Hur coronavirus kan påverka din period

Intim

Nyligen dök ett meddelande på Twitter av användaren under smeknamnet sargee, där författaren bad kvinnor att inte klaga på menstruationssmärta tills de upplever smärta från knäna.

Till posten fäst killen ett foto av en fotbollsspelare, som skar huden på benen på gräsmattan. Enligt författaren reagerar kvinnor för känslomässigt på magkramper - det är lätt att prata om det, aldrig har upplevt sådana upplevelser!

Postförfattaren måste snabbt ångra sina ord - i själva verket tiotusentals meddelanden från upprörda kvinnor duschade som svar på hans inlägg.

”Jag var åtta år när jag först rev mitt knä,” skrev en användare med smeknamnet Groovy Tasia. - 20 år har gått, och ärret från i höst har inte försvunnit. På college körde jag en spik i ryggen, bröt tummen, fick brännskada och mycket mer. Men inget av detta kan jämföras med smärtan som jag upplever under menstruationen. Jag dö bokstavligen från henne. ".

"Om män tror att trasiga knän skadar mer, borde de överleva tillståndet när ett lager vävnad slits ur det inre organet varje månad och kommer ut med blod och vild smärta," sa användaren med smeknamnet Pircesinha.

"Män ska inte klaga på smärta från sina trasiga knän förrän de upplever smärta från fysiskt övergrepp, att få ett barn och förtryck," en viss Aiden delade sin åsikt.

”Månadsperioder är som att knivsticka i magen, eftersom våra organ bokstavligen dödar sig själva under veckan, och varje gång det liknar arbetsvärk. Men ja, naturligtvis är det mycket mer smärtsamt att riva av knäna, ”använder användaren med smeknamnet Ess_phoenix ironiskt nog.

Vad kan jag säga, naturen ångrade inte kvinnor. Menstruationen försvinner sällan smärtfritt. Men det finns fortfarande mycket allvarliga fall, till exempel dysmenorré - en patologisk process där smärtan helt enkelt blir outhärdlig och åtföljs av svåra sammandragningar, kräkningar, diarré, huvudvärk och feber. Du behöver inte riva av knäna! För att uppleva detta varje månad behöver modet anmärkningsvärt.

Och detta är inte ett sällsynt fall - det finns många kvinnor som menstruationen bokstavligen slår ur livet i flera dagar..

Vad sägs om kvinnliga idrottare? Enligt många av dem är menstruation från fysisk ansträngning svårare för dem och lägger till sportskador, blåmärken och samma trasiga knän här. Det är osannolikt att författaren till inlägget någonsin måste hantera så mycket smärta..

Förresten, bland kommentatorerna fanns det professionella idrottare som också ville dela sina åsikter.

"Jag spelade fotboll. Jag hade en förskjuten axel, en fotbrott, jag skalade min hud på knäna många gånger och stannade alltid på fältet. Men menstruationen satte mig helt ur handling, ”skrev en viss Aesop.

Hon fick stöd av många kvinnor som råkade få olika skador. Och ingen av dem kunde kalla dem mer smärtsamma än kramper under menstruationen.

Det är förvånansvärt ett faktum: män som talade ut för att försvara kvinnor deltog också i diskussionen. För det mesta visade de sig vara män, som upprepade gånger var tvungna att titta på kvinnors plåga från sidan. ”Rivna knän är en smärta som en fotbollsspelare frivilligt gick till och han var fri att välja. Kvinnor har inget val, ”skrev en av dem..

15 viktiga fakta om menstruation

Vad som är normalt under menstruationen och med vad - gå till läkaren: Zozhnik översatte för dig en text om fakta som är viktiga för minst hälften av vår publik.

1. Vad är månadsvis

Här är en enkel förklaring på fingrarna. Menstruationscykeln är en naturlig mekanism som är konfigurerad för att ge kroppen möjlighet att bli gravid. I mitten av din menstruationscykel lämnar ägget äggstocken och kommer in i äggledarna, där det kan hypotetiskt möta det modiga spermierna, varav ett kan befrukta ägget. Om ägget befruktas måste det komma igenom äggledarna och fästa vid ytan på livmodern och där kommer embryot att utvecklas.

Samtidigt förbereder kroppen sig på en sådan möjlighet och släpper ut en ökad mängd av hormonet progesteron, som förtjockar och mättar livmoderslimhinnan om det befruktade ägget måste fästas vid livmoderväggen..

I fallet när befruktningen inte inträffar sjunker nivån av progesteron och kroppen blir av med de nu inte längre nödvändiga lagren av livmoderslimhinna - menstruation inträffar.

2. Om du tar hormonella preventivmedel är din period falsk

Om du tar hormoner för födelsekontroll ger de en signal till din kropp att sluta producera progesteron intensivt. Utan detta ytterligare progesteron skapar din kropp inte en sådan riklig förtjockning av livmoderslimhinnan, menstruationen är lättare och inte så riklig och ägglossning förekommer inte i de flesta fall alls - Dr. Mary Jane Minkin, professor i gynekologi och reproduktionsvetenskap vid Yale University, delar information - I detta fall kan det inte heller finnas några menstruationsperioder i sig - och detta är normalt.

Dessutom, för flickor med mycket smärtsamma perioder eller PMS, kan denna preventivmetod vara en väg ut.

3. Toxiskt chocksyndrom är mycket sällsynt, så läkarna får i princip sova med en vattpinne inuti

Men experter rekommenderar fortfarande inte att göra detta. Toxiskt chocksyndrom är mycket sällsynt, men ändå mycket farligt. Det är förknippat med en potentiell bakteriell infektion och dess förekomst är associerad med användningen av superabsorberande tamponger från tidigare generationer..

Vid den maximala spridningen av detta syndrom på 1980-talet fanns det 6-12 fall per 100 000 kvinnor i reproduktiv ålder. År 1986 föll denna siffra till 1 av 100 tusen kvinnor. Dessutom har tamponger förbättrats markant under de senaste 30 åren..

Men hypotetiskt kan syndromet uppstå, så om du har hög feber, illamående och peeling i huden - kontakta en läkare - Dr. Minkin rekommenderar, dock tillägger hon - lämna vattpinnen över natten - säkert, försök bara använda mindre absorberande vattpinnar.

4. Mörkt eller brunt blod under menstruationen betyder inte att du dör

Var inte rädd. Snarare bör du vara rädd för den ljusa skarlakansröda färgen på blod, vilket kan indikera blödning, och mörkt eller brunt blod indikerar att det bara kan bli lite försenat i slidan, kommenterar Dr. Lauren Streicher, professor i gynekologi vid Northwestern University Medical School, USA.

5. Om din period inte kommer alls betyder det inte alltid att du är gravid

Även om det oftast är naturligtvis ett tecken på graviditet, men menstruationen kan ändå försvinna av flera skäl: till exempel en kraftig förändring i vikt, för låg procentandel kroppsfett, extrema dieter (vi påminner dig, kvinnor: varför du inte skulle svälta för viktminskning) eller en hel serie olika sjukdomar, så om du är orolig, gå till läkaren.

6. Om du vill lindra smärta under menstruationen, ta smärtstillande medel FÖR menstruationssmärta kommer

”Smärta under menstruationen orsakas av prostaglandiner, som frigörs under menstruationen, men att ta mediciner som ibuprofen, till exempel, kan blockera utsöndringen av de flesta prostaglandiner. Människans misstag är att de tror att du behöver ta så lite medicin som möjligt och utstå smärta, du behöver inte vara en hjälte. Om smärtan är allvarlig börjar du ta p-piller dagen före den förväntade dagen för din period ”- Dr. Lauren Streicher.

7. PMS - detta är inte ett skämt, det är allvarligt

Om du inte är på humör under din period har du akne, migrän, diarré, kronisk trötthet, ångest, alla dessa kan vara orsakerna till hormonella förändringar under din period, säger Dr. Minkin. Naturligtvis, om detta händer vid en annan tid vid en annan tidpunkt i cykeln, kan du naturligtvis gå till läkaren.

8. Menstruation betyder inte att du har ägglossning

Med andra ord, att ha en period garanterar inte att flickan är bördig eller att hon har ägglossat den här månaden. Därför, om det finns svårigheter för att bli gravid, är det bättre att konsultera en läkare och kontrollera om ägglossning inträffar.

9. Vad betyder en regelbunden och oregelbunden cykel?

Det antas att den genomsnittliga varaktigheten för menstruationscykeln är 28 dagar, medan 23 till 30 dagar också är normen, om cykelns varaktighet inte förändras. Men om cykellängden hoppar från månad till månad - sedan 25, sedan 30 dagar - anses en sådan cykel vara oregelbunden, trots att var och en individuellt passar in i normen. Det kan också vara ett tecken på att ägglossning inte sker, säger Dr Lauren Streicher..

Om perioden konstant är oregelbunden kan detta leda till problem med befruktningen i framtiden och tillfälle att träffa en läkare.

10. Blodutflöde mellan menstruationen - inte ett problem

Vissa kvinnor har en liten blodutflöde i mitten av cykeln, under ägglossningen, kan detta också hända, till exempel när början eller förändringen av hormonellt preventivmedel uppstår. Om detta händer sällan finns det ingen anledning till oro, men om det alltid finns blodfläckar, se en läkare.

11. Menopaus kan uppstå tidigt, till exempel i slutet av den tredje tio

I genomsnitt kommer åldersrelaterade förändringar med menstruation och början av klimakteriet uppgå till 51, men "pre-menopausala" förändringar i menstruationen kan inträffa mycket tidigare: du kan märka dem före början av det fjärde decenniet.

12. Blodutflöde kan vara även om du är gravid

"Detta är inte menstruation, utan blodutflödet som en tredjedel av kvinnorna märker under de första månaderna av graviditeten," delar Dr. Minkin. I vissa fall är ansvarsfriheten särskilt rik och kan förvirra människor..

Men var försiktig: i det här fallet är det lätt att "förbise" hotet om graviditet, som ofta visar sig i det faktum att det plötsligt börjar "blöda" i de tidiga stadierna - detta är mycket allvarligt och kan leda till oåterkalleliga konsekvenser. Det bästa sättet är att se en läkare omedelbart.

13. Under menstruationen kan könsorgan vara särskilt känsliga.

Vetenskapliga studier visar att smärtreceptorer förändras något under menstruationen, så det är normalt att känna sig mer känslig där. Om detta händer dig, rekommenderar inte läkare att boka tid för hårborttagning i bikinizonen före menstruationen.

14. Koaguleringar i menstruationsflödet är normalt

"Det betyder bara att du har starkt ansvarsfrihet under din period, men det är inte ett tecken på några problem," säger Dr. Lauren Streicher.

15. Men om du måste byta vattpinne och pad mer än en gång varannan timme - kan detta vara ett problem.

Men om blödningen är överdrivande är detta en anledning till oro. Orsakerna till det kan vara hormonsvikt, infektion eller polypper, säger Dr. Minkin. Därför, om du ständigt och mycket rikligt flödar - gå till din gynekolog.

som dör under menstruationen?

Jag sympatiserar med dig och mig själv.

Nu ska jag köpa det för mig själv. Vad säger läkaren? mina påståenden att detta är en variant av normen. Även på ultraljud är allt OK

paragraf! det är alltid så.

Jag undrar bara, läkaren säger också att allt är ok?

beställ själv indinolkapslar på eyherb. Jag var både sjuk och hade sälar. Det här är ungefär ett och ett halvt år sedan. det försvann och allt passerade. men tog tre månader

var med några. Jag går alltid. säga hälsosamt

Hur man hanterar smärtsamma perioder

Vad är en smärtsam menstruation: fysiologiskt (normalt) eller patologiskt tillstånd (sjukdom)?

PÅ DENNA ÄMNE

Är abort förbjudet?

Te hjälper kvinnor att bekämpa cancer

Reglerna för sex för en modern kvinna

Användbara huvudvärkmediciner

Detta är en patologi, eftersom normalt smärtsam menstruation är extremt sällsynt. Det finns en speciell medicinsk benämning "algodismenorea" - smärtsam menstruation, åtföljd av en kränkning av det allmänna tillståndet. Om det är en svag lätt ömhet den första dagen är detta normalt. Alla levande människor känner också att något förkastas i kroppen. Men om smärtan är allvarlig och fortsätter under alla menstruationsdagar är det bättre att undersökas. Du måste titta på patientens historia - ålder, vilka sjukdomar hon lidit, född eller inte, om det fanns aborter och operationer på de kvinnliga könsorganen. Under undersökningen bestämmer läkaren i vilken ålder menstruationen började, vilken är cykelns varaktighet, om det finns ofta oegentligheter i cykeln och hur tunga perioderna är. Det är nödvändigt att uppmärksamma kännetecknen på näring och kvinnors psyko-emotionella tillstånd. Endometrios, polypper, endometrium, fibroider, cyster på äggstockarna - allt detta är inte direkt, men det kan ge smärta under menstruationen. Därför måste de uteslutas. Diagnosen fastställs på grundval av anamnes, klagomål och objektiv forskningsdata. Behandlingens taktik beror på sjukdomsorsaken.

Det vill säga om smärta under menstruationen är förknippad med en sjukdom kan du bli av med den?

Ja självklart. Om smärtan är förknippad med gynekologiska problem kan du bli av med den genom att bota själva sjukdomen. Men inte på en dag utan på länge - i flera cykler.

Det finns vissa metoder för att bli av med menstruationssmärta?

Först och främst är detta orala preventivmedel. Om inga sjukdomar upptäcks, är smärtsamma perioder väl reglerade av p-piller. Du behöver inte ta hormonprover, bara studera anamnesis, ta reda på om det finns några ärftliga sjukdomar.

Vilka är kontraindikationer för sådana läkemedel??

De har kontraindikationer, men bara en läkare kommer att säga om dem. Eftersom varje år fler och fler preventivmedel visas, och läkaren måste bestämma vilken som är rätt för dig.

Varför ofta förskrivs unga flickor "Jess" (tillverkaren Bayer Schering Pharma AG, Tyskland)?

Eftersom det är ett av de enklaste lågdosläkemedlen och kan drickas före graviditeten utan avbrott i en månad. Dessutom är det bättre att inte ta pauser alls. För varje gång kroppen måste vänja sig igen. Men oftast har unga flickor problem med kvinnors hälsa, och sedan väljer de läkemedel som är mer komplexa än Jess, som inte bara skyddar mot graviditet, lindrar menstruationssmärta, utan också behandlar.

Är det möjligt att ta vanliga smärtstillande medel, till exempel analgin?

Smärtstillande medel av typen analgin (tillverkaren "Minskintekapsgroup", Vitryssland) bör inte tas. Dessutom har de länge varit förbjudna i civiliserade länder. För behandling av smärtsam menstruation är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel lämpligare - ibuprofen (tillverkaren Berlin-Chemie / Menarini, Tyskland), ketoprofen (tillverkaren VetProm AD, Bulgarien). De är de säkraste. När allt kommer omkring måste ett bedövningsmedel tas varje månad och du behöver inte regelbundet använda skadliga kemikalier som finns i smärtstillande medel.

Smärtan är inte förknippad med kramp, utan med det faktum att frisättningen av biologiskt aktiva substanser sker i kroppen. Därför har no-spa (tillverkare "Hinoin Pharmaceutical and Chemical Products Plant" CJSC, Ungern) en placeboeffekt.

Hur effektiva är smärtstillande medel?

Ljus med indometacin (tillverkaren Berlin-Chemie, Tyskland), keton (tillverkaren Salutas Pharma, Tyskland), novigan (tillverkaren Dr. Reddys Laboratories, Indien) kan också användas. Men nyligen genomförda studier har visat att slemhinneirritation är exakt densamma när man tar piller genom munnen och när man ställer ljus. Därför spelar det ingen roll vad man ska välja. Det viktigaste är att de kvinnor som vet att menstruationen kommer med smärta, tabletter eller suppositorier måste appliceras profylaktiskt, det vill säga på tisdagen till.

Det finns en metod för att ta vitaminer i faserna av cykeln. Vad det är?

Det finns vitaminer som den kvinnliga kroppen behöver i den första fasen av cykeln, och det finns vitaminer som är viktiga i den andra. Vilka vitaminer som ska tas för varje kvinna, bestämmer läkaren efter särskilda undersökningar och tester.

Och vad kan du säga om homeopatiska medel eller örtmedicin?

Homeopatiska läkemedel, från min synvinkel, är ineffektiva, men akupunktur, massage, sport utan överbelastning, simning - allt som förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen är mycket fördelaktigt.

Har någon dog av menstruation

Fråga # 45885: Om en kvinna gjorde ett misstag beträffande upphörandet av menstruationen, syndade hon?

Svar:

Alla beröm är Allah.

Menstruationen är olika hos kvinnor, och tecknen på periodens slut kan variera vid olika tidpunkter..

För de flesta kvinnor är ett tecken på slutet av perioden vit urladdning. För vissa kvinnor är detta tecken att stoppa blödningen.

Oavsett vad detta symptom är, bör du inte rusa henne förrän tecknen visas, eftersom du inte kan be eller fasta under menstruationen förrän hon har rengjorts.

Kvinnor skickade lådor till Aisha, där det fanns bomullsull med spår av gulhet. Hon sa: "Ta dig tid tills du ser den vita urladdningen"
Detta förmedlades av Bukhari i ett mullahq-meddelande till Kitab al-Haid, Baab Iqbal al-Mahid wa Idbarikhi (menstruationsbok, ett kapitel om menstruationsblödningens början och slut), och Imam Malik, 130.

Om en kvinna gör ett misstag under tiden för slutet av perioden, baserat på sin egen resonemang, begår hon inte en synd, eftersom Allah sa (översättning av betydelsen):
"Det blir ingen synd på dig om du gör ett misstag, såvida du inte hade tänkt att göra något sådant i ditt hjärta" (33: 5)

Och profeten, Allahs fred och välsignelser, sade: ”Allah har förlåtit min ummah för misstag som gjordes av glömska och tvång” Berättade av Ibn Maja, 2053, Sheikh Albani kallade honom Sahih i Sahih Ibn Maja.

Men om hon tror att hon har städat sig själv och gör en bön och fastar, varefter hon inser att hon fortfarande har sina perioder, måste hon sluta be och fasta tills hon städar, och hon måste fylla de obligatoriska tjänster som hon hade i detta period, eftersom det är uppenbart att de inte är giltiga, eftersom en kvinnas tjänst under menstruationen inte är giltig.

Om hon inte gör böner på grund av det faktum att hon tror att hon ännu inte har rensats och sedan finner att hon är ren, måste hon fylla i de missade bönerna.

Sheikh ibn Uthaymeen frågades (11/280) om en kvinna som märkte bruna sekret i kroppen före början av sina vanliga perioder, och hon slutade att be. När tiden kom, gick blodet. Vad är kroken på detta?


Han svarade: "Umm Atiyah sa:" Vi ansåg inte den bruna och gula urladdningen efter tuhr (vit urladdning som indikerar slutet på perioden) som något meningsfullt. " Baserat på detta verkar inte detta bruna utflöde, som kommer ut före menstruationens början, vara en del av menstruation, särskilt med tanke på att de dök upp före den vanliga tiden för menstruation och det inte finns några andra tecken på menstruation, såsom kramp, ryggsmärta, etc. Och det är bättre för henne att fylla de böner som hon missade just nu.


Han frågades också (11/275) om en kvinna som hade blödat i nio dagar, och hon bad inte och trodde att hon hade menstruation. Några dagar senare började riktiga menstruationer - vad ska hon göra? Bör hon fylla böner för missade dagar eller inte?
Han svarade:
Det är bättre för henne att fylla de böner som de missade under de första dagarna, men om hon inte gör detta, finns det ingen synd på henne, eftersom profeten, fred och välsignelser över honom, beställde inte en sådan kvinna som led på grund av svår hysteri (icke-menstruationsblödning) och som slutade be för detta skäl.
Profeten, Allahs frid och välsignelser, berättade för henne att räkna sex eller sju dagar som menstruation och be de andra dagarna i månaden; han beordrade henne inte att kompensera för de böner som hon hade missat, även om att fylla i de missade bönerna skulle vara en välsignelse, eftersom hon försummade att fråga om det tidigare. Men även om hon inte fyller dessa böner, finns det ingen synd på henne.

Och Allah vet bäst.

Sheikh Muhammad Solih Al-Munajid

Sheikh Muhammad ibn Uthaymeen
(kan Allah vara barmhärtig mot honom) sa:

”Om dessa bruna urladdningar föregår menstruationen, betraktas de som menstruation. Du vet att de innebär början på regelbundet urladdning, om de åtföljs av smärta och kramper. Och om dessa bruna urladdningar efter mentorskap bör kvinnan vänta tills de slutar, eftersom dessa bruna urladdningar efter menstruationen också är menstruerade baserade på orden från Aisha (kan Allah vara nöjd med henne): ”Skynda dig inte förrän du ser den vita urladdningen ".
(Risaalat ad-Dima 'al-Tabi'iyyah, 59).

Död under menstruationen

Normal blodförlust under menstruationen når 80 milligram vätska. Den genomsnittliga mängden blod som släpps "i dessa dagar" överstiger inte 40 mg. Naturligtvis kan långvarig blödning förvärra livskvaliteten. Men dog någon av menstruationen, och i vilka fall ledde denna patologi till döden?

Är det möjligt att dö av menstruation?

Är det möjligt att dö av menstruation? Kritiska dagar är en period då den kvinnliga kroppen särskilt behöver vård.

I detta avseende är vissa kvinnor intresserade av frågan: "Är det möjligt att dö under svår blödning under menstruationen?" Om blodutflödet från livmodern inte slutar finns det ett hot mot livet. Att ignorera problemet kan också leda till komplikationer och negativa resultat..

Var det några dödsfall?

Dog människor av menstruation? Menstruation är en normal process som förekommer i en kvinna i fertil ålder. Under denna period, med allvarlig blodförlust, uppstår dödsfall ibland..

Ibland läcker material om plötslig död på kritiska dagar in i pressen. Modern medicin är enhällig i åsikten att med en snabb reaktion på komplikationer kommer en kvinna inte bara att överleva, utan också bli helt av med problem. En flicka kan dö av menstruation med en allvarlig blodsjukdom, såsom hemofili. Men det kan hända om hon inte fick hjälp från läkare i god tid..

Överdriven urladdning förknippas ofta med blödning från livmodern. Som ett resultat av koagulering kan blod orsaka inflammation och den efterföljande putrefaktiva processen. Dessa patologier är fyllda med plötsliga förändringar i tryck, smärta, anemi, utseendet på svaghet och förlust av styrka.

Kan en kvinna dö av menstruationssmärta och andra blödningssyndrom? Naturligtvis leder sådana fenomen till en försämring. Men situationer där människor dog av menstruation är mycket sällsynta. En frisk tjej med normal vikt kan dö till följd av förlusten av två liter blod på en halvtimme.

I vilka fall kan menstruationen bli ett dödligt hot för en kvinna?

Blodutsöndringar anses vara patologiska med onormal spridning av slemhinnan och livmodern i sig. Oftast inträffar detta med godartade och maligna tumörer i en kvinnas kropp. Sådana fenomen kan också uppstå med blodsjukdomar och hormonella processers misslyckande..

menorragi

Svår blödning under menstruationen (menorrhagia) förekommer hos tonåriga flickor, flickor i aktiv ålder och kvinnor före klimakteriet. Det är värt att notera att läkaren diagnostiserar denna patologi hos endast 10 procent av patienterna.

Det finns ett antal sjukdomar som väcker utveckling av menorrhagia:

 • livmoderpolypper;
 • felaktig placering av livmodern (retroversion);
 • myom;
 • användning av orala preventivmedel;
 • blödningsstörningar (koagulopati);
 • onkologiska sjukdomar;
 • adenomyos;
 • systemisk lupus erythematosus;
 • endokrina systemsjukdomar.

Utseendet på menorragi är en signal som indikerar förekomsten av en samtidig sjukdom. Snabb diagnos och behandling hjälper dig att bli av med patologi och förbättra livskvaliteten.

Toxiskt chocksyndrom

Toxiskt chocksyndrom är ett sällsynt men farligt tillstånd som påverkar kroppens organ och system. Patologi utvecklas mot bakgrund av infektioner av viralt, bakteriellt, svampligt ursprung.

Alla slemhinnor i en minsta mängd innehåller staph-bakterier. Under vissa förhållanden (till exempel vid användning av en tampong) kan de intensivt producera toxiner, vilket leder till utvecklingen av syndromet.

I medicinsk praxis uppstod ibland situationer där kvinnor dog från STH under menstruationen. Denna patologi kan emellertid inte bara visas på grund av menstruation.

Vad man ska göra med menorragi och STH?

Återställning av den normala månatliga cykeln för menorrhagi utförs med hjälp av sådana metoder:

 • förskriva läkemedel som minskar blodförlust;
 • hormonbehandling;
 • tar antiinflammatoriska läkemedel som minskar blödningen.

Om det toxiska chocksyndromet utlöses av en vattpinne, är det första att göra det att ta bort det. Detsamma gäller för användningen av en spiral som tas ut på sjukhus..

Behandling av patologi utförs i flera steg:

 • behandling av infektionsstället;
 • ta antibiotika;
 • återställande av immunfunktion;
 • tar läkemedel som främjar snabb eliminering av gifter från kroppen.

För att förbättra tillståndet kan du använda infusioner som skapats på grund av nässlor, herdsväska, vit mistel. Men utan tillstånd från en läkare rekommenderas det inte att starta behandling med folkläkemedel.

Med den snabba tillhandahållandet av medicinsk vård förlorar frågan om hur man inte dör under menstruationen. Patientens tillstånd i detta fall garanteras att stabiliseras.

Vilka sjukdomar tillsammans med menstruation kan orsaka ett kritiskt tillstånd?

Menstruationsblod hos kvinnor i reproduktiv ålder är resultatet av naturliga biologiska processer. Tillsammans med henne utsöndras ett icke-livskraftigt ägg och endometrium från kroppen.

Att urskilja livmodersblödning från menstruation är ganska enkelt. Om en kvinna byter dyna varje timme under dagen, kräver situationen medicinsk intervention.

Dysfunktionell blödning

Denna patologi är förknippad med en kränkning av äggstockarna. Flickor i puberteten och kvinnor under klimakteriet kan drabbas av den.

 • fel i äggstockarna;
 • oregelbundna perioder;
 • övervikt;
 • endokrina systemsjukdomar;
 • tumörer;
 • leversjukdom
 • infektionssjukdomar;
 • blodsjukdomar etc..

Patologi kan uppstå på grund av nervös överbelastning, kraftig fysisk ansträngning, felaktig näring, hypotermi, långvarig exponering för solen.

Anemi

Anemiskt syndrom är resultatet av långvarig blödning. Under puberteten är ett dödligt resultat möjligt med akuta multipelorgansjukdomar i samband med järnbrist.

Behandlingsteknik

Taktiken för att behandla dysfunktionell blödning inkluderar tre stadier:

 1. Sluta blöda.
 2. Cykelnormalisering.
 3. Återställning av funktioner associerade med äggmognad.

Behandlingen av anemi är förknippad med eliminering av den underliggande sjukdomen. Av läkemedlen är järn det mest betydande. En kvinnas diet bör innehålla vitaminer, proteiner av animaliskt och vegetabiliskt ursprung. I behandlingsprocessen är det viktigt att upprätthålla känslomässig lugn för att undvika fysisk ansträngning.

Vid uterusblödning kan en blodtransfusion vara nödvändig. Denna procedur är särskilt indikativ för kirurgisk ingripande relaterad till avlägsnande av livmodern..

I medicinsk praxis har det förekommit dödsfall i menstruationen. Men modern medicin har tillräckligt med medel för att utesluta sådana situationer. För att inte dö av blodförlust bör en kvinna i alla åldrar övervaka sin hälsa, följa hygienreglerna och vidta åtgärder vid minsta misstank av blödning.

Blodförlust under menstruationen är i genomsnitt cirka 30 - 40 ml, även om 80 ml kan betraktas som normen. Men hos vissa kvinnor kan förlusten bli mycket större. Menorrhagia är en medicinsk beteckning för överdriven eller långvarig menstruationsblödning. Att förlora en stor mängd blod under menstruationen kan leda till anemi (få röda blodkroppar), vilket kommer att påverka livskvaliteten. Men kan dödsfall från menstruation inträffa med kraftiga blödningar? Ja, det finns livshotande fall av menorrhagia som kräver akut blodtransfusion.

Normal menstruationscykel

Varaktigheten för en normal menstruationscykel sträcker sig från 21 till 35 dagar (i genomsnitt 28 dagar). Det kännetecknas av en serie förändringar som inträffar i livmodern, äggstockarna, hypotalamus och hypofysen, vars syfte är att förbereda den kvinnliga kroppen på graviditet. Follikelstimulerande (FSH) och luteiniserande (LH) -hormoner som produceras av hypofysen spelar en viktig roll i denna process.I den första halvan av cykeln stimulerar FSH mognaden av follikeln (den innehåller ägget), vilket leder till en ökning av kroppens östrogenivå, ett hormon som stimulerar spridning av endometrium (inre skiktet i livmodern). Alla dessa händelser kulminerar med en ”våg” i PH, ett brott i follikeln och frigörandet av ett ägg från äggstocken (dvs. ägglossning).

Menstruationsfas

Efter ägglossningen producerar äggstockarna både östrogen och progesteron. Deras uppgift under den andra halvan av cykeln är att förbereda livmodern för möjlig befruktning av ägget och efterföljande graviditet. Progesteron under denna period hjälper till att "stabilisera" livmoderslimhinnan och förhindrar onormal blödning. Om graviditet inte inträffar minskar östrogen- och progesteronnivåerna, endometrial avstötning inträffar. Denna process för att "befria" livmoderhålan från slemhinnan och blod kallas "menstruation".

Menstruationsblödning kan överstiga normen på grund av onormala tillväxter av livmoderslimhinnan och kroppen (till exempel i närvaro av en polyp eller myom), störningar i blodkoagulationssystemet eller i frånvaro av ägglossning.

Anovulation är ett patologiskt tillstånd när ägget inte mognar och frigörs från follikeln. På grund av avsaknaden av normala hormonella förändringar som observeras under ägglossningen, sker tillväxten och avstötningen av livmoderslimhinnan ojämnt, icke-minskande östrogennivåer fortsätter att stimulera det, det blir tjockare än vanligt. Mängden progesteron är i sin tur otillräcklig, ojämn slemhinneavstötning inträffar, vilket kan leda till svår och / eller långvarig blödning.

Menorrhagia (tunga perioder) i tonåren inträffar vanligtvis på grund av anovulation. Anovulatorisk blödning kan inträffa före klimakteriet (perimenopausal period), liksom med endokrina patologier (till exempel med hypotyreos och polycystiskt äggstocksyndrom).

menorragi

Under normal menstruation förlorar kvinnor i genomsnitt 60 ml blod, menstruationens varaktighet är 3-5 dagar. Med menorrhagia överstiger blodförlusten 80 milliliter, varar mer än sju dagar. Det bör noteras att endast 10% av de patienter som förefaller menopaus som klagar över kraftiga blödningar (var tredje kvinna under denna period kommer till en läkare med detta klagomål) kommer att diagnostiseras med menorragi.

Ett antal patologiska tillstånd och sjukdomar bidrar till uppkomsten av menorrhagi. Dessa inkluderar:

 • myom.
 • Livmoderpolypper (den vanligast diagnostiserade godartade livmodertumören).
 • Tillbakadragande av livmodern (icke-standardiserad plats, livmoderns avvikelse).
 • P-piller (orala p-piller eller intrauterin enhet).
 • Koagulopatier är patologiska tillstånd orsakade av blödningsstörningar. Koagulopati kan leda till svår menstruationsblödning. Enligt många studier kan från 10% till 17% av fallen av menorrhagi förknippas med denna patologi. Von Willebrands sjukdom (en genetisk sjukdom) är ett utmärkt exempel på koagulopati, där menorragi är ganska vanligt. Det kan vara den huvudsakliga och enda kliniska manifestationen av denna ärftliga blödningsstörning. Den första beskrivningen av von Willebrands sjukdom är associerad med en patient som dog av blodförlust med menstruation vid 13 års ålder.
 • Livmodercancer.
 • Inflammation av livmodern och / eller bilagorna.
 • Endometrios (celler i livmoderens inre lager växer utanför dess gränser).
 • Adenomyos (ett patologiskt tillstånd där livmoderhalsen i livmodern växer till muskler, vilket orsakar svår blödning och smärta. Det observeras oftast hos kvinnor med många barn.
 • Ett antal sjukdomar: sköldkörtelcancer, systemisk lupus erythematosus, diabetes.
 • Användning av antikoagulantia och vissa antiinflammatoriska läkemedel kan också orsaka kraftiga blödningar.

Vi rekommenderar att du läser artikeln om behandling av menorrhagi. Från den lär du dig om orsakerna till en kvinnas patologi, symptomen som är karakteristiska för henne, diagnostik för tungt menstruationsflöde och behandling som föreskrivs av läkare.

När det gäller menorrhagia (tunga perioder) är livshotande blodförlust möjligt, men detta händer extremt sällan. Oftast observeras med ärftliga koagulopatier, när arbetet med gener som ansvarar för syntesen av blodkoagulationsfaktorer störs. Men då uppstår frågan: vad var dödsorsaken - frånvaron av koagulationsfaktorer eller menstruationens början?

Är det möjligt att dö av menstruation? Blodförlust förknippat med normal menstruation är en fysiologisk process som inte har någon negativ effekt på den kvinnliga kroppen.

För att dö av blodförlust är det nödvändigt att en person som väger 70 kg tappar minst 2 liter blod inom 20 till 30 minuter, vilket helt enkelt är omöjligt med normal menstruation. Om en flicka eller kvinna har menorragi, kan hon inte göra det utan behandling. Och med misstankar är det absolut nödvändigt att se en läkare.

Jag heter Lena, jag är 30 år. Jag har aldrig haft en normal menstruation: från början var menstruationen väldigt, mycket smärtsam - under de första två dagarna snodde den från smärtan så att jag kunde vrida sig längs golvet som en larv tills äntligen det smärtstillande pillret fungerade. Men sedan på mina tolv år förklarade de mig snabbt att "detta är normalt" och att det inte finns något att göra här. Som träningsinstruktören sa i skolan: "Idrottare vinner mästerskap i dag, och du ställer in en teater för en skådespelerska här".

Mamma och mormor hjälpte mig inte heller: "uthärda", och det är allt. Jag var säker på att detta är normen och menstruationen hos alla kvinnor går precis så. En sommar stod jag i en bybutik i en kö för mjölk och jag var vriden i värmen. Mor skrek skarpt: "Ja, du är inte sjuk, sluta göra ansikten!" En annan gång fastnade vår familj i en trafikstockning i fyra timmar, och jag spillde blod på bilens baksäte. Jag minns fortfarande detta svär. Du kanske tror att jag kan ha en effekt antingen på trafikstockningar eller på blödningskraften.

Hemma var ämnet kvinnlig fysiologi absolut tabu: det nådde bokstavligen senilitet. Trosor kan inte hängas på en vanlig torktumlare, bara på batteriet i ditt rum och strikt bakom gardinen. Menstruationen kallades "dessa dagar", och de yttre kvinnliga könsorganen kallades "där", med det, du vet, mystiska ansikte. Jag kunde få en irettesättning med en hysteri om "Du sprider dina kuddar överallt!", Medan jag i verkligheten tappade ett papper under tvättmaskinen som täcker den självhäftande delen av kuddarna.

Och de sa också till mig att ämnet menstruation bör hållas hemligt för en man, annars kommer han att utveckla en motvilja mot kvinnor.

De sa till mig: "Det här är inte en sjukdom", "Grimas inte här", "Och hur kommer du att föda?", "Det luktar dig som en ko", "Vilken svin!" - det här är om jag blev något smutsig. "En kvinna i dag borde ta hand om sig själv tre gånger mer än vanligt, så att ingen någonsin kommer att förstå att hon har dessa dagar, men här är du..."

I allmänhet är det tydligt att det sista jag ville prata om var min menstruation med min familj. Det räckte inte ens för mig att diskutera detta i detalj med mina vänner: ja, ingen är nöjd med sin period, du kan alltid höra att någon gör ont och någon "i Niagaras underbyxor". Jag ansåg denna helvetliga smärta såväl som det faktum att ett helt paket packningar kan flyga bort en dag. Efter bestraffningen bad fysikläraren aldrig om avsked, hon studerade bra och ledde en aktiv livsstil. Nåväl, ett par dagar i månaden måste tåla smärta, se la vie. Och vägrar också att besöka ett diskotek och bara bära svarta byxor (och en tröja som kan knytas i midjan för att täcka möjliga platser). Tills jag började leva på egen hand ansåg det mig aldrig att man faktiskt kunde gå till läkaren. En gång var jag på en medicinsk undersökning av en gynekolog. Allt hon frågade var: "Kommer menstruationen regelbundet?" (ja) och "Formas blåmärken lätt?" ("Vad betyder" lätt "? Tja, nej, antar jag." - "Vi kommer att skriva det så").

Jag gick till läkaren när jag behövde ett pålitligt skyddsmedel - jag bestämde mig för att orala preventivmedel är bäst. Av smärta och blödning, naturligtvis, sa hon. De undersökte mig, såg inget särskilt och lovade att allt skulle gå bra. Blödningen blev verkligen måttlig, men smärtan försvann inte, men jag var redan glad att jag slutade att hälla blod runt omkring.

Men efter några år, som 24, började smärtan "som med menstruation" inte bara med menstruation, utan varje gång jag gick in för sport. En lätt körning i parken - och under de kommande timmarna känner du igen som om någon klämmer ner underlivet som en trasa. Jag hörde larmet och registrerade mig snabbt till läkaren.

Från det ögonblicket var det många läkare i mitt liv. Och ingen, enligt mina känslor, kom verkligen in i problemet. Om jag inte omedelbart erbjöds att föda så att allt försvann, var jag redan glad. Men diagnosen kunde inte ställas på länge. Först bestämde de mig för att jag hade åderbråck i bäckenorganen, de rådde mig att ge upp orala preventivmedel. Vägrat - blödningen blev så rik att under de första dagarna var det omöjligt att lämna huset. Jag återvände till pillerna. Sedan - en serie meningslösa resor till läkare som inte hittade endometrios hos mig och på denna grundval drog slutsatsen att det inte fanns något att behandla, och fortsatte sedan att förbjuda mig preventivmedel, för att återigen utse ett sätt att stoppa symptomen.

Slutligen hade jag bara tur: Jag kom till läkaren som diagnostiserade mig med ”adenomyos”. Detta liknar mycket endometrios, med skillnaden att endometriumets fokus, som växer, inte går längre än livmoderns muskelskikt. Då var jag "nöjd": den enda tillförlitliga behandlingen för detta är avlägsnande av livmodern. När jag bodde i Ryssland, rådde läkarna att jag skulle behandlas med ”helande födelser”. Men jag är en noggrann tjej - jag tittade på PubMed och fick reda på: bland riskerna för graviditet och förlossning för kvinnor med adenomyos är den ökade risken för missfall och möjliga problem med befruktning och riklig blödning, och om det är kejsarsnitt, svårigheter att läka suturen. Allt är så underbart och du vet inte ens vad du ska välja mellan..

Sedan flyttade jag till Holland och en ny runda med medicinska resor började.

Vi har ett intressant sjukvårdssystem här: innan du kommer till en specialistläkare måste du få en remiss från en husläkare. De accepterar inte annat, även om de är redo att betala inte från försäkring utan från sina egna fickor. Även om du säger att du har gjort en diagnos i ett annat land. Så jag gick till husläkaren och klagade över alla ökande smärta och blödningar under året! De trodde på mig och skickade till gynekologen först när anemi öppnades. Men redan i gynekologisk klinik görs allt snabbt, räkningen är bokstavligen i veckor.

Men här kan de faktiskt inte hjälpa mig. Ibland känner jag att med min diagnos, läkare, som föreskriver en viss behandlingsplan, bara sticker ett finger på himlen: det hjälper inte - det betyder att det inte är tur.

Först blev jag ombedd att återvända till orala preventivmedel och dricka dem utan avbrott för att helt eliminera blödning.

Tyvärr fungerade inte detta nummer igen: i min ungdom tolererade jag OK, och nu, tydligen, efter dessa svängningar, "avbryt!" Eller "acceptera!", Började kroppen ge ut alla möjliga biverkningar. Libido föll till noll, det fanns konstant svullnad, torr hud, svullna vener i benen, snabb viktökning - trots dieten och sporten. Det var fortfarande möjligt att komma till rätta med detta, men jag tappade förmågan att koncentrera mig och tydliga tankar - just nu när jag var tvungen att byta jobb i ett främmande land. I allmänhet var jag tvungen att vägra från OK igen.

Det finns ett annat behandlingsalternativ - konstgjord menopaus. Jag är inte redo att fortsätta med det ännu, eftersom jag måste få alla konsekvenserna av en verklig klimakterium vid 30 års ålder - värmevallningar, håravfall, torr hud, vaginal torrhet, benutarmning och så vidare. Dessutom är jag rädd att återigen gunga kroppshormonet, eftersom familjen har en historia av hormonberoende cancer tumörer - det här är en och två - det finns ingen garanti för att detta kommer att hjälpa till med smärta, så för tillfället föredrar jag att avstå.

Det sista alternativet är en hysterektomi. Men ingen kommer att ta bort livmodern eftersom jag inte har några barn.

Jag fortsätter att leva med det jag har. Jag är räddad från anemi genom en diet och järnpreparat. Från smärta, som vanligt, smärtstillande medel. Från blödning - en menstruationskopp i kombination med den tjockaste dynan (du kanske inte har tid att springa till toaletten när koppen är full). På natten har jag ett helt system: en vattentät slitbana dras på madrassen, sedan ett lakan, jag fäster en dubbel handduk som är veckad i två lager till lakan. På morgonen är det allt i blodet, men ingen kopp och ingen största dyna kan stå 8 timmar av min blödning.

Smärtan i nedre del av buken är nu hos mig nästan varje dag, liksom smärtstillande medel (min dåliga lever!). Livmodern med denna diagnos förstoras, ofta är det svullnad, så då och då i transporten släpper jag till en gravid kvinna. Detta är lite irriterande för en tjej som går i sport varje dag och bara religiöst följer den hälsosamma livsstilen (annars fungerar det inte - det är värt att äta för mycket eller dricka ett glas vin, och ökningen av ödem med smärta garanteras).

Både holländska och ryska läkare är överens om en sak: så länge jag är i fertil ålder kommer de inte att ta bort min livmodern. Plötsligt byter jag tankar och vill ha barn? Men jag vill inte ännu och väntar på klimakteriet som befrielse. Men plötsligt kommer jag att ändra mig, verkligen?

På forumen säger kvinnor att med adenomyos finns det en sådan smärta, varefter de inte märkte mycket smärta vid födelsen: ja, sammandragningar, ja, födde - det är affärer. Det motiverar naturligtvis lite. Det är riktigt, den "helande födelsen" hjälpte naturligtvis inte en enda..

Eller hjälp är att du efter födelsen äntligen får ta bort livmodern?

Jag gillade artikeln?
Prenumerera på nyheterna och håll dig uppdaterad om de mest intressanta och användbara nyheterna.

Jag godkänner webbplatsens regler

Vi har skickat ett bekräftelsemail till din e-post.

Är det möjligt att dö av menstruation?

Det finns en sådan sjukdom, menorragi, när blödningen under menstruationen är mycket riklig, sällan oförenlig med livet. Om det också finns en störning med blodkoagulationssystemet, kan döden under sådan menstruation mycket väl uppstå.

Det är möjligt om blödningen överskrider den tillåtna normen, vilket leder till blödning från livmodern. Livmoderkaviteten fyller blodet, vilket, när det koaguleras, kan orsaka en inflammatorisk och förvirrad process. Dessutom är allvarlig blodförlust full av anemi, ett kraftigt blodtrycksfall och allmän svaghet.

Menstruation är ett normalt fysiologiskt fenomen hos den kvinnliga kroppen, från vilken de inte dör. Men om det uppstår en patologi i kroppen som bryter mot denna naturliga process och kan leda till exempelvis livmodersblödning, finns det redan inte bara ett hot mot hälsan, utan också en livsrisk. Livmoderblödning kan bestämmas av en mycket rik, skarlakansfärg, oavbruten blodutflöde. Se i så fall till att rådfråga en läkare.

Du kan inte dö av menstruation. Menstruation är en normal fysiologisk process i en kvinnas kropp. Men det är mycket möjligt att dö av livmodersblödning, för på kort tid kommer mycket blod ut.

Vad patienter som dör av koronavirus frågar under senare ögonblick - avslöjanden av en läkare

Det dödliga viruset har trängt in i nästan alla hörn av världen och blivit ett allvarligt hot. Människor måste tappa nära och kära även utan möjlighet att säga adjö till dem.

Italien har blivit ett nytt fokus för coronavirus, där antalet infekterade har överskridit 23 tusen människor och mer än två tusen har dött. En av de mest utsatta kategorierna är äldre. Dr. Cortellaro från San Carlo Borromeo-sjukhuset i Milano talade öppet om vad hon nu har att göra med på jobbet, skriver Daily Mercury.

Enligt henne förblir patienter helt medvetna, känner det ögonblick av förestående död, med vilken ingen kan göra något. Det sista de ber är att säga adjö till nära och kära. Främmande personer bör dock inte tillåtas till avdelningen, och äldre har ofta inte ens telefoner med sig.

Känner du till den svåraste delen? Att se patienter dö ensam, tigger om att låta dem säga adjö till sina barn och barnbarn. De känner sig när de är på väg till döden. Patienterna är medvetna, de har inte narkolepsi. Det är som om de drunknar och gradvis börjar inse detta

Francesca Cortellaro, läkare

Dr. Cortellaro hoppas verkligen att detta problem kan lösas om de tilldelar flera tabletter. Under tiden gör hon sitt bästa för att hjälpa patienter att inte lämna denna värld utan att någonsin se ansiktet på nära och kära.

Jag drog fram telefonen och ringde ett videosamtal till hennes barnbarn. De sa adjö. Snart dog hon. Nu har jag redan en lång lista med sådana samtal. Jag kallar det en adjölista. Jag hoppas att vi får tre eller fyra iPads, för att inte få patienter att dö ensamma

Menstruation gör deras liv helvete

För 33-åriga Anna är varje månad densamma. En vecka känner hon sig "normal". Under nästa får han smärta i nedre del av buken. En vecka senare känner hon sig extremt känslomässig och upphetsad..

"Ibland kan jag kontrollera det, och ibland inte," delar hon. Under de "känslomässiga" veckorna blir hon extremt känslig för höga ljud och blir arg utan anledning. Anna har inte råd med en semester, eftersom hon varje månad använder sig av alla förtjänade semesterdagar för att stanna hemma på "kritiska dagar".

"Människor förstår inte hur jag mår," klagar hon, "och att jag inte vill bete mig så." Trötthet, irritabilitet, ömhet i bröstkörtlarna, smärtslag, benkramper, diarré är de vanliga följeslagarna under den sista veckan i cykeln när menstruationen börjar. Så går hennes liv med premenstrual dysforisk störning (PDD).

Tills nyligen ansåg läkare detta tillstånd som en allvarlig manifestation av premenstruellt syndrom, eftersom symtom uppträder regelbundet och är förknippade med ägglossning och början av menstruationscykeln. Men hos kvinnor med PDD verkar de mycket hårdare än med PMS.

Ingen av de befintliga metoderna kan helt läka från PDD och fungerar inte på samma sätt för olika patienter

Den huvudsakliga skillnaden mellan PMS och PDD är att 2-5% av kvinnor med PDD också upplever svår depression, ångest eller annan psykisk störning som stör deras enkla dagliga rutiner..

Det finns ett antagande om att kvinnor som lever med PDD är känsliga för hormoner som produceras under menstruationen. Detta väcker smärtsamma symptom. En ny studie har också visat att en sådan känslighet ärvs tillsammans med en genetisk störning..

"Många kvinnor tror att läkare inte tror på dem och att de helt enkelt inte klarar de vanliga symtomen på PMS," säger Peter Schmidt, chef för avdelningen för beteendemässig endokrinologi vid US National Institute of Mental Health. Schmidt ledde en ny studie av PDD, som avslöjade en koppling mellan symtom på PDD och genetiska störningar. "Men nu har äntligen en biologisk förklaring framkommit för DA: s början".

Detta ger patienter med PDD hopp om att symtomen kommer att diagnostiseras korrekt och läkarna kommer att kunna välja lämplig behandling. Idag finns det olika sätt att behandla PDD - från hormonbehandling till antidepressiva och smärtstillande behandlingar. Ingen av metoderna kan helt läka från PDD och fungerar inte på samma sätt för olika patienter.

”Jag kände ofta att något var fel med mig, jag kändes som ett misslyckande eftersom jag inte kunde klara det”

”Jag kände ofta att något var fel med mig, jag kändes som ett misslyckande eftersom jag inte kunde klara det,” säger Anna. Hon har haft symtom på PDD sedan hon var tio år gammal. Läkarna ordinerade hennes ångestläkemedel och hormonterapi, men det hjälpte inte så mycket. Nu tar hon starka smärtstillande medel som hjälper till att lindra vissa symtom..

Anna hävdar att stöd från nära och kära hjälper henne mest: "Detta är den bästa medicinen".

Här är berättelserna om ytterligare fem kvinnor som lever med DA.

“Jag tvingades att gömma sig från alla”

Katerina, 41 år:

Jag började uppleva symptom på PDD från 11 års ålder, ett år innan min period började. Föräldrar trodde att det var de vanliga manifestationerna av puberteten, men jag visste att något mörkt, en skamlig hemlighet som bor inom mig som jag måste dölja för andra.

Jag är "officiellt" diagnostiserad med 30 års ålder. Jag klagade till läkaren att jag i flera dagar varje månad slutade att vara en "normal" person och undviker att kommunicera med andra. Läkaren skickade mig för en konsultation med en psykiater med misstänkt PDD. Det räddade bokstavligen mitt liv eftersom jag insåg att min ”abnormitet” har en fysiologisk förklaring.

Vanligtvis är jag väldigt aktiv och aktiv, jag gillar att kommunicera med människor, röra med djur. Under perioder av DA blev jag annorlunda: Jag grep av depression, ångest och självmordstankar. Under många år räddades jag av en humor och en önskan att skydda mina nära och kära från denna skräck. Ingen kunde ens föreslå av mitt utseende att jag led eftersom jag försökte mitt bästa att se "normal" ut. Samtidigt kände jag mig utmattad och ville gömma mig för alla.

”JAG TAR UT BETALNING SOM TILL LEVERANSSTIDEN

Zoya, 38 år:

Jag fick bara diagnosen PDD förra året, men symptomen har åtföljt mig sedan den första menstruationen. I två veckor varje månad grips jag av en allvarlig depression, som slutar med tre dagars smärta. Den smärta jag känner är jämförbar med födselsvängningar.

Depression tillåter mig inte att fungera normalt: det är svårt för mig att komma ur sängen, ta en dusch, ta hand om barn. Familjen beror på min inkomst, så jag har inte råd att vila på de svåraste dagarna.

Hela mitt liv, två veckor av helvetet ersätts av två veckor av "normal" existens

Jag spenderar all min energi för att ordna mig själv och träna dagen. När jag kommer hem känner jag mig helt utmattad. Jag tillbringar resten av kvällen hoprullad på soffan med en värmepad. Jag somnar ofta och på natten vaknar jag av smärta.

Hela mitt liv, två veckor av helvetet ersätts av två veckor av "normal" existens. Jag hade mycket tur att jag äntligen hittade en läkare som ställde en korrekt diagnos. Innan dess talade jag om symtomen hos minst tio läkare, men ingen trodde på mig.

“Jag Känner mig själv ur berättelsen”

Maria, 31 år:

Mina symtom började dyka upp från tiden för min första menstruation vid 12 års ålder. Jag mår bra 21 dagar i månaden, men under den här tiden måste jag ordna allt och förbereda mig för det som väntar mig den senaste veckan.

Dessa sju dagar kraschar jag bokstavligen. Jag kan explodera på grund av någon bagatell och sedan bli förvånad: “Vad kom på mig? Jag uppför mig vanligtvis inte så! Varför sa jag det? ” Den här veckan lämnar jag inte mitt hem och försöker inte göra någonting, inte kommunicera med någon, inte gå någonstans, inte publicera någonting på sociala nätverk och på inget sätt försöka hitta en logisk förklaring till mitt tillstånd. Jag sitter bara och väntar på att det ska ta slut. Jag kallar det "försöker inte förstöra mitt liv".

"Jag berättade för mig att jag är en kvinna, därför bör jag vara tålamod och inte klaga"

Sasha, 65 år:

Min plåga började 14 år. Stark uppblåsthet, outhärdlig smärta. När jag blev äldre blev symtomen allvarligare, jag tillbringade kritiska dagar i fullständig förtvivlan och smärta, krullade upp under en filt. Så jag levde i många år. Jag tänkte att det borde vara så, för de manliga läkarna som jag vände mig talade nästan samma sak: du är en kvinna, du måste tåla och inte klaga. Så jag led i många år.

Jag fick ordinerade olika typer av hormonterapi. P-piller mediciner var mest användbara. Men avlägsnandet av livmodern botade mig fullständigt: inom två veckor kände jag mig som en annan person. Det blev ett verkligt mirakel.

"Fortsätt söka efter en läkare som kommer att hjälpa!"

Christina, 54 år:

Mitt liv blev alltid svårt två veckor före menstruationen. Jag upplevde outhärdlig smärta, var emotionell, spännande.

Den första gynekologen tog inte mina berättelser på allvar förrän min make grep in. Jag försökte boka tid på grund av svår smärta och de sa till mig att de bara kunde ta emot mig nästa vecka. Jag var bredvid mig själv. Sedan ringde min man till receptionen och sa att om de inte accepterade mig nu, skulle jag definitivt döda någon nästa vecka. Läkaren ordinerade mig antidepressiva medel. Det hjälpte, men gjorde mig beroende av drogen. Det var hemskt.

Om läkemedlet inte hjälper, se till att din läkare vet det. Byt läkare vid behov

Jag bodde med PDD i 20 år, men diagnostiserades först 2003. Alla läkare hänförde mina symtom till svår PMS. Mitt råd till kvinnor som har en svår period är att inte ge upp och leta efter en lämplig behandling. Om läkemedlet inte hjälper, se till att din läkare vet det. Byt läkare vid behov. Sluta inte slåss förrän du hittar en behandling som hjälper dig..

Källa: The Huffington Post.

När kroppen "lämnar": upplevelsen av att leva med ALS

När livet är en överraskning som en obotlig sjukdom är det svårt att inte undra: vad är det här för mig? Hon frågar inte. Blir inte avskräckt. Han är inte arg på sin kropp, som gradvis slutar följa och "lämnar" helt, muskel efter muskel. Berättelsen om 53-åriga Varvara Kryuchkova, som uppfattar sin hopplösa diagnos som en svår uppgift, som hittills kan lösas!

Att vara mamma i Ryssland

Lusten att få ett barn är vanligt för många kvinnor. Men få människor tror att det är en allvarlig upplevelse och ojämförbar upplevelse att vara mamma här i Ryssland. Och inte bara på grund av de förändringar som händer med en kvinna, utan också på grund av de särdragen i mentaliteten hos våra landsmän, som ibland är redo att minska glädjen över moderskapet till ingenting. Vår läsare delar sina tankar.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Inte gravid, men ingen menstruation: 8 skäl till försenad menstruation

Enligt dina beräkningar borde den mest oälskade tiden för oss alla redan ha kommit, men det finns inga perioder. Det första som kommer att tänka på är att gå och köpa ett graviditetstest....

Orsaker till huvudvärk före menstruation och sätt att bli av med den

Menstruation är förknippad med många sjukdomar. Under kritiska dagar har kvinnor klagomål om obehag i buken, en allmän försämring av välbefinnandet och vissa har fruktansvärda huvudvärk....

Vad du ska göra om magen gör ont under din period

Hej kära läsare. Låt oss ta reda på vad vi ska göra hemma om magen gör ont under din period. Det är ingen hemlighet att menstruationen under flera dagar ger kvinnor obehagliga upplevelser....