Blödning

Diarré under menstruationen - vad kan detta symptom prata om?

Varför med menstruationsdiarré är en fråga som intresserar ett stort antal flickor. Ofta blir diarré det första symptom på en närmande menstruation.

Hur börjar klimakteriet hos kvinnor och vad man ska ta med klimakteriet

Symtom på klimakteriet. Hormoner för klimakteriet och postmenopausVad behöver en kvinna 40-45 år gammal veta om klimakteriet? Det viktigaste är att detta inte är en sjukdom, inte en mening och inte en symbol för ålderdom.

Varför menstruationen började 14 dagar efter föregående?

Varje frisk kvinna i en viss ålder börjar menstruationsflödet. De går varje månad, och varje förändring i cykeln signalerar en förändring i kroppen.

Produkter som innehåller fytoöstrogener för kvinnor: lista, tabell

Växthormoner är komponenter i olika kosttillskott, liksom kosmetika. Ämnen bidrar till att eliminera torrhet och slapp hud och bromsa åldringsprocessen.

Orsaker till utseendet på brunt blod under menstruationen

Vad ska menstruationsblodet färgaNär man svarar på frågan om vilken färg en frisk kvinna ska ha menstruation kommer gynekologen definitivt att nämna de individuella egenskaperna hos kroppen, ålder, yttre faktorer.

Vad kan vara orsakerna till förseningen i menstruationen från 1 till 10 dagar?

Menstruation är det sista steget i en kvinnas menstruationscykel. Det är en komplex process för avstötning av livmoderens innerfoder - endometrium.

Tecken på ägglossning

Ägglossning och befruktningstidÄgglossning (från lat. Ovum - ett ägg) är utgången från ett moget, som kan befrukta ett ägg från en äggstocksfollikel i bukhålan; stadiet i menstruationscykeln (ovariecykeln).

Hur man kan bli av med värmevallningar med klimakteriet

När en kvinna närmar sig perioden av klimakteriet (40-50 år) börjar gradvis påtagliga förändringar inträffar i hela kroppen: sannolikheten för olika infektionssjukdomar och autoimmuna sjukdomar ökar, immunsvaret på olika provocerande infektions- och virusattacker minskar, åldringsprocessen i huden och hela kroppen börjar utvecklas.

Månadlig utfodring

Amning och menstruationscykeln är två processer som väcker hundratals frågor hos unga mödrar. Alla vet att menstruation under amning vanligtvis börjar senare, men ingen läkare kan bestämma den exakta perioden under vilken menstruationscykeln ska återställas, eftersom denna process, som många andra, är rent individ.

Näring för klimakteriet - kost och hälsosamma livsmedel under klimakteriet hos kvinnor

Klimakteriet orsakar många obehagliga symtom och upplevelser. Men det finns produkter som kan försena utrotningen av reproduktionssystemet och bromsa åldrandet.

Månadsvis efter Norkolut

I kvinnornas liv spelar menstruationscykeln rollen som en exakt klocka som kännetecknar det reproduktiva systemets normala funktion. Vid exponering för vissa yttre faktorer, såsom stress, överarbete, samt olika interna störningar och sjukdomar i könsområdet, är hormonella störningar möjliga, vilket leder till avvikelser i rytmen i den månatliga processen.

Varför finns det inga perioder efter den senaste födelsen, beror förseningsperioden på typen av utfodring, när är det värt att ljuda larmet?

Frånvaron av menstruation efter födelsen av ett barn beror på de fysiologiska egenskaperna hos den kvinnliga kroppen.