Orsaker till brunt urladdning efter förlossningen

Klimax

Födelse är en av de mest oförglömliga stunder i varje kvinnas liv. Det ger inte bara positiva, utan också ett antal obehagliga stunder. Kroppen utsätts för stress efter förlossningen, kardinalomställningar förekommer i den. En av de obehagliga stunderna som en kvinna kommer att behöva möta är brunt utsläpp efter förlossningen.

Postpartum period

Postpartumperioden för en kvinna är ganska svår, eftersom hon bara upplevde en mycket traumatisk händelse med stor blodförlust. Omedelbart efter födelse och placentalladdning har livmodern en stor såryta som kommer att läka under lång tid. I obstetrisk praxis skiljer man tidigt (8-12 dagar efter födseln) och sent (6-8 veckor efter födseln) postpartum.

För närvarande är kvinnans kropp mycket försvagad och känslig för infektion: Å ena sidan bevaras fysiologiskt immunsuppression under graviditetsperioden, och å andra sidan finns tillgängliga ingångsportar för potentiella infektioner i form av ett sår i livmodern och rupturer i slidan och perineum, som ofta uppstår under förlossningen. Av detta skäl följs alla regler för asepsis och antiseptika strikt på ett sjukhus. Av stor betydelse ges tidig amning, vilket stimulerar samverkan av livmodern, vilket leder till en minskning av blodkärlen och en mer effektiv stopp av blödning.

Postpartum-perioden kännetecknar den omvända utvecklingen av processer i livmodern som inträffade under graviditeten: dess storlek minskar, tonen ökar, livmodern blir mer elastisk. När man når en vikt på 1 kg under graviditeten, återgår den efter graviditeten till en vikt på 70-80 gram. Brott mot fysiologisk postpartum-involvering kan förknippas med den "respektabla" åldern hos kvinnan vid förlossningen, förekomsten av en historia av abort, missfall, ett stort antal födelser, närvaron av fibroids, fibroids, extragenital patologi.

Blödningens varaktighet under postpartumperioden bestäms av strukturen i det övervaskande skiktet i myometrium, som kan variera: om det finns en median längsgående muskelremsa i den, är blodförlusten minimal. Under granskningsperioden förstoras mjölkkörtlarna och amning börjar. Lite senare återupptas den hypotalamiska hypofys-äggstockscykliska förändringarna, vilket gradvis återställer menstruationscykeln.

Normal ansvarsfrihet efter förlossningen

Efter födseln observeras förlängd vaginal urladdning, kallad lochia. Efter födseln befrias livmodern från resterna av arbetskraft, amnionens innehåll. Utsläppen varar i genomsnitt 6-8 veckor. En spridning på 5-9 veckor är tillåten. Den snabba upphörandet av utsöndringar bör inte behaga kvinnan, eftersom det kan innebära att livmodern inte rensas helt och ofta tas sådana kvinnor in på sjukhus med upprepade blödningar.

Ibland kan livmoderprodukterna kvar i livmodern orsaka inflammation och endometrit: i detta fall curettage och antibiotikabehandling.

Långvarig blödning är också ogynnsam. De kan indikera att den kontraktila aktiviteten i myometrium är reducerad: detta fenomen kan observeras med:

 • myom;
 • endometrios;
 • inflammation i könsorganen;
 • minskad blodkoagulation.

I detta fall måste du rådfråga en läkare för att fastställa en korrekt diagnos..

Omedelbart efter födseln och de första tre dagarna finns det rött blod, vilket är resultatet av brott i ett stort antal blodkärl och sårytan i livmodern på den plats där morkakan låg. Arten av urladdningen under den första veckan efter födseln kan vara i form av slem med blodproppar. Slemhinnor efter förlossningen är helt normalt, eftersom livmodern blir av med lövvävnad, amnionsrester och dess innehåll.

Koaguleringar indikerar en sårläkningsprocess och väl fungerande blodkoagulationsmekanismer. En vecka efter födseln stannar koagulerna och urladdningen blir brun, eftersom blödningen avtar. 1-2 veckor är brun urladdning efter förlossningen. Vid den tredje veckan efter förlossningen kännetecknas lochia av typen av menstruationsflöde, det vill säga de smetar och deras intensitet minskar märkbart. Gradvis blir lochierna transparenta med en lätt gulaktig nyans. Efter 6-8 veckor slutar urladdningen helt.

Närvaron av mörk urladdning 2 månader efter födseln kan indikera antingen hormonella störningar eller den första menstruationsperioden efter förlossningen, vars natur skiljer sig från prenatal, men de normaliseras gradvis. Om en sådan urladdning inträffade efter 3 månader är de smärtfri och har ingen lukt och föroreningar, då är detta ett tecken på att manstruationscykeln.

Patologisk ansvarsfrihet efter förlossning

Olika nyanser av rött och brunt i utsläppet av postpartum är en variation av normen. Gåsens gula, gröna, täta vita färger, utseendet på en ovanlig lukt bör varna. Liknande fenomen kan indikera inflammation i livmoderkaviteten.

Infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar under postpartumperioden är en av de främsta orsakerna till morbiditet och dödlighet hos mödrar. Även med beaktande av alla regler för aseptisk och antiseptisk behandling på sjukhusets födelseavdelning är frekvensen av postpartuminfektioner 3-8% av det totala antalet kvinnor i förlossning, med patologisk födelse stiger det till 10-12%, och om det finns en känd infektionsrisk kan den nå 54,3 %.

Den ökade sannolikheten för postpartuminfektioner beror på följande faktorer:

 • extragenital patologi;
 • kronisk infektion i könsorganen;
 • hormonbehandling vid hotad missfall;
 • kirurgisk korrigering av missfall;
 • bukleverans;
 • hormonell induktion av graviditet;
 • suboptimal antibiotikabehandling;
 • invasiva undersökningsmetoder för kvinnor.

Det är också nödvändigt att komma ihåg att hos moderna människor finns en ökning av allergisering och en ökning av immunbrister, vilket troligen är förknippat med en försämrad ekologi, en minskning av matens kvalitet, en ökning av mängden konserveringsmedel, smakämnen, stabilisatorer, antibiotika av mat, är också förknippat med stress och andra skäl. Med denna bakgrund aktiveras ofta inflammatoriska cytokiner i blodet, vilket leder till förändringar i blodkoagulationssystemet, följt av en kränkning av trofism och vävnadsnäring. Längs vägen aktiveras neutrofiler och fagocyter som lockas av kemokiner till det skadade området.

Väsentliga avvikelser i arten av postpartumutsläpp kan vara förknippade med både inflammatoriska processer och patologisk involvering av livmodern efter förlossningen. Skälen till sådana förändringar är förknippade med följande faktorer:

 • förlossningsålder som överstiger 30 år;
 • kronisk inflammation i bilagorna;
 • kronisk pyelonefrit;
 • könsinfektion på grund av herpes simplex-virus och cytomegalovirus;
 • för tidig utmatning av fostervatten;
 • brist på moderkakan med en manuell revidering av livmodersväggar;
 • perineal bristning;

De listade orsakerna skapar förutsättningar för en kvinnas infektion vid förlossningen och kan leda till utsöndringar av inflammatorisk karaktär. Infektioner på grund av samlag under graviditet kan inte uteslutas. Om urladdningen blir gulgrön kan du tänka på en sexuellt överförd sjukdom - gonorré, trikomoniasis och andra patologier. Med trikomoniasis blir utsläppets konsistens skummande, och med gonorré är det purulent.

Det är nödvändigt att komma ihåg möjligheten av förekomst av en botad infektion i den kvinnliga kroppen, som uppstår på grund av felaktig antibiotikabehandling.

Om man misstänker en sexuellt överförbar sjukdom tar de en vaginal utstryk från tre punkter, ibland krävs det provokationsmetoder, när man till exempel använder näringsmetoder är det möjligt att sänka immuniteten och framkalla en förvärring av infektionen. Att ta en smet i denna situation är mer informativ än i fallet med en asymptomatisk kurs..

Gonokockinfektion behandlas med bredspektrumantibiotika, ofta krävs en andra kurs. Läkemedlet övervakas i tre månader och om man under hela denna tid inte kunde upptäcka gonokocker, betraktas kvinnan som botad. Parallellt är det nödvändigt att behandla hennes sexpartner för att undvika återinfektion. Båda parterna dricker inte alkohol under behandlingen. Om en kvinna ammar, överförs barnet under antibiotikabehandling till anpassade spädbarnsformler.

När det gäller Trichomonas-infektion behandlas en kvinna (med en partner) med antiprotozoala läkemedel. Genomför 2-3 terapikurser.

Trast

Under förlossningen är en kvinnas immunitet låg: detta beror på blodförlust, allvarlig stress på grund av förlossning, liksom en fysiologisk minskning av immuniteten under graviditeten. Ofta föreskrivs en kvinna installation av en pessary i fall av svår försvagning av musklerna i bäckenbotten. Alla dessa händelser väcker svamppatologi i kvinnliga könsorganen. I det här fallet kommer utsläppet att vara tjockt, vitt, med en skorpad konsistens, med stora flingor och filmer, en starkt sur lukt. Samtidigt noteras klåda och förbränning av de yttre könsorganen och vagina.

Symtomen lämnar inget tvivel om att kvinnan är sjuk med candidiasis. Mikroskopi av en vaginal smet avslöjar sporer och trådar av mycel. I sådana fall förskrivs antimykotiska läkemedel. Flucostat har bevisat sig, vilket även efter en enda dos gör att du snabbt kan utjämna obehagliga symtom.

vaginosis

Utseendet på rikligt genomskinligt eller gult utsläpp med en obehaglig fisklukt indikerar bakteriell vaginos (vaginal dysbios). Denna sjukdom utvecklas på grund av undertryckandet av normal mikroflora, representerad av laktobaciller, som normalt koloniserar vaginalepitel, vilket skapar en starkt sur miljö. Under utvecklingen av denna patologi ersätts laktobaciller med en annan mikroflora, oftast gardnerella.

Mikroskopiskt manifesteras dysbios som ”nyckelceller” och en bild av ersättningen av mikroflora. Källan till gardnerella kan vara en kvinnas sexuella partner, men med tanke på att i en stor del av fall gardnerella sås från innehållet i ändtarmen, bör man inte missa chansen att vaginal rekolonisering av gardnerella av rektalt ursprung. Det är av denna anledning som den insisterande rekommendationen till kvinnor att ta ett glas yoghurt varje dag under graviditeten blir förståelig: detta hämmar utvecklingen av tarmdysbios och återställer den normala profilen för mikrofloran. Beroende på svårighetsgraden av gardnerellos kan behandlingen påbörjas med antibiotikabehandling, men vanligtvis ligger tonvikten på att återställa den normala mikrofloraen i slidan och tarmarna (Linnex, Bifidumbacterin, etc.).

endometrit

Olika patogena och villkorligt patogena mikrofloror kan leda till postpartum endometrit, vars symtom kommer att vara: slemhinnor i vaginal urladdning, dragande smärta i nedre del av buken, temperatur, feber. Det finns ett samband mellan svårighetsgraden av endometrit och innehållet i vävnadsförstörelsesprodukter i lochia. Samtidigt indikeras curettage eftersom arbetskraftens produkter troligen kommer att förbli i livmodern. Efter detta föreskrivs en kurs med antibiotikabehandling, immunstimulerande medel, vitaminer, restaureringsmedel.

Postpartum-perioden åtföljs ofta av infektiösa och inflammatoriska komplikationer, vars källa ligger i köns- och extragenitalt område och representeras ofta av kroniska fokus för obehandlad infektion.

Det är därför som det är så viktigt när man planerar förlossning att göra en fullständig granskning av kvinnans kropp och bota alla kroniska inflammatoriska processer. Detta kommer att minska sannolikheten för komplikationer under postpartum-perioden och gör det möjligt för kvinnan att upprätthålla reproduktiv hälsa under många år framöver..

Ett memo av en ung mamma. Postpartum-urladdning är normalt och patologiskt.

Graviditet och förlossning - framkallar allvarliga förändringar i en kvinnas kropp. Var därför inte förvånad över att det kommer att ta tid att återvända till ett välkänt tillstånd. På grund av det faktum att återhämtningsmekanismerna är aktivt involverade i processen, finns det utskrivning efter förlossningen - lochia.

Ofta ställer nyligen mammor många frågor. En av de vanligaste är hur länge kommer urladdningen att pågå? Frågan är också om det finns några tecken som indikerar en patologisk återhämtningsprocess. Varje kvinna har sin egen mandatperiod, men du behöver definitivt inte vänta 3 månader efter att du födde för att stoppa ansvarsfrihet.

Tilldelningar efter förlossning: normer och avvikelser

Omedelbart efter födseln finns blodutsöndringar rikligt, men trots detta bör du inte använda konventionella kuddar, det bästa alternativet är absorberande blöjor. Detta kan verka obehagligt för en kvinna, och det är bättre för en läkare att bedöma tillståndet.

Efter några timmar, och sedan dagar efter födseln, har den röda urladdningen en något söt lukt, eftersom deras huvudsakliga sammansättning är oändliga blod. Utöver det aktiveras livmoderkörtlarnas hemlighet, som aktiveras efter förlossningen. Utflödesvolymen minskar gradvis.

En avvikelse från normen anses vara en plötslig minskning av antalet bruna utsöndringar efter förlossningen, vilket indikerar livmoderhalsspasm. Det är också onormalt om urladdningen blir alltför riklig, vilket innebär att livmoderns kontraktila aktivitet försämras.

Läkaren kan bestämma att mamman har problem med blodkoagulation. Vid utvecklingen av DIC krävs behandlingsförfaranden, eftersom en sådan komplikation är livshotande.

Om en kvinna genomgick kejsarsnitt blir bilden lite annorlunda, nämligen hur länge utskrivningen efter förlossningen observeras. Varaktigheten försenas, eftersom livmodern inte kan dras så snabbt. Men det är viktigt att tänka på att utskrivning efter kejsarsnitt inte bör gå mer än två veckor.

Varför sker urladdningen

Oavsett hur födelsen ägde rum har kvinnor under lång tid haft utskrivning. Detta beror på att ytan på livmodern efter separationen av morkakan faktiskt är ett öppet sår.

Under den tredje perioden med normal förlossning avvisas det funktionella skiktet i endometriumet, vilket förtjockas under hela graviditeten. Vid denna tidpunkt börjar livmodern att dras..

När du har utskrivits från sjukhuset måste du självständigt övervaka utsläppets volym, lukt och färg efter förlossningen.

Vad bestämmer återhämtningsperiodens längd

En kvinna vill bli av med behovet av att ständigt byta kuddar så snart som möjligt, dessutom stör riklig urladdning återställningen av sex efter förlossningen.

Frågan är hur länge utskrivningen efter förlossningen varar, kvinnan är särskilt bekymrad. Perioderna för livmodersinvolvering är olika, varaktigheten beror på förlossningsförloppet och kroppens egenskaper. Vanligtvis tar processen en månad, men det händer att efter 5-6 veckor kvarstår rosa urladdning.

Hur mycket utflöde som går efter förlossningen beror också på amning. Vid ofta matning kommer livmodern att dras snabbare.


Om kvinnan efter en sådan tid fortfarande är orolig för blod, bör du rådfråga en läkare. En så lång återhämtningsprocess har sina egna skäl som måste fastställas så snart som möjligt..

Blodförlust under lång tid i sig själv skadar en kvinna. En kraftig ökning av antalet lochia är ett oroväckande symptom - läkaren ska undersöka kvinnan omedelbart. 2 månader efter födseln måste utskrivningen definitivt förbli tidigare. Därför är det med en alltför lång återhämtningsprocess viktigt att agera snabbt.

Ett för snabbt stopp av fläckar efter förlossningen är dock en annan god anledning att tyckas vara en specialist. Troligen återvände kroppen snabbt till det normala, men det finns ett annat alternativ. Blod kan byggas upp i livmodern utan att gå ut.

Statistik visar att 98% av fallen med snabb upphör med utskrivning slutar med sjukhusinläggning för en kvinna. Den kvinnliga kroppen rengör inte sig själv, och överskott av rester provocerar utvecklingen av inflammation.

Sammansättningen av Loch

För att bedöma hennes tillstånd måste en kvinna inte bara observera varaktigheten av mörka sekretioner, utan också sammansättningen.

Normal bild

 • Några dagar efter födseln noteras blodutflödet.
 • Tilldelningar en vecka efter födseln är blodproppar som förekommer på grund av frigörandet av endometrium och morkaka. Om en vecka kommer det inte att få blodproppar, lochia blir flytande.
 • Om det finns slemutsöndring betyder det inte patologi. Så produkterna från barnets intrauterina liv härrör. Inom en vecka försvinner slemhinnan som föreföll efter förlossningen.
 • En månad efter födseln liknar fläcken utstryk i slutet av menstruationen.

Alla dessa tecken bör inte väcka nyligen mumifierade mödrar, eftersom de är det normala förloppet för återhämtningsprocessen. Men om ansvarsfrihet en månad efter födseln eller tidigare är purulent. Detta är en anledning till att ljuda larmet.

Patologiska tecken

 • Pus utsöndras vid inflammation. Orsaken kan vara infektioner åtföljda av feber, dragande smärta i nedre del av buken. Utåt ser slingorna ut som snot.
 • Slem och blodpropp ska förekomma tidigast en vecka efter barnets födelse.
 • Transparent utsläpp som vatten anses vara en onormalitet. Detta kan indikera gardnerellos eller vätskeseparation från lymfkörteln och blodkärlen..

Det är viktigt att den unga modern vet vilken ansvarsfrihet efter förlossningen som är normal och vilken inte, för att konsultera en specialist i tid.

Färg och mängd utsläpp av postpartum

 • Inom två till tre dagar efter det att födelsen inträffar observeras ljusa skarlagen utladdning. Vid denna tidpunkt har blod ännu inte koagulerat.
 • Två veckor senare visas brun urladdning, vilket indikerar rätt restaurering.
 • I slutet av lochia är en transparent färg eller med en lätt gulaktig nyans.

Patologi:

 • Blek och mild gul urladdning ska inte locka en kvinna. Ljusgul urladdning med en grön blandning och putrefaktiv lukt den femte dagen indikerar inflammation i livmoderslimhinnan. Om sådan lochia dök upp efter 2 veckor, indikerar detta en dold endometrit.
 • Med grön urladdning kan endometrit också misstänkas, men de är farligare än gula, eftersom de talar om en redan pågående process. För att förhindra detta måste du kontakta en specialist när de första spåren av pus visas. Om du klarar det i tid kan du undvika grönaktig urladdning.
 • Det är värt att oroa dig om du går i lochia med en obehaglig sur lukt, en skrubbad konsistens. En sådan vit urladdning åtföljs av klåda och rodnad. Detta indikerar en infektion eller trast..
 • Efter födseln betraktas svart urladdning utan andra symtom som normalt och är en konsekvens av hormonsvikt. Kvinnor behandlar en sådan urladdning oftast på grund av färgen..

Lukt

Utsöndringarna har en speciell lukt. Det hjälper också att avgöra om allt är i ordning..

Först bör det finnas en lukt av färskt blod och fukt, och efter ett tag kommer smaklös och charm att dyka upp. Det finns inget patologiskt i detta..

Om det finns ett utsläpp med en obehaglig lukt efter förlossningen - otrogen, sur, skarp, bör du vara försiktig. Tillsammans med andra förändringar (färg och överflöd) kan detta symptom indikera inflammation eller infektion..

Tecken på inflammatoriska sekret

Om den inflammatoriska processen börjar i livmodern kommer den unga modern att märka följande tecken:

 • Obehagliga och smärtsamma känslor i nedre del av buken.
 • Svaghet, yrsel, värk i kroppen etc..
 • Feber som inte är laktostas.
 • Förändringar i färg, lukt och riklig urladdning.

Regler för hygien efter födseln

Utsöndring av postpartum är en idealisk grogrund för bakterier. Under denna period är det viktigt att noggrant övervaka intim hygien:

 • Det är nödvändigt att välja rätt sanitetsservetter - det finns speciella postpartum, men du kan använda absorberande blöjor. Hemma, efter urladdning, kan du gå till vanliga packningar. Det är nödvändigt att byta dem i rätt tid - var 4-6 timme. Beror på hur intensiv brun urladdning.
 • Använd inte vattpinnar.
 • Det är nödvändigt att regelbundet utföra en toalett med könsorganen. Vattenstrålen riktas endast från fram till bak.
 • Om en kvinna behöver bearbeta sömmarna på perineum måste du använda antiseptika - en lösning av kaliumpermanganat eller furatsilin.

Varje mamma bör vara medveten om hur viktig hennes hälsa är. Du kan självständigt bestämma om återhämtningen är korrekt beroende på hur många dagar utskrivningen efter förlossningen varar, utifrån deras färg och överflöd. Hoppas inte att de obehagliga symtomen försvinner och vänta i 4 månader och konsultera sedan en läkare från hopplöshet. Det är bättre att omedelbart eliminera de obehagliga symtomen för att kunna njuta av moderskapet.

Författare: Irina Levchenko, läkare,
speciellt för Mama66.ru

Tilldelningar efter förlossning (lochia): norm och patologi

Den första dagen efter förlossningen upplever de flesta mödrar livmodersblödning som en självklarhet, men en vecka eller två går, och frågor börjar dyka upp. Och varför är det någon slags gul? Är det normalt när det luktar så? När slutar allt? Är det fortfarande ansvarsfrihet efter födseln, eller är det redan menstruation? Sorterade ut tillsammans!

Vad är lochia

Lochia fick sitt namn, lite roligt för det ryska örat, från det grekiska λοχεια - förlossning. Utåt liknar de ibland menstruationsflödet, men i själva verket är det inte så: allt som kan dröja där från graviditetsmomentet "evakueras" från livmodern. Det vill säga, det är inte bara blod och livmoders foder (inre skiktet) utan också placentaceller, resterna av membranen och fostervatten, och så vidare.

Spotting: upp till fem dagar efter födseln

Under graviditeten är livmodern fylld med blod, som en svamp. Under förlossningen börjar den dra sig samman (du måste "skjuta ut" barnet) och denna komprimeringsprocess fortsätter efter förlossningen. Blod rinner från det, som vatten från en våt svamp, om du pressar det i en knytnäve.

Naturligtvis är det viktigt att minska blodförlusten: för detta ändamål placeras en urinblåsan på magen hos en nyfödd kvinna (kapillärer drabbas, blödningen slutar under verkan av en förkylning), om denna åtgärd inte hjälper, en injektion av hormonet oxytocin (orsakar en livmodersspasm som liknar en förvrängning och liten blodkärl är klämd). En sådan intervention bör inte betraktas som överdriven och onaturlig: oxytocin är vårt eget hormon, som frisätts aktivt under förlossningen och under amningen. Men om det finns ett misslyckande och det finns lite "internt" oxytocin, är det fullt möjligt att fylla på sina reserver "från utsidan".

Fans av naturlig förlossning bör uppmärksamma det faktum att i quackery var olika växtbaserade beredningar för att minska livmodern och minska livmodersblödningen mycket vanliga, så att våra förfäder inte gav allt till naturen. Men naturligtvis är moderna mediciner mer exakta och effektiva..

Hur ser lochia ut: blodig utflöde med blodproppar, den första dagen - ljus skarlagen.

Vad är mängden ansvarsfrihet: en kvinna kan omedelbart efter födseln tappa upp till en halv liter blod.

När du ska börja oroa dig: om du måste byta mer än en maxi pad per timme, måste du informera din läkare eller, om du redan är hemma, ringa en ambulans. Du bör också rådfråga en läkare om urladdningen plötsligt slutar (det innebär att en stor blodpropp har täppt livmoderhalsen och allt utsläpp kvarstår).

Vad du ska göra: observera personlig hygien och övervaka snabb tömning av tarmen och urinblåsan. När livmodern minskar kraftigt efter förlossningen är både tarmarna och urinblåsan i en "ovanligt" stor volym, och en kvinna kanske inte känner att de är fulla. Under tiden kan en överflödande urinblåsan pressa livmodern och störa dess effektiva rengöring..

Brunaktig (brun) urladdning: upp till två veckor efter födseln

Gradvis förändras urladdningens natur: från skarlagen, blodig, blir den brunaktig. I allmänhet liknar denna period, vad gäller överflöd och urladdningens karaktär, menstruation, och detta är inte av misstag. Det finns en återställning av det inre skiktet i livmodern, som i slutet av menstruationscykeln, så att urladdningen huvudsakligen är döende celler i livmoderhudens endometrium.

Hur ser lochia ut: brun eller brunaktig utflöde, ibland med koagel som liknar menstruationen.

Hur mycket urladdning: hur under din vanliga menstruation.

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens natur förändras - blir de återigen riklig och blodig, eller orsakar klåda, brännande och luktande obehagliga. Att stoppa urladdningen i detta skede är inte heller normen! Troligtvis har en stor blodpropp täppt liv i livmoderhalsen och suckarna sönderdelas i dess hålighet.

Vad du ska göra: observera personlig hygien och, som om detta inte är önskvärt, föredra kuddar snarare än tamponger. Yttersidan av livmodern är nu mycket sårbar och öppen för infektioner, vilket skapar en stängd miljö kan bidra till inflammation..

Gulaktigt utsläpp: upp till fyra veckor efter födseln

Urladdningen ljusnar gradvis och blir gulaktig. De är mindre rikliga än med menstruation, men mer rikliga än den dagliga utsöndringen av en frisk kvinna. Det finns få röda blodkroppar (röda blodkroppar) i dessa utsöndringar, främst vita blodkroppar: livmoderns yta läker, så sammansättningen av sekretionerna liknar serös gummi.

Hur ser lochia ut: slemvis viskös gulaktig urladdning.

Vad är mängden urladdning: du använder packning med minimikapacitet.

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens natur förändras - de orsakar klåda, brännande, luktar obehagligt.

Vad du ska göra: observera personlig hygien.

Vitaktig ansvarsfrihet: upp till 40 dagar efter födseln

Gradvis blir urladdningen mer lätt, genomskinlig och knapp, och under den femte eller sjätte veckan efter förlossningen liknar de transparent slem. Sammansättningen av sekretionerna är vita blodkroppar, epitelceller, till och med fett. En gradvis minskning i volym indikerar det. Att processen för livmoderhämtning slutar framgångsrikt.

Hur ser lochia ut: transparent, ibland något gulaktigt slem.

Vad är mängden urladdning: du använder dagliga kuddar (glöm inte att de måste bytas varannan timme, även om de verkar torra!)

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens karaktär förändras - blir de återigen rikliga och brunaktiga. Nej, det här blödar inte, men troligen har din menstruationscykel återhämtat sig. Kanske kommer den första menstruationen efter förlossningen inte att vara som vanlig menstruation: den blir sämre, kortare (eller omvänt längre) än vanligt, men du måste förstå att du kan bli gravid igen, och om detta är en oönskad utveckling av händelser, ta hand om preventivmedel.

Vad du ska göra: om något går ”utanför schemat” - se till att kontakta din läkare!

Lochia efter kejsarsnitt

Efter kejsarsnitt liknar utflödet det efter en naturlig födsel, med ett undantag: de håller längre. Eftersom livmodern inte genomgick en cykel med sammandragningar som naturligt avbryter kapillärblodtillförseln, kan lochia sticker ut i sex eller till och med tio veckor. Efter kirurgisk förlossning förskrivs kvinnor i förlossning ofta oxytocin och olika fysioterapiförfaranden som bidrar till livmoderkontraktion efter födseln.

Var noga med att se till att fläckarna inte varar mer än en vecka. Indirekta tecken på överdriven blodförlust: svaghet, yrsel, känsla av överhängande besvämning.

Hur ser lochia ut: perioden med brunaktig urladdning varar längre - tre eller till och med fyra veckor.

Vad är mängden utsläpp: brunaktig urladdning är mindre rik än under normal menstruation.

När börjar du oroa dig: om fläcken varar mer än en vecka efter förlossningen, eller om du känner symtom på ökad blodförlust - svaghet, yrsel.

Vad du ska göra: observera personlig hygien.

Tilldelningar efter förlossning - normer och avvikelser

Utsläpp efter förlossning är normalt. Det händer under de första veckorna efter barnets födelse. Artikeln kommer att diskutera vad normala lochier är och vilka tecken på patologi är..

Vad det är

Efter barnets födelse exfolierar moderkakan. Hon tjänade som en källa till nödvändiga ämnen för barnet och skydd för honom. Ett stort sår återstår på mödrarnas plats. Blod och plasma flyter ut ur det..

Lochia - detta är utlossning efter livmodern.

Suckers sammansättning, deras färg och volym varierar beroende på hur lång tid som gått sedan barnets födelse. En kvinna bör veta hur mycket utflöde som går efter förlossningen, vad borde vara deras volym, färg.

normer

Lochiahastigheten efter förlossning varierar beroende på dag och vecka..

Första timmarna

För närvarande är den unga modern under övervakning av medicinsk personal. Normalt är lochian blodig och riklig. Det är normalt om i genomsnitt 400 ml blod hälls ut 2 timmar efter barnets födelse.

För närvarande finns det risk för blödning i livmodern. Detta inträffar i frånvaro av livmodern i kontraktil aktivitet. För att förhindra blödning administreras oxytocin intravenöst.

Första dagarna

Lochia för närvarande sticker ut mindre. Under tre dagar lämnar totalt cirka 300 ml blod. Blodproppar och blod finns i den. Abnormaliteter är för rikliga eller magra.

De ska lukta färskt blod. Sedan förändras det till surt.

Efter urladdning

Uttryck flyttar fortfarande i ungefär en och en halv månad. Under hela denna tid tar det från 500 till 1500 ml vätska. Varje dag blir det mindre och mindre.

Färgen förändras också - den blir gul på grund av en betydande mängd slem. Detta är en variant av normen. Då kommer lochia att bli gles och smeta.

Varaktighet

Lochia efter förlossningen avgår från 5 till 7 veckor. Efter detta återställs livmodern, och kvinnan märker den vanliga vaginala urladdningen. Följande faktorer påverkar varaktigheten av lochia-urladdning:

 • funktioner i graviditet;
 • funktioner hos ett barns födelse (med naturliga medel eller med kejsarsnitt);
 • intensiteten av uterinblödning;
 • komplikationer postpartum;
 • amningsfrekvens.

Ju oftare mamman ammar barnet, desto mer dras könsorganet och desto mindre tid kommer lochia att dyka upp.

avvikelser

Tecknen på ett patologiskt tillstånd är som följer.

 1. Ett litet antal sekret eller deras fullständiga frånvaro. Detta kallas en lohiometer. Dess utseende är förknippat med en onormal sammandragning av livmoderhalsen. Andra symtom på detta tillstånd är smärta i nedre del av buken, förstorad livmoder och feber..
 2. Kraftig blödning. Mer blod indikerar koagulationsproblem.
 3. Blödning från trådbundna postoperativa snitt.

Blödning från suturer som placeras på födelseskanalen inträffar på grund av bristande efterlevnad efter födseln. Sömbrott inträffar även under tarmrörelser.

Om livmoderns epitel har återhämtat sig bör utsläppet vara lätt eller gulaktigt..

Följande symtom indikerar utvecklingen av sjukdomar:

 • uppkomsten av en obehaglig lukt;
 • klåda och sveda i perineum;
 • temperaturökning.

Utseendet på en grön nyans indikerar en anomali. Detta är ett patologiskt symptom, oavsett utseende under återhämtningen efter födseln. Sådana lochia kan indikera utvecklingen av:

I sådana fall föreskrivs en kvinna antibiotika. Det är strängt förbjudet att ta antibakteriella läkemedel på egen hand.

Fisklukten av lochia bör varna. Det verkar på grund av bristande efterlevnad av hygienregler eller förvärring av candidiasis..

Liten lukt visas när:

En kvinna måste vara uppmärksam på suckarnas natur, som sticker ut ungefär en och en halv månad efter födseln. Om uttryckningsfärgerna plötsligt blev brunaktiga och deras volym ökade, betyder detta återställandet av menstruationscykeln. Det betyder att hon kan bli gravid igen.

Den första menstruationen kan vara magra eller vice versa, riklig.

Nödfall

En kvinna måste snarast kontakta en förändring i utsläppets varaktighet, norm och färg efter förlossningen i närvaro av sådana symtom.

 1. Hoppet i kroppstemperatur. Det är inte alltid förknippat med feber. Hoppet i avläsningen av termometern är förknippat med möjlig utveckling av endometrit. Om den inte behandlas kan allvarliga komplikationer utvecklas..
 2. Utseendet på pus med en obehaglig lukt.
 3. Smärta i nedre del av buken.
 4. Utseendet på en sakrum från en postoperativ sutur från ett kejsarsnitt.
 5. Plötslig ökning av lochia.
 6. Fullständig frånvaro. Detta indikerar en blockering av livmoderhalskanalen.

I nödsituationer bör en ambulans omedelbart ringas.

Förebyggande

Efter en naturlig födsel, i avsaknad av klagomål, måste en kvinna besöka en gynekolog efter cirka 6 veckor.

Efter kejsarsnitt måste du se en läkare ungefär en vecka efter utskrivning. Läkaren kommer att genomföra en gynekologisk undersökning, förskriva blodprover och vid behov en ultraljud. Andra gången du behöver besöka läkare är en och en halv till två månader efter utskrivning.

För att minska överflödet av postpartum-urladdning bör du följa sådana rekommendationer.

 1. Besök tid på toaletten. Efter leveransen måste du gå var tredje timme, även om det inte finns någon lust att urinera.
 2. Mata barnet med bröstmjölk på begäran. Under utfodring produceras hormonet oxytocin, vilket förbättrar livmoderns kontraktila aktivitet.

Om kramper i livmodern uppträder under utfodring är detta normalt..

Förnya det intima livet är nödvändigt tidigast två månader efter förlossningen. På grund av att denna regel inte följs kommer en infektion från slidan in i livmodern.

Inom tio dagar efter förlossningen rekommenderas att tvätta efter varje urinering eller tarmrörelse, före sänggåendet och varje morgon. För detta ändamål bör en speciell tvål med en neutral surhetsindikator användas. Efter proceduren måste du väta grenen med en handduk.

Packningar ska bytas varannan timme (eller vid behov). Det är förbjudet att röra sömmarna med händerna. Du bör välja lös linne av naturliga tyger..

 • besök badhuset, bastun;
 • att ta ett bad;
 • använd tamponger;
 • douching;
 • ha sex.

Att följa hygienreglerna hjälper till att förebygga komplikationer..

Utseendet på utsläpp från livmodern efter förlossningen är helt normalt. Normalt minskar deras volym gradvis. Deras sammansättning förändras också: I slutet av återhämtningsperioden lämnar endast ett litet antal ljusfärgade getor kvar.

Att veta hur lochia ser ut de första dagarna efter förlossningen, och en tid efter det hjälper det att uppmärksamma hälsoproblem i tid. Genom att få tillgång till en läkare i rätt tid kommer du inte att missa uppkomsten av farliga komplikationer.

Postpartum urladdning

Utsläpp hos kvinnor efter förlossning är en normal process för att läka och återställa livmoderns livmodersystem efter separering och utträde av moderkakan. Födelsen av ett barn leder till bildandet av ett blödande sår i livmoderhålet, vilket provoserar en lång period av vaginal urladdning. Med blod kommer den döende epitel, slem och plasma, och allt tillsammans kallas detta lochia.

Gradvis rengörs kvinnans kropp och urladdningens natur efter förlossningen förändras när såret är läkt och slemhinnan återställs. Det är mycket viktigt under postpartum-perioden att vara uppmärksam på din hälsa, eftersom varje plötslig förändring i processen att rena livmodern kan innebära komplikationer i form av inflammation, infektion, etc. Det är mycket viktigt att veta hur utseendet och sammansättningen av utsläppet efter förlossningen förändras över tid för att kontrollera detta bearbeta.

Utsläpp en vecka efter födseln

7 dagar efter födseln är kvinnan redan hemma, så läkaren bör förklara för henne hur hon ska ta hand om det intima området och i vilka fall det är värt att oroa sig för hennes hälsa. De första dagarna efter barnets uppträdande bör urladdningen vara röd och riklig. De kan åtföljas av kramper, eftersom livmodern aktivt drar sig ihop för att återgå till prenatal storlekar..

För att förstärka utflödet efter förlossningen gör gynekologen en palpation i buken, masserar de kvinnliga organen och kräver också aktiv amning. Tack vare detta rengör livmodern aktivt efter en vecka och läker. Om ett kejsarsnitt utfördes tar återhämtningen längre tid och de första veckorna kan åtföljas av riklig blodutflöde efter förlossningen.

Det är också viktigt att göra en ultraljud, medan du fortfarande är på sjukhuset, för att utesluta möjligheten att rester av morkaka i livmoderhålet, vilket kan leda till stagnation av avskalad endometrium och inflammation. Ofta är det detta som orsakar blödning, svår smärta och feber hos den nyligen myntade modern efter en tid efter att ha återvänt hem.

Under den första månaden bör en kvinna använda blöjor istället för kuddar för att bestämma utsläpp med blodproppar efter förlossningen. Det här är normalt, men det är viktigt att hålla reda på färgförändringarna och konsistensen på allt som finns på den bytbara blöjan. Under postpartum-perioden är det mycket viktigt att observera den striktaste intima hygien och att maximera frisläppandet av livmodern från lochia. Att göra detta:

 • Amma. Under denna process produceras hormoner som stimulerar livmodersammandragningar, vilket leder till ökad och snabbare frisättning av sekretioner;
 • Ligg regelbundet på magen. När du ligger på ryggen sjunker livmodern tillbaka och lochia kan inte flyta fritt, så det är mycket användbart att ta tid varje dag att ligga på magen. Det är också bättre att göra detta utan underkläder, placera en blöja blöja under dig;
 • Att vägra sex. De första två månaderna efter födseln bör du avstå från intima förhållanden med din man för att undvika infektion, eftersom livmodern är öppen, och det utgående blodet bara kommer att bidra till multiplikation av bakterier;
 • Regelbunden intim hygien. Detta måste också göras för att undvika smittsamma komplikationer. Var 2-3: e timme är det nödvändigt att byta blöjan och tvätta genitalen ordentligt. Även om du har normal urladdning efter förlossningen är douching strikt kontraindicerat - livmodern kommer att rengöra sig själv. Tamponger är också kontraindicerade, även när lochia blir knappa. En hygienprodukt bör väljas noggrant, det är bättre på råd från en förlossningsgynekolog, eftersom till och med en smaksatt intim gel kan leda till irritation av könsorganen. Under de första två månaderna efter födseln kan du inte ta ett bad, bara dusch.

Tilldelningar efter förlossningen varar minst en månad, varefter de blir mycket knappa och slemhinnor, vilket innebär fullständig läkning av livmodern och reproduktion av slemhinnan.

Utskrift efter födseln på en månad

En månad efter att ditt barn föddes, ersätts rött urladdning efter förlossningen redan av att smörja bruna. Detta innebär att livmodern nästan återställs - färskt blod flödar inte utan bara gammalt blod kommer ut. Dessutom kan mörkbrunt urladdning efter förlossning kompletteras med vitgul, som liknar konsistens som slem. Detta är ytterligare ett bevis på att endometrium i livmoderkaviteten slutför sin återhämtning.

När det gäller kvantitet är dessa sekretioner obetydliga och orsakar inte längre obehaget som var under de första dagarna av postpartumperioden. Innan utloppet från lochiaen är klar måste livmodern uppnå sin normala storlek, och dess inre skikt är helt täckt av slemhinnan. Det är ganska normalt om utsläppet en månad efter födelsen fortfarande innehåller blodföroreningar, det viktigaste är att det inte finns mycket av det och detta inte åtföljs av några symtom på ohälsa.

Postpartum utskrivning 2 månader

Om utsläppet fortsätter under födelse under lång tid kan det innebära att livmodern dras svagt och läkningen är ganska långsam. I alla fall bör blodföroreningar redan försvinna. Vitgul urladdning indikerar det sista steget för läkning av livmodern, så du bör inte oroa dig. Om lochia ersatte transparent slemhinnor, är detta normalt 2 månader efter födseln.

I vilket fall som helst rekommenderar barnläkare-gynekolog att du kontaktar mammaläkningen med eventuella frågor inom 8 veckor efter postpartum, eftersom det är han som är ansvarig för hur moderkakan separerades och livmodern rengördes. Om under denna period ingenting störde dig, måste en planerad undersökning av en gynekolog göras om två månader och redan i kliniken.

Efter 8 veckor med livmoderhämtning bör färgen på utsläppet efter förlossningen vara transparent och mängden bör vara minimal. De ska inte få några obehag. Detta innebär att livmodern har återhämtat sig, återgått till normal storlek och livmoderhalsen har stängts. Ung mamma kan återigen besöka offentliga platser för bad, ta ett bad och njuta av ett intimt liv.

Utsläpp 3 månader efter födseln

Utsläppstiden efter förlossningen bör inte överstiga 8 veckor. Om 3 månader efter barnets födelse inträffar vaginal urladdning, kan detta vara antingen menstruation eller manifestationen av en inflammatorisk process. Det är viktigt att uppmärksamma arten på urladdningen och tillhörande symtom..

Vitt slemhinneutsläpp efter förlossningen kan bero på tröst. Om de är obetydliga och transparenta, är det inget fel med det - en naturlig vätska, som saliv eller svett. Långvarig luktfri utmatning är också normalt och åtföljer ofta ägglossning..

Om en kvinna inte ammar, är det mycket möjligt att hon 3 månader efter födseln kommer att återhämta sig i sin menstruationscykel. Detta kommer att leda till att menstruationen börjar med alla tillhörande symtom, såsom smärta i nedre rygg och nedre del av magen, ökad bröstkänslighet. Om detta är rikligt med blodutflöde efter förlossning, åtföljt av hög kroppstemperatur och allmän sjukdom, måste du ringa en ambulans, eftersom endast en läkare kan göra en diagnos i detta fall.

3 månader efter födseln anses endast färglös, luktfri och obehagsfri urladdning som normen. I alla andra fall är det bättre att ta tester, göra en ultraljudssökning och vara medveten om kroppens tillstånd.

När utskrivningen efter arbetet är slut

Vid normal återhämtning av den kvinnliga kroppen varar utskrivningen efter förlossningen inte mer än 8 veckor. Denna period är tillräckligt för att livmoderhålan ska minska och platsen för infästningen av morkaken bör täckas med en sund endometrium. Efter menstruationscykeln börjar återhämta sig, vilket återupptas beroende på amningens regelbundenhet.

Om en kvinna ammar, leder detta till snabba sammandragningar av livmodern, vilket påskyndar utloppet från lochia. Produktionen av prolaktin försenar också äggstockarnas arbete, vilket stoppar återupptagandet av menstruationen. Så cykeln kan återhämta sig sex månader efter födseln och mer. Men för alla kvinnor är denna process individuell..

I det fall då ansvarsfriheten stannade kraftigt efter förlossningen måste du snarast konsultera en läkare, eftersom detta kan få mycket ogynnsamma konsekvenser. Anhopningen av Lochia i livmoderhålan sker av olika skäl:

 • Överförlängning av livmoderhålet, vilket leder till att det böjs tillbaka. För att förhindra detta måste du ligga ofta på magen och massera den. Det är också viktigt att bibehålla vattenbalansen i kroppen och amma.
 • Otidig tömning av tarmen och urinblåsan, som börjar sätta press på livmodern. Vid den första uppmaningen måste du gå på toaletten för att förhindra komplikationer.

Om du inte svarar i tid för att stoppa utloppet av lochia under postpartumperioden, måste du behandla endometritis - inflammation i livmoderslimhinnan. Blod är ett utmärkt medium för bakterietillväxt, därför måste det lämnas i tid för att undvika infektion.

Om du vet hur mycket utsläppet går efter förlossningen, och de plötsligt slutade, ring då din läkare. Behandlingen består i att eliminera livmoderhalsspasm genom att ta No-shpa, varefter Oxytocin, som främjar livmodersammandragningar, ordineras.

Födelse efter födseln

Blodigt och rosa utflöde efter förlossning är normen, eftersom livmodern först rengörs intensivt. Man bör dock vara försiktig om antalet lochia har ökat kraftigt. Det är möjligt att delar av moderkakan förblev i livmodern, vilket ledde till svår blödning. Orsaken kan också vara störningar i blodkoagulationssystemet..

Om delar av moderkakan kvarstår i livmoderhålet kan detta diagnostiseras genom ultraljud eller genom en gynekologisk undersökning. De avlägsnas under generell anestesi, varefter intravenös antibakteriell terapi utförs för att utesluta risken för infektiösa komplikationer. Om du inte rengör livmoderhålan i tid, kommer detta säkert att leda till allvarlig inflammation och livshotande konsekvenser.

Om en kraftig riklig utflöde efter förlossning orsakade blödningsstörningar utförs behandlingen i enlighet därmed. En kvinna som är gravid bör berätta för läkaren om liknande hälsoproblem så att blödning efter födseln kan förebyggas..

Ofta beror en ökad urladdning på att livmodern inte dras tillräckligt. Sådan blödning kallas hypoton. De är ganska rikliga, men ingenting gör ont och det finns inga andra faresymtom. Det är dock värt att tänka på att eventuell blödning, om den inte stoppas i tid, kan leda till kritiska konsekvenser.

Överflödigt utskrivning efter förlossning är normen endast om de inträffar under den första veckan och läkaren meddelas om dem. Annars måste du ringa en ambulans. Minskande läkemedel kommer att införas för att stoppa blödningen och intravenös behandling kommer att genomföras för att kompensera för blodförlust. I vissa fall kan du inte klara dig utan kirurgiskt ingripande, så det är mycket viktigt att du söker hjälp i tid.

Brun urladdning efter förlossningen

2-3 veckor efter födseln blir urladdningen mörkare än initialt, eftersom såret i livmodern läker och nästan inte blöder. Emellertid är gammalt blod fortfarande i dess hålighet, det blir gradvis brunt och lämnar också som en del av doven. Mörk urladdning efter förlossning är inget annat än gammalt blod som inte släppte livmodern i tid..

Utseendet på mörka suckers börjar i mitten av det första köttet efter förlossningen och kan vara 4-6 veckor. Det är viktigt att urladdningen inte är riklig och inte ökar dramatiskt. Om detta hände bör du definitivt rådfråga en läkare, eftersom snabb och fullständig rengöring av livmodern är nyckeln till din kvinnliga hälsa.

Gul urladdning efter förlossningen

En sådan urladdning är normen i slutfasen av lochiautloppet. De kan också signalera återupptagandet av menstruationscykeln. Om utflödet från färglös fyra månader efter födseln blev gult, utan en uttalad lukt, indikerar detta ägglossning.

Det är värt att överväga situationer där det är nödvändigt att konsultera en läkare:

 • Gul urladdning efter förlossningen åtföljs av en obehaglig lukt. En skarp otrogen lukt, som indikerar multiplikation av infektioner, är särskilt farlig;
 • Förutom utsöndringar oroar du klåda, förbränning av könsorganen. Det är också ett tecken på infektion som kan komma in i livmodern och provocera inflammation.

De flesta av dessa situationer uppstår vid endometrit, en inflammation i livmoderslimhinnan. Det provoserar en svag rengöring av dess hålighet, vilket leder till ansamling av lochia. Om urladdningen luktar efter förlossningen måste du definitivt träffa en förlossningsgynekolog.

Slemhinnor efter förlossningen

Transparent urladdning efter förlossningen visas efter fullständig utlopp av lochia från livmoderhålet. I de flesta fall är detta ingenting annat än hemligheten med arbetet i bäckenorganen. De kan också föregå och följa ägglossning eller sticker ut efter sex. Den hormonella omorganiseringen i kroppen som inträffar efter förlossningen manifesteras också på detta sätt.

Om du är orolig för utsläppet efter förlossningen, som ser ut som koaguler av genomskinligt slem, gör sedan tester för att se till att de är normen. Du bör vara vaken om några andra symtom uppträder, som feber, klåda eller lukt. En sådan urladdning kan vara en manifestation av erosion i livmoderhalsen, så det kan vara värt en kolposkopi..

Grön urladdning efter förlossningen

Grön lochia är ett tydligt tecken på inflammation i livmoderhålet. Som regel åtföljs de av feber, smärta i nedre del av buken. Blödningar kan också plötsligt börja, eftersom grön urladdning kan utlösas av delar av morkakan som finns kvar i livmodern. En annan orsak kan vara en försening i lochia eller dåligt läka tårar och sprickor i födelseskanalen.

Dessutom orsakas grönt utsläpp efter förlossning med lukt ofta av infektioner, därför är det nödvändigt att följa särskilda regler för intim hygien under denna period och avstå från sex. För att förhindra sådana komplikationer efter förlossningen måste du också undvika abort, könssjukdomar och stärka immuniteten.

Om du har grönt utsläpp måste du träffa en läkare, överföra fläcken och genomgå en ultraljud. De behandlas i sådana fall med antibiotika och fysioterapeutiska förfaranden. Ibland är det nödvändigt att skrapa det ärriga endometriumet. Det är också mycket viktigt att stärka din kropp som helhet.

Vitt urladdning efter födseln

Vit urladdning är inte alltid trast, som många kvinnor tror. Trast kan lätt diagnostiseras av den sekreterade konsistensen av dessa sekret, den sura lukten, torrheten och klåda i slidan. En vanlig smuts hjälper också till att ställa en diagnos, och det är lätt att bota kolpit..

Emellertid kan vit urladdning vara den naturliga hemligheten för ditt reproduktionssystem. Om vissa har en enhetlig konsistens och det inte finns andra obehagliga symtom bör du inte oroa dig. Det är dock värt att veta att vit urladdning kan signalera om:

 • Inflammation av äggledarna;
 • Patologier i livmodern;
 • Inflammation i vaginalslemhinnan;
 • Störningar i livmoderhalscellerna.

För att förhindra dessa problem måste du genomgå en snabb undersökning av en gynekolog och ta tester. Det är också viktigt att undvika douching, kemiska preventivmedel, brott mot reglerna för intim hygien och en stillasittande livsstil. Detta är särskilt viktigt under postpartum-perioden..

En kvinna efter förlossningen måste vara mycket uppmärksam på sin hälsa och kontrollera processen för rengöring av livmodern. Hon måste också kunna skilja mellan farliga och normala situationer; av detta skäl bör allt detta diskuteras med en läkare i förväg. Normal ansvarsfrihet efter förlossningen varar i cirka två månader, minskar gradvis och inte åtföljs av smärta.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad man ska göra om perioden är försenad, testet är negativt (drar nedre buken och nedre delen av ryggen)?

Försenad menstruation, ett negativt test (drar nedre delen av magen och nedre delen av ryggen) - detta är ett mycket oroande symptom, vilket är ett allvarligt skäl för att besöka läkare....

Vad drömde om menstruation?

Vanliga och vanliga fenomen som i verkligheten inte orsakar oss någon överraskning eller onödiga känslor förändrar sin betydelse i drömvärlden - allt är ju ordnat enligt dess egna lagar....

Vulvitis hos kvinnor

Vulvitis hos kvinnor
Vulvitis hos kvinnor är en sjukdom där den inflammatoriska processen påverkar de yttre könsorganen.Sjukdomen orsakar obehag och kan leda till komplikationer, bland vilka sår kan särskiljas, liksom spridningen av den patologiska processen till vagina och livmoderhalsen....