Menstruationskopp: den mest kompletta instruktionen

Ansvarsfrihet

En sak som helt kommer att förändra din inställning till "kritiska dagar" till det bättre. Allt du ville veta om kvinnors munskydd på ett ställe.

Uppmärksamhet, Longrid!
För hjälp med att förbereda materialet tackar vi telegramkanalen "The Witch's Cup"

Menstruationskopp - vad är det? Vad är det för??

En skål eller munstycke är en liten mössa som sätts in i slidan för att samla menstruationsblod. Till skillnad från tamponger och kuddar, absorberar inte urladdningskapaciteten och tillåter dem inte att komma i kontakt med slemhinnan.

De första munskyddarna till salu på 30-talet av 1900-talet, och uppfinningen patenterades ännu tidigare - för 150 år sedan. Trots den fullständiga bristen på reklam växer antalet kvinnor som använder skålar varje år. Det är inte förvånande eftersom de har så många fördelar.

Var kan jag köpa en menstruationskopp?

I Ryssland är valet av tillbehör litet - cirka 20 märken (inte mycket, med tanke på att det i världen finns 4-5 gånger mer). Detta beror på att tamponger och kuddar hade en större reklamkampanj. Ingen annonserade menstruationsmuggar alls, och under lång tid överfördes information om mun till mun. På apotek är dessa produkter sällsynta. Du bör inte beställa en skål från Kina eller köpa från en okänd tillverkare som inte har ett kvalitetscertifikat: det kan vara hälsofarligt. Det finns två pålitliga varumärken i Play Partner ™ sexbutikkollektion: German Fun Factory och spanska EVE TALLA.

Menstruationskopp: fördelar och nackdelar

fördelar

Med korrekt administration känns kärlet inte alls. Även om den redan är helt fylld. Tillbehöret stör inte att gå på toaletten, det behöver inte tas bort och sättas på plats varje gång. Du kan springa, hoppa, spela sport med honom och inte vara rädd för läckor. Bekvämt med en kopp och lätt att sova. På grund av det lilla vakuumet kommer blodet inte i kontakt med syre, vilket innebär att bakterier inte multiplicerar, så att urladdningen inte luktar.

 • Säkerhet. Produkten tar inte upp blod, vilket innebär att den inte torkar slidan. Dessutom är urladdningen inte i ständig kontakt med dess väggar. Vanligtvis är munskydd tillverkade av allergivänlig medicinsk silikon eller termoplastisk elastomer, så de påverkar inte den kvinnliga mikrofloran. Vår kollektion innehåller endast silikonprodukter, som TPE kan innehålla farliga ftalater
 • Sparande. Capas livslängd är upp till tio år. På tamponger och kuddar per månad spenderas i genomsnitt 200 rubel. Skålen lönar sig på ungefär ett år
 • Ekologi. Mindre material behövs för att producera dessa bitar, och deras användning innebär inte skapandet av ytterligare skräp.
 • Kompakthet. Capa tar inte mycket plats under transporten. Hon kommer inte plötsligt att falla ut ur väskan som en packning, utan sätter dig i ett besvärligt läge
 • Du behöver inte köpa något annat. Och tänk också på hur många kuddar du ska ta med dig och om du vill köpa ett annat paket
 • Ingen överraskning. Glöm vad "det finns ingen packning till hands" och "nattresa till apoteket"
 • Frihet. Bär underkläder eller till och med sova naken. Gå in för sport, besök poolen eller trampolinanläggningen utan rädsla för läckor.

Hur man väljer en menstruationskopp

De flesta kvinnor kan använda valfri storlekstank. För att välja det bästa alternativet, tänk på följande faktorer:

 • Graviditet och förlossning. Tillverkarna tillverkar vanligtvis två storlekar skålar: små - för kvinnor som inte har fött barn, stora - för de som har en eller flera graviditeter bakom sig
 • Ålder. Med åldern förlorar muskler elasticiteten. Kvinnor över 30 år rekommenderas att välja ett större tillbehör.
 • Känslig urinblåsa. Munstycket kan sätta lite tryck på urinkanalen, vilket försvagar urinflödet. Det är okej, men om det orsakar obehag, är det bättre att välja mjukare munskydd av mindre storlek.
 • Sport och Kegel övningar. Kvinnor som tränar regelbundet eller utför övningar på bäckenbotten har starka vaginalmuskler. Sådana kvinnor, trots ålder och antal graviditeter, är en mindre skål lämplig
 • Överflöd av ansvarsfrihet. Detta är en mycket subjektiv parameter. De flesta kvinnor tror att bokstavligen ett ton blod flödar från dem, men ungefär hälften av dem lider faktiskt av tung menstruation. Blodförlust på upp till 50 ml är normalt. 50-80 ml - över genomsnittet, 80-120 ml - tung blodförlust, från 120 ml - blödning, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Det är svårt att visuellt bestämma mängden urladdning med packningar och tamponger. Många menstruationskoppar gör speciella märken på blodnivån, så deras ägare vet alltid deras volym av blodförlust. Ju mer riklig period, desto större är skålens storlek.
 • Placeringen av livmoderhalsen. För in fingret djupare i slidan och känna bildningen med ett mynt på 5 öre, liknande nässpetsen. Detta är livmoderhalsen. Om du lyckades enkelt nå den, är din vagina kort och livmoderhalsen är låg, det är bättre att välja ett mindre kärl, helst med en kort svans (i många skålar kan svansen klippas manuellt). Med en hög placering av denna kropp (det fungerade inte eller det visade sig vara svårt) kommer större tillbehör att göra. Dessa dras mest bekvämt av en lång svans.

Menstruationskopp: hur man använder

Hur man sätter in en menstruationskopp?

Tvätta händerna och tvätta tillbehöret under rinnande vatten med tvål eller rengöringsmedel före användning. För att ange produkten behöver du skicklighet. Fallet underlättas av ett vattenbaserat smörjmedel. Sätt den på ingången till vagina och yttre väggar i munstycket, du behöver inte smörja spetsen - annars blir det svårt att fälla ihop. Nu måste produkten vikas. De vanligaste vikningsalternativen är C-fällning (det enklaste sättet som de flesta kvinnor använder) och Punch Down Fold (lämplig för enkel infogning).


Sätt att vika skålen

Ta platsen där du vanligtvis sätter i vattpinnen, slappna av musklerna och placera skålen försiktigt på ett bekvämt djup. Flytta den inte direkt upp, utan uppåt i vinkeln bakom vagina, mot livmoderhalsen. Efter introduktionen klickar du på tillbehörets botten - luften kommer ut och burlen kommer ut. Försök att bläddra lite efter spetsen om du är osäker på att den har öppnat.

Du är troligtvis van vid tamponger, där det finns en applikator för enkel infogning och ett rep som pliktfullt väntar när de drar den och drar ut denna hygienprodukt. Skålen kräver en stor ansträngning från dig. Kegelövningar är praktiska här. När du installerar munstycket, gör några sammandragningar med musklerna uppåt, som om du stoppar urinflödet. Så fartyget kommer att stå i ett bekvämt läge. När det gäller extraktion, använd MTD för att sänka kapaciteten nedan så att du kan nå ditt tips med fingrarna.

 • Läs mer om bäckenbottenmusklerna i den här artikeln..

Efter administrering kan de första 5 minuterna orsaka outtryckt urladdning. Bara en eller två droppar. Detta är inte en läcka, bara på väggarna i slidan under skålen kan det finnas kvar blod. Använd en daglig packning eller ta en dusch för att försäkra.

Försök att gå in i koppen för första gången innan din period börjar. Detta ger dig möjlighet att öva..


Steg-för-steg-instruktioner för att införa munskydd

Extraktion och vård

Kärlet innehåller mycket mer än någon svamp eller kudde. Att mäta märken på väggarna hjälper dig att grovt beräkna den optimala slitiden. Det viktigaste att komma ihåg är att det inte får överstiga 12 timmar.

Ta bort tillbehöret medan du står över toaletten. Så du kommer definitivt inte att leka förbi. Använd bäckenbottenmusklerna för att sänka skålen till djupet på dina fingrar. Ta tag i och kläm något över den hårda spetsen för att släppa in luft och dra ut munskyddet. Det ska tvättas med kallt vatten. Detta förhindrar lukt och skölj av blod snabbare..

Det är viktigt att se till att hålen under kanten inte är tilltäppta med blod. Deras blockering förhindrar skålens täta anpassning till väggarna i slidan och som ett resultat är läckage möjliga. För att rengöra från igensättning kan du få en tandborste specifikt för detta ändamål eller sträcka hålen lite under rinnande vatten. Använd inte en vass stift eller nål - det kan skada tillbehörets yta. Efter tvätt, vik skålen och sätt tillbaka den. Mellan cykler rekommenderas fartyget att koka i cirka 5 minuter.


Hur man tar bort munskyddet: steg för steg instruktioner

Menstruationskopp: kontraindikationer

Det finns inga kontraindikationer för användning av mössa. Men med brott i väggarna i slidan, utelämnanden, en vaginal krona med en mycket liten diameter på hålet kommer det att vara omöjligt att sätta in en skål.

Är det möjligt att använda menstruationskoppen för jungfruliga?

Hymen, eller vaginal krona, är en tunn slemvävnad som är 1-2 cm från ingången till vecket. I motsats till en vanlig missuppfattning blockerar vaginalkronen inte helt ingången, utan har ett hål, ett stort eller flera, genom vilket blodet går ut. I mycket sällsynta fall blockerar slemvävnaden ingången helt och hjälp av en gynekolog behövs för att öppna kronan för frisläppande av sekret, tamponger och penetrerande sex.


Vaginalkrona kan se annorlunda ut och ha en annan färg: från något rosa till vitt. Alla dessa är vanliga alternativ..

Begreppet jungfrulighet är vagt och förknippas med stereotyper om kvinnlig sexualitet i ett patriarkalt samhälle. Oftast kallas en jungfru en flicka som inte hade penetrerande sexuell kontakt. Det faktum att vaginal kronen bryts försvinner under det första könet - en annan myt. Hos de allra flesta kvinnor är det elastiskt, det vill säga att det kan sträcka sig, och bara hälften av flickorna går igenom blodet under första akten.

Om du aktivt använder tamponger kommer det inte att vara några problem med en liten skål. Om du aldrig har använt invaginal hygienprodukter måste du veta diametern på hålet i vaginalkrona.

För att förstå om menstruationsskålen är lämplig för dig eller inte, utvärdera utseendet på dina jungfruor med hjälp av en spegel och en ficklampa eller kontakta en gynekolog.

Bestäm hur personligt integriteten i din vaginal krona är grundläggande för dig. Om det är viktigt, är det värt att vänta att använda produkten. Ingen vet säkert om jungfrufunktionerna. Under de senaste åren anses det vara en sekundär formation i fostrets utveckling..

Kan jag ha sex med min menstruation??

Tillbehöret är perfekt för onani, oralsex, analsex eller djur. För intimitet, som involverar penetration av en medlem eller sexleksaker, är det bättre att använda speciella mjuka tamponger för sex i menstruationen.

Nackdelar med menstruation

 • Det kan tyckas att det inte är särskilt bekvämt att byta ut det utanför huset. Använd en flaska vatten eller våtservetter för att byta skålen i en allmän toalett
 • Du måste vänja dig till det. Rusa inte för att bli av med dagliga kuddar. De kommer att vara användbara för säkerheten till en början.
 • Beroende på individuell anatomi kan skålen sätta lite tryck på urinblåsan, vilket gör att urinflödet blir mindre aktivt. Det är säkert och påverkar ingenting. En studie från 2011 i USA visade att användningen av fartyget är helt säkert för kvinnors hälsa och intima mikroflora. Inga risker identifierade
 • Stort engångsavfall

Menstruationskopp: gynekologers åsikt

Jag har en positiv inställning till menstruationskappar, de har många fördelar. De är helt ofarliga mot kvinnlig mikroflora, eftersom de är tillverkade av medicinsk silikon. Bekvämt att ta hand om: lätt att tvätta, kan kokas eller steriliseras i mikrovågsugn, även om det senare är valfritt. Vid användning av tillbehöret måste hygien följas. Gå bara in i en ren skål med noggrant tvättade händer. Enligt instruktionerna kan du använda upp till 12 timmar, men i själva verket beror det på överflödet av sekret. Med korrekt installation finns det ingen risk för läckage även under sport: simning, träning. Mycket bekvämt. Med en skål finns det ingen risk att utveckla ett toxiskt chocksyndrom, vilket händer när man använder tamponger. Skålen är miljövänlig. Det är mycket mindre avfall från det än från andra hygienprodukter. Hon väljs av ekonomiska kvinnor. Köpt en gång - använd upp till 10 år.

I vårt land är menstruationskoppar inte vanliga av följande skäl: tamponger och kuddar är engångsbruk, därför anses de vara en ren, steril produkt. De annonseras också överallt. Detta är ett psykologiskt inflytande. Ingen har någonsin annonserat menstruationen. Ett annat stort problem med opopulariteten hos menstruationskoppar är den otillräckliga mängden kunskap hos kvinnor om deras könsorganers struktur. Därför finns det många fördomar att burlen inuti kommer att sträcka allt, fastna eller gå vilse.

Skålar gillar att föda kvinnor som känner sin kropp bättre, så de har inga problem med att röra vid slidan. Jag förskriver dem ofta till mina patienter. Särskilt om de har mycket rikliga perioder. Men jag rekommenderar också att du löser detta problem på hormonell nivå, eftersom mycket tung menstruation är en patologi som måste behandlas.

Ur gynekologins synvinkel är en munskydd ett bra och säkert alternativ till kuddar och tamponger. Det har inga kontraindikationer, det är hygieniskt när det används korrekt. En kvinna kan leva ett fullt liv och träna under menstruationen. Att använda eller inte är ett personligt val. En tjej kan vara bekväm och verkligen gilla, och en annan är till exempel inte nöjd med det faktum att du behöver beröra könsorganen.


Fun Factory Bowl Video Review

Slutsats: koppen förändrar inställningen till menstruation

I genomsnitt spenderar en kvinna i mer än 10 år cirka 15 000 rubel på intima hygienprodukter, kastar ut cirka 5 kg sopor och känner sig obekväm omkring 600 gånger under "kritiska dagar". Svårigheterna som du stöter på när du börjar använda en munskydd verkar som en liten betalning för konstant komfort.

Skålen är inte en historia om regnbågens enhörningar. Det kräver att du har ganska nära, till och med intim kommunikation med din egen kropp. Ja, du kan fläcka fingrarna med blod. Ja, du kanske måste beröra din vagina djupare än du är van vid. Förvirra inte detta. Tro det eller inte, det här är inte så obekvämt. Alla dessa faktorer hjälper dig att studera och bättre känna din egen kropp, acceptera, älska den. Och förstå slutligen att det inte är något smutsigt i menstruationen.

Om du fortfarande har frågor om detta eller annat tillbehör i Play Partner ™ -samlingen, kontakta våra konsulter i WhatsApp eller Telegram.

Yttrande obstetriker-gynekolog
om för- och nackdelar
menstruationskoppar

Lärt av en specialist om en ovanlig hygienprodukt för många

Menstruationskoppar är ett av hygienmedlen, det är tydligt under vilka perioder. I Ryssland är de av olika skäl inte populära, och få människor känner till dem. Vi beslutade att ta reda på från läkaren om dessa munskydd verkligen är bättre än andra medel och om det är värt att byta till dem.

Tamara Kvaray

Förlossningsgynekolog från Atlas Medical Center

Varje tjej väljer vilka hygienprodukter som ska användas, oavsett om det är menstruationskoppar (munskydd), kuddar eller tamponger. Skålen samlar upp en större mängd blod än en tampong (30 ml mot 18). De är återanvändbara och engångsbara, principen om drift är densamma, men engångsbruk är gjorda av mjukt material, så att de teoretiskt kan riva. Sådana fall är sällsynta men händer fortfarande. Men i dem, till skillnad från återanvändbara, kan du ha sex.

Den största fördelen med skålar är lönsamhet. En återanvändbar munskydd kostar mycket mindre än hundratals vattpinnar. De är också mer miljövänliga: de kräver mindre material att producera. Personligen ser jag inte andra speciella fördelar. Frågan om bekvämlighet är individuell, någon gillar att koppen inte ökar i volym när han bär och inte trycker. Vad gäller toxisk chocksyndrom beror det inte på hygienprodukter och kan också uppstå när du använder skålar.

Att lära sig att installera en munskydd är enkelt, om kvinnan görs felaktigt kommer en kvinna att känna obehag. Skålen väljs beroende på storleken på slidan och menstruationsflödets volym. I princip kan du med liten urladdning sätta skålen på morgonen och ta bort på kvällen. Munskydd är tillverkade av olika material, inklusive anti-allergiframkallande.

En återanvändbar skål kostar mycket mindre än hundratals bomullspinnar

Det finns inga kontraindikationer förutom att jungfruor inte kan användas. Många tror att munskydd bara kan bäras av dem som har fött barn, men det är inte så. Jag tror att det av hygieniska skäl är bättre att använda engångsskålar och att du alltid ska tvätta händerna under växlingen. Jag rekommenderar också vattpinnar med applikatorer eller kuddar för användning. En annan sak är att packningar kanske inte alltid är praktiska, till exempel på sommaren.

I Ryssland är menstruationsbägare inte populära. Enligt min åsikt beror detta på att ryska varumärken inte producerar dem och att de inte är tillgängliga för försäljning på apotek, och det finns ingen reklam för dessa fonder. Under hela min träning träffade jag bara två patienter som använder dem. Samtidigt kombinerar de skålar med tamponger och kuddar och använder dem oregelbundet. Uppenbarligen är de inte så bekväma att de ersätter allt annat..

Menstrual burl: bruksanvisning och dess storlekar

Nyligen har menstruationsmuggar blivit särskilt populära. Sådana anordningar är ett bra alternativ till konventionella hygienprodukter, såsom tamponger och kuddar. Menstruationslocket tillåter dig dessutom att upprätthålla hälsan, ger en känsla av tillförlitlighet, förtroende och komfort.

Vad är en produkt??

Menstrual burl är en behållare som gör att du kan samla menstruationsvätska exakt. För första gången skapades en sådan anordning i form av en klocka och patenterades 1932. Produktionen började dock 1960. Menstruationskoppar såldes under varumärket Tassaway. Ursprungligen var sådana produkter inte särskilt populära bland kvinnor, eftersom många inte var redo att använda en sådan hygienprodukt..

Kommersiell framgång uppnåddes först i slutet av 1980. Ursprungligen tillverkades sådana hygienprodukter uteslutande av gummi. Många kvinnor var emellertid allergiska mot sådant material. Därför letade tillverkarna efter en väg ut. Efter en tid började menstruationsluckorna vara tillverkade av medicinsk silikon.

Huvudsakliga sorter

Menstruationshatt finns för närvarande endast i två typer:

 1. Klockformad skål. En sådan hygienprodukt för kvinnor är tillverkad av latex, termoplastisk elastomer eller silikon. Denna typ av skål är designad för upprepad användning. Vissa tillverkare rekommenderar dock att du byter produkter minst en gång var 12: e månad och en del efter 10 år.
 2. Skål i form av ett preventivmembran. En sådan anordning är vanligtvis tillverkad av polyeten. Det finns flera typer av sådana menstruationslock: återanvändbara och engångsbruk. Den första typen kan endast användas under en menstruationscykel. När det gäller engångsprodukten rekommenderas att den kastas bort efter första användningen.

Är det farligt

Varför behöver jag ett menstruationslock? Enligt recensioner ersätter en sådan enhet perfekt tamponger och kuddar. Dessutom är munskyddet lätt att använda. Vanligtvis åtföljs sådana produkter av instruktioner. Att vänja sig till en sådan skål kommer dock att ta lite tid: för många kvinnor tar det från 2 till 4 cykler.

Menstruationshuven verkar vid första anblicken mycket stor. Men glöm inte att produkten är insatt i en kollapsad form. Naturligtvis förblir dess diameter något större än tampongens diameter.

För många kan det vara en skrämmande uppgift att installera en skål. Detta kräver skicklighet. Produkten är vikta på flera sätt. Därför kan varje kvinna själv välja en bekväm metod. Med rätt val och installation förorsakar menstruationskåpan inga problem.

Hur mycket capa rymmer

Produktens huvudfunktion är volym. Skålen kan innehålla mer menstruationsvätska än en vattpinne. Produkten kan samla in 25 till 37 ml sekret. Inte så mycket menstruationsvätska släpps. Denna indikator kan vara från 30 till 120 ml per dag. Överflödigt urladdning beaktas om mer än 60 ml samlas in per dag.

Programfunktioner

Menstruationsmunnen ska tömmas minst en gång var 12: e timme. När produkten tas bort måste den tvättas ordentligt med rent vatten. Även för dessa ändamål är det värt att använda en neutral tvål. Därefter kan enheten installeras om.

När urladdningen stoppar måste menstruationsluckan kokas i 20 minuter. När det gäller silikonprodukter rekommenderas det inte att använda andra produkter än tvål och vatten för att rengöra dem. Det finns en risk för skador på en sådan enhet. Med korrekt skötsel bör menstruationslocket av silikon vara minst ett år.

Vilka storlekar är det??

Nu vet du vad en menstruationshatt är för. Det viktigaste är att välja rätt produkt. För närvarande produceras många produkter av olika märken och från olika material. Vad kan vara en menstruationsmössa? Produktstorlekar kan också variera. Oftast produceras små skålar för kvinnor vars ålder är från 25 till 30 år, liksom för dem som ännu inte har blivit gravid och inte har fött barn. Stora föremål görs också. De är avsedda för kvinnor över 30 år och för de som är gravida och föder.

Hur man gör rätt val?

De upplevelser som uppstår när man använder menstruationen är beroende av rätt storlek. Av speciell vikt är materialets mjukhet. Du kan själv bestämma diameter och längd på produkten. Det beror allt på livmoderns placering. Om en kvinna fritt kan nå livmoderhalsen med fingret, bör hon få en kort munskydd. I denna fråga är allt individuellt. En kvinna bör vägledas av sina känslor. Oftast måste du prova flera alternativ från olika tillverkare.

Baserat på recensioner är de mest populära Yuuk, LadyCup, Meluna, MCUK, Diva Cup, Keeper Cup och så vidare..

Menstruationskåpan kan vara tillverkad av både mjukt och hårt material. Det senare alternativet är lämpligt för de kvinnor som ännu inte har fött och har starka vaginala muskler.

Säkerhet och hälsa

Vid applicering av menstruationsborrningen fungerar vagina som vanligt: ​​väggarna är självrenande och fuktgivande. Detta skyddar pålitligt mot skador och infektioner. Det är värt att notera att sådana produkter är gjorda av naturgummi eller medicinsk silikon. Sådana material tillåter inte bakterier att multiplicera..

Dessutom innehåller menstruationskappar inte blekmedel, speciella tillsatser och kemikalier. Detta är den största skillnaden mellan produkter och andra produkter för personlig vård. Till exempel tillverkas tamponger av blekt och behandlas med speciella kompositioner viskosfibrer eller bomull. Efter alla manipulationer kvarstår dioxiner i sådana produkter. Dessa är biprodukter av vitning. Sådana ämnen är kumulativa gifter. De tillhör gruppen ganska farliga xenobiotika. Av denna anledning är användningen av tamponger farlig för kvinnors hälsa. Dessutom torkar sådana produkter kraftigt vagina.

Användning av tamponger kan utlösa utvecklingen av toxiskt chocksyndrom, samt bidra till bakterietillväxt. Användning av menstruationslockor orsakar inte sådana biverkningar..

Är det bekvämt att använda

Menstruationen är ett universellt botemedel. Det kan sättas in i slidan innan menstruationen för att inte missa början. Du kan använda en sådan produkt inte bara på dagtid, utan även på natten..

Menstruationsskålen stör inte aktiva sporter, eftersom den inte orsakar uppblåsthet och kramper. Munskydd är mer tillförlitliga än hygienprodukter för engångsbruk. Samtidigt är inget synligt från utsidan. Dessutom kan produkterna inte absorbera fukt. Detta gör att du kan använda menstruationen när du besöker poolen..

När man använder menstruationen är det inte nödvändigt att ha en reservdel. Dessutom finns det inget behov av att oroa sig för att produkten faller ut. Denna enhet hålls på grund av släta muskler i slidan samt på grund av vakuumet som skapas av skålen.

Menstrual burl: hur man använder

Tvätta händerna noggrant innan du applicerar menstruationen. För att underlätta införandet av produkten i vagina rekommenderar experter att du använder ett gel-smörjmedel med en vattenbas eller vanligt vatten.

Hygienprodukten ska vikas flera gånger. Det finns flera metoder. Efter detta ska koppen sättas in i slidan när den är ihop. På insidan öppnar produkten snyggt när den används korrekt.

När du sätter in produkten i slidan ska du koppla av. Om du använder en sådan hygienprodukt för första gången rekommenderas det att du inte använder den under menstruationen, men lite tidigare. Detta gör att du kan välja en mer bekväm metod för vikning och introduktion av menstruationen. På detta sätt kan du undvika obehag och obehag när du använder produkten..

C-formad metod

Denna administrationsmetod anses vara idealisk för nybörjare. När allt kommer omkring är det ganska enkelt. Till att börja med, pressa skålen med pekfingret och tummen. Som ett resultat bör den bli platt. Därefter måste den vikas i form av bokstaven C mycket tätt.

I denna form måste menstruationslocket sättas in i slidan. När det distribueras kan det uppstå brus. För att se till att produkten har stigit väl och är tillräckligt hög bör du röra vid botten med handen. Om det finns fällor i facket sätts det in felaktigt..

7-formad metod

Denna metod för att införa menstruationsborrningar i slidan anses vara den mest effektiva och praktiska. Först måste du pressa produktens övre kanter. Efter det är det nödvändigt att sänka en av enhetens kanter. Nu måste skålen rullas igen.

Menstruationslocket ska sättas in i slidan. När den öppnas kan ett ljudljud höras. Sammanfattningsvis är det värt att kontrollera hur botten på skålen är belägen. Rör bara vid den med handen. Om det finns veck, matades produkten in felaktigt.

Teknisk metod

Hur man använder menstruationslocket? En teknisk introduktion är lämplig för mer erfarna användare. Skålens kanter bör vara konkava, samtidigt som skärets kanter minskar. Produkten bör minska i diameter. Capa är redo för introduktion. Dess lilla diameter stöds av fingertrycket..

Efter introduktionen är det värt att kontrollera menstruationens placering genom att röra den med handen. Om det till och med är små veck, matades produkten in felaktigt.

Hur man extraherar?

Menstrual burl, vars recensioner mestadels är positiva, är inte för alla. Det viktigaste är att man inte bara vet hur man sätter in produkten utan också hur man tar bort den på rätt sätt. Tvätta händerna före proceduren. Efter det måste du ta fram skålens bas. Samtidigt rekommenderas inte att dra det. Till att börja med bör du bryta vakuumeffekten. Det är värt att trycka skålens botten åt sidan, fånga den med index och tumme på båda sidor. Därefter kan produkten försiktigt och enkelt tas bort från slidan..

Vad du ska göra efter extraktion?

När menstruationen har tagits bort från slidan måste den tömmas och sköljas noggrant under en ström med kallt vatten. I detta fall är det inte värt att använda tvål, även neutral. Vatten ska inte vara varmt, men kallt, eftersom blodet från det varma vattnet kommer att koagulera. Och detta kommer att komplicera rengöringen av skålen.

Efter tvättning ska menstruationslocket kokas i 3-5 minuter. Du kan också använda speciella piller för dessa ändamål. De låter dig sterilisera din menstruationskappa i kallt vatten. Metoden för att döda bakterier bör väljas utifrån situationen.

Förvara produkten i en påse gjord av bomullsmaterial. Oftast ingår en sådan handväska med en personlig vårdprodukt. Det rekommenderas inte att använda påsar gjorda av polyeten för förvaring av menstruationsskålen samt hermetiskt förseglade behållare. Väskan med produkten ska placeras på en sval plats, skyddad från direkt solljus. Annars blir enheten oanvändbar..

Kan det vara svårigheter?

Användning av menstruationskoppen kräver vissa färdigheter. För många är detta ett hinder för användningen av produkter. Vid fällning kan enheten enkelt glida ur dina händer.

Förfarandet i samband med avlägsnande av menstruationsborrningar från slidan är ganska komplicerat. Om innehållet tas bort felaktigt kan innehållet spillas. Därför rekommenderar experter att utföra en liknande procedur för första gången i duschen.

Om produkten är ur funktion

Liksom alla produkter kommer menstruationsbörjan att försvinna. Varför måste jag ändra det och hur kan jag bestämma dess olämplighet? Den exakta tidpunkten är svår att beräkna. Vissa produkter kan faktiskt användas i mer än ett år, och andra kan bara användas i en vecka. Dessutom kan en personlig vårdprodukt tillverkad av silikon pågå länge. Vissa tillverkare hävdar att produkternas livslängd är minst 10 år..

Om enheten är deformerad eller har skadats bör den bytas ut. Glöm inte att menstruationen inte är ett preventivmedel. Använd den endast för det avsedda syftet..

Inte lämplig för alla

Menstruationssilikonkoppskydd passar inte alla. Enligt recensioner känner många kvinnor när de använder en sådan personlig vårdprodukt obehag, tryck på urinröret eller ändtarmen. För vissa är sugeffekten mycket stark..

Använd inte menstruationsskålen för jungfruar, eftersom produkten kan leda till bristning eller sträckning av jungfruolmen. Om denna metod för skydd under menstruationen inte är lämplig, är det värt att överväga ett mer bekant alternativ: användningen av återanvändbara dynor. De är säkrare inte bara för kvinnors hälsa utan också för miljön..

Är det möjligt att spara?

Kostnaden för menstruationskoppen beror på materialet från vilket det är tillverkat, märke och modell. Vanligtvis är priset för en sådan produkt från 1 till 2 tusen rubel. Under ett år använder en kvinna cirka 180 tamponger. Tampaxförpackningar, där det vanligtvis finns 16 produkter, kostar cirka 160 rubel. Detta är inte den dyraste produkten. Som ett resultat spenderar en kvinna i ett år cirka 1800 rubel på tamponger. Menstruationskupan lönar sig snabbt.

Dessutom returnerar många tillverkare pengar med garanti. Med andra ord, om menstruationen inte passar, kan den ersättas med en annan modell utan extra kostnad..

Hur man använder en menstruationskappa - instruktioner för administration och extraktion, kontraindikationer, recensioner och pris

Ett användbart och mycket populärt sätt för intim hygien för en kvinna är menstruationen, designad för upprepad användning under kritiska dagar. En sådan enhet har flera namn, men funktionen är en. Om du förstår hur du använder menstruationen kan du själv välja ett värdigt alternativ till sanitetsunderlag och tamponger.

Vad är en menstruationskopp

I själva verket är detta en liten behållare tillverkad av hypoallergen medicinsk silikon, latex eller termoplastisk elastomer, som visas, enligt instruktionerna, ska sättas in i slidan i 5-12 timmar per dag, beroende på mängden kvinnliga blödningar. En sådan anordning har flera namn, bland vilka de mest igenkännliga är följande: menstruationshatt, silikonkopp för menstruation, menstruationshatt. Detta är ett bra tillfälle att byta ut tamponger och hygienunderlag, spara på personlig hygien.

Vad behövs för

Med menstruationsflöde, istället för sanitetsservetter, kan du använda menstruationsskålen, som inte adsorberar och inte absorberar blod, men naturligtvis samlar den i en speciell behållare. En sådan hygienprodukt, med förbehåll för alla sterilitetskrav, är avsedd för upprepad användning, gynekologer rekommenderar ofta den till äldre kvinnor.

fördelar

Du kan inte komma ifrån den månatliga urladdningen i reproduktionsåldern, så en kvinna måste fylla på speciella hygienprodukter för senare användning en gång i månaden i flera dagar. Den universella skålen för menstruationscykeln har flera fördelar som moderna kvinnor regelbundet använder. Fördelar med en sådan silikonprodukt:

 • möjligheten till upprepad användning;
 • brist på allergi mot hygienmaterial;
 • kontroll av utflödesvolymen, menstruationsblod;
 • användningstid är 5-10 år;
 • universell volym, tillräcklig kapacitet;
 • bekvämlighet i daglig användning;
 • brist på torrhet i slidan, obehaglig irritation;
 • närvaron av flera storlekar av menstruationskoppen.

nackdelar

Menstruationsskålen orsakar inte allergier, i modern gynekologi är en praktisk och eftertraktad produkt tillverkad av medicinsk silikon. Många kvinnor har redan utnyttjat denna utveckling och var nöjda med resultatet. Men det finns betydande nackdelar med ett sådant värdefullt förvärv, som det är viktigt att veta om innan du köper:

 • tvätta skålen efter varje användning;
 • förbjudet att använda jungfruar;
 • ansamling av sekret kan leda till stagnation;
 • absorberar endast blod, men inte slemhinnor;
 • det är nödvändigt att regelbundet ta bort menstruationskoppen och skölja;
 • obehag i början av appliceringen.

Mått

Strukturellt sett är det en speciell tratt som ser ut som en mössa som säljs i flera storlekar. Detta är nödvändigt för att underlätta regelbunden användning för att minska risken för extremt oönskat läckage. En speciell skål för menstruation kan tillverkas i följande storlekar: A, B, S, M och L. Nedan följer en kort beskrivning av varje parameter, vilket är viktigt att tänka på när man gör det slutliga valet. Så:

 • A - lämplig för kvinnor under 30 år som inte har fött barn;
 • B - lämplig för kvinnor från 30 års ålder;
 • S - volym - 15 ml, diameter och djup - 40 mm.
 • M - volym - 21 ml, diameter och längd - 40 mm.
 • L - volym - 32 ml, diameter - 45 mm.

Förberedelse för proceduren

För att följa personliga hygienregler är det nödvändigt att hålla menstruationskoppen steril, att rengöra produkten noggrant efter varje användning och att torka. Du kan byta den en gång vartannat år, men vid behov kommer silikonskålen att pågå i tio år. Det slutliga resultatet beror på användningen, men det är viktigt att komma ihåg: en engångsanvändning av en sådan innovation visas, varefter den utsätts för högkvalitativ rengöring.

Hur man använder

Innan du beställer och köper en menstruationsmössa i onlinebutiken måste du studera instruktionerna för hur du använder menstruationsmuggen. Det är viktigt att förstå principen om en sådan innovation för att inte bryta mot reglerna för användning. Silikonprodukten sätts in i vagina, installeras inuti och hålls kvar av musklerna och det skapade vakuumet. Denna lämpliga uppfinning, när den administreras korrekt, ger tillförlitligt skydd mot en patogen infektion under kritiska dagar av menstruationscykeln.

Hur man sätter in en munskydd

För att installera menstruationslocket ordentligt måste du koppla av och ta en bekväm ställning. Se till att tvätta händerna med tvål i förväg, du kan också behandla med lokala antiseptika. Att lära sig använda menstruationsbäggen är enkelt: det krävs lite övning och allt kommer att fungera. En sådan produkt är särskilt relevant när man spelar sport, reser och bara vid ökad aktivitet hos representanten för det svagare könet. Handlingen är som följer:

 • pressa en silikon munskydd först i hälften, sedan två gånger till;
 • håll föremålet med tummen och pekfingret så att locket vilar i handflatan.
 • sätt i koppen i vagina i en vinkel, men inte djup (för att inte skada slemväggarna);
 • efter installationen, bläddra munstycket för att räta ut det;
 • dra åt musklerna i slidan så att skålen står korrekt för att undvika läckage;
 • svansen kan skäras till önskad längd utan att störa formen.

Extraktionsmetoder

Det är också nödvändigt att börja ta bort menstruationslocket i en viss sekvens, men först tvätta händerna med tvål och återigen ta ett bekvämt läge i kroppen, slappna av. Hela processen för att ta bort skålen tar inte mer än en minut, men sedan måste produkten rengöras, kokas. Kvinnors handlingars sekvens beskrivs nedan:

 • ta tag i skålens bas i slidan;
 • tryck först ner locket för att bli av med det bildade vakuumet;
 • vrid koppen runt dess axel, ta sedan den långsamt och försiktigt.

Skötselåtgärder

Desinficeringsmetoder kan vara kalla och varma. I det första fallet talar vi om högkvalitativ bearbetning av en kopp med menstruationsblod under en ström av kallt vatten. Till att börja med rekommenderas att ta bort överskottsvätska med toalettpapper, en servett eller torra trasor. Därefter måste du använda för att tvätta vinäger utspädd med vatten, väteperoxid i olika koncentrationer. När det gäller de varma desinfektionsmetoderna talar vi om att koka menstruationsbäggen i saltat vatten. Så problemet med rengöring av produkten löses nästan direkt.

Varför läcker

För att få en positiv uppfattning om menstruationsbäggen kan du behöva detaljerade instruktioner, ytterligare samråd med en gynekolog. Om du bryter mot ovanstående åtgärdssekvens och elementära regler, är det möjligt att locket läcker. När en kvinna faktiskt stöter på ett sådant problem kan orsakerna till läckan vara följande:

 • otillräcklig storlek av silikonprodukt;
 • brott mot processen för att sätta locket i slidan;
 • skada på själva skålens yta, brott mot integriteten.

Kontra

Om en kvinna främst är överkänslig för latex och silikon är det bättre att inte använda den här medicinska apparaten på kritiska dagar. Begränsningar gäller kroniska infektioner i genitourinary tract, andra sjukdomar hos kvinnan. Med särskild omsorg rekommenderas det att använda menstruationskoppen för jungfruor, och det är bättre att välja sanitetsunderlag som alternativ. Behovet av att köpa och använda en skål försvinner om en kvinna bär ett barn under sitt hjärta.

Hur man väljer en munskydd

Innan du köper en sådan progressiv produkt måste du äntligen göra ett val, utvärdera för- och nackdelarna med ett sådant transparent lock för att samla menstruationsblod. På den inhemska marknaden förklaras flera erkända tillverkare som erbjuder kvalitetsprodukter med universella egenskaper. Produkter kan säljas på apotek, men det är mycket lättare att välja dem i kataloger per foto och beställa dem online. Grundläggande urvalskrav:

 • hypoallergeniskt material (latex eller silikon);
 • överensstämmelse med den begärda storleken (granska det dimensionella nätet);
 • tidstestad tillverkare (läs riktiga recensioner om sådana mössor);
 • rimligt pris (sanitära kuddar är fortfarande dyrare);
 • lång livslängd (den optimala perioden varierar från 5 till 10 år).

Nedan presenteras tillverkare av menstruationskoppar som efterfrågas på den inhemska marknaden:

 1. Diva Cup. Menstruationen är enkel att använda hemma, och produkten har utvecklats med den senaste tekniken från ett allergivänligt material. Ta inte bort skålen på 12 timmar.
 2. LadyCup. Menstruationen har en överkomlig kostnad, och i ett paket finns det flera enheter samtidigt. Du kan välja en sådan produkt inte bara efter storlek, utan också efter färg, material, form.

Du kan köpa en sådan enhet i varje apotek, men först måste du bestämma priset och den lämpligaste storleken. Den lokala gynekologen kommer att berätta i denna fråga, han rapporterar också om relevansen av ett så viktigt förvärv för en kvinna. Priserna är olika, de beror inte bara på tillverkaren av denna silikonprodukt, utan också på valet av apotek, inköpsstad. Nedan är de bästa priserna för Moskva:

Menstruationskoppar: hur man väljer, bära och inte ånga

Vad är en menstruationskopp?

Menstruationen är en individuell intim hygienprodukt som används av kvinnor under menstruationen. Skålen är en liten behållare (volym 20-40 ml) gjord av latex, medicinsk silikon eller termoplastisk elastomer.

Skålen sätts in i slidan för att samla menstruationsblod, töms och tvättas när den fylls eller minst en gång var 10-12 timme. Som regel har skålen en flexibel och tät kant, små ventilationshål under den och en svans eller ring i botten, så att det är bekvämare att ta bort skålen.

Vad är menstruationsmuggar?

Menstruationsbägare kan variera enligt olika kriterier:

Storleken. En av de viktigaste egenskaperna som du måste vara uppmärksam på när du väljer en skål. Liksom kläder kan skålar vara i storlekar S, M eller L (och till och med XL), men samma storlek kan variera mellan tillverkare, så när du väljer, var uppmärksam på skålens faktiska volym.

Mjukhet. Skålar kan vara mjukare och tätare. Denserskålar tros vara lämpliga för nybörjare eftersom de är lättare att sätta in och ta bort, men vi rekommenderar att du fokuserar på dina känslor..

Material. De flesta skålar är tillverkade av medicinsk silikon, ett allergivänligt material som är lätt att sterilisera. När du väljer och köper en skål, se till att materialet från vilket det har ett obligatoriskt intyg om överensstämmelse från tillverkningslandet (överensstämmelse med GN och SanPin i Ryssland, FDA-godkännande i USA).

Pris. Med den växande populariteten i Ryssland har ett ganska stort urval av skålar i olika priskategorier dykt upp: från budget inhemska LilaCup (från 699 rubel) till spanska Masmi (från 2360 rubel) och tyska Merula (från 2590 rubel).

Hur man väljer en menstruationskopp?

För att välja den menstruationskopp som passar dig måste du först bestämma storlek och volym. För att göra detta måste du bestämma livmoderhalsen. Det säkraste sättet är att tvätta händerna ordentligt och sätta fingrarna i slidan.

Om du lyckades sätta in fingrarna helt innan de vilar i livmoderhalsen (eller till och med inte vilar) - betyder detta att livmoderhalsen är hög, och skålar längre än 54 millimeter och en längre form, till exempel MeLuna eller Yukki skålar, passar dig stor storlek.

Om du lyckades komma in i fingrarna två tredjedelar eller halva längden, grattis - du har en mellersta mark, storlek M. Så det är värt att titta närmare på skålar från 45 till 54 millimeter långa (till exempel klassiska MeLuna och Yukki, OrganiCup, Lunette, LilaCup eller Berry Cup liten eller medelstor).

Om dina fingrar kommer in i slidan med en tredjedel, har du en låg livmoderhals, och korta och kompakta skålar passar dig - till exempel Shorty-serien från MeLuna eller basskålarna från Merula.

Tänk på att livmoderhalsens höjd kan variera på olika cykeldagar - i början av menstruationen är den vanligtvis något lägre än vanligt och stiger sedan uppåt.

Emellertid är nackhöjden inte det enda kriteriet. Ett annat viktigt villkor för att bestämma storlek är tillståndet i vaginalmusklerna. Här är de grundläggande principerna enkla: om du är under 30 år är du aktivt engagerad i sport, eller om du aldrig har fött någon, kommer skålar med en mindre diameter (upp till 43 millimeter) att passa dig. Om du är över 30 år och har erfarenhet av förlossning är det bättre att ta en större skål (44-48 mm i diameter).

Det är också värt att uppmärksamma den vanliga intensiteten i dina perioder. Om du har många perioder, ta en större kopp, om inte, ta en mindre.

För första bekanta rekommenderar vi att du tar en skål med medelhårdhet - för mjuk kan vara svår att komma in, och hårt kan vara obekvämt för kvinnor med hög känslighet i slidan (dock rekommenderas hårdare koppar för dem som leder en aktiv livsstil och går in för sport, så tänk på detta ).

Att välja den perfekta skålen kanske inte är så lätt, men om du följer alla dessa rekommendationer är din chans att få "i storlek" mycket högre. Observera att vissa tillverkare (till exempel FunCup eller MeLuna) säljer uppsättningar av två skålar i olika storlekar samtidigt, vilket är bekvämt att använda på olika cykeldagar, såväl som för dem som inte helt kan bestämma storleken.

För att göra det lättare för dig att välja en skål enligt alla kriterier använder du den jämförande tabellen över egenskaper för olika skålar: här eller här.

Hur man använder menstruationen?

Menstruationsskålen måste steriliseras före och efter slutet av varje cykel (bara koka det i rent vatten i 3-5 minuter) och tvätta noggrant under användning (koppen kan tvättas med rinnande vatten och tvål eller om det inte är möjligt för tillfället, torka av antibakteriella våtservetter). Rengör bara och gå in i skålen.

Vid början av nästa menstruationscykel, sterilisera koppen, tvätta händerna ordentligt och sätt in koppen i slidan (vi kommer att prata mer om detta senare). Efter att tillräcklig tid har gått för att fylla skålen (men inte längre än 12 timmar), rengör händerna med en ren hand, töm skålen, tvätt och återigen in.

Efter menstruation, sterilisera koppen och förvara den på en mörk, sval plats, helst i en tygpåse eller behållare med hål. Undvik att förvara skålen på ett varmt ställe eller i en plastpåse - detta hjälper bakterier att föröka sig.

Till att börja med är det bättre att öva sig i att fälla och använda menstruationskoppen hemma efter att ha säkrat en packning. Så snart du räknar ut det bekvämaste sättet att fälla och ta bort din skål är du redo att glömma packningarna och gå in i ljuset.

Hur man tar bort menstruationskoppen korrekt?

När den introduceras, passar skålen tätt mot väggarna i slidan och livmoderhalsen, så för att ta bort den, ta ett djupt andetag, slappna av och pressa sidan av skålen ordentligt med tummen och pekfingret för att bryta vakuumet. Dra ned skålen inte vertikalt, utan lite i sidled och ta sedan bort den och sväng lite.

Nybörjare rekommenderas att ta bort menstruationskoppen när du sitter på toaletten - så att du inte blir smutsig om något går fel, och plus allt i detta läge är det bekvämare att trycka lite och ta bort koppen om du inte omedelbart kan ta tag i den med fingrarna.

Kom ihåg att skålen inte kan fastna eller gå vilse inuti, och få inte panik om du inte lyckades ta bort skålen första gången - allt kommer med erfarenhet.

Skålen är bättre än kuddar och tamponger?

Skålen är ekonomisk. Även om du inte får den mest budgetmässiga skålen för 3000 rubel, kan du använda den i fem år (tillverkare av vissa skålar ökar denna period till 10 år). Detta innebär att en period kommer att kosta dig 50 rubel. Genomsnittspriset för en sanitetshandduk är 6-8 rubel, kostnaden för en tampong börjar på 10 rubel. Beräkna hur många hygienprodukter du använder i en cykel, och du kommer att inse att fördelarna är uppenbara.

Skålen är miljövänlig. Du räddar vår planet från en månatlig del av skräp i ett fall. Moderna packningar är tillverkade av syntetiska material, vilket förhindrar deras snabba nedbrytning (packningen kan sönderdelas upp till 500 år!).

Skålen är bekväm. Till skillnad från packningar rör sig skålen inte när den rör sig (inklusive under aktiv sport), det är bekvämt att sova med den även utan underkläder. Jämfört med tamponger orsakar inte koppen en känsla av torrhet i slidan och känns absolut inte inuti (med rätt introduktion och rätt storlek).

Skålen är hygienisk. Skålarna är gjorda av allergivänliga material som förhindrar irritation och allergiska reaktioner. På grund av det faktum att kopparna inte absorberar, utan helt enkelt samlar menstruationsblod, torkar de inte slidan och utgör därmed inte ett hot mot dess naturliga mikroflora. Skålens innehåll, när den är i slidan, kommer inte i kontakt med luft, vilket förhindrar uppkomsten av en karakteristisk lukt och bakterietillväxt, vilket kan observeras när du använder kuddar.

Skålen är bekväm. När du sätter i den korrekt och tömmer regelbundet skyddar skålen dig helt från läckage och orsakar inga obehag.

Jag har många perioder. Skålen läcker inte?

En vanlig vattpinne innehåller i genomsnitt 10-12 ml blod och utsöndringar, den maximala kapaciteten är 18 milliliter. Kuddarna absorberar i genomsnitt 14 ml blod, med en maximal kapacitet på cirka 20 ml.

Skålens genomsnittliga volym är 25-30 ml, och du kan välja den som passar dig. Skålar med en volym på 30 ml är lämpliga för tunga perioder (till exempel FunCup storlek B, MeLuna storlek L eller XL, Yukki storlek 2 eller Merula XL - upp till 50 ml vätska kan passa in i det alls).

En skål kan läcka om den sitter felaktigt eller är full, till exempel efter en natts sömn. Om du har överflödiga perioder - välj en större skål och ett par cykler försök att bära den hemma för att övervaka hastigheten på att fylla skålen på olika dagar i cykeln för att förstå hur ofta den måste bytas.

Kan jag använda skålen på natten?

Ja, du kan, viktigast av allt - tömma det precis innan du lägger dig. Skålen kan vara i slidan i upp till 12 timmar och läcker inte oavsett var du sover.

Är det möjligt att simma och simma med en skål??

Ja, det är helt säkert. Du kan till och med ha en vit baddräkt och dansa på stranden - ingen kommer att märka (ens du).

Vad sägs om STS?

Toxiskt chocksyndrom är en sällsynt och dödlig sjukdom som kan uppstå vid användning av hygienprodukter under menstruationen. Ursprungligen var utvecklingen av TSH förknippad med en långvarig (mer än 4-6 timmar) användning av tamponger. STS beror på det faktum att som en följd av långvarig interaktion mellan menstruationsblod, vaginal sekret och substanser som utgör tamponger, skapas en gynnsam miljö för reproduktion av bakterier, inklusive Staphylococcus aureus, som utsöndrar ett farligt toxin.

Symtom på STS är ungefär som influensasymtom och inkluderar huvudvärk, illamående, en kraftig temperaturökning, yrsel, svaghet och till och med ett utslag. TSS utvecklas snabbt och kan vara dödligt, och därför är det nödvändigt att konsultera en läkare för sin diagnos och behandling.

Det tros att skålar är mindre benägna att orsaka STH än tamponger eller till och med kuddar - för tillfället har bara ett fall av STS registrerats efter att ha använt menstruationen, och sedan, som läkarna bestämde, utvecklades det eftersom kvinnan repade vagina med introduktionen av skålen, vilket kan provocera en accelererad tillväxt av Staphylococcus aureus.

Trots det faktum att det inte fanns något vetenskapligt bevisat direkt samband mellan risken för STH och användning av menstruationskoppar, började vissa tillverkare rekommendera att tömma koppen minst en gång var 8: e timme.

Vem passar inte menstruationskoppar?

Vi rekommenderar dessutom att konsultera en gynekolog eller avstå från att använda menstruationskoppar om:

 • du är allergisk mot latex eller gummi (välj i detta fall skålar av medicinsk silikon - det är allergivänligt);
 • du har fått diagnosen prolaps av livmodern och bäckenorganen;
 • du använder intrauterin preventivmedel;
 • du har tidigare diagnostiserats med toxiskt chock-syndrom;
 • Du har nyligen genomgått en gynekologisk operation
 • du har nyligen fött ett barn eller har haft en spontanabort (menstruationskoppar kan inte användas för att samla ammar!);
 • du har en vaginal infektion (användningen av skålen måste stoppas innan full återhämtning);
 • du är en jungfru, och introduktionen av menstruationskoppen ger dig obehag (jymfruktens struktur är individuell, och därför är känslorna när du använder menstruationen också).

Var man kan köpa en menstruationskopp?

På grund av den växande populariteten för menstruationskoppar dyker upp fler och fler butiker där de kan köpas. Skålar säljs på tillverkarens webbplatser, i utvalda specialiserade onlinebutiker och till och med i stora hypermarknader online. Bara googla namnen på alla märken som nämns i vår artikel. Vi rekommenderar att du köper dina skålar på betrodda eller specialiserade platser, snarare än AliExpress och andra virtuella marknader. Där kan du hitta mirakelskålar med 50 rubel / stycke, men de har knappast intyg som bekräftar att dessa skålar är tillverkade av säkra material (medicinsk silikon kan ersättas med billigare analoger, vars säkerhet ingen garanterar).

Om du fortfarande har frågor om menstruationsmuggar rekommenderar vi att du söker efter svar på specialiserade webbplatser, till exempel här.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Förberedelser för behandling av endometrios

Det finns många läkemedel i världen för behandling av endometrios och det är ibland svårt att bestämma vilka läkemedel som är mer lämpade för dig. I det här avsnittet kan du: titta på en video om ämnet för läkemedlet, läsa recensioner av läkare, se bruksanvisningen för läkemedlet, ta reda på kostnaden....

Hur man förkortar menstruationsdagarna hemma

Det finns få kvinnor vars förordningar aldrig har ingripit. Ja, det finns situationer i livet när menstruationens början är mycket olämplig. Men detta är inte en anledning att förtvivla....