Ingen månad efter avbokning av Yarina

Klimax

Om ett par inte vill skyddas med den klassiska metoden - med hjälp av kondomer, och en kvinna är rädd för att sätta en intrauterin enhet, finns det ett behov av att ta hormonella preventivmedel. Tänk på hur OK (orala preventivmedel) påverkar en kvinnas kropp och vad man ska göra om det inte finns några perioder efter Yarinas avbokning.

Inflytande

Handlingsmekanismen för alla orala preventivmedel är baserad på hämningen av hypofysens aktivitet. Detta är den del av hjärnan som ansvarar för att aktivera utsöndring av hormoner som kallas gonadotrop.

Detta är FSH (follikelstimulerande hormon), ansvarig för utvecklingen av follikeln, där ägget sedan utvecklas och växer. Luteiniserande hormon (LH) undertrycks också, på grund av vilket follikeln måste spricka, och ägget ska komma in i äggledaren för efterföljande befruktning. Eftersom dessa faser i cykeln undertrycks sker inte ägglossning, vilket innebär att spermier som har fallit i livmodern helt enkelt inte har något att befrukta.

Orala preventivmedel kan ha följande effekter på reproduktionssystemet:

 • aktiviteten hos villierna i epitelet som fodrar äggledarna minskar;
 • endometrialskiktet i livmodern blir mindre, vilket komplicerar processen att implantera ett ägg i livmoderhålet;
 • slemet som utsöndras i livmoderhalskanalen blir mycket tjockare och på grund av detta minskar hastigheten för spermier i livmoderhalsen.

Förebyggande av graviditet genom att undertrycka ägglossning är inte det enda skälet till att en gynekolog kan förskriva p-piller till en kvinna. Reglera hormonell bakgrund med vissa sjukdomar och patologier inom dermatologi, onkologi, hematologi med deras hjälp.

Innan patienten förskrivs ett visst preventivmedel tar gynekologen hänsyn till resultaten av testerna, en historik med kroniska sjukdomar, den individuella toleransen för p-pillerna och kvinnans fenotyp. Kroppen händer:

Dessa är flickor som har flytande kvinnliga former, ofta har de liten eller betydande övervikt. Sådana kvinnor har tunga perioder, och deras varaktighet är medium eller lång. Sådana patienter är ordinerade läkemedel såsom Minulet, Mikroginon, Rigevidon. Det vill säga, preventivpiller med ett högt innehåll av progestogen-gruppkomponenter används.

Dessa är damer som ofta har en tunn, vinklad kroppsbyggnad, och deras perioder är mycket knappa i volym. Sådana patienter förskrivs ofta Yarina. Det kan också vara till exempel droger som Jeanine, Ovidon, Diane, Klayra, Jes.

Dessa kvinnor var lyckligare än resten: deras cykel går vanligtvis som urverk, menstruationen är av normal volym och kroppen vikas mycket harmoniskt. Dessa flickor förskrivs ofta att ta Mercilon eller till exempel Regulon.

Fenotyp är inte det enda kriteriet för val av lämpliga orala preventivmedel. I detta spelar ålder, möjliga kontraindikationer, samtidig administrering av andra läkemedel och de åtföljande villkoren för kvinnan en roll. Enskilda egenskaper hos kroppen kan göra betydande justeringar, så Yarina kan tilldelas utifrån en specifik situation.

Avbryt

På vilken dag efter att Yarina-menstruationen börjar? När preventivmedel av hormonell karaktär avbryts på grund av ytterligare en paus eller en planerad graviditet, händer detta sällan när en kvinna passerar utan spår. Organismen levde före detta i stadiet av hormonell jämvikt, sedan grep de in i dess aktivitet och konstgjorda den i ett visst tillstånd under lång tid. Därför förväntas ett visst "uppror" av kroppen.

Tills de normala parametrarna som kroppen hade innan OK började återställdes kan det ta upp till sex månader. Det endokrina systemet när det gäller att ta syntetiska hormoner börjar vara lat, eftersom tabletterna länge gör en del av arbetet för det.

Därför, om det inte finns några perioder efter borttagande av läkemedel, inklusive Yarina, bör paniken inte uppstå. Många möter detta, du behöver bara låta kroppen återhämta sig och vänta på att perioden börjar. Men ändå är det värt att besöka en gynekolog om menstruationen inte kommer längre än 3 månader.

Fördröjning

Den mest uppenbara och vanligaste orsaken till försenad menstruation är graviditet. Detta fenomen kallas OK abstinenssyndrom. Efter en kurs med hormonella preventivmedel inträffar en slags omstart av reproduktionssystemet och de första cyklerna efter detta ökar sannolikheten för befruktning avsevärt.

Med hjälp av denna speciella reaktion från kroppen föreskriver gynekologer ofta preventivmedel till kvinnor som inte kan bli gravida under en lång tid. Och barnet visar sig precis mot bakgrund av drogen.

Graviditet efter Yarina är mycket möjligt. Det kan bli både önskvärt och planerat, men ändå helt oväntat. Det kan hända att befruktningen inträffade vid läkemedlet. Felet i pillernas verkan orsakas ofta av den mänskliga faktorn, när flickan helt enkelt glömmer nästa dos eller dricker OK varje dag vid olika tidpunkter.

Samtidigt, om graviditet inträffade medan hon tog orala preventivmedel, och flickan fick reda på hennes situation efter att ha avslutat läkemedlet, bör du inte oroa dig för mycket - det kommer inte att skada fostret, OK kommer inte att påverka den intrauterina utvecklingen.

Förutom graviditet kan amenorré förekomma. Andelen fall då tabletterna själva har skylden för frånvaron av menstruation är försumbar. Detta kan huvudsakligen hända hos mycket unga flickor vars cykel ännu inte är helt etablerad eller som har ”utnämnt” sig till födelsekontroll.

Hos kvinnor i sen reproduktiv ålder kan amenorré vara ett symptom på tidig menopaus, vilket sammanföll med avskaffandet av Yarina eller andra p-piller.

Oftare kan förseningen i menstruationen efter avbrytandet av Yarina plus manifestera sig som ett symptom mot andra sjukdomar som påverkar den endokrina sfären. De kan förvärras och börja utvecklas mot bakgrund av avskaffandet av födelsekontrollen och orsaka förseningar eller fullständig frånvaro av menstruation.

Till exempel kan det vara några urogenitala infektioner (gonorré, syfilis). Amenorré kan observeras som en följd av störningar i sköldkörteln, med polycystisk äggstock, i fall av cancer.

Månadsvis efter Yarina

Moderna orala preventivmedel är ett av de mest pålitliga sätten att förhindra graviditet. Liksom alla läkemedel förfinar och förbättrar farmaceut ständigt. Varje ny generation av preventivmedel blir effektivare och säkrare för hälsan. Idag är ett sådant verktyg Yarina. Läkemedlet eliminerar inte bara möjligheten till befruktning, utan påverkar samtidigt fördelaktigt menstruationens natur. Men trots preventivmedlets popularitet och dess aktiva användning kanske inte alla kvinnor förstår hur Yarina och hennes perioder är relaterade, vilka funktioner som kan vara under och efter administrationsförloppet.

Hur påverkar Yarina menstruationen

Läkemedlet för att förhindra graviditet rekommenderas för kvinnor med en regelbunden cykel utan gynekologiska problem. Dess huvuduppgift, liksom andra liknande medel, är att få kvinnans reproduktionssystem att fungera som om ägglossning redan har inträffat. Tack vare mekanismerna som utlöser de aktiva substanserna i Yarina blockeras äggets mognad, det separeras inte och följaktligen uppstår inte befruktningen.

Många kvinnor konstaterar att Yarina har en positiv effekt på menstruationen: samtidigt ömhet försvinner, mängden blödning minskar, deras varaktighet minskar, vilket förhindrar förekomsten av järnbristanemi och ytterligare komplikationer. För kvinnor med allvarliga manifestationer av MC kan gynekologer därför förskriva en kurs av Yarina för terapeutiska ändamål för att ändra dess kvalitet.

Dessutom har medicinen en gynnsam effekt på välbefinnande och utseende: det minskar vätskeinnehållet i kroppen, och därmed lindrar svullnad och motverkar viktökning. Preventivmedlet har också det faktum att det har en antiandrogen egenskap: det reglerar funktionen hos talgkörtlarna, vilket positivt påverkar hudens och hårets tillstånd - akne elimineras, och manifestationen av seborré reduceras.

Patienter som inte tidigare har tagit piller har mild intermenstrual urladdning. Detta händer vanligtvis under de första månaderna av inträde och försvinner sedan. Men bara i fallet är det värt att det verkar för din gynekolog att förhindra oönskade konsekvenser.

Oregelbundna, fläckiga eller blödande genombrott kan uppstå vid användning av preventivmedel. Vanligtvis händer detta i början av kursen, och efter en stund försvinner de när kroppen vänjer sig vid Yarina. Därför är det tillrådligt att utvärdera deras karaktär först efter anpassningsperiodens slut - vanligtvis inträffar detta tre månader efter kursstart.

Om menstruationsblödning fortsätter eller inträffar efter tidigare regelbundna cykler, kommer det att vara nödvändigt att undersökas för att utesluta graviditet (vilket knappast är möjligt under antagningsvillkoren) eller onkologiska patologier.

 • Varför det inte finns några perioder efter Yarina

Om OK togs enligt alla regler: utan utelämnanden, med ett extra piller efter kräkningar eller diarré, är befruktning knappast möjlig. Men om passagen av blödning varar i två cykler, är det bättre att skydda dig själv - besök en gynekolog och ta reda på orsaken. I detta fall tas Yarina inte förrän det finns tillförlitliga uppgifter om frånvaron av graviditet.

Det händer också att problemet är reaktionen från det reproduktiva systemet på de bestående komponenterna i preventivmedlet. I det här fallet måste du avbryta utnämningen för att orsaka menstruation efter avbrottet av Yarina. Irritationsmedlet elimineras och cykeln återställs..

Hur man dricker drogen

För att uppnå den garanterade effekten av p-piller, måste du dricka en sak varje dag, undvika utelämnanden, i 21 dagar och alltid på samma gång. Efter att tabletterna i blåsan är över måste du ta en sju dagars paus vid införandet. Under ett sådant paus bör menstruationsblödning uppstå. Vanligtvis sker detta på en paus på 2 eller 3 dagar. En vecka senare återupptar de piller från nästa blåsor.

En kvinna som först fick ordinerat Yarina, och innan dess inga orala preventivmedel användes, kan börja kursen den första dagen med månadsblödning. En försening på upp till 2-5 dagars menstruation är tillåten, men om en kvinna lever sexuellt, rekommenderas hon att försäkra sig med andra skyddsmedel under den första veckan när hon tar Yarina.

Om kvinnan före utnämningen använde något OK, är det tillåtet att starta kursen med Yarina-tabletter nästa dag efter avslutad (eller avbokning) av föregående.

Om skyddsmedel som en intrauterin ring, en spiral och andra liknande medicinska apparater användes, byter de till Yarina den dagen de tas bort.

Vad man ska göra om Yarina passerar

Det händer att en kvinna av någon anledning glömde eller inte kunde ta p-piller i tid. Om det har gått mindre än 12 timmar efter det senaste förfarandet, bör det kompensera för utelämnandet så snart som möjligt. Om mottagningen av ett glömt piller sammanfaller med nästa piller (enligt det fastställda schemat) måste hon dessutom dricka två på en gång.

Om en kvinna kommer att tänka på mycket senare och mer än 12 timmar har gått, försvagas det preventiva skyddet, och du måste använda andra skyddsmedel inom en vecka efter att du har återupptat kursen.

Om mindre än fyra timmar har gått sedan mottagningen och kvinnan har utvecklat kräkningar eller diarré, kommer de aktiva substanserna inte att ha tid att assimilera, deras koncentration kommer att minska, vilket negativt kommer att påverka den preventiva effekten. För att kompensera bristen måste du dricka en Y pillare.

Om problemet inträffade nära kursens slut, och innehållet i blåsan är över, tas pilen från en ny platta. Och efter en 21-dagars kurs, observera ett veckobas.

Hur man dricker piller efter en abort eller missfall

Det beror på den period då graviditetens avbrott inträffade. Om detta hände under en kort tid (under de första tre månaderna av dräktigheten), börjar tabletterna att dricka omedelbart - på abortdagen. I detta fall försvinner behovet av ytterligare barriärmedel.

Om en kvinna bestämde sig för att skydda sig efter förlossning eller ett avbrott inträffade under andra graviditeten börjar tabletterna att dricka efter 3-4 veckor. Med en senare tillträde måste du använda kondomer inom en vecka efter det första piller som tagits. Men om det under dessa 3-4 veckor fanns oskyddat samlag, måste du antingen vänta på din period eller kontakta din läkare för att se till att du inte är gravid.

Hur man ändrar början på MC i tabletter

Med hjälp av Yarin kan en kvinna ändra dagen menstruationen börjar. För att försena dem, observerar de inte veckopausen, men fortsätter att ta läkemedlet från nästa paket omedelbart efter det föregående. Dessutom är det tillåtet att dricka läkemedlet tills det andra förpackningen är över, och om behovet uppstår, avbryt kursen vid behov. Då börjar blödningen. Om en kvinna kontinuerligt tar Yarina, kan det under den andra administrationscykeln förekomma fläckar eller smala blödningar.

Om du avbryter kursen måste du följa veckointervallet och sedan fortsätta att dricka Yarina i vanligt läge.

När en kvinna behöver ändra det vanliga MC-schemat, kan hon självständigt överföra det under hur många dagar hon vill. För att göra detta, minska veckopausen med detta antal dagar. Dessutom, ju starkare intervallet minskas, desto mindre sannolikt börjar menstruationen under denna period. Det vill säga, om pausen är mindre än tre dagar, kan det hända att blödning inte inträffar utan kan uppstå under nästa cykel.

 • Försening efter avbokningen av Yarina

Avslag på ett preventivmedel kan framkalla ett misslyckande i MC i form av brist på menstruation i tid. Det är inte värt att få panik direkt, eftersom förseningen kan orsakas av omstruktureringen av kroppen efter avbrytandet av en extern hormonkälla. Det kommer att ta honom någon tid att återvända till deras oberoende utveckling. Hur många dagar eller veckor som krävs för detta - beror bara på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen. Men om frånvaronstiden försenas måste du besöka din gynekolog för att förstå orsaken till vad som händer..

Möjliga biverkningar under Yarina

Det är inte förgäves att läkemedlet anses vara ett av de mest effektiva: utöver starka åtgärder tolereras det mycket väl. Men möjligheten till biverkningar kan inte uteslutas. Därför måste en kvinna vara beredd på att kroppen reagerar negativt på piller. Bland de vanligaste klagomålen är illamående och kräkningar, obehag i bröstet - ömhet och spänningar. Oönskade förhållanden finns också i form av:

 • Ofta humörsvängningar, depression, blekning av libido
 • Huvudvärk
 • Migrän
 • Artros- eller venetromboembolism
 • Blödning av okänt ursprung
 • Akne, hudutslag.

Förutom dessa biverkningar är andra negativa manifestationer möjliga. Så det finns bevis för att bröst- eller levertumörer oftare diagnostiseras efter OK. Dessutom är andra oönskade handlingar från Yarina inte uteslutna:

 • Erythema nodosum
 • hypertension
 • pankreatit
 • angioödem
 • Nedsatt glukostolerans
 • Störningar i funktionen i levern eller njurarna
 • Ansiktspigmentering.

Vid försämring av hälsan och förekomsten av okarakteristiska symtom är det bättre att konsultera en läkare. Det är möjligt att Yarina bara inte passar och läkemedlet måste ersättas med ett liknande botemedel. Men det kan visa sig att preventivmedlet inte har något att göra med, och de negativa symptomen sammanföll bara med kurstiden. Då måste du ta reda på vad som påverkade hälsan och eliminera orsaken till sjukdomen.

Vem är förbjudet att dricka preventivmedel

Du kan ta ett preventivmedel för kvinnor som inte har hälsoproblem. Innan du börjar ta Yarina måste du därför genomgå en undersökning. Anledningen till förbud mot preventivmedel kan vara:

 • Närvaron i ögonblicket för trombos eller tillstånd som föregår den, en predisposition för den (inklusive ett omnämnande i anamnesis)
 • Migrän (vid tidpunkten för utnämningen eller tidigare)
 • Vaskulära komplikationer vid diabetes
 • pankreatit
 • Patologi i levern eller nedsatt funktion, organtumörer
 • Förekomsten av hormonberoende neoplasmer
 • Graviditet (bekräftad eller möjlig), HB
 • Individens känslighet för komponenter OK.

När en ambulans behövs

När du tar Yarina, som alla läkemedel, kan oförutsedda reaktioner i kroppen uppstå. Därför kan du inte tveka med medicinsk vård om en kvinna har symtom:

 • Bröstsmärtor i vänster arm
 • Oförklarlig anfall av svår hosta, dyspné
 • Onaturligt svår huvudvärk
 • Skarp hörsel / nedsatt syn, diplopi
 • Nedsatt talfunktion
 • Luktstörning, smak
 • svimning
 • Kroppens domningar
 • Bensmärta och svullnad.

Med sådana symtom måste ett akut behov ringas omedelbart för att förhindra de tragiska konsekvenserna.

Modernt preventivmedel Yarina är av högre kvalitet än andra föregångare. Läkemedlet skyddar inte bara kvinnor från onödig graviditet, utan påverkar också en positiv månadscykel: normaliserar och eliminerar smärtsamma syndrom. Men för att Yarina ska hjälpa måste alla villkor för antagning följas.

Menstruationen börjar inte efter avbrytandet av Yarina

Yarina avbröts för att genomföra hormontester (sade den 2: a-5: e dagen av cykeln) och förberedde sig för B

Jag drack Yarin 5 månader efter regressionen
Tidigare fanns det inga problem med cykeln, ja, när man tog Yarina så var naturligtvis allt också OK

Cirka 10-11 var tänkt att börja menstruation. Idag är 18 - tystnad

Dessutom börjar undre buken ibland skada lite, det verkar som om det är på väg att börja - och ingenting

Se en läkare, men planerade att gå bara för tester. Jag tror att det inte finns något längre att vänta - eller att det inte finns något att vänta: ((

Månadsvis efter avbokning av garner

Hur många dagar efter att ha tagit yarin kommer varje månad

datumetFrågaStatus
2015/07/31

Hej, berätta snälla. Jag dricker Yarina det tredje paketet (jag startade nyligen och det här är det första OK i mitt liv). Jag drack det första och det andra paketet utan biverkningar, ibland mitt i förpackningen var de bruna, men väldigt knappa och inte mer än en dag. Jag tog alltid allt enligt instruktionerna. Inga pass. Alltid började menstruationen den 3: e dagen av en paus på 7 dagar. Men på det tredje paketet fanns det 5 tabletter kvar, men menstruationen började. Vid vad som inte bara är urladdningen brun, men blodig och ryggen gör ont som under menstruationen.

Hallå. Jag dricker Yarin som föreskrivs av en gynekolog i mer än 2 år. Allt är alltid klart, som på ett apotek. Under denna cykel missade jag 6 tabletter (dag 10 i cykeln), nästa dag var det sex och på kvällen såg jag ett pass. Jag drack två enligt anvisningarna och fortsatte att dricka som vanligt. En vecka gick, det är för tidigt att göra ett test eller till en gynekolog. Säg mig, finns det risk för graviditet? Väldigt orolig.

God eftermiddag! Jag har tagit OK i 22 år. Yarina är redan ett år gammal, utan luckor och samtidigt, som vanligt, drack jag 21 tabletter och tog en paus på sju dagar. Åtgärd Jag upptäckte blod, vad kan det vara? En gång i månaden? Men varför så tidigt? Eller är det något annat?

God eftermiddag! På lördagen var jag tvungen att starta ett nytt paket med Yarina och glömde. Jag har redan missat fyra tabletter. Vad ska man göra? Hur man dricker det ytterligare?

Pugh Jess är den fjärde månaden. Menstruationen kommer vanligtvis inte på vita tabletter, utan bara två dagar tidigare än föregående månad. Under den andra veckan i den fjärde månaden förekom oskyddat samlag. Efter att ha börjat märka humörsvängningar. I min cykel borde menstruationen ha kommit för 5 dagar sedan. Inaktiva piller startade och det finns ingen menstruation. Ibland finns det en illamående känsla och stickningar i nedre del av buken. Jag gjorde tester, en remsa för alla. Jag är rädd. Vad hände med mig? Är graviditet möjligt? Pi-tabletter.

Lågdos monofasiskt oralt kombinerat östrogen-progestogen preventivmedel.

Den preventiva effekten av läkemedlet Yarina ® utförs genom komplementära mekanismer, varav de viktigaste inkluderar undertryckande av ägglossning och ökad viskositet i livmoderhalsslemet.

Frekvensen av venös tromboembolism (VTE) hos kvinnor med eller utan VTE-riskfaktorer som använder etinylöstradiol / drospirenoninnehållande orala preventivmedel i en dos av 0,03 mg / 3 mg är densamma som hos kvinnor,
med användning av levonorgestrel-innehållande kombinerade orala preventivmedel eller andra kombinerade orala preventivmedel. Detta bekräftades av en prospektiv kontrollerad studie av databaser som jämförde kvinnor som använde orala preventivmedel i en dos av 0,03 mg etinylöstradiol / 3 mg drospirenon med kvinnor som använde andra kombinerade orala preventivmedel. Dataanalys avslöjade samma risk för VTE bland provet.

Hos kvinnor som tar kombinerade orala preventivmedel blir menstruationscykeln mer regelbunden, smärtsam menstruelliknande blödning är mindre vanligt, blödningsintensiteten minskar, vilket resulterar i en minskad risk för järnbristanemi. Dessutom finns det bevis på att risken för att utveckla endometriecancer och äggstockscancer reduceras.

Drospirenon som finns i läkemedlet Yarina ® har en antimineralocorticoid effekt och kan förhindra viktökning och uppträdande av andra symtom (t.ex. ödem) förknippade med hormoninducerad vätskeretention. Drospirenon har också antiandrogen aktivitet och hjälper till att minska symptomen på akne (akne), fet hud och hår. Denna verkan av drospirenon liknar verkan av naturligt progesteron som produceras av den kvinnliga kroppen. Detta bör beaktas när man väljer ett preventivmedel, särskilt för kvinnor med hormonberoende vätskeansamling, liksom för kvinnor med akne (akne) och seborré..

När den används korrekt är Pearl-indexet (en indikator som återspeglar antalet graviditeter hos 100 kvinnor som använder preventivmedel under året) mindre än 1. Om p-pillerna missas eller om de används fel kan Pearl-indexet öka.

Efter oral administrering absorberas drospirenon snabbt och nästan fullständigt från matsmältningskanalen. Efter en enda dos av C max uppnås drospirenon i plasma efter 1-2 timmar och är 37 ng / ml. Biotillgängligheten varierar från 76% till 85%. Äta påverkar inte biotillgängligheten.

Koncentrationen av drospirenon i blodplasma minskar tvåfas.

Drospirenon binder till plasmaalbumin (0,5-0,7%) och binder inte till könshormonbindande globulin (SHBG) eller kortikosteroidbindande globulin (CSH). I fri form är bara 3-5% av den totala koncentrationen i blodserum. Ökningen i SHBG inducerad av etinylöstradiol påverkar inte bindningen av drospirenon till plasmaproteiner.

Under cyklisk behandling uppnås Css max av drospirenon i plasma under den andra halvan av cykeln.

En ytterligare ökning av koncentrationen av drospirenon i plasma noteras efter ca 1-6 cykler av att ta läkemedlet, en efterföljande ökning av koncentrationen observeras inte.

Efter oral administrering metaboliseras drospirenon fullständigt. De flesta plasmametaboliter representeras av sura former av drospirenon, som bildas utan deltagande av isoenzymer i cytokrom P450-systemet.

Det utsöndras i form av metaboliter i njurarna och genom tarmen i ett förhållande av cirka 1,2-1,4. T 1/2 metaboliter är ungefär 40 timmar.

Farmakokinetik i speciella patientgrupper

Hos kvinnor med måttligt nedsatt leverfunktion (klass B på Child-Pugh-skalan) är AUC jämförbar med hos friska kvinnor med liknande Cmax-värden i faserna av absorption och distribution. T 1/2 av drospirenon hos patienter med måttlig nedsatt leverfunktion var 1,8 gånger högre än hos friska frivilliga med bevarad leverfunktion. Patienter med måttligt nedsatt leverfunktion uppvisade en 50% minskning av drospirenon-clearance jämfört med kvinnor med intakt leverfunktion, och det fanns inga skillnader i plasmakaliumkoncentration i de studerade grupperna. Vid upptäckt av diabetes mellitus och samtidig användning av spironolakton (båda tillstånden betraktas som faktorer som predisponerar för utvecklingen av hyperkalemi) har en ökning av koncentrationen av kalium i blodplasma inte fastställts. Det bör dras slutsatsen att toleransen för drospirenon hos kvinnor med mild till måttlig nedsatt leverfunktion är god (klass B i Child-Pugh-skalan).

Koncentrationen av drospirenon i blodplasma efter att ha nått jämvikt var jämförbar hos kvinnor med mild nedsatt njurfunktion (CC 50-80 ml / min) och hos kvinnor med intakt njurfunktion (CC mer än 80 ml / min). Men hos kvinnor med måttlig nedsatt njurfunktion (CC 30-50 ml / min) var den genomsnittliga koncentrationen av drospirenon i blodplasma 37% högre än hos patienter med intakt njurfunktion. Drospirenon tolererades väl av alla grupper av patienter. Det förändrades ingen koncentration av kalium i blodplasma vid användning av drospirenon.

Efter att ha tagit läkemedlet inuti, absorberas etinylöstradiol snabbt och fullständigt från matsmältningskanalen.

C max i plasma uppnås efter 1-2 timmar och är 54-100 pg / ml. Etinylöstradiol genomgår en "first pass" -effekt genom levern, varför dess orala biotillgänglighet i genomsnitt är 45%.

Etinylöstradiol är nästan fullständigt (ungefär 98%), även om det inte är specifikt, bundet till albumin.

Etinylöstradiol inducerar SHBG-syntes.

En minskning i koncentrationen av etinylöstradiol i blodplasma är bifasisk.

Css upprättas under den andra halvan av läkemedlets första cykel.

Etinylöstradiol genomgår presystemisk konjugering i slemhinnan i tunntarmen och i levern. Den huvudsakliga metaboliska vägen är aromatisk hydroxylering..

Etinylöstradiol utsöndras i form av metaboliter i njurarna och genom tarmen i ett förhållande av cirka 4: 6. T 1/2 metaboliter cirka 24 timmar.

Tabletter, filmbelagda, ljusgul i färg, på ena sidan graverade i form av bokstäver "DO" i en sexkant.

Hjälpämnen: laktosmonohydrat - 48,17 mg, majsstärkelse - 14,4 mg, förgelatiniserad majsstärkelse - 9,6 mg, povidon K25 - 4 mg, magnesiumstearat - 800 μg.

Skalkomposition: hypromellos (hydroxipropylmetylcellulosa) - 1,0112 mg, makrogol 6000 - 202,4 μg, talk (magnesiumhydrosilikat) - 202,4 μg, titandioxid (E171) - 556,5 μg, järn (II) oxid (E172) - 27,5 μg.

21 st. - blåsor (1) - förpackningar av kartong.
21 st. - blåsor (3) - förpackningar av kartong.

Tabletter ska tas oralt i den ordning som anges på förpackningen, varje dag ungefär samtidigt, med en liten mängd vatten. Ta en tablett / dag kontinuerligt i 21 dagar. Att ta tabletter från nästa förpackning börjar efter en 7-dagars paus, under vilken menstruationsblödning vanligtvis utvecklas (blödning i uttag). Som regel börjar det 2-3 dagar efter att du tagit det sista piller och kanske inte slutar innan du tar piller från ett nytt paket.

Börjar ta läkemedlet Yarina ®

I avsaknad av att ta några hormonella preventivmedel föregående månad, börjar läkemedlet Yarina ® börja den första dagen i menstruationscykeln (dvs. den första dagen av menstruationsblödning). Det är tillåtet att börja ta den 2-5: e dagen av menstruationscykeln, men i detta fall rekommenderas det att använda barriärmetoden för preventivmedel under de första 7 dagarna av att ta tabletter från det första paketet..

När du byter från andra kombinerade orala preventivmedel, en vaginal ring eller ett preventivmedel, är det att föredra att börja ta Yarina ® dagen efter att ha tagit den sista aktiva tabletten från föregående paket, men inte i något fall senare nästa dag efter den vanliga 7-dagars pausen (för läkemedel som innehåller 21 tabletter) eller efter att ha tagit den sista inaktiva tabletten (för beredningar som innehåller 28 tabletter per förpackning). Yarina ® ska tas den dag då vaginalringen eller plåstret tas bort, men senast dagen då en ny ring ska sättas in eller en ny lapp limmas.

Vid växling från preventivmedel som endast innehåller progestogener ("minidrankor", injicerbara former, implantat) eller från ett intrauterint progestogen som frisätter preventivmedel (Mirena ®). Du kan växla från "minidrink" till läkemedlet Yarina ® på vilken dag som helst (utan paus), från ett implantat eller ett intrauterint preventivmedel med gestagen - på dagen för dess borttagning, från injektionsformen - från dagen nästa injektion ska göras. I alla fall är det nödvändigt att använda en ytterligare preventivmetod för preventivmedel under de första sju dagarna från att ta tabletterna.

Efter en abort i graviditetens första trimester. Du kan börja ta läkemedlet omedelbart - på abortdagen. Med förbehåll för detta villkor behöver kvinnan inte ytterligare preventivmedel.

Efter förlossning eller abort under graviditetens andra trimester. Du bör börja ta läkemedlet tidigast 21-28 dagar efter födseln (i avsaknad av amning) eller abort under andra graviditeten. Om administrering påbörjas senare är det nödvändigt att använda en ytterligare preventivmetod för preventivmedel under de första sju dagarna av att ta tabletterna. Men om en kvinna redan har haft ett sexuellt liv, bör graviditet uteslutas innan du tar läkemedlet Yarina ® eller så måste du vänta på den första menstruationen.

Missade piller

Om förseningen med läkemedlet tog mindre än 12 timmar minskar inte preventivmedel. Kvinnan ska ta p-piller så snart som möjligt, nästa piller tas vid den vanliga tiden.

Om förseningen med läkemedlet tog mer än 12 timmar minskas preventivskyddet. Ju fler piller som missades, och ju närmare passet till 7-dagars pausen när man tar piller, desto större är sannolikheten för graviditet.

I detta fall kan man vägledas av följande två grundläggande regler:

1. Läkemedlet ska aldrig avbrytas mer än sju dagar.

2. 7 dagars kontinuerlig administrering av piller krävs för att uppnå tillräckligt undertryckande av hypothalamic-hypofys-äggstocksregleringen.

Följande tips kan följaktligen ges om förseningen med att ta tabletterna överstiger 12 timmar (intervallet sedan den sista tabletten tog mer än 36 timmar).

Den första veckan att ta läkemedlet

Det är nödvändigt att ta det sista glömda pillret så snart som möjligt, så fort kvinnan kommer ihåg detta (även om du för detta måste ta två tabletter samtidigt). Nästa tablett tas vid den vanliga tiden. Dessutom bör en barriärmetod för preventivmedel (som kondom) användas under de kommande sju dagarna. Om samlag inträffade under veckan innan man hoppade över en p-piller, är sannolikheten för graviditet.

Den andra veckan att ta läkemedlet

Det är nödvändigt att ta det sista glömda pillret så snart som möjligt, så fort kvinnan kommer ihåg detta (även om du för detta måste ta två tabletter samtidigt). Nästa tablett tas vid den vanliga tiden. Under förutsättning att kvinnan tog p-piller korrekt inom sju dagar före den första missade p-pilleren finns det inget behov av att använda ytterligare preventivmedel. Annars, liksom när du hoppar över två eller flera tabletter, är det nödvändigt att använda barriärmetoder för preventivmedel (till exempel en kondom) i 7 dagar.

Den tredje veckan att ta läkemedlet

Risken för graviditet ökar på grund av det kommande avbrottet i att ta piller. En kvinna bör strikt följa ett av följande två alternativ. Om dessutom alla tabletter tagits korrekt under de sju dagarna före den första missade tabletten, finns det inget behov av att använda ytterligare preventivmetoder.

1. Det är nödvändigt att ta det sista glömda pillret så snart som möjligt, så snart kvinnan kommer ihåg detta (även om du måste ta två tabletter samtidigt). Följande tabletter tas vid den vanliga tiden tills tabletterna från det aktuella förpackningen tar slut. Nästa paket ska startas omedelbart utan avbrott. Avstängningsblödning är osannolikt förrän det andra förpackningen är över, men fläckar och genombrottsblödning kan uppstå när du tar p-piller..

2. Du kan sluta ta piller från det aktuella paketet och därmed starta en 7-dagars paus (inklusive dagen då du hoppade över tabletter) och sedan börja ta tabletter från ett nytt paket.

Om en kvinna missade att ta pillerna, och sedan under pausen i receptionen hon inte har blödningar i uttag, måste graviditet uteslutas.

Vid kräkningar eller diarré upp till 4 timmar efter att tabletterna tagits kan absorptionen inte vara fullständig och ytterligare åtgärder bör vidtas för att förhindra oönskad graviditet. I sådana fall bör du fokusera på ovanstående rekommendationer när du hoppar över tabletter.

Förändring under dagen menstruationscykeln börjar

För att försena uppkomsten av menstruationsblödning är det nödvändigt att fortsätta administrera tabletter från det nya paketet med läkemedlet Yarina ® utan en 7-dagars paus. Tabletterna från ett nytt paket kan tas så länge som behövs, inklusive tills tabletterna från paketet har slut. Mot bakgrund av att ta läkemedlet från det andra paketet, är det möjligt att upptäcka fläckar från slidan eller genombrott livmodersblödning. Återuppta tar läkemedlet Yarina från nästa paket bör vara efter den vanliga 7-dagars pausen. För att skjuta upp dagen för menstruationsblödning till en annan dag i veckan, bör en kvinna förkorta nästa paus i att ta piller så många dagar hon vill. Ju kortare intervallet är, desto högre är risken för att hon inte kommer att ha blödningar i uttaget, och i framtiden kommer det att upptäcka blödningar och genombrott under det andra förpackningen (liksom i fallet när hon vill försena uppkomsten av menstruationsblödning).

Ytterligare information för speciella patientkategorier

Efter klimakteriet indikeras inte läkemedlet Yarina ®.

Läkemedlet Yarina ® är kontraindicerat hos kvinnor med allvarliga leversjukdomar tills leverfunktionsindikatorerna normaliseras..

Läkemedlet Yarina ® är kontraindicerat hos kvinnor med allvarligt njursvikt eller akut njursvikt.

Inga allvarliga överdoseringar har rapporterats. Baserat på den totala erfarenheten av användning av kombinerade orala preventivmedel, symtom som kan uppstå med en överdos: illamående, kräkningar, fläckar från vagina eller metrorragi.

Behandling: utför symtomatisk terapi. Det finns ingen specifik motgift.

Interaktionen mellan orala preventivmedel och andra läkemedel kan leda till genombrottsblödning och / eller en minskning av p-pillerens tillförlitlighet. Kvinnor som tar dessa läkemedel bör tillfälligt använda barriärmetoder för preventivmedel utöver läkemedlet Yarina ®, eller välja en annan preventivmetod.

Följande typer av interaktioner har rapporterats i litteraturen..

Effekt på levermetabolismen

Användningen av läkemedel som inducerar mikrosomala leverenzymer kan leda till ökad clearance av könshormoner, vilket i sin tur kan leda till genombrottsblödning eller en minskning av antikonceptionssäkerheten. Sådana läkemedel inkluderar fenytoin, barbiturater, primidon, karbamazepin, rifampicin, rifabutin, eventuellt också oxkarbazepin, topiramat, felbamat, griseofulvin och johannesörtpreparat.

HIV-proteashämmare (t.ex. ritonavir) och icke-nukleosid-omvända transkriptasinhibitorer (t.ex. nevirapin) och deras kombinationer kan också potentiellt påverka levermetabolismen..

Effekt på den enterohepatiska cirkulationen

Enligt vissa studier kan vissa antibiotika (till exempel penicilliner och tetracyklin) minska den enterohepatiska cirkulationen av östrogener och därmed sänka koncentrationen av etinylöstradiol. Under administrering av läkemedel som påverkar mikrosomala enzymer, och inom 28 dagar efter att de togs bort, bör barriärmetoden för preventivmedel dessutom användas.

När du tar antibiotika (såsom penicilliner och tetracykliner) och inom sju dagar efter att de togs ut, bör barriärmetoden för preventivmedel också användas. Om tabletterna i det aktuella förpackningen tar slut under dessa sju dagar av barriärmetoden för preventivmedel, bör du börja ta tabletterna från nästa förpackning med Yarina ® -beredningen utan det vanliga avbrottet i att ta tabletterna..

Huvudmetaboliterna av drospirenon bildas i plasma utan deltagande av cytokrom P450-systemet. Därför är effekten av cytokrom P450-systemhämmare på drospirenonmetabolismen osannolik.

Orala kombinerade preventivmedel kan påverka metabolismen av andra läkemedel, vilket leder till en ökning (till exempel cyklosporin) eller en minskning (till exempel lamotrigin) i deras koncentration i plasma och vävnader.

Baserat på in vitro-interaktionsstudier, liksom en in vivo-studie på kvinnliga frivilliga som tar omeprazol, simvastatin och midazolam som markörer, kan man dra slutsatsen att effekten av 3 mg drospirenon på metabolism av andra läkemedelsämnen är osannolik.

Det finns en teoretisk möjlighet att öka serumkoncentrationen av kalium hos kvinnor som får läkemedlet Yarina ® samtidigt med andra läkemedel som kan öka kaliumhalten i serum. Dessa läkemedel inkluderar angiotensin II-receptorantagonister, vissa antiinflammatoriska läkemedel, kaliumsparande diuretika och aldosteronantagonister. I studier som utvärderade interaktionen mellan drospirenon och ACE-hämmare eller indometacin var det emellertid ingen signifikant skillnad mellan serumkaliumkoncentration jämfört med placebo.

De vanligaste biverkningarna av läkemedlet Yarina inkluderar illamående och smärta i bröstkörtlarna. De hittades i mer än 6% av kvinnor som använder detta läkemedel..

Allvarliga biverkningar är arteriell och venös tromboemboli.

Tabellen nedan visar frekvensen av biverkningar rapporterade under kliniska prövningar av läkemedlet Yarina ® (n = 4897). Inom varje grupp, valda beroende på frekvensen av förekomst, presenteras oönskade reaktioner i följd av minskande svårighetsgrad. Efter frekvens delas de upp på följande sätt: ofta (≥1 / 100 och andra poster

Många kvinnor är oroliga för karaktären av menstruationscykeln medan de tar preventivpillerar..

I denna artikel kommer vi att ta hänsyn till de viktigaste punkterna för inflytande på menstruation av sådana läkemedel som Yarina och Yarina plus.

Båda läkemedlen är monofasiska (förhållandet mellan hormoner är detsamma för varje tablett under hela cykeln), ett lägre dosläkemedel som består av en kombination av två hormoner:

p, blockkvot 3,0,0,0,0,0 ->

 • Etinylöstradiol (30 mcg) - en analog av endogen östradiol
 • Drospirenon (3 mcg) - har en antiandrogen effekt

Den enda skillnaden är att i Yarina plus-blåsan finns ytterligare sju tabletter som innehåller kalciumlevomefolat (den biologiskt aktiva formeln för folsyra). Detta är ett medicinskt ämne som är utformat för att eliminera bristen på folat i den kvinnliga kroppen..

När det gäller Yarina (Yarina plus) och menstruation kommer vi att beakta båda läkemedlen samtidigt, för skillnaden mellan dem är obetydlig.

På vilken dag börjar menstruationen när du tar (efter) Yarina och Yarina plus? Idealt, när man tar hormonella preventivmedel, är menstruationscykeln uppbyggd tydligt som en klocka.

När du tar Yarina i 21 dagar, tar du aktiva piller, varefter du tar en sju dagars paus, där avblödning bör börja (menstruation).

När du tar Yarina plus 21 dagar dricker du aktiva tabletter, varefter du börjar dricka 7 vitamintabletter, vid den tidpunkten bör även blödning från början börja.

På åttonde dagen börjar du åter att dricka aktiva piller. Åtgärdsblödning försvinner. Och så i en cirkel. Det är perfekt.

Det händer ofta att i början av att ta hormonella läkemedel, din kropp behöver tid att justera och vänja sig (1-3 månader). Om det för närvarande finns några små avvikelser från normen (en liten intermenstrual daub eller små förändringar i själva menstruationens natur), är detta i princip normalt.

Men (även i ett tidigt stadium av införande) om det finns starka avvikelser från normen, till exempel slutar inte menstruationen, de är för överdrivna (genombrottsblödning) eller det inte finns några alls, bör du konsultera en läkare så snart som möjligt.

Om du tar Yarina eller Yarina plus det inte finns några perioder under den sju dagar långa pausen, är det första du behöver för att utesluta graviditet. Köp ett test eller registrera dig för en ultraljud.

Kom ihåg att graviditet och OK är oförenliga!

Mycket ofta på forum kan du hitta frågor som "Jag drack Yarin 21 dagar, men ingen menstruation", "Jag dricker Yarina, men menstruationen börjar inte", "Jag dricker Yarina, ingen menstruation", "Efter avbrytandet av Yarina finns det ingen menstruation", "Jag slutade dricka Yarina, och det finns ingen menstruation ”och så vidare.

Vad är orsaken till förseningen i menstruationen efter avbrytandet av Yarina? Vi vände oss till barnläkare-gynekolog för samråd, och här svarade hon:

”Under de första månaderna av inträde kan cykeln vara instabil, för kroppen måste bygga om. 1-3 dagars avvikelse från schemat är ganska normalt. Viktigast av allt, sluta inte dricka piller, strikt följa schemat för införande (om det inte finns några andra starka biverkningar), med tiden kommer allt att jämna ut. Det är också lämpligt att utesluta graviditet och undersökas av en läkare. Om denna situation upprepas ständigt eller det finns andra menstruationsproblem, är specialistrådgivning nödvändig. Kanske dessa OK inte passar dig. ”.

Om du har avbrutit helt OK och inte kommer att återvända till dem, men efter avbokningen kommer dina perioder inte, då är det första, igen, du måste utesluta graviditet.

Om du inte är gravid är det troligtvis omstruktureringen av kroppen på dess naturliga cykel och produktionen av hormoner. Ge honom lite tid. Allt borde vara normalt.

Om det inte finns några perioder på mer än 1-3 månader, har du kanske börjat anemorré (brist på menstruation under flera cykler) mot bakgrund av avskaffandet av OK. Vad ska man göra? I detta fall behöver du en specialistkonsultation. Tveka inte och gå till läkaren.

Om menstruationen efter Yarina är mycket knapp, kan det innebära att kroppen ännu inte har återhämtat sig.

Om du mot bakgrund av att du tog Yarina eller Yarina plus började få genombrottsblödning (tung, oavbruten vaginal blödning av ljusa skarlakansröd eller ljusröd färg), måste du snarast ringa ambulans.

Om menstruationen tar lång tid när du tar Yarina, är det inte överflödigt att konsultera en läkare. Experter säger själva att ett sådant fenomen som långvarig menstruation är karakteristiskt under de första månaderna av att ta Yarina (eller någon annan OK).

Därför, om du just har börjat dricka Yarina, och dina perioder inte slutar, kontrollera deras natur och välbefinnande. Om det finns några uppenbara avvikelser från normen, gå till läkaren, till exempel:

p, blockkvot 27,0,0,0,0 ->

 • om menstruationen varar mer än en vecka är detta redan onormalt
 • om långvarig menstruation upprepas då och då
 • om perioderna börjar stabilt före schemat (förpackningen är ännu inte färdig)
 • om perioderna inte slutar långt efter början av att ta ett nytt paket

Var inte rädd för att kontakta specialister. Det här är din hälsa. Med hormonella droger skämt inte!

Om menstruationen börjar tidigare (i en vecka eller i flera dagar) en gång, var det ett hormonellt fel. Du måste avsluta detta paket, för du kan inte sluta ta OK i mitten, det kan bara öka blödningen.

Om menstruationen inte börjar tidigare än första gången, måste du kontakta din läkare och rapportera om en återuppstart av fläcken i förväg, eftersom upprepade blödningar i slutet av paketet kan indikera brist på en gestagenkomponent och kräver val av ett läkemedel med en annan gestagen.
Titta på urladdningen, om blödningen är riklig och kräver mer än 1 dyna på 1-2 timmar - ring en ambulans.

Ja, när man tar OK kan det finnas intermenstrual daub (brun eller fläckig fläckning), särskilt när man tar Yarina eller Yarina plus. Detta är en av biverkningarna av att ta p-piller. Du bör vara beredd på denna typ av biverkningar om du tar orala preventivmedel. Med tiden ska allt gå. Om spotting inte försvinner på länge, kontakta en specialist. Du kan ha valt fel läkemedel.

”Hur man försenar din period med hjälp av Yarina” är en ganska populär begäran på Internet. Om du behöver eliminera perioden mellan att ta Yarina, säger vi genast att det inte kommer att vara svårt att försena menstruationens början, men ofta kan den här metoden inte användas, eftersom du kan skada din hälsa.

För att försena menstruationen med hjälp av Yarina, måste du avsluta ett paket, börja omedelbart dricka nästa utan paus. Mer information i artikeln:

p, blockquote 33,0,0,0,0 -> p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

Varför efter användning av Yarina finns det ingen menstruation

Moderna preventivmedel är en av de mest pålitliga metoderna för att förhindra befruktning. Liksom andra läkemedel slutförs och förbättras orala preventivmedel av tillverkningsföretag. Med varje ny generation ökar p-piller deras säkerhet och effektivitet. Detta läkemedel kan kallas Yarina. Medicinen förhindrar befruktningen och har en positiv effekt på menstruationscykeln. Men det finns tillfällen när det inte har gått några perioder efter avbokningen av Yarina.

Yarina är ett effektivt preventivmedel

Förskrivning av födelsekontroll

Innan förskrivning av användning av orala preventivmedel tar specialisten hänsyn till samtidiga sjukdomar, individuella egenskaper och fenotyp. Det finns tre varianter av den kvinnliga kroppen, som anges i tabellen.

En typBeskrivning
östrogenaÖverviktiga patienter. Menstruation är vanligtvis rikligt och håller länge. Förskriv födelsekontroll Minulet, Rigevidon. Det vill säga läkemedel med ett ökat antal komponenter i progestogen-gruppen.
AndrogenPatienter med tunn kroppsbyggnad. Menstruationen fortsätter i små mängder. Det är dessa kvinnor som oftast föreskrivs användningen av Yarina. Kan också användas Jeanine, Clayrah, Jess och andra.
BalanseradMenstruationscykeln är regelbunden, den normala mängden utsläpp. Patienterna är fysiskt harmoniska. Föreskriv mottagandet av Regulon eller Mercilon.

Läkemedel väljs inte bara genom fenotyp. De tar också hänsyn till ålderskategorin, möjliga kontraindikationer, tar andra mediciner.

Vad är Yarina

En medicin som kallas Yarina hänvisar till preventivmedel. Läkemedlet innehåller etinylöstradiol i en mängd av 30 μg och drospirenon - 3 mg per 1 tablett. Och även läkemedlets sammansättning innehåller olika hjälpkomponenter. Läkemedlet finns i form av tabletter, som är filmbelagda, har en ljusgul färg.

Som alla andra läkemedel kan du ta det bara enligt instruktioner av en läkare

Hur påverkar de kroppen

Yarina och menstruationscykeln är relaterade till varandra. Yarina huvuduppgift är att det kvinnliga reproduktionssystemet ska ha funktionalitet, som om ägglossning redan har inträffat. Läkemedlets komponenter tillåter inte ägget att mogna, det kan inte separeras och bli gravid för ett barn i de flesta fall är det omöjligt.

Enligt recensioner kan man säga att många kvinnor noterar den positiva effekten av Yarina på menstruationscykeln:

 • smärta minskar;
 • blödning blir gles;
 • menstruationen minskar.

Alla dessa åtgärder hjälper till att minska sannolikheten för järnbristanemi och olika ytterligare komplikationer. Därför ordineras Yarinas kursintag vanligtvis av gynekologer med en tung menstruationscykel med svår smärta och ökat överflöd.

Järnbristanemi kan observeras efter administrering.

Dessutom påverkar läkemedlet kvinnans totala välbefinnande och utseende. Det vill säga överskottsvätska minskar, svullnad försvinner.

De positiva egenskaperna hos Yarina inkluderar den antiandrogena effekten - hämning av androgenproduktion. Som ett resultat av detta regleras arbetet i talgkörtlarna, antalet utslag på huden minskas, sannolikheten för seborré reduceras.

Hur man tar åtgärden

För att uppnå önskad effekt måste du ta läkemedlet dagligen 1 tablett. Antagningskursen är 21 dagar. Dessutom är det bättre att användningen av medicinen sker på samma gång.

Efter kursanvändning (21 dagar) måste du ta en paus i veckan. I avsaknad av att ta Yarina, bör blodutflöde visas, oftast inträffar det 2-3 dagar. Efter en 7 dagars paus bör kvinnan återuppta kursanvändningen.

Börja ta bör vara den första dagen i cykeln

Om en kvinna först tar preventivmedel börjar kursadministration den första dagen av menstruationen. Kan försenas upp till 2-5 dagar. Men till en början, under sexuellt samlag, är det nödvändigt att använda ytterligare preventivmedel.

I händelse av att kvinnan före utnämningen av Yarina använde orala preventivmedel, är det tillåtet att ta piller nästa dag efter att ha avslutat kursen för ett annat läkemedel.

Om patienten använde en annan typ av skydd mot ägglossning (spiral eller ring) kan du ta Yarina efter att du tagit bort dem.

När ska menstruationen komma efter Yarina

Efter början av användningen av Yarina bör menstruationen komma nästa månad. När läkemedlet avbryts tar det tid att återställa den kvinnliga kroppens normala funktionalitet. Det kan ta upp till sex månader.

Menstruationen återupptas efter 30 dagar

Varför det kan bli förseningar

Vissa kvinnor säger: "Jag slutade dricka Yarina, ingen menstruation." Det vanligaste skälet när det inte finns några perioder efter Yarina är graviditet. Ja, det finns en risk för ägglossning efter avbokningen. Detta beror på omstruktureringen av reproduktionssystemet och under de första månaderna finns det en hög risk för graviditet, så vissa specialister föreskriver orala preventivmedel för ägglossning.

Befruktning är möjlig även när du använder läkemedlet. Detta beror på att man hoppar över eller när en kvinna tar drogen vid olika tidpunkter..

Om befruktningen uppstod under användningen av Yarina, och kvinnan fick reda på det först efter avbokningen, kommer inget dåligt att hända, orala preventivmedel kommer inte att påverka fostrets hälsa.

Förutom graviditet är orsaken till att menstruationen kan vara frånvarande amenoré. Det finns väldigt få fall där menstruationen inte går på grund av piller. Detta förekommer främst hos unga flickor med en oregelbunden cykel eller när patienten själv har ordinerat preventivmedel. Amenorré förekommer oftast hos kvinnor i en sen reproduktiv ålder, när en tidig menopaus uppträder.

Om det inte finns någon period kan graviditet ha inträffat

Menstruation efter Yarina kan också vara frånvarande på grund av andra sjukdomar i det endokrina systemet.

När man ska träffa en läkare

För kvinnor som tar preventivpillerar för första gången kan det finnas små blödningar utöver menstruation. Detta inträffar under de första månaderna av inträde. Sedan försvinner allt när kroppen vänjer sig medicinen. Men om ansvarsfrihet överstiger en period av tre månader rekommenderas att du konsulterar en specialist. Läkaren kommer att förskriva en undersökning för att utesluta en eventuell graviditet eller onkologi. Följande tecken kan dessutom fungera som ett skäl för att besöka en gynekolog:

 • fortsatt menstruation i mer än sju dagar;
 • långa perioder som ofta visas;
 • menstruation inträffar medan du tar medicinen;
 • menstruationen började inte en månad efter användningen av läkemedlet.

Ring ett ambulansteam i följande fall:

 • smärta som ger till vänster hand;
 • hosta;
 • huvudvärk;
 • talnedsättning;
 • svimningstillstånd;
 • smärta i lemmarna.

Vid besvimning, ring en ambulans

När läkemedlet är förbjudet

Det är förbjudet att använda Yarina i följande fall:

 • trombos och tromboembolism;
 • hög sannolikhet för trombos;
 • migrän;
 • diabetes mellitus med komplikationer i form av kärlsjukdomar;
 • hjärt dysfunktion;
 • högt blodtryck;
 • allvarlig operation;
 • missbruk av rökning;
 • kronisk pankreatit;
 • allvarliga komplikationer i levern;
 • tumörprocesser i levern;
 • kroniskt njursvikt;
 • malign tumör i könsorganen;
 • uppkomsten av blod från slidan;
 • misstänkt graviditet;
 • amningstid;
 • allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Den här videon hjälper dig att lära dig biverkningarna av läkemedlet Yarin:

Den moderna preventivmedlet Yarina är av hög kvalitet, till skillnad från många andra läkemedel i denna grupp. Läkemedlet kan skydda en kvinna från graviditet och har också en positiv effekt på cykeln: minskar smärta, överflöd och menstruationens varaktighet. Men för att inte ha en negativ effekt från användningen av Yarina är det nödvändigt att ta piller varje dag utan luckor samtidigt. Om det inte finns någon menstruation efter användning av läkemedlet eller vice versa, de är långa, är det nödvändigt att besöka en läkare för ytterligare undersökning.

Vad du ska välja - Yarina eller Diana-35?

Egenskaperna som kombinerar läkemedel Yarin och Diane-35 är antiandrogena och preventivmedel. Detta innebär att båda preventivmedel används för att behandla fenomenen hyperandrogenism (

manliga könshormoner), vars manifestationer är akne, seborré, hirsutism (hårväxt enligt manlig typ), (håravfall). På grund av det faktum att Diana-35 innehåller hormoner av cyproteronacetat och etinylöstradiol i en högre dos (35 μg), är dess antiandrogena effekt mer uttalad jämfört med Yarina. Dessutom ordineras Diane-35 ofta för behandling av polycystiskt äggstocksyndrom..

Marvelon skiljer sig från Yarina när det gäller innehåll och typ av gestagen - Marvelon innehåller desogestrel i en dos av 150 mcg. Östrogenhalten i etinylöstradiol i beredningarna är densamma, båda är låga doser. Till skillnad från Yarina har Marvelon inte en kosmetisk antiandrogen effekt.

När du väljer ett preventivmedel bör du alltid ta hänsyn till varje kvinnas individuella egenskaper, eftersom det inte finns ett enda läkemedel som passar absolut alla.

Hur man ändrar början på MC i tabletter

Först och främst är det värt att förstå hur mekaniska tabletter verkar. Orala preventivmedel (OK) kombinerar oftast manliga hormoner (progestiner) och kvinnliga hormoner (östrogener) och syftar främst till att minska eller fullständigt undertrycka ägglossningen. När allt kommer omkring är utbytet av ett moget ägg mitt i menstruationscykeln (ägglossning) den viktigaste faktorn för graviditet.

Dock är effekten av läkemedlet på den kvinnliga kroppen att öka viskositeten hos vätskan i livmoderhalskanalen och surheten i slidan. Detta har en skadlig effekt på spermier som kommer in i slidan under samlag. Fler hormonella medel bidrar till en minskning av det funktionella lagret i endometrium. Så om befruktning inträffade, kommer ägget inte att kunna fästa vid livmodern.

Den urladdning som uppträder efter varje förlopp med preventivmedel är blödningar i uttag. Trots allt inträffar verklig menstruation om ägglossning sker i cykeln.

Efter preventivmedel behöver kroppen tid att starta igen produktionen av hormoner i rätt mängd. I detta avseende är det första gången det inte finns några perioder efter avskaffandet av preventivpiller. Många kvinnor möter denna standardsituation..

Skälen till att en kvinna slutar ta piller kan vara olika:

 • försämring efter att ha tagit OK - takykardi, illamående, yrsel. Dessa symtom innebär att de valda tabletterna inte är lämpliga;
 • graviditetsplanering;
 • byta till andra preventivmedel eller andra OK;
 • avslutad behandling (om läkemedlet föreskrivs endast för detta ändamål).

Oavsett anledning till att ge upp hormonella piller, bör du följa de grundläggande reglerna för preventivmedel:

 1. Avbryt OK bör utföras under övervakning av en specialist.
 2. Du kan inte vägra drogen i mitten av cykeln. Om en kvinna slutar dricka OK utan att använda hela förpackningen, kan detta leda till livmodersblödning eller en kraftig försämring av välbefinnandet och leda till hormonsvikt.
 3. Om det på grund av olämpliga piller och ett hot mot hälsan eller en normal livsstil är nödvändigt att sluta ta det i mitten av cykeln, bör du besöka en klinik för födelse. Det är önskvärt att det var samma specialist som utsåg OK.

Därför, om en kvinna slutade dricka preventivmedel och det inte finns någon menstruation, måste du vänta lite.

Om det efter menstruationens början visar sig att cykeln har tappats efter avskaffandet av OK, oroa dig inte, kroppen behöver tid för att återhämta sig.

Ett ofta skäl till att det inte finns några perioder efter att födelsekontrollen har avbrutits är graviditet. Befruktning sker av flera orsaker:

 • bristande överensstämmelse med behandlingen av piller (en dag saknas eller olika mottagningstider);
 • hormonell obalans;
 • ta antibiotika;
 • dåliga vanor (alkohol, rökning).

Om testet är negativt kan orsakerna till att det inte finns några perioder efter p-piller kan vara olika. Oftast beror detta på reproduktionssystemets arbete. Med avskaffande av preventivmedel är en kränkning av cykeln den tillåtna normen. Kroppen behöver tid för att återställa hypofysens funktioner, så att alla hormoner produceras i rätt mängd och i tid, och därför finns det en försening.

Men om födelsekontroll togs under en kort tid, sker restaurering av livmodern och äggstockarna (regelbunden menstruation med ägglossning, corpus luteumbildning och endometrial proliferation) inom 1-3 månader.

Om menstruationen inte börjar inom några månader är detta en alarmerande signal om andra störningar som uppstår i kroppen. Det kommer att kräva en fullständig undersökning, inte bara reproduktionssystemet, utan också sköldkörteln, som ansvarar för produktionen av hormoner.

Mer detaljerat om menstruationens art efter avbrott av preventivmedel kommer en separat artikel på vår webbplats att berätta.

Efter avlägsnande av preventivpiller kan förseningen i menstruationen vara från flera dagar till flera veckor. Under denna period sker återställningen av den naturliga cykeln. Dess varaktighet beror på varaktigheten för mottagandet av medel. När allt kommer omkring, efter avskaffandet av hormonella tabletter tar det tid för äggstockarna att börja arbeta igen.

Uppkomsten av menstruationsblödning efter stopp av orala preventivmedel betyder inte att cykeln har återställts. De första månaderna av menstruationen är oregelbundna, för rikliga eller magra. Men om en kvinna är frisk och OK valts korrekt, kommer cykeln att återgå till det normala inom tre månader. Det är efter denna period som gynekologer rekommenderar att börja aktiv barnplanering.

I en sådan situation kommer gynekologen att förskriva en undersökning för att ta reda på varför menstruation efter p-piller inte kan starta. Behandlingen som föreskrivs av läkaren kommer sannolikt att vara hormonell. Förskriv användningen av OK i en månad eller längre, såväl som individuell terapi, vald enligt analysresultaten.

Om menstruationen inte har börjat efter behandling, genomförs en andra undersökning. Processen kan vara lång och svår, men oftast är det möjligt att återställa reproduktionsfunktionen. För att minska risken för fertilitetsförlust efter avbrytande preventivpiller rekommenderar läkare att ta en paus var tredje år i 2-3 månader. Kondomer måste användas för närvarande för att förhindra oönskad graviditet..

Korrekt utvalda preventivmedel och avslutande av deras användning under övervakning av en läkare är garantin för att menstruationen kommer i tid och den vanliga cykeln kommer att återhämta sig snabbt. Du bör inte börja ta OK som passar en vän, mamma eller syster och sedan avbryta tankelöst dem. I den här frågan bör du kontakta en specialist.

Orala preventivmedel (OK) försenar ägglossningen, varför äggbefruktningen inte sker. Dessutom verkar de på livmoderslimhinnan, förtjockar slem i livmoderkanalen och förhindrar penetrering av spermier i äggledaren. Dessutom blir slemhinnan tunn och ogynnsam för fästning av embryot.

Menstruation när du tar OK kommer varje månad vid en paus på 7 dagar. I 21/7-schemat kommer menstruationen 2-3 dagar efter avslutad läkemedelsförpackning. Med en 28-dagars OK-behandling börjar menstruationsavladdning när hormonfria piller används.

Om en kvinna började dricka preventivmedel och menstruationen inte börjar bör du konsultera en specialist. Denna avvikelse kan vara ett resultat av hormonellt misslyckande eller ett tecken på graviditet. Läkaren kommer att berätta hur du är i en sådan situation.

Yarina är en av de kombinerade hormonella medlen vars komponenter hämmar ägglossningen och förtjockar slem. Efter en period av anpassning med regelbunden användning av Yarina blir menstruationscykeln regelbundet och förseningar är sällsynta. Effekten av att använda produkten är hög, men kan minska med antibiotikabehandling, mag-tarmsjukdomar och missade tabletter. Därför, om det inte finns några perioder efter avbokningen av Yarina, är graviditet möjligt, och i detta fall är det nödvändigt att göra ett test.

Ofta börjar förseningen i menstruationen när man tar p-piller under de första tre månaderna. För närvarande omorganiseras kroppen och hormonernas funktion förändras. OK justera arbetet med den naturliga kvinnliga cykeln "för sig själva." Perioden för anpassning av den kvinnliga kroppen till sådana förändringar är ett perfekt normalt fenomen som inte kräver behandling.

Om det inte finns någon menstruation efter avskaffandet av OK, och graviditetstestet är negativt, kan detta indikera hormonella störningar. Detta innebär att att ta hormonella läkemedel under en lång period påverkade gonadernas funktion. Det är nödvändigt att besöka en läkare som kommer att genomföra en undersökning och välja ett behandlingsprogram.

Instruktionerna för användning av tabletter anger inte hur de ska avbrytas korrekt. Läkarna föreslår att du kan sluta ta läkemedlet när som helst. Det finns flera rekommendationer för att avbryta OK:

 • Det är tillrådligt att sluta använda läkemedlet i slutet av sista förpackningen;
 • minska dosen gradvis.

Konsekvenserna av avskaffandet av orala preventivmedel förefaller nästan alltid. En tillfällig förändring av funktionen av det hormonella systemet medför lätt obehag, vilket uttrycks på olika sätt hos varje kvinna.

För att sluta ta OK utan konsekvenser i form av biverkningar måste du:

 1. Diskutera avbokning med en gynekolog. Mycket ofta förskrivs läkemedlet för att anpassa den hormonella bakgrunden, och för att sluta dricka dem måste man bedöma hälsotillståndet.
 2. Det rekommenderas inte att plötsligt avbryta deras användning i mitten av cykeln, eftersom det kan leda till en felaktig funktion i den hormonella bakgrunden, vilket hotar blödning.
 3. Följ strikt med det schema som läkaren föreslår för att säkerställa att preventivmedel används.

Nödstopp

OK annulleringssyndrom kan orsaka en annan reaktion i kroppen. Plötslig avbrott orsakar ett cykelfel, genombrottsblödning uppstår.

Nödavbrott rekommenderas endast vid allvarliga sjukdomar:

 • hypertoni, uttalad huvudvärk;
 • före operation;
 • leverdysfunktion;
 • med maligna tumörer.

Vad är orala preventivmedel och hur påverkar de den kvinnliga kroppen

Kvinnor som bestämmer sig för att skydda sig med hormonella preventivmedel bör konsultera en specialist och väga alla negativa och positiva konsekvenser för kroppen.

 • tillförlitligt skydd mot oönskad graviditet;
 • regelbunden menstruationscykel;
 • menstruationens varaktighet minskar;
 • smärta under urladdning minskar;
 • bröstförstoring (individuell manifestation);
 • tillväxt av hår på kroppen hämmas;
 • huden blir ren och smidig.

Nackdelar med hormonella läkemedel:

 • passar endast för kvinnor med en vanlig partner, eftersom de inte skyddar mot STI: er;
 • rekommenderas för kvinnor med stabil hormonell bakgrund;
 • det är nödvändigt att välja rätt verktyg för att undvika viktökning och utveckling av andra biverkningar;
 • dålig kompatibilitet med antibiotika och andra läkemedel;
 • kombiner inte med rökning;
 • öka risken för trombos;
 • skapa gynnsamma förhållanden för utveckling av svampinfektioner;
 • måste tas dagligen samtidigt.

Du kan ta ett preventivmedel för kvinnor som inte har hälsoproblem. Innan du börjar ta Yarina måste du därför genomgå en undersökning. Anledningen till förbud mot preventivmedel kan vara:

 • Närvaron i ögonblicket för trombos eller tillstånd som föregår den, en predisposition för den (inklusive ett omnämnande i anamnesis)
 • Migrän (vid tidpunkten för utnämningen eller tidigare)
 • Vaskulära komplikationer vid diabetes
 • pankreatit
 • Patologi i levern eller nedsatt funktion, organtumörer
 • Förekomsten av hormonberoende neoplasmer
 • Graviditet (bekräftad eller möjlig), HB
 • Individens känslighet för komponenter OK.

Effekten av födelsekontroll på menstruationen

Dessutom är det inte ovanligt att avskaffande av OK för att störa andra ”avdelningar” i kvinnokroppen:

 • håret blir sprött och torrt;
 • huden kan bli mindre jämn, utslag eller pigmentering kan förekomma på den;
 • menstruationscykeln har förändrats radikalt (har blivit kortare eller längre), jämfört med den före OK.

På det här sättet "kränker" kroppen och uttrycker missnöje med förändringen i hormonregimen. Han är redan van vid att hälften av produktionen av hormoner för honom sker med droger. Och efter deras avbokning tvingas han "arbeta" själv.

 1. "OK annulleringssyndrom." Det vanligaste skälet till frånvaron av menstruation efter avskaffandet av till exempel yarina eller regulon är graviditet. Ibland föreskriver gynekologer specifikt för kvinnor som lider av infertilitet och tar preventivmedel i 6-9 månader. Efter avlägsnandet av pillerna genomgår kvinnans reproduktionssystem en slags omstart och ofta inträffar graviditeten i den första cykeln efter avskaffandet. Det är anledningen till frånvaron av menstruation efter att ha stoppat OK.
 2. Oavsiktlig graviditet. Orala födelsekontrollpiller, även om det är en pålitlig preventivmetod, men, liksom allt i den här världen, har ett fel och fungerar inte, särskilt med tanke på den mänskliga faktorn. En tjej kan glömma att ta ett piller i tid eller dricka OK vid olika tidpunkter på dagen. Även om läkemedlet togs regelbundet och enligt instruktionerna utesluts inte sannolikheten för befruktning. I detta fall måste kvinnan göra ett graviditetstest och bekräfta eller motbevisa gissningarna. Om graviditet inträffade medan du tog OK, bör du inte oroa dig för det, deras mottagning påverkar inte den intrauterina utvecklingen hos barnet.
 3. Amenorré. Frånvaron av menstruation och utseendet av amenoré kan orsakas av att man tar preventivpillerarna själva. Sammansättningen av vissa OK: er kan mycket väl orsaka en sådan skada på den kvinnliga kroppen. I procentuella termer överstiger emellertid inte amenorré 3%. Huvudkategorin för kvinnor som är i riskzonen är unga flickor och kvinnor i sen reproduktiv ålder. Manifestationen av amenoré kan vara ett tecken på problem i könsorganet eller endokrin sfär..
 4. Urinvägsinfektioner.
  • Syfilis.
  • Hepatit.
  • HIV.
  • Gonorré, etc..
 5. Störningar i äggstockarna och sköldkörteln. Det finns ofta fall då avskaffandet av OK ledde till polycystiska äggstockar och en cysta i livmoderhålet.
 6. Oncology. Även en sådan fruktansvärd diagnos kan höras efter avskaffandet av orala preventivmedel.

Några av de listade orsakerna bör bekräftas genom analys och undersökning på specialistkontoret. Endast han kan förskriva rätt behandling vid sjukdom och ge råd om graviditet. I vilket fall som helst, frågan "varför det inte finns någon menstruation efter yarin?" har ett svar, och det är möjligt att identifiera vilket som är lämpligt för ditt enskilda fall endast efter samråd med din läkare.

Fel kan uppstå och det kan inte finnas en period på grund av att kvinnan slutar ta p-piller. Detta beror på att äggstockarnas hormonella aktivitet är alltför hämmad, och inom sex månader anses denna avvikelse vara normal.

Oftast rekommenderar läkare att ta läkemedlet Yarina så mycket som en kvinna behöver

. Ett läkemedel kan tas högst fem år. När och hur man tar pauser när man tar ett preventivmedel kommer läkaren att råda dig under undersökningen. Vanligtvis görs pauser under en till tre månader när man tar pillerna en gång var sjätte månad eller år.

På vilken cykeldag behöver jag ta piller, kan menstruationen börja tidigare, måste jag ta dem i en månad och i vilka doser? Många kvinnor är intresserade av svaren på dessa frågor..

Att stoppa p-piller i sju dagar minskar inte deras handlingsnivå, men bara om andra faktorer inte har minskat läkemedlets effektivitet. Dessa faktorer inkluderar vissa inkompatibla mediciner eller mag-tarmproblem..

Att ta läkemedlet den 21 dagen efter förlossningen är indicerat för kvinnor som av någon anledning vägrade att amma. Läkemedlet kan tas efter ett missfall eller abort. Du kan emellertid endast använda denna preventivmetod om graviditeten inte har varat mer än 24 veckor..

Du måste börja ta det vid en viss tidpunkt. Inga ytterligare skyddsåtgärder behövs om du startar kursen under de första fem dagarna av cykeln eller kl. Det är bäst att ta läkemedlet dagligen samtidigt. Detta blir lättare eftersom det finns mindre chans att hoppa över en mottagning..

Dessutom ska tabletter inte tas för kvinnor som tidigare har haft eller fortsätter idag allvarliga migränattacker, akut njursvikt, hög känslighet för en av läkemedlets komponenter. Du kan inte ta läkemedlet för gravida kvinnor och ammar.

Vissa komponenter i tabletterna kan ha en stark effekt på bröstmjölken, så de måste uteslutas under utfodring. Så, läkare säger att piller kan minska mängden mjölk och påverka dess egenskaper.

För att uppnå den garanterade effekten av p-piller, måste du dricka en sak varje dag, undvika utelämnanden, i 21 dagar och alltid på samma gång. Efter att tabletterna i blåsan är över måste du ta en sju dagars paus vid införandet. Under ett sådant paus bör menstruationsblödning uppstå. Vanligtvis sker detta på en paus på 2 eller 3 dagar. En vecka senare återupptar de piller från nästa blåsor.

En kvinna som först fick ordinerat Yarina, och innan dess inga orala preventivmedel användes, kan börja kursen den första dagen med månadsblödning. En försening på upp till 2-5 dagars menstruation är tillåten, men om en kvinna lever sexuellt, rekommenderas hon att försäkra sig med andra skyddsmedel under den första veckan när hon tar Yarina.

Om kvinnan före utnämningen använde något OK, är det tillåtet att starta kursen med Yarina-tabletter nästa dag efter avslutad (eller avbokning) av föregående.

Om skyddsmedel som en intrauterin ring, en spiral och andra liknande medicinska apparater användes, byter de till Yarina den dagen de tas bort.

Vid användning av läkemedlet kan olika biverkningar uppstå, men inte alla visas. De mest slående och frekventa effekterna är:

 • huvudvärk;
 • känslighet och ömhet i bröstkörtlarna;
 • känsla av illamående;
 • förändring och instabilitet av humör;
 • migrän;
 • svampsjukdomar i könsorganen (trast);
 • intermittent menstruationscykel;
 • blödning
 • viktändring upp och ner;
 • ökning av blodtrycket;
 • svullnad och vätskeretention i kroppen;
 • inflammatoriska sjukdomar i slidan;
 • hudutslag;
 • minskad libido
 • blodproppar;
 • frisättning av vätska från bröstkörtlarna;
 • allergiska reaktioner;
 • Gastrointestinala störningar.

Innan du avbokar Yarina måste du konsultera en specialist. Vid långvarig användning av läkemedlet rekommenderar läkare starkt att ta korta pauser så att äggstockarna kan återställa sina funktioner. Och även vid användning av preventivmedel är biverkningar möjliga som kan passera först efter stopp.

Korrekten av avbokningen beror på orsaken till uppsägningen. Det säkraste är att sluta ta efter den sista pillen i paketet. Under och efter menstruationen måste ytterligare skyddsmetoder användas. Det rekommenderas inte att planera en graviditet under de första månaderna efter avbokningen, du måste ge kroppen att återhämta sig. Om graviditet har inträffat finns det risk för missfall.

Om oönskade effekter uppstår som minskar patientens livskvalitet är det nödvändigt att avsluta läkemedelspaketet. Abrupt avskaffande av Yarina är full av negativa konsekvenser. Läkemedlets lägsta användningstid är tre månader. Fram till denna tid, sluta ta det. Först efter denna tid kan du hoppas på en smärtfri återkallande av läkemedel.

Om mottagningen åtföljs av svåra patologiska tillstånd (Quinckes ödem, allergier, blodproppar), stoppas mottagningen omedelbart.

Månadsvis efter att avslutningen av Yarina inte går regelbundet, kan varaktigheten variera upp och ner. En sådan instabilitet i cykeln efter avbrottet av Yarina kvarstår i 2-3 månader. När kroppen har återställts återgår den till det normala. Undantaget är fall av oregelbundna perioder. Efter att ha stoppat OK kan sådana överträdelser komma tillbaka.

Hur Yarin hjälper till med akne?

Som ni vet har Yarina en antiandrogen effekt - det vill säga att det kan minska mängden manliga könshormoner i kroppen. Denna egenskap hos läkemedlet används vid behandling av akne (eller akne), som orsakas av hyperandrogenism (ökade nivåer av manliga könshormoner). Androgener produceras normalt av den kvinnliga kroppen, endast i mycket små mängder.

I vissa fall, i början av införandet, och under de första 3-6 månaderna, är en ökning av utslag möjlig, i samband med anpassningen av kroppen till läkemedlet. Oftast, efter utgången av denna period, förbättras hudtillståndet. Om detta inte händer, måste du rådfråga en läkare för att ersätta Yarina med ett annat läkemedel.

Övergång från Yarina till Zhanin

Läkemedlen Yarina och Jess har samma sammansättning - båda läkemedlen består av drospirenon och etinylöstradiol. Till skillnad från Yarina innehåller Jess 20 mg etinyletradiol, vilket kan minska svårighetsgraden av biverkningar något. Beredningarna skiljer sig åt i antalet tabletter - Yarinas förpackning innehåller 21 tabletter, alla tabletter är aktiva och efter att ha tagit dem måste du ta en paus på 7 dagar. Jesss paket innehåller 28 tabletter, varav 24 är aktiva tabletter och 4 är inaktiva (placebo). Ta därför Jess utan paus.

Läkemedlet Novinet skiljer sig från Yarina i sammansättning, det avser mikrodoserade kombinerade orala preventivmedel. Novinet är också effektivt vid behandling av akne (akne), men till skillnad från Yarina har den inte en antimineralocorticoid effekt (det vill säga påverkar inte vätskeansamlingen i kroppen och minskar inte svullnaden). Den preventivmedel Novinet produceras av en annan tillverkare, dess fördel gentemot Yarina är det lägre priset.

Janine är en av de moderna preventivmedel, liknande innehållet i hormoner som Yarina. Zhanin skiljer sig från Yarina endast genom att det innehåller hormonet dienogest i en dos av 2 mg. Liksom Yarina har det en antiandrogen effekt.

Om det är nödvändigt att byta från Yarina till Zhanin, börjar de ta den nästa dag efter att den sista pillen från Yarina är full. Du kan ta en paus mellan att ta Yarina och Janine tabletter, som inte får överstiga sju dagar.

Graviditetsplanering

Enligt statistik, ju längre tid det tar att använda preventivmedel, desto mer tid kommer det att ta att återställa fertiliteten. Med skyddet av OK i minst ett år kan graviditet uppstå efter 1-3 månader. efter att ha övergivit dem. Hos kvinnor över 30 år kan återhämtningen ta 3-6 månader. Anledningen till detta fenomen är att någon preventiv effekt på de naturliga processerna i det kvinnliga reproduktionssystemet och bidrar till uppkomsten av avvikelser.

Det är också värt att överväga kroppens allmänna välbefinnande, undvika dåliga vanor och dricka en kurs med vitaminer. Detta kommer att bidra till att öka sannolikheten för en snabb graviditet och minska risken för missfall..

Frågor och svar

Återhämtar de sig efter Yarina?

Viktökning uppstår på grund av olika skäl. En av dem är vätskeansamling i kroppen (ödem). Eftersom sammansättningen av Yarina inkluderar hormonet drospirenon, som har en antimineralocorticoid effekt (minskar verkan av hormoner som håller kvar vätska i kroppen), kan vikt när du tar Yarina något minska på grund av vätskesöndring (minska ödem).

En annan anledning till viktökning när man tar orala preventivmedel är en ökad aptit. För att undvika de oönskade konsekvenserna av att ta preventivmedel bör du vara uppmärksam på balansen i matintag och kalorier som konsumeras. Om, med en rationell, tillräcklig fysisk ansträngning och frånvaron av ödem, kroppsvikten fortfarande ökar, bör du rådfråga en endokrinolog, eftersom en orsak till viktökning kan vara ett intrång i funktionen.

Konsekvenser för kroppen

 • menstruationscykelstörning;
 • ofta humörsvängningar;
 • minskning av sexuell lust;
 • utseendet på stenar i gallblåsan;
 • viktökning;
 • blodproppar;
 • ökat blodsocker;
 • onormal leverfunktion.

Efter att födelsekontrollen har avbrutits kan ömhet och bröstförstoring observeras. men denna manifestation försvinner efter 2-3 månader.

Yarina och håravfall

Klagomål på håravfall är bland de vanligaste hos kvinnor som slutat ta drogen Yarina. Detta beror på det faktum att efter avbokning

nivån på könshormoner i kroppen förändras, vilket kan påverka cykeln för hårförändring och tillväxt. Experter rekommenderar innan läkemedlet avbryts, vilket föreskriver en underhållsbehandling (till exempel vitaminbehandling) för att minska konsekvenserna av läkemedelsavbrott.

Yarina och endometrios

(adenomyos) - en sjukdom där det finns en spridning av vävnad som liknar endometrium (livmoderslimhinna) i andra organ eller vävnader. Sådana tillväxter orsakar fläckar före och efter menstruation, blödning i livmodern, smärta i nedre del av buken. Yarina är ett av de hormoner som föreskrivs för denna sjukdom..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

När bröstet börjar skada efter menstruationen

Smärta i bröstområdet av den cykliska typen som inträffar när reglerna började och några dagar innan de kan anses vara normala. Men när bröstsmärtan gör ont efter menstruationen, bör det förstås att olika slags sjukdomar också kan orsaka obehagliga upplevelser....

När man väntar på den första menstruationen under amningen

Födelse är alltid stress för den kvinnliga kroppen. Men flera veckor, månader går och kroppen till den unga modern börjar gradvis anpassa sig till nya förhållanden....

Varför drar nedre buken efter ägglossningen

Ägglossning åtföljs sällan av uppenbara tecken, vilket är svårigheten att identifiera den. Men om den nedre buken drar efter ägglossningen är detta en mycket vanlig egenskap....