Komplikationer efter operation för att ta bort livmodern, konsekvenserna av amputation av livmodern med äggstockar

Ansvarsfrihet

Hysterektomi eller avlägsnande av livmodern är en ganska vanlig operation som utförs enligt vissa indikationer. Enligt statistiken genomgick ungefär en tredjedel av kvinnorna som passerade den 45-åriga milstolpen denna operation.

Och naturligtvis är den viktigaste frågan som oroar patienter som opereras eller förbereder sig för operation: "Vilka är konsekvenserna efter att livmodern har tagits bort?"?

Postoperativ period

Som ni vet kallas den tidsperiod som varar från datum för kirurgisk ingripande till återställande av funktionshinder och välbefinnande den postoperativa perioden. Hysterektomi är inget undantag. Perioden efter operationen är uppdelad i 2 "delperioder":

 • tidigt
 • sena postoperativa perioder

Patienten har en tidig postoperativ period på ett sjukhus under övervakning av läkare. Varaktigheten beror på kirurgisk tillgång och patientens allmänna tillstånd efter operationen.

 • Efter en operation för att avlägsna livmodern och / eller bihängorna, som utfördes antingen vaginalt eller genom ett snitt i den främre bukväggen, är patienten på gynekologisk avdelning i 8 till 10 dagar, och vid slutet av den överenskomna perioden avlägsnas suturerna.
 • Efter laparoskopisk hysterektomi släpps patienten ut efter 3 till 5 dagar.

Den första dagen efter operationen

Den första dagen efter operationen är särskilt svår.

Smärta - under denna period känner en kvinna betydande smärta både inuti buken och i området med suturer, vilket inte är förvånande, eftersom det finns ett sår både inom och utanför (det räcker för att komma ihåg hur smärtsamt det är vid oavsiktligt skärning av ett finger). Icke-narkotiska och narkotiska smärtstillande medel föreskrivs för att lindra smärta.

De nedre lemmarna kvarstår, som före operationen, i kompressstrumpor eller bandagerade elastiska bandage (förebyggande av tromboflebit).

Aktivitet - kirurger följer den aktiva hanteringen av patienten efter operationen, vilket innebär att man går ur sängen (efter laparoskopi på några timmar, efter laparotomi på en dag). Motorisk aktivitet "påskyndar blod" och stimulerar tarmarna.

Diet - den första dagen efter en hysterektomi föreskrivs en sparsam diet, där det finns buljonger, mosad mat och vätska (svagt te, fortfarande mineralvatten, fruktdrycker). Ett sådant behandlingsbord stimulerar försiktigt tarmens rörlighet och bidrar till dess tidiga (1-2 dagar) oberoende tömning. Oberoende avföring indikerar normalisering av tarmen, vilket kräver en övergång till vanlig mat.

Efter avlägsnande av livmodern förblir buken smärtsam eller känslig i 3-10 dagar, vilket beror på tröskeln för smärtkänslighet hos patienten. Det bör noteras att ju mer aktivt patienten uppträder efter operationen, desto snabbare återställs hennes tillstånd och risken för möjliga komplikationer är lägre.

Postoperativ behandling

 • Antibiotika - antibiotikabehandling ordineras vanligtvis för profylaktiska ändamål, eftersom patientens inre organ utsattes för luft under operationen, och därför med olika infektionsmedel. Kursen med antibiotika varar i genomsnitt 7 dagar.
 • Antikoagulantia - även under de första 2-3 dagarna föreskrivs antikoagulantia (blodförtunnande medel), som är utformade för att skydda mot trombos och utveckling av tromboflebit.
 • Intravenös infusion - under de första 24 timmarna efter en hysterektomi genomförs infusionsterapi (intravenös droppinfusion av lösningar) för att fylla på volymen cirkulerande blod, eftersom operationen nästan alltid åtföljs av betydande blodförlust (volym av blodförlust vid okomplicerad hysterektomi är 400 - 500 ml).

Förloppet under den tidiga postoperativa perioden anses vara smidig om det inte finns några komplikationer.

Tidiga postoperativa komplikationer inkluderar:

 • inflammation i det postoperativa ärret på huden (rodnad, svullnad, purulent urladdning från såret och till och med divergensen i suturer);
 • problem med urinering (smärta eller smärta vid urinering) orsakad av traumatisk uretrit (skada på slemhinnan i urinröret);
 • blödning av olika intensiteter, både yttre (från könsorganen) och inre, vilket indikerar otillräckligt väl utförd hemostas under operationen (utsläppet kan vara mörkt eller rött, blodproppar finns);
 • lungemboli - en farlig komplikation, vilket leder till blockering av grenarna eller själva lungartären, som är fylld med lunghypertoni i framtiden, utveckling av lunginflammation och till och med döden;
 • peritonit - inflammation i bukhinnan, som passerar till andra inre organ, farlig utveckling av sepsis;
 • hematomas (blåmärken) i området med suturer.

Blodigt utflöde efter borttagande av livmodern med typen av "daub" observeras alltid, särskilt de första 10-14 dagarna efter operationen. Detta symptom förklaras av läkning av suturer i området för livmoderstubben eller i vaginalområdet. Om en kvinna efter operationen har urladdningens natur förändrats:

 • åtföljt av en obehaglig, otrogen lukt
 • färg påminner köksslickar

kontakta läkare omedelbart. Kanske fanns det inflammation i suturerna i slidan (efter utströmning av livmodern eller vaginal hysterektomi), vilket är fylld med utvecklingen av peritonit och sepsis. Blödning efter operation från könsorganen är en mycket alarmerande signal och kräver upprepad laparotomi.

Suturinfektion

Vid infektion av den postoperativa suturen stiger den totala kroppstemperaturen, vanligtvis inte högre än 38 grader. Patientens tillstånd lider som regel inte. Förskrivna antibiotika och suturbehandling räcker för att stoppa denna komplikation. Första gången det postoperativa förbandet byts ut med behandlingen av såret dagen efter operationen, sedan utförs förbandet varannan dag. Det rekommenderas att behandla sömmarna med en lösning av Curiosin (10 ml 350-500 rubel), vilket ger mjuk läkning och förhindrar bildandet av ett keloidärr.

Peritonit

Utvecklingen av peritonit inträffar oftare efter en hysterektomi utförd enligt nödindikationer, till exempel nekros i den myomatösa noden.

 • Patientens tillstånd förvärras
 • Temperaturen "hoppar" till 39 - 40 grader
 • Uttalat smärtsyndrom
 • Positiva tecken på peritoneal irritation
 • I denna situation utförs massiv antibiotikabehandling (utnämning av 2 till 3 läkemedel) och en infusion av saltlösning och kolloidala lösningar
 • Om det inte finns någon effekt av konservativ behandling, går kirurger för relaparotomi, tar bort livmoderstubben (i fall av livmoderamputation), tvätt bukhålan med antiseptiska lösningar och sätter dränering

Medicinsk rådgivning under den postoperativa perioden

En hysterektomi förändrar patientens vanliga livsstil något. För en snabb och framgångsrik återhämtning efter operationen ger läkarna patienterna ett antal specifika rekommendationer. Om den tidiga postoperativa perioden var oöverträffad skulle hon omedelbart ta sin hälsa och förhindra långsiktiga konsekvenser vid utgången av kvinnans vistelse på sjukhuset.

En bra hjälp under den sena postoperativa perioden är att bära ett bandage. Det rekommenderas särskilt för kvinnor i premenopausal ålder som har haft många födelser eller för patienter med försvagat buktryck. Det finns flera modeller av en sådan stödjande korsett, du bör välja exakt den modell där en kvinna inte känner obehag. Huvudvillkoret när du väljer ett bandage - dess bredd bör överstiga ärret med minst 1 cm över och under (om en nedre laparotomi har utförts).

 • Sexliv, viktlyft

Utsläppen efter operationen fortsätter i 4 till 6 veckor. Inom ett och ett halvt år, och helst två månader efter en hysterektomi, bör en kvinna inte lyfta vikter på mer än 3 kg och göra tungt fysiskt arbete, annars hotar det att avvika inre suturer och bukblödning. Sexuellt liv är förbjudet under den överenskomna perioden..

 • Specialövningar och sport

För att stärka vaginala musklerna och musklerna på bäckendagen rekommenderas att du utför specialövningar med lämplig simulator (perineum). Det är simulatorn som skapar motstånd och säkerställer effektiviteten hos sådan intim gymnastik.

De beskrivna övningarna (Kegel-övningarna) fick sitt namn från gynekologen och utvecklaren av intim gymnastik. Minst 300 övningar krävs per dag. En bra ton i musklerna i slidan och bäckenbotten förhindrar prolaps av väggarna i slidan, utbredningen av livmodern i framtiden, liksom förekomsten av ett så obehagligt tillstånd som urininkontinens, som nästan alla kvinnor i klimakteriet upplever.

Sport efter en hysterektomi är en betungande övning i form av yoga, kroppsflex, pilates, formning, dans, simning. Du kan börja klasserna bara tre månader efter operationen (om det lyckades, utan komplikationer). Det är viktigt att fysisk träning under återhämtningsperioden är rolig och inte utmattar en kvinna.

 • Om badkar, bastu, användning av tamponger

Inom 1,5 månader efter operationen är det förbjudet att bada, besöka bastur, bada och simma i öppet vatten. Så länge det finns fläckar bör du använda sanitetsunderlag, men inte tamponger.

Lika viktigt under den postoperativa perioden är rätt näring. För att förhindra förstoppning och gasbildning bör du konsumera mer vätska och fiber (grönsaker, frukt i vilken form som helst, fullkornsbröd). Det rekommenderas att vägra kaffe och starkt te, och naturligtvis alkohol. Mat ska inte bara förstärkas, utan också innehålla den nödvändiga mängden proteiner, fetter och kolhydrater. En kvinna bör konsumera de flesta kalorier på morgonen. Favorit stekt, fet och rökt rätter måste överges.

 • Sjukskriven

Den totala arbetsoförmågan (som räknar tiden på sjukhuset) är från 30 till 45 dagar. Om det uppstår några komplikationer förlängs naturligtvis sjukfrånvaron.

Hysterektomi: och sedan vad?

I de flesta fall möter kvinnor efter operation en psyko-emotionell karaktär. Detta beror på den rådande stereotypen: det finns ingen livmoder, vilket innebär att det inte finns något huvudsakligt kvinnligt särdrag - jag är inte en kvinna.

Det är faktiskt inte så. När allt kommer omkring är det inte bara livmoderns närvaro som avgör den kvinnliga essensen. För att förhindra utvecklingen av depression efter operationen bör du studera frågan om att ta bort livmodern och livet efter det så noggrant som möjligt. Efter operationen kan makan ge betydande stöd, eftersom kvinnan tydligen inte har förändrats.

Rädsla för förändringar i utseende:

 • förbättrad ansiktshårtillväxt
 • minskad sexlyst
 • viktökning
 • ändra rösttonen etc.

är långtgående och därför lätt övervinnbara.

Sex efter uttag av livmodern

Sexuellt samlag ger kvinnan samma nöje eftersom alla känsliga områden inte finns i livmodern utan i slidan och yttre könsorgan. Om äggstockarna bevaras fortsätter de att fungera som tidigare, det vill säga utsöndra de nödvändiga hormonerna, särskilt testosteron, som ansvarar för sexdrift.

I vissa fall noterar kvinnor till och med ökad libido, vilket hjälper till att bli av med smärta och andra problem i samband med livmodern, liksom det psykologiska ögonblicket - rädslan för en oönskad graviditet försvinner. Orgasme efter amputation av livmodern försvinner inte, och vissa patienter upplever det ljusare. Men förekomsten av obehag och till och med smärta under samlag är inte uteslutet.

Denna punkt gäller de kvinnor som genomgick hysterektomi (ärr i vagina) eller radikal hysterektomi (Wertheim-operation), där en del av vagina skärs ut. Men detta problem är helt lösbart och beror på graden av förtroende och ömsesidig förståelse för partner.

En av de positiva aspekterna av operationen är frånvaron av menstruation: ingen livmoder - ingen endometrium - ingen menstruation. Så adjö till kritiska dagar och de problem som är förknippade med dem. Men det är värt att göra en bokning, sällan, men kvinnor som har genomgått livmoderns amputation med äggstockskonservering kan ha mindre fläckar under deras menstruationsdagar. Detta faktum förklaras helt enkelt: efter amputation kvarstår livmoderstubben, och därför lite endometrium. Därför ska du inte vara rädd för sådana sekret.

Förlust av fertilitet

Särskild uppmärksamhet förtjänar frågan om förlust av funktionsnedsättning. Eftersom det inte finns någon livmoder - fostret, är naturligtvis graviditet omöjligt. Många kvinnor lägger detta i pluskolumnen för hysterektomi, men om kvinnan är ung är detta verkligen ett minus. Innan läkarna erbjuds att ta bort livmodern, utvärderar läkarna noggrant alla riskfaktorer, studerar anamnesen (särskilt närvaron av barn) och försök, om möjligt, bevara organet.

Om situationen tillåter skärs antingen kvinnan från de myomatiska noderna (konservativ myomektomi) eller lämnar äggstockarna. Även med en frånvarande livmoder, men bevarade äggstockar, kan en kvinna bli mamma. IVF och surrogati - ett verkligt sätt att lösa problemet.

Sutur efter att livmodern har tagits bort

En sutur på den främre bukväggen oroar kvinnor inte mindre än andra problem förknippade med hysterektomi. Laparoskopisk operation eller ett tvärsnitt av buken i nedre delen hjälper till att undvika denna kosmetiska defekt..

Vidhäftningsprocess

Alla kirurgiska ingrepp i bukhålan åtföljs av bildningen av vidhäftningar. Vidhäftningar är bindvävssnöror som bildas mellan bukhinnan och inre organ, eller mellan organen. Nästan 90% av kvinnorna lider av självhäftande sjukdom efter hysterektomi.

Tvingad introduktion i bukhålan åtföljs av skada (dissektion av bukhinnan), som har fibrinolytisk aktivitet och ger lys av fibrinös exudat, limning av kanterna på den dissekerade bukhinnan.

Ett försök att stänga området för peritonealt sår (sutur) stör den smälta processen för tidiga fibrinösa överläggningar och bidrar till ökad vidhäftningsbildning. Processen med vidhäftningsbildning efter operationen beror på många faktorer:

 • operationens varaktighet;
 • mängden operation (ju mer traumatisk operationen är, desto högre risk för vidhäftningar);
 • blodförlust
 • inre blödningar, till och med blodläckage efter operation (resorption av blod väcker vidhäftningar);
 • infektion (utvecklingen av infektiösa komplikationer under den postoperativa perioden);
 • genetisk predisposition (ju mer det genetiskt bestämda enzymet N-acetyltransferas produceras som löser fibrinavlagringar, desto lägre är risken för vidhäftningar);
 • asthenisk kroppsbyggnad.
 • smärta (konstant eller periodisk smärta i nedre del av buken)
 • urinering och avföringsstörningar
 • flatulens, dyspeptiska symtom.

För att förhindra bildning av vidhäftningar under den tidiga postoperativa perioden föreskrivs följande:

 • antibiotika (hämmar inflammatoriska reaktioner i bukhålan)
 • antikoagulantia (tunna blodet och förhindra bildning av vidhäftningar)
 • fysisk aktivitet den första dagen (vänder på sidan)
 • tidig initiering av fysioterapi (ultraljud eller elektrofores med enzymer: Lidase, Hyaluronidase, Longidase och andra).

Korrekt genomförd rehabilitering efter en hysterektomi förhindrar inte bara bildning av vidhäftningar, utan också andra konsekvenser av operationen.

Menopaus efter uttag av livmodern

En av de långsiktiga konsekvenserna av operationen för att ta bort livmodern är klimakteriet. Även om naturligtvis någon kvinna förr eller senare närmar sig denna milstolpe. Om bara livmodern avlägsnades under operationen och bihangarna (rör med äggstockar) bevarades, kommer början av klimakteriet inträffa naturligt, det vill säga i den ålder då kvinnans kropp är genetiskt programmerad.

Många läkare anser emellertid att efter kirurgiska klimakteriet utvecklas klimakteriska symtom i genomsnitt 5 år före schemat. Ingen exakt förklaring till detta fenomen har hittats ännu, det tros att blodtillförseln till äggstockarna efter en hysterektomi försämras något, vilket påverkar deras hormonella funktion.

Om vi ​​minns anatomin i det kvinnliga reproduktionssystemet, är äggstockarna oftast försedda med blod från livmoderkärlen (och i livmodern, som du vet, passerar ganska stora kärl igenom - livmoderartärerna).

För att förstå problemen med klimakteriet efter operationen är det värt att besluta om medicinska termer:

 • naturlig menopaus - upphörande av menstruation på grund av gradvis utrotning av hormonell funktion i genital körtlar (se menopaus hos kvinnor)
 • konstgjord menopaus - upphör av menstruation (kirurgiskt - borttagande av livmodern, läkemedel - undertryckande av äggstocksfunktionen med hormonella läkemedel, strålning)
 • kirurgisk menopaus - avlägsnande av både livmodern och äggstockarna

Kirurgiska kvinnor i klimakteriet är svårare att tolerera än naturliga, detta beror på det faktum att när naturliga klimakteriet börjar, äggstockarna inte omedelbart slutar producera hormoner, deras produktion minskar gradvis, under flera år, och slutligen slutar.

Efter avlägsnande av livmodern med bilagor genomgår kroppen en skarp hormonell omorganisering, eftersom syntesen av könshormoner plötsligt har slutat. Därför är kirurgisk klimakteriet mycket svårare, särskilt om kvinnan är i fertil ålder.

Symtom på en kirurgisk menopaus förekommer inom 2 till 3 veckor efter operationen och skiljer sig inte mycket från tecken på en naturlig menopaus. Kvinnor är oroliga över de första tecknen på klimakteriet:

 • värmevallningar (se hur man blir av med värmevallningar med klimakteriet)
 • svettning (orsaker till överdriven svettning)
 • känslomässig labilitet
 • ofta förekommer depressiva tillstånd (se antidepressiva medel och lugnande medel)
 • senare torrhet och vissnande av huden sammanfogas
 • sprött hår och naglar (orsaker till håravfall)
 • urininkontinens med hosta eller skratta (behandling av urininkontinens hos kvinnor)
 • vaginal torrhet och relaterade sexuella problem
 • minskad sexlyst

Vid avlägsnande av både livmodern och äggstockarna är hormonbehandling nödvändig, särskilt för kvinnor under 50 år. För detta ändamål används både östrogener och gestagener såväl som testosteron, som huvudsakligen produceras i äggstockarna och en minskning av dess nivå leder till en försvagning av libido.

Om livmodern med bilagor togs bort för stora myomatösa noder, föreskrivs det:

 • monoterapi med östrogener i kontinuerligt läge, används som tabletter för oral administrering (Ovestin, Livial, Proginova m.fl.),
 • medel i form av suppositorier och salvor för behandling av atrofisk kolpit (Ovestin),
 • och läkemedel för extern användning (Estrozhel, Divigel).

Om hysterektomi med bilagor utfördes för intern endometrios:

 • genomföra behandling med östrogener (cliane, proginova)
 • tillsammans med gestagener (undertryckande av aktivitet av vilande foci för endometrios)

Hormonersättningsbehandling bör påbörjas så snart som möjligt, efter 1 till 2 månader efter hysterektomi. Hormonbehandling minskar risken för hjärt-kärlsjukdom, osteoporos och Alzheimers sjukdom avsevärt. Hormonersättningsterapi kan dock inte förskrivas i alla fall..

Kontraindikationer för hormonbehandling är:

 • mammärcancer;
 • kirurgi för livmodercancer;
 • patologi för venerna i de nedre extremiteterna (tromboflebit, tromboembolism);
 • svår patologi i levern och njurarna;
 • meningiom.

Behandlingstiden är från 2 till 5 år eller mer. En omedelbar förbättring och försvinnande av menopausala symtom bör inte förväntas omedelbart efter behandlingsstart. Ju längre hormonersättningsterapi utförs, desto mindre uttalade kliniska manifestationer.

Andra långsiktiga effekter

En av de långsiktiga konsekvenserna av hysterovariektomi är utvecklingen av osteoporos. Män drabbas också av denna sjukdom, men ju rättare kön de drabbas oftare (se symtom, orsaker till osteoporos). Denna patologi är förknippad med en minskning av östrogenproduktionen, därför hos kvinnor diagnostiseras osteoporos oftare under före och efter menopaus (se läkemedel för klimakteriet).

Osteoporos är en kronisk sjukdom som är benägen att utvecklas och orsakas av sådana metaboliska störningar i skelettet som urlakning av kalcium från ben. Som ett resultat blir benen tunnare och spröda, vilket ökar risken för sprickor. Osteoporos är en mycket lumsk sjukdom, under lång tid fortsätter den i hemlighet och upptäcks i ett avancerat stadium.

Oftast genomgår ryggradsdelar sprickor. Dessutom, om en ryggrad är skadad, är smärta som sådan frånvarande, allvarligt smärtsyndrom är karakteristiskt för samtidig fraktur i flera ryggkotor. Komprimering av ryggraden och ökad skörhet i benen leder till krökning av ryggraden, en förändring i hållning och en minskning av tillväxten. Kvinnor med osteoporos är benägna till traumatiska frakturer..

Sjukdomen är lättare att förhindra än att behandla (se modern behandling av osteoporos), därför, efter amputation av livmodern och äggstockarna, föreskrivs hormonersättningsterapi, som hämmar läckage av kalciumsalter från benen.

Näring och träning

Det är också nödvändigt att följa en viss diet. I kosten bör vara närvarande:

 • mejeriprodukter
 • alla sorter av kål, nötter, torkad frukt (torkade aprikoser, katrinplommon)
 • baljväxter, färsk frukt och grönsaker, örter
 • begränsa saltintaget (hjälper till att eliminera njurkalcium) koffein (kaffe, Coca-Cola, starkt te) och sluta dricka alkohol.

För att förebygga osteoporos är det användbart att träna. Motion ökar muskeltonen, ökar ledmobiliteten, vilket minskar risken för sprickor. D-vitamin spelar en viktig roll i förebyggandet av osteoporos. Användningen av fiskolja och ultraviolett strålning hjälper till att fylla i bristen. Användningen av kalcium-D3 NyCOM på 4-6 veckors kurser kompenserar för bristen på kalcium och vitamin D3 och ökar bentätheten.

Vaginal prolaps

En annan långvarig konsekvens av hysterektomi är vaginal prolaps / prolaps (prolaps)..

 • För det första är prolaps förknippat med tavning av bäckenfibern och bäraren (ligament) i livmodern. Dessutom, ju större volymen av operationen som utförts, desto större är risken för att sänka väggarna i slidan.
 • För det andra beror prolaps av vaginalkanalen på utelämnande av angränsande organ i det frigjorda bäckenet, vilket leder till cystocele (prolaps i urinblåsan) och rektocele (prolaps av rektum).

För att förhindra denna komplikation rekommenderas en kvinna att utföra Kegel-övningar och begränsa viktlyft, särskilt under de första två månaderna efter hysterektomi. I avancerade fall utförs en operation (plastisk kirurgi i slidan och dess fixering i det lilla bäckenet genom att förstärka ligamentapparaten).

Prognos

En hysterektomi påverkar inte bara livslängden utan förbättrar även kvaliteten. Efter att ha blivit av med problemen som är förknippade med sjukdomen i livmodern och / eller bilagorna, efter att ha för alltid glömt bort problem med preventivmedel, blommar många kvinnor bokstavligen. Mer än hälften av patienterna rapporterar emansipation och ökad libido.

Funktionshinder efter att livmodern har tagits bort, eftersom operationen inte minskar kvinnans förmåga att arbeta. En handikappgrupp tilldelas endast vid svår uterinpatologi, när en hysterektomi medförde strålning eller kemoterapi, vilket väsentligt påverkade inte bara arbetsförmågan utan också patientens hälsa.

För ett år sedan tog modern ut livmodern. Nu har urininkontinens dykt upp. Detta kan indikera en prolaps av vaginalväggarna.?

Gör livslängden när livmodern tas bort?

Hej. Jag hade svår dysplasi, livmodern togs bort., Äggstockarna var kvar, vätska samlades över vänster äggstock, läkaren föreskrev elektrofores, jag vill veta om detta kan göras? Histologin kom bra

2004 togs livmodern, hängorna och äggstockarna bort. Livmoderhalsen kvar. Det fanns en livmodern fibroid. Och idag såg jag små fläckar från slidan. Vad kunde det vara? 12/11/15 g.

Hallå ! Har din fråga besvarats? Vi har samma problem! Jag behöver verkligen hjälp..

Jag är 41 år. I september hade jag operation, tagit bort allt och livmodern och bilagorna. Förutom klimakteriet började jag också observera viktökning. Samtidigt äter jag också, ännu mindre. Vad ska man göra?

Fullständigheten beror inte på mängden mat och inte ens på antagandet av HRT - detta är kroppens reaktion på frånvaron av östrogen på grund av operationen. Nu vet jag säkert att jag har upplevt det (operationen) och fortsätter att uppleva konsekvenserna. Att ta fytoöstrogener är som en droppe i havet, om det inte finns något för kroppen att producera. Och det verkar som att alla försök att ta något (jag menar människors sr-va) är en distraktion från problemet. Läkare, särskilt de som vet åtminstone något, är få, om inte alls och prova en, femte, tiondel - så livet (normalt) går förbi.

Sport och dans hjälper till. verified

För ett år sedan tog min mamma bort livmodern och bilagorna, i går sa läkaren i receptionen att inflammation var på. Vad betyder det? Och vad som måste göras?

Operationen genomfördes 1995, nu vulvarkrauros. Vilka ljus rekommenderar du, utom TRIOZHINAL. Hur ofta ska du använda?

För 6 år sedan togs livmodern bort och mina äggstockar gick nyligen till genetikern när hon fastade den i min spegel. Min mage sprickade från insidan, snälla berätta vad jag ska göra och i allmänhet är det farligt tack för tidigare

Hur sprickade magen? Inuti eller utanför? Vad läkaren sa?

min mamma tog bort livmodern med bilagor sex år passerade och fann en cystom från vilken det verkade om det var farligt?

Efter kejsarsnitt hade jag en komplikation och sedan en operation för att ta bort livmodern. Jag går upp i vikt nu. Är detta relaterat till borttagandet av livmodern och vad man ska göra för att undvika ytterligare viktökning?

Svetlana, snälla berätta om ditt tillstånd mer i detalj, jag har nu en svärsdotter i samma tillstånd, avlägsnande av livmodern och äggstockarna under förlossningen, eller snarare under ett kejsarsnitt, nu under apparaten, jag har tappat mycket blod. Berätta var är du ifrån? Och hur var din återhämtning? det är viktigt att veta, vi litar inte på läkare, kanske har din stad bra specialister.

Vad är betydelsen av analysen av CA om patienten avlägsnade både livmodern och äggstockarna och alla bilagor?

För tre månader sedan tog modern ut livmodern med bilagor. Hon har en svår depression, (som om hon bor i sin egen värld) Det finns fortfarande en tätning på höger ben överst, som med jämna mellanrum oroar sig som om ett blåmärke gör ont. Mitt ben började också göra ont. Jag tog inte hormonella läkemedel. Med vad det kan anslutas?

Har klarat tester för en planerad operation för att ta bort myom (jag tror att det tillsammans med livmodern) krävs histologi innan operationen? Alla har olika åsikter. När allt kommer omkring kan materialet också skickas för histologisk undersökning under operationen. Myoma 32 veckor. Jag är väldigt rädd och orolig.

Hej för 9 månader sedan, livmodern och äggstockarna togs bort från mig. Nu, efter ett sexuellt liv, vad krävs det? Cirka två månader sedan när skydd var mycket litet. Nu mer än den tiden

Hej! För 4 månader sedan avlägsnades fibroider i livmodern, varefter urinen ibland började läcka, särskilt efter urinering. Jag är 44 år, vad ska jag göra? Efter operationen injicerades en vecka med temperatur, metronidazol och två antibiotika intravenöst

2012 togs livmodern bort. Äggstockar kvar / Det fanns livmoderfibroider. Jag märkte flera gånger redan, en liten fläck från slidan. Vad kunde det vara?

Hej tjejer !! Jag är 54 år, den 28-28/16 genomgick en operation för att ta bort livmodern och allt annat. Jag bar den här tidsbomben i 14 år. Jag överlevde mycket, för den första diagnosen efter operationen var en besvikelse, men tacka Gud för att varken Kiev-institutet eller Krakovsky bekräftade det. Därför är mitt råd till er alla om fibriom når 3 cm. Ta bort det (som de gör i alla civiliserade länder), så att du inte senare gör dig inaktiverad och tar bort allt.
Även om jag genomgick operationen väldigt bra hade jag ingen smärta, jag har inga depressioner! På sjätte dagen blev jag utskrivet och två veckor efter operationen var jag redan på jobbet (utan fysisk ansträngning). Jag önskar er all god hälsa, gott humör, det viktigaste är inte att förlora hjärtat.

Min man och jag började söka och fråga, ringde alla våra vänner, vi hörde från någon om Ekaterina Nikolaevna Zhumanova och sa att läkaren behandlar goda och svåra fall. Det var inget att förlora. gick till receptionen, speciellt eftersom hon råder gratis! Det visade sig att allt inte var lika läskigt som jag beskrev, och livmodern kan sparas, och i allmänhet kan ett minimum av nedskärningar göras. Laparoskopi utfördes av Alexander Nikitin, avdelningschef. Resultatet är gynnsamt, känslor är positiva, även om situationens allvar är allvarliga, läkarna är uppriktiga, skämt, stödjer "stridande anda", och oavsett hur patetiskt det låter, inspirera hopp! Du känner på lika villkor med dem och förstår att du har fallit i goda händer, där människor verkligen bryr sig om din hälsa.

... och när jag minns mina äventyr på LCD-skärmen, gåsbockar.........

de är inte läkare utan böcker.

Livmodern har tagits bort. Blåsan låg, urininkontinens. Har en handikappgrupp rätt?

Flickor gick till läkaren och i chock. Jag har en myoma !! Vad göra här näst? Läkaren sa ingenting, vänta och undersökas!

Du behöver inte vänta, du kan och laporo och andra. Jag väntade, de säger att det är nödvändigt att ta bort livmodern. Jag är 42. Måste gå med på 9 veckor.

spela teater. 2008 upptäckte de den första fibroiden. läkaren sa också: - Vi kommer att observeras och ingen behandling... under 2010 ville de ta bort livmodern, men gjorde embolisering och allt var bra... förra året hittade de en andra fibroid och samma svar. i slutändan väntade de och nu planeras en operation för att ta bort livmodern den 30 januari 2017.......

Om 10 år kommer livmodercancer.

Ja, det är normalt, om myomen är liten, så tittar de bara på den... En vän har varit med myomen för sjätte året, hon lever normalt, hon har fött två barn :-))))

Hej, mamma har en prolaps av livmodern och vagina... läkaren sa att de kommer att ta bort livmodern. Var och hur mycket kan livmodern tas bort, berätta för mig plizzz

Ta inte bort det, utan lyft och fäll ner med ett nät! Annars kommer det efter operationen att vara mycket problem och plåga. Än jag bor nu.

Det är lättare för läkare att ta bort än att få hem, de bryr sig inte om patientens fortsatta liv.

God eftermiddag. Jag vill veta: är det möjligt att ändra klimatet, bostadsort från mittfältet i söder efter en operation för att ta bort livmodern (kvinna, 60 år)? Kommer flytten att påverka min hälsa? Tack på förhand.

1990 togs livmodern med bilagor bort. Hon bodde på Don. Efter två år flyttade hon till Ukraina. Snart började hudproblem, som tidigare inte alls var. Huden på armar och ben är ständigt i skabb. Täckt med ett leopardmönster efter sårläkning. De sa att efter operationen bryts min hormoncykel. Vet de om detta har samband med klimatförändringar?.

God kväll! Jag snubblat av misstag på din webbplats, medan jag låg på sjukhuset nu, idag den femte dagen jag fick livmodern tillsammans med livmoderhalsen. Depression är inte i stridighet, slutligen denna mardröm med smärta och sängkläder slutar i 36 liv kan bara börja, även efter en sådan operation, Så flickor är inte rädda för någonting, det är bättre att bli av med problemet direkt än att dra sig ur rädsla och köra det

För att undvika problem efter att ha tagit bort livmodern, börja läsa nu och vidta åtgärder i förväg. Ingen läkare kommer att berätta något som behöver göras - så att det inte finns några speciella problem efter att livmodern har tagits bort.

I mars 2016 genomförde jag en operation för att ta bort livmodern (leiomyosarcoma) med bihang och livmoderhalsen, varefter det var strålterapi i juli-augusti. Det har varit länge, men smärtan slutar inte. Hittade CT, metastaser hittades inte. Verkligen kommer dessa smärta aldrig att sluta. Och om det var nödvändigt att ta bort omentum?

God kväll! För två veckor sedan avlägsnades livmodern, myom var 16 veckor. Bilagorna togs bort också på grund av en familjens predisposition. Jag känner mig bättre än före operationen. Det finns små utsläpp, de sa att det var normalt. Nu förstår jag att jag var rädd och orolig förgäves. Om du fick höra gör operationen, gör det sedan. Livet är dyrare! Jag är 34

Godnatt! Berätta för mig gjorde bandet eller laproscopically ?! tacka!

För ett halvt år sedan togs livmodern ut utan bilagor. När jag fick höra att utmattning krävdes, började depression. Jag gick i ett helt år och kunde inte besluta att ta ett sådant steg, förutom visste jag inte hur min man skulle reagera på det. Men när ett smutsprov visade cytologi, TsIN- Det fanns ingen tid att tänka, jag var tvungen att snabbt genomgå en operation. Nu ligger allt bakom, operationen var framgångsrik laparoskopiskt. Min man sa att cystan skars ut, han vet inte något om uterusionen av livmodern, det finns inga problem med sexuellt liv, han har ingen aning.

För ett år sedan tog min mamma bort livmodern och bilagorna, i går sa läkaren i receptionen att inflammation var på. Vad betyder det? Och vad som måste göras?

Alla som har stött på liknande problem, en bra tid på dagen. Tro mig, kära kvinnor, men jag är en man från samma som du har genomgått en liknande operation. Och jag skriver till dig så att du inte tappar hjärtat eftersom du är det vackraste som Gud skapade. Under det senaste halvåret har min fru redan genomgått tre operationer, förutom terapikemin, och en annan som ska göras trots att histologianalysen inte har visat något. Vi kommer från Kazakstan och vår fru är bara 40 år gammal och det är den typ av test vi håller ut från ödet. Den första operationen i en privat israelisk klinik för att ta bort äggstocken gick som om den var bra, enligt histologi föreskrevs den andra i onkologi. Den radikala operationen tycktes igen gå bra, som de var, de släpptes ut med en temperatur på 37,3 och mindre smärta i kaviteten. Efter 3 dagar ökade smärtan, de förklarade för oss att detta är möjligt eftersom operationen inte är enkel, de föreskrev Tramadol, som jag injicerade med det i ytterligare 5 dagar. De vägrade att inlägga en ambulans, i vår tid är patienter med en sådan diagnos inte längre människor tyvärr. För en annan dag 2 kördes vi genom kontor till en eller annan i en analogi med anfall av smärta utan att ge någon diagnos. Och du vet att fruen opererades samma dag som vi kom i riktning mot ett annat sjukhus. Operationen var igen som om normal, men nu urininkontinens. Och den som brytt sig hela veckan efter att den radikala operationen togs bort. Hur så? Föreställ dig bara hur mycket hon var tvungen att tåla på ett halvt år av dessa tester, och hon är ung. Och jag kommer också att säga att pengar inte spelar någon roll inom detta område av köttet oavsett om du är eller inte. Vi spenderade mycket, och jag skrev konsekvenserna av dig. Stärka damerna, tappa inte hjärtat och tror inte pålitliga källor. Med stor respekt för er alla, Nikolai.

Om detta hjälper någon, kommer jag att skriva om mina erfarenheter, operationen utfördes för 10 år sedan, livmoderfibroiderna (vid den tiden var 40 år) äggstockarna fungerade inte längre, så de togs bort också. Operationen är komplicerad, suturen gjordes i ljumsken (för vilket speciellt tack) rehabiliteringen tog 3,5 månader, mycket droger.... och svår depression, med tårar och förargelse, operationen sammanföll med en minskning på jobbet.... tack för den älskade mannen och barnen.... Jag kunde inte förstå varför jag blev så? Gynekologen förklarade allt som hormoner bör tas, föreskrev en östrofem (innehåller 2 ml östradiol) de släpper inte ut det nu. (Ersatt av Proginova) Du vet, du kunde inte ens föreställa dig att det är möjligt att förbättra din moral med medicin.... depressionen försvann fullständigt, därför och intervjun för ett nytt jobb gick säkert, av rädsla för att bli trött på övertonerna, började gå till gymmet två gånger i veckan i 1,5-2 timmar.... Jag försökte bara gå ut under lunch, började övervaka min diet, så jag inte oskärpa... ens byggd, även om den är benägen att fylla! I allmänhet är flickorna alla i dina händer och i ditt huvud! Jag är för det faktum att allt kan upplevas, allt kan hanteras än att vara synd och bära en tidsbomb. All hälsa, lycka till alla, älska dig själv, ta hand och vet att livet inte slutar där, bara vänd dig!

Flickor, håller aldrig med på NK Borttagning av livmodern OCH ÖVERSIKTEN. DETTA är nonsens som de inte behövs. ENDAST OM Cancer och tal kommer att rädda livet, kan och vill ta bort.
EFTER SOM ETT FÖRETAG DÖDAR jag, vattenflaska sjukt. KÄNNAR LIVETS SLUT. DETTA HELT.
Varje dag jag säger att jag gick till kirurger.

Jag instämmer helt. Jag är en sådan idiot att jag gick med på det. Något i mitt huvud hände. Och nu bara plåga och mycket pengar för att göra livet lättare. Saknar helt en dröm. Jag vet inte vad jag ska göra?

Jag har en liknande operation. De första tankarna handlade om underlägsenhet. Nu började jag titta på det positivt. Det viktigaste är att jag lever. För att få tillräckligt med sömn går jag till sängs klockan 22. Det lugnar mig att min mamma lever efter samma operation i 35 år. Hon är nu 77 år gammal. Hon är peppig. Engagera sig i lesbisk fysisk träning. Låt oss vara optimistiska. Så lättare.

Bättre att dö av cancer än att leva utan styrka, glädje, hopp och kärlek.

Beklagar inte det! Om det lugnar dig berättar jag min historia.
I december 2015 (jag var 54 år menopausen), vid nästa ultraljud i en privat klinik, gillade läkaren inte något där och hon rådde professorens konsultation. Professor gav råd om en hysterektomi. Tro inte. Men fortfarande, efter 2 månader, ultraljudet igen, blev jag lugnad, allt är normalt. Fibromyom är liten. Kom maj 2017. Ultraljud, endometrium, 5 mm med en norm upp till 5 mm, hysteroskopi, cancer, uterpation av livmodern, strålterapi.... Det är allt.

Flickor är alla beroende av själva diagnosen, hur man inte tar bort den vid behov! Här hade jag för ett år sedan tagit bort livmodern och en äggstock. Och den andra kvar. Naturligtvis finns det fortfarande mindre smärta och vätska har samlats nära vänster äggstock; nu observerar jag. Myoma var 13-14 veckor, det var omöjligt att lämna livmodern. Vi räddade vad som kunde räddas. Det är bara att de inte tar bort friska trots allt !! Och det finns ingen som helst depression, sexlivet går bra, till och med känsligheten har verkat starkare. Det beror på våra problem i huvudet och inte i organet. En sak jag säger är att allt måste göras TID så att ALLT inte kommer att raderas. Vi väntar till slutet. Och då är läkarna skyldiga !! Så detta är bra hälsa och bara hälsa.

Och var fick du att utmattning behövs om bara cancer? Det finns tillfällen då det finns svår blödning som hotar livet, helvetlig daglig smärta som berövar unga kvinnor deras förmåga att arbeta och helt enkelt stör normala intima relationer! Och ibland är situationen så komplicerad att problemen är överallt - det finns fibroider, cyster på båda äggstockarna, endometrios och adenomyos, och dessutom hydrosactosalpinx, som i mitt fall. Tack och lov, en utmärkt läkemedelsoperatör mötte och befriade mig från denna fruktansvärda sjukdom. Jag är 36, graviditet inträffade inte alls, även om jag behandlades hela tiden....... men ändå är jag glad att jag nu är frisk. Uppskjut inte, om de erbjuder utrotning med bilagor, är det viktigaste att vara frisk och ge glädje till familjen och andra! Allt ligger bakom oss, inga extra hormoner - inga problem.

Dessutom ligger ALLT för oss. Alla kvinnliga sjukdomar kan botas med en röd borste och viburnum. Och bli ren som en tjej. Och de skrämmer oss och skär av organen. Läkare är mestadels män. De vet inte om vår plåga och bryr sig inte om oss, efter 20 år är vi inte människor, utan skräp.

Berätta för mig. Operationen genomfördes i november 2011. Enligt honung. indikationer (myom). Operationen var buk (kosmetisk sutur från naveln till ljumsken), absolut var allt avskuret utom äggstockarna (det fanns en resektion). Hälsan gick smidigt, men sådana biverkningar verkade: 1. Kottar i sömmen (knölar). Kirurgen sa att de kommer att passera max sex månader senare, och de är på plats. 2. Ofullständiga tarmrörelser (och ibland till och med förstoppning), uppblåsthet, flatulens, gas. Det finns magsjukdomar från detta (och kanske inte härifrån). 3. Boca - som det var växte två feta kottar, mer till vänster; och enormt som en gravid mage (antingen samma typ av fett, eller uppblåst / icke-tömande orsak). Vem hade samma sak och hur man kan bli av med allt detta?

Till kommentaren ovan: Jag är själv väldigt tunn - inte benägen att vara överviktig + Jag sitter på PP (ordentlig näring), dvs. orsakerna till fett eller vad som helst, min magsjukdomar / förstoppning är inte desamma som de flesta som äter ohälsosamt och är överviktiga och / eller benägna att överviktiga.

Livmodern togs bort exakt för två år sedan - flera fibroider, vilket orsakade svår blödning under menstruationen. Jag har odlat myom sedan 2002, sedan 2008 led jag av menstruation med bitar om 10 dagar vardera. Allt liv enligt schema - från månad till månad. Plus - ofta urinering, som du inte kan gå någonstans med, eftersom du alltid behöver tänka på toaletten.

Kära kvinnor, var inte rädd för att ta bort livmodern, om det är nödvändigt för hälsan! Efter operationen började jag återigen leva ett fullt liv. Smärta försvann, glömde ofta urinering och förstoppning, hemoglobin återgår till det normala. Tre månader efter operationen började hon leva ett fullt liv på alla sätt.

Vid operationen var jag 42 år, nu 44. Äggstockarna var kvar, så allt är normalt med hormoner. Ett år senare dök en cysta upp, men löstes. Det fanns också en nyans - vildkött vid sömmen, borttagen vid kliniken för födelse. Men det här är allting, i jämförelse med hur jag levde, förbättrades livskvaliteten och mitt välbefinnande!

Tack, Tanyusha, för din uppenbarelse och goda avskedsord. Om en vecka går jag på operation. Samma symtom plågar. Jag hoppas... Med Gud.

Hej härliga kvinnor. Så jag lade till den miljonstarka armén av moderlösa kvinnor. För fem dagar sedan togs livmodern och rören bort (äggstockarna och halsen är intakta). Hon utförde en laparoskopisk operation i den privata kliniken för IDK Samara). Operationen var framgångsrik, stannade på sjukhuset i 2 dagar. Hemma nu. Jag dricker inte piller, gör injektioner i magen, sätter ljus i. I allmänhet mår jag bra. Jag tröttnar snabbt tills jag lämnar huset. Min mor fick också hennes livmodern bort för 35 år sedan med äggstockar och en hals; hon är nu 81 år gammal. Han säger att inget mycket har förändrats. Min mormor togs också bort. När jag fick reda på diagnosen och inte tänkte på min ärftlighet en sekund. För tre år sedan tog jag bort polyper från livmodern och tre år senare växte det tre gånger så mycket. Och jag förstod att denna process skulle vara oändlig. Det är därför jag bestämde mig för operationen. Nu har jag stora planer. Jag vill ha fler barn och har redan börjat leta efter en surrogatmor. Det viktigaste är att inte förtvivla och förstå allt i dina händer. Och gå till ditt mål på något sätt och uppnå dem. Lycka till!

Det viktigaste är att besluta om detta steg... När jag fick reda på diagnosen (myom på 8–9 veckor, som hade vuxit in i väggen), grät jag i två veckor... Jag grät ut från förståelsen att livmoder inte kunde räddas. "Skjutit ner" hela Internet om detta ämne, i hopp om att likväl, vår operation är så organbevarande som möjligt. Naturligtvis var det möjligt att "skrapa" den här skiten, storleken på ett ägg. Beslutet fattades efter att ha pratat med den berömda Irkutsk-uzisten Mark Solomonovich. Om du lämnar livmodern, börjar blödningen igen efter 4-5 år och i alla fall kommer det att behövas ”otchichivaet”. Varför skjuta upp borttagningen av denna ”muskelväska” i 5 år? Lugnade ner sig. På råd av erfarna, beslutade på kliniken och 02/15 hände allt. Gjorde under epidural anestesi. Hela operationen, oavsett hur skrämmande den låter, var medveten. Hon deltog i personalsamtal (för dem är detta en vardaglig rutin och de pratar om allt), bad om en "stor fettskärning" och till och med "dansade" till musiken i radion. Operationen varade i mer än 3 timmar. Hon slumrade regelbundet. Dag i intensivvård. Det var smärtsamt där, men det var acceptabelt, eftersom de hela tiden genom "epidural" injicerade smärtmedicinering. På morgonen rullade de in i rummet, tog på sig ett bandage och gick omedelbart upp på hennes fötter. Och hon gick. Konstigt nog fanns det ingen smärta. Så, lite nedre buken. Den tredje dagen lämnades sömmen öppen, men varje dag var behandlingen grön. På åttonde dagen hem. Jag lever som tidigare. Vi får se hur allt "kommer runt", men jag kände mig på något sätt lugnare av det faktum att allt ligger bakom. Var och en bestämmer själv, men om barnen inte längre är planerade, varför hålla denna tumörfokus...

Jag är 40 år gammal. Livmodern togs bort sommaren 2016, tillsammans med en äggstock. Det var en livmoderhalscancer som började från obehandlad erosion. Operationen gick bra, sedan strålade de i 40 dagar. Sedan återställdes den med torkad frukt, nötter och i allmänhet med rätt varierad kost. Men nu, efter 7 månader, är vikten lite onormal - kg har återhämtat sig med 5-6. Jag vill gå ner i vikt, men det fungerar inte, tvärtom, jag blev för fet (kan det vara konsekvenserna av strålterapi? Under det, var det motbjudande att äta något som att det var giftigt, jag ville inte äta något, jag var stygg, jag gillade inte många dofter). Efter strålterapi kom jag hem och aptiten ökade, jag försöker hålla mig). Eller är det effekterna av klimakteriet - viktökning? Tidvatten är på något sätt närvarande. Jag vill verkligen gå ner i vikt)

Hur mår du nu? Finns det några strålningseffekter? Vad är den totala dosen du fick? Skriv, om det inte är svårt, mer detaljerat, hur levde du dessa sex månader? Tack för svaret.

Hej, jag är 21 år. I slutet av februari i år genomförde jag en operation för att ta bort livmodern med rör (äggstockarna bevarades). Anledningen till denna operation var att under förlossningen (jag födde den 11 februari) lämnades en moderkakor på en knytnäve i min livmoder, vilket ledde till dess inflammation och, som ett resultat, till peritonit. De tog bort och nu lider jag av cystit, jag har tappat mycket vikt, ofta förstoppning. Men det värsta är att det förblev karg i den åldern! Det lugnar mig att jag har ett barn, han blir snart två månader gammal, jag kan inte få nog av det alls och titta på honom. Naturligtvis ville jag få fler barn, men vårdslösheten för arbetarna på modersjukhuset berövade mig glädjen över moderskapet i framtiden. Tja, åtminstone hon lever, annars skulle barnet ha stått kvar utan mamma.

Ekaterina, kan jag kontakta dig på något sätt? Samma situation

Hej Catherine! Som jag förstår dig. 2 september födde en efterlängtad dotter på ett av de bästa sjukhusen. Den 3: e dagen skickades vi hem med en temperatur, ser du att det inte fanns tillräckligt många platser för kvinnor som arbetar. Hemma handlade all styrka och tankar om barnet, att någonstans gjorde det ont och det var ingen tanke. Efter 5 dagar, svår smärta i höger sida, tänkte blindtarmsinflammation, hon anlände till samma sjukhus, de vita blodkropparna steg från 9 till 18, de ringde snabbt en kirurg från ett annat sjukhus och skickades till ett annat sjukhus med en diagnos av blindtarmsinflammation. När laparoskopi av blindtarmsinflammation inte finns där, men hela livmodern är i pus och resterna av moderkakan, blödning. Var på gränsen till liv och död. Bortom livmodern med rör och nacke. Naturligtvis var det svårt att röra sig från allt detta, på grund av någons vårdslöshet kommer framtiden att förändras, hälsa kommer att drabbas. Men hon är tacksam mot Gud och de läkare som räddade mig och inte lämnade min dotter utan mamma, mina föräldrar utan dotter, make utan hustru. Jag försöker glömma det som en mardröm. Det viktigaste är levande och dotter med mig.

i mars 2012, den tjugonde dagen efter akut kejsarsnitt, inträffade sen obstetrisk peritonit. livmodern och rören togs bort, äggstockarna lämnades. En tung bukoperation i 3,5 timmar med anestesi på vakt, skär på en ny kejsarsutur. Efter 5 dagar på intensivvård överlevde på något sätt presepsis. Tacka Gud och många tack till läkarna på detta sjukhus, räddade. Jag minns fortfarande läkaren från modersjukhuset som en obscenitet, eftersom min mage gjorde så mycket att jag stod nära nattduksbordet en minut, inte kunde gå, sa till henne, bad om en ultraljudsundersökning, men denna sällsynta sak sa att jag är på sjukhuset, så det gör ont... efter hysterektomi låg hon på sjukhuset i 4 veckor. Tack och lov, allt var bra med min dotter!
Efter operationen återställdes ett år, jag gråter att jag inte kan få barn längre. Det här är helvetet... Även om 5 år har gått, finns det ingen optimism, periodvis urininkontinens, torr hud, libido vid noll, sex är i allmänhet obehagligt, problem med ryggraden började. För 2 år sedan lyckades till och med ta bort cysta på vänster äggstock laparoskopiskt, även före operationen, diagnostiserades en kraftfull vidhäftningsprocess, magen var svår att röra vid. Utåt ändrade hon också - hennes sidor och mage är lika gravid, även om jag följer dieten och inte äter för mycket. Jag försökte hitta en läkare som behöver korrigeras med hormoner, det var inte möjligt, ingen vill gå i djupet, de vill ha bonusar från planen mer.
i allmänhet, en sorglig historia, som en funktionshindrad person inuti och i mitt huvud, är jag djupt orolig för förlusten av ett organ... min man vet inte någonting, han tror att det kommer att finnas fler barn...
Jag vill inte förskriva hormoner för mig själv, jag har mycket fettvävnad, jag är rädd att förvärras. så att cysten på äggstocken inte återkommer kommer jag definitivt att sitta på OK innan jag går till havet. för att inte sola (tro mig, inte till fanatisme! och när du lugnt kan ligga ner för att sola med ett litet barn))) och inte simma i havet - detta är absolut döden för mig - jag är född och uppvuxen på havet. nu är jag 42. och klimakteriet kommer snart. Bara min tjej är glad! Jag tittar på henne och är rädd att tänka att hon lätt kunde dö då och inte skulle se hur hon växer... Detta är ett riktigt mirakel! Tacka Gud för varje minut som tillbringades med henne!
Jag kan önska att flickorna efter hysterektomi genast söker HRT-specialister och inte vänta på nåd från läkarna. och jag sympatiserar naturligtvis för att var och en av oss svänger mer, att de säger att allt detta är nonsens, och jag tror att vi inte har några extra delar i kroppen, och det är väldigt sorgligt när du inte kan känna glädjen över ett nytt liv i dig själv igen... Jag knar som en barnvagn... Håll dig frisk, flickor! klamrar sig fast vid resterna av hälsan som du kan...

Min kära tjej, Gud ger dig tålamod och hälsa! Jag läser och gråter, jag är 47 och måste överleva borttagandet av livmodern, och du har redan upplevt så mycket. Hemma, en vuxen son, en funktionshindrad person och en man som har tappat hela sitt liv och nu behöver han inte alls, han väntar förmodligen bara på att jag ska falla helt ner. Vänta!!

Vänligen säga mig, kan någon veta det. Jag har skrivit i histologi (beredningen innehåller en bit endometrium med cystisk atrofi i körtlarna, lös edematous stroma.) Jag skickades till ett möte hos en onkolog. Jag kan inte sova som en nål. Det är från okunnighet. Kan någon säga mig vad det är? Jag är 62 år gammal, men jag vill inte dö. Jag frågar svar!

Hittills ingen stor sak. Inflammation. De kommer att läka, det finns inget samtal om döden.

När jag var 28 år, under kejsarsnitt, skadade de mig med urin och varade bara en vecka senare när mitt tillstånd förvärrades och jag var tvungen att operera. Som ett resultat är borttagandet av livmodern och bilagorna pertonitiskt. Jag känner mig så illa, väldigt tunn, några ben. Brus varje dag.

Klimax och ålderdom kommer ändå. Borttagen - du måste leva utan sex och barn. Ingen lovade oss lycka. Människor lever utan armar och ben. Jag känner aldrig till detta kön och jag lever. Och du - hade ett sexliv, födde barn och lider av att allt är över. Ja, och så slutar det. Gläd dig över att du lever och att du kan arbeta, tjäna din man och din arbetsgivare.

Jag bildade keloidärr runt vagina. Det blev sten.
Spikar kvävde också den långsträckta äggstocken.
Jag har inte libido, jag förstår inte könet hos människor, det finns ingen vagina, håret föll ut, mitt ansikte är svullet, mina vackra ögon är borta, jag kan inte kasta mig själv och jag känner ont efter att ha tappat.
Jag är galen och väntar på döden - det här är resultatet av en hysterektomi.
Bättre cancer och snabb död..
Jag hade inte onkologi, bara budgetpengar behövde hanteras.

ät 100 g tofuost, se vad effekten blir... skriv sedan.

Efter att ha tagit bort polyppen hittade de cancerceller i den, bara i den sa de att cancer skulle kunna dyka upp på ett år, och de insisterade på att ta bort allt för att vara säkra, men hävdade att livet skulle bli en mardröm, men efter att ha läst vad kvinnor möter är det inte livet, jag är 40 år. Jag vet inte vad jag ska göra, läkare avfärdar andra behandlingsalternativ.

Det finns ingen alternativ behandling - du har hittat cancer. tacka gud i det första steget. Om du inte vill dö hårt och smärtsamt, gör operationen och lev lyckligt hela tiden. Tid spelar mot dig just nu, och läkare vill rädda ditt liv. Även efter hysterektomi finns livet, kvinnor lever i klimakteriet halva livet och lever kvalitet. Och du behöver snabbt koppla bort äggstockarna, medan du kan klara av med lite blod, lite kemoterapi och snabb rehabilitering. Du vet inte vad det innebär att dö av cancer - och Gud förbjuder, du kommer aldrig att veta. Inkontinens och övervikt är inget jämfört med detta.

och ändå - dra inte för du är ung, cancer fortskrider snabbt

God tid på dagen. Så jag bestämde mig för att ta bort, det finns barn, men blödningen torterade mig. Låg hemoglobin, hår föll ut fruktansvärt, återhämtade sig från hormonbehandling. Jag ser hur jag blir värre. Jag förstår att det inte kommer att bli bättre, antingen kommer jag att lägga mig för operationen som planerat, eller så kommer jag att bli värre snart! Hälsa till alla! Sänd inte ut näsan. Vi är starka.

Tipsa en bra gynekolog-endokrinolog i Samara eller regionen, jag tror inte IDK och Medgard fanns inte redan. Började återhämta sig efter att livmodern tagits bort, det finns äggstockar, tas bort 01.06.2017. Jag förstår att i denna form kommer jag inte att leva, vad jag inte vet.

Medgorodok, Tolyatti, 3 gynekologi, Goryunova Galina Egorovna.

GOD EFTERMIDDAG! Snart behandlar jag atrofisk urocystit i 1 år och 3 månader. Efter operationen föreskrev inte gynekologen hormonbehandling i tid efter att avlägsnandet av livmodern med hängor, nu är jag väldigt plågad med smärta i urinröret och jag kan inte bygga upp det ytliga slemlagret i urinröret..Mycket svag. Operationen var den 01.03.2013 och hormonersättningsterapi föreskrevs 02/06/2016. Utsett femaston conti 1/5 och ljus ovestin. Jag dricker tabletter regelbundet, men det verkar som om de inte hjälper alls, du kan behöva öka doseringen av femaston 2/10, vilket skulle fungera på urogenital nivå. Ljusen ger lättnad, men kan inte byggas upp på något sätt - vävnaderna är torra, öm och brännande. KAN DET HJÄLPA MIG! MYCKET MYCKET Jag vill inte leva! Vakna upp med detta och igen en och heller ingen utgång från denna cirkel.

Jag läser och undrar på många som skriver om sig själva. Jag är 56 år, två års mardrömvatten, svettningar och andra saker. Myomatiska noder, ett år som ingen menstruation, cyste i rätt äggstock. Efter långa promenader förde ödet mig till en bra kirurg, gynekolog och hon tittade på min Jag rådde testerna för att ta bort allt och livmoderhalsen. Jag har ingen tvekan om hennes professionalism, instämde med att ta hänsyn till att smärtan torterades. Vi gjorde laparoskopi också den fjärde dagen. Jag försöker att inte lyfta det hårt, men jag gör allt runt huset från de första dagarna. Ibland verkar det som ingenting har förändrats, det slutade bara att skada det ont. Naturligtvis känner jag att det kommer att dra, här, men efter en månad har inte gått sedan operationen.Och jag drömmer om gymmet... Min man vet inte någonting, men de lovade att inte förkorta slidan., allt vad gäller sex kommer att vara normalt. I allmänhet är allt i våra huvuden. Och det finns inget behov av att synda på läkarna, om jag hade bestämt mig för en sådan operation för tio år sedan, då i dag var jag bra för dig. antingen meositis, sedan blödar... fan det. i tid. Och för dem som misstänker cancer, var inte rädda. Jag känner många som har botats av Shevchenko-metoden, men allt är strikt där, kost och schema, annars börjar inte. Vi är kvinnor! oss. Och män ser oss och uppfattar oss när vi lär oss själva. Och våra organ har ingenting att göra med det. All tur och kärlek!

hade operation för att ta bort livmodern och bihang, cancer! 60 år,
inget behov att vara rädd, allt i vårt huvud, inget behov av att vinda oss själva,
sex är normalt, Allt annat är rättat, naturligtvis finns det avvikelser i min hälsa, mycket beror också på dig!
Håll alla i vinden och allt kommer att gå bra,
Livet är vackert och fantastiskt och allt beror på oss.!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varje månad efter rengöring

När och vilken period efter curettage bör varaMånader efter rengöring när de anländer, finns det en ungefärlig tidsram? Ja, i genomsnitt 25-30 dagar. Det vill säga den dagen förfarandet utfördes kan betraktas som den första dagen i menstruationscykeln....

Varför är menstruation två gånger i månaden och varför är det farligt??

Ofta är inte alltid ett symptom på patologiska tillstånd. Ibland är detta en indikator på vissa fysiologiska processer, åldersrelaterade förändringar eller enskilda egenskaper hos den kvinnliga kroppen....

Orsaker till oregelbundna perioder efter förlossningen

För varje kvinna som har fött ett barn är frågan om tidpunkten för återställande av menstruationscykeln relevant. Detta är inte förvånande, eftersom det är regelbundenheten i menstruationen som kan berätta om kvinnors hälsa....