Blekrosa urladdning

Blödning

Vaginal utsöndring är en blandning av slem, desquamated epitel och representanter för slemhinnans mikroflora. Vagina har inte en sfinkter och interagerar därför ständigt med miljön. Utsöndringar hos en frisk kvinna skyddar slemhinnan från att torka ut och utföra en skyddande funktion, vilket hindrar reproduktionen av bakterier som kommer in i slidan.

Normal leukocé provocerar inte obehagliga symtom, en kvinna märker helt enkelt inte dem. Mängd, färg och konsistens av vaginal utsöndring varierar beroende på dagen för menstruationscykeln, under puberteten och klimakteriet. Tänk på vilka typer av ansvarsfrihet hos kvinnor med ett foto.

Typer av vaginal urladdning

Det finns tre typer av utflöde från könsorganen hos kvinnor: patologiska, fysiologiska och menstruella. Normala vita är frånvarande hos flickor och förekommer vid puberteten, då den aktiva produktionen av östrogen i stora mängder börjar.

Slemhinnan i slidan och livmoderhalskanalen börjar producera slem, vars mängd varierar på olika dagar i menstruationscykeln, beroende på nivån på könshormoner. En viskös vätska tvättar könsdelarna, förbereder dem för framtida befruktning, skjuter ut cellerna i det deskvamerade epitelet.

Patologisk urladdning sker med könssjukdomar. De blir mer rikliga, har en konstig struktur och färg, putrefactive lukt. Patologi åtföljs av specifika symtom..

Vaginal utsöndring hos patienter med en inflammatorisk process i könsorganen innehåller ett ökat antal patogena mikroorganismer och leukocyter. Vagans surhet förändras mot bakgrund av dysbios. Normalt dominerar mjölksyrabakterier, vilket skapar en sur miljö. Med patologi blir pH i slemet alkaliskt på grund av aktiviteten hos patogener.

Menstruationsflödet inträffar 1 gång per månad i form av blödning, som varar från 3 till 5 dagar. Normalt bör menstruationen inte vara för riklig och inte för knapp. Blod har en specifik lukt, men det stöter inte. Om menstruationen luktar ruttna kött - är detta ett tecken på patologi.

Normalt urladdning

Normalt urladdning är annorlunda beroende på flickans ålder och hormonella bakgrund, liksom på menstruationsdagen.

En fullständig frånvaro av slem observeras hos unga flickor och hos kvinnor som har gått in i klimakteriet. Före puberteten och klimakteriet saknas östrogener som är ansvariga för att fukta könsdelarna. Om en kvinna i fertil ålder i det intima området är torr kan man misstänka hormonsvikt.

12-20 månader före menarchen har flickor leukocé med följande egenskaper:

 • klar eller vitaktig;
 • knapp;
 • har en svag sur lukt.

Efter början av menstruationen upprättas en menstruationscykel under hela året, så att fläckning kan uppstå mellan planerad blödning. Om de inte åtföljs av störande symtom, är de en variant av normen..

Hos flickor med en etablerad menstruationscykel förändras de vita beroende på cykeldagen:

 1. Den första fasen av cykeln åtföljs av magra vita. De är vattniga, homogena utan en uttalad lukt..
 2. Under ägglossningen, som inträffar runt mitten av cykeln, blir urladdningen riklig, viskös, liknande äggvita.
 3. Efter ägglossningen minskar mängden leukocé, de är krämiga, vitaktiga.

Om vaginalslem inte motsvarar cykeldagen är detta inte alltid en patologi. Så förändras leukocé när en sexpartner förändras, under graviditet, under sexuellt samlag och när man tar orala preventivmedel. Påverkar dem kan underkläder, ett sätt för intim hygien. I avsaknad av inflammation betraktas sådana manifestationer som normala..

Orala preventivmedel provocerar hormonella förändringar i kroppen, så att urladdningen blir knapp. Efter avbrytande av läkemedlet återgår leukocé till normalt.

Under graviditeten inträffar också hormonella förändringar, blodcirkulationen i bäckenorganen ökar och slemproduktionen ökar. Detta är en skyddande funktion, tack vare riklig leukocé, tvättas patogener snabbare och risken för fosterinfektion minimeras..

Utsläppet efter förlossningen förändras, först är de blodiga, sedan mörka i färg, rosa och gul. Detta tillstånd kallas lochia, blödning från livmodern efter moderkakan har kopplats bort. Färgen på slemet förändras från blodig till gul när såret läker, och så småningom blir leukocé normal..

När du byter din sexpartner vänjer du sig på mikrofloran, så att leukocé kan bli rikare. Om klåda uppstår till följd av sexuellt samlag och slemet luktar dåligt kan infektioner med könssjukdomar misstänkas. I detta fall rekommenderas kvinnan att konsultera en hudläkare.

De vita förändras med en individuell reaktion på de material som underkläder, kuddar och tamponger är gjorda till tvål och intima geler, spermicider. Således försöker slemhinnan att fördriva allergenet för att rensa sig själv. Därför är det nödvändigt att utesluta en allergisk reaktion.

Möjliga symtom på sjukdom

Patologisk leukocé uppträder med inflammatoriska sjukdomar i könsorganen. Föroreningar av pus, avfallsprodukter från patogena mikroorganismer förekommer i slemet, och som ett resultat förändras konsistensen, färgen och lukten..

Gula vita med en obehaglig lukt visas med könssjukdomar - gonorré, klamydia. Med trikomoniasis är de skummiga och rikliga. Purulent exsudat frisätts under inflammation i äggstockarna, livmodern och vagina.

Grönt slem är en konsekvens av den inflammatoriska processen i slidan orsakad av gonokocker. Med sådana vita måste du besöka en läkare så snart som möjligt.

Tjockt vitt slem med korn som liknar keso är ett tecken på candidal vaginit eller trast.

Brunvita förekommer med endometrios, liksom mot bakgrund av kronisk inflammation i slidan. Denna typ av utskrivning inträffar med slemhinneskador, till exempel under en undersökning av en gynekolog eller under ett våldsamt samlag.

Grått slem med lukten av fisk väcker bakteriell vaginos. Det är allmänt accepterat att vaginos bildas genom undertryckande av gynnsam mikroflora av villkorligt patogen gardnerella.

När börjar du oroa dig?

En förändring i färgen och lukten av leukocé indikerar inte alltid utvecklingen av en infektionssjukdom. I närvaro av ett antal oroande tecken rekommenderas att man snarast besöker en gynekolog:

 • klåda i könsområdet, särskilt i slidan;
 • rodnad i labia, de sväller;
 • utsöndringar torkar på huden och bildar skorpor;
 • flingor och klumpar förekommer i slemet;
 • smärta i nedre buken;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • under urinering, bränning i slidan;
 • under och efter sexuellt samlag är en kvinna skadad;
 • ett magsår bildat på huden eller slemhinnorna, ett utslag dök upp;
 • orolig för hög kroppstemperatur, frossa.

Sådana symtom kan indikera utvecklingen av vaginit eller en sexuellt överförd sjukdom..

Separat är det nödvändigt att lyfta fram fläckar som inte är förknippade med menstruation. De är en variant av normen vid mekaniskt trauma och under den första månaden när man tar orala preventivmedel. I andra fall är blodsmetning en anledning att undersökas..

Blodigt utflöde under graviditeten är ett patologiskt symptom som indikerar ett hot om missfall eller början av förlossning. När en gravid kvinnas blod behöver ligga ner och ringa ambulans.

Test och diagnostik

Till följd av leukocé kan inte ens den mest erfarna gynekologen ställa en korrekt diagnos. Infektionen kan blandas, den kan uppstå latent, därför är det obligatoriskt för diagnos av sexuella könssjukdomar:

 1. ELISA eller enzymimmunoanalys - upptäcker antikroppar mot infektioner i blodet;
 2. PCR-analys av en vattpinne från könsorganen - upptäcker spår av DNA av patogener i ett biologiskt prov;
 3. Mikroskopisk undersökning av utstryk och bakterios med antibiotikas mottaglighetstest.

Patologisk leukocé, i synnerhet purulent, kan vara ett tecken på en inflammatorisk process i livmodern och bilagorna. Därför genomför gynekologen en tvåårig undersökning (palpation) av könsorganen. Det inflammerade organet är smärtsamt, förstorat och strammat. För att bekräfta diagnosen hänvisas patienten för bäcken-ultraljud.

Vilken läkare du ska kontakta?

Om en kvinna har bytt vit måste hon kontakta en gynekolog. Läkare rekommenderar att man besöker en kvinnlig läkare var sjätte månad, eller snarast om något patologiskt symptom uppträder.

Det är inte nödvändigt att behandla själva urladdningen, det är nödvändigt att eliminera orsaken till deras utseende och de kommer att försvinna. Därför kommer terapi att bero på vilken sjukdom som utlöste uppkomsten av dåligt slem..

Med syfilis och gonoré kommer en kvinna att förskrivas antibiotika och vaginala suppositorier med antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Trikomoniasis, klamydia, gardnerellos provocerar de enklaste mikroorganismerna, så behandling utförs med hjälp av ett antiprotozoalt medel.

Könsherpes är en virussjukdom, den behandlas med antivirala läkemedel och immunmodulatorer. Trast orsakar en svamp, så den behandlas med svampdödande tabletter och suppositorier..

Inflammation av livmodern och bilagorna kräver komplex behandling, ett antibiotikum, ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt medel, kombinerade vaginala suppositorier föreskrivs. Avsluta behandlingen med fysioterapi och spa-semestrar.

Sjukdomar i de inre organen är särskilt farliga eftersom de provocerar bildandet av vidhäftningar och infertilitet. Behandlingen av endometritis och adnexit bör tas på allvar och utföras i tid..

När du behandlar orsakerna till patologisk leukocé är det nödvändigt att uppmärksamma din livsstil. Det är mycket viktigt att följa reglerna för personlig hygien, tvätta dig på morgonen och kvällen och byta underkläder. Menstruationsdynor ska bytas var tredje timme. Använd inte tvättdukar och handdukar med andra människor. Det rekommenderas att sluta leva sexuellt före behandlingen.

Om dessa regler följs dåligt kommer infektionen igen in i könsorganen efter en behandlingsperiod och ett återfall uppstår.

Komplikationer och konsekvenser om de inte behandlas

Den vanligaste komplikationen av en inflammatorisk sjukdom i slidan är övergången till infektionen till en kronisk form. Vid akut inflammation påverkar mikrober endast slemhinnan, men med tiden tränger de in i de djupare skikten. Symtomen försvinner eller uppvisar mycket svagt, men patogener fortsätter att skada kroppen.

Kronisk vaginit förvärrar ständigt, vilket orsakar en kvinna obehagliga sensationer under sex och torrhet i den intima zonen. Detta tillstånd försämrar livskvaliteten allvarligt och är svårt att behandla..

En infektion i slidan kan lätt komma in i livmodern genom livmoderhalskanalen. I detta fall inträffar endometrit - inflammation i endometrium. Endometritis är mycket farligt för en kvinnas reproduktiva hälsa, eftersom det skadar slemhinnan och bildar ärr på det. Som ett resultat blir fästning av embryot omöjligt, diagnostiserar infertilitet.

Om infektionen kommer in i äggstockarna och äggledarna bildas adnexit. Inflammation orsakar bildning av vidhäftningar i äggledarna och deras hindring. Som ett resultat kan ägget inte fysiskt komma in i livmodern och patienten blir infertil.

I särskilt allvarliga fall, om en kvinna på alla möjliga sätt ignorerar svår smärta, hög kroppstemperatur och inte botar inflammation i de inre organen, utvecklas en abscess eller suppuration, då peritonit (inflammation i bukhinnan) och dödsfall. Detta händer extremt sällan, eftersom smärtan blir outhärdlig och kvinnan går till läkaren. Men risken för att utveckla infertilitet bland sådana komplikationer är mycket hög, eftersom en abscess kan orsaka avlägsnande av livmodern eller äggstocken.

Slutsats

Vaginal urladdning finns normalt i alla kvinnor i fertil ålder och detta är ett bra tecken som indikerar reproduktionssystemets hälsa. Men om leukocé ändrar färg, lukt och åtföljs av obehagliga symtom, bör du definitivt rådfråga en gynekolog.

Patologier i de kvinnliga könsorganen måste behandlas omedelbart, annars kommer de nödvändigtvis att påverka kvinnors reproduktionsfunktion. Det är många gånger svårare att bota tubal hindring och dålig endometrium än en akut inflammatorisk process eller sexuellt överförd sjukdom.

Varför får kvinnor blodig urladdning, vad är det?

Senast uppdaterad - 6 augusti 2017 kl. 15:27

6 minuter att läsa

Det är ibland ganska svårt att skilja mellan de normala naturliga orsakerna till fläckar och källor orsakade av sjukdomar och störningar i det kvinnliga reproduktionssystemet som provocerar fläckar. Kan vara ljusa skarlakansrika och rikliga eller små ljusbruna.

Att avslöja sitt ursprung blir möjligt endast efter en noggrann diagnos och biopsi..

Gynekologer uppmärksammar också symtom som uppenbar klåda, brännande, smärta, rodnad eller allergiskt ödem..

Vad bör vara ansvarsfrihet hos en frisk kvinna

Normala indikatorer på det kvinnliga reproduktionssystemets hälsa är full utsläpp från slidan och livmodern. Varför de går och besöker regelbundet kan varje kvalificerad gynekolog förklara under mötena.

Slemhinnorna i de inre organen har sin egen skyddande mikroflora, vilket provocerar avlägsnande av transparent slem.

Orsaker till naturliga utsöndringar:

 1. mikroorganismer och epitelceller i slidan och livmodern;
 2. vaginal smörjning. Observeras efter samlag;
 3. cervikalkanalens skyddande funktion.

Det finns en annan typ - periodiskt blodigt menstruationsflöde. Traditionellt är blödning annorlunda för alla och har en individuell karaktär. Den dagliga mängden är från 5-6 gram och upp till 15-18 gram vätska. Varaktigheten överstiger inte 8 - 9 dagar. Resten av menstruationscykeln har en krämig eller tätare konsistens.

Efter menstruationen, de första 14 dagarna kan du upptäcka vitaktigt eller knappt synligt slem. Nästa period är ägglossning. Varar inte mer än 1-2 dagar. Volymen av slem ökar. Det bör inte ha en skarp obehaglig lukt och orsaka obehag.

Varför upptäcker

När patologiska processer eller avvikelser i de kvinnliga könsorganens arbete inträffar, oavsett menstruation och helt utan en naturlig anledning, finns det utsöndringar med blod. De kan gå på obestämd tid och det är omöjligt att förutsäga deras upphörande.

Varför visas blodutsöndringar, och vad är de:

 1. implantation. Observeras vid befruktningen. Just nu när fostret är fäst vid livmoderväggen. Kan hålla i flera dagar. Liten fläckning;
 2. fel graviditet. I början av graviditeten indikerar det ett missfall eller en ektopisk kurs i slutet - fläckar varnar för hotet om placentalabbrott, för tidig början av arbetet;
 3. kränkning av menstruationscykelns eller ägglossningens lopp;
 4. P-piller. Okontrollerat intag leder till blodiga blodproppar;
 5. spiral. Irriterar livmodern.

Andra källor till vaginal urladdning.

Vilka gynekologiska problem och sjukdomar kan vara:

 1. endometrios. Oaturlig tillväxt av det inre lagret av livmodersväggar;
 2. myom. En neoplasma av godartad karaktär i ett organs muskelskikt;
 3. polycystiskt äggstocksyndrom;
 4. cancertumörer i det kvinnliga reproduktionssystemet;
 5. endometrit. Den inflammatoriska processen i slemhinnan i livmoderns innerskikt;
 6. endometrial hyperplasi. Godartad spridning i livmoderns kropp;
 7. cervicit. Den inflammatoriska processen i slidan;
 8. kvinnliga reproduktionsorganinfektioner;
 9. hormonella störningar. Dålig blodkoagulation, ökad prolaktin, ökat kön och sköldkörtelhormoner.

Om blödningen inte har en menstruationskaraktär, inte är förknippad med en spiral- och hormonläkemedel, är en ytterligare undersökning nödvändig för förekomsten av patologier eller inflammatoriska processer i livmodern och vagina.

Vaginal urladdning av brunt hos kvinnor

Normen för utseendet på smutsiga bruna föroreningar i vaginalutflödet är perioden före den påstådda menstruationen eller efter den. Längden bör inte överstiga 2-3 dagar. Ibland kan du observera dessa tecken under ägglossningen..

Men varför är brunaktig urladdning konstant:

 1. början på sexuell aktivitet;
 2. installation av en spiral;
 3. ta preventivmedel;
 4. Sexuellt överförbara sjukdomar;
 5. könsskador;
 6. tumörneoplasmer;
 7. cystor. De har en hålighet. Innehåller vätska inuti;
 8. förändringar i endometrium, slemhinnan i livmoderns inre yta.

Långvarig stress, nervstörningar, förändringar i hormonnivåer är också orsaker till störningar i naturlig vaginal urladdning.

Tilldelningar under och efter graviditeten

Under barnets förlossning och före början av kvinnan är kvinnan under strikt kontroll av en kvalificerad gynekolog. Om det finns några tecken på en graviditetsstörning, ska du omedelbart informera din läkare..

Den största faran för den förväntade modernen, såväl som till sitt foster, kan vara brunt eller spotting spotting, som har sina skäl:

 • fästning av ägg till livmoderkroppen. Detta inträffar i de tidiga stadierna och utgör ingen fara för barnet. Anledning: mindre skador på blodkärlen;
 • progesteronbrist. Kan framkalla spontan abort, missfall eller för tidig födsel
 • ektopisk graviditet. Det observeras när det ofödda barnet utvecklas i äggledaren, vilket kommer att leda till brott och inre blödningar;
 • fryst frukt. Äggens död åtföljs av små smetproppar.

Under graviditet måste brun eller blodutflöde diagnostiseras och studeras. Blödning av postpartum bör vara riklig. Kan vara 6-8 veckor.

Vilken ansvarsfrihet bör vara efter förlossningen:

 1. de första 2-3 dagarna. Mängden frisatt vätska är 400 ml per dag. Färg - skarlakansrött, blodig med slem, blodproppar;
 2. efter 1 vecka. Blodig fläckning och brun;
 3. efter 5-6 veckor. Det sker en normalisering av den utsöndrade vätskan, bildandet av slem.

Störningar associerade med uppkomsten av pus, en obehaglig lukt eller smärta, feber, bör studeras.

Orsaker till fläckar efter sex

Med regelbunden blödning eller små blodproppar efter samlag, som åtföljs av smärta i nedre del av buken, i perineum och nedre delen av ryggen, akut hjälp från en gynekolog.

Orsaker till blödning efter sex kan vara allvarliga gynekologiska problem:

 1. vaginit. Hos kvinnor i reproduktiv ålder. Orsakat av bakterier och mikroorganismer som klamydia, hemophilus bacillus, stafylokock;
  cervicit. Uteruskanalinflammation;
 2. cervikal erosion. Fokala skador på orgelns slemväggar;
 3. skador eller cystor i äggstockarna;
 4. ägglossning. Äggets utgång från follikeln in i äggledaren för efterföljande befruktning;
 5. svampskador.

I sällsynta fall provocerar skador på blodkärl och väggar i slidan en brist på producerat smörjmedel eller användning av orgasmstimuleringsmedel, som dildos.

Utsläpp efter en abort

Kirurgisk avbrott av graviditet består i avlägsnande av fosterägget genom curettage eller mini-abort, vakuumsugning, i de tidiga stadierna. Efter kirurgisk abort varar blödningen upp till 10 dagar. Varierar från ljus skarlakansröd till brun daub. Med vakuumavlägsnande - cirka 3-5 dagar.

Om blödningen inte slutar efter en abort är konsekvenserna:

 • polyp. Godartad neoplasma på livmoderhalsen och på livmoderns yta;
 • endometrios. Förändring i strukturen i livmorväggens inre lager, dess överdrivna tillväxt bortom organet;
 • stafylokock, streptokock. Bakteriella könsskador.

Ytterligare undersökning, analys, provtagning och behandling.

Utsläpp efter erosion av erosion

Ulcerös skada på livmoderhalsslemhinnan - en vanlig gynekologisk sjukdom, liknar ett litet sår.

Erosion i livmoderhalsen bestäms vid undersökning av en gynekolog eller av karakteristiska tecken, som utflöde med blod:

 1. efter samlag;
 2. mellan perioder.

Orsakerna till dess uppträdande kan vara medfödda patologier, hormonella störningar, sexuellt överförda infektioner, konsekvenserna av kirurgiskt ingripande, om inte reglerna för intim hygien följs.

Beroende på livmoders förlopp och skada föreskrivs behandling:

 1. moxibustion. Det kan vara lite blodutflöde efter operationen i cirka 2-3 veckor. Efter läkning försvinner skurven och det finns inte för mycket blödning. Återhämtningstiden är från 1 till 3 veckor;
 2. frysning eller kryodestruktion. Det utförs med verkan av flytande kväve på lesionerna. Efter frysning av erosion i ungefär en månad har patienterna rikligt med blod.
 3. laserterapi. 7-10 dagar efter förfarandet kan det finnas små fläckar.

Behandlingsmetoden väljs beroende på kvinnans ålder och hennes gynekologiska sjukdomar, graden av vävnadsskada genom erosion.

Hur mycket och vad är urladdningen efter ett missfall

Ofta inträffar spontan abort i de tidiga stadierna av graviditeten, 5-6 veckor eller i sista trimestern. Lösning av fosterägget, morkakan börjar, livmoderhalsen öppnas, fostret kommer ut, kärlen skadas.

Som ett resultat börjar livmodersblödning:

 1. 7 dagar tidigt;
 2. 1-2 dagar efter proceduren, curettage, curettage.

Var noga med att observera på sjukhuset efter proceduren och undersöka gynekologen. För behandling föreskrivs hemostatiska läkemedel och antibiotika, orsaken till spontan abort studeras..

Utsläpp med en intrauterin enhet

Oroa dig inte om, efter att du installerat den intrauterina enheten, upptäcker fläckar. Vanligtvis fortsätter de att gå ungefär 5 dagar och kommer att observeras mellan menstruationen i cirka sex månader.

Akut eller dragande smärta i nedre del av buken och en ökning av blodflödet är en kränkning. I detta fall krävs en undersökning och konsultation av en läkare..

Varför finns det en riklig urladdning med blod efter installationen av spiralen:

 • felaktig procedur. Kärlskada, livmoderpunktion;
 • gynekologiska sjukdomar;
 • orala preventivmedel;
 • ektopisk graviditet;
 • livmodersblödning.

Du kan inte själv fastställa orsaken. Även vid undersökning kan gynekologen inte identifiera blödningskällan.

Det är nödvändigt att genomgå en fullständig diagnos och genomföra en serie relevanta analyser. Kanske accepterar kroppen inte materialet från vilket spiralen är gjord, och dess avslag sker.

Utsläpp med klimakteriet

Den period som börjar i livet för alla mogna kvinnor och kännetecknas av slutet av hennes reproduktiva funktion kallas klimakteriet. Denna process är gradvis och kan pågå från 1 år eller mer..

Menstrual urladdning blir liten och kan vara en gång var 2-4 månad tills de försvinner helt.

Om det förekommer ofta riklig fläckning under eller efter klimakteriet, är det nödvändigt att leta efter orsaken:

 1. ta hormonella läkemedel;
 2. bakteriell vaginit. En infektion provoseras av bakterier som gardnerella och anaeroba mikroorganismer;
 3. gonorré. Infektion med bakterier;
 4. chlamydia En sjukdom som överförs genom samlag. Källan är klamydia-mikroorganismer;
 5. trikomonasinfektion. Det orsakande medlet för en infektionssjukdom som överförs sexuellt är parasiten Trichomonas;
 6. endometrial hyperplasi;
 7. neoplasmer. Godartad tumör som myom, polyp i kroppen och livmoderhalsen.

Bristen på produktion av kvinnliga hormoner och skyddande smörjmedel leder till sexuella infektioner och inflammatoriska processer hos kvinnor med klimakteriet.

Var noga med att observeras av en gynekolog under denna period och ta hormonella läkemedel.

Vaginal urladdning hos kvinnor: normen och ett tecken på sjukdom

Vaginal urladdning är indelad i fysiologisk, normal för en viss ålder och stadium i menstruationscykeln, och patologisk, associerad med sjukdomen i könsorganen. Det är omöjligt att ställa en noggrann diagnos och föreskriva en behandlingskurs enligt ett enda symptom, men utseendet på en utskrivning som skiljer sig från normen ger ett tillfälle att kontakta en gynekolog och genomgå en undersökning.

Normalt urladdning består av en blandning av slem, död epitel och mikrobiella celler, utsöndring av bartholinkörtlar som ligger på släkten före slidan. De innehåller glykogen - ett näringsämne för fördelaktig mikroflora och mjölksyra - en viktig produkt av laktobaciller. Glykogeninnehållet är maximalt dagen för ägglossningen. Normalt finns det tydligt utsläpp eller vitaktig, i konsistens - slemhinnor, med små klumpar eller homogena, utan en obehaglig lukt, i volym upp till 4-5 ml per dag.

Rik vaginal urladdning är antingen knapp, men atypisk till karaktär eller lukt, kallat vitkalk. Leucorrhoea skapar en konstant känsla av fukt, brännande och klåda i perineum. Orsakerna till omfattande urladdning är inflammatoriska processer (kolpit, adnexit); infektionssjukdomar i urogenitala organ, ospecifika eller STD; tumörer eller skador i de inre könsorganen; allergiska reaktioner på latex, spermicidala smörjmedel, underkläder och hygienprodukter för intima områden.

Ursprunget finns vaginal urladdning, livmoder och tubal (vattnig, stor volym) och cervikal (tjock, liten).

Leukorré med pus är ett symptom på inflammation, blodig ofta förknippad med utvecklingen av en tumör; curdled eller påminner om vita flingor som är karakteristiska för trast; orange och grönaktig med en lugn lukt - för gardnerellos (bakteriell vaginos); skumning visas med trikomoniasis.

Leukorré kan uppträda efter långa kurser med preventivmedel, efter douch med antiseptika; med förstoppning och en statisk livsstil, vilket leder till stagnation av venöst blod i bäckenet. Väggväggsprolaps, genital mikrotrauma efter samlag, perineala tårar orsakar också leukocé.

Slemhinnor är normen

Den första slemhinnan observeras hos nyfödda flickor, utseendet på en hemlighet är förknippad med kvarvarande mängder moderhormoner. Efter 3-4 veckor försvinner urladdningen och dyker upp igen i åldern 8-11 år, när produktionen av egna östrogener ökar. Slem utsöndras periodvis, liknande rå äggvita eller risbuljong, sura av lukt, färg - vitt med en gulaktig färg.

Vidare i pubertetsperioden visas cyklisk vaginal urladdning. Cykelns början är den första menstruationsdagen; under den första halvan av cykeln och tills dess mitten, som sammanfaller med ägglossningen, blir det mindre urladdning. De är slemrika eller vattniga, homogena, eventuellt med små klumpar. I mitten av cykeln - slemhårig och riklig, viskös i konsistens, eventuellt beige eller brunaktig.

Efter ägglossningen är urladdningen geléliknande, liknande gelé. De ökar halten mjölksyra, som produceras av laktobaciller, och urladdningen får en sur lukt. Ökad surhet skyddar slemhinnan i slidan, under denna tidsperiod mer lös och sårbar för infektion. Innan menstruationen ökar mängden slemutsekretion igen.

Utsläppen under graviditeten är flytande och rikligt, vitaktig eller transparent. Före födelsen expanderar livmoderhalsen, och livmoderhalspluggen kommer ut i form av en ganska stor blodpropp av slem, eventuellt med en blandning av rött blod. Vanligtvis sammanfaller korkens utgång med de första sammandragningarna. Om det finns mer vaginal utsöndring än vanligt, bör du gå till gynekolog: kanske fostervatten "läcker".

Närvaron av flytande blod eller blodiga blodproppar i urladdningen antyder en ektopisk graviditet, ett hot om driftsavbrott, en atypisk position (presentation) eller abrupt placenta. Alla alternativ är farliga, när som helst kan de kompliceras av blödning och leda till dödsfall. En gravid kvinna som noterade utseendet på rött blod från slidan bör omedelbart lägga sig och sedan omedelbart ringa ambulans.

Vit urladdning

Under puberteten kan vaginal urladdning bero på inflammation i tarmen, urinblåsan, livmodern eller äggstockarna. I dessa avsnitt finns det smärta förknippade med urinering, tarmkolik eller dragkänslor i nedre del av buken och i ländryggen. Kanske stiger temperaturen, ett blodprov visar tecken på inflammation (leukocytos, en ökning av ESR): då behöver du behandling för inflammation.

10-12 månader före början av den första menstruationen reagerar vaginalslemhinnan på hormonella förändringar och vätska, genomskinlig urladdning eller vit, färgen på mycket utspädd mjölk, luktfri eller sur bildas. Inga åtgärder behöver vidtas om det inte finns några klagomål på brännskador eller klåda i perineum, och urladdningen får inte ett skenat utseende.

Efter det att sexuell aktivitet påbörjats ändras konsistensen och sammansättningen av urladdningen, orsaken är tillsatsen av en mikroflora av en partner som är annorlunda i sammansättningen från vaginalfloraen. Anpassning tar tid, i varje fall är det annorlunda, och situationen kommer att återgå till det normala igen. Under anpassningsperioden ökar utsöndringsvolymen, urladdningen blir mer flytande med en blekgulaktig eller vitaktig nyans. Att byta sexuell partner är nästan alltid förknippat med olika mönster av vaginal urladdning.

Efter oskyddat samlag börjar utsöndringarna normalt se gulaktiga eller vita koaglar, och efter 5-8 timmar förvandlas sekretionen till en flytande och riklig. Efter skyddat samlag visas vita och tjocka sekret, som påminner om ett smörjmedel.

Att ta preventivmedel eller amma minskar normal utsöndring: utflödet från vaginal är mager och tjock, vit eller gulaktig.

Trast (candidiasis) ger vit curdled utsläpp, rikligt, surt i lukten. Ibland påminner om utsläppet på gulaktiga ostmasselklumpar eller vita flingor. Sjukdomen åtföljs av klåda och svullnad i könsorganen, irritation i huden i perineum. Utvecklingen av candidiasis är ett tecken på en minskning av immuniteten.

curdled vit plack i slidan med trast

Trast kombineras ofta med könssjukdomar (genital herpes, ureaplasmosis, gonorré, trichomoniasis) och HIV-infektion, manifesterad i metabola sjukdomar (diabetes mellitus) och tumörer. Candidiasis kräver nödvändigtvis behandling.

Video: vaginal urladdning - normal och patologisk

Gul och grön urladdning

"Färgad" urladdning från slidan uppträder i fall av könssjukdomar, bakteriell vaginos (gardnerellos) och ospecifika könsinflammationer.

Med könssjukdomar åtföljs alltid tvätt av klåda i samband med urinering av smärta och brännande känsla..

Klamydia: när man undersöker vagina är gul urladdning synlig, uppträder från livmoderhalskanalen och flödar ner i väggarna i slidan. Belum åtföljs av smärta i nedre rygg och nedre del av buken, en ökning av Bartholin körtlar. Diagnos bekräftar PCR-analys.

Trichomoniasis: vit, riklig, skummig, grönaktig eller gulaktig, med en skarp frisk lukt. De kan dränera till perineum, insidan av höfterna och orsaka hudirritation.

Gonoré: måttlig i volym, färgen är gulaktig. Kan åtföljas av blödning utan överensstämmelse med cykeln, smärta av typen "sänkt bälte" - nedre rygg, nedre del av magen, inre lår. Vid gonoré finns ofta en lugn lukt av vita; en förändring i deras färg från gråvit till gul indikerar övergången av det akuta stadiet av sjukdomen till kronisk.

Bakteriell vaginos: rik vit, gråvit, med lukten av ruttnande fiskar. Klibbig, gulgrön och till och med orange urladdning är typisk för obehandlad långvarig sjukdom. Klåda är inte stark, det förekommer periodvis. Alla symtom försämras omedelbart efter samlag.

Ospecifik vaginit (kolpit): med denna sjukdom är leukocé det främsta symptomet. Typen av vaginal urladdning varierar beroende på hur allvarlig processen är. Vid inflammation i vagina blir hemligheten sur enligt reaktionen, i enlighet med konsistensen - viskös och stretchig eller riklig och vätska, förlorar transparensen. Leukocyter ger en tråkig vit nyans, gulgrön färg beror på förekomsten av pus, gulaktig - blod. I de första stadierna av inflammation, serös leukocé - flytande, vattnigt; sedan förvandlas de till purulent - tjock, grön, med en stark putrefaktiv lukt.

Salpingit och adnexit: inflammation i äggledarna och äggstockarna. De kan manifestera sig som specifika komplikationer orsakade av en stigande sexuellt överförd infektion med könssjukdomar, eller "normal" inflammation i de inre könsorganen. Tilldelningar åtföljs alltid av buksmärta; i den akuta perioden - periodisk, krampande och stark, i det kroniska stadiet - medellång och låg intensitet, konstant, tråkig, dragande.

För att sammanfatta. Orsaker till gula och gröna vita:

 • skummande urladdning är ett karakteristiskt tecken på STD: er
 • riklig urladdning typisk för det akuta stadiet av kolpit, adnexit och salpingit;
 • magert leukocé - för kronisk adnexit och salpingit.

Brun och rosa höjdpunkter

Förknippat med närvaron av blod i vaginal urladdning; kan förekomma av fysiologiska eller patologiska skäl.

Fysiologiska skäl:

 1. Liten brun, rosa eller skarlakansröd urladdning i mitten av cykeln: tvätten blir inte smutsig, färgen syns bara på sanitetsservetter eller toalettpapper. Utsöndring signalerar ägglossning, vilket hjälper till att planera graviditet.
 2. Rosa och brunaktig urladdning är normen för slutet av menstruationen, när det är fullständigt avstötning av endometrium och spridningsfasen börjar (tillväxt av det nya endometriet).
 3. Blodigt utflöde under administrering av hormonella läkemedel. Om de varar mer än tre cykler, är det värt att ändra preventivmedlet och undersökas av en gynekolog.
 4. Isolering av livmoderhalsslem blandat med starkt blod - hos gravida kvinnor före förlossningen.

Patologiska orsaker

Patologiska orsaker kan vara: sexuellt överförda sjukdomar (gonoré), endometrit, livmoders tumörer, endometrial hyperplasi, polypos, erosion i livmoderhalsen, endometrios.

Vid gonoré stiger infektionen från slidan uppåt och påverkar livmodern, äggledarna och äggstockarna. Blodets uppträdande i form av vener bland slemhinnorna och mänsklig blödning är tecken på en stigande gonokockinfektion. En bekräftad diagnos ställs efter PCR, vilket bör vara positivt för gonoré eller efter undersökning av utstryk och detektion av gonokocker i den.

Endometritis är en inflammation i det funktionella livmoderlagret, som uppdateras efter varje menstruationscykel. Brun leukocé förknippad med endometritis före och efter menstruation, och brunaktig slem kan också frisättas i mitten av cykeln. Nästan alltid kombineras inflammation i endometriumet med dess hyperplasi (spridning) och menstruationsblödning, ofta förkortas cykeln. Kraftig blödning leder till anemi, halten av hemoglobin sjunker till 50-70 g / l (normalt för kvinnor är 120-140 g / l). En kvinna känner konstant trötthet, andnöd och yrsel uppträder även med mindre fysisk ansträngning.

Endometrial hyperplasi anses vara ett prekanceröst tillstånd..

För att återställa endometriet till det normala måste du först bota inflammation. Kursen med antibiotika varar i minst 3 månader, läkemedel föreskrivs för 3 menstruationscykler.

Endometrios är spridning av körtelvävnad (endometrium) i livmoderhalsens livmoderhalscancer (myometrium), äggledar, äggstockar och i bukhålans organ. Endometriala celler faller på atypiska platser under aborter, under instrumentell undersökning av livmodern, under förlossning och under återflöde av menstruationsmassor. Endometrios sprider sig, vilket leder till många lokala inflammationer och bildandet av vidhäftningar; frekvent komplikation - infertilitet.

Typisk dragande smärta under menstruationen, blodig urladdning från alla fokuser på proliferation av endometrium. Kolposkopi på livmoderhalsen visar små multipla knölar eller cyster, cyanotiska eller röda ränder. Blodbruna vita blir lättare efter menstruationen, deras volym under denna period minskar och ökar igen innan nästa menstruation. Abdominal endometrios är en vanlig orsak till inre blödningar och efterföljande operation (laparotomi).

Cervikal erosion: brott mot slemhinnans integritet, vid undersökning används ättiksyra, 3-5% lösning för att bestämma erosionens gränser. Efter smörjning av ytan med syra är erosion synlig som en vitaktig fläck på en rosa bakgrund. När erosion inträffar, uppträder små fläckar, deras antal ökar efter samlag.

Blodig urladdning i cancer

Endometrial hyperplasi åtföljs av att man upptäcker brunt eller blodig utflöde före menstruationen och efter det. Acyklisk livmodersblödning är möjlig: de är förlängda, upp till flera veckor och till och med månader, leder till anemi. Sjukdomen utvecklas på grund av hormonell obalans, med problem med lipid- och kolhydratmetabolism (fetma, diabetes mellitus), hypertoni, efter gynekologiska operationer, med en ärftlig predisposition, som ett resultat av könssjukdomar, efter livmodersinflammation, med endometrit..

För behandling används kombinerade östrogen / progestogenpreparat, med svår blödning, endometrial curettage. En biopsi görs nödvändigtvis, graden av cellulär atypi och spridning av körtelvävnad bedöms. Om man misstänker cancer upprepas undersökningen..

Polyper i livmodern är långsträckta tillväxter av endometrium, brun urladdning och postmenstrual blödning blir ofta symtom på polypos. Obehag vid sexuell kontakt är möjligt, omedelbart efter avslutad, smetning av brunaktig urladdning. Orsakerna till bildandet av polypper anses vara en obalans av östrogener och gestagener, inflammation i endometrium och livmoderhalskanalen. Små polypper upptäcks av en slump; stora (mer än 2 cm) manifesteras av smärta i form av sammandragningar, ökad menstruationsblodförlust. Den huvudsakliga komplikationen är infertilitet; övergången av polypos till en malig tumör är inte bevisad.

Tumörer i livmodern i de senare stadierna manifesteras av blödning, i den tidiga perioden - genom att smeta vaginalbrunt urladdning. Tumorer i livmodern är uppdelade i godartad (polypper, fibromyomer och fibroider) och malign (endometrial och myosarkom cancer, livmoderhalscancer). Leukorré med pus och skarlakansrött blod, eventuellt fetid, är karakteristiskt för tumörförfall; med livmoderhalscancer uppträder tjock urladdning, knapp, med blodstråk. Submukosala fibromatösa noder ger alltid svår blödning, det vill säga de är kliniskt maligna. Cancer i livmoderhalsen metastasizes snabbt, sprider sig till bäckenlymfkörtlar, till levern och lungorna, kan gå till väggarna i slidan.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker till tunga perioder efter förlossningen

Graviditet och perioden efter barnets födelse ger varje kvinna de lyckligaste stunderna i livet. Den trånga förväntan, den smärtsamma födelseprocessen, de första sömnlösa nätter är unika, så fysisk trötthet går vid vägen, så att du kan njuta av din egen kvinnliga natur....

Menstruella oregelbundenheter: vad du behöver veta

Orsaker till menstruations oregelbundenhetDet finns många faktorer som påverkar den normala menstruationsförloppet. En av de mest populära är hormonell obalans....

Orsaker till fläckar efter menstruation

Möjliga sjukdomarOfta varar en daub efter en menstruation inte länge, om den verkar alls, men det händer tvärtom. Efter menstruation, långa utstryk på grund av: ägglossning när den hormonella bakgrunden förändras; inflammation i livmodern, det vill säga adenomyos; uterus hals erosion; störningar i funktionaliteten i det hormonella systemet....