Serosometer i livmodern i klimakteriet: orsaker, symtom och behandling

Ansvarsfrihet

Körtlarna i livmodern och äggstockarna fortsätter att producera karakteristisk utsöndring även efter klimakteriet. Under påverkan av hormonella förändringar som inträffar i den kvinnliga kroppen under klimakteriet kan volymen av utsöndringar till och med överskrida den vanliga mängden. En serös konsistens bygger sig upp i livmodern, kompletterad med en liten mängd vätska från bukhålan. Om det finns hinder för utflödet av sekretion, stagnerar det, sträcker organet, orsakar smärta och andra tecken. Postmenopausal serosometer - en patologi som elimineras på sjukhusavdelningen.

symtom

I det första utvecklingsstadiet manifesteras inte patologi av svåra symtom. När den intrauterina ansamlingen av slem hos en kvinna observeras:

 • Död smärta i det suprapubiska området, som patienten förknippar med hormonella förändringar. Obehag värre under samlag.
 • Mycket vaginal urladdning med en obehaglig lukt. De har en gul nyans, liknar yttre pus.
 • Brott mot urinflödet, provocerat genom att klämma urinledarna med en förstorad livmoder.
 • Med en tunn kroppsbyggnad hos kvinnor med stora serosometrar känns utsprång i nedre del av buken.
 • Värkande i lumbosacral ryggraden. Obehag minskar med förändring i kroppsposition..
 • Förstoppning orsakad av tryck av serosometrar på tarmen.

Om en kvinna inte söker medicinsk hjälp under en längre tid inträffar överlevnad av livmodervävnad och ett antal tecken kompletterar den kliniska bilden. Det är en ökning av kroppstemperaturen och alla symtom på berusning, smärtsyndromet blir mer intensiv.

orsaker

Faktorerna som orsakar serosometern är förknippade med hormonella förändringar som inträffar under postmenopaus och med patientens medicinska historia. Till exempel, om en kvinna tidigare har haft flera aborter, lider av tarminflammation, har haft en svår födelse. När han är på läkares tid måste patienten informera honom om de sjukdomar som hon tidigare identifierat, för att förtydliga informationen om den obstetriska och gynekologiska historien. Det innehåller antal och typ av födelse, tidigare fall av livmoders hålighet (inklusive de som utförts för diagnos).

Cervical kanal minskning

Patologi är medfödd eller förvärvad - en som uppstår under hela livet på grund av de negativa effekterna av olika faktorer. Under postmenopausal period bildas en serosometer just på grund av två typer av förträngning. Förvärvad stenos i livmoderhalskanalen är en konsekvens av ödem i dess slemhinnor, som föregås av inflammation eller en allergisk reaktion. Under en lång tid kanske en kvinna inte är medveten om förekomsten av en minskning. Ett av få tecken på cervikalstenos är obehag under intimitet..

Överträdelsen elimineras efter att den underliggande patologin har stoppats. För att eliminera grundorsaken till stenos bör du därför:

 • Sluta allergier. För detta används antihistaminer (de släpps endast på recept).
 • Bli av med inflammation i livmoderhalskanalen. Genomgå antibakteriell eller antiviral behandling - beroende på vilken typ av patogen mikroflora som orsakade cervicit.
 • Stärka tillståndet för lokal immunitet (genom införandet av vaginala suppositorier).

För att förhindra att cervicit upprepas är det nödvändigt att överge användningen av kuddar med dofter, och om du är allergisk mot latex, använd inte kondomer. Om inflammation i kanalen orsakas av ofta douching måste du stoppa denna procedur, låta slemhinnorna återhämta sig helt.

endometrios

Okontrollerad tillväxt av det inre livmoderskiktet, i vilket membranen övervinner organhålan och kan blockera dess svalg. På grund av blockering utsöndras inte serös sekretion utåt, den samlas in i organet.

 • Smärta i nedre buken
 • Obehag med intimitet
 • Isolering av stora blodproppar från slidan

Under postmenopausal period inträffar intensiva hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen. Därför utvecklas endometrios ofta mot bakgrund av klimakteriet. I det inledande skedet är den patologiska processen sällan detekterbar. Men under förutsättning att kvinnan regelbundet besöker gynekologen kan endometrios också upptäckas i den tidiga fasen av dess utveckling.

Om det odlade endometriumet provocerade en serosometer under postmenopausen måste extra membran skäras ut för att återställa slemets utflöde från livmoderhålet. Sedan genomgår kvinnan korrigerande hormonbehandling. Konservativ behandling för endometrios, som orsakade serosometrar, ger inte ett positivt resultat.

Godartade eller maligna neoplasmer

Oavsett ursprung representerar tumörer en mekanisk barriär mot fullständig frigörelse av utsöndring från livmodern. Små neoplasmer provocerar endast i sällsynta fall en ansamling av sekret i könsorganet. I grund och botten, om tumörerna är belägna nära livmoders svalg. Oftast bildas stagnation av slem hos patienter med myom. Mot bakgrund av hormonella förändringar som förekommer hos kvinnor efter menopaus utvecklas ofta denna typ av neoplasma..

Vanliga orsaker till utvecklingen av tumörprocesser:

 1. Ärftlig predisposition
 2. Systematisk exponering för giftig källa
 3. Uppskjuten traumatisk födelse
 4. Vanliga fall av abort
 5. Förekomsten av en episod av förskjutning, delvis prolaps av den intrauterina enheten
 6. Okontrollerat intag av hormoner
 7. Stressande miljö

Cancer i livmoderhalsen kan också provocera en serosometer - om neoplasmen är lokaliserad nära svalg och kännetecknas av en stor storlek. Med tanke på den långa perioden med asymptomatisk progression lär kvinnor ibland bara om förekomsten av en tumör under en undersökning av smärta i nedre del av buken. Typen av eliminering av neoplasma beror på många faktorer, inklusive förekomsten av samtidiga sjukdomar. Förskriv kirurgi, kemoterapi, introduktion av syntetiska substitut för naturliga hormoner.

commissures

Vidhäftning är en reaktion från immunsystemet på förekomsten av inflammation eller skador på organvävnader. Genom bildning av syneki begränsar kroppens skyddande egenskaper frisk vävnad från patologiskt förändrade segment.

Karakteristiska fusioner bildas nära livmodern och bilagor på grund av många skäl - bland dem:

 • Lång inflammation i könsorganet
 • Vanliga fall av abort
 • Bäckenskador
 • Skada på livmodern efter bristning

Närvaron av en vidhäftningsprocess har en lång period av latent utveckling. I den överväldigande majoriteten av fallen utförs diagnos först efter uppkomsten av komplikationer orsakade av synechiae. Vidhäftningar avlägsnas kirurgiskt. Konservativa recept (till exempel introduktion av Lidase) har en större profylaktisk effekt, så läkemedlet administreras efter operation.

endometrit

Inflammation av det inre livmoderskiktet kan inträffa både under postmenopausal period och långt innan det börjar. Orsakerna till patologin är hypotermi, intimitet med en partner som inte utför hygieniska förfaranden, sexuellt överförda sjukdomar. Endometritis utvecklas också på grund av förekomsten av ett annat inflammatoriskt fokus i bäckenet. Till exempel, om patienten lider av cystit, adnexit, cervicit. I detta fall passerar den patogena mikrofloran från det drabbade organet till livmodern och orsakar dess inflammation.

 1. Feber. Om den inflammatoriska processen tar en kronisk kurs varierar indikatorerna inom subfebrilt tillstånd (upp till 37,5 ° C). Vid akut endometrit når kroppstemperaturen höga nivåer.
 2. Svår smärta. Lokalisering av obehag - nedre del av buken, lumbosakral ryggrad.
 3. Svaghet och yrsel (tecken orsakas av allmän förgiftning av kroppen).
 4. Vaginal utsöndring med en lugn eller purulent lukt.
 5. uppblåsthet.
 6. Neurologiska störningar orsakade av en allmän försämring av välbefinnandet.

På grund av inflammation kännetecknas livmodervävnaden av svullnad. Därför sticker inte slemet som finns i kaviteten ut, ackumuleras, stagnerar.

Hypodynamia

En stillasittande livsstil med hög sannolikhet leder till en ansamling av sekretion som utsöndras av körtlarna i äggstockarna och livmodern. Könsorganets kontraktila förmåga försvagas, vävnadstonen förändras och utsöndringarna ackumuleras och bildar en serosometer. Om en kvinna efter klimakteriet inte uppmärksammar på måttlig fysisk aktivitet, uppträder passivt utvecklas trängsel i bäckenet. För att förhindra problem med utflödet av serös sekretion är det nödvändigt att överge en stillasittande livsstil.

Hormon missbruk

Denna åtgärd bidrar till kränkning av den hormonella bakgrunden. Som ett resultat av obalansen fungerar äggstockarna och livmoderns körtlar överdrivet, vilket bidrar till frisläppandet av en ökad sekretionsvolym. Utanför kan inte all den producerade massan släppas, och resten stagnerar inuti orgelet. Om en kvinna tar hormonella läkemedel, vid tidpunkten för att kontakta en läkare med klagomål på tecken på serosometrar, bör denna faktor rapporteras. Behandlingen börjar med att stoppa användningen av dessa läkemedel..

Cervical atresia

Ett patologiskt tillstånd, som kännetecknas av hindring av livmoderhalsen, vilket förhindrar flödet av slem från kroppshåligheten. Tillståndet föregås av endometritis, närvaron av sexuellt överförda sjukdomar, traumatisk curettage av livmodern, tidigare ablation eller elektrokoagulering. Under en lång tid kan en kvinna inte misstänka förekomsten av atresi. Men snart blir förträngningen av det reproduktiva kvinnliga organet en orsak till komplikationer. Atresia bortskaffas på ett övervägande minimalt invasivt sätt - passage av bougienage (utvidgning) av svelget krävs.

Ektopisk patologi

Bildningen av serosometrar är inte alltid förbundna med problemen i reproduktionssystemet, särskilt inte livmoderns tillstånd. Åtminstone sker ackumulation av sekretion på grund av en störning lokaliserad utanför reproduktionsorganen. Sjukdomar som kolit (tarminflammation) och cystit (skada på urinblåsan) kan orsaka inflammation i livmodern och orsaka en serosometer under klimakteriet. Med en sjukdom i tjocktarmen i form av en samtidig patologi, utvecklas dysbios. Det stör den fulla aktiviteten i tarmen, orsakar utveckling av förstoppning, vilket leder till komprimering av livmodern.

Det reproduktiva kvinnliga organet kan inte släppa all den ackumulerade mängden sekretion utåt, vilket orsakar dess stagnation. I detta fall börjar behandlingen med normaliseringen av tarmaktiviteten. Cystit orsakar en serosometer på grund av överflödet av urinblåsan. Organet fungerar inte fullständigt och urin kan samlas och sträcka ut hålrummet. Anatomiskt finns blåsan framför livmodern, och när den flyter över, pressar den. I detta fall börjar behandlingen med eliminering av cystit..

Ofta aborter

Om en kvinna avbrutit graviditet regelbundet före postmenopaus ändrar det inre livmoderskiktet dess struktur. Endometrium sväller, dess körtlar fungerar felaktigt. Dessa faktorer tjänar som gynnsamma betingelser för intrauterin överbelastning av serös utsöndring.

Lika viktigt är aspekten av kontraktionen hos könsorganet. Hos kvinnor som tidigare har genomgått två eller fler fall av abort förändras livmodern. Ett organ kan inte sammandras så mycket att det utsöndras all ackumulerad sekretion. Dess volym ökar, innehållet stagnerar och orsakar ett antal symtom..

Möjliga komplikationer

Uppsamling och stagnation av den serösa massan kan provocera pyometra och peritonit: suppuration av livmodern och bukhålan indikeras.

Tecken som observeras med båda patologierna:

 • Feber
 • Suprapubisk och buksmärta
 • Svaghet
 • Illamående, kräkningar
 • Yrsel
 • Purulent vaginal urladdning
 • Uttalad uppblåsthet

Pyometra och peritonit utvecklas på grund av en långvarig brist på behandling i närvaro av serosometrar. Stagnation av intrauterin utsöndring är en gynnsam miljö för bakteriell mikroflora att komma in och den efterföljande utvecklingen av den inflammatoriska processen. Från livmodern övergår han till vävnaderna i bukhålan och orsakar peritonit: detta är ett tillstånd som, i frånvaro av snabb behandling, leder till dödlighet.

Vilken läkare du ska kontakta

Utseendet på symtom som är karakteristiska för utvecklingen av serosometrar hos postmenopausala kvinnor är grunden för att kontakta en gynekolog. En läkare med denna profil är engagerad i identifiering och efterföljande eliminering av sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet. Serosometers symtom liknar tecken på tarm- och urinvägarna. För att utesluta förekomsten av tumörer i mag-tarmkanalen, urinblåsan eller urinledaren måste du kontakta en kirurg, urolog.

Diagnostik

För att identifiera den intrauterina ackumuleringen av sekretion och bestämma dess egenskaper måste du gå igenom:

 1. Laboratorieundersökning av blod, urin, smuts från livmoderhalskanalen.
 2. MR eller CT.
 3. Bekken ultraljud. Under proceduren bestäms serosometerns storlek, vilket är den avgörande faktorn i frågan om beredningen av behandlingen.
 4. Gynekologisk undersökning.
 5. Opinionsundersökning.
 6. Livmodersbiopsi följt av histologisk undersökning. En speciell bit organvävnad tas med speciella pincett (eller en nål), varefter provet undersöks under ett mikroskop. Denna typ av analys eliminerar förekomsten av cancer..

Ytterligare typer av diagnos beror på egenskaperna hos det kliniska fallet. Det utesluts inte utnämningen av hysteroskopi, ett blodprov för att bestämma östrogen och progesteron.

Behandling

En serosometer avlägsnas sällan kirurgiskt: i det dominerande antalet fall är minimalt invasiva ingrepp tillräckliga. Det innebär livmoderhalsblomning följt av strävan efter stillastående utsöndring. Läkaren använder ett verktyg som utvidgar organets öppning och drar sedan gradvis ut ur serosometern med en spruta. Proceduren utförs på en gynekologisk stol. Så att bougienagen inte orsakar smärta utförs en anestesi före kvinnan.

Efter minimalt invasiv manipulation förskrivs patienten:

 • Antibiotika. Förhindra inflammation i livmodermembranen, bidra till deras snabba återhämtning efter bougaturering och aspiration.
 • Hormonala droger. Kompensera för bristen på östrogen i den kvinnliga kroppen.
 • Analgetika. Sluta smärta, hjälpa till att återhämta sig snabbare efter bougieurat och ambitionen om utsöndring.
 • Antispasmodiska läkemedel. Eliminera obehag som uppstår efter en gynekologisk procedur.
 • Nonsteroida antiinflammatoriska läkemedel (i form av suppositorier). Förhindra utveckling av intrauterin inflammation, eliminera obehag i könsorganen.

Ytterligare typer av läkemedel beror på egenskaperna hos det kliniska fallet. Kanske utnämningen av vitaminer, immunmodulatorer, hemostatiska läkemedel. Om serosometern uppstod under postmenopausal period på grund av en ektopisk patologi, börjar behandlingen med dess eliminering. Vid cystit indikeras utnämningen av uroseptiska läkemedel - Furazolidon, Furadonin eller deras analoger. Om ansamlingen av sekretion är förknippad med förekomsten av kolit, genomgår patienten antibiotikabehandling med efterföljande återställande av tarmmikroflora.

Kvinnor med serosometer behandlas på sjukhusets gynekologiska avdelning. Indikation för bougienage är volymen av ackumulering av sekretion som överstiger 10 ml (denna faktor fastställs under ultraljud). Före återhämtningsperioden är kvinnan på avdelningen där läkare övervakar hennes tillstånd. Grunder för utskrivning av patienten - bestämning under ultraljud av fullständig rengöring av livmodern från innehållet.

Förebyggande

För att undvika utveckling av serosometrar hos postmenopausala kvinnor är det nödvändigt:

 1. Se upp för intim hygien. Under klimakteriet har en kvinna en ökad produktion av vaginal sekretion. Om det inte elimineras i rätt tid inträffar inflammation i livmodern och livmoderhalskanalen, vilket fungerar som ett gynnsamt villkor för utveckling av serosometrar.
 2. Undvik hypotermi.
 3. Missbruk inte douching.
 4. Balans diet.
 5. Sluta inte ha sex trots klimakteriet.
 6. Undvik överdriven fysisk aktivitet.
 7. Ta inte hormonella läkemedel om det inte föreskrivs av en läkare.
 8. Undvik stress.

Om en kvinna har genomgått diagnostisk curettage - för att förhindra utvecklingen av inflammation i urogenitalkanalen, måste läkarens rekommendationer följas. Detta undviker endometrit, som predisponerar för intrauterin ackumulering av sekretion. Sermenometer efter menopaus är en intrauterin trängsel i slem som förekommer hos kvinnor efter klimakteriet.

Under en lång tid kanske inte patienten är medveten om förekomsten av denna patologi. När en stor mängd serös vätska samlas i kroppen, och den sträcker sig, har kvinnan uttalade symtom. Dessa inkluderar smärta över pubis och i sakralregionen, en känsla av generellt obehag, utsläpp av pus från slidan och svåra tarmrörelser. Serosometer elimineras genom bougienage och aspiration av innehållet.

Serosometer efter menopausal: orsaker till ansamling och behandling av vätska

En serosometer är ett tillstånd där serös vätska ackumuleras i livmoderhålet. Livmodermuskelvävnaden och dess inre slemhinna separeras av ett seröst membran, som penetreras av ett stort antal kapillärer genom vilka plasma sipprar. Hon är en serös vätska.

Om en kvinna har patologier som förhindrar avlägsnande av vätska från livmodern, ackumuleras den och en serosometer bildas. Den senare under postmenopaus är en variant av normen, om det inte finns några hinder för vätskeutloppet och dess volym är liten. Med olika komplikationer ackumuleras vätska i livmoderhalskanalen. Detta tillstånd kallas serosocervix. I det första steget har sjukdomen inga symtom.

Serosocervix kan associeras med två faktorer:

 • mekanisk hindring under passage av vätska in i vagina;
 • ökad utsöndring av serös vätska.

De huvudsakliga orsakerna till dessa villkor:

OrsakBeskrivning
Förträngning eller fullständig sammansmältning av livmoderhalskanalenDenna patologi uppstår på grund av vävnadsatrofi på grund av en minskning av östrogennivåer i sen postmenopaus, onormal utveckling av de kvinnliga könsorganen, inflammation i livmoderhalsen
tumörerDetta kan vara en polyp, ondartad neoplasma, små myomatösa noder, stor myom. De förhindrar mekaniskt vätskeutflöde.
Smalning av livmoderhalskanalen, livmodersynkierDessa störningar bildas efter olika inflammation, abort, curettage och andra gynekologiska invasiva procedurer
Inflammatoriska och icke-inflammatoriska processer i endometriumDessa inkluderar inflammation i endometrium, endometrios, polyp, cancer
Ektopisk patologiVätska kan komma in i livmodern från äggledarna när inflammation eller tumörer i bilagorna

Inte den minsta rollen i utvecklingen av serosometrar spelas av faktorer som negativt påverkar immunsystemet och orsakar för tidigt åldrande av reproduktionsorganen.

OrsakBeskrivning
Dåliga vanorRökning och alkohol minskar kroppens skyddande funktioner
Obehörigt intag av hormonella läkemedelBrist eller överskott av östrogen påverkar direkt endometrium och livmoderhalsen
Minskad fysisk aktivitetMed en stillasittande livsstil störs blodtillförseln till organ. Blodflödet blir långsammare, men detta ökar trycket på blodkärlen, vilket ökar deras permeabilitet
UndernäringMed överdriven konsumtion av feta livsmedel i fartygen, ackumuleras överskott av kolesterol. För dess bearbetning kräver kroppen också mycket styrka, vilket ökar belastningen på kärlsystemet

Med en liten ansamling av vätska orsakar denna patologi inga symtom. Det hittas endast vid en rutinundersökning. Med utvecklingen av sjukdomen uppstår följande symtom:

 • rita smärta som är lokaliserade i nedre buken och nedre delen av ryggen;
 • vattnig urladdning, luktfri, gulaktig eller gråaktig färg, oftast förekommer de efter sexuellt samlag;
 • svårigheter att tömma urinblåsan och ofta uppmaningar som är associerade med komprimering av livmodern och angränsande organ;
 • smärta under samlag;
 • periodisk temperaturökning;
 • en ökning i volym av buken, som är förknippad med livmoderens tillväxt på grund av ackumulerad vätska;
 • trötthet, yrsel.

I vissa fall når buken samma storlek som under de senaste månaderna av graviditeten.

Behandlingsmetoderna beror på flera faktorer:

 • serös vätskevolym;
 • graden av dess ackumulering;
 • orsaken som ledde till detta tillstånd.

Med en vätskevolym på mindre än 5 ml och frånvaron av en smittsam process rekommenderas regelbunden övervakning med ultraljud. I detta fall förskrivs läkemedel för att stimulera blodcirkulationen i livmodern, förbättra vaskulär ton och regenerera epitelet (Fibs, Detralex). Kanske en extra kurs i fysioterapi.

Äldre kvinnor ordineras med försiktighetsfonder som kan öka blodtrycket.

Om volymen av serös vätska är mer än 5 ml och mängden ständigt ökar, medan det inte finns några mekaniska hinder för utflödet till slidan och det finns en inflammatorisk process, föreskrivs komplex behandling.

Läkemedelsgruppspela teater
Antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedelMedel tar bort inflammation och förstör patogen mikroflora. Det rekommenderas att ta reda på den smittsamma patogenen och identifiera vilka antibiotika det är känsligt för. Om detta inte är möjligt föreskrivs en 10-14-dagars kurs med bredspektrum antibakteriella läkemedel (amoxicillin, ornidazol) i kombination med NSAID (diklofenak, indometacin)
Probiotika och immunmodulatorerDe föreskrivs för att normalisera mikroflora och öka immuniteten.
Vaginalprodukter med östradiolEnligt forskning påskyndar den extra användningen av lokala hormonläkemedel läkningsprocessen.

Om patologin orsakas av en hormonell störning, används hormonbehandling.

Om orsaken till uppkomsten av serosometrar hos postmenopausala kvinnor är olika gynekologiska sjukdomar, är det nödvändigt att bota dem. Detta kommer att lösa problemet med ansamling av serös vätska..

Kirurgi är den viktigaste behandlingen för denna patologi. Det finns två typer av operationer:

Typ av operationBeskrivning
Abdominal kirurgiMed hjälp av denna metod kan läkare undersöka bäckenorganen och identifiera andra patologier (fibroider, cancer, polyper osv.) Som omedelbart kan elimineras. Men rehabiliteringsperioden kommer att vara ganska lång
Laparoskopisk kirurgiDetta är en mer skonsam metod. Flera punkteringar görs genom vilka sonder införs och formationer tas bort. Återställningsperioden är mycket kortare.

Med en serosometer utförs bougienage - en konstgjord utvidgning av livmoderhalskanalen. Ärr som har bildats på platsen för vävnadssmältning dissekeras..

Om kvinnans tillstånd inte är allvarligt och inte kräver akut kirurgiskt ingripande, med tillstånd från läkaren, alternativa medel.

Det rekommenderas att dricka kompott eller juice från viburnum, som har en antiinflammatorisk effekt.

Du kan tillämpa infusionen:

 1. 1. Brygg 100 g bär i en liter vatten.
 2. 2. Packa in och låt stå i en timme.
 3. 3. Drick 100 ml 3 gånger om dagen före måltider i 2 veckor
IngredienserAnvändningsläge
1 msk. l senap, enbär infusionTa ett bad i 15 minuter med senap och infusion av enbär (100 g frukt och stjälkar brygg kokande vatten och låt stå i 4 timmar). Sådana badkar påskyndar processen för borttagning av vätska.
Viburnum
10 g akaciablommor, vodka - 500 ml
 1. 1. Förvara akacia tinktur på ett mörkt ställe i 2 veckor.
 2. 2. 20 droppar tinktur utspädd med vatten.
 3. 3. Drick en gång om dagen.

Serosometer upplöses på kort tid

50 g aloe blad, 3 msk. l honung
 1. 1. Gör en uppslamning av blad och blanda med honung.
 2. 2. Innan du tar 1 msk. l rör i ett glas varm mjölk.

Förfarandet måste upprepas två gånger om dagen

50 g livmodern
 1. 1. 50 g torra råmaterial häll 500 ml kokande vatten och låt stå i flera timmar.
 2. 2. Ta 50 ml 4 gånger om dagen
Kamomill, salvia, ekbark, celandine i lika delar
 1. 1. Häll 2 msk. l torr blandning 1 liter kokande vatten.
 2. 2. Låt det brygga.
 3. 3. Duscha med varm infusion en gång om dagen i 2-3 veckor

Prognosen för serosometrar är beroende av den underliggande sjukdomen. Det finns inget speciellt förebyggande, men det rekommenderas att leda en aktiv livsstil, äta rationellt, regelbundet besöka en gynekolog och behandla kvinnliga könsorganer på ett snabbt sätt.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker till dålig lukt under menstruationen

De flesta kvinnor upplever obehag under kritiska dagar. Vissa störs av en smärta i nedre del av buken, andra av illamående. Men för de flesta kvinnor blir lukten av menstruation ett problem....

Varför benen ont i menstruation: orsaker och hur man ska behandla

Menstruation och perioden före månadsblödning uppstår ofta med obehag. En kvinna manifesterar värkande, drar smärta i nedre del av buken....

Piller för trast hos kvinnor: en lista över effektiva läkemedel

Trastabletter väljs av läkare beroende på graden av reproduktion av svampens koloni, som är ansvarig för det akuta eller kroniska stadiet av sjukdomen....