Bästa intima geler för kvinnor 2019

Blödning

De mest effektiva gelerna för intim hygien från torrhet, brännande, klåda i könsorganen. Exklusivt för svetulka.ru

Torrhet i vagina på grund av en kränkning av mikroflora i slidan, graviditetsperioden och amning, orala preventivmedel, hormonell brist, förekomst av vissa kroniska sjukdomar (diabetes mellitus, atrofisk vaginit) eller början av klimakteriet är ganska obehagliga tillstånd som orsakar kvinnor inte bara fysiskt obehag, men också vilket avsevärt minskar deras livskvalitet.

På grund av otillräcklig hydrering bildas mikrokrackor i slemhinnan, brännskador och rodnad börjar, intima förhållanden blir smärtsamma och ger inte glädje. Naturligtvis måste sådana problem hanteras. Först och främst gör en gynekolog detta, vilket avgör orsaken till det patologiska tillståndet och föreskriver den nödvändiga behandlingen.

I kombination med huvudterapin rekommenderas det att använda speciella geler eller sprayer för intim hygien för att fukta könsslemhinnan, eliminera känslan av torrhet, täthet, bränna, läka mikrokrackor, förhindra vaginal dysbios och stärka lokal immunitet.

Tänk med dig på de mest populära och ofta föreskrivna metoderna för att fukta vaginalslemhinnan och förhindra utveckling av infektionsinflammatoriska och atrofiska processer i bäckenorganen..

Geler för torr vagina

Vagilac

Gel för intim hygien Vagilak, som innehåller mjölksyra, fuktar effektivt slemhinnorna i könsorganen, vilket kompenserar för bristen på naturlig smörjning. Med dess hjälp, torrhet och obehag i könsorganen hos en kvinna elimineras, upprätthålls den fysiologiska pH-nivån som krävs för en frisk vaginal mikroflora..

Vagilak gel ger långvarig hydrering, påverkar fördelaktigt slemhinnan och bidrar till processerna för dess regenerering i händelse av skador. Det kan användas fortlöpande hemma, och också som ett sätt att underlätta diagnostiska gynekologiska manipulationer på könsorganen i medicinska institutioner.

Det används ofta av kvinnor som ett extra smörjmedel under samlag, med torrhet i slidan under postpartumperioden. Vagilac kan appliceras på latexprodukter (kondomer). Detta verktyg har inga kontraindikationer för användning, med undantag för individuell intolerans.

Samtidigt rekommenderas det inte att använda lokala läkemedel med mjölksyra för vaginal candidiasis (trast). För enkelhets skull ingår en speciell applikator med Vagilak-gelén. Den rekommenderade användningen är 1-2 gånger om dagen. Kostnaden för Vagilak fuktgivande gel är cirka 350 rubel.

Gel Ginokomfort

Ginocomfort-produktlinje, presenterad av två geler för intim hygien (återställande av Tea Tree och fuktgivande Mallow), baserat på naturliga ingredienser (panthenol, kamomill, mjölksyra), eliminerar snabbt obehag i en kvinnas könsdelar (rodnad, brännande, klåda, klåda ).

Gynocomorph har en uttalad antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt. Dessa medel fuktar slemhinnan väl och bidrar till återställande av skadade vävnader efter infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen (till exempel trast, bacvinos), medicinska procedurer för sprickor och sår.

De kan användas under graviditet, efter förlossning och under klimakteriet hos kvinnor som upplever torrhet och täthet i slidan. Gynokomfort rekommenderas av gynekologer till patienter med diabetes mellitus, långvarig användning av p-piller, som genomgår antibiotikabehandling.

Vaginalgeler Ginokomfort hjälper till att normalisera vaginalfloraen och upprätthålla en naturlig pH-nivå. Du kan använda dem som smörjmedel på grund av brist på naturlig smörjning under samlag, kompatibelt med kondomer. Geler absorberas lätt, inte fläckar underkläder.

För bekväm användning säljs en speciell applikator med gelén. Ginokomfort används vanligtvis 1-2 gånger om dagen. Priset på Ginokomfort-geler är cirka 450 rubel.

Floragin

Floragin är en mjukgörande gel för intim hygien, utformad för att normalisera vaginal mikroflora. Den innehåller lysat av gynnsamma bakterier som hämmar tillväxten av patogena mikroorganismer och skapar gynnsamma förhållanden för spridning av stångflora. Floragin innehåller den fuktgivande komponenten glycerin, det antiseptiska klorhexidinet, A-vitamin, vilket ökar slemhinnans resistens mot infektioner, samt fuktbevarande hydrolyserad elastin.

Floragin gel kan befria kvinnor från sådana obehagliga problem som torrhet och sveda i slidan, rodnad i slemhinnan, obehaglig lukt orsakad av hormonell obalans under graviditet eller klimakteriet, antibakteriella läkemedel eller orala preventivmedel och störd flora. Läkemedlet förhindrar vaginal dysbios. Det används endast i kombinationsterapi till huvudbehandlingen eller som ett profylaktiskt läkemedel..

Användningen av Floragin gel är 6 dagar intravaginalt i en flaska på natten. Det rekommenderas inte att använda denna gel under graviditetsplanering, eftersom basen för produkten minskar spermiernas aktivitet. Floragin är också kontraindicerat för användning vid candidiasis (trast). Kostnaden för Floragin gel är cirka 500 rubel per paket.

Gel intim F 99 med vitamin F

Gel för intim hygien F 99 med en naturlig komposition, förutom vitamin F, inklusive glycerin, mandel, havtornolja, Sheasmör, hanterar perfekt de obehagliga känslorna som orsakas av otillräcklig hydrering av slemhinnorna i könsorganen.

Dessutom har detta verktyg en antiseptisk, antiinflammatorisk, sårläkande effekt, och har en gynnsam effekt på slemhinnans och hudintegumentets tillstånd. Gel F 99 tolereras väl, utan att orsaka irritation, ökar skyddsfunktionerna på intima platser och ökar resistensen mot infektioner.

Det har en trevlig arom och delikat konsistens. Det kan användas både hos kvinnor och hos män. Läkemedlet är billigt, kostnaden för en intim gel F 99 är cirka 100-200 rubel.

Montavit gel

Montavit gel rekommenderas av gynekologer som en ersättning för naturlig smörjning för obehag och torra slemhinnor under samlag eller diagnostiska medicinska procedurer. Det har en mjukgörande och fuktgivande effekt, kompenserar perfekt för bristen på vaginal utsöndring. Montavit gel är neutral, den innehåller hydroxietylcellulosa och glycerin.

Kompatibel med latexprodukter (kondomer, handskar) såväl som vattenlösliga ämnen. Du kan inte använda Montavit gel för inflammatoriska processer i könsorganen, liksom djupa skador på slemhinnan. Lämnar inga rester på underkläder. Används vid behov. Priset för ett rör på 50 g är 350 rubel.

Ekofemin gel intim

Vaginalgel Ecofemin med mjölksyra fuktar effektivt kvinnors könsdelar, eliminerar torrhet, förhindrar uppkomsten av mikrokrackor och utvecklar inflammatoriska processer. Produkten är allergivänlig, innehåller inte skadliga färgämnen, fetter, parfymer, kemikalier, hormoner.

Ecofemin gel kan användas så många gånger som behövs. Lämplig som ett intimt smörjmedel. Kompatibel med latexprodukter. Läkemedlets kostnad är 500 rubel. per rör.

Antimikrobiella, antivirala geler för intim hygien

Fagogin gel

Fagogingel med bakteriofager för kvinnlig intimhygien föreskrivs för att förebygga smittsamma och inflammatoriska processer i bäckenorganen orsakade av en kränkning av vaginalfloraen (dysbios). Gelén innehåller en steril suspension, bestående av 40 typer av fagpartiklar som kan förstöra ett stort antal olika patogener: Escherichia coli och Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter, Proteus, gardnerella, bakteroider, Campylobacter, Neisseria gonorrhea, staphylococcus, streptococcus, etc..

Bakteriofager fungerar selektivt och visar endast aktivitet mot vissa bakterier utan att förstöra den positiva mikrofloran. Detta gör det möjligt att använda Fagogin, inklusive hos gravida och ammande mödrar. Med hjälp av detta verktyg elimineras patogener, deras negativa påverkan på kroppen försvagas, den optimala pH-nivån och mikroflorabalansen bibehålls.

Fagogin gel kan användas för vardaglig vård av könsorganen, som en komplex behandling och förebyggande av kolpit, cervicit, bacvinos, postpartumbrott och andra könsskador, kirurgiska manipulationer i bäckenorganen. Vanligtvis för förebyggande ändamål rekommenderas det att använda Fagogin 1-2 gånger om dagen (5 klick) och för behandling 2-3 gånger om dagen (5-7 klick).

För att underlätta användningen har Fagogin gelflaskan en speciell dispenser och en skyddslock. För att undvika kontaminering efter användning bör spetsen rengöras för restgel. Läkemedlet kan kombineras med antibiotika och antiseptiska läkemedel, med undantag av väteperoxid, produkter baserade på salter av polyakrylsyra, oktenidin och fenoxietanol.

Gel med bakteriofager Fagogin bör inte appliceras på stängda inflammationsfocier (till exempel suturerade sår). Förvara Fagogin på en plats skyddad från direkt solljus, helst i kylskåp (t från 2 ° C till 8 ° C). Efter början av användningen är det tillåtet att lämna läkemedlet inomhus vid rumstemperatur. Flaskan måste användas inom två månader. Kostnaden för Fagogin gel är cirka 900-1000 rubel.

Multi-gin Actigel

Multi-gin Actigel är ett unikt läkemedel baserat på bioaktiva polysackarider, oftast används som ett medel för att förhindra vaginal mikroflora störningar (bacvinos) och för att eliminera obehag som orsakas av denna sjukdom. Denna produkt innehåller inte skadliga konserveringsmedel, färgämnen, kemikalier, parfymer och hormoner som har en negativ effekt på kvinnans kropp.

Multi-gin Actigel undertrycker verkan av patogena bakterier, förbättrar vävnadens tillstånd och stärker immuniteten hos slemhinnan i könsorganen. Läkemedlet kan snabbt återställa den normala nivån av vaginal surhet (pH) och skapa optimala förhållanden för tillväxt av laktobaciller. Det har en lugnande, antipruritisk effekt, vilket eliminerar alla tecken på flora störningar: brännande, tunga sekretioner, klåda, obehaglig lukt.

Den rekommenderade behandlingen är 5 dagar 2 gånger om dagen på morgonen och kvällen. I förebyggande syfte kan Multi-Gin användas var tredje dag före sänggåendet eller efter samlag utan skydd. Den maximala varaktigheten för gelterapi bör inte överstiga en månad. Multi-gin är tillåtet att användas under graviditet, amning, menopaus utan begränsningar. Kränker inte latexprodukternas integritet.

Använd inte gelén omedelbart före samlag, eftersom det minskar spermiernas aktivitet, vilket minskar sannolikheten för befruktning. Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter är möjlig. Ibland, efter applicering av gelén på de intima organen, känns en lätt stickande känsla. Kostnaden för gelén Multi-gin Actigel är cirka 750-800 rubel.

Epigen sex spray

Epigen spray intim är ett populärt antiviralt immunstimulerande läkemedel avsedd för behandling av HPV (humant papillomavirus), herpesvirus, cytomegalovirus, herpes zoster (varicella zoster), förebyggande och behandling av tillstånd som åtföljs av en minskning av lokal immunitet (vaginal candidiasis, kolit, bacvaginos) cervicit, etc.). Produktens sammansättning inkluderar lakritsrotsextrakt, som har antiinflammatorisk, lugnande, regenererande och förstärkande immunitetseffekt.

Recensioner om användning av Epigen-spray bland kvinnor är mestadels positiva. Dosen av Epigen-spray för varje fall rekommenderas enskilt: för herpes av typ I, bältros, förskrivs vanligtvis utslag till upp till 6 gånger om dagen för 1-2 ventiltryck i 5-7 dagar, könsherpes och CMV - 5 gånger om dagen i 2 veckor, med kondylomas och HPV - från 3 till 5 gånger om dagen i en månad. Med bacaginos och candidiasis ska Epigen-spray användas 3-4 gånger om dagen under en vecka.

För att förhindra utveckling av smittsamma och inflammatoriska processer, störningar i vaginal mikroflora när du tar antibiotika, p-piller, under klimakteriet, och för att stärka kroppens försvar, kan du upprepa en tio-dagars kurs med en antiviral spray en gång var tredje månad. Epigen Spray hanterar alla obehag som orsakas av torrhet i slidan, brännande, klåda. För dessa ändamål rekommenderas det att använda det två gånger om dagen på morgonen och på natten i 2-3 veckor, eller efter varje samlag.

För enkelhets skull är läkemedlet utrustat med ett speciellt munstycke, med vilken du inte bara kan utföra yttre bevattning av könsorganen, utan också intravaginal och intrauretral. Epigenspray får användas under hela graviditetsperioden och amning. Det ökar effekten av antivirala och immunmodulerande systemiska läkemedel. Priset på Epigen sexspray är cirka 1000 rubel.

Spraya Panavir Intimacy

Den antivirala sprayen för intimhygien Panavir Intim, som innehåller den aktiva substansen med samma namn, har antiinflammatoriska, immunstimulerande och regenererande effekter. Det kan användas dagligen för att förhindra virala infektioner och stärka försvaret i slemhinnan och huden i könsorganen, såväl som som en komponent i behandlingen av genital herpes och humant papillomavirus (vårtor).

Sprayen kan minska manifestationer, svårighetsgrad och ömhet vid infektionssjukdomar, stimulerar lokal immunitet, påskyndar läkningsprocessen hos vävnader. Läkemedlet är allergivänligt, giftigt, innehåller inte alkohol, hormoner, skadliga kemikalier. Panavir-sex kan användas under graviditet. Rekommenderad dos; 2-3 klick 1-3 gånger om dagen eller vid behov. Priset på sprayen Panavir Intim - 300-350 rubel.

Lactagel

Laktagelgel innehåller glykogen och mjölksyra, som snabbt och effektivt kan hantera symtomen på störningar i vaginal flora: klåda, brännande, kraftig urladdning, obehaglig lukt. Mjölksyra återställer den naturliga nivån av syra-basbalans i slidan och lindrar obehag.

Glykogen fungerar som grogrund för laktobaciller. Lactagel kan användas under graviditet, ta antibiotika, p-piller, under klimakteriet, under klimatförändringar, stress, som en profylax av störningar i mikroflora och som en komplex behandling för bacagnos, vaginal dysbios.

Lactagel rekommenderas inte för användning vid vaginal candidiasis. Gelén påverkar också spermiernas rörlighet negativt, så att du inte kan använda den under graviditetsplanering. Finns i ett paket med 7 st. Priset på Lactagel gel är från 600 rubel. per förpackning.

Alla listade medel för intim hygien föreskrivs vanligtvis av den behandlande läkaren som en del av den komplexa behandlingen av vissa gynekologiska sjukdomar eller störningar. Vilken gel från torrhet och irritation i slidan är bättre kan endast bestämmas empiriskt.

Bästa intima hygiengeler
De mest effektiva och populära gelerna för intim hygien. Varför du inte kan tvätta med vanlig tvål.

Förberedelser för återställande av vaginalfloraen
De mest effektiva suppositorierna och pillerna för vaginal dysbios och efter att ha tagit antibiotika.

Vaginal dysbios: symtom och behandling
Symtom och orsaker till vaginal dysbios. Hur man botar dysbios (bagnagnos, candidiasis).

Anya 11 juli 2019.
Epigen sexspray hjälper perfekt från allt som kliar, kliar, gör ont, kära, men det hanterar alla problem med ett smell

Diana 31 maj 2019.
Ofta bekymrar trasten, hela tiden är hon trött på att bli behandlad. Kroppen vilar inte från ständiga ljus och piller. Jag fick råd om Epigen-intim spray för att stärka slemhinnens immunitet. Vem använde?

Catherine 6 juni 2019.
Under resor till havet brukade jag ständigt tillkännagjort innan slutet av min semester plågat, plus ett par veckor hemma, jag var tvungen att behandlas. Men nu tar jag alltid en epigen-spray med mig för att förebygga, det hjälper mycket av denna plåga. Så min recension är bara positiv.

Olya 26 maj 2019.
På grund av den ständiga användningen av kissa fick jag irritation och rodnad på en intim plats. Varje dag byter jag 3 gånger om dagen. Men den här veckan kan jag inte ens tvätta mig själv normalt, det är allt. kanske det finns några krämer eller botemedel för att lindra mitt lidande. som kommer att lindra inflammation och obehag i slidan?

Cinderella 28 maj 2019.
Jag kan ge ett utmärkt botemedel - Epigen sex spray! Inte billig, men en mycket bra förberedelse. Lindrar all rodnad, irritation på en intim plats.

Julgran den 31 maj 2019.
Prova det utan dagliga rutiner, och tvätt kläder med babytvål så att allt kommer att passera! Från dagligen bara irritation och trast! Långt övergav dem!

Seniera 24 maj 2019.
Trast. 37-38 veckor. Jag behandlar med pimafucin. Jag började använda epigen spray externt. Efter applicering - bränning.
Dela recensioner om användning av epigen spray under graviditet? Vem använde intravaginalt? Jag fruktar intravaginalt.

Vivienne 12 maj 2019.
Jag har haft en trast sedan två månader och har inte fött, behandlat: två kurser med pimafucin suppositorium + tabletter + grädde ibland psihalp och epigen spray intravaginalt, sprayen brann också men tolererades, i princip går förbränningen bort och är såååå bra))

Ale 12 maj 2019.
Effekten av epigenisk mot trast är en tveksam fråga, det är mer troligt att det är förebyggande eller efter behandling, besprutat inom och utanför i mitten av graviditeten, det fanns ingen allergi mot det, används på rekommendation av en läkare

Svetlana 12 maj 2019.
Är det möjligt att använda gynokomfort hos postmenopausala kvinnor? Jag är 54. Torrhet, sveda och obehag. Atrofisk vaginit. Och är det möjligt att använda läkemedlet som ett smörjmedel?

Svetlana [Expert] 12 maj 2019.
Under postmenopausal period med torrhet och obehag i slidan bör Ginocomfort användas, det är för dessa ändamål gelén skapades. Lämplig som ersättning för naturlig smörjmedelsbrist under PA.

Zhenya 12 maj 2019.
Är det möjligt att använda Ginokomfort Intimate restorative gel om det finns polypper på livmoderhalsen?

Svetlana [Expert] 12 maj 2019.
Kan. Gynocomfort påverkar inte livmoderhalsens polypper och detta är tydligt skrivet i instruktionerna. Av kontraindikationerna för detta läkemedel är det bara individuell intolerans mot komponenterna, men tills du försöker det - vet du inte. Eller om det redan har förekommit individuella allergiska reaktioner på några av komponenterna i gelén, bör du inte använda den.

Tanya 12 maj 2019.
Jag är 23 år under samlag smärtsamt, obehag och torrhet. På grund av det här könet känner jag mig inte alls, men min man vill ha det... Hon var på gynekologens kontor, klarat alla tester, behandlade vaginal bakterios, men ingenting har förändrats. Rådgivning något snälla

Svetlana [Expert] 12 maj 2019.
Undersök den hormonella bakgrunden, donera blod för socker. Du kanske ska gå igenom en mer ingående undersökning av en gynekolog..

Alena 12 maj 2019.
Jag är en ung, null kvinna. Intima förhållanden är mycket sällsynta. Oroat för alltför magra vaginal urladdning, nästan torr i könsorganen. Under sex gör det ont, nästan hörs en skrammel))) Rådgöra ett bra botemedel mot torrhet i slidan, det är möjligt och dyrt

Lena 12 maj 2019.
En frisk kvinna ska ha tillräckligt med smörjning när hon är upphetsad. I ditt fall måste du överföra fläckar på floraen och kontrollera den hormonella bakgrunden.

Svetlana [Expert] 12 maj 2019.
Du måste kontrollera din hormonella bakgrund, passera gynekologiska utstryk, eftersom normala unga flickor med frisättning av naturlig smörjning bör vara okej. Medan du väntar på testresultaten kan du använda säkra smörjmedel från torrhet i slidan, som Montevit, Ginokomfort, Vagilak, etc..

Raisa 6 maj 2019.
Hon började använda vagilac gel för att eliminera obehag i det intima området under klimakteriet. Gelén är trevlig, absorberas snabbt, lindrar en brännande känsla. Det kan också användas som smörjmedel..

Mary 6 maj 2019.
Damer som har samma problem? Hur kämpar du? Jag plågades redan, till och med skäms - under sex, även om jag är upphetsad, finns det mycket, väldigt lite smörjning. Jag tror att du måste köpa ett smörjmedel. Vilket råder dig att fukta väl?

Svetlana [Expert] 7 maj 2019.
Från torrhet i slidan vid samlag kan du använda Montavit gel, Vagilak, Ginokofmort och andra.De är säkra att använda och bryter inte med vaginalfloraen.

Svetik 4 maj 2019.
Vem använde montavit gel (vaginal) från torrhet ?? Kan jag använda det när jag planerar? Påverkar det på något sätt befruktningen?

Rita 05 maj 2019.
Jag hade en chans att använda fett både före befruktningen och efter förlossningen. Min gynekolog var inte tvärtom, tvärtom, och förklarade detta med det faktum att när det är torrt där, tvärtom, måste du använda smörjmedel för att inte leda till komplikationer, t.ex. cystit. Jag använde Montavit gel. Denna gel har inga tillsatser, den är allergivänlig, orsakar inte irritation, fuktar perfekt och dessutom har den ingen lukt.

Dasha den 7 maj 2019.
Smörjmedelgeler kan bromsa spermierörelsen, så om du planerar en graviditet, konsultera en läkare bättre.

Irina 12 maj 2019.
När jag planerade använde jag Montavit gel. Och efter förlossningen under amningen. Min man och jag är ständigt torra med PA, men med den här gelén anpassade vi oss och inga problem.

Elena 3 maj 2019.
Efter två års användning av hormonella preventivpiller fick jag ett fruktansvärt torrt slemhinna. Vad jag bara inte försökte, men på något sätt observerades ingen speciell effekt förrän gynekologen rådde Vagilak gel. Han hjälpte verkligen att hantera problemet, jag har använt det i sex månader nu och är mycket nöjd. Luktar ingenting och fläckar inte kläder.

MMM 3 maj 2019.
Intimt problem. Jag hade alltid allt bra med fett, det fanns mycket. Sedan började jag ta OK, smörjmedlet försvann ((Ett år har gått och nigot har inte återhämtat sig ((läkare rycker upp, antagligen om ett par månader skulle allt återgå till det normala. Vad rekommenderar du?

Svetlana [Expert] 4 maj 2019.
Tyvärr kan återställningen av den hormonella bakgrunden efter att ha tagit OK ta lång tid. Därför kan du använda speciella smörjmedel som intim gel f99, montavit gel, vagilac, etc. för ett bekvämt sexuellt liv.

Lisa 27 april 2019.
Under graviditeten använde hon Ginokomfort fuktgivande gel för att bli av med obehaglig torrhet där. Läkaren sa att detta kan bero på hormonella förändringar. Gelén är säker för barnet, med naturliga ingredienser, panthenol och tea tree oil. Det hjälper verkligen av problemet, jag använde det ett par gånger om dagen, och allt går bra.

Olga 12 april 2019.
Gynocomfort är ett coolt verktyg. Jag gillade det verkligen, det fuktar slemhinnan väl. Jag är 50 år och fick bort obehag under PA med hjälp av honom.

Vaginal torrhet. Vad ska jag rekommendera? Jämförande översyn av populära verktyg

- Rådgivning om torrhet... på en intim plats...

- Kan du rekommendera lite intimt smörjmedel??

Ungefär med sådana förfrågningar vänder de sig till huvudmannen hos en kvinna som är bekymrad över torrheten i slidan.

Naturen såg till att efter pubertetsslutet fanns en fuktig miljö i slidan. Detta är nödvändigt för att rena vagina från döda epitelceller och skydda de kvinnliga könsorganen från patogena bakterier.

Bildningen av naturlig vaginal smörjning regleras av kvinnliga könshormoner östrogen.

Det vaginala epitelet innehåller många östrogenreceptorer.

Under deras inflytande bildar körtlarna i den vaginala västkroppen en vaginal utsöndring, och slemhinnepitelet ger glykogen. Detta är den viktigaste behandlingen för laktobacillerna som bor här. De utgör 95-97% av den normala mikrofloraen i slidan.

Som ett resultat av konsumtion (nedbrytning) av laktobaciller med glykogen bildas mjölksyra. Den upprätthåller en viss surhet i slidan på en nivå av 3,8-4,5, så att villkorligt patogena bakterier inte multiplicerar här..

Torrhet i slidan kan förekomma både i reproduktionsåldern och närmare klimakteriet.
Det kan kännas endast under sexuell kontakt, och kan också manifestera sig utanför dess obehag, klåda, brännande känsla under urinering.

Orsaker till vaginal torrhet vid reproduktiv ålder

 1. Naturliga cykliska fluktuationer i östrogennivåer. I början och slutet av menstruationscykeln sjunker östrogennivåerna.

2. Graviditet - torrhet noteras i de sena stadierna som ett resultat av att fostret pressas i bäckenkärlen och försämras blodflödet.

3. Amning - det stimuleras av hormonet prolaktin, som undertrycker utsöndring av östrogen.

4. Vissa läkemedel: antihistaminer, orala preventivmedel, diuretika, antihypertensiva.

5. Hormonella störningar.

6. Radikal kirurgi, under vilken bihangarna tas bort, och en artificiell klimakteriet inträffar.

7. Bestrålning av de kvinnliga könsorganen med cancer.

8. Frekvent douching med och utan.

9. Används för intim hygien av vanlig (alkalisk) eller antibakteriell tvål.

10. Om det händer strax före sex är orsaken kvinnans brist på upphetsning.

Frågor till köparen

När en kvinna som bedömer efter sitt utseende är långt ifrån klimakteriet, kommer till dig med en sådan begäran, och om det finns en möjlighet att fråga henne mer i detalj, ange:

- Det händer bara innan intim kontakt.?

Om inte bara följande fråga:

- Därefter var det torrhet?

Kanske kommer kvinnan säga att hon nyligen födde och nu ammar, och du förklarar för henne att detta är normalt. Men under denna period måste du använda fuktighetskräm.

Eller kanske det började efter en gynekologisk operation? Behöver läkare.

Eller till exempel hade hon (eller har) klåda, utflöd, och hon, efter att ha läst recept på Internet, bestämde sig för att ”läka” sig själv med douching. Oftast använder de läsk, kamomill, ekbark och en snöre. Som ett resultat, "tvättade" kvinnan det naturliga smörjmedlet, kränkade surhetsgraden i slidan, vilket ledde till nya problem. Berätta för henne om farorna med douching. Om det finns en urladdning från könsorganen är detta uppenbarligen inte bara torrt, och fuktgivare ensam kan inte göra det.

Du kan också ta reda på om hon tar mediciner, inklusive preventivmedel.?

Vilket botemedel använder hon för hygien? (gör en "krok" för återförsäljning).

Orsaker till vaginal torrhet under premenopaus och klimakteriet

Från 45 års ålder är den främsta orsaken till vaginal torrhet en åldersrelaterad minskning av östrogennivåer. Som ett resultat tunnas den vaginala slemhinnan gradvis (atrofieras), lite glykogen produceras, halvsultad laktobaciller, halten mjölksyra reduceras, förutsättningarna för utveckling av opportunistisk flora skapas.

Eftersom orsaken till torrhet är en minskning av nivån på dina östrogener, måste du leverera dem från utsidan.

Östrogeninnehållande medel förskrivs - först topiskt, och om de inte är tillräckligt effektiva, inuti.

Vi kommer att analysera några verktyg som används för torr vagina

Montavit

Vaginal fuktgivande gel.

Som en del av hydroxietylcellulosa.

Det är en naturlig substans som utvinns från bomull eller trä. Det används i många kosmetika som förtjockningsmedel, stabilisator, viskositetsregulator, fuktighetskräm, som bibehåller fukt.

På grund av detta används det för intim torrhet, av en eller annan anledning otillräcklig självsmörjning.

I hjälpämnen - glycerin och klorhexidin. Detta är både bra och dåligt.

Glycerol. Bra, eftersom det lockar till sig fukt och tillsammans med den huvudsakliga aktiva ingrediensen fuktar slemhinnan. Det är dåligt, för efter en stund kan intim torrhet bara öka: glycerin "drar" fukt från de omgivande vävnaderna och med regelbunden användning kommer de att dehydratiseras. Dehydratiserad slemhinna är mer mottaglig för infektion.

Klorhexidin. Bra, eftersom det samtidigt skyddar mot könsinfektioner. Dåligt - eftersom det kan störa balansen i den normala mikrofloraen i slidan, minska lokal immunitet.

Vagilac

På grund av vad som fuktar?

På grund av propylenglykol, känd för sin hygroskopicitet) och samma hydroxietylcellulosa, som vi redan nämnde ovan.

Dessutom innehåller Vagilac mjölksyra. Det upprätthåller en optimal pH-nivå i slidan så att patogena bakterier inte multiplicerar..

Inkluderar en applikator.

Gynocomfort

Intim gelfett.

Innehåller hyaluronsyra - för hydrering, panthenol och E-vitamin - för att läka mikrotraumor och mjölksyra för att upprätthålla optimalt vaginal pH.

Enligt min mening har Ginokomfort en mer intressant komposition än Vagilak.

Ecofemin

Kompositionen är som om Montavit och Vagilak korsades, som ett resultat Ecofemin.

Innehåller glycerin, hydroxietylcellulosa, propylenglykol, mjölksyra.

De tre första komponenterna lockar till och behåller vatten, den sista - upprätthåller rätt miljö i slidan för att skydda mot infektion.

Vid regelbunden användning kan torrheten förvärras. Varför se ovan.

Muvazhel

Kamomill och malvaxtrakt - fuktgivande, antiinflammatorisk effekt, minskar irritation, klåda.

Hyaluronsyra - hydrering, regenerering av slemhinnor.

Soja och rödklöverisoflavoner - östrogenliknande verkan.

Muvuel är särskilt indicerat i fall där intim torrhet är förknippad med en minskning av östrogennivåer (premenopaus, klimakteriet, hormonella störningar i reproduktionsåldern, etc.).

Till skillnad från läkemedel som innehåller östrogener är fytoöstrogener mildare och kan användas när östrogener är kontraindicerade.

Mouvage används två gånger i veckan.

Gynoflor E

Dessa är vaginala tabletter som innehåller östrogen och laktobaciller.

Östrogen, som är en del av Ginoflor E, förbättrar tillståndet i slemhinnepitelet, ökar produktionen av glykogen - den viktigaste maten för laktobaciller. Och laktobaciller, som också finns i vaginaltabletten, återställer balansen i mikrofloraen. Resultatet är torrhet, klåda, obehag.

Först administreras en vaginal tablett varje dag i 6-12 dagar, och sedan byter de till en underhållsdos: 1 tablett 1-2 gånger i veckan.

Men när man rekommenderar Gynoflor E, är det nödvändigt att ta reda på om en kvinna har tumörer i bröstet, livmodern, äggstocken, vagina, endometrios, blödning i livmodern.

Ovestin - suppositorier, grädde

Det innehåller samma östrogen (estriol) som Ginoflor E, endast i en mycket högre dos - 0,5 mg mot 0,03 mg.

Det används för vaginal torrhet, vilket orsakas av en minskning av östrogennivåer, oftast under premenopaus och klimakteriet..

Kontraindicerat vid bröstcancer, endometrial cancer eller misstänkt för dem, uterusblödning av okänd etiologi, endometrios, venös trombos, inklusive en historia av leversjukdom.

Varning - med arteriell hypertoni, diabetes mellitus, astma, migrän, gallstensjukdom.

Först används Ovestin för 1 suppositorium eller 1 dos grädde per dag, efter att ha uppnått effekten byter de till en underhållsdos - 1 suppositorium eller 1 dos 2 gånger i veckan.

Kompositionen innehåller mjölksyra (bibehåller den önskade surheten i slidan), klorhexidin (antiseptisk effekt).

Analoger för den aktiva substansen: Ovipol Klio, Estrokad.

Skillnader från Ovestin: de har inte mjölksyra och klorhexidin.

Vilket är bättre: Muvazhel, Ginoflor E eller Ovestin?

Kupan innehåller fytoöstrogener, Gynoflor E - östrogen i en liten dos + laktobacillus (detta är dess plus), Ovestin - östrogen i en stor dos + mjölksyra + klorhexidin.

Fördelen med Muvazhel innebär dess naturlighet och större säkerhet.

Fördelen med Gynoflor E är att den förutom östrogen innehåller laktobaciller. De utgör grunden för vaginal mikroflora, producerar mjölksyra och ger den önskade surhetsnivån så att patogena bakterier inte multiplicerar.

Fördelen med läkemedlet Ovestin är i den största dosen av östrogen och större terapeutisk effektivitet, särskilt under klimakteriet. Men det finns fler kontraindikationer.

Om du är rädd för att rekommendera Ovestin, även om det är diskret i form av en kräm och suppositorier, kan du erbjuda Ginoflor E, där estriol är mycket mindre, eller Mouvage, där det inte finns något hormon, och det finns ämnen som har en östrogenliknande effekt.

När det gäller Ovestin, utsöndras estriol från kroppen på mindre än en dag efter absorption i blodet.

Men ändå, rekommendera det, ställa klargörande frågor angående gynekologiska sjukdomar, hypertoni, diabetes mellitus, migrän.

Valet av Ovestin grädde eller ljus - enligt köparens preferenser. Ljus är snabbare och bekvämare att använda, men det tar längre tid att lösa upp ljusen..

Vad annars?

För daglig hygien och förebyggande av torrhet kan du erbjuda mjölksyra fuktighetskrem, Saugella intim tvål eller något liknande i ditt sortiment.

Sammanfatta

För en kvinna i reproduktiv ålder med vaginal torrhet, erbjuda alla fuktgivande geler: Montavit, Vagilak, Ecofemin, Ginocomfort.

Som komposition gillade jag Ginokomfort mest av allt..

Du kan också rekommendera ett intimt gel-smörjmedel från Contex, Durex, etc. De innehåller vanligtvis samma propylenglykol, glycerol, hydroxietylcellulosa, mjölksyra.

Premenopausala eller menopausala kvinnor använder oftast produkter med östrogen eller substanser som har en östrogenliknande effekt: Muvazhel, Gynoflor E, Ovestin, eftersom orsaken till torrhet ligger i en minskning av östrogennivåer.

Ytterligare rekommendationer för kvinnor

 1. Om du använder tamponger ska du kasta dem. De torkar slemhinnan ännu mer.

2. Använd inte vanlig alkalisk och ännu mer antibakteriell tvål för intim vård. För att göra detta finns det specialprodukter som återfuktar, förhindrar torrhet och upprätthåller önskad surhet i slidan.

3. Föredra bomullsunderkläder.

4. Avstå från douchning. De gör mer skada än nytta.

5. Om fuktighetskrämmet inte hjälper måste du se en läkare. Du kan behöva utföra en ytterligare undersökning och förskriva kvinnliga könshormoner inuti och / eller vaginalt.

Vaginalkräm för klåda: namn, toppen av de bästa åtgärderna, sammansättning, bruksanvisning

Klåda i det intima området är ett mycket obehagligt fenomen som skapar konstant obehag. Ibland förekommer ett liknande symptom utan förekomst av några sjukdomar, och ofta är faktorn som provocerar det ganska banalt och ofarligt - till exempel felaktiga hygienprodukter eller underkläder.

Hur behandlas klåda??

Den moderna läkemedelsindustrin för att eliminera klåda erbjuder en hel lista med högkvalitativa mediciner, bland annat geler, salvor, krämer och balsam. De skiljer sig i sammansättning, riktar sig till olika hudtyper och eliminerar olika problem med intima områden. Sådana läkemedel väljs separat, men för att inte misstas är det nödvändigt att noggrant studera bruksanvisningen.

Olika sorter

Vaginalkrämer för klåda kan vara av olika slag. De är indelade efter riktningen för deras terapeutiska verkan. Experter rekommenderar behandling med mediciner som tillhör en av dessa farmakologiska kategorier:

 1. Antihistaminer, som föreskrivs om klåda i det intima området provoseras av en allergisk reaktion. Som regel, tack vare sådana medel, sker lättnad ungefär 20 minuter efter användning.
 2. Narkosmedel, som väsentligt minskar känsligheten, på grund av att svårighetsgraden av klåda och smärta minskas.
 3. Kortikosteroider - hjälper till att klara klåda, vilket orsakas av någon patologi. Långtidsanvändning av dessa medel är inte önskvärt..
 4. Antiseptiskt som hjälper till att eliminera infektioner och patogena bakterier i det intima området.

Vagilak

Denna kräm med vaginal klåda är avsedd för daglig hygien i det intima området hos kvinnor i syfte att behandla och förhindra problem med slemhinnan i vaginal. Produkten innehåller mjölksyra i sin sammansättning. Mot bakgrund av den regelbundna användningen av läkemedlet "Vagilak" noteras ett ihållande positivt resultat, vilket uttrycks i sådana effekter:

 1. Fuktgivande slemhinnorna i slidan och yttre epitel.
 2. Det finns en process för aktivering av lokala immunsvar.
 3. Känslor som brännande, torrhet och klåda elimineras..
 4. Återställningsprocesser för skadade vävnader påskyndas.
 5. Läkning av mikrokrackor som härrör från torrt slemhinnor observeras..
 6. Förbättra kvaliteten på sexlivet.

Användningen av Vagilac för vaginal användning förbättrar skyddsfunktionerna som påverkar tillväxten av patogen mikroflora på ett naturligt sätt.

Hur man använder?

Det rekommenderas att använda denna kräm för att lindra klåda på intima platser i kurser, ta en paus under menstruationsblödningen. Detta läkemedel hjälper till att upprätthålla en normal nivå av laktobaciller i en kvinnas vaginala område och förhindrar utvecklingen av vaginal bakterios och andra sjukdomar..

Bruksanvisning indikerar att läkemedlet bör appliceras på de rengjorda områdena i det intima området med fingrarna under dagliga hygienåtgärder. Efter behandling rekommenderas könsdelarna att torka i 10 minuter.

Betyder "Vagilak" har inga begränsningar för användning, utom i fall med hög känslighet för läkemedlets komponenter. Om det uppstår allergiska symtom bör behandlingen avbrytas..

Vilka andra vaginala klåda krämer finns till försäljning?

"Lactacid"

Detta läkemedel är i de bästa bästa rättsmedel för klåda i det intima området. Den är utformad för att behandla en mängd olika problem där liknande symtom uppstår. En hel rad produkter med samma namn produceras i form av krämer, geler, skölj etc..

För att minska manifestationerna av klåda och rodnad rekommenderas Lactacid Soting-kräm, vilket är ett universellt botemedel mot olika patologier och fysiologiska tillstånd tillsammans med klåda i slidan. Det kan användas när som helst. Detta verktyg ger en känsla av komfort och renhet. Samtidigt eliminerar läkemedlet inte bara klåda, utan också från obehaglig lukt och andra i samband med försämrad mikroflora i det intima området.

Vad finns i kompositionen?

Krämens sammansättning från klåda i den intima zonen innehåller mjölksyra, vilket hjälper till att upprätthålla den naturliga mikrofloraen, samt arnicaxtrakt och risprotein, som effektivt läker slemhinnorna. "Lactacid" kan användas inte bara om klåda inträffar utan också för förebyggande syften för daglig hygien i intima områden.

"Lactacid" är godkänt för användning under graviditet, amning och under tonåren. Han har praktiskt taget inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans mot ämnen från hans sammansättning.

Pimafucin

Kräm för klåda i den intima zonen "Pimafucin" är en gulaktig kräm med en tjock konsistens, utan en karakteristisk lukt, som är avsedd för behandling av sjukdomar i det kvinnliga könsorganet, provocerat av jästliknande svampar. Dessa organismer tillhör opportunistisk flora och kanske inte manifesterar sig på länge. Men med en minskning av immuniteten aktiveras de snabbt, vilket orsakar obehagliga symtom som klåda i vaginal, förbränning, utflöde från könsorganen i vit färg. Alla sådana sjukdomar är smittsamma och farliga, de kräver omedelbar medicinsk intervention. Vid behandling används svampdödande medel, som inkluderar Pimafucin-kräm. Det föreskrivs för mykotiska lesioner i slemhinnorna i slidan och andra delar av kroppen..

Än bra?

Vaginalkräm för behandling av pruritus påverkar effektivt patologiska foci efter den första appliceringen. Det hjälper till att bli av med symptomen på sjukdomen på grund av förstörelsen av dess patogener..

Med okomplicerad patologi räcker det att endast använda grädde. När ett återfall uppstår inkluderas även andra mediciner i behandlingsregimen. Vanligtvis är de intravaginala suppositorier av denna medicin. Pimafucin är effektivt vid vaginal candidiasis, vars huvudsymptom vanligtvis är klåda. Man bör bara komma ihåg att behandling är nödvändig för båda sexpartnerna.

Låga koncentrationer av krämets huvudsakliga substans - natamycin - har en fungistatisk effekt, vilket hjälper till att hämma tillväxten och reproduktionen av patogena svampar. Den här egenskapen används också profylaktiskt för att förhindra spridning av infektioner. I höga koncentrationer kan natamycin uppvisa intensiv fungicid aktivitet, vilket hämmar produktionen av ergosteroler av patogena svampar. Som ett resultat av denna process kränks sådana cellers integritet och de förstörs snabbt..

Instruktioner för användning av detta verktyg indikerar att det rekommenderas att använda det två gånger om dagen under en veckas terapi.

klotrimazol

Kräm för klåda på intima platser "Clotrimazole" är ett antimykotiskt läkemedel. Detta är ett svampdödande läkemedel med den aktiva substansen - klotrimazol. Kremen hämmar tillväxten och uppdelningen av patogener i slidan, vilket minskar manifestationerna av klåda, obehag och andra obehagliga symtom.

Detta läkemedel har god aktivitet mot mögel och jästliknande svampar, patogener av erythrasma, rosa lav, såväl som dermatofyter. Dessutom har läkemedlet mild antibakteriell aktivitet mot vissa gram-positiva (stafylokocker, streptokocker) och gramnegativa (gardnerella, bakteroider) bakterier.

Vaginalkräm från klåda appliceras på könsorganen med ett tunt lager, 2-3 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingsförloppet beror på typen av svampinfektion som utlöste klåda, liksom dess placering och egenskaperna för sjukdomsprocessens gång..

Kontra

En absolut kontraindikation för användningen av denna kräm är överkänslighet mot det aktiva elementet i läkemedlet eller dess hjälpkomponenter. Verktyget används inte i graviditetens första trimester. Det är tillåtet att använda salvan under amning, men detta bör göras med försiktighet.

Vad mer kan du ta bort vaginal klåda hos kvinnor?

Läkemedlet "Vagisil"

Denna kosmetiska produkt fuktar effektivt den torra och dehydratiserade könsslemhinnan och förhindrar utveckling av torrhet och klåda. Detta läkemedel lugnar snabbt irritation, eliminerar obehag, lindrar brännande känsla i kämpen och vagina provocerad av otillräcklig hygien, svettning, tätt passande kläder eller menstruation.

Denna kräm har en deodoriserande effekt, eftersom den innehåller luktblockerare, skapar en känsla av komfort och friskhet i det intima området under lång tid. Läkemedlet kan också användas för att fukta könsdelarna innan intimitet. De aktiva komponenterna som finns i kompositionen av grädden för intim hygien från klåda kännetecknas av sådana egenskaper:

 1. Lauret 9: har en lugnande och smärtstillande effekt, eliminerar klåda och obehag.
 2. Vitamin E: bidrar till näring av vävnadsceller, hjälper till att stärka skyddsfunktioner, förbättra blodcirkulationen. Eliminerar snabbt klåda, irritation.
 3. Vitamin A: en antioxidant som hjälper till att förnya och återställa epitelet, normaliserar metaboliska processer i celler, läker och främjar regenerering av skadade områden.
 4. D-vitamin: har en intensiv mjukgörande effekt, ger näring och återfuktar irriterade områden i slemhinnorna, intensivt mättar dem med fukt, lindrar problemområden, lindrar irritation, klåda och andra obehagliga sensationer utan att orsaka allergiska reaktioner.

Enligt instruktionerna rekommenderas kräm "Vagisil" för att eliminera klåda, torrhet och irritation som uppstår i intima områden hos kvinnor. Användningen av denna kräm är kontraindicerad vid individuell intolerans mot komponenterna.

Nezulin

Den terapeutiska effekten av denna kräm från klåda i det intima området beror på egenskaperna hos ämnen från dess sammansättning. Det med hjälp av naturliga komponenter fuktar och rensar intima områden, hjälper till att eliminera klåda och obehag.

Celandine och plantain-extrakt har en positiv effekt vid olika inflammatoriska sjukdomar, har sårläkning, antipruritiska, smärtstillande, lugnande och antibakteriella egenskaper, lindrar svullnad. Lakritsextrakt har anti-allergiska, antibakteriella, antiinflammatoriska, mjukgörande egenskaper. Basiljolja eliminerar förbränning, klåda, rodnad och svullnad, tonar huden, har en bakteriedödande, smärtstillande, kramplösande effekt. Eterisk olja med lavendel har egenskaperna som ett avvisande medel, lindrar irritation och klåda, har antiseptiska och antihistamineffekter. Pepparmyntaolja kyler och uppdaterar områden med intima områden, har smärtstillande och kramplösande egenskaper. D-panthenol - har antiinflammatoriska och sårläkande effekter. Effektivt för vaginal klåda och allergiska reaktioner. Användningsinstruktioner rekommenderar användning av detta verktyg 3-4 gånger om dagen.

Läkemedlet "Nystatin" i form av en kräm

Ofta föreskrivs salva för vaginal klåda "Nystatin", som är ett botemedel från kategorin av polyener. Läkemedlets aktiva substans, som binder till steroler, minskar permeabiliteten för cellmembranet för jästliknande svampar, förbättrar utbytet av basiska cellelement med det intercellulära utrymmet och som ett resultat till lyseringen av svampcellen. Nystatin kräm, som är en aktuell medicin, absorberas inte genom slemhinnorna och har inga kumulativa egenskaper. Det lindrar snabbt en kvinna av ett sådant obehagligt symptom som vaginal klåda, normaliserar sammansättningen av vaginal mikroflora. Det appliceras 2-3 gånger om dagen i fem dagar.

Vi undersökte hur man behandlar vaginal klåda..

Vaginal fuktgivande

Senaste uppdatering: 12/11/2019

Innehållet i artikeln

Under normala förhållanden fuktas alltid vaginalslemhinnan: cirka 2-5 ml vaginal utsöndring släpps genom den per dag. I vissa fall minskar dock syntesen av naturlig smörjning och kvinnan börjar uppleva obehag. För att bli av med det rekommenderas det att använda speciella medel för att fukta vagina - geler, krämer, suppositorier, salvor.

Från vår artikel kommer du att ta reda på vad som är orsakerna till torrhet i vaginal, vilka metoder för att bekämpa detta problem, hur man kan fukta slidan utan att skada kvinnors hälsa.

Vaginal torrhet: hur den manifesterar sig och vilka orsaker?

Bland de förutsättningar som orsakar torrhet i den intima zonen finns det:

 • Minska mängden östrogenhormoner. Det kan ha samband med början av klimakteriet och åldersrelaterad atrofi av väggarna i slidan, med fasen av menstruationscykeln eller hormonella störningar.
 • Vaginal dysbios.
 • Inflammatoriska processer lokaliserade i urinröret och vagina.
 • endometrios.
 • Intag av vissa mediciner (antihistaminer, antidepressiva medel, blodtryckssänkande läkemedel), kemoterapi.
 • Allmän minskning av kroppens försvar, försämring av lokal vaginal immunitet.
 • Användning av vissa preventivmedel (vissa orala preventivmedel, latexkondomer).
 • Otillräcklig eller alltför noggrann könshygien, användning av olämpliga intima hygienprodukter.
 • Stressfulla situationer, depressiva tillstånd.
 • Brott mot funktionerna i det autonoma nervsystemet.
 • Rökning.
 • Kvinnlig genital kirurgi - till exempel avlägsnande av äggstockarna.
 • Graviditet, amning, postpartum.
 • Allergisk reaktion på parfymer och färgämnen som utgör toalettpapper, tvättpulver.
 • Simning i mycket klorerat vatten (i poolen).

Att fukta vagina eliminerar obehagliga symtom orsakade av dess överdrivna torrhet Dessa inkluderar förbränning och klåda, smärta under urinering, uppkomsten av mikrokrackor på väggarna, smärta under samlag. Sådana manifestationer av torrhet orsakar inte bara kvinnan själv, utan påverkar också hennes sexpartner: på grund av obehagliga upplevelser under sex kan en kvinna till och med vägra intimitet.

Det är viktigt att förstå att torrhet i slidan kan provocera mikrotrauma och slemhinnor, som är ingångsporten till infektion. För att förhindra detta är det nödvändigt att effektivt fukta vagina.

Medel och beredningar för att fukta vaginalslemhinnan

Det finns ett antal intravaginala medel för måttlig och stark hydrering av vaginalslemhinnan. Om orsaken till överdriven torrhet är dishormonella störningar, bör behandlingen inte enbart baseras på användning av lokala medel: i sådana fall bör extern hydrering av slidan kompletteras med användning av hormonella läkemedel. Hur som helst, innan du börjar behandlingen, måste du konsultera en läkare.

Gel, grädde, salva och suppositorier för att fukta vagina

Ett av de vanligast föreskrivna läkemedlen, vars verkan syftar till att eliminera torrhet i vaginalen, är en fuktgivande gel för slidan - ett smörjmedel. Gel-smörjmedel av hög kvalitet har en lätt hydrofil bas och ett pH nära slemhinnans surhetsnivå, de är lätta att applicera och absorberas snabbt.

För att effektivt fukta vaginalslemhinnan föreslår vi att du använder den intima gelén Ginocomfort. Detta verktyg har en balanserad sammansättning, som inkluderar extrakt av malva och kamomill, panthenol och bisabolol. Regelbunden användning av Ginokomfort gel hjälper till att hantera förbränning, klåda och obehag orsakad av torra slemhinnor, samt återställa tunnare väggar i slidan och eliminera mikrosprickor.

I vissa fall kan användningen av geler ersättas med användning av en lämplig kräm för att fukta vagina. Detta val beror oftast på skillnader i mängden aktiv substans i dessa produkter..

Salvor inkluderar vanligtvis fetter och vegetabiliska oljor, som långsamt absorberas, så de är inte lika praktiska att använda som fuktighetskräm och geler för slidan. I vissa fall är det emellertid rimligare att använda denna speciella form av läkemedlet: salvor skapar en tunn film på slemhinnans yta, vilket ger ytterligare skydd. Det bör komma ihåg att grunden för dessa medel förstör latex, vilket minskar den preventiva effekten.

Bland de viktigaste medlen för att återfukta vaginalslemhinnan upptas en viktig plats av vaginala suppositorier. Vanligtvis innehåller de hormoner som påverkar produktionen av naturlig smörjning för att fukta vagina..

Fuktar vagina med smörjmedel, video

Intervju med en gynekolog Permyakov Artemy Sergeevich om torrheten i den intima zonen. Källa - Medgel - Allt om estetisk medicin

Vaginal fuktighet med klimakteriet

Under klimakteriet och premenopaus minskar östrogenmängden, vilket leder till en minskning av produktionen av glykogen i epitelcellerna i slemhinnan i könsorganen, en minskning av antalet laktobaciller, på grund av att det finns atrofi och gallring av vaginalslemhinnan, bildandet av mikrokrackor och sår på den. Lokal immunitet kan också försämras, vilket kan leda till penetrering av patogener, bakterier och svampinfektioner..

Hur fukter du vagina med klimakteriet? För detta ändamål används samma beredningar som beskrivits ovan - geler, krämer, suppositorier och salvor. Läkaren kan också rekommendera att ta en kurs med hormonbehandling (lokal eller systemisk) i frånvaro av kontraindikationer.

Torra könsorgan kan minska kvaliteten på en kvinnas intima liv avsevärt. För att lösa detta problem finns det vatten, silikon eller oljebaserade smörjmedel. Dessa medel kan användas inte bara för att fylla underskottet av naturlig vaginal sekretion under sex, utan också för att utföra ytterligare uppgifter - värma upp, döda smärta, etc..

Ginokomfort gel med malvaxtrakt är din pålitliga assistent i kampen mot torrhet!

Specialister från läkemedelsföretaget VERTEX har utvecklat Ginokomfort Intimate Moisturizing Gel med malkextrakt, som inte bara eliminerar torrhet, utan också har en antiinflammatorisk effekt, vilket regenererar skadade områden i slemhinnan. Den är också lämplig för att fukta vagina under samlag. Verktyget har klarat kliniska prövningar och har bevisat sig både hos barnläkare-gynekologer och bland deras patienter. Gelén har alla nödvändiga dokument och kvalitetscertifikat.

källor:

 1. MENOPAUSAL SYNDROM. Dobrokhotova Yu.E. // Medicinsk verksamhet. - 2004. - Nr 1. - S. 3-8.
 2. TERAPI FÖR UROGENITALA STÖRNINGAR FÖR ESTROGEN-DEFICIENCY. Serov V.N. // Förlossning, gynekologi och reproduktion. - 2010. - Nr 1. - S. 21-35.

Omfattande behandling och förebyggande av östrogenberoende urogenitala störningar: kliniska aspekter och farmakoekonomisk analys. Ledina A.V., Kulikov A.Yu. // Farmakoekonomi. - 2009. - 1: S. 13-18.

Terapi av östrogenbrist tillstånd i klimakteriet. Likhachev A.V., Galyanskaya E.G., Shevlyagina L.S., Polyanskaya I.B. // Förlossning, gynekologi och reproduktion - ORGIN. - 2008. - 1. - S. 4-6.

Behandling av atrofisk vulvovaginit hos kvinnor efter menopaus. Ledina A.V., Prilepskaya V.N., Kostava M.N., Nazarova N.M. // Gynekologi. - 2010.-- 12 (4). S. 14-17.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man känner igen graviditet under menstruationen

För de flesta kvinnor är frånvaron av planerad menstruation det första tecknet på graviditet. Men som praxis visar kan det finnas undantag från varje regel....

Äta menopausal näring - åtta effektiva tips

Ju äldre en person blir, desto farligare blir de extra punden för honom. Människor efter 45 år måste övervaka sin diet noggrant än unga, för med åldern ökar tendensen till övervikt....

Oregelbundna perioder hos en ammande mor: normal eller inte?

Återställningen av menstruationscykeln efter förlossningen sker gradvis. Därför är oregelbundna perioder med amning ett normalt alternativ. Brottet i cykeln är förknippat med en förändring av hormonbalansen mot bakgrund av förändringar som inträffar med kroppen....