Vad man ska göra om menstruationen går mer än en vecka

Ansvarsfrihet

Enligt dina beräkningar borde den mest oälskade tiden för oss alla redan ha kommit, men det finns inga perioder. Det första som kommer att tänka på är att gå och köpa ett graviditetstest. Om hon naturligtvis inte hade något att komma ifrån. Men graviditet är inte det enda skälet menstruationen inte börjar.

Du lägger spiralen

Vissa av deras sorter kan leda till att menstruationen blir mager eller försvinner helt. Om detta händer, bör du också regelbundet ge bidrag till samlingen av tillverkare av graviditetstest, eftersom dess lilla risk fortfarande kvarstår, och den ljusaste (ledsen för ordalydaren) indikatorn att befruktningen inte har inträffat har försvunnit.

Du har problem med sköldkörteln

Denna körtel reglerar ämnesomsättningen, producerar hormoner, styr temperaturen och gör andra viktiga saker för kroppen. Om det fungerar för mycket eller omvänt inte är smart nog kan det stoppa ägglossningen och orsaka en oregelbunden menstruationscykel.

Om du också tröttnar snabbt, har ditt hår blivit tunt, din vikt har hoppat till endera sidan - din läkare kan misstänka att detta är anledningen. Då kommer han att förskriva ett blodprov och eventuellt förskriva medicin. Med rätt behandling bör cykeln normaliseras inom några månader..


Du har överdrivet med sportträning eller dieter

Om gymmet är ditt hem, blir du överarbetad, äter lite, snabbt går ner i vikt eller lider av ätstörningar, detta kan också orsaka amenoré (frånvaro av perioder). Särskilt om din BMI är under 18–19.

Om detta är fallet räcker det vanligtvis att få ett par kilogram eller förkorta träningsplanen för att få cykeln igång. Naturligtvis är frestelsen att bli av med de irriterande "röda dagarna i kalendern" stor. Men det är väldigt farligt och förstörande för din kropp! Om du klarar av amenoré under ett helt år, är det full av benförlust och benskörhet.


Du slutade bara ta p-piller

De reglerar tydligt din cykel, och när du slutar ta dem, kanske en lat organisme inte omedelbart kommer ihåg hur man gör det själv. Det kan ta honom ett tag att samla sina tankar. Ibland tar det flera månader innan menstruationen återställs.

Menstruationen slutar inte: vad är orsaken

Om en kvinna inte avslutar sin period blir detta en anledning till oro. Ibland indikerar långvarig blödning patologi. Men långvarig menstruation kan också vara ett inslag i den kvinnliga kroppen..

Hur ska menstruationscykeln gå normalt

Menstruationscykeln varar från 21 till 35 dagar. Avvikelser på 2-3 dagar kan observeras från dessa indikatorer. Längden på cykeln kan variera beroende på individuella egenskaper. Det är uppdelat i flera steg:

 1. Från dag 1 har kvinnor en minskning av hormonell aktivitet, vilket resulterar i avstötning av livmoderns epitelvävnad. Detta är slemhinnan, som är avsedd för implantering av ett ägg efter befruktningen. Annars börjar hon riva bort.
 2. Under follikelfasen stimulerar hypofysen (bildandet av en rundad form belägen på ytan av hjärnans nedre del) produktionen av hormonet. Under påverkan av detta ämne i äggstockarna börjar produktionen av folliklar (komponenter i äggstocken), avsedda för äggmognad..
 3. Under lutealfasen uppnår östrogener hög aktivitet. Detta är namnet på gruppen av kvinnliga steroidhormoner. Som ett resultat av denna process ökar innehållet i LH i blodet, vilket är ansvarigt för ägglossningens början.
 4. Den post-ägglossande fasen kännetecknas av en ökning av koncentrationen av hormonet progesteron, som förbereder livmoderhålet för att fästa ägget.
 5. En minskning av hormonproduktionen sker i frånvaro av befruktning. Livmoderns epitel exfolierar och går ut i form av blodig urladdning.

Menstruationen ska gå 3, 4, 5 eller 6, 7 dagar. Långa perioder kan indikera en utvecklande patologi.

Faren för långvarig blödning

Menstruationens varaktighet bör kontrolleras strikt, eftersom långvarig blödning hos en kvinna minskar järnnivån i blodet och ökar sannolikheten för att utveckla anemi.

Detta påverkar välbefinnandet negativt och leder till yrsel, dåsighet, kronisk trötthet och ökad irritabilitet. Anemi kan också orsaka lung- eller koronarinsufficiens och hemorragisk chock..

Om menstruationen varar längre än den föreskrivna perioden förekommer ofta sjukdomar i könsorganet. Med betydande blodförlust kan operation bli nödvändig..

I närvaro av långvarig urladdning bör en kvinna konsultera en specialist. Om perioderna är långa kan bara en läkare identifiera orsaken till en sådan avvikelse och föreskriva den nödvändiga terapin. Långvarig urladdning kan vara ett tecken på ett missfall, en ektopisk graviditet eller en ondartad formation. Hur man skiljer missfall från menstruation, läs artikeln här.

Vanliga orsaker till långvariga perioder

Kontinuerlig menstruation har i vissa fall fysiologiska orsaker:

 1. Viktminskning.
 2. Övervikt.
 3. Påfrestning.
 4. Förstärkt fysisk aktivitet.
 5. Klimatförändring.
 6. Ärftlig faktor.
 7. Nedsatt reproduktionsorgan.
 8. Näringsbrister kan orsaka att perioder inte slutar.
 9. Skada.
 10. Förgiftning på grund av intag av en stor mängd alkohol, psykotropa läkemedel eller nikotin. Ta reda på varför du inte ska dricka under din period.
 11. Avslutning av graviditet eller förlossning, eftersom de fetala vitala produkterna och de återstående fragmenten av morkakan utsöndras från kroppen.
 12. Upprättande av en cykel för flickor.
 13. Perioden före klimakteriet. Skälen för långa perioder efter 40 eller 45 år kan vara att detta är den sista perioden.

Endast en gynekolog kan ta reda på vad som är orsaken till att menstruationen varar 8 eller 9 dagar. För långvarig blödning kan också uppstå på grund av patologiska faktorer:

 1. Hormon dysfunktion.
 2. Blodkoagulationsstörning.
 3. Mottagande av hormonella preventivmedel - orsakerna till långa perioder kan vara att vissa läkemedel inte är lämpliga för en kvinna.
 4. Utvecklingen av adenomyos.
 5. Neoplasmer i bäckenet av godartad eller malign natur. Myoma tillhör också dem. Utvecklingen av denna tumör är långsam. Men det kan leda till att menstruationen går mer än den föreskrivna perioden.
 6. Utseendet på polyppen.
 7. Brott mot koncentrationen av ämnen som produceras av sköldkörteln.
 8. Användning av en intrauterin enhet.

När menstruationen är smutsad och inte slutar, måste problemet rapporteras till läkaren.

Om det finns tunga perioder i mer än en vecka

Menstruation som varar längre än sju dagar anses vara en avvikelse. Men en sådan urladdning är inte alltid en patologi. De kan betraktas som normen med en ärftlig faktor, användningen av hormonella läkemedel, åldersrelaterade förändringar, efter förlossningen.

Kvinnor i åldern

I vissa kvinnor, före klimakteriet, uppstår frågan: vad ska jag göra, jag är 45 år och menstruationen har pågått i tio dagar?

För närvarande, som ett resultat av en minskning av östrogen, inträffar förändringar i cykeln. De första manifestationerna av klimakteriet åtföljs ofta av långvarig och riklig urladdning.

Detta är normalt, men ändå värt ett besök hos gynekologen. Läkaren hjälper dig att förstå varför menstruationen före klimakteriet varar längre än vanligt och slutar inte. Faktum är att långvarig blödning vid 45 eller 47 år kan indikera kränkningar.
Det är särskilt nödvändigt att se upp när en riklig urladdning påbörjas efter en försening på flera månader. Då borde de bli knappa, en daub dyker upp. Cykeln blir oregelbunden och menstruationen stannar.

Ungdomstid

Brott mot cykeln hos flickor är förknippat med instabiliteten hos hormonella substanser. I den här situationen är föräldrar oroliga över vad de ska göra om tonåringen har perioder som går längre än tio dagar och inte slutar. För att lösa problemet måste du rådgöra med en specialist. Om den inte behandlas kan en tonåring ha polycystisk äggstock. Vid de första tecken på sjukdom måste du besöka en läkare som berättar vad du ska göra om din tonåring har perioder i mer än en vecka.

Trots den fysiologiska karaktären av dessa skäl rekommenderas det att du konsulterar en gynekolog så snart som möjligt, oavsett mängd utflöd.

Hur länge varar månatliga perioder för tonårsflickor? Normal menstruation bör inte överstiga en vecka. Om menstruationen varar mer än sju dagar, men de är inte rikligt, kan orsaken vara endometrios - patologisk spridning av endometrium.

Menstruationen går två eller tre veckor

Månadsperioder på tjugo dagar uppstår också på grund av patologiska eller fysiologiska skäl. En sådan menstruationsperiod är ett tillfälle att träffa en läkare. Det är nödvändigt för en kvinna att göra följande diagnostiska procedurer:

 • allmän inspektion;
 • kolposkopi;
 • bakteriologisk diagnos;
 • hysteroskopi;
 • ultraljudsförfarande;
 • MRI i buken;
 • blodprov;
 • penseldrag.

Baserat på resultaten av undersökningen bestämmer specialisten behandlingen. Men vad händer om menstruationen varar mer än 10 dagar, och välbefinnande inte tillåter en kvinna att besöka kliniken? Sök akutvård. Före ankomsten av specialister bör ta en horisontell position. Benen ska vara placerade ovanför kroppen..

För att stoppa livmodersblödning i nedre del av buken i 15 minuter måste du sätta en kall komprimering. Det rekommenderas att dricka vätska oftare. Om blödningen är mycket störande måste ett hemostatiskt läkemedel tas för att stoppa det. När man tar vasodilatatorläkemedel är det nödvändigt för en kvinna att sluta använda dem. Dessa läkemedel kan öka blödningen..

Månadsvis, som når en varaktighet av 8, 9 dagar eller mer, provocerar en intrauterin enhet. För att stoppa menstruationen måste du välja en annan preventivmetod.

Hormonell funktionsfel, som ofta uppstår på grund av förlossning eller kirurgisk behandling av gynekologiska sjukdomar, leder också till sådana konsekvenser. Och skälen till att tre veckor går menstruation är att förbereda kroppen för klimakteriet. Under postpartumperioden återställs cykeln efter 3-4 månader.

Vad man ska göra om menstruationen inte slutar och det har gått en månad

Med en sådan blödningsperiod kan du inte självmedicinera. Kvinnor är intresserade av om det är möjligt att gå till gynekolog under menstruationen. Vid långvarig menstruation är ett besök hos läkaren lämpligt. Hemma kan du ta en medicin för att stoppa blödningen. Men då måste du definitivt kontakta en medicinsk institution. Om det behövs, ring en ambulans.

Terapi bör förskrivas av en läkare som kommer att förklara hur du kan stoppa din period om de inte slutar. En preliminär diagnos utförs så att specialisten kan identifiera orsaken till problemet.

Orsakerna till långa perioder bestäms också av en standardundersökning. Om läkaren misstänker en patologisk utveckling av celler föreskriver han en biopsi och cytologisk undersökning. Infektioner diagnostiseras genom PCR-analys..

Drogbehandling

Vad man ska göra om perioderna redan är 12, 13, 15 dagar och vilka mediciner man ska ta, kommer läkaren att hjälpa till att bestämma. För att avsluta dem, utse:

 1. Vikasol administreras intramuskulärt 3-4 dagar i rad vid tio milligram. Om en kurs inte räcker kan du genomgå en ny behandling efter en fyra dagars paus.
 2. Duphaston tas 10 mg två gånger om dagen i fem eller sju dagar.
 3. Tranexam - 2 tabletter tre gånger om dagen i 4 dagar. Innan menstruationen börjar bör läkemedlet inte tas.
 4. Dicinon är det starkaste läkemedlet för att stoppa blödning. Det tas i 3-4 doser av 10-15 mg / kg kroppsvikt per dag under måltiderna.

Jess, Yarina, Janine, Marvelon, Triquilar, Triregol, Femoden och Rigevidon slutar blödningen genom att ta en tablett per dag. Tala om för din läkare om du tar hormonella preventivmedel. Om biverkningar inträffar är det tillrådligt att avbryta läkemedlet.

Hormonella preventivmedel med ett lågt innehåll av östrogenkomponenten (35 mcg i en tablett), som kallas låg dos, bidrar till upphörandet av menstruation hos flickor. Men varje läkemedel bör tas först efter att ha konsulterat en läkare som bestämmer läkemedlets namn och hur mycket man ska ta..

Vad ska man göra om menstruationen har pågått i 20 dagar? I det här fallet kan du inte vägra medicinsk vård.

Folkrättsmedel

När menstruationen inte passerar 11, 20 dagar eller en hel månad kan du vända dig till traditionell medicin. Men behandlingen med dessa medel är långsammare. Och sådan terapi bör uteslutande vara hjälpmedel..

Användning av alternativa metoder för att stoppa blödning måste överenskommas med en gynekolog.

För att stoppa menstruationen kan du använda följande recept för dessa ändamål:

 1. Björkblad häll kokande vatten och låt stå i 7-8 timmar. Drick 75 ml tre gånger om dagen.
 2. Den andra tinkturen är tillverkad av knutsväxt, valerianrot, vit mistel och en herde påse. Alla ingredienser måste tas i lika stora mängder. Samla häll 500 ml kokande vatten och insistera 15 minuter, tillsätt sedan 1 liter vatten och koka. Sedan filtreras och konsumeras verktyget två gånger om dagen. För en dos räcker 100 ml.
 3. Om dina perioder smutsas under lång tid, koka 200 ml vatten, häll 30 g nässlor och på en timme börjar du ta 3 gånger om dagen.
 4. När menstruationen varar länge, ta 25 g rödgam, herdeväska och upprätt röttrot, lägg till i denna samling, kall det medicinska, 10 g ekbark, häll varmt vatten, koka upp och ta 1 msk. l 2 gånger tidigt på morgonen före måltider. Blödningen måste sluta.
 5. Tinktur av vattenpeppar under tunga perioder hjälper till att minska intensiteten av utsöndringar och stoppa blödningen.

Fördelen med folkrecept är frånvaron av biverkningar.

Förebyggande åtgärder

Följande rekommendationer hjälper till att förhindra cykelstörningar. Lita dig inte med tunga belastningar. Introducera järn, folsyra och vitamin C i din diet. Dessa ämnen har gynnsamma effekter på blodcirkulationen. För att göra detta, använd:

 • paprika;
 • kiwi;
 • citrus;
 • svart vinbär;
 • jacka potatis;
 • nötkött, lamm, kyckling, kalkon;
 • skaldjur;
 • ägg
 • nötter
 • lever;
 • grönska;
 • baljväxter.

Titta på din kroppsvikt, eftersom fetma påverkar cykeln negativt. Menstruation kan anges oregelbundet. Begränsa ditt intag av kaffe och alkoholhaltiga drycker som negativt påverkar din hälsa. Det rekommenderas att följa dessa tips när slutet avslutas..

När ett problem inträffar söker kvinnor ofta efter lösningar på Internet. Om du besöker ett tematisk forum eller läser en artikel kan du hitta värdefulla rekommendationer. Men du ska inte helt lita på kommentarerna och informationen från webbplatsen. När allt kommer omkring kan människor som är långt ifrån medicin ge råd. Endast en kvalificerad specialist kan svara på frågan om varför menstruationen går en hel månad.

Vad du ska göra om din period går mer än sju dagar

När menstruationen kommer till en kvinna regelbundet och alltid har nästan samma varaktighet, indikerar detta att hennes kropps hälsa är normal. Eventuella störningar i urladdningens art eller i dess varaktighet kan vara anledning till oro, eftersom det indikerar förekomsten av patologier eller hormonell obalans.

I den här artikeln kommer du att ta reda på varför menstruationen varar mer än sju dagar och vad man ska göra i en sådan situation, om sådana manifestationer kan vara en variant av normen, och när du omedelbart ska söka medicinsk hjälp.

Om den normala cykeln

För första gången förekommer menstruation hos en tonåring i åldern 12-15 år. Detta är ett mycket viktigt ögonblick i livet för varje flicka, som till och med fick namnet självt - menarche. Ankomsten av kritiska dagar indikerar att flickans kropp förbereder sig för en eventuell graviditet. Under de första ett till två åren kan cykelns varaktighet och urladdningens natur variera, detta orsakas av hormonella förändringar i flickans kropp, vanligtvis under det andra året återgår dess regelbundenhet till det normala.

Observera att den normala menstruationscykeln bör vara regelbunden och utan alltför smärtsamma upplevelser under regelbundna perioder. Urladdningens varaktighet bör variera inom 3-5 dagar, och hela cykeln ligger i intervallet 21-35 dagar. Under en period bör 50 till 150 ml blod släppas med resterna av det inre livmoderskiktet, medan kvinnan inte ska känna obehag, såsom klåda eller brännande. Lukten av utsläpp kan ha en lätt men inte beständig nyans av metall, det är ingen stank av råtta, pus, rutt kött eller fisk.

För att spåra regelbundenheten för kritiska dagar, bör du hålla en speciell kalender där du kan markera inte bara ankomstdagarna för regeln, utan också dina känslor under hela cykeln, detta kommer sedan att hjälpa läkaren att sammanställa en fullständig bild av sjukdomsförloppet om det finns några kränkningar.

Varför menstruationen varar i sju dagar eller mer

Tänk på de främsta orsakerna till att menstruationen varar mer än sju dagar:

 • spiral. Detta är en mycket populär och effektiv preventivmetod, som trots sina positiva aspekter har ett antal biverkningar. Till det låga priset, bekvämligheten och tillförlitligheten läggs långvarig menstruation till. Om menstruationen varar mer än sju dagar och samtidigt är det mycket rikligt urladdning, rekommenderas att ta bort spiralen från kroppen och välja en annan metod för graviditetsskydd;
 • hormonell preventivmedel. På grund av hormonella förändringar och kroppen vänjer sig till den nya preventivmetoden kan de första 2-3 cyklerna påbörjas efter det att p-piller har börjat längre än 7 dagar, och cykeln kan förkortas. Med en minskning av cykeln inträffar menstruationen två gånger i månaden. Om sådana symtom uppträder längre än 3 månader, bör du definitivt rådfråga en läkare, du kan behöva ersätta orala preventivmedel med andra tabletter eller med barriär preventivmedel;
 • endokrina sjukdomar. Med ett överskott eller brist på vissa hormoner börjar sköldkörtelsjukdomar. I detta fall kan långvarig reglering uppstå. I behandlingsprocessen bör du rådfråga en endokrinolog och ta hormontester;
 • åldersrelaterade förändringar. Hormonell obalans i tonåren kan framkalla långvarig reglering hos ungdomar i 1-2 år efter menarkon. Detta är en variant av normen, om cykeln inte normaliserades efter 2 år, finns det ytterligare avvikelser i utveckling eller patologi som kräver medicinsk intervention. Hormonell obalans inträffar hos en kvinna efter 45 år, då dämpningen av reproduktionsfunktionen börjar och klimakteriet inträffar. Långa regler är också karakteristiska för kvinnor under postpartum perioden;
 • adenomyos. Med denna sjukdom växer celler i livmoderns inre slemlager in i dess väggar. Normalt bör endometriumet exfoliera och gå ut ur livmodern på 3-5 dagar under menstruationen. Om menstruationen varar mer än sju dagar, men inte rikligt, kan förekomsten av adenomyos misstänkas. Bekräfta diagnosen med ultraljud;
 • polyper. Dessa är små fokuser på spridning av endometrium, som i sig inte är farliga, men kan orsaka långvariga perioder. De bildas mot bakgrund av långvarig användning av läkemedel som innehåller östrogen;
 • blodsjukdomar. Med sådana sjukdomar sjunker trombocyternas nivå, och dessa blodceller är exakt ansvariga för att stoppa blödningen. Järnbristanemi kan provocera långvariga perioder;
 • sjukdomar som överförs vid sexuell kontakt. Om förlängd reglering åtföljs av svår smärta i nedre del av buken, föreslår läkaren först alla förekomsten av sexuellt överförda sjukdomar. Deras identifiering kräver laboratorietester (utstryk, blodprov för ELISA);
 • neoplasmer i livmodern. Om menstruationen började för tidigt och går längre än den föreskrivna perioden, kan orsaken ligga i närvaro av tumörer av annan karaktär. I de initiala stadierna utvecklas både godartade neoplasmer och cancer asymptomatiskt, och med tillväxtintensiteten påverkar karaktären av menstruationsflödet kan det finnas både en kort och en lång menstruationscykel;
 • tung last. Överdriven fysisk aktivitet bidrar inte bara till utdragen reglering, utan också till endokrina förändringar. Därför behöver du inte uttömma din kropp med alltför intensiv och tung fysisk ansträngning för en vacker figur.
 • förkylningar. Förkylningar stör blodcirkulationen i livmodern och orsakar ett smärtsamt tillstånd på grund av pågående inflammation i kroppen, vilket dessutom orsakar långvarig reglering;
 • stressiga situationer. Känslomässig överbelastning i vissa fall kan leda till menstruations oregelbundenhet.

Vad är faran

Inte bara patologin som provocerade den långvariga förordningen, utan också själva blödningen kan skada en kvinnas hälsa. Om menstruationen varar längre än en vecka förlorar kroppen mycket järn, mot bakgrund av dess brist, anemi utvecklas..

Om perioden går längre än sju dagar kan detta vara ett symptom på en ektopisk fosterutveckling eller hotet om spontan abort. Dessutom kan långvarig reglering innebära att en kvinna är allvarligt sjuk eller har en cancertumör. Att i tid söka medicinsk hjälp och stoppa blödning i vissa fall kan till och med rädda en kvinnas liv.

Diagnostik

Om patienten klagade på förlängda regulaer gör gynekologen först en undersökning för att förstå vilka andra symptom som följer med den onormala urladdningen. Följande diagnostiska åtgärder utförs:

 • gynekologisk undersökning i stolen;
 • Ultraljudsundersökning av reproduktionssystemets organ;
 • utstryk på floran;
 • ett blodprov för hormoner, koagulerbarhet och trombocytantal;
 • kolposkopi;
 • MRI i buken;
 • cytologisk undersökning och biopsi;
 • PCR-analys av nedskärningar.

Listan över diagnostiska procedurer kan utökas eller förkortas, beroende på den påstådda orsaken till den utdragna förordningen..

Vad ska man göra

Normalt bör menstruationen minska dess intensitet närmare 3-4 dagar, men om de inte bara drar vidare i mer än sju dagar utan också blir mer omfattande måste du definitivt söka läkarhjälp. Om det finns långa perioder är det som inte rekommenderas att självmedicinera och använda folkrättsmedel utan läkares recept.

Om riklig blodförlust åtföljs av svår smärta, förlust av styrka och blekhet i huden, måste du omedelbart ringa en ambulans. Innan ambulanser anländer kommer en kall komprimering till nedre del av buken att underlätta tillståndet, medan du måste ligga horisontellt, lägga dina fötter över kroppsnivån och under dem kan du sätta en rulle eller kuddar.

Läkemedel och folkläkemedel

Endast en specialist vet exakt hur man stoppar menstruationen, som varade längre än 7 dagar. På sjukhusmiljö kan läkemedel som begränsar livmodern samt hemostatiska läkemedel som Vikasol och Ditsinon förskrivas. Sådana läkemedel har många kontraindikationer och biverkningar, så det rekommenderas inte att använda dem efter eget gottfinnande. För vissa patologier som provocerar långvarig reglering innebär behandling kirurgi.

Förutom huvudterapin kan gynekologen rekommendera användning av traditionell medicin. Här är de mest populära recept för avkok och infusioner som våra mormor använde under långvariga regler:

 • cykeln kan normaliseras med en avkok från örtkollektionen, som i lika delar inkluderar blad av pepparmynta, björk, rödgräs och valerianrot. En matsked av örtblandningen hälls med en kopp kokande vatten och kokas i ett vattenbad i en fjärdedel utan att koka. Buljongen filtreras och tillsättes med kokt vatten upp till 250 ml. Ta hela dagen i små läppar;
 • en matsked torra unga björkblad hälls med ett glas kokande vatten, infunderas i 6-7 timmar och filtreras. Ta en infusion av ett tredje glas tre gånger om dagen;
 • en matsked nässlublad hälls med kokande vatten, infunderas och tas i 2 koppar under dagen. På samma sätt kan du förbereda en infusion från en herdsväska.

För att behandlingen ska vara effektiv måste du följa alla läkares föreskrifter och för att öka effektiviteten, kombinera traditionella läkemedel med folkläkemedel.

Varför menstruationen går två veckor

Orsaker till långa perioder och sätt att stoppa dem

De viktigaste orsakerna till långvarig menstruation och vad man ska göra

Den kvinnliga kroppen är utformad så att menstruationen börjar från 10 till 14 år en gång i månaden. Blödning orsakas av avstötning av epitelet, som i avsaknad av befruktning blir ett onödigt reproduktionssystem. Sedan börjar en ny cykel som varar från 21 till 35 dagar.

Månadsperioderna varar 3-7 dagar och under denna tid tappar kroppen 50-150 ml blod. Om avvikelser från den klassiska versionen observeras är det nödvändigt att förstå varför det finns långa perioder och ta reda på från läkaren hur man återställer den normala blödningsrytmen.

Menstruationen pågår under lång tid: i vilka fall är det normalt

Om menstruationen drar på i 10 till 15 dagar, vilket inte var tidigare, är kvinnor vanligtvis uppmärksamma och tänker på sjukdomen. Men det finns faktorer som inte har något att göra med patologier. Betrakta dem i detalj:

 • Ålder. Under de första två åren efter menarchen hos flickor kan menstruationen pågå under en lång tid, börja och sluta med mörka fläckar. Kroppen genomgår hormonell omstrukturering vid 40 års ålder, när perioden av premenopaus börjar. Ökningen av kritiska dagar i ung ålder och efter 40 anses vara en naturlig händelse.
 • Ärftlighet. Om släktingar under 40 år har en period på mer än sju dagar, har denna familj en naturlig predisposition för långvarig blödning. Hos kvinnor efter 45 år varar menstruationen länge av en annan anledning - detta är en närmande menopaus. Därför är det inte värt att ta hänsyn till särdragen i menstruationen av mogna släktingar till en flicka eller ung kvinna.
 • Födelse och abort. Efter dessa händelser återuppbyggas reproduktionssystemet och livmodern rengörs intensivt..
 • Tar preventivpillerar. Hormonella preventivmedel gör menstruationen lång eller för kort.
 • Användning av en intrauterin enhet. Livmodern uppfattar IUD som en främmande kropp och reagerar på dess närvaro med långvarig kraftig blödning.
 • Stress, hypotermi eller överhettning av kroppen. Erfarenheter och förändringar i klimatförhållanden påverkar menstruationens natur.

Om menstruationen alltid går lång och inte påverkar kvinnans välbefinnande, oroa dig inte. Om kritiska dagar kommer slumpmässigt med långvarig kraftig blödning och orsakar svår smärta i nedre del av buken, förblånning och besvimning, kontakta en läkare omedelbart.

Patologiska orsaker till långa perioder

Gynekologer anser oregelbunden och långvarig menstruation med klimakteriet normen. I andra fall indikerar cykelavvikelser ofta utvecklingen av en patologisk process.

Regelbundna blödningar som varar 10 till 15 dagar är farliga för kroppen. För att fastställa orsaken till långa perioder rekommenderas patienten att genomgå en undersökning. Om misstanken om sjukdomen bekräftas kommer läkaren att utveckla en effektiv behandlingsplan..

Vilka faktorer påverkar menstruationens varaktighet:

 1. Anemi.
 2. Dålig blodkoagulation.
 3. Deprimerat tillstånd.
 4. Hormonell störning.
 5. Neoplasmer av olika natur.
 6. Svaghet och dålig elasticitet i blodkärlen.
 7. Uterus- och äggstocksjukdomar (cystor, adenomyos, polyper, myom, inflammation, livmoderhalsdysplasi, maligna tumörer).
 8. Sjukdomar i det endokrina systemet, särskilt sköldkörteln.

Kategorin av sekundära orsaker till långa perioder inkluderar psykiska störningar, övervikt, skador, en betydande vitaminbrist, dåliga vanor, drogberoende.

Vad är faran för utmattande menstruation? Först och främst tappar kroppen mycket blod och järn, vilket orsakar järnbristanemi. En minskning av hemoglobin försämrar en kvinnas välbefinnande avsevärt och påverkar livskvaliteten negativt.

Under graviditet, om menstruationen kvarstår, kan betydande blodförlust resultera i missfall. Hos kvinnor i fertil ålder kan långa kritiska dagar orsaka en ektopisk graviditet..

Oberoende försök att stoppa blödningar med läkemedel eller folkmedelsrättsmedel är farliga på grund av blodproppar, utvecklingen av inflammatoriska processer och andra komplikationer. Därför, om menstruationen började gå mer än en vecka, är det brådskande att kontakta en gynekolog och andra specialister.

Vad man ska göra om perioderna är långa

För att ta reda på hur man kan stoppa långa perioder är det bättre med en läkare. Så du kan undvika allvarliga hälsoproblem. Vanliga behandlingsalternativ är p-piller och hemostatiska läkemedel. Efter överenskommelse med läkaren kan du ta traditionell medicin.

P-piller

P-piller kan stoppa långa perioder förknippade med en obalans av könshormoner. Läkemedel korrigerar hormonella nivåer och dämpar inte bara blödning. Men om hormonstatusen har förändrats på grund av en allvarlig sjukdom kommer behandlingen att vara annorlunda. Terapi utvecklas individuellt av läkaren.

hemostatika

Gruppen av hemostatiska medel - hemostatiska läkemedel, inkluderar mediciner Vikasol, Ditsinon, Traneksam, etc. Vikasol hjälper kroppen att syntetisera ett protein som ansvarar för kvaliteten på blodkoagulation. Det är en vattenlöslig analog av vitamin K. Läkemedlet är i form av tabletter och injektioner..

Han har inga kontraindikationer och biverkningar..

Dicinon ökar permeabiliteten för kärlväggarna. Om din period är lång och du inte vet vad du ska dricka kommer Dicinon att vara ett idealiskt alternativ. Läkemedlet stoppar blödningar av annan art (till och med akut) och förhindrar att de återkommer.

Tranexam - ett läkemedel med tranexaminsyra, har hemostatiska, antiinflammatoriska och antihistaminegenskaper.

Läkemedlet är effektivt under långa perioder, varför orsakerna är abort, förlossning, inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet och hysteroskopi..

Enligt läkares bedömning kan vitaminer, livmodersammandragningar, hormoner och förstärkande mediciner för blodkärl förskrivas till patienten. Curettage för långvarig menstruationskvinnor gör på 50 år under klimakteriet - proceduren förhindrar utveckling av cancer. Efter curettage förskrivs patienten hormoner.

Flickor och medelålders kvinnor får först förskrivna hormoner. Om de inte hjälper, skickas patienter till curettage.

Om anomalin beror på dålig blodkoagulering korrigeras menstruationscykeln med koaguleringsmedel (aminokapronsyra). Med anemi hjälper järnpreparat att korrigera situationen..

Folkrättsmedel

Överväg vad du ska göra med lång menstruation för kvinnor i olika åldrar, så att du kan klara dig utan mediciner. Vi använder recept för traditionell medicin som syftar till att stoppa blödning och eliminera obehagliga symtom och irritabilitet.

 1. Brygg en tesked gräs med ett glas kokande vatten och håll i 15 minuter under locket.
 2. Ta en ånga på ¼ kopp upp till 4 gånger om dagen.

Sage fungerar som östrogen, normaliserar cykeln och får dig att må bättre med klimakteriet.

Sage-infusion är lätt att göra hemma

 1. Doppa en matsked råvaror med ett glas kokande vatten och koka i 4 - 5 minuter på låg värme..
 2. Insistera buljongen i en halvtimme.
 3. Ta 3-5 gånger dagligen dagligen för att få en hemostatisk effekt och mätta kroppen med vitamin K.
 1. Brygg bara 1 tsk i ett glas kokande vatten. örter.
 2. Insistera örtte i några minuter.
 3. Drick en dos på 150 ml.

Det rekommenderas att ta herdens påsinfusion 2 till 3 dagar före menstruationsstart och fortsätta behandlingen under hela cykeln.

Ett avkok av vilda jordgubbar:

 1. Brygg vegetabiliska råvaror med 1 msk. l per liter kokande vatten.
 2. Dela upp hela volymen i portioner och dricka under kritiska dagar.

En avkok av jordgubbar är läcker och hälsosam.

Traditionell medicin erbjuder en välsmakande och hälsosam version av cykelkorrigering med citron. Det är viktigt att kvinnan inte har tandsjukdomar och störningar i mag-tarmkanalen.

För att sluta spotting måste du äta en hel citron med tillsats av socker eller honung. C-vitamin har hemostatiska egenskaper.

Förebyggande av långa perioder

Närvaron av långa perioder är inte alltid förknippad med sjukdomen. Om orsaken till avvikelsen efter en grundlig undersökning inte hittades och kvinnan erkändes som frisk, får hon rekommendationer om livsstilsförändringar.

Långvarig menstruation kan vara förknippad med faktorer som:

 • Fetma.
 • Vitaminbrist.
 • Alkoholmissbruk.
 • Drog användning.
 • Klimatpåverkan.
 • Låg spänningsmotstånd.

Kom ihåg att långa perioder som inte kan korrigeras hemma kräver omedelbar läkare. I god tid konsultation av en specialist hjälper till att undvika allvarliga problem på det gynekologiska området.

Varför går menstruationen längre än vanligt

Modern medicin definierar tydligt parametrarna för månadscykeln. Om förändringar har skett i dess frekvens eller varaktighet är det troligt att kroppen stördes. Om de kritiska dagarna inte slutade den sjunde dagen, är detta ett oroande symptom. Inte alltid en sådan kränkning har en fysiologisk etymologi. Idag talar vi om varför menstruationen tar lång tid.

Normal varaktighet av menstruationen

Processen med desquamation (månadsvis separering av livmoderns endometrium) sker hos kvinnor som kan reproducera sig. Under varje cykel producerar kroppen 1 ägg som kan befruktas. I avsaknad av befruktning lämnar den kroppen med ett lager av epitel.

Menstruationens varaktighet hos kvinnor är olika. Det beror på de individuella egenskaperna för kroppens funktion..

Menstruationens standardvaraktighet är 3–7 dagar. Om de slutar senast den här perioden bör det inte finnas någon anledning till panik, eftersom detta inte är en avvikelse.

Ibland kan menstruationen gå längre. Om cykelväxlingen utlöses av någon extern faktor, till exempel en kraftig förändring i vädret, kommer varaktigheten för kritiska dagar att öka med 1-3 dagar. I detta fall är situationen normal, cykeln stabiliseras under nästa månad.

Långa perioder - detta är en allvarlig patologi, som kräver särskild uppmärksamhet. I detta fall varaktigheten av de månatliga åtta dagar eller mer. Mängden blod som frigörs med denna avvikelse är mer än 70 ml. Som jämförelse: urladdningsvolymen motsvarande normen är 40-50 ml.

Men inte alltid anses en lång menstruation vara en avvikelse. Behandling krävs inte om den provocerades av en av följande faktorer:

 1. Ärftlig predisposition. Om kvinnor av samma sort regelbundet var tvungna att ta itu med långvarig och riklig ansvarsfrihet på kritiska dagar - behöver ingen oro.
 2. Ålder. Kvinnor över 40 möter ofta detta problem. Dess förekomst är förknippad med hormonella förändringar.
 3. Postpartum perioden. När en flicka blir mamma är hennes reproduktionssystem inställt på ett nytt sätt. Under denna process rengörs livmodern.

Du måste börja oroa dig om långa perioder inte är relaterade till dessa faktorer..

Orsaker till lång menstruation

Långvarig desquamation som inte är relaterad till ålder och en ärftlig predisposition indikerar hälsoproblem. Långa perioder - detta är ett tillfälle att genomgå en medicinsk undersökning.

Med ett sådant problem måste du kontakta en gynekolog. Efter att ha utfört diagnostiska åtgärder kommer läkaren att fastställa orsaken till att menstruationen har blivit riklig och långvarig..

Låt oss se varför menstruationen går längre än vanligt. Tänk på orsakerna till att menstruationen försenades.

Myom

Om menstruationen går mer än vanligt, och samtidigt inga ytterligare symtom inträffar, finns det en sannolikhet för godartade neoplasmer i bäckenorganen - myom.

Långa perioder, vars utseende provoserades av denna patologi, observeras hos kvinnor i olika åldrar, inklusive de som har upplevt menarche (den första menstruationen).

Tung menstruation med livmodermyom börjar ungefär den tredje dagen från början av desquamation.

endometrios

Långa perioder, som åtföljs av svår smärta i äggstockarna, kan indikera endometrios. Patologi kännetecknas av den snabba tillväxten av endometrium utanför livmodern. Ofta växer detta lager till mellanvävnaderna..

Flickor som lider av endometrios visar tydligt tecken på premenstruellt syndrom. Om menstruation med endometriose smutsas under lång tid, och samtidigt uppträder obehag i livmodern, bör smärtstillande medel tas.

Endometrial patologi

Om uppkomsten av menstruation efter en försening åtföljs av svår smärta i nedre del av magen, yrsel och kraftig blödning, kan detta bero på patologin i det yttre livmoderskiktet.

Långa perioder - en komplikation av denna sjukdom. Följande patologier skiljer sig:

Det är viktigt att starta behandlingen av sjukdomen i tid, eftersom avsaknaden av terapeutiska åtgärder är fylld med förekomsten av komplikationer, upp till infertilitet.

Inflammatoriska sjukdomar

Orsaken till överdrivna perioder kan vara en banal hypotermi, vilket ledde till inflammation i bäckenorganen.

Lång menstruation är ett symptom på inflammatoriska sjukdomar såsom endometritis, endomyometritis eller panmetritis. Den senare betraktas som den allvarligaste formen av inflammation, eftersom den täcker alla lager i livmodern.

Förutom att smärta i äggstockarna och ofta urinering, kommer en kvinna som lider av en av dessa sjukdomar att uppleva feber, takykardi och frossa.

Spiral

På grund av den här effektiva metoden för preventivmetod rekommenderar gynekologer det ofta. Långa perioder efter användning av den intrauterina enheten är vanligt förekommande. Kritiska dagar kan försenas på grund av störningar i kroppen, vilket inträffar efter installationen av detta preventivmedel. Därför är det viktigt att övervaka ditt tillstånd..

Om menstruationsflödet efter installation av den intrauterina enheten blev rikligt och ändrade färg till en mörkare, nästan svart, förmodligen är ett sådant preventivmedel kontraindicerat av enskilda skäl.

I det här fallet måste du besöka en specialist som tar bort honom.

Orsaker till långa perioder efter 40-45 år

När menstruationen varar längre än vanligt under postmenopausal period, är detta oroande. Om en vuxen kvinna som menstruerar upplever symtom som yrsel, illamående, domningar i extremiteterna och svår smärta i livmodern, kan orsaken till problemet ligga i utvecklingen av den patologiska processen. Om du har dessa symtom måste du genomgå en läkarundersökning..

Det finns flera skäl för långa perioder efter 40 år.

polyposis

Denna sjukdom kännetecknas av utseendet på livmoders slemhinnor och andra bäckenorgan godartade formationer - polyp.

Lång menstruation är ett av de viktigaste symtomen på polypos. De lider ofta kvinnor efter 45 år. Sådana godartade neoplasmer måste avlägsnas. Efter återhämtningsperioden återgår menstruationens varaktighet till det normala..

Endometrial hyperplasi

Om menstruationsperioden försenas medan kvinnan upplever akut smärta i äggstocken, yrsel och illamående, kan detta indikera endometrial hyperplasi.

Sjukdomen kännetecknas av tillväxten av det yttre livmoderskiktet utanför organet. Lång menstruation är en konsekvens av denna process..

Även med sjukdomen inträffar en förtjockning av endometrium. Tillväxtprocessen är godartad.

Livmodercancer

Om långa perioder efter 50 år åtföljs av regelbunden uppträdande svår smärta i nedre del av buken, i korsbenet och nedre delen av ryggen, finns det en risk för en malig tumör i livmoderkroppen.

Detta är en allvarlig patologi som kräver uppmärksamhet inte bara av onkologer utan också av kirurger. Cancer i livmodern behandlas med kemoterapi, hormon eller strålning. Med en snabb diagnos kan tumören tas bort utan konsekvenser..

Sluta blöda innan en läkares möte

Om en flicka står inför ett problem som tunga och långvariga perioder, bör hon genomgå behandling med en gynekolog.

Att försöka stoppa den starka månatliga blödningen med folkläkemedel rekommenderas inte, eftersom om det finns en patologisk process i kroppen kan detta förvärra tillståndet.

Om perioderna är långa, hemma kan du vidta sådana åtgärder:

 1. Du måste ligga med benen över huvudnivån. Det är lämpligt att lägga en rulle eller kudde under dem.
 2. En kall komprimering hjälper till att minska obehag. Det rekommenderas att lägga en ispåse på nedre del av buken. Du kan inte hålla en förkylning på kroppen på länge, eftersom det kan orsaka inflammation i de inre organen.
 3. Innan läkaren anländer bör du dricka så mycket vätska som möjligt. Denna regel är viktig att följa, eftersom tunga och långvariga perioder kan leda till uttorkning.
 4. Vid svimning som orsakas av stor menstruationsblödning, rekommenderas att man tar en hemostatisk medicin, till exempel Dicinon eller Vikasol, innan paramedikern anländer.

Om läkaren insisterar på sjukhusvistelse, finns det inget behov att vägra. Med utvecklingen av vissa sjukdomar, till exempel med den avancerade formen av endometrios, kan kvinnor bara hjälpa till under sjukhusförhållanden.

Menstruationen går 10 dagar: orsaker, behandlingsmetoder

Menstruation är en fysiologisk process åtföljd av blödning från slidan. Ett odödligt ägg med ämnen som är nödvändiga under graviditeten lämnar kroppen. Cykeln fortsätter individuellt och sträcker sig från 21 till 35 dagar, menstruationen tar 4-7 dagar. Månadsvis - en individuell process som kan pågå mer än 10 dagar, vilket inte är en sjukdom. En orsak till långvarig fläckning från slidan kan vara en sjukdom som hotar patientens liv.

Hos alla kvinnor börjar cykeln med fläckar från könsorganen. Under menstruationen blir kroppen av med vätska, slemhinnor och andra ämnen som krävs av en kvinna under graviditeten. Om befruktning inte har inträffat, rengör livmodern sig, blodslem utsöndras. Cykeln styrs av nervösa, endokrina system, löper med intervaller på 27 till 34 dagar.

Månadsperioderna varar i genomsnitt 3 till 6 dagar. Datum varierar för varje kvinna, men förblir inom det normala intervallet. Ibland varar spotting mer än 10 dagar, men detta är inte ett tecken på patologi:

orsakerBeskrivning
ÅlderHos en tonårsflicka förbereder menarchen reproduktionssystemet för vidare förplantning. Cykeln ställs in under året, efter den första urladdningen och varar mer än en vecka
Hormonella preventivmedelOm långvarig menstruation inte är förknippad med sjukdomar, kan kroppen reagera på användning av hormonella preventivmedel. Efter användning av tabletter återställs cykeln.
AbortEfter en abort varar urladdningen mer än sju dagar
KlimaxHos kvinnor över 40 år är hypermenorré förknippat med hormonella förändringar före klimakteriet, trots den lilla cykeln med tidigare utskrivning
FörlossningEfter förlossningen återuppbyggs kvinnans kropp, livmodern rensas, blodig utflöde uppstår som kan ta 2-3 veckor
ÄrftlighetOm cykeln är etablerad, men menstruationen varar mer än 8-9 dagar, måste flickan fråga hur hennes menstruation går med nära släktingar. Om kvinnor är benägna att förlänga, men konstant blödning från slidan, är långvarig menstruation normalt
Hormonell obalansFetma är en endokrin patologi som leder till en kränkning av den månatliga cykeln. Om urladdningen på dag 9-10 blir knappa, upptäckt, visar inte tillståndet sjukdomar i reproduktionssystemet. För att återställa cykeln måste en kvinna justera den dagliga menyn: eliminera kryddig, fet, stekt, dricka mindre kaffe, överge dåliga vanor

Konsultation med en läkare är också nödvändigt när man väljer hormonella preventivmedel, endast en läkare kan välja det bästa läkemedlet som inte bromsar menstruationscykeln.

Läkare skiljer flera faktorer av hypermenorré:

 • fel i det endokrina systemet;
 • otillräcklig blodkoagulerbarhet;
 • svaga kärl som är lokaliserade i könsområdet.

Ovanstående skäl är resultatet av patologiska processer i en kvinnas kropp:

 • stressande situationer;
 • anemi;
 • hormonell patologi;
 • reproduktionssystemets dysfunktion;
 • tumörer i olika etiologier;
 • gynekologiska sjukdomar och inflammationer.

En kvinna måste uppmärksamma lukten av vaginal urladdning: koaguler med en obehaglig lukt indikerar svamp, bakteriella patologier. Detta måste meddelas läkaren. Läkaren kommer att ge anvisningar för lämpliga tester, ultraljuddiagnostik av äggstockarna, sköldkörteln och livmodern.

Tabellen beskriver de sjukdomar som leder till hypermenorré:

Ett patologiskt tillstånd som förekommer hos kvinnor från 25 till 40 år. Med patologi varar menstruationen mer än 2 veckor. Brown verkar något före schemat..

Ultraljud indikerar en onormal spridning av livmoderhinnan, närvaro av hålrum.

I det första steget fortsätter sjukdomen utan uppenbara kliniska manifestationer. Med ett avancerat stadium fortsätter en sjukdom med karakteristiska symtom:

 • smärta i nedre buken av konstant natur;
 • spotting brown, som inte slutar på länge;
 • smärtsam, tung menstruation med blodproppar
SjukdomBeskrivning
myomGodartad neoplasma som är lokaliserad i livmodern. Med myom varar blodigt urladdning mer än 9 dagar, detta beror på det faktum att flera noder uppträder i livmoderhålet, vilket leder till nedsatt organkontraktion
polyposisPolypper är runda tillväxter som bildas från endometriala celler och tillhör godartade neoplasmer. Ett element är fäst vid slemhinnan med ett ben, som berikas i blodkärlen. Oregelbunden sammandragning av organet leder till tryck på neoplasma. Kvinnan klagar till gynekologen att daub började i mitten av cykeln, och menstruationen varar längre än vanligt
endometrios

Det finns många skäl som leder till hypermenorré, därför är det omöjligt att försumma det patologiska tillståndet. Den utmattande cykeln leder till hälsoproblem:

 1. 1. Vitaminbrist. Kroppen tappar fördelaktiga spårelement, särskilt järn. Brist orsakar anemi, förlust av röda blodkroppar.
 2. 2. Infertilitet. Om blodig urladdning varar länge ignorerar en kvinna ett besök hos en läkare, då förlorar patienten förmågan att bli gravid.
 3. 3. Livets hot. Om blödningen varar 3 veckor eller mer, utan att stoppa, måste du ringa en ambulans och åka till sjukhuset. Riklig blodförlust hotar livet.

Återställa den månatliga cykeln är en allvarlig uppgift, bara en läkare kan stoppa blodutflödet efter att ha studerat parametrarna:

 • anledning till förseningen;
 • patientålder;
 • individuella kännetecken för en organism.

Läkaren föreskriver en behandling som kommer att gynnas utan att hota kvinnans liv. Patienten ordineras hemostatiska medel: Dicinon; Vikasol och andra.

Beroende på sjukdomen som orsakade den ökade urladdningen föreskriver gynekologen en terapimetod:

Det finns två sätt att behandla endometrios:

Hormonella piller ger kroppen en signal om fullständig frånvaro av ägglossning och frigörandet av ägget. Efter behandlingen försvinner sjukdomens fokus. Behandlingen är lång och kan vara 6-7 månader. Läkaren meddelar patienten om biverkningar.

Säker patologi terapi betraktas som laparoskopi. Under operationen tar läkaren bort problemområdena, men livmoderns integritet kränks inte.

Om endometrios diagnostiseras i tid, botas patienten genom att han tar födelsekontroll

SjukdomBehandling
endometrios
myomMed myoma visas en kvinna operation
polyposisPolypos behandlas genom curettage eller brännande. Utan hjälp av en läkare, degenereras celler till ondartade

Om perioden går 10 dagar, gör ont i magen, kan du, i överenskommelse med läkaren, ta till hjälp med folkläkemedel. Effektiva recept:

TitelMatlagning
Samling
 1. 1. Ta samma andel valerianrot, rödbär, björk, pepparmynta.
 2. 2. Två matskedar i samlingen häll 500 ml kokande vatten.
 3. 3. Stuv i vattenbad i ytterligare 20 minuter.
 4. 4. Filtrera, dricka under dagen. Den dagliga dosen bör inte överstiga 250 ml
Björkinfusion
 1. 1. Häll en matsked färskt björkblad med en liter kokande vatten, insistera 10 timmar.
 2. 2. Ta 3 gånger om dagen i 75 ml
Tinktur på björkknoppar
 1. 1. 500 ml vodka blandat med 100 g björkknoppar, insistera en månad.
 2. 2. Ta två gånger om dagen för en matsked
Nässlor infusion
 1. 1. Häll 200 g ung nässlor 200 ml kokande vatten, insister 60-70 minuter.
 2. 2. Drick en tesked på morgonen, till lunch och på kvällen
Shepherd väska infusion
 1. 1. En matsked av en herde påse hälls med ett glas vatten, insisterade i två timmar, filtreras.
 2. 2. Drick hela portionen åt gången

Behandlingsvaraktighet och dosering väljs individuellt av läkaren.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Follikelstorlek efter cykeldag

Kvinnors kropp kan förändras under menstruationscykeln. En indikator på de pågående förändringarna kan vara en växande follikel, som är en hålighet i äggstocken där ägget mognar....

Säkra cykeldagar från graviditeten, hur man beräknar

Säkra menstruationsdagarI början av ett intimt liv uppstår problemet med att välja en metod för skydd mot en oplanerad graviditet. Att välja din metod för säkert kön räknar du med hundra procent förtroende för skydd och hälsosäkerhet....

Vad man ska göra när flickan har den första menstruationen

Den första menstruationen eller menarchen - naturliga fysiologiska förändringar i det kvinnliga reproduktionssystemet under puberteten. Detta är alltid ett spännande ögonblick för en flicka....