Månadsvis efter vakuum (ST)

Ansvarsfrihet

I de tidiga stadierna (upp till 6-7 veckor av graviditeten eller 21 mm i fostrets äggdiameter) kan graviditetsavbrott utföras sparsamt. Bland kvinnor kallas vakuumsugning ofta "rengöring", "cykelreglering" och "minabortion". Sättet att bli av med en oönskad graviditet är mindre traumatiskt och åtföljs av färre komplikationer för en kvinna, men det är allvarlig stress. Om du utför en mini-abort senare än 6-7 veckor kan komplikationer inte undvikas - tryckkraften i vakuumavsugaren räcker inte för att ta bort alla kororiska villierna..

Utsläppet som uppträder hos en kvinna efter en mini-abort är en följd av att rening av livmoderhålrummet från resterna av det funktionella lagret i endometrium. Du kan inte kalla det menstruation i full mening och deras natur kan vara annorlunda.

Omedelbart efter att ha utfört vakuumsugning utvecklar en kvinna blodig utflöde som liknar menstruation i volym och natur, men kan vara lite mer knapp. Och efter 28-30 dagar efter minabortionen kommer full menstruation. Cykeln ska inte brytas, inga obehagliga känslor eller patologisk urladdning bör vara.

Vad händer menstruation efter vakuum aspiration

 • Funktioner av sekretioner efter abort. Utsläpp efter vakuum består av resterna av fosterägget, blod från utsatta kärl i endometrium, endometriala vävnader. Deras funktioner: börja omedelbart efter en miniabort eller om några timmar, högst - på en dag; varar i 5-7 dagar; mild, oftare smetande karaktär, förstärkning eller uppkomsten av koaguleringar kan indikera otillräckligt avlägsnande av fosterägget eller förekomsten av komplikationer smärta kan förekomma - inte skarp, dra, kan ge till korsryggen och korsbenet.
 • Den första menstruationen. Efter en minabortion bör du inte förvänta dig menstruation med samma antal som tidigare. Nu bör den första dagen i den sista ”månaden” betraktas som avbrottsdagen. De kommande kritiska dagarna börjar om 21-35 dagar. Deras karaktär bör vara vanlig - mängden, varaktigheten, utflödesvolymen, ömheten. Eventuella avvikelser från normen bör vara anledningen till att gå till läkaren.

Orsakerna till frånvaron av menstruation: cykelstörning (särskilt om aborter ofta utförs), Sannolikheten för ett menstruationssvikt beror på ålder, förekomsten av sjukdomar i könsorganen, reproduktionssystemets tillstånd, orsaken kan vara dold i utseendet på funktionella cyster på äggstockarna efter "stress" för dem; när förseningar var tidigare; graviditet fortsätter att utvecklas; en ny befruktning har inträffat; djup curettage.

Curettage efter vakuumsugning

Om hormonell preventivmedel ordinerades omedelbart efter aborten, kan det hända att det inte finns någon menstruation, eller så kommer de att vara knappa. Detta är en anpassning av kroppen till ett nytt läkemedel.

Skäl till att se en läkare: alltför starkt urladdning; förlängd dubbning (upptäckt efter en minabort inom 10-14 dagar efter det att förfarandet är tillåtet), periodisk daubning i en månad; utsläpp med patologisk lukt, konstig färg, smärta i nedre del av buken dök upp eller kroppstemperaturen ökade.

Du kan undvika problem om: följ noggrant alla läkarens rekommendationer; genomgå undersökning innan proceduren - ultraljud för att bekräfta termen, utstryk på flora från slidan för att utesluta inflammation, blod- och urintest, HIV, för hepatit och undersökning av en gynekolog; ta antibiotika omedelbart efter proceduren för förebyggande av purulentinflammatoriska komplikationer; Använd inte tamponger; välja pålitliga skyddsmetoder; genomföra en kontroll-ultraljud omedelbart efter proceduren.

Läs mer i vår artikel om menstruation efter vakuumaspiration.

Hur påverkar vakuumaspiration menstruationen?

I de tidiga stadierna (upp till 6-7 veckor av graviditeten eller 21 mm i fostrets äggdiameter) kan graviditetsavbrott utföras sparsamt. Bland kvinnor kallas vakuumsugning ofta "rengöring", "cykelreglering", "mini-abort".

Naturligtvis är denna metod för att bli av med en oönskad graviditet mindre traumatisk och åtföljs av färre komplikationer för en kvinna, men det bör komma ihåg att varje avbrott är en allvarlig stress för kroppen, som redan börjat förändras under det växande embryot..

Kärnan i vakuumsugning är att fosterägget "sugs" in i ett speciellt rör och tas bort från livmoderhålet. Det beror kanske på att det vid denna tid fortfarande inte finns någon stark fästning av embryot till livmodern i livmodern - implantationsprocesserna börjar bara. Därför, om du inte följer tidsfristerna och utför en mini-abort senare än 6-7 veckor, kan komplikationer inte undvikas - tryckkraften i vakuumavsugaren räcker inte för att ta bort alla kororiska villi från livmoderhålet.

Vakuumsugning åtföljs av följande processer:

 • fosterägget avlägsnas från livmoderkaviteten - för närvarande har det dimensioner på cirka 1,5-2 cm, och själva embryot är högst 3-4 mm;
 • ytskiktet i endometriumet tas bort - funktionellt, och detta händer mer sparsamt, jämfört med abort vid ett senare tillfälle.

Efter "orsaken till förseningen", fosterägget, avlägsnas, inträffar allvarliga förändringar i kroppen, särskilt med avseende på hormonreglering. Funktionen hos corpus luteum i äggstocken dör gradvis bort, mängden progesteron, som är nödvändigt för att upprätthålla graviditet, sjunker kraftigt. Detta leder till en ökning av utsöndringen av FSH (follikelstimulerande hormon) av hypofysen, vilket stimulerar tillväxten av nya folliklar i äggstocken.

Således, från det ögonblick som avbrottet genomfördes, börjar kvinnans kropp en ny menstruationscykel, paradoxalt nog, som redan är inriktad på en ny graviditet. Befruktning kan förekomma redan i denna cykel, därför krävs tillförlitligt skydd..

Utsläppet som uppträder hos en kvinna efter en mini-abort är en följd av att rening av livmoderhålrummet från resterna av det funktionella lagret i endometrium. Du kan inte kalla det menstruation i full mening och deras natur kan vara annorlunda.

Och här är mer om varför spotting dök upp efter sport.

Cykeln efter en miniabort

Idealt, omedelbart efter att ha utfört en vakuumsugning, utvecklar en kvinna blodig utflöde som liknar menstruation i volym och natur, men kan vara lite mer knapp. Och efter 28-30 dagar efter minabortionen kommer full menstruation. Cykeln ska inte brytas, inga obehagliga känslor eller patologisk urladdning bör vara.

Om en kvinnas perioder vanligtvis är oregelbundna, bör man inte förvänta sig regelbundna perioder efter vakuumsugning. Oftast kommer de också med en försening.

Menstruationscykeln är normal

Vad händer menstruation efter vakuum aspiration

Beroende på kvinnans individuella egenskaper, liksom hur länge och hur kvalitativt aborten genomfördes, finns det olika urladdningar omedelbart och den första månaden.

Funktioner av sekretioner efter abort

Utsläpp efter vakuum består av resterna av fosterägget (om det var defekt att ta bort dem under avbrott), blod från de utsatta endometrialkärlen, endometriala vävnader.

Deras funktioner är följande:

 • börja omedelbart efter en mini-abort eller om några timmar, högst - på en dag;
 • varar i 5-7 dagar;
 • milt, oftare smetande, ökat eller utseende av koaguleringar kan indikera otillräckligt avlägsnande av fosterets ägg eller förekomst av komplikationer;
 • smärta kan förekomma - inte skarp, dra, kan ge till korsryggen och korsbenet.

Första perioden

Efter en mini-abort går kvinnans cykel "på ett nytt sätt" - du bör inte förvänta dig menstruation på samma antal som tidigare. Nu bör den första dagen i den sista ”månaden” betraktas som avbrottsdagen. De kommande kritiska dagarna börjar om 21-35 dagar. Deras karaktär bör vara vanlig - mängden, varaktigheten, utflödesvolymen, ömheten. Eventuella avvikelser från normen bör vara anledningen till att gå till läkaren.

Skälen för frånvaron av menstruation

Försenad menstruation, även om det fanns sådana tidigare, oroar alltid en kvinna. Skälen till detta tillstånd kan ligga i följande:

 • Brott mot cykeln. Detta är mycket möjligt om aborter (både mini-, medicinska och kirurgiska avbrott) ofta utförs - flera gånger per år. Sannolikheten för ett menstruationssvikt beror på ålder, förekomsten av sjukdomar i könsorganen och kvinnans reproduktionssystem. Dessutom kan orsaken gömma sig i utseendet på funktionella cyster på äggstockarna efter ”stress” för dem.

För att förebygga sådana komplikationer, såväl som för tillförlitligt skydd, uppmanas en kvinna att börja ta hormonella preventivmedel - tabletter, en hudplåster.

Funktionell ovariecyst

 • I fallet med förseningarna tidigare. Om en kvinnas perioder vanligtvis kommer med långa förseningar, bör man inte förvänta sig att de efter ”reglering” blir ”som en klocka”.
 • Graviditeten fortsätter att utvecklas. Om fostrets vesikel inte har tagits bort från kaviteten under vakuumsugning fortsätter graviditeten. I det här fallet kan en kvinna märka fläckar efter förfarandet och drar smärta i nedre del av buken. Mot denna bakgrund fixar hon illamående, kräkningar på morgonen och under hela dagen..

När du utför ett urinprov observeras en andra remsa - ljus eller svag. Man bör dock tänka på att testet kan vara positivt, även en månad efter en minabort, därför är det bättre att ta ett blodprov för hCG i dynamik - det ska vara negativt eller minska.

 • En ny befruktning har inträffat. Omedelbart efter att fosterägget har evakuerats från kaviteten är en ny graviditet möjlig, inklusive en ektopisk graviditet. Därför, med en försening, bör detta alternativ tillhandahållas och uteslutas..
 • Djup curettage. Om inte bara det funktionella skiktet avskrapas under vakuumsugning, utan också basskiktet påverkas, kanske flera månader av menstruation inte är det. Men i detta fall bör du rådfråga en läkare, det kan vara nödvändigt under en tid att förskriva hormonella läkemedel. I detta fall kommer urinprovet att vara negativt och ultraljud - en tunn endometrium eller till och med linjär.

Hur man förstår att det finns komplikationer

Trots den påstådda låga invasiviteten och säkerheten i förfarandet är komplikationer möjliga. I följande situationer, kontakta en läkare omedelbart:

 • Alltför starkt urladdning. Detta är möjligt med perforering av livmodern med instrument, med ofullständigt avlägsnande av fosterägget, med dålig sammandragning av livmodern. Sådan urladdning bör anses riklig om flera maxi-packningar måste bytas inom 60 minuter. Överdriven menstruation kan vara antingen omedelbart efter en vaccum, eller flera dagar senare och på dagen för den förväntade nästa menstruationen.
 • Lång daub. Fläckning efter en mini-abort är tillåten i 10-14 dagar efter proceduren. Längre sådana kan indikera patologi - cystisk drift, ofullständigt avlägsnande av fosterägget, inflammation i livmoderhålan och bihang.
 • Periodisk daub i en månad. Om urladdningen fortfarande inte stoppar, även om den är helt obetydlig, det vill säga nej, bör du också rådfråga en läkare. Den placentala polypen kan också manifestera sig (samtidigt som rester av placenta vävnad upprätthålls), inflammation och annat.
 • Med en patologisk lukt. Liten, alltför sur och annan obehaglig - ett tydligt tecken på infektion. Tillståndet kräver kvalificerad behandling..
 • Konstig färg. Gul, purulent, grön urladdning är också tecken på inflammation i slidan eller livmodern.
 • Smärta i nedre del av buken eller feber.

Hur man undviker komplikationer

Vakuumsugning är en allvarlig chock för en kvinnas kropp. För att minimera antalet komplikationer rekommenderas följande:

 • följ noga alla läkarnas rekommendationer;
 • genomgå undersökning innan proceduren - ultraljud för att bekräfta termen, utstryk på flora från slidan för att utesluta inflammation, blod- och urintest, HIV, för hepatit och undersökning av en gynekolog;
 • ta antibiotika omedelbart efter proceduren för förebyggande av purulentinflammatoriska komplikationer;
 • du kan inte använda tamponger, de kan utlösa utvecklingen av infektion;
 • välja pålitliga skyddsmetoder från en ny graviditet, det är bättre att använda hormonella läkemedel, det är oönskat att installera en IUD;
 • genomföra en kontroll-ultraljud omedelbart efter proceduren för att utesluta det återstående fosterägget, och dessutom - efter 10-14 dagar för snabb upptäckt av ansamlingar av endometrial rester i livmoderhålet.

Och här handlar mer om orsakerna till den magra månaden.

Varje graviditetsavbrott lämnar ett outplånligt märke på en kvinnas hälsa, även om det är en vakuumsträning och hela proceduren gick utan komplikationer. Därför är varandras uppgift att använda tillförlitliga skyddsmetoder och planera befruktningen, förberedande för det.

Användbar video

Se den här videon om abort och dess konsekvenser:

Månadsvis efter curettage

Efter curettage, vakuum eller medicinsk abort behöver kroppen tid att återhämta sig. Månader efter en abort börjar efter 4-5 veckor. I avsaknad av hälsoproblem blir cykeln regelbunden efter 1-2 månader. Läkare rekommenderar att man inte bara övervakar utflödesfrekvensen utan också uppmärksamma deras överflöd, natur.

Varför finns det inga perioder efter en abort?

Om en kvinna inte har en period efter en abort, bör en gynekolog konsulteras. En läkare bör konsulteras om mer än 35 dagar har gått efter curettage och det inte finns några tecken på en närmande menstruation.

Bland de främsta orsakerna som provocerar upp ett menstruationssvikt efter en abort kallas:

 • hormonobalans i kroppen orsakad av nedsatt funktion av hypothalamus, äggstockar, hypofysen,
 • upprepad graviditet,
 • uterus vidhäftningar.

Patienter som har en oregelbunden cykel före abort kan uppleva förseningar. Men läkare rekommenderar att inte försena ett besök hos läkaren. Läkaren kommer att genomföra en visuell undersökning, en manuell undersökning och skicka kvinnan till en ultraljudsundersökning..

När din period efter en abort börjar

Det är omöjligt att säga i förväg när det kommer att bli en menstruation efter en abort. Det beror på tidpunkten för återhämtning och sådana faktorer:

 • typ av abort,
 • graviditetstiden som avslutades,
 • professionalism av läkaren som utförde proceduren,
 • patienthälsa.

I frånvaro av problem från reproduktionsorganen återställs menstruationscykeln efter en abort snabbt. Efter fyra veckor bör regelbundna månatliga perioder börja.

När menstruationen går efter curettage

Kirurgisk abort avser traumatiska abortmetoder. Varaktigheten av återhämtningsperioden efter curettage beror på både de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen och läkarnas professionalism.

De första perioderna efter rengöring börjar om en månad. Det är nödvändigt att räkna från dagen för curettagen. En försening på 5-7 dagar anses vara normal. Denna period krävs av kroppen för att normalisera den hormonella bakgrunden, öka endometriet.

Menstruationens varaktighet efter en abort beror på syftet med proceduren. Om curettage föreskrevs för medicinska och diagnostiska syften och genomfördes i den andra fasen av cykeln, inträffar sällan kränkningar. Ibland klagar kvinnor på en förändring i menstruationens varaktighet, utseendet på rikligt eller magert utflöde.

Menstruation efter rengöring av endometrium i naturen bör inte skilja sig från vanlig menstruation. En betydande förändring i volym, utsläppsfärg, utseendet på en obehaglig lukt bör varna.

Oftast föreskrivs livmoderrengöring för att avbryta en graviditet i mer än 7 veckor. Den främsta orsaken till uppkomsten av menstruations oregelbundenheter i sådana fall är en obalans i hormoner. Ett kraftigt avbrott provocerar en plötslig minskning av mängden progesteron, som ett resultat är organen som är involverade i produktionen av könshormoner inte direkt involverade i arbetet.

Viktig! En av orsakerna till förändringen i menstruationens natur efter diagnostisk curettage är livmodern atony.

I detta tillstånd dras inte muskelorganet och kan inte pressa blodkärl, kvinnan utvecklar blödning.

När kommer menstruationen efter en vakuumabort

Att föra fostret i vakuum anses vara ett mer sparsamt alternativ för kirurgi jämfört med curettage. Om det inte finns några komplikationer till följd av operationen kommer din period att börja i tid. Patienter med en menstruationscykel på 30 dagar bör förvänta sig menstruation exakt en månad senare..

Nedräkningen är från abortdatumet. I sällsynta fall försenas återhämtningsprocessen i 2-3 månader. Försenad menstruation kan uppstå på grund av hormonella förändringar som har inträffat i kroppen.

Hur många perioder efter en medicinsk abort börjar

Det mest skonsamma alternativet som används för att stoppa graviditetsutvecklingen anses vara att ta specialpiller. De förändrar den hormonella bakgrunden, provocerar blödningens början. Som ett resultat exfolierar endometriumet, lämnar fosterägget livmoderns hålighet. Om komplikationer inte uppstår krävs inte ytterligare medicinska manipulationer. Men gör medicinsk abort bara upp till 7 veckor av graviditeten.

Datumet för att ta piller som provocerar missfall anses vara den första dagen i cykeln. Nästa menstruation börjar enligt det vanliga schemat för en kvinna. Om cykeln var oregelbunden innan läkemedelsavbrottet är sannolikheten för en försening högre.

Första perioden efter abort

Om det inte finns några problem omedelbart efter curettage, normaliseras tillståndet hos de flesta kvinnor inom 4-5 veckor. Men urladdningen av naturen och intensiteten i den första menstruationen efter aborterande curettage kan skilja sig åt. Anledningen till förändringen i deras natur är en skarp hormonell omstrukturering. Om tillståndet inte normaliseras inom tre månader är det nödvändigt att ta reda på orsakerna till kränkningar tillsammans med gynekologen.

Hur många dagar går efter menstruationen

Om en kvinnas kropp snabbt kunde återhämta sig kommer de kritiska dagarna inte att förändras. Varaktigheten av den första menstruationen efter curettage varierar från 3 till 7 dagar.

En gynekologkonsultation är nödvändig om menstruationen har slutat 2 dagar efter starten. Tilldelningar bör vara uppmärksamma om de går mer än sju dagar i rad.

Riklig menstruation efter curettage

En ökning av urladdningen efter operationen observeras hos 10-12% av patienterna. Gynekologer kallar orsaken till riklig menstruation efter rengöring av en skarp hormonell omstrukturering, som kroppen genomgår..

Viktig! En kvinna bör veta hur man kan skilja tunga perioder från blödning.

Ring ambulans eller gå till sjukhusets gynekologiska avdelning om det inte finns tillräckligt med packning i 1-2 timmar.

Vakuumaspiration: konsekvenser av kirurgi och särskilt menstruation

Vakuumsugning - har en stark effekt på kvinnors hälsa

allmän information

Nästa menstruationscykel börjar dagen för operationen. Utsläppet före den normala månaden indikerar att den skadade livmoderslimhinnan läker. Om det inte finns några patologier är de närvarande i 5-10 dagar och har blodiga fläckar. Ibland observeras under de första 2-3 dagarna ett milt smärtsyndrom. Men med tiden försvinner dessa känslor gradvis.

För att göra ett vakuum eller inte måste kvinnan själv bestämma på grundval av hennes moraliska övertygelse och läkarnas rekommendationer. Detta är en godkänd metod för att bli av med en oönskad graviditet. Kirurgi utförs på poliklinisk basis, och operationens varaktighet varierar från 2 till 10 minuter.

Normalt urladdning

Den första menstruationen efter operationen är vanligtvis mindre intensiv. Detta tillstånd anses inte vara patologiskt. Det förklaras inte helt av återställd ovariefunktion och otillräcklig förtjockning av endometrium..

Hos många unga damer kommer perioder efter vakuum senare. Vissa kvinnor kan förvänta sig att "kritiska dagar" kommer fram tidigare än väntat på grund av stress orsakad av interventionen..

Den slutliga återvinningen av cykeln till normal hos kvinnor som lyckades bli mödrar observeras inom 3-4 månader. För nulliparösa unga damer tillåtna "försening" i sex månader. Därefter börjar "kritiska dagar" återkomma en gång i månaden regelbundet.

Ingen urladdning

Ibland klagar kvinnor över att det trots obehag i nedre del av magen inte finns någon menstruation efter operationen. I detta fall kan man misstänka sådana patologier:

 • uterus halsstenos;
 • trombos;
 • livmoderböj.

Dessutom är det logiskt att anta en ny graviditet eller förekomsten av en hormonell störning. Utvecklingen av livmoderhalsstenos är mer karakteristisk för kvinnor som inte har haft tid att bli mödrar. Vakuumsugning innebär en ökning av livmoderhalskanalen. Mot denna bakgrund kan en minskning av livmoderhalsen observeras..

Patologi leder till det faktum att det "önskade" skiktet i endometrium avvisas, men det finns ingen möjlighet att urladdas från livmoderkaviteten. Med tiden samlas menstruationsutsöndringar, ett starkt smärtsyndrom uppträder. Mot denna bakgrund utvecklas den inflammatoriska processen enkelt på grund av reproduktion i mikroorganismernas utsöndringar.

På grund av expanderingen av venerna i reproduktionsorganen utvecklas ofta trombos. Visade blodproppar är ett hinder för utflödet av sekret. I det här fallet finns smärta i nedre buken. Om sjukdomen inte behandlas utvecklas en inflammatorisk process i livmoderhålet, liknande det med cervikalstenos..

Om organet ursprungligen var i fel position gör operationen dess avvikelse ännu starkare, vilket förhindrar det fria flödet av menstruationsblod. Den ackumulerade urladdningen i livmoderhålan orsakar inflammation och svår smärta.

Funktioner i olika aborttekniker

Abort har länge varit en dödlig operation för en kvinna. En abort anses vara varje graviditetsavbrott under en period av mindre än 22 veckor och med en fostervikt som inte överstiger 500 gram. Fosteravstötning av en kvinnas kropp kallas spontan abort.

Beroende på fosterets ålder, kvinnans hälsotillstånd och andra tillhörande omständigheter väljs en av de abortmetoder som beskrivs nedan.

Denna operation utförs ofta i de sena stadierna, förutom oviljan att få barn, är orsaken en fosterutvecklingspatologi eller ett hälsoproblem hos en gravid kvinna. Allmän anestesi används som anestesi. Operationen utförs i två steg: för att extrahera fostret är det nödvändigt att utöka livmoderhalsen och sedan ta bort fostret i delar.

Denna metod för att avbryta en oönskad graviditet är fortfarande den mest sparsamma, men den kan endast tillämpas i ett tidigt skede - från 5 till 8 veckor. En gravid kvinna tar två tabletter, varav en provoserar embryonets död, och den andra - avvisningen av fosterägget av kvinnans kropp. Starka sammandragningar av livmodern kan vara ganska smärtsamma, så smärtstillande medel används också..

Vakuumsugning

Vid en kort graviditetsålder är fosterägget fortfarande löst fixerat, vilket gör att det kan tas bort från livmodern utan att skada inre organ. Det är tillåtet att genomföra ett sådant ingripande från den sjunde graviditeten till den 10: e inklusive. Beslutet om tillåtandet av vakuumabort fattas av läkaren, med fokus på patientens allmänna tillstånd och fostrets storlek.

Blödning efter en abort åtföljer återställningen av livmoderns fulla funktion, hjälper till att rengöra den. Intensitet, färg och struktur beror på flera faktorer:

 • en kvinnas allmänna fysiska tillstånd;
 • livmoderns förmåga att dra sig samman;
 • cirkulationssystemets individuella egenskaper;
 • typ av abortförfarande;
 • närvaron av infektionssjukdomar och patologier i patientens inre organ;
 • graviditetsåldern då aborten utfördes;
 • den behandlande läkarnas kompetens.

Abort är ett allvarligt ingripande i arbetet med en kvinnas inre organ; det innebär en stark förändring av hormonell bakgrund, trauma till de inre organen och emotionell stress. Därför är det oerhört viktigt att noggrant övervaka kroppens allmänna tillstånd, med särskild uppmärksamhet på urladdningens art, innehållet av inneslutningar i dem.

Överflödiga perioder efter en abort visas alltid, oavsett vilken metod för avbrott av graviditet som användes. Det beror dock på den valda metoden hur snabbt en kvinna återhämtar sig från proceduren och återvänder till sitt vanliga liv..

Hur man beräknar terminen för urladdningen

Många kvinnor är intresserade av hur man beräknar uppkomsten av nya "kritiska dagar" efter operationen. Gör det enkelt nog.

 1. Först bör en kvinna bestämma cykelns varaktighet på normalt sätt.
 2. Nästa steg är att lägga till en fördröjning..
 3. Efter det, med fokus på datumet då operationen utfördes, är det nödvändigt att lägga till det resulterande beloppet till det.

Det beror på cykelns längd. Hos de flesta kvinnor är dess varaktighet 28 dagar. Med tanke på en eventuell fördröjning på 7-10 dagar bör den första menstruationen efter operationen förväntas ungefär 35-38 dagar efter vakuumsugning.

En annan fara för alkohol efter abort är psykologisk

Men få människor tänker på denna fallgrop. Abort är inte bara fysisk stress utan också psykisk stress. Naturligtvis upplever varje kvinna detta på sitt eget sätt, men för de flesta är graviditetsavbrott en negativ och deprimerande psykehändelse. På grund av detta genomgår en kvinna apati, hon utvecklar mjälte.

Och ibland kommer det även till djup depression, som inte är så lätt att komma ur. På grund av psykologiskt obehag och mot bakgrund av personliga upplevelser kan en kvinna börja dricka. Så det kommer att tyckas för henne att hon eliminerar sin sorg, är glömd, löser problem. Men som ni vet är det inte så..

Problem löses inte utan växer ännu mer och mer. Så nära alkoholberoende, som kvinnor är mycket starkare och snabbare än män. Detta leder till slutsatsen att alkohol efter en abort är ett hot inte bara för fysisk hälsa, utan också för psykologisk.

Följande rekommenderas. För det första måste det faktum att en abort har utförts accepteras. Du kan försöka hantera en negativ händelse själv. Förresten, många människor lyckas verkligen. Till exempel på grund av distraktion, ökat intellektuellt arbete, kommunikation med nära och kära, hjälpa de svaga, djur etc..

Du kan lugna dig med hjälp av naturliga lugnande medel, som inte orsakar någon skada. Valet av ett specifikt läkemedel bör dessutom rådfråga din läkare.

Om du inte kan hantera depression efter abort på egen hand, är det inget att oroa sig för! Du behöver inte betrakta detta som något skamligt, katastrofalt. Tvärtom, så snart som möjligt är det nödvändigt att vända sig till en psykolog som hjälper till att hitta en väg ut ur situationen, förklara och bevisa med hjälp av argument att livet inte slutar där. Hon fortsätter. Och det måste fortsätta i glada färger.

Det är dags att ljuda larmet

Läkaren bör konsulteras när konsistensen och typen av menstruationsblod skiljer sig från den vanliga utflödet. Du måste ljuda larmet i sådana fall:

 • med liten spridning;
 • med smärtsam urladdning;
 • med urladdning av en vitaktig nyans;
 • med urladdning av en gulaktig nyans;
 • med en stark obehaglig lukt av sekret;
 • med svår blödning.

Om en kvinna tror att hennes perioder är på väg att börja, men på en viss dag bara en daub dyker upp, som sedan slutar, bör hon vara försiktig. Nästa dag kan en droppe färskt blod observeras på hygienprodukten. Efter ytterligare 24 timmar försvinner menstruationen plötsligt. Detta symptom varnar för förekomsten av en stor blodpropp i livmoderhalsen.

Speciellt farligt är utseendet på en vitaktig eller gulaktig urladdning. Om de åtföljs av en skarp "aroma" och en ökning av kroppstemperaturen, kan vi prata om början av den inflammatoriska processen.

Förekomsten av slem och blodproppar är ett tecken på en ofullständig vakuumsträning.

I det här fallet behöver kvinnan en ytterligare undersökning. Om ultraljudsrester av ägget upptäcks utförs en ny operation.

Om urladdningen får en mörkröd eller skarlagen skugga kan vi prata om intrauterin blödning. När hygienprodukten fylls med blod inom 60 minuter och detta tillstånd inte försvinner i 3-5 timmar, bör kvinnan omedelbart besöka gynekologiska kontoret.

Efter vakuum är en snabb återhämtning möjlig. För att göra detta bör en kvinna ge upp rökning och alkohol. Användningen av choklad och koffein bör minimeras. Maten ska vara hälsosam, ordentligt kokad och lätt att smälta. Från fett och kryddig är det önskvärt att vägra helt. Du måste dricka färskpressad frukt- och grönsakssaft, kompott och fruktdrycker. Drömmen ska vara lång, full. Stressfulla situationer och tungt fysiskt arbete bör undvikas när det är möjligt..

Rehabiliteringsperiod

Det är viktigt att övervaka hur tillståndet efter abort går så att det inte finns några komplikationer. För att upprätthålla hälsan finns det ett behov av att följa dessa regler:

 1. Håll sängstödet i minst en vecka.
 2. Undvik fysisk och emotionell stress..
 3. Uteslut användningen av alkohol, ta ett bad eller varm dusch, besöka bastun och poolen.
 4. Ta alla mediciner som ordinerats av din läkare.
 5. Bär naturliga, rymliga och bekväma underkläder.
 6. Tvätta och byt packningar så ofta som möjligt.
 7. Använd speciella intima hygienprodukter utan färgämnen eller dofter..
 8. Lämna tillfälligt sexuell aktivitet. Idealt är detta en 30-dagarsperiod för curettage (två veckor för farmabort).
 9. Självmedicinera inte när problem upptäcks.

Kort om det viktigaste

Således är blödning på grund av artificiell avslutning av graviditeten en oundgänglig indikator på att manipuleringen var framgångsrik. Om det inte sker någon utskrivning efter en abort, indikerar detta ofullständig och ofullständig extraktion av fostret. Intensiteten och arten av blodförlusten beror på typen av abort och den tidsperiod under vilken den utfördes..

För att rehabilitering ska gå utan komplikationer måste alla läkares rekommendationer följas. Så om du ignorerar förbudet mot sex under en viss period kan risken för komplikationer öka. Så blödning, avstötning av livmoderslimhinnan är möjlig.

Vilka regler måste följas:

 • Inga träningspass tillåtna på flera veckor.
 • Överdriven emotionell stress bör undvikas..
 • Lyft inte tunga föremål.
 • Du kan inte delta i simning, besöka öppna dammar, pooler.
 • Det är förbjudet att ta ett bad, besöka bastun.
 • Inte tillåtet att dricka alkohol.
 • Sexuell kontakt bör överges.
 • Det är viktigt att upprätthålla hygien och bära rymligt linne i naturliga material..
 • All medicin som ordinerats av din läkare ska tas..

Korrekten av rehabilitering avgör om komplikationer kommer att uppstå i framtiden. Abort är alltid en stress för kroppen, i detta avseende kräver det emotionell och fysisk vila tills den är helt återställd, det är viktigt att äta rätt, äta livsmedel rika på vitaminer. Om problem uppstår, kontakta en specialist..

allmän information

Nästa menstruationscykel börjar dagen för operationen. Utsläppet före den normala månaden indikerar att den skadade livmoderslimhinnan läker. Om det inte finns några patologier är de närvarande i 5-10 dagar och har blodiga fläckar. Ibland observeras under de första 2-3 dagarna ett milt smärtsyndrom. Men med tiden försvinner dessa känslor gradvis.

För att göra ett vakuum eller inte måste kvinnan själv bestämma på grundval av hennes moraliska övertygelse och läkarnas rekommendationer. Detta är en godkänd metod för att bli av med en oönskad graviditet. Kirurgi utförs på poliklinisk basis, och operationens varaktighet varierar från 2 till 10 minuter.

Normalt urladdning

Den första menstruationen efter operationen är vanligtvis mindre intensiv. Detta tillstånd anses inte vara patologiskt. Det förklaras inte helt av återställd ovariefunktion och otillräcklig förtjockning av endometrium..

Hos många unga damer kommer perioder efter vakuum senare. Vissa kvinnor kan förvänta sig att "kritiska dagar" kommer fram tidigare än väntat på grund av stress orsakad av interventionen..

Den slutliga återvinningen av cykeln till normal hos kvinnor som lyckades bli mödrar observeras inom 3-4 månader. För nulliparösa unga damer tillåtna "försening" i sex månader. Därefter börjar "kritiska dagar" återkomma en gång i månaden regelbundet.

Ingen urladdning

Ibland klagar kvinnor över att det trots obehag i nedre del av magen inte finns någon menstruation efter operationen. I detta fall kan man misstänka sådana patologier:

 • uterus halsstenos;
 • trombos;
 • livmoderböj.

Dessutom är det logiskt att anta en ny graviditet eller förekomsten av en hormonell störning. Utvecklingen av livmoderhalsstenos är mer karakteristisk för kvinnor som inte har haft tid att bli mödrar. Vakuumsugning innebär en ökning av livmoderhalskanalen. Mot denna bakgrund kan en minskning av livmoderhalsen observeras..

Patologi leder till det faktum att det "önskade" skiktet i endometrium avvisas, men det finns ingen möjlighet att urladdas från livmoderkaviteten. Med tiden samlas menstruationsutsöndringar, ett starkt smärtsyndrom uppträder. Mot denna bakgrund utvecklas den inflammatoriska processen enkelt på grund av reproduktion i mikroorganismernas utsöndringar.

På grund av expanderingen av venerna i reproduktionsorganen utvecklas ofta trombos. Visade blodproppar är ett hinder för utflödet av sekret. I det här fallet finns smärta i nedre buken. Om sjukdomen inte behandlas utvecklas en inflammatorisk process i livmoderhålet, liknande det med cervikalstenos..

Om organet ursprungligen var i fel position gör operationen dess avvikelse ännu starkare, vilket förhindrar det fria flödet av menstruationsblod. Den ackumulerade urladdningen i livmoderhålan orsakar inflammation och svår smärta.

Allmän information

Efter att ha överlevt minst en gång en abort kommer en kvinna att ställa frågor om hur mycket tid som ska gå efter abort och vad de borde vara. För att inte missa de oroande symtomen, bör varje kvinna känna till kroppens funktioner och hur mycket normalt utsläpp som går efter abort.

Måttlig fläckning med en liten mängd koagler anses vara normal. För de första dagarna är en ljusröd och skarlakansröd färg på blod acceptabel, men efter det frigjorda blodet bör bli mörkare och efter 4-7 dagar kommer det gradvis att ersättas av färglösa, knappa sekret. Om blödningen varar mer än 10 dagar kommer detta att vara ett tecken på fara, vilket innebär att det finns allvarliga sår eller inflammation i livmodern.

Hur man beräknar terminen för urladdningen

Många kvinnor är intresserade av hur man beräknar uppkomsten av nya "kritiska dagar" efter operationen. Gör det enkelt nog.

 1. Först bör en kvinna bestämma cykelns varaktighet på normalt sätt.
 2. Nästa steg är att lägga till en fördröjning..
 3. Efter det, med fokus på datumet då operationen utfördes, är det nödvändigt att lägga till det resulterande beloppet till det.

Det beror på cykelns längd. Hos de flesta kvinnor är dess varaktighet 28 dagar. Med tanke på en eventuell fördröjning på 7-10 dagar bör den första menstruationen efter operationen förväntas ungefär 35-38 dagar efter vakuumsugning.

Efter vakuumsträvan måste kvinnan vara uppmärksam på urladdningens färg. Normalt bör de vara en skarlakansröd nyans, och efter några dagar bli brunaktig.

Om detta inte händer och hon får ut en gul eller grönaktig nyans, bör du inte tveka. Om möjligt bör du omedelbart besöka en läkare dagen för utseendet och ta tester, eftersom förvärvet av sekretioner av sådana färger signalerar utvecklingen av infektioner som kräver en omedelbar kurs av antibiotikabehandling..

Det är dags att ljuda larmet

Läkaren bör konsulteras när konsistensen och typen av menstruationsblod skiljer sig från den vanliga utflödet. Du måste ljuda larmet i sådana fall:

 • med liten spridning;
 • med smärtsam urladdning;
 • med urladdning av en vitaktig nyans;
 • med urladdning av en gulaktig nyans;
 • med en stark obehaglig lukt av sekret;
 • med svår blödning.

Om en kvinna tror att hennes perioder är på väg att börja, men på en viss dag bara en daub dyker upp, som sedan slutar, bör hon vara försiktig. Nästa dag kan en droppe färskt blod observeras på hygienprodukten. Efter ytterligare 24 timmar försvinner menstruationen plötsligt. Detta symptom varnar för förekomsten av en stor blodpropp i livmoderhalsen.

Speciellt farligt är utseendet på en vitaktig eller gulaktig urladdning. Om de åtföljs av en skarp "aroma" och en ökning av kroppstemperaturen, kan vi prata om början av den inflammatoriska processen.

Förekomsten av slem och blodproppar är ett tecken på en ofullständig vakuumsträning.

I det här fallet behöver kvinnan en ytterligare undersökning. Om ultraljudsrester av ägget upptäcks utförs en ny operation.

Om urladdningen får en mörkröd eller skarlagen skugga kan vi prata om intrauterin blödning. När hygienprodukten fylls med blod inom 60 minuter och detta tillstånd inte försvinner i 3-5 timmar, bör kvinnan omedelbart besöka gynekologiska kontoret.

Efter vakuum är en snabb återhämtning möjlig. För att göra detta bör en kvinna ge upp rökning och alkohol. Användningen av choklad och koffein bör minimeras. Maten ska vara hälsosam, ordentligt kokad och lätt att smälta. Från fett och kryddig är det önskvärt att vägra helt. Du måste dricka färskpressad frukt- och grönsakssaft, kompott och fruktdrycker. Drömmen ska vara lång, full. Stressfulla situationer och tungt fysiskt arbete bör undvikas när det är möjligt..

Vad du kan förvänta dig med operation

Konsekvenserna av kirurgisk abort är mest märkbara för en kvinnas kropp. Det kan förekomma ansvarsfrihet efter en fryst graviditet under den första månaden, riklig i början och knapp efter den andra veckan. Eftersom fostret avlägsnas i delar under ett sådant ingripande kan dess rester lämna livmodern under lång tid.

När man skrapar livmoderhålan kan endometriet skadas avsevärt, så hela återhämtningsperioden åtföljs av blödning. Patientens tillstånd som genomgick denna operation kan vara betydligt sämre än med andra typer av abort, inklusive på grund av operationen i de senare stadierna.

Tilldelningar efter kirurgisk abort är permanenta, kan målas i olika nyanser av brunt och rött. Fläckar av svarta blodproppar är möjliga. Gradvis blir de blekrosa och bleknar bort..

Vid rengöring under första trimestern av graviditeten och curettage av ett fruset foster håller ofta utskrivningen inte mer än två veckor. Om rengöringen utfördes i andra trimestern, är de första dagarna tillåtna rikligt med mörkt urladdning, gradvis ersatt av en sackaros.

Första perioden

Tiden när de kommande menstruationsdagarna kommer efter en vakuumabort för varje patient kan variera något. För vissa flickor kommer perioder med viss försening, medan för andra, tvärtom, de kan börja före schemat. I allmänhet tar den slutliga återställningen och regleringen av menstruationscykeln efter det abortiva vakuumförfarandet cirka 6 månader för nolliparösa patienter, och för 3-4 kvinnor som förlossar.

Särskilt måste du övervaka karaktären och strukturen på den menstruation som har kommit. Om den har en skarp, lugn lukt, en gulaktig nyans och åtföljs av svåra smärtsamma symtom, och patientens tillstånd förvärras märkbart, är det nödvändigt att snarast besöka en specialist och genomgå den nödvändiga undersökningen.

Som regel är intensiteten för den första menstruationen efter abort hos varje patient olika och beror på helheten på hur rikligt perioderna var innan avbrottet. Vissa patienter har dåliga, blödande blödningar, medan andra lider under tunga och smärtsamma perioder. Vanligtvis efter vakuumabort kan de första menstruationsblödningarna komma efter en månad.

Möjliga komplikationer

Efter någon abort försvagas den kvinnliga kroppen. Oavsett vilken graviditetsvecka och hur rengöringen genomfördes, är processen förknippad med skador på livmoderns epitel. Detta leder till en mängd komplikationer. De farligaste inkluderar hög temperatur och kraftig blödning. Detta är tydliga tecken på infektion..

Under de första dagarna efter en minabortion kan temperaturen nå 37,5 ° C. Vid högre priser, ring en ambulans. Att slå ner temperaturen med vanliga metoder och medel rekommenderas inte. Infektioner och inflammatoriska processer åtföljs ofta av svaghet, illamående, smärtsamma tillstånd.

De tidiga komplikationerna av miniaborter inkluderar menstruations oregelbundenhet. Efter operation och oundvikliga hormonella förändringar händer detta ofta. Meningar kan börja senare eller tidigare än förfallodagen. Det tar flera månader att återhämta sig helt..

Olika komplikationer försenar återhämtningsprocessen. Ibland ger medicinsk abort eller till och med vakuumsugning inte önskat resultat: fostret eller delar av det kvarstår i livmodern. I detta fall krävs curettage, vilket i sig i en sådan situation är traumatiskt. Den exakta tidpunkten för återhämtning förutsägs av den behandlande och observerande läkaren.

Men ofta kan till och med en erfaren gynekolog bara erbjuda att övervaka tillståndet, förskriva stimulerande och allmänt stärkande läkemedel. Men om de oskäliga handlingarna från läkaren ledde till ytterligare komplikationer. Till exempel uppfyllde inte patienten de föreskrivna rekommendationerna: hon besökte badhuset, började leva ett aktivt sexliv för tidigt, led av överdriven stress. Då kommer ytterligare rehabilitering att inträffa redan på sjukhuset under medicinsk övervakning.

Abort efter förlossning har sina egna detaljer. Återställning är svårare, till stor del för att kroppen sannolikt kommer att förlora ytterligare blod, och det kardiovaskulära systemet bör inte laddas med anestesi. Emellertid kommer önskan att drabbas av smärta också att drabba kroppen, så läkare i denna situation tvingas erbjuda patienten att välja det mindre av två ont.

Upprepad abort

Återställningen efter en andra abort är märkbart långsammare. Den exakta tidpunkten här beror på det allmänna tillståndet i kroppen, förmågan att regenerera, kvinnans ålder. Med en bra initial immunstatus är återgång till det normala något snabbare än du kan förvänta dig. Men lita inte för mycket på kroppens potential att lugnt uthärda märkliga experiment på dig själv.

Glöm bland annat inte vikten av psykologisk återhämtning. Det är svårare att göra prognoser här än när det gäller fysiologi, varje fall är individuellt. Mycket beror på en kvinnas uppväxt, religion spelar också en viktig roll. Manifestationen av reaktioner kan vara annorlunda, vissa är djupt undertryckta, andra går in i en defensiv position, andra ignorerar vad som hände med dem.

Separat konversation - kvinnor som tvingas göra en abort av medicinska skäl, men som vill rädda barnet. Ofta åtföljs den efterföljande perioden av svår depression. Släktingar märker inte alltid tecknen på denna sjukdom tillräckligt snabbt tills den blir allvarlig. I alla fall rekommenderar läkare att besöka en psykoterapeut. Även om den psykologiska återhämtningen efter en abort är normal rekommenderas det att verifiera detta med hjälp av en specialist.

Varför vakuumsugning påverkar menstruationen?

Denna metod för rengöring av livmoderhålan är mindre traumatisk, eftersom den utförs under en kort graviditetsperiod eller för att eliminera konsekvenserna av misslyckad medicinsk abort, komplikationer efter förlossningen. Med hjälp av en speciell apparat, ett fosterägg eller fördröjd lochia, dras i ett ord onödigt innehåll. I detta fall skadas slemhinnan minimalt, men ändå händer detta. Det kommer att ta tid att återställa den, mogna tills den är klar för avslag.

Allt som händer i den reproduktiva sfären dikteras av dem. Normalt har en förändring i ämnets balans en viss regelbundenhet, vilket säkerställer regelbunden menstruation. Ingripande leder till ett fel som hindrar korrekt cyklisk utveckling av äggstockarna, livmodern, till och med hypofys-hypotalamiskt ligament.

Genomföra en vakuumsträning för att rengöra livmodern från fostret

När visas de första perioderna

Efter vakuumet bör menstruationen börja efter att livmodern har återställts, kvinnans hormonella nivå. En fullständig cykel kommer att äga rum, som består av utvecklingen av follikeln - dess brott - frigörandet av ägget - bildandet av corpus luteum, som bör sluta med månatlig blödning. Detta tar i genomsnitt 25-38 dagar.


Månadlig återhämtning efter abort inträffar i ungefär en månad

Mycket beror på följande faktorer:

 • menstruationscykler,
 • från egenskaperna hos kvinnans kropp;
 • från hur korrekt minabortionen gick, om det fanns inflammationer.

Efter en abort påverkas menstruationscykeln hos vissa kvinnor. De kan uppstå tidigare eller senare, och denna instabilitet kan pågå i upp till sex månader.

Under denna period bör befruktningen undvikas, det rekommenderas att använda preventivmedel.

Menstruation efter abort: norm och patologi

Abort är inte ett trevligt förfarande. När det har hållits är det viktigt för en kvinna att veta om allt gick bra och om hon kan få barn i framtiden.

En beprövad indikator på hälsan hos en kvinnas reproduktionssystem är menstruationscykeln: kritiska dagar bör börja med regelbundna intervaller, vara från tre till sju dagar, utan smärta, inte vara för rikligt.

När ska din period komma efter en abort? Låt oss lösa den här frågan.

Om abort

Läkare rekommenderar en abort under en period av 5-6 till 12 veckor. De som beslutade om detta förfarande är det viktigt att komma ihåg att detta är ett ingripande i naturliga processer, eftersom kvinnans kropp redan har börjat förändras efter befruktningen. Obehagliga konsekvenser av abort kan förekomma: erosion i livmoderhalsen, ovariell dysfunktion, endometrial hyperplasi och andra. Efter det kan en kvinna förbli infertil eller kanske inte tåla ett friskt barn.

Tänk om menstruationen har gått efter en abort? Är detta normalt eller patologiskt? Hur ska de se ut?

Månader efter en abort hjälper till att avgöra om det finns problem med ”kvinnlig” hälsa. Om de börjar i tid, kommer att vara i linje med normen, finns det ingen anledning till oro. Eventuella avvikelser är ett tecken på att du behöver träffa en läkare. Det är inte värt att besöka, eftersom varje sjukdom är lättare att bota i ett tidigt skede.

Det finns tre typer av abort:

 • Medicin. Den säkraste metoden, men det rekommenderas att utföra det tidigt, det vill säga under en period av 3-4 veckor, är maximalt tillåtet upp till 7 veckor. Ju senare, desto värre, eftersom om fosterägget inte avlägsnas helt, kommer kirurgisk rengöring att behövas. En kvinna dricker piller som hjälper till att minska livmodern och graviditeten avslutas.
 • Vakuum. Detta är en mini-abort, som endast utförs under en period av 5-6 veckor, inte tidigare och inte senare. En speciell anordning skapar minskat tryck inuti livmodern, och sedan drar läkarna fosterägget med en speciell kateter. Hela proceduren tar vanligtvis inte mer än 15 minuter.
 • Instrumental. Läkaren curettes livmodern, tar bort embryot och det intilliggande epitelet. Där barnet brukade vara, nu ett blödande sår. Inom två veckor efter en sådan abort, särskilt under de första 2-3 dagarna, kan det förekomma en mörkröd färg med resterna av embryot. Vissa patienter är säkra på att detta är perioden med koaguleringar efter en abort. Men i själva verket blödar det, livmoderns reaktion på skada. En abort utförs före 22 veckors graviditet, senare rekommenderas det inte att göra det.

Hur snabbt kan en cykel återhämta sig?

När börjar en kvinna menstruation efter en abort? Detta påverkas av ett antal faktorer:

 • Patientens hälsotillstånd. En stark kropp kommer att kunna återhämta sig snabbare och menstruationscykeln kommer att förbättras på kort tid. Försvagade patienter med kroniska sjukdomar kommer att behöva mer tid för detta.
 • Nivån på professionalism för medicinsk personal. Om operationen utfördes av en erfaren läkare gjorde han allt utan fel, då kommer återhämtningsperioden efter abort att bli kortare. Det är också viktigt att välja rätt läkemedel som patienten tar efter proceduren..
 • Kvinna bryr sig om sin hälsa. För att återhämta sig snabbare måste hon äta ordentligt efter operationen, dricka vitaminer. En viktig roll spelas av kvinnans psykologiska tillstånd. Patienter som är mycket oroliga för abort bör prata med en psykolog..
 • Den tid då aborten gjordes. Ju längre graviditetsåldern, desto större är sannolikheten för störningar i kroppens funktion, det är möjligt att du kommer att behöva vänta längre på menstruationen efter en abort.
 • Typ av abort. Menstruation efter en medicinsk abort eller vakuum kommer ofta i tid och cykeln återställs snabbt. Efter operationen är det inte så lätt att fastställa kroppens normala funktion, därför kan det vara fel.

När börjar menstruationen

Om en abort har gjorts, hur ofta börjar menstruation vanligtvis hos kvinnor? Cykelns början betraktas nu som operationens dag, det vill säga vi överväger början av dagen vi inte behöver från den tidpunkt då det fanns kritiska dagar, utan från abortdagen.

När kommer perioderna efter aborten att gå? Det beror också på hur aborten genomfördes..

Medicin. Omedelbart efter ingreppet kan patienten få utflöde (blodig slem), men det är inte några kritiska dagar. Dessa sekret försvinner vanligtvis på dag 10. Menstruation efter en sådan medicinsk abort kommer i tid, i 20-50 dagar. Men det kan också vara en försening på 1-2 månader, varefter cykeln återställs.

 • Vakuum. Omedelbart efter det här förfarandet kan en kvinna också uppträda som små fläckar under 10-15 dagar. Menstruation efter en vakuumabort kommer vanligtvis inom 30-35 dagar, men det finns förseningar på upp till 3 månader. Experter säger att med en vakuumabort normaliseras månadscykeln snabbare hos kvinnor som redan har fött ett barn, och för dem som ännu inte har haft tid att bli mamma kan det ta från 24 till 28 veckor.
 • Kirurgisk. Det finns också mörkröd urladdning, de går inte länge, de kan störa från 2-5 dagar till 2 veckor. Hur länge efter en kirurgisk abort börjar vanliga perioder vanligtvis? Normal - efter 28-35 dagar.

Så hur mycket efter en abort kommer en kvinna att ha sin period? Om hon genomgick operationen väl, efter cirka en månad, plus eller minus flera dagar, det vill säga efter 28-35 dagar. Men ibland tar det tid att återställa cykeln. För att cykeln ska återhämta sig tar det cirka 3-6 månader, så de kommande kritiska dagarna kan komma framför schemat eller lite senare.

Varaktighet och typ av menstruation

Vad är vanligtvis perioden efter en abort? På grund av det faktum att kvinnans kropp reagerade på interventionen med hormonstörning, varar menstruationen längre än vanligt, det vill säga inte 3-7 dagar, men cirka 10. Men det kommer inte att bli någon stor blodförlust, eftersom den första menstruationen efter någon abort inte är mycket riklig. En kramp i kärl i äggledarna och äggstockarna inträffar, deras funktion är delvis nedsatt, så det kan finnas magra perioder efter en abort, men inte utsmetning, men nära det normala.

Brun menstruation hos patienter efter en abort är också ett normalt alternativ, de indikerar att det utgående blodet började koagulera. Men om det samtidigt finns andra symtom: smärta, obehaglig lukt, temperatur, kan detta indikera förekomsten av endometrios eller polypper i livmodern. Saknade perioder efter en abort indikerar hormonellt misslyckande, mediciner måste tas. Hur många dagar efter en abort går smetperioder runt? En sådan menstruation har en egenhet: först är det 1-3 dagars utskrivning, sedan passerar, och efter en vecka kommer de tillbaka.

Tecken på patologi

Vi berättade hur många dagar efter en abort som vanligtvis finns perioder om patienten är vid god hälsa. Men den här åtgärden är inte alltid klar. Om de kritiska dagarna började lite tidigare eller om perioden inte kommer efter en abort är det bättre att gå till kliniken.

Så kritiska dagar som kan börja tidigare bör varna. Men förväxla dem inte med de blödningar som alla har. En kvinnas menstruation en vecka efter en abort, som började omedelbart efter operationen, är konsekvenserna av detta förfarande, i själva verket är det inte några kritiska dagar. Läkaren tar bort fostret och skadar blodkärlen så att blodet kommer att rinna från dem tills de läkar helt. Men om riklig menstruation plötsligt börjar efter en abort, och till och med med blodproppar, före schemat, kan detta vara ett tecken på livmodersblödning. Vanligtvis visas det efter intimitet eller tunga belastningar. I detta fall måste du omedelbart träffa en läkare.

Mycket beror på vilken typ av menstruation efter en abort. När följande symtom visas måste du genast gå till kliniken:

 • Det fanns en obehaglig lukt i urladdningen eller de har en ovanlig struktur: de är för flytande eller koaglar dök upp i dem.
 • Menstruationsproppar är gula, de har blodiga föroreningar.
 • Menstruationen åtföljs av obehagliga upplevelser, som inte var tidigare.

Alla dessa är tecken på infektion. Om de känner sig själva är det nödvändigt att genomgå en behandling, annars kan kroniska sjukdomar dyka upp och sedan infertilitet.

Tänk om det inte finns några perioder

Varför finns det ingen månatlig period efter en abort? Vi vet hur många menstruationer som börjar efter en abort, men det är inte exakta siffror. Varje kvinnas kropp reagerar annorlunda på dessa förändringar, och inte en enda läkare kan säga exakt hur många menstruationsperioder som kommer efter en abort, de kan vara lite försenade. Och detta betraktas som normen.

Varför har kvinnor ingen menstruation en månad efter en abort? Det finns många anledningar:

 • Embryot avlägsnades inte helt. Detta bidrar till ytterligare frisättning av graviditetshormon (hCG). Därför ingen menstruation.
 • Menstruationen har redan börjat, men blodet slocknar inte, eftersom det fanns en livmoderhalscasm eller av andra skäl. Om du inte söker hjälp från en läkare kan intrauterina infektioner utvecklas. Detta tillstånd i sig kommer inte att passera. Därför ska du inte självmedicinera.
 • Kvinnan har inflammatoriska sjukdomar i livmodern och bilagor.
 • Under curettage bröt läkaren avsevärt integriteten i livmoderslimhinnan, på grund av vilken menstruationen också kan försvinna.

Det finns en annan anledning till att det var en försening i menstruationen efter en abort - en ny graviditet. För att förhindra det, rekommenderar läkare efter födseln i minst 2-3 månader att ta preventivmedel. Även om en kvinna drömmer om ett barn och har abort av medicinska skäl, är det nödvändigt att vänta minst sex månader, och först sedan planera en ny graviditet.

Hur länge går menstruationsperioden vanligtvis efter en abort? Normalt bör de anlända inom 28-32 dagar eller några dagar senare (referenspunkt - operationens dag). Om de började tidigare, kan detta indikera blödning, bör du omedelbart söka medicinsk hjälp. Försening är också ett tillfälle att genomgå en undersökning, eftersom det ofta verkar på grund av allvarliga patologier. I vilket fall som helst är det bättre att inte självmedicinera, men kontakta en läkare så snart som möjligt.

Video: 1317 Tilldelningar efter en abort

Uppmärksamhet! Den här artikeln är endast avsedd för informationssyfte och är under inga omständigheter vetenskapligt material eller medicinsk rådgivning och kan inte fungera som ersättning för konsultation med en professionell läkare. För diagnos, diagnos och behandling, kontakta en kvalificerad läkare!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vilken dag efter menstruationen kan du bli gravid?

En kvinna som vill veta glädjen i moderskapet måste veta vilka dagar hon kan bli gravid. Information om perioder som är gynnsamma för detta är också intressant för damer som ännu inte planerar påfyllning i familjen och undviker befruktning....

Vad är kolposkopi och på vilken cykeldag den genomförs

Regelbundna gynekologiska undersökningar och cytologisk undersökning av kvinnor måste utföras med strikt periodicitet. Ibland räcker de inte och det finns ett behov av kolposkopi....

Hur man känner igen graviditet under menstruationen

För de flesta kvinnor är frånvaron av planerad menstruation det första tecknet på graviditet. Men som praxis visar kan det finnas undantag från varje regel....