Orsakerna till blodigt utflöde mellan menstruation eller postmenopausala kvinnor är diagnos och behandling

Harmonier

Gynekologiska sjukdomar manifesteras hos kvinnor på olika sätt. Vissa patienter upplever klåda eller brännande, medan andra är oroliga för att dra smärta i nedre buken med hög kroppstemperatur. I gynekologiska kliniker behandlas kvinnor ofta med riklig eller liten spotting från slidan, vars orsak inte alltid är förknippad med en viss hälft av cykeln.

Vad är spotting

Normalt utsöndras klart eller vitt slem från slidan. Färgen och konsistensen beror på menstruationscykelens fas. Utsläpp med en blandning av blod indikerar att slemhinnan i slidan eller livmodern har skadats. Utseendet på blodiga blodproppar omedelbart före menstruationen eller under bildandet av cykeln efter förlossningen anses vara normalt.

orsaker

Olika menstruations oregelbundenheter kan leda till uppkomsten av blodiga blodproppar i slemet. Om blödning åtföljs av smärta, bör du omedelbart rådfråga en läkare. De kan vara ett av tecken på endometrios. Tillskott med östrogen orsakar ofta för tidig endometrial avstötning, vilket leder till uppkomsten av blodproppar. Problem i sköldkörteln och binjurarna kan påverka ägglossningsprocessen och orsaka för tidig månadsblödning. Följande huvudorsaker till uppkomsten av blodiga blodproppar skiljer sig:

 • Tar hormonella läkemedel. Efter att ha tagit pillerna finns det ingen smärta, liten utflöd.
 • Inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet. Ritning eller skarpa smärta, feber, illamående, svaghet kan förekomma beroende på typ av sjukdom..
 • Könsinfektioner. Utsläppet har en karakteristisk obehaglig lukt. Tillsammans med mindre smärta, klåda, sveda.
 • Uterin fibroids, polyper. I de första stadierna av sjukdomen visas blödning mitt i cykeln. I slutet av menstruationen stannar de tillfälligt. Om sjukdomen inte behandlas blir de permanenta.
 • Ektopisk graviditet. Tillståndet åtföljs av smärta i nedre del av magen med varierande intensitet. En kvinna är mycket svag. Tillståndet svimmar.
 • Endometrit. Smärta värkande i nedre del av buken. Med en kronisk form av sjukdomen stiger temperaturen.
 • Cervikal erosion. Det fortsätter ofta i hemlighet utan några uttalade symtom. Blod visas när man har sex.

Spotting i mitten av cykeln

Innan ägglossningen äger rum bör blodproppar inte innehålla slem. Brun urladdning med blod i mitten av cykeln indikerar att kvinnan har erosion i livmoderhalsen. De kan ha en karakteristisk lukt. En gynekolog kommer att kunna ställa en noggrann diagnos. Intermenstruellt urladdning hos ungdomar och kvinnor som nyligen har fött anses vara normalt. Detta indikerar att kroppen försöker normalisera cykeln..

Under den andra halvan av cykeln

Under ett par dagar före menstruationen kan utsläpp med blodstreck uppträda. De kommer att vara knappa, men kommer att börja öka när frigörandet av ägget och separationen av det övre skiktet i endometrium närmar sig. Om utsläpp med en obehaglig lukt, är sannolikheten för att utveckla en patologi i livmoderhalsen hög. En av orsakerna till att blodet uppträder under den andra halvan av cykeln är bristen på progesteron. Endometriumet exfolierar för tidigt, så blodiga blodproppar förekommer.

Det finns ingen månad, men det finns blodutflöde

Efter befruktningen kan rosa utsläpp förekomma hos kvinnor. Det är nödvändigt att omedelbart konsultera en läkare, eftersom smetningen börjar med hotet om graviditetsavbrott. Vissa kvinnor upplever kraftiga blödningar i brunt. De är ett tecken på äggstocksutarmning. Med normal fysisk hälsa är rosa utsläpp en indikator på följande avvikelser:

 • livmodersinflammation;
 • hormonell obalans;
 • spirala oförenlighet;
 • närvaron av en tumör;
 • sköldkörtelproblem;
 • närvaron av intrauterina cyster.

Efter intrauterin intervention

En blodig hemlighet kan uppstå efter installation av en intrauterin enhet (IUD). Normalt bör de vara knappa utan en obehaglig lukt. Om, efter installation av IUD, börjar kraftig blödning, åtföljd av smärta, måste du rådfråga en läkare. En infektion infördes antagligen under proceduren. Lätt blödning efter en abort anses vara normal. Helt slemhinnor efter curettage av livmoderhålan kommer att återhämta sig i ungefär en vecka, sedan försvinner urladdningen med blod.

Utsläpp efter att ha tagit läkemedlen

Sacrum från vagina förekommer hos 75% av kvinnorna under perioden av anpassning av kroppen till kombinerade orala preventivmedel. Mängden könshormoner förändras, därför kan skarlagnsföroreningar förekomma i det transparenta slemet. En liknande situation observeras efter att ha tagit akut preventivmedel. Vissa antibiotika orsakar svår dysbios som kränker vaginal mikroflora. Det leder till förvärring av kroniska sjukdomar och blödningar. Vaginal urladdning med blodproppar kan uppstå när du tar följande läkemedel:

Postpartum urladdning

Blodig hemlighet kan släppas upp till åtta veckor efter att barnet föddes. Ett alternativt namn för detta fenomen är Lochia. Omedelbart efter födelsen har de en ljus skarlakansfärg, men på 3-4 dagar blir de mörkbruna. Gradvis förändras urladdningens färg. När livmodern läker helt försvinner de. Långa lochia indikerar att det finns allvarliga problem i reproduktionssystemets arbete. En kvinna bör konsultera en gynekolog om:

 • utsläpp innehåller stora blodproppar;
 • på 4-5 dagar efter födseln upphör inte den skarlakansröda lochia att sticka ut i en ryggläge;
 • blodet har en obehaglig lukt;
 • den blodiga hemligheten upphörde helt och hållet att tilldelas 1 vecka efter födseln;
 • feber och frossa närvarande.

Slemhinnor med blodstråk under graviditeten

Under de första 2-3 veckorna av graviditeten har kroppen ännu inte haft tid att anpassa sig till ett nytt tillstånd. Rosa blodiga blodproppar kan förekomma under denna period. Om blod uppträder efter 5 eller 11 veckor, är sannolikheten för frigöring av moderkakan och avbrott av graviditeten hög. Kvinnan skickas för en ultraljudsundersökning och ett hormontest görs. När embryot avvisas, åtföljs utsöndringen av blodig utsöndring av smärta i nedre buken som liknar sammandragningar.

Efter samlag

Samlag ska inte åtföljas av smärtsamma upplevelser. Om blod dök upp efter samlag, indikerar detta att vaginalslemhinnan har skadats. Detta kan bero på brist på naturlig smörjning. En annan orsak till uppkomsten av blod efter samlag ligger i kroniska sjukdomar i reproduktionssystemet. Vid erosion kan blödning börja på grund av direkt kontakt med livmoderhalsens skadade område.

Innan menstruation

Några dagar innan cykelns slut börjar endometriet att avvisas. Kärlen spricker, så slemet blir rosa. Läkare anser att blodutflödet mellan menstruationen i slutet av cykeln är normen. Men om en kvinna börjar allvarlig blödning innan menstruationen börjar, måste hon besöka en gynekolog och genomföra hormontest. Sådan blödning observeras ofta hos patienter med progesteronbrist..

Efter menstruation

Början och mitten av cykeln bör inte åtföljas av uppkomsten av en blodig hemlighet. Det anses normalt när utsläppet har en något rödaktig ton i 2-3 dagar efter avslutad menstruation. Om hemligheten ständigt finns, bör kvinnan undersökas av en gynekolog. Svår blödning mellan menstruationen indikerar förekomsten av allvarliga patologier i kroppen. Dessa inkluderar:

 • myom;
 • könsskador;
 • livmoderhalscancer;
 • könsorganinfektioner;
 • endometriala polypper.

Vid könsskador och andra sjukdomar i reproduktionssystemet är det omöjligt att behandlas oberoende. Vid långvarig blödning bör du omedelbart rådfråga en läkare. Felaktigt utvalda suppositorier och tabletter kan leda till allvarliga komplikationer. Sjukdomen från en akut form blir kronisk och då blir det mycket svårt att bota en sådan sjukdom.

Utsläpp med blod i mitten av cykeln - hur farligt är det?

Menstruationscykeln är förknippad med många processer som förekommer i den kvinnliga kroppen. Detta märks delvis på grund av närvaron av karakteristisk urladdning. Många kvinnor är vana vid att ett sådant utsläpp före eller efter menstruationen, eftersom det i de allra flesta fall är normalt. Men om utsläppet med blod visas i mitten av cykeln, vad kan detta sägas?

Detta är normen, men inte alltid.

Slemhinnor med blodstråk är som regel nära besläktade med menstruationscykeln. Detta observeras särskilt ofta under de första åren efter början av menstruationen, när cykeln fortfarande är instabil och kan förändras snabbt. Allt detta beror till stor del på hormonella fluktuationer. Hormoner är avgörande inte bara för menstruationscykeln, utan också för kvinnors hela reproduktionssystem.

I de flesta fall observeras slem i blodet hos kvinnor före och efter menstruationen. Mitt i cykeln visas de ganska sällan. Det är därför som damerna gör ganska förståelig rädsla och missförstånd för vad som händer. I själva verket kan till och med en sådan situation vara normen. Det vill säga, detta indikerar inte nödvändigtvis förekomsten av något hälsoproblem..

Acyklisk blödning är viktig under ägglossningsperioden. Det åtföljs av ett brott i follikeln - en vävnadssäck i äggstocken, där ägget mognar. När den är helt mogen spricker follikeln, ägget går ut, rör sig längs äggledarna, där det möter (eller inte förekommer) med spermierna.

Slemhinnor med blodstråk är som regel nära besläktade med menstruationscykeln

Om befruktning har inträffat går zygoten till livmodern, där den fästs på en av dess väggar. I annat fall sönderdelas det extra lagret av livmodern i livmodern, blodkärlen och ägget direkt och utsöndras i form av menstruation.

Blod visas under ägglossningen eftersom follikeln också behöver näring, som tillhandahålls av små kapillärer. Transparent urladdning med blodiga ränder mitt i cykeln i detta fall är en blandning av blod från follikeln med den naturliga utsöndringen av slidan. Faktum är att utsöndringen i vagina för närvarande intensifieras, vilket beror på början av ägglossningen.

Ett liknande fenomen observeras av ungefär en tredjedel av alla kvinnor som har ägglossning. Varför inte alla? Till exempel eftersom vissa av dem helt enkelt inte märker blod, eftersom det inte finns mycket blod och det tvättas helt enkelt ut med urin. Utflödesvolymen beror på intensiteten på näringsämnet i follikeln. Vävnaderna kan ha många eller få kärl. Ju fler av dem, och desto starkare gapet - desto mer blod.

Om det är blodig urladdning, men inte menstruation - kan det vara? Tyvärr Ja. Det är viktigt att förstå att ägglossningsperioden, idealiskt sett, inte åtföljs av specifika upplevelser som kan orsaka obehag, med undantag av ett kortvarigt smärtsyndrom i en av äggstockarna.

Om symtom finns, till exempel:

 • utsläpp med strimmor av blod i mitten av cykeln har en uttalad karakteristisk lukt;
 • förekomsten av smärta i sidan, nedre delen av magen eller nedre delen av ryggen, som varar längre än en dag;
 • allmän sjukdom - svaghet, trötthet, värk, huvudvärk;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • sekretionerna finns i flera dagar och tänker inte försvinna.

Detta antyder att det finns någon form av sjukdom i kroppen, som regel - när det gäller gynekologi. Så kvinnans uppgift är att upptäcka denna sjukdom och vidta alla nödvändiga åtgärder för att eliminera den.

Starten av klimakteriet åtföljs av allvarliga menstruations oregelbundenheter

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till en sådan faktor som klimakteriet. Menopausens tillvägagångssätt åtföljs av allvarliga oegentligheter i menstruationscykeln, som blir oregelbunden.

På grund av detta kan utsläpp nästan när som helst, men detta kommer att anses vara normalt med tanke på kvinnans nuvarande tillstånd.

Men om slemet med blod från slidan följer början av klimakteriet är detta redan tydliga bevis på en viss patologi. Och vilken - du måste ta reda på med hjälp av specialister.

Patologiska orsaker

Utsläpp med blod, men inte varje månad - detta är ett problem som tyvärr inte är så sällsynt idag. För att fastställa den exakta orsaken till detta fenomen, för att utesluta eller bekräfta patologi, föreskrivs ett komplex av diagnostiska och laboratorieundersökningar. Se till att kontrollera överflödet av vaginal utsöndring, varaktigheten av urladdningen och deras förhållande till menstruationscykeln.

De huvudsakliga orsakerna till patologisk urladdning i mitten av menstruationscykeln kan vara:

FaktorBeskrivning
Allergisk reaktionMånga kvinnor, som observerar ovanliga utsläpp med blodföroreningar, funderar av någon anledning omedelbart på några allvarliga sjukdomar. I själva verket kan orsaken vara ganska vanligt - det är deras underkläder, hygienprodukter, smörjmedel och andra saker som kommer i kontakt med könsorganen. Ibland kan de innehålla potentiella allergener, på vilka kroppen svarar. På grund av allergier intensifieras hemligheten, dess färg förändras. Blodstrimmor kan förekomma om allergin sammanfaller med ägglossningsperioden.
skadorTraumatisk skada på vaginalslemhinnan leder till brott i små blodkärl. Det är på grund av detta att blod visas tillsammans med hemligheten.

Skador kan provoceras på olika sätt:

 • under alltför intensiv sexuell kontakt. Allt måste känna till åtgärden, särskilt när det gäller intimitet;
 • under operation;
 • med en gynekologisk undersökning. Detta händer om medicinska manipulationer leder till skador på väggarna i slidan..

I de flesta fall krävs ingen specifik behandling för skador (såvida de inte är allvarliga). Bara för att slemhinnan regenererar väl och därför kommer att återhämta sig på några dagar. Naturligtvis kommer det att vara nödvändigt att begränsa sexuell kontakt just nu.

Du måste också komma ihåg att konstant mindre blödning efter sex kan prata om erosiva processer i livmoderhalsen. Se till din läkare.

InfektionssjukdomarUtsläpp med blodstreck som förekommer i mitten av menstruationscykeln, före eller efter menstruationen - detta är ett av de mest tydliga symptomen på infektionssjukdomar i könssystemet..

Modern medicin känner till ett stort antal sådana sjukdomar. De vanligaste av dem är trichomoniasis, gonorré, vaginal candidiasis, klamydia, mycoplasmosis, ureaplasmosis. Experter kommer att avgöra vilken typ av patogen som har sett sig i kroppen. Och du bör vara uppmärksam på symtomen för att förhindra att sjukdomen utvecklas:

 • smärta, sveda och klåda i könsområdet;
 • ökning av lokal temperatur;
 • riklig slemhinnor med en stänk av blod;
 • curdled decharge (främst relevant för candidiasis).

Olika sjukdomar i livmodern, slidan eller äggstockarna, som inte har en smittsam karaktär, kan också vara svaret på frågan varför det är blodutflöde, tillsammans med föroreningar i slem. Sådana sjukdomar inkluderar traditionellt:

 • polyper;
 • endometrios;
 • cervikal dysplasi;
 • erosiva processer;
 • olika neoplasmer, både godartade och maligna.

Slemhinnor hos kvinnor, som snut med blod som visas i mitten av en cykel, indikerar inte alltid att det finns några problem. I de flesta fall är detta normen. Sannolikheten för patologi behöver dock inte uteslutas..

Vad betyder ett symptom som slem från slidan hos kvinnor??

Under hela livet, från början av tonåren, släpper en kvinna slem från slidan. Dess intensitet, färg och struktur förändras beroende på perioden för menstruationscykeln. Och om en kvinna är uppmärksam på detta fenomen i hennes kropp, kommer det inte att vara svårt för henne att märka några förändringar.

Slemhinnor i vaginal kan prata om patologiska processer som förekommer i kroppen eller vara ett tecken på fullständig hälsa i könsorganet.

Funktioner för produktion av slem från slidan

Bartholinkörtlarna som är belägna vid ingången till vagina och körtlarna i livmoderhalskanalen producerar slem.

Den består av:

 • lymfa;
 • plasma;
 • döda hudceller;
 • vita blod celler;
 • lactobacilli;
 • mjölksyra;
 • glykogen.

Alla dessa komponenter ger den normala mikrofloraen i slidan. Tilldelningar skyddar könsorganen från penetrering av patogena mikroorganismer och bakterier.

För första gången pressar en flicka med slem från slidan under puberteten. Cirka ett år före den första menstruationen frigörs en vitaktig vätska från slidan..

När menstruationscykeln blir cyklisk förändras vaginal urladdning beroende på dess fas:

 1. I den första fasen av cykeln dominerar östrogener i den kvinnliga kroppen. Dessa hormoner gör urladdningen mer flytande och knapp. Sedan börjar menstruationen och en smetande rosa hemlighet kommer ut ur slidan. Efter 1-2 dagar avlägsnas huvudvolymen blod.
 2. Under mognaden av ett nytt ägg (dagar efter menstruation) är slemvolymen endast 2 ml. Vattnig urladdning, ibland kommer med klumpar av biologiska partiklar.
 3. När ägglossningen börjar (mitten av cykeln) ökar slemvolymen flera gånger, upp till 4-5 ml per dag. Det blir mer viskös och klibbig..
 4. I den andra fasen av urladdningscykeln blir det mindre, deras konsistens liknar en flytande kräm.

Progesteron och östrogen ansvarar för att förändra slemhinnens natur från slidan. Men livmoderns endometrium kan också påverka volymen av slemutsöndringar. Så före menstruationen samlas vätska i kroppen och häller en stor mängd blod - produktionen av slem ökar.

När urladdningen är normal?

Vissa kvinnor börjar använda olika metoder för att uppnå torrhet i slidan när de hittar våta underkläder i slutet av dagen..

Men om det inte finns några störningar i kroppen, är frisläppandet av rikligt slem en naturlig process. Och en kvinna provocerar bara överträdelser i mikrofloran i slidan.

Därför är det viktigt att känna till egenskaperna hos vaginal urladdning som passar in i normen:

 • slemet är transparent / färglöst;
 • vita ränder finns i dess struktur;
 • ett gulaktigt märke kvar på underkläderna eller trosskyddet;
 • det finns ingen lukt eller det är något surt;
 • daglig volym - 5 ml;
 • sträckningskonsistens.

Dessa parametrar för slem kan variera något hos varje kvinna, eftersom varje kropp har sina egna egenskaper och reagerar på olika sätt på miljö- och interna faktorer..

Orsaker till slemutsöndring

I en kvinnas kropp kan olika patologier utvecklas, som blir orsakerna till bildandet av rikligt slem.

Vid gynekologiska sjukdomar inträffar en förändring i utsläppets konsistens och färg, en karakteristisk obehaglig lukt uppträder Dessutom står en kvinna inför ytterligare symtom som får hennes könsbesvär att känna..

Transparent höjdpunkt

Transparent slem hänvisar till naturlig vaginal urladdning.

De främsta orsakerna till dess förekomst inkluderar:

 • fluktuationer i den hormonella bakgrunden i olika faser av menstruationscykeln;
 • graviditetsperiod;
 • ökade östrogennivåer i kroppen;
 • början av upphetsning under sexuell kontakt;
 • stressande situationer;
 • förändring av klimatförhållanden;
 • hormonella läkemedel.

Du kan prata om att äggstockarna fungerar korrekt om slemet från slidan inte överskrider den tillåtna volymen, inte har en specifik lukt och inte orsakar klåda och sveda i perineum..

Vit urladdning

Före menstruation och efter det, såväl som under ägglossning, kan en kvinna byta ut vit urladdning på ett dagligt foder. Om de har en homogen struktur och liten volym, bör du inte oroa dig.

Den så kallade leukucéen betraktas som normen i dessa perioder av cykeln. I andra fall, när vit urladdning förekommer i andra faser av cykeln och orsakar misstänkta symtom, kan olika patologier misstänkas..

Skälen till uppkomsten av ett sådant slem kan vara:

 • inflammation i slemhinnorna i slidan;
 • inflammation i de inre könsorganen;
 • användning av hygienprodukter av låg kvalitet;
 • svampinfektion i könsorganen;
 • långvarig användning av hormonersättningsterapi;
 • olämplig vaginal douching;
 • otillräcklig könshygien;
 • stillasittande livsstil.

Om en stor mängd vit urladdning upptäcks och några tecken på patologi manifesteras, bör en undersökning av förekomsten av infektionssjukdomar göras.

Gulaktig

I kombination med klåda i perineum, smärtsam urinering och obehag under samlag indikerar gul urladdning könsinfektioner:

 1. Vaginit är en inflammatorisk process som påverkar hela slemhinnan i slidan. Utvecklingen av sjukdomen leder till den vitala aktiviteten hos patogena bakterier. Starten av deras aktivitet orsakas av mekanisk skada på väggarna i slidan, en allergisk reaktion på kondomer, en kraftig minskning av immuniteten och andra yttre och inre faktorer.
 2. Adnexit - inflammation täcker äggledarna och äggstockarna. Sjukdomen börjar efter infektion genom slidan och livmoderhalsen. Bland de bidragande faktorerna är överarbete, långvarig exponering för kyla, äta otillräckligt förstärkta livsmedel och stress. Adnexit leder till en kränkning av strukturen i livmoderns endometrium. Som ett resultat av att det finns smärta i nedre del av buken och ländryggen observeras en menstruationscykelfel..
 3. Salpingit är en inflammation i äggledarna. Patogener tränger igenom äggledarna. Deras viktiga aktivitet leder till en förändring av slem, det blir gult med purulenta impregneringar. Dessutom manifesteras salpingit av svår smärta under ägglossning och menstruation. Ofta stiger en kvinnas kroppstemperatur mot sjukdomens bakgrund, kräkningar och illamående uppträder.
 4. Gonoré är en sexuellt överförd inflammatorisk process som orsakar skador på slemhinnorna i könsorganen. Gul urladdning inträffar inom 2-3 dagar efter infektion. I detta fall kan gula och vita blodproppar vara närvarande i slemet. I vissa fall känner gonorré sig inte mer än en månad.
 5. Klamydia är en sjukdom av smittsam karaktär, vars orsakande medel är klamydia. Hos en kvinna kommer en gul urladdning med en purulent komponent ut ur slidan.

Alla ovanstående patologier kan leda till infertilitet, så en kvinna bör inte skjuta upp ett besök hos en gynekolog.

Brun

Om i sammansättningen av slemet från slidan finns det blodiga eller blodiga fläckar, så kommer en kvinna på en daglig läggning att se en brun mörk färg på fläckar.

Sådana utsöndringar bör ägnas särskild uppmärksamhet, eftersom symptomet indikerar allvarliga kränkningar i könsorganet:

 1. Endometritis är en inflammation i slemhinnorna i livmoderhinnan. Med patologi inträffar brun urladdning före menstruationen, efter dess slutförande och i mitten av cykeln. Endometritis kan misstänkas om en kvinna ofta har en smärta i nedre del av buken. Faran för sjukdomen är en strukturell förändring i organets membran. Skadat endometrium kan inte säkerställa fästets ägg, vilket gör det svårt att bli gravid.
 2. Endometriose kännetecknas av en patologisk spridning av livmodern eller livmoderhalsen, som sträcker sig utanför kroppen. Med sjukdomen blir vaginal urladdning brun med en blandning av blod. Efter menstruationen minskar deras volym och färgen får en ljusare nyans..
 3. Endometrial hyperplasi är en onormal spridning och förtjockning av vävnaderna i livmoders slemhinnor. Den främsta orsaken till sjukdomens utveckling är hormonell obalans. Men med patologier som uterus fibroider, maligna och godartade formationer i könsorganen och bröstkörtlarna observeras också endometrial hyperplasi. Sjukdomen kan erkännas genom långvarig vaginal urladdning av brun färg efter en menstruerande utstryk.
 4. Ektopisk graviditet. Om ägget är fästet utanför livmodern, kan kvinnan känna en skarp smärta i nedre del av magen med ökande natur. I detta fall utsöndras brunt slem med sackarosimpregneringar från slidan.

Ofta sker en förändring i slemets konsistens och färg under de första dagarna av att ta hormonella preventivmedel. Men i de flesta fall stabiliseras situationen inom 1-2 månader, när kroppen vänjer sig vid nya förhållanden..

Med blod

Kvinnor är vana att se blodutladdning under menstruationen.

Orsakerna till slem med blod är:

 1. Grov sex. I processen med gradvis sexuell upphetsning ökar produktionen av vaginal urladdning. Detta är nödvändigt för bekväm insättning av penis. Men om partneren inte gör ansträngningar för att föra kvinnan till ett sådant tillstånd, men grovt inträder i slidan, så skadas organets slemhinnor. Vilket leder till frigörande av blod.
 2. Den psykologiska bördan. Störningar i nervsystemet till följd av frekventa påfrestningar, känslomässiga utbrott och överarbete orsakar en funktionsfel i reproduktionsfunktionens funktion.
 3. Användning av intrauterina enheter. Inom två veckor efter installationen av IUD kan riklig slemutsöndring med små blodspridningar observeras. Detta beror på skador på slemhinnorna i slidan..
 4. Menopauseperiod. Slem med blod hos kvinnor äldre än 45 år är en naturlig manifestation av klimakteriet. Under denna period bleknar reproduktionsfunktionen och menstruationscykeln misslyckas. Tills menstruationen upphör kan fläckning finnas närvarande på olika dagar av cykeln..

Dessutom är blod i slemet ett kännetecken för sexuell utveckling hos tonåriga flickor. Hon kan också bedöva en tjej efter sitt första sexuella möte..

Varför utsöndras slem??

Fallen av slemutsöndring av normal och patologisk art har redan beskrivits ovan. Men på vissa punkter är det värt att bo mer detaljerat..

Efter förlossningen

Riklig och långvarig fläckning efter förlossningen är en naturlig reaktion av kroppen. Trots allt behöver livmodern och födelsekanalen tid för att rensa och återställa sina funktioner. Transparent slemhinnor kommer att visas först efter utloppet av lochia.

Under graviditet

Omedelbart efter befruktningen av ägget och dess vidhäftning till livmoderns slemhinnor i kvinnans kropp inträffar allvarliga förändringar avseende den hormonella bakgrunden. De påverkar, inklusive arten av vaginal urladdning.

Deras struktur förändras beroende på graviditetsperioder:

 1. I första trimestern är vaginalslemet inte annorlunda från utsöndringarna som inträffar i den andra fasen av menstruationscykeln.
 2. På grund av en ökning av östrogennivåer i andra trimestern blir utsläppet flytande och rikligt.
 3. Fram till slutet av graviditeten bör slemmet vara lätt med en transparent struktur..

Under den sista månaden när man födde ett barn, är en betydande ökning av utsläpp av slem från slidan i mycket vätskekonsistens möjlig. I detta fall rekommenderas kvinnan att besöka en gynekolog för att identifiera faran för för tidig födsel.

Efter menstruation

I slutet av menstruationen hos kvinnor utsöndras tätt och tjockt slem, vars syfte är att skydda slidan från patogener.

Under cykelns normala förlopp observeras en liten hemlighet med gul eller vit färg. Under perioden efter menstruationen och före ägglossningen förblir den vaginala mikrofloran svår sur, varför du kan känna en lätt specifik lukt från urladdningen.

Diagnos av patologisk urladdning

Om misstänkta symtom upptäcks bör en kvinna besöka en gynekolog för att identifiera patologier som framkallade en förändring av urladdningens natur.

analyser

Efter undersökning på en gynekologisk stol och intervjuat patienten kan läkaren förskriva flera analyser och diagnostiska test samtidigt:

 • kliniskt blodprov;
 • bakteriologiskt blodprov;
 • PCR;
 • serologisk metod;
 • mikroskopisk undersökning av skrapning från slidan;
 • Ultraljud av bäckenorganen;
 • kopplad immunosorbentanalys.

Diagnostiska åtgärder utförs beroende på tidigare insamlad historik.

Behandling av ansvarsfrihet hos en kvinna

Efter diagnos föreskrivs etiotropisk behandling. Denna metod för terapi är att eliminera eller försvaga orsaken, vilket ledde till patologisk vaginal urladdning hos kvinnor.

Behandlingsmetoder:

  För behandling av vaginit föreskrivs antibiotikapreparat från penicillingruppen - Amoxiclav, Cefazolin, Pimafucin. Och det är också nödvändigt att använda lokala desinfektionslösningar - vaginala suppositorier Betadine och Iodoxide.

Förebyggande

Från tonåren bör flickor förstå att deras kvinnliga hälsa måste skyddas noggrant. När allt kommer omkring kan slem från slidan av patologisk natur innebära allvarliga problem i detta område.

Och för att inte stöta på dem bör du bara följa reglerna:

 1. Besök gynekologen årligen.
 2. Undersök mjölk- och sköldkörteln regelbundet.
 3. Upprätta ett regelbundet sexliv med en partner.
 4. Sexuell kontakt ska alltid ha kondom.
 5. Behärska vaginala muskler.
 6. Övervaka könshygien.
 7. Förhindra oönskad graviditet.
 8. Undvik överbelastning i urinblåsan och tarmen.
 9. Balans diet.
 10. Engagera sig i sportaktiviteter.
 11. I behandlingen av vilken sjukdom som helst, kombinera antibiotika med probiotika för att återställa normal tarm- och vaginal mikroflora.
 12. Undvik hypotermi.

Varför ska kvinnor förstå arten av slem från slidan? Detta biologiska material kan säga mycket om hälsostatus. För permanenta avvikelser bör en fullständig undersökning genomföras och effektiv behandling bör genomföras..

Orsaker till blödning mellan menstruationen

Blodutladdning mellan menstruationen - ett tillfälle att besöka läkare

När fläckning inte är farligt

Blodutflöde mellan menstruation är ett ofta och vanligtvis ofarligt fenomen. Det kan orsakas av följande skäl:

 • fysiologiska processer i den kvinnliga kroppen;
 • gynekologiska undersökningar och diagnostiska procedurer;
 • hormonell preventivmedel och användning av en intrauterin enhet;
 • ta vissa grupper av droger;
 • påfrestning
 • obalanserad näring.

Det finns ett antal fysiologiska processer och förhållanden som kan orsaka uppträdande av blodutsöndringar mellan menstruationen:

 • Ägglossning är processen för att ägget lämnar äggstocken i äggledaren som ett resultat av brott i en mogen follikel. Ägglossning inträffar i mitten av cykeln, även om en perfekt frisk kvinna kan uppleva buksmärta och blod i vaginalutflödet.
 • Befruktad äggimplantation - ofta åtföljd av skador på endometrialkärlen, vilket orsakar blödning från implantatet från slidan.
 • Åldersrelaterade förändringar i den kvinnliga kroppen - detta beror främst på två perioder i en kvinnas liv: puberteten och perioden för utrotning av reproduktionsfunktioner. Orsaken till blodigt urladdning vid puberteten är instabiliteten i den hormonella bakgrunden och äggstockarnas omogenhet. I premenopaus inträffar hormonella förändringar, åtföljda av fel i menstruationscykeln.

Hormonfluktuationer som observerats hos kvinnor påverkar välbefinnande, humör och kan också orsaka små blodiga utsläpp mellan menstruationen.

Orsaken till mindre blödningar kan vara:

 • användning av intravaginala anordningar och instrument (speglar, ultraljudssond);
 • ta en smet från vaginalslemhinnan och från livmoderhalsen;
 • biopsi i livmoderhalsen och dess kavitet.

Användning av preventivmedel kan också leda till uppkomsten av blodig utflöde från slidan:

 • när man tar preventivmedelshormonala läkemedel i början av deras användning, är utseendet på blodutsöndringar möjligt, vilket indikerar en förändring av den hormonella bakgrunden - det viktigaste är att de fortsätter utan smärta;
 • vid användning av den intrauterina anordningen förändras inte bara den hormonella bakgrunden, vilket provocerar en kränkning av cykeln, utan mekanisk skada på endometrium och, som en konsekvens, blödning är också möjliga.

Problem med spiralen kan också uppstå vid infektiösa gynekologiska sjukdomar.

Att ta vissa grupper av läkemedel kan orsaka menstruations oregelbundenhet.

Att ta hormonella läkemedel för att behandla infertilitet eller allvarlig klimakterium kan utlösa menstruations oregelbundenhet. Blodkoaguleringsläkemedel kan orsaka blödning (blodplättar, antikoagulantia).

Depression, känslor, känslomässig överbelastning, sömnbrist påverkar en kvinnas hela kropp, inklusive på den hormonella bakgrunden. Alla dessa faktorer kan leda till störning i menstruationscykeln - dessutom till och med perfekt friska kvinnor i gynekologiska termer kan uppleva blödning i livmodern.

Obalanserad kost

Som ett resultat av strikt diet och svält, uppstår hypovitaminos och en brist på spårelement i den kvinnliga kroppen, vilket leder till en kränkning av syntesen och utsöndringen av kvinnliga könshormoner. Som ett resultat är överträdelser av den månatliga cykeln, utseendet på fläckar och till och med livmodersblödning mellan menstruationen möjliga.

Ständig fläckning kan vara symtom på en allvarlig sjukdom.

Blodigt utflöde mellan menstruationen som ett symptom på patologi

Vaginal urladdning med en blandning av blod, särskilt om de åtföljs av smärta, feber, smärta i urinröret, kan vara symtom på en svår patologi.

 • Inflammatoriska sjukdomar i fortplantningsorganen. Fläckning i mitten av cykeln kan orsaka inflammation i äggstockarna och nedsatt funktion. Dessutom kan en inflammatorisk reaktion leda till en kränkning av vaskulärväggens integritet och uppkomsten av blodig urladdning. Inflammation av livmoderns innerfoder är mycket farligt - endometrit, med denna sjukdom är utsläppet purulentblodigt med en obehaglig lukt.
 • Missfall i de tidiga stadierna manifesteras av allvarliga dragande smärta i nedre del av magen, skarlagnsrörelse från slidan eller slemhinnor med blodstreck uppträder.
 • Endometrios är en sjukdom där livmodersceller växer i de organ och vävnader där de normalt inte borde vara. Processen kan täcka könsorganen (rör, äggstockar) och kan vara extragenitala (lungor, urinblåsan, bukhålan). Karakteristiskt för denna sjukdom är konstant fläckning mellan menstruationen.
 • Uterin fibroids - en godartad tumör som skadar endometrium och dess kärl under tillväxt, som ett resultat av ökad varaktighet av menstruationsblödning och fläckar under menstruationen.
 • Cervical erosion är ett kollektivt begrepp, vilket innebär en kränkning av integriteten i slemhinnan i livmoderhalsens vaginala del. Följande typer av erosion i livmoderhalsen skiljer sig: medfödd, sann, pseudo-erosion. Sjukdomsförloppet kan vara asymptomatiskt och kan åtföljas av dragande smärta i korsbenet, slemhinnor, ibland blodig utflöde mellan regleringsorganen..

Den farligaste orsaken är en malig tumör. Oftare observeras hos kvinnor under den premenopausala perioden, manifesterad av smärta i hypogastria, mörk, nästan svart urladdning från slidan mellan menstruationen.

Vilka tester som måste genomföras för att avgöra orsaken till blödning

Det finns många orsaker till upptäckten av fläckar under perioden mellan menstruationen. För att göra en diagnos mellan dem är det nödvändigt att genomgå följande undersökningar:

 • gynekologisk undersökning med undersökning av livmoderhalsen i speglarna;
 • smeta på mikroflora och cytologi. En smet på floraen (bakterioskopi) är en mikroskopisk undersökningsmetod som låter dig identifiera hela spektrumet av normal och patologisk mikroflora i slidan. En smet för cytologi är en studie som syftar till tidig upptäckt av onkologiska sjukdomar i livmoderhalsen. Under studien, bestämma struktur, storlek, placering av livmoderhalsceller, närvaro av atypiska celler;
 • colposcopy - en diagnostisk undersökning av vagina och vaginal del av livmoderhalsen med hjälp av en anordning (colposcope);
 • perifert blodtest för att upptäcka anemi;
 • koagulogram - syftar till att identifiera patologier från koagulationssystemet i blodet;
 • ett blodprov för hormoner - för att utesluta hormonfel i reproduktionssystemet;
 • blodprov för syfilis och HIV-infektion;
 • en biopsi av reproduktionsorganen, följt av histologisk undersökning - om det finns misstankar om en onkologisk process;
 • bäckenekon.

Först efter alla undersökningar ger läkaren en slutsats om orsaken till fläckar från slidan, föreskriver behandling. Om det inte finns något behov av behandling, ger han råd om hur man undviker sådana obehagliga symtom i framtiden.

Vilka är orsakerna till blodig vaginal urladdning?

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Orsaker till fläckar

Blodigt vaginal urladdning är det allmänna namnet på en stor grupp symtom som förekommer hos kvinnor i olika situationer och av olika skäl. Så spotting kan visas i olika faser av menstruationscykeln, pågå en annan tid, ha en variantintensitet etc. Varje tillstånd kännetecknas av blodig vaginal urladdning med strikt definierade egenskaper som gör att läkaren kan skilja en sjukdom från en annan.

Tänk på orsakerna till de vanligaste blödningstyperna från slidan hos kvinnor.

Varje fläckning som visas i intervallet mellan två på varandra följande perioder, det vill säga i mitten, början eller andra halvan av cykeln, kan orsakas av följande möjliga orsaker:

 • Implantationsblödning vid befruktningen. När ett fosterägg implanteras i livmoderväggen, kan en kvinna ha en liten spottingblick som varar i flera dagar. Sådan implantationsblödning utvecklas redan före menstruationsförseningen, när kvinnan fortfarande inte vet exakt om graviditeten. Implantatblödning är en normal variant;
 • Graviditetspatologi. Blodigt utflöde hos en kvinna i de tidiga graviditetsfasen kan vara ett symptom på ett missfall eller en ektopisk graviditet. I slutet av graviditeten indikerar fläckning alltid en svår patologi, till exempel abrupt placenta, hotet om för tidig födsel, etc.
 • Ägglossningsblödning mitt i menstruationscykeln. Vanligtvis är ägglossningsblödning knapp, och fläcken smetar ut, och de förekommer strikt i mitten av menstruationscykeln (10-15 dagar efter den sista menstruationens början). Varaktigheten för sådan blödning av ägglossningen är från flera timmar till två dagar. Kvinnor bör komma ihåg att blödning i ägglossningen är en variant av normen och inte indikerar förekomsten av någon patologi;
 • Spotting mot bakgrunden av de första månaderna med användning av hormonella preventivmedel (tabletter, plåster, ringar, implantat, långvariga injektioner, etc.) är ett normalt alternativ, eftersom en kvinnas kropp "anpassar sig" till ett nytt sätt att fungera för honom. Faktum är att det hormonella preventivmedlet innehåller en strikt definierad mängd hormoner som kommer in i blodomloppet. Och kvinnans kropp har vant sig vid en annan koncentration av sina egna hormoner tidigare, som ett resultat av vilket han behöver lite tid att bygga om. Därför kan en kvinna under de första 2 till 4 månaderna från början av användningen av hormonella preventivmedel uppleva oregelbunden fläckning från slidan. En sådan urladdning har vanligtvis en smetningskaraktär och varar upp till flera dagar. I de allra flesta fall stannar upptäckten några månader efter det att användningen av hormonella preventivmedel började;
 • Hoppar över en eller flera hormonella preventivpiller. På grund av utelämnandet av tabletter i en kvinnas kropp förloras den hormonella bakgrunden, vilket kan provocera en kort blödning. Vanligtvis visas fläckar på bakgrund av att hoppa över en hormonell p-piller efter några dagar och varar mycket kort tid - från timmar till 2 dagar;
 • Närvaron av en intrauterin enhet. Varje spiral vidhäftar tätt vid slemhinnan i livmoderns inre kavitet, vilket resulterar i att processen med naturlig lösgöring av endometrium kan förändras. I en viss mening förhindrar spiralen lossningen av endometrium, försenar eller ändrar karaktären av menstruationsblödning. Dessutom har vanliga metall- eller plastspiraler en irriterande effekt på livmoderns väggar, vilket får den att dra ihop sig kraftigt. Det är sådana aktiva sammandragningar av livmodern som kan provocera blödning från slidan. Vanligtvis visas fläckning kort efter menstruationen och varar i flera dagar. I närvaro av en konventionell spiral är en sådan blodig urladdning en variant av normen. Om en kvinna använder en hormonspiral med progesteron, är mekanismen för utveckling av blodiga sekreter något annorlunda. Så progesteron som frigörs från spiralen gör livmodern tunn och extremt mottaglig för skador och skador. Som ett resultat, efter att ha installerat den hormonella spiralen i flera månader, kan en kvinna ha oregelbunden fläckning från slidan under mellanmenstruationen. Med tiden minskar de, och 6 till 12 månader efter installationen av hormonspiralen hos en kvinna kan till och med menstruationen stoppa. Men mot bakgrund av en hormonspiral är detta tillstånd en variant av normen.

Ovanstående möjliga orsaker till uppträdandet av fläckar från vagina är fysiologiska, det vill säga de är ett svar på olika förändringar i den kvinnliga kroppens funktionsmekanism.

Men förutom fysiologiska, det finns patologiska skäl för uppkomsten av fläckar från slidan, när detta symptom indikerar någon sjukdom som en kvinna har.

De patologiska orsakerna till uppkomsten av långvarig eller ofta återkommande fläckning (tung eller liten) i intervallet mellan två menstruationsblödningar är följande sjukdomar:

1. Gynekologiska sjukdomar:

 • Polypper i livmoderhålan eller livmoderhalsen;
 • endometrios;
 • Olika sorter av livmoderfibroider;
 • Cancer i de kvinnliga könsorganen (livmodern, livmoderhalsen, vagina eller äggstockarna);
 • Polycystiskt äggstocksyndrom;
 • endometrit;
 • Endometrial hyperplasi;
 • cervicit
 • Kroniska infektioner i det kvinnliga könsorganet (klamydia, mykoplasmos, ureaplasmos, trikomoniasis, etc.).

2. Hormonell obalans:
 • förhöjda nivåer av prolaktin i blodet;
 • låga nivåer av sköldkörtelhormoner (hypotyreos);
 • förhöjda nivåer av könshormoner i blodet.

3. Instabilitet i arbetet och samordningen av mekanismerna som reglerar början av ägglossning och produktionen av könshormoner av äggstockarna. Enligt gammal terminologi kallades sådan fläckning hos kvinnor dysfunktionell uterinblödning. Oftast utvecklas de hos flickor yngre än 20 år eller hos kvinnor som är äldre än 45 år, eftersom det är i dessa åldersgrupper som instabiliteten i regleringssystem och mekanismer som styr menstruationscykeln uppträder.

Förutom ovanstående orsaker till blödning från slidan i samband med det kvinnliga könsorganet, finns det ett antal faktorer som kan provocera detta symptom. Dessa faktorer är dock inte relaterade till det kvinnliga könsorganområdet. Således är icke-gynekologiska orsaker till fläckar från slidan följande faktorer:
1. Patologi för blodkoagulationssystemet;
2. Ta mediciner som påverkar blodkoagulation (till exempel Warfarin, Heparin, orala preventivmedel, intrauterina enheter, antidepressiva medel etc.).

Eftersom orsakerna till fläckar från slidan är mycket varierande, när de dyker upp, bör du rådfråga en läkare och inte försöka ta reda på problemet själv.

Vilken läkare ska jag kontakta för att upptäcka?

Om det finns någon blödning från slidan i någon mängd, i någon nyans, i kombination med andra symtom, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog (registrera dig). Om vi ​​talar om en flicka eller en tonåring, måste du kontakta en barngynekolog.

Även om fläckar från vagina kan orsakas inte bara av gynekologiska sjukdomar utan också av patologin för blodkoagulation, men trots detta bör du alltid konsultera en gynekolog först. När allt kommer omkring är gynekologiska sjukdomar mycket mer benägna att orsaka blödning från slidan än patologin i blodkoagulationssystemet. Och om gynekologen efter undersökningen finner ut att orsaken till fläckar är patologin i blodkoagulationssystemet kommer han att hänvisa kvinnan till en hematolog (registrera).

Vilka studier kan läkare förskriva för fläckning?

Blodigt vaginal urladdning kan utlösas av relativt säkra och livshotande sjukdomar. Potentiellt säkert betraktas som sjukdomar som inte kan leda till dödsfall på kort tid i avsaknad av kvalificerad medicinsk vård. Och sjukdomar anses vara farliga som utan medicinsk hjälp kan leda till en kvinnas död bokstavligen under de närmaste timmarna eller dagarna.

Följaktligen, med tecken på farliga sjukdomar, bör en kvinna omedelbart ringa ambulans och läggas in på sjukhus. Och med relativt säkra orsaker till blodig vaginal urladdning måste du planera att besöka en gynekolog och gå igenom alla nödvändiga undersökningar och tester som din läkare kommer att förskriva.

Utmärkande tecken på farlig fläck från vagina är deras förstärkning över tid, en kombination med svår smärta i nedre del av magen eller nedre delen av ryggen, ökad kroppstemperatur, en kraftig försämring av den allmänna hälsan efter utsläpp, blanchering, sänkning av blodtrycket och ökad hjärtfrekvens. Med relativt säker blödning försämras kvinnans välbefinnande aldrig kraftigt, snabbt, plötsligt och väldigt mycket, så mycket att hon bokstavligen försvinner och inte kan röra sig, utföra medvetna handlingar etc..

Således är det uppenbart att vi kommer att överväga vilka test en läkare kan förskriva för att upptäcka från slidan i relation till endast relativt säkra tillstånd.

Om en kvinna har en liten mängd blodigt utsläpp exakt i mitten av menstruationscykeln, föreskriver läkaren inga undersökningar och analyser, eftersom en sådan situation anses ägglossande blödning och hänvisar till normala alternativ. Det vill säga, en kvinna under ägglossningen (utloppet av ett ägg från äggstocken) kan ha en liten spotting från slidan, som varar från flera timmar till två dagar. Blodlossning i ägglossningen kan vara så knapp att det mer liknar blodkoagulation.

Om en kvinna har knappt upptäckt fläckar under den andra halvan av cykeln (mellan ägglossning och nästa menstruation), och oskyddat samlag inträffade i samma cykel, kommer läkaren först att förskriva ett blodprov för hCG (registrera), och efter 4 - 5 dagar och ultraljud i bäckenet (anmälan), eftersom denna situation mest liknar implantationsblödning redan i början av graviditeten, när ett fosterägg fästs vid livmodern.

Om kvinnan är gravid, men termen är kort (upp till 12 veckor), kan utseendet på blodiga utsläpp tyder på missfall eller ektopisk graviditet. I en sådan situation föreskriver gynekologen först och främst ultraljud av bäckenorganen, vilket gör det möjligt att skilja livmodersgraviditet från ektopisk. Om, enligt resultaten av ultraljudet, graviditeten är en ektopisk läkare, kan läkaren dessutom utföra en punktering genom den bakre vaginala fornixen för att bekräfta diagnosen som görs med ultraljud. Vidare, om en ektopisk graviditet upptäcks, är kvinnan snabbt beredd på operation. Om det enligt resultaten av ultraljud var möjligt att ta reda på att graviditeten är livmoder, men instabil, eftersom det finns ett missfall i processen, kan läkaren dessutom förskriva ett allmänt blodprov, ett allmänt urinprov, ett koagulogram, ett blodprov för progesteron (registrera) och hCG, samt ett nummer tester för könsinfektioner (klamydia (registrering), mycoplasmos (registrering), gardnerellos, gonorré (registrering), trichomoniasis, candidiasis, ureaplasmosis (registrering).

Om blödning från slidan uppträder hos en kvinna i sen graviditet, föreskriver läkaren brådskande endast ett allmänt blodprov, analys av Rh-faktorn (registrera) och blodtyp (registrera), och påbörjar omgående behandlingen, eftersom sådana symtom börjar från den 20: e graviditetsveckan indikerar alltid utvecklingen av livshotande sjukdomar för modern och fostret, såsom placentabbrott, för tidig födsel, etc..

Om en kvinna har en metall- eller plastinomhormonal intrauterin enhet, och regelbundet, efter menstruation, finns det knappa fläckar från slidan i flera dagar, föreskriver läkaren en ultraljud och en smet på floran (registrera) för att vara säker, eftersom detta tillstånd är normen för denna typ av preventivmedel.

Om en kvinna har blödningar från slidan mellan menstruationen och det finns en hormonell intrauterin enhet (till exempel Mirena), föreskriver läkaren också en smuts på flora och ultraljud, eftersom detta tillstånd är en normal variant.

Om en kvinna har en svag blödning eller blödning, undersöker och lägger läkaren först livmoderhalsen och vagina. Om livmoderhalsen är skadad (till exempel erosion, någon blödningsbildning är synlig), måste läkaren förskriva en utstryk på floraen, samt colposcopy (post) och en utstryk från livmoderhalsen för cytologi (registrera). Dessutom, om det finns erosion eller en inflammatorisk process i livmoderhalsen, kan läkaren förskriva test för förekomst av herpesvirus, humant papillomavirus (registrera), cytomegalovirus (registrera), Epstein-Barr-virus. Om det inte finns några skador och tecken på inflammation i livmoderhalsen, och svag fläckning finns, föreskriver läkaren hysteroskopi (registrering), bäcken ultraljud, diagnostisk curettage (registrering) och tester för sexuella infektioner (registrering) (klamydia, mykoplasmos, ureaplasmosis, trichomoniasis, candidiasis, gardnerellos, gonorré, syfilis (registrera)).

Om det enligt undersökningsresultaten finns någon skada på livmoderhalsen eller vagina av något föremål, tar läkaren bort föremålet, vid behov läker såren och föreskriver sanitet med något antiseptiskt.

Med riklig och inte riklig fläckning, i frånvaro av skada på livmoderhalsen, utser läkaren, först och främst, en ultraljud av bäckenorganen. Om, enligt resultaten av ultraljud, en neoplasma hittas i livmodern eller livmoderhalskanalen (till exempel myom, polyp, etc.) eller endometrios, kan läkaren dessutom förskriva hysteroskopi eller magnetisk resonansavbildning (registrering) för att bestämma tumörens placering och storlek och ektopiska endometriotiska fokus. Dessutom, med endometrios, kan tester dessutom förskrivas för att bestämma koncentrationen av luteiniserande hormon (LH), follikelstimulerande hormon (FSH) och testosteron i en kvinnas blod. Dessutom kan läkaren förskriva ett allmänt blodprov, urinprov, ett biokemiskt blodprov och ett koagulogram för att bestämma kvinnornas allmänna tillstånd.

Om, enligt resultaten av ultraljud med riklig fläckning, endometrial hyperplasi, missfall, etc., föreskrivs läkaren curettage.

I de fall en kvinna har blodig urladdning och ultraljud (inspelning), tomografi, analys av infektioner (post), hysteroskopi, colposcopy och smet för cytologi tillät inte att upptäcka neoplasmer i könsorganen, endometrios, endometrit, polycystiskt äggstocksyndrom, cervicit, kroniska infektioner, som oftast är orsaken till fläckar, föreskriver läkaren blodprover för innehållet av följande hormoner:

 • Ett blodprov för halten kortisol (hydrokortison);
 • Ett blodprov för nivån av sköldkörtelstimulerande hormon (TSH, tyrotropin);
 • Ett blodprov för nivån av triiodothyronin (T3);
 • Blodtest för tyroxinnivå (T4);
 • Blodtest för närvaro av antikroppar mot tyroperoxidas (AT-TPO);
 • Blodtest för närvaro av antikroppar mot tyroglobulin (AT-TG);
 • Ett blodprov för nivån av follikelstimulerande hormon (FSH);
 • Ett blodprov för nivån av luteiniserande hormon (LH);
 • Blodtest för prolaktinnivå (registrera);
 • Ett blodprov för östradiolnivåer;
 • Blodtest för dehydroepiandrosteronsulfat (DEA-S04);
 • Blodtest för testosteron;
 • Ett blodprov för halten könshormonbindande globulin (SHBG);
 • Ett blodprov för nivån av 17-OH-progesteron (17-OD).

Vad kommer att säga utskrivningen i tidig graviditet?

Författare: Nasedkina A.K. Biomedicinsk specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Effektiva sätt att stoppa blod från ett sår

Vid skador på blodkärl av annan karaktär är det nödvändigt att stoppa blodet i tid. Detta gäller särskilt för kraftiga blödningar, som kan vara dödliga. För att undvika stor blodförlust är det viktigt att kunna bestämma sårets natur och ge första hjälpen korrekt....

Orsaker till lukt och utsläpp hos kvinnor efter menstruation

En obehaglig lukt efter menstruation kan vara ett symptom på bakteriell vaginos, den vanligaste smittsamma sjukdomen i de kvinnliga könsorganen....

Fertila dagar - vad betyder det för kvinnor

Du vill få barn, men du kan inte bli gravid? Kanske är orsaken att du inte vet om fertilitet, och på grund av detta används inte alla tillgängliga metoder för att bli gravid....