När man väntar på den första menstruationen under amningen

Blödning

Födelse är alltid stress för den kvinnliga kroppen. Men flera veckor, månader går och kroppen till den unga modern börjar gradvis anpassa sig till nya förhållanden. Amning håller på att skapas, ett grundläggande nytt sätt att bygga byggs. Och den nyklippta mamman tänker: när menstruationen efter förlossningen börjar med amning. Menstruationen är ju en ständig följeslagare av kvinnor i fertil ålder.

Amningsterminoré

Födelse åtföljs alltid av en process för avstötning av moderkakan. Detta är en mycket "blodig" sak, eftersom det orsakar skador på kapillärerna. Blödning efter separering av moderkakan kan pågå en hel och en halv månad. Sådana utsöndringar kallas suckers. Menstruationscykeln har ingenting att göra med, detta fenomen är en helt annan ordning. Hur många hela perioder börjar?

I de första stunderna efter ett barns födelse börjar den kvinnliga kroppen att producera prolaktin. Huvudrollen i produktionen av hormonet spelas av hypofysen - hjärnans del. Det är prolaktin som ansvarar för utvecklingen av barnets första mat - bröstmjölk. Och det hämmar också uppkomsten av menstruation (det blockerar mognad av folliklar under amning). Denna vilotid för det kvinnliga reproduktiva systemet kallas postpartum amenorré eller amningsterminoré. Detta fenomen observeras hos alla kvinnor som ammar barn inte i tid utan på begäran. Hur länge amenorré kommer att pågå beror på flera faktorer:

 • funktioner hos en viss kvinna;
 • varaktighet och frekvens för utfodring av ett barn.

Det är amning som påverkar hypofysen att börja producera prolaktin. Men trots allt beror det på detta hormon hur många månader efter födseln som menstruationen börjar med Guinea. Om mamman börjar applicera barnet på bröstet mindre ofta 7-8 gånger om dagen börjar prolaktinnivåerna att sjunka. Följaktligen blir menstruationens början mer sannolik.

När börjar menstruationen

Månader efter födseln med amning - när börjar de? Det beror allt på förlusten av hormonsystemet hos en viss kvinna. Och även från funktionerna i GV, som hon utövar. Matar mamma ofta (när barnet vill) eller sällan (enligt behandlingen)? Dricker barnet vatten? Matar det med en blandning? Alla dessa punkter påverkar varaktigheten för den första menstruationen..

Så när börjar de? Här är alternativen:

En månad efter leveransen. Ibland börjar lochia, i stället för att stoppa, i slutet av 30 dagar stå ut med större kraft. Detta fenomen tas ofta av kvinnor för tidig menstruation. Sådana fall är mycket sällsynta, men ändå finns i medicinsk praxis..

Om två, två och en halv månad. Om en kvinna omedelbart överförde barnet till blandningen, då med konstgjord utfodring, kommer perioderna snabbt.

Om tre till fyra månader. Menstruation med GV efter fyra månader är normen och indikerar det goda arbetet i hypofysen hos en ammande mor. Denna situation uppstår också när mamman överför barnet till blandad mat, det vill säga att barnet äter blandningen och bröstmjölken samtidigt, eller när amningen kollapsar helt.

Sex till åtta månader senare. Den vanligaste tidsperioden då återupptagandet av menstruation observeras med vakter. De flesta bebisar går på kompletterande livsmedel, därför ber de om bröst mycket mindre ofta, främst före sänggåendet. Amning börjar gradvis sjunka, hormonnivån tenderar att vara tidigare "pre-gravid" indikatorer. Sexuella homoner stimulerar produktionen av ägg och provoserar menstruation under amningen.

När barnet fyller ett år. Många mammor av "Godastiks" börjar sina perioder, även om amning fortsätter i sin helhet.

Det händer att menstruationen inte inträffar förrän fullständigt avslutad amning med långvarig amning (ett och ett halvt år eller mer). Och börja ett par månader efter den senaste ansökan.

Och alla dessa situationer är helt normala..

Så när börjar menstruationen när du ammar efter förlossningen? Det finns inget korrekt och entydigt svar. Det beror allt på laktationens svårigheter och den kvinnliga kroppen.

Hur menstruationen påverkar amning

Under menstruationen kan vissa mödrar känna att mängden mjölk har minskat något. Barnet vid mammas bröst blir ibland nervöst eftersom mjölken flyter långsammare än vanligt. Lyckligtvis varar denna nedgång inte länge - bokstavligen de första 2-3 dagarna efter början av den första menstruationen efter förlossningen.

I framtiden återgår mängden mjölk till normal och amning förbättras. För de flesta barn kan sådana förändringar dock gå helt obemärkt. Som regel, i ögonblicket från början av den första menstruationen, är barnet ganska gammalt och är på kompletterande utfodring. Detta kompenserar barnet för en viss brist på bröstmjölk..

Vissa experter är benägna att tro att menstruationen indirekt påverkar smakligheten hos bröstmjölk, vilket är anledningen för att barnet vägrar att bröstas. Det finns dock inga bekräftade uppgifter om detta - enligt de flesta läkare påverkar menstruationen inte på något sätt smaken och lukten av bröstmjölk. Därför är orsaken till barnets ångest i mammas bröst inte förknippad med början av menstruation, utan orsakas av andra orsaker.

Den första menstruationen med gv - vad är de

De första menstruationsperioderna efter förlossningen under amningen kan vara vilken som helst - riklig eller svag, långvarig eller två dagar. Allt detta är normalt. Du bör endast vara försiktig om urladdningen är för riklig, som liknar livmodersblödning eller om förseningen varar längre än tre veckor.

Cykellängden på skydd ställs inte heller in omedelbart. Att ställa in menstruationscykeln är en rent individuell fråga. Vanligtvis återgår cykeln till normal 3-4 månader efter avslutad amning. Men om den ammande modern hade en oregelbunden cykel före graviditeten, kan hon stöta på liknande problem även efter avslutad matning. Funktioner i födelseprocessen (naturlig förlossning eller genom kejsarsnitt) i en situation med etablering av menstruation spelar inte någon roll.

Många flickor uppmärksammar det faktum att menstruationen under amningen inte blev lika smärtsam som tidigare - magen tar inte längre, det allmänna hälsotillståndet har förändrats. Kanske är orsaken att livmodern, böjd före graviditeten, har tagit en normal position efter förlossningen. Vissa mödrar märker också att menstruationscykeln har blivit något kortare än vanligt.

När du behöver träffa en läkare

Och även om menstruationens början är en mycket individuell process, måste du i vissa fall tycka gynekologen:

 • När mamman vägrade att amma och menstruationen började inte fyra månader efter födseln. Denna situation kan orsakas av problem i könsorganet..
 • Om du har inaktiverat amningen, men det har inte förekommit några perioder och inte. Vänta ett par månader och gå till läkaren. Detta kan indikera endometrios, inflammation "på den kvinnliga sidan" eller (oftast) hormonella störningar i kroppen.
 • Menstruation under amning är ovanligt rikligt, du måste bära en "natt" som ligger på eftermiddagen och till och med komplettera den med en vattpinne.
 • Spotting har en obehaglig lukt. Detta kan signalera infektioner i könsorganet..
 • Ovanligt svår smärta i nedre del av buken är störande. I en sådan situation bör du alltid snarast gå till gynekologen, och det spelar ingen roll om det hände eller inte.

Många mödrar tror att det är omöjligt att bli gravid under amning, eftersom ägget inte mognar i kroppen. Lätt av detta faktum anser unga mödrar det inte nödvändigt att använda ytterligare preventivmedel. Det har emellertid vetenskapligt bevisats (och bekräftats genom praxis) att graviditet under amning i avsaknad av menstruation är mycket möjligt. Beviset på detta är många fall, som ett resultat av att vädret för babyen dök upp i familjen.

Menstruationen har börjat - mjölken lämnar?

Om perioden började under amningen, betyder det inte alls att det inte kommer att finnas mer mjölk och det är dags att överföra barnet till blandningen. Mängden bröstmjölk är lite beroende av menstruation. Följaktligen kan en mamma mata sitt barn tills hon anser det nödvändigt att krullas eller tills mjölken försvinner spontant. Menstruationscykeln har inget att göra med denna process..

Menstruationen signalerar att reproduktionssystemet är i ordning. Närvaron av sekretioner indikerar möjligheten för en kvinna att få barn, det är för dem som flickor förutsäger många processer i kroppen (till exempel början av ägglossning). Samtidigt är det värdelöst att gissa när den första menstruationen börjar börja efter förlossningen. En ung mamma bör koppla av och njuta av amningsprocessen. Naturen kommer att ta hand om de andra fysiologiska processerna i den kvinnliga kroppen.

Månadsvis efter förlossningen: när de börjar och vad som ska vara?

Efter att ha fött en ung mamma uppstår många frågor, och en av de viktigaste gäller återupptagandet av menstruationen efter förlossningen. I den här artikeln kommer vi att försöka förstå funktionerna i den kvinnliga kroppens funktion under postpartum perioden och analysera nyanserna för att återställa menstruationsfunktionen. Vi kommer också att besvara frågan om hur många perioder efter förlossningen börjar och vilken utskrivning som är normen, och som indikerar en möjlig patologi.

Återställning av menstruationscykeln efter förlossningen

Under barnets förmåga genomgår omstruktureringen av alla system i den kvinnliga kroppen. Detta beror främst på förändringar i den förväntade morens hormonella bakgrund. När barnet föds börjar moderns kropp gradvis återgå till sitt prenatal tillstånd. Och framför allt gäller det återställande av menstruationsfunktion. Den första månaden efter födseln är ett tecken på att kvinnans reproduktiva system har återhämtat sig och är redo för en ny befruktning och graviditet.

När börjar perioderna efter förlossningen och hur mycket går de?

Omedelbart efter ett barns födelse börjar en kvinna aktiv syntes av hormonet prolaktin. Dess huvudfunktion är att stimulera produktionen av råmjölk med dess efterföljande omvandling till bröstmjölk och undertrycka mognadsprocessen av folliklar i äggstockarna. Under postpartumperioden är det prolaktin som hämmar syntesen av progesteron, som normalt är ansvarig för att uppdatera livmoderns endometrium och närvaron av menstruation.

Om en kvinna regelbundet applicerar sitt barn på hennes bröst, stimulerar detta produktionen av prolaktin, så det finns inga perioder efter förlossningen under amningen. Detta fenomen är känt som amnings-amenorré - termen för en tillfällig, fysiskt bestämd upphörande av menstruationen. Under denna period utövar vissa par oskyddat kön, men amningsterminoré är inte ett skydd mot ny befruktning. Faktum är att återställningen av ägglossningsprocessen vanligtvis inte visar sig på något sätt och vid oskyddat samlag kan en kvinna upprepade gånger bli gravid. Den andra graviditeten blir inte bara en fullständig överraskning för föräldrarna, utan kan också vara svårare än den första, eftersom mammans kropp ännu inte har återgått till det normala efter förlossningen.

Om mamman inte ammar alls sker återställningen av menstruationen efter födseln inom 2-3 månader (i vissa fall ännu tidigare). Med en gradvis minskning av matningsvolymerna och införandet av kompletterande livsmedel från sex månaders ålder inträffar vanligtvis menstruationen efter förlossningen 6-8 månader. Om barnet ammas upp till 2-3 år kan menstruationen vara frånvarande under hela denna period.

När det gäller varaktigheten och intensiteten av menstruationen efter förlossningen, liksom färgen och konsistensen på urladdningen, är dessa parametrar individuella för varje kvinna. Eftersom menstruationen förändras efter förlossningen?

 • Till exempel klagar många mödrar över funktionsfel och oegentligheter i menstruationscykeln, försenad menstruation efter förlossningen. Normalt sker normaliseringen av cykeln på egen hand: gradvis inom 2-3 månader från början av menstruationens återupptagande. Men om du stöter på ett sådant problem är det bättre att konsultera en gynekolog om det. Han kommer att analysera ditt tillstånd och utvärdera hur mycket din period ska gå efter förlossningen i ditt fall..
 • Att ändra menstruationsfärgen efter förlossningen till svart eller brun, utseendet på koagler och förvärvet av en viskös krämig konsistens indikerar hormonell obalans. Det kan också vara ett tecken på inflammatoriska processer i reproduktionssystemets organ..
 • Smärtsamma perioder efter förlossningen är en bra anledning att konsultera en gynekolog, särskilt om en kvinna inte hade sådana problem innan graviditeten. Närvaron av obehag och smärta under menstruationen efter förlossningen kan indikera smittsamma och inflammatoriska processer i livmodern som utvecklades under postpartum. Om det fanns en operation för att utföra kejsarsnitt, kan suturen i livmodern också vara orsaken till smärtan. Under menstruationen dras livmodern ihop, och detta påverkar suturens tillstånd.
 • Mycket rikliga (såväl som mycket magra) perioder efter förlossningen bör också få dig att tänka. Normalt, under menstruationen, tappar en kvinna upp till 50 ml blod. Om du måste byta dyna var 1,5-2 timme kan det vara ett tecken på livmodersblödning. I detta fall bör du konsultera en läkare så snart som möjligt. Om dropp, fläckning under menstruation inträffar kan detta indikera förekomsten av endokrina störningar, brist på vitaminer, en obalanserad diet och utarmning.

Personlig hygien under menstruationen efter förlossningen: vad man ska leta efter?

En ung mammas hälsa beror till stor del på ett korrekt genomförande av intim hygien efter förlossningen. Särskilt gäller detta menstruationsperioden..

Efter barnets födelse och morkakens utgång är livmoderns inre yta ett kontinuerligt sår, för fullständig läkning som tar minst 6-8 veckor. Dessutom kan livmoderhalsen vara kvar under lång tid, vilket innebär att patogener kan komma in i organhålan. Därför, även om modern inte ammar och menstruationen kom en månad efter födseln, bör hon inte ta ett bad och simma i poolen eller öppet vatten. Det är också förbjudet att besöka bastu eller bad, eftersom det under påverkan av höga temperaturer är möjligt att öka menstruationsflödet, och i vissa fall till och med början av livmodersblödning. Den enda tillåtna vattenbehandlingen under denna period är dusch.

Duschvatten under menstruationen ska vara bekvämt - inte lägre än 37 ° C, men inte högre än 39 ° C. Under toaletten i de yttre könsorganen bör du noggrant övervaka riktningen för vattenströmmen: den bör riktas från fram till rygg, eftersom det annars finns risk för överföring av den anala mikrofloraen till slidan och utvecklingen av en stigande infektion.

För tvätt under menstruationen är det viktigt att använda ett lämpligt verktyg som uteslutande är utformat för det intima området. Det kan vara mousse, skum eller gel, men i inga fall en vanlig tvål - toalett, kosmetika eller babytvål. Varje tvål har en alkalisk komposition, varför den fysiologiska nivån på vaginal surhet störs. Därför måste mousse, skum eller tvättgel för menstruation efter förlossningen ha en pH-nivå från 3,5 till 4,5. Om mjölksyra finns i produkten kommer detta att vara en ytterligare fördel, eftersom det är hon som är ansvarig för att upprätthålla en normal mikroflora i slidan. Ett medel för intim hygien under menstruationen efter förlossningen kan också ha naturliga växtkomponenter - extrakt av kamomill, kalendula, malva, eterisk olja med teträd, etc. Men det är värt att vägra att använda parfymer och färgämnen, eftersom de kan orsaka en allergisk reaktion.

När det gäller valet av medel för att samla menstruationsflöde, under de första 2-3 månaders cyklerna efter barnets födelse, är det värt att överge användningen av tamponger och intravaginala menstruationskoppar. De stör det fria utflödet av blod och försenar vaginal urladdning - detta kan leda till utveckling av infektion. I stället för tamponger och skålar rekommenderas att du använder kuddar under menstruationen. Och glöm inte att ändra dem i tid (var fjärde timme), eftersom menstruationsflödet är en gynnsam miljö för utveckling av patogen mikroflora.

Tarasova M.A., Shapovalova K.A. Consilium Medicum. Gynekologi. - 2011. - Vol. 13, nr 4. - C. 66–69.

Tikhomirov A.L., Gevorkyan M.A., Abysheva V.G. Rus honung. tidskrift. - 2011. - Vol. 19, nr. 1. - S. 40–45.

Pilnenskaya M. postpartum period: Återställande av menstruationscykeln efter förlossningen http://www.parenting.ru/s.php/1894.htm

Prilepskaya V.N., Yaglov V.V. Barriärmetoder för preventivmedel hos kvinnor efter förlossning. Prevention och kvinnors hälsa.-1999.-N1.-C.3-7.

Abasiattai AM, Bassey EA, Udoma EJ. Profil för intrauterin preventivmedelsacceptor vid University of Uyo Teaching Hospital, Uyo, Nigeria. Ann Afr Med. 2008 Mar; 7 (1): 1-5.

Aryal TR. Skillnader i amenoré efter förlossningen: en överlevnadsanalys. JNMA J Nepal Med Assoc. 2007 AprJun; 46 (166): 66-73.

När bör din period efter förlossningen börja?

Menstruation efter förlossning visas inte omedelbart, inom sex månader är cykeln oregelbunden, och urladdningen är riklig. Sådana förändringar anses inte vara patologiska, allt efter utgången av återhämtningsperioden efter födseln stabiliseras allt. Utseendet på den första menstruationen efter ett barns födelse beror på typen av utfodring, kroppens tillstånd, kvinnans ålder.

Utseendet på den första menstruationen beror på flickans hälsa

Hur man skiljer menstruation från blödning efter förlossning?

Blödning efter naturlig förlossning och kejsarsnitt är ett normalt fysiologiskt fenomen, så livmodern befrias från resterna av blod, blodproppar. Efter 3-4 dagar blir de mindre intensiva, ger plats för blodig urladdning, som kallas lochia, de kommer att gå tills endometriet är helt återställt..

För att förstå om detta är månadsvis eller lochia, måste du ta itu med funktionerna i varje typ av urladdning.

Hur ser lochia ut?

Arten av urladdningenNär visas efter förlossningen (dagar)
Rika blodiga2-3
Blekgul, ljusbrun med föroreningar3-7
Gulaktigt vitt, genomskinligt10
Slem14

Lochia kan vara av flera typer

Den första menstruationen kan börja tidigast 2 veckor efter suckers försvinnande, medan urladdningen får en röd, brunbrun färg, har en karakteristisk lukt, försvinner efter 5-7 dagar.

Viktigt! Blodet kommer ut i ryck, har en ljusröd färg, utsläppet är rikligt, åtföljt av smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen, yrsel, besvimning och kräkningar - alla dessa tecken tyder på svår blödning i livmodern, dödligt resultat är möjligt utan läkarvård..

Orsaker till menstruationsförändringar

Efter graviditeten förändras cykeltiden, menstruationens art, utsöndringens intensitet ofta, detta beror på den höga nivån av prolaktin och östrogen i kroppen.

Vilka kränkningar anses vara normala:

 1. Efter ett barns födelse förändras cykelvaraktigheten nästan alltid - om förlossningen var 21–32 dagar, kommer de efter förlossningen i genomsnitt 26–28 dagar.
 2. Antalet dagar med månatlig blödning ökar också - normalt sett observeras de inom 7-10 dagar, om menstruationen varar längre eller slutar efter 2 dagar, indikerar detta utvecklingen av patologiska processer i kroppen.
 3. Överflödig månatlig ansvarsfrihet är ofta ett fenomen efter förlossningen, särskilt om processen åtföljdes av komplikationer. Men den dagliga mängden blod bör inte ligga i intervallet 50-150 ml - kuddarna måste bytas var 2-3: e timme.

Beroende på perioden ändras kodcykeln, kvinnan känner sig helt annorlunda

En lång försening i menstruationen, frånvaron av kritiska dagar, knappt eller alltför tungt menstruationsflöde efter förlossning inträffar med en låg nivå av östrogen, i närvaro av cyster, tumörer i äggstockarna eller livmodern, mot bakgrund av infektiösa patologier och inflammatoriska processer..

Hur mycket tid efter förlossningen börjar menstruationen?

Periodens utseende för den första menstruationsperioden efter förlossningen beror på många faktorer - kvinnans ålder, funktioner i graviditets- och förlossningsförloppet, livsstil och dagliga rutin. Men den viktigaste faktorn är arten av utfodring av barnet.

När kommer menstruation vid amning

Under amning dominerar det kvinnliga hormonet prolaktin i den kvinnliga kroppen - detta ämne är ansvarigt för produktionen av mjölk, men hämmar reproduktionsfunktionen. Därför inträffar menstruation förrän i slutet av ammeperioden, men denna regel gäller endast när barnet matas på begäran. Vid utfodring enligt schemat kan menstruationen börja 3-4 månader efter födseln.

Avvik inte från matningsplanen, menstruationen kommer inte att hålla dig vänta

Om menstruationen plötsligt har försvunnit under GV, kan detta indikera en andra graviditet - menstruationen börjar 2 veckor efter ägglossningen, den här tiden räcker för befruktning, därför måste en ammande mor använda barriär preventivmedel, ofta förlossning undergräver mycket hälsan.

Med naturlig utfodring kan menstruationen börja efter införandet av kompletterande livsmedel..

Efter hur mycket menstruation som inträffar under konstgjord utfodring

Om en bebis äter blandningar från födseln sjunker nivån av prolaktin i kvinnans kropp snabbt till de minsta acceptabla värdena, så den första menstruationen bör gå 6-8 veckor efter födseln, nästan omedelbart efter suckers försvinnande.

Vad är den första månaden efter födseln?

Vanligtvis utsöndras lochierna inom 5–8 veckor, varefter återställningen av menstruationscykeln börjar. Men om blödningen har försvunnit 4-7 dagar efter födelsen måste du snarast rådfråga en läkare, eftersom det enda skälet till denna avvikelse är ansamling av blod i livmoderhålet.

Efter leverans varar menstruationen vanligtvis längre

När reproduktionsorganen och hormonerna återställs blir menstruationen regelbunden, deras varaktighet kan skilja sig från prenatala värden, men cykellängden ska vara inom 21–32 dagar, tillåtna avvikelser - högst 5 dagar. Om din period inte är längre än 2 månader måste du besöka en gynekolog.

Viktigt! Även om PMS inte stördes av en kvinna före förlossningen, efter 90 år av födseln av ett barn, förefaller alla föregångare till premenstruellt syndrom ganska tydligt, och det finns ofta smärtsamma perioder.

Varför finns det en oregelbunden cykel efter födseln??

Det tar minst två månader att återställa kroppen och hormonnivåerna så att ett menstruationscykel normalt kan vara upp till sex månader. Intervallet mellan den första och andra menstruationen är ofta 40-50 dagar.

Orsaker till en oregelbunden cykel:

 • en stark försvagning av en kvinnas kropp efter förlossningen;
 • efter den andra, tredje födelsen, särskilt med korta avbrott, ökar återhämtningsperioden för cykeln;
 • den första födelsen efter 30 år ökar återhämtningsperioden;
 • svår förlossning;
 • bristande efterlevnad av postpartumregimen;
 • dålig kost;
 • postpartum depression.

Varaktigheten av återhämtningsperioden för den hormonella bakgrunden och menstruationscykeln beror inte på leveransmetoden - efter kejsarsnitt och under naturlig förlossning fortsätter processen identiskt, det påverkas endast av naturen av barnets foder.

Vad du ska göra för att normalisera cykeln?

Om avvikelser i menstruationscykeln inte orsakas av allvarliga patologier räcker det med att granska kosten och kosten för att normalisera processen.

Efter barnets födning ökar belastningen på det endokrina och nervsystemet, vilket negativt påverkar hela kroppens arbete, speciella vitaminkomplex för ammande mödrar hjälper till att undvika utvecklingen av problem med menstruationscykeln.

Överensstämmelse med den dagliga rutinen, god sömn och vila är nyckeln till reproduktionsorganens normala funktion. Det är svårt att göra detta med en baby, men det är möjligt att flytta en del av ansvaret till släktingar, att koppla av under dagen med barnet.

Motion hjälper till att återgå till det normala

Regelbunden måttlig fysisk aktivitet hjälper till att normalisera den hormonella bakgrunden, även lätt morgonövningar har en gynnsam effekt på reproduktionssystemet..

Viktigt! För att påskynda processen för att återställa cykeln efter förlossningen är det nödvändigt att inkludera linfröolja, torkad frukt, nötter, örter, fet fisk i kosten, dricka ett avkok av rosbär och hallonblad.

Återvändandet av den normala menstruationscykeln är en av de viktiga indikatorerna på normal återhämtning efter förlossningen, vanligtvis varar denna process 2-6 månader. För att undvika utvecklingen av patologier är det nödvändigt att äta ordentligt, observera dagens regim, spendera mer tid i frisk luft, inte lyfta vikter.

När börjar de första perioderna efter förlossningen

Födelse är ett allvarligt test för varje kvinna. De förändrar dramatiskt kroppens arbete och alla organ i sin helhet, inklusive den vanliga menstruationscykeln, så varje kvinna som föder har en naturlig fråga när menstruationen börjar efter förlossningen, som anses vara normen, och som kan indikera gynekologiska sjukdomar och komplikationer.

Postpartum period

Efter födseln förlorar livmodern gradvis sin ton och återgår långsamt till sin normala storlek och tillstånd. De första dagarna efter förlossningen börjar såret på platsen där moderkakan börjar blöda.

Denna händelse gäller inte menstruation: läkare kallar det postpartumblödning, som varar flera dagar och snabbt går. Först blir urladdningen stark, med bitar av fostervattenägget och morkakan, men sedan blir de gradvis mindre ljusa och passerar. Det måste förstås att postpartumblödning inte kan bestämmas när menstruation inträffar.

Starten av den första menstruationen beror på följande faktorer:

 1. Graviditetsförloppet och förekomsten av olika komplikationer. Graviditet bryter med en kvinnas hormonella bakgrund, därför kan menstruationen inte komma snart om det var svårt.
 2. Kroniska sjukdomar, komplikationer efter födseln, depression, moderfeber kommer att förlänga menstruationsperioden betydligt.
 3. Amning Det finns ett mönster: om babyen ammas helt, men inte längre enligt regimen, kan menstruationen börja i det ögonblick då barnet avvänns från bröstet. Om mamman började amma sitt barn enligt schemat, tillsammans med det första locket, sedan med en helt frisk kropp i 3-4 månader, kan du börja vänta på menstruation. Ungefär samtidigt börjar menstruationen, om en kvinna börjar tidig matning. Detta beror på det faktum att under utfodring frigörs ett speciellt hormon i kroppen hos en ung mamma, vilket blockerar progesteron och östrogen, som behövs för menstruationscykeln.
 4. När menstruationen börjar efter förlossningen beror det direkt på kvinnans individuella genetiska egenskaper. Om mamman inte hade sin period en månad efter att utfodringen avslutats, kommer hennes dotter inte att komma just nu. Om menstruationen inte inträffar efter amningens avbrott kan detta vara en patologi. I detta fall bör du definitivt rådfråga en läkare och genomföra en undersökning.

Experter noterar att återupptagandet av menstruationen inte påverkas av om kvinnan själv kunde föda ett barn, eller om hon hade kejsarsnitt.

Norm eller patologi

Hur länge efter leverans av menstruation kan ingen säga med noggrannhet. Under postpartumperioden återställs livmodern: olika tumörer, cyster och andra avvikelser kan försvinna. Menstruation kan komma när amningen avslutas eller lite tidigare. De kan vara oregelbundna, intermittenta, anlända före schemat eller lite försenade.

Hela menstruationscykeln återställs först efter en och en halv till två månader från början av menstruationen, men det betyder inte att kvinnan är redo för graviditet igen. Det är lämpligt att planera barnet minst två år efter menstruationen börjar efter förlossningen.

Flera tecken på patologi som varje kvinna borde veta om:

 1. Smärtsam menstruation. Vissa kvinnor märker att smärtsam menstruation försvinner och är lättare att bära månatliga blödningar. Det beror på att livmoderns böjning rätts ut efter postpartum, vilket väckte smärta. Smärtsamma kritiska dagar - det första tecknet på patologi, som kräver lämplig intervention från en specialist.
 2. Om försämring inträffar: menstruationen bör gå, men de kommer inte. Det är särskilt värt att uppmärksamma om mer än sex månader har gått efter avslutandet av utfodringen. Anledningen till frånvaron av menstruation kan vara en latent patologi, trauma eller hormonell misslyckande.
 3. Kraftig blödning med skarpa smärta. Om den första dagen menstruationen började gå mycket rikligt så att det var nödvändigt att byta packning på mindre än 2-3 timmar, talar vi om blödning. I det här fallet är det bättre att inte dröja sig och konsultera en specialist eller ringa ambulans. Efter förlossningen kommer menstruationen smärtfri eller nästan smärtfri, samma som tidigare.
 4. Om menstruationens start konstant avbryts är utsläppet knappt, med en skarp lukt eller ovanlig.
 5. Om menstruationen börjar innan amningen är klar. Vanligtvis kan den specialist som genomför graviditeten bestämma hur många menstruationer som börjar efter förlossningen, om amning har upphört. Om menstruationen börjar före utfodringen är det ett allvarligt hormonellt fel.

Nytillverkade mödrar bör veta att kroppen nyligen föder upp för mycket prolaktin och att det inte finns tillräckligt med östrogen. I denna situation kan en kvinna börja växa mycket fett, så hormonbehandling kan behövas.

Ring till en specialist

De farligaste är tung menstruation med ett stort utsläpp av blod eller föroreningar, en ovanlig konsistens eller lukt. En specialists uppmärksamhet förtjänar ett tillstånd när menstruationen varar mindre än 2 dagar, när det är smärtsamt eller om det finns periodiska blödningar som inte är förknippade med återställningen av cykeln. Smärta kan komma tillbaka och åtföljas av andra symtom..

Det är dåligt om menstruationen inte inträffar under en lång tid efter avslutad amning. Specialisten kommer att avgöra varför detta händer och förskriva behandling..

Hur snart börjar menstruationen efter förlossningen och vad beror det på?

Under bärandet av fostret är menstruationen frånvarande hos kvinnan. Efter att barnet är fött ställs kvinnor ofta den brinnande frågan om att återställa cykeln, vilka hygienprodukter som kan användas, vad är lohia.

Menstruationscykel återhämtning

Enligt läkare bestäms menstruationens början direkt, först och främst av hur länge en kvinna ammar sitt barn. För den aktiva produktionen av prolaktin sker amning när barnet vill, utan att följa systemet. Då förekommer inte menstruation. När amningen upphör sjunker hormonproduktionen och menstruationscykeln återupptas..

I termer är allt individuellt, och inom medicinen finns sådana indikatorer som klassificeras som normala helt enkelt inte.

Kvinnans kropp arbetar på individuella principer - kom ihåg och bygg på denna grund att han vet när och när han ska förbereda sig igen för en ny graviditet.

Brist på menstruation efter förlossningen

Efter förlossningen börjar kroppen arbeta under nya förhållanden och genomgår hormonell anpassning.

I den kvinnliga kroppen ökas produktionen av en sådan förening som prolaktin - hormonet som ansvarar för produktion av bröstmjölk.

Och det är hans läkare som kallar den huvudsakliga skyldigheten att efter att en baby har födts, under amning, har en kvinna inte amning.

avslaget

Lochia - urladdning, som påminner om menstruationen som går efter förlossningen och andra "komponenter" bildas. De innehåller fragment av livmoder- och morkakens slemhålighet, sakrum och slem som utsöndras från livmoderhalskanalen, blod frisatt från brustna kärl.

Lochia anses vara normalt från en fysiologisk synvinkel, men kräver också uppmärksamhet - deras konsistens, intensitet, färg och lukt kan indikera livmodersinflammation.

När du ska vänta på din period?

Tidpunkten för menstruationens början beror direkt på kvinnans hormonella bakgrund och graviditetens gång, förlossning.

Men för det mesta beror det på hur mamman matar barnet:

 1. En kvinna följer amning - kroppen producerar prolaktin, vilket hämmar produktionen i äggstockarna och efterföljande frisättning av nya ägg. Följaktligen - medan mamman ammar barnet, kommer hennes menstruation helt enkelt inte ett år eller mer.
 2. Med konstgjord eller blandad typ av utfodring, i blandningar - menstruation inträffar efter 2-3 m efter förlossningen och barnets födelse.

Funktioner i början av postpartum menstruation

För det mesta normaliseras menstruationscykeln tillräckligt snabbt och bara de första 2-3 månaderna kan de vara oregelbundna, gå längre eller försena.

Samtidigt beror inte tidpunkten för menstruationens början - födelsen var naturlig eller kejsarsnitt. Efter menstruationens början kan den senare bli mer riklig, mindre smärtsam.

Detta förklaras av det faktum att smärtan uppstår under menstruationen exakt på grund av den anatomiskt felaktiga böjningen av livmodern, vilket leder till problem med blodutflödet. Efter förlossningen - organens plats förändras, och svängen slappnar av, normaliserar det allmänna tillståndet.

Förväxla inte början av menstruation med lochia - det här är en lite annan typ av blödning. Men det är början på menstruationen som är signalen om att den kvinnliga kroppen är redo för en ny graviditet och från det ögonblicket är det värt att ta hand om preventivmedel.

Tidigare och senare början av menstruationen

Så den tidiga menstruationen kallas de som började 6-7 veckor efter förlossningen och de betraktas inte som patologi och onormalitet.

Anledningen är att kvinnan slutade amma, överför honom till konstgjord matning eller kombinerat.

I förhållande till det senare alternativet - menstruation kan inträffa efter 3-4 månader efter förlossningen. Ofta blandar kvinnor felaktigt Lochia med den tidiga menstruationen - detta är en felaktig åsikt.

Sen menstruation - som kom ett år senare, och sådana termer beror på det faktum att mamman ammar barnet och kroppen producerar ett speciellt hormon som blockerar uppkomsten av menstruationscykeln.

Menstruationens varaktighet och dess intensitet

Som läkarna säger efter förlossningen, menstruationsflödets varaktighet och intensitet, kan vissa förändringar i själva cykeln förändras. Normen anses vara varaktigheten för hela kalendercykeln för menstruation 21-35 dagar, med en urladdningsperiod från 3-5 dagar.

Avvikelse från tidsfristerna är ett tillfälle att besöka en läkare. Men efter leverans, menstruation kan själva cykeln under de första 2-4 månaderna "hoppa över", men efter denna period - urladdningen och deras varaktighet, återgår intensiteten till föregående norm.

Full återhämtningscykel

Som läkarna noterade normaliseras menstruationscykeln efter 2-3 första menstruationer. Efter denna tidsperiod, med en variation på flera dagar eller veckor, upp eller ner, återvänder han till det normala, blir regelbundet.

Amning och menstruation

Efter menstruationens början - du kan inte sluta amma ett barn. Menstruationens inverkan påverkar inte mjölkens kvalitet.

I vissa fall kan mängden mjölk minska - du kan ta läkemedel som stimulerar mjölkproduktionen.

Det enda som läkarna säger är att smaken på mjölk kan förändras något, lukten förändras.

Saken är att på kvinnans bröst finns det många svettkörtlar och under menstruationsdagarna släpps svett i en större volym. Mamma behöver bara duscha oftare.

Tamponger och deras användning efter förlossningen

När en kvinna kommer efter sin period kan hon återgå till sitt vanliga hygienmedel, och tamponger är inget undantag i detta fall. Det viktigaste är att välja dem med en lämplig absorptionsnivå, även om det i detta avseende är värt att rådfråga en gynekolog.

Om det inte finns några perioder - är det värt det att skyddas?

Många kvinnor efter förlossningen tänker - om det inte finns någon menstruation, äldre ägget och inte utsöndras, och därför finns det inget behov att skydda dig från en ny graviditet.

Men denna åsikt är felaktig och många par är förvånade över att notera att den unga mammas mage efter 2-3 månader avrundas igen och är oroliga för attackerna av morgonsjuka.

Varför inträffar detta? Saken är att menstruationsflödet inträffar efter ägglossningen har gått - kroppen påminner inte en kvinna om det.

Att öva ett aktivt sexliv efter förlossningen utan att använda preventivmedel - en kvinna kanske inte är medveten om sin intressanta situation. Hennes hormonella bakgrund återställs snabbt efter födseln och graviditeten är ett mer normalt fenomen..

Observera att under normala förhållanden kan en kvinna misstänka graviditet på grund av saknad menstruation. Efter förlossningen kan hon inte bedömas av detta symptom som frånvaro av menstruation, så att du lätt kan bli gravid och inte veta om det.

I vilka fall är det bättre att konsultera en läkare?

Om efter avslutandet av amningen och övergången till konstgjord menstruation inte gick - betraktas detta som en avvikelse från normen och indikerar förloppet för den patologiska processen i könsorganet..

Hormonell obalans, patologiska förändringar postpartum, inflammatoriska processer. Därför ska du inte tveka och du bör besöka en gynekolog i tid och genomgå en undersökning.

Du bör också konsultera en gynekolog om menstruationen är för stark - om en kvinna byter dyna varannan och en halv timme, bör du genast gå till läkaren, eftersom det handlar om blödning.

En kvinna bör varnas av en obehaglig lukt i utsläpp, ömhet och utsläpp av en mörkbrun färg.

Personlig hygien

Hygienisk vattpinnar och kuddar belagda med absorberande sidonnät - möjligt efter menstruation.

Använd inte tamponger omedelbart efter förlossningen och med lochia. Saken är att tamponger stör den normala processen för blodutflöde och provocerar ett stillastående fenomen, vilket skapar en gynnsam miljö för tillväxt av patogena mikroorganismer..

Packningar med en nätyta är kontraindicerade. Det senare kan skada slemhinnan, suturer efter födseln. Det rekommenderas att bära speciella underkläder och kuddar efter födseln.

Medan lochia går - är det viktigt att besöka badrummet regelbundet och tvätta dig själv, utan att använda intima geler, begränsa dig själv till babytvål. Packningen ska bytas var 3-4: e timme.

Medan lochia går, bör du inte öva oskyddat sex - detta kommer inte att tillåta infektion att komma in i slidan. Det är bättre att vägra sådana hygienprodukter de första en och en halv till två månaderna efter leveransen och rådfråga en läkare om deras val.

För att sammanfatta kan vi sammanfatta att en kvinna omedelbart ska se en läkare om:

 1. Menstruation inträffade inte inom 2-3 månader efter förlossningen och överföringen av barnet till konstgjord utfodring.
 2. Om den månatliga rikliga i intensitet och lång tid - 7 eller fler dagar och blodförlust per dag är 150 eller mer ml.
 3. Förekomsten av stora blodproppar i blödningen, medan menstruationen är ljusröd i färg, präglat av en skarp och obehaglig lukt.
 4. Hos en kvinna förvärras hennes allmänna tillstånd, svaghet och smärta i nedre del av buken, som strålar till nedre delen av ryggen, visar sig.

Det är också värt att förstå och acceptera det faktum att menstruationen bör börja efter födseln respektive med de enskilda egenskaperna hos varje kvinnlig kropp och interna / externa faktorer.

Sådana faktorer kan vara stress och överarbete, obalanserad och undernäring, skador. I sin kombination avgör detta mycket hur mycket kroppen kommer att återhämta sig efter förlossningen, och när en kvinna ska ha sin period.

När börjar perioderna efter förlossningen

Den vanliga menstruationscykeln anses vara det huvudsakliga tecknet på att kvinnan som födde kroppen återställs normalt. De flesta kvinnor som födde i början uppmärksammar nästan all uppmärksamhet på barnet, men det kommer en tid då de börjar tänka på sin hälsa. Samtidigt är många nyligen mynta mödrar oroade inte för att kritiska dagar har kommit tillbaka, utan för att de från det ögonblicket kan bli gravida igen. För att förstå exakt vid vilken tid kvinnan som födde börjar menstruation är det nödvändigt att lära sig mer om kroppens egenskaper.

När efter leverans kommer menstruation

Nästan alla läkare säger att hela menstruationscykeln återgår till det normala efter att amningen har avslutats. Detta är en helt naturlig process, observerad vid en tidpunkt då kvinnor ammar sitt barn i 2 eller till och med 3 år. Samtidigt matade de barnet bara på begäran. För ungefär 20 år sedan kunde ammande mödrar helt glömma menstruationen under lång tid.

Idag, i de flesta fall, är saker som följer:

 • ammar upp till 6 eller 12 månader;
 • det finns ett stort urval av mat för spädbarn;
 • tidig utfodring.

Det faktum att det kvinnliga endokrina systemet börjar fungera ”onormalt” kan också påverkas av drogfödslar, hormonella preventivmedel och andra faktorer som tillsammans kan påverka ögonblicket för menstruationens början efter förlossningen, så säg när det händer den närmaste veckan omöjlig. I båda fallen är det individuellt. Men om menstruationen började fyra månader senare eller 2 år efter födseln, anses det i båda fallen vara normalt..

Det finns många faktorer som påverkar hur snabbt kroppen på kvinnan som födde återställs:

 • hur gammal är kvinnan;
 • i vilket tillstånd är hennes hälsa;
 • vad är kännetecknen för amning, liksom om en kvinna ammar;
 • hur var förlossningsperioden och förlossningsprocessen;
 • finns det samtidigt sjukdomar.

Det finns flera skäl för att bromsa den omvända utvecklingen av livmodern (involvering):

 • kroppen försvagas;
 • detta är inte den första födelsen;
 • mor över 30 födde för första gången;
 • medicinsk historia är belastad;
 • brott mot reglerna för postpartumregimen;
 • amning.

Hur börjar perioderna efter förlossningen

Hos många kvinnor som har fött, tar normaliseringen av den regelbundna menstruationscykeln relativt lite tid. När de första två månaderna börjar menstruationen inträffar tidigare än förfallodagen, eller tvärtom, det finns en försening - detta anses vara normen.

Det finns många spekulationer angående menstruationscykeln och tiden det tar att återhämta sig. Många kvinnor är av den uppfattningen att hur normaliseringen av menstruationscykeln kommer att pågå nödvändigtvis påverkas av hur barnet föddes. Detta är dock inte fallet. Menstruationens början har ingen relation till om det fanns kejsarsnitt eller om födelsen var naturlig.

Menstruation som inträffar efter förlossningen orsakar mindre obehag i samband med smärta än innan en kvinna blev gravid. Detta beror på att smärtan under menstruationen har en direkt koppling till böjningen av livmodern, vilket är orsaken till kränkning av det normala blodflödet. Organen i bukhålan ändrar något sitt läge efter att kvinnan födde, och, viktigast av allt, är böjningen helt rät. Därför känns smärta under menstruationen nästan inte.

Ett stort antal kvinnor, såsom sekretioner som lochia, misstas för menstruation. Lochia är slem blandat med blodproppar. En sådan urladdning förekommer på grund av trauma i livmodermembranen. De är rikliga och har en rik röd färg endast de första dagarna efter födseln. Efter 7 dagar blir urladdningen betydligt mindre, och de ändrar sin färg till brunaktig. Varje dag minskar mängden utsöndrad lochia, eftersom läkningen av livmoderslimhinnan sker. Som regel kan tilldelningen av Lochia pågå 1,5–2 månader, varefter de försvinner.

Menstruationens början hos kvinnan som födde är inte en signal om att hennes kropp är redo för en ny graviditet. Det tar minst två år att återhämta sig helt. Specialister rekommenderar först efter en sådan tid att planera nästa graviditet. I detta avseende bör preventivmedel användas, även om menstruationen efter födseln ännu inte har börjat.

Hur är återställningen av menstruationscykeln

Hos en kvinna som har fött i kroppen börjar alla system och organ gradvis fungera på samma sätt som före graviditeten. Under de första 1,5–2 månaderna inträffar förändringar i många system, till exempel i hjärt-, reproduktions-, endokrina och nervsystemet. Och förändringar sker också i mjölkkörtlarna..

För att menstruationscykeln ska normaliseras är det nödvändigt att processen för omvänd utveckling av livmodern (involution) är klar. Involutionssekvensen:

 • de första 10-12 dagarna - sänker livmodern fundus;
 • inom 1,5–2 månader - en minskning av livmoderns storlek;
 • den första veckan - en minskning av livmoderns massa från 400 till 50 gram;
 • de första 1,5 veckorna - bildandet av den interna svelget;
 • inom tre veckor - det tar så mycket tid att stänga den yttre svelyn, medan den ändrar sin form från cylindrisk till skårliknande;
 • inom 1,5–2 månader - restaurering av endometrium.

Snabba processen för omvänd utveckling av livmodern beror på kvinnans hälsotillstånd, på hennes ålder, på hur graviditeten utvecklats och födelsen i sig ägde rum, på metoden att mata barnet, etc. Denna process bromsar ner när:

 • försvagning av kroppen;
 • upprepad födelse (dvs en kvinna födde flera gånger);
 • patologisk sista födelse;
 • störningar i vila och sömn efter förlossningen.

Menstruationens början efter förlossningen

Förekomsten av olika sjukdomar, nivån på hormoner, frekvensen av stress och flera andra orsaker kan påverka varaktigheten för den första postpartumperioden. Men det viktigaste stället här är hur full amning är. För första gången kan postpartumperioder försiktigt börja:

 1. Om amningen är fullständig och kompletterande utfodring inte används, kommer den första menstruationen att börja efter amningstiden slut. Men efter att barnet är 1 år och fortsätter att amma, i detta fall börjar menstruationen.
 2. Om det finns för lite mjölk och barnet matas med mjölkblandningar, kan menstruationen första gången inträffa efter 4-5 månader, även om amningen inte stoppas. I detta fall produceras prolaktin mindre och påverkar äggstockarna mycket svagare..
 3. Mycket ofta finns det helt konstgjord utfodring. Några av mammorna själva vill inte amma, medan någon har vissa hälsoproblem. I detta fall inträffar den första menstruationen efter födseln inom 6-8 veckor.
 4. Om barnet föddes till följd av kejsarsnitt har tiden för den första menstruationen ett direkt beroende av amning, förutsatt att kvinnan inte har några komplikationer. Den första postpartum-perioden börjar efter att amningen har avslutats eller efter införandet av kompletterande livsmedel.

Hur påverkar amning och amning cykeln

Kroppens förmåga att reproducera återställs fullständigt när menstruationscykeln normaliseras. Detta antyder att en kvinna nu kan bli gravid igen. Det sätt på vilket barnet matas har en direkt effekt på cykeln. Amning inträffar på begäran, eller kanske enligt ett schema? Eller kanske mjölkblandningar används för att mata det? Vid vilken tidpunkt inträffar den första menstruationen efter födseln under amning och konstgjorda blandningar:

 1. Produktionen av prolaktin i hypofysen sker endast vid amning. Detta hormon har förmågan att undertrycka äggstocksfunktionen, och det är också ansvarigt för amning. Om mamman matar barnet enligt behandlingen, produceras detta hormon i strid och därför kan menstruationen börja cirka 8 veckor efter födseln. Om en kvinna matar barnet på begäran, sker återställningen av menstruationscykeln inom 12 månader. Glöm dock inte att inte ens en mycket stor avvikelse från systemet som används för amning på begäran kan orsaka en minskning av mängden prolaktin i kroppen. Som ett resultat börjar äggstockarnas funktion att återhämta sig relativt snabbt..
 2. Vid konstgjord utfodring kan den första postpartumperioden börja efter 4-8 veckor. Om kejsarsnitt genomfördes och barnet matas med konstgjorda blandningar, kan i detta fall en liten försening uppstå, och den första menstruationen börjar 10 veckor senare. Hur barnet föddes påverkar cykeln inte så mycket. Om barnet ammas och artificiellt, bör den första menstruationen i detta fall förväntas 3-4 månader efter födseln.

Möjliga komplikationer

 1. Brist på menstruation efter födseln.

Om amningen har stoppats eller barnet matas konstgjort men det inte finns någon menstruation kan detta vara ett tecken på hälsoproblem. En mängd olika sjukdomar i reproduktionssystemet kan bli detta fel, till exempel: endometrios, postpartum patologier, svullnad, inflammation i äggstockarna, etc. Och det kan också bero på att kvinnan blev gravid igen. Det bör komma ihåg att den återhämtade menstruationscykeln inte är ett tecken på att kroppen är redo för befruktningen. En ny graviditet orsakar ofta utmattning av moderns kropp, och fostret kan också drabbas. Alla läkare rekommenderar åter graviditet bara 2-3 år efter den senaste födelsen. I detta fall har kroppen tid att återhämta sig helt. Risken för befruktningen kan minskas genom att ta hand om skyddet i förväg. Glöm inte att amning inte är ett sätt att använda preventivmedel.

 1. Oregelbunden menstruation efter förlossningen.

Återställningen av kroppen hos varje kvinna som födde sker på sitt eget sätt. Om menstruationens början är oregelbunden, indikerar detta hormonell omstrukturering. Som regel återgår allt till det normala efter 2 eller 3 cykler. Oregelbundna perioder efter den tredje cykeln indikerar förekomsten av samma sjukdomar som i fullständig frånvaro av menstruation. Och det kan också bero på en hormonell obalans. Om det finns en fördröjning, indikerar detta en möjlig uppfattning.

 1. Riklig postpartum menstruation.

Volymen för ansvarsfrihet för varje kvinna är olika. Det är möjligt att förstå om deras överflöd överensstämmer med normen efter att ha jämfört med utflödesvolymen som var innan kvinnan blev gravid. En menstruationsvaraktighet på mer än 1 vecka kan också indikera förekomsten av hälsoproblem. Om kvinnan inom en och en halv vecka har en mättad röd blödning, kan hon läggas in på sjukhus. Varaktigheten på 3–7 dagar varje månad anses vara normal medan en kvinna inte bör tappa mer än 150 mg blod.

För att förhindra komplikationer och eventuella hälsoproblem, är det absolut nödvändigt att gå till läkarmottagningen om det till och med finns den minsta misstanken.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Sanitärkuddar för kvinnor med urininkontinens. Inkontinensplagg för kvinnor

Urologiska kuddar - vad är det?Urologiska kuddar är specialiserade hygienprodukter som kan bekämpa manifestationerna av urininkontinens....

Hur man blir gravid med en oregelbunden cykel

Vägen till en efterlängtad graviditet kan vara lång och full av försök..Skälen till att befruktningen inte inträffar är tillräckligt.Oftast måste läkare lösa ett så vanligt problem som en oregelbunden menstruationscykel hos en kvinna....

Månadsvis efter rengöring av en frusen graviditet

Djupfryst graviditet och rengöringCurettage enligt indikationer under en frusen graviditet eller efter en abort påverkar alltid en kvinnas hälsotillstånd, livmoderhalsen och livmoderhålan skadas....