Hur man vet när den första menstruationen börjar

Ansvarsfrihet

Denna artikel är co-skriven av Laura Marusinec, MD. Dr. Marusinets är en certifierad barnläkare i Wisconsin. Utexaminerades från Wisconsin Medical School of Medicine 1995.

Antalet källor som används i den här artikeln: 15. Du hittar en lista över dem längst ner på sidan..

Den första menstruationen är alltid väldigt spännande och till och med skrämmande! Den första menstruationen indikerar att du växer upp och blir en kvinna. Och för varje tjej händer detta vid olika tidpunkter. Det finns inget sätt att veta exakt när din första menstruation kommer att börja, men det finns flera tecken som du kan gissa på början av menstruationen.

När börjar det första månatliga testet för flickor

I varje flickas liv kommer ett ögonblick när hennes kropp förändras. Figuren blir mer feminin, bröstet börjar bildas, och med det menstruationscykeln visas den första menstruationen. Alla dessa processer är sammankopplade, därför är det mycket viktigt att förklara och förbereda flickan för dessa viktiga metamorfoser. Som regel faller puberteten till 11-14 år, men varje organism är individuell, så kritiska dagar kan gå antingen senare eller tidigare. I alla fall är många flickor mycket oroliga för förväntningarna. Kroppen skickar ofta tips för att hjälpa till att förutse när den första perioden börjar. För att vara redo för detta ögonblick kan du klara ett enkelt test för att bestämma början av menstruationen.

Test för flickor på utseendet på den första menstruationen

Experter har utvecklat enkla tester för flickor som hjälper till att avgöra när den första menstruationen börjar. Om en flicka undrar när min första menstruation börjar bör jag först svara på följande:

 • Hur gammal är du?
 • Växer ditt bröst?
 • Visades armhålan och könshår?
 • Har du märkt en klar eller vitaktig vaginal urladdning??
 • Känner du ofta humörsvängningar?

Om testet godkänns av en tjej på cirka 12 år gammal, och alla frågor besvaras positivt, kommer de första perioderna troligen inte att ta lång tid. Du måste förbereda dig för detta evenemang, ha med dig en sanitetsdyna för att inte bli förvirrad vid det avgörande ögonblicket.

Vanligtvis börjar hormonet östrogen, ett par år innan menstruationen börjar, aktiveras. Under dess inflytande växer livmodern, mjölkkörtlarna, bäcken expanderar och en midja visas. Figuren av flickan börjar ta feminina konturer. Från och med därefter bör man förbereda sig för början av menstruationen.

Tecken på den första perioden

Som regel åtföljs menstruationen av vissa obehagliga upplevelser. Den första menstruationen hos flickor är inget undantag, så det är mycket viktigt att varna om möjliga symtom:

 1. I nedre del av buken finns dragsmärta och en känsla av fullhet.
 2. Ofta förändring av humör är en föregångare av den första menstruationen.
 3. Buken kan svälla.
 4. Ökad känslighet för svullna bröstkörtlar.
 5. Huvudvärk och svaghet kan vara ett tecken på att närma sig menstruation..
 6. Fläckar från vagina.

Den första menstruationen är ett mycket avgörande ögonblick i varje flickas liv. Mamma bör förbereda dem för detta evenemang, förklara varför detta händer, prata om funktionerna i personlig hygien i dessa dagar och hur man använder sanitetsunderlägg korrekt..

Hur ska den första menstruationen se ut?

Menstruationen manifesteras av blodig vaginal urladdning, som bör vara mörkröd eller brun. De första perioderna kännetecknas inte av ökad intensitet, men det finns undantag. Flickor som först möter ett liknande fenomen kan vara rädda, men detta är en normal manifestation av den första menstruationen. Mängden utsläpp når ibland 150 ml, vilket inte är farligt om flickans välbefinnande förblir inom normala gränser. Men om håret blödar snurrar huvudet, ansiktet blir blekt, ett svimningstillstånd uppstår, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Vad man ska göra om den första menstruationen börjar

Om flickan redan vet att hon snart förväntar sig betydande förändringar i livet och vissa besläktade besvär, bör hon övervaka sitt välbefinnande. Innan den första menstruationen börjar finns det en smärta i nedre del av buken, en förändring av humör, svullnad i bröstet, utseendet på vita på underkläder.

Alla dessa tecken indikerar att du måste vara redo för menstruation när som helst, att bära en packning och utbytbart underkläder. Vad man ska göra om menstruationen gick för första gången?

 1. Du behöver inte få panik, detta är helt normalt.
 2. Först måste du gå på toaletten, byta underkläder och fästa packningen på rena trosor.
 3. Om det plötsligt inte fanns någon packning till hands kan du lägga toalettpapper vikta flera gånger i trosor. Det finns troligtvis hygienprodukter i skolan på sjuksköterskans kontor, så du bör kontakta henne för hjälp..
 4. Under den första menstruationen kan obehagliga känslor i nedre del av buken uppstå, vilka är svåra att tolerera. I detta fall måste det alltid finnas ett sätt att eliminera smärtsymtom..
 5. Du kan fästa en varmvattenflaska i magen. Detta kommer att lugna smärta och minska intensiteten i menstruationen. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig så att de inte kyler inre organ.
 6. Om plötsligt kritiska dagar överträffar dig plötsligt och en brun fläck visas på dina kläder, kan du binda en tröja i bältet för att dölja besväret och ta bort spår av blod hemma med kallt vatten.

Hur lång menstruation varar

Som regel går de första perioderna från 3 till 5 dagar. Men på grund av den instabila initiala cykeln kan denna period vara annorlunda. Överskridande av veckotiden kan dock indikera en patologi eller hormonell obalans, så du bör konsultera en läkare. Nästa menstruation bör helst börja om 28-30 dagar, men i de tidiga stadierna av cykelbildningen uppstår en sådan noggrannhet sällan.

Oavsett ålder då den första menstruationen började kan cykeln vara instabil under hela året: menstruationen försenas antingen eller kommer framför schemat. Sådant hormonellt beteende betraktas som normalt i början, eftersom den normala cykeln håller på att upprättas. Men om menstruationscykeln efter 2 år inte har stabiliserats, bör du rådfråga en läkare och göra tester för könshormoner.

Hygienprodukter för flickor med menstruation

Det finns olika hygienprodukter som kvinnor använder under menstruationen. Men inte alla är lämpliga för flickor under deras första kritiska dagar..

För flickor är sanitetsunderlag bäst lämpade. De har en speciell självhäftande yta som bör limmas på underkläderna. Den mjuka släta ytan är i kontakt med kroppen och absorberar alla sekret. Packningar finns i olika storlekar, beroende på hur mycket vätska de kan ta upp. Typiskt indikerar antalet droppar som visas på förpackningen hur mycket utsöndring de kan absorbera..

Packningen måste bytas minst var 3-4: e timme, även om den ännu inte är fullmättad. Blod är en gynnsam grogrund för patogena mikrober som kan leda till inflammation.

Mer uppmärksamhet bör ägnas åt personlig hygien. Det rekommenderas att rengöra de yttre könsorganen i menstruationsblodet efter varje förändring i läggningen. Detta måste göras mycket noggrant för att inte skada slemhinnan.

Det finns speciella kuddar för nattetid. De kännetecknas av deras stora storlek och förmåga att absorbera mycket vätska. De kan användas för att undvika nattläckor..

Teoretiskt, från den första menstruationen, kan användning av tamponger tillåtas. Men för en tjej är det bättre att först lära sig att använda enklare medel, till exempel packningar. Du kan använda tamponger under den första menstruationen endast de minsta storlekarna, ändra minst en gång var tredje timme. Om långvarig bärning av en dyna kan leda till multiplikation av patogena mikrober, bidrar tampongen, medan den i en varm, fuktig miljö, ytterligare till utvecklingen av bakteriesjukdomar.

Gynekologers åsikt

Läkarna säger att test som bestämmer början av den första menstruationen är villkorade. Det beror på individuella egenskaper. Ärftliga faktorer, näring, livsstil, tidigare gynekologiska sjukdomar - allt detta kan påverka bildningen av flickans cykel avsevärt. Ofta kommer de första kritiska dagarna tidigare för dem som är engagerade i sport eller är överviktiga, medan flickor i asthenisk fysik väntar längre på sina perioder.

Orsaken till för tidig menstruation, när de uppträder vid åtta år gamla, kan vara hormonsvikt, sköldkörtelsjukdom, störning av äggstockarna, binjurarna och hypofysen. Samtidigt, om flickan vid 15 års ålder inte hade haft "dessa dagar", är detta en anledning till oro, eftersom ett sådant fenomen kan indikera patologier och försenad sexuell utveckling. I båda fallen kan den genetiska predispositionen fungera som den dominerande faktorn. Därför, för att veta säkert, bör du konsultera en gynekolog som hjälper dig att identifiera problemet och berätta för dig sätt att lösa det.

Det är mycket viktigt att det finns stöd under denna period. Mamma bör varna den växande dotter om vad som ska hända med henne och vad som måste göras. Du bör också lära flickan att övervaka hygien och övervaka välbefinnande. När det gäller speciella hygienprodukter rekommenderar läkare att använda kuddar för att komma igång. Även om många experter inte ser hinder för användning av tamponger i så ung ålder, kommer dock kuddarna att vara mer tillförlitliga. För att vara säker kan du använda kuddar med högre absorptionsförmåga, medan tamponger bör vara de minsta.

Sammanfattning

Att växa upp en flicka är en ansvarsfull process. Det är viktigt att förbereda henne ordentligt för denna händelse, eftersom en tjej, efter att ha stött på menstruation för första gången, kan bli rädd för blödning. Det är nödvändigt att förklara för henne att denna process är förknippad med den huvudsakliga kvinnliga förmågan - att fostra och föda ett barn. Var inte blyg för att be mamma eller äldre flickvänner om råd, eftersom menstruation är en naturlig process och varje kvinna upplever det. Test för att bestämma den första menstruationen kan föreslå en ungefärlig start, men mycket beror på enskilda faktorer. Du bör lära dig att lyssna på din kropp, som ger tydliga ledtrådar, och vid eventuella avvikelser, kontakta omedelbart en läkare.

Testa när den första menstruationen börjar för flickor [gratis online]

Den första menstruationen är en efterlängtad men samtidigt glad, spännande och till och med skrämmande händelse. När allt kommer omkring kommer de att vara signalen att gårdagens tjej förvandlades till en tjej, att hon nu har fått en helt ny status, tack vare vilken hon kan utföra ett verkligt mirakel - ge ett nytt liv.

Tonåringar upplever förväntningarna på menstruation på helt olika sätt. Någon är helt lugn och försöker inte ens förstå kärnan i de kommande förändringarna, någon har länge fått reda på intressanta stunder från sin mamma eller äldre syster och är fullt beredd på att växa upp. Men i de flesta flickors hjärnor torkar flödet av frågor relaterade till detta inte ut.

De studerar noggrant olika webbplatser, kommunicerar på forum, laddar ner specialapplikationer på smartphones osv. Och utan undantag försöker de hitta ett test som exakt kommer att avgöra när deras perioder kommer att börja och vilka är de första tecknen på menarche.

Finns det ett universellt sätt att beräkna ankomsten av menstruation, hur exakt den är och hur, trots allt, är det att förstå att regleringen är "på gränsen" - vi kommer att ta reda på vidare.

Test för flickor: "När man ska vänta på den första menstruationen"

Populära online-resurser, tryckta publikationer erbjuder olika testalternativ för flickor, vilket hjälper till att beräkna när de första perioderna börjar. För att få ett resultat är det som regel nödvändigt att utse:

 1. Din exakta ålder, höjd och vikt.
 2. Åldern då mamma var när hon gick menstruerad.
 3. Hur gamla var de första tecknen på bröstsvullnad?.
 4. Visades håret i armhålorna och på pubis (när det blev märkbart).
 5. Är vit eller någon annan vaginal urladdning närvarande.

Flickor svarar ofta på frågor om liknande profiler kollektivt och svaren kan ofta matcha.

Och när testet godkändes, men hans förutsägelser inte förverkligades för alla, börjar paniken: ”Min vän och jag svarade på frågorna på samma sätt, men hon hade redan sin period och det gjorde jag inte! Vad är det för fel på mig? När bör min period börja med mig? ”.

Det finns faktiskt ingen anledning att oroa sig i en sådan situation.

När allt kommer omkring, om du till exempel har samma hårfärg, ögon och läppform med en skrivbordsgranne betyder det inte att du är tvillingar, eller hur? Så resultaten av sådana tester kan antingen sammanfalla 100% eller inte sammanfalla alls. Det beror på kroppens individuella egenskaper och många andra faktorer, inklusive ras, plats, livsstil etc..

Tecken på de första kritiska dagarna

Om du tittar på statistiken för att ta reda på när den första menstruationen börjar hos flickor, kan du bli ännu mer förvirrad.

Enligt olika opinionsundersökningar och studier kan menarken vara så ung som 8–9 år, eller få dig att vänta till 15–16 års ålder.

I själva verket kan du noggrant observera kroppens beteende helt utan olika tester och statistisk information för att fastställa menstruationens ankomst med nästan hundra procent noggrannhet.

Så låt oss prata mer i detalj om tecknen på att närma sig menstruation. Ett av de tidigaste tecknen på pubertet är uppkomsten av vit vaginal urladdning. Cirka 8-15 månader efter dem kan du vänta på början av menarken.

Under denna period förändras flickans figur märkbart - midjan visas, brösten och höfterna ökar. Dessutom börjar hår växa på benen, pubis, i armhålorna, hudormar och akne kan förekomma i ansiktet, ryggen.

Alla dessa fenomen är förknippade med ökad hormonproduktion på grund av uppväxt..

Följande symtom talar om den överhängande metoden för kritiska dagar:

 • Smärta av en dragande och värkande karaktär i korsryggen och buken.
 • Känslighet och till och med ömhet i bröstet.
 • Ofta humörbyte (kommer aldrig från irritabilitet, aggressivitet, tårfullhet).
 • Illamående, en förändring i smak i mat, förlust eller omvänt ökad aptit.
 • Dåsighet eller sömnlöshet (sömnstörning).

Alla dessa symtom är inget annat än PMS (premenstruellt syndrom), vilket är en absolut variation i normen och bör inte orsaka oro om det inte åtföljs av andra symtom, såsom temperatur, obehag, klåda i könsorganen. Sådana symtom kan indikera en infektion i kroppen och kräver brådskande ingripande av en specialist..

Hur ska det första menstruationsflödet se ut?

Många flickor, för första gången som möter menstruation, är mycket rädda, för tidigare var blod för dem uteslutande ett tecken på skada.

Därför är det mycket viktigt att förklara för tonåringen att i detta fall mekanismen för utseende av blodig sekretion är helt annorlunda, helt förklarbar och helt normal.

Det finns ingen enda norm för vad som bör vara fördelningen under menarken. Deras färg kan variera, oftast en hemlighet:

 • klar röd,
 • brun,
 • vinröd,
 • mörkbrun etc..

Detsamma gäller intensiteten i menstruationen - varken magra eller riklig reglering bör skrämma tonåringen, så det är mycket viktigt att förklara alla nyanser för flickan i tid.

Vad du ska göra om din första period plötsligt börjar

Det viktigaste i denna situation är att inte bli förvirrad. Menstruation är en helt naturlig process, som varken borde vara rädd eller generad. Om du märker uppenbara tecken på början av den första menstruationen, måste du möta dem helt beväpnade. Detta underlättas av:

 1. Menstruationskalender. Markera det ungefärliga startdatumet för menarchen i den med hjälp av din mor eller äldre syster, så att du inte ger kritiska dagar en chans att överraska dig och så panik.
 2. Dagliga kuddar. Trots sin lilla storlek kan dessa hygienprodukter hålla mängden blod som vanligtvis släpps ut under den första menstruationsdagen.
 3. Stöd för vänner och familj. Tveka inte att be om hjälp från en flickvän, sköterska eller lärare om du plötsligt började reglera, och det finns inga kuddar eller tamponger med dig.
 4. Vaksamhet. Försök vid varje paus eller några timmar att besöka toaletten, så att du inte missar ögonblicket då menstruationen går. Bär inte bara kuddar i handväskan utan också underkläder för alla fall.

Ofta kommer menarken åtföljd av yrsel, spasmer, drakningar i nedre del av magen, etc. Det är inte nödvändigt att uthärda allt detta. Utan att vänta på de kritiska dagarna, kontakta en gynekolog som kommer att råda ungdomar som får ungdomar eliminera smärta under reglering.

Viktig! Självskrivande antispasmodika och smärtstillande medel är strängt förbjudet!

Hur länge håller menstruationen

Den genomsnittliga varaktigheten för en menarche är 3-7 dagar. Men faktiskt, hur mycket den första menstruationen går beror på många faktorer, inklusive det:

 • vid vilken ålder började kritiska dagar,
 • vilken höjd och vikt har en tonåring,
 • hur riklig urladdning etc..

Villkoren påverkas också av tonåringens hälsotillstånd, hur aktiv hon är under denna period. Externa faktorer som säsongsbetonade, klimat, livsmedelskvalitet, stress etc. kan inte uteslutas..

Hygienprodukter för flickor

Vad är bättre att använda i tonåren - kuddar eller tamponger? Tvister om detta ämne är permanenta och sannolikt kommer experter aldrig att komma till enighet.

Varje åsikt som talar för (eller till nackdel) för vissa hygienprodukter har rätt att existera.

Men om vi studerar de mest rimliga synvinklarna kan vi dra slutsatsen att både tamponger och kuddar kan användas från början av menarchen, se till att följa följande fem regler:

 1. Tvätta händerna noggrant med tvål innan du byter hygienprodukter..
 2. Tabu: utgångna tamponger och kuddar med löpt ut.
 3. Rätt val av fonder beroende på mängden sekret.
 4. Byt dynor och tamponger när de fylls, men minst 4 gånger om dagen.
 5. Tvätta med varmt vatten och tvål minst två gånger om dagen.

Viktig! Menstruationsflödet är en idealisk miljö för utveckling och reproduktion av olika patogena mikroorganismer. Om du inte följer de nödvändiga hygienåtgärderna utsätter du dig för olika allvarliga sjukdomar.

Läkarnas åsikt

Experter är eniga om att varje flicka efter grundskolåldern bör besöka en gynekolog. Och detta faktum är obestridligt, särskilt när det gäller puberteten.

Det är under bildandet av reproduktionssystemet att det finns en hög risk för olika sjukdomar i sexuella och hormonella sfärer..

Att ignorera vikten av att besöka läkare kan leda till oåterkalleliga konsekvenser som inte bara påverkar flickans välbefinnande, utan också om hon till och med kan få barn i framtiden.

Slutsats

Ett sådant till synes banalt fenomen som en menarche för en flicka kan förvandlas till chock och stress. Därför är alla mammors huvuduppgift att korrekt och snabbt presentera sina döttrar all information relaterad till pubertetsprocessen.

Det är viktigt att förklara tonåringen att under kritiska dagar finns det inget skrämmande och skamligt, att de inte behöver starta samtidigt för alla och fortsätta på samma sätt. Uppskjut inte samtal om en möjlig graviditet, behov och skyddsmetoder, konsekvenserna av oskyddat kön, typer av preventivmedel etc..

Påbörja regelbundna besök hos en tonårsgynekolog i tidig ålder.

Och viktigast av allt - gör allt för att din dotter är öppen med dig i allt, inte blyg och inte rädd för att ställa frågor till henne om något ämne. Endast på detta sätt kommer du att säkerställa hennes säkerhet och din egen sinnesfrid.

Hur mycket hjälpte artikeln dig?

När flickor börjar menstruation - vilka tecken tyder på en tidig debut

När flickor börjar menstruera tyder detta på att ett nytt och intressant stadium av uppväxt öppnar för dem. Det kommer att åtföljas av okända upplevelser och upplevelser. För att förhindra att en sådan händelse blir en överraskning måste du kunna känna igen tecknen på överhängande menstruation och veta hur man förbereder sig på den.

Som statistiken visar, kommer moderna flickor menstruationen mycket tidigare än i tidigare generationer.

Nu anses det vara normalt om det första menstruationsflödet hos flickor uppträder från 11 till 15 år. När menstruationen börjar tidigare än tio år kan vi prata om tjejens tidiga utveckling och mognad.

Om förseningen i menstruationen varar upp till 16 år betyder det att tonåringen står bakom sexuell utveckling.

Ankomsten till den första menstruationen beror på hur fysiskt utvecklad flickan är, på en ärftlig predisposition, en balanserad kost, regionen där du bor, och även sjukdomar som överförts i barndomen.

Utseendet på en tidig menark kan orsakas av hormonell misslyckande, överdriven fysisk ansträngning för barnets kropp, samt avsaknad av näringsämnen. Det finns fall då den första menstruationen hos flickor visas i åldern 18-19. Naturligtvis bör denna situation diskuteras med gynekologen..

Ibland rekommenderar läkaren hormonbehandling, eftersom följande faktorer är orsakerna till en så lång försening:

 • otillräcklig utveckling av äggstockarna;
 • misslyckande i hypofysen;
 • hormonella störningar;
 • känslomässiga och psykiska störningar;
 • andra enskilda skäl.

Det finns några tecken som gör att du kan känna igen den första menstruationen. Flickans fysiska tillstånd och känslomässiga stämning förändras markant. De mest synliga tecknen på denna process är följande:

 • fysiska förändringar i flickans kropp. Figuren får en mer feminin och rundad form;
 • smärta i nedre buken;
 • förtjockning av könshår och hår i armhålorna;
 • något ökad yttre könsorgan;
 • aktivering av svett och sebaceous körtlar. Det leder till överdriven svettning av barnet, till uppkomsten av hudormar i ansiktet, bröstet och ryggen;
 • uppträdandet av mjäll, som barnet inte hade förut. Hårrötterna blir snabbare smutsiga och fetare;
 • huvudvärk;
 • plötsliga humörsvängningar, rörelse och tårfullhet;
 • konstant känsla av trötthet och likgiltighet, aggressivt beteende utan anledning.

Och även om information om vilka kritiska dagar som kan hämtas från Internet, bör huvudrollen för att bekanta flickan med de kommande förändringarna i kroppen tillhöra hennes mor. Därför är det viktigt att upprätthålla ett förtroendeförhållande så att en tonårsflicka alltid kan vända sig till en familjemedlem i frågor som är intressanta för henne.

För att den första menstruationen ska gå igenom tjejen på ett säkert sätt måste mamma vara beredd så mycket som möjligt för denna händelse. Vad måste göras:

 1. Köp speciella sanitetsdynor för tonåringar. De är mer praktiska och bekväma att använda i denna ålder. Det finns också tamponger som kan användas utan att skada jomfruhinnen från den första menstruationen. Men gynekologernas åsikt om användningen av tamponger i en så tidig ålder är tvetydig.
 2. Ha smärtstillande medel i medicinskåpet som kan användas för att eliminera smärta hos barnet.
 3. Samtal med flickan om vikten av att upprätthålla hygien. I hur många år bör menstruationen börja med 100% sannolikhet ingen kan förutsäga, men efter att ha förklarat för flickan om de eventuella negativa konsekvenserna av att hygien inte följs kan multiplikation av patogena mikroorganismer och utvecklingen av den inflammatoriska processen undvikas.
 4. Köp en speciell kvinnokalender eller installera ett program på din telefon som registrerar början och slutet på kritiska dagar. Och även om det tar ungefär ett år eller mer att ställa in cykeln, måste du vänja dig med att markera dagarna för början och slut på menstruationen nu.

Under den första menstruationen är användning av kuddar mer föredraget än tamponger, eftersom det i detta fall är möjligt att observera de första blodutsöndringarna, deras färg, struktur och lukt.

För en tonårsflicka innan menstruationen började var blod ett tecken på skada eller skada. Därför bör du förbereda barnet i förväg och ungefär förklara blödningsmekanismen.

Ett litet test, när den första menstruationen börjar hos flickor, kommer att hjälpa till att avgöra hur mycket barnets kropp är redo för ytterligare vuxen ålder. Så måste du svara på följande frågor:

 1. Hur gammal är flickan? I de flesta fall börjar menstruationen vid 11-14 år. Om flickan har uppnått den angivna åldern ska du prata med barnet och förklara vilka förändringar som inträffar i hennes kropp.
 2. Vid vilken ålder var hennes mors första menstruationsflöde? Som regel sammanfaller perioden för början av menstruation hos mor och dotter.
 3. Finns det könshår och armhålshår? Dessa tecken på menstruationens tillvägagångssätt kan uppstå flera år före menstruationens början.
 4. När började brösten växa och formas? En lätt svullnad eller ökning av mjölkkörtlarnas storlek uppträder också 1-2 år före den första menstruationen.
 5. Finns det någon vit urladdning? Cirka sex månader före den första menstruationen börjar leukorré (speciell fysiologisk urladdning) frigöras från slidan. Utsläppets färg är gulaktig eller nästan genomskinlig med en sur lukt..

Genom att växla svara på ovanstående frågor kan du grovt förstå när din period bör börja. Denna process beror på egenskaperna hos flickans kropp. Därför, om det är en liten försening i den första menstruationen, oroa dig inte och oroa dig. Kanske behöver barnets kropp tid och då kommer allt att hända naturligt.

Det är omöjligt att förutsäga hur mycket flickor börjar sina perioder med hur många år, men du bör inte skjuta upp konversationen om preventivmedel.

Menstruationens början betyder inte alls att kroppen är redo att fostra ett barn. Denna process indikerar att befruktningen nu kan inträffa..

Trots att en konversation om ett så känsligt ämne kan orsaka viss obehag och förlägenhet hos mamman, bör det äga rum.

När en tonårig tjej har samlag utan preventivmedel kan hon bli gravid.

Men att föda ett friskt barn utan att skada ens egen kropp är omöjligt i så ung ålder.

Därför är det nödvändigt att ta hand om flickans säkerhet genom att besöka en gynekologkonsultation, vilket hjälper dig att välja den lämpligaste preventivmedel (kondomer, hormonella läkemedel).

Diskussion av frågor relaterade till sexuell kontakt betyder inte att en tjej eller tjej från detta ögonblick kan ingå en intim relation. Valet av partner bör behandlas mycket ansvarsfullt, vilket också bör förklaras för en växande flicka.

När menstruation inträffar hos mycket unga flickor uppstår frågan hur man kan minska smärta utan att använda kraftiga smärtstillande medel och krampläkemedel (tempalgin, no-spa, solpadein). Om du vänder dig till folkmetoder för hjälp, är de mest effektiva smärtstillande medlen:

 1. Elecampane rot. En tesked av roten bryggs med kokande vatten och lämnas för att infusera i 1 timme. Det rekommenderas att dricka 1 matsked 3 gånger om dagen.
 2. Hästsvansinfusion. Ta 3 gånger om dagen tills smärtan försvinner.
 3. Selleri rot. 2 matskedar av roten hälls med ett glas rent och kallt vatten. Insistera i två timmar, varefter det är nödvändigt att sila blandningen och dricka 1/3 kopp 3 gånger om dagen.
 4. En matsked knotträsgräs, centaury, gåsskinka, hästsvansfält är tillräckligt för att kräva en timme. Den resulterande infusionen tas för att eliminera smärta i en slurk under dagen..
 5. Infusion av jordgubbs- eller hallonblad. Vilda bär är kända för sina läkande egenskaper, så de gör ett utmärkt smärtstillande medel..

Vid vilken ålder flickor börjar sina perioder och hur starka de smärtsamma känslorna kommer att vara beror till stor del på den genetiska predispositionen. Om till exempel mor hade svår smärta under den första menstruationen är illamående och trötthet troligtvis samma för den växande dotter.

 • elekampanrot;
 • hästsvansinfusion;
 • selleri rot;
 • infusion av örter knotweed, centaury, gås cinquefoil;
 • infusion av jordgubbs- eller hallonblad.

(1

När börjar mitt första månadstest online?

Den viktigaste indikatorn på vilken flickas beredskap som helst för en eventuell födelse av ett barn är uppkomsten av menstruation (vaginal urladdning av blod). Naturligtvis är flickorna oroliga för frågan om hur man får reda på när den första menstruationen börjar och hur man ska uppträda samtidigt..

Fysiologisk process

Moderna barn växer upp snabbare, och den första menstruationen (menarche) inträffar tidigare än hos flickor för några decennier sedan. I vilket fall som helst menstruationssignalerna: graviditet är möjligt.

Menstruation, som puberteten, hos varje tjej visas vid olika tidpunkter. Normalt kan menstruationen börja 11-16 år. Det händer att processen börjar mycket tidigt vid 8-9 år gammal, och om menstruationen inte kommer före 17 år, krävs specialistrådgivning. Vissa faktorer påverkar tiden för uppkomsten av menarche:

 • nivå av fysisk utveckling;
 • sjukdomar som överförs i tidig ålder;
 • ärftfaktor;
 • levnadsförhållanden och näringskvaliteten hos flickan.

Den fysiologiska processen regleras av vissa centra i diencephalon. Impulser överförs till äggstockarna och livmodern. Follikelväxt sker i äggstocken, där ägget är beläget.

Under påverkan av hormoner mognar ägget och det inre skiktet i livmodern - endometriet förbereder sig för en möjlig graviditet.

Om detta inte inträffar, exfolierar endometrium, blödning inträffar en gång i månaden.

Konversation och användbar information

Moderna flickor brukar lära känna en sådan fysiologisk process långt före början av menarche. Detta underlättas av Internet och andra medier. Men ingenting kan ersätta ett barns konfidentiella konversation med mamma.

Det är mamma som måste ge svar på spännande frågor och förklara alla finesser i den pågående omstruktureringen i barnets kropp. Naturligtvis bör samtalet äga rum före perioden.

För en flicka är detta en viktig och viktig händelse - kanske är det stress, rädsla, nya sensationer, tankar, upplevelser. Och samtidigt önskan att snabbt bli vuxen. Det är viktigt att lugna flickan och förklara att en sådan naturlig och fysiologisk process förr eller senare kommer att ge upphov till ett nytt liv.

Menstruation kan börja varje dag i veckan och tid - dag eller natt. Flickan måste förstå vad som händer med henne och vara beredd på detta. Menarche upprepades med intervaller ungefär var 28: e dag.

Även om denna period kan variera från 21 till 35 dagar. Spotting varar från tre till fem dagar. Hos flickor, efter den första menstruationen, är frekvensen inställd på två år.

Därför kan perioderna mellan den första och efterföljande menstruationen vara olika från 1 till 3 månader.

Harbingers av månatliga blödningar

Karaktären förändras dramatiskt, tills nyligen blir en lydig och tillgiven flicka plötsligt aggressiv och hård. Vissa börjar vara blyga, att gömma sig och gråta över bagateller. Sådana humörsvängningar är förknippade med hormonella förändringar i kroppen och kan pågå i upp till två år.

Hur bestämmer jag den första dagen i cykeln? Alla flickor har olika symtom, de beror på kroppens personlighet och ärftas ofta från de anhöriga - mödrar, systrar, mormor. Följande symtom är mer karakteristiska och vanligare:

 • okontrollerade humörsvängningar;
 • trötthet och allmän svaghet;
 • yrsel, ofta huvudvärk;
 • mycket exciterande explosivt humör, eller extrem apati.

Hur kan man förstå att menarchen börjar snart? Några månader före menstruationens början uppträder tecken som leukocé - färglös eller gulaktig urladdning från slidan. Detta kan bestämmas av de karakteristiska fläckarna på tvätten. Tilldelningar kan vara rikliga och luktar obehagligt. Mer noggrann hygienisk vård av perineum och dagliga trosskydd krävs..

Norm och störningar i menstruationscykeln

Under den första menstruationen kommer en mycket liten mängd fläckar ut. Den andra dagen kan de vara rikligare. De följande dagarna blir urladdningen mindre, de slutar gradvis.

Ofta åtföljs processen av värkande och dragande smärta i nedre buken. Nästa menstruation kan inträffa efter en lång paus. Tills menstruationscykeln är etablerad - detta är normen.

Ändå, om pausen varar mer än 6 månader, är en läkarkonsultation nödvändig..

Smärtan i samband med menstruationsflödet bör inte vara intensiv, annars bör gynekologen identifiera orsaken till sjukdomen och förskriva ett narkosmedel. Nyligen diagnostiseras adnexit hos flickor som inte hade sex. Därför är kontrollen av menstruationscykeln av stor betydelse för den framtida kvinnans reproduktiva hälsa.

Hygienregler

Under menstruationen är livmoderhalsen öppen, vilket är ingången till infektionen. Det är särskilt viktigt vid denna tidpunkt att observera flickans personliga hygien.

Du bör inte ta ett bad på kritiska dagar, det är bättre att använda en dusch. Det är nödvändigt att tvätta minst två gånger om dagen med inte varmt vatten med intima hygienmedel.

Om du inte kan ta en dusch kan du använda speciella servetter.

Så att menstruationen inte överrasker en viss dag, bör hygienartiklar tas med dig, ofta besöka toaletten och märka blödning i tid. På kritiska dagar kan flickan använda kuddar eller tamponger. Det senare kan användas för flickor efter 13 år, strikt enligt instruktionerna. Långvarig kvarhållning av vattpinnen inuti kan leda till förändringar i väggarna i slidan.

När du väljer packningar måste du föredra en bomullsyta av hög kvalitet så att produkten inte orsakar allergier. Helst bör dynorna bytas efter tre timmar och tvätta händerna noggrant.

En ökning under denna period hotar den enorma utvecklingen av patogener. Använd inte smaksatta packningar, du måste vara uppmärksam på produkternas hållbarhet.

Graden av kvalitet och skydd för giltiga packningar minskar.

Några tips och tricks

Flickan måste komma ihåg - menstruationens början betyder inte att kroppen har mognat. Det är viktigt att en tonåring endast kan få all information han behöver i intima frågor från pålitliga källor.

Tidigt sexliv kan inte bara skada hälsan utan också leda till oönskad graviditet.

Därför bör flickan veta om preventivmetoder, bara en gynekolog kan förskriva mediciner i detta fall.

På kritiska dagar rekommenderas inte tung fysisk aktivitet och sport, du kan göra lättare morgonövningar. Det är viktigt att följa en diet, det är värt att utesluta kryddig mat, alkohol är oacceptabelt, vilket kan provocera blödning.

Vanligtvis tar flickorna sin första möte hos en gynekolog vid 15 års ålder. Med utseendet på menstruation, om det inte finns några patologier, och det inte finns något sexliv, är regelbunden undersökning av en gynekolog valfri.

Första månadstest hos flickor

Början av den första menstruationen är en viktig händelse i flickans liv, vars ungefärliga ankomsttid kan förutsägas med testet. Uppkomsten av reglering indikerar puberteten, möjligheten för det reproduktiva systemet att bli gravid.

De förekommer i åldern 11-14 år, men det är omöjligt att bestämma den exakta tidpunkten för förekomst, trots att det finns tester, eftersom varje organism är individuell.

När menstruationen inträffar upplever barnet konstiga upplevelser som inte bör vara rädda.

Online test för första månaden för flickor

Det är svårt att svara när de kommer till menarchen. Puberteten förknippas med enskilda faktorer, som tillsammans ger en helhetsbild av tonåringens utveckling.

För att ta reda på perioden för menstruationens början måste du klara ett speciellt test för att bestämma menarche online. För att göra detta anger du information när du besvarar testet, efter bearbetning får du ett ungefärligt datum.

Test online är bekvämt för passering.

Test för början av den första menstruationen

Ett viktigt tecken på att vuxen börjar är menstruationens början. För att förstå hur lång tid det tar att vänta klarar flickorna testet. Med hjälp av testet får unga damer ett svar när den första menstruationen börjar. Det är deras tonåringar som ser fram emot.

De flesta tonåringar vill växa upp så snart som möjligt, bära vackra kläder, måla, koppla av på kvällarna i vänner. Men den viktigaste indikatorn på kroppens tillväxt är just den månatliga.

Det bör noteras att testet inte helt bör förlita sig på resultatet..

 • ålder;
 • förekomsten av hår i axillary och pubic region;
 • när bröstet började förstora;
 • vikt;
 • förekomsten av leukocé.

Testet kan ha frågor relaterade till förändringar i det psykologiska tillståndet. Om alla svar har ett positivt resultat i testet och flickan är 11 år eller mer, kommer kritiska dagar att börja snart.

Om bröstförstoring började för flera år sedan och det finns förekomst av armhåla och skamhår, men det inte finns några kritiska dagar, är det bättre att konsultera en läkare för att ta reda på orsaken till att kritiska dagar inte börjar.

Tecken på den första menstruationen

Med tillkomsten av menarche i kroppen inträffar förändringar, förknippade inte bara med utseendet, utan också med nivån på könshormoner. För att förstå när menstruationen börjar är det inte tillräckligt med att klara ett test, du måste noggrant övervaka tonåringens tillstånd.

Den första menstruationen hos flickor
Symtom på början av menstruation:

 • smuttar i nedre buken;
 • minskad aptit;
 • bröstet ska se svullen ut;
 • humörförändring;
 • leucorrhoea;
 • huvudvärk.

Viktig! Hos vissa flickor förefaller menstruationen svullnad i nedre del av buken. Om detta fenomen inte åtföljs av smärtsamma symtom, finns det ingen anledning till oro. Om du känner dig obehaglig, se till en läkare.

När en tonåring börjar menstruation skrämmer det honom, eftersom han måste möta nya ovanliga upplevelser. Just nu är mammans roll viktig, vilket kommer att lugna barnet och förklara att detta är ett normalt fenomen, det finns inga faror och orsaker till oro. Förbered ditt barn i förväg, ta testet tillsammans och prata om möjliga känslor. Förklara att flickor använder kuddar dessa dagar och försiktigt upprätthålla personlig hygien.

Kritiska dagar kan följas av:

 • mild yrsel;
 • utseendet på utslag i ansikte och kropp hos en tonåring.

Tilldelningar har olika konsistenser, det finns viskös leukoré, som inte borde vara rädd, eftersom reproduktionssystemet inte är helt moget.

Blödningen är tung för första gången och varar i minst 3 dagar, och nästa månad kanske de inte är alls.

Men om menstruationen åtföljs av en skarp känsla i nedre del av buken, en försämring av hälsan, kom tidigare än förväntat datum i testet, kontakta en gynekolog.

Menstruation är inte en överraskning, eftersom de föregås av karakteristiska tecken i kroppens tillstånd. Ofta känner flickor den beräknade tidpunkten för menstruationens ankomst, tack vare testet. När menarchen börjar får du inte panik, eftersom de kan komma tidigare eller senare än den tid som anges i testet. Det händer att datumet sammanfaller helt med testresultatet.

Vad man ska göra när menstruationen visas:

 • tvätta noggrant och regelbundet;
 • använd en sanitetsdyna;
 • minska fysisk aktivitet;
 • bär underkläder tillverkade endast av naturliga material.

Med menstruationens uppträdande kan smärtsamma smärta i nedre del av magen och korsryggen uppstå, i detta fall ta medel för att eliminera smärta, bli av med obehag och fortsätta att utföra bekanta aktiviteter.

De första perioderna, som testet visar, varar vanligtvis från 3 till 5 dagar. Det finns ofta fall när menarchen går sju dagar. Patologi observeras inte eftersom organismer hos alla ungdomar utvecklas individuellt och beror på en genetisk predisposition och metaboliska processer. Ibland händer det att menstruationen bara varar i två dagar. Du behöver inte få panik och bli upprörd, eftersom reproduktionssystemet ännu inte har mognat fullt ut, och den hormonella bakgrunden inte har fastställts.

Viktig! Även om test för att bestämma början av menstruationen indikerar att den varar från 3 dagar, litar du inte helt på siffrorna, eftersom dessa värden är villkorade.

Intima hygienprodukter för flickor under kritiska dagar

Vid den första menstruationen bör flickan vara särskilt uppmärksam på sin kropp, eftersom det är lätt att få en infektion med blödning. För att utesluta utvecklingen av patologier bör intim hygien noggrant följas:

 • använd nya kuddar och tamponger;
 • tvätta dig själv med ett specialverktyg;
 • tvätta endast med varmt vatten;
 • Använd bara en ren handduk som är avsedd för detta ändamål efter proceduren.

Följande regler för personlig hygien gör att flickan lätt kan hantera menstruationens början, för att skydda kroppen från utvecklingen av inflammatoriska processer. Tack vare den dagliga tvätten kommer tonåringen dessutom att känna sig fräsch och bekväm hela dagen..

För att bestämma tidpunkten för menstruationens ankomst måste du övervaka hälsotillståndet samt klara testet. Men testet, precis som läkaren, kommer inte att berätta exakt datum för utseende, eftersom varje organisme är individuell och kännetecknas av sina egna egenskaper. När en menarche visas bör en tonåring inte vara rädd, eftersom det är en normal fysiologisk process.

Test av första månaden hos flickor - video

Test för flickor om menstruation. Test för första månaden i flickatest

Den första menstruationen är en efterlängtad men samtidigt glad, spännande och till och med skrämmande händelse. När allt kommer omkring kommer de att vara signalen att gårdagens tjej förvandlades till en tjej, att hon nu har fått en helt ny status, tack vare vilken hon kan utföra ett verkligt mirakel - ge ett nytt liv.

Tonåringar upplever förväntningarna på menstruation på helt olika sätt. Någon är helt lugn och försöker inte ens förstå kärnan i de kommande förändringarna, någon har länge fått reda på intressanta stunder från sin mamma eller äldre syster och är fullt beredd på att växa upp. Men i de flesta flickors hjärnor torkar flödet av frågor relaterade till detta inte ut.

De studerar noggrant olika webbplatser, kommunicerar på forum, laddar ner specialapplikationer på smartphones osv. Och utan undantag försöker de hitta ett test som exakt kommer att avgöra när deras perioder kommer att börja och vilka är de första tecknen på menarche.

Finns det ett universellt sätt att beräkna ankomsten av menstruation, hur exakt den är och hur, trots allt, är det att förstå att regleringen är "på gränsen" - vi kommer att ta reda på vidare.

Test för flickor: "När man ska vänta på den första menstruationen"

Populära online-resurser, tryckta publikationer erbjuder olika testalternativ för flickor, vilket hjälper till att beräkna när de första perioderna börjar. För att få ett resultat är det som regel nödvändigt att utse:

 1. Din exakta ålder, höjd och vikt.
 2. Åldern då mamma var när hon gick menstruerad.
 3. Hur gamla var de första tecknen på bröstsvullnad?.
 4. Visades håret i armhålorna och på pubis (när det blev märkbart).
 5. Är vit eller någon annan vaginal urladdning närvarande.

Flickor svarar ofta på frågor om liknande profiler kollektivt och svaren kan ofta matcha.

Och när testet godkändes, men hans förutsägelser inte förverkligades för alla, börjar paniken: ”Min vän och jag svarade på frågorna på samma sätt, men hon hade redan sin period och det gjorde jag inte! Vad är det för fel på mig? När bör min period börja med mig? ”.

Det finns faktiskt ingen anledning att oroa sig i en sådan situation.

När allt kommer omkring, om du till exempel har samma hårfärg, ögon och läppform med en skrivbordsgranne betyder det inte att du är tvillingar, eller hur? Så resultaten av sådana tester kan antingen sammanfalla 100% eller inte sammanfalla alls. Det beror på kroppens individuella egenskaper och många andra faktorer, inklusive ras, plats, livsstil etc..

Med ett normalt fungerande reproduktionssystem under kritiska dagar tappar en kvinna upp till 60 ml blod per dag....

Tecken på de första kritiska dagarna

Om du tittar på statistiken för att ta reda på när den första menstruationen börjar hos flickor, kan du bli ännu mer förvirrad.

Enligt olika opinionsundersökningar och studier kan menarken vara så ung som 8–9 år, eller få dig att vänta till 15–16 års ålder.

I själva verket kan du noggrant observera kroppens beteende helt utan olika tester och statistisk information för att fastställa menstruationens ankomst med nästan hundra procent noggrannhet.

Så låt oss prata mer i detalj om tecknen på att närma sig menstruation. Ett av de tidigaste tecknen på pubertet är uppkomsten av vit vaginal urladdning. Cirka 8-15 månader efter dem kan du vänta på början av menarken.

Under denna period förändras flickans figur märkbart - midjan visas, brösten och höfterna ökar. Dessutom börjar hår växa på benen, pubis, i armhålorna, hudormar och akne kan förekomma i ansiktet, ryggen.

Alla dessa fenomen är förknippade med ökad hormonproduktion på grund av uppväxt..

Följande symtom talar om den överhängande metoden för kritiska dagar:

 • Smärta av en dragande och värkande karaktär i korsryggen och buken.
 • Känslighet och till och med ömhet i bröstet.
 • Ofta humörbyte (kommer aldrig från irritabilitet, aggressivitet, tårfullhet).
 • Illamående, en förändring i smak i mat, förlust eller omvänt ökad aptit.
 • Dåsighet eller sömnlöshet (sömnstörning).

Alla dessa symtom är inget annat än PMS (premenstruellt syndrom), vilket är en absolut variation i normen och bör inte orsaka oro om det inte åtföljs av andra symtom, såsom temperatur, obehag, klåda i könsorganen. Sådana symtom kan indikera en infektion i kroppen och kräver brådskande ingripande av en specialist..

Varje kvinna vill se bra ut, oavsett ålder. För att göra detta tillämpar vi en mängd olika...

Hur ska det första menstruationsflödet se ut?

Många flickor, för första gången som möter menstruation, är mycket rädda, för tidigare var blod för dem uteslutande ett tecken på skada.

Därför är det mycket viktigt att förklara för tonåringen att i detta fall mekanismen för utseende av blodig sekretion är helt annorlunda, helt förklarbar och helt normal.

Det finns ingen enda norm för vad som bör vara fördelningen under menarken. Deras färg kan variera, oftast en hemlighet:

 • klar röd;
 • brun;
 • vinröd;
 • mörkbrun etc..

Detsamma gäller intensiteten i menstruationen - varken magra eller riklig reglering bör skrämma tonåringen, så det är mycket viktigt att förklara alla nyanser för flickan i tid.

Test för flickor när den första menstruationen börjar. Online-test när jag startar mitt månatliga testtest när den andra menstruationen börjar för flickor

Webbplats - en medicinsk portal för onlinekonsultation av barnläkare och vuxna läkare av alla specialiteter. Du kan ställa en fråga om "när kommer det första månatliga testet att gå"
och få en gratis online-konsultation med en läkare.

Ställ din fråga

Frågor och svar på: när kommer det första månatliga testet att gå

Hej, min första menstruation gick till min ålder av 12, nu är jag 18. Jag har den här historien:
Jag gick till gynekolog för undersökning t.

Jag kräkade ständigt i 10 dagar, graviditetstestet var negativt, mina cyster var svullna och jag fördes omedelbart direkt från läkarkontoret till sjukhuset för operation när jag kom till sjukhuset, de sa till mig att läkaren gjorde ett misstag eftersom jag bara hade inflammation. De började knivsticka metrogil och biotum 2 gånger om dagen i 7 dagar.

Illamående försvann, men allvarliga smärta började i nedre del av buken, gick till ett annat sjukhus på ultraljudet, de berättade för mig en hormonell cysta, det kommer ut med menstruation, t. på det sista sjukhuset behandlades de felaktigt och orsakade en stark trast, de ordinerade mig Nystatin och hormonella piller Jazz. Det verkar som att smärtan försvann.

Månader började, i allmänhet fortsätter de i sju dagar. Från den första menstruationsdagen började jag ta Jazz. Den sjunde dagen hade jag sex med min man och starkt rött blod började, det hände aldrig. Jag läste det på Internet när det erosion, jag har det var, men jag botade henne.

För den 9: e dagen har menstruationen pågått, jag vet inte vad jag ska göra, jag kan inte komma till min gynekolog, eftersom hon lämnade utomlands och jag vet inte när hon kommer, hon kommer att ringa därefter och ringa också. Jazz?

Besvarat av Konovalenko Natalia Vladimirovna
:

Anastasia, hej! En av orsakerna till spotting kan vara att ha sex. Denna process orsakar en rusning av blod till de inre könsorganen. Din menstruation varade i sju dagar, du har inte sett urladdningen, men i en liten mängd kunde de fortfarande sticka ut från livmoderhalskanalen.

Och att ha sex provocerat deras förstärkning.
Det andra skälet kan vara relaterat till början av jazz. Detta är ett läkemedel som innehåller små doser av hormoner. Under de första månaderna av att ta det är intermenstruella utstryk av en blodig natur möjliga, vilket möjligen också förekommer i dig.

Dessutom kan menstruations oregelbundenheter bero på din inflammatoriska process..
Men det är alla antaganden. Det mest rimliga är att boka tid hos gynekologen och ta reda på orsaken till vad som händer med dig.

Om din läkare för närvarande är frånvarande kan du boka tid hos en annan gynekolog med råd från dina vänner eller släktingar.
Spela teater! Med vänliga hälsningar!

Hej! Min man och jag beslutade att få ett andra barn! Befruktningen inträffade omkring 2 juni, men menstruationen började igår! Jag läste att detta är möjligt i de tidiga stadierna av graviditeten! Jag skulle vilja veta när jag ska göra testet nu, efter slutet av min period eller vänta på nästa kan det bli en försening! Med det första barnet under den första månaden var menstruationen! Tack på förhand!!

Ansvarig medicinsk konsultportal "site"
:

Hej Anna! Blodigt utflöde under graviditeten är i de flesta fall bevis på ett hot om abort, vanligtvis på grund av brist på hormonet progesteron, vilket säkerställer bevarandet av graviditeten, som utsöndras av äggstockarna till 12-14 veckor av graviditeten. Det andra alternativet är frånvaron av graviditet. Det vill säga menstruation var verkligen menstruation. För att kontrollera vilka av alternativen som är giltiga måste du göra ett graviditetstest, särskilt eftersom tidpunkten tillåter det. Redan nu kan du köpa ett graviditetstest och testas utan att vänta på nästa period. Du kan lära dig mer om arbetet med graviditetstest från materialet i artikeln Graviditetstest eller hur du hittar sinnesfrid på vår portal. Skydda din hälsa!

Testa för att bestämma början på den första menstruationen

Menarche eller den första menstruationen är ett mycket viktigt och spännande ögonblick för varje flicka. Vissa förväntar sig detta med spänning och intresse, medan andra är rädda och akta sig. Denna artikel syftar till att svara på alla grundläggande frågor och fördriva tvivel hos alla unga representanter för den vackra halvan av befolkningen.

 • 1 datum
 • 2 tecken
 • 3 färg
 • 4 Varaktighet
 • 5 Försening
 • 6 cykel
 • 7 Test

Timingen

Varje flicka har sin egen ålder då den första menstruationen börjar. För bara 20 år sedan ansågs perioden från 17 till 19 år vara den optimala puberteten.

Övningen visar att utvecklingen i dag är mycket snabbare, och detta gäller inte bara det mentala tillståndet utan också det fysiska.

Av denna anledning, redan vid 11 års ålder, kan vissa flickor uppleva den första blödningen, och i frånvaro av menstruation vid 17, diagnostiseras flickan med en försening i utvecklingen av reproduktionssystemet.

Läkarna har information om att fall av menarche registreras vid åldern 8 eller 9 år, det vill säga tidig menstruation. Detta är en onormalitet och kan utlösas av en felaktig hormonutveckling eller kraftig fysisk ansträngning..

Faktorer som påverkar början av menstruationscykeln är:

 • sjukdomar som flickan hade vid en ung ålder, som kan inkludera virussjukdomar, förkylning, olika skador (detta provocerar en senare början av menark)
 • antropometriska data;
 • genetisk känsla (menstruation hos en flicka börjar ungefär samma ålder som mamma och mormor);
 • näringsfunktioner och dagliga rutiner (dålig matkvalitet, brist på mineraler och vitaminer påverkar puberteten);
 • psykologiskt tillstånd (erfarenhet och stress kan vara orsaken till en tidigare eller omvänt sen menark);
 • som tillhör en viss ras (hos södra folkflickor börjar menstruationen tidigare än i den norra).

Förstå att flickan snart kommer att börja menstruation med följande symtom:

 • figurens form förändras, den blir rundad;
 • bröstförstoring;
 • höfter blir bredare;
 • hårstrån förekommer på pubis och axillary region;
 • akne finns i ansiktet och andra delar av kroppen;
 • kvinnliga könsorgan förstoras och mörknar något;
 • frisättningen av talg ökar, vilket provoserar mjäll och en ökning av oljigt hår;
 • vitt linne från slidan kan ses på linnet.

Emotionella tecken inkluderar:

 • ofta stämningsförändringar;
 • Trötthet
 • tearfulness;
 • aggressivt tillstånd eller apati;
 • smärta i huvudområdet;
 • illamående eller fullständig brist på aptit.

Det är möjligt att den första menstruationen åtföljs av smärta av varierande svårighetsgrad, samtidigt som du drar nedre buken och ger den i ryggen. Det är värt att notera att smärtan gradvis avtar efter några timmar eller till och med två dagar.

Hos vissa flickor kan temperaturen till och med öka före menstruationens början, men dess värde på 37,5 grader anses vara mer normalt än en onormal.

De första perioderna kännetecknas av knapphet och är små droppar på tvätten. I de flesta fall är den genomsnittliga blodförlusten inte mer än 150 ml blod per cykel.

Denna siffra är ungefärlig och beror på de fysiologiska egenskaperna hos varje enskild organisme. Det är värt att notera att den första urladdningen har en specifik lukt, vilket kan förklaras genom början av gonaderna.

Oftast har menstruationsblodets färg en bred palett med röda och bruna nyanser, vilket bestäms av förekomsten av det inre slemskiktet i livmodern och vaginal urladdning. Av denna anledning anses menstruationer av ljusbruna, skarlakansröda, mörkbruna färger vara fysiologiska.

Varaktighet

Det antas att menstruationen är normal, vilket kan pågå från 3 till 10 dagar, vilket också beror på flickans kroppsegenskaper. För första gången kan urladdningen vara knapp och pågå bara 1-2 dagar. Var inte upprörd, för i nästa cykel kommer menstruationsblödningen att vara full.

Fördröjning

Mycket ofta, under de första månaderna, är menstruationscykeln ganska instabil och kan bildas under ett helt år, medan intervallet mellan blödning kan vara från 21 dagar till 12 veckor. Det är allmänt accepterat att detta i början av stabiliseringen är normen.

Under de första månaderna är det mycket svårt att bestämma varaktigheten av menstruationscykeln hos en flicka. Dess bildning äger rum under 24 månader. Blödningens varaktighet och avbrottet mellan dem kan också vara olika..

För en mer exakt beräkning av cykeln är det nödvändigt att ha en kalender och markera början och slutet av menstruationen i den.

Detta hjälper läkaren vid behov att anpassa patientens hormonella tillstånd och bestämma om några läkemedel ska användas..

En oerfaren ung dam kommer också att hjälpa kalendern att fylla i tid med alla nödvändiga hygienprodukter, som skyddar henne från oförutsedda situationer.

Idag på Internet kan du hitta tillräckligt med information om möjliga tester för flickor som hjälper till att öppna slöjan för den tid då den första menstruationen börjar.

Olika tester är baserade på speciella frågor som beskriver villkoren som föregår menstruationen. Här är vad de i princip frågar:

 • Flickan ålder.
 • När började menstruationen med mamma och mormor.
 • Växt och vikt.
 • När började aktiv brösttillväxt.
 • Finns det hårväxt i området under armhålor och pubis.
 • Finns det någon form av vaginal urladdning?.

Gynekologen analyserar flickans svar och kan göra en förutsägelse om den möjliga perioden då menstruationen börjar.

Det är viktigt att förstå att varje person är speciell och början av menstruationscykeln inte kan vara alls på samma ålder. Mamma borde också delta i sin dotters liv och föra samtal med henne i ämnet att forma henne som kvinna.

Detta gör att den unga damen kan vara mentalt beredd på nya förändringar och inte rädda för dem. En flicka bör förstå att menstruation är en nödvändig och oundviklig process, vilket indikerar att hon kan få barn.

Mamma är också skyldig att förklara de grundläggande hygienreglerna under denna period och prata om möjlig graviditet och preventivmetoder.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad bör vara urladdningen under ägglossningen

Strax före ägglossningen blir utsöndringar (livmoderhalsvätska) rikliga och ser ut som rått kycklingäggprotein. Transparent och hal (sträcker sig mer än 4 cm)....

ERECTION.RF

i detalj om medel, beredningar och tabletter för behandling av erektil dysfunktionKan jag ha sex under min period??Faktiskt är frågan, är det möjligt att ha sex under menstruationen? Finns det några speciella hygienprodukter och är det någon mening att köpa dem?...

Tilldelningar 10 dagar efter menstruationens slut: är det värt att oroa sig

Ofta gör bruna, blodiga eller andra sekret som plötsligt dyker upp 10 dagar efter menstruationen skrämmer en kvinna. Men inför detta får du inte omedelbart panik....