Utsläpp efter installation av spiralen

Intim

Att installera en intrauterin enhet (IUD) är den mest effektiva metoden för preventivmedel, men också den mest som används idag i gynekologisk praxis (med undantag för tubal ligation - sterilisering). Med introduktionen av IUD bryts integriteten hos livmoderhalsen i livmoderhalsen, vilket får blödningar att öppnas. Och hur mycket urladdning som normalt ska gå efter installationen av spiralen och vilken typ av karaktär de borde vara, vi pratar nu.

Som regel sker installationen av IUD den 3-4: e dagen av cykeln, när kvinnan fortfarande har sin period. Detta beror på det faktum att livmoderhalskanalen, där själva spiralen sätts in, har en reducerad ton och något expanderat, vilket säkerställer normal utsöndring av menstruationsblod från livmoderhålet. Och när livmoderhalsen utvidgas underlättas proceduren för installation av IUD och blir mindre smärtsam för patienten.

Och med tanke på det faktum att en kvinna under denna procedur har sin period, är det ganska naturligt att hon har rosa eller blodig urladdning under en tid efter införandet av IUD. Men i detta ögonblick kan de ändra karaktär och det är viktigt att förstå när detta händer av fysiologiska skäl och när det gäller patologiska, eftersom det efter installation av spiralen också kan uppstå vissa hälsoproblem som kräver läkarvård.

För att minska risken för komplikationer efter att ha installerat en IUD, måste en kvinna genomföra en undersökning, som innefattar:

 • Instrumentell undersökning av en gynekolog.
 • Vaginal smet.
 • Intravaginal ultraljudundersökning av livmodern, livmoderhalskanalen och äggstockarna.
 • Blodkemi.
 • Allmän analys av blod och urin.

Om patienten under undersökningen avslöjade inflammatoriska eller infektionssjukdomar i fortplantningsorganen genomförs först behandlingen och först sedan installationen av en spiral. Om du går in i IUD i en inflammerad eller infekterad livmoderhals, kommer detta att leda till utvecklingen av sjukdomen och kvinnans allvarliga hälsoproblem.

Om en kvinna inte har några kontraindikationer för att installera en IUD, anger läkaren datumet då proceduren kommer att utföras med hänsyn till patientens menstruationscykel. Införandet av själva spiralen utförs på gynekologens kontor utan användning av smärtmedicin. Denna procedur tar 5-10 minuter, varefter patienten får gå hem..

I de fall en kvinna observerar att hon blödar dåligt efter att ha installerat spiralen i flera timmar, bör hon inte oroa sig för detta. Detta fenomen är naturligt och bestäms av flera faktorer:

 • Just nu finns det fortfarande menstruation.
 • Vid genomförande av denna gynekologiska procedur utförs en mekanisk effekt på livmoderhalsen, vilket blir orsaken till ökad blödning av livmodern.

I detta fall bör emellertid ett rikligt utsläpp av blod från slidan inte observeras mer än en dag. Om en kvinna fortsätter att blöda i flera dagar eller en vecka är detta inte längre normalt och kräver omedelbar läkare.

Som regel har hon redan den andra dagen efter att kvinnan satte spiralen på sig brunt urladdning (daub), vilket indikerar en framgångsrik restaurering av livmoderhalskanalen. De bör dock observeras endast under en viss tid..

Det är omöjligt att säga exakt hur mycket en kvinna kan smeta efter att ha installerat en IUD, eftersom varje organisme är individuell. I vissa passerar dauben redan den 3-5: e dagen efter proceduren, medan i andra observeras den i ungefär en vecka.

Viktig! Trots att varje organisme är individuell och den kräver "sin egen" tid för återhämtning, om dauben efter installation av IUD varar länge (mer än en vecka), är detta en allvarlig anledning att träffa en läkare, eftersom långvarig urladdning är ett tecken på komplikationer.

Och för att förstå om det fanns hälsoproblem efter förfarandet bör du uppmärksamma inte bara typen av utsläpp utan också till allmän hälsa. Om livmodern fortsätter att blöda och symtom som dragande smärta i buken, obehaglig lukt, feber, svaghet etc. gå med i det, är detta inte normalt. Normalt kan mindre buksmärta observeras först den första dagen efter installationen av Mirena, vilket orsakas av en mekanisk effekt på livmoderhalsen, men inte mer.

Om smärtan inte försvinner har en rik daub börjat och åtminstone ett symptom som kännetecknar utvecklingen av komplikationer visas kan du inte tveka. Du måste genast gå till läkaren.

Installation av en intrauterin enhet orsakar skador på livmoderhalsen i livmoderhalsen, vilket kan leda till olika komplikationer. Bland dem finns cervicit, som kännetecknas av inflammation i livmoderhalsen, oftast. De viktigaste symtomen på denna sjukdom är följande tillstånd:

 • Ritningsvärk i buken.
 • Mörkbrun daub som kan pågå mer än en månad.

Behandling av cervicit bör utföras omedelbart, eftersom det kan orsaka utveckling av en bakteriell infektion, vilket är full av förekomsten av abscess och sepsis. Och för att bli av med denna sjukdom är det inte nödvändigt att dricka olika läkemedel i handfulla. Som regel föreskrivs i detta fall användningen av vaginala suppositorier av antiinflammatoriska och regenererande effekter..

En annan komplikation efter installation av en IUD är endometrit, i vilken inflammation är lokaliserad i livmodern. Med den samtidiga utvecklingen av cervicit och endometrit, som händer mycket ofta, blir symtomen mer uttalade - buksmärta intensifieras, brun urladdning blir riklig och kan få en slemkonsistens och ibland purulent karaktär. Behandling i detta fall innebär också användning av vaginala suppositorier..

Viktig! Om läkemedelsbehandling för cervicit och endometritis inte ger positiva resultat inom 7-10 dagar är det nödvändigt att ta bort IUD. Du kan sätta det igen först efter avlägsnande av inflammatoriska processer och fullständig återställning av slemhinnorna i livmodern och livmoderhalskanalen.

Om 3-5 dagar efter ingreppet har kvinnan gul eller grön utflöde, som har en obehaglig lukt och åtföljs av bränning i slidan, så indikerar detta utvecklingen av infektionssjukdomar, vars orsakande medel kan vara:

Utvecklingen av infektionssjukdomar efter installation av en IUD kan ske som ett resultat av:

 • Brott av läkare av sanitära standarder under införandet av en spiral i livmoderhalskanalen.
 • För tidigt inträde av en kvinna i oskyddat samlag.
 • Brist på hygien.

Oavsett orsaken till infektionen innebär behandling användning av antibakteriella läkemedel. Dessutom, om en kvinna hade samlag under denna period, bör den sexuella partneren också genomgå behandling.

Ibland, efter installation av IUD, blödar kvinnor. Anledningen till detta kan vara:

 • Allvarlig skada på livmoderhalskanalen.
 • Ett kraftigt avslag på orala preventivmedel.
 • Närvaron av en polypp i livmoderhalsen, som också skadades av en spiral (som regel, när en polyp upptäcks, sätter de inte en spiral, men om de inte märks av en läkare kan detta leda till svår blödning).
 • Myom.

Livmoderblödning är mycket farligt för en kvinnas liv och måste stoppas så snart som möjligt. Följande symptom är karakteristiska för det:

 • Överflödigt vaginalt urladdning, som kräver byte av sanitetsdynor var 1,5-2 timme.
 • Svaghet.
 • Yrsel.
 • Blankering av huden.
 • Pulsförsvagning.
 • Sänker blodtrycket.

Viktig! När en blödning av livmodern öppnas måste en kvinna akut inläggas på sjukhus. I detta fall utförs behandling med intravenös administrering av speciella hemostatiska läkemedel och glukoslösning..

I de fall en kvinna, efter att ha installerat spiralen, konstaterar att en blodig koagel regelbundet lämnar hennes vagina, måste hon också se en läkare så snart som möjligt. Saken är att med normal återhämtning av kroppen efter tilldelningsförfarandet bör de ha en enhetlig konsistens och eventuella inneslutningar i dem indikerar utvecklingen av komplikationer. I detta fall kan utseendet på blodiga blodproppar indikera utvecklingen av endometrios, som kännetecknas av en onormal spridning av livmoderns livmodersystem utöver. Dess utveckling efter installationen av IUD sker som ett resultat av ett fel i regenereringsprocesserna i kroppen, där endometriecellerna börjar delas aktivt..

Med utvecklingen av endometrios är läkemedelsbehandling ineffektiv, och därför utförs kirurgiska ingrepp ofta, när det inträffar, innan ett preliminärt avlägsnande av IUD krävs.

Det bör förstås att efter installationen av spiralen inte längre urladdning bör observeras och främmande symtom uppträder - smärta, temperatur, svaghet, etc. Normalt bör deras varaktighet inte överstiga 10 dagar. Om urladdningen inte passerar efter denna period bör du definitivt besöka en läkare. Eftersom endast snabb behandling av komplikationer undviker allvarliga konsekvenser i framtiden.

Spiral som en preventivmetod

Många kvinnor är intresserade av de tekniska problemen med implantering av intrauterin enhet. För många är tillförlitlighet i diagnostiska metoder och identifiering av kontraindikationer för denna typ av preventivmedel viktig. Viktig, också, information om möjliga biverkningar med denna typ av preventivmedel, frågor om fertilitet återhämtning. Vi kommer att försöka ge dig den mest fullständiga och pålitliga informationen..

Vilka undersökningar måste göras innan livmoderspiralen införs?

• Samtal med patienten gör att läkaren kan identifiera hennes kroniska gynekologiska sjukdomar.

• Bakteriologisk analys av utstryk från slidan och livmoderhalsen.

• Grundlig screening för sexuellt överförda infektioner: syfilis, HIV, hepatit B och C.

• Kolposkopi (instrumentell undersökning av vaginalhålan och livmoderhalsslemhinnan).

• ultraljud i bäckenet.

När och hur spiralen introduceras?

Införandet av spiralen är en obegränsad strikt definierad period av cykeln. Emellertid rekommenderas introduktionen av menstruationscykeln den 4-8: e dagen, under denna period är livmoderslimhinnan mindre sårbar, livmoderhalskanalen är svår - allt detta gör introduktionen av spiralen mindre traumatisk och säker. Menstruationsflödet är också ett säkert tecken på frånvaron av graviditet. Blodigt urladdning, kännetecknande för den tidiga perioden efter implantering av ett intrauterint preventivmedel (IUD) orsakar inte psykologiskt obehag hos en kvinna, eftersom menstruationen fortfarande pågår.

Spiralen kan injiceras omedelbart efter eller inom fyra dagar efter artificiell upphörande av graviditet eller missfall (spontan avbrott av graviditet), förutsatt att det inte finns några tecken på inflammation eller blödning. Om implantationen av IUD inte utförs under denna period, måste dess introduktion utföras vid början av nästa menstruation.

Övade samtidig abort och implantation av IUD i livmoderhålet. Introduktion av IUD: er omedelbart efter förlossningen eller under förlossningen (inom 48 timmar efter förlossningen) ökar avsevärt risken för preventivmedel (prolaps). Om IUD inte anges under den angivna perioden, kan proceduren utföras 4-6 veckor efter leveransen.

Stadier av införandet av ett intrauterint preventivmedel

• Innan introduktionen är en vaginal undersökning och ljud i livmoderhålan obligatorisk.

• Installation av en VMK utförs i ett speciellt rum under aseptiska förhållanden. Som regel är införandet av IUD smärtfritt och kräver inte smärtlindring.

• Införandet av spiralen är endast möjlig med I- och II-grad av renhet i slidan. I händelse av att en infektiös och inflammatorisk sjukdom i de inre könsorganen hittas eller renhet i slidan är av III eller IV-graden, krävs en djupgående gynekologisk undersökning följt av antimikrobiell behandling. I slutet av behandlingen krävs en uppföljning av dess effektivitet. Efter en effektiv antimikrobiell behandling av en infektiös och inflammatorisk sjukdom i bäckenorganen, under förutsättning att de återhämtar sig helt, krävs en 6-10-månaders paus för att helt återhämta sig och förhindra att sjukdomen blir kronisk innan införandet av IUD.

Är det nödvändigt att övervaka patienter som använder intrauterina preventivmedel?

• Under den första veckan efter introduktionen av IUD rekommenderas att avstå från sexuell aktivitet och intensiv fysisk aktivitet.

• Den första uppföljningsundersökningen ska utföras av en gynekolog efter 7-10 dagar. Vid undersökning är läkaren intresserad av närvaron av trådar i vaginala kaviteten - detta är nödvändigt för att se till att IUD är korrekt installerat. Nu - efter den första gynekologiska undersökningen, är sexlivet tillåtet utan användning av en extra preventivmetod. En ultraljud av bäckenorganen utförs också för att klargöra placeringen av IUD i livmoderhålet.

• Nästa undersökning utförs efter en månad, under det första året - minst en gång var sjätte månad, sedan - varje år med en bakterioskopisk undersökning av den avtagbara livmoderhalsen. Ultraljud rekommenderas att utföras enligt indikationer.

• En kvinna behöver träning efter varje menstruation för att palpera för att kontrollera om spiraltrådar för att upptäcka spiralförlust i tid. I frånvaro av trådar i vaginala kaviteten är en gynekologisk undersökning och ultraljud av bäckenorganen nödvändiga för att klargöra lokalisering av spiralen.


Möjliga biverkningar och komplikationer vid användning av intrauterina preventivmedel

Komplikationer förknippade med implantation av IUD observeras oftare hos patienter med tidigare menstruations oregelbundenheter, kroniska bäckeninflammatoriska sjukdomar (PID) i remission och när läkaren ignorerar kontraindikationer för införande av IUD. Komplikationer som uppstår genom intrauterin preventivmetod delas vanligtvis in i tre grupper: komplikationer orsakade av införande av IUD i processen att hitta spiralen i livmoderhålshålan och uppstår under eller efter extraktion av preventivmedel. Oftast observeras följande komplikationer: smärta, förlust av IUD, inflammatorisk sjukdom i bäcken och blödning.

Komplikationer som uppstår vid introduktionen av ett intrauterint preventivmedel:

• Skada på livmoderhalsen

Skada på livmodern. Denna komplikation förekommer sällan som regel på grund av felaktig teknik för att införa en IUD eller administrering trots kontraindikationer..

Komplikationer som uppstår i preventionsprocessen:

Smärtsyndrom - oftare uttryckt i mindre smärta i nedre del av buken, som kan visas omedelbart efter införandet av IUD, men de slutar efter några timmar eller efter behandling. Smärta under menstruationsperioden observeras i 9,6-11% av fallen.

Förlusten av IUD observeras oftare hos unga icke-kvinnliga kvinnor - detta beror på ökad kontraktion och excitabilitet i livmodern. Förlustfrekvensen beror på typen av IUD och är 3-16%. Med åldern, en ökning av antalet födda och aborter, minskar deras frekvens av detta fenomen. Utdrivning (förlust) av kalken sker under de första dagarna av slam och 1-3 månader efter införandet av IUD.

När du identifierar orsakerna till smärta spelas huvudrollen av sådana studier som ultraljud och hysteroskopi, vilket gör att du exakt kan bestämma läget för IUD i livmoderhålet eller bortom.
Inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen (PID). Mot bakgrund av kopparinnehållande IUD uppträder inflammatoriska reaktioner i 3,8-14,3% av fallen och kan manifestera sig i form av cervicit (inflammation i livmoderhalsen), endometrit (inflammation i livmoderslimhinna), bäcken peritonit (inflammation i slemhinnan i bäckenorganen) eller bäcken abscess (begränsad) kapselansamling av purulent exsudat). Som regel är den inflammatoriska processen förknippad med en förvärring av en befintlig kronisk smittsam och inflammatorisk sjukdom i könsorganen. I händelse av att den inflammatoriska processen inträffade inom 20 dagar efter införandet av spiralen, kan den förknippas med införandet av ett preventivmedel. Frågan om att ta bort spiralen och genomföra antibiotikabehandling avgörs av gynekologen individuellt för varje kvinna.

Menometrorragia (livmodersblödning). Efter införandet av IUD, de första 5-10 dagarna hos kvinnor, finns det som regel mindre eller måttligt blodigt eller genomskinligt utflöde som inte kräver behandling; endast i vissa fall (2,1-3,8%) finns det ett behov av läkemedelsbehandling. Kanske uppkomsten av intermenstruell blödning (i 1,5-24% av fallen), som oftare förekommer hos kvinnor med oregelbundna menstruationscykler, samt i närvaro av artificiella aborter tidigare. Frågan om utnämning av behandling avgörs individuellt av gynekologen. I händelse av att kraftig blödning under menstruationen åtföljs av smärta och inte stannar mot bakgrund av läkemedelsbehandling är detta en indikation för att ta bort spiralen.

Graviditetens början. Intrauterina preventivmedel erkänns som mycket effektiva preventivmedel, men i 0,5-2% av fallen kan en oönskad graviditet fortfarande uppstå. Samtidigt ökar frekvensen av spontana aborter betydligt, även om kvinnan vill fortsätta graviditeten och graviditeten upprätthålls medicinskt. I ungefär 1/3 av fallen är graviditet associerad med fullständig eller partiell förlust av IUD.

Komplikationer som uppstår efter extraktionen av ett intrauterint preventivmedel.

• Kronisk inflammation i bäckenorganen
• infertilitet
• Ektopisk graviditet

Indikationer för avlägsnande av intrauterina preventivmedel

• Kvinnans önskan.
• Användningens utgång.
• Menopaus (ett år efter den senaste menstruationen).
• Medicinska indikationer:
• Graviditet.
• smärta.
• Blödning som hotar en kvinnas liv.
• PID, akut eller förvärrad kronisk.
• Onkologi i livmodern eller livmoderhalsen.

Metoden för extraktion av intrauterina preventivmedel

• IUD avlägsnas av en gynekolog i ett speciellt rum med medicinska instrument och i enlighet med alla regler för asepsis och antiseptika.

• Innan spiralen tas bort utför gynekologen en vaginal undersökning.

• Efter en gynekologisk undersökning utförs en antiseptisk behandling av livmoderhalsen. Avlägsnandet av spiralen utförs för kontrolltrådar.

Utladdning efter installationen av den intrauterina enheten

Det finns en mängd olika preventivmedel. Var och en har sina positiva och negativa egenskaper. Introduktionen av IUD - den intrauterina enheten - är mycket populär.

Om den här enheten installerades korrekt följs alla regler för dess användning, då är produkten säker, orsakar inte obehag och är 99% effektiv. Men några flickor efter att ha installerat spiralmeddelande urladdning med en blandning av blod. Deras utseende kan ha fysiologisk eller patologisk karaktär, därför måste du veta om symtomen på troliga komplikationer..

Allmän information

Navy Mirena anses vara ett mycket effektivt sätt att skydda mot oönskad graviditet. Den aktiva ingrediensen är levonorgestrel - ett hormon som frigörs från spiralen från den första etableringsdagen under användningsperioden. 20 mcg ämne frigörs per dag. Efter 5 års användning är mängden hormonellt innehåll på 1 dag 10 mg.

Med tanke på den kvinnliga kroppens fysiologiska normer och egenskaper skapade tillverkare en spiral från kärnan, full av hormonellt innehåll, i membranet som ansvarar för dess gradvisa frisättning.

Innan enheten installeras måste en viktig regel beaktas: artiklarna i paketet är sterila, därför, om dess integritet kränks, är det nödvändigt att överge användningen av sådan preventivmedel. Annars, efter installationen av spiralen, kan utsläpp uppstå på grund av infästningen av infektionen, spridningen av den inflammatoriska processen.

Det är också värt att tänka på att på grund av införandet av ett hormonellt läkemedel behöver kroppen minst tre månader för att vänja sig vid sin handling. Anpassningsperioden kan åtföljas av upptäckten av fläckar.

Typer av spiraler

Varje intrauterin enhet är tillverkad av polymerer som är säkra för människokroppen. För preventivmedel används en mängd olika produkter, som skiljer sig från varandra i form, storlek och egenskaper. De mest populära är T-formade produkter, eftersom de är väldigt enkla att använda och installera. I den fria änden av Mirenas skrov finns en ringformig slinga, som är nödvändig för att fixera tråden, med vilken IUD tas bort.

Spiraler kännetecknas av handlingsprincipen:

 • neutral
 • medicin;
 • hormonell.

Den neutrala effekten är att det införda objektet är ett främmande organ som hindrar den embryonala utvecklingen. Sådana åtgärder är stora, ger inte maximal effektivitet för att skydda mot oönskad graviditet. De provocerar också upp en tung menstruation, åtföljd av svår smärta. När dessa spiraler installeras upplever kvinnor väldigt blödning i livmodern.

Medicinska IUD: er är också indelade i flera grupper beroende på materialet som användes vid framställning av preventivmedel. Spiraler kan innehålla:

Dessa produkter, inklusive koppar, är lätta att installera, de blir sällan orsaken till komplikationer, inklusive blödning. Men de har flera kontraindikationer, där du bör vägra att använda:

 • förekomsten av inflammation;
 • sjukdomar i bäckenorganen;
 • cervikal erosion.

Det är värt att notera att det är faran för erosion när du installerar en spiral som du inte bör utvärdera i förväg, eftersom denna sjukdom kräver obligatorisk övervakning och behandling.

Om en kvinna har en spiral, och under en lång tid finns det knappt brunt urladdning, är det nödvändigt att konsultera en läkare för att diagnostisera utvecklingen av komplikationer mot bakgrund av oupptäckta kontraindikationer för installation av läkemedlet.

Spiraler med silver kännetecknas av deras antiseptiska egenskaper, bekämpar den inflammatoriska processen, och IUD, som innehåller guld, kännetecknas av det faktum att de inte korroderar och är helt kombinerade med livmodervävnader. Sådana produkter provocerar inte utseende på allergiska reaktioner, komplikationer. Guldbaserade preventivmedel installeras under en längre period.

Den hormonella principen för spiralernas verkan är att de innehåller ett hormon som gradvis skickas till livmodern för att säkerställa en preventiv effekt. Sådana preventivmedel är säkra och orsakar inte biverkningar..

Funktioner för installation av spiralen

Mirena-spiralen är ett hormonellt system som är lätt att installera och har låg risk för komplikationer. Handlingsprincipen är att den inte tillåter spermatozoer att tränga in i de övre områdena i kvinnors reproduktionssystem, det blockerar processerna för äggbefruktning.

Efter installation av Mirena förtjockas livmoderhalsslemet, vilket hjälper till att blockera det proliferativa lagret i endometriumet. Denna handlingsprincip gör att du kan hålla produktens höga effektivitet under lång tid..

Installationsproceduren är tillräckligt snabb, kvinnan upplever inget obehag. Om det inte finns några kontraindikationer, utser gynekologen dagen för förfarandet. I princip installeras produkten i slutet av menstruationen. Det tar cirka 15 minuter. Fixering av IUD i livmoderkaviteten är smärtfri, eftersom lokalbedövning administreras.

Men om fläckar har börjat från livmodern, och det varar tillräckligt länge, bör du rådfråga en läkare. Detta kommer att förhindra utvecklingen av komplikationer..

Menstruation efter spiralen kan vara knapp, eller tvärtom rikligt, därför rekommenderar vi att du läser en separat artikel om detta ämne.

Komplikationer och kontraindikationer

Installation av Mirena-spiralen kan utföras även i tonåren. Men innan du går till förfarandet är det nödvändigt att utesluta möjligheten till kontraindikationer:

 • neoplasmer i reproduktionssystemet hos kvinnor;
 • inflammation i könsorganet;
 • livmoderskador;
 • blödning med en oklar otymologi;
 • kardiovaskulär patologi;
 • diabetes.

I avsaknad av dessa kontraindikationer är risken för komplikationer minimal, men den kvarstår fortfarande om fel gjordes under proceduren.

Det finns flera möjliga komplikationer som kan visas under och efter installationen. Ibland provocerar införandet av en IUD inträngningen av patogena mikroorganismer i kroppen, utvecklingen av den inflammatoriska processen. På grund av detta är det ofta möjligt att se utseendet på fläckar, som har en grönaktig eller gulaktig nyans och en obehaglig lukt.

En daub kan också visas när den installerade strukturen avvisas. Oftast uppstår sådana komplikationer mot bakgrund av ett felaktigt arrangemang av spiralen.

Skada eller punktering av livmodern orsakar blödning. Detta händer extremt sällan. Av samma anledning kan utsläpp uppstå efter borttagning av IUD.

Patologisk urladdning

Oavsett orsaken som provocerade utseendet på en brun hemlighet efter installation av Mirena, måste du rådfråga en läkare för att utesluta risken för att utveckla möjliga komplikationer. Normalt beaktas sådan urladdning endast när de inte har någon främmande skugga, obehaglig lukt, inte åtföljs av smärta i nedre buken, nedre delen av ryggen.

En sådan urladdning under de första månaderna efter installationen av Mirena orsakas av en kränkning av livmoderns endometrium. Om en kvinna regelbundet har slem med en blandning av blod, och det också finns ett annat obehag, bör hon snarast besöka en läkare för att diagnostisera patologiska orsaker.

Blödning

Överdrivet blodflöde efter installation av Mirena är ett tecken på livmodersblödning som har öppnat. Ett sådant symptom kan förekomma med avslag på det införda preventivmedlet. I detta fall har blodutsöndringar inte någon specifik lukt, de får en annan färg, till exempel grönaktig eller gulaktig.

Om svår blödning inträffar, måste du snarast kontakta en läkare för att diagnostisera orsaken till detta tillstånd. Men det finns också en variant av normen när utsläppet är fysiologiskt till sin natur. Detta gäller situationer där brunaktiga perioder blir mer rikliga. Detta tillstånd hos den kvinnliga kroppen är en reaktion på ett hormonellt läkemedel och menstruationscykeln förbättras gradvis.

skador

Blödning kan också orsakas av skador i livmodern, skada på integriteten i vaginalslemhinnan.

Livmoderblödning kan erkännas av överflödet av utsöndringar, närvaron av smärta i nedre del av buken. Ibland är det så starkt att du bara kan stoppa det vid möte hos en gynekolog eller med hjälp av hemostatiska läkemedel för oral administration.

Skador på könsorganen under introduktionen av Mirena är sällsynta och endast på grund av en okvalificerad läkares fel. Därför, om det finns rikligt med brunt urladdning under installationen av spiralen, är det brådskande att kontakta en läkare.

Fortplantningssjukdomar

Vitaktig eller gulaktig urladdning, åtföljd av en obehaglig lukt, efter installationen av Mirena kan indikera sjukdomar i reproduktionssystemet. Det är värt att tänka på att själva spiralen inte innebär deras utveckling, detta tillstånd kan orsakas av försvagad immunitet, stress, sexuellt samlag med en infekterad partner.

Infektion

Efter felaktig installation av spiralen kan en infektionssjukdom utvecklas. Detta händer om läkaren inte observerade sterilitet, kvinnan efter förfarandet försummade reglerna för personlig hygien.

Förekomsten av könsinfektioner åtföljs av uppkomsten av en omfattande urladdning av olika slag beroende på sjukdomsutvecklingsstadiet. De kan vara vitaktiga, gulaktiga, blodiga, grönaktiga. Samtidigt har de en obehaglig lukt. I de flesta fall, med en infektion i könsorganen, blir symptomen uttalade före menstruationen, och efter menstruationen minskar det.

Om inflammation utvecklas efter installation av helix kan brunt urladdning förekomma. Om de inte passerar på egen hand efter två dagar, ska du omedelbart kontakta din läkare och starta antiinflammatorisk behandling.

Fixturförskjutning

En brun urladdning kan förekomma när Mirena förflyttas. En förändring i spiralens position kan erkännas genom närvaron av följande symtom:

 • kramper i nedre del av buken;
 • spotting observeras utanför menstruationen, under sexuellt samlag;
 • det var en känsla av en spiral i slidan.

Det är värt att tänka på att vid förflyttning ger Mirena inte maximal effektivitet, medan det kan skada livmoderhalsen.

Ektopisk graviditet

När en IUD sätts in finns det risk för en ektopisk graviditet. En sådan onormal placering av embryot kan erkännas av smärta i nedre del av buken, försvinnandet av menstruationen eller en förändring i deras natur. I fallet med en sådan patologi finns det utsläpp som kännetecknas av knapphet och kort varaktighet.

Om du misstänker en ektopisk graviditet ska du omedelbart kontakta din läkare. Detta beror på det faktum att ett sådant tillstånd hotar en kvinnas hälsa.

Medel för behandling

Behandlingen av urladdningen som förekommer efter installationen av spiralen beror bara på orsaken till att de inträffar. I detta fall är det bara en läkare som ska diagnostisera patologier och komplikationer som har uppstått, han föreskriver också lämplig behandling.

Om urladdningen orsakas av skada eller bristning av livmodern, tas ett sätt att förhindra en oönskad graviditet, och kvinnan förskrivs antiinflammatoriska, läkemedelsläkemedel eller kirurgi. Behandlingstekniken föreskrivs med hänsyn till svårighetsgraden av patientens tillstånd.

Om utflödet är en följd av en infektiös, bakteriell eller jästinfektion i könsorganen, förskrivs läkemedelsbehandling. Ju tidigare en patologi upptäcks, desto lättare är det att bota den..

Om en kvinna är rädd för förekomsten av ovanstående komplikationer, bör hon använda andra preventivmetoder. Orala preventivpiller, kondomer kan vara att föredra. Sådana medel provocerar inte utseendet till sekret. Under de första tre månaderna efter att ha tagit OK är en brun daub tillåten.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur går menstruationen med klimakteriet?

Menstruationscykeln hos en kvinna bildas på grund av en förändring i den hormonella bakgrunden var 28: e dag, vilket åtföljs av frigörandet av ett ägg och förmågan att bli gravid....

Varför gör äggstockarna ont innan menstruation, kan det innebära graviditet?

Menstruationscykeln är en naturlig del av livet för en kvinna i reproduktiv ålder. Naturen själv fastställde denna mekanism, därför är den meningslöst motsatt....

Uppkomsten av cystit under menstruationen

För många kvinnor uppträder cystit av någon anledning under menstruationen. Den kvinnliga kroppen förändras före, under och efter menstruationen. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma din hälsa under denna period, lyssna på dig själv och inte glömma förebyggande åtgärder....