Varför är brun urladdning före menstruation

Harmonier

Utseendet på brun urladdning före menstruationens början är ett ganska vanligt och ofta fenomen som nästan varje kvinna stöter på. I vissa situationer är detta ett normalt tillstånd, i andra - ett tecken på misslyckande och patologiska avvikelser i den kvinnliga kroppen.

Varför uppträder brun urladdning före menstruationen, vad menar de, som anses vara normala, och vilka är patologi, och ett tecken på vilka sjukdomar som kan upptäckas bruna i förväg till menstruationen?.

Brunvita före menstruation: normal eller patologisk

Utseendet på brun urladdning några dagar innan menstruationen observeras hos många kvinnor. Gradvis intensifieras leukocé och förvandlas till menstruation. Detta är ett normalt tillstånd som inte kräver specialterapi..

En läkare kan fastställa arten och den exakta orsaken till uppkomsten av brunt vaginal urladdning före menstruation efter en gynekologisk undersökning, en serie laboratorie- och instrumentundersökningar.

Om brun vaginal urladdning inträffar en vecka före menstruation - kan detta vara en manifestation av inflammation i könsorganen. Dessutom kan patologisk urladdning utlöses av hormonella störningar, användning av orala preventivmedel, användning av en intrauterin enhet eller ring, frekventa spänningar, en kraftig viktförändring.

För att bestämma orsaken till och arten av vaginal urladdning, samt välja lämplig behandlingsplan (vid behov), kan en kvalificerad läkare efter en serie kliniska studier.

Ljusbrunt urladdning före menstruation med endometrios

Utseendet på brunvita före menstruationen kan vara en manifestation av livmodern endometrios. I detta fall åtföljs vaginal urladdning av följande patologiska symtom:

 • Värkande i nedre del av buken. Deras intensitet och svårighetsgrad beror på svårighetsgraden av sjukdomen.
 • Bäckensmärta. Innan menstruationen börjar intensifieras, och efter avslutad försvagas de. Mellan menstruationen uttalas inte bäckensmärta.
 • Ändra färgtonens färg. Med endometrios kan de vara svarta, ljusa eller brunbruna..

Konsekvenserna av abort, skador och kirurgiska ingrepp på livmodern kan framkalla endometrios..

Brunvit med smittsamma patologier

Infektiös inflammation i livmoderhålan (endometritis) kan orsaka uppträdande av mörkbrun premenstruell leukoré. Patologi utvecklas efter abort eller komplicerad arbetskraft.

Vid endometrit, åtföljs vit leukocé av sådana tecken:

 • Obehaglig lukt av menstruationsblödning;
 • Konstant smärta i nedre del av buken som strålar till korsbenet eller korsryggen;
 • Ökad svettning;
 • Komprimering och utvidgning av livmodern, som bestäms genom en gynekologisk undersökning;
 • Apatisk stämning;
 • Trötthet (särskilt i början av menstruationen).

En annan orsak till upptäckt av brunt urladdning är könsinfektioner (gonorré, klamydia, könsytor, etc.) och bäckeninflammatoriska processer.

Brun leukocé före menstruation med tumörneoplasmer

Premenstrual brun urladdning kan uppstå på grund av endometrial hyperplasi. Denna patologi utvecklas efter en allvarlig psykomotisk chock, allvarlig fysisk ansträngning och som ett resultat av hormonella störningar..

Brun urladdning med hyperplasi åtföljs av oregelbunden menstruationsfunktion, utseendet på smetande vita i mitten av cykeln och krampande smärta i bäckenet.

En annan patologi av tumörkaraktär, som manifesteras av premenstrual brun urladdning - livmoderfibrer. Maligna neoplasmer i reproduktionsorganen leder till uppkomsten av svart och mörkbrunt vaginal urladdning.

Andra faktorer för utseendet på premenstrual brun urladdning

Den vanligaste orsaken till brun leukocé är användningen av hormonell preventivmedel, vilket leder till en omstrukturering av den hormonella bakgrunden. Utseendet på brun urladdning är en konsekvens av kroppens anpassning till nya förändringar. Leukorré som orsakas av hormonella medel försvinner normalt efter 3 månader. I ett annat fall krävs samråd med en läkare som väljer ett säkrare preventivmedel.

Förutom hormonella preventivmedel kan en intrauterin enhet leda till att brunvit ser ut. Hormoner i sin sammansättning påverkar cyklens regelbundenhet och sekretens skugga. Dessutom kan en daub före menstruation observeras i början av klimakteriet eller i perimenopaus.

Kan brun urladdning före menstruation vara ett tecken på graviditet?

Omedelbart efter befruktningen förändrar vaginal urladdning färg och konsistens. Leucorrhoea börjar bli brun.

Brun urladdning är ett tecken på implantationsblödning som inträffar 12 dagar efter befruktningen, när fosterägget fäster vid livmodern. Embryonets aktivitet väcker en ökning i slemvolymen, det blir krämig och kan ha en gulaktig eller ljusbrun färgton.

Implantationsblödning inträffar på dagarna av den påstådda menstruationen, så många kvinnor förvirrar dem. Skillnaden mellan dem är emellertid betydande. När embryot implanteras i livmodern observeras ljusfärgade, icke-rikliga utsöndringar om befruktning har inträffat. Och när vaginal urladdning liknar menstruationsblödning, måste du se en läkare. Förekomsten av sådan leukocé kan vara ett tecken på ett hot om missfall, felaktig fästning av embryot, en död eller ektopisk graviditet och andra avvikelser.

Vad man ska göra om premenstrual urladdning visas

Om vita vita dök upp några dagar före menstruationen och gick i fullständig blödning, kräver detta fenomen inte speciell terapi. Om utflödet har en obehaglig lukt eller åtföljs av smärtsamma upplevelser, kontakta en gynekolog.

Innan han väljer en behandling föreskriver läkaren en omfattande undersökning, som kommer att avgöra orsaken och arten av vaginal urladdning. Efter att ha studerat resultaten kommer gynekologen att utveckla en taktik för terapeutisk effekt. För behandling av infektiösa patologier förskrivs antimikrobiella läkemedel (douching-lösningar, vaginala salvor, suppositorier). Urogenital inflammation behandlas med antiinflammatoriska piller och suppositorier. Hormonala läkemedel föreskrivna för att återställa reproduktionsfunktionen.

Handlingen i sådana fall är farlig av utvecklingen av infertilitet, bildandet av tumörer och efterföljande avlägsnande av de drabbade organen. Tidig diagnos gör att de prekliniska stadierna kan upptäcka sjukdomen och vidta lämpliga åtgärder.

Video: Brun daub före menstruation

Uppmärksamhet! Den här artikeln är endast avsedd för informationssyfte och är under inga omständigheter vetenskapligt material eller medicinsk rådgivning och kan inte fungera som ersättning för konsultation med en professionell läkare. För diagnos, diagnos och behandling, kontakta en kvalificerad läkare!

Brun vaginal urladdning hos kvinnor

Utsläpp från kvinnliga könsorgan är ett ganska fysiologiskt fenomen om de är färglösa, har ingen lukt och föroreningar. Brun urladdning kan fungera som en obehaglig signal, som kan visas i olika perioder - före och efter kritiska dagar, under graviditet, efter sexuellt samlag, och så vidare. Men även en brunaktig ton av ansvarsfrihet hos kvinnor kan vara normen. Vad är orsakerna till sådana fenomen och vad man ska leta efter ?

Markeringsfärg

Tilldelningar kan ha olika nyanser: från ljusbrun till mörk och mättad. Detta kan indirekt identifiera orsaken till deras förekomst..

Ljusbrun urladdning är resultatet av bakteriell vaginos, en sexuellt överförd infektion, mikrotrauma i livmoderhalsen.

Mörkbrunt urladdning indikerar som regel närvaron av koagulerat blod i urladdningen. Blod kan ha en vaginal, cervikal eller livmoder utseende.

I vilka situationer som kan uppstå?

Brunt urladdning i form av smetmärken kan förekomma hos en tonåring före puberteten, vid tidpunkten för kritiska dagar, vid reproduktionsåldern och med klimakteriet. De har alla olika orsaker..

Foton av bruna sekret med olika konsistens och natur presenteras nedan:

Orsaker till brunt urladdning

Den bruna nyansen av sekretion indikerar alltid att de har koagulerat blod. Färgintensiteten beror på dess volym och slemets konsistens. Flytande vita, som regel, kan vara ljusbruna, nästan rosa. Täta utsöndringar som innehåller stillestående blod eller koagel kan vara mörkbruna.

Orsakerna till spotting kan vara:

 • Fysiologiska processer som är förknippade med en kränkning av blodkärlen (dessa inkluderar kritiska dagar, ägglossning, införandet av ett befruktat ägg i endometriet och rengöring av livmodern efter förlossningen);
 • Störningar av hormonell natur i kroppen, vilket leder till patologier i menstruationscykeln;
 • Brott mot epitelmembranen i könsorganen under abort, gynekologiska procedurer, sexuell kontakt;
 • Åldersrelaterade förändringar i strukturen i vaginalslemhinnan;
 • Brott mot ytskiktet på livmoderhalsen och vagina på grund av inflammation;
 • Processer i livmodern och äggstockarna som leder till felaktig utveckling av deras material och blodkärl;
 • Traumatiska lesioner i könsorganen;
 • Urinblåsan inflammation.

Normalt urladdning

Normalt är brun urladdning inte riklig, har inte en obehaglig arom och enhetlig struktur. En sådan urladdning kan förekomma med användning av hormonell preventivmedel, med mindre skador på vaginala kapillärerna under douching, undersökning av en läkare, i vissa fall även efter våldsam sexuell kontakt, samt i början och slutet av menstruationsdagar, under ägglossning och fixering av ett fosterägg i livmodern.

Brunaktiga vita kan också uppstå efter nervös stress, fysisk trötthet.

Patologisk urladdning

Kan vara rikligt eller prickande, med tanke på den typ av patologisk störning. Den har en obehaglig arom, inkluderar blodproppar av mörkt färgat blod eller partiklar av död vävnad, kan inkludera pus, skum, klumpar. Ofta kan växlas med ljusa blödningar.

Ett tydligt symptom på en kränkning är uppträdandet av fläckar på varje dag i menstruationscykeln, om de åtföljs av smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen, liksom andra menstruationspatologier, de diagnostiserar infertilitet.

Förekomsten av blodiga vita under klimakteriet indikerar en kränkning. Ett symptom på betydande sjukdom kan vara den regelbundna förekomsten av fläckar efter sexuellt samlag. Patologiska är bruna urladdningar, som åtföljs av klåda och sveda i könsorganen, ofta urinering, en ökning av kroppens temperatur.

Sjukdomar och störningar när blodig vit uppstår

 • Ektopisk graviditet.

Detta är ett farligt tillstånd när fosterägget inte fäster sig i livmoderhålet, utan utanför det (ofta i äggledaren, sällan i livmoderhalsen). Orsakerna till detta kan vara inflammatoriska processer i hängorna, bildandet av vidhäftningar och tumörer i livmoderhålet. Överträdelse av vävnader i området för fästning av ägg leder till utseendet på smutsig mörkbrun urladdning. De är förknippade med ett brott i embryoskalet, dess avslag, "tubal abort." Ett av de mest riskfyllda alternativen är ett brott i äggledaren vid 6-8 veckor.

 • Erosion, dysplasi i livmodern.

Sjukdomar är förknippade med förändringar i strukturen i livmoderns halsbenet epitel, som går in i slidan, sår i ytan och störningar i små kärl.

 • Kolpit, cervicit.

Den inflammatoriska processen i slidan och livmoderhalsen. Tunnning och atrofi av slemhinnorna, bildandet av blödande sprickor på dem, äger rum. Patologier av mikroflora leder till att svampar (candidiasis) börjar utvecklas, penetrering av sexuellt överförda sjukdomar orsakande agenser i könsorganen förbättras. Bruna sekret har en obehaglig lukt, en ovanlig konsistens.

Inflammation i livmodern är orsaken till att purulent brunaktig utflöde kommer i stället för normala kritiska dagar. Smärta i nedre del av buken visas, troligen en ökning av kroppstemperaturen. Kronisk kurs orsakar sen infertilitet.

 • Endometrial hyperplasi, endometrios.

Patogen proliferation av endometrium leder till olika störningar i menstruationscykeln, uppkomsten av fläckbrunt urladdning efter menstruation, såväl som mellan cykler.

Deras bildning är ett av tecken på endometrial hyperplasi. Polypper är rundade utväxt i basalskiktet. Ofta är de hos kvinnor under klimakteriet.

 • Cystor på äggstockarna.

Symtomen beror på typen och ursprunget för sådana neoplasmer. Smetning av brunt utsläpp kan förekomma med en sakrum före och efter menstruationsdagarna. Detta ökar varaktigheten och den totala mängden blodförlust. Blodproppar kan förekomma.

Symtomen beror på deras plats och volym. Utsläpp med en blandning av blod inträffar när tumörerna har blivit ganska stora, vilket komplicerar diagnosen av sådana sjukdomar.

Brun urladdning efter menstruation

En signal från en kvinnas kropp om den nya överträdelsen betraktas som ansvarsfrihet, som uppstod några dagar efter de kritiska dagarna. I det här alternativet måste en kvinna konsultera en läkare för att fastställa orsakerna till urladdningen och vid behov välja den terapi som krävs för kvinnan.

Vad betyder det här? Sådana sekretioner kan visas av följande skäl:

 • Utdragen endometrit;
 • endometrios;
 • Betydande slemhinneskador;
 • Uterin hyperplasi;
 • Sexuellt överförda sjukdomar och andra infektioner;
 • polyper;
 • Ektopisk graviditet.

Som regel kan en kvinna förutom bruna sekret, som är farligt för kvinnors hälsa, känna andra ohälsosamma symptom. Det kan vara dragande och skarp smärta i nedre del av buken, i korsryggen. Dessutom finns det en minskning i styrka, humör, ovilja att ha samlag etc..

Den mest rimliga lösningen som kan tas i en sådan situation är att omedelbart kontakta en specialist. Kanske är allt inte så farligt, utan bara ett normalt alternativ, men ett annat resultat är troligt. Och i det här fallet kan en läkare i tid inte bara vara ett undantag från betydande hälsoproblem utan också skydda ditt liv.

Ljusbrun urladdning: om de varar mer än 3 dagar och har en obehaglig lukt, anses detta ofta vara ett symptom på kronisk endometrit - en infektiös och inflammatorisk sjukdom i livmodern, som i de flesta situationer uppstår på grund av svår förlossning eller abort.

Riklig, mörkbrun urladdning: urladdning av en liknande färg kan bli ett symptom på hyperplasi eller livmoderslutdom. Ofta inträffar en sådan urladdning med submukösa (lokaliserade direkt under slemhinnan) endometrioida noder i livmoderväggen. Förutom blödning anses huvudtecknet på endometrios vara svår smärta i nedre del av buken..

Fläckbrunt utsläpp kan observeras efter menstruationens slut, om en kvinna har minskat blodkoagulation, en svag ton i livmodern eller om en kvinna var alltför aktiv under de senaste dagarna av menstruationen. Om en sådan urladdning sker inom 1-2 dagar - innebär detta ingen fara. Om de varar mer än 2 dagar har de också obehagliga smärta i nedre del av buken, då kan sjukdomarna i könsorganet bli orsakerna.

I vissa fall kan en sådan utsläpp av en brunaktig nyans uppträda efter undersökning av en gynekolog eller efter sexuell kontakt, om det finns erosion i livmoderhalsen och slemhinnan skadas. Ett liknande tillstånd bör också behandlas av en specialist..

Brun urladdning i mitten av cykeln

Om brun fläckning dök upp i mitten av menstruationscykeln, måste du först vara uppmärksam på deras kvantitet och natur. Värdet har en höjdfärg:

 1. Mörk urladdning inträffar ofta när en kvinna precis börjar använda p-piller (det sker en kraftig förändring av hormonhalterna).
 2. Ljusbrun urladdning kan inträffa inte bara när man tar hormonella preventivmedel, utan också som ett resultat av uppkomsten av störningar i könsdelarna hos en kvinna. I en sådan situation ger spår av oxiderat blod från skadade små kärl en nyans till utsöndringarna.
 3. Rödbrun urladdning inträffar på grund av bildandet av mikrokrackor på vaginalväggarna med otillräcklig bildning av skyddande slem under sexuell kontakt. En liknande situation förefaller, till exempel, under de första sexuella handlingarna, under berövande av oskuld. Ofta stöter en kvinna på ett sådant symptom redan i början av klimakteriet.

Normalt brunt urladdning i mitten av cykeln

Normen beaktas när en kvinna utvecklar en svagt färgad fläck av en brunbrun nyans strax före eller omedelbart efter menstruationen. I mitten av cykeln är de bruna utsläppen naturliga om de är obetydliga och har ingen obehaglig lukt. Anledningen kan vara fysiologiska processer i kroppen.

När follikeln brister och det mogna ägget kommer in kan en obetydlig mängd blod lämna, som efter oxidation från luften får en brunaktig nyans. Detta görs vanligtvis den 14: e dagen från början av menstruationen..

 • Fästning av ägg på livmoderväggen.

Under perioden med embryointroduktion i endometrium kan obetydlig skada på endometrialkärlen uppstå. Droppar av koagulerat blod kan fläcka slemet som släpps. Under denna period kan en kvinna känna svag smärta i nedre del av buken.

 • Kortvarig missfall.

Om embryot av vissa skäl lossnar från endometriet, inträffar en liten blödning. Den får en rödbrun färg, varar 1-2 dagar och får sedan den vanliga menstruationsfärgen. Dessutom vet en kvinna ofta inte ens att hon var gravid och hade missfall.

 • Puberteten.

De första menstruationscyklerna hos tonårsflickor börjar vanligtvis med avvikelser, cykeln etableras efter cirka 1,5-2 år. Tills hormonella processer är helt reglerade, kan brunaktiga vita fläckar uppträda mellan menstruationen.

 • Under klimakteriet.

Menstruation med klimakteriet kan också bli oregelbunden, eftersom det finns en försvagning av äggstocksfunktionen. Mellan menstruationscyklerna och i stället för dem inträffar ofta knappt rödbrun urladdning.

Notera! I närvaro av ett sådant tecken är det viktigt att inte missa en betydande sjukdom (inflammation, tumörbildning).

Patologisk urladdning i mitten av cykeln

Patologisk urladdning inkluderar sådana som förutom en brun nyans har andra ovanliga symtom. I denna utföringsform anses genombrott mellan menstruationsutsläpp uterus vara ett av tecknen på sjukdomar i livmodern eller bilagorna.

Du måste kontakta en specialist på följande sätt:

 1. Brun urladdning med en obehaglig lukt uppstår mellan menstruationscykler, medan kvinnan inte använder hormonell preventivmedel.
 2. Det finns smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen. Du känner torrhet i slidan, irritationen, bränningen och kroppstemperaturen stiger. Sexuellt samlag ger smärta.
 3. Utsläppet har en ovanlig karaktär (varar flera dagar, inkluderar blodproppar av kakat blod, förekommer regelbundet mellan perioder, är rikligt).

Experter rekommenderar vid tvivel om förutsättningarna för brun urladdning som inträffar mellan kritiska dagar, omedelbart att utföra en gynekologisk undersökning, även om det inte finns några specifika symtom på sjukdom.

Brun urladdning före menstruation

Organen som utgör reproduktionssystemet anses vara en av de mest sårbara i den kvinnliga kroppen. Deras funktion kan påverkas av olika tillstånd som inte är relaterade till sjukdomar. Läkare identifierar några orsaker till brun urladdning före menstruation, som bestäms av fysiologiska processer:

 • Slutet på bildandet av organen i det reproduktiva systemet

Om flickans kritiska dagar började för inte så länge sedan, och cykeln ännu inte har stabiliserats, anser experter inte premenstruellt urladdning av en brun nyans som en patologi. Tilldelningarna är normala under sex månader till två år från den första menstruationsperioden och du bör inte oroa dig för det. Förekomsten av störningar i en kvinnas kropp är värt att överväga om en sådan urladdning är konstant och varar i 7-8 månader. I det här alternativet måste du omedelbart rådfråga en läkare för att identifiera den exakta diagnostiska slutsatsen.

 • Införandet av hormonell preventivmedel

Sådana medel påverkar den hormonella bakgrunden för hela organismen. Närvaron av ett karakteristiskt brunfärgat slem flera dagar före menstruationen är ett symptom på förekomsten av den önskade effekten på preventivmedel. Du måste oroa dig om en sådan ansvarsfrihet fortsätter i mer än tre månader. Ett sådant symptom kan indikera behovet av val av ett annat preventivmedel.

 • Användning av en intrauterin enhet

Principen för påverkan av denna metod påverkar inte bara sannolikheten för graviditet, utan också på utskottets skugga. Efter installationen av spiralen antar experter sannolikheten för urladdning av ljusbrun urladdning före kritiska dagar under flera cykler.

 • Ätstörning

Plötsliga hopp i kroppsvikt, sjukdomar (bulimi, anorexi), regelbunden styrketräning, som överstiger den tillåtna belastningen för kroppen, kan orsaka svängningar i menstruationscykeln och uppträdandet av fläckar. Du kan eliminera detta fenomen med hjälp av behandling. Konsultera en nutritionist för att göra detta.

Denna period kännetecknar början på omstruktureringen av reproduktionssystemet. Hela hormonella bakgrunden kan förändras. Förändringar i östrogenvolymer kan orsaka mörkbrunt och svart urladdning före den förväntade menstruationen. för att eliminera sådana fenomen kan en specialist förskriva hormoner till en kvinna.

Otillräcklig frisättning av smörjmedel eller en alltför aktiv sexuell handling kan leda till skador på ytan av slidan, livmoderhålan och labia. Detta fenomen kan orsaka frigöring av koagel av brun färg. De kan passera ett par dagar efter sexuell kontakt och behöver inte specialbehandling. Dessutom, efter sex, kan ett sådant symptom uppstå på grund av närvaron av uterus halserosion.

De viktigaste åtgärderna som syftar till att fastställa orsaken till urladdningen före menstruationen inkluderar:

 • Gynekologundersökning;
 • Tar en vaginal smet;
 • Ultraljudsförfarande;
 • Komplett blodantal och hormontest;
 • Histologi;
 • kolposkopi;
 • Biopsi;
 • Studien av ärftlighet.

Detta intervall av procedurer krävs för en bättre studie av grundorsaken till detta fenomen och valet av en effektiv terapi.

Brun urladdning under graviditeten

Brun urladdning under graviditeten - fläckar och blodiga är en kränkning. Normalt kan urladdning uppstå när embryot är fixerat på livmoderväggen, när endometrial integritet störs i de tidiga stadierna av 1-2 veckor av graviditeten. Dessutom kan fläckning uppstå under graviditeten i första trimestern de dagar då menstruationen var tänkt. För utsläpp av en brun skugga måste du konsultera en specialist eller ringa en ambulans.

Orsaker till brunt urladdning under graviditeten:

 • En otillräcklig nivå av hormonet progesteron, vilket orsakar avstötning av endometrium och utgör en risk för missfall.
 • Ektopisk graviditet;
 • Placental abruption, presentation.

Varje utsläpp av bruna nyanser under graviditeten vid ett senare datum medför risk för missfall eller för tidig födsel.

Om normal urladdning

Normal brun urladdning kan inte vara riklig och har inte en obehaglig arom, de är enhetliga i strukturen. Sådana sekret uppstår vid användning av hormonell preventivmedel, med en liten kränkning av kapillärernas integritet under douching, undersökning på en gynekologisk stol, i vissa situationer efter alltför aktivt samlag, såväl som i början och slutet av kritiska dagar, under ägglossning, och embryot är fixerat på livmoderväggen..

Brun vaginal urladdning kan också uppstå på grund av nervös stress, fysisk överarbetning.

Behandling

Om någon brun urladdning inträffar, kontakta en specialist. Först och främst är det nödvändigt att utesluta graviditet och hotet om missfall.

Om det inte finns någon graviditet krävs detektion och behandling av orsaken som orsakade utseendet på brunt urladdning.

Brun urladdning istället för menstruations orsakar brun

Brun urladdning - menstruation är en indikator på en kvinnas reproduktiva hälsa, olika avvikelser från normen i hennes kurs ger alltid oro.

Det är ganska naturligt att det klara könet börjar oroa sig när de har upptäckt brun urladdning istället för menstruation.

I den här artikeln kommer vi att besvara frågan om varför menstruationsflöde med en brun färg uppstår, är detta ett tecken på patologi och kräver detta tillstånd medicinsk ingripande.

Månadsvis normalt

Normalt varar menstruationen från 3 till 7 dagar, medan färgen på urladdningen är mörkröd eller mycket nära vinröd.

Denna färg orsakas av koagulerat blod från kärl som skadades under separationen av det inre slemskiktet i livmodern. Förutom blod inkluderar sekretionen slem producerat av livmoderhalsens körtlar och döda epitelceller.

Normalt menstruationsflöde, även när de är mörka i färg, har följande egenskaper:

 • enhetlig struktur (små koagler är tillåtna);
 • röd eller brun nyans;
 • mängden urladdning är minimal;
 • det finns ingen klåda och sveda i slidan;
 • det finns ingen konstig och obehaglig lukt;
 • kan starta ett par dagar före förordningen.
 • inte manifesteras i varje cykel.

Bland de mest troliga faktorerna för utseendet på en brun daub istället för menstruation eller den så kallade hypomenorréen, finns det en hormonell obalans, vilket kan provocera både kvinnan själv och yttre tillstånd.

Brown Highlight - Brown Secret

Menstruation av brun färg bör normalt inte ha en obehaglig lukt och blodproppar. Om en sådan utskrivning observeras varje månad är detta en allvarlig anledning att tänka på din hälsa och konsultera en läkare.

Om det upptäcks utsläpp av en brunaktig nyans eller urladdning i form av koaguleringar, betyder det att det finns vissa kränkningar i en kvinnas reproduktionssystem.

gnuggar

Den första dagen, när menstruationen gick, borde en kvinna få cirka 50 ml menstruationsflöde. På grund av störningar visas en daub och den föreskrivna mängden utsläpp kommer inte ut. Dessutom bör man uppmärksamma de symtom som följer reglerna:

 • smärta i huvudet och i könsområdet;
 • tyngd i bröstet;
 • smärta i ryggen;
 • illamående.

Om de listade symtomen förutom att upptäcka läckor som har en brun nyans, kan detta vara ett tecken på allvarliga avvikelser:

 • normal eller ektopisk graviditet;
 • dysfunktion i äggstockarna och hypofysen;
 • endometrial dysfunktion orsakad av operationer, inflammation eller tuberkulos i könsorganen;
 • felaktig preventivmedel;
 • könsskador;
 • stressande tillstånd;
 • kraftiga fluktuationer i vikt;
 • fysisk stress;
 • hormonella störningar orsakade av endokrina patologier.

Lean utsläpp

Hypomenorré kan vara primär och sekundär. I det första fallet börjar bruna perioder gå från den första dagen. Deras orsak är underutveckling av könsorganen och medfödda missbildningar i könsområdet.

Sekundära svaga perioder med en brun färg tills en viss punkt inte stör en kvinna, men kan börja endast om det finns störningar i kvinnans kroppsaktivitet.

I detta fall skiljs följande orsaker till hypomenorré:

 • ärftlighet;
 • infektioner i könsorganen;
 • godartade och maligna tumörer;
 • hormonell brist på grund av vitaminbrist, omlokalisering, klimatförändringar och andra skäl.

Den första dagen av cykeln

Vissa kvinnor har ingen aning om varför menstruationen på första dagen börjar med brun urladdning. Experter säger att detta är ganska normalt, men bara om färgen och konsistensen på urladdningen under de närmaste dagarna återgår till det normala..

Om brun urladdning är i början av menstruationen, alla 3-7 dagar och slutar med brun urladdning, är detta en signal om att den kvinnliga kroppen behöver hjälp av en läkare som kan avgöra orsaken till sådana avvikelser.

Lukt

Normalt har menstruationen en metallisk sur lukt och en rödaktig nyans. Mot slutet av menstruationen släpps mindre och mindre vätska, och dess färg blir gradvis mörkare, så det är naturligt att vågen blir daub i slutet av förordningen, men den bör gå mer än 1-2 dagar. Om denna salva har en skarp frisk lukt, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Bruna utsläpp - naturliga orsaker

I vissa perioder i en kvinnas liv är utsöndringen av brun hemlighet istället för menstruation normal. Vi kommer att överväga vart och ett av dessa fall mer detaljerat.

Övergående cykel

Efter att flickans första menstruation började i åldern 12-13 år stabiliseras hormoncykeln ytterligare 1,5-2 år.

Denna process åtföljs av oregelbunden menstruation, liksom fluktuationer i konsistensen och färgen på den månatliga urladdningen.

Eftersom äggstockarna ännu inte har mognat fullt ut i denna ålder kommer nivån på könshormoner att variera, vilket innebär att det är ganska naturligt att under flera år efter menarchen kommer en brun daub att visas i stället för att reglera.

Efter två år bör cykeln normaliseras, om detta inte skedde krävs specialistrådgivning.

Graviditet

I början av graviditeten kan utsmetning av brun färg uppträda under implantation av ägg till det inre skiktet i livmodern.

Fästningen av zygoten åtföljs av trauma till de små kärlen i endometrium, som är källan till en liten blödning mot bakgrunden av sekretionen utsöndrad från slidan.

Närvaron av graviditet kan bekräfta ett speciellt test. Om testet är positivt, och den bruna dauben inte slutar gå, betyder det att det i kvinnans kropp finns en otillräcklig nivå av progesteron, vilket är nödvändigt för att fostret ska bära full.

I denna situation kan en daub signalera hotet om spontan abort, för att undvika detta måste du donera blod till hormoner och genomgå behandling.

Efter födseln, amning

Efter barnets födelse och efter amning avslutas kvinnans kropp gradvis till den nya hormonella bakgrunden, menstruationscykeln normaliseras också bara efter några månader.

Det är naturligt att under anpassningsperioden kan en smetande brun hemlighet uppträda istället för menstruation. Om en sådan urladdning sker i varje cykel och åtföljs av smärta och en obehaglig lukt, bör du definitivt rådfråga en gynekolog.

Klimax

När en kvinna går in i premenapaus kan hon uppleva avbrott i menstruationscykeln i 2-3 år.

Nivån av könshormoner minskar, ägglossningen förekommer inte redan i varje cykel, så intensiteten av menstruationsflödet varierar från cykel till cykel. Ju närmare klimakteriet, desto fattigare är perioden.

Med tiden börjar de se ut som en brun daub och försvinner sedan helt.

Brun urladdning - patologiska orsaker

Om menstruationsflödet blir knappt och utstryk, tror kvinnor i reproduktionsåldern ofta att de har blivit gravida.

Men om perioderna inte går som vanligt, men de smetas ut och testet är negativt, betyder det att det finns andra skäl till den onormala urladdningen. Oftast är gynekologiska patologier, infektioner och hormonella störningar skylden, särskilt om en brun daub åtföljs av smärta i nedre del av buken, feber och andra obehagliga symtom.

Hormonella störningar

Hormonella störningar i en kvinnas kropp påverkar direkt menstruationens natur. Om progesteron inte är tillräckligt, kan endometriet inte helt bildas, på grund av att dess normala avstötning inte inträffar, därför, istället för regula, finns det en brun daub.

Med brist på östrogen startar inte endometrial avstötningsmekanism helt, vilket också leder till utsöndring av mörka smutsutsöndringar. Hormonella obalanser kan bero på stress, dålig näring, felaktiga dagliga rutiner och endokrina sjukdomar..

Ektopisk graviditet

Om en kvinna genomgick ett graviditetstest, och han visade ett positivt resultat, men vid den tidpunkt då hon hade sin period före sin graviditet, nu är det brunt utsläpp av en smutsig karaktär, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Orsaken till brun daub kan vara en ektopisk graviditet, nämligen för att embryot inte är fäst i livmodern utan i rören. Detta är ett farligt tillstånd för en kvinnas hälsa, det kan elimineras endast med hjälp av kirurgiska ingrepp och det måste göras så snart som möjligt för att förhindra att äggledaren brister.

infektioner

Om en fläckbrun hemlighet utsöndras istället för reglering på grund av ett fel i äggstockarna, kan detta orsakas av infektioner och inflammatoriska processer i reproduktionssystemet..

Bland latenta infektioner orsakar Trichomonas, gonococci, gardnerella, genital herpesvirus, etc. sådana symtom. Inflammation kan börja på grund av patologisk tillväxt av mikroflora, svampar, streptokocker och stafylokocker.

Kirurgi

Om det i stället för menstruation finns en brun daub, kan detta vara resultatet av aborter, kejsarsnitt, delvis avlägsnande av könsorganen och andra kirurgiska ingrepp som orsakar hormonell obalans i kvinnans kropp.

Om operationerna gick utan komplikationer, kan bara de första reglerna ha en förändrad karaktär, nästa cykel bör gå igenom normalt.

Oncology

I de första stadierna utvecklas tumörer i reproduktionssystemet asymptomatiskt. Att fastställa deras närvaro genom patientens välbefinnande är ganska svårt, bara med en ökning av en kvinnas utbildning börjar menstruationsförseningar, som ersätts av riklig utflöde, där brunt blod kan innehålla pusföroreningar.

I de avancerade stadierna av cancer kan magen skada, drar nedre delen av ryggen och låret.

Plötsliga viktförändringar

Om du kombinerar fasta med intensiv fysisk ansträngning, kommer istället för den vanliga menstruationen att gå en brun fläckhemmelighet. Denna kränkning orsakar vitaminbrist och järnbrist i kroppen..

En kraftig ökning av vikten fungerar också på samma sätt, vilket också kan orsaka brun daub..

Bruna utsläpp - Effekt av droger

Menstruationsbruna färg kan orsakas inte bara av hormonbaserade läkemedel, utan också av vissa andra grupper av läkemedel. Mörk daub istället för regula kan förekomma efter beredningar av följande sorter:

 • antibiotika. Efter långvarig användning av antibakteriella medel förändras den vaginala mikrofloran, vilket negativt påverkar livmoderns arbete och dess bifogningar, och obetydlig brun urladdning visas i form av en daub. De kan orsaka en avmattning i äggmognadsprocessen.
 • antiulceringsläkemedel. Dessa läkemedel blir nästan alltid orsaken till menstruations oregelbundenheter, de ändrar cykelns varaktighet och orsakar uppkomsten av en mörk daub även under perioden mellan menstruationen;
 • hemostatiska läkemedel. Dessa läkemedel föreskrivs för att stoppa blödning från livmodern och tung menstruation. Om du bryter med doseringen eller inte följer receptet, kan du provocera daub istället för kritiska dagar eller amenorré;
 • antidepressiva medel. Att ta läkemedel i denna grupp indikeras under för tunga perioder, men förlängd behandling kan leda till en försening på 3-4 dagar, och i stället för kritiska dagar börjar en brun daub.

Det är stor sannolikhet för onormal menstruation hos kvinnor som dricker diuretika, psykotropa och steroider..

Hormonala läkemedel och födelsekontroll

Hormoner är grunden för moderna orala preventivmedel, så den kvinnliga kroppen vänjer sig till varje läkemedel ett tag.

Brun urladdning under menstruationen under anpassningsperioden till en ny typ av preventivmedel under flera månader är en variant av normen. Om dauben fortsätter i mer än tre till fyra cykler, bör du definitivt konsultera en gynekolog.

Det kan finnas följande orsaker till brun fläckning när man använder oral preventivmedel:

 • otillräcklig dosering av hormoner;
 • avvikelse från instruktionerna;
 • tidigt intag av tabletter;
 • individuell intolerans mot läkemedlet och dess komponenter;
 • dåliga vanor och sjukdomar.

Mycket ofta uppstår hormonella funktionsfel hos kvinnor som använder nödprevention (Agest, Postinor, Escapel). Vanligtvis återställs hormonbalansen vid nästa cykel, det viktigaste är att inte använda sådana piller för ofta.

Efter installation av den intrauterina anordningen kan en brun daub frisläppas under anpassningsperioden, såväl som vid felaktig installation eller avvisning av preventivmedel från kroppen.

Av dessa skäl bör användningen av denna preventivmetod ske under strikt övervakning av en läkare..

Fel livsstil

Följande faktorer kan förändra menstruationsflödets natur:

 • rökning;
 • alkoholmissbruk;
 • förgiftning av kroppen med skadliga ämnen;
 • farligt arbete;
 • överdriven träning.

Vid långvarig exponering för dessa faktorer kan till en början observeras en liten fördröjning under kritiska dagar, men mot bakgrund av en försämring av välbefinnandet och en minskning av immuniteten kan smetning börja i stället för menstruation. I det här fallet kan bara ett fullständigt avslag på dåliga vanor och en förändring i livsstil klara problemet.

Klimatförändring

En daub kan ersätta regelbundna menstruationsblödningar även efter ett rutinmässigt drag. Mer påtagliga förändringar i kvinnans kropp inträffar när klimatzoner ändras. Om en sådan fläckning varar mer än en vecka och samtidigt din hälsa förvärras avsevärt, bör du definitivt kontakta en medicinsk institution.

Näring

En obalanserad, magra diet mättar inte kroppen med de vitaminer och mineraler som krävs för den, som ett resultat av vilket menstruationsflödet kan försenas under tillräckligt lång tid.

Om en kvinna ökar eller går ner i vikt dramatiskt kan menstruationen försvinna helt. Om de kritiska dagarna försenas med 2-3 dagar, och en knapp brun daub utsöndras, indikerar detta brist på järn i kroppen. Brist på detta spårelement leder till mörkare färg i menstruationsblodet.

Stress och överspänning

Överdriven stress och nervchocker orsakar problem i centrala nervsystemet, som är ansvarig för menstruationscyklens regelbundenhet. Dessa faktorer kan utlösa en helt annan reaktion hos kvinnor..

Om vissa har en brun fläck, i stället för kritiska dagar, på bakgrund av stress, kan andra börja få livmodersblödning. Om det inte finns andra symtom, som smärta och allmän svaghet, bör du inte oroa dig för detta, efter att du har blivit av med stress och överbelastning, kommer cykeln att normaliseras.

Symtom på patologi

Ibland sker smetning av smutsig urladdning mot bakgrund av förseningar - detta kan vara ett tecken på hormonella störningar och allvarliga patologier. Brun daub istället för menstruation är typisk för följande problem med kvinnors hälsa:

 • inflammatoriska processer i reproduktions- och urinvägarnas organ;
 • könsinfektion;
 • godartade och maligna tumörer;
 • ektopisk graviditet;
 • missfall;
 • andra patologiska processer.

Om, i stället för kritiska dagar, en mörk daub tilldelas, bör du uppmärksamma de åtföljande symtomen:

 • smärta i nedre buken;
 • feber;
 • rodnad i de yttre könsorganen;
 • obehag under sex;
 • menstruationsförsening på mer än 10 dagar;
 • frånvaro av kritiska dagar i mer än 2 månader, etc..

För att fastställa den exakta orsaken till fläckning bör du söka hjälp från en läkare.

Brun markering - Fördjupning i färgton

Inte bara färgen och konsistensen på vätskan, som släpptes istället för menstruation, kan berätta om patologin i kroppen. För en mer exakt diagnos bör du till och med vara uppmärksam på utskottets skugga..

Ljusbrun

Ljusbrun urladdning istället för reglering kan tala om förekomsten av en inflammatorisk process i kroppen. För att mer korrekt fastställa orsaken och förskriva behandlingen bör du vara uppmärksam på förekomsten av ytterligare symtom:

 • klåda och sveda;
 • ritningar i nedre delen av ryggen och nedre delen av buken;
 • kramp under urinering;
 • temperaturökning;
 • smärta under intimitet;
 • föroreningar av pus och rikliga koagler i urladdningen;
 • mer än en månads försening i menstruationen.

Samma symptom, tillsammans med en daub, kan indikera förekomsten av en infektion i kroppen. En ljusbrun hemlighet kan orsakas av sådana sjukdomar som klamydia, gonorré, könsherpes och Trichomonas, ureaplasma och mycoplasma kan också provocera dem..

Mörkbrun

En långvarig frånvaro av kritiska dagar är nästan alltid ett tecken på störningar i reproduktionssystemet. Om menstruationen efter en fördröjning blev mörkbrun, och deras konsistens och skugga inte förändrades i cirka fyra dagar, kan detta indikera förekomsten av följande patologier:

 • inflammatoriska processer i livmoderslimhinnan;
 • erosion;
 • fokal tillväxt av endometrium;
 • endometrios.

Om ostliknande urladdning blandas med blodig kan candidiasis diagnostiseras.

Brun urladdning - Diagnos och behandling

Om brun urladdning visas istället för normal menstruation, bör du genast gå till gynekologen. För att bestämma orsaken till en sådan anomali kan läkaren, förutom en gynekologisk undersökning och smet på mikrofloraen, genomföra ett antal ytterligare studier:

 • Ultraljudsundersökning av bäckenorganen;
 • Ultraljudsundersökning av sköldkörteln;
 • allmänt blodprov och hormoner;
 • om läkaren misstänker förekomsten av cancer, kan han förskriva en CT-skanning och MRI.

Baserat på resultaten av undersökningen fastställs en noggrann diagnos, i vissa fall med menstruation av brun färg, kan en endokrinologkonsultation vara nödvändig. Om orsaken till störningen är stress och psykoterapeutiska störningar måste du besöka en psykoterapeut.

Först efter den exakta fastställandet av orsaken till den bruna dauben kan läkaren förskriva en adekvat behandling. Om det finns hormonella störningar, föreskrivs en kurs med läkemedel, vars intag bör kombineras med diet och livsstilsförändringar.

Brun urladdning - förebyggande

Den enda förebyggande åtgärden mot brun daub är systematiska gynekologiska undersökningar. Ofta är det inledande stadiet av inflammatoriska och infektionssjukdomar asymptomatisk, så du kan bara upptäcka dem vid regelbundna besök hos en gynekolog.

Brun urladdning hos kvinnor

Vaginal urladdning är en hemlighet som produceras av körtlarna i slidan och livmodern, kännetecknad av frånvaron av lukt, slemkonsistens och brist på färg (den vitaktiga färgen på hemligheten anses också som normen). Hemligheten innehåller slem som utsöndras av livmoderhalsen i livmoderhalsen, döda celler i livmoderhalsens kanal och vagina, bakterier som ger en sur miljö i slidan och utsöndrad utsöndring, vilket i vissa fall orsakar en sur lukt av utsöndringar. Mängden, konsistensen, färgen och lukten av vaginal sekret varierar i enlighet med cykeln, på grund av förändringar i hormonnivåer. Vaginal urladdning är en naturlig fysiologisk process av den kvinnliga kroppen. Normalt åtföljs inte vaginal urladdning av obehagliga känslor: klåda, brännande, torr vagina och irritation i de yttre könsorganen. Förvärvet av utsöndringar av en okarakteristisk färg, lukt, konsistens och uppkomsten av samtidigt symtom indikerar utvecklingen av patologiska processer i livmodern och vagina.

Arten av brunt urladdning

Brun urladdning är en naturlig utsöndring med föroreningar i blodet, vilket indikerar urladdningens patologiska natur. Blodigt periodiskt urladdning är normen för en frisk kvinna i reproduktiv ålder. Normalt varierar färgen på menstruationsflödet från ljust röd till mörk, beroende på närvaron av enzymer i den. Menstruationsblödning varar hos en frisk kvinna från 3 till 8 dagar. Utseendet på blodig urladdning (utsläpp av brunt nyans) i någon annan fas av cykeln är en avvikelse från normen. Brun utflöde förekommer hos 80% av kvinnorna. Beroende på orsakerna till okarakteristisk urladdning säger de en fysiologisk norm eller en patologisk störning.

Brun urladdning hos kvinnor: norm och patologi

Brun urladdning hos flickor i mitten av menstruationscykeln anses vara normal i fall:

 • Användning av olika hormonella preventivmedel (orala, intrauterina anordningar, plåster);
 • Möjliga skador på väggarna i slidan eller livmoderhalsen (med personlig hygien, aggressivt sexuellt samlag);
 • Vid det första samlaget;
 • I väntan på menstruationsblödning (i vissa fall förekommer brun urladdning några dagar före den påstådda menstruationen, vilket endast indikerar knappheten i menstruationsflödet, där blodet har tid att koagulera);
 • Efter avslutad menstruationsblödning i flera dagar.

Brunt urladdning hos flickor i dessa fall är en variant av normen på grund av hormonella förändringar, dock bör mängden utsläpp, deras konsistens och lukt också beaktas. Om urladdningen får en brun nyans, blir riklig, har en heterogen konsistens, kännetecknas av en obehaglig lukt, sker i sådana fall en patologisk process. Brun urladdning som förekommer under ägglossningen (vanligtvis under perioden 11 till 19 dagar av cykeln) betraktas också som en variant av normen. Utsläpp kan förekomma under äggimplantation och utflödet kan åtföljas av sömnadssömningar i nedre del av buken. En sådan urladdning är kortsiktig och smutsig. I det här fallet talar de om implantationsblödning..

Brun urladdning hos kvinnor är ett tecken på patologi i följande fall:

 • Utseendet på patologisk urladdning i mitten av cykeln, om en kvinna inte tar hormonella preventivmedel;
 • Brun utflöde i klimakteriet i frånvaro av normal menstruationsblödning på 1 år eller mer;
 • Regelbunden uppträdande av fläckar efter samlag;
 • Utsläpp åtföljda av smärta, klåda, brännande, feber.

För varje patologisk urladdning måste du rådfråga en läkare för att genomgå en fullständig undersökning, eftersom brun utflöde hos kvinnor är ett symptom på olika gynekologiska sjukdomar, som, om de inte behandlas korrekt, kan leda till infertilitet, utveckling av godartade och maligna neoplasmer..

Brun urladdning: orsakar i olika stadier av cykeln

Gynekologer delar bruna sekret, som i huvudsak är naturliga vaginala sekret med blodföroreningar, i följande typer:

 • Intermenstrual blödning;
 • Livmoderblödning.

Vid diagnos av brunt urladdning mellan menstruationer kan orsakerna vara:

 • Användning av hormoninnehållande mediciner som påverkar menstruationscykeln;
 • Mental chock (känslomässiga utbrott, chock, konstant stress);
 • Störningar i den hormonella bakgrunden hos olika etiologier;
 • Könsskador, vissa typer av gynekologiska procedurer;
 • Inflammatoriska processer, gynekologiska sjukdomar, könssjukdomar;
 • Spiral.

Att fastställa orsakerna till patologisk urladdning är nödvändig för utnämningen av effektiv terapi.

Vid diagnos av uterusbrunt urladdning kan orsakerna vara:

 • Tumörprocesser i livmodern och bilagor;
 • Patologiska processer av endometrium (endometritis, endometrios);
 • Cervikal erosion;
 • Cystiska massor i äggstockarna.

Brun urladdning efter menstruation: när man ska se en läkare

Brun urladdning efter menstruation är en variant av normen i följande fall:

 • Små fläckar, inte åtföljd av klåda, brännande;
 • Frånvaro av smärta, symptom på den inflammatoriska processen, feber;
 • Graden av urladdning minskar gradvis;
 • Varaktigheten för en sådan urladdning överstiger inte 3 dagar, och totalt med menstruationsblödningstiden varar menstruationen inte mer än 8 dagar.

Brun urladdning efter menstruation är ett kvarstående fenomen, avlägsnande av överskott av blod från livmodern. Tilldelningar får en brun nyans på grund av det faktum att i slutet av menstruationen ökar blodkoagulationen.

Om brun urladdning efter menstruationen visas några dagar efter det att menstruationsblödningen slutar helt, bör följande undersökningar utföras:

 • Graviditetstest, ultraljud för att utesluta en ektopisk graviditet, missfall;
 • Smetning, PCR-analys för närvaro av klamydia, ureaplasma, mycoplasma, gardnerella, CMV, herpesvirus.

Brun urladdning under graviditet: norm och patologi

Brun urladdning under graviditet anses vara en patologi. Normalt kan urladdning uppträda under implantation av ägget, när endometriumens integritet bryts under en period av 1-2 veckor. Fläckbrunt urladdning kan också förekomma under graviditeten i första trimestern på dagarna av den påstådda menstruationen. För eventuell brun urladdning, kontakta en läkare..

Orsaker till brunt urladdning under graviditeten:

 • Låga nivåer av progesteron, vilket provocerar endometrial avstötning och medför risken för missfall;
 • Ektopisk graviditet (rör);
 • Placental abruption, presentation.

Varje brun urladdning under graviditeten vid ett senare datum utgör en risk för missfall.

Video från YouTube om artikelns ämne:

Hittade du ett misstag i texten? Välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Som bevisats av bruna urladdningsproppar hos kvinnor och vilka undersökningar som är nödvändiga

Ett skrämmande symptom är frisläppandet av bruna sekret med koagler, beroende på förekomstperiod och andra egenskaper, detta fenomen observeras både vid absolut hälsa och vid gynekologiska sjukdomar....

Vilka är orsakerna till blodig vaginal urladdning?

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer....

Varför började menstruationen 2 veckor efter föregående?

Månadsvis 2 veckor efter föregåendeVad som bidrar till cykelstörningarIbland händer det att menstruationen har slutat och började igen efter två veckor....