Vaginal fuktgivande

Klimax

Senaste uppdatering: 12/11/2019

Innehållet i artikeln

Under normala förhållanden fuktas alltid vaginalslemhinnan: cirka 2-5 ml vaginal utsöndring släpps genom den per dag. I vissa fall minskar dock syntesen av naturlig smörjning och kvinnan börjar uppleva obehag. För att bli av med det rekommenderas det att använda speciella medel för att fukta vagina - geler, krämer, suppositorier, salvor.

Från vår artikel kommer du att ta reda på vad som är orsakerna till torrhet i vaginal, vilka metoder för att bekämpa detta problem, hur man kan fukta slidan utan att skada kvinnors hälsa.

Vaginal torrhet: hur den manifesterar sig och vilka orsaker?

Bland de förutsättningar som orsakar torrhet i den intima zonen finns det:

 • Minska mängden östrogenhormoner. Det kan ha samband med början av klimakteriet och åldersrelaterad atrofi av väggarna i slidan, med fasen av menstruationscykeln eller hormonella störningar.
 • Vaginal dysbios.
 • Inflammatoriska processer lokaliserade i urinröret och vagina.
 • endometrios.
 • Intag av vissa mediciner (antihistaminer, antidepressiva medel, blodtryckssänkande läkemedel), kemoterapi.
 • Allmän minskning av kroppens försvar, försämring av lokal vaginal immunitet.
 • Användning av vissa preventivmedel (vissa orala preventivmedel, latexkondomer).
 • Otillräcklig eller alltför noggrann könshygien, användning av olämpliga intima hygienprodukter.
 • Stressfulla situationer, depressiva tillstånd.
 • Brott mot funktionerna i det autonoma nervsystemet.
 • Rökning.
 • Kvinnlig genital kirurgi - till exempel avlägsnande av äggstockarna.
 • Graviditet, amning, postpartum.
 • Allergisk reaktion på parfymer och färgämnen som utgör toalettpapper, tvättpulver.
 • Simning i mycket klorerat vatten (i poolen).

Att fukta vagina eliminerar obehagliga symtom orsakade av dess överdrivna torrhet Dessa inkluderar förbränning och klåda, smärta under urinering, uppkomsten av mikrokrackor på väggarna, smärta under samlag. Sådana manifestationer av torrhet orsakar inte bara kvinnan själv, utan påverkar också hennes sexpartner: på grund av obehagliga upplevelser under sex kan en kvinna till och med vägra intimitet.

Det är viktigt att förstå att torrhet i slidan kan provocera mikrotrauma och slemhinnor, som är ingångsporten till infektion. För att förhindra detta är det nödvändigt att effektivt fukta vagina.

Medel och beredningar för att fukta vaginalslemhinnan

Det finns ett antal intravaginala medel för måttlig och stark hydrering av vaginalslemhinnan. Om orsaken till överdriven torrhet är dishormonella störningar, bör behandlingen inte enbart baseras på användning av lokala medel: i sådana fall bör extern hydrering av slidan kompletteras med användning av hormonella läkemedel. Hur som helst, innan du börjar behandlingen, måste du konsultera en läkare.

Gel, grädde, salva och suppositorier för att fukta vagina

Ett av de vanligast föreskrivna läkemedlen, vars verkan syftar till att eliminera torrhet i vaginalen, är en fuktgivande gel för slidan - ett smörjmedel. Gel-smörjmedel av hög kvalitet har en lätt hydrofil bas och ett pH nära slemhinnans surhetsnivå, de är lätta att applicera och absorberas snabbt.

För att effektivt fukta vaginalslemhinnan föreslår vi att du använder den intima gelén Ginocomfort. Detta verktyg har en balanserad sammansättning, som inkluderar extrakt av malva och kamomill, panthenol och bisabolol. Regelbunden användning av Ginokomfort gel hjälper till att hantera förbränning, klåda och obehag orsakad av torra slemhinnor, samt återställa tunnare väggar i slidan och eliminera mikrosprickor.

I vissa fall kan användningen av geler ersättas med användning av en lämplig kräm för att fukta vagina. Detta val beror oftast på skillnader i mängden aktiv substans i dessa produkter..

Salvor inkluderar vanligtvis fetter och vegetabiliska oljor, som långsamt absorberas, så de är inte lika praktiska att använda som fuktighetskräm och geler för slidan. I vissa fall är det emellertid rimligare att använda denna speciella form av läkemedlet: salvor skapar en tunn film på slemhinnans yta, vilket ger ytterligare skydd. Det bör komma ihåg att grunden för dessa medel förstör latex, vilket minskar den preventiva effekten.

Bland de viktigaste medlen för att återfukta vaginalslemhinnan upptas en viktig plats av vaginala suppositorier. Vanligtvis innehåller de hormoner som påverkar produktionen av naturlig smörjning för att fukta vagina..

Fuktar vagina med smörjmedel, video

Intervju med en gynekolog Permyakov Artemy Sergeevich om torrheten i den intima zonen. Källa - Medgel - Allt om estetisk medicin

Vaginal fuktighet med klimakteriet

Under klimakteriet och premenopaus minskar östrogenmängden, vilket leder till en minskning av produktionen av glykogen i epitelcellerna i slemhinnan i könsorganen, en minskning av antalet laktobaciller, på grund av att det finns atrofi och gallring av vaginalslemhinnan, bildandet av mikrokrackor och sår på den. Lokal immunitet kan också försämras, vilket kan leda till penetrering av patogener, bakterier och svampinfektioner..

Hur fukter du vagina med klimakteriet? För detta ändamål används samma beredningar som beskrivits ovan - geler, krämer, suppositorier och salvor. Läkaren kan också rekommendera att ta en kurs med hormonbehandling (lokal eller systemisk) i frånvaro av kontraindikationer.

Torra könsorgan kan minska kvaliteten på en kvinnas intima liv avsevärt. För att lösa detta problem finns det vatten, silikon eller oljebaserade smörjmedel. Dessa medel kan användas inte bara för att fylla underskottet av naturlig vaginal sekretion under sex, utan också för att utföra ytterligare uppgifter - värma upp, döda smärta, etc..

Ginokomfort gel med malvaxtrakt är din pålitliga assistent i kampen mot torrhet!

Specialister från läkemedelsföretaget VERTEX har utvecklat Ginokomfort Intimate Moisturizing Gel med malkextrakt, som inte bara eliminerar torrhet, utan också har en antiinflammatorisk effekt, vilket regenererar skadade områden i slemhinnan. Den är också lämplig för att fukta vagina under samlag. Verktyget har klarat kliniska prövningar och har bevisat sig både hos barnläkare-gynekologer och bland deras patienter. Gelén har alla nödvändiga dokument och kvalitetscertifikat.

källor:

 1. MENOPAUSAL SYNDROM. Dobrokhotova Yu.E. // Medicinsk verksamhet. - 2004. - Nr 1. - S. 3-8.
 2. TERAPI FÖR UROGENITALA STÖRNINGAR FÖR ESTROGEN-DEFICIENCY. Serov V.N. // Förlossning, gynekologi och reproduktion. - 2010. - Nr 1. - S. 21-35.

Omfattande behandling och förebyggande av östrogenberoende urogenitala störningar: kliniska aspekter och farmakoekonomisk analys. Ledina A.V., Kulikov A.Yu. // Farmakoekonomi. - 2009. - 1: S. 13-18.

Terapi av östrogenbrist tillstånd i klimakteriet. Likhachev A.V., Galyanskaya E.G., Shevlyagina L.S., Polyanskaya I.B. // Förlossning, gynekologi och reproduktion - ORGIN. - 2008. - 1. - S. 4-6.

Behandling av atrofisk vulvovaginit hos kvinnor efter menopaus. Ledina A.V., Prilepskaya V.N., Kostava M.N., Nazarova N.M. // Gynekologi. - 2010.-- 12 (4). S. 14-17.

Vad du ska göra med vaginal torrhet: åtgärder för behandling

Under hela livet står kvinnor inför olika problem av intim art som inte är vanligt att diskutera i ett anständigt samhälle. Naturligtvis är de inte föremål för diskussion, utan borde vara en anledning till att kontakta en specialist. Vaginal torrhet är tillståndet i den intima zonen, när mängden naturligt smörjmedel som utsöndras av kroppen minskar kraftigt (processen för frisättning stoppar). Som ett resultat av brist på vätska blir väggarna i slidan tunnare, obehagliga symtom uppträder som stör ett hälsosamt, aktivt liv.

Orsaker till en känsla av torrhet i slidan

I medicinsk praxis kallas denna patologi atrofisk vaginit (kolpit). En sådan term är dock giltig i förhållande till endast vissa varianter av förekomsten av patologi. Processerna för tunnning av vaginalslemhinnan, storleksändring, förlust av elasticitet hos det skivepiteliga epitelet är inte alltid förknippat med hormonella funktionsfel i kvinnlig kropp. Urinvägsinfektioner, ett överflöd av parfymerade intima kosmetika, långvarig användning av antibiotika blir ibland orsakerna till sjukdomen.

Ett antal gynekologer föredrar termen "vaginal atrofisk dermatit", vilket mer exakt anger indikationerna på sjukdomen. Typiska symtom är:

 • förbränning i perineum;
 • en känsla av täthet i innerväggarna i slidan;
 • klåda i labia, vaginal öppning;
 • obehag under samlag, vilket åtföljs av smärta;
 • slemhinneblödning på grund av uppkomsten av sår, sår på epitelet i den intima zonen.

Ett antal specifika symtom förenar sig med ovanstående symtom om en kvinna har de klassiska tecknen på kolpit orsakad av hormonella störningar i kroppen:

 • Ovillighet att ha intimitet med en partner. Låga östrogennivåer lägre libido. Dessutom har minskad känslighet, smärta, torrhet, blödning under sex en negativ inverkan på en kvinnas intima liv.
 • Infektionssjukdomar. Minskning av naturlig smörjning leder till subtilitet i epitelet i de inre, yttre könsorganen, försämring av den positiva mikrofloraen i slemhinnan, torr slemhinna. Därför blir den patogena miljön källan till den inflammatoriska processen i den intima zonen.
 • Problem med urinering: ofta urinering, brännande.
 • Allmän försämring av hälsan, huvudvärk, slöhet, svaghet.

För att normalisera körtlarnas funktion, balansera hormonell dysfunktion, ta bort torrhet, bestämma rätt behandling, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna, som villkorligen kan delas in i tre grupper:

 1. Allvarliga sjukdomar / sjukdomar i kroppen. Upprätta en noggrann diagnos, utse en kompetent behandling hjälper endast en läkare. Det observeras vid:
  1. utseendet på neoplasmer;
  2. vaginos orsakad av en bakteriell infektion;
  3. endometrios, livmodermyom;
  4. inflammation i slemhinnorna i hela kroppen på grund av nedsatt aktivitet i körtlarna (Sjogren's syndrom).
 2. Förändringar i en kvinnas hormonella bakgrund. I de flesta fall förekommer patologin vid tidpunkten för klimakteriet eller under graviditeten.
 3. Vanliga skäl. Det visas när:
  1. felaktig intim hygien;
  2. orimlig användning av douching;
  3. ta antibiotika eller diuretika, läkemedel som sänker blodtrycket;
  4. allergiska reaktioner på komponenterna i tvättpulver, tvålar, geler;
  5. dålig cirkulation av bäckenorganen;
  6. oregelbundet sexliv eller dess frånvaro.

Den nu populära användningen av parfymerade duschgeler utgör en fara för en kvinnas kropp: parfymer, ett överskott av kemiska komponenter orsakar störningar i slemkörternas aktivitet. De upphör att fungera normalt, deras utsöndring minskar: som ett resultat uppträder en obehaglig känsla. Glöm inte eventuella allergiska reaktioner på komponenterna i intim kosmetika.

En sur miljö som stimulerar produktionen av fördelaktiga mjölksyrabakterier av de kvinnliga könsorganen förstörs av geler som är obalanserade i surhet. Den optimala indikatorn bör vara 4-5,5 pH. För att bli av med problem bör du överge de nyfångade deodoriserade toalettprodukterna till förmån för vanlig tvål, toalettpapper utan föroreningar och tillsatser.

Tätt underkläder, komprimering av blodkärl och stör cirkulationen av bäckenorganen; syntetiska ämnen, ibland av dålig kvalitet, från vilka trosor tillverkas, är skadliga för kvinnans hälsotillstånd. Sjukdomen känns av irritation, stickningar, klåda i perineum. Byt ut fashionabla, vackra polyamidunderkläder med lika vacker och graciös bomull - så glömmer du problemet.

Ett annat hot är bristen / bristen på hygien i det intima området. Patogen mikroflora förskjuter fördelaktiga laktobaciller: många kvinnor upplever candidiasis orsakad av Candida-svamp. Utseendet på en obehaglig lukt, klåda och förbränning, tunnning av epitelet i slemhinnan signalerar en felaktig funktion i kroppen. Även med kraftig urladdning uppträder tecken på atrofisk vaginit och obehag.

Innan menstruation

Varför stör obehag regelbundet friska kvinnor i reproduktiv ålder före menstruation? Cirka 10% av det rättvisa könet vänder sig till en gynekolog med detta problem: några dagar innan menstruationen börjar ökar kroppen mängden hormon gestagen, vilket undertrycker produktionen av östrogen under en kort period. Sådana fenomen tillhör inte patologier och anses vara absolut ofarliga..

Under graviditet

Förväntan på moderskap är en underbar period i en kvinnas liv. Ibland åtföljs emellertid graviditetsförloppet av vissa hälsoproblem: morgonsjukdom, illamående, torrhet i den intima zonen, banal trast krävs för att återuppbygga kroppen, aktiviteten hos hormonet gestagen. Ett förstorat livmoder skapar ytterligare tryck på alla organ, vilket resulterar i en förändring i mikroflora i slidan, en minskning av elasticitet, utseendet på klåda och irritation..

Efter förlossningen

Under postpartumperioden försvinner i de flesta fall vaginit av sig själv: den hormonella bakgrunden normaliseras och de vaginala utsöndringskörtlarna börjar fungera i den vanliga rytmen. Cirka 20% av kvinnorna i arbetet klagar över en känsla av torrhet och brännskada i området kring labia minora. Detta beror på frisättningen av hormonet prolaktin, som tillfälligt avbryter östrogen. Återställningsperioden tar från 60 till 90 dagar. Gynekologer rekommenderar kvinnor som föder med kejsarsnitt att återställa hormonnivåerna att ta upp till 120 dagar.

Med klimakteriet

Menopaus (menopaus) - tiden för betydande åldersrelaterade förändringar i en kvinnas liv. Omstruktureringen av kroppen är förknippad med en betydande minskning av produktionen av det kvinnliga hormonet östrogen. Vaginal torrhet förekommer i 50% av den vackra hälften över 55 år. I klimakteriet kallas denna patologi atrofisk vaginit. Förträngningen av väggarna i slidan, förlusten av naturlig smörjning, försämringen av körtlarna leder till bildandet av en alkalisk miljö, vilket ger en känsla av friktion, klåda. Var noga med att kontakta en gynekolog som föreskriver hormonersättningsterapi.

Under samlag

Obehagliga upplevelser under sex påverkar båda partnernas sexuella liv negativt. Smärta, obehag och ibland blödning, avskräcker en kvinna från att ha ett intimt liv, och en man får lite glädje av intimitet. Gynekologer rekommenderar emellertid att inte ge upp köttsliga nöjen: hormonell suppositorier, smörjmedel hjälper till att skapa ett sexuellt liv.

Om orsaken är den banala odugnaden, snarast partnern, kommer lösningen på problemet att öka tiden för förspel. När kvinnan är upphetsad reagerar en kvinnas kropp med en ökad rusning av blod till könsorganen och slidan, vilket förbättrar den naturliga utsöndringen av sekretionen från körtlarna. Den ständiga användningen av kondomer påverkar negativt mängden smörjmedel som bildas i slidan: om du irriterar slemhinnans epitel, försök att överge kondomen under minst en tid.

Torr ålder

5-7 år efter början av klimakteriet minskas mängden östrogen som utsöndras av kroppen med 80%. Enligt forskare lider mer än 75% av kvinnorna mellan 60 och 65 år av atrofisk kolpit med alla tillhörande symtom: minskad vaginal clearance, torrhet och blödning av slemhinnan. Hänvisningar till ålder, ovilja att träffa läkare kan sluta misslyckas: med den här sjukdomen blir den tunnare, inte bara flerskiktsepitel i slidan förlorar elasticiteten utan också väggarna i urinblåsan (urinvävnad).

Behandlingsmetoder

Endast en gynekolog kan bestämma och förskriva korrekt behandling efter undersökning för att klargöra orsakerna till vaginit. Av de nödvändiga procedurerna måste en kvinna genomgå en gynekologisk undersökning, där läkaren kommer att ta ett pap-test (för att utesluta cancer), förskriva ett allmänt (kliniskt) blodprov för att undvika möjlig utveckling av urinvägsinfektioner.

Allmänna åtgärder som syftar till att eliminera en patologi såsom vaginal dermatit inkluderar följande:

 • Med klimakteriet kan kvinnor erbjudas icke-hormonell eller hormonbehandling för att ta bort torrhet och irritation i slidan..
 • Under graviditet, när du ammar en kvinna, kommer läkaren att råda kvinnor att använda speciella fuktighetsgivare - geler, salvor, aktuella smörjmedel som inte absorberas i blodet för att skydda barnet.
 • Om det är torrt, på grund av brott mot reglerna för intim hygien, är det att föredra att vägra intim kosmetika, toalettpapper eller våtservetter med aromatiska tillsatser.
 • Eventuella läkemedel, särskilt Atropine, antihistaminer, läkemedel som sänker blodtrycket eller diuretika, bör endast användas vid behov och enligt recept. Självbehandling är farlig på grund av biverkningar: från torrhet till inflammation i slidan och urinvägarna.
 • Avslag på dåliga vanor som förvärrar blodtillförseln till slidan och orsakar torrhet, klåda, brännande.
 • En balanserad diet med mycket baljväxter, omega-3-fettsyror för att normalisera utsöndring av slidan i slidan och förhindra torrhet i det intima området..
 • Ha regelbundet sex med en vanlig partner. I de första stadierna, för att minska torrheten, rekommenderas det att använda intima smörjgeler. Smaksatt kondomer föredras.
 • Förekomsten av sjukdomar i könssystemet, varav en biverkning är torrheten i slemhinnorna i slidan, är en anledning till omedelbar läkarvård. I detta fall kan kirurgi eller ett långt behandlingsförfarande vara nödvändigt..

Läkemedel: tabletter, suppositorier och krämer

Okomplicerade fall av atrofisk kolpit, något förknippat med ett brott mot produktionen av hormonet östrogen, föreslår läkare att behandla med icke-hormonella läkemedel. De är bra i situationer där hormonersättningsterapi inte är möjlig av flera skäl. Vaginala tabletter, homeopatiska läkemedel, geler och salvor, aktuella krämer (fuktgivande slemhinnorna) hjälper till att bli av med obehag.

 • Använd smörjmedel utan parfym och doft före samlag..
 • Vitamin A och E - stödjer ett friskt slemhinneepitel utan irritation.
 • Vagiska kalendula suppositorier hjälper till att lindra irriterande faktorer - brännande, klåda, torrhet, läka sår och sprickor.
 • Vaginala suppositorier "Feminela", "Cicatridine" oval form ger långvarig hydrering av slidan på grund av hyaluronsyra - en elixir av ungdomar, och aloe, kalendula tar bort torrhet.
 • Homeopatiska medel "Cyklodinon", "Klimadinon" verkar på hypofysen och stimulerar produktionen av östrogen, skyddar det intima området från torrhet.
 • Ginocomfort vaginal gel tar bort symptomen på kolpit, normaliserar surhetsgraden i slidan, skyddar mot infektioner.

Hormonterapi

Med klimakteriet, åldersrelaterade förändringar i hormonell bakgrund, kommer hormonersättningsterapi att bli den optimala lösningen på problemet med torrhet i vaginalzonen. Självföreskrivna (på rekommendation av en vän, granne, internet) östrogenpreparat är hälsofarliga: de kan orsaka bildning av maligna tumörer eller förekomst av dysplasi. Hormonterapi föreslår användning av vaginalringar, salvor eller smörjmedel, suppositorier, tabletter:

 • Gels "Dermestril", "Klimara", "Divigel" införs i slidan med en speciell applikator. Obehagliga förnimmelser försvinner inom en timme.
 • Hormonringar sätts av en gynekolog. De innehåller en viss dos östrogen, som gradvis absorberas av vaginalepitel (effektivitet från 1 till 3 månader), vilket eliminerar torrhet och förbränning.
 • Suppositorier för vagina "Ovestin", "Oripod" används i kursen: dagligen i 2 veckor, gradvis minska doseringen till ett minimum tills känslan av torrhet försvinner.
 • I vissa fall föreskrivs systematisk användning av tabletter som en del av komplex hormonbehandling.

Hur man eliminerar torrhet med hjälp av folkläkemedel

Växtbaserade preparat, bad, douching är mycket kraftfulla hjälpare vid behandlingen av atrofisk dermatit i slidan. Med tanke på individuella egenskaper (intolerans, allergier), kommer en kvinna att kunna undvika manifestation av symtom på torrhet, klåda och sveda i slidan genom att ta eller ta bad med medicinska örter:

 • Du behöver: nässlor, oregano, kalendula i förhållandet (60 g, 20 g, 30 g), kamomill och veronica officinalis på 50 g vardera. Häll 0,5 liter kokande vatten och koka i minst 5 minuter. Låt brygga. Administrationsförloppet är 10-12 dagar, 100 ml dagligen. Om torrhet i labia inte försvinner, kontakta en gynekolog.
 • Mycket väl tar bort torrheten hos väggarna i slidan avkok i livmodern i tallskogen och mamman. Blanda 50 g av varje typ av ört, häll 400 ml vatten och koka. Ta ett tredjedel av ett glas 3 gånger om dagen före måltiderna.
 • Douching med ett avkok av kalendula är ett idealiskt sätt att bli av med atrofisk kolpit med klimakteriet, ta bort känslan av torrhet, väggens täthet. För att inte störa den fördelaktiga mikrofloraen i slidan är antalet douchning i en kurs högst 5.
 • Bad med buljong av morwort slappnar av nervsystemet och eliminerar klåda och obehag: 60 g gräs häll 500 ml kokande vatten och koka i 2-3 minuter. Låt den brygga i en halvtimme, sil och tillsätt i badet. för att få den torra känslan att försvinna, ta dessa bad minst en gång i veckan.
 • Hemmagjorda tamponger från ett sterilt bandage fuktat med en flytande oljelösning av vitamin E hjälper till att ta bort torrhet, stärka väggarna i slidan. Kombinera innehållet i kapseln med 10 teskedar kokt raffinerad solrosolja, doppa vattpinnen i blandningen och placera den i vagina i 5 minuter. Kan användas för att smörja slemhinnan tills symptomen försvinner..

Fuktgivare för intim hygien med klimakteriet

Det oundvikliga symptom på klimakteriet är torrhet i det intima området. Detta beror på att östrogenproduktionen minskas kraftigt, eftersom äggstockarna upphör att fungera som tidigare. Hormonet självt stöder utsöndringen av slidan. Med hjälp av specialverktyg, som kommer att diskuteras senare, är det möjligt att utföra ytterligare hydrering så att det inte finns någon dysbios i slidan, såväl som infektion och utveckling av sjukdomar i könsorganen och urinröret, utvecklingen av candidiasis. Situationen kan förvärras av svår klåda och sveda. Därför måste ett sådant problem som vaginal torrhet lösas.

Hur man eliminerar torrhet i slidan?

För att inte ta till att ta olika mediciner kan du bli av med problemet genom att följa några regler:

 • Välj noggrant en intim hygienprodukt (av något slag) så att en allergisk reaktion inte uppstår.
 • Drick mer renat vatten, och det är lämpligt att utesluta mineralvattnet från att dricka helt.
 • Var uppmärksam på din näring. Ät mer mat som innehåller vitaminer, och socker och fett bör reduceras till ett minimum..
 • Byt underkläder regelbundet. Det är önskvärt att det är tillverkat av naturliga tyger (bomull etc.)
 • Regelbundet sex är ett annat sätt att upprätthålla god hydrering. Men samlag bör vara kul, inte irritation, smärta och obehag. Använd speciella smörjmedel - smörjmedel för att undvika dessa problem. Det är önskvärt att denna produkt inte innehåller färgämnen, smaker och andra tillsatser.

Om problemet fortfarande stör dig, tveka inte att rådfråga en läkare med denna fråga för en omfattande behandling och urval av rätt läkemedel..

Den vanligaste behandlingsplanen är användning av hormonersättningsterapi för klimakteriet (nedan kallat HRT). HRT-preparat eliminerar överdriven torrhet, återställer den hormonella bakgrunden, återställer det tidigare tillståndet i slemhinnan, som var före klimakteriet.

Dessa inkluderar läkemedel för oral administrering (tabletter) och lokala preparat (suppositorier, geler, krämer och hormonell salva för klimakteriet). Med ett kategoriskt förbud mot hormonella läkemedel eller en negativ inställning från kvinnan själv till dem, kan läkaren förskriva fytopreparationer och homeopatiska medel för dig.

Handlingen av krämer för den intima zonen

Kräm för torrhet i den intima zonen med klimakteriet - ett verktyg som eliminerar känslan av konstant obehag och fuktar slemhinnorna i den intima zonen.

Verktyget innehåller den nödvändiga dosen av hormonet östrogen för att normalisera muskeltonen i slidan och själva mikrofloran. När du använder den reduceras risken för livmodersprolaps avsevärt, och vävnaden återgår elasticitet och fasthet.

Innan du köper, konsultera din gynekolog och kontrollera om det finns några kontraindikationer. Naturligtvis bör läkemedlet endast förskrivas av en läkare. För att produkten du köpte ska ge ett effektivt resultat måste du strikt följa alla tillämpningsregler. För att göra detta, läs instruktionerna, var uppmärksam på artikeln "kontraindikationer" och "biverkningar".

Hur man använder liknande krämer?

Att rengöra huden och slemhinnorna är en mycket viktig och obligatorisk beredningspunkt innan applicering. Det vill säga du måste tvätta noggrant med gelén för intim hygien, men använd inte vanlig tvål - det kan till och med torka huden ännu mer. Kom ihåg att tvätta händerna också. Efter att kremen applicerats på handen och fördelat jämnt över det intima området - labiaen och grenen. Beloppet för en procedur diskuteras med läkaren.

Vilka krämer kan användas för att fukta vagina?

Nedan är en lista över de mest kända klimakterier för klimakteriet för klimakteriet som rekommenderas av läkare:

 • "Vagizil." Krämen eliminerar obehag helt och hållet, utan att det är ett läkemedel, vilket innebär att det fritt kan köpas på apotek utan recept från läkare. Dess verkan är bildandet av en tunn film som skyddar mot negativa faktorer från utsidan, samt återställande av störd mikroflora i reproduktionsorganen.
 • Feminel. En enorm fördel med detta läkemedel är allergivänlighet. Det innehåller proteiner av mjölk och dess syror, samt extrakt av sheasmör. Denna kräm är fokuserad på intensiv hydrering av den intima zonen och slemhinnorna i slidan och lindrar irritationen. Feminel appliceras på torr och ren hud..
 • "Vagilak." En annan intim kräm för klimakteriet, tillverkad på vattenbasis utan fett. Ökar elasticiteten i vaginalvävnader och täcks inte med en film.

Kom ihåg att vilken kräm som helst måste uppfylla kvalitetsstandarder (var uppmärksam på detta) och då kommer den enkelt och mycket effektivt att ta bort de obehagliga känslorna av torrhet i slidan.

Geler och salvor för intima områden

Geler för att fukta det intima området har en struktur mycket lättare än krämer och de är transparenta. De appliceras på det yttre området i vagina och, tack vare specialkomponenter, kommer gelerna in i slemhinnorna.

Följande är spridda och mest effektiva:

 • "Dermistrile" baserat på estriol. Genom att applicera produkten på vagina regenererar de aktiva komponenterna omedelbart epitelet i denna zon och fuktar det.
 • Divigel. Huvudkomponenten är också estriol, som, som nämnts ovan, återfuktar och återställer. Det appliceras på ytan av vulva.
 • Klimar-lapp - ett läkemedel som förbättrar blodcirkulationen och blodtillförseln i vävnaderna i vagina, vilket direkt påverkar förbättringen av sekretion.
 • "Ovestin", som inkluderar både estriol och klorhexidin och mjölksyror, ger den mest effektiva omfattande återställningen av vaginalslemhinnan. Obehag försvinner och tillhörande klåda och brännande också.

Geler appliceras dagligen under vattenprocedurer före sänggåendet. Efter en månads regelbunden användning är det nödvändigt att minska dosen (injicera 2-3 gånger per vecka).

Observera att var och en av ovanstående geler innehåller små doser av hormoner. Om du är förbjuden att använda hormonella läkemedel av skäl som venös trombos, diabetes mellitus, leversjukdom, njursjukdom, dåligt upptag av fett, tumörer i livmodern och äggstockarna, kan du köpa homeopatiska geler:

 • "Montavit." Verktyget återställer inte produktionen av naturlig utsöndring, utan ersätter det. Kompositionen inkluderar klorhexidin, som fungerar som ett antiseptiskt medel.
 • Ginocomfort. Mjuknar och återställer vaginalslemhinnan.

Vissa oljor kan också rädda dig från torrhet i slidan, nämligen kokosnöt, havtorn och olivolja.

Andra behandlingar för torrhet

Preparat som suppositorier är snabbverkande och behåller sin effekt under lång tid. De sätts direkt in i slidan och löses upp där, verkar på livmoderhalsen och i kontakt med den.

Många kvinnor är rädda för att använda ljus för att inte skada endometriet, eftersom östrogenet i ett sådant läkemedel förbättrar dess tillväxt. Men rädslan är ogrundad: alla läkemedel av detta slag skadar inte på något sätt livmoderns slemhinna. De mest effektiva läkarna överväger sådana ljus:

 • Estrocard. Basen är estriol, som verkar för att återställa slemhinnan och inte tjockleken, samt öka utsöndringen.
 • Ovestin i form av ljus eller grädde. Kompositionen innehåller samma estriol tillsammans med andra komponenter. De verkar för att återställa hormonbalans och mikroflora i slidan. Tack vare honom bibehålls den önskade surheten i slidan.
 • Ortho-ginest. Detta läkemedel låter dig utveckla en hemlighet som väggarna i slidan och livmoderhalsen. Kontraindikationer för ett sådant läkemedel: graviditet, livmodersblödning, överkänslighet, trombos, maligna tumörer.
 • Läkemedlet Estriol testas också genom införandet i slidan. Det stimulerar produktionen av slem i det intima området och tar bort känslan av torrhet, såväl som svår klåda och sveda under klimakteriet..

Under den första behandlingsmånaden som läkaren har ordinerat för dig administreras sådana suppositorier en gång om dagen. Efter det vaginala preparatet har tagits en gång i veckan. Alla ovanstående ljus innehåller hormoner, och om deras användning är strängt förbjudet för dig, använd växtbaserade ljus för att återställa komforten i en kvinnas intima zon. De inkluderar naturliga örter och extrakt som återställer slemhinnan. Dessa inkluderar:

 • Kalendula baserad vaginal. Läkemedlet är allergiframkallat, före användning är det värt att undersöka hela kompositionen och indikationerna för användning. Det kan vara irritation i det intima området. Applicera inuti (före administrering, fukta själva ljuset med vatten, helst kokt) upp till tre gånger om dagen.
 • Cicatridine. Basen för detta läkemedel använder hyaluronsyra och växtkomponenter: aloe vera, kalendula och teträd. Läkemedlet hjälper till att förbättra elasticiteten i vaginalvävnaderna och eliminerar torrhet. Precis som Vagical kan de framkalla en allergisk reaktion. Kanske är kroppens beroende av drogen. Det appliceras en gång på natten.

Hur man väljer ett kvalitetsverktyg för att fukta det intima området?

Ovanstående geler, suppositorier, salvor och krämer har sin effekt inte bara på att eliminera torrhet utan också på att minska risken för bakteriella sjukdomar och sänka vaginalväggarna. Därför behöver du bara rätt val av rätt verktyg.

Hittills har marknaden ett stort sortiment av produkter, deras prispolitik varierar mycket beroende på sammansättning och tillverkare. Glöm inte att konsultera din personliga gynekolog, han hjälper dig att utarbeta kompetent behandling, välja rätt läkemedel och så småningom eliminera problemet. Men när du köper, se till att produkten är sammansatt för att ta hand om det intima området. Produkten ska helst uppfylla följande punkter:

 1. En av huvudkomponenterna bör vara monoblocksyra, som upprätthåller balansen i mikroflora..
 2. Innehåller naturliga extrakt av oljor och örter.
 3. Dofter och dofter bör vara helt frånvarande. Kom ihåg: endast naturliga ingredienser som ger en lätt, nästan omöjlig aroma.
 4. Var allergivänlig.
 5. Innehåller E-vitamin.
 6. Innehåller en viss mängd fett.
 7. Färgämnen är inte välkomna. Köp inte produkter som innehåller dem.
 8. Om din hud är mycket känslig, välj de produkter som innehåller aloe vera-extrakt.

Nu förstår du att du inte ska tåla konstant obehag, särskilt när det finns överkomliga och effektiva medel. Detta måste bekämpas.

Vaginalkräm för klåda: namn, toppen av de bästa åtgärderna, sammansättning, bruksanvisning

Klåda i det intima området är ett mycket obehagligt fenomen som skapar konstant obehag. Ibland förekommer ett liknande symptom utan förekomst av några sjukdomar, och ofta är faktorn som provocerar det ganska banalt och ofarligt - till exempel felaktiga hygienprodukter eller underkläder.

Hur behandlas klåda??

Den moderna läkemedelsindustrin för att eliminera klåda erbjuder en hel lista med högkvalitativa mediciner, bland annat geler, salvor, krämer och balsam. De skiljer sig i sammansättning, riktar sig till olika hudtyper och eliminerar olika problem med intima områden. Sådana läkemedel väljs separat, men för att inte misstas är det nödvändigt att noggrant studera bruksanvisningen.

Olika sorter

Vaginalkrämer för klåda kan vara av olika slag. De är indelade efter riktningen för deras terapeutiska verkan. Experter rekommenderar behandling med mediciner som tillhör en av dessa farmakologiska kategorier:

 1. Antihistaminer, som föreskrivs om klåda i det intima området provoseras av en allergisk reaktion. Som regel, tack vare sådana medel, sker lättnad ungefär 20 minuter efter användning.
 2. Narkosmedel, som väsentligt minskar känsligheten, på grund av att svårighetsgraden av klåda och smärta minskas.
 3. Kortikosteroider - hjälper till att klara klåda, vilket orsakas av någon patologi. Långtidsanvändning av dessa medel är inte önskvärt..
 4. Antiseptiskt som hjälper till att eliminera infektioner och patogena bakterier i det intima området.

Vagilak

Denna kräm med vaginal klåda är avsedd för daglig hygien i det intima området hos kvinnor i syfte att behandla och förhindra problem med slemhinnan i vaginal. Produkten innehåller mjölksyra i sin sammansättning. Mot bakgrund av den regelbundna användningen av läkemedlet "Vagilak" noteras ett ihållande positivt resultat, vilket uttrycks i sådana effekter:

 1. Fuktgivande slemhinnorna i slidan och yttre epitel.
 2. Det finns en process för aktivering av lokala immunsvar.
 3. Känslor som brännande, torrhet och klåda elimineras..
 4. Återställningsprocesser för skadade vävnader påskyndas.
 5. Läkning av mikrokrackor som härrör från torrt slemhinnor observeras..
 6. Förbättra kvaliteten på sexlivet.

Användningen av Vagilac för vaginal användning förbättrar skyddsfunktionerna som påverkar tillväxten av patogen mikroflora på ett naturligt sätt.

Hur man använder?

Det rekommenderas att använda denna kräm för att lindra klåda på intima platser i kurser, ta en paus under menstruationsblödningen. Detta läkemedel hjälper till att upprätthålla en normal nivå av laktobaciller i en kvinnas vaginala område och förhindrar utvecklingen av vaginal bakterios och andra sjukdomar..

Bruksanvisning indikerar att läkemedlet bör appliceras på de rengjorda områdena i det intima området med fingrarna under dagliga hygienåtgärder. Efter behandling rekommenderas könsdelarna att torka i 10 minuter.

Betyder "Vagilak" har inga begränsningar för användning, utom i fall med hög känslighet för läkemedlets komponenter. Om det uppstår allergiska symtom bör behandlingen avbrytas..

Vilka andra vaginala klåda krämer finns till försäljning?

"Lactacid"

Detta läkemedel är i de bästa bästa rättsmedel för klåda i det intima området. Den är utformad för att behandla en mängd olika problem där liknande symtom uppstår. En hel rad produkter med samma namn produceras i form av krämer, geler, skölj etc..

För att minska manifestationerna av klåda och rodnad rekommenderas Lactacid Soting-kräm, vilket är ett universellt botemedel mot olika patologier och fysiologiska tillstånd tillsammans med klåda i slidan. Det kan användas när som helst. Detta verktyg ger en känsla av komfort och renhet. Samtidigt eliminerar läkemedlet inte bara klåda, utan också från obehaglig lukt och andra i samband med försämrad mikroflora i det intima området.

Vad finns i kompositionen?

Krämens sammansättning från klåda i den intima zonen innehåller mjölksyra, vilket hjälper till att upprätthålla den naturliga mikrofloraen, samt arnicaxtrakt och risprotein, som effektivt läker slemhinnorna. "Lactacid" kan användas inte bara om klåda inträffar utan också för förebyggande syften för daglig hygien i intima områden.

"Lactacid" är godkänt för användning under graviditet, amning och under tonåren. Han har praktiskt taget inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans mot ämnen från hans sammansättning.

Pimafucin

Kräm för klåda i den intima zonen "Pimafucin" är en gulaktig kräm med en tjock konsistens, utan en karakteristisk lukt, som är avsedd för behandling av sjukdomar i det kvinnliga könsorganet, provocerat av jästliknande svampar. Dessa organismer tillhör opportunistisk flora och kanske inte manifesterar sig på länge. Men med en minskning av immuniteten aktiveras de snabbt, vilket orsakar obehagliga symtom som klåda i vaginal, förbränning, utflöde från könsorganen i vit färg. Alla sådana sjukdomar är smittsamma och farliga, de kräver omedelbar medicinsk intervention. Vid behandling används svampdödande medel, som inkluderar Pimafucin-kräm. Det föreskrivs för mykotiska lesioner i slemhinnorna i slidan och andra delar av kroppen..

Än bra?

Vaginalkräm för behandling av pruritus påverkar effektivt patologiska foci efter den första appliceringen. Det hjälper till att bli av med symptomen på sjukdomen på grund av förstörelsen av dess patogener..

Med okomplicerad patologi räcker det att endast använda grädde. När ett återfall uppstår inkluderas även andra mediciner i behandlingsregimen. Vanligtvis är de intravaginala suppositorier av denna medicin. Pimafucin är effektivt vid vaginal candidiasis, vars huvudsymptom vanligtvis är klåda. Man bör bara komma ihåg att behandling är nödvändig för båda sexpartnerna.

Låga koncentrationer av krämets huvudsakliga substans - natamycin - har en fungistatisk effekt, vilket hjälper till att hämma tillväxten och reproduktionen av patogena svampar. Den här egenskapen används också profylaktiskt för att förhindra spridning av infektioner. I höga koncentrationer kan natamycin uppvisa intensiv fungicid aktivitet, vilket hämmar produktionen av ergosteroler av patogena svampar. Som ett resultat av denna process kränks sådana cellers integritet och de förstörs snabbt..

Instruktioner för användning av detta verktyg indikerar att det rekommenderas att använda det två gånger om dagen under en veckas terapi.

klotrimazol

Kräm för klåda på intima platser "Clotrimazole" är ett antimykotiskt läkemedel. Detta är ett svampdödande läkemedel med den aktiva substansen - klotrimazol. Kremen hämmar tillväxten och uppdelningen av patogener i slidan, vilket minskar manifestationerna av klåda, obehag och andra obehagliga symtom.

Detta läkemedel har god aktivitet mot mögel och jästliknande svampar, patogener av erythrasma, rosa lav, såväl som dermatofyter. Dessutom har läkemedlet mild antibakteriell aktivitet mot vissa gram-positiva (stafylokocker, streptokocker) och gramnegativa (gardnerella, bakteroider) bakterier.

Vaginalkräm från klåda appliceras på könsorganen med ett tunt lager, 2-3 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingsförloppet beror på typen av svampinfektion som utlöste klåda, liksom dess placering och egenskaperna för sjukdomsprocessens gång..

Kontra

En absolut kontraindikation för användningen av denna kräm är överkänslighet mot det aktiva elementet i läkemedlet eller dess hjälpkomponenter. Verktyget används inte i graviditetens första trimester. Det är tillåtet att använda salvan under amning, men detta bör göras med försiktighet.

Vad mer kan du ta bort vaginal klåda hos kvinnor?

Läkemedlet "Vagisil"

Denna kosmetiska produkt fuktar effektivt den torra och dehydratiserade könsslemhinnan och förhindrar utveckling av torrhet och klåda. Detta läkemedel lugnar snabbt irritation, eliminerar obehag, lindrar brännande känsla i kämpen och vagina provocerad av otillräcklig hygien, svettning, tätt passande kläder eller menstruation.

Denna kräm har en deodoriserande effekt, eftersom den innehåller luktblockerare, skapar en känsla av komfort och friskhet i det intima området under lång tid. Läkemedlet kan också användas för att fukta könsdelarna innan intimitet. De aktiva komponenterna som finns i kompositionen av grädden för intim hygien från klåda kännetecknas av sådana egenskaper:

 1. Lauret 9: har en lugnande och smärtstillande effekt, eliminerar klåda och obehag.
 2. Vitamin E: bidrar till näring av vävnadsceller, hjälper till att stärka skyddsfunktioner, förbättra blodcirkulationen. Eliminerar snabbt klåda, irritation.
 3. Vitamin A: en antioxidant som hjälper till att förnya och återställa epitelet, normaliserar metaboliska processer i celler, läker och främjar regenerering av skadade områden.
 4. D-vitamin: har en intensiv mjukgörande effekt, ger näring och återfuktar irriterade områden i slemhinnorna, intensivt mättar dem med fukt, lindrar problemområden, lindrar irritation, klåda och andra obehagliga sensationer utan att orsaka allergiska reaktioner.

Enligt instruktionerna rekommenderas kräm "Vagisil" för att eliminera klåda, torrhet och irritation som uppstår i intima områden hos kvinnor. Användningen av denna kräm är kontraindicerad vid individuell intolerans mot komponenterna.

Nezulin

Den terapeutiska effekten av denna kräm från klåda i det intima området beror på egenskaperna hos ämnen från dess sammansättning. Det med hjälp av naturliga komponenter fuktar och rensar intima områden, hjälper till att eliminera klåda och obehag.

Celandine och plantain-extrakt har en positiv effekt vid olika inflammatoriska sjukdomar, har sårläkning, antipruritiska, smärtstillande, lugnande och antibakteriella egenskaper, lindrar svullnad. Lakritsextrakt har anti-allergiska, antibakteriella, antiinflammatoriska, mjukgörande egenskaper. Basiljolja eliminerar förbränning, klåda, rodnad och svullnad, tonar huden, har en bakteriedödande, smärtstillande, kramplösande effekt. Eterisk olja med lavendel har egenskaperna som ett avvisande medel, lindrar irritation och klåda, har antiseptiska och antihistamineffekter. Pepparmyntaolja kyler och uppdaterar områden med intima områden, har smärtstillande och kramplösande egenskaper. D-panthenol - har antiinflammatoriska och sårläkande effekter. Effektivt för vaginal klåda och allergiska reaktioner. Användningsinstruktioner rekommenderar användning av detta verktyg 3-4 gånger om dagen.

Läkemedlet "Nystatin" i form av en kräm

Ofta föreskrivs salva för vaginal klåda "Nystatin", som är ett botemedel från kategorin av polyener. Läkemedlets aktiva substans, som binder till steroler, minskar permeabiliteten för cellmembranet för jästliknande svampar, förbättrar utbytet av basiska cellelement med det intercellulära utrymmet och som ett resultat till lyseringen av svampcellen. Nystatin kräm, som är en aktuell medicin, absorberas inte genom slemhinnorna och har inga kumulativa egenskaper. Det lindrar snabbt en kvinna av ett sådant obehagligt symptom som vaginal klåda, normaliserar sammansättningen av vaginal mikroflora. Det appliceras 2-3 gånger om dagen i fem dagar.

Vi undersökte hur man behandlar vaginal klåda..

Vad hjälper till med torrhet i det intima området?

Menopaus i en kvinnas liv åtföljs av obehagliga symtom. En av dessa manifestationer är torrhet i det intima området med klimakteriet. Om det i en ung ålder ibland händer detta på grund av otillräcklig frisättning av smörjmedel under samlag, då följer en känsla av torrhet en kvinna under menopausen.

Således skapar torrhet i vaginal med klimakteriet obehag, vilket stör den normala livslängden. I denna publikation kommer vi att undersöka i detalj detta symptom och metoder för dess medicinska behandling..

Hur manifesterar symptomet

Torra vagina under klimakteriet är omöjligt att inte märka. Det leder till konstant obehag, distraherande uppmärksamhet från arbetet eller andra aktiviteter. Torrhet uppstår till följd av att väggarna i slidan väger mindre än en speciell hemlighet, vilket är ett naturligt smörjmedel som garanterar organets normala tillstånd.

Det är felaktigt att tro att med tiden kommer allt att återgå till det normala..

Tvärtom, om ingenting görs, kommer sådana känslor att läggas till torrhet:

 • konstant klåda av labia minora;
 • bränna i perineum, som ibland är mycket stark.

Dessa manifestationer efter vattenförfaranden stannar antingen inte, eller går under en kort tid och återgår sedan igen. Om du skjuter upp besöket hos gynekologen kommer kvinnan att få negativa hälsokonsekvenser utöver de beskrivna problemen.

 1. Otillräckligt fuktade väggar i slidan kan bilda små sprickor eller sår. En infektion på ytan kommer att leda till utveckling av en sjukdom som kräver en lång och ofta dyr behandling.
 2. Torra vaginalväggar är mer benägna att infekteras med en svamp.
 3. Torra slemhinnor ökar risken för erosion som måste behandlas.

Bristen på sexliv på grund av smärta orsakad av torr vagina förvärrar endast den hormonella obalansen som uppstod vid början av klimakteriet. Damens välbefinnande försämras avsevärt. Du kan inte i något fall ignorera torrheten i vaginalslemhinnan under klimakteriet.

Orsaker till symptomen

Den främsta orsaken till uppkomsten av torra slemhinnor under klimakteriet är bristen på det kvinnliga könshormonet östrogen. I grund och botten syntetiseras detta hormon i äggstockarna. En liten volym produceras av binjurebarken såväl som fettvävnad. Under klimakteriet slutar äggstockarna naturligtvis att fungera. Därför producerar de gradvis mindre hormoner. På det postmenopausala stadiet kommer äggstockarna att sluta syntetisera hormoner helt.

Som ni kan se, med tiden kommer den främsta orsaken till torrhet inte att passera utan bara förvärras. Det är värt att notera att en minskning av östrogennivåer i en kvinnas kropp provocerar en torr mun i klimakteriet. Många damer noterar detta symptom. Det uttalas särskilt på natten.

Utöver huvudorsaken kan ett antal faktorer som leder till detta känsliga problem särskiljas:

 1. Med åldern minskar blodflödet till slidan och detta leder till att organet minskar i storlek och dess slemhinna blir tunnare.
 2. Stress förhindrar normal utsöndring av slem. Kvinnor utsätts för dem hela livet, och under klimakteriet, mer än någonsin.
 3. En negativ effekt på tillståndet hos alla slemhinnor är att ta mediciner. Som regel har damer i åldern 45-55 år redan någon form av sjukdom och tar medicin konstant eller regelbundet.
 4. Rökning leder till dålig blodtillförsel till alla organ och slemhinnor.
 5. Torrhet i vaginalslemhinnan provocerar underkläder av syntetiska vävnader. Naturligtvis kan det vara väldigt vackert. Ändå bör damer i mogen ålder föredra att inte alltför snäva underkläder tillverkade av naturliga tyger..
 6. Sexuell kontakt under klimakteriet ökar känslan av torrhet i slidan. Under denna svåra period av deras liv, som präglas av åldersrelaterade förändringar och klimakteriebesvär, tappar kvinnor sin tidigare sexuella lust. Det finns lite slem och efter samlag känner en kvinna svår klåda i slidan.
 7. Under klimakteriet ökar risken för att utveckla diabetes hos kvinnor avsevärt. Till en början utvecklas denna farliga sjukdom nästan asymptomatiskt och damen misstänker inte ens att hon har diabetes. Ett av symtomen på sjukdomen brinner i det intima området, vilket orsakar obehag..

Hur man behandlar vaginal torrhet under klimakteriet

För en effektiv behandling av vaginal torrhet under klimakteriet eller postmenopaus bör en kvinna konsultera en gynekolog. Även om hon planerar att behandlas med folkrecept, måste hon först rådgöra med en läkare.

Många kvinnor är generade av sina problem och går därför inte till läkaren. Förgäves. Jag vill fokusera på det faktum att detta menopausesymptom observeras hos alla kvinnliga representanter, utan undantag.

Endast en gynekolog kommer att kunna bedöma situationen på ett korrekt sätt och välja korrekt behandlingsförlopp. Dessutom kommer utvecklingen av farliga sjukdomar att diagnostiseras i tid. Som ni vet leder behandlingen som började i tidiga skeden till ett snabbare resultat..

Drogbehandling

Den vanligaste behandlingen mot vaginal torrhet är användning av fuktgivande geler i slidan - smörjmedel.

De har inte bara fuktgivande, utan också smörjande effekt. Låt därför damen leva ett aktivt sexliv.

Fuktgivande geler

Vad ska man göra för att sexuellt samlag inte orsakar smärta? Använd smörjmedel för att göra detta.

Tänk på vilka fuktgivande geler som har en fuktgivande och smörjande effekt under klimakteriet:

 1. Gynocomfort - en fuktgivande gel som innehåller: panthenol, bisabolol, extrakter av malva och kamomill.
  Det eliminerar manifestationerna av torrhet, har en antiinflammatorisk effekt och främjar också snabb regenerering av skadade områden i slemhinnan. Gelbehandling tar bort brännande, klåda och obehag samt eliminerar sprickor som har dykt upp.
 2. Gynofit gel - en fuktgivande gel baserad på glycerin och hydroxietylcellulosa.
  Eliminerar känslan av torrhet och brännande känsla i slidan. Används före samlag.
 3. Montavit gel - en komponent i kompositionen som det finns hydroskiethylcellulosa.
  Ersätter effektivt naturligt slem och används före sexuell kontakt..

Hormonella geler

Hur kan man bli av med torrhet när vaginalslemhinnan försvagas kraftigt? I detta fall hjälper hormongeler att bli av med symptomet. De är mycket effektiva, eftersom de innehåller hormonet östrogen i sin sammansättning, och det är dess brist som provocerade problemet.

Du kan lyfta fram sådana hormonella läkemedel:

 1. Dermestril - innehåller hormonet estriol.
  Behandling med detta verktyg gör det möjligt för damen att snabbt tona vagina och dess slemhinna. Gelén lindrar obehag och stimulerar hydrering..
 2. Divigel - produkten inkluderar homon estriol.
  Gelén återställer effektivt slemhinnan, främjar dess hydrering och lindrar alla manifestationer av obehag.
 3. Ovestin - en unik sammansättning av det hormonella medlet gör att det på ett omfattande sätt kan påverka den försvagade slemhinnan.
  Läkemedlets sammansättning inkluderar estriol, klorhexidin och mjölksyra. Användningen av gelén leder till desinfektion av slemhinnan och dess snabba regenerering. Effekter som klåda, brännande och obehag elimineras effektivt..

Behandling med hormonella geler involverar daglig administrering av läkemedlet i slidan före sänggåendet. Standardkursen pågår i en månad. Därefter reduceras doseringen - använd gelén två gånger i veckan.

krämer

Om behandlingen med fuktgivande geler inte fungerade, kommer läkaren att förskriva damen en kräm för torrhet i det intima området. Eftersom krämer är hormonella läkemedel, bör de endast förskrivas av en läkare.

Vissa damer kallar sådana krämer salvor - det är inte sant, men apoteket kommer att förstå vad exakt den besökare behöver. Vilka läkemedel från denna grupp är de mest effektiva?

Vi erbjuder en lista över populära krämer:

 1. Feminel - som en del av grädden, mjölkproteiner och Sheasmör. Det tar bort befintlig vaginal irritation.
 2. Vagisil - kräm fuktar inte bara slemhinnorna utan skapar också en skyddande film som förhindrar irritation.
 3. Vagilac - en fuktighetskräm som ökar slemhinnans elasticitet.

Vaginala suppositorier

Hur kan du bli av med torrhet och samtidigt återställa strukturen i slemhinnorna? Behöver använda vaginala suppositorier från torrhet.

Sådana ljus med klimakteriet är populära:

 1. Estriol - hormonella suppositorier som inte bara tar bort symptomet utan återställer vaginal mikroflora.
 2. Ovestin - hormonella suppositorier som behandlar mikrosprickor och eliminerar torrhet i vaginalslemhinnan.
 3. Klimaktol-Antikan - icke-hormonella suppositorier som eliminerar obehag i samband med klåda och brännande, lindrar inflammation och också återställer strukturen i vaginalslemhinnan.

Som du ser kan du bli av med torrhet i slidan med hjälp av olika mediciner. I båda fallen är det bara en läkare som kan välja den bästa medicinen.

Torrhet i slidan är ett av symptomen på klimakteriet som varje kvinna stöter på. Vissa damer tål det, medan andra börjar behandla. Det är rätt att vara i den andra kategorin av kvinnor.

Modern medicin kan erbjuda kvinnliga representanter med torra intima områden olika behandlingsalternativ. Du bör anförtro din hälsa i händerna på specialister och inte självmedicinera. Vi önskar dig god hälsa!

Kära damer, dela er erfarenhet av att behandla torrhet i vaginal.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

På vilken dag i menstruationscykeln ska jag ta prolaktintest??

Prolactin är ett ämne som syntetiseras av hjärnceller som finns i hypofysen. Inom medicinen används flera namn på ämnet: mammotropin, luteotropiskt hormon eller mammotropiskt syndrom....

Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

MenstruationscykelDen kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder fungerar cykliskt. Det sista steget i denna cykel är månadsblödning. De indikerar att ägget inte befruktas och att graviditet inte har inträffat....

Varför klåda under menstruationen och hur man hanterar det

Artikeln beskriver orsakerna till ett obehagligt symptom under en kritisk dag och förklarar vad man ska göra och hur man ska hantera obehag.Vad är menstruationMenstruation är en månadsprocess för rengöring av kvinnlig kropp....