyddat sex påverkar egenskaperna hos sekretion. Vid kontakt med slemhinnan framkallar spermier frigörandet av cirkulära koaguler, mättad färg. En sådan hemlighet är alltid knapp, den kan ta på sig en gulaktig eller vit nyans..

Tecken på patologi

Utsläpp efter menstruation kan åtföljas av biverkningar. Beroende på avvikelserna är det möjligt att bestämma förekomsten av patologi orsakad av en infektionssjukdom eller inflammatorisk process. En exakt diagnos kan göras genom att analysera lukten och färgen på urladdningen..

Vit

Vit urladdning efter menstruation kan utlösas av vissa kränkningar:

 • om utflödet förvärras av smärta i nedre del av buken, är en onaturlig lukt ett tecken på en infektionssjukdom som provocerade inflammation;
 • om det finns flytande leukocé efter menstruation - ett tecken på erosion i livmoderhalsen. Detta tillstånd provoserar en kränkning av menstruationscykeln, intimitet orsakar smärta. När symtom på sjukdomen uppträder måste du snarast besöka en gynekolog. Om du ignorerar denna sjukdom är utveckling av infertilitet möjlig;
 • sur lukt, vit färg, ostmassa konsistens - ett tecken på trast. Detta tillstånd förvärras av en känsla av klåda, sveda. Kör det kategoriskt rekommenderas inte - varje menstruation, användningen av kuddar skapar en gynnsam miljö för utveckling av patogena bakterier;
 • vit urladdning i slutet av menstruationen kan indikera vaginos. Många faktorer kan provocera denna sjukdom, till exempel hormonsvikt, dysbios. Utsöndring med en sådan sjukdom kännetecknas av en karakteristisk lukt, en tjock, viskös konsistens.

brun färg

Långvarig urladdning med en brun nyans indikerar bildandet av en polypp, hyperplasi, endometrios. Om detta tillstånd varar längre än sju dagar är en ektopisk graviditet möjlig..

Sådana symtom kräver akut diagnos. Ett tecken på genital patologi är utsläpp med en skarp onaturlig lukt.

Deras närvaro påverkar omedelbart karaktären av menstruationscykeln..

Den svarta

Dessa utsöndringar är inte fysiologiskt normala. Oavsett fas i cykeln är denna sekretion ett tecken på en inflammatorisk process. En sådan hemlighet kan provocera endocervicit, endometrios, kronisk endometrit. Utsläpp kompliceras ofta av följande symtom:

 • smärta under sex;
 • feber;
 • tunga perioder med svår smärta;
 • kritiska dagar varar mer än sju dagar.

Gul och grön

Läkarna säger att gul eller grön urladdning inträffar varje dag i menstruationscykeln. De provoseras av infektionssjukdomar som överförs genom sexuell kontakt.

Hemligheten kännetecknas av överflöd av sekret, skum på linne, mättad purulent färg, fet lukt (liknande ruttna fiskar). Att ignorera symptomen på denna patologi leder till allvarliga förändringar i könsorganens funktion. Om en kvinna möter sådana sekretioner oavsett sin period, bör hon och hennes sexpartner genomgå antibiotikabehandling.

Röd (blodig)

Ett tillstånd anses normalt när rött urladdning inträffar i fyra dagar efter menstruationen. Det indikerar processen för självrengöring av livmodern. Om en flicka observerar blodig sekretion längre än den angivna perioden, kan deras orsak vara:

 • ökat överflöd eller försvinnande är ett tecken på en ektopisk graviditet;
 • en röd hemlighet dök upp efter kritiska dagar - ett tidigt stadium av endometrit;
 • felaktig installation, spiralavstötning;
 • blödning;
 • tidigare medicinsk, kirurgisk ingripande.

Rosa

Vanligtvis visas en sådan hemlighet oavsett menstruation - indikerar en kronisk form av endometrit. En snabbt utvecklande sjukdom provoserar fläckutsöndring, påverkar menstruationens karaktär negativt.

Om gynekologen utesluter endometrit, så uppträdde dessa sekret på grund av kroppens individuella egenskaper, spontan rengöring av livmodern.

Orsaken till rosa urladdning kan också vara en dubblering av ägglossningen på grund av hormonsvikt som kan orsakas av preventivmedel, klimakteriet.

Om hemligheten provocerades av dessa faktorer, skiljer den sig i en tjock konsistens med blodårer.

Dålig lukt

Anledningen till den skarpa obehagliga lukten i menstruationen ligger i kränkning av mikrofloraen i könsorganen. Detta tillstånd orsakas av följande faktorer:

 • STD
 • graviditet;
 • nedsatt binjurfunktion, sköldkörteln, klimakteriet;
 • dysbios;
 • allergi;
 • ta antibiotika;
 • anemi;
 • avsaknad av personlig hygien;
 • användning av hormonella preventivmedel;
 • störning i centrala nervsystemet.

Det finns två luktvarianter som indikerar utvecklingen av patologi:

 1. Akut och sur - utvecklingen av svampinfektioner.
 2. Råtten - reproduktion av patogena bakterier.

Anledning till att kontakta en läkare

Om en kvinna står inför utsöndringar som verkar onaturliga för henne, åtföljda av patologiska symtom, bör du genast besöka en gynekolog. Läkaren kommer att genomföra en undersökning som hjälper till att fastställa arten och arten av den hemlighet som har uppträtt. Om någon överträdelse upptäcks kommer läkaren att ordinera lämpliga behandlingsmetoder..

Behandling och förebyggande

Efter undersökningen väljer läkaren de lämpligaste behandlingsmetoderna. Vanligtvis föreskrivs en kvinna:

 • tar antibiotika med immunmodulerare. Ibland kompletteras behandling med örtmedicin;
 • läkemedel som syftar till att återställa mikrofloraen i reproduktionssystemets organ.

För att förhindra utvecklingen av patologiska tillstånd bör flickan följa förebyggande åtgärder:

 • efterlevnad av personlig hygien;
 • välj noggrant sexpartner;
 • om något onaturligt symptom uppstår, kontakta en läkare.

Vaginal urladdning kan vara en naturlig fysiologisk process. Om utsöndringen inte åtföljs av negativa symtom, finns det ingen anledning till oro. I andra fall måste du omedelbart rådfråga en gynekolog, att ignorera problemet leder till allvarliga konsekvenser.

Utsläpp efter menstruation: norm och patologi

Ofta skrämmer utsläpp som inte är relaterade till menstruation kvinnor. Inte alla kvinnor vet om vilken vaginal urladdning som kan anses vara normal, och som indikerar förekomsten av sjukdomar.

Ofta skrämmer utsläpp som inte är relaterade till menstruation kvinnor. Inte alla kvinnor vet om vilken vaginal urladdning som kan anses vara normal, och som indikerar förekomsten av sjukdomar.

Vaginal urladdning kan ha olika färger: rödblodig, brun, grå, svart, vitaktig, grönaktig, gulaktig, rosa. De kan ha en geléliknande, knastad eller skummig konsistens, vara med och utan lukt. Utöver ovanstående kan utflödet följa symtom som klåda, irritation och smärta..

Hos friska kvinnor kan utsläpp, utöver kritiska dagar, vara milda, slemhöga, lite oklara, eftersom de inkluderar epitelceller från slidan. På grund av den lilla men ständiga utflödet från slidan, rensas könsorganen för kvinnor, vilket förhindrar förekomst av infektion.

Om du inte byter den dagliga packningen på länge, blir urladdningen på den gulaktig på grund av interaktion med syre.

Normal urladdning åtföljs inte av obehagliga upplevelser, såsom könsirritation, klåda och sveda. Ny utsläpp från slidan är praktiskt taget luktfri. Lukten uppstår när bakterier börjar föröka sig i dem..

Tja, och naturligtvis påverkas antalet och arten av vaginal urladdning av dagen för menstruationscykeln.

Passion.ru kommer att berätta vilka utsläpp på vissa dagar i cykeln som kan anses vara normala..

Normal vaginal urladdning

 • före ägglossning (i mitten av cykeln) - slem, töjning, genomskinlig, liknande äggvita, kan vara riklig;
 • under den andra halvan av cykeln - knapp, geléliknande eller krämig;
 • före menstruation - krämig eller geléliknande urladdning som blir intensiv när kritiska dagar närmar sig;
 • under de första timmarna efter ett fullständigt samlag, om spermier kommer in i slidan - genomskinlig, vit eller något gulaktig, med en konsistens av koagler;
 • nästa morgon efter oskyddat kön - flytande, rikligt, vitt;
 • efter sex utan utlösning i slidan eller med kondom - krämig, vit, inte riklig (det så kallade vaginala smörjmedlet);
 • under menstruationens början - skarlakansröd, med en intensifierande karaktär;
 • under ägglossning (i mitten av cykeln) - slemhinnor med blodiga vener;
 • under graviditeten - flytande, lätt, liknande mjölk, utan en obehaglig lukt och irritation av könsorganen. Som regel ökar intensiteten för sådan urladdning med ökande graviditetsålder;
 • efter förlossning - en rosa färgad sackaros som liknar utspädd blod;
 • när man tar hormonella preventivmedel - brunaktig urladdning under de första månaderna.

Låt oss nu prata mer detaljerat om urladdningen på olika cykeldagar.

Brun fläckning, som förekommer ett par dagar före menstruationen, anses vara normen. Om fläcken föregår menstruationens början i mer än två dagar, indikerar detta sjukdomar i det kvinnliga könsorganet.

De kan vara ett symptom på hormonella störningar, infektioner, sjukdomar av hematologisk natur, ademios. Mycket ofta inträffar detta fenomen med endometrial hyperplasi, endometriala polyper. Endometriose indikeras av närvaron av brunt urladdning före menstruation i samband med smärtsam och långvarig (mer än en vecka) menstruation, med närvaro av blodproppar.

Närvaron av brunt urladdning i mitten av cykeln kan signalera progesteronbrist eller polycystiskt äggstocksyndrom. Det hotar infertilitet och måste behandlas.

Om blödningen är riklig under menstruationen är det nödvändigt att genomgå en ultraljudsprocedur, vilket hjälper till att bedöma tillståndet hos de inre könsorganen. Sådana blödningar kan indikera närvaron av livmoderfibrer, endometrios.

Om slemhinnan i livmodern har en normal tjocklek krävs ingen curettage-procedur. Om blödning orsakades av endometrihypertrofi (ökad tjocklek), endometrial polypper eller livmoderhalspolypper, är det troligt att du måste genomgå en curettage-procedur.

I framtiden kommer det att vara nödvändigt att genomgå en histologisk undersökning för att utesluta möjligheten till allvarligare patologier.

I slutet av menstruationen ökar nivån av blodkoagulerbarhet och den börjar stå ut långsammare. Eftersom blodet koagulerar snabbt blir färgen på sekret och koaglar mörkare - brun. Om de inte har någon lukt anses detta vara normen. Om det finns en lukt, bör en smutsanalys utföras för närvaro av klamydia, gardnerella, mykoplasma och ureaplasma, herpes, cytomegalovirus.

Om urladdningen uppträdde några dagar efter menstruationen eller själva menstruationens varaktighet är mer än sju dagar, är det nödvändigt att testa för graviditet. Förresten, med sådana symtom kan det vara en ektopisk.

Närvaron av skarlakansröd fläckning säger:

 • erosion i livmoderhalsen - några dagar före menstruationens början;
 • om hotet om abort - under graviditeten. De uppstår som ett resultat av att ägg eller morkaka exfolierar;
 • närvaron av mikrokrackor i slidan som bildades under samlag, erosion, cervicit - efter samlag.

Utseendet med sekretioner med blod kan uppstå efter en abort. Efter en vecka måste du definitivt träffa en läkare och genomföra kontroll-ultraljudsproceduren.

Närvaron av vit slemhinnor eller transparent slemhinnor med närvaron av vita vener efter slutet av cykeln, innan menstruationen börjar, indikerar livmoderhalserosion, cervicit (inflammation i livmoderhalskanalen). I vilket fall som helst är dessa utsöndringar relaterade till livmoderhalsen.

Trast (candidiasis) indikeras av utseendet på vit ostig eller kefirliknande sekret, filmer eller vit plack på labia, klitoris. Som regel åtföljs de av bröd eller syrlig mjölklukt och klåda..

 • Vaginal dysbios indikeras av närvaron av vita, grönaktiga eller gråaktig exfolierande filmer, åtföljd av en fiskig lukt.
 • Närvaron av sexuellt överförda infektioner signaleras av en bubblande gulgrön urladdning.
 • Akut bakteriell infektion i vagina, akut adnexit (inflammation i äggstockarna), akut salpingit (inflammation i äggledarna) indikeras av närvaron av riklig utsläpp av gula eller gröna nyanser..
 • Bakteriell infektion i slidan, erosion, kronisk adnexit (äggstocksinflammation), kronisk salpingit (inflammation i äggledarna) indikeras av närvaron av små utsläpp av gula eller gröna nyanser..

Närvaron av purulent utsläpp av grön färg indikerar purulent cervicit. De har en tjock konsistens, kombineras med slem som förvärras av spänningar under avföring.

Närvaron av en patologisk process i livmodern indikeras av närvaron av brun mörk fläckning inom några dagar efter menstruationen.

Förekomsten av blodiga, bruna fläckar hos en gravid kvinna i de tidiga stadierna indikerar att det fostrala ägget eller moderkakan lossnar.

Närvaro av kronisk endometrit, kronisk endocervicit indikeras av närvaron av en sakrum (rosa utflöde, som utspädd blod), som har en obehaglig lukt. Som regel förefaller det under den premenstruella perioden.

Kronisk endometrit eller kronisk endocervicit indikeras av närvaron av flytande vattenhaltigt utsläpp, som har en smutsig färg på dynan, före och efter menstruation.

Närvaron av stora blodproppar under menstruationen indikerar en livmoderhalsböjning, en kränkning av blodkoagulationsprocesser. Liknande urladdning kan vara hos kvinnor med en intrauterin enhet.

Som regel åtföljs installationen av IUD-enheten i två veckor.

 1. Utöver det faktum att spiralen provoserar tung, långvarig menstruation, kan blodig vaginal urladdning under menstruationen vara en annan biverkning..
 2. Om spiralen provocerar utvecklingen av anemi, avlägsnas den omedelbart.
 3. Vid tidpunkten för sexuell upphetsning av körtlarna i västkroppen hos kvinnor börjar den aktiva produktionen av den så kallade vaginalsmörjningen - detta är normalt.

Utflödet är för tjockt, rikligt, med en obehaglig lukt kan äga rum med oskyddat fullt samlag - så slutsättas slidan av spermier. Och närvaron av blodig urladdning under samlag eller omedelbart efter det kan indikera mikrosprickor eller erosion i livmoderhalsen.

Vaginal urladdning av vit, gul, gröngrå färg eller purulent med en specifik lukt några dagar eller veckor efter oskyddat samlag kan indikera utvecklingen av infektion eller sexuellt överförda sjukdomar. De senare åtföljs av klåda, sveda i slidan och urinröret, smärta under sex.

Om det finns en ohälsosam utflöde, kontakta en gynekolog. Endast han med självförtroende kan fastställa om du är frisk och på annat sätt diagnostisera sjukdomen och föreskriva nödvändig behandling.

Passion.ru önskar dig god hälsa!

Utsläpp efter menstruation: norm och patologi

Vad ska vara urladdningen efter menstruationen? Hur skiljer man normen från patologi? Nästan vilken kvinna som helst ställer dessa frågor. Men utan viss kunskap är det inte alla som kan misstänka att något var fel i deras kroppar..

Vaginal urladdning (leukocé) är ett av huvudtecknen på all gynekologisk patologi, och ofta det enda klagomålet.

Menstruation är som regel en provocerande faktor vid inflammatoriska sjukdomar i de kvinnliga könsorganen, varför det är nödvändigt att kunna skilja mellan patologisk och normal vaginal urladdning Vaginal urladdning efter menstruation.

Den huvudsakliga urladdningskällan är naturligtvis slidan. Vagina rengörs själv dagligen, inklusive patogena mikroorganismer. Hemligheten med vaginal leukocé består av desquamated celler av epitel, slem och mikroflora, vars huvudrepresentant är Doderleins pinne (mjölksyrabakterier).

Normalt, efter menstruation och före den 7-8: e dagen av cykeln, är sekretionsvolymen cirka 0,06-0,08 gram per dag. I utseende är den vaginala leukorréen transparent och slemlös, utan en uttalad lukt och orsakar inte ångest.

Vid infektion (trast, trikomonias, etc.), förändras vaginal urladdning dramatiskt både i färg och konsistens och i kvantitet.

Dessutom spelar stora och små körtlar i vestibulen, livmoderhalsen och livmoderkroppen en roll i produktionen av sekret. Utsläppet inkluderar också ett kontinuerligt förnyat epitel, mikroflora och ett litet antal vita blodkroppar. I närvaro av inflammation i äggledarna talar de om den så kallade "tub" -utladdningen, som också bidrar till sammansättningen av vaginal utsöndring.

Kroppens allmänna tillstånd, psykogena faktorer (agitation), förekomsten av sjukdomar och användningen av preventivmetoder påverkar sammansättningen och mängden sekret..

Patologisk urladdning efter menstruation

Patologiska utsöndringar efter menstruationen sägs vara när de har en okarakteristisk färg (blodig, gulaktig, grön), textur och en obehaglig lukt. Parallellt med leukocé, klåda och sveda i det yttre könsområdet, är smärta efter samlag och urinering möjliga. Möjliga alternativ:

Permanent, transparent slemhinnor Slemhinnor - vad är normen för en frisk kvinna som inte förändras under cykeln, kännetecknande för kvinnor som lider av infertilitet eller tar hormonella preventivpillerar.

Ljusröd urladdning omedelbart efter upphörandet av menstruationen eller efter sexuellt samlag indikerar förekomsten av cervikal erosion eller endocervicit.

Vit curdled utsläpp eller liknande kefir, i kombination med vita filmer eller plack mellan labia minora och labia minora, är utseendet på bröd eller syrlig mjölk lukt ett tecken på urogenital candidiasis (trast).

Finns det en vit och något grönaktig, gråaktig utflod som skalar av filmer, ofta i kombination med en fiskig lukt - bakteriell vaginos (vaginal dysbios).

Sexuellt överförda infektioner (Trichomonas colpitis, gonorré och andra) åtföljs av blåsande sekretioner av gul eller grön färg med en obehaglig lukt.
Akut inflammation i hängorna, akut bakteriell infektion i slidan kännetecknas av gulaktig eller grönaktig utsläpp.

Erosion i livmoderhalsen, kolpit, kronisk adnexit Kronisk adnexit: farliga effekter - knapp grönaktig eller gulaktig utflöde.
Grön, tjock och purulent urladdning i kombination med slem, som intensifieras efter ansträngning, efter avföring uppstår med purulent cervicitis.
Spotting fläckar; Blodigt urladdning - det är viktigt att utesluta en brunaktig patologi, som fortsätter under lång tid efter menstruationen indikerar förekomsten av en patologisk process i livmodern (endometrios, polyp eller endometrial hyperplasi).

Orkidéutladdning, rosa färg i form av "köttfällor", åtföljd av en obehaglig lukt som uppstår före och efter menstruationen indikerar kronisk endometrit eller kronisk endocervicit.

Om ovanlig urladdning inträffar, skjut inte upp ett besök hos läkaren. Han kommer att hjälpa till att fastställa orsaken till patologin och förskriva lämplig behandling..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Sätt att orsaka menstruation med försening eller tidigare än termen med alternativa läkemedel

Den kvinnliga kroppen är mycket känslig för förändringar och hormonella störningar. Till och med lite stress kan orsaka förseningar i menstruationen....

Utsläpp hos kvinnor

Vaginal utsöndring är en blandning av slem, desquamated epitel och representanter för slemhinnans mikroflora. Vagina har inte en sfinkter och interagerar därför ständigt med miljön. Utsöndringar hos en frisk kvinna skyddar slemhinnan från att torka ut och utföra en skyddande funktion, vilket hindrar reproduktionen av bakterier som kommer in i slidan....

Postpartum urladdning

Återhämtning efter födseln: karaktär av urladdningTilldelningar efter förlossning kallas lochia. Dessa utsöndringar är döda partiklar i endometriumet, som ett resultat av frigöring av morkaken från den....