Orsaker till oregelbunden menstruation hos flickor

Klimax

Vägen till vuxen ålder börjar med den första menstruationen. Menarche förekommer vid åldern 9-14 och är ofta oregelbunden.

Normalt bör menstruationen ha en cykel på 21 - 35 dagar och en varaktighet på 3 - 6 dagar. Om varje gång blodet på trosorna plötsligt dyker upp - sedan efter 3 veckor, sedan efter 6, indikerar detta instabiliteten i menstruationscykeln.

Moderna mödrar bör veta vad en oregelbunden period hos en tonåring är och vidta lämpliga åtgärder om kritiska dagar förvandlas till patologi.

Funktioner i menstruationscykeln hos ungdomar

De första åren efter menarchen (den första blödningen från könsorganen) är menstruationscykeln inte regelbunden hos alla tonårsflickor. Dess instabilitet är förknippad med hormonella förändringar i kroppen och förändringar i det endokrina systemet. Därför överväger förseningar och ofta perioder i åldern 12, 14, 15 år, gynekologer normen.

Inom två år måste menstruationscykeln upprättas. Om mer än 3 år efter menarchen har gått och kritiska dagar fortsätter att komma vid olika tidpunkter, bör mamma visa sin dotter till en barngynekolog för snabb upptäckt av sjukdomar.

Anledningen till ett brådskande tilltalande till en specialist kan vara varje avvikelse:

 • Frånvaron av menstruation i tre eller fler månader.
 • Blod släpps varannan vecka i 2 till 3 månader.
 • Under flera månader i följd har cykeln en varaktighet på mer än 45 dagar.
 • Varaktigheten för varje menstruation överstiger 7 dagar.
 • Intensiva blödningar tvingar dig att byta din hygienprodukt varannan timme eller mer.
 • Plötsliga svängningar i vikt.
 • Huden blir fet och hudormar uppträder..
 • Hirsutism observeras - överdriven hårväxt i ansikte och kropp.
 • Graviditetssymtom om en flicka i 14-16 år redan har ett sexuellt liv (ibland fortsätter menstruationen att gå även efter befruktningen).

Medicinsk statistik visar att mer än 50% av pubertetsflickorna upplever en instabil menstruationscykel. Försenad menstruation och deras fullständiga frånvaro hos en tonåring inom gynekologi definieras av termen amenorré. Om cykellängden överstiger 35 dagar diagnostiserar läkare oligomenorrhea.

Säkra orsaker till oregelbundna perioder hos flickor

Tänk på vad som kan vara orsakerna till en oregelbunden menstruationscykel vid 14 års ålder i att växa upp flickor. Berätta omedelbart om effekterna av externa faktorer. Fortplantningssystemets funktion kan påverkas av både en negativ miljösituation på bosättningsorten och en ohälsosam atmosfär i familjen. Föräldrarnas asociala beteende och otillräcklig uppmärksamhet deprimerar barnets psyke och påverkar dess utveckling.

Andra orsaker till instabil menstruation i puberteten:

 1. Stress - ofta problem och upplevelser påverkar negativt tillståndet i en ung flickas kropp. Psyko-emotionell överbelastning ökar sannolikheten för oregelbundna perioder.
 2. Ärftlig predisposition - om modern har gynekologiska problem, kommer de sannolikt att överföras genetiskt till sin dotter.
 3. Fysisk aktivitet - ökad idrott, fel daglig rutin, brist på timmars sömn skapar orimliga belastningar på en bräcklig kropp. Han arbetar i förbättrat läge och har inte tid att fullständigt hantera alla funktioner.
 4. Dålig näring - ett överflöd av snabbmat och andra ohälsosamma livsmedel, samt en brist på vitaminer och mineraler, är skadliga i tonåren. För att menstruationen ska stabilisera så snart som möjligt måste flickan hålla sig till en riktig diet, övervaka vikten och undvika överdriven tunnhet eller fetma.

Klimatförändringar kan också orsaka oregelbundna perioder på 13 år för flickor och vuxna kvinnor. Bostadsbyte, resor utomlands och havsresor i ditt land tvingar kroppen att acklimatiseras. På grund av detta inträffar loopfel.

Den första menstruationen hos flickor kommer efter hårighet i köns- och axillzonerna och början av brösttillväxt. Läkarna säger att kroppen blir redo för blödning vid en tid då volymen av fettvävnad är 17%. Men för en regelbunden cykel behöver kroppen 22% av fettvävnaden. Iakttagelser visade att menstruationer börjar tidigare i fulla flickor än hos tunna och går snabbare.

Oregelbundna perioder hos ungdomar som ett tecken på sjukdom

Om en tonårig flicka har oregelbundna perioder som inte är förknippade med fysiologiska faktorer, måste hon undersökas för utveckling av en allvarlig sjukdom. Först och främst bör läkaren uppmärksamma tillståndet i könsorganen och äggstockarna. Fistlar, skador på könsorganen, onkologiska förändringar, arbetsobalans mellan hypofysen och äggstockarna påverkar menstruationscykeln negativt.

Klamydia och humant papillomavirus - infektionssjukdomar kan göra kritiska dagar instabila. De kännetecknas av juvenilblödning. Dessa är kraftiga blödningar i mer än sju dagar, vilket försvagar kroppen och leder till utveckling av anemi. Svår blödning öppnar ofta efter en försening i menstruationen. Ny menstruation kan inte observeras på 2 till 6 månader.

Traumatiska hjärnskador stör också menstruationscykeln hos tonåriga flickor. Produktionen av kvinnliga hormoner tilldelas hypofysen. Efter en olycka eller ett starkt slag med skador på skallen skadas hypofysen och börjar fungera felaktigt. Som ett resultat försenas menstruationen ständigt.

Vilka andra sjukdomar bryter med menstruationscykeln hos flickor:

 • Äggstocksfel.
 • Polycystiskt ovariesyndrom.
 • Livmoderutveckling av uterus eller äggstock.
 • Ökade prolaktinnivåer i blodet.
 • Blodkoagulationsstörning.
 • Sköldkörtelsjukdom.

Hos flickor, som hos vuxna kvinnor, kan orsakerna till instabil blödning vara endometrios och endometrit. Båda patologierna stör hormonsyntesen och leder till oregelbundna perioder.

Diagnos och behandling

Flickor med en störd menstruationscykel måste genomgå en undersökning:

 • Gynekologisk undersökning.
 • Body mass Index.
 • Abdominal ultraljud.
 • Test av hormonstatus.

Läkare bör behandla den oregelbundna menstruationscykeln hos ungdomar, med hänsyn till orsaken till överträdelsen. En tjejidrottare eller ett ansvarsfullt barn som flitigt gör sina läxor och förbereder sig för tentor, inte får tillräckligt med sömn och är ständigt orolig, måste ändra dagens regim och avsätta tid för en god vila.

Om en flicka följer en diet, imiterar avgudar och tar sig till utmattning, kommer hon att behöva hjälp av en barnpsykolog, nutritionist, nutritionist.

Om orsaken till den oregelbundna cykeln är diabetes mellitus, binjurahyperplasi eller hypotyreoidism, hur man behandlar huvudproblemet och samtidiga sjukdomar, kommer läkaren att besluta på grundval av den kliniska bilden - efter det kommer de "fel" perioderna att justeras.

Läkemedelsreglering av menstruationscykeln hos ungdomar är följande:

 1. Hormonterapi - det optimala läkemedlet väljs för patienten och nivån av hormoner i blodet övervakas under behandlingen.
 2. Vitaminer - läkaren fokuserar på korrekt näring och föreskriver multivitaminkomplex med en övervägande av vitamin E och B.
 3. Homeopati - tonåringen föreskrivs Cyklodinon (droppar eller tabletter) om kroppen inte är allergisk mot dess komponenter. Örtläkemedel verkar försiktigt på en ung organisme. Dosregimen utvecklas av läkaren med hänsyn till sjukdomens orsak och symtom. Vanligtvis tas läkemedlet på morgonen och på natten..

Preventivpillerar förskrivs även till jungfruor för att reglera menstruationscykeln. Läkemedel som väljs av läkaren är ofarliga.

Om, efter en annan försening, svår blödning öppnas och yrsel och allmän svaghet inträffar, skickas flickan till curettage-proceduren. Innan sin jomfruhinne börjar flisas Novocain. Injektioner skyddar vävnaden från att riva.

Om de oregelbundna perioderna i en tonåring inte är förknippade med sjukdomen ges föräldrar rekommendationer om att normalisera barnets dagliga rutin och näring. Det är viktigt att omge tjejen med omsorg och kärlek och skydda henne från stress och ångest. Men om, trots alla ansträngningar, cykeln fortfarande inte förbättras, är det vettigt att genomgå en grundlig undersökning och identifiera kroppens egenskaper. Kanske är orsaken till att menstruationen misslyckades oskadlig och individuell..

När den första menstruationen visas hos flickor. Norm och avvikelser

Vid 10-11 års ålder är flickor vanligtvis redan medvetna om att menstruation inträffar och varför de behövs. Inledningen av den första menstruationen är början av vuxen ålder. De väntar med spänning. Ofta finns det frågor som inte alla mamma kan svara på. Vilken typ av konstig urladdning uppträdde till exempel, är det normalt för en tjej på 9-10 år, när man väntar på början av menstruationen och varför de är sena. Och det händer också att menstruationen verkar helt oväntat redan vid åldern 7-8. Flickan är inte redo för detta varken mentalt eller fysiskt. Det är viktigt att förstå vilka orsaker och konsekvenser av tidig och sen menstruation kan vara..

Vad som bestämmer den första menstruationens utseende

Puberteten hos flickor börjar vid ungefär 10 års ålder och slutar med 17-18 år. De börjar tillväxten av bröstkörtlar, utvecklingen av könsorgan. Efter 1-1,5 år efter mognadets början uppträder den första menstruationen (menarche). Äggstockarna börjar fungera, kvinnliga könshormoner produceras. Ägglossning visas just nu, graviditet är möjligt.

Tidpunkten för denna period beror på följande faktorer:

 • ärftlighet;
 • fysisk utveckling;
 • nervsystemets tillstånd;
 • livsstil och social miljö;
 • genusmedvetenhet;
 • allmän hälsa, närvaron av endokrina sjukdomar.

Om flickan ofta var sjuk sedan barndomen, hade hon medfödda patologier, hon var tvungen att ta många mediciner, då kan menstruation dyka upp senare. Normen är utseendet på den första menstruationen i åldern 12-15 år. Om det inträffar om 8-10 år tror man att månatliga perioder är tidiga, och om de är sena efter 15 år. I det ena och det andra fallet är orsakerna till avvikelser oftast hormonella störningar eller onormal utveckling av könsorganen.

Vad bör vara den första menstruationen

Den första menstruationen hos flickor visas i samband med början av äggstockarnas funktion. Puberteten börjar när hormoner produceras i hypofysen och hypothalamus (FSH - follikelstimulerande hormon, LH - luteiniserande hormon), vilket bidrar till bildandet av östrogen i äggstockarna. I det reproduktiva systemet börjar processer som äggmognad, ägglossning och utveckling av endometrium ske. Befruktning blir möjlig. I detta fall förekommer regelbundna fluktuationer i nivån på könshormoner, kännetecknande för menstruationscykler.

Tillsats: Folliklar med ägglossa primordia finns i äggstockarna hos en flicka från födseln. Deras antal bestäms genetiskt. De konsumeras under hela reproduktionsperioden. Beståndet är slut på 45-52 år. En kvinna börjar klimakteriet, menstruationen slutar.

Menstruation sker som ett resultat av avstötning och förnyelse av livmoderslimhinnan om befruktning av ägget inte sker. I menstruationsflödet finns blod från kärl skadade under endometrial peeling. Därför har normal första menstruation en mörkröd färg och en slemkonsistens med koagler. Det finns en liten obehag, svår buksmärta bör inte vara.

Volymen av blodutflöde under hela menstruationsperioden är från 50 till 150 ml. De mest intensiva perioderna är hos flickor under de första 2-3 dagarna.

Tillnärmning av den första menstruationen, tecken och förberedelser

Med några tecken kan du förstå att flickan kommer att börja sin första menstruation snart. Mild smärta uppträder i bröstkörtlarna, deras volym börjar öka, könshår, armhålor, ben och armar visas. Cirka 1-1,5 år före menstruationens början uppträder luktfri vit urladdning. Om deras volym ökar blir de mer flytande, inom 1 månad börjar den första menstruationen.

En uppmärksam mamma konstaterar att flickans humör ofta förändras utan anledning, hon har ett ökat intresse för intima hygienprodukter och förändringar i sin egen figur. Innan den första menstruationen blir vissa feta.

För att den första menstruationen för flickan inte ska bli en överraskning och inte orsaka panik, måste den vara förberedd på deras början. Flickan ska veta vad menstruation är, vad det ska vara normalt, varför avvikelser är möjliga, om de alltid är en patologi. Hon borde ha en uppfattning om i vilken ålder den första menstruationen kommer, hur många dagar varar, vad menstruationscykeln ska vara..

Flickan måste berättas om vilka känslor hon kan ha, i vilket fall råd och hjälp från en läkare krävs. Efter att tecken på att den första menstruationen är överhängande, bör flickorna alltid ha packningar med sig.

Varning: Mamma bör förklara för sin dotter hur man använder kuddar, prata om behovet av förbättrad vård av könsorganen under menstruationen. Annars, genom erfarenhet, kan en infektion införas i könsorganen. Felaktigt utvalda packningar läcker ofta. Detta orsakar inte bara obehag, utan också känslomässig stress..

Efter uppkomsten av menstruation är det nödvändigt att starta en kalender, markera datumet för deras början och slut i den. Detta gör att du kan övervaka regelbundenhet i cykeln, märka avvikelser i menstruationens natur. De första cyklerna är instabila i varaktighet och starttid.

Video: Orsaker till instabilitet i den första menstruationen

När man ska träffa en läkare

De säger om patologi om:

 1. Menstruationen verkar för ung eller för sen.
 2. Menstruationsvolymen överstiger 150 ml, de har en ljusröd färg. Detta kan vara ett tecken på hormonella störningar, patologisk utveckling av reproduktionsorgan. Sådan onormal första menstruation hos flickor förekommer med blodsjukdomar. Sådan menstruation är ett tecken på tumörsjukdomar som uppstår på grund av intaget av vissa mediciner som påverkar utvecklingen av endometrium..
 3. Den första menstruationen dök upp, men nästa kom inte, även om mer än 3 månader redan hade gått. Anledningen till detta fenomen kan vara professionell sport eller balett, när kroppen upplever för mycket stress. Samtidigt är denna patologi en konsekvens av den inflammatoriska processen, infektionssjukdom, funktionsfel i endokrina körtlar.
 4. Menstruationen kommer oregelbundet, även om mer än 1,5 år har gått sedan de började. De visas om 20 dagar, sedan i 35-40. Orsakerna till inkonsekvens i cykler är sjukdomar, skador, vitaminbrist, önskan om viktminskning genom att tömma kroppen genom svält.
 5. Svår buksmärta under menstruationen.
 6. Deras varaktighet är 1-2 dagar. Anledningen kan vara en brist på östrogen på grund av underutveckling av äggstockarna. I händelse av att de varar 8-10 dagar, indikerar detta en ökad funktion av äggstockarna eller svag sammandragning av livmodermusklerna.

I sådana fall är det nödvändigt att genomföra en omfattande undersökning med en barngynekolog samt en endokrinolog.

Video: Om funktionerna i den första menstruationen, behovet av att förbereda flickor för deras början

Symtom med menstruation

Flickan bör vara beredd på det faktum att hon i början av menstruationen kan ha följande symtom:

 • snabb utmattbarhet;
 • tårfullhet, orsakslös irritabilitet;
 • huvudvärk, yrsel, illamående;
 • värkande smärta i nedre del av buken;
 • tarmsjukdomar under menstruationen.

Det är nödvändigt under menstruationsdagarna att begränsa sport och andra fysiska aktiviteter, slappna av mer.

Tidig menstruation

Menstruation som förekommer hos en flicka yngre än 11 ​​år anses vara tidig. Det finns tillfällen då menstruation inträffar hos 8-åriga flickor.

Ibland är tidig pubertet inte en patologi. Om samma situation observerades hos mor och mormor, beror detta på genetik. Accelererad fysisk utveckling, intensiv sport, dans kan också utlösa menstruationens början i ung ålder.

Hur som helst, när den första menstruationen uppträder hos en flicka i denna ålder, rekommenderas det dock att undersöka henne, eftersom oftast orsaken till fenomenet är hormonella störningar, utvecklingspatologier eller sjukdomar i reproduktionssystemet. Orsaker till hormonella störningar är hjärntumörer, eftersom det är i hypofysen och hypotalamus som hormoner som reglerar menstruationscykeln produceras.

Menstruation inträffar tidigt om barnet har diabetes. Tidiga perioder observeras ofta hos flickor som har upplevt allvarlig stress och psykologisk trauma. En av orsakerna till stress kan vara för tidigt kännedom om könens fysiologi. Barnets psyke skadas lätt på grund av att du tittar på barnprogram på TV, samt tittar på sexuella relationer till nära och kära.

Vad är faran för tidig pubertet

Den tidiga uppkomsten av menstruation hos flickan orsakar framtida hälsoproblem, såsom tidigt början av klimakteriet, hjärt-kärlsjukdomar, avvikelser i sköldkörteln, hormonella störningar. Kvinnor vars menstruation visade sig tidigt har en ökad risk att utveckla tumörer i reproduktionsorganen och bröstkörtlarna.

När puberteten börjar bromsas tillväxten och den fysiska utvecklingen. En viktig faktor i rätt utveckling av reproduktionssystemet är god näring och normala levnadsförhållanden.

Förebyggande av tidig menstruation

För att inte provocera början av för tidig menstruation måste föräldrar överväga vilka faktorer som bidrar till tidig sexuell utveckling. Förebyggande åtgärder är:

 1. Eliminering av påfrestningar som kan skada barnets anbudssyn. Vi behöver en lugn, vänlig atmosfär i familjen och förtroendeförhållanden mellan barn och föräldrar, i tid bekant med sexuella utvecklingsproblemen.
 2. Tillhandahålla rätt diet. Det är skadligt för barn att äta kryddig, för salt eller sur mat, dricka mycket kakao, kaffe, starkt te. Användning av öl och andra alkoholhaltiga drycker är strikt kontraindicerat för tonåringar.
 3. Endokrin sjukdomsbehandling.
 4. Föräldrakontroll över vad ett barn tittar på TV eller på en dator.

Det är viktigt att upprätthålla måttlighet i idrott, inte fysiskt överbelasta barnets kropp.

Video: Vad kommer flickan att växa upp tidigt

Sen menstruation

Inledningen av den första menstruationen hos flickor i åldern 16-18 anses vara en avvikelse från normen. Svag utveckling av bröstkörtlarna talar också om sen sexuell utveckling..

Orsakerna till sen menstruation kan vara felaktig utveckling av livmodern och äggstockarna, nedsatt funktion av hypofysen och hypotalamus, förekomsten av neuropsykiatriska sjukdomar. Sen pubertet orsakas av infektionssjukdomar från barndomen (mässling, kusma, skarlagnsfeber, röda hundar).

Ofta är orsaken till sen menstruation flickans överdrivna tunnhet. Fettvävnad, som äggstockar, producerar östrogen. I dess frånvaro är östrogennivån otillräcklig för att könsorganen ska fungera normalt.

Det finns andra ogynnsamma faktorer som leder till att den första menstruationen senast uppträder hos flickor: vitaminbrist, dålig ekologi, användning av genetiskt modifierade livsmedel.

Konsekvenser av sen sexuell utveckling

Om du inte går till läkaren i tid och inte eliminerar avvikelserna i tonåren, utvecklar kvinnan därefter den så kallade genital infantilism. Samtidigt förblir reproduktionssystemet hos en mogen kvinna underutvecklad (som hos en tonåring). Detta påverkar utseendet, leder till hormonella störningar som påverkar den allmänna hälsan.

Till skillnad från vuxna kvinnor är denna patologi vanligtvis behandlingsbar.

Den första menstruationen hos flickor

Den första menstruationen kallas vetenskapligt menarche. När denna period börjar har flickor flera frågor som jag vill få svar på. När allt kommer omkring måste du veta åtminstone ungefär när de börjar, vilka symtom som kommer att visas, hur länge de ska hålla och vad exakt de ska göra just nu.

I den här artikeln kommer jag att prata om den första menstruationen hos flickor och försöka svara på alla frågor som stör dig.

Hur gamla är de första perioderna

Den första menstruationen börjar mellan 11 och 14 år gammal.
Eftersom varje person är individuell fortsätter processen med alla flickor
annorlunda. Det betyder att menstruationsdagar kan börja hos en flicka
vid 10 år gammal och en annan vid 15 år gammal. Många faktorer påverkar detta: klimat, vikt,
kost, livsstil och mer. Om din period började, då kroppen
bilden visar att den är redo för reproduktion. Du kan prata med
barngynekolog eller med mamma. Och då vet du allt i detalj.

Hur man förstår att menstruationsdagarna börjar snart

- 2 år före den första menstruationen ser tecken på att
kroppen börjar mogna. Bröstkörtlarna växer. Vid denna tidpunkt är bröstet mycket
känslig. Det kan vara smärta.

- Könshår, armhålor och ben börjar växa.

- Sebaceous körtlar arbetar aktivt. Hår snabbt
blir smutsig, ansiktshuden blir fet och akne visas på grund av detta.

- I sex månader före den första menstruationsdagen kan du observera utsläpp som orsakar obehag. De kan vara lätta och mjölkiga slemhinnor.

- Flickans karaktär förändras. Blir mycket
emotionell. Snabbt förolämpad, irritabel. Allt beror på hormonella
förändringar i kroppen.

- 7-14 dagar innan kritiska dagar börjar kan det göra ont
buk.

- 2-3 dagar före menstruationens början kan det skada
huvud, diarré kan börja, kräkningar, yrsel, ökad aptit och
etc. Alla dessa tecken kallas premenstruellt syndrom (PMS)..

- När menstruationen börjar ser du på dina underbyxor
bruna eller röda fläckar.

Vad man ska göra före den första menstruationen

- Förbered dig mentalt för detta evenemang..

- Lägg en packning och rena trosor i din handväska.
Du vet aldrig att din period börjar när du till exempel befinner dig i skolan. Då går du
byt trosorna på toaletten och lim fast packningen. Det finns inget att oroa sig för när den första menstruationen börjar
alla kvinnor går igenom det.

- Om det inte fanns någon packning, byt ut med vad som helst
henne. Låt oss rulla upp toalettpapper, lägga torra våtservetter. Använd i allmänhet
så att absorberar fukt.

- Om din mage gör ont, kan du hälla den i en värmedyna
kallt vatten och fäst vid magen. Men overdriv inte för att inte överkyla
inre organ.

- Du kan också dricka ett narkosmedel.

Hur länge håller menstruationen

Normen anses vara från 3 till 7 dagar..
Varje gång antalet dagar ändras. Cykeln i sig varar 21-35 dagar. 30%
ungdomar, den andra månaden börjar om 30 dagar. De första två åren är kritiska
dagarna är inte vanliga. Detta anses vara normen eftersom kroppen byggs om. Efter
menstruationscykeln är jämn. För att hålla reda på allt som det borde starta en kalender.
Det är lättare att kontrollera i dag med honom..

Det händer, och så kan den andra menstruationen vara 2-3 månader
gå inte. Detta betyder inte att flickan är gravid. Förmodligen
tonåringens känslomässiga tillstånd stördes. Eller kanske fanns det några fysiska
och psykologisk stress. Låt oss överdriva det med sport eller
kastade killen. Flickan var mycket nervös och på grund av detta fanns ett misslyckande i
kroppen. I den här situationen är det bättre att konsultera en läkare.

Hur ser de första perioderna ut?

Som nämnts tidigare är varje person individuell. den
gäller menstruation och utseende. Processen i sig är så här. Blod
utsöndras från slidan samt slem. Färgen på urladdningen är brun, röd eller mörkbrun. Mängden utsläpp kan uppgå till 150 ml i detta
just nu är det viktigt att övervaka välbefinnandet. Om det beror på stor blodförlust
Om du känner dig värre, måste du alltid kontakta en gynekolog.

Normen för själva ansvarsfriheten hos flickor är som följer. Första dagen
små mängder brun urladdning visas. På den andra och tredje dagen
blödningen börjar och sedan minskar den. På sjätte dagen är tilldelningen mycket
liten, mestadels daub.

På grund av vad du behöver springa till läkaren

Se till att konsultera en gynekolog om menstruationen fortsätter på detta sätt:

- Det tar mer än sju dagar.

- Menstruationens varaktighet 1-2 dagar, i allmänhet mindre än 3
dagar.

- Om du gick till 10 år eller 16 år, eller till och med senare.

- Stark urladdning, om du byter packningar vardera
timme.

- Du känner kraftig smärta under menstruationen, det till och med
du kan förlora medvetandet.

Om du ser några avvikelser från normen eller det finns frågor som berör dig. Var inte blyg för att gå till gynekologens möte. Det är inget fel med det.

De första tecknen på menstruationens början hos en flicka

Den första menstruationen är en intim händelse som är av stor betydelse i en flickas liv. Det är en symbol för vuxen ålder. Denna fysiologiska process är individuell, men det finns fortfarande vissa tidsramar för den. Det är viktigt att känna till dem och i tid att känna igen de första tecknen på menstruation hos flickor, för att inte missa signalerna om att något är fel med kroppen.

Stadier av puberteten

Vid födseln har en flicka ägg i varje äggstock, vars antal bestäms genetiskt. Hormoner som produceras i hypofysen och hypotalamus bidrar till bildandet av östrogen. Den första menstruationen är ett tecken på början av att äggstockarna fungerar. Menstruationscykeln är processen för avstötning av kroppen i ett lager av slemhinnan (endometrium) tillsammans med ett ofördelat ägg.

Den första menstruationen (menarche) är ett tecken på att flickan kan bli gravid. Detta betyder inte psykologisk beredskap utan bara fysiologiska egenskaper. Den första menstruationscykeln kan vara oregelbunden och sker individuellt för varje. Men i genomsnitt är detta åldern 11-15 år. Tidigare eller senare datum indikerar för tidig eller försenad sexuell utveckling. Dessa indikatorer beror på:

 • genetisk predisposition;
 • klimat och livsmiljö;
 • emotionell bakgrund;
 • sjukdomar som överförts i barndomen;
 • mat kvalité.

För att ungefär förstå när de första kritiska dagarna kommer och vilken typ av menstruationscykel tjejen kommer att ha, är det nödvändigt att ta reda på när de kom från mamman eller mormor. Dessutom kan periodens början påverkas av klimat och bostad. Hos södra och östra flickor kommer menstruationen tidigare än hos européer.

Stress och fysisk aktivitet, inklusive professionell idrott, påverkar också menstruationens början. De kan börja senare om flickan ofta var sjuk i barndomen, tog mycket mediciner och även när kroppen har en brist på viktiga vitaminer och mineraler. Detta beror på obalanserad och undernäring..

Menstruationens början hos en flicka under 11 år anses vara tidig. Situationen kan vara en variant av normen om den är genetiskt bestämd. Men i vilket fall som helst är specialistkonsultation och undersökning nödvändig, eftersom detta kan indikera hormonell misslyckande och patologi för utvecklingen av könsorganen.

Orsaken till tidig menstruation kan också vara diabetes och en hjärntumör. I hypofysen och hypotalamus produceras hormoner som påverkar menstruationscykeln. Den skadade psyken, som kan uppstå på grund av att man tittar på program och filmer för vuxna, liksom att observera sexuella relationer, påverkar pubertetsprocessen.

Tidig sexuell utveckling kan orsaka tidig klimakterium, problem med sköldkörteln och hjärt-kärlsfären. Det bidrar också ofta till förekomsten av tumörer i kvinnliga könsorgan och bröst.

Ett tecken på sen sexuell utveckling är menstruationens början efter 16 år. Anledningen kan vara underutveckling av könsorganen, svåra infektionssjukdomar i barndomen (skarlagnsfeber, mässling, röda hundmassa), vitaminbrist och en störning i aktiviteten i hypothalam-hypofyssystemet. Överdriven undervikt kan också orsaka sen menstruation..

Denna situation kan orsaka utveckling av genital infantilism hos kvinnor i framtiden. Det leder också till hormonella störningar, påverkar flickans utseende och påverkar den allmänna hälsan. Därför är det viktigt att eliminera utvecklingsanomalier i tid. Under tonåren kan denna patologi behandlas..

Tecken på kommande menstruation

Det finns första tecken när menstruationen börjar hos flickor. De kan förekomma 1-2 år före de kommande kritiska dagarna. Symtom före den första menstruationen hos flickor inkluderar yttre och interna förändringar:

 • bröstförstoring, smärta i bröstkörteln;
 • hår som börjar växa i könsområdet och armhålor;
 • akne i ansiktet, rygg och dekolleté;
 • rundade kroppsformer;
 • vaginal urladdning av vit eller transparent färg.

Symtomen på menstruation hos flickor uttrycks också i förändringar i det psyko-emotionella tillståndet:

 • överdriven tårfullhet eller till och med aggressivitet kan uppstå
 • det sker ofta humörbyte;
 • huvudvärk bekymmer;
 • det finns smärta i nedre del av buken.

Orsaker till instabilitet i cykeln

Under de första sex månaderna efter början av menarche är menstruationscykelns varaktighet och frekvens instabil. Normens indikatorer betraktas som tiden mellan menstruationsperioder från 21 till 40 dagar med en varaktighet av 3 till 10 dagar. Vid en lång försening efter sex månader från början av den första menstruationen är det värt att genomgå en läkarundersökning och ta reda på orsaken. De viktigaste är:

 • brist på kroppsvikt;
 • fetma;
 • överdriven fysisk aktivitet;
 • inflammatoriska eller infektionssjukdomar i genitourinary sfären;
 • fel i det endokrina systemet.

Ofta upplever flickor i puberteten sina avrundade former som ett resultat av att de har återhämtat sig. Därför börjar de ta ut sig med dieter och äter defekt. Alla dessa åtgärder leder till det faktum att den redan inte bildade menstruationscykeln bryts.

Det finns också motsatta situationer när en tjej äter ohälsosamt och går upp i vikt, vilket är ännu mer komplicerat under puberteten. Det påverkar också regelbundenhet och varaktighet av menstruationscykeln. När kroppen upplever överdriven fysisk aktivitet kan detta leda till att menstruationen kan försvinna ett tag.

För kort menstruationsperiod indikerar brist på östrogen på grund av underutveckling av äggstockarna. Och rikligt och långvarigt - om deras ökade funktion eller svaga sammandragning av livmodermusklerna.

Valet av hygienprodukter

Det finns intima hygienprodukter under menstruationen, som kokar ner för valet av två typer: kuddar och tamponger. Användningen av båda är möjlig under den första menstruationen. Tamponger kan användas även av jungfruor, eftersom jomfruhinnen är mycket elastiska och de inte kan skada den..

Packningar bör väljas utifrån intensiteten på urladdningen på kritiska dagar. Men det är värt att komma ihåg att de bör bytas efter varje resa på toaletten, men minst en gång på fyra timmar. Faktum är att fläckning är ett idealiskt medium för reproduktion av bakterier och svampar. För den första applikationen rekommenderas det dock att använda packningar för att kontrollera mängden utsläpp.

Användningen av tamponger har vissa skillnader. Det är inte nödvändigt att byta dem efter varje urinering, men inte mindre ofta än varje 3-6 timme, oavsett fyllningsgrad. Det rekommenderas inte att använda dem under sömn och på natten. Eftersom sannolikheten för toxiskt chock-syndrom ökar.

Detta är en farlig sjukdom som utvecklas till följd av exponering för stafylokocktoxiner i kroppen. Detta underlättas av blod, som samlas i slidan och inte går utanför. Idealiska förhållanden skapas för reproduktion av mikroorganismer och bakterier.

Hur man förbereder sig för den första månaden

Först av allt är psykologiska förberedelser viktiga. Trots informationens tillgänglighet på Internet och andra medier ges mamma en speciell roll, som måste förklara för sin dotter alla detaljer i denna process.

Flickan kan bli rädd för de förändringar som inträffar för henne. Dessutom kan hon vara missnöjd med sitt utseende och på grund av detta uppstår komplex. Det bör förklaras att dessa förändringar är naturliga och varje tjej går igenom det. Från 11 års ålder borde hon också ha intima hygienprodukter i handväskan så att menstruationens början inte förvånar flickan.

Lika viktigt är behovet av att förmedla att början av den första menstruationen innebär att flickan kommer i fertil ålder. Därför är det viktigt att följa preventivmetoder. Hygien bör förbättras. Det ska tvättas två gånger om dagen. Om du använder dagliga kuddar måste de bytas efter varje resa till toaletten, annars finns det en chans att utveckla infektionssjukdomar och bakteriesjukdomar i kvinnlig könsdel..

Menstruationscykler hos tonårsflickor

Naturligtvis har du troligen länge inte varit tonåring längre. Men kanske har du tonårsbarn eller tonårsbarnbarn, och det finns flickor bland dem. Och dessa flickor, de flesta av dem, måste möta ett helt normalt fysiologiskt fenomen i deras liv - bildandet av menstruationscykler, som kommer att accepteras av de flesta föräldrar och de flesta läkare som ett patologiproblem. Analysen av kommunikationen med föräldrar och läkare, särskilt i OSS-länderna, visade en mycket obehaglig bild: mer än 97-98% av läkarna och föräldrarna har en mycket falsk uppfattning om de normala menstruationscyklerna hos flickor. Många kvinnor, nu mödrar, genomgick också många år med att ta hormonella preventivmedel från en ung ålder, som inte bara hjälpte, utan också förvärrade deras problem, och för många var graviditet och förlossning inte lätt.

Av någon anledning hände det så att ämnet för sexuell utveckling av barn helt lämnades åt sidan inte bara i beredningen av medicinsk personal utan också för hela allmänheten. Ta en titt på innehållet i hälsoforum och webbplatser. Befruktning av ett barn, graviditet, de första 3-5 åren av ett barns liv är de viktigaste ämnena som diskuteras på forumet. Och sedan ett utrymme. När du analyserar de problem som kvinnor står inför och som vill bli gravid, sträcker sig tåget med negativa konsekvenser långt in i det förflutna - under tonåren, när vi alla utan undantag går igenom ett mycket viktigt stadium av puberteten, som vår framtid som föräldrar kommer att bero på. Men på grund av rädsla och okunnighet om många frågor om denna utveckling lamslar vi oss själva och berövar oss möjligheten att bli föräldrar i framtiden, och tillåter förkroppsliga kroppen att analfabetiska specialister som har en falsk uppfattning om barnets sexuella utveckling eller inte har någon sådan idé.
Det finns praktiskt taget ingen modern vetenskaplig information om ämnet sexuell utveckling för den ryskspråkiga befolkningen, och vad som erbjuds på sidorna i tidskrifter, webbplatser, forum och olika publikationer är en upprepning av alla samma gamla dogmer av medicin, bakåtriktad, otydlig information.

Mänsklig sexuell utveckling har flera stadier, men vi kommer att prata om tonåren. Detta är en period av en ny kraftig ökning av metaboliska processer i barnens kropp, som slutar med puberteten och personens förmåga att reproducera avkommor. Denna period börjar med en ökning av nivån på manliga könshormoner, både hos flickor och pojkar, så det kallas adrenarche, ungefär 6-8 år gammal. De flesta av dessa hormoner produceras av binjurebarken..
Varför behöver flickor manliga könshormoner? Det är nödvändigt att veta och förstå att manliga könshormoner är föregångarna till kvinnliga könshormoner. Med andra ord, en kvinnas kropp är en "tillverkningsanläggning" av manliga könshormoner, av vilka vissa bearbetas till kvinnliga könshormoner. De flesta läkare vet inte om detta och anser därför att manliga könshormoner är den främsta fienden för kvinnor. Men utan en hane kommer det aldrig att finnas en kvinna - en naturlag, som inte uppfinnits av oss och agerar utanför vårt medvetande och önskan. (Läs mer om detta ämne i en artikel om manliga könshormoner).
Efter en period av adrenarche kommer telark. Telarche är engorgement av mjölkkörtlarna, vilket är ett tecken på början på ett nytt pubertetsstadium. Menarche (första menstruationen) börjar vanligtvis 2-3 år efter uppkomsten av telark.
Under de senaste 150 åren har åldern på flickor som börjar menstruation avsevärt ”föryngrats”. Medelåldern för uppkomsten av menarche beror på ras, näring, bostad (stad, landsbygd), ärftliga faktorer, kroppsvikt och andra faktorer. För cirka 30 år sedan var medelåldern cirka 14,5 år i många länder, men nu har dessa siffror sjunkit till 12,4 år. Cirka 10% av flickorna börjar menstruera från 11 år och hos 90% av ungdomarna börjar menstruationen vid 13,75 år. Vid 15 års ålder har 98% av flickorna menstruation.
Åldersfönstret när en kvinna kan bli gravid och föda barn och som kallas reproduktionsåldern har expanderat avsevärt under de senaste 200 åren. Ytterligare 100-150 år sedan, hos de flesta kvinnor, inträffade klimakteriet vid 40. Moderna kvinnor menstruerar upp till 50-55 år. Detta beror på att människors livslängd har ökat avsevärt och i många länder är 70-80 år. Därför är åldern för början av menstruationscykler också yngre.

Tonårsflickor, deras föräldrar och tyvärr vissa läkare vet inte hur oregelbundna menstruationscykler under tonåren är ett manifestation av en patologi eller norm. Oftast skiljer sig resultaten av hormonundersökningar från normen för en vuxen kvinna, men läkare tar inte hänsyn till flickornas ålder, men föreskriver långvarig hormonbehandling, som inte bara förbättrar situationen, utan ofta förvärrar det.
Om det inte finns någon förtroendebaserad kontakt mellan tonåriga flickor och deras föräldrar, förblir många problem för ungdomar, inklusive de som är relaterade till reproduktionssystemets funktion utanför diskussionen. Flickorna döljer om månadscykeln missas, hur ofta fodret ändras och hur lång menstruationscykeln är. Ofta får tonåriga flickor mer information om sexuell utveckling från sina kamrater, inte från föräldrar och läkare. Och denna information är mycket tveksam..
Under de senaste två decennierna har mycket forskning gjorts om ämnet menstruationscykler och deras störningar hos tonåriga flickor. Enligt WHO varade 38% av flickorna menstruationscykeln från menarche till den andra menstruationen mer än 40 dagar, på 10% - mer än 60 dagar och på 20% - 20 dagar. Längden på den första menstruationen är från 2 till 7 dagar, men drar ofta till 2 veckor.
Det ansågs felaktigt att om flickor inte har äggmognad (ägglossning), så är detta en patologi som måste behandlas så snart som möjligt. Om menstruationen börjar vid 12 års ålder är det bevisat att sådana ungdomar kommer att ha anovulatoriska cykler under ett år eller mer. Anovulation (brist på äggmognad) är normalt för en tonårsflicka. Hos tonåriga flickor observeras ultraljudcyster oftare, främst funktionella cyster som inte kräver behandling och operation i de flesta fall.

Vad vet läkare och föräldrar inte? Att etablering av regelbundna ägglossningscykler tar från 8 till 12 år. Mognadsprocessen för mekanismen för reglering av menstruationscykler, eller snarare processen för att etablera den fulla funktionen hos reproduktionssystemet, som ansvarar för reproduktionen av avkommor, har flera stadier och varar i flera år. Det sista steget är mognad av hypothalamisk-hypofyscentrum för att reglera den sexuella utvecklingen och reproduktionssystemet, och det är denna länk i regleringen av menstruationscykeln hos tonåriga flickor som är omogna under en lång tid, som ur människans fysiologiska synvinkel är normen för denna ålder och inte kräver ingripande för en ålder justera denna process. Processen för att bilda det sista steget i mekanismen för reglering av menstruationscykeln slutar på ungefär 21-22 år, men hos vissa kvinnor kan det försenas.
Översatt till engelska låter ordet "teen" tonåring eller tonåring. Roten till detta ord har en koppling till siffror: tretton (13), fjorton (14) och så vidare tills nitton (19). Ålder från 12 till 20 år utomlands betraktas som tonåren. I många länder är 21 års majoritet. Och detta har en viktig betydelse: ungdomar är människor som går igenom mognadsfasen, inklusive den sexuella utvecklingsstadiet, som slutar med 21-22 år. Denna kategori av befolkningen har helt olika indikatorer på deras fungerande normer på olika nivåer, precis som hos gravida kvinnor eller hos äldre. Men i de flesta fall jämför läkarna resultaten av undersökningar av ungdomar med normerna för en mogen åldersgrupp.

Vilka föräldrar och läkare vet fortfarande inte? De flesta menstruationscykler hos ungdomar varar från 21 till 45 dagar. Hos en vuxen kvinna anses en menstruationscykel som varar 14-40 dagar som normal (i genomsnitt 21-35 dagar). De första tre åren efter början av menstruationen varar cyklerna mer än 28-35 dagar, men med åldern blir de kortare, mer regelbundna och ofta åtföljs av äggets fulla mognad. Följande cykelfluktuationer hos ungdomar anses vara normala:

 • Det första året efter menarchen - 23-90 dagar;
 • Fjärde året - 24-50 dagar;
 • Sjunde året - 27-38 dagar.

Den individuella menstruationscykeln återställs därför inte tidigare än 19-20 år. Menstruationen varar 3-7 dagar, och flickan byter vanligtvis 3-6 foder per dag.
Det finns dock ett antal villkor som behöver uppmärksamhet. Dessa inkluderar:

 • Brist på menstruation i 6 månader eller mer;
 • Förekomsten av endokrina sjukdomar (diabetes mellitus, hypotyreos, Cushings syndrom, etc.);
 • Ärftlig benägenhet till polycystiskt äggstocksyndrom;
 • Överdriven sport;
 • Anorexia, bulimi;
 • Kronisk stress
 • Ta mediciner, droger;
 • Tumörer i hypofysen, äggstockarna, binjurarna;
 • Blodsjukdomar.

Oftast påverkas menstruationscykelns varaktighet av stress (emotionell och fysisk) och undernäring (låg och hög vikt). Ofta klagar flickor över att menstruationen är sent eller frånvarande i flera veckor under eller efter undersökningssessioner. Detta är en konsekvens av erfarenheter och överarbete, och kräver därför inte en läkares intervention i överväldigande majoritet av fallen.

Vilken enkel sanning ska du förstå och lära dina barn att förstå? Vi alla har, utan undantag, reproducerats till denna värld med syftet att ytterligare reproducera vår egen typ. Vilda djur har inget annat syfte än ett: att fortsätta livsprocessen på något sätt genom reproduktion av levande individer. Människan är inget undantag. Därför syftar alla processer i människokroppen till att förbereda kroppen för dess reproduktion. Men om externa eller interna faktorer dyker upp som kan störa hela organismen och leda till dess död, aktiveras självbevarande programmet för den levande organismen automatiskt. Detta program är inbäddat i generna, varje representant för den levande naturen har det och manifesterar sig genom reflexer, instinkter, beteende och kroppens svar genom förändringar i metaboliska processer.
Tänk nu noga: om kroppen är under stress, är det möjligt att reproducera den? Självklart inte. När allt är detta en allvarlig extra belastning, och eftersom kroppen är i en nödsituation, varför behöver den ytterligare belastningar? För det första stängs den levande organismens reproduktionsfunktion av för att öka risken för överlevnad. Det är därför växter och djur inte kan reproducera sig under ogynnsamma förhållanden. Detta är lagen om självbevarande och självöverlevnad. Vi människor lever enligt samma lagar, även om vi på grund av vår tråkiga stolthet ofta avvisar och inte erkänner dessa lagar. Som vi är högre och därför smartare...

Återvända till tonårsflickor: om tonåringens kropp påverkas av någon form av stressfaktorer (inklusive familjeskandaler), kan puberteten också störa och till och med stänga av och sakta ner under en obestämd tid. Detta gäller också för undernäring, särskilt hårda dieter med snabb viktminskning. Visste du att arbetet med det reproduktiva systemet i många unga flickor som jagar en mager skelettfigur om det bullriga modet av tuberkulostorka modeller är helt drunknat och att sådana kvinnor förblir inte bara karga, utan är i ett tillstånd av tidig klimakterium (klimakteriet) för livet? Det är omöjligt att återställa äggstockarnas arbete i sådana "experimenter" i de flesta fall, och läkarna här är helt maktlösa. Eftersom blockeringen av detta arbete sker på en sådan nivå av kroppsfunktion, där det fortfarande är omöjligt att få till och med den moderna kunskapsnivån och moderna behandlingsmetoder - inträde är förbjudet av naturen själv. Det visar sig att kvinnor själva blir fiender av sina egna kroppar, fiender av deras kvinnlighet och fiender av moderskap.

Fettvävnad spelar en mycket viktig roll i människors liv. När det gäller sexuell utveckling och reglering av menstruationscykler är det nödvändigt, främst för att det är involverat i assimilering och metabolism av könshormoner - både manliga och kvinnliga. Med sin brist störs processen med assimilering av kvinnliga könshormoner. Men hur kan regleringen av menstruationscykler ske utan dessa hormoner? Aldrig. För att menstruationen ska börja måste flickans kropp ha minst 20-21% fettvävnad av den totala kroppsvikt. För att cyklerna ska vara regelbundna behöver den kvinnliga kroppen 22-24% av fettvävnaden. Därför anses kroppen i form av "hud och ben" med tanke på kvinnlig natur vara ett patologiskt alternativ, och i en sådan organisme minimeras alla reproduktionsprocesser eller fullständigt drunknas ut. Kanske för en tonårsflicka är denna negativitet av naturen inte så viktig jämfört med det utseende som hon försöker skapa med sin mobbningskropp. Men föräldrarnas uppgift är att varna sådana tankelösa barn om de allvarliga konsekvenserna av fasta, dieter och intensiv träning.
Ofta ser föräldrar själva framtida olympiska mästare i sina barn och skapar för hårda förutsättningar för tung fysisk ansträngning, utan att tänka på det faktum att inte alla är avsedda att bli mästare, men chansen för sådana barn och ungdomar att bli reproduktiv funktionshindrade i framtiden är mycket hög. Vanligtvis har flickor, liksom kvinnliga idrottare, högre nivåer av manliga könshormoner, så de är mer benägna att ha menstruationsstörningar.
Övervikt och fetma, som ofta åtföljs av stillasittande rörlighet, kan också störa regelbundenhet i menstruationscykler, eftersom fettvävnad ackumulerar manliga könshormoner och metabolism av könshormoner försämras.

När är det nödvändigt att undersöka en tjej och hur ofta? Eftersom sexuell utveckling börjar vid 8 års ålder hos de flesta barn, föreslår många läkare att flickor ska undersökas av en gynekolog (yttre könsorgan, bröstkörtlar) från denna ålder en gång om året. Andra rekommenderar att man startar undersökningar vid 12-13 år. Det är mycket viktigt att förklara tonåringar och föräldrar fasens pubertetsfasthet och funktionerna i denna mognad. Till exempel utvecklar inte alla flickor bröst symmetriskt. När menstruationen börjar uppmanas flickan att hålla en kalender för att övervaka varaktigheten av menstruationscyklerna. Tyvärr finns det ingen universell plan för övervakning och rådgivning för tonårsflickor. På rekommendation från många läkare kan menstruationscykler som varar 42-180 dagar betraktas som patologi hos ungdomar, frånvaron av menstruation i 180 dagar eller mer är sekundär amenoré. Flickor som misstänker menstruations oregelbundenhet erbjuds att genomgå en undersökning - fysisk undersökning, hormonell bakgrund, ultraljud, mätning av kroppsmassaindex.

Behandlingen av menstruations oregelbundenhet hos tonårsflickor beror på orsaken till dessa störningar. Om flickan är intensivt engagerad i sport, inte sover, förbereder sig för klasser och tentor, är det viktigt att skapa de mest gynnsamma förutsättningarna för att barnet ska få en god vila. Många flickor försöker dieta och imiterar sina idoler. Sådana ungdomar kommer att få hjälp av ett samråd med en barnpsykolog, psykoterapeut, med en näringsläkare, näringsläkare. Ovarietumörer i tonåren är inte alltid godartade, så att ta bort dem kan lösa problemet med menstruationscykler. Behandling av diabetes mellitus, hypotyreos, binjurahyperplasi, prolaktinom med ett antal mediciner förbättrar signifikant cyklernas regelbundenhet. Utnämningen av COC: er (kombinerade orala preventivmedel) och andra hormonella läkemedel bör vara allvarligt motiverade. Användningen av COC för reglering av menstruationscykler utan korrekt undersökning, utan att fastställa orsakerna till denna oegentlighet, är ofta ett medicinskt fel och rekommenderas därför inte förrän 19-20 år. Om en tonåring började ett sexuellt liv kan i sådana fall COC: er vara en av metoderna för preventivmedel, men COC: er bör administreras individuellt i frånvaro av kontraindikationer..
Oftast föreskriver läkare utan någon anledning hormonella preventivmedel. De vet inte, liksom många föräldrar, också att hormonella preventivmedel inte reglerar menstruationscykler. Vad håller de på med? P-piller är huvudfunktionen att förebygga graviditet. Hormonella preventivmedel skapar regelbundna artificiella abstinensblödningar. Med andra ord är cyklerna mot bakgrund av att ta COC inte naturliga cykler som uppstår under påverkan av äggstockarna, utan endast konstgjorda cykler med kontrollerad blödning. Äggstockarna under COC-administrationen fungerar inte med full styrka, eftersom deras funktion drunknas..
Det är en mycket missuppfattning bland kvinnor och läkare att äggstockarna förmodligen vilar när de tar COC. Föreställ dig en situation: en kvinna bestämde sig för att koppla av och ringde en tjänare från någon byrå, om vilken hon vet nästan ingenting. En ung, stark piga, utan någon ytterligare förklaring, låser husets älskarinna någonstans i skafferi eller källare i kvinnans eget hus, och börjar samtidigt fylla rollen som hemmafru, mor och till och med hustru. Hon är helt likgiltig mot en kvinna som inte förstår vad som händer i hennes hus. När kontraktet är klart är kvinnan fri. Jag är chockad? De flesta kvinnor kommer att vara i chock. Detta är hur hormonella preventivmedel verkar och förmodligen skapar en "vila" för äggstockarna. Efter att de har avskaffats hos många kvinnor kränks menstruationscykeln ännu mer, eftersom den främsta orsaken till kränkningen av cykeln inte fastställs innan utnämningen av COC: er. Modern medicin lider av det faktum att det inte uppmuntras att ta reda på orsaken till en sjukdom eller avbrott i en process, och att utnämningen av vissa läkemedel till alla i rad utan onödig analys av situationen har blivit det förbehållna.
Utnämningen av COC: er till tonåriga flickor kan inte bara kränka den subtila arkitektonin av förhållanden och processer för sexuell utveckling och mognad, utan också skada, vilket skapar en uppdelning på de nivåer i dessa förhållanden där det är omöjligt att hjälpa i framtiden.

Och en annan extremt viktig punkt som aldrig nämns någonstans och av någon, inklusive läkare: kvinnliga könsceller ges till en kvinna från det ögonblick som hennes befruktning, de går gradvis förlorade i en accelererad eller långsammare takt under en kvinnas liv och återställs aldrig. Därför ska du ta hand om äggstockarna som ögats äpple. Och lära dina döttrar att ta hand om dem också. Mer information om detta ämne finns i artikeln "Befruktningshemligheter och tidig graviditet.".

Således beror tonåringarnas hälsa till stor del på föräldrarnas deltagande i barns liv och förståelse för vad som händer i barnkroppen, vad som är normen och vad som kräver omedelbar läkarhjälp. Försök att bygga en bro av förståelse och förtroende mellan dig själv och barnen från det ögonblick av deras befruktning och till deras födelse ögonblick, inte följa rädsla och rykten, utan att röra upp barnets kropp med otaliga tester och mediciner. Med dina hastiga handlingar kan du lamslå ett barns liv och beröva honom möjligheten att bli far eller mor i framtiden. Tänk därför alltid. Och lära dina barn att tänka.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Medelåldern för klimakteriet hos kvinnor

Varje kvinna med ordet "klimax" förväntar sig angeläget en kollision med en hel rad problem som inte kan undvikas om medelåldern i klimakteriet i hjärnan för de flesta kvinnor - 40 år - redan är på väg....

En fullständig tolkning av drömmar där menstruationen drömmer

Under graviditeten drömde jag ofta om menstruation. Dessa drömmar skrämde, ständigt verkade det som om det här var någon slags ondska antydan om ödet....

Intermenstruell blödning och menstruation i mitten av cykeln

Innehåll:Många kvinnor hade minst en gång i sitt liv menstruation i mitten av cykeln. Naturligtvis orsakar en oregelbunden månatlig cykel känslor hos kvinnor....