Menstruationskopp - vad är det och hur man använder det

Intim

Intima hygienprodukter som kvinnor ägnar särskild uppmärksamhet åt. Ständig förbättring av teknik påverkar detta område. Bytbara sanitetsunderlägg ersätts av en menstruationskopp - en enhet som sparar pengar.

Menstruationskopp - vad är det?

Fler och fler kvinnor är intresserade av denna uppfinning och ställer frågor till läkaren om dess säkerhet och tillförlitlighet. Menstruationen är ett modernt alternativ till den vanliga läggningen för menstruationsperioden. Det är en liten skålformad form gjord av silikon, på spetsen finns en liten svans.

Enheten installeras direkt på livmoderhalscervikaldelen under den månatliga urladdningen. Den kvinnliga hygieniska skålen är en återanvändbar produkt, så den kan användas i flera år. Produkten är tillverkad av medicinsk silikon, har olika former, storlekar och färger, så det finns ett behov av ett preliminärt korrekt val.

Vad är menstruationskoppen för??

Efter att ha hört för första gången om den här enheten eller se den lever, är många kvinnor förlorade att ställa frågan om varför en menstruationskopp behövs, vad är dess fördelar och hur säkert är användningen av en sådan silikonprodukt. Huvudsyftet med koppen är att samla menstruationsflöde, som sedan tas bort utanför med den. Efter tvättning och hantering kan skålen användas igen.

Den här enheten är idealisk för de fall där en kvinna inte regelbundet kan byta sanitetsunderlag (långa resor, flyg, resor). Skålen kan vara kontinuerligt i slidan i 12 timmar. Dessutom är det mycket säkrare att simma med menstruationen.

Det finns ett antal andra fördelar med sådana produkter:

 • de kan hålla en stor mängd urladdning;
 • mer hygieniska än vanliga tamponger;
 • spara pengar och budget.

Så fungerar menstruationen?

Funktionsmekanismen för denna enhet är så enkel som möjligt. En korrekt installerad menstruationskoppar från alla sidor tar tag i livmoderhalsen och ligger an mot väggarna i slidan. Sålunda är möjligheten för flöde av menstruationsflödet helt utesluten. Allt blod tillsammans med partiklar i endometrium samlas i en skål och efter en viss tid tas kvinnan ut. Efter bearbetning och torkning är menstruationskoppen redo för återanvändning. Längden på sådana enheter är flera år, vilket är miljömässigt och ekonomiskt.

Är det möjligt att använda menstruationskoppen för jungfruliga?

En hygienskål för menstruation förs in djupt i vaginalhålan. Med tanke på sådana funktioner är dess användning, liksom hygieniska tamponger, förbjuden för flickor som inte är sexuellt aktiva. Sådana manipulationer kan kränka inte bara jomfruhinneintegriteten utan också skada flickans könsorgan. Med tanke på dessa funktioner rekommenderar många gynekologer inte att använda en skål för menstruation av kvinnor som inte är noll.

Menstruationskopp - hur man väljer?

För att silikonmenstruationen ska utföra sin funktion 100% är det nödvändigt att välja den korrekt. Det ideala alternativet är när läkaren, efter att ha undersökt kvinnan i den gynekologiska stolen, anger vilken menstruation som passar henne. De flesta gynekologer vet emellertid inte något om den här enheten eller rekommenderar inte den för användning. På grund av detta måste en kvinna i de flesta fall hämta menstruationen på egen hand.

I urvalsprocessen bör följande parametrar beaktas:

Menstruationskopp - storlekar

Vissa kvinnor efter flera dagars användning av menstruationskoppen vägrar det för alltid. De viktigaste klagomålen är relaterade till enhetens låga tillförlitlighet. Menstruationskoppen läcker, sitter dåligt på halsen - det här är de huvudsakliga klagomålen hos kvinnor som felaktigt har valt menstruationsbägaren. Om ett antal parametrar beaktas vid valet av denna hygienapparat kan utmärkta resultat uppnås. Om menstruationen inte öppnas, installeras den på halsen, det är nödvändigt att ändra storleken.

För att inte göra ett misstag med valet och skaffa en skål som är idealisk anpassad till reproduktionssystemets anatomiska egenskaper, måste följande regler beaktas:

 1. Om det inte finns någon historia om förlossning och åldern inte överstiger 30 år är det bättre att använda skålar med liten diameter (högst 43 mm).
 2. När en kvinna redan har fött eller hennes ålder äldre än 30 år är skålar med stor diameter - 44–48 mm perfekta att använda.
 3. Med tungt, långvarigt menstruationsflöde är det nödvändigt att föredra skålar med större diameter och storlek, med maximal kapacitet.

De bästa menstruationskopparna

En hygienisk menstruationskopp finns i sortimentet av många företag som tillverkar medicinsk utrustning och förnödenheter. Varje dag växer antalet företag som inkluderar den här enheten i sitt sortiment. I detta avseende har många kvinnor som bestämmer sig för att använda menstruationsskålen som ett alternativ till konventionella trosskydd ofta en fråga om vilken tillverkare de ska välja.

Bland de mest populära är det värt att notera följande kända företag:

Menstruationskopp - hur man använder?

När menstruationen har förvärvats, hur man använder den korrekt och mest effektivt kan en kvinna lära sig av instruktionerna för henne. Men inte i alla fall finns information på ett tillgängligt språk, med tanke på att de flesta tillverkare av dessa enheter är utländska företag. Det finns flera sätt att installera menstruationen, beroende på dess storlek och form.

Tänk på de mest populära:

 1. Silikonskålen är vikta så att en vikad kon bildas.
 2. Bekvämt beläget i en fåtölj, håll skålen med ena handen och med fingrarna på den andra delen läppdelarna, vilket ger åtkomst till vagina.
 3. Långsamt jämna rörelser introducerar skålen djupt i slidan och försöker känna för nacken.
 4. Därefter släpps skålen. Det öppnas och är fixerat på halsen, anligger kanterna mot väggarna i slidan.

Efter att ha lärt sig hur man använder menstruationen, hur man sätter in den, upplever kvinnor ofta problem med tillbakadragande. Detta ska göras minst en gång var 12: e timme och bättre i badrummet, med förmågan att skölja och bearbeta menstruationsskålen väl för framtida användning. För att underlätta att ta bort enheten från slidan, har skålen en svans på sig och drar den långsamt och smidigt, vilket gör att du kan ta bort skålen utanför.

Menstruationskopp - för- och nackdelar

En hygienisk skål för kvinnor blir en populär hygienprodukt. Det finns dock kvar de som föredrar att använda klassiska medel för intim hygien (tamponger, kuddar). Var och en av dessa fonder har sina fördelar och nackdelar. Den största fördelen med menstruationskoppen kan kallas dess återanvändbarhet och säkerhet.

Enheterna är tillverkade av medicinsk silikon, orsakar inte allergiska reaktioner, de är lätta att bearbeta och kan användas i flera år. Lönsamhet är en annan av de största fördelarna med skålen, men dessa enheter har vissa nackdelar. Nedan visas de viktigaste för- och nackdelarna med menstruationskoppen.

Menstruationskopp - plussdelar

En hygienisk skål för menstruationsflödet är en betydande budgetbesparing och miljövänlighet. Mycket pengar spenderas på ständigt köp av sanitetsunderlag, tamponger. Dessutom är dessa hygienprodukter inte återvinningsbara, och sönderdelningstiden för materialet från vilket de är tillverkad är lång. Med tanke på dessa funktioner föredrar fler och fler kvinnor menstruationsbägare för att inte förorena miljön med ytterligare avfall.

Bland de andra väsentliga fördelarna med denna nyfångade hygienprodukt är:

 • brist på en obehaglig lukt;
 • torr och ren hud;
 • möjligheten att kontinuerligt använda kontinuerligt (upp till 12 timmar);
 • full känsla av komfort när den används korrekt.

Menstrual cup - cons

Bland kvinnor finns det de som tror att menstruationen är skadlig för reproduktionssystemets hälsa. Deras trosuppfattningar är inte ogrundade. Felaktig inställning av skålen, dålig hantering av händerna före administration kan orsaka infektion. Dessutom måste du öva mycket för att effektivt kunna använda enheten, vilket inte alla gör.

Bland de andra nackdelarna med menstruationskoppen kan följande särskiljas:

 1. Avlägsna inte och töm inte täcken på en offentlig plats.
 2. Hög risk för läckage.
 3. Möjligheten att utveckla en reaktion på en främmande kropp i slidan.
 4. Behovet av god handhygien vid användning.

Vad är en menstruationskopp?

Menstruationen är en nyhet inom området intim hygien, som anses vara ett acceptabelt alternativ till kuddar och tamponger. Vi talade om det senare i detalj när vi övervägde frågan om vad vi ska använda för menstruation. Däremot är menstruationen en återanvändbar hygienprodukt och kan vara en kvinna upp till 10 år. Det är om henne som vi kommer att prata idag på webbplatsen för Vackra och framgångsrika.

De allra första frågorna som uppstår i huvudet när du först hör om detta nya medel för intim hygien:

 • Vad är denna innovation??
 • Hur håller koppen inuti? Faller den ut ur slidan??
 • Spill det under överflödet?
 • Vad är den gjord av??
 • Hur mycket kostar det och om det finns dessa produkter på vår marknad?
 • Vad verkliga användare säger om henne?

Det här är frågorna vi kommer att försöka besvara i detalj i den här artikeln..

Vad är menstruationen??

Namnet "menstruation cup" kommer från den engelska "menstrual cup". Du kan träffa hennes andra namn:

 • silikonkopp (skål);
 • menstrual burl (mössa);
 • menstruationsmössa.

Munskydd eller menstruationskoppar är behållare i form av en liten mössa tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon som sätts in i slidan under menstruationen. De absorberar inte (absorberar) urladdningen, som en dyna eller tampong, men samlar dem i enlighet med koppprincipen. De kan också vara tillverkade av latex eller termoplastisk elastomer (TPE).

Hur koppen håller sig inuti?

En silikonkopp, som en vattpinne, sätts för hand in i slidan. Innan du går in i munstycket måste du fälla det, som visas i instruktionerna.

En gång i vagina öppnas munstycket och håller sig inne tack vare vaginalmusklerna och vakuumet som bildas när det sätts in korrekt. En snäv passning på livmoderhalsens väggar tillåter inte skålens innehåll. Koppen introduceras oberoende av en kvinna.

 • ”Det var lite svårt för mig att komma in i menstruationskoppen för första gången. Det tog cirka 15 minuter. Men efter att ha tränat flera gånger kan jag nu göra det på cirka 30 sekunder. Jag använder Ladycup menstruationskoppen. Det viktigaste när du sätter in måste du koppla av och inte anstränga dig. Ingenting komplicerat. Och en sak till - första gången är bättre att prova innan menstruationen. Marina."

Menstruationskoppen kan vara i slidan från 5 till 12 timmar, beroende på menstruationsdagen, deras överflöd. Det är lätt att ta ut det. Det räcker med att trycka ett finger på skålens sida för att ta bort luftvakuumet och dra försiktigt i svansen i botten av brickan. Häll ut allt innehåll, skölj skålen och sätt tillbaka den.

Det viktigaste är att inte dra spetsen!

Är innehållet i skålen spillt?

Skålen ser ut som en liten mjuk kopp som är ungefär 5 cm hög och 4,5 cm i diameter. Det mjuka materialet från vilket det är gjordt pressar inte eller skärs i väggarna i slidan. Latex är ganska flexibel och smidig. Det är omöjligt för dem att skada väggarna i slidan eller musklerna.

Tack vare vakuumet som skapas med introduktionen av menstruationskoppen faller det inte bara ut utan passerar också vatten in i slidan. Därför skyddar det dig också när du besöker pooler från infektion från utsidan.

Vattpinne och skål

Till skillnad från tamponger, som är mycket populära bland den yngre generationen, accepterar koppen endast menstruationsflödet. Det förändrar inte tillståndet i mikrofloraen i slidan.

På en gång kan den innehålla två gånger mer menstruationsblod än den mest absorberande dynan eller vattpinnen.

Med kapa kan du säkert besöka poolen, simma i havet och sola. Det blir inte vått som en vattpinne och spricker inte från insidan. Blodet som vattpinnen tar upp på ett eller annat sätt kommer i kontakt med väggarna i slidan. När du använder skålen flyter blod fritt in i behållaren och kommer inte i kontakt med könsorganen.

Packning och skål

Till skillnad från trosskydd, skapar inte menstruationskoppen, recensioner som inspirerar henne att köpa, inte växthuseffekt, orsakar inte irritation. Materialet från vilket det är tillverkat är återanvändbart och behöver inte bortskaffas.

I genomsnitt 1 200 kuddar ersätts av en menstruationshatt.

 • ”Jag byter koppen tre gånger under de första dagarna, och i det följande håller det mig en hel arbetsdag. Naturligtvis var jag orolig för att innehållet skulle spillas, men om dess kapacitet var tillräckligt. När allt kommer omkring är mina perioder rikliga. Tro mig, när jag tar ut koppen, är den ofullständig. Det finns fortfarande en anständig plats för ansvarsfrihet. Ingenting har någonsin spillt eller läckt ut. Och för den delen, då kan packningen läcka och vattpinnen också. Är du rädd För säkerhet kan du använda packningen. Men detta behövs inte. Du måste byta locket först efter 8 timmar! Förresten, hon faller inte heller ut i en dröm. Jag har en Mooncup menstruation. Kseniya."

Menstruationskopp: hur man väljer storleken?

Ibland har de som använder skålar problem på grund av att storleken på menstruationen är felaktig vald.

Storleken

Som regel finns de i två storlekar - S och L. I vissa företag A och B eller 1 och 2.

Men det finns också tillverkare som tillverkar tre storlekar (MeLuna). En av dem är särskilt för dem som har omfattande ansvarsfrihet..

Kort sagt, S är den lilla storleken på menstruationslocket för nolliparösa kvinnor eller de vars menstruation inte är mycket riklig. L är en något större storlek för de som redan har fött eller har opererat på de kvinnliga könsorganen (till exempel abort), liksom för de som har tunga perioder.

Precis som vid köp av en produkt måste du välja menstruationslocket individuellt. Till exempel, om du är över 30, men du är en liten och ömtålig kvinna, behöver du inte köpa en större skål.

Formen

Dessutom glömmer vissa köpare att tänka på att det förutom storleken på skålen också finns dess form. Runda koppar med menstruation och långsträckta menstruationsskålar - det finns munformer av sådana former.

Den runda formen är lämplig för kvinnor som har en kort vagina och långsträckta munskydd - för de som har en lång vagina..

Du kan själv bestämma höjden på din vagina och göra det bättre innan du köper en skål.

För att göra detta, tvätta händerna och sätt bara in fingret i slidan. Om den lätt vidrör nacken (en fast tätning på storleken 5 cent), är vagina kort, om du knappt räckte ut - så har du en lång vagina.

Du kan be om att mäta höjden på vagina hos din gynekolog, samtidigt rådfråga honom om menstruationslocket (eller kanske till och med upplysa honom i denna fråga).

Många leverantörer av onlinebutiker erbjuder en olämplig produktbytartjänst. För att undvika förlägenhet erbjuder vissa företag att klippa munstycket och skicka dem för utbyte till önskad storlek.

 • ”Under lång tid tvivlade jag på vilken skål jag skulle välja. Jag bestämde mig för att ta en liten. Och förlorade det. Jag var upprörd, men efter att ha kontaktat säljaren bytte jag koppen mot en annan. Nu passar allt. Jag är väldigt nöjd. Och jag sympatiserar med de flickor som är rädda för att använda nya produkter. Jag vill påminna dem om att tamponger och kuddar också förbryllade våra mödrar och mormor. Maria."

Sympaty.net tror att det här kan vara bekvämt under menstruationen..

Om du bestämmer dig för att använda menstruationskoppen, ignorera inte besöket hos gynekologen för en rutinundersökning: kopparnas effekt på kvinnans hälsa har ännu inte studerats till fullo. Det finns studier av amerikanska och kanadensiska forskare som har utvärderat säkerheten och effektiviteten i skålar, men dessa är endast initiala uppgifter. Denna fråga förstås inte helt..

Menstruationskopp: skada, nackdelar

Vi är säkra på att du också är intresserad av möjliga negativa åsikter om användningen av menstruationskoppar. Fram till slutet har deras effekt på den kvinnliga kroppen ännu inte studerats..

Vissa gynekologer kan inte kalla detta verktyg hygieniskt. Menstruationen kan orsaka stagnation av blod i slidan. Vid en temperatur på 37 grader och bristen på tillgång till syre skapas en miljö som är gynnsam för reproduktion av bakterier. Därför rekommenderar gynekologer att byta dem åtminstone efter 4 timmar.

Däremot säger andra att på grund av det faktum att menstruationsblodet inte kommer i kontakt med luft, finns det ingen miljö för reproduktion av bakterier. Detta bekräftas av det faktum att innehållet i menstruationsmunnen inte har en skarp lukt som kännetecknar några patologier.

Med menstruation öppnar livmoderhalsen något så att allt rinner ut ur livmodern.

Det är möjligt att när du ändrar kroppens position (till exempel på natten, under sömnen), kommer det ackumulerade blodet att hälla tillbaka i livmodern. Och detta är enligt vissa gynekologer en direkt väg till endometrios, när endometrieceller växer på fel plats för detta. Det finns inga exakta uppgifter om det här problemet. Detta är en hypotes som har rätt att existera..

Om du har en intrauterin enhet kan du behöva rådfråga en läkare innan du använder skålen.

Skålen kan orsaka skador på jomfruhinnen, så det rekommenderas fortfarande inte att använda det för jungfruliga.

Om du vet att du har hälsoproblem, liksom om du är kontraindicerad med att använda tamponger, är det bättre att överge menstruationskoppen. Återanvändbara bomullsdynor är det bästa alternativet..

Hur man lagrar en skål?

Munskydd eller menstruationskoppar kräver ingen särskild vård. Innan den första användningen och längre innan menstruationen börjar rekommenderas att koka en kopp i 5 minuter.

Detta är inte nödvändigt under menstruationen. Det räcker med att skölja munstycket först med kallt vatten, sedan tvätta det med tvål och skölj igen. Skålen klar att användas.

Till försäljning finns också speciella tabletter som hjälper till att sterilisera skålen om det inte går att koka den. Det är bekvämt när du reser.

Skålen förvaras i en speciell bomullspåse som medföljer.

Tillverkarna tillverkar skålar av transparent material eller färgade. Enligt konsumentrecensioner är det bättre att föredra transparent, eftersom färg förlorar sin färg. Men detta är en personlig fråga för alla..

Många kvinnor gillar menstruationen. Recensioner om denna produkt är ofta positiva. De mest populära skålarna med företag Mooncup, LadyCup, Yuuki, Lunette.

Naturligtvis finns det de som misstroar denna hygienprodukt, men sanitetsunderlag och tamponger har också anhängare och motståndare.

Idag säljs inte menstruationen på apotek, den kan köpas med nätverksmarknadsföringstjänster.

Denna nyhet kostar cirka 50-80 dollar. Det är lätt att beräkna att det kommer att lönas under det första användningsåret. Och om vi tar hänsyn till att det tjänar minst 5-10 år, då de betydande besparingarna.

Vi önskar dig att göra rätt val.!

-
Författare - Julia Spiridonova, webbplats www.sympaty.net - Vacker och framgångsrik

Kopiering av denna artikel är förbjuden!

Hur man använder menstruationen?

En ovanlig återanvändbar ersättning för tamponger och kuddar under menstruationen är menstruationen. Den hygieniska skålen väljs utifrån storleken på slidan, med hänsyn tagen till munstyckets längd och bredd och dess kapacitet. Trots alla fördelarna med att använda en menstruationslucka finns det också nackdelar.

Menstruationskopp - byte ut tamponger och dynor under kritiska dagar

Vad är en menstruationskopp?

Menstruationen är en återanvändbar intim hygienprodukt som används under kritiska dagar. Skålen är en ekonomisk, miljövänlig och rymligare ersättning för klassiska engångspinnar och kuddar.

Andra namn på medel:

 • en kopp för menstruation;
 • menstruationskolv;
 • hygienkopp;
 • vaginal tratt;
 • munskydd under kritiska dagar;
 • menstruationslock.

Variant av typen menstruationslock

Visuellt är menstruationslocket en liten kapacitet i form av en klocka på en kort "stjälk" i form av en pinne eller boll. Klockans bredd beror på tillverkaren och produktens storlek. Du kan titta på fotot hur det hygieniska locket ser ut:

Koppen sätts in i slidan, varefter den fixeras på väggarna med hjälp av vakuum och tryck i de inre musklerna. Detta fäste eliminerar risken för läckage och eliminerar obehag när du bär. Menstruationsblod som frigörs under kritiska dagar samlas i trattklockan och hälls ut efter extraktion.

Koppens livslängd för menstruation beror på tillverkaren och varierar från 1 år till 10 års månatlig användning. På grund av det stora urvalet av menstruationslock kan du välja rätt hygienprodukt för alla kvinnor.

Vad är en menstruationskopp för??

Menstruationslocket används under kritiska dagar och ersätter perfekt tamponger och kuddar. Capan absorberar inte utsöndringar, men samlar in dem i sig själv, därför innehåller den en större volym menstruationsblod och kräver inte ofta ersättning.

Med korrekt användning av menstruationslocket är läckage nästan omöjligt

Metoden för att fästa menstruationskoppar eliminerar praktiskt taget risken för läckage. Dessutom tillåter locken inte fläckar att röra vid väggarna i slidan, vilket förbättrar den lokala mikrofloran.

För- och nackdelar med menstruationslocket

Hygienkoppen för menstruation har flera viktiga skillnader från konventionella tamponger och kuddar. Vissa av dessa egenskaper hänför sig till verktygets fördelar, andra kan bli allvarliga nackdelar..

Av fördelarna med menstruationslocket kan följande särskiljas:

 1. Hälsovård: till skillnad från tamponger, upprätthåller munstycket det naturliga tillståndet hos kvinnlig könsmikroflora och förhindrar utvecklingen av inflammatoriska sjukdomar i det reproduktiva systemet som uppstår genom dysbios..
 2. Oskadligt: ​​menstruationen är gjord av allergivänliga material, innehåller inte blekmedel, smaker och andra skadliga tillsatser. Användningen torkar inte vagina och orsakar inte toxiskt chocksyndrom.
 3. Hygien: när koppar används för menstruation, separerar vätskan från väggarna i slidan, så den obehagliga lukten är nästan osynlig. Dessutom är produkten mycket lätt att rengöra och sterilisera..
 4. Användarvänlighet: det är nödvändigt att tömma vaginalöppningen en gång var 6-12 timme, beroende på utsläppets intensitet. På grund av bristen på läckor kan den användas när man spelar sport, simmar, under resor och sömn.
 5. Besparingar: återanvändbar användning av produkten betalar för den höga initialkostnaden efter 8-10 månaders användning. Frånvaron av utgifter för kuddar och tamponger sparar cirka 2000 tusen rubel per år.
 6. Skötsel av miljön: produktion av tamponger och kuddar, samt deras efterföljande bortskaffande förorenar miljön. Till skillnad från dessa hygienprodukter har burl använts under många år, vilket minskar avfallsavfallet..

Möjligheten för återanvändbar användning gör att du kan spara på hygienprodukter

Nackdelarna med en hygienprodukt inkluderar följande:

 1. Svårighetsgrad i drift: för att lära sig att använda koppen på rätt sätt krävs det träning och tålamod. Först kan den glida ut ur händerna under installation och borttagning från slidan. Så att detta inte orsakar besvär, få ett lock i duschen.
 2. Eventuell olägenhet: på grund av felaktig administration, olämplig storlek eller anatomiska egenskaper kan förekomsten av en skål i slidan störa en kvinna.
 3. Skötselns behov: så att munstycket är sterilt och inte skadar den vaginala mikrofloran, måste det tvättas noggrant, steriliseras en gång i månaden och förvaras under speciella förhållanden.

Fördelarna med menstruationskappar överväger de mindre bristerna.

Hur man väljer en menstruationskopp?

De flesta tillverkare tillverkar två eller tre storlekar av vaginalkappar.

Valet mellan dem beror på storleken på slidan:

 1. Kvinnor under 30 år som inte har fött naturligt rekommenderas att använda små eller medelstora munskydd..
 2. Kvinnor som födde, liksom kvinnor över 30 år, behöver större skålar på grund av en minskning av vaginal muskelton..

Munskydd med samma storlek som utfärdats av olika tillverkare kommer alltid att variera. För att välja rätt storlek för alla tillverkare är det viktigt att känna till tre indikatorer: skålens längd, bredd och volym.

Längd

Munstyckets längd är en indikator på vilket eventuellt obehag, tryck på de inre organen och flödet av medlet beror. En skål som är korrekt vald i längd känns inte inuti slidan och lossnar inte.

Först måste du bestämma längden på din vagina:

 1. Sätt dig ner på toaletten under din period, sprid benen breda isär.
 2. För in fingret i slidan, försök att nå livmoderhalsen. Det är ett litet utsprång på baksidan av slidan.
 3. Om du kan nå din hals med fingret har du en kort vagina. Om du inte når - länge.

Efter att du måste välja mellan tre typer av längd:

 1. Kort: 38-44 mm. Lämplig för kvinnor med kort vagina och tonåringar.
 2. Genomsnitt: 45-50 mm. Kan användas av kvinnor med en medellång och lång vagina.
 3. Lång: 51-57 mm. Används av kvinnor med en lång och mycket lång vagina.

Om du inte är säker på längden på slidan, är det bättre att ta en kort burl. Det kommer att vara svårare att ta bort, men ett sådant verktyg garanteras inte att läcka och orsakar inte besvär.

Bredd

Skålens bredd är mätningen av dess diameter längs ytterkanten på "klockan". Det finns tre huvudalternativ:

 1. 40-41 mm: mycket liten storlek för tonåringar och jungfruar.
 2. 42-44 mm: liten storlek för unga och nollformiga kvinnor, samt kvinnor med hög vaginal ton.
 3. 45-48: stor storlek för kvinnor med svag vaginal muskelton.

Olika storlekar och former på menstruationslocket

Valet av bredd bör tas på allvar: ett brett lock kan vara obekvämt att känna inuti, och en smal mössa kan inte ordentligt fästas på väggarna i slidan och provoserar läckage. Om du inte är säker på storleken, ta en skål med ett övergångsvärde på 44-45 mm.

Volym

Hur ofta du behöver tömma skålen beror på skålens volym. Det finns tre huvudstorlekar:

 • liten: 18-24 ml;
 • medelvärde: 25-31 ml
 • stor: 32-38 ml.

Munskydd med stor kapacitet har ofta en stor längd och bredd, så de passar inte alla kvinnor. Köp av en produkt med medelstor volym är optimal: den behöver inte ändras ofta och den kommer inte att skapa obehagliga upplevelser.

Hur man använder en menstruationskappa?

Så att menstruationsmunnen inte läcker, inte känner sig inuti och inte skadar kroppen, bör du lära dig att använda denna hygienprodukt.

Förberedelse för proceduren

Innan den första användningen av locket för menstruation måste den steriliseras. Detta kan göras med varmt vatten på flera sätt:

 • i en metallbehållare på kaminen;
 • i en plastbehållare eller ett speciellt glas i mikrovågsugnen;
 • med salt och ättiksyra.

Tvätta händerna noggrant efter att du har steriliserat skålen med tvål eller annan handrengöringsmedel. Därefter kan du göra installationen av skålen.

Hur man sätter in?

Vaginalburl måste administreras enligt följande:

 1. Tvätta händerna med låg alkalisk tvål..
 2. Hitta en position där det kommer att vara bekvämt för dig att sätta in koppen inuti: sittande, halvsittande, stående eller med ett upphöjd ben. Samma position gäller för insättning av tamponger..
 3. Vik munstycket fyra gånger: i hälften och igen i hälften. Du bör få ett litet rör med en smal bas och en bredare topp.
 4. Sprid labia och gå in i det vikta munstycket med den breda delen uppåt. Munstyckets spets bör vara 1-2 cm från ingången till slidan.
 5. Håll locket på den undre delen och utför en full revolution inom slidan. Skålen öppnas och fästs på väggarna i slidan.

Hur man fäller menstruationsluckan innan installationen

Hur man tar bort locket?

För att ta bort menstruationslocket bör vara följande:

 1. Tvätta händerna ordentligt..
 2. Sprid labia, fingrarna känner skålbenet och dess bas.
 3. Tryck på basen på sidan så att luft kommer in och vakuumeffekten bryts.
 4. Ta skålen med tummen och pekfingret på båda sidor, dra den försiktigt mot dig och dra den ut.

Intim vård

För att menstruationen ska hålla länge och inte bli en bärare av bakterier, är det nödvändigt att noggrant ta hand om det.

Kort instruktioner för vård av vaginal burl:

 1. Desinficera ditt munstycke i varmt vatten eller med antiseptiska medel före första användning och efter varje menstruation.
 2. När du har tömt locket, skölj det med kallt rinnande vatten eller torka med sterila pappershanddukar.
 3. Använd inte tvål med högt alkaliinnehåll. Använd doftfri, neutral hygienisk tvål, pH 3,5.
 4. Använd en påse med bomull, linne, mikrofiber och andra tyger som låter luft passera igenom och ge inre ventilation..
 5. Håll locket borta från solen: direkt solljus och temperaturer över 140 grader kan skada menstruationen.

Det mest lämpliga stället att förvara din menstruationskopp är en vävnadspåse

Skålvård underlättas av ytterligare produkter från tillverkare: specialväskor och plånböcker, glas för desinfektion, steriliseringstabletter och mer.

Kontra

Kontraindikationer för användning av mössa inkluderar följande villkor:

 1. Intolerans mot produktens komponenter: för allergier mot gummi eller latex bör munskydd av sådana material inte användas. För hypoallergena medicinska silikonskålar är denna artikel inte relevant.
 2. Blödning efter födseln: gynekologen måste kontrollera mängden fläckar, så att du inte kan använda koppen.
 3. Mekanisk skada på slidan: efter förlossning, operationer, curettage och andra ingripanden som väcker vaginalskador är det förbjudet att använda intravaginala medel.
 4. Förbud mot intravaginala medel: för sjukdomar som åtföljs av ett förbud från gynekologen att använda intravaginal hygien och preventivmedel bör lock för menstruation också kasseras.

En relativ kontraindikation kan vara oskuld: användning av menstruationskoppen kommer inte att skada vaginal krona, men kan orsaka allvarliga obehag. Använda mössor i storlekarna XS och S kan detta undvikas..

Var man kan köpa och hur mycket är ett mössa?

Återanvändbara silikonskålar för menstruation kan köpas på apoteket och i specialiserade onlinebutiker. I stormarknader och kosmetiska butiker säljs inte menstruationshattar till skillnad från kuddar och tamponger..

recensioner

Jag köpte en munskydd för menstruationscykeln på grund av fantastiska recensioner från bloggare och bekanta. Används 3-4 gånger och förstår inte deras glädje, jag gillade inte verktyget! Användningsmetoden är komplex, känslorna inuti är obehagliga, mycket krångel med tvätt och kokning. Troligtvis tillbaka till tamponger.

Menstruationsbägare är valet av en kvinna som tänker på världen runt henne. Kan du föreställa dig hur många tamponger och kuddar vi använder och hur de förorenar miljön? Den medicinska silikonskålen används upp till 15 år, och inte en gång, därför bör skålar användas av alla som inte är likgiltiga mot naturen.

Jag bytte till menstruationskapp för 2-3 år sedan. Det finns ingen gräns för min glädje: Jag glömde bort allergier, torrhet i slidan, cystit och trast på grund av användning av tamponger. Du behöver inte längre byta hygienprodukt var tredje timme: Jag tömmer skålen efter 6, och ibland efter alla 12 timmar. Rekommendera!

Hur man använder en menstruationskappa - instruktioner för administration och extraktion, kontraindikationer, recensioner och pris

Ett användbart och mycket populärt sätt för intim hygien för en kvinna är menstruationen, designad för upprepad användning under kritiska dagar. En sådan enhet har flera namn, men funktionen är en. Om du förstår hur du använder menstruationen kan du själv välja ett värdigt alternativ till sanitetsunderlag och tamponger.

Vad är en menstruationskopp

I själva verket är detta en liten behållare tillverkad av hypoallergen medicinsk silikon, latex eller termoplastisk elastomer, som visas, enligt instruktionerna, ska sättas in i slidan i 5-12 timmar per dag, beroende på mängden kvinnliga blödningar. En sådan anordning har flera namn, bland vilka de mest igenkännliga är följande: menstruationshatt, silikonkopp för menstruation, menstruationshatt. Detta är ett bra tillfälle att byta ut tamponger och hygienunderlag, spara på personlig hygien.

Vad behövs för

Med menstruationsflöde, istället för sanitetsservetter, kan du använda menstruationsskålen, som inte adsorberar och inte absorberar blod, men naturligtvis samlar den i en speciell behållare. En sådan hygienprodukt, med förbehåll för alla sterilitetskrav, är avsedd för upprepad användning, gynekologer rekommenderar ofta den till äldre kvinnor.

fördelar

Du kan inte komma ifrån den månatliga urladdningen i reproduktionsåldern, så en kvinna måste fylla på speciella hygienprodukter för senare användning en gång i månaden i flera dagar. Den universella skålen för menstruationscykeln har flera fördelar som moderna kvinnor regelbundet använder. Fördelar med en sådan silikonprodukt:

 • möjligheten till upprepad användning;
 • brist på allergi mot hygienmaterial;
 • kontroll av utflödesvolymen, menstruationsblod;
 • användningstid är 5-10 år;
 • universell volym, tillräcklig kapacitet;
 • bekvämlighet i daglig användning;
 • brist på torrhet i slidan, obehaglig irritation;
 • närvaron av flera storlekar av menstruationskoppen.

nackdelar

Menstruationsskålen orsakar inte allergier, i modern gynekologi är en praktisk och eftertraktad produkt tillverkad av medicinsk silikon. Många kvinnor har redan utnyttjat denna utveckling och var nöjda med resultatet. Men det finns betydande nackdelar med ett sådant värdefullt förvärv, som det är viktigt att veta om innan du köper:

 • tvätta skålen efter varje användning;
 • förbjudet att använda jungfruar;
 • ansamling av sekret kan leda till stagnation;
 • absorberar endast blod, men inte slemhinnor;
 • det är nödvändigt att regelbundet ta bort menstruationskoppen och skölja;
 • obehag i början av appliceringen.

Mått

Strukturellt sett är det en speciell tratt som ser ut som en mössa som säljs i flera storlekar. Detta är nödvändigt för att underlätta regelbunden användning för att minska risken för extremt oönskat läckage. En speciell skål för menstruation kan tillverkas i följande storlekar: A, B, S, M och L. Nedan följer en kort beskrivning av varje parameter, vilket är viktigt att tänka på när man gör det slutliga valet. Så:

 • A - lämplig för kvinnor under 30 år som inte har fött barn;
 • B - lämplig för kvinnor från 30 års ålder;
 • S - volym - 15 ml, diameter och djup - 40 mm.
 • M - volym - 21 ml, diameter och längd - 40 mm.
 • L - volym - 32 ml, diameter - 45 mm.

Förberedelse för proceduren

För att följa personliga hygienregler är det nödvändigt att hålla menstruationskoppen steril, att rengöra produkten noggrant efter varje användning och att torka. Du kan byta den en gång vartannat år, men vid behov kommer silikonskålen att pågå i tio år. Det slutliga resultatet beror på användningen, men det är viktigt att komma ihåg: en engångsanvändning av en sådan innovation visas, varefter den utsätts för högkvalitativ rengöring.

Hur man använder

Innan du beställer och köper en menstruationsmössa i onlinebutiken måste du studera instruktionerna för hur du använder menstruationsmuggen. Det är viktigt att förstå principen om en sådan innovation för att inte bryta mot reglerna för användning. Silikonprodukten sätts in i vagina, installeras inuti och hålls kvar av musklerna och det skapade vakuumet. Denna lämpliga uppfinning, när den administreras korrekt, ger tillförlitligt skydd mot en patogen infektion under kritiska dagar av menstruationscykeln.

Hur man sätter in en munskydd

För att installera menstruationslocket ordentligt måste du koppla av och ta en bekväm ställning. Se till att tvätta händerna med tvål i förväg, du kan också behandla med lokala antiseptika. Att lära sig använda menstruationsbäggen är enkelt: det krävs lite övning och allt kommer att fungera. En sådan produkt är särskilt relevant när man spelar sport, reser och bara vid ökad aktivitet hos representanten för det svagare könet. Handlingen är som följer:

 • pressa en silikon munskydd först i hälften, sedan två gånger till;
 • håll föremålet med tummen och pekfingret så att locket vilar i handflatan.
 • sätt i koppen i vagina i en vinkel, men inte djup (för att inte skada slemväggarna);
 • efter installationen, bläddra munstycket för att räta ut det;
 • dra åt musklerna i slidan så att skålen står korrekt för att undvika läckage;
 • svansen kan skäras till önskad längd utan att störa formen.

Extraktionsmetoder

Det är också nödvändigt att börja ta bort menstruationslocket i en viss sekvens, men först tvätta händerna med tvål och återigen ta ett bekvämt läge i kroppen, slappna av. Hela processen för att ta bort skålen tar inte mer än en minut, men sedan måste produkten rengöras, kokas. Kvinnors handlingars sekvens beskrivs nedan:

 • ta tag i skålens bas i slidan;
 • tryck först ner locket för att bli av med det bildade vakuumet;
 • vrid koppen runt dess axel, ta sedan den långsamt och försiktigt.

Skötselåtgärder

Desinficeringsmetoder kan vara kalla och varma. I det första fallet talar vi om högkvalitativ bearbetning av en kopp med menstruationsblod under en ström av kallt vatten. Till att börja med rekommenderas att ta bort överskottsvätska med toalettpapper, en servett eller torra trasor. Därefter måste du använda för att tvätta vinäger utspädd med vatten, väteperoxid i olika koncentrationer. När det gäller de varma desinfektionsmetoderna talar vi om att koka menstruationsbäggen i saltat vatten. Så problemet med rengöring av produkten löses nästan direkt.

Varför läcker

För att få en positiv uppfattning om menstruationsbäggen kan du behöva detaljerade instruktioner, ytterligare samråd med en gynekolog. Om du bryter mot ovanstående åtgärdssekvens och elementära regler, är det möjligt att locket läcker. När en kvinna faktiskt stöter på ett sådant problem kan orsakerna till läckan vara följande:

 • otillräcklig storlek av silikonprodukt;
 • brott mot processen för att sätta locket i slidan;
 • skada på själva skålens yta, brott mot integriteten.

Kontra

Om en kvinna främst är överkänslig för latex och silikon är det bättre att inte använda den här medicinska apparaten på kritiska dagar. Begränsningar gäller kroniska infektioner i genitourinary tract, andra sjukdomar hos kvinnan. Med särskild omsorg rekommenderas det att använda menstruationskoppen för jungfruor, och det är bättre att välja sanitetsunderlag som alternativ. Behovet av att köpa och använda en skål försvinner om en kvinna bär ett barn under sitt hjärta.

Hur man väljer en munskydd

Innan du köper en sådan progressiv produkt måste du äntligen göra ett val, utvärdera för- och nackdelarna med ett sådant transparent lock för att samla menstruationsblod. På den inhemska marknaden förklaras flera erkända tillverkare som erbjuder kvalitetsprodukter med universella egenskaper. Produkter kan säljas på apotek, men det är mycket lättare att välja dem i kataloger per foto och beställa dem online. Grundläggande urvalskrav:

 • hypoallergeniskt material (latex eller silikon);
 • överensstämmelse med den begärda storleken (granska det dimensionella nätet);
 • tidstestad tillverkare (läs riktiga recensioner om sådana mössor);
 • rimligt pris (sanitära kuddar är fortfarande dyrare);
 • lång livslängd (den optimala perioden varierar från 5 till 10 år).

Nedan presenteras tillverkare av menstruationskoppar som efterfrågas på den inhemska marknaden:

 1. Diva Cup. Menstruationen är enkel att använda hemma, och produkten har utvecklats med den senaste tekniken från ett allergivänligt material. Ta inte bort skålen på 12 timmar.
 2. LadyCup. Menstruationen har en överkomlig kostnad, och i ett paket finns det flera enheter samtidigt. Du kan välja en sådan produkt inte bara efter storlek, utan också efter färg, material, form.

Du kan köpa en sådan enhet i varje apotek, men först måste du bestämma priset och den lämpligaste storleken. Den lokala gynekologen kommer att berätta i denna fråga, han rapporterar också om relevansen av ett så viktigt förvärv för en kvinna. Priserna är olika, de beror inte bara på tillverkaren av denna silikonprodukt, utan också på valet av apotek, inköpsstad. Nedan är de bästa priserna för Moskva:

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Blödning före och efter menstruation: orsaker, hur man ska behandla

Fläckblödning före och efter menstruationOm blodutflödet från slidan uppträder under menstruationscykeln, är en helt normal process. Men om detta händer före och efter menstruationen, anses en sådan ansvarsfrihet vara ett tillfälle att kontakta en specialist....

Av vilka skäl gör ont i bröstet eller bröstet innan menstruationen, möjliga sätt

Så den kvinnliga kroppen är ordnad att en gång i månaden i stället för det vanliga glada humöret, välbefinnande och brist på smärta, obehagliga symptom dyker upp....

Orsaker till allergi mot kuddar

Med eller utan vingar, fem droppar eller tre, för dagtid eller nattetid, är dessa definitioner förvirrande för män, men de är mycket bekanta för kvinnor. Endast hygieniska kuddar kan beskrivas på detta sätt - praktiskt taget kan ingen representant för det klara könet klara sig utan dem idag....