Röd borste

Blödning

Priser i apotek online:

Den röda borsten (kall radiola, fyra-ledad radiola) är en mycket sällsynt örtartad växt som växer på klippiga alpina sluttningar: längs flodstränder, bäckar, i botten av raviner. Växten har sitt namn till bladens ursprungliga form, som liknar en borste och en karakteristisk röd färg.

Kemisk sammansättning

För medicinska ändamål används roten av den fyreledda radiol, som inkluderar följande biologiskt aktiva ämnen: glykosidsalidrosid, eterisk olja, antraglykosider, organiska syror, fenoler, vaxer, steroler, tanniner, flavonoider, fytohormoner, vitamin C, antocyaniner, gummi och spårelement - selen, mangan, krom, zink, kobolt, koppar, nickel, molybden.

Gynnsamma funktioner

Den röda borsten har ett stort antal användbara egenskaper som inte bara används i alternativ, utan också inom officiell medicin, och de mest värdefulla av dem är:

 • Stärkande;
 • immunmodulerande;
 • adaptogenic;
 • Tonic;
 • Antiinflammatoriska;
 • antimikrobiell;
 • hemostatiska;
 • smärtstillande medel;
 • Oncoprotective;
 • Lugnande;
 • antiaterosklerotisk;
 • Anti-åldring.

Indikationer för användning

Radiola vulgaris hänvisar till naturliga fytohormoner som har en gynnsam effekt på det hormonella systemet som helhet. Förberedelser baserade på den röda borsten, som aktiverar kroppens egna krafter i kampen mot sjukdomen, hjälper till att eliminera inte bara symtomen på sjukdomen, utan också dess orsaker. En unik egenskap hos växten är dess förmåga att utöva inflytande på cellnivå, rena kroppen och därmed stoppa och hämma tillväxten av cancerceller, som används av traditionella läkare vid behandling av maligna sjukdomar.

Den regenererande effekten av den vanliga radiola har ingen medicinsk motivering, dess anti-åldrande effekt fastställs helt enkelt av moderna forskare som ett obestridligt faktum. En växt som är ett naturligt hormon i alternativ och officiell medicin föreskrivs för behandling av endokrin körtelsdysfunktion, dess förmåga att minska antalet fria radikaler används för behandling av hjärt-kärlsjukdomar..

Som ett medel för att stimulera immunförsvaret och rena blodet, används rödborstpreparat för att behandla sjukdomar i bakterie-, svamp- och viraletiologi, inflammatoriska lesioner, allvarliga skador samt långvarig användning av antibiotika. Infusioner och avkok i traditionell medicin föreskrivs för att förebygga och behandla sjukdomar i könsorganet (inklusive kvinnlig och manlig infertilitet). Genom att öka kroppens energipotential används den vanliga radioladen för kronisk trötthet, vitaminbrist, säsongsdepression.

Den röda borsten i traditionell medicin rekommenderas för följande patologier:

 • Ateroskleros, cerebrovaskulära spasmer, hjärtsjukdomar;
 • Fibroids, uterus fibroids, uterine blödning, polycystic, endometrios, cervical erosion;
 • Ömhet och oregelbundenhet i menstruationscykeln, amenoré, klimakteriet, dysmenorré, infertilitet (manlig och kvinnlig);
 • Bihåleinflammation, trauma, hjärnskakning;
 • Prostatit, prostatadenom, oligospermi;
 • Pyelonefrit, cystit;
 • Hormonella störningar, hypotyreos, sköldkörteln, strumpor;
 • Diabetes;
 • Neuros, anemi.

Kontra

Kontraindikationer för användning av rödborstpreparat är:

 • Hjärtsvikt;
 • Graviditet och amning;
 • Högt blodtryck;
 • Stress, djup depression;
 • Feber;
 • Hjärtsvikt.

Det rekommenderas inte att användas i kombination med hormonella preparat och fytohormoner, som inkluderar lakrits, klöver, oregano och humle. Samtidigt finns det recept inom folkmedicin som visar samtidig (fas) administrering av den fyra-ledade radiola med bor livmodern och salvia - fytohormonala växter. Innan du använder dessa avgifter eller andra beredningar av röttborsten, är specialistkonsultation nödvändig, och under användningen av medel, noggrann efterlevnad av mottagningsfaserna, doseringsregimen och läkares föreskrifter, eftersom även en lätt överdos kan orsaka dåsighet, hämmad reaktion, allergiska manifestationer.

Under terapi bör drycker som innehåller alkohol och feta, svårsmältande livsmedel uteslutas från kosten..

Hemhjälpmedel från en röd borste

Infusion för att eliminera smärta under menstruationen och normalisera cykeln: placera en matsked av växten i en keramisk skål, häll ett glas (200 ml) varmt vatten och låt sjuda i 15 minuter i en tätt stängd skål i ett vattenbad. Sil sedan och pressa råvarorna, kyl till rumstemperatur och späd med kokt vatten till den ursprungliga volymen. Ta 3 gånger om dagen i en kvarts kopp, förvara infusionen i kylen i högst tre dagar.

Avkok för att normalisera aktiviteten i levern och njurarna, öka immuniteten och lindra inflammation: 1,5 matskedar växtmaterial hälls i 300 ml vatten och kokas i 5 minuter i en hermetiskt tillsluten behållare. De insisterar en och en halv till två timmar och dricker 100 ml 3 gånger om dagen med en tesked naturlig honung 30 minuter före måltiderna. Kursens varaktighet från 5 till 45 dagar.

Tinktur för hormonell obalans: 100 g av rödborstens rötter hälls med 1 liter 40% alkohol. Insistera på en mörk plats i 21 dagar vid rumstemperatur, skaka behållaren dagligen. Ta 40 droppar, utspädd i ett glas vatten, 3 gånger om dagen. Det bör noteras att du kan dricka tinktur den 21: e dagen, men det är tillåtet att filtrera och pressa inte tidigare än den 31: e dagen.

För behandling av sjukdomar som kolpit, candidiasis, ureaplasmosis, gardnerellos, endometrios, vulvovaginit, föreskrivs douching - 1 tesked av tinktur av örten utspädes i 0,5 l kokt varmt vatten. Proceduren utförs två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen i en vecka, sedan efter en sju dagars paus upprepas kursen.

Hittade du ett misstag i texten? Välj det och tryck på Ctrl + Enter.

De helande egenskaperna hos den röda borsten och kontraindikationer

Människor säger att den här växten återvänder förlorad ungdom och skjuter ålderdom, har möjlighet att lyfta sig upp och inspirera vitalitet hos en person som är utmattad av sjukdom och är nära döden.

Faktum är att vetenskapen inte bevisar eller motbeviser detta. Men det faktum att rödborstväxten har speciella egenskaper för att hämma tillväxten av maligna celler, att påverka ett brett spektrum av sjukdomar och för att bota dem, till och med erkänd traditionell medicin. Vi blir bekanta med dess medicinska egenskaper och kontraindikationer.

Den röda borsten är växtens populära namn. Varför kallas växten så? Det finns flera versioner. Någon hävdar att på grund av blommandet är scutellum som en borste och röd för att korallen är målad i den här färgen.

Andra botaniker är benägna att tro att namnet ges på grund av den röda roten av denna växt, och de kallar det en borste bara för att infusioner och avkok av denna växt sopar bort alla sår från kroppen, som en borste.

Men om du gräver en blommande växt tillsammans med roten blir det klart varför människor började kalla det på det sättet. Titta på bilden nedan..

Röd pensel: medicinska egenskaper och kontraindikationer

Beskrivning av växten: Det vetenskapliga namnet på den röda borsten (Rhodiola quadrifida) är fyrhårig rhodiola, den kallas också fyrdelad eller fyrdel, rhodiola är kall, det finns ett namn - Siberian ginseng.

Den röda borsten växten är ganska populär för sin unika. Nästan 20 miljoner webbplatser talar om dess medicinska egenskaper, det diskuteras på forum, men det finns mycket få vetenskapliga publikationer på den röda borsten. Till och med den allvetande Wikipedia ger inte information om honom.

Förmodligen eftersom denna anläggning är sällsynt, i många regioner dör den, skörden i industriell skala är omöjlig, därför är det av litet intresse för medicinindustrin. I detta sammanhang, dåligt studerade.

Men fortfarande pågår forskning, men inte i vårt land. Forskare från Kina, Tyskland och Polen studerar effekten av tinkturen i den röda borsten i kampen mot cancer. Experimenten utförs på möss, och resultaten är mycket uppmuntrande..

På grund av dess gudomliga egenskaper är denna växt på väg att utrotas i många regioner. En gång växte den i våra Transbaikalia i de höga alpina ängarna i Buryatia, i sluttningarna av Sohondo, men nu förstörs det nästan av människor, nu är det listat i Röda boken och är under statligt skydd.

De skrev också in den i Röda boken i Yakutia och Mongoliet. Låt oss hoppas att situationen förändras, den röda borsten växer, dess fördelningsområde expanderas eller borsten införs i kulturen och kommer att odlas på sängarna i industriell skala.

Denna växt är ganska utbredd i de höga regionerna i Altai och Tuva, i Sikhote-Alin-bergen, Sayan-bergen, Barguzinsky-åsen, där uppsamlingen av detta gräs är tillåtet och där det för närvarande skördas. Borsten tillhör släktet Rhodiola, som har upp till 90 olika arter. Jag skrev redan om en av arterna, läst, Rhodiola rosea.

Den fyra-notched rhodiola växten är dioecious, flerårig, det vill säga manliga och kvinnliga blommor finns på olika växter. En låg växt, med en höjd på upp till 20 centimeter, växer och bildar kureshki med många uppräknade stjälkar täckta med tjocka köttiga löv, som alla crassulaceae. Trots allt tillhör denna växt denna familj - Crassulaceae.

Blommorna är små upp till 3 mm, ofta gula, och topparna på dem är något röda, men blommorna samlas i en blomsterns scutellum, i diameter växer den till 1,5 - 2 centimeter, så blommorna ser spektakulära ut. Borsten blommar i juni-juli, efter blommande bildar frön. Stångrot upp till 2 cm i diameter.

Samlingen av växter utförs manuellt, direkt efter blomningen. För läkningsändamål används endast växternas rötter. Torka de insamlade råvarorna i skuggan och så att platsen är väl ventilerad. Torkade rötter kan lagras i två år.

Den kemiska sammansättningen av den röda borsten

Den kemiska sammansättningen av den fyrhårda rodiolen kan variera och detta beror på växtens tillväxtförhållanden och tiden för insamling av råvaror.

Men ändå är de viktigaste ämnena och elementen särskiljade: tanniner i pyrogallic-gruppen, antraglykosider, organiska syror, eteriska oljor, proteiner, fetter, vax, socker, steroler, fenoler, tertiära alkoholer, flavonoider och glykosider, spårämnen (koppar, kobolt, krom, zink, mangan och nickel, molybden och silver).

Egenskaper för de grundläggande elementen i en växt

Antraglycosides. Dessa ämnen, tillsammans med andra, gör Rhodiolas egenskaper helt enkelt unika. De ger växten antitumör, antiinflammatoriska, antibakteriella egenskaper. Aktivera tarmens rörlighet något och har en laxerande effekt.

Glykosid, salidrosid, som har en skyddande och adaptogen effekt, vilket eliminerar endokrina störningar av gynekologisk karaktär, sjukdomar i binjurarna och sköldkörteln, är särskilt åtskilda..

Organiska syror är involverade i syntesen av blodceller, bidrar till anrikning av blod med järn, magnesium, kalium. Gynnsam effekt på processen med matsmältningssystemet, normalisera ämnesomsättningen, förbättra styrkan på väggarna i blodkärlen. De är aktiva i kampen mot fria radikaler, deltar i nedbrytningen av fett, sänker kolesterol, tar bort gifter och gifter, stärker immunförsvaret.

Eterisk olja. Eteriska oljor har en lugnande, antiseptisk, bakteriedödande, antiinflammatorisk, sårläkning, smärtstillande, immunstimulerande effekt.

Vaxar har bakteriedödande, antimikrobiella, sammandragande egenskaper. Växtvax används för produktion av läkande och regenererande preparat..

Steroler normaliserar det kardiovaskulära systemets funktion, sänker kolesterolet, skyddar mot autoimmuna reaktioner, aktiverar kroppens försvar.

Fenoler har läkande egenskaper och har en positiv effekt i kampen mot sjukdomar i hjärtat, tarmen och magen. De är antibakteriella och svampdödande antiseptiska.

Flavonoider fungerar som en kramplösande och antioxidant, antiulcerande och anti-strålning, antihypertensiv och antitumör, sårläkning och antiinflammatorisk, bakteriedödande och östrogen, diuretikum och livmodern.

De påverkar matsmältningssystemet positivt, med överarbetande återställer hjärtat, normaliserar den störda rytmen.

Tanniner har egenskaper inte bara sammandragande utan också bakteriedödande, de är användbara som antiinflammatoriska, sårläkande och bakteriostatiska medel.

Zink, som är en del av Rhodiola, stimulerar funktionen av hjärnceller och mental aktivitet, är involverad i syntesen av insulin och är involverad i att stimulera tillväxten och utvecklingen av skelettet och hela kroppen. Minskar avsättningen av kolesterol på väggarna i blodkärlen, reglerar andningsfunktionen, stimulerar reproduktionsfunktionen hos män och kvinnor.

Mangan är involverad i redoxprocesserna i kroppen, är en oumbärlig substans av lipidmetabolism, omvandling av kolhydrater, syntes av insulin, blodbildning. Deltar i återställandet av funktionerna i det kvinnliga reproduktiva systemet, har andra egenskaper.

Krom är viktigt för att upprätthålla normalt blodsocker och är involverat i kolhydrat- och lipidmetabolismen. Sänker blodtrycket, avlägsnar blodkolesterol, därför är det viktigt för att förebygga hjärtsjukdomar.

Koppar spelar en viktig roll i syntesen av hemoglobin i blod- och redoxprocesserna. Det hjälper kroppen att vara mer resistent mot syre-svält, skyddar den mot infektioner och förhindrar utvecklingen av onkologi. Hjälper till att stärka regenereringsprocesser, stimulerar immunsystemet.

Kobolt är involverat i processen för hematopoies, syntes av pyrimidin och purinbaser, utveckling av antikroppar som äter infektion.

Molybden främjar tillväxt och utveckling, påskyndar metabolismen av järn i levern, främjar ämnesomsättningen av fetter och kolhydrater.

Selen, som är den viktigaste antioxidanten, fungerar som ett kroppsförsvar mot utvecklingen av cancerceller. Det kompletterar arbetet med könshormoner, dess närvaro hjälper kvinnor att hantera klimakteriebesvär, jämnar ut obehag och eliminerar värmevallningar. Hos män stöder det spermieaktivitet.

Nickel är involverad i processen för metabolism, protein, prolaktin, i syntesen av DNA och RNA-molekyler.

Tuggummi minskar effekterna på kroppen av de skadliga effekterna av läkemedel, övervakar kolesterol i blodet och hjälper till att ta bort gifter från kroppen..

Fytohormoner utför funktionen att reglera den hormonella bakgrunden, i motsats till syntetiska hormoner som stimulerar dem. Normalisera balansen mellan östrogen och progesteron i kroppen. De sänker blodtrycket, normaliserar hormonnivåerna, stärker nervsystemets och hjärtsystemets funktion och deltar i processen för att återställa reproduktionssystemet, som är nära förknippat med störningar i det endokrina systemet..

C-vitamin deltar i återställningen av nervsystemets funktioner, normaliserar blodbildningen, aktiverar de endokrina körtlarnas arbete, deltar i bukspottkörtelens arbete, återställer kroppens anpassningsfunktioner.

Anthocyaniner har antifungala, antivirala, antibakteriella egenskaper..

Läkningsegenskaperna hos den röda borsten

Den rika kemiska sammansättningen av Rhodiola fyrkants eller röd borste ger sina höga läkningsegenskaper, den har:

 • oncoprotective och adaptogenic,
 • antiinflammatoriskt och immunmodulerande,
 • antiviralt och antibakteriellt,
 • antinfektionsmedel och svampdämpande,
 • smärtstillande medel och sårläkning,
 • hemostatisk och lugnande,
 • restaurerande och tonic,
 • anti-sklerotiska och åldrande egenskaper.

Dess unikhet ligger i det faktum att växten verkar på kroppen på cellnivå, återställer dess funktioner och eliminerar orsakerna till sjukdomar. De regenererande egenskaperna hos denna växt upphör inte att förvåna, förrän medicinen endast anger den åldrande effekten av den röda borsten på kroppen, utan förklaring.

Men utöver den åldrande effekten kan denna växt stoppa tillväxten av maligna celler, därför används den populärt för behandling av cancer i kombination med huvudbehandlingen.

Traditionell medicin använder rödborstväxten för att förebygga och behandla sjukdomar i könsorganet, med hormonella störningar och onkologiska sjukdomar. Växten rensar kroppen från gifter och gifter, rensar blodet väl, så det rekommenderas för infektionssjukdomar och långvarig behandling av antibiotika.

En av de unika läkande egenskaperna hos Rhodiola är att den stimulerar kroppens krafter att bekämpa olika sjukdomar, vilket eliminerar grundorsaken till sjukdomen, sedan dess konsekvenser.

Indikationer för användning

Röd pensel med unika egenskaper och energipotential som krävs för en sjuk kropp. Indikationer för en röd borste för behandling:

Borsten är indicerad för säsongsbunden depression, vitaminbrist och kronisk trötthet. Det aktiverar kroppens celler för förbättrad regenerering och därigenom föryngrar kroppen.

Eftersom det innehåller växthormoner föreskrivs det att reglera hormonell bakgrund, både kvinnlig och manlig, och återställa funktionen hos det endokrina systemet. Rekommenderas för menstruations oregelbundenheter, myom och fibromyom, mastopati, aminoré, cystos och polycystos, livmodersblödning, erosion i livmoderhalsen, dysmenoré, endometrios, bihåleinflammation, infertilitet, menopausalt syndrom, hormonella störningar, prostata och prostataadenom, prostatadenom och prostata.

Används effektivt för sjukdomar i urinvägarna: cystit, pyelonefrit...

Rhodiola chetyrekhnadreznaya-läkemedel används för att behandla sjukdomar av viral och bakteriell natur, det återställer sänkt immunitet, toner och gör att kroppen bekämpar infektioner på egen hand.

Växten anses vara effektiv vid behandling av cancer, hjärtsjukdomar, leukemi, eftersom den minskar effekten av fria radikaler och därmed undertrycker cancerceller..

Det föreskrivs för åderförkalkning och högt intrakraniellt tryck, för spasmer av hjärnkärl, hjärnskakning, epilepsi, anemi.

För sjukdomar i det endokrina systemet, hypotyreos, struma, lymfkörtelsjukdom, sköldkörtelinflammation (sköldkörtelbete), diabetes mellitus.

Hur man behandlar med en röd borste

Hur man behandlar med en röd borste? Från råvarorna i denna anläggning gör avkok och infusioner, tinkturer, extrakt, sirap, örtte. Tinkturer kan köpas på apotek, eller kan förberedas oberoende hemma..

Hur förbereder du förberedelserna för deras röda borste? För beredningar är det nödvändigt att följa flera enkla regler för att bevara och utvinna alla användbara ämnen från råvaror:

♦ Brygg inte fyrkantig rodod med kokande vatten. Vattentemperaturen bör vara 70-80 grader, detta är den "vita nyckeltemperaturen".

♦ När du förbereder tinkturen, använd inte vodka utan alkohol, detta är viktigt. Alla användbara ämnen extraheras mer fullständigt i alkohol och inte i vodka..

♦ Använd testade råvaror av röda borstar av hög kvalitet. Köp det på ett apotek eller från pålitliga örtläkare.

♦ Avkok och infusioner lagras i 2-3 dagar. Tinktur kan lagras upp till 2 år.

Avkok av röd borste

För att förbereda en buljong, ta 300 ml vatten 1,5 matskedar rötterna och låt sjuda i 5-6 minuter på låg värme under ett tätt stängt lock på skålen. Sedan ska buljongen stå i 2 timmar utan att öppna locket. Ta tre gånger om dagen, 100 ml buljong, helst före måltiderna i 25-30 minuter i tuggan med en tesked honung. Behandlingen utförs i 1,5 månader.

Ett avkok av den röda borsten ökar immuniteten, löser alla inflammatoriska processer i kroppen, inklusive könsorganet (inflammation i äggstockarna, äggledarna, livmodern, behandlar prostatit), aktiverar njurarna och levern.

Infusion av röd borste

Infusionen bereds i keramiska rätter, en matsked av råmaterialet hälls i ett glas varmt kokande vatten och läggs i ett vattenbad i 10-15 minuter för att smälla under locket. Sil sedan infusionen och tillsätt vatten till den till en volym av 200 ml.

Ta infusionen 3 gånger om dagen, 50 ml. Det kan förvaras i kylskåpet, men inte mer än 3 dagar. Infusionen fungerar som smärtstillande medel, så den används för att lindra smärta under menstruationen och för att normalisera menstruationscykeln.

Tinktur av röd borste

Hur man gör tinktur från en röd borste? För tinktur används endast rötter, i beredningen följer de en andel av 1:10. Det vill säga 100 g råmaterial måste fyllas med 1000 g (1 l) alkohol. Insistera i ungefär en vecka vid rumstemperatur, på ett mörkt ställe och skakar regelbundet tinkturen. En veckolång tinktur kan redan tas, men kläm in och filtrera råvarorna bör bara vara efter att tinkturen har stått i 31 dagar! Den färdiga tinkturen liknar rött vin, har en tårt, trevlig arom.

För behandling, ta 40 droppar 3 gånger om dagen, tidigare utspädd i ett glas vatten. Behandlingen utförs i 21 dagar. Tinkturen hos den röda borsten aktiverar produktionen av könshormoner, eliminerar alla hormonella störningar hos både kvinnor och män.

Örtte från en röd borste

Fyra blad av Rhodiola bryggs, som grönt te. Läs hur man gör grönt te. Te används för att lindra smärta under menstruationen, för att normalisera det endokrina systemet.

Örtte med en röd pensel kan köpas på apoteket, även om det ofta säljs blandat med andra medicinalväxter: moderwort, rosa höfter, johannesört, hagtorn, calamusrot, hästsvans, elecampane, coltsfoot.

Örtte med en röd borste har många användbara egenskaper. Det föryngrar kroppen, fungerar som: kardiotonisk, antimikrobiell, antidepressiva, aterosklerotisk, antiinflammatorisk, lugnande, kramplösande, antihypertensiv. En påse hälls med ett glas kokande vatten, infunderas i 10 minuter.

Rödborstextrakt (droppar)

Extraktet köpes bäst i apoteknätverket. Det används för kvinnliga sjukdomar, åderförkalkning, endokrina störningar, anemi. 25_30 droppar utspädes i vatten och drickas med mat två gånger om dagen, under 30 dagar.

Strö infusion av en röd borste

Bryt 1 tesked råmaterial per 0,5 liter vatten för att sprinkla och insistera i 15-20 minuter. Filtrera infusionen, använd den varmt två gånger om dagen, i en vecka. Ta sedan en paus av samma varaktighet och upprepa douching.

Douching återställer vaginal mikroflora, hjälper till att bota sjukdomar som ureaplasmosis och candidiasis, kolpit och endometrios, vulvovaginit och bakteriell vaginos...

Kontraindikationer och biverkningar

Vid behandling med rödborstpreparat är andra hormonpreparat, till och med fytohormoner, kontraindicerade. Därför måste du vara försiktig, eftersom fytohormoner finns i många växter, till exempel: oregano, klöver, lakrits, humle.

Men användningen av en röd pensel med växter: livmodern och salvia, tvärtom, är välkommen, även om dessa växter också innehåller fytohormoner. Det rekommenderas speciellt att använda en röd borste med en livmodern för behandling av kvinnliga sjukdomar, dessa örter botar infertilitet, både kvinnlig och manlig.

Men ändå rekommenderas det att vara försiktig, inte bryta med doseringen under användning och att följa alla läkarens anvisningar. Använd starka stimulanter som en röd pensel och en livmoder från tall efter samråd med en läkare.

Användning av en röd borste är kontraindicerat i:

 • individuell intolerans och graviditet (kan orsaka missfall),
 • högt blodtryck och ett tillstånd av djup depression,
 • hjärtsvikt och feber,
 • såväl som under matningsperioden för bröstmjölken.

Det rekommenderas inte att använda alkoholhaltiga drycker, till och med öl, samt fet och tung mat för matsmältning under behandling med en röd borste.

Biverkningar kan orsakas av en dosskada, hämmande av medvetande, dåsighet, allergiska reaktioner kan uppstå. Därför är det nödvändigt att följa de doser som föreskrivs av fysioterapeuten och om du märker sådana symtom, sluta ta omedelbart.

Enligt experter, om du tar läkemedel utan att störa doseringen, de verkar på kroppen försiktigt och utan biverkningar. Beroende orsakar inte heller.

Var man kan köpa en röd borste

Färdiga råvaror från denna fantastiska anläggning kan köpas på apotek och hälsobutiker. Ärligt talat litar jag inte alltid på de örter som köpts i apoteksnätverket. Ofta köps råvaror från befolkningen när och på vilka platser folk samlar in det, under vilka förhållanden det torkas så att det förlorar sitt naturliga utseende och lukt..

På något sätt jag köpte timjan på apoteket när mina förberedelser var över. Jag blev oerhört förvånad, eftersom denna ört har en så uttalad arom på grund av innehållet i eteriska oljor. Men vad jag köpte bara på distans liknade rå timjan, lukten var helt frånvarande.

Jag samlar in örter själv, men de som inte växer med oss ​​eller är ganska sällsynta, jag köper Altai-örter i webbutiken. Ett urval av medicinska örter presenteras i butiken med ett brett sortiment. Det viktigaste som jag gillade mest är att råvarorna testas och certifieras. Tillsammans med råvarorna skickar butiken bruksanvisning.

Därför är sällsynta örter, till exempel en tallmoder eller en röd pensel, som ofta rekommenderas för kvinnor att samla för att förbättra behandlingseffekten och som är listade i Röda boken i vår region, jag [urlspan] BESTÄLL HÄR [/ urlspan].

Dessutom är den röda borsten, dess medicinska egenskaper och kontraindikationer så unika att även friska människor kan dricka sina infusioner för att anpassa kroppen och upprätthålla immunitet.

Hälsa till er, kära läsare!

Bloggartiklar använder bilder från öppna källor på Internet. Om du plötsligt ser ditt copyrightfoto ska du meddela bloggredaktören via feedbackformuläret. Fotot kommer att raderas, eller så kommer en länk att läggas till din resurs. Tack för att du förstår!

Röd borste

Priser i apotek online:

Röd pensel (kall rhodiola) - en flerårig ört, som är en av de mest kraftfulla naturliga adaptogenerna och stimulantia, förbättrar immuniteten och korrigerar hormonnivåer.

Kemisk sammansättning

Den röda borsten, eller som den också kallas rhodiola fyra-ledade, fyrklippta, en sällsynt växt som tillhör endemiken i Altai-bergen, växer längs bäckar och flodstränder, på steniga jordar i raviner. Tack vare den ursprungliga formen på bladen, som liknar en borste och den karakteristiska röda färgen, fick det sitt namn. Många medicinska egenskaper hos gräset beror på komponenterna i dess sammansättning, representerade av:

 • glykosider;
 • Eterisk olja;
 • ekorrar;
 • fetter;
 • växer;
 • Tertiära alkoholer;
 • tanniner;
 • steroler;
 • flavonoider;
 • sockerarter;
 • fenoler;
 • Krom;
 • Kobolt;
 • Nickel
 • Selen;
 • Zink;
 • Koppar;
 • Molybden;
 • Gummi;
 • C-vitamin.

Gynnsamma funktioner

Traditionellt har traditionella läkare använt den röda borstens unika egenskaper för att föryngra kroppen, med skador på könssystemet, kärlsjukdomar, godartade och maligna neoplasmer och leukemi. Dessutom används tinkturer och avkok av gräsrötterna för att förhindra störningar i hjärt-kärlsystemet, manifestationer av osteoporos (fytoöstrogener, som är en del av det, förbättrar absorptionen av kalcium och fosfor, stärker benvävnaden). Vid användning av den röda borsten ökas immuniteten, utvecklingen av infektiösa inflammatoriska processer minskas, eftersom växtkomponenterna är glykosider med antivirala och antimikrobiella effekter. Med en tonisk effekt används örten för att behandla kronisk trötthet, säsongsbunden depression, vitaminbrist och hjälper också till att eliminera toxiner och fria radikaler..

Användbara egenskaper hos den röda borsten inkluderar dess förmåga att reglera och stabilisera balansen mellan östrogen och progesteron i kroppen, tack vare dessa funktioner används örten i traditionell medicin för att eliminera reproduktionsfel hos kvinnor och män och endokrina störningar. Växten används för gynekologiska sjukdomar, för att normalisera menstruationscykeln, eliminera symptomen på klimakteriet, stabilisera det psykomotiska tillståndet. Män föreskrivs rododla kalla förberedelser för att förbättra sammansättningen av spermvätska och aktivera spermier, för att behandla försvagningen av styrka.

Officiell medicin använder de röda borsternas fördelaktiga egenskaper, vilket manifesteras i växtens hemostatiska effekt, liksom dess förmåga att läka frakturer och eliminera störningar i blodflödet i hjärnan.

Indikationer för användning

Enligt recept från traditionella läkare är användningen av en röd borste effektiv för:

 • Hjärnskakning;
 • ateroskleros;
 • Endokrina störningar: sjukdomar i lymfkörtlarna, binjurarna, hypotyreos, strumpor, etc.
 • Ökat intrakraniellt tryck;
 • tyroidit;
 • Anemi
 • mastopati;
 • amenorré
 • Livmoderblödning;
 • Uterin fibromyoma;
 • Menopausalt syndrom;
 • Cervikal erosion;
 • Polycystisk äggstock;
 • endometrios;
 • Infertilitet
 • adenom;
 • Prostata;
 • Onkologiska sjukdomar;
 • dysbacteriosis;
 • Bihåleinflammation
 • pyelonefrit;
 • Cyste;
 • adnexit;
 • oligospermi;
 • Neuros.

Kontra

Användning av röda penselbaserade produkter rekommenderas inte för:

 • Sömnlöshet;
 • Högt blodtryck;
 • Brott mot hjärtaktivitet (hjärtsvikt);
 • Feber;
 • Påfrestning
 • Djup depression.

Använd inte gräs på kvällen, eftersom det kan leda till alltför överexcitation och sömnstörningar..

Användning av en röd borste är kontraindicerat för kvinnor under amning och under graviditet, samt under menstruation. Fyra-cut Rhodiola tillhör naturliga fytohormoner, därför rekommenderas inte dess kombinerade användning tillsammans med växter som tillhör samma grupp - oregano, lakrits, klöver och humle och andra hormonella preparat. Men samtidigt, i vissa folkrecept, rekommenderas det att använda en röd pensel med salvia och en tall livmodern, som är starka fytohormonala växter. Innan du behandlar med en röd borste, ska du rådfråga din läkare.

Huskurer

För att eliminera smärta under menstruationen och normalisera cykeln, används en vattenhaltig infusion av röd pensel. 1 msk. l örter häll 250 ml varmt vatten och förvaras i ett vattenbad i 15 minuter. Efter filtrering och pressning av råvaran späds infusionen med kokt vatten till föregående volym, ta ¼ kopp tre gånger om dagen.

För att förbättra immuniteten, normalisera njur- och leverfunktionen, används en avkok av växten. 1,5 msk. l finmalen rot av växten hälls i 300 ml vatten och kokas i 5-7 minuter i en förseglad behållare. Efter att ha insisterat på den röda borsten i 1,5-2 timmar, ta en halvtimme innan måltiderna 100 ml, tre gånger om dagen med en tesked honung, beroende på hur du känner dig, från 5 till 40 dagar.

För att förbereda en tinktur som lindrar symptomen på klimakteriet, med prostatadenom och prostatit, hälls 50 g finmalt rot i 0,5 l vodka och insisterade under en månad på en mörk plats i ett mörkt glasskål. Ta 30-40 droppar i tre doser en halvtimme före måltid, kursen varar 30 dagar, efter en två veckors paus upprepas.

En tesked tinktur av en röd borste, utspädd i 0,5 liter varmt vatten, används för douchning två gånger om dagen i 10-15 minuter under en vecka, efter sju dagars pauser upprepas kursen flera gånger. Det utförs för behandling av kolpit, endometrios, fibroider, ureaplasmos, vulvovaginit.

Röd tablettborste, 50 tabletter

Ansökan

 • Röd borste eliminerar endokrina störningar: sköldkörteln, lymfkörtlar, binjurarna. Det har antiinflammatorisk, antibakteriell effekt, normaliserar ämnesomsättningen.
 • De används för att höja och skydda immunförsvaret, såväl som oligospermia, försvagning av styrka, infertilitet (manlig och kvinnlig), sexuell förkylning, menstruations oregelbundenhet, menopaus, mastopati, polycystiska och äggstockscyster, mastopati och andra hormonella störningar.
 • Ökar mental och fysisk prestanda.

Bruksanvisning: för vuxna, 2-3 tabletter på morgonen, med måltider, med mycket vatten. Administrationens varaktighet är 2-3 veckor. Rådfråga läkare före användning.

Röd pensel piller instruktion

 • Tillverkare: Altai LLC, Ryssland, Altai territorium, Barnaul.
 • Sammansättning: en tablett som väger 500 mg innehåller: 1. Rhizom med rötter av fyrdelade Rhodiola - 150 mg. 2. Askorbinsyra - 5 mg. 3. Rutin - 1,5 mg. 4. Mikrokristallin cellulosa ingår som en hjälpkomponent..
 • Vikt: 50 tabletter på 500 mg
 • Pris: 250 r

Kontraindikationer:

Hur man köper

För att köpa en röd tablettborste på Summer Shop växtbaserade apotek, ring 8 929 929 03 03 eller gör en beställning på webbplatsen själv. Kom till vår butik eller beställ rödborstabletter med leverans i Moskva eller per post till någon stad i Ryssland.

Den lägsta rekommenderade kursen är 6 paket. Rabatter på kursköp!

Hur man sparar pengar när man behandlar med en röd borste?

Vi förstår att effektiv behandling kan vara mycket kostsam. Därför gör vi dig ett fördelaktigt erbjudande: köp 5 paket röd pensel och få ett nytt paket med röd pensel som en gåva!

Vårt företag är en direktdistributör. Vi samarbetar med en tillverkare av läkemedelsavgifter utan mellanhänder. Därför har vi lägre priser jämfört med andra säljare - apotek eller butiker!

När du övervinner din sjukdom med hjälp av medel som köpts från oss, skriv till oss om det, dela din erfarenhet med andra. Kanske hjälper din berättelse någon att fatta rätt beslut. Och som ett tack för feedbacken garanterar vi 10% rabatt på nästa beställning!

Du har möjlighet att få din hembeställning GRATIS. Om beloppet för ditt engångsköp överstiger 3 000 rubel kommer vi att leverera de varor du beställde helt gratis!

Vi skyddar din hälsa. Därför erbjuder vi dig bara de naturliga produkter som är testade och certifierade på Rysslands territorium. Våra producenter utför strålning och toxikologisk kontroll av alla insamlade örter..

Användningen av den röda borsten för kvinnliga sjukdomar - vad gräset behandlar

Kvinnors kropp är särskilt känslig för hormonella förändringar, så de röda borsternas läkande egenskaper för en kvinna är effekten av gräset på det endokrina systemet.

Den mest effektiva växten i kampen mot patologier i sköldkörteln och binjurarna, liksom för gynekologiska sjukdomar i samband med hormoner.

Att ta läkemedel baserat på den helande roten stabiliserar menstruationscykeln, minskar intensiteten av blödningar under menstruationen och ökar människors försvar.

Element som ingår i Rhodiola förkylning eller fyrdelar (anläggningens andra namn) stimulerar hela kroppen, har antiinflammatoriska, onskyddande och adaptogena egenskaper.

Det huvudsakliga utbudet av användbara komponenter finns i roten av gräset, varför det oftast används för att behandla sjukdomar.

För behandling av olika patologier, bör läkemedelsväxten tas enligt olika scheman. Därför bör du konsultera en specialist för diagnos och samråd angående behandlingsmetoder innan du använder den fyr-ledade rhodiola..

Röd pensel i gynekologi

Rhodiola fyr-ledad används för att behandla olika gynekologiska sjukdomar, till exempel med erosion, polyper, myomer, cyster.

Det hjälper speciellt med sjukdomar som är förknippade med hormonella dysfunktioner, eftersom växtkomponenterna aktivt påverkar det endokrina systemet hos kvinnor.

Förberedelser baserade på roten till Rhodiola förskrivs ofta till flickor som inte kan bli gravid eller fostra ett barn, eftersom gräset kämpar med patologier som förhindrar att det blir gravid:

 • endometrios;
 • inflammation i uterusslemhinnan - endometrium;
 • amenorré, anovulation;
 • flera cyster i livmoderhängen;
 • hormonell obalans.

Dessutom har växten läkande egenskaper som gör att den aktivt kan motstå infektioner..

Med rätt intag av kall rodiola skapar kroppen ogynnsamma förhållanden för patogena mikroorganismer, ökar immuniteten och förbättrar den allmänna hälsan.

Det är bekvämt att använda gräs, på grundval av det är det möjligt att göra avkok, tinkturer, infusioner. Apotek säljer också färdiga preparat i form av sirap, örtte, balsam eller koncentrerade droppar.

Hur man tar en röd pensel

De vanligaste läkemedlen i form av infusioner eller avkok. Det är bäst att laga dem själv direkt på dagen för införsel på morgonen, men lagring av läkemedel är tillåten i 2-3 dagar.

Det är viktigt att dricka den röda borsten korrekt, standard schemat delar upp den dagliga dosen i tre doser:

 • första gången - senast kl. 9, en halvtimme efter att du ätit Rhodiola, måste du äta;
 • andra gången - 40-60 minuter före lunch;
 • tredje gången - det är tillrådligt att dricka läkemedlet strax före måltid och senast kl. 19, eftersom senare användning kan orsaka sömnproblem.

Viktig! I bruksanvisningen för rödborstens tinktur kan en annan behandling anges, eftersom den varierar beroende på sjukdomen som måste behandlas.

Medel som innehåller kall Rhodiola kan inte tas samtidigt med andra läkemedel eller växter, som inkluderar hormonella komponenter.

Under behandlingen måste du justera kosten - helt eliminera alkohol och minimera förekomsten av tung mat (mestadels fet och stekt).

Dessutom är det oönskat att använda den fyreledda rodiolen under menstruationsblödning, med undantag av patologier som är förknippade med menstruation (kraftig urladdning, svår smärta).

Ofta används en röd borste i kombination med en tallskog livmoder - en annan medicinalväxt. Det är opraktiskt att samtidigt dricka läkemedel från båda växterna eller förbereda en kombinerad infusion, örterna ändras cykliskt, vanligtvis efter 21 dagar med en veckopaus.

Med endometrios

Den främsta orsaken till endometrios är den för låga nivån av progesteroner i den kvinnliga kroppen, därför används hormonella läkemedel för att behandla sjukdomen.

Syntetiska medel ger inte bara fördelar utan också skador - de hämmar körtlarnas funktion och provocerar ofta biverkningar, eftersom det är mycket svårt att beräkna doseringen korrekt. Därför rekommenderar läkare att dricka tallskogen och röd pensel i de första stadierna av endometrios.

Betyder försiktigt påverkan på det endokrina systemet, vilket tvingar det att balansera hormonnivån. Dessutom påverkar de aktiva komponenterna i örter inte syntesen av en kvinnas egna könshormoner.

Röd pensel för endometrios används i form av avkok eller tinkturer för douching. Även på natten injiceras tamponger i slidan, som blöts i läkemedlet.

I recensionerna av läkare indikeras att fytopreparationen kan hjälpa bara i början av sjukdomen, endometrioskoden går in i det andra steget, du kan ta Rhodiola endast som en del av komplex terapi.

Med myom

Myomatiska noder uppstår på grund av sjukdomar i reproduktionssystemet, hormonella dysfunktioner och fel i sköldkörteln. Vanligtvis föregås patologi av en ökad östrogenkoncentration. Röd pensel med myom eliminerar de viktigaste faktorerna i utvecklingen av patologi.

Ett avkok används för att behandla sjukdomen. För att laga den, måste du ta en matsked med en kulle med hackad rot och häll i 200 ml varmt vatten, lägg sedan blandningen i ångbad och hålla i 15-20 minuter.

Efter den angivna tiden, lägg buljongen åt sidan i 60 minuter och sil sedan. Det appliceras tre gånger om dagen, 15-20 ml vardera, under en menstruationsflödesperiod är det nödvändigt att ta en paus.

Med ovariecyster

Cystor, som många andra gynekologiska patologier, härrör från hormonella störningar. Ofta diagnostiseras flickor med en sjukdom såsom polycystisk äggstock, som kännetecknas av uppkomsten av flera neoplasmer i livmodern.

Hos sådana patienter minskas koncentrationen av follikelstimulerande hormon, och mängden androgener ökas avsevärt, med en röd pensel med cyster på äggstockarna normaliserar dessa indikatorer.

Du måste använda medel baserade på en medicinalväxt i tre veckor, sedan en paus för menstruation. Vid behov kan administrationsförloppet upprepas.

Med äggstocksutarmning

Utarmning av äggstockarna leder till att bilagorna inte kan upprätthålla den önskade koncentrationen av könshormoner. Att ta Rhodiola förkylning hjälper till att försiktigt stimulera kroppen och få sitt arbete till rätt nivå. Oftast används sirap eller droppar, som kan köpas på apoteket, liksom självgjorda tinkturer och avkok.

Droppar tas i 30 utspädd i kallt kokt vatten (cirka 100-150 ml). Du måste dricka blandningen två gånger om dagen med måltider, administrationsförloppet är 30 dagar.

En sirap drickas tre gånger om dagen i en liten sked, en halvtimme efter att du har tagit drogen måste du definitivt äta. Antagningskursen är en månad, varefter en tio dagars paus krävs.

Tall livmodern

Den röda borsten och tall livmodern (orthilia) har en liknande effekt på den kvinnliga kroppen, så att deras samtidiga användning är olämplig.

Vanligtvis är växter berusade på kurser, alternerande efter varandra. Men enligt recept från den behandlande läkaren får örter (röd pensel och bor livmodern) tas tillsammans:

 • blanda 15 g av varje växt och häll 200 ml varmt vatten, förångas med ångbad tills en halvtimme. Låt sedan svalna och bringa till den ursprungliga volymen med kallt kokt vatten. Ta ett avkok tre gånger om dagen i 15 ml. Det kan förvaras i kylen, men det är bättre att förbereda ett nytt botemedel varje dag..

När de används tillsammans kompletterar bor livmodern och den röda borsten varandra. Orthilia har en mer uttalad antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt, och en röd penselväxt behandlar hormonella dysfunktioner.

Det är viktigt att välja rätt dosering och förhållande av örter, annars finns det en hög risk för biverkningar och en låg terapeutisk effekt.

För att normalisera menstruationscykeln, rekommenderas infusioner av tall livmodern och röd borste separat. Den första är berusad efter ägglossningen, och den andra är före den. Om det inte finns någon tid eller önskan att bry sig med beredningen av läkemedel kan du köpa färdiga preparat baserat på ett extrakt från livmodern och rhodiola på apoteket.

Douching

För behandling av gynekologiska sjukdomar används ofta en metod såsom douching med terapeutiska lösningar..

Manipulation av kvinnor kan utföras hemma på egen hand utan hjälp av specialister. Verktyget kommer direkt i fokus på sjukdomen, därför en positiv effekt på förloppet av patologin.

För att förbereda en lösning för douchning måste du blanda 200 ml avkok eller en stor sked av Rhodiola kallt med 0,5 l. kokt, men inte varmt vatten.

Proceduren börjar omedelbart efter menstruationen och fortsätter i en vecka. Du måste duka två gånger om dagen, morgon och kväll. Samtidigt är användning av örtte baserat på medicinalväxter tillåtet.

Kontra

Växten påverkar hela kroppen, därför finns det ett antal villkor när dess intag är kontraindicerat:

 • utseendet på allergiska reaktioner - ödem, utslag;
 • fel i hjärtat;
 • arteriell hypertoni, en tendens att öka trycket;
 • amningstid;
 • graviditet;
 • menstruationsblödning;
 • sömnproblem.

Viktig! Du kan inte ta Rhodiola förkylning samtidigt med hormonella läkemedel eller växter som innehåller fytohormoner.

Bieffekter

Vid korrekt administrering uppstår sällsynta biverkningar, men till och med en lätt överdos kan orsaka dåsighet, apati, slöhet och ett allergiskt kroppssvar..

När sådana symtom utvecklas måste du omedelbart avbryta behandlingen med Rhodiola med fyra ledningar och ta en paus i flera veckor. Vid allergiska reaktioner rekommenderas att ta antihistaminer.

Red Brush - Natural Medicine Pharmacy

Röd pensel i tabletter - Fitoapteka online. Adaptogen med anti-aging-effekt. Eliminerar endokrina störningar, risken för hormonberoende tumörer, polycystiska, menstruella störningar, utveckling av inflammatoriska processer. Det används i komplex behandling av kvinnlig och manlig infertilitet, prostatit, godartad prostatahyperplasi (BPH), impotens; anpassar hormonbalansen mitt i stress, klimatförändringar.

Indikationer för användning:

* hormonberoende tumörer och sjukdomar (mastopati, fibroider, fibroider, endometrios, polycystic,

* polycystiskt äggstocksyndrom);

* menstruations oregelbundenhet, smärtsam och oregelbunden menstruation, amenorré;

* adnexit, salpingit; vidhäftningar av äggledarna;

* kvinnlig och manlig infertilitet;

* prostatit, godartad prostatahyperplasi (adenom);

* försvagning av styrka, oligospermia;

* hormonell obalans inför stress, klimatförändringar;

* lipom av olika lokaliseringar;

* "utbrändhet" -syndrom, i komplex terapi;

* för att minska risken för för tidigt åldrande;

* i den komplexa behandlingen av åderförkalkning, anemi.

Sammansättning: gräs / Rhodiola kalla rötter.

Användningsmetod: 2 tabletter 2-3 gånger om dagen 30 minuter före måltid.

Antagningskurs: behandlings- och förebyggande kurs på 8-12 veckor. Upprepa vid behov.

Släppformulär: 90 flik.

Inte ett läkemedel.

Betydelsen för kroppen. Det officiella namnet för den röda borsten är kall rhodiola eller fyr-ledad rhodiola. För första gången talade de om henne och hennes farmakologiska förmågor under det tjugonde århundradet, även om de läkande egenskaperna var kända länge. I gamla tider kallades den röda borsten "gudomlig gåva." Den multikomponent kemiska sammansättningen av den röda borsten, särskilt salidrosidglykosid, antocyaniner, flavonoider, tanniner, bestämmer den multifunktionella terapeutiska effekten av denna sällsynta växt.

Oncoprotective, anti-inflammatory, adaptogenic, anti-infectious egenskaper är associerade med huvudglykosiden (salidrosid).

Röd pensel - en unik växt för läkande effekter på kroppen. Som en adaptogen med en föryngrande effekt förtjänar den uppmärksamhet under perioder med långvarig sjukdom, allvarlig skada, långvarig användning av antibiotika.

Salidrosids förmåga att neutralisera fria radikaler och därmed minska deras skadliga effekt sätter den röda borsten i gruppen aktiva antioxidanter som används för att minska risken för cancer, inklusive virusinfektioner.

Vid sjukdomar av bakteriell, viral, svampetiologi, på grund av antocyaniner, föreskrivs den röda borsten som ett terapeutiskt och profylaktiskt medel med immunmodulerande, bakteriedödande, antiseptiska egenskaper. Dessutom ökar växten kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, inklusive SARS, influensa.

Den röda borsten hjälper till att eliminera endokrina störningar, som framgångsrikt används i gynekologi under klimakteriet, med patologier i sköldkörteln, binjurarna.

Som en källa till biologiskt aktiva ämnen har den röda borsten en reglerande effekt på metaboliska processer, inklusive lipidmetabolism, upprätthåller hormonbalans och visar effekter som liknar verkan av sina egna östrogenhormoner. Växten hjälper till att normalisera syntesen av östrogen och progesteron och bibehålla deras balans. Inte stimulerar hyperplasi och leder inte till uppkomsten av östrogenberoende tumörer, och den röda borsten tar förtjänst sin plats i den komplexa behandlingen av mastopati, fibroider, fibroider, endometrios, polycystiskt äggstocksyndrom. Övningen med att använda växten noterar den gynnsamma effekten på loppet av den andra fasen av menstruationscykeln. Under klimakteriet, eliminerar "värmevallningar" och andra obehagliga symtom, lugnar, förbättrar sömnen.

På grund av salidrosid hjälper den röda borsten kroppen att hantera stress, vilket ökar kroppens motståndskraft mot trötthet. Det noterades att salidrosid har en anti-stress-effekt vid överätning, påverkar den neurodynamiska och psykomotoriska funktionen i hjärnan, hjälper till att normalisera hjärnenergimetabolismen, skyddar mag-tarmkanalen slemhinnan under stress och ökar kroppens resistens mot infektioner på grund av kemoterapi genom att inducera interferon (Saratikov A.S. et al., 2004).

Moderna medicinska studier visar att rödborste salidrosid är en bra antihypoxant.

Röda penselberedningar aktiverar enzymatiska system och redoxprocesser i kroppen, normaliserar urogenitalsystemets funktioner hos män och kvinnor, påverkar positivt mekanismerna för att upprätthålla styrka och libido, minska inflammatoriska processer i prostatakörteln, risken för infertilitet och utveckling av tumörer.

Användningsområdet för den röda borsten expanderar på grund av hemostatisk, lymfatisk dränering, antispasmodiska egenskaper. Hon anses vara ett av de bästa sätten att förbättra immuniteten. Dessutom förbättrar den röda borsten blodkompositionen och skyddar röda blodkroppar från oxidativ stress..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hela sanningen om beta-alanin

Det är troligt att beta-alanin redan är en del av ditt träningskomplex, men vet du verkligen hur den här komponenten är användbar för dig? I den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om beta-alanin.....

Menstruationsfärg

Menstruationsflödesfärg: vad pratar han omMenstruationsfärgen tar många kvinnor för ett diagnostiskt kriterium. Många är oroliga om urladdningen av en annan nyans plötsligt förändrar karaktären....

Varför perioder inte kommer?

Skäl och diagnosInte utseendet på en kvinnas period, forskare kallar amenorré. Hon har två sorter:

  Primär amenoré - om det aldrig har förekommit en menstruation i livet. Sekundärt, men hos kvinnor i reproduktiv ålder, menstruation visas inte i flera cykler.
...