Utsläpp efter IVF: vad betyder de?

Intim

Ibland blir in vitro-befruktning kvinnans enda möjlighet att bli mamma. Men proceduren kräver lång tid, tålamod, pengar och en vördnadssam inställning till hälsotillståndet.

Utsläpp efter IVF: är det värt det att få panik?

Under graviditet efter IVF kan olika urladdningar uppstå. Vissa av dem kommer att betraktas som normen, medan andra kommer att signalera en patologisk process. För att inte oroa dig utan anledning är det viktigt att särskilja vilken urladdning som kan inträffa efter IVF-transplantation.

Slemhinnor är fysiologiska och observeras inte bara hos gravida kvinnor. Dom är:

 • transparent eller överflöd;
 • mild;
 • kan ha en svag sur lukt och jämn konsistens
 • inte åtföljd av irritation eller klåda.

Från användningen av progesteronläkemedel som stöder graviditet förändras urladdningens natur. De blir tjockare, har en vit, gulaktig, rosa färg med vener. Deras volym är mindre än fysiologisk. Efter läkemedelsuttag blir urladdningen transparent igen.

Fläckning efter IVF uppstår på grund av det faktum att efter att embryot införts i livmoderhålet kan små livmoderkärl skadas något. Om du ser 8-10 dagar efter eco:

 • brun urladdning;
 • mörk kräm;
 • ljusrosa, luktfri - var inte rädd.

Det är troligtvis en signal om en framgångsrik transplantation. Så du kan ta reda på graviditet redan innan hCG-analys.

Om du är orolig för att upptäcka efter IVF, att detta och vad som är kopplat till, kan bara tala om för din läkare. Om de observeras i 1-2 dagar, åtföljt av dragande smärta i nedre del av buken, kanske kroppen saknar progesteron. Läkaren kommer att förskriva eller justera hormonell underhållsterapi..

Störande urladdning

En kvinna bör vara orolig om ansvarsfrihet:

 • ha en gulaktig eller grönaktig färg;
 • keso, som signalerar trast eller vaginal candidiasis;
 • obehaglig lukt.

Det spelar ingen roll om de dök upp vid 9 DPP efter IVF eller senare, detta är ett tecken på bakteriell vaginos. Sjukdomen bör behandlas nödvändigtvis eftersom den har en negativ effekt på graviditetsförloppet och till och med kan få fostret att frysa..

Om du har gått igenom IVF-protokollet och den 16: e dagen efter överföringen av rosa urladdning, kontakta din läkare omedelbart. Sådana symtom efter mer än 2 veckor efter transplantation kan indikera risken för att det fostrala ägget lossnar och hotet om graviditetsavbrott.

Kontakta läkare för störande symtom. Faktum är att bara en läkare kan förskriva kompetent terapi, baserat på graviditetsåldern och patientens hälsa.

Typer av normala sekretioner i IVF i olika befruktningsstadier

Hur är in vitro-befruktning??

IVF är befruktning av ett ägg utanför en kvinnas kropp i en laboratoriesättning, följt av implantation av ett embryo i livmoderhålet. Definitionen är ganska enkel, men i verkligheten kräver varje fall en individuell inställning och slutar i graviditeten vid första försöket hos endast 40% av kvinnorna. En uppsättning åtgärder för IVF kallas ett protokoll. Dess varaktighet är 15-20 dagar. Under denna period utförs ett antal manipulationer:

 1. Innan IVF utnämns undersöks patienten i detalj. Kontrollera livmodern och äggstockarna, nivån på könshormoner, förekomsten av kontraindikationer, allmän hälsa.
 2. På cykelens dag 2 börjar protokollåtgärder. Ultraljud utförs för att utvärdera kvaliteten på endometrium före proceduren..
 3. En kvinna föreskrivs en individuell kurs av hormonterapi för att stimulera äggstockarna. Dessa är dagliga injektioner under huden på magen, vilket orsakar mognad av flera ägg i en cykel.
 4. Dag 12-14 kontrolleras närvaron av dominerande folliklar och en punktering utförs för att samla dem under generell anestesi. Med hjälp av en ultraljudstransvaginal sensor utförs kontroll av åtgärder, en nål införs genom den. Varje follikel töms noggrant, sedan kontrolleras närvaron av ett ägg och stängslet fortsätter på båda äggstockarna. Proceduren utförs på poliklinisk basis och tar 50-60 minuter.
 5. De erhållna äggen befruktas under mikroskop med spermier med IVF eller ICSI. Färdiga embryon odlas i laboratoriet i 5 dagar.
 6. Genom en speciell kateter införs det mest lovande embryot transvaginalt (1 eller 2 i överensstämmelse med patienten). Detta orsakar absolut inga upplevelser och varar ett par minuter, varefter du inte kan stå upp på ungefär en kvarts timme. De kommande två veckorna ordinerade vila. De återstående embryona skickas till kryokammaren för frysning i framtiden om protokollet misslyckas.
 7. En kvinna föreskrivs hormonella läkemedel för att skapa förhållanden i kroppen som bidrar till att bevara graviditeten. De finns i form av vaginala krämer, suppositorier eller tabletter. Valt strikt individuellt..
 8. Den 14: e dagen efter överföringen (DTP) utförs en analys för hCG-nivån i blodet. Detta ämne produceras under barnets förlossning och koncentrationen ökar snabbt varje dag. En sådan analys är det mest exakta graviditetstestet..
 9. Om embryot inte har rotat, avbryts hormoner och förbereds för nästa protokoll.
 10. Vid ett framgångsrikt försök lämnar stödjande mediciner eller justerar dosen beroende på situationen.

En beskrivning av hela IVF-processen hjälper till att förstå när, vad och varför det finns utsöndringar i olika stadier av in vitro-befruktning..

Uppmärksamhet! Enligt kvinnor visar det sig att någon hade det första IVF-protokollet upphört under graviditeten, den andra sjätte och som var tvungen att tåla mer än tjugo.

När ljudet ska höras?

Om blodiga inneslutningar på sjunde dagen fortfarande är acceptabla, efter 14 DPP, signalerar en sådan utsöndring redan ogynnsamma förhållanden för utvecklingen av graviditeten. Men ansvarsfrihet i de tidiga stadierna av graviditeten bör inte uppfattas av en kvinna som misslyckad in vitro-befruktning.

För att skapa en mer exakt bild av situationen hjälper ett blodprov för hCG. Orsakerna till utdragen brun leukocé kan vara:

 1. Embryot utvecklas inte längre.
 2. Det saknas progesteron.
 3. Processen för avstötning av ett fryst fosterägg har påbörjats.

I en sådan situation är det nödvändigt att ta en ultraljudssökning så att läkaren kan se bilden av vad som händer i livmodern. Baserat på resultaten av undersökningen kommer din läkare att vidta ytterligare åtgärder. Kvinnor måste komma ihåg att endast en läkare kan fastställa vilken utskrivning som är normal i en given situation och som kräver särskild uppmärksamhet..

Dessutom har vissa patienter inte någon karakteristisk vithet alls, vilket också anses vara normen. Därför är det värt att spåra vaginalhemligheten omedelbart efter proceduren. Hennes karaktär kan förändras både på dag 7 och två veckor efter IVF.

Utsläpp under ovariell stimulering

För att superovulation ska ske har flera ägg mognat, hormonpreparat används, vilket orsakar en ökning av tiderna för ett speciellt ämne (FSH) i kroppen. Därför, förutom att få folliklar, kan vissa biverkningar observeras..

Normalt åtföljs stimulering av rikliga slemutsekret, tjocka och viskösa, som vid ägglossning.

De börjar terapi under menstruationen. Hos vissa patienter är menstruationen försenad, hos andra snarare tvärtom, de slutar snabbt. Ibland noteras en brun daub. Detta är kroppens reaktion på hormonella förändringar.

Ibland förekommer inte blödning på menstruationsdagar. Sådan urladdning under stimulering är ett dåligt tecken, om endometriet avvisas, kan försöket sluta i misslyckande. Dessutom är detta det första tecknet på en allvarlig komplikation - ovarial hyperovulation syndrom (OHS), som växer gradvis och kan störa en redan händd graviditet. Vägen ut i denna situation är frysning av embryon, korrigering av en kvinnas tillstånd och kryotransfer med följande protokoll.

Utsläpp efter punktering

Färdiga ägg tas med en nål, en punktering görs, vilket leder till lätt skada och inflammation i vävnaderna. Omedelbart efter proceduren inträffar rosa urladdning eller slemhinnor med strimmor och koagler. Efter några timmar och inom 2-3 dagar kan du observera en brun daub. Så hematomen i skadade follikulära håligheter töms.

Produktionen av slemhinnan ökar som en reaktion på trauma, därför är de vita. Rent teoretiskt finns det en risk för infektion med en punktering, då kommer det att bli gult utsläpp med en obehaglig lukt, feber, smärta i nedre del av magen och sidan.

Utsläpp efter återplantering

Införandet av embryot i livmoderkaviteten är inte en graviditet ännu. Fostret måste implanteras - fixeras på väggen. Processens framgång beror på hormonbalansen och endometriet.

Om försöket att fästa orsakade avslag på allt som finns i livmodern, kommer naturen till urladdningen efter embryotransfer den 3-5: e dagen att förändras dramatiskt. En brun daub eller uppenbarelse av en menstruation visas.

När allt är i ordning observeras normala vitaktiga slemhinneämnen i måttlig mängd.

Uppmärksamhet! Som stöd föreskrivs ibland vaginalläkemedel - det är geler eller suppositorier med hormoner. Deras läckage leder därefter till utseendet på grädde, beige eller gulaktiga, flytande eller tjocka ämnen, beroende på typ av beredning.

Vad händer i den kvinnliga kroppen efter överföring av embryon?

Omvandlingen under de första dagarna av överföring av embryon är i följande ordning:

 1. Första dagen. Zygoten rör sig genom äggledaren.
 2. Den andra. Efter 30 timmar börjar krossningen - celldelning i blastomerer, och deras volym ökar inte. Embryot växer: från början består det av 6-8 celler, i slutet av dagen finns det cirka 24.
 3. Tredje och fjärde. Det finns en uppdelning till bildningen av blastocyster (upp till 58 blastomerer).
 4. Femte. Scen med fri blastocyst: består av 107 blastomerer, den kommer in i livmodern. Germceller producerar enzymer som löser upp det primära membranet.
 5. Sjätte och sjunde. Embryoimplantation, bildandet av två typer av celler: vissa kommer att vara morkakan, andra kommer att bli grunden för vävnaderna i embryot.

Från den andra veckan börjar frisättningen av humant korioniskt gonadotropin - hormonet hCG. I slutet av det är det redan möjligt att bestämma graviditet genom att analysera blod och urin för hCG. fred är särskilt nödvändigt. Det är bra att vara utanför stan, borta från rörelsens liv och rörelse.

Tilldelningar som ett tecken på graviditet

Ett viktigt steg är implantation, som under IVF kan ske vid 6-12 Dpp. När emboronets kororiska villi växer som rötter in i endometriumet skadas det. Samtidigt fläckar blod vaginalslem något, men det är så litet att det resulterar i beige, gulaktiga, rosa eller ljusbruna utsläpp. Det kan smörjas i ungefär en dag eller lite längre.

Testet vid denna period visar ett negativt resultat, men analysen för hCG kommer att ge ett positivt svar. Som ett resultat kommer IVF-protokollet att anses vara framgångsrikt eller inte..

Daub under de första 5-6 veckorna

Att skapa en hormonell bakgrund för att upprätthålla graviditet är mycket svårt. Det är omöjligt att välja den exakta doseringen, ta hänsyn till alla nyanser och läkemedlet kanske bara inte fungerar. Därför är risken för avbrott med IVF mycket hög, särskilt med kryoprotokollet, eftersom frysta embryon inte rotar bra.

Inom 1-1,5 månader inträffar blodig fläckning de dagar då menstruationen bör vara eller är kaotisk. Om skuggan av slem är blek och inte åtföljs av smärta och kramp i buken, kommer troligtvis hormonell omstrukturering att manifesteras.

Patologisk urladdning i tidiga stadier

Utsläpp som bör varna när som helst efter IVF-överföringsförfarandet:

 • Tjock, riklig, med en gulgrön färg. Har ofta en obehaglig lukt, indikerar inflammation i bäckenet.
 • I form av rikliga curdled vita. De pratar om candidiasis, åtföljt av brännande, klåda i könsområdet.
 • Vattnigt, molnigt. Symtom på bakteriell vaginos.
 • Kraftig blödning efter IVF. Att kunna starta varje dag är extremt farligt.

En liten mängd fläckar är ett tecken på implantationsblödning. Om de började två veckor efter återplantering, är detta ett bevis på en patologisk process. Under undersökningen kan patienten diagnostiseras med en död graviditet, hormonell obalans. En snabb medicinsk hjälp i många fall hjälper till att upprätthålla graviditeten.

Brun och mörk, nästan svart urladdning är också ganska farligt. Vanligtvis är deras utseende bevis på en obalans av progesteron och östradiol. Det händer att en kvinna tar en sådan ansvarsfrihet för menstruation och slutar dricka föreskrivna mediciner, vilket utgör ett hot mot graviditeten. Endast en läkare har rätt att förskriva och avbryta läkemedel, så de bör tas strikt enligt det föreskrivna systemet.

Förknippat med misslyckad implantation

Om implantation inte lyckas kommer menstruationen 3-12 dagar efter ingreppet. Stora koagler observeras i urladdningen, blödningen kan vara längre än vanliga perioder. Smärta och kramper i nedre del av buken är möjliga. Ett hCG-blodprov visar ett negativt resultat, och du kan inte lita på snabba tester i detta fall.

Det är viktigt att komma ihåg att endast 30–40% av kvinnorna i ett protokoll förväntar sig framgång och inte att förtvivla, utan vidta åtgärder för att återställa hälsan. Ett misslyckat IVF-försök är associerat med följande skäl:

 • medicinska fel;
 • inflammatoriska processer i bäckenet;
 • endometriell komprimering (mer än 13 mm);
 • kvinna över 36;
 • blastocystdefekt;
 • partner genetisk inkompatibilitet.

Ett annat alternativ händer också: en kvinna är redan medveten om misslyckandet med IVF, men det finns fortfarande inga perioder. Cykeln kommer att återhämta sig efter avslutad hormonbehandling. Under året är avbrott i ankomsten av menstruation möjliga. Till exempel kommer den första menstruationen i tid, och den nästa - med viss försening. Ofta krävs särskild behandling för att återställa kroppsfunktioner.

Orsakat av infektion

Grumlig gul urladdning är ett tecken på bakteriell vaginos, som ofta diagnostiseras från 2-4 veckors graviditet. De är obehagliga, kan orsaka obehag och åtföljs aldrig av smärta i ljumsken..

Överträdelse av mikrofloraen i slidan förhindrar en korrekt utveckling av fostret, så en sparsam och effektiv behandling kommer att förskrivas till den förväntade modern till bakteriell vaginos.

Ett annat obehagligt fenomen efter befruktningen är trast. Dess orsak är en förändring i syra-basbalansen i slidan på grund av hormonstimulering. Utsläppet har en vit färg, en sur lukt, konsistensen liknar keso. De åtföljs inte av obehagliga känslor i nedre del av buken, men en kvinna upplever nästan alltid svår klåda i könsområdet. Infektion behandlas med svampdödande läkemedel under övervakning av en läkare..

Provokeras av embryotets död efter implantation (missad graviditet och missfall)

Risken för abort efter IVF är mycket högre än efter befruktningen naturligt. Dess tidiga orsaker är följande:

 • påfrestning
 • hormonella dysfunktioner;
 • brott mot ett läkares recept;
 • bakteriell vaginos;
 • otillräcklig beredning av livmodern för implantation;
 • dålig absorption av progesterongeler, suppositorier.

Djupfryst graviditet och missfall kan inträffa varje dag efter implantation, så om du blödar från den 12: e dagen efter överföring av embryon är det viktigt att konsultera en läkare omedelbart. Det kan vara smetande, starkt, åtföljt av dragande eller skarpa smärta i nedre buken..

Tilldelningar efter IVF måste kontrolleras. För eventuella avvikelser från normen krävs medicinsk konsultation på heltid. I de flesta fall kan graviditeten upprätthållas, men för detta ändamål bör den förväntade modern omedelbart kontakta den medicinska institutionen.

Dela med andra!

Vaginal sekretion efter implantation i IVF

Om graviditeten utvecklas normalt blir utflödet krämig med en beige eller ljusgul färg i en mycket liten mängd. Denna hemlighet bekräftar den normala nivån av progesteron - det viktigaste hormonet för att fostra ett barn.

Rikligt vattnigt, genomskinligt, klamt, blodigt, ostört utsläpp är tecken på olika patologier. Speciellt om buksmärta, kläder i könsorganen och dålig lukt noteras på vägen. Anledningen kan vara både vid hormonella störningar och infektioner.

Uppmärksamhet! Efter IVF, som med naturlig befruktning, uppstår ofta förvärringar av trast eller bakteriell vaginos.

Utsläpp i graviditetspatologi

Alla blodiga vätskor - brun, skarlakansrosa eller rosa, efter implantation betraktas som ett symptom på ett hot. En kvinna läggs in på sjukhus och stödjande terapi väljs med hjälp av Utrozhestan, Duphaston och andra hormonella läkemedel samt hemostatiska medel.

Följande förhållanden är troligt:

 • Chorioniskt hematom;
 • Placental abruption;
 • Fryst graviditet
 • Missfall.

Om situationen tar en kritisk vändning är det kraftiga blödningar, svår magsmärta, yrsel och svimning.

När risken för avbrott försvinner efter IVF?

Som med normal graviditet är den farligaste perioden 1 trimester. Emellertid har en kvinna som har behov av konstgjord insemination initialt hälsoproblem, därför, enligt individuella indikatorer, kvarstår speciell vaksamhet under hela graviditeten. Före förlossningen bör man vara försiktig med fläckar och buksmärta..

Stödjande hormonbehandling under normal graviditet kommer att avbrytas från 12-14 veckor. Om det finns problem kommer de att stå kvar längre..

Vilken sekretion indikerar implantationsprocessen?

Mindre blodutflöde kan indikera en implantationsprocess, under vilken fosterägget fäster vid livmodern. Detta kallas också implantationsblödning, vilket oftast noteras 7-12 dagar efter proceduren..

Men det är värt att komma ihåg att en sådan sekretion inte kan vara riklig eller ha någon karakteristisk lukt. Annars kan man misstänka olika kränkningar under implantation eller närvaron av samtidigt patologier..

Dessutom är det viktigt att komma ihåg att brunaktig eller rosa utsöndring efter IVF före hCG bör stanna vid 12-14 DPP. Det finns också möjlighet till små smärta i buken, men om de upprepas mycket ofta, måste kvinnan snarast dyka upp för reproduktologen.

Tilldelningar efter IVF eller ICSI - vad är skillnaden?

Dessa metoder skiljer sig bara i befruktningsmetoden. Standardalternativet är att placera ägg och spermier i en petriskål, där befruktningen kommer att ske naturligt.

Med ICSI avlägsnas det skyddande membranet från den kvinnliga cellen och en spermie införs genom punktering. Detta är nödvändigt i flera fall:

 • Om en man i ett par har problem med spermvätskans kvalitet. Hans shustriker kan helt enkelt inte gödsla på egen hand;
 • När det är nödvändigt att bli gravid ett barn av ett visst kön. Vissa dödliga genetiska sjukdomar överförs endast via den manliga eller kvinnliga linjen. Sex bestäms av spermier;
 • Om fadern är en bärare av allvarliga avvikelser, kommer hans celler att kontrolleras och en frisk en kommer att tas för protokollet..

I framtiden är utvecklingen av händelser med IVF eller ICSI densamma, därför inträffar liknande utsläpp.

Varje läkemedelsproduktolog i IVF-protokoll agerar annorlunda. Hormonala läkemedel under denna period kan inte förskrivas enligt standardschemat; många omständigheter måste utvärderas och beaktas. Därför, med flera misslyckade försök, kommer en byte av specialist att hjälpa.

Efter dagar

För att tydligt förstå ämnet är det värt att bestämma vad DPP är - det är dagen efter embryoöverföring. Nolldagar betraktas som återplanteringsdagar och definieras som 0 DFS. Ofta under denna period finns det inga sensationer efter överföringen i ett framgångsrikt IVF-protokoll, förutom att det kan dra lite i nedre del av buken. Det börjar från nästa dag.

I 1 DFS är sensationer i ett framgångsrikt protokoll i form av smärta i buken och korsryggen. Detta bör rapporteras till den behandlande läkaren. I de flesta fall, om tillståndet är tolererbart, behöver du inte ta droger. Men om smärtan förstärks kan en specialist rekommendera att lindra symtomen med No-Shpa. För att lindra tillståndet kan du sätta Papaverine-ljus på natten.

Embryoutveckling den tredje dagen

Efter sådana åtgärder på 2 DFS kan sensationer efter överföring till ett framgångsrikt kryoprotokoll vara frånvarande helt, som om ingenting hade hänt. Om en tjej lyssnar starkt på hennes kropp, kanske hon märker att något fylls i buken och bäckenet. För att se till att allt är bra kan du gå till reproduktionskliniken.

Beroende på hur uppenbara sådana känslor kommer att vara i ett framgångsrikt IVF-protokoll, kan en specialist förskriva en progesteroninjektion. De kommer också att rekommenderas att dricka vatten, minst tre liter per dag, och lägga Papaverine ljus på natten.

3 DFS

Redan under denna period kommer varje kvinna att ha vissa tecken och förhållanden som beror på den unika organismen. Vissa säger att känslorna i ett framgångsrikt kryoprotokoll på 3 DTP på fem dagar inte skiljer sig från föregående dag. Andra indikerar att ångesttiden börjar och sömnen störs..

Vanligtvis förblir en liten ökning av kroppstemperaturen, som når cirka 37 grader. Om det finns ont, rekommenderar de också att dricka No-Shpa. Vad beträffar svullnad i bröstkörtlarna är känslorna i ett framgångsrikt IVF-protokoll inte signifikanta under 3 DPP på fem dagar. Det finns inga speciella preferenser i mat, med aptit i de flesta fall, allt är detsamma som före graviditeten.

4 DFS

Vid 4 DFS är känslorna i ett framgångsrikt kryoprotokoll återigen olika för alla. Om tre-dagars åldrar planterades, kan en känsla av livmoders fullhet först visas nu. Appetiten förblir normal, om en kvinna mår bra, har du råd att gå, men inte mer än 30-60 minuter om dagen.

Under perioden på 4 DFS på fem dagar kommer sensationer i ett framgångsrikt kryoprotokoll att vara i form av dragtillstånd lokaliserade i regionen i nedre delen av ryggen och buken. Vissa har en livmoderhålighet, som om de fyller något. För närvarande kan du behöva ta antispasmodics, Magne B6, Dufaston. På natten rekommenderar läkare papaverine. Temperaturen är mellan 36,7-37,1 grader.

5 DFS

Vid 5 DFS under fem dagar är sensationer i ett framgångsrikt kryoprotokoll i form av frånvaron av obekväma och smärtsamma tillstånd i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Vissa kan redan under denna period göra ett graviditetstest och märker en mild andra körfält. I könsdelen och i bäckenet kan det vara intrycket att något händer. Vid denna tidpunkt är mjölkkörtlarna redan "gnälla", ibland sväller magen.

Under perioden med 5 DFS för den tre dagar långa känslan, i det framgångsrika IVF-protokollet, kan alla ovan beskrivna symptom vara närvarande, men i mindre utsträckning. Ett graviditetstest visar fortfarande en remsa. Det kan vara nödvändigt att ta stödjande läkemedel om det finns smärta i livmodern.

6 DFS

Vid 6 DTP på fem dagar manifesteras sensationer i ett framgångsrikt kryoprotokoll i form av en viss lugn, jämfört med föregående dagar. Vissa kvinnor noterar att om du befinner dig i en liggande ställning under lång tid, är det möjligt att korsryggen kommer att börja skada, varefter obehagliga symtom kommer att visas i livmoderhulen.

I de situationer där känslorna i ett framgångsrikt IVF-protokoll inte är det mest behagliga under 6 dagar av 5 dagar med DPP, är det värt att informera läkaren. I de flesta fall rekommenderar de att dricka No-Shpa för att lindra smärta. Om obehaget är allvarligt kan det konsumeras upp till sex tabletter per dag.

För att upprätthålla IVF-sensationer (6 DPP) i ett framgångsrikt IVF-protokoll, om inte det mest trevliga, måste du ta Magne B6, och glöm inte heller medicinen Papaverin. Ett graviditetstest visar att den andra remsan har blivit mer uttalad.

I de situationer då 6 DPP på tre dagar har kommit kan känslor i ett framgångsrikt IVF-protokoll i allmänhet knappt märkas. Vissa i området med embryoimplantation har en stickande känsla, någon har en öm korsrygg och mage och deras bröst kan svälla. Graviditetstest visar inte resultat.

7 DFS

Efter att ha genomfört IVF-förfarandet vid 7 DPP kan känslorna i IVF-stugprotokollet vara olika. I de flesta fall har kvinnor inga nyanser när det gäller mat. Om bröstet är sjukt fortsätter det att svälla, om det inte var någon smärta, kommer det inte att förändras storlek på mjölkkörtlarna eller halo.

Många kvinnor noterar att 7 DPP-femdagars sensationer i ett framgångsrikt kryoprotokoll inte åtföljs av toxikos eller illamående, frekvensen och regelbundenheten av urinering förblir densamma. Problem med tarmrörelser observeras inte om du äter rätt och hälsosamma livsmedel..

På eftermiddagen kan du märka en ökning av kroppstemperaturen från 36,8 till 37,4 grader. Om det fanns en sömn på dagtid, är det ofta efter uppvaknande, känslor av smärta och tyngd i nedre del av magen. I undantagsfall, och med viss periodicitet, får livmodern och bröstvärken i sidorna.

8 DFS

Förmodligen är den rikaste i olika tecken på graviditet 8 dagar efter överföring av embryon. Upplevelser i ett framgångsrikt protokoll är främst förknippade med dålig sömn, liksom en ökning av frekvensen av urinering.

Under denna period, om graviditet har inträffat, kommer kvinnan att känna svår smärta, vilket händer med menstruationsflödet. I många människor efter IVF vid 8 DPP är känslor i ett framgångsrikt IVF-protokoll associerade med svår smärta i bröstkörtlarna och uppkomsten av svår illamående eller toxikos. Vissa kvinnor upplever tarmproblem.

I princip, om det finns en önskan, kan du försöka donera blod till HPP, men läkarna säger att det är för tidigt i denna period. För att fastställa graviditetsfaktorn kan du dock ta flera apotekstester.

Vid 8 DTP under fem dagar är sensationer i ett framgångsrikt IVF-protokoll associerade med uppkomsten av allvarliga dragvärk i ländryggen. Läkare föreskriver specifika läkemedel för att stabilisera tarmen, som hjälper till att bli av med berusning efter att ha tagit medicin.

9 DFS

Den nionde dagen efter överföring av embryon är sensationer i ett framgångsrikt IVF-protokoll ganska bra med avseende på kroppens allmänna tillstånd. Ofta dyker inte upp nya symtom och illamående och matsmältningsbesvär försvinner. Sömn är normal. Ett graviditetstest visar två staplar, och hCG-resultat bekräftar detta faktum..

Jag måste säga att ovanstående upplevelser inte är mer än allmän statistik. Beroende på ålder och hälsotillstånd kommer varje förväntande mor att ha sina egna graviditetssymtom i ett framgångsrikt protokoll.

Vilken urladdning anses vara normal efter överföring av embryon under IVF, varför uppstår blödning?

Efter IVF måste en kvinna vara uppmärksam på sin hälsa och övervaka de minsta förändringarna i hennes hälsa. Resultatet av förfarandet och tillståndet för den framtida modern och barnet beror på att följa läkarens rekommendationer. En av de viktiga indikatorerna för dräktighet under denna period är intimt urladdning. Deras natur talar om hur implantatet av embryot inträffar och låter dig identifiera möjliga patologier.

Vad händer i den kvinnliga kroppen efter överföring av embryon?

Omvandlingen under de första dagarna av överföring av embryon är i följande ordning:

 1. Första dagen. Zygoten rör sig genom äggledaren.
 2. Den andra. Efter 30 timmar börjar krossningen - celldelning i blastomerer, och deras volym ökar inte. Embryot växer: från början består det av 6-8 celler, i slutet av dagen finns det cirka 24.
 3. Tredje och fjärde. Det finns en uppdelning till bildningen av blastocyster (upp till 58 blastomerer).
 4. Femte. Scen med fri blastocyst: består av 107 blastomerer, den kommer in i livmodern. Germceller producerar enzymer som löser upp det primära membranet.
 5. Sjätte och sjunde. Embryoimplantation, bildandet av två typer av celler: vissa kommer att vara morkakan, andra kommer att bli grunden för vävnaderna i embryot.

Från den andra veckan börjar frisättningen av humant korioniskt gonadotropin - hormonet hCG. I slutet av det är det redan möjligt att bestämma graviditet genom att analysera blod och urin för hCG. fred är särskilt nödvändigt. Det är bra att vara utanför stan, borta från rörelsens liv och rörelse.

Vilken urladdning anses vara normal och på vilken dag visas de?

Under de första dagarna efter överföringen noterar en kvinna de minsta förändringarna i hennes hälsa, och utseendet på en ovanlig vaginal hemlighet kommer inte att lämnas utan uppmärksamhet. Vid bedömningen av den bör händelsedagen tas med i beräkningen: vissa arter anses vara naturliga endast under en viss period, och vid en annan tidpunkt måste de träffa en läkare. Experter säger att urladdningen under de första dagarna efter IVF, ICSI, kryotransfer inte skiljer sig från de vanliga, de har följande egenskaper:

 • genomskinlighet;
 • luktbrist;
 • liten volym (cirka 5 ml per dag, vilket är lika med en tesked);
 • homogen konsistens;
 • brist på smärta, klåda och sveda.

Utsläpp efter embryoöverföring har en slemkonsistens. Detta anses vara normalt och antyder att det inte finns några störningar i kroppen. Om en kvinna föreskrevs en gel med progesteron (Krynon, Utrozhestan) för att upprätthålla hormonella nivåer, kan urladdningens art efter embryoöverföring något förändras. Partiklarna i gelén kan blandas med en intim hemlighet, medan urladdningen sker enligt följande:

 • dagligt belopp - upp till 5 ml;
 • transparent, men med en gulaktig nyans på grund av fästningen av partiklar i gelén;
 • heterogen, venad;
 • utan lukt.

När hormonella geler avbryts upphör beige utsöndringar den andra dagen. Deras fortsättning kan prata om den inflammatoriska processen och andra patologier. Om det finns blodutstryk på underkläderna, bör du kontakta en medicinsk institution. Om en smärta i ljumsken smörjas och observeras är det farligt att dra till en läkare.

Som ett resultat av en framgångsrik IVF, lätt urladdning i form av ett par droppar blod på linne, rosa eller brunt slem, är en liten mängd mörk krämutsöndring möjlig. Implantationsblödning är en indirekt bekräftelse av det begynnande embryot och dess fixering i livmodern. Det observeras vanligtvis dagarna 7-10.

Patologisk urladdning i tidiga stadier

Utsläpp som bör varna när som helst efter IVF-överföringsförfarandet:

 • Tjock, riklig, med en gulgrön färg. Har ofta en obehaglig lukt, indikerar inflammation i bäckenet.
 • I form av rikliga curdled vita. De pratar om candidiasis, åtföljt av brännande, klåda i könsområdet.
 • Vattnigt, molnigt. Symtom på bakteriell vaginos.
 • Kraftig blödning efter IVF. Att kunna starta varje dag är extremt farligt.

En liten mängd fläckar är ett tecken på implantationsblödning. Om de började två veckor efter återplantering, är detta ett bevis på en patologisk process. Under undersökningen kan patienten diagnostiseras med en död graviditet, hormonell obalans. En snabb medicinsk hjälp i många fall hjälper till att upprätthålla graviditeten.

Brun och mörk, nästan svart urladdning är också ganska farligt. Vanligtvis är deras utseende bevis på en obalans av progesteron och östradiol. Det händer att en kvinna tar en sådan ansvarsfrihet för menstruation och slutar dricka föreskrivna mediciner, vilket utgör ett hot mot graviditeten. Endast en läkare har rätt att förskriva och avbryta läkemedel, så de bör tas strikt enligt det föreskrivna systemet.

Förknippat med misslyckad implantation

Om implantation inte lyckas kommer menstruationen 3-12 dagar efter ingreppet. Stora koagler observeras i urladdningen, blödningen kan vara längre än vanliga perioder. Smärta och kramper i nedre del av buken är möjliga. Ett hCG-blodprov visar ett negativt resultat, och du kan inte lita på snabba tester i detta fall.

Det är viktigt att komma ihåg att endast 30–40% av kvinnorna i ett protokoll förväntar sig framgång och inte att förtvivla, utan vidta åtgärder för att återställa hälsan. Ett misslyckat IVF-försök är associerat med följande skäl:

 • medicinska fel;
 • inflammatoriska processer i bäckenet;
 • endometriell komprimering (mer än 13 mm);
 • kvinna över 36;
 • blastocystdefekt;
 • partner genetisk inkompatibilitet.

Ett annat alternativ händer också: en kvinna är redan medveten om misslyckandet med IVF, men det finns fortfarande inga perioder. Cykeln kommer att återhämta sig efter avslutad hormonbehandling. Under året är avbrott i ankomsten av menstruation möjliga. Till exempel kommer den första menstruationen i tid, och den nästa - med viss försening. Ofta krävs särskild behandling för att återställa kroppsfunktioner.

Orsakat av infektion

Grumlig gul urladdning är ett tecken på bakteriell vaginos, som ofta diagnostiseras från 2-4 veckors graviditet. De är obehagliga, kan orsaka obehag och åtföljs aldrig av smärta i ljumsken..

Ett annat obehagligt fenomen efter befruktningen är trast. Dess orsak är en förändring i syra-basbalansen i slidan på grund av hormonstimulering. Utsläppet har en vit färg, en sur lukt, konsistensen liknar keso. De åtföljs inte av obehagliga känslor i nedre del av buken, men en kvinna upplever nästan alltid svår klåda i könsområdet. Infektion behandlas med svampdödande läkemedel under övervakning av en läkare..

Provokeras av embryotets död efter implantation (missad graviditet och missfall)

Risken för abort efter IVF är mycket högre än efter befruktningen naturligt. Dess tidiga orsaker är följande:

 • påfrestning
 • hormonella dysfunktioner;
 • brott mot ett läkares recept;
 • bakteriell vaginos;
 • otillräcklig beredning av livmodern för implantation;
 • dålig absorption av progesterongeler, suppositorier.

Djupfryst graviditet och missfall kan inträffa varje dag efter implantation, så om du blödar från den 12: e dagen efter överföring av embryon är det viktigt att konsultera en läkare omedelbart. Det kan vara smetande, starkt, åtföljt av dragande eller skarpa smärta i nedre buken..

Tilldelningar efter IVF måste kontrolleras. För eventuella avvikelser från normen krävs medicinsk konsultation på heltid. I de flesta fall kan graviditeten upprätthållas, men för detta ändamål bör den förväntade modern omedelbart kontakta den medicinska institutionen.

Utsläpp efter embryoöverföring: orsaker, typer och vad man ska göra

Med artificiell insemination kan ofta olika komplikationer upptäckas. Det är mycket viktigt att övervaka symtomen och förändringarna i kroppen. Om efter överföring av embryon, under IVF, förekommer ovanlig urladdning - kan detta vara ett symptom på komplikationer under implantation.

orsaker

En vanlig fråga som intresserar en kvinna efter embryonplantering är: "Kan det bli ansvarsfrihet efter överföring?". Naturligtvis sker ansvarsfrihet för alla kvinnor i reproduktiv ålder under hela månadscykeln - detta är normen. Med IVF, kvinnans kropp anpassas till graviditeten, vissa förändringar inträffar i den. Markera ändras också..

Normal urladdning är en liten urladdning. De bör varken ha färg eller lukt. Normal urladdning åtföljs aldrig av feber, dragande smärta eller andra obehagliga känslor..

Varför det finns ansvarsfrihet efter överföring:

 1. Utsläpp visas vid framgångsrik överföring i IVF. Embryoet, när det är fäst vid endometriumet, skadar det delvis, så att kroppen tar bort små partiklar av endometriumet med hjälp av sekretioner. I detta fall bör urladdningen vara antingen ljusrosa eller grädde.
 2. Hormonstimulering före och efter återplantering. I IVF föreskrivs sådan stimulans för att förbereda kroppen för befruktning och framgångsrik graviditet..
 3. Transparent urladdning indikerar graviditet, de bör inte ha någon lukt eller färg, de bör inte vara mycket.

I IVF, efter återplantering av embryon, kan patologisk urladdning börja. Sådan urladdning är inte normal. Du kan skilja dem från vanliga sekret med en obehaglig lukt och en grågrön färg. Slemhinnan i detta fall är mycket omfattande. De åtföljs ofta av feber och buksmärta..

Fortfarande är sådant patologiskt urladdning. Lukten är vanligtvis sur. De innehåller blodproppar, allvarlig klåda förekommer i inguinala och vaginala områden. Med sådana symtom bör du omedelbart rådfråga en läkare, eftersom det här är symtom på det påbörjade frigörandet av fosterägget.

Så här ser normal utflöde under IVF ut efter embryoöverföring.

Håll inte tyst från läkars symtom, om de visas omedelbart måste du berätta om dem. Om du förhindrar kränkningar i tid kan du rädda barnets liv och moderns hälsa. Kom ihåg att IVF inte är lätt. Med in vitro-befruktning tar en kvinna alla risker för möjliga komplikationer. Den förväntade modernen bör vara disciplinerad och beredd på oförutsedda situationer. Hon måste känna till de goda och dåliga symtomen, hon får inte i något fall självmedicinera.

Typer av urladdning

Vanligtvis, efter IVF, är urladdningen densamma som tidigare. Sällan, efter återplantering av ett embryo, utvecklar en kvinna utskrivning som inte fanns tidigare. Sådan urladdning orsakar avsevärt obehag och stor oro..

Här är urladdningen efter embryotransfer:

 • brun nyans;
 • slem-liknande;
 • mycket flytande;
 • färg rosa;
 • av röd färg;
 • vit.

Vad du bör vara uppmärksam på. Om du har en vattnig, mycket vätskeutsläpp som luktar dåligt kan det vara vaginos. Vaginos påverkar fostret dåligt och stör utvecklingen. Se till att rådfråga en läkare om du har liknande symtom.

Om slemhinnor ser ut betyder det inte att allt är dåligt.

Slemproduktion i kroppen sker under embryoimplantation i tidig graviditet. Slem krävs för att skydda mot vaginal torrhet, samt reglera pH och mikroflora.

Ljusrosa (blek) urladdning som inte luktar innebär att implantationen var framgångsrik. Samtidigt har andra symtom på en graviditet observerats. Kom ihåg att om urladdningen är färglös och luktfri - detta är normalt, oroa dig inte..

Om det under svårigheterna med överföring av embryon till livmodern fanns svårigheter med att passera katetern genom livmoderhalskanalen, kan några dagar efter transplantation uppstå mindre spotting. Detta är normalt, om de bara är små.

Med sådana obetydliga utsöndringar bör man inte oroa sig, detta är vanligt efter överföring av embryon under IVF. Men om det finns blod 12 dagar efter återplantering, är detta ett larm. Se genast en läkare.

Om urladdningen inträffade den 11-13 dagen efter överföringen och de är röda, skarlakansröda eller bruna, är dessa symtom på följande störningar:

 1. En hormonell störning har inträffat i kroppen.
 2. Dosen av progesteron beräknades inte korrekt.
 3. Kanske är det en frusen graviditet.
 4. Med sådana utsöndringar ökar sannolikheten för abort.

Vad ska man göra?

Om det inte finns någon urladdning efter embryonplantering, betyder det inte att något gick fel. Processen att implantera ett embryo i livmodern försvinner inte på en dag utan på en hel 7. Det som är särskilt viktigt är att det inte finns någon stark urladdning 2 veckor efter överföringen.

Och igen om uppmärksamhet. En kvinna bör noggrant övervaka de minsta förändringarna i hennes kroppsarbete. Framgången för IVF beror i många avseenden på detta. Om det finns farliga symtom som beskrivs ovan ska du genast söka läkarhjälp. Tveka inte i det här fallet.

Rätt daglig rutin och regler efter överföringen:

 1. Säg nej till vattpinnar.
 2. Ta inte dusch eller bad på dagen efter överföringen.
 3. Har inte sexuellt samlag innan graviditeten bekräftas.
 4. Ligga i sängen hela dagen efter överföringen, vila.
 5. Under inga omständigheter får vikterna lyftas..
 6. Sport bör också uteslutas..
 7. Du kan inte vara sjuk. Undvik hygien och hygien.

Var noga med att titta på den här videon, en kvinnlig läkare berättar hur man beter sig efter överföringen:

Kom ihåg att när en kvinna går med på att genomgå IVF bör hon veta vad och hur som kommer att hända, vilka symtom betyder vad. Vår webbplats hjälper dig med detta. Den innehåller svar på alla frågor som en kvinna som har IVF kan ha.

Att träna och övervaka din kropp är vad en kvinna måste tillhandahålla under IVF.

Glöm inte att ställa frågor i kommentarerna, vi svarar på dem. Dela den här artikeln med dina vänner på sociala nätverk. Betygsätt stjärnor Tack för att du besöker vår webbplats..

Brun daub efter eco

Relaterade och rekommenderade frågor

18 svar

Alltid glad att hjälpa :)
Om det inte komplicerar och det kommer att bli en minut - kan du lämna en recension om mitt arbete :)

Tack :)
Om du registrerade dig på webbplatsen kommer du att få ett e-postmeddelande efter vart och ett av mina svar. Det finns en länk för att skriva en recension :)

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, barnkirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokolog, prokolog, prokolog,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,69% ​​av frågorna..

Utsläpp efter embryoöverföring i IVF: fysiologisk och patologisk

Tillstånd efter IVF, detta är ett särskilt starkt skäl för patienten att ta hand om sin kropp.

Eftersom det spåras inte bara kvinnans välbefinnande, utan också procedurens framgång. Behöver spåra alla förändringar..

Fläckar efter överföring av emryon

I synnerhet är det nödvändigt att noga övervaka utsöndringarna efter IVF-överföring.

Ska det finnas urladdning efter embryonplantering

Efter IVF är eventuella förändringar, inklusive utsöndring, ett tillfälle att uppmärksamma hälsan. Kan det ske utsöndring efter överföring av embryon är acceptabelt eller är det alltid en patologi?

När embryoöverföring ägde rum är urladdningen nästan oundviklig, efter IVF är det den fysiologiska reaktionen i reproduktionssystemet (inte bara efter IVF, isolering är den fysiologiska komponenten i kvinnlig kropp, beroende på cykel, yttre och interna faktorer). Det är nödvändigt att separera utsläppets norm och patologi.

Normal utskrivning i tidig graviditet efter IVF

Tilldelningar efter omplanteringsförfarandet kan motiveras av fysiologiska faktorer: upprätthålla surhet och förhindra uttorkning; reaktion på att ta läkemedel: utrozhestan, progins, kraynon; embryoimplantation.

Om de inte går utöver de tillåtna egenskaperna, är det normala fysiologiska symtom.

På dagen för förfarandet:

 1. Transparent (färglös);
 2. Homogen konsistens;
 3. De är luktlösa;
 4. Inte rikligt (magert);
 5. Icke-obehagligt (smärta, klåda, brännande, etc.).

Vid 6-12 dagar kan de ändra sina egenskaper, implantation av embryot.

 • Blekrosa färg (som tillval beige eller mörkkräm, brunaktig) färg, är inte i något fall ljusröd;
 • Små, tjock i konsistens;
 • Utan lukt;
 • Utsläppstiden är upp till två dagar, med en längre period är den inte längre tillåten.
 • Det kan vara dragande smärta i nedre del av buken;
 • Inget obehag.

Det är värt att komma ihåg att fysiologiska symtom, och ännu mer symptom som går utöver det normala intervallet, bör diskuteras med din läkare.

Patologisk urladdning efter IVF

Inte alla symptom (utskrivning) är baserade på fysiologiska orsaker, vissa är brådskande skäl att besöka läkare.

Utsläpp av icke-fysiologisk (patologi) karaktär inkluderar:

 1. Med en lukt är färgen gulgrön;
 2. Cheesy karaktär, med obekväma upplevelser;
 3. Från dag 12 efter överföring av embryon, brun eller fläckig.
 4. Gulgrön urladdning med lukt (drakningar i nedre del av buken observeras inte), gör det klart om förekomsten av infektion och utvecklingen av vaginos. Det är nödvändigt att konsultera en läkare för behandling (oavsett graviditetens längd). I det första skedet är infektioner särskilt farliga eftersom de kan leda till en bleknande graviditet, infektion av fostret eller missfall.
 5. Heterogent urladdning, skrubbad konsistens i kombination med obehagliga känslor (klåda, brännande eller irritation) och en surmjölklukt är karakteristiska för vaginal candidiasis (trast). Candidiasis diagnostiseras ofta hos gravida patienter, inklusive de som har genomgått IVF. Överskridande av normerna för hormoner är orsaken till att slem med låg surhet uppträder i livmoderhalskanalen och halten av kolhydrater i endometriet ökar, vilket följaktligen leder till svampens utseende och dess ytterligare tillväxt. Candidiasis i alla skeden av graviditeten, såväl som vaginos, är ett tillfälle att besöka läkaren för att genomgå en behandlingskurs (trast kan negativt påverka fostrets tillstånd). Självmedicinering oacceptabel!
 6. De farligaste är brun urladdning efter överföring av embryon och är också farliga i alla skeden av graviditeten efter eko-spotting. Dessa symtom kräver akut hjälp av en reproduktolog..

Brun urladdning efter eco

Brun urladdning efter embryonplantering kan delas upp i två steg. Upp till 12-14 dagar kan en brun daub efter överföring av embryon indikera implantation, d.v.s. vara acceptabla symtom.

Den fysiologiska reaktionen i kroppen är en liten (liten) mängd i form av en daub, luktfri, det kan vara dragande smärta i buken. Normalt övervägs utseendet på brun urladdning efter överföring till 8-9 dagar.

Men brun urladdning från den 14: e efter embryonplantering är redan en hotfull signal för en gravid kvinna.

Orsaker till brunt urladdning efter överföring:

 • Stoppa utvecklingen av embryot i livmoderkaviteten. Anledningen är ett genomkvalitet av dålig kvalitet;
 • Brist på hormonellt stöd, brådskande besök hos en reproduktolog, för snabb medicinsk korrigering. Aktuella åtgärder är nyckeln till en framgångsrik graviditet. En av orsakerna till felaktigt hormonellt stöd är den oberoende förändringen i läkemedelsregimen.
 • Avstötning av embryon. På grund av den höga sannolikheten för livmodersblödning kommer det att krävas kirurgiskt ingripande.

Blodutladdning efter eko

Omedelbart uppmärksamma fläckar eller blödningar. Med en betydande mängd blod - detta blödar (särskilt om färgen är ljusröd), ring en ambulans, ta en horisontell position och flytta inte förrän läkarna kommer.

Ingen självmedicinering, helt till sjukhuset. På sjukhus är det möjligt att stoppa hotet om missfall.

Blodigt urladdning kan ha en annan etiologi:

 1. Hot för missfall och lossning av fostret (ring en ambulans);
 2. Graviditeten har slutat;
 3. Fel hormonell nivå;
 4. Minskade progesteronnivåer (fel läkemedelsförlopp).

I något av fallen är det nödvändigt att kontakta en reproduktolog, diagnosen och orsaken kommer definitivt att fastställas på grundval av ultraljud, och på grundval av detta kommer en behandlingsväg att bildas. Utan en noggrann diagnos, baserad endast på utskrivning, kan man bara anta graviditetstillståndet.

Video: Isolering efter IVF

Slutsats
IVF-förfarandet är ett tillfälle att behandla din hälsa ännu mer noggrant än vanligt. Eventuella förändringar, eventuella symtom, även om det verkar som om allt är inom normala gränser, är det bättre att diskutera alla förändringar med din läkare. Normala och patologiska tilldelningar är ett av symtomen på grundval av vilka det är omöjligt att ställa diagnos och självmedicinera. En allmän undersökning, diagnos, observation av en specialist kommer att ge en fullständig bild och på grundval av detta, om nödvändigt, kommer justeringar att göras för att upprätthålla graviditet, behandlingskurser, kompetent behandling kan endast förskrivas av en läkare.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför gör äggstockarna ont innan menstruation, kan det innebära graviditet?

Menstruationscykeln är en naturlig del av livet för en kvinna i reproduktiv ålder. Naturen själv fastställde denna mekanism, därför är den meningslöst motsatt....

Är det möjligt att göra ett test under menstruationen?

Är det möjligt att göra ett test under menstruationen?Drömmer om en baby, en kvinna räknar dagarna före förseningen för att genomföra ett graviditetstest och se de skattade två ränderna....

Bröst pustade upp: skäl

Bröstsvullnad är vanligt hos kvinnor. Det kan finnas flera förklaringar till detta fenomen - från graviditet till cancer. Experter rekommenderar att kvinnor som har bröst regelbundet hälls eller förblir så hela tiden bör konsultera en läkare....