Hur man stoppar livmodersblödning

Intim

Lästid: min.

Under det senaste decenniet har ett stort antal läkemedel utvecklats för att stoppa blödningar i livmodern. Läkemedel mot livmodersblödning för att undvika sjuklighet och dödlighet vid större operationer, men kan ha ett antal biverkningar och bör ofta tas under lång tid.

Att stoppa livmodersblödning med konservativa behandlingsmetoder syftar till att minska blodförlust och risken för att utveckla anemi och förbättra livskvaliteten. Behandling av menorrhagi kan delas in i icke-hormonell och hormonell terapi. När man väljer vad man ska ta med livmodersblödning bör följande faktorer också beaktas:

 • Har en kvinna strukturella orsaker till uterusblödning?
 • Kvinnan vill behålla sin fertilitet?
 • Behöver en kvinna preventivmedel?
 • Har en kvinna en oregelbunden cykel?
 • Har kvinnan svår dysmenorré?
 • Finns det några kontraindikationer för behandlingen?
 • Vad föredrar patienten?

Behandling av blödningar i livmodern är helt enkelt oacceptabelt

Icke-hormonell behandling

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel NSAID bör betraktas som prioriterade piller för uterinblödning. Graden av minskning av menstruationsblodförlust är blygsam, men NSAID är väl tolererade och lämpar sig för långvarig behandling. Sådana hemostatiska suppositorier för uterinblödning kan bara användas från gruppen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Dessutom är de också effektiva hos kvinnor med koppar- eller icke-hormonella intrauterina preventivmedel. En ytterligare gynnsam effekt är att dessa läkemedel också kommer att lindra symtomen på dysmenoré.Naproxen och mefenaminsyra förskrivs vanligtvis i en dos av 250-500 mg två till fyra gånger dagligen från och med den första menstruationsdagen och varar i 5 dagar eller tills menstruationen slutar.

Läkemedel i tabletter som stoppar blödning av livmodern: antifibrinolytika. Det antas att signifikant ökad fibrinolytisk aktivitet i endometriumet, orsakad av en premenstruell ökning av vävnadsplasminogenaktivatorer, är den huvudsakliga mekanismen för menorrhagi. Således har antifibrinolytiska medel föreslagits som en av behandlingarna för menorragi..

Antifibrinolytiska medel är en effektiv behandling mot menorrhagi och bör betraktas som första linjeterapi för dysfunktionell blödning. Antifibrinolytika är också effektiva hos kvinnor med koppar eller icke-hormonella intrauterina preventivmedel. Hemostatiska piller för uterinblödning, som ofta används från denna grupp - tranexaminsyra.

 • Angioprotectors och microcirculation correctors Det antas att etamzilat delvis fungerar som ett hemostatiskt medel genom att minska bräcklighet hos kapillärer, men den exakta mekanismen är okänd. Etamsylat är sämre än andra läkemedel, såsom NSAID eller antifibrinolytika, och dess användning rekommenderas senast.
 • Stimulanter av endogen hemostas Desmopressin är en syntetisk analog till det naturliga hormonet vasopressin och är ett kraftfullt hemostatiskt läkemedel för blödning i livmodern. Det har visat sig vara effektivt vid behandling av patienter med blodkoagulationssjukdomar såsom hemofili. Desmopressin, som hemostatisk injektion för livmodersblödning, administreras intravenöst hos kvinnor med von Willebrands sjukdom i en dos av 0,3 μg / kg kroppsvikt, vilket snabbt ökar nivåerna av koagulationsfaktorer med tre till fem gånger.

  För att försöka på något sätt stoppa livmodersblödningen hemma, kan du använda ett starkt koncentrerat intranasalt läkemedel för sprutning (150-300 μg per inandning). Detta läkemedel tas vanligtvis i början av menstruationsblödning, med en andra dos som tas nästa dag..

  Förberedelser för att stoppa blödning av livmodern: hormonbehandling

  Läkemedel för blödning av livmodern: progestogener.

  Progestogener är den vanligaste metoden för att stoppa uterinblödning för kvinnor. Det finns många administrationsvägar och doseringsalternativ. De sträcker sig från oral administrering i lutealfasen eller genom intramuskulär injektion till kontinuerlig lokal administrering via det intrauterina systemet, var och en har olika effekt i olika kliniska situationer.

  Hemostatiska läkemedel för kraftig blödning av livmodern: orala preventivmedel.

  Orala / progestogenkombinationer i form av orala preventivmedel (COC) används ofta vid behandling av oregelbundna eller överdrivna menstruationsblödningar. Av klinisk erfarenhet anses kombinerade orala preventivmedel vanligtvis vara effektiva vid behandling av dysfunktionella menstruationsblödningar..

  Danazol, som verkar på det hypotalamiska hypofyssystemet, orsakar endometrial atrofi och hjälper därmed till att minska menstruationsblödningen. Danazole har visat sig minska menstruationsblodförlusten med 80% jämfört med baslinjen..

  Även om danazol är effektivt vid behandling av amenoré, är dess kliniska användning begränsad av androgena biverkningar, såsom akne, fet hud, viktökning och grov röst, som upplevs av upp till tre fjärdedelar av patienterna. Det kan också öka risken för att utveckla ohälsosamma kolesterolnivåer. På grund av dessa biverkningar är danazol begränsat till kvinnor som väntar på operation..

  Gonadotropinfrisättande hormonagonister

  Gonadotropinfrisättande hormonagonister, administrerade kontinuerligt eller i depåform, leder till efterföljande undertryckande av ovariefunktionen och orsakar ett hypoestrogent tillstånd. GnRH-agonister kan användas på olika sätt för att behandla överdrivna menstruationsblödningar, men har visat sig vara mest effektiva vid behandling av blödningar förknippade med uterus leiomyom. GnRH-agonister orsakar ofta amenoré i kombination med en minskning av livmodervolym med 40-60%

  Det finns emellertid betydande biverkningar av det hypoestrogena tillståndet under a-GnRH-terapi. Dessa inkluderar klimakteriebesvär såsom värmevallningar, viktminskning och depression..

  Medicin

  Lämplig behandling är nödvändig endast efter att orsaken till onormala blödningar i livmodern har identifierats. Läkemedel som stoppar livmodersblödning bör anpassas till personen och väljas efter att ha bedömt alla risker, fördelar, kontraindikationer och individuella egenskaper.

  P-piller är de vanligaste medicinerna för att stoppa blödning från livmodern. CFU: er har många fördelar vid behandling av menorragi. Kortvarig behandling med höga doser ger goda resultat i akut blödning i livmodern eller i svår menstruationsblödning hos kvinnor i tonåren och perimenopaus. Alla orala preventivmedel som innehåller 30-35 μg etinylöstradiol kan ges med 6 timmars intervall under 5 dagar för att stabilisera blödningen. Detta följs av en gradvis dosreduktion..

  Efter en förbättrad behandling bör patienten fortsätta att ta läkemedlet i en underhållsdos för att säkerställa regelbundna menstruationscykler och preventivmedel. Orala preventivmedel är säkra och effektiva för kvinnor som inte röker och inte har en familj och personlig historia om tromboemboliska sjukdomar..

  Folkrättsmedel

  Det finns några hemostatiska folkliga åtgärder mot uterusblödning som är enkla och säkra att använda utan risk för biverkningar. Vi kommer att beskriva populära folkläkemedel mot blödningar i livmodern, som har använts under mycket lång tid och i många fall har varit ganska effektiva:

  1. Ett av de enklaste hemläkemedelna för behandling av dysfunktionell uterinblödning är en balanserad diet rik på järn. Konsumera mat som ägg, bönor, rött kött, gröna bladgrönsaker och järnrika spannmål och bröd.
  2. Vitlök anses vara en av de mest effektiva botemedel mot dysfunktionella blödningar i livmodern. Allt du behöver göra är att konsumera mellan fem och sex vitlöksklyftor dagligen, vilket minskar obehag och smärta orsakad av kraftiga blödningar.
  3. Gräshästarväska är mycket effektiv för att stoppa blödning av livmodern med folkläkemedel. Ta ett glas fylt med vatten och tillsätt sedan en tesked gräs till det. Låt lösningen brygga under de kommande två timmarna. Använd denna vätska tre gånger om dagen mellan måltiderna.
  4. Konsumera C-vitaminrik frukt dagligen. C-vitamin är mycket fördelaktigt för kroppen att absorbera järn bättre. Jordgubbar, apelsin- och citronsaft, kål är rika källor till vitamin C.
  5. Användningen av indiska krusbär (amla) är också mycket effektiv vid behandling av denna sjukdom, denna växt hjälper till att minska blödningen och minskar smärta. Det är också en rik källa till vitamin C..

  Nämnda medel för behandling av dysfunktionell uterinblödning är lätta att använda hemma och ganska billiga..

  örter

  Örter med livmodersblödning kan hjälpa till att stoppa tunga menstruationsblödningar naturligt. Rådgör med din läkare innan du börjar en örtbehandling..

  Rådgör med en kunnig specialist innan du använder hemostatisk insamling för uterinblödning. Om dina symtom inte förbättras, kontakta en läkare..

  Hagtorn blommor

  Hawthorn är en växt med en lång historia att stoppa blödning av livmodern som en ört som du borde känna till. Hagtornblommor är mycket effektiva vid behandling av flera tillstånd som är förknippade med menstruation, inklusive utflöde med blodproppar, buksmärta och svår menstruationsblödning. Kom ihåg att dessa örter inte kan användas för att stoppa blödning av livmodern under graviditet och amning..

  Bockhornsklöver

  Naturliga hemläkemedel för tunga menstruationsblödningar inkluderar också bukhornskrot. Hö-bukkehorn kan reducera överdriven blödning och smärta under menstruationen. Du hittar lätt bukskyddsfrön i orientaliska kryddbutiker, hälsokostbutiker eller onlinebutiker.

  Vanlig manschett

  Eterisk olja extraherad från den vanliga manschetten kan hjälpa till att stoppa tunga menstruationsblödningar. Om du tar det regelbundet i flera månader kan du bli helt av med detta tillstånd..

  Rölleka

  Mycket ofta på Internet kan du hitta sådana recensioner som "röd yarrow hjälpte till blödning av livmodern." Yarrow innehåller också tanniner - föreningar som ger den en bitter smak och är ansvariga för de ansträngande och antihemorrhagiska egenskaperna hos växten. Det är dessa egenskaper som avgör användningen av ryllik i gynekologi för att stoppa blödning av livmodern. Yarrowflavonoider har inte bara antioxidantaktivitet, utan uppvisar också kramplösande effekter, vilket hjälper till att minska smärta hos kvinnor med livmodersblödning.

  Vitex är heligt

  Holy Vitex (Chaste) är en ört som kan förbättra progesteronproduktionen. Vitex Sacred normaliserar kvinnlig hormonbalans. Det främjar frisättningen av stora mängder progesteron och hämmar frisättningen av östrogen, vilket kan minska blödningen i livmodern.

  Shepherd's bag

  Shepherds väska är ett annat naturligt hemmedicin för att stoppa kraftiga menstruationsblödningar. Anledningen är att den har en kraftfull sammandragning som komprimerar blodkärlen, vilket förmodligen minskar blodflödet på några minuter. Denna ört hjälper också till att behandla postpartum blödningar..

  Kanel

  Kanel är verkligen en universell ingrediens när den används i många recept, inklusive både mat och kosmetika. I själva verket är kanel mycket bra på att minska tunga menstruationsblödningar förknippade med livmodervävlingar och endometrios. Dessutom hjälper det till att lindra smärta på grund av dess kramplösande och antiinflammatoriska egenskaper..

  Hur man stoppar livmodersblödning

  Orsaker till livmodersblödning och betyder att stoppa den

  Livmoderblödning, vad är det, hur kan man stoppa det? Den här frågan är inte värt att lösa på egen hand. Om du har mycket blod, och ännu mer utanför de dagar då din period bör vara, är detta ett tillfälle för akut medicinsk rådgivning. Du kan gå till kliniken för förlossningen och du kommer att tas till läkaren ur tur, även om det inte finns fler kuponger, många patienter, etc..

  Orsakerna till uterinblödning kan i allmänhet delas in i hormonella orsakade av gynekologiska, endokrinologiska och hematologiska problem. Möjliga problem som kan upptäckas:

  • myom;
  • adenomyos;
  • endometrial polyp;
  • Hypotyreos;
  • koagulerbarhet med låg blod;
  • järnbristanemi, etc..

  Efter diagnos föreskrivs behandling för att förhindra möjligheten till ytterligare blödning. Men innan du börjar undersökningen måste du omedelbart vidta några åtgärder. Och dessa åtgärder varierar mycket beroende på de kliniska situationerna..

  De som funderar på hur man kan stoppa blödningar från livmodern efter en abort, som varar mer än en vecka, har troligen inget att behaga. Förmodligen har en placentapolyp bildats i livmodern och rengöring av livmodern är nödvändig för att ta bort den. Och om du bara dricker läkemedel som stoppar blödning i livmodern kommer det att bli mindre urladdning. Men i livmodern kommer polypen att förbli och blodet kommer att fortsätta. Ja, och inflammation i livmodern och bilagorna kan börja - endometritis och adnexit. Allt detta hotar bildningen av vidhäftningar i äggledarna, missfall och till och med infertilitet. Hur man stoppar livmodersblödning hemma med folkläkemedel, kommer läkaren att berätta för de kvinnor som, enligt resultaten av ultraljud, är okej, åtminstone finns det inga polypper. Men bara dessa "naturliga" medel lyckas sällan klara sig. Problem med denna plan uppstår huvudsakligen efter avslutad graviditet under långa perioder på 10-12 veckor eller senare av medicinska eller sociala skäl.

  Om frågan uppstod blödning av menstruations livmoder med blodproppar hur man ska stoppa, vilka läkemedel och folkläkemedel, finns det ett val. Du kan ta tre tabletter per dag med tranexaminsyra - ett utmärkt verktyg för att snabbt stoppa blödningen från livmodern. Men försök inte att minska blodförlusten, om de redan passar in i normen (blodförlust på högst 60 gram för hela menstruationen). Eller ett ännu enklare alternativ är Naproxen eller Ibuprofen. De lindrar också smärta väl.

  Dicinon föreskrivs också för livmoderblödning, men detta läkemedel är underlägsen tranexaminsyra i effektivitet.
  I händelse av hormonell misslyckande, för att förhindra återfall av situationen, föreskriver läkare ofta hormonella preventivmedel. De skyddar inte bara mot oönskad graviditet, utan är också ett utmärkt förebyggande av endometrial hyperplasi och cystor i äggstockarna.

  Örter som slutar blödning från livmodern är nässlor, fält hästsvans, herde påse, vatten peppar tinktur. Det är värt att ta dem bara i fall där det inte finns någon kritisk situation. Eftersom folkrättsmedel är mycket svagare än mediciner. Många läkare säger i allmänhet att de ger en placeboeffekt snarare. Frågan om hur man kan stoppa blödningar i livmodern är bättre riktad till läkaren. Han måste utvärdera hur mycket ditt blod blödar, och kanske är det bättre i ditt fall att inte medicinskt försöka hjälpa, utan att genomföra en intrauterin intervention. Om orsaken till patologin till exempel är hyperplasi, kommer det att visa sig mycket snabbt att stoppa blödning från livmodern. Och läkaren kommer att ha ditt histologiska material. Det undersöks med avseende på förekomst av cancerceller. Denna rekommendation är särskilt relevant för kvinnor över 40-45..

  Om det finns livmodersblödning med klimakteriet hur du kan stoppa desto mer behöver du inte tänka själv. Här bör särskilt onkologisk vakenhet manifesteras. Efter början av klimakteriet bör det inte vara någon blodig utflöde. Och endometriet bör inte växa eftersom menstruationscykeln är borta. Förutom curettage av livmoderhålan, rensas även livmoderhalskanalen, eftersom det potentiellt också kan finnas cancerceller. Cervical cancer är en av de vanligaste kvinnliga cancersjukdomarna..

  Hur man stoppar livmodersblödning hemma?

  Livmoderblödning förekommer hos kvinnor i olika åldrar. De kan vara ett tecken på gynekologisk sjukdom och extragenital patologi, öppna under hotet om missfall eller när en ektopisk graviditet avslutas. Det är ett farligt tillstånd som kräver akut vård, så först måste du tänka på hur du kan stoppa blödning i livmodern.

  Orsaker till blödning i livmodern

  Orsaker till uterusblödning är olika faktorer. Det beror också på åldersindikatorer, eftersom faktorer som utlöser blödning vid olika livstider är olika.

  Vanliga orsaker till uterinblödning är:

  • Fel i funktionen av sköldkörteln - i närvaro av hypertyreoidism och hypotyreos ökar sannolikheten för symtom på blödning i livmodern.
  • Hormonella störningar. Den vanligaste orsaken till blödning hos kvinnor i ung ålder och efter 40. När hormonerna är normala, är progesteron och östrogen i optimal balans, är blodförlust under menstruationen ofta försumbar. Om en överträdelse inträffar visas blödning av livmodern.
  • Sjukdomar i cirkulationssystemet. När antalet blodplättar minskar, och även under en blodsjukdom, finns det risk för blödning.
  • Myom. Särskilt svår blödning börjar med inre myom, då är den enda vägen ut operation.
  • adenomyos Sjukdomen, i vilken det finns en sammansmältning av livmoderns inre och muskellager, menstruationen under sjukdomen är smärtsam, lång och stark, eftersom menstruationsområdet växer avsevärt.
  • Polyper. De är godartade formationer, som ofta förekommer hos kvinnor i fertil ålder. När det finns många och stora storlekar måste de tas bort, eftersom de är orsaken till livmodersblödning och smärta under menstruationen.
  • Ektopisk graviditet, missfall, för tidig frigöring av moderkakan. Liknande effekter under graviditeten har blivit ganska vanliga. Under varje blodigt urladdning under graviditeten bör en kvinna omedelbart ringa en läkare, eftersom blödning hotar barnets och mammas hälsa.
  • Maligna neoplasmer i könsorganet. Den allvarligaste orsaken till möjlig blödning, oavsett placering av tumören, under alla blödningar måste cancer först uteslutas.
  • Genombrott uterinblödning. Anledningen är direkt relaterad till användningen av intrauterina preventivmedel. I synnerhet ökar sannolikheten för blödning om du tar preventivmedel och antikoagulantia samtidigt. Det finns mindre i början av användningen av preventivmedel.

  I vilka fall anses livmodersblödning vara normal??

  1. Fysiologisk livmoderblödning anses endast menstruation. De varar från 3 till 5 dagar, intervallet mellan de gamla och nya cyklerna är 21-35 dagar. Total blodförlust i processen når 50-80 ml. Om över den specificerade normen, finns det en risk att järnbristanemi uppträder.

  Typer av patologiska blödningar i livmodern

  Specialister delar upp dessa blödningar i ett stort antal sorter.

  Men det finns de som är vanligare än andra:

  • Acyclic kännetecknas av det faktum att det förekommer i mitten av menstruationscyklerna. Det orsakas av symtom som fibroider, cystor, livmoderns endometrios och andra patologier. Om det händer hela tiden, bör du rådfråga din läkare.
  • Juvenil blödning. Karakteristisk i början av puberteten. De orsakas av ett antal omständigheter, till exempel ständiga sjukdomar, hög fysisk belastning, otillräcklig kost. Beroende på blodförlust leder de till anemi med varierande svårighetsgrad.
  • Mycket livmodiga blödningar är ganska farliga när det åtföljs av smärta. I en sådan situation varierar mängden blodförlust. Orsakerna kan vara abort, vaginala infektioner och användning av hormonella läkemedel.
  • Anovulatorisk blödning är karakteristisk för kvinnor som har klimakteriet och ungdomar i puberteten. Det beror på att follikulär mognad och progesteronproduktion försämras när ägglossningen saknas. Om den inte behandlas, provoserar det förekomsten av maligna neoplasmer.
  • Dysfunktionell blödning i livmodern uppstår när äggstockarnas funktion försämras. Det skiljer sig genom att det verkar när menstruationscykeln var frånvarande under en lång period, och blodförlusten är tillräckligt stark.
  • Hypotonisk blödning uppstår på grund av en svag ton i myometrium efter en abort. Ofta efter födseln.
  • Ibland kan kvinnor observera blödningar med blodproppar från livmodern. Specialister karaktäriserar deras förekomst genom att livmodern genomgår vissa avvikelser under intrauterin utveckling. Eftersom blodet stagnerar inuti och bildar blodproppar.

  Symtom på blödning i livmodern

  Det huvudsakliga symptomet på en sådan patologi är vaginal urladdning.

  Uterinblödning kännetecknas av sådana funktioner:

  1. Mängden utsläpp ökar. Under uterusblödning ökar koncentrationen av blodförlust och är mer än 80 ml.
  2. Blödningens längd ökar. Varar över en vecka.
  3. Störningar i utsläppets regelbundenhet - menstruationen varar cirka 21-35 dagar. Avvikelse från denna norm indikerar blödning.
  4. Blödning efter samlag.
  5. Postmenopausal blödning.

  Det finns sådana tecken på livmodersblödning:

  • Menorragi - överdriven och långvarig menstruation (mer än en vecka), deras regelbundenhet förändras inte.
  • Metrorragi - inkonstant urladdning. Visas mer i mitten av cykeln och är inte särskilt intensiva.
  • Menometorrhagia - långvarig och intermittent blödning.
  • Polymenorrhea - menstruation som förekommer oftare än efter 21 dagar.

  Utöver ovanstående, på grund av stor blodförlust, är järnbristanemi ett karakteristiskt tecken på sådana symtom. Hon åtföljs av svaghet, andnöd, yrsel, blekhet i huden.

  Vad är faran för blödning från livmodern?

  Livmoderblödning kännetecknas av förmågan att öka och inte stoppa under en lång tid och de är svåra att stoppa.

  Beroende på blödningstyp är det därför farligt med följande komplikationer:

  • Måttlig, men konstant blodförlust kan orsaka anemi med varierande svårighetsgrad. Händer om förlustinnehållet når 80 ml. I detta tillstånd finns det inget direkt hot mot hälsan, men det är värt att uppmärksamma det.
  • Svår blödning orsakas av en gång tung blödning, vilket är svårt att stoppa. De allra flesta fall kräver kirurgi för att fylla på blod och ta bort livmodern.
  • Faran för den efterföljande utvecklingen av sjukdomen. Det hänvisar till små blodförluster som inte betonas. Samtidigt leder obetydlig blodförlust till riklig blödning eller till det faktum att sjukdomen som provocerar det kommer att gå in i ett allvarligt stadium.
  • Blödning av livmodern under graviditet eller hos kvinnor som är i postpartum-perioden är ganska farligt och består i det faktum att det finns en hög risk för omvandling till ett chockstillstånd. Intensiteten och svårighetsgraden av detta tillstånd beror på det faktum att livmodern inte på ett tillräckligt sätt drar sig ihop och stoppar själva blödningen.

  Första hjälpen för blödning

  Akutvård för blödning är att omedelbart ringa ambulans. I synnerhet är detta viktigt när en kvinna är gravid, hennes blodförlust är stark, hennes tillstånd förvärras avsevärt. I en sådan situation är varje minut viktig. När det inte finns någon möjlighet att ringa läkare bör du ta med patienten till sjukhuset på egen hand..

  Det är förbjudet att applicera en varm eller varm värmedyna på buken under dysfunktionell blödning, göra douching, ta badprocedurer eller använda läkemedel som hjälper till att minska livmodern.

  På egen hand, hemma innan läkarnas ankomst, bör en kvinna genomföra följande manipulationer:

  1. En kvinna ska läggas på sängen, på ryggen, benen ska ligga på en upphöjd plattform. För dessa ändamål, lägg en kudde eller rulle. Så du kan upprätthålla medvetandet, särskilt om förlusten av blod är betydande.
  2. Du måste lägga något kallt på magen. När det inte finns någon värmedyna i närheten förvandlas is till en vanlig trasa.
   Förkylning varar cirka 15-20 minuter, efter - ett intervall på 5 minuter. Så du kan uppnå att kärlen kommer att minska, och därför kommer blödningen att minska.
  3. Patienten ska ges en drink. Eftersom det är problematiskt att installera en dropper hemma, bör du ge henne mer vätska. För detta ändamål är vanligt vatten och söt te lämpliga. Detta gynnar frisättning av vätska tillsammans med blod..

  Hur man stoppar blödningen?

  När ambulansen anländer är dess åtgärder följande:

  1. En urinblåsan behövs i buken..
  2. När kraftiga blödningar börjar bör kvinnan föras till bilen på en bår.
  3. Hospitalera patienten med senare överföring till läkaren.
  4. Införande av en lösning av magnesiumsulfat, om det finns risk för missfall. Om spontan abort införs kalciumklorid och askorbinsyra, som späds ut på glukos, i kvinnans kropp.

  Kliniska experter rekommenderar hormonella läkemedel mot blödning för livmodern för att stoppa den, i ett liknande fall när en kvinna inte hade någon graviditet och det finns ingen misstank för onkologi.

  Hormonala läkemedel är Zhannin, Regulon, etc. Den första dagen ges en ökad dos, sedan en tablett mindre och når 1 st. Det finns fall då gestogener används, men de används endast om det inte finns någon svår anemi.

  Ibland används läkemedel som stoppar blodet, till exempel Dicinon, Vikasol, Ascorutin, Aminocaproic acid.

  Det finns situationer då en kirurgisk operation är nödvändig, till exempel curettage av livmodern (ett ganska effektivt sätt att stoppa blödning), kryodestruktion (en metod där det inte finns några varningar), laserborttagning av endometrium (används för kvinnor som inte planerar en framtida graviditet).

  Mediciner

  Det är lämpligt att starta medicinsk behandling i kombination med vanliga och ofarliga medel:

  • Vitamin C. Askorbinsyra har en utmärkt effekt på blodkärlen och säkerställer att blödningen stannar någonstans. Detta verktyg kan emellertid endast användas med rätt dos: du måste använda ganska imponerande doser - minst 1 gram läkemedel per dag.
  • Vikasol. Ett läkemedel som ska användas 1 tablett 3 gånger om dagen hjälper till att stoppa livmodersblödning med vitamin K, vilket har en utmärkt effekt på blodkoagulation.
  • Dicinon. Stoppar effektivt blödningen, läkemedlet har en god effekt på kärlsystemet och koagulationssystemet samtidigt som det tar 3-4 tabletter per dag.

  I många fall hjälper den integrerade användningen av alternativa recept och läkemedel att minska överflödet av blodförlust eller helt stoppa blödning av livmodern.

  Folkrättsmedel

  Som folkrättsmedel för behandling av uterusblödning, använd avkok och extrakt av röd yarrow, peppar, herde påse, nässlor, hallonblad och andra växter.

  De mest kända recept:

  • Yarrow ört infunderas enligt följande: 2 teskedar torkat gräs hälls med ett glas kokt vatten, infunderas i 1 timme och filtreras. Använd 4 gånger om dagen, en kvart kopp före måltiderna.
  • Gräset på herdens väska infunderas enligt följande: 1 msk. en sked med torkat gräs hälls i ett glas kokt vatten, infunderas i 1 timme, lindas i förväg och filtreras sedan. Använd 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen före måltider.
  • Bränn nässlor infunderas enligt följande: 1 msk. en sked med torkade löv hälls i ett glas kokt vatten (10 minuter över låg värme) och får sedan svalna och sila. Använd 1 msk. sked 4-5 gånger om dagen.

  Användning av alternativa recept är tillåten först efter att ha lärt sig rekommendationerna från en specialist, eftersom livmodersblödning anses vara ett symptom på olika sjukdomar, ofta ganska farliga. Därför är det tillräckligt viktigt att identifiera källan till detta tillstånd och börja behandlingen så snart som möjligt.

  Vad som inte kan göras när blödning inträffar?

  Livmoderblödning är en farlig signal om funktionsfel i kvinnlig kropp. Och du bör svara på rätt sätt. Först måste du vänta på en ambulans eller ta reda på rekommendationerna från en specialist.

  Endast en specialist kan korrekt bedöma tillståndet, eftersom det finns ett stort antal faktorer som kan provocera livmodersblödning och endast klinisk praxis gör det möjligt att fullt ut överväga problemet.

  Förbjudna under blödning:

  • Applicera en varm värmedyna på kroppen;
  • skölj;
  • Bada i ett varmt bad;
  • Använd mediciner som minskar livmodern utan rekommendation från en specialist.

  Livmoderblödning. Typer, orsaker, första tecken, hur man ska stoppa, första hjälpen, blödningsbehandling, folkläkemedel.

  Livmodersanatomi

  Livmodern består av tre huvudskikt:

  1) perimetri - ett skikt som täcker livmodern från utsidan och passerar in i bukhålans vägg;

  2) myometrium - det mest massiva skiktet i livmodern, bestående av muskelfibrer, som innehåller ett stort antal fartyg som matar livmodern;

  3) endometrium - ett membran som foder insidan av livmoderhålan. Det är endometriet under menstruationscykeln som förtjockas och förbereder införandet av fosterägget.

  Endometriet är uppdelat i två lager: det huvudsakliga (basala) och funktionella, som avvisas varje månad om det inte finns någon befruktning av ägget. Avvisning av det funktionella lagret i endometrium är vad vi kallar menstruation. I händelse av en funktionsfel i hormonsystemet kan emellertid avvisande av det funktionella lagret kanske inte vara effektivt. Som ett resultat kvarstår en del av endometriet, och med det många expanderade körtlar och blodkärl som börjar blöda. Så det finns dysfunktionella blödningar i livmodern.

  Typer och orsaker till uterusblödning


  Det finns många skäl som kan leda till livmodersblödning. För att förenkla förståelsen och förenkla diagnosen blödning är därför orsakerna indelade i vissa kategorier. Och de två första stora kategorierna är:

  1) blödning till följd av störningar i olika organ och system, 2) blödning förknippad med störningar i könsområdet.

  Orsaker till blödning som inte är könsorgan (extragenital)

  • Infektionssjukdomar (influensa, mässling, tyfoidfeber, sepsis);
  • Blodsjukdomar (hemorragisk vaskulit, hemofili, brist på vitamin K och C, etc.
  • Leversjukdom (skrump);
  • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet (högt blodtryck, åderförkalkning, etc.);
  • Minskad sköldkörtelfunktion.
  1. Livmoderblödning till följd av störningar i könsorganet (könsorgan).
  Könsliga orsaker till blödning kan eller inte kan relateras till graviditet..

  Könsskäl orsakade av graviditet (tidiga stadier)

  1. Nedsatt graviditet (livmoder, ektopisk)
  2. Äggsjukdom (cystisk skridsko, korionepiteliom-malign tumör)
  Könsskäl orsakade av graviditet (sena stadier, förlossning, halvperiod):
  • Anledningar till sen graviditet
   • Placenta previa
   • Livmoder ärr
   • För tidig abrupt placenta
   • Förstörelse av vävnad i livmoderhalsen
   • Andra obstetriska orsaker
  • Skäl för att föda
   • För tidig abrupt placenta
   • Placenta previa
   • Låg morkaka
   • Livmodersbrott
   • Vaginal- och vulvarskador
   • Försenad urladdning av den separerade efterfödelsen
   • Överträdelse av moderkakan
   • Brott mot infästningen av moderkakan
   • Mjuka födelseskador
  • Anledningar efter förlossningen
   • Minskad livmodern
   • Mjuka könsorganskador
   • Postpartum Retention
   • endometrit
   • Chorionepithelioma
   • Myom

  Icke-gravida könsskäl

  1. Livmodercirculatorisk
  • Juvenil (under puberteten 12-18 år);
  • Fortplantning (under puberteten 18-45 år);
  • Menopause (menopause);
  1. tumörer
  • Livmoder
  • Äggstock
  1. Ovariellt brott, ovariellt cysturruptur
  2. Livmoderskador
  3. Infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar

  Dysfunktionell uterusblödning (DMC)

  Blödning som inträffar under normal menstruation är en följd av avstötning av det funktionella lagret i endometriumet, som ett resultat av en minskning av nivån av kvinnliga könshormoner (östrogener, gestagener).

  Normalt är mängden blodförlust 30-40 ml, den övre gränsen för normen är 80 ml. Med DMC förekommer kraftig blödning på mer än 100 ml, vilket kanske eller inte kan sammanfalla med tiden för menstruation..

  Det finns blödningar som sammanfaller i tid med menstruation - menorragi, riklig och långvarig. Förutom blödningar som uppstår mellan menstruation - metrorragi, har de olika intensiteter och är oregelbundna.

  Dysfunktionell blödning av livmodern är utbredd bland kvinnor, särskilt mellan 30 och 40 år. Den främsta orsaken till DMC är en kränkning av ägglossningsprocessen.

  Oförmågan av ägglossningsprocessen orsakas av en funktionsfel i hormonsystemet hos en kvinna (en förändring i sekretionsnivån och rytmen för luteiniserande och follikelstimulerande hormon). Som ett resultat är det en ökning av livmoderns slemhinnor (endometrium) med otillräcklig utveckling av körtlar och blodkärl, blodansamling och stagnation inträffar, blodcirkulationen störs och permeabiliteten i blodkärlen förändras. Således skapas gynnsamma förhållanden för förekomst av blödning. Och med avslag på endometrium, avvisas det inte jämnt, vilket resulterar i förekomst av blödning av varierande svårighetsgrad och varaktighet.

  Dessutom, under sådana hormonella störningar på livmodernivån, minskar trombocytfunktionen (huvudcellema i koagulationssystemet) och blodförtunnande processer ökar, vilket ytterligare ökar blödningen.

  Faktorer som orsakar funktionsfel i hormonsystemet

  Symtom på blödning i livmodern

  Vanliga symtom:

  • Svaghet, yrsel
  • Blekhet i huden
  • Kanske illamående, kräkningar
  • svimning
  • Snabb och svag puls
  • Sänker blodtrycket
  Lokala symtom:
  • Vaginal urladdning
  • Under menstruationen frigörs ett stort antal blodproppar. Blöts snabbt och rikligt med ett foder eller en tampong. Ofta bytning av packningen på natten (varannan timme).
  • En ökning av blödningens varaktighet (mer än 7-8 dagar). Normalt varar menstruationsblödningen 3-8 dagar.
  • Möjlig blödning efter samlag
  • Dysfunktionell uterinblödning är praktiskt taget smärtfri
  • Blödning sammanfaller ofta inte med menstruationsperioden
  De viktigaste symtomen på livmodersblödning under puberteten: långvarig, fläckig från slidan (mer än 7-8 dagar); blödning, varvid intervallet är mindre än 21 dagar; blodförlust på mer än 100-120 ml per dag.

  Livmoderblödning som uppträder efter en försening i menstruationen talar vanligtvis om deras funktionella karaktär.

  Cyklisk, kraftig blödning förekommer oftare med myom, adenomyos och blodsjukdomar.

  Första hjälpen för uterinblödning

  Behöver jag ringa en ambulans?
  Ja, du behöver det och så snart som möjligt! Speciellt om blödningen inträffar för första gången är kvinnan gravid och tillståndet förvärras snabbt. Uppskjut inte ambulanssamtalet, varje minut kan vara avgörande.

  Livmoderblödning är en fruktansvärd signal om ett brott i en kvinnas kropp. Och följaktligen bör det reageras mycket allvarligt. Först av allt måste du ringa en ambulans eller konsultera en läkare. Endast en läkare kan bedöma situationen på ett tillräckligt sätt, eftersom det finns många skäl som kan orsaka blödning i livmodern och endast medicinsk erfarenhet tillåter en helhetssyn på problemet.

  Följande rekommendationer är mer tillämpliga vid dysfunktionell uterinblödning..

  genomgång:

  Hur man stoppar livmodersblödning när du kan göra det hemma

  Från den här artikeln kommer du att lära dig: livmodersblödning, hur du kan stoppa det, när du kan försöka göra det hemma och när det är absolut omöjligt.

  Artikelens författare: Alexander Burguta, barnläkare-gynekolog, högre medicinsk utbildning med examen i allmän medicin.

  Karaktären av menstruationscykeln, regelbundenheten och mängden blodförlust har alltid varit indikatorer på ”kvinnors hälsa”. Nästan varje kvinna i sitt liv har stött på blödningen av livmodern som har uppstått av olika skäl.

  I vissa fall kan sådana blödningar stoppas hemma, men ibland blir de enorma och livshotande. Det är omöjligt att stoppa kraftiga blödningar utan hjälp av en läkare, inklusive slutenvård och kirurgiska ingrepp.

  Första hjälpen för livmodersblödning tillhandahålls av en barnläkare-gynekolog från födelsekliniken, som efter att ha bedömt situationen kan skicka kvinnan till gynekologisk sjukhus.

  Vilka är funktionerna för att stoppa blödning av livmodern?

  Livmodern är ett helt unikt organ, från vilket blödning är av en specifik karaktär. Spiralarterierna som levererar livmodern är nästan helt utan muskellagret och kan därför inte sammandras på egen hand. Istället för muskelskiktet klemmas artärens lumen av det tjocka muskelskiktet i livmodern. Därför, om livmodern är slav och aton av någon anledning, kan blödningen inte stoppas utan sammandragningar.

  Den huvudsakliga blödningskällan i livmodern är dess inre slemhinna - endometrium. Detta lager, som avvisas varje menstruationscykel, efter graviditet och förlossning, avslöjar spiralartärerna och får dem att blöda. Patologin för själva endometriumet eller den hormonella bakgrunden som stöder det kan orsaka extremt kraftig blödning, vars stopp inte kan göra utan hormonella läkemedel.

  Strukturen för det kvinnliga reproduktiva systemet. Klicka på foto för att förstora

  En stor roll i förekomsten av livmodersblödning spelas av olika inflammatoriska processer i de kvinnliga könsorganen. Den inflammatoriska processen utlöser speciella mekanismer som minskar blodkoagulation och förhindrar livmoderkontraktilitet.

  Nedan kommer vi att försöka lyfta fram flera block, i var och en som vi kommer att prata om en möjlig orsak till problemet och hur man kan stoppa en specifik typ av livmodersblödning.

  Tung menstruation

  I varje kvinnas liv händer en månad där menstruationsblödningen är mer rik och längre än vanligt. Anledningen till detta kan vara stress, hypotermi, förkylning, ta vissa mediciner, en kraftig förändring i tids- och temperaturzoner.

  Inom medicin kallas riklig menstruation menometrorrhagia - den vanligaste varianten av blödningar i livmodern. Detta fenomen kännetecknas av en ökning av menstruationens varaktighet under sju dagar och en blodförlust på mer än 200 ml, men det senare kriteriet är ganska partiskt. Oftare använder gynekologer ett mer primitivt kriterium - antalet fulla kuddar per dag. Fem eller fler fulla kuddar som används per dag kan indikera menometrorragi.

  Hur man stoppar tung menstruation?

  Menometerorrhagia kan stoppas hemma, men sådana försök utan tillsyn av en läkare är extremt oönskade och bör inte vara mer än 5 dagar. Vi listar de viktigaste metoderna för att stoppa blödning från livmodern hemma:

  1. Fullständigt avslag på sexuell aktivitet.
  2. Avhållsamhet från ett varmt bad och eventuella uppvärmningsförfaranden som värmebatterier i nedre del av magen eller nedre delen av ryggen.
  3. Läget "liggande på magen" kan minska blödningen något, eftersom livmodern i denna position sammandras något bättre.
  4. Följande mediciner är ett bra val för "hem" -blödningsstopp - etamsylat eller dicinon, vattenpepparekstrakt, avkok av nässlor och herdsväska. Längden på intaget bör inte överstiga 4-5 dagar. Om det är tydligt att blodflödet inte stannar, bör du omedelbart rådfråga en gynekolog för att korrigera behandlingen.

  Störningar när man tar hormonella läkemedel

  Detta är också en ganska vanlig orsak till uterusblödning, eftersom moderna kvinnor använder detta eller det hormonella läkemedlet oftare. Anledningen till sådana dishormonella störningar kan vara stadiet att "vänja sig" läkemedlet, ett felaktigt utvalt läkemedel, dess felaktiga intag av patienten eller obehörigt tillbakadragande. Blödning av den här typen kan antingen vara riklig - med skarlagnsblod eller långvarig - brun och fläckig.

  Vad man ska göra med "hormonell" blödning?

  Den grundläggande principen för att stoppa sådan blödning är ett försök att ta en ”dubbel” dos av det vanliga läkemedlet i 2-3 dagar. Till exempel utvecklade en patient blödning medan han tog ett kombinerat oralt preventivmedel. Du kan försöka ta inte en, utan två tabletter från en förpackning med intervall på en timme eller två, det vill säga en vanlig och nästa numrertablett från en förpackning.

  Om blodflödet inte har stoppat, ska den "dubbla" dosen omedelbart återföras till den vanliga och paketet med tabletter ska färdigställas på vanligt sätt - det vill säga upp till 21 eller 28 dagar. För att göra detta måste de saknade tabletterna tas från nästa förpackning. Vidare bör preventivmedlet avbrytas eller fortsättas enligt det vanliga schemat - det är viktigt att förstå att det är stor sannolikhet för upprepade menstruationsblödningar i det vanliga läget att ta preventivpiller. Sådana åtgärder är tillåtna i högst tre dagar, annars är det farligt att ta en ökad dos av hormoner.

  Livmoderblödning med en intrauterin enhet

  Det intrauterina systemet, eller preventivmedel, IUD eller IUD, kallat ”spiral” av patienter, är den näst populäraste preventivmetoden, som finns i livmoderhålet och förhindrar implantering av ett befruktat ägg.

  Hur du kan hjälpa till med blödningar på bakgrund av IUD?

  Den vanligaste biverkningen av ett sådant preventivmedel är mer riklig menstruation, detta fenomen återspeglas i de officiella instruktionerna för verktyget. Ibland överträffar emellertid denna biverkning acceptabla förväntningar..

  • Som ett alternativ att "vänja sig" på IUD under de första 2-3 månaderna efter administrering kan detta alternativ betraktas som villkorligt normalt. Behandlingen i detta fall är symptomatisk - dess system liknar det under tunga perioder.
  • Men med systematisk blödning är det viktigt att ta reda på om systemet är korrekt inmatat. Detta görs enkelt med hjälp av ultraljudsundersökning av bäckenorganen. Om IUD är felaktigt lokaliserat i livmodern kan smärta och onormala blödningar i livmodern uppstå. I detta fall måste "spiralen" tas bort.

  Livmoderblödning på grund av inflammatoriska sjukdomar

  Olika typer av inflammatoriska processer i det kvinnliga könsorganet - adnexit, salpingoophoritis, endometritis, cervicit - åtföljs ofta av olika slag och överflöd av blodflöde. De kan komplicera både den akuta processen och förvärringen av kronisk.

  Sådan blödning kan vara rik eller fläckig, ofta åtföljd av smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, en obehaglig lukt av vaginal sekret och menstruationsblod, feber, inflammatoriska förändringar i det allmänna blodprovet.

  Hur man stoppar blödningen mot bakgrund av den inflammatoriska processen?

  • Först av allt måste du kontakta en gynekolog, som kommer att genomföra en undersökning och fastställa faktum av den inflammatoriska processen.
  • I detta fall kommer den första linjen att vara exakt antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel som undertrycker grundorsaken till problemet. Läkaren kommer att ge råd om specifika läkemedel och behandlingen med hänsyn till patientens klinik, klagomål och sjukdomshistoria.
  • Med tanke på påverkan av inflammatoriska faktorer och antiinflammatoriska läkemedel själva på blodkoagulationssystemet, skulle det vara användbart att lägga till behandlingsregimen läkemedel som påverkar blodkoagulationssystemet - etamsylat och dess analoger, tranexam, aminokapronsyra.
  • Det är viktigt att förstå att det med purulenta processer (speciellt endometrit - inflammation i livmoderhålan) är nästan omöjligt att göra utan kirurgiska ingrepp. Sådana ingrepp är nödvändiga för att tömma de purulenta focierna och ta bort det inflammerade endometriumet, vilket förhindrar att livmodern tränger samman. Gynekologiska manipulationer utförs på ett sjukhus under generell anestesi och de tar relativt lite tid..
  • I återhämtningsstadiet har fysioterapeutiska förfaranden en god effekt - magnetoterapi, elektrofores, ultraljud.

  Blodflöde på bakgrund av gynekologiska sjukdomar

  Detta avsnitt kommer att fokusera på icke-inflammatoriska sjukdomar i det kvinnliga könsorganet. Dessa inkluderar patologiska tillstånd i livmoderhålan och endometrium: endometrial hyperplasi, endometriala polyper, intracavitära myomatösa noder, liksom andra tillstånd i livmodern och livmoderhalsen: livmoderfibros, endometrios, livmoderhalspolypper. Dessa sjukdomar kan manifestera sig som riklig menstruation och intermenstruell blödning från könsorganen.

  Variationer av livmoderfibroider

  Hur man stoppar denna variant av livmodersblödning?

  1. Det är viktigt att förstå den grundläggande sanningen i detta fall - så länge det finns en orsak är livmodersblödning bara ett symptom. Det är därför behandlingen i detta skede är symptomatisk, det vill säga tillfällig. Alla tillgängliga metoder kan användas - örtpreparat (peppar, nässlor, herdepåse), etamsylat och dess analoger, tranexam, livmoderkontaminerande medel som oxytocin eller metylergometrin.
  2. I vissa fall är hormonella läkemedel extremt effektiva - kombinerade orala preventivmedel (COC), rena östrogener, progesteronpreparat (duphaston, norkolut). Ett specifikt verktyg och administreringscykeln kan endast rekommenderas av en läkare efter undersökning och förhör av patienten, liksom resultaten av ultraljudundersökningar och hormonella paneler.
  3. Den mest effektiva och radikala behandlingen är ett specifikt botemedel mot den primära sjukdomen - hormonbehandling, kirurgisk behandling - manipulation - curettage av livmoderhålan, hysteroskopi eller gynekologisk kirurgi - avlägsnande av noder, koagulering av foci av endometrios och så vidare.

  Störningar efter abort

  Detta avsnitt kommer att fokusera på abort i de tidiga stadierna upp till 12 veckor - både naturligt (missfall) och artificiellt (abort, vakuumsugning, medicinsk abort). Normalt, efter sådana aborter, är livmodersblödning närvarande - livmoderhålan frigörs från överväxt "gravid" endometrium, blodproppar och rester av fostervävnader. Vanligtvis liknar detta tillstånd den mest omfattande menstruationen i varaktighet och blodförlust. Om fläckning efter proceduren får en annan karaktär indikerar detta förekomsten av patologi under postabortionsperioden.

  Hur man stoppar livmodersblödning efter abort?

  • Huvudprincipen för att stoppa är att maximera stimuleringen av muskelkontraktion i livmodern - så livmodern är mer benägna att dra sig samman, stänga artärens lumen och tömma hålrummet från resterna av graviditeten. För detta används en speciell grupp av medel - uterotonics. Deras enklaste representant är extrakt med peppar. Hormonliknande ämnen, såsom oxytocin, desaminooxytocin, metylergometrin, är mer komplexa läkemedel som säljs endast på recept..
  • Försök att stoppa sådana blödningar bör inte ta mer än 5 dagar, eftersom detta är förfulgt med allvarlig blodförlust, ansamling av blodproppar i livmoderhålan och inflammation i livmoderhålan.
  • I avsaknad av effekten av förkortningsterapi är det nödvändigt att göra en ultraljud av bäckenorganen och utvärdera tillståndet i livmoderhålan. Om det finns rester av fostervävnader, placentapolypper, blodproppar i kaviteten - de måste tas bort kirurgiskt - utan detta kommer livmodern inte att kunna dra sig samman.

  Obstetrisk eller postpartum blödning

  Blödning av postpartum är en av de farligaste komplikationerna i medicinen. De mest livshotande är tidiga blödningar av postpartum - de utvecklas inom två timmar efter att ett barn föddes, mitt i en minskning av samverkan i livmodern eller morkrester i livmoderhålet. Läkare på modersjukhus kämpar med sådana problem.

  Efter utskrivning från sjukhuset i den klassiska versionen varar postpartumspotting - lochia - cirka 42 dagar, minskar varje dag. Om i detta skede något går fel, får lochierna en rik karaktär, en ljus skarlagen färg, koagler eller en obehaglig lukt i kompositionen. Sådana uterusblödningar efter födseln inträffar av två skäl: infektiösa komplikationer och försenad sammandragning av livmodern, som är nära sammankopplade och passerar in i varandra.

  Hur man stoppar blödning efter födseln?

  • Ett självständigt stopp hemma är möjligt med mild blödning, utan koagler, feber och obehaglig lukt. Annars är en läkarkonsultation och en speciell studie nödvändig..
  • Grunden för att stoppa blödningen är sammandragningen av livmodern, som efter en abort. Det är viktigt att veta att det är under postpartum-perioden som naturen själv räddar kvinnan - trots allt, när barnet appliceras på bröstet och sugningen, produceras själva oxytocinet, vilket minskar livmodern. Därför är frekvent applicering och amning på begäran nyckeln till den framgångsrika förloppet under postpartum perioden.
  • Enligt läkarens recept kan du använda uterotonik, örtpreparat, fysioterapi.
  • Med den ineffektiviteten i konservativ behandling, visas curettage av livmoderkaviteten att stimulera dess sammandragning och rena kaviteten.

  När du behöver akut konsultera en läkare?

  Som vi redan förstått kan du ibland försöka lösa problemet själv, men det finns ett antal fall när du snabbt måste få en tid hos en gynekolog:

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Varaktigheten av den normala menstruationscykeln i dagar

  Menstruationscykeln för alla kvinnor är annorlunda. Dessutom kan det förändras under hela livet. Därför vet inte alla - hur många dagar en normal cykel varar, vilka förändringar i ens egen kropp kan inte betraktas som normala och om man ska rådfråga en läkare....

  De bästa läkemedlen för klimakteriet

  Med åldern börjar kvinnans reproduktionssystem att blekna. Hormonförändringar inträffar i kroppen vid denna tidpunkt, vilket uttrycks med obehagliga känslor: ökad svettning, brännande, torrhet i slidan, deprimerad humör och andra manifestationer som förvärrar livet....

  Varför gör korsryggen ont innan menstruationen?

  Smärta i korsryggen före menstruationen är mycket möjligt och normalt. Den inställbara hormonprofilen bidrar till smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen....