Klostilbegit och morgon

Blödning

Återbestämt, för läkaren tror att när progesteron var lågt, då finns det ingenstans att stiga. Jag insåg att det skulle vara nödvändigt att göra ultraljud och analys vid 21 DC.
Och ändå, vad tycker du om duphaston vid 12 DC? Jag hörde att han förskrivs först efter ägglossning, men det verkar för mig att ägglossning inte förekommer före 15 DC.

Prolactin är normalt, men jag fortsätter att dricka Dostinex två tabletter i veckan, som tidigare. Förra gången efter avskaffandet av dostinex ökade prolaktin kraftigt. Därför har jag inte bråttom att prata om droguttag. Men snart har jag slut på förpackningen och jag planerar att prata med min läkare om möjligheten att förskriva stödjande terapi (till exempel minska dosen). Doktor, vad tror du?

Stimulering av ägglossning med läkemedlet "Klostilbegit"

Ofta är orsaken till oförmågan att bli gravid ett barn hos kvinnor bristen på ägglossning. I denna situation kan läkemedlet erbjuda en assisterad reproduktionsmetod såsom ovulationstimulering eller induktion.

Det vanligaste läkemedlet för dessa ändamål är Klostilbegit. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man stimulerar frisättningen av follikeln med detta läkemedel, hur det fungerar och vilka resultat det ger..

Vad det är

Stimulering av ägglossning är ett komplex av läkemedelseksponering, som sker i flera steg. I det första skedet förskrivs en kvinna direkt efter menstruationen läkemedel som stimulerar tillväxten av folliklar i äggstockarna. Så snart en av dem, som kallas dominerande, mognar och når ett värde av minst 17-18 mm, injiceras en kvinna med läkemedel som stimulerar äggets snabba mognad och dess utgång från follikeln.

I det sista skedet förskrivs läkemedel som innehåller progesteron eller dess analoger för att bevara graviditet om den länge efterlängtade befruktningen ägde rum.

Var och en av dessa steg är viktigt. Stimuleringen i sig sker under övervakning av en läkare med erfarenhet av behandling av infertilitet. Den första fasen av menstruationscykeln, när en kvinna föreskrivs follikelstimulerande läkemedel, bör fortsätta under övervakning av ett ultraljud. Detta gör att du kan kontrollera storleken på follikeln, välja den lämpligaste tiden för artificiell stimulering av ägglossningen och också hjälpa till att undvika negativa konsekvenser, till exempel utvecklingen av ovarial hyperstimuleringssyndrom.

"Klostilbegit" är ett läkemedel som används i den första fasen av cykeln, vars uppgift är att främja mognad av ett friskt och fullskaligt ägg i follikeln. Det anses vara en av de mest använda, det föreskrivs som en första linje läkemedel vid behandling av funktionell infertilitet hos kvinnor.

 • Menstruation
 • Ägglossning
 • Stor sannolikhet för befruktning

Ägglossning sker 14 dagar före menstruationscykeln (med en 28-dagars cykel - den 14: e dagen). Avvikelse från medelvärdet är ofta därför beräkningen är ungefärlig.

Tillsammans med kalendermetoden kan du mäta basaltemperatur, undersöka livmoderhalsslemet, använda specialtest eller minimikroskop, ta tester för FSH, LH, östrogen och progesteron.

Otvetydigt fastställa dagen för ägglossning kan göras genom follikulometri (ultraljud).

 1. Losos, Jonathan B.; Raven, Peter H.; Johnson, George B.; Singer, Susan R. Biology. New York: McGraw-Hill. pp. 1207-1209.
 2. Campbell N. A., Reece J. B., Urry L. A. e. a. Biologi. 9: e upplagan - Benjamin Cummings, 2011.-- s. 1263
 3. Tkachenko B. I., Brin V. B., Zakharov Yu. M., Nedospasov V. O., Pyatin V. F. Mänsklig fysiologi. Compendium / Ed. B. I. Tkachenko. - M.: GEOTAR-Media, 2009.-- 496 s.
 4. https://ru.wikipedia.org/wiki/Ovulation

indikationer

Läkaren kommer att föreslå att stimulera ägglossning för kvinnor som har levt ett fullständigt sexuellt liv i minst ett år utan att använda preventivmedel, och graviditet inträffar inte.

För kvinnor över 35 år är en kritisk tröskel sex månader. Ett viktigt tillstånd - en man ska inte ha problem med fertiliteten. Spermogrammet bör visa sin fulla manliga livskraft och förmåga att befrukta ägget, annars kommer inte stimulering att ge resultat.

Metoden föreslås som ett behandlingsalternativ för kvinnlig infertilitet orsakad av ovariell dysfunktion, polycystisk, hypothalamisk-hypofysinsufficiens. Ofta hjälper denna metod gravida kvinnor som är för tunna eller för fulla, som mot bakgrund av endokrina störningar inte kan tänka sig självständigt.

Klostilbegit-stimulering utförs för kvinnor som förbereder sig för IVF eller intrauterin insemination.

Kontra

Stimulering är kontraindicerat hos kvinnor med tubal hindring. Graviditet i detta fall kan förekomma, men det kommer att vara ektopiskt och orsaka allvarliga komplikationer för hälsan och moralen hos en kvinna som drömmer om ett barn.

Stimulering görs inte heller med inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Först försöker de att behandla dessa sjukdomar, lindra symtom på patologi, förbättra endometriet.

Stimulering är oönskad om en kvinna har problem med sköldkörtelhälsa.

Om drogen

Om undersökningen lämnas kvar, och läkaren beslutade att stimulera ägglossningsprocessen med ett läkemedel som Klostilbegit, kan vi prata om början av stimuleringsprotokollet.

Verktyget i sig är ett icke-steroidalt antiöstrogen läkemedel. I måttliga doser kan den stimulera produktionen av follikelstimulerande hormon (FSH), luteiniserande hormon (LH) och prolaktin.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är klomifencitrat. Läkemedlet är i form av tabletter i en dos av 50 mg. På apotek för receptbelagda läkemedel är självmedicinering med Klostilbegit oacceptabelt.

Behandling

Det bör noteras att en universell dos för alla kvinnor och även för de flesta av dem inte finns. Detta läkemedel förskrivs uteslutande individuellt, beroende på kvinnans höjd, vikt och funktioner i hennes reproduktionsprocesser..

Hos vissa kvinnor kan follikeln teoretiskt mogna på egen hand, men ägget går inte ut; i andra inträffar inte ens bildandet av folliklar på äggstockarna. Därför väljs scheman och doseringar endast av en läkare.

Om en kvinna har en regelbunden menstruationscykel, förskrivs oftast läkemedlet från den femte dagen i menstruationscykeln. Om en kvinnas första fas av cykeln varar mindre än 14 dagar kan läkemedlet rekommenderas från och med den tredje dagen.

Det finns två scheman:

 1. Den första innebär att man tar 50 mg av läkemedlet per dag (1 tablett) i fem dagar - från 5 till 9 dagar av menstruationscykeln (bör övervägas från den första menstruationsdagen i denna cykel). Om ägglossningen inte sker dag 13-15 används den andra behandlingen i nästa cykel.
 2. Enligt det andra schemat börjar läkemedlet också börja från dag 5 och varar i fem dagar, men dess dosering ökas till 100 mg. Dosen kan variera: detta beror på hur kvinnans äggstockar svarar på läkemedlet. Eftersom uppgiften inte bara är att orsaka full ägglossning, utan också att förhindra hyperstimulering, där multifollikulära äggstockar utvecklas, finns det risk för cyster och andra allvarliga komplikationer. Ultraljudsövervakning av ovaries och folliklarnas beteende bör utföras dagligen..

Om den andra stimuleringen inte gav resultat, och det inte finns någon ägglossning, utförs den tredje kursen enligt schema nr 2. Om det inte finns något resultat, tar de en tre månaders paus och upprepar behandlingen.

En paus är nödvändig för att inte orsaka utmattning och för tidigt åldrande av äggstockarna. Totalt är det möjligt att genomföra stimulering med läkemedlet högst två gånger (tre månader och efter en paus i ytterligare tre månader).

Om graviditet inte inträffar anses läkemedlet vara ineffektivt för denna kvinna, och andra metoder rekommenderas för henne - IVF, insemination, befruktning av givarägget (om hennes eget inte mognar)

Efter fem dagars tillträde uppskattas storleken på den dominerande follikeln, och om den överstiger 17 mm införs ett läkemedel som stimulerar follikelbrott och frigörandet av ägget, dvs ägglossningen i sig själv.

Vid stimulering med "Klostilbegit", som i en liknande process med andra follikelstimulerande läkemedel, ges en hCG (korionisk gonadotropin) injektion i en dos av 5000 till 10000 IE.

24-36 timmar efter injektionen sker ägglossning. Läkaren ger detaljerade instruktioner om de dagar som anses vara bäst för produktivt samlag..

Från 10-12 dagar av cykeln kan läkemedel som Proginova, Dufaston förskrivas. De behövs för att förbereda endometriet för implantation, om befruktningen har ägt rum.

Om testet den 16-17: e dagen efter ägglossningen är negativt, visar ett blodprov för hCG inte närvaron av en utvecklande graviditet, medel stoppas och menstruationen väntar.

Bieffekter

Kvinnor som genomgår stimulering med ”Klostilbegit” klagar över allvarliga biverkningar av läkemedlet. Dessa inkluderar:

 • illamående och en känsla av tyngd i magen;
 • flatulens, diarré;
 • huvudvärk och anfall av svår yrsel;
 • nedsatt aptit i riktning mot dess ökning;
 • dåsighet och slöhet;
 • fördröjning av mentala och fysiska reaktioner;
 • synnedsättning (dubbel syn, rädsla för starkt ljus, nedsmutsning);
 • vanligare urinering;
 • torr vagina
 • svullnad och ömhet i bröstet;
 • håravfall;
 • allergi.

Dessutom klagar kvinnor ofta för att nedre del av magen gör ont, det finns inget humör, de har känslor av att "spola" blod i ansiktet, orsakar feber och svettningar. Därför rekommenderas inte Klostilbegit-värdar att köra bil och utföra högprecisionsarbete eller vidta livshotande åtgärder som kräver ökad uppmärksamhet och en tydlig vision..

Den vanligaste kvinnliga frågan om detta läkemedel är om det påverkar vikten. Svaret är otvetydigt - det påverkar, många kvinnor säger att bland stimulering med "Klostilbegotom" började de märkbart återhämta sig.

Vem ska inte ta drogen?

Bruksanvisning indikerar att läkemedlet inte ska tas av kvinnor som lider av sjukdomar i njurar, lever, tumörer i hypofysen, svår synskada, endometrios och tumörer i reproduktionssystemet.

Prestanda och effektivitet

Resultatet kan fördubbla familjens förväntningar, eftersom stimulering av ägglossning med Klostilbegit ökar risken för tvillingar med cirka 15%.

Enligt resultaten från kliniska data som erhållits under de senaste åren, användningen av detta läkemedel för behandling av anovulatorisk infertilitet hos kvinnor, sannolikheten för graviditet i en kurs når 15%, nästan 70% av kvinnorna kunde bli gravida som ett resultat av sex kurser.

Ytterligare rekommendationer

Som en förberedelse för stimulering av ägglossningscykeln genomgår en kvinna en detaljerad undersökning. Ibland startar ”Klostilbegit” inte, eftersom de inflammatoriska och vissa hormonella problem som leder till ovariell dysfunktion kan lösas även i förberedelsesteget, vilket ger kvinnan nödvändig terapi.

Ofta finns det tillräckligt med rekommendationer för viktreglering: gå ner i vikt med endast 5% av den ursprungliga massan, en kvinna ökar avsevärt sina chanser att bli mamma, hennes ägglossning återställs naturligt. Liknande rekommendationer gäller kvinnor med otillräcklig kroppsvikt - viktkorrigering och att få den till en optimal nivå kan vara mycket effektiv..

Många känner till spänningen och ångesten i samband med misslyckade försök att bli gravid. Läkare rekommenderar att lugna och slappna av, inte att uppleva misslyckade försök som en stor personlig tragedi.

Om stressen och "fixeringen" på problemet inte kommer att följa kvinnan på klackarna kommer hennes hormonella bakgrund att förändras till det bättre och ägglossningen kommer troligen att återhämta sig.

I alla fall blev många kvinnor gravid precis så - när de redan var desperata, när de inte längre väntade sig och inte nervösa på grund av oförmågan att bli gravid.

recensioner

Kvinnor som blev gravida efter stimulering med ”Klostilbegit” noterar att läkemedlets effektivitet, som deklareras av tillverkarna, skiljer sig något från den verkliga. Så de största chanserna för graviditet var, konstigt nog, inte under stimulering, utan i två två månaders kurser, när läkemedlet tillfälligt stoppades.

Många under denna period använde verktyg som Divigel externt och applicerade 3-4 mg på huden. Efter förseningen hade många kvinnor som stimulerades med ägglossning och introducerade korionisk gonadotropin på rätt dag svårt att diagnostisera graviditet. Blodtestresultaten överskattades av koncentrationen av detta hormon.

Ett negativt test mot en försening i menstruationen var inte alltid sant, eftersom vissa hade ägglossning sent, trots stimulering. Det är riktigt sällan.

Tyvärr slutar stimuleringen av ägglossning ibland inte bara med en gynnsam graviditet. Ibland är ett ägg, som bokstavligen tvingades lämna follikeln med våld, inte helt friskt och kan inte säkerställa en normal graviditet. ”Error” kryper in på den genetiska nivån från början, och sedan inträffar oftast efter stimulering ett missfall i de tidiga stadierna.

På internet finns ett tillräckligt antal recensioner av kvinnor som det här läkemedlet inte hjälpte till att bli gravid alls. Den önskade effekten uppnåddes först efter en full vila efter den första stimuleringen och upprepade procedurer, men med andra läkemedel.

Om hur läkemedel för att stimulera ägglossning påverkar en kvinnas kropp, se nästa video.

Hur Proginova hjälper dig att bli gravid med naturlig befruktning och med IVF

Hormonella störningar i den kvinnliga kroppen blir ofta ett oöverstigligt hinder för befruktningen. Därför använder läkare i den komplexa behandlingen av infertilitet hormonella läkemedel som hjälper till att normalisera den störda koncentrationen av hormoner. Vid planering av graviditet har Proginova en gynnsam effekt på alla processer i de kvinnliga reproduktionsorganen. Att ta läkemedlet ger två viktiga komponenter i en framgångsrik befruktning: tillväxt av endometrium och en tillräcklig mängd östrogen i kroppen.

Läkemedlets sammansättning och egenskaper

Proginovs hormonella läkemedel är monokomponent, det vill säga en huvudkomponent i dess sammansättning är östrogen. Detta artificiella hormon i sin sammansättning och verkan skiljer sig inte från det naturliga som produceras av de kvinnliga äggstockarna. När den kommer in i den kvinnliga kroppen omvandlas det syntetiserade hormonet till östradiol.

Östrogen och östradiol är nödvändigt för en kvinna i alla åldersstadier av hennes kroppsutveckling. Dessa hormoner reglerar konstansen i menstruationscykeln, bidrar till rätt utveckling av endometrium och början av ägglossning. Med rätt koncentration är det mindre benägna att kvinnor får huvudvärk och nervösa störningar..

Det är ett bra stimulerande äggstock. Efter det korrekta intaget börjar organen självständigt producera nödvändiga ämnen utan läkemedelsintervention..

Avsaknaden av nödvändiga hormoner kan förknippas med sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet eller under klimakteriet. Hormonalt stöd behövs också för de kvinnor som genomgår rehabilitering efter operation, till exempel efter avlägsnande av äggstockarna. Men oftast orsaken till behandling med Proginovs läkemedel är kvinnlig infertilitet.

Instruktionerna för användning av läkemedlet bestämmer administrationen av läkemedlet till kvinnor i följande fall:

 • Brist på befruktning på grund av för tunn endometrium;
 • Oregelbunden eller sämre ägglossning;
 • Icke-utvecklande graviditet eller befruktning som slutar i ett missfall;
 • Otillräcklig koncentration av östradiol, varför follikeln inte kan lämna ägget;
 • Under och efter IVF-beredning.

Läkemedlets förmåga att stimulera blodcirkulationen i moderkakan gör det möjligt att använda det efter befruktningen.

Förpackningen innehåller 21 tabletter. Ta läkemedlet dagligen i den dos som anges av läkaren. Huvudregeln när du använder Proginov är att dricka tabletter samtidigt. De börjar behandla med en regelbunden menstruationscykel den femte dagen efter början av menstruationen. Om cykeln är frånvarande eller oregelbunden börjar behandlingen varje dag som är lämplig för patienten.

Hur Proginova bidrar till befruktningen

Vid planering av graviditet förskrivs Proginova till kvinnor som snabbt vill bli barn. Läkemedlet är särskilt effektivt när patienten har svårt att bli gravid, uttryckt i sådana kränkningar:

 • Med för tunn endometrium;
 • I avsaknad av ägglossning eller dess oegentlighet;
 • Med en låg koncentration av östrogen i blodet.

Läkemedlet skapar optimala förhållanden för befruktningen, fyller på de saknade hormonerna, tvingar äggstockarna att arbeta intensivt och fruktbart. Tack vare deras aktivering under och efter terapin sker regelbunden och fullständig ägglossning. Efter att ha tagit läkemedlet i endometrium börjar tillväxten av progesteronreceptor. Det vill säga att man använder läkemedlet för att bygga upp endometriet, en viktigare effekt kan uppnås: slemhinnan i livmoderhålet är redan redo för effekterna av progesteron, och det befruktade ägget kan lätt fästas vid det.

Tilldela Proginov enligt olika scheman. Men de är alla förenade av en villkorad uppdelning i två grupper: ta läkemedlet i cykler eller kontinuerligt.

Den cykliska doseringen omfattar användningen av läkemedlet under 21 dagar, en tablett per dag (så mycket som det finns tabletter i en förpackning). Då måste du ta en paus i en vecka. Efter den åttonde dagen fortsätter behandlingen i 21 dagar. En kontinuerlig behandlingsregim innefattar att ta läkemedlet i 2-3 månader utan paus.

Hur man använder Proginov när man planerar graviditet, bara den behandlande läkaren bestämmer. Läkemedlet är ett potent hormonellt medel, därför är dess oberoende utnämning och val av dosering oacceptabelt!

Oftast, med en korrekt beräknad behandlingsregim, glömmer en kvinna om infertilitet efter en eller två terapikurser. Befruktning förekommer inte i sällsynta fall. Orsakerna till frånvaron av graviditet efter terapi är antingen förknippade med att läkemedlet förskrivs felaktigt eller med följande sjukdomar:

 • Patologier i bäckenorganen;
 • Brott mot det endokrina systemets funktion;
 • Låg tröskel för känslighet för läkemedlets komponenter.

Instruktionerna för användning av läkemedlet säger att läkemedlet är förbjudet under graviditet. Detta gäller dock endast i de fall då befruktningen inträffade naturligt utan föregående användning av läkemedel. Om graviditet uppstod med Proginov-stimulering fortsätter behandlingen i följande fall:

 • I början av graviditeten, upp till 8-10 veckor av embryoutveckling, om testerna registrerade en minskad nivå av kvinnliga hormoner;
 • Före förlossningen, om arbetet är svagt eller om en kvinna har en baby på lång sikt.

Beslutet om du ska fortsätta behandlingen med Proginova under graviditeten bör endast fattas av din barnläkare-gynekolog. Det är bäst att fråga honom i förväg vad han ska göra om testet visar två remsor: fortsätt att dricka piller eller vägra dem.

Cyclo-Proginova för befruktning

Som förberedelse för befruktningen använder läkare flera läkemedel som har en liknande effekt på äggstockarna. Dessa inkluderar Cyclo-Proginova.

Trots likheten mellan namn och handlingsdetaljer, har droger betydande skillnader i sammansättning. De viktigaste aktiva komponenterna i Cyclo-Proginov är två syntetiska hormoner - östradiol och progesteron. Följaktligen är läkemedlets kapacitet något bredare, eftersom det inte krävs ytterligare intag av andra hormonella medel vid användning av det.

Cyclo-Proginova vid planering av en graviditet tas med samma diagnoser som hans bror med samma namn, men planen för hans tillträde kommer att vara annorlunda. När allt kommer omkring bestämmer innehållet av två hormoner i beredningen nyanserna för användning och vissa försiktighetsåtgärder.

Varje förpackning innehåller 21 tabletter. Börja ta den femte dagen i cykeln med "östrogen" vita piller. De drickas i 11 dagar (i den första follikulära fasen av cykeln), sedan tas ljusbruna "progesteron" -tabletter under 10 dagar. Ta sedan en paus på sju dagar.

Hur Proginova kombineras med Klostilbegit, Utrozhestan, Dufaston

Användningen av Proginov i graviditetsplanering kompletteras ofta med andra läkemedel. Detta är nödvändigt för att öka effekten av läkemedlet eller "hjälpa" andra medel för att uppnå önskat mål, mjukgöra eller aktivera deras effekt. Tänk på de mest populära och effektiva interaktionerna..

Klostilbegit

Clostilbegit används som en stark hormoneffekt på äggstockarna för att stimulera ägglossningen. Dess aktiva substans (klomifencitrat) blockerar uppkomsten av östrogen. Läkemedlets huvudmål är att förbättra produktionen av andra hormoner: FSH och LH. De är ansvariga för början av full ägglossning.

Trots läkemedlets effektivitet kan det orsaka en farlig biverkning i form av proliferation av äggstockarna. Organen får mycket stora storlekar och når upp till 5-20 cm. Kvinnor som har visat hyperstimulering känner en allmän försämring av välbefinnandet, som manifesterar sig som förgiftning av kroppen. Ofta är det möjligt att hjälpa patienter i detta fall endast under stationära förhållanden.

När Klostilbegit och Proginova används tillsammans observeras inte sådana biverkningar. Proginova fyller östrogener "förstörda" av Klostilbegit och normaliserar den hormonella bakgrunden, så att kvinnan inte känner farliga symtom.

Liksom annan hormonterapi utförs behandlingen under övervakning av en läkare som övervakar förändringar i patientens tillstånd vid ultraljud.

Stimuleringsschemat för ägglossning av Klostilbegit och Proginova regleras individuellt. Emellertid utförs läkemedel oftast enligt denna teknik.

Från och med 5-8: e dagen av cykeln visas patienten som tar Klostilbegit. Efter behandlingsstart börjar läkaren att övervaka äggstockarnas tillstånd och väntar på att folliklarna ska växa till rätt storlek. Därefter ges kvinnan en hCG-injektion, som "får" mogna folliklar att spricka så att en gul kropp bildas istället.

Efter att läkaren är övertygad om att ägglossningen har skett börjar de ta Proginov, vilket kompenserar för det östrogen som saknas.

Utrozhestan

Med tanke på att läkemedlet endast innehåller ett hormon kombineras Proginova vid planering av graviditet ofta med läkemedel som innehåller progesteron. Deras mottagning på samma gång gör att du kan komplettera varandras handling.

Således, när man planerar graviditet, kan Proginova och Utrozhestan ge de nödvändiga förutsättningarna för en fullständig befruktning: östrogen förbereder endometriet, och progesteron "tillåter" fostret att fixa sig ordentligt i livmoderns väggar.

Dufaston

Vid planering av graviditet fungerar Proginova och Duphaston som allierade och förstärker och kompletterar varandras handlingar.

Genom att sammanföra dem uppnår de omedelbart två viktiga mål: normalisera tjockleken på endometrium och koncentrationen av de nödvändiga hormonerna.

Proginova med IVF

Proginova med IVF används för samma ändamål som för naturlig befruktning. Dessutom är förekomsten av läkemedlet i kryoprotokollet berättigat i alla stadier av in vitro-befruktning.

Proginova före IVF behövs för att normalisera den tunnare endometriet. Intag av läkemedlet utförs enligt ett individuellt schema under minst 3 veckor. Effektiviteten av terapin övervakas av en läkare som använder ultraljuddiagnostik, så att, om nödvändigt, doseringen av läkemedlet justeras.

Före kryoprotektion stoppas inte läkemedlet för att upprätthålla en stabiliserad hormonell bakgrund. Av samma anledning måste Proginova, efter embryoöverföring, intas i en individuell dos. För närvarande är fostret kopplat till livmodern oerhört viktigt för rätt hormonkoncentration.

Under graviditet efter IVF används läkemedlet för att skydda fostret så mycket som möjligt mot hormonell obalans. Det drickas upp till tio veckor efter befruktningen så att östrogennivån förblir normal. Sedan börjar en gradvis minskning av doseringen, så att läkemedlet stoppas med 15 veckor.

Kontraindikationer och biverkningar

Proginova är ett potent läkemedel som innehåller syntetiskt hormon. Därför bör dess användning vara motiverad. Före möten kommer läkaren att förskriva följande undersökningar för kvinnan för att minska risken för biverkningar:

 • Blod- och urintest;
 • Gynekologisk undersökning;
 • Studie av hormonell bakgrund;
 • Ultraljud
 • Mammografi.

Närvaron eller frånvaron av kroniska sjukdomar, deras stadie- och kursegenskaper specificeras. Läkemedlet är förbjudet att användas av kvinnor vars diagnos har avslöjat följande avvikelser:

 • Individuell känslighet för den aktiva komponenten i läkemedlet;
 • Blödning
 • Misstänkt bröstcancer;
 • Akut trombos;
 • Amningstid;
 • Patologi i lever och gallvägar;
 • pankreatit
 • Anemi;
 • Störningar i fettmetabolismen;
 • Barn under 18 år.

Särskilda försiktighetsåtgärder kräver utnämning av läkemedlet för sådana patologier:

 • Diabetes;
 • mastopati;
 • Migrän;
 • hypertoni;
 • Myom;
 • Epilepsi.

Trots att Proginova påverkar kroppen försiktigt, jämfört med andra hormonella läkemedel, finns det fortfarande risk för biverkningar.

Dessa inkluderar sådana manifestationer av kroppen:

 • hjärtklappning;
 • Avföringsstörningar i form av förstoppning eller diarré, magsmärta;
 • Depression;
 • Minskad sexlyst;
 • Synskada;
 • Allergisk reaktion;
 • Förändringar i kroppsvikt (minska eller öka);
 • Utseendet på överdriven kroppshår;
 • Bröstförstoring och ömhet;
 • Livmoderblödning.

Om denna symptomatologi visas måste du konsultera en gynekolog som kommer att förskriva ett läkemedelsavstängningsschema.

Omedelbar medicinsk hjälp är nödvändig om följande symtom utvecklas när du tar läkemedlet:

 • svimning;
 • Hosta med blodig sputum;
 • Gulsot;
 • Nedsatt tal och vision;
 • Svullnad och smärta i benen;
 • Kvävning.

I detta fall bör läkemedlet avbrytas. Men detta betyder inte att hormonersättningsterapi inte passar dig, du kan välja andra tabletter. Din läkare kommer att förskriva dem..

Graviditetsplanering: indikationer för bruksanvisning av Klostilbegit

För några decennier sedan kunde många par inte få barn och levde med en fruktansvärd diagnos av infertilitet, men tack vare utvecklingen av modern vetenskap, som har lärt sig att stimulera ägglossning hos kvinnor, har många "infertila" par underbara barn.

HCG-injektion kontra follikelstorlek

I händelse av att graviditet inte inträffar på grund av problem med mognad av follikeln hos en kvinna, bestämmer gynekologen att stimulera ägglossning med Klostilbegit.

Patienten föreskrivs hormonella läkemedel, och om det inte finns ett brott i den dominerande follikeln mot bakgrund av deras intag, men tvärtom regresserar han in i en cysta, beslutar läkaren att injicera hCG - korionisk gonadotropin - som fungerar som en konstgjord faktor för brott i follikeln.

Under en ultraljudsundersökning, så snart läkaren diagnostiserar att det erforderliga antalet folliklar har vuxit till 1,7-1,8 cm, ges patienten en injektion, vilket kommer att bli ett incitament för den slutliga mognaden av omogna ägg, kommer att provocera ett brott i follikeln, vilket resulterar i att de mogna ägg lämnar äggstockskroppen.

Efter injektionen har kvinnan obehagliga känslor i nedre del av buken, på grund av en ökning av äggstockarna i storlek, men detta symptom indikerar inte frigörandet av ägget, detta bekräftar bara ultraljud.

Hur man tar läkemedlet för att bli gravid - instruktioner

I kombination med andra metoder för att stimulera ägglossning används vanligen Klostilbegit. Läkemedlets huvudeffekt är att öka nivån av follikelstimulerande (FSH) och luteiniserande (LH) hormoner. Tillsammans med detta finns det en ökning av produktionen av prolaktin, vilket förhindrar ägglossning, därför är det nödvändigt med konstant övervakning av dess nivå.

Enligt bruksanvisningen föreskrivs Klostilbegit till en kvinna från den femte till den nionde dagen i menstruationscykeln. Dosen väljs i varje fall individuellt, baserat på resultaten av laboratorietester för kroppshormoner, vanligtvis börjar med 50 mg. Ta det en gång, på natten. När du tar läkemedlet varannan till tredje dag, rekommenderas det att genomföra en kontroll-ultraljud tills folliklar av önskad storlek erhålls.

Om ägglossning sker under stimulering, men graviditet inte inträffar, föreskriver läkaren kvinnan Klostilbegit i samma dos för en annan behandlingskurs.

Om doseringen valdes korrekt, minimeras de negativa konsekvenserna av att ta läkemedlet och efterföljande graviditeter uppstår utan problem.

Clostilbegit och alkohol

Vid planering av graviditet är alkohol och Klostilbegit absolut oförenliga, särskilt om problem uppstår med befruktningen. Men i livet finns det ofta fall där behandling med infertilitet pågår i flera år, så ibland tillåter en kvinna eller en man sig ett glas vin eller ett glas öl - och vid denna tidpunkt är det värt att stoppa, eftersom Klostilbegit och alkohol är oförenliga.

Detta förklaras väldigt enkelt, processen för oxidation av alkohol - etanol sker i levern, men Klostilbegit bryts också ned på samma plats, och vid vilken tidpunkt vilken av ämnena börjar sönderdelas i levern är inte känd först, och om läkemedlet blir det första kommer effekten att minska avsevärt, vilket betyder, all flerdagars behandling kommer att bli intet. Dessutom kan leversymbios av läkemedlet och etanol orsaka hepatit.

 • Illamående,
 • Huvudvärk,
 • Nedsatt syn.

Vad är priset på läkemedlet på apotek?

Clostilbegit är långt ifrån ett billigt läkemedel, därför bör det under behandlingen vara försiktig med din kropp. Det genomsnittliga priset på Klostilbegit varierar i intervallet 600-1000 rubel per 10 tabletter per flaska (dos - 50 mg), beroende på apoteksmarginalen och regionen. Tillverkaren är det ungerska företaget Egis.

Om traditionell medicin: är oregano tillåtet under graviditeten, vad säger recensioner om det?

Vilka antihistaminer som kan tas under graviditet kommer att diskuteras i den här artikeln..

Analoger av läkemedlet

Läkemedlet har en analog, det vill säga den aktiva substansen är identisk med klomifen, detta är Fertomid, till skillnad från Klostilbegit finns det i tre doser - 100 mg, 25 mg och 50 mg. Det finns också andra analoger av Klostilbegit:

Recensioner om stimulering av Klostilbegit med Proginova

För en större sannolikhet för ägglossning föreskriver läkaren en tandem från Proginova och Klostilbegit, detta är nödvändigt för att "mildra" effekten av klomifen. Proginova ordineras från 5 till 21 dagar av cykeln för att förhindra för tidigt åldrande och utmattning av äggstockarna hos kvinnor. Här är vad de skriver om resultaten av behandling med Klostilbegit i recensioner på Internet:

De stimulerade Proginova och Klostilbegit i två cykler i rad, den andra blev mycket framgångsrik - vi har en son.

Kseniya:

Hon blev gravid efter den första kursen med clostilbegit + Proginov, till och med hCG-injektioner behövdes inte.

Larisa:

Det gjordes två försök av Klostilbegit och Proginova, medan det inte lyckas, säger läkaren om att ersätta Proginova med ett annat läkemedel.

På Internet kan du hitta många entusiastiska och negativa recensioner om Klostilbegit för att stimulera ägglossning, i alla fall måste en kvinna fatta beslut, och glöm inte att varje organisme är individuell, och om du tror på din styrka, kommer en efterlängtad graviditet definitivt att komma.

Om stimulering av ägglossning med clostilbegit i videon:

Vi kommer att stimulera. Och jag drack inte korrekt!

vilket jag är mycket glad om någon är intresserad av början på mina "promenader" i G. här https://www.stranamam.ru/post/2984495/
Generellt sett pratade vi länge, diskuterade mina scheman, analyser, ultraljud, utnämningar av föregående G. Hon förklarade för mig vilka mediciner som föreskrivs för vad.
Nedersta raden: hon gillade inte min gula kropp på bilderna. Hon är själv ultraljuddiagnostiker och säger att kanske inte follikeln spricker och ägglossningen inte inträffar, eftersom corpus luteumformen inte är som den ska. Hon sa att det inte var någon mening med att dricka Proginov i mitt fall, eftersom hon föreskrevs att växa endometrium, och det skulle inte hjälpa min follikel spricka. Men Utrozhestan beordrade fortfarande att dricka för att stärka graviditeten. Och en sak till är viktig. Hon beordrade att dricka det inte som föregående G. föreskrev det för mig. Inte från dag 16 till dag 25, utan beroende av äggdagen! Och ta med sin tillträde till slutet av cykeln och ENDAST GÖRA TESTET OCH SLUTA på att dricka det.

Flickor! Detta är vad vi, "små flygplan", här i SM ofta diskuterade! Innan det fick jag ordinerat exakt från 16 till 25 dagar. Sedan sa de mig att vänta på en försening, göra ett test och om //, så kom. Men hur kan jag vänta på denna försening om M, efter dess avbokning, kommer om tre dagar, och jag har en cykel på 35 dagar, det vill säga efter avbokningen finns ytterligare 10 dagar kvar innan förseningen? Det var vad jag frågade henne. Till vilket jag fick ungefär följande svar: "Naturligtvis kommer du inte att vänta. Vi föreskriver det för medicinska ändamål så att M kommer regelbundet, så att endometriumet växer. Och om du planerar B, bör du dricka det från ägglossning (till exempel genom att spåra det) och till sista dagen cykel, och där är det enligt situationen. Antingen ett test eller blod för HCG "

Så nu tar jag tester, kontrollerar rörens tålamod och gör stimuleringen i nästa cykel. Jag hoppas att allt kommer att vara okej.
Visst har någon redan genomgått ett passtest, berätta om det inte är svårt, hur görs det och gör det ont? Tack på förhand

Funktioner för stimulering av ägglossning med clostilbegit

En metod för att artificiellt påskynda graviditeten är att stimulera ägglossningen. Ofta används stimulering med clostilbegit för dessa ändamål. Innan du litar på en läkares recept måste du studera läkemedlet, dess funktioner och användningsvillkor.

Stimulering av ägglossning

Modern medicin använder omfattande metoder för stimulering av ägglossning för att eliminera infertilitet och andra problem som stör störningen. De mest populära är hormoner som bara ibland provocerar ägglossning utan att återställa den naturliga handlingsmekanismen. För att stimuleringen ska vara effektiv och inte skada kvinnans kropp måste du först ta reda på orsakerna till ägglossningsstörningar och eliminera dem.

Mycket ofta gör kvinnor misstag när man försöker utvärdera folliklarnas prestanda genom att hålla en bastemperaturgraf. Detta värde är inte bevis i en enda form, inte heller med regelbunden mätning över flera cykler. Därför, om läkaren ställer en diagnos baserad på en graf över bastemperatur, bör du kontakta en annan specialist. Således görs många felaktiga diagnoser och behandling föreskrivs till nackdel..

Grafen är endast indikativ i samband med andra studier och kan bekräfta diagnosen baserad på andra analyser. Under undersökningen orsakar hormonella tester svårigheter. Läkarna vet ofta inte exakt vilka hormoner de ska kontrollera. Det är värt att notera att progesteron, som är mest känt bland massorna, ofta indikerar patologier som inte finns där. Och allt eftersom läkaren felaktigt tilldelade studietiden.

Med dåliga resultat är det värt att upprepa testerna 2-3 gånger. Dessa indikatorer är beroende av många faktorer, därför kan de enkelt ge falsk information. Det rekommenderas att ta tester i olika laboratorier och genom tiden.

Kontraindikationer för stimulering är avvikelser från prolaktin, sköldkörtelhormoner och manliga hormoner. Ibland, när dessa hormoner återställs, upprättas naturlig ägglossning och ingen ytterligare behandling krävs.

Möjliga kränkningar efter stimulering av ägglossning:

 • brister i mag-tarmkanalen;
 • störningar i centrala nervsystemet;
 • bildandet av cyster;
 • ovariell hyperstimulering;
 • olika störningar i det endokrina systemet;
 • accelererad äggstocksutmattning;
 • äggstocksbrott;
 • övervikt;
 • multipel graviditet.

Brist på ägglossning indikerar inte ett enda problem. Detta fenomen indikerar indirekt hälsoproblem i allmänhet. Innan du utsätter kroppen för risken bör du tänka på alternativa metoder för att återställa ägglossningen.

Klostilbegit: indikationer och kontraindikationer

Clostilbegit - antiöstrogener i tabletter som innehåller klomifen och används för att stimulera ägglossningen. Antiöstrogen påverkar östrogenreceptorer i äggstockarna och hypofysen. Små doser av läkemedlet påskyndar produktionen av gonadotropiner (FSH, LH, prolaktin) och provoserar frigörandet av ägget från follikeln, medan stora, tvärtom, hämmar.

Läkemedlet är effektivt i infertilitet av följande skäl:

 • manlig faktor;
 • rörfaktor (kontrollera äggledarnas tålamod);
 • endometrial skador, polyper, endometrit och andra endometriala patologier;
 • partners inkompatibilitet.

Förhållanden som inte kräver Klostilbegit:

 • hypotyreos (brist på sköldkörtelhormoner);
 • hyperprolaktinemi (hög prolaktinnivå).

Det finns alltid en risk för felaktig diagnos av anovulation eller ett felaktigt sexuellt mönster under ägglossningen. Läkare rekommenderar 10-14 dagar av cykeln för befruktning med artificiell stimulering.

Endast en erfaren läkare kan bestämma hur motiverat användningen av ett stimulerande läkemedel är. En utökad undersökning utförs preliminärt, vars resultat kommer att säga dig: finns det ett skäl till oförmågan att bli gravid, särskilt frånvaron av ägglossning, eller är det någon annan faktor. Detta är oerhört viktigt eftersom det finns många orsaker till infertilitet: hinder i äggledarna, spridning av livmoderns endometrium, hormonobalans.

Det är också viktigt att utesluta den manliga faktorn, eftersom infertilitet ofta diagnostiseras omedelbart hos båda parterna. Efter att ha genomfört alla nödvändiga studier och med regelbunden ultraljudövervakning kan Klostilbegit användas för att stimulera ägglossningen. Ultraljudsskanning bör bekräfta frånvaron av ägglossning på grund av att follikeln inte utvecklas eller inte når önskad storlek. I detta fall är målet med stimulering att aktivera follikelväxt.

indikationer:

 • infertilitet (ofta anovulatorisk);
 • metrorragi;
 • amenorré;
 • galaktorré;
 • Stein-Leventhal syndrom;
 • Chiari-Frommel syndrom;
 • androgenbrist.

Läkemedlet är uppenbart olämpligt för kvinnor som har:

 • äggstocksfel;
 • cyster i äggstockarna;
 • tumörer i hypofysen;
 • hypofunktion i hypofysen;
 • neoplasmer i könsorganen;
 • endometrios;
 • njur- eller leversvikt;
 • metrorragi, vars orsak inte har klargjorts;
 • överkänslighet;
 • graviditet.

Bland biverkningarna av att stimulera ägglossning med Clostilbegit, huvudvärk och yrsel, bromsa reaktioner, illamående och kräkningar, buksmärta, dåsighet eller irritabilitet, kan ofta urinering skiljas. I sällsynta fall är depression, allergiska reaktioner, utvidgning av äggstockarna, synskador, ömhet i bröstet.

En överdos är full av illamående och kräkningar, ansiktsspolning och synskada. Efter läkemedelsavbrott löser symptomen vanligtvis på egen hand.

Under behandlingen bör patienter utesluta alkoholhaltiga drycker. Alkohol är helt kontraindicerat i förberedelserna för befruktningen, det ökar risken för biverkningar från stimulering och stärker det redan manifesterade.

Behandling

Preliminära test hjälper till att bestämma dosen av läkemedlet. De individuella egenskaperna hos varje patient beaktas också. I de flesta fall är stimuleringen komplex och övervakas nödvändigtvis med ultraljud.

 1. Innan ägglossningen. Stimulering börjar mellan 5 och 9 dagar av cykeln, men i frånvaro av en cykel kan du starta i vilket som helst annat. Clostilbegit ordineras 50 mg en gång om dagen. Det rekommenderas att ta p-piller före sänggåendet. Kursen varar i fem dagar. Efterföljande ultraljud. Det kommer att göra det möjligt att bestämma tillväxthastigheten för folliklarna, att bedöma endometriet. Dessa två indikatorer ger en normal uppfattning. Om testerna efter stimulering är i ordning, injiceras patienten med humant korioniskt gonadotropin (ruttet, ovitrel, profas) i en mängd av 5000-10000 IE. Hormonet provocerar ägglossning nästa eller en halv dag nästa dag och förhindrar follikelregression.
 2. Efter ägglossningen. Gestagens förlopp (duphaston, utrozhestan). Två veckor efter ägglossningen måste du donera blod och bestämma nivån på hCG, genom vilken du kan bekräfta graviditet.

För att konsolidera resultatet kan läkaren rekommendera ett särskilt schema för sexuell aktivitet för ägglossningsperioden. Det är mycket viktigt att bedöma endometriumets tillstånd. Clostilbegit kan orsaka östrogenbrist i endometrium, och då är livmodern inte redo att acceptera fostret. För att undvika en sådan biverkning måste du ta östrogeninnehållande läkemedel (proginova, mikrofollin).

Tecken på ägglossningens utveckling:

 • indikatorer för tvåfas bastemperatur;
 • ökade nivåer av luteiniserande hormon (LH);
 • en ökning av progesteron i mittfasen av cykeln.

Det är värt att överväga förekomsten av blödning efter ägglossningen. Om det inte fanns någon urladdning, men ägget släpptes, måste du göra ett graviditetstest.

Kursuppspelning

I det fall Klostilbegit inte fungerade under den första cykeln upprepas kursen i nästa cykel och doseringen ökas till 150 mg per dag eller tillsätt ytterligare fem dagar. Totalt ska en kvinna ta högst 1 g läkemedel per kurs. Läkarna rekommenderar starkt att du inte missbrukar droger för stimulering. Klostilbegit visas bara sex gånger under livet. Annars kan läkemedlet leda till hyperstimulering, utmattning av äggstockarna, för tidig menopaus och cyster..

Efter misslyckad ägglossning (när graviditet inte har inträffat) upprepas kursen med samma dos.

Funktioner av läkemedlet

Läkemedlet kan inte tas utan recept från läkare. Clostilbegit interagerar normalt med gonadotropinhormoner.

Innan kursen ska du utvärdera den hormonella bakgrunden. Läkemedlet är effektivt vid en normal koncentration av endogena östrogener, men har en liten effekt med en låg nivå av östrogen och fungerar nästan inte med brist på gonadotropa hormoner i hypofysen.

Ofta, efter stimulering med Klostilbegit, inträffar graviditet inte under behandlingen, utan mellan olika kurser. Läkemedlet ger 10-13% för en framgångsrik befruktning, även om chansen ökar med varje upprepad kurs. För alla sex kurser är oddsen 30-60%. Det optimala antalet kurser i rad är 3. Om det inte blir något resultat efter behandlingen måste du genomgå en undersökning igen.

Vid stimulering av ägglossningen med Klostilbegit måste du noggrant övervaka levern. Gynekologen måste övervaka funktionen hos äggstockarna, tillståndet i slidan, livmoderhalsen (fenomenet "pupillen"). Patienten ska försiktigt köra fordon, undvika att arbeta med koncentration och snabb respons.

Innan du använder Klostilbegit är det värt att förbereda sig för en eventuell multipel graviditet. I 5-10% efter stimulering föds tvillingar. En kvinna bör också noggrant övervaka hennes tillstånd, eftersom att ta läkemedlet ibland provocerar en ektopisk graviditet och ovariebrott.

Konsekvenser av stimulering med clostilbegit

Klostilbegit hjälper till att uppnå ägglossning, men utesluter inte patologier som kan utvecklas i samband med befruktningen och graviditeten. De olösta orsakerna till anovulation påverkar implantatet av embryot och utvecklingsprocessen.

Du kan inte ta Klostilbegit utan utnämning av läkare eller självständigt öka dosen. En stor dos förstärker inte effekten utan hindrar bara frigörandet av ägget. Dessutom kan en överdriven dos provocera ut cysten. Effekten kvarstår i flera år, men eftersom beståndet av kvinnliga könsceller är begränsat leder aktiv stimulering till hyperfunktion i äggstockarna. Rätt dosering hjälper till att undvika sådana fenomen, därför finns det fortfarande chanser för en efterföljande graviditet utan patologier.

Läkemedlet i sig påverkar pH och densitet hos livmoderhalsslemet, vilket bestämmer överlevnadstiden för spermier i slidan. Dessa fenomen leder till det faktum att graviditet oftast inte inträffar under behandlingen, utan i pauser. Sedan återgår balans och viskositet till det normala, och befruktningen är lättare.

Läkemedlet förbättrar produktionen av hypofys- och hypothalamhormoner, som i sin tur stimulerar äggstockarna och folliklarna mognar. Med rätt dosering och efterlevnad av alla läkares föreskrifter garanteras graviditet med 30%.

Hoppas på graviditet

Clostilbegit kombineras vanligtvis med andra läkemedel. Det lägsta målet med stimulering är att provocera mogningen av minst ett ägg. Läkemedlet ökar nivån av FSH och LH, vilket ökar koncentrationen av prolaktin. Emellertid kan överskott av prolaktin förhindra ägglossning, så hormonnivåerna måste kontrolleras. Det finns specialläkemedel för att minska det..

Ultraljudsövervakning börjar en vecka efter kursstart. Efter skanning utförs det varannan 2-3 dag tills follikeln mognar (20-25 mm).

Klostilbegit vid manlig infertilitet

Clostilbegit används också för att korrigera infertilitet hos män. Läkemedlet är effektivt vid låg spermakoncentration i sperma. Diagnosen baseras på två spermogram tagna med intervaller på 14 dagar.

Män kan ta 50 mg 1-2 gånger om dagen i 6 veckor. Behandlingsprocessen övervakas med spermogram.

Klostilbegit och Utrozhestan

Kontrollera kompatibiliteten för läkemedel Klostilbegit och Utrozhestan. Är det möjligt att dricka dessa läkemedel tillsammans och kombinera deras intag.

Ingen interaktion upptäckt.

Ingen interaktion upptäckt.

Kontrollen genomfördes på grundval av referensböckerna för läkemedel: Vidal, Radar, Drugs.com, "Medicines. En manual för läkare i 2 delar", red. Mashkovsky M.D. Idén, gruppering och selektiv manuell analys av resultaten utfördes av kandidaten för medicinska vetenskaper, allmänläkare Shkutko Pavel Mikhailovich.

2018-2020 Combomed.ru (Combomed)

Alla kombinationer, jämförelser och annan information som presenteras på webbplatsen är bakgrundsinformation genererad i ett automatiskt läge och kan inte tjäna som en tillräcklig grund för att besluta om behandlingstaktik och sjukdomsförebyggande, liksom säkerheten för att använda läkemedelskombinationer. Läkarkonsultation krävs.

Ingen interaktion hittades - det betyder att läkemedlen kan tas tillsammans, eller att effekterna av gemensam användning av läkemedel inte har studerats tillräckligt för närvarande och det tar tid och ackumulerad statistik att bestämma deras interaktion. Specialkonsultation behövs för att ta itu med frågan om samadministrering av läkemedel.

Interagerar med läkemedlet: *** - innebär att i databasen över officiella kataloger som användes för att skapa tjänsten hittades en interaktion statistiskt registrerad av resultaten av forskning och användning, vilket antingen kan leda till negativa konsekvenser för patientens hälsa eller öka en ömsesidig positiv effekt, vilket också kräver specialistråd för att bestämma taktiken för vidare behandling.

Klostilbegit - när är ägglossning? (Graviditetsstatistik!)

Tidpunkten för början av ägglossningen efter att ha tagit Clomiphene hos olika kvinnor kan variera, eftersom Klostilbegit inte orsakar ett brott i follikeln och frigörandet av ägget direkt utan bara stimulerar tillväxten och mognaden. Den vanliga början av läkemedlets gång är 9 dagar före den planerade ägglossningen. Detta är nödvändigt för att ha tid att dricka 5 dagar, plus att det fortfarande finns några dagar kvar för att bygga upp endometriet.

Vilken dag i cykeln inträffar ägglossning efter Klostilbegit?

"Klostilbegit" är ett hormonellt läkemedel, den huvudsakliga aktiva ingrediensen är klomifencitrat. Det stimulerar mognaden av folliklarna, verkar på äggstockarna och hypofysen på ett sådant sätt att produktionen av FSH och LH ökar. Det främjar follikulär tillväxt.

Äggfrisättningsdatumet beror på dosen av läkemedlet, follikelmognadshastigheten för en viss kvinna och funktionerna i cykeln (tidig eller sen ägglossning). Med otillräcklig koncentration av klomifen eller om det inte är lämpligt är anovulation möjlig.

Läkemedlet stimulerar inte själva follikelbrottet, till exempel en hCG-injektion, men är ansvarig för tillväxten och mognaden av den dominerande follikeln. Det har en indirekt effekt på ägglossningen.

Så snart follikeln växer till cirka 18-24 mm i storlek frigörs det mogna ägget. Detta händer vanligen den 12 - 16: e DC med en 28-dagars cykel.

Viktig (!) Stimulering av ägglossning utförs under övervakning av ultraljud. Detta är nödvändigt för att se startindikatorerna: storleken på folliklarna, deras antal, tjockleken på endometrium osv. Dessutom övervakas kroppens reaktion på läkemedlet - hur snabbt folliklarna och livmoderns epitel växer och om de når en storlek som är tillräcklig för ägglossning.

Standard kurs i mottagningen "Klostilbegita" för befruktningen

Vanligtvis bestämmer läkaren början av kursen cirka 8-10 dagar före det förväntade datumet för follikelbrott och frigörandet av ägget (UC). Detta görs för att få tid att dricka hela kursen och fortfarande hade cirka 5-7 dagar kvar tills ägglossningen (till exempel för att öka endometriumet, om det behövs med läkemedlet Proginova). Allt är rent individuellt och beror på det specifika fallet..

Om till exempel din menstruationscykel är 28 dagar inträffar antagligen ägglossning vid 14 DC. Början av att ta läkemedlet vid 5: e DC.

Obs (!) Startdatum för att ta läkemedlet beror på den långa follikulära fasen. Om cykeln är kortare än referensen - startdagen justeras till den personliga varaktigheten för den första fasen, det vill säga, den startar inte den 5: e, utan den tredje dagen. Och tvärtom, med en cykel på 33 dagar, förskrivs stimulering med "Klostilbegit" från den 9-11: e DC igen efter ultraljudsövervakning.

Den vanliga kursen att ta ”Klostilbegita” är 5 dagar, 50 eller 100 mg dagligen i en eller två doser.

Alla har sina egna problem, stimulering hjälper någon att bli gravid första gången, någon gör det inte, din huvudrådgivare är din läkare. Och om du har frågor om den utsedda kursen - tveka inte att fråga din gynekolog om alla möten.

Vilken tid är bättre att dricka Klostilbegit

Läkemedlet kan drickas före och efter måltider. Viktigt är endast regelbundenhet och lika intervall mellan doserna.

När det gäller tiden är det bäst att dricka Klostilbegit före sänggåendet. Detta görs för att lättare tolerera möjliga biverkningar:

 • dåsighet;
 • ovariesmärta;
 • illamående
 • värmevallningar och andra.

Om du redan har börjat läkemedlet på en annan tid på dagen - fortsätt att hålla fast vid lika stora tidsintervaller.

I det fall då läkaren förskrivar två tabletter per dag, det vill säga 100 mg ”Klostilbegit” - vilket är bättre, bryta dem i morgon- och kvällsmat eller dricka två tabletter en gång om dagen på en gång? Det mest korrekta alternativet är att fråga din gynekolog. Kvinnor i olika situationer föreskrivs och så och så.

En enda dos är lättare att följa, men en ökad terapeutisk dos orsakar kraftigare biverkningar (inte alla).

Clostilbegit 100 mg kan delas upp i 2 50 mg eller en gång 100 mg

En dubbel mottagning kräver mer noggrannhet, eftersom du måste observera en 12-timmars paus, men i svåra fall (till exempel PCOS och andra) är detta läge att föredra.

Tilldela inte dig själv Klostilbegit

En gynekolog eller reproduktivolog utvärderar nödvändigtvis situationen för en kvinna - en anamnesis, samtidiga sjukdomar, anledningen till att läkemedlet ordineras. Det är ganska naturligt att doseringen, dagen för inledningen av inloppet, dagen för ägglossningen och ytterligare mediciner är olika för många. Olika organismer, olika problem.

Det är viktigt (!) Innan stimulering av ägglossning, för att inte ge onödig belastning på äggstockarna, utesluter läkaren andra möjliga orsaker till att graviditet inte uppstår:

 • undersöker ett spermogram;
 • utesluter sexuella infektioner: klamydia, trikomoniasis, ureaplasma och andra;
 • utvärderar en kvinnas hormonella bakgrund baserat på analyser. I händelse av kränkningar - är det vettigt att först justera hormonerna och eventuellt kommer graviditet att inträffa på egen hand;
 • inriktar sig på diagnostik av rörens passbarhet;
 • ser till att det inte finns någon ägglossning i tre eller flera cykler i rad (med hjälp av follikulometri). Eller finns det anledning att tro att ägget är av dålig kvalitet.

Klostilbegit är ett kraftfullt hormonellt läkemedel. Det kan orsaka hyperstimulering av äggstockarna - detta är till exempel en av de allvarligaste komplikationerna av IVF. Därför, medan du tar medicinen MANDATORY medicinsk och hårdvara övervakning.

Klomifenbaserade läkemedel kan använda högst sex kurser under en livstid. Annars kan du enkelt få för tidig utmattning av äggstockarna - tidig menopaus..

Varför dricka Klostilbegit med sin normala ägglossning?

På jakt efter ett svar på den här frågan granskade jag många recensioner och kommentarer från planerande kvinnor. Så här gick olika gynekologer fram för utnämningen av Clomiphene:

 • när allt är i ordning med analyserna (hormoner, permeabilitet, spermogram, ägglossning), men graviditeten inte inträffar - antas det att det finns problem med kvaliteten på UC. Ytterligare stimulering hjälper till att odla ett ägg som är mer kapabelt befruktning och normal vidareutveckling av embryot. Förresten, UC mognar i 90 dagar och det finns ett antal aktiviteter för att oberoende förbättra dess kvalitet;
 • Du kan öka chanserna för en kvinna att bli gravid med framgång genom att stimulera utvecklingen av inte bara en utan flera folliklar samtidigt. Efter "Clomiphene" finns det sannolikheten för multipel ägglossning och följaktligen multipel graviditet;
 • i IVF-protokollet, till exempel, utförs stimulering för att växa så många folliklar som möjligt och få maximalt antal ägg för punktering;
 • när man använder assisterade reproduktionsmetoder, såsom IUI (intrauterin insemination), för att öka chanserna för framgångsrik befruktning i denna cykel;
 • "Klostilbegit" har förmågan att ackumulera sin stimulerande effekt. Speciellt om ägglossning inträffar, men sällan (till exempel hos kvinnor efter 35 år). Detta innebär att du i framtiden kan få en mer oberoende ägglossning.

Klostilbegit och övervikt

Enligt kliniska prövningar orsakar läkemedlet förlust eller viktökning hos varje tusen - tiotusen kvinna som tog Klostilbegit. Med andra ord är sannolikheten för betydande återhämtning efter stimulering liten..

Det finns recensioner av kvinnor som har återhämtat sig efter flera kurser, men denna biverkning kompenseras lätt genom att helt enkelt ersätta skadliga produkter med mer användbara.

Detta är intressant (!) Goda nyheter för alla som älskar att äta. Det är exakt bevisat att för att få en idealisk kropp är inte mängden produkter viktigt utan deras kvalitet. Det är viktigt att inte svälta! Hunger orsakar bara stress och får dig att äta ännu mer. I stället för en bit kaka, ät gröt med nötter och torkad frukt. Istället för pizza med korv - gröt med sallad och köttbullar.

Om du behöver gå ner i vikt - kom inte efter för chockdieter som lovar snabba resultat på kort tid. Brist på vitaminer, mineraler, proteiner, fetter och kolhydrater är mycket mer skadligt för graviditeten än att vara överviktig.

Fungerar Klostilbegit om det finns övervikt

Det beror på hur många extra kilo. Enligt studier sågar en BMI på 30 nästan helt reproduktionsfunktionen. I detta fall kanske du inte ens tas för IVF..

Om BMI är från 25 till 29, "Klostilbegit" kan mycket väl fungera (det finns recensioner av kvinnor som rådde som ett resultat av stimulering och de som inte hjälpte behandlingen).

Parallellt med detta rekommenderar gynekologer att man tappar 5-10 kg för att öka sannolikheten för UC-frisättning och minska potentiella risker för modern och fostret. Det kan vara:

 • utveckling av diabetes hos gravida kvinnor;
 • abort på grund av ett stort antal manliga hormoner;
 • takykardi, hypertoni, etc..

Tecken på ägglossning

När det stimuleras av "Klostilbegit", är det vanligaste tecknet på början (och tillvägagångssätt) för ägglossning äggstocksmärta.

Många kvinnor skriver att vid stimulering kan inte ägglossning missa just på grund av ett mer uttalat smärtsyndrom.

Från erfarenhet (!) Definierade jag, även utan stimulering, mycket tydligt när början av den bästa perioden för befruktningen exakt från den uttryckta smärtan. Ibland behövdes till och med en No-Shpa. Och detta är med en dominerande follikel.

Clomiphen stimulerar ofta mognad av inte en utan flera folliklar samtidigt. Följaktligen före ägglossningen kommer det att finnas en märkbar pressning, bristande smärta i äggstockarna och smärta från brist och frisättning av follikulär vätska.

Andra tecken på ägglossning efter behandlingen är inte så uttalade som äggstocksmärta..

Den bästa riktlinjen (och ett måste vid stimulering) är follikulometri. Läkaren kommer att bestämma med säkerhet om ägglossningen ägde rum, och om inte, hur många och i vilken storlek dominerande folliklar är..

En injektion av hCG under stimulering med "Klostilbegit"

HCG-injektion behövs för att initiera brottet av en äldre follikeläggutgång. Så snart övervakning av ultraljud visar en tillräcklig follikelstorlek (20-23 mm) utlöser en injektion av CG ägglossningsprocessen. De kommande två dagarna efter detta kommer YAK att vara.

Om du inte administrerar hCG-läkemedel är en sådan utveckling av händelser möjlig:

 1. Det kommer att finnas sin egen ägglossning;
 2. Follikeln kommer inte att spricka utan börjar sakta regressera (tömma).
 3. Follikeln kommer att fortsätta att växa, mer än 24 mm i diameter, och kommer därför att bli en cysta.

Läkaren fattar ett beslut om en hCG-injektion under stimulering (enligt tillväxtdynamik), och även baserat på tidigare erfarenheter (huruvida denna kvinna har haft fall av cystabildning tidigare).

Från recensioner: Om ultraljud visar en stor dominerande follikel, redan odlad till 23-24 mm, föreskriver läkaren en hCG-injektion så att follikeln inte växer till en cysta, men råder.

Om det var ägglossning, men graviditeten inte inträffade efter stimulering - vanligtvis upprepas stimuleringsförloppet i nästa cykel eller med ett intervall, det beror allt på samtidiga sjukdomar.

Progesteronsupport efter Klostilbegit

Läkemedlet påverkar livskraften i corpus luteum, dess förmåga att producera progesteron. Därför föreskriver läkaren mycket ofta i en cykel med stimulering av Clomiphene ytterligare progesteronstöd - Dufaston eller Utrozhestan - efter ägglossning.

Vid stimulering av ägglossning med Clostilbegit föreskrivs ofta progesteronstöd Dufaston eller Utrozhestan

Standardkurs från 16 till 25 DC. Om du har sen ägglossning (efter den 14: e DC), är startstödet dagen efter follikelbrottet (sett på en ultraljudssökning) i 10 dagar. Sedan, på den 11: e DPO, måste du göra ett graviditetstest och avbryta progesteron med ett negativt resultat.

Första gången graviditet efter Klostilbegit med statistik

Enligt en undersökning inträffar graviditet i den första stimuleringscykeln (inklusive Klostilbegit) på ungefär var femte.

I den andra stimuleringscykeln med eller utan förändring i schemat (eller en paus efter den första cykeln) inträffar befruktning i 10% av fallen.

I den tredje stimuleringscykeln (eller vila, om en paus är planerad i den tredje cykeln), är cirka 6% av de som planerar att bli gravid.

Befruktning inträffade några månader efter stimulering hos 5% av de svarande. Cirka 60% av kvinnorna har inte blivit gravida.

Med andra ord, under de första tre månaderna från stimuleringsstart (inklusive efter Klostilbegit) blir ungefär en av tre kvinnor gravid. I allmänhet är framgången med användning av stimulerande läkemedel 40%! Detta är en mycket bra och uppmuntrande indikator..

Följ läkarens rekommendationer, övervaka din livsstil och mer positiva tankar! Framgångsrik stimulering!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försening av menstruationen

Försenad menstruation, de främsta orsakerna utom graviditet
Normalt varar menstruationscykeln 21 till 35 dagar. Varje kvinna har sin individuella varaktighet, men i de flesta av dem är intervallet mellan menstruationen lika eller skiljer sig från varandra med högst 5 dagar....

Hur du får din period efter att ha gått ner i vikt

Det faktum att snabb viktminskning är skadligt för kroppen vägrar många att tro och fortsätter att använda de mest otroliga metoderna för självtortur tills det finns hälsoproblem....

Varför är menstruationen brun

Varje flicka (kvinna) vet att menstruationen börjar från en viss ålder börjar hos flickor. Tyvärr, men ofta sa många mödrar i bästa fall sina döttrar något liknande: ”Du kommer att få blodutsöndringar....