Menopaus och hudvård: hur klimakteriet påverkar det, varför utslag och akne förekommer

Intim

Menopaus och hudvård: hur klimakteriet påverkar det, varför utslag och akne förekommer

Östrogener är en grupp kvinnliga könshormoner inklusive östradiol, östriol, östron.

Förändringar i en kvinnas kropp

Menopaus inträffar i åldern 39-49 år och representerar en upphörande av äggstocksfunktionen, utsläppet av produktionen av hormoner som påverkar reproduktionsfunktionen.
NOTERA!

Början av klimatperioden åtföljs av en fullständig omorganisation av den hormonella bakgrunden, som påverkar arbetet i alla kroppssystem, med början med det endokrina systemet, som slutar med ämnesomsättningen och det kardiovaskulära systemet.

Vanligtvis påverkar en sådan omstrukturering negativt en kvinnas allmänna hälsa och hennes utseende. Huden förlorar sin elasticitet, viktökning inträffar, risken för ett antal sjukdomar, inklusive allvarliga, ökas. Därför är det nödvändigt att förbereda sig för början av klimakteriet redan efter detektering av de första symtomen.

Harbingers av klimakteriet
, vid början av vilken det är nödvändigt att börja förbereda är följande symtom:

 • värmevallningar;
 • överdriven svettning;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • störning i sömn och psyko-emotionellt tillstånd.

Om dessa tecken inträffar är det nödvändigt att besöka terapeuten och gynekologkontoret för att identifiera de minsta störningarna, samt föreskriva lämplig terapi, vilket hjälper till att enkelt överföra klimatperioden.

Anledningen kan vara inne

Ofta kan akneutslag förvärras på grund av infektionssjukdomar. En spridning av akne, speciellt på den nedre tredjedelen av ansiktet, kan också indikera endokrina störningar som är förknippade med till exempel dysfunktion i ovarier eller binjurar. Ofta befolkar akne huden med dysbios, de kan orsaka vissa sjukdomar i mag-tarmkanalen. Till exempel gastrit, irriterande tarmsyndrom. Naturligtvis är det i denna situation värdelös att lösa problemet från utsidan, så den direkta vägen är till gastroenterolog, gynekolog eller endokrinolog.

Hur hud förändras under klimakteriet

Så länge det inte finns några funktionsfel i menstruationscykeln, för att förhindra dess avbrott, produceras hormoner i kvinnans kropp som å ena sidan kontrollerar reproduktionsfunktionen, och å andra sidan påverkar den allmänna hälsan, är ungdomar som reglerar.

En kraftig upphörande av produktionen av dessa hormoner (östrogen, progesteron och andra) förvärrar balansen som har utvecklats under åren och leder till snabb åldrande.

Huden tappar elasticitet, djupa rynkor bildas, hudfargen förvärras, konturer tvättas bort. Därför är det under denna period nödvändigt att genomgå specialhormonterapi, på grund av vilken klimakteriet kommer utan kraftiga negativa förändringar.

Huvudproblem

Tillsammans med vissnande av huden och bildning av rynkor möter kvinnor under klimakteriet följande problem:

 • akne, rosacea. Som regel förekommer dessa dermatologiska sjukdomar under hormonstörningar, de observeras i tonåren och visas under klimakteriet, och under klimatperioden har akne och rosacea mer uttalade symtom. Detta beror på att det inte blir nödvändiga ämnen för ett normalt tillstånd, åldrande hud är benägna att ansamlas av döda celler och täppa till porerna. Allt detta provocerar förekomsten av inflammatoriska processer i överhuden, som ett resultat av vilken akne eller rosacea börjar. Sjukdomar manifesteras av svullnad, hudens rodnad, akne, inflammation.
 • torr hud. Den hormonella bakgrunden reglerar hela organismen och framför allt metabolism i cellerna. Vattnet och energibalansen störs, vilket gör att cellerna inte är mättade med fukt, vilket leder till torrhet och irritation.
 • Tillsammans med problemet med torr hud uppstår problemet med fet hud ofta. Detta beror på det aktiva arbetet i talgkörtlarna, som under påverkan av kroppens stress börjar fungera över det normala.

Under klimakteriet måste rosacea och akne behandlas tidigt. En avancerad sjukdom med klimakteriet kan förvandlas till en patologi, som kommer att vara mycket svår att hantera..

Populära östrogen krämer

Gynekologer för att eliminera obehag i det intima området, rekommenderar användning av kräm med östrogen för klimakteriet. Utrotningen av barnfödande funktion är inte ett skäl för att avsluta sexlivet. Detta är viktigt för kvinnors mentala och fysiska hälsa. Bland de många östrogeninnehållande salvorna, geler, hjälper läkaren dig att välja ett botemedel för att eliminera ett känsligt problem.

Krämer med östrogen återställer effektivt vaginalslemhinnan, normaliserar smörjning under klimakteriet, har en gynnsam effekt på hormoner.

De mest populära östrogenkrämerna är:

 • Estriol har en fuktgivande effekt, förbättrar det lokala immunförsvaret.
 • Dermistrile återställer aktivt epitelet, toner och återfuktar slemhinnan.
 • Divigel lindrar klåda, bränner, stimulerar produktionen av slemhinnor.
 • Ortho-Gynex aktiverar utsöndringsaktiviteten hos slemhinneceller, förbättrar blodcirkulationen, stärker väggarna i slidan, ökar lokal immunitet.
 • Ovestin lindrar klåda, bränner, eliminerar torrhet, återställer den normala mikrofloraen i slidan. Läkemedlet ordineras för urininkontinens.

Hur man förbättrar tillståndet

Varje kvinna vill se attraktiv ut i alla åldrar, och klimakteriet bör inte vara en anledning att sluta övervaka sig själv, eftersom en kvinna i den postklimatiska perioden kan vara attraktiv.

För att göra detta måste du vara uppmärksam på följande nyanser:

 • du måste ompröva din diet helt och överge både fettiga, kalorifattiga livsmedel och konfektyrprodukter, såväl som dåliga vanor, röka och dricka alkohol;
 • huden ska skyddas från solen. Om solens strålar vid tjugo till trettio år är användbara för huden, ger de den näring med vitamin D, ger en attraktiv solbränna, sedan efter fyrtio ultraviolett i höga doser är kontraindicerat. Minska påverkan av ultravioletta strålar på din hud: på stranden ofta gå in i skuggan och glöm solen!
 • sporta. Det är bra att börja dagen med lätta övningar och en trettio minuters promenad i snabb takt och avsluta dagen med energisk dans. Måttlig fysisk aktivitet producerar hormoner som bromsar åldrandet. Blodcirkulationen förbättras, vilket har en gynnsam effekt på hjärt-kärlsystemets arbete, på hudens, hårets, naglarnas tillstånd;
 • försök att undvika nervös och fysisk överarbetning. Få tillräckligt med sömn;
 • använd fuktighetskräm, geler, hudmasker efter fyrtio år.

Kontraindikationer och möjliga biverkningar

Cyclim (ansiktskräm) har följande kontraindikationer.

Använd inte:

 1. med individuell intolerans mot vilken komponent som helst i grädden;
 2. om östrogenberoende tumörer finns;
 3. under graviditet och amning.

Det är tillåtet att använda, men endast under övervakning av en läkare i närvaro av följande sjukdomar:

 1. myom;
 2. endometrios;
 3. gastrit i magen, som åtföljs av ökad sekretion.

För att undvika allergiska reaktioner orsakade av överdosering, använd inte tillsammans med läkemedel, te som innehåller ett tsififuga-extrakt.

Bieffekter:

 1. allergiska hudreaktioner;
 2. uppträder smärta i magen;
 3. en förskjutning i dagen för menstruationens början, både när det gäller deras naturliga utrotning, och om läkemedlet används när deras utrotning ännu inte har inträffat.

Missa inte den mest populära artikeln i rubriken: Ansiktskondition för att lyfta ansiktskonturen, föryngring, muskelton. Masterklass från Elena Karkukli

Menopaus hudvård

För att huden ska ha ett gott skick under lång tid är det nödvändigt att samtidigt utföra två uppgifter:

 • ta bort keratiniserade celler, vilket leder till igensättning av porer och åldrande;
 • näring och fukta torr, utan nödvändig mängd näringsämnen torr hud.

För detta ändamål är det bra att ha en skrubba en gång varannan vecka, och en gång i månaden att göra en djup skrubba (det är lämpligt att genomföra en salongprocedur med professionella medel) och skäm bort dig själv med spa-behandlingar ungefär en gång i veckan.

Fuktgivande masker, geler, anti-aging-serum hjälper till att fylla den störda vattenbalansen i överhuden och mätta cellerna med näringsämnen, vitaminer, antioxidanter som bekämpar åldrande tecken och är tillförlitligt skydd mot negativa faktorer i en aggressiv miljö.

För att huden ska ha ett friskt och strålande utseende är det bra att göra växtbaserade infusioner och tvätta dem.

Den sista regeln - du måste revidera uppsättningen av din kosmetiska väska och överge tonala produkter, ögonskugga, bestående läppstift och resistent mascara, som förstör cellulär bakgrund och bidrar till en snabb åldrande av huden.

DNA-reducerare

Förstörelsen av cellulärt DNA är en process orsakad av de allestädes närvarande fria radikalerna. Av alla olyckor (rökning, negativ ekologi, alkohol, stress) är ultraviolett ljus den mest aktiva källan till radikaler. Föreställ dig hur många attacker oskyddade hudupplevelser på en vacker solig dag! ”Ju äldre en person blir, desto mer uttalad är förstörelsen av DNA. I åldringsprocessen kopplas de cellulära strukturerna (proteiner, histoner), på vilka DNA-strängar är lindade, bort från de vanliga driftsformerna, förklarar Eric Perrier, forskningsdirektör vid LVMH. - På grund av detta är kedjorna slumpmässigt vridna - precis som en sprinklerslang som är lindad dåligt på en rulle. DNA blir sårbart. Efter att ha valt ett av sätten att påverka cellstrukturer har forskare lärt sig hur man använder kosmetika för att förbättra DNA-egenskaperna och återställa dess ursprungliga funktioner. ” Återställning kräver bränsle i form av olika enzymer. En av dem kommer att varva ner eller spola tillbaka DNA-spiralen, den andra kommer att ersätta det saknade genetiska blocket eller ansluta DNA-fragmenten i rätt sekvens. Men med tiden slocknar även denna "på / av" -reparationsmekanism, och sedan börjar genetiskt åldrande i kroppen. Det är bättre att engagera sig i restaurering av ditt eget DNA i slutet av dagen - med hjälp av speciella nattliga åtgärder. Varför - förklarar Daniel B. Jarosh, vice ordförande för utveckling och forskning på Estee Lauder: ”Natt är den perfekta tiden för maximal aktivitet i cellprocesser. På eftermiddagen är huden distraherad - den måste motstå yttre aggressiva faktorer. Men medan du sover under bekväma förhållanden, absorberar huden lättare näringsämnen och startar processerna för återhämtning och förnyelse. ” I mer detalj om vad av kosmetika och hur man använder före sänggåendet, berättade vi redan.

Hur man behandlar ansiktsutslag

Upphörandet av produktionen av hormonet östrogen och ökad produktion av testosteron leder bland annat till metaboliska störningar i hudens överhud. Som ett resultat av detta misslyckande, en minskning av nivån av kollagen och det aktiva arbetet i talgkörtlarna, som, det är värt att notera, ändra deras struktur, blir tunnare, utslag uppträder i ansiktet.

Det vanligaste tecknet på klimakteriet, svettning, påverkar också hudtillståndet på det mest negativa sättet, vilket leder till irritation och inflammatoriska processer.

Men oavsett orsaken till utseendet på utslag på huden, är det möjligt och nödvändigt att hantera dem. Dessutom är det tillrådligt att inte lämna problemet för senare och inte vänta tills det når en katastrofal nivå.

Följande metoder används för att bekämpa utslag i ansiktet:

 • En av de mest effektiva metoderna för att hantera detta problem är utnämningen av hormonterapi, vilket gör det lättare att överföra alla symtom som är förknippade med klimakteriet. Vanligtvis den tredje dagen efter det att läkemedlet föreskrevs av läkemedlet, återgår hudtillståndet till det normala.
 • Om utslaget i ansiktet är rikligt, är det tillsammans med hormonterapi nödvändigt att genomgå flera sessioner med salongprocedurer. Detta är en djup skalning, slipning, exponering för elektromagnetiska flöden och laserstrålar.

För att upprätthålla normalt hudtillstånd rekommenderas att regelbundet använda speciella kosmetika för hudinflammation..

Till exempel sådana:

Ansökan

Med klimakteriet kan krämer med kvinnliga hormoner användas under lång tid. Läkemedlen har en terapeutisk effekt inte bara på könsorganen utan också på urinröret (urinröret), urinblåsan.

Dispensern (applikatorn) ingår i förpackningen med grädde. Enheten låter dig använda ett hormonellt medel i en koncentration som föreskrivs av din läkare. Ansökningsregler:

 • manipulation före sänggåendet;
 • innan du använder grädden, utför vattenprocedurer med hjälp av speciella medel för intim hygien;
 • i ryggläge, injicera rätt mängd grädde i slidan, applicera en liten mängd av läkemedlet på bukshinnans slemhinna och klyftor;
 • tvätta dispensern (applikatorn) efter användning med varmt vatten.

Folkrättsmedel

Traditionell medicin har alltid hjälpt det klara könet på hudhälsa.
Hennes spargris har många effektiva åtgärder mot akne och torr hud under klimatperioden, till exempel:

 • rengör och ger näring åt hudens juice från jordgubbar eller jordgubbar. Torka bara av ansiktet med ett bär och låt det stå i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Upprepa proceduren varje dag i en vecka så ser du en tydlig positiv effekt. Huden rensar, blir mer elastisk, får en strålande och hälsosam look.
 • En utmärkt renande, fuktgivande och tonic effekt uppnås genom tvättning med infusion av kamomill, plantain och nässlor. Brygg två matskedar gräs i en mugg vatten. Tvätta med varm infusion varje dag i 5 dagar.
 • våra mormödrar och mormödrar uppskattade särskilt följande folkliga botemedel: blanda ett ägg (protein och äggula) med en tesked varm mjölk och 1/3 tesked honung (flytande konsistens), applicera på ansikte, nacke och decollete i 10 minuter, skölj sedan med varmt vatten (eller ett avkok av örter). Denna procedur, som utförs var tredje dag, gör det möjligt att hålla ungdomlig hud under lång tid..
 • under vintern behöver huden vitaminer, hydrering, och mest av allt saknar det retinol eller vitamin A. Därför är det bra att göra morotmasker för att eliminera problem med inflammation och torrhet. Riv 1/3 av morötter på ett fint rasp och blanda med 1/3 av en tesked gräddfil. Applicera masken i ansiktet i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten.

Du kan ta bort den gulaktiga nyansen efter masken med en bomullspinne doppad i vilken vegetabilisk olja som helst.

Indikationer och kontraindikationer för användning av kräm med östrogen för den intima zonen

Regler för ansökan

Innan du använder någon icke-hormonell medicinering för torra slemhinnor måste du först konsultera en specialist och sedan, baserat på hans rekommendationer, redan välja det lämpligaste läkemedlet för behandling.

Du får bland annat inte glömma reglerna för personlig hygien och korrekt val av medel för sådana förfaranden. Låt oss mer noggrant överväga orsakerna till denna sjukdom, hur man väljer rätt verktyg för hygien och återfuktande vaginalområdet och en lista över krämer och smörjmedel för klimakteriet.

Orsaker till torrhet i slidan

Under hela kvinnornas liv före klimakteriet inträffar viktiga processer såsom produktion av speciell smörjning med vaginal epitel och livmoderhalscancer i deras kropp från könssystemet..

Slemvätskan som produceras av det kvinnliga reproduktiva systemet är nödvändigt för att eliminera torrhet i det intima området, skydda mot patogener och ge en bekväm känsla i slidan. Processerna för produktion och utsöndring av vaginal smörjning påverkas direkt av östrogennivåer.

När början av klimakteriet börjar kvinnor uppleva hormonella förändringar i kroppen, vilket leder till en minskning av östrogennivåer, vilket hjälper till att minska utsöndringen av epitel och livmoderhalsen, vilket i sin tur leder till bildning av torrhet och sedan till klåda eller brännande.

Climax betraktas som en naturlig process som äger rum i varje representant för den vackra halvan av mänskligheten. Men trots denna faktor är det inte värt att utstå alla dess manifestationer utan att göra något. Trots allt kan obehag som uppstår vid bildning av torrhet på slemytorna i det intima området med klimakteriet inte bara uppstå under samlag, utan också i vila. Detta kan orsaka konsekvenser som:

 • slemhinneskada med förekomst av mikrokrackar;
 • utveckling av candidiasis;
 • bildning av andra patologiska processer av en infektiös karaktär, vilket leder till skador på angränsande organ och vävnader.

För att eliminera obehagliga symtom och eliminera de möjliga konsekvenserna av torrhet i slidan är det nödvändigt att använda läkemedel med ett fuktgivande spektrum av verkan.

Var hormonet kommer från

Hos unga flickor är torrhet i slidan ett symptom på en sjukdom eller ett "tillägg" till förlossningen. Om kvinnan ännu inte har fött och kliar i slidan har varit hemsökt i mer än en vecka, bör en läkare besökas. Det är möjligt att flickan hade någon sjukdom i de kvinnliga könsorganen.
Hos kvinnor är torrhet i slidan efter femtio år en vuxen av klimakteriet. Mängden producerat smörjmedel reduceras kraftigt. Anledningen är bristen på östrogen i patientens kropp.

Kvinnligt hormon ansvarar för vävnadselasticitet, såväl som blodflöde till livmodern och slidan.

När det saknas östrogen blir väggarna i slidan tunnare, deras känslighet ökar. Sexuella relationer med det motsatta könet ger inte nöje, utan bara smärta och frustration, eftersom bristen på naturlig smörjning är ett direkt sätt att orsaka vaginalvävnad.

Hur man väljer rätt hygienisk och fuktighetskräm?

När du köper fuktighetskräm för hygienisk vård av vaginalområdet med klimakteriet måste du vara noga med vad denna produkt består av och vilka aktiva ingredienser som ingår i den. Det bör innehålla:

 • den optimala mängden mjölksyra, vilket bidrar till att upprätthålla en optimal nivå av mikroflora balans;
 • innehållet av extrakt av medicinska växter, D-panthenol och havtornolja;
 • närvaron av en stor mängd fett;
 • surhetsgraden bör vara neutral;
 • grupp E-vitamin och antibakteriell komponent.

Vidare bör sammansättningen av medel för intim hygien inte vara några aromatiska komponenter och parfymer. Tvål för klimakteriet hos kvinnor bör krävas i flytande form, så att alla polymerföreningar i kompositionen lätt kan tvättas bort, och denna hygieniska procedur orsakar inte irritation.

Kräm från torrhet i intima områden bör inte innehålla olika färgämnen i dess sammansättning. För kvinnor med en hög känslighet i huden och slemhinnorna rekommenderas det att välja medel för hygien och fukta vagina med innehållet i aloe vera-extrakt.

Östrogen som en aktiv komponent i en läkande kräm

De huvudsakliga kvinnliga hormonerna ingår i östrogengruppen: östradiol, östriol, östron. Dessa är föreningar av steroidtypen, deras syntes är baserad på kolesterol. Ofta kallas östrogen nyckeln till yttre skönhet och inre kvinnors hälsa. Detta är helt sant - med brist på dessa hormoner förvärras utseendet på hår, naglar och hud. Utan dem är en kvinnas reproduktionsfunktion omöjlig, och östrogen reglerar också libido och karaktär.

Flickors pubertet, bildandet av sekundära sexuella egenskaper, själva naturen av intresse för det motsatta könet - allt detta beror på arbetet hos en grupp steroidöstrogener.

En tendens till hysteri, en obalanserad disposition är som regel hormonell dysfunktion med brist på det huvudsakliga kvinnliga hormonet. Ett överskott av det är inte mindre farligt än deras brist: det leder till bildning av hormonberoende tumörer.

Som en del av en terapeutisk kräm kan hormonet representeras av en av dess tre former som är vanliga i farmakologi:

 • Naturligt östrogen (fytoöstrogen - ett extrakt från växter som innehåller en analog sammansättning);
 • En kemisk förening som härmar strukturen och funktionaliteten hos ett naturligt hormon som produceras av människor;
 • Steroider härrörande från bioorganismer.

Ofta är råvaran för den tredje typen - en naturlig steroid som innehåller östrogen, djurens urin. En kräm med denna komponent orsakar allergier oftare, ett liknande läkemedel med syntetiserat hormon. Fytoöstrogener är mycket populära för produktion av läkemedel som används av kvinnor under klimakteriet..

Fuktgivande geler mot vaginal torrhet

I hyllorna på den moderna farmakologiska marknaden finns ett stort antal fuktighetskräm för att eliminera torrhet i området för intima zoner hos kvinnor som är i klimakteriet..

Varje läkemedel har sina egna egenskaper och indikationer för användning. Dessutom varierar prispolicyn för olika produkter utformade för att ta hand om det intima området beroende på kvalitet och tillverkare. Tänk på de mest populära fuktgivande beredningarna som krävs för intima hygieniska förfaranden i klimakteriet:

 1. Gel avsedd för att utföra intima hygienprocedurer "Bliss", bestående av extrakt av medicinalväxter baserade på olja, germaben, glycerin och andra hjälpämnen. Det har en mild och ömtålig effekt på slemytorna i den intima zonen och bidrar till återställande och skydd av skadade områden. Det aktiverar också de naturliga processerna för utsöndring av naturligt smörjmedel och dess frisättning. Läkemedlets kostnad varierar mellan 160-180 rubel.
 2. Gel "Vagilak" som innehåller mjölksyra som den huvudsakliga aktiva substansen. Gelén har en fuktgivande effekt på den intima zonen, hjälper till med torrhet i slemhinnorna i slidan, eliminerar alla smärtsymtom, ökar livskvaliteten för en kvinna, särskilt hennes sexuella sida. Kostnaden för detta verktyg kan uppgå till 680 rubel.
 3. "Lactacid" gel, som innehåller mjölksyra och hjälper till att stödja den naturliga sura miljön i det kvinnliga reproduktionssystemet, vilket påverkar den naturliga tillväxten av laktobaciller och förbättrar kroppens skyddande egenskaper. Det är helt allergivänligt, icke-irriterande. Priset för detta läkemedel når 250 rubel.
 4. "Divigel" är ett östrogeninnehållande läkemedel som används för svår torrhet i vaginala slemhinnor. Bidrar till kompensationseffekter på östrogenbrist och eliminering av torrhet. Utnämnd endast efter samråd med en specialist. Läkemedlets kostnad kan uppgå till 650 rubel.

Förutom fuktgivande geler, rekommenderar många experter att kvinnor använder olika smörjmedel (konstgjord smörjning) för att förbättra kvaliteten på sexuellt liv. I själva verket är sexuell aktivitet i klimakteriet ett slags förebyggande av förekomst av torrhet på slemhinne.

Krämbaserad fuktighetskräm

Under klimakteriet rekommenderas alla kvinnor att inte bara använda medel för intim vård av könsorganen, utan också regelbundet använder specialiserade salvor eller krämer för att hela tiden fukta ytorna i det intima området. Det är bättre att köpa sådana läkemedel efter samråd med en specialist..

För att stimulera de naturliga processerna med naturlig smörjning rekommenderar många läkare att använda krämbaserade preparat med innehåll av syntetiska hormoner. Följande läkemedel bidrar till eliminering av obehagliga symtom i könsområdet:

 1. "Vagilak." Detta preparat innehåller mjölksyra, som hjälper till att återställa den optimala nivån av laktobaciller, förbättra vaginal mikroflora, eliminera torrhet och förhindra utvecklingen av dysbios. Kräm "Vagilak" hjälper också till att öka slemhinnans elasticitet, regenerera skadade områden och förbättra den sexuella sidan av en kvinnas liv.
 2. Kräm för att fukta slemhinnorna i slidan "Vagizil". Den krämiga strukturen för detta läkemedel hjälper till att fukta, mjukgöra och lindra irritation i de känsliga områdena i en kvinnas intima område. Förhindrar förekomst av obehaglig lukt från slidan och hjälper till att återställa elasticiteten i vävnaderna i könsorganen.
 3. "Feminel" - en kräm som innehåller mjölksyra i huvudkompositionen. Hjälper till att lindra irritation, eliminera torrhet och alla resulterande obehagliga symtom. Den har en delikat konsistens, kvarstår inte på kläder efter applicering.

För att uppnå önskat resultat på användning av fuktighetskräm, geler eller salvor är det nödvändigt att använda dem korrekt och följa nödvändiga regler för personlig hygien.

Låt oss överväga mer detaljerat hur man använder medel för att intimt ta hand om tillståndet hos slemytorna i könssystemet.

Ovestin

Kremen anses vara en östrogen medicin för lokal applicering med efterföljande allmänna åtgärder. Det används för hormonersättningsbehandling hos postmenopausala kvinnor..

Enligt bruksanvisningen är det känt att Ovestin används genom att införa det i vaginalhålan en gång om dagen, vanligtvis på natten. För att göra detta, skruva applikatorn på röret, som ingår i förpackningen. Efter att skruva loss pluggarna pressas innehållet in i applikatorn. Därefter avlägsnas applikatorn och sätts in i slidan och pressas sedan på kolven. Innehållet i en applikation är 500 mg grädde.

Den aktiva komponenten i Ovestin är östradiol, som anses vara en ersättning för det kvinnliga könshormonet östrogen. Under användningen av ett läkemedel för behandling av östrogenbrist i en kvinnas kropp har den aktiva substansen flera farmakologiska effekter:

 1. Förbättrar det funktionella tillståndet i slemhinnan i urogenitalkonstruktionerna, hjälper till att minska torrheten.
 2. Främjar förnyelse av normal mikroflora i den intima zonen.
 3. Återställer väteantalet i vaginalslemhinnan.
 4. Ökar resistensen hos cellerna i könssystemet mot smittsamma och inflammatoriska processer, på grund av vilken klåda, ömhet under sex elimineras, minskas möjligheten att utveckla en könsinfektion..
 5. Förhindrar urinvägsstörningar, särskilt urininkontinens.

Den aktiva komponenten i läkemedlet "Ovestin" har en kort tidsperiod av farmakologisk verkan. Efter applicering av grädden absorberas östradiol nästan fullständigt i blodomloppet.

Enligt bruksanvisningen är det känt att det är jämnt fördelat i vävnader och organ, metaboliseras i levern med bildning av inaktiva förfallsprodukter, som vanligtvis utsöndras av njurarna med urin. Utsöndring av metaboliska produkter börjar 2 timmar efter applicering av grädden och varar cirka 18 timmar.

Fuktgivande teknik

Under klimakteriet och efter klimakteriet måste kvinnor noga övervaka könsorganens hygieniska tillstånd. Det ska tvättas, minst två gånger om dagen. Fuktgivande beredningar rekommenderas att användas dagligen, vilket kan appliceras efter någon vattenbehandling (bad, pool eller bastu eller dusch). Applicera grädden enligt följande schema:

 1. Hygienisk behandling av de yttre könsorganen utförs initialt med neutral flytande tvål.
 2. Det rekommenderas att tvätta könsdelarna med antingen rinnande rent vatten, och om detta inte är möjligt är det bättre att använda kylt kokt vatten.
 3. Torka händerna ordentligt efter tvätt..
 4. Pressa sedan en liten mängd grädde i den ledande handens handflata och fördela jämnt över hela vaginaytan och använd spetsen på krämröret och placera en liten mängd läkemedel inuti vagina.

Ett sådant schema för användning av fuktgivare hjälper till att uppnå önskat resultat mycket snabbt..

Det är viktigt att komma ihåg att användningen av krämer som innehåller syntetiska hormoner är oönskad om en kvinna har en predisposition för utvecklingen av sådana patologier som diabetes mellitus, onkologiska neoplasmer eller nedsatt funktionalitet i det kardiovaskulära systemet..

Alla läkemedel som är utformade för att förbättra tillståndet hos slemytor i de intima områdena hos kvinnor i klimakteriet har inga uppenbara biverkningar. Men trots detta, innan du använder dem, måste du konsultera en specialist, eftersom mot bakgrund av att använda läkemedlet i den intima zonen kan slemhinnens tillstånd bli värre, på grund av den individuella intoleransen hos de aktiva komponenterna. I sådana fall är det nödvändigt att välja ett annat behandlingsschema och läkemedel som endast innehåller extrakt av medicinalväxter.

Intressant video om detta ämne:

Klimakteriet åtföljs av en hel massa specifika symtom, varav en är torrhet i vaginal. Utan tvekan är klimakteriet en oundviklig naturlig period i varje mogen kvinnas liv.

Detta betyder dock inte att damen ska klara sig med alla dess manifestationer och uthärda torrheten i den intima zonen med klimakteriet. Hittills har många specialmedel utvecklats för att fukta denna zon: vaginalgeler, krämer, suppositorier. De kommer nämligen att diskuteras i denna publikation.

Ansiktsskönhetsmedel

En av de menopausala manifestationerna är hudåldrande, vilket manifesterar sig i bildandet av djupa rynkor. Detta beror på att en minskning av östrogennivåer leder till en minskning av produktionen av kollagen och elastin, vilket ger hudelasticitet.

Ansiktskräm med östrogener, lika konstgjorda som växtbaserade, förbättrar hudens skick.

Gynekolog-obstetriker, professor, arbetslivserfarenhet 19 år.

Det hjälper huden att producera mer kollagen. Som ett resultat blir huden mjukare, fastare och får en trevlig nyans. För att få ett märkbart resultat bör hormonell kräm användas i minst 3 månader. Många kända företag tillverkar kosmetika med östrogener: Vichy, Amway, Mary Kay, Plazan och andra..

En kräm med fytoöstrogener, som har en liknande effekt, kan köpas från många världsberömda kosmetiska företag. I synnerhet: Chanel, Reneve, Kate Somervile, Amadoris, Belnatur, Eldan, Taplis och många andra. En erfaren kosmetolog hjälper en kvinna att välja rätt kräm för henne..

Varför är torrhet vid klimakteriet

Som du vet påverkas den kvinnliga kroppens funktion av hormoner. Det viktigaste kvinnliga hormonet, östrogen, påverkar funktionen hos organen i det reproduktiva systemet. Inklusive utvecklingen av speciell smörjning av vaginalslemhinnan och livmoderhalsen.

Denna specifika slemvätska har flera mycket viktiga funktioner:

 • fuktar vaginalslemhinnan;
 • skyddar den från patogena bakterier;
 • ger en kvinna en känsla av komfort i den intima zonen, både under samlag och i vila.

I början av premenopaus börjar äggstockarna att syntetisera mindre östrogen. Hormonbrist leder till att smörjning under klimakteriet produceras i en mindre mängd och kvinnan börjar känna torr vagina.

Med detta kroppstillstånd är det svårt att genomföra samlag. Efter intimitet kan kvinnor känna irritation eller klåda. Sådana obehagliga manifestationer bidrar till en minskning av en kvinnas sexuella aktivitet eller till ett fullständigt avslag på ett intimt liv.

Påverkan av östrogen på orsakerna till kvinnliga sjukdomar

En reducerad koncentration av kvinnligt hormon provoserar förändringar i slidan av vaginal. Dessa omvandlingar är långt ifrån till nytta för kvinnors hälsa och kroppens tillstånd. Slemhinnan blir tunnare, förlorar förmågan att utveckla en naturlig hemlighet i den mängd det kan producera tidigare. Detta slem, som utvecklats i den kvinnliga organets sköt och i livmoderhalsen, ger nämligen bekväma sensationer i en intim mening.

Med klimakteriet bestäms nedgången i sekretionsproduktion fysiologiskt. Känslan av torrhet och klåda i slidan undviks av få kvinnor i denna ålder. Men oavsett anledning som leder till torrsymptom i slidan, finns det bara en anledning - östrogen har blivit katastrofalt små, väggarna i det kvinnliga organet har blivit tunnare och deras känslighet har ökat.

I en sådan situation förvandlas sexuell kontakt för en kvinna till plåga av smärta, psykologisk stress och förbittring. Brist på naturligt "smörjmedel" är också full av mekaniska skador på vaginalvävnader. Därför uppmuntras kvinnor att konsultera en kompetent gynekolog som kommer att konsultera och välja rätt kräm med östrogen för den intima zonen.

Vilka är de möjliga konsekvenserna

Många kvinnor är generade för att hantera problemet med obehag i slidan för läkaren och drabbas av obehag. Detta är i grunden fel. För det första är torrhet i den intima zonen en typisk manifestation av klimakteriet för varje kvinna utan undantag.

För det andra minskar detta symptom inte bara aktiviteten för sexuell aktivitet, utan minskar också en dams allmänna immunitet.

För det tredje, om ingenting görs från torrhet i den intima zonen, är sådana allvarliga konsekvenser möjliga:

 • mikrokrackor bildas på slemhinnan, som sedan kommer att växa;
 • candidiasis är möjligt;
 • risken för att utveckla infektionssjukdomar som kan påverka angränsande organ över tid.

Således, om du upplever en känsla av vaginal torrhet, måste en kvinna besöka sin gynekolog för att få råd om vilka fuktgivande medel som är bäst att ta hänsyn till kroppens individuella egenskaper.

Vad kan göras

Representanter för den vackra halvan av mänskligheten, vars ålder är ungefär femtio, en känsla av klåda, stickningar, obehag i slidan är ett tecken på utrotningen av reproduktionsfunktionen.

Vilka krämer med östrogener för den intima zonen som finns, kommer du att lära dig av artikeln. Torrhet i intima områden kan utlöses av en betydande minskning av hormonnivån i blodet.

När klimakteriet börjar sjunker halten av detta hormon kraftigt. Det är möjligt att mildra de negativa manifestationerna av klimakteriet genom att använda de känsliga områdesprodukterna som innehåller östrogen.

Modern farmakologi kan erbjuda kvinnor en enorm mängd hygienprodukter som eliminerar irritation och stickningar i det intima området. Krämer med östrogen under klimakteriet hjälper till att läka sprickor i slidan.

Försvinnande reproduktionsfunktion är inte en anledning att glömma sexlivet.

Vad uppmärksammar du när du väljer ett intimt områdesmedel?

För att normalisera tillståndet i vaginalslemhinnan under klimakteriet och för att förhindra konsekvenserna som beskrivs ovan har olika fuktighetsgivare utvecklats: geler, krämer, suppositorier och andra. De är både hormonella och icke-hormonella. Därför, när torrhet uppträder i det intima området, är det viktigt att se en läkare som korrekt kan välja botemedel.

När du köper ett botemedel mot den intima zonen från irritation eller torrhet måste du noggrant studera dess sammansättning. Vad ska jag uppmärksamma först?

Vad är gelerna från torrhet i det intima området

Fuktgivande gel är en mjuk emulsion som har en flytande konsistens. De är väldigt praktiska att använda och kvalitativt återfuktar hela kvinnans intima zon under klimakteriet.

Tänk på vilka typer av geler och vilka allmänna bruksanvisningar är:

 1. Gel för intim hygien - innehåller mjölksyra och växtbaserade ingredienser. Det finns ingen tvål i det, och därför är det inte såpmedel. Det produceras i flaskor med en dispenser. Används i hygieniska förfaranden, som under klimakteriet minst två gånger om dagen. För att göra detta pressas en liten mängd gel på handen och efter att den har spädts ut med vatten appliceras den på området i det intima området med försiktiga rörelser. Produkten tvättas noggrant.
 2. Gelén för torrhet med klimakteriet är avsedd både för applicering på ytan av könsorganen, såväl som på det inre könsorganet, med hjälp av en speciell applicator som är fäst vid läkemedlet. Sådana geler är hormonella och icke-hormonella. Det senare innehåller i sin sammansättning växtkomponenter som har antiseptiska och antiinflammatoriska effekter.
 3. Gels smörjmedel - betyder att efterlikna naturlig smörjning under samlag. Vissa torra geler fungerar också som smörjmedel..

Hormonala läkemedel kan ta bort symptomet helt, men de kan inte användas kategoriskt oberoende. En sådan gel föreskrivs endast av en läkare och se till att efter en omfattande undersökning utesluter alla kontraindikationer för användning.

Krämer och suppositorier för att fukta vaginalslemhinnan med klimakteriet

Krämbaserad fuktighetskräm eller vaginal suppositorier bör endast förskrivas av en läkare. En salva eller grädde med torrhet i det intima området föreskrivs som regel till en dam för permanent användning. Att smörja ytan på intima platser med en kräm, en kvinna lyckas inte bara ta bort känslan av obehag, utan stimulerar också de naturliga processerna för att producera naturlig smörjning. Således förbättra ditt sexliv.

Användningen av kräm för intim hygien med klimakteriet eller vaginala suppositorier hjälper en kvinna att inte bara bli av med torrhet i slidan, bränna och klåda. De minskar risken för att utveckla farliga sjukdomar som bakteriell vaginos eller hängande vaginalväggar..

Därför appliceras torr grädde innan du simmar i poolen eller havet. Damen som använder ett sådant verktyg känner sig väldigt bekväm på semester.

Recensioner av kvinnor om grädden "Dalacin"

De företrädare för det rättvisa könet som använde detta verktyg skriver bara positivt om det. Så de noterar att verktyget helt hjälpte dem att hantera bakteriell vaginos - efter en vecka kände flickorna bra. Ingen urladdning, obehag märktes inte. Den enda nackdelen med läkemedlet är dess pris. Emellertid noterades inga fler negativa aspekter efter användning av grädden. Detta ger anledning att tro att Dalacin är ett bra alternativ vid behandling av vaginit.

Medel att uppmärksamma

Den moderna läkemedelsmarknaden erbjuder ett brett sortiment av produkter, vars syfte syftar till att eliminera torrhet i den intima zonen hos kvinnor som är i klimakteriet.

Vi kommer endast att fokusera på några få läkemedel från varje kategori som vi har undersökt, som är populära bland kvinnor.

Icke-hormonella geler

Gel Wagisan - ett medel för vardagens intima hygien. Gelén är baserad på mjölksyra, som upprätthåller den naturliga syra-basbalansen för slidan. Detta upprätthåller en hälsosam mikroflora i slidan. Gelén lindrar ljusa känslor av obehag, torrhet, brännande och klåda..


Låt oss bekanta oss med populära geler bland kvinnor:

 1. Gynocomfort - tillverkaren erbjuder två produkter som har olika effekter på grund av växtkomponenten i sin sammansättning. Gynocomfort-fuktgivande intimgel har följande sammansättning: malvsextrakt, samt kamomill-extrakt, mjölksyra, panthenol och bisabolol. Användningen av gelén eliminerar permanent känslan av torrhet i intima områden. Gynocomfort som återställer intim gel istället för malkextrakt innehåller teträdolja, som har en god antiseptisk, antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Verktyget främjar inte bara regenereringen av vaginalslemhinnan, utan fuktar den effektivt, eliminerar förbränning och klåda och förhindrar också skador. Ginocomfort-geler kan användas som smörjmedel. Båda läkemedlen introduceras i vagina med applikatorn 1-2 gånger om dagen.
 2. Bliss är ett sätt att fukta den intima zonen, vilket effektivt eliminerar de obekväma upplevelserna när vaginalslemhinnan är torr. På grund av det faktum att gelén innehåller oljextrakt av kamomill och kalendula, bidrar den till läkning av mikrosprickor i slemhinnan. Dess användning förhindrar uppkomsten av ny skada på epitelet. Det rekommenderas att ta kurser som föreskrivs av läkaren eller vid behov (efter att ha besökt poolen, innan sexuellt samlag, när klimatförändring, etc.). En liten mängd gel appliceras på könsdelområdet. Kan användas med kondomer..
 3. Gynophyte är en vaginal gel som effektivt eliminerar känslan av vaginal torrhet, förbränning och klåda. Produkten har en fuktande effekt (riklig hydrering). Tillverkad på basis av glycerol och hydroxietylcellulosa. Glycerin återfuktar inte bara slemhinnan utan kan bibehålla fukt i epitelet under lång tid. Gelén är bättre än andra sätt att ersätta naturligt slem under postmenopausal period. Det rekommenderas att använda efter att ha besökt poolen, innan sexuellt samlag eller för att eliminera känslan av obehag. Som föreskrivs av läkaren kan det användas i kurser. Introducerad med en speciell applikator.

Alla undersökta geler fuktar effektivt vaginalslemhinnan under klimakteriet. Kvinnor släpper ut dessa medel på grund av den goda fuktighetseffekten..

Hormonala droger


Geler kan användas av kvinnor som har ordinerats med kombinationsbehandling. Om en dam har indikationer på kontinuerligt hormonintag, förskrivs ofta det kombinerade bifasiska läkemedlet Femoston.

Det innehåller två kvinnliga hormoner - östrogen och progesteron. Femoston eliminerar effektivt många klimakteriebesvär, inklusive torrhet i vaginal, klåda, sveda och obehag.

Vid klimakteriet förskrivs femoston 1/10 eller femoston 2/10. På pre-menopausalt stadium kan läkemedel förskrivas: Pausogest, Kliogest eller Femoston 1/5. Men en kvinna kan använda monoterapi - hon dricker piller som endast innehåller det syntetiska hormonet östrogen, och progesteron får lokalt - med hjälp av en hormongel.

Det nya hormonella läkemedlet Ovipol Clio förtjänar särskild uppmärksamhet. Den aktiva substansen är hormonet estriol, som selektivt påverkar vävnaderna i slidan, livmodern i urinblåsan, etc. Ovipol Clio är en vaginal suppositorium som gynnar den vaginala slemhinnan. De används för att behandla könsstämningssystemet. Ovipol Clio suppositorier eliminerar effektivt torrhet och klåda i det intima området.

Kvinnors hälsa kräver alltid uppmärksamhet, och särskilt under klimakteriet. I förvägssituationen hjälper användningen av en speciell hygienisk gel till att eliminera obehag i det intima området. Fuktgivande gel med klimakteriet lindrar en kvinna med torr vagina och dess bifogade manifestationer. Vi önskar dig god hälsa!

"Estriol"

Läkemedlet tillhör gruppen läkemedel som stabiliserar den hormonella bakgrunden, eliminerar den inflammatoriska processen i slemhinnan i könsorganen och eliminerar också tecken på klimakteriet. "Estriol" hjälper till att regenerera vaginalepitel och normaliserar dess mikroflora.

Läkemedlet normaliserar skeden i vagina, eliminerar resultaten av atrofiska förändringar under klimakteriet hos kvinnor och förbättrar skyddande funktioner i vaginalepitel till infektioner. Läkemedlet har en återställande liksom antiinflammatorisk och antibakteriell effekt..

Kräm "Estriol" föreskrivs för användning i atrofiska processer i slemhinnorna i könsorganet, allvarliga tecken på klimakteriet hos kvinnor, under rehabilitering efter kirurgiska ingrepp på könsorganen, med infertilitet, urinproblem, dyspareunia, urininkontinens.

"Estriol" måste injiceras i slidan tre gånger om dagen, 0,5 mg i tre veckor och sedan 0,25 mg en gång om dagen i två veckor.

Under läkemedelsbehandling måste du ständigt genomgå en medicinsk undersökning med en fullständig lista över diagnostiska procedurer.

Kräm med östrogen för det intima området med klimakteriet

Varför uppträder menopausala symtom?

I den kvinnliga kroppen påverkar könshormoner inte bara reproduktionssystemets organ, utan nästan alla processer som sker.

Det viktigaste kvinnliga könshormonet är östrogen. I själva verket är detta en grupp av steroidhormoner, bland vilka de viktigaste är: östriol, östradiol och östron.

I klimakteriet börjar äggstockarna, som syntetiserar den största mängden könshormoner, gradvis somna. Som ett resultat börjar en hormonell obalans i kroppen, vilket leder till uppkomsten av specifika symtom: värmevallningar, orimlig irritabilitet, plötsliga humörsvängningar, huvudvärk, sömnlöshet, överdriven svettning och flera andra.

Mot bakgrund av låga östrogennivåer förändras vaginalslemhinnan. Det blir tunnare och förlorar förmågan att producera speciellt slem i den volym som tidigare var.

Hemligheten med vagina och livmoderhalsen ger komfort i det intima området, både under sexuell kontakt och i ett lugnt tillstånd. Med klimakteriet minskar mängden utsöndring avsevärt, vilket leder till en känsla av torrhet och klåda i slidan, som kräver behandling.

Hur kan jag eliminera obehag i slidan?

Effekterna av östrogen och progesteron.

Torrhet och klåda i en dams vagina kan elimineras genom hormonersättningsterapi.

Men inte alla kvinnor är redo att ta hormonella läkemedel. Vissa har allvarliga sjukdomar i matsmältningssystemet, lever och njurar, i vilka det är kontraindicerat att dricka hormoninnehållande tabletter.

I sådana fall hjälper lokala läkemedel som innehåller östrogen att hantera problemet. Fördelen med sådana läkemedel är att den kommer in i kroppen inte genom mag-tarmkanalen utan genom slidan eller huden.

Om hormonbehandling är kontraindicerad för en kvinna, föreskrivs hon läkemedel med fytoöstrogener - ämnen som ingår i vissa växter och som har en sammansättning som liknar mänskliga hormoner.

Vaginalkräm

När en dam har en liten känsla av torrhet, brännande eller klåda i slidan, kan en vaginalkräm med östrogen, som felaktigt kallas salva, klara det här problemet..

Det sätts in i vagina med en speciell applikator, som kan mäta dosen av grädden. Applikatorn är i samma förpackning med grädden.

Gynekologen för varje kvinna väljer dos av grädde och användningsfrekvens individuellt. En dam måste först genomgå en medicinsk undersökning och ta blodprover för hormoner.

I de flesta fall föreskriver läkare följande behandlingsschema: först tar kvinnan en hög dos av grädden i flera veckor, och efter att vaginal slemhinnevävnad återgår till det normala reducerar den dosen.

Mest populära rättsmedel

Populära östrogenbaserade vaginalkrämer inkluderar:

 1. Estriol - åtgärden syftar till att fukta väggarna i slidan och stärka lokal immunitet.
 2. Evalgin - orsakar aktiv utsöndring av livmoderhalsen och vagina. Som ett resultat av återställningen av slemaktiviteten hos damen försvinner obehag i den intima zonen.
 3. Dermistril - ökar tonen i väggarna i slidan, provocerar utsöndring av slem. Det främjar också läkning av sår som förekommer på de torra väggarna i slidan under samlag.
 4. Ortho-Ginest - stärker väggarna i slidan, förbättrar blodcirkulationen i dem och stimulerar produktionen av vaginal sekret.

Östrogengel injiceras i slidan efter dusch eller tvätt.

Vaginala suppositorier

Vaginala suppositorier, som har andra namn suppositorier, injiceras direkt i slidan med eller utan applikator. De är i form av en långsträckt cylinder, oval eller kon med en vikt av 1,5 till 6 g. Stödet för suppositoriet är animaliska eller vegetabiliska fetter, eller glycerin eller gelatin.

ExpertutlåtandeRoman Andreyevich PhD, gynekolog-barnläkare, arbetslivserfarenhet 14 år. Få råd Principen för suppositoriet är som följer - under påverkan av vaginalvärme förlorar basen sin fasta form och de aktiva substanserna som fanns i det börjar påverka slidan av slidan.

För att återställa den vaginala mikrofloran förskrivs kvinnor suppositorier med aktiva substanser som bifidobacteria bifidum, acidophilic lactobacilli, mjölksyra eller askorbinsyra och andra.

Vaginala suppositorier under klimakteriet avlöser inte bara damen för obehag, klåda och torrhet i slidan, utan eliminerar också klimakteriet: sömnstörningar, värmevallningar, svettningar, irritabilitet och andra. De har en positiv effekt på den lokala immuniteten hos en kvinna som är försvagad med början av klimakteriet.

Uttag av suppositorier bör endast göras av en läkare. När du väljer ett läkemedel tar det hänsyn till resultaten av patientens test och tillståndet i vaginalväggarna.

Bästa droger

Överväg en lista över de vanligaste vaginala suppositorierna för att eliminera torrhet i slidan under klimakteriet:

 1. Suppositorier där den aktiva ingrediensen är hormonet estriol - Ovestin, Estrokad, Ovipol Clio. Standardkursen för behandling med hormonella suppositorier för torr vagina under klimakteriet är 2-3 veckor.
 2. Ljus med oljekomponent. Väl beprövade ljus Klimaktol-Antikan. Deras sammansättning innehåller sådana aktiva ämnen: havtornolja; homeopatisk citronmelisse-extrakt; homeopatiska essenser från valerian och humle. Revitaxa har i sin sammansättning: oljextrakt av tea tree och Centella asiatica, samt extrakt av aloe och calendula.

De aktiva substanserna i suppositorier - antingen hormoner eller fytoöstrogener - kompenserar för östrogenbrist i damens kropp och eliminerar därmed de obehagliga manifestationerna av torrhet och obehag i slidan.

Folkrättsmedel

Många kvinnor föredrar att använda traditionell medicin för att återställa vaginal mikroflora.

Här är några beprövade recept:

 1. Fukta en bomullspinne och ett sterilt bandage i havtornsolja och sätt in i slidan före sänggåendet. Med en vattpinne sover en kvinna hela natten.
 2. Fukta en bomullsvävspinne med en tidigare beredd lösning av medicinska örter och sätt in i slidan. En god effekt ges genom infusion av kalendula. För att förbereda den behöver du 1 tesked torkade kalendulablommor, häll ett glas kokande vatten och låt det brygga i 40 minuter och sil sedan. Du kan laga kamomillinfusion, som har en liknande effekt. 1 msk. sked torr kamomill häll 1,5 koppar kokande vatten. Insistera en halvtimme, och ansträng sedan.

Innan du börjar använda folkrecept för det intima området, bör du rådfråga din läkare.

Vad förklarar effekten av östrogen på ungdomlig hud?

På grund av den ökade livslängden är en kvinnas perimenopausala period ungefär en tredjedel. Under denna period sker en gradvis utarmning av äggstocksfunktionen, åtföljd av en minskning av innehållet av könshormoner (östrogener) i kroppen. Detta kan inte påverka hudens tillstånd negativt.

Som ett resultat av en minskning av östrogennivåerna sker keratinisering och exfoliering av keratiniserade skikt av epitelet (hyperkeratos), en förändring av de fysikaliska och kemiska egenskaperna hos kollagenproteiner, en minskning av deras elasticitet och förmåga att svälla, en minskning av syntesen av nya kollagen- och elastinstrukturer, nedbrytning av kollagen- och elastinfibrer utvecklas.

Vad är kollagen läses i vår artikel.

Dessutom förändras egenskaperna och förhållandet mellan innehållet i vävnaderna i glykosaminoglykaner, som är hyaluronsyra, som bibehåller vattenmolekyler i vävnaderna, heparin, etc., syntesen av epidermala lipidkomplex, atrofiska processer i huden, inklusive sebaceous körtlar, inträffar.

De processer som uppstår till följd av en minskning av östrogeninnehållet i en kvinnas kropp, det vill säga hormonberoende hudåldring, återspeglas främst i ansiktet. Det finns en förtjockning av dermal stratum corneum och tunnning av dermal lager, fukt och hudens elasticitet minskar, dess lättnad och färg förändras, det blir torrt. En känsla av täthet uppstår i ansiktet, hårväxt, åldersfläckar och rynkor uppträder, veck fördjupas.

Sådana förändringar skapar inte bara kosmetiska problem. Förlusten av extern attraktionskraft påverkar avsevärt det psyko-emotionella tillståndet, leder till en känsla av underlägsenhet i ögonen på det omgivande arbetskollektivet och bekanta, till en minskning av självkänsla och livskvalitet. Detta gäller särskilt för de kvinnor som är vana att ägna ökad uppmärksamhet åt deras utseende. Utöver allt detta är en brist på östrogen i klimakteriet ofta orsaken till psykoneurotiska, endokrina, kardiovaskulära, ben och andra somatiska störningar..

Alla dessa störningar, inklusive kosmetiska problem, elimineras relativt lätt, eller åtminstone är det möjligt att avsevärt minska deras svårighetsgrad genom att kompensera för östrogenbrist genom att använda hormonersättningsterapi med syntetiska eller naturliga östrogenpreparat.

Samtidigt är det ofta omöjligt att använda hormonersättningsterapi. Det visas inte med:

 • graviditet eller om du misstänker att det senare finns;
 • med amning;
 • onormal blödning från könsorganen;
 • leversjukdomar;
 • åderbråck i nedre extremiteter;
 • ökad blodkoagulation;
 • tromboembolisk sjukdom;
 • misstänkt brösttumör eller andra organ;
 • endometrios;
 • migrän och epileptiska anfall.

Dessutom är intolerans mot hormonbehandlingsläkemedel och subjektiv negativ inställning hos kvinnor till dem på grund av felaktig eller otillräcklig information om deras verkningsmekanism och biverkningar. Mot denna bakgrund är fytoöstrogener för intern användning och extern genom kosmetika av särskild betydelse.

Nackdelarna med att använda hormonella salvor

Den största nackdelen är rädslan för ett stort antal människor att använda hormoninnehållande läkemedel. Även om biverkningarna inte kan kallas ofarliga, bör det förstås att de utvecklas hos 1% av konsumenterna. Oftast bildas oönskade manifestationer efter långvarig användning av hormoner i höga doser.

En annan betydande nackdel är att användningen av hormonell salva utan läkares recept är strikt kontraindicerad. Endast en kvalificerad specialist kan korrekt välja läkemedlet från hela sorten och förskriva i rätt dos.

Typer läkemedel som innehåller östrogen

Läkare skiljer flera typer av läkemedel som innehåller hormoner som innehåller. Bland dem är:

 • växtbaserade beredningar;
 • syntetiska läkemedel;
 • fytoöstrogener i tabletter.

Örtöstrogener är väldigt effektiva, men patienter upplever ofta allergiska reaktioner på dem. Just nu är deras frisläppande och diskreta administration mycket begränsad. Grönsakskomponenter extraheras från djururin.

Syntetiska piller är en populär metod som läkare runt om i världen använder så bekvämt som möjligt. Steroider produceras som ett resultat av artificiella reaktioner. Det finns praktiskt taget ingen allergi mot dem, dessutom visar dessa medel en relativt hög grad av effektivitet, är lämpliga för behandling av många sjukdomar.

Fytoöstrogener, som alla läkemedel som erhålls naturligt från medicinalväxter, visar mindre effektivitet. Läkare föredrar att förskriva dem som en förebyggande åtgärd eller som en samtidig medicin till befintliga. Ofta används fytopreparationer för att upprätthålla ett normalt hälsotillstånd och utseende hos patienter som upplever en klimatperiod.

Vad är effekten av att ta fytohormoner

Studier har visat att regelbunden användning av läkemedel med fytoöstrogener för kvinnor under klimakteriet ger dubbla fördelar. För det första avlägsnas obehagliga menopausala symtom effektivt. För det andra förebyggs utvecklingen av komplikationer och sjukdomar.

Fytoöstrogener i mat.

 • manifestationer av värmevallningar, åtföljt av ökad svettning, tas bort;
 • sömnstörningar elimineras och sömnlöshet passerar också;
 • damer blir av med huvudvärk och yrsel;
 • det psyko-emotionella tillståndet hos kvinnor förbättras (nervositet, irritabilitet, tårfullhet, touchiness, etc. pass);
 • blodtrycket stabiliseras (tryckvågor avlägsnas);
 • osteoporos förhindras (läkemedel hjälper till att öka kalciumnivåerna i benvävnaden);
 • hjärtmuskelns arbete normaliseras;
 • tumörtillväxt stoppar;
 • immunitet ökar.

Fytoöstrogener med klimakteriet lindrar således den kvinnliga kroppen av de negativa manifestationerna av denna period. Ett konkret resultat kommer att märkas först efter ett två veckors intag av läkemedlet.

ExpertutlåtandeRoman Andreyevich PhD, gynekolog-barnläkare, arbetslivserfarenhet 14 år. Få råd Om läkemedel med östrogen inte hade en positiv effekt, tvingas läkare att utnyttja hormonella läkemedel.

Doppelherz Asset Menopause

Finns i tabletter. Sojaisoflavoner är huvudkomponenten i läkemedlet. De låter dig normalisera östrogennivån.

Vitaminer kompletterar läkemedlets sammansättning:

Folinsyra hjälper hjärnan och nervsystemet. En kontraindikation för att ta är närvaron av graviditet och en amningstid. Läkemedlet är värt 456 rubel.

Översikt över huvudsakliga beredningar av fytoöstrogener

Apotek säljer ett stort antal läkemedel med fytoöstrogener för kvinnor. Endast en gynekolog bör välja en specifik medicinering, samt utvärdera dess möjliga fördelar och skador. Det mest populära bland kvinnor efter 50 år och äldre är flera droger..

Estrowel

Estrovel är en komplex produkt som innehåller extrakt av tsimitsifugi, yamrot och soja. Dessutom ingår ett antal B-vitaminer och nässlorekstrakt i kosttillskottet. Med regelbunden användning av Estrovel minskar antalet värmevallningar, yrsel och känslomässig labilitet minskar. Sömnets kvalitet är normaliserad. Studier visar förstärkning av benvävnad genom att förhindra osteoporos, vilket skyddar en kvinna från traumatiska frakturer. Läkemedlet används för 1-2 tabletter per dag i form av en 2-månaders kurs. Kostnaden för Estrovel är 400-500 rubel.

Feminin

Aktiva fytoöstrogener från rödklöver. Utöver dem innehåller beredningen ett stort antal växtflavonoider som påverkar hjärt- och nervsystemets funktion. Kvinnan har en normalisering av humör, en minskning av antalet och svårighetsgraden av värmevallningar, en normalisering av blodtrycket och andra autonoma funktioner. Det feminina eliminerar sömnlöshet, vilket påverkar livskvaliteten positivt. Produkten används en gång om dagen - tabletten ska tas med måltider. Den genomsnittliga kostnaden för ett läkemedel är 600 rubel.

Qi klim

Läkemedlet är av rysk tillverkning, vilket är mycket populärt bland kvinnor och gynekologer. Fytoöstrogener erhållna från extrakt av cimicifuga. Med förbehåll för utnämningar av en specialist, konstaterar en kvinna en förbättring av humör, ökad effektivitet under dagen, liksom eliminering av autonom dysfunktion, som manifesteras av oregelbundet blodtryck, huvudvärk, feber och känsla av högvatten. Den genomsnittliga användningstiden är 6 veckor. Läkemedlet säljs på apotek till ett pris av 300 rubel.

Doppelherz Asset Menopause

Ett kosttillskott som innehåller fytoöstrogener från vanliga vitaminer av soja, kalcium och B. Den komplexa sammansättningen gör att du kan normalisera den hormonella bakgrunden hos kvinnor och förhindra klimakteriet. Med korrekt användning av kosttillskott eliminerar Doppelherz Active Menopause nervositeten hos en kvinna, minskar allvarligheten av värmevallningar och labiliteten i blodtrycksnivån och påverkar också positivt det totala välbefinnandet. Läkemedlet ska tas från 1 till 2 månader en gång om dagen. Kostnad - 400 rubel.

Familywell

Tillskott baserade på rödklöver och soja. Ytterligare effekter är förknippade med vitamin E. Med användning av femivel minskar svårighetsgraden av klimakteriebesvär: yrsel, värmevallningar, svullnad i benen, nervositet och huvudvärk. E-vitamin är en stark antioxidant som hjälper till att skydda kroppens vävnader från de skadliga effekterna i samband med åldrande och yttre faktorer. En enda dos Famiwell förbättrar kvinnors anslutning till terapi. Läkemedlets pris varierar mellan 1000 och 2000 rubel, beroende på antalet kapslar i förpackningen.

Climatodon

Climatodon innehåller fytoöstrogener från tsimitsifugi och spårelement: magnesium, järn och kalcium. Läkemedlet minskar kvinnans nervositet, minskar risken för osteoporos och har en positiv effekt på hjärt-kärlsystemets arbete och immunitet. Climatodon används två gånger dagligen för en tablett eller 30 droppar. Olika doseringsformer gör det möjligt för en kvinna att välja det mest lämpliga för sig själv. Climatodon kostar - 470 rubel.

Climadinone

Läkemedlet är i form av droppar, innehåller fytoöstrogener från växten tsimitsifugi. Huvudeffekten är normaliseringen av nervsystemet. Hos kvinnor försvinner ökad irritabilitet och ångest, sömnen återställs. Efter några veckors regelbundet intag normaliseras arbetet i det autonoma avsnittet i centrala nervsystemet: huvudvärk, svaghet försvinner, blodtrycksnivåerna återgår till det normala. Läkemedlets kostnad är 300-400 rubel.

Klimadinon Uno

Ett läkemedel som liknar det föregående men innehåller en större mängd fytoöstrogener. Rekommenderas för kvinnor med klimakteriebesvär: emotionell labilitet, ofta förändrade blodtryck, svettningar, ökad dåsighet, sömnlöshet etc. Kursbehandling varar från 4 till 12 veckor, beroende på läkarens recept. Efter terapi observeras normalisering av den hormonella bakgrunden och försvinnandet av manifestationerna av klimakteriet. Läkemedlets pris är 490 rubel.

Lignarius

Ett kosttillskott med lignaner, populärt bland gynekologer, innehåller en stor mängd fytoöstrogener. En viktig skillnad från analoger är den aktiva formen av växthormoner, vilket snabbt leder till positiva förändringar i en kvinnas kropp. Lignarius förhindrar utvecklingen av osteoporos och minskar allvarligheten av autonoma störningar, vilket stabiliserar arbetet i det kardiovaskulära systemet och andra inre organ. Antagningstid är 1 månad. Vid behov kan behandlingsförloppet upprepas. Det genomsnittliga priset i apotek är 1300 rubel.

Remens

Läkemedlet är i form av droppar, också skapat på basis av tsimitsifugi. Det gör att du kan normalisera arbetet i det autonoma systemet, eliminera huvudvärk, störningar i hjärtat. En kvinnas humör och allmänna välbefinnande förändras positivt, vilket är viktigt för klimakteriet.

Remens har en genomsnittlig kostnad på 600 rubel per flaska droppar. Vid långvarig användning leder det inte till utveckling av biverkningar och missbruk, vilket jämförs positivt med hormonella läkemedel.

Climatem

Climaphem är en av de dyraste läkemedlen för klimakteriet. Kostnaden för ett paket med tabletter når 5 tusen rubel. De aktiva komponenterna i läkemedlet får sina humle och rödklöver. Förutom fytoöstrogener innehåller Klimafem ett multivitaminkomplex som har en ytterligare effekt på kvinnans kropp.

Detta biologiskt aktiva tillsatsmedel förbättrar kvinnors arbetsförmåga, normaliserar de inre organens och nervsystemets funktion. Vid regelbunden användning av klimakteriet minskar svårighetsgraden av osteoporos och antalet värmevallningar som är karakteristiska för klimakteriet..

Inoclim

Tillskott erhållna från sojabönor. Finns i kapselform, beräknad i ett paket under 1 kalendermånad, vilket underlättar användningen av läkemedlet. Huvudeffekterna vid regelbunden användning: normalisering av blodtrycket, minskad svettning och andra manifestationer av autonome nervsystemets dysfunktion. Det har en positiv effekt på en kvinnas humör, vilket minskar svårighetsgraden av emotionell labilitet och ångest.

Tillskott orsakar inte utvecklingen av biverkningar eller missbruk.Kostnaderna för Inoclim på apotek varierar från 800 till 1000 rubel, vilket gör det överkomligt för de flesta kvinnor.

Fytoöstrogener i mat

Innehållet av fytoöstrogener i livsmedelsprodukter är inte stort, men de är ganska aktivt förknippade med känsliga receptorer på ytan av celler, vilket normaliserar balansen mellan hormoner, både i fall av brist och överskott.

Dualiteten av fytoöstrogener tillåter dem att användas i terapi i båda riktningarna.

Se även på bloggen: Användning av linfrön för hälsa och skönhet

Produkter som innehåller fytoöstrogener finns tillgängliga, rika på vitaminer och mineraler, är användbara för både vuxna kvinnor, efter 40 år, med klimakteriet vid 50 år, och unga flickor under puberteten, gravida kvinnor för att få ett friskt barn.

Den största mängden växthormoner hittades i soja. Under en lång tid tros det att kvinnor som lever i asiatiska länder är mindre benägna än européer att drabbas av sjukdomar i reproduktionssystemet, godartade neoplasmer och cancer eftersom baljväxter, inklusive sojabönor, står för en stor del av deras dieter..

Idag vederläggas denna hypotes, förutom näring är det nödvändigt att uppmärksamma livsstilen i allmänhet, men fytoöstrogener bör inte underskattas.

Isoflavoner - genistein, daidzein, equol har en antioxidant effekt, tjänar till att förhindra hjärt-kärlsjukdomar, osteoporos, reglera blodsocker.

Huvudåtgärden är kontakten med östrogenreceptorer, vilket gör att du kan minska eller öka mängden östrogen.

Linfrö

Verkligen magiska egenskaper tillskrivs linfrön, de hjälper till att gå ner i vikt och föryngra, rena tarmarna och förbättra dess funktion, förbättra hudens och hårets tillstånd.

Fytoöstrogener bildas i mänskliga tarmen under påverkan av enzymer, men det är att föredra att använda linfrömjöl eller linolja som är rik på omättade fettsyror.

Konsumtion av ett stort antal frön i deras rena form kan orsaka allvarlig skada på kroppen, upp till blockering av tarmlumen och förekomst av tarmhinder.

Röda vindruvor

Resveratrol är en fytohormon som finns i huden på röda druvor, rött vin, jordnötter, blåbär, kakao, nötter. Förutom östrogenbalansen har resveratrol antiinflammatoriska och antitumöreffekter, sänker blodsockernivåerna och har en gynnsam effekt på hjärtat och blodkärlets tillstånd..

frukt

Frukter som innehåller fytoöstrogener - äpplen, granatäpplen, papaya, körsbär, plommon.

Grönsaker

Fytohormonrika grönsaker - ingefära, morötter, persilja, broccoli, vit och blomkål, vitlök, sparris, selleri, potatis.

Vegetabiliska oljor

Det är användbart att krydda vegetabiliska rätter med vegetabiliska oljor med fytoöstrogener. Linfröolja, oliv, sojabönor, sesam, palm, kokosnöt måste finnas i kosten.

Samma oljor kan användas för att tillverka masker och krämer..

Hur man eliminerar torkning av slemhinnan

För att en gång för alla kunna bli av med obehagliga symptom, samt minska risken för att utveckla olika patologier, finns det flera metoder för att återfukta.

Rätt hygien

Innan du applicerar en kräm eller salva med östrogen måste personlig hygien granskas. Först och främst måste du överge vanliga duschgeler och tvålar; de innehåller aggressiva ämnen som påverkar slemhinnan negativt. Du måste köpa ett tvättmedel med rätt pH-balans, det måste innehålla D-panthenol och mjölksyra. Du måste också se till att den innehåller ett extrakt av en medicinalväxt, kamomill eller salvia. Förutom medicinsk olja, havtorn eller sesamfrön.

De mest populära och testade verktygen är Eplir, Ginokomfort och Epigen Intim. Dessa är duschgeler designade specifikt för kvinnor.

De måste användas vid varje tvätt, som ska vara minst 2 under dagen. Dessa geler ingår till och med i medicinsk terapi som föreskrivs av läkare och används i kombination med hormonella krämer. Men ändå, innan du köper en duschgel måste du konsultera en läkare.

Icke-hormonella krämer och geler

Vissa kvinnor kan av flera skäl inte använda salvor och geler med östrogen och andra hormoner. För dem har speciella icke-hormonella metoder för att fukta slemhinnan i vaginalen utvecklats:

 1. Ett smörjmedel baserat på vatten som inte ens innehåller glycerin. Sådana produkter erbjuds oftast som ett intimt smörjmedel, som bör användas före samlag. De återfuktar väggarna i slidan och har inga biverkningar på grund av deras enkla sammansättning.
 2. Regelbunden användning av vitaminkomplex med vitaminer i grupperna E och A. De stimulerar den naturliga produktionen av slem vid väggarna i slidan.
 3. Vaginala suppositorier baserade på medicinska växter. Det mest kända sättet "Vagical" är ljus med kalendulaxtrakt, de fuktar slemhinnan försiktigt och har en terapeutisk effekt på det. Läka små sår och sprickor.
 4. Det finns ett antal homeopatiska medel. Trots det faktum att homeopati är en ganska kontroversiell vetenskap, med tvivelaktiga metoder för beredning av läkemedel, men ändå finner den sina anhängare. Och om det finns efterfrågan, så finns det utbud. "Klimadinon" och "Cyklodinon" fungerar bra på patientens hjärna, eller snarare på hennes hypofys, och tvingar honom att producera de nödvändiga hormonerna.
 5. Användningen av Ginokomfort-gel gör det inte bara möjligt att fukta väggarna i slidan och lindra klåda och bränna, utan också eliminera infektionen som har uppstått i den och återställa syrabasbalansen i slemhinnan.
 6. Vaginalring. Den här enheten installeras i slidan och lämnas där i upp till 3 månader. Hela denna tid utsöndrar ringen den nödvändiga mängden östrogen och fuktar därigenom slemhinnan.
 7. Vaginala suppositorier med östrogen ställs in 1 gång per dag, samtidigt. Som regel är dessa väletablerade Ovestin, Oripod. Med tiden installeras de mindre och mindre tills de når 1 gång per vecka. Detta antyder att terapi har en positiv effekt på kroppen och att den inte längre behöver yttre källor till östrogen.
 8. Gelén för applicering på insidan av vagina kan också innehålla östrogen. De mest kända läkemedlen från denna kategori är Klimara, Dermestril och Divigel. Deras användning minskar också över tiden från 1 gång per dag till 1 gång per vecka, vilket indikerar dess medicinska egenskaper.
 9. Administrering av hormonella läkemedel oralt i form av tabletter, processen är rent individuell. Det finns inget universellt hormon. Var och en tas utifrån patientens individuella egenskaper..
 10. Östrogenhaltiga salvor finns i stort överflöd. Ett av de mest kända botemedel är Estriol. Av alla krämer är detta den mest effektiva. Men som alla hormonella läkemedel har ett antal indikationer och kontraindikationer, därför bör du studera dess beskrivning och kontakta en läkare innan du använder denna salva.
 11. Suppositorier "Cicatridine", "Feminela" med innehållet av hyaluronsyra, fuktar väggarna i slidan för en längre delningstid.

Hormonala droger och geler

Krämer, geler och preparat som innehåller östrogen bör förskrivas av en läkare. Självadministrering av dessa läkemedel kan leda till ganska allvarliga biverkningar..

En gynekolog eller endokrinolog föreskriver läkemedlet enligt resultaten av patientundersökningen och studien av hennes analyser. En mängd olika produkter, geler, salvor, suppositorier, smörjmedel och tabletter kan förskrivas.

Rätt näring

Eftersom vaginalhemligheter produceras av kroppen av deras kolesterol, suger efter dieter som leder till utmattning och utesluter kött och fett från kosten leder till uttorkning av slemhinnan. För att detta inte ska hända bör du hålla dig till en hälsosam kost. Kosten bör innehålla magert kött, skaldjur som är rik på jod, färsk frukt och grönsaker. Korn rik på fytoöstrogener är också användbara. Dessa är linser, lin och soja.

Orsaker till torrhet i det intima området

I reproduktiv ålder producerar bartholinkörtlarna före vagina och livmoderhalsen ständigt slem, som inte bara smörjer väggarna i slidan, utan också skyddar det mot negativa faktorer och patogena medel.

Dessutom innehåller slem laktobaciller, som skapar en sur miljö och förhindrar att patogener utvecklas. Slemproduktionsprocesser styrs av östrogener - kvinnliga könsteroidhormoner.

Med klimakteriet är det en minskning och sedan upphör östrogenproduktionen på grund av utrotningen av äggstockarna. Det finns redan inget blodflöde till livmodern och slidan för deras näring, det finns ingen tidigare elasticitet i vävnader. Och vad som tidigare tagits för givet, upphör plötsligt att vara sådant och problem uppstår. Den vaginala och cervikala sekretionen är inte längre, slemhinnan blir tunnare, försvinner och blir torr. Olika patogener börjar hålla fast vid den och orsaka patologier. Ja, klimakteriet - torrhet i slidan är också oundviklig.

Kanske inte störa och inte vidta åtgärder? Men obehag i slidan kommer att bry sig inte bara under sex utan också i vila, bränning och torrhet kommer lätt att leda till hudskador med tillägg av infektioner som kan spridas till angränsande organ.

För det andra är bristen på smörjning bara ett symptom, och problemet ligger i snedvridning av hormoner som utmattar hela kroppen. Därför måste naturligtvis åtgärder vidtas. HRT och aktuell användning av krämer, salvor och geler med östrogener hjälper väl till detta..

Vilka andra faktorer kan orsaka torrhet, utom för klimakteriet:

 1. Graviditet - kramper och klåda i slidan under graviditeten inträffar inte alltid, behandling föreskrivs av en läkare.
 2. Nylig hormonterapi såsom AD, atopisk dermatit.
 3. Samtidigt kan intervallen mellan menstruationen öka, någon typ av könsinflammation kan förekomma etc..
 4. Fel COC.
 5. Födelse - torrhet inträffar eftersom östrogen under graviditeten var i stort antal och efter förlossningen sov plötsligt.
 6. Allergi mot vårdprodukter - gel, tvål. Reaktionen kan förekomma på färgämnen eller parfymer i kompositionen oftast.
 7. Olika spänningar, neuroser och sömnstörningar - kan orsaka en minskning av östrogennivåer.
 8. Matvarufel - en tendens till rökt kött, kryddig mat, marinader etc..

Bustex-kräm: en reklamstunt eller verklighet?

En annan bästsäljare är Bustex (kräm för bustförstoring). Recensioner indikerar ett snabbt uttalat resultat.

Krämtillverkare påstår att bröstvolymen kommer att öka på bara några veckor med en storlek eller till och med två. Hur mycket detta motsvarar verkligheten, försökte vi ta reda på det genom att analysera recensioner av kvinnor som använder kräm av detta märke och åsikter från specialister. Slutsatserna är följande:

 • den aktiva komponenten i grädden är ett ämne såsom deoxymyroestrol, som har en föryngrande effekt och främjar tillväxten av fettvävnad i bröstkörtlarna;
 • produktens sammansättning inkluderar växtbaserade extrakt och eteriska oljor som ger näring och återfuktar huden;
 • den kosmetiska produkten har klarat kliniska prövningar, och enligt en sociologisk undersökning noterar 95% av konsumenterna produktens effektivitet.

Lockar köpare och läkemedlets pris. Så det kostar cirka 1000 rubel Bustex - en kräm för att öka bysten. Recensioner säger att läkemedlets konsumtion också är ekonomisk - ett rör räcker för 2-3 månaders regelbunden användning.

Vilka tillverkare som tillverkar sådana kosmetika?

Östasiatiska kosmetika, som består av basen av växt- och djurursprung, är mycket efterfrågade. Det föryngrar, läker huden och mättar med vitaminer. Det mest kända är företaget "MayTan".

Ryska krämer skapas av inhemska företag och innehåller komponenter som växer på vårt territorium. Inhemska produkter ligger som regel efter utländska produkter, eftersom unik teknik ofta introduceras utomlands. Men våra produkter är billigare och består nästan alltid av naturliga produkter. Det mest kända företaget "EcoTest".

Tillverkarna föredrar hormoner av växtursprung som inte skadar människor. Växthormoner förbättrar hudens tillstånd utan att skada kroppen som helhet och stör inte menstruationscykeln.

Många använder fytohormoner - fytoöstrogener, som produceras av växtsaft (rödklöver, ginseng, humle och många andra.).

De liknar det kvinnliga könshormonet och kan utföra samma funktioner..

Plusset är att fytoöstrogener inte orsakar en allergisk reaktion och inte påverkar den kvinnliga kroppen negativt.

I Ryssland ska du hela tiden övervaka produktionen.

Men i alla fall har tillverkaren ett enormt ansvar för produktsäkerheten, och om det är en rynkgrädde, måste den följa detta. Annars vilseleder tillverkaren köparen.

Vilken läkare du ska kontakta

För att förskriva hormonella läkemedel och när biverkningarna uppträder bör du rådfråga en hudläkare. Om långvarig användning av hormoner orsakade en ökning av trycket, överdriven hårväxt, ofta infektionssjukdomar och andra systemiska biverkningar, måste du konsultera en endokrinolog och kontrollera binjurens funktion.

Specialisten berättar om reglerna för användning av hormonella salvor för atopisk dermatit:

Behandlingsmetoder

För behandling av förändringar i könsområdet under klimakteriet används komplex terapi, som inkluderar:

 • lokala icke-hormonella preparat i form av en kräm;
 • hormonella och icke-hormonella vaginala suppositorier;
 • geler;
 • kräm;
 • smörjmedelgeler;
 • folkmetoder.

I närvaro av obehag i vulva är användning av en kräm att föredra, och vid vaginal patologi, suppositorier.

Geler eller smörjmedel

Geler eller smörjmedel används för svag vaginal torrhet och obehag under intimitet.

Geler och smörjmedel har en fuktgivande effekt på slemhinnan.

I avsaknad av effektivitet rekommenderas användning av grädde eller ljus..

Folkrättsmedel

Folkläkemedel för torrhet i den intima zonen under klimakteriet används som en del av komplex behandling tillsammans med suppositorier eller grädde. De har en lugnande och fuktgivande effekt, normaliserar pH i slidan och lindrar inflammation. Detta minskar känslan av klåda och sveda..

Vid traditionella behandlingsmetoder används:

Rekommenderas att använda kamomill, moderwort, kalendula.

Hormon suppositorium med östrogen

En av behandlingarna för vaginal torrhet under klimakteriet är hormonsuppositorium med östrogen.

Lokal användning av östrogeninnehållande suppositorier eliminerar obehag i slidan, har den största effektiviteten.

Från östrogeninnehållande suppositorier används:

Läkemedlets sammansättning innehåller estriol, som har en effekt som liknar östrogenens hormoner. Förbättrar tillståndet i vaginalslemhinnan.

Icke-hormonella ljus

Icke-hormonella suppositorier i deras sammansättning har naturliga komponenter som simulerar östradiols verkan. Dessutom innehåller kompositionen vitamin-mineralkomplex. Till skillnad från hormonella läkemedel har icke-hormonella läkemedel färre kontraindikationer.

Bland icke-hormonella suppositorier används:

krämer

Kräm med torr vagina normaliserar mikrofloras sammansättning, har en positiv effekt på vagina och urinrörets muskelton..

Krämer i deras sammansättning har östrogen, som används med en speciell spets. I det här fallet sker distributionen av grädden jämnt.

Bland krämer för torrhet i den intima zonen används:

 • Estriol med östrogen;
 • Orto-Ginest;
 • Utvärdera med östradiol.

fytosteroler

Den mest lovande riktningen är steroidfytoöstrogener, som kallas fytosteroler. Studier har bekräftat att de effektivt påverkar hudens tillstånd när de läggs till krämer: de kan skydda, mjukgöra, återfukta.

Men här finns ett "men". Problemet är att deras effekt är svagare än våra hormoner fem tusen gånger. För att kosmetika med en liknande sammansättning ger effektivitet krävs höga koncentrationer.

Till exempel, i sojabönolja, är bara 0,37% av komponenterna liknande hormoner. Men för att de ska fungera räcker det inte att lägga till olja i grädden. Det krävs att få fytosteroler och koncentrera med dyra tekniker. Naturligtvis är det bara allvarliga problem med laboratorier och forskningsinstitut som kan producera sådana medel. Det visar sig att en kvalitetskräm inte är billig.

Fytosteroler kräver en hög koncentration. Komplex teknik används för att isolera dem eftersom sådana kosmetika inte är billiga.

En av myterna om fytohormoner är att de är beroendeframkallande. Det vill säga när huden appliceras är huden vacker, men när du slutar använda den får ansiktet snabbt tecken på ålderdom. Men detta är inte sant. Naturligtvis, om du använder dyra grädde av hög kvalitet under lång tid och sedan byter till billig och låg kvalitet, förändras hudtillståndet mycket. Men här är problemet inte i växthormoner, men i kvaliteten på kosmetika.

Om läkemedlet Estrozhel och dess sammansättning

Oestrogel är ett östrogent antiklimakteriskt läkemedel. Det är en färglös transparent gel med en svag lukt av etanol. Läkemedlets aktiva substans är östradiolhemihydrat i en mängd av 600 mcg per 1 gram färdig gel.

Vissa hjälpämnen inkluderar:

Gelén finns i aluminiumrör på 80 g.

Positiv handling

Estrogel kompenserar för östrogenbristen i den kvinnliga kroppen under klimakteriet, hjälper till att minska svårighetsgraden av störningar under klimakteriet.

Överdriven svettning genom porerna reduceras, den naturliga fukten i vaginalslemhinnan återställs. Stämningen blir smidig, ångest och irritabilitet försvinner, nivån på det totala kolesterolet i blodet minskar.

Förutom ovanstående förhindrar Estrogel förlust av benmassa och en minskning av dess mineraltäthet (faktum är att under klimakteriet förlorar benen kalcium och risken för höft- och ryggfraktur ökar).

VIKTIGT: Tidvattnet som är karakteristiskt för klimakteriet blir mindre märkbart. Effekten av östrogen på kroppen är jämförbar med användningen av östrogena läkemedel inuti. Vid regelbunden användning av gelén ökar tjockleken på endometrium i livmodern, risken för atrofiska förändringar i urinvägarna minskar.

Handlingsmekanism

Efter applicering på huden förångas gelen snabbt och dess aktiva substans penetrerar huden. Det mesta av östradiol kommer omedelbart in i den systemiska cirkulationen (en liten mängd av den aktiva substansen kvarstår i det subkutana fettskiktet under en tid och kommer gradvis in i blodomloppet). Koncentrationen av den aktiva substansen når sina maximala värden i blodet efter 3-4 timmar. Estrogel har en hög biotillgänglighet (upp till 82%).

Inträngning av östradiol i blodet bidrar till det faktum att svårighetsgraden av det klimakteriska syndrom minskas, tillståndet underlättas under hettändar.

Indikationer för användning

Östrogen föreskrivs i följande fall:

 1. Med hormonersättningsterapi när symptom på östrogenbrist upptäcks.
 2. Under behandlingen av menopausalt syndrom till följd av naturlig eller kirurgisk menopaus.
 3. För att förebygga osteoporos under klimakteriet hos kvinnor som är benägna att sprida i hög grad (eller om det finns kontraindikationer för andra läkemedel).

Kontra

Att använda östrogen rekommenderas inte i följande fall:

 1. Individuell känslighet för något av ämnena i gelén.
 2. Diagnostiserad bröstcancer (liksom misstänkt / tidigare överförd).
 3. Diagnostiserad genital onkologi (misstänkt / tidigare överförd).
 4. Endometrial hyperplasi i obehandlad / försummad form.
 5. Venös eller arteriell trombos (liksom predisposition för den).
 6. Angina pectoris, hjärtinfarkt (verkar antingen i historien).
 7. Kongenital Hyperbilirubinemia.
 8. Levertumörer av godartad och ondartad natur (både agerar och i historia).
 9. Kolestatisk gulsot / uttalad klåda.
 10. Akuta leverproblem (existerande och tidigare).
 11. Graviditet.
 12. Laktation.
 13. porfyri.

OBS: Om du blir gravid medan du använder Oestrogel, bör du sluta använda gelén omedelbart!

Bieffekter

I vissa fall är följande reaktioner möjliga mot bakgrund av att ta Oestrogel:

Från sidan av centrala nervsystemet:

 1. huvudvärk.
 2. Migrän.
 3. Humörsvängningar.
 4. Yrsel.

Från mag-tarmkanalen:

 1. Diarre.
 2. Illamående, kräkningar.
 3. gasbildning.
 4. Spasmer av de mjuka musklerna i matsmältningskanalen, kolik.
 5. Kolestatisk gulsot.

Från reproduktionssystemet:

 1. Smärtsam känslighet hos bröstkörtlarna, en ökning av deras storlek.
 2. amenorré.
 3. menorragi.
 4. Tumörer i bröstkörtlarna.
 5. Ökad libido.
 6. "Spotting" urladdning mellan menstruationen.

Förutom ovanstående symtom kan patienter uppleva:

 1. Hudirritation, hyperemi, klåda.
 2. Förändring av kroppsvikt.
 3. Högt blodtryck.
 4. Kontaktlinsintolerans.
 5. tromboembolism.

I de flesta fall av östrogenbehandling finns det inga biverkningar, eller så är de så svaga att de inte behöver avbryta läkemedlet.

Användningsläge

Vanligtvis föreskriver kvalificerade specialister en kontinuerlig eller cyklisk behandling av extern applicering av Oestrogel. Dosering och varaktighet av behandlingen ställs in individuellt för varje kvinna.

Huden måste vara torr och ren före applicering. En dos av applikatorn (cirka 2,5 g gel) gnides med ett tunt lager i huden på buken, nedre delen av ryggen, samt axelområdet och underarmarna en gång om dagen. Det är nödvändigt att vänta tills gelén är helt absorberad. Gelén applicerades korrekt om den absorberades fullständigt i överhuden efter 2-3 minuter.

Fördelen med detta verktyg är att det inte fläckar.

Appliceringsområdet för gelén bör vara minst två handflator av en vuxen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan det finnas perioder utan ägglossning och varför?

Den kvinnliga äggets livscykel slutar med menstruation. Det representerar utgången av oförgiftat material och det "extra" endometrialskiktet från livmodern....

”Nödoperationer kan och bör utföras”: Kaabak-transplantolog - påverkan av COVID-19 på hans avdelnings arbete

I avdelningen för transplantologi vid National Medical Research Center for Children's Health (NCHD) avbryts planerade operationer, eftersom denna medicinska institution tillfälligt tilldelas för behandling av ungdomar med COVID-19 coronavirusinfektion....

Varför finns det inga två månader om graviditet är uteslutet

Månadscykeln är en kontinuerlig process i den kvinnliga kroppen, åtföljd av hormonella förändringar, ansvarig för reproduktiv funktion. Menstruation börjar i tonåren från 10 till 15 år....