Skälen till att menstruationen kan gå hela månaden

Blödning

Varje kvinna har sin egen period. Normal menstruation ska inte vara mer än en vecka. Emellertid tenderar denna varaktighet att variera. Hos vissa kvinnor kan menstruationen vara frånvarande i flera månader eller börja och sluta plötsligt. Men kanske det mest obehagliga ögonblicket när menstruationen är en månad eller ännu mer.

Det finns bara ett fall när menstruationen, som varar en månad, betraktas som normen - efter förlossningen. Alla andra fall, på ett eller annat sätt, indikerar att det finns störningar i kroppen. Vilket måste botas så snart som möjligt.

Postpartum period

I själva verket anses detta inte varje månad. Det skulle vara mer korrekt att kalla det postpartumblödning. Längden är individuell och beror på kvinnans tillstånd..

Oftast åtföljs de första två veckorna efter födseln av kraftiga blödningar, som gradvis minskar. Dessutom ändrar den sista urladdningen färg - de blir gulbruna. Många kvinnor känner värkande i nedre del av buken när de ammar. Detta är en naturlig livmodersammandragningsprocess utan något hot..

I genomsnitt varar blödningar efter förlossning nästan en månad. På grund av omfattande urladdning förlorar en kvinna mycket järn. För att undvika anemi rekommenderas det att kontrollera hemoglobinnivåerna. Drick vid behov en kurs med järninnehållande läkemedel.

Efter avslutad blödning kan nästa menstruation inträffa om en månad, eller den kan inte ens börja medan en kvinna ammar ett barn. Frånvaron av menstruation under amning är inte alls en preventivmetod.

Spiral

Denna preventivmetod är mycket populär på grund av dess enkelhet och bekvämlighet. Efter att ha satt en spiral, glömmer kvinnan i flera år från preventivmedel. Ett problem kan uppstå när denna metod av någon anledning inte är lämplig för en kvinna. Om menstruationen, efter installationen av spiralen, pågick i ungefär en månad, indikerar detta att kroppen avvisar spiralen. I det här fallet är det bättre att välja en annan preventivmetod.

En out-time spiral orsakar ofta långa perioder.

Orala preventivmedel

P-piller kan också vara orsaken till att menstruationen går mer än förväntat. Så kroppen anpassar sig till orala preventivmedel. Inom några månader efter det första pillret kan du förvänta dig några överraskningar i din menstruationscykel. Du måste vara vaken om detta tillstånd varar längre än två månader.

I alla fall, både med spiral och tabletter, bör den behandlande läkaren informeras om alla förändringar i kvinnokroppen.

Thyroid

Detta lilla men viktiga organ spelar en viktig roll i det kvinnliga reproduktionssystemet. Det är han som producerar hormoner som är aktivt involverade i alla processer. Varje förändring i sköldkörteln påverkar omedelbart månadscykeln. Därför kommer en behörig gynekolog i en situation där menstruationen pågått i en månad utan någon särskild anledning, att råda dig att genomgå en undersökning med en endokrinolog.

Faktum är att om sköldkörteln producerar fler hormoner än nödvändigt, leder detta till långa, rikliga perioder. Följaktligen hämmar en låg nivå av hormoner funktionen av äggstockarna och minskar tiden för menstruation..

Fel i hormonell bakgrund leder inte bara till kaotisk menstruation. Om du inte övervakar din hälsa kan kränkningar i det endokrina systemet leda till infertilitet. För att förhindra problem med sköldkörteln måste du inkludera mat som innehåller jod i din kost..

Första menstruationen

Det förekommer ofta när den första menstruationen varar mer än en månad. Detta betraktas som normen endast när flickan inte längre störs av någonting. Om din period ständigt åtföljs av svår smärta och svaghet, kan du behöva undersökas. Även om inga sjukdomar hittas, kan läkaren råda hur man minskar obehaglig smärta.

Missfall eller abort

Spontan missfall åtföljs alltid av riklig urladdning. Deras varaktighet sträcker sig från 7-10 dagar. Om blödningen inte slutar, måste du träffa en läkare. Och om det är nödvändigt, gör en ultraljud i livmoderhålan.

Långa perioder kan uppstå på grund av abort eller komplikationer efter det. Detta är livmoderns reaktion på skada. Blödning efter en abort varar vanligtvis ungefär en vecka, om det varar längre är det vettigt att konsultera en läkare. Ibland kan detta indikera att aborten inte görs i slutet. Trots absurditeten är sådana fall inte ovanliga. Om partiklarna av embryot förblir i livmodern måste du göra en curettage.

Konsekvenserna av en sen abort - om det gjordes vid ett senare tillfälle kan utskrivningen fortsätta i en månad. Med särskild omsorg måste du övervaka urladdningens natur. Om det finns en obehaglig lukt kan det vara början på vaginal inflammation..

Början på klimakteriet

Innan menopausen börjar kan menstruationens karaktär drabbas av obekvämlighet. Många kvinnor firar under sina kaotiska perioder, varar en hel månad eller ännu mer. Detta kan bero på hormonella förändringar, oregelbunden ägglossning eller uppkomsten av en farlig sjukdom. För att hålla situationen under kontroll måste du regelbundet besöka en gynekolog. En korrekt föreskriven kurs med hormonterapi kommer att återställa den normala cykeln och hjälpa till att överföra menopaus smärtfritt..

Vad kan vara farligt

Utöver allt ovanstående måste du veta att långvarig menstruationsblödning inte kan ignoreras. Varje kvinna bör vara uppmärksam på sig själv, av det enkla skälet att sådana förändringar kan visa sig vara toppen av isberget.

Bakom sådana icke-normala perioder kan dölja farliga sjukdomar:

 • Uterin fibroids är en godartad tumör. Tecken på sjukdomen är smärta under urinering, nedre del av magen och nedre delen av ryggen.
 • Uterin fibroids är tillväxter på de inre könsorganen. Det huvudsakliga symptomet på fibrom är rikligt, långa perioder med koagler. Kvinnan känner obehag under intimitet.
 • Adenomyos är en sjukdom förknippad med onormal spridning av endometrium. Det kännetecknas av smärtsam och lång menstruation och bristande smärta i nedre buken..
 • Endometrios är den vanligaste gynekologiska sjukdomen där menstruationen pågår under lång tid åtföljd av ryggsmärta, feber och illamående. Det är farligt eftersom en liten del av de blodiga utsöndringarna inte lämnar kroppen utan fäster sig till organ i bukhålan och börjar leva sitt eget liv. För en noggrann diagnos måste du genomgå en laparoskopi.
 • Polypper i livmodern är nodulära formationer som kan utvecklas till en malig tumör. I det första steget har sjukdomen inga symtom. När polyperna växer ökar menstruationens varaktighet, intermenstruell blödning visas.
 • Inflammation av äggstockarna och äggledarna åtföljs av långvarig blödning, smärta, ibland kan purulent urladdning uppträda.

Oavsett vad som händer, behöver gynekologer inte vara rädda, de behöver vara vän med dem. När allt kommer omkring, i deras händer är det mest värdefulla som en kvinna har förmågan att föda och fostra ett barn. Du behöver inte slösa tid på att tänka på vad du ska göra om din period går en månad. Den bästa lösningen är att kontakta en läkare omedelbart..

Menstruationen går en månad. Vem hade det här? Support råd, snälla!

magisk pendel - repa till gynekologen.

månad är inte varje månad, du har blödningar.

Till läkaren! REDAN! Åtminstone en ultraljudssökning.

Är du galen, det är inte menstruation, det blöder.

 • Tack 3

författare, du tappar fortfarande inte medvetandet på gatan ?

 • Tack 1
 • Tack 1

Du måste dricka järn, återställa kalven.

Men först till gynekolog och endokrinolog. Dra inte åt.
Och bristen på sex leder inte till en tidig menopaus. Tidigare till dig ännu)
Ta av urladdningen, vet du vad. Livmodern bör fungera.

Varför menstruationen inte slutar en hel månad?

Menstruationens varaktighet är olika för alla kvinnor, och detta är helt normalt, eftersom varje organisme är individuell. Men normalt sett bör "dessa" dagar inte pågå längre än en vecka, annars kommer det redan att betraktas som en nödsignal..

Instabiliteten i menstruationscykeln är för det första en kvinnas varning om att något gick fel. Och om, mot bakgrund av en långvarig frånvaro av menstruation, blödning ändå dök upp, men den varar misstänkt under lång tid, kan du inte stänga ögonen för detta. Det finns många patologiska skäl till varför menstruationen går en månad, och de bör vara kända för varje kvinna.

Icke-farliga orsaker till långvarig menstruation

Det är strängt förbjudet att vidta några åtgärder för att stoppa menstruationen, som varar en hel månad, tills de exakta skälen för avvikelsen har fastställts. Det bör noteras omedelbart att de inte alltid är förknippade med förekomsten av patologiska processer. Det finns ett antal relativt säkra faktorer som kan orsaka förekomsten av en sådan avvikelse. Tänk på de vanligaste.

Tar COC

En av de vanligaste orsakerna till att menstruationen varar en hel månad är att ta orala hormonella preventivmedel. Sådana läkemedel hämmar den kvinnliga kroppens egen produktion av könshormoner, varför deras antal minskas avsevärt. Istället vänjer han sig gradvis på att få syntetiska hormonelement, och detta är en enorm stress för honom..

Det är ingen hemlighet att COC: er har en kraftfull effekt på hormoner. En förskjutning i menstruationscykeln eller en långvarig frånvaro av menstruation, menstruation, som varar en hel månad, - allt detta kan mycket väl vara ett resultat av långvarig användning, irrationell användning eller oriktigt utvalt p-piller. I vilket fall som helst kommer en konsultation med en gynekolog under sådana förhållanden inte att skada.

Användning av IUD

Intrauterina enheter orsakar ofta ett antal biverkningar hos kvinnor. Onormalt långa perioder kan bli en av dessa..

Man bör komma ihåg att en sådan avvikelse i sig inte fungerar, så det är viktigt att kontakta en specialist och beskriva situationen i detalj. Sannolikt kommer marinen att behöva extrahera.

Menstruation Sexuella relationer

Det verkar som om absurditeten i situationen är förståelig, men vissa flickor förnekar sig inte nöjet med sexuella relationer, inte ens under "dessa" dagar. Men det är bättre att avstå från sådana experiment, eftersom den hormonella kraft som uppstår efter att ha haft sex kan leda till det faktum att menstruationsblödning kommer att dra längre. Detta är naturligtvis inte farligt, men du måste erkänna att de perioder som pågår i en månad (om än ibland) är en obehaglig sak.

Detta är det säkraste skälet till långvarig blödning i vaginal. Faktiskt kan postpartum-urladdning inte kallas menstruation. Dessa är "suckers" - blod, med hjälp av vilken en ung mors kropp gradvis rensas från resterna av ett "barns plats" i livmodern. Om menstruationen går under en månad efter födelsen bör du inte oroa dig - det här är ett helt normalt fysiologiskt fenomen.

Patologiska orsaker till långvarig menstruation

Det finns ett antal patologiska orsaker till att menstruationen går en månad. Och som noterats tidigare är de inte alltid förknippade med skador på organen i det reproduktiva systemet hos kvinnor.

Myomatosis

Uterin fibroids är en av de vanligaste patologiska orsakerna till att menstruationen går under månaden. I detta fall är blodet som utsöndras från slidan inte fullständigt menstruation - det är intermenstruell blödning som signalerar bildandet av en godartad tumörliknande tillväxt i könshålan.

Parallellt med långvarig blödning observeras smärta i nedre del av magen och ryggen, illamående, matsmältningsbesvär och problem med urinering. Vid intramural myom kan buken till och med förstoras, så du får inte i något fall skjuta upp ett läkarbesök.

adenomyos

En typ av endometrios, där livmoderslimhinnan växer endast i den, utan att påverka angränsande organ, kallas adenomyos. Detta är en annan anledning till att menstruationen går månad.

Till skillnad från fibroider kan denna patologi leda till utveckling av cancer. Därför måste du, om du har märkt en onormal varaktighet av menstruation, intensiv buksmärta, obehag under samlag, etc. omedelbart rådfråga en gynekolog..

Livmoderhängen inflammation

Anledningarna till att menstruationen pågår under hela månaden kan också ligga i de inflammatoriska processerna som påverkade äggledarna eller äggstockarna. I detta fall kan blödningen vara kaotisk och oförutsägbar.

En kvinna bör vara vaken för smärta under urinering, smärta i nedre del av buken, feber. Det finns inget sådant som ”förkylning av äggstockarna” - den inflammatoriska processen i livmoderhängen är en mycket allvarlig avvikelse. Därför bör behandling endast förskrivas av en specialist!

Hormonell störning

Vanliga orsaker till att menstruationen går en månad inkluderar hormonell obalans i den kvinnliga kroppen. Felaktig livsstil, dåliga vanor, överdrivet eller omvänt låg fysisk aktivitet, aborter eller missfall - det är dessa faktorer som leder till en sådan avvikelse.

Därför, om du har problem med menstruationscykeln, men vi inte talar om allvarliga sjukdomar i reproduktionssystemet, gå till läkaren och få ett blodprov för att bestämma nivåerna av kön och andra hormoner. Snabbt upptäckt avvikelse är nyckeln till ett framgångsrikt behandlingsresultat!

Polypper i livmodern

Polypper är godartade neoplasmer lokaliserade på könsorganets väggar. De har en rundad eller papillär form och kan ha olika storlekar. Polypa tillväxter av slemhinnan är multipla och enkla, men till och med en enda kondens kan mycket väl få menstruationen att pågå i en månad, och ibland längre.

Sköldkörtelsjukdom

Sköldkörteln är ett litet men mycket viktigt organ som ansvarar för den hormonella balansen i människokroppen. Varje sköldkörtelsjukdom - en cyste, sköldkörtel Shashimoto, etc. - kan leda till störningar i menstruationscykeln, vilket kan resultera i perioder som varar en månad.

Vad man ska göra med pågående menstruation?

När orsakerna till avvikelsen har fastställts kommer läkaren att kunna bestämma vad som måste göras för att utrota problemet. Från mediciner är det lämpligt att använda:

 • hemostatiska medel (till exempel Dicinon);
 • läkemedel som stärker väggarna i blodkärlen som matar livmodern;
 • hormonella läkemedel;
 • vitaminer och multivitaminkomplex;
 • mineraler (järn, folsyra, vitamin E).

Läkemedel kan förskrivas uteslutande av en gynekolog, och de måste tas strikt enligt hans instruktioner!

Kommer folkrättsmedel att hjälpa?

Vad ska man göra om menstruationen går en månad? Hur du hanterar situationen innan du besöker läkare?

Du kan använda följande effektiva folkläkemedel med hemostatiska egenskaper:

 • avkok eller infusion av dioecious nässlor;
 • rödgödsbuljong;
 • linfrön;
 • färsk juice från blad av planeten;
 • krossad vattenmelonfrön.

Det hjälper till att hantera den pågående menstruationsblödningen alkohol tinktur av peppar. Det tas 20-25 droppar 2-3 gånger om dagen i 5-7 dagar. I avsaknad av det förväntade resultatet bör behandlingen avbrytas och kontakta en gynekolog.

Kom ihåg att bara en behörig läkare vet vad man ska göra om menstruationen inte stannar på en månad, vad detta säger och vilka konsekvenser detta avvikelse kan ha. Självmedicinering är den värsta fienden i varje sjukdom, även om den verkar ofarlig och inte orsakar allvarliga lidelser! Försök därför inte att hantera situationen på egen hand, det är bättre att anförtro din hälsa till en kvalificerad specialist.

Vad man ska göra om menstruationen går en hel månad

Menstruationscykeln under idealiska förhållanden bör vara regelbunden och stabil. Men varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv står inför sina misslyckanden. Unga flickor i tonåren kan se denna bild på grund av hormonell bildning av reproduktionssystemet.

Månadsvis fläckning, kallad menstruation, är en normal fysiologisk process som upprepas cykliskt hos kvinnor i reproduktiv ålder. Dess varaktighet är individuell, medan den inte bör lämna ramverket från 21 till 35 dagar. Utseendet på sådana sekret är ett resultat av förändringar i den hormonella bakgrunden, som syftar till att underlätta befruktningen av fostret och dess bekväma vistelse i moderns sköt. Blodigt urladdning, menstruationen upprepas med en frekvens en gång var 1 månad. Upprepning av sekretioner två gånger under en cykel eller deras betydande varaktighet i upp till en månad anses vara patologier, kräver omedelbar undersökning och behandling. Därför, om menstruationen varar en månad, om menstruationen inte slutar inom en månad, kan sådana symtom anses vara tecken på utveckling av vissa hälsoproblem, både fysiologiska hälsoproblem och symtom på ett antal patologiska problem och gynekologiska sjukdomar. Och om perioderna inte stannar i två veckor, kan artikeln vara användbar för att läsa: varför perioderna går 2 veckor, orsakerna till de långa perioderna.

De främsta orsakerna till långa perioder är mycket olika. I vissa fall, när hustrun inte vet vad som är orsakerna till långa och långa perioder, varför menstruationen varar mycket länge, för att veta vad man ska göra med långa perioder, är det nödvändigt att fastställa dess orsak. Förekomsten av upprepade menstruationer inom en cykel eller deras varaktighet kan oftast orsakas av:

 1. Användningen av orala hormonella preventivmedel kan leda till en menstruationsfunktion. Dessutom kan menstruationen inte vara en vecka, 2 veckor, en månad eller ännu mer. En försening i menstruationen kan också gå in i en mycket lång menstruation. Men det är viktigt att komma ihåg en sak, både med en lång försening av menstruationen, och i fallet när menstruationen varar en månad, bör du definitivt söka hjälp från en läkare som föreskrev hormonella preventivpillerar;
 2. Om menstruationen varar en månad eller mer, kan detta förklaras av hormonell obalans. Hormonfel i en kvinnas kropp väcker ofta störningar under den normala förloppet av menstruationscykeln. Samtidigt kan menstruationen pågå ungefär en månad eller längre. Orsaken till sådana misslyckanden är ofta inflammatoriska processer i könsorganen, konsekvenserna av förlossning och abort;
 3. Störningar i cykeln, ofta förekommande hos unga flickor och kvinnor under premenopausal period;
 4. Installation av en hormonell IUD (intrauterin enhet) kan leda till en försening i menstruationen, liksom i fallet när menstruationen inte stannar i en månad eller mer. Denna typ av preventivmedel orsakar ofta cykelstörningar där menstruationen varar längre än en månad. Under sådana omständigheter är det brådskande att kontakta en gynekolog för att avlägsna spiralen i nödfall.

Ett antal sjukdomar påverkar menstruationens varaktighet. Låt oss titta på de vanligaste av dem, de viktigaste orsakerna som orsakar mycket långa perioder bland gynekologiska sjukdomar.

Adenomyos (intern genital endometrios).

Symtom på den inflammatoriska processen i äggstocksområdet: smärta och smärta under urinering, feber, smärta under samlag, en ökning av menstruationens varaktighet eller återfall i samma cykel, purulent urladdning. Efter att ha studerat formen av inflammation (akut eller kronisk) föreskriver den behandlande läkaren en kurs med antibakteriell och immunförstärkande terapi, fysioterapeutiska medel och smärtstillande läkemedel. Peritonit, menstruations oregelbundenhet och infertilitet är komplikationer av inflammation..

Endometrios behandlas med orala hormonella preventivmedel, smärtstillande medel / krampläkemedel och NSAID. Ovanstående sjukdomar är de vanligaste orsakerna till långvariga menstruationsperioder, när menstruationen går en månad eller mer. Den normala perioden för menstruationsflödet överstiger inte sju dagar. Den mest inflytelserika indirekta faktorn som orsakar långa perioder är stress. Tilldelningar som innehåller blod och som förekommer efter menstruation inom samma cykel är inte sådana. Deras konsekvenser är hormonell obalans i kvinnans kropp och blödningar i livmodern. Månadsperioder på en månad eller mer, eller deras långvariga frånvaro, indikerar behovet av ett akutbesök hos en gynekolog. En snabb undersökning är oerhört viktig för utnämningen av rätt behandling och möjligheten att korrigera den. Och om behandling av livmodern endometrios, kan du läsa i artikeln: hur man bota endometrios, läkemedel och kirurgisk behandling av endometrios.

Bland orsakerna till försenad menstruation bör det noteras vissa smärtsamma faktorer:

 1. Behovet av att rengöra livmoderhålet;
 2. Fel i hormoner i kroppen;
 3. Oelastiska tunnväggar i blodkärl;
 4. Dålig blodkoagulation.

De listade faktorerna kan bildas mot bakgrund av ett antal sjukdomar. I närvaro av sådana hälsoproblem kan menstruationen gå länge:

 1. Anemi (kronisk anemi);
 2. Stressfulla situationer;
 3. Endokrina systemproblem;
 4. Gynekologisk patologi.

Endometrios leder till överdriven spridning av livmoderslimhinnan. Under spridningen visas ytterligare håligheter. Med menstruation observeras avstötning av slemhinnan, som sedan kommer ut med blodet. Lång och riklig menstruation förekommer mot bakgrund av en förstorad endometrium. I det här fallet kan du hantera problemet endast genom att påbörja behandlingen av sjukdomen..

Om en kvinna inte vet varför menstruationen tar så lång tid och vad som kan vara orsaken till ett sådant problem, om en kvinna inte vet varför menstruationen tar så lång tid, måste hon definitivt söka hjälp från en läkare. Självmedicinering med hemostatiska läkemedel kan vara mycket farligt för en kvinnas hälsa. Därför måste du först och främst ta reda på orsaken till detta problem, och perioderna är långa, menstruationen varar en månad, och för detta måste du söka hjälp från en läkare och ibland till och med genomgå vissa undersökningar och diagnostik. Följande är de viktigaste metoderna för att bekämpa långvarig menstruation som används i officiell medicin.

I detta fall rekommenderas det att använda mineraler, vitaminer, vaskulära förstärkningsmedel, livmodersammandragningar och hemostatiska läkemedel. I folkmedicin kallas riklig menstruation livmodersblödning. I vissa fall hjälper traditionell medicin att hantera denna typ av patologi. Till exempel, om menstruationen efter födelsen av ett barn inte kan stoppa, kan orsaken till en sådan fyra veckors blödning vara en dålig sammandragning av livmodern. Vad kan traditionell medicin rekommendera i detta fall? Nässlor är ett bra alternativ - ett unikt botemedel mot skällande. Det rekommenderas att dricka nässla te per dag upp till två liter, vilket inte bara tar bort blödning efter förlossningen, utan också berikar kroppen med vitaminer och förbättrar sammansättningen av bröstmjölk.

I närvaro av svår blödning rekommenderas det också att använda en diet baserad på rå dränkt linfrö, juice från färskpressade blad av plantan, infusion av peppar, vattenmelonfrön. Det är svårt att ge ett definitivt svar på frågan, av vilken anledning menstruationens längd ökar I själva verket kan sådana orsaker vara närvaron av en patologi eller tillstånd i kroppen. För att noggrant fastställa orsaken till detta fenomen rekommenderas det att charmigt rådfråga en läkare, bara han kan ställa en noggrann diagnos och förskriva behandling baserad på alla tester och undersökningar..

Försvagningen av urintrycket under tömningen av urinblåsan kan varna, skrämma någon person. Det finns ett antal skäl som provocerar detta tillstånd. Detta kan vara att man inte respekterar reglerna för intim hygien, svår hypotermi, skada. Andra faktorer...

Den manliga kroppen tredubblas på ett sådant sätt att urinutsöndring sker genom urinröret. Detta är ett organ i könsorganet, vilket kan leda till olika komplikationer. Utanför är urinröret omgiven av muskelbindväv, inuti kanalen...

Som praxis visar var varje andra kvinna i reproduktiv ålder minst en gång i sitt liv, men inför ett fenomen som plötsligt början eller avslutande av menstruation efter intimitet, och för varje hundraedel blev det...

Menstruationen varar vanligtvis 3–7 dagar. Fel uppstår ofta i denna mekanism: cykelsvängningar inträffar, reglerna blir antingen för korta eller för långa. Så för vissa kvinnor går menstruationen en månad. Detta tillstånd bör naturligtvis varna, det är nödvändigt att förstå de huvudsakliga orsakerna till en så lång menstruation, eftersom allvarlig patologi mycket väl kan döljas bakom den..

Orsakerna till menstruationsblödning är ganska olika. Vissa av dem är förknippade med hormonell obalans i den kvinnliga kroppen, andra med patologi i organen i det reproduktiva systemet, och andra är iatrogeniska till sin natur. Så bland orsakerna till onormalt lång menstruation skiljer användningen av orala preventivmedel i form av tabletter och kapslar isär.

Accept av sådana läkemedel är svaret på frågan varför menstruationen tar en månad eller mer. Valet av orala preventivmedel kräver obligatoriskt samråd med en gynekolog och endokrinolog, beräkning av en individuell dos och konstant övervakning av ens eget tillstånd. Vissa kvinnor förskrivar dessa läkemedel för sig själva på råd från vänner och online-annonsering. I sådana situationer är det omöjligt att förutsäga hur kroppen kommer att reagera på ett starkt hormonellt läkemedel. I värsta fall provoseras en inflammatorisk process i urogenitalkanalen, vilket leder till utseende av utdragen.

Andra skäl för att öka antalet dagar inkluderar:

 • endometrios och bildandet av polypper i livmodern;
 • adenomyos och uterusfibroider;
 • hyperplasi och malignitet;
 • koagulopati;
 • äggstocksfunktion;
 • iatrogena faktorer.

Endometrialskiktet är livmoderens yttre foder. Under ägglossningsfasen förtjockas det för att underlätta möjlig implantering av ett ägg. Ibland, när en patologisk process inträffar, kommer spridningen av vävnad ur kontrollen av kroppen, och dess partiklar ligger utanför livmodern. Detta tillstånd kallas endometrios. Ofta åtföljs det av utseendet på neoplasmer - polyper.

Det finns också smärta med endometrios i nedre delen av ryggen och ljumsken, låggradig feber, allmän sjukdom, illamående och kräkningar. Ett blodprov indikerar en ökning av antalet vita blodkroppar - vita blodkroppar. Men det mest slående symptom som en kvinna observerar är att menstruationen har pågått i en månad och inte planerar att sluta. Dessutom får urladdningen en brun nyans. I sådana fall måste du snarast konsultera en läkare som föreskriver tillräcklig behandling.

Adenomyos är ett försummat fall av endometrios. I detta fall växer det yttre skiktet i livmodern inte bara för mycket utåt, utan tränger också in i andra lager. Sjukdomen är farlig eftersom den är den vanligaste orsaken till infertilitet. Med en liknande patologisk struktur i livmodern blir normal befruktning och graviditet hos fostret omöjligt.

Varje kvinna måste övervaka utseendet på de första tecknen på sjukdomen i fråga. Så med adenomyos kan menstruationen pågå i en vecka eller mer. Menstruationen i sig kännetecknas av överflödiga bruna och mörka sekret. Ett annat symptom är svår smärta under menstruationen..

Därför, om du har gått på smärtsamma, tunga perioder, måste du snarast konsultera en gynekolog för att förskriva en behandling som kan förhindra komplikationer, varav den mest allvarliga är total infertilitet.

Ett annat alternativ för kränkning av endometriumstrukturen är hyperplasi. Detta tillstånd kännetecknas av en förändring i stroma i det inre skalet, såväl som många endometrialkörtlar..

Basen för patologier är acceleration och intensifiering av spridningen av endometrieceller. I slutändan leder detta till att livmoderns slemhinnor förtjockas. Oftast utsätts kvinnor för denna sjukdom under klimakteriet och klimakteriet..

Den farligaste komplikationen av endometrial hyperplasi är dess malignitet, det vill säga degeneration i cancervävnad. Detta inträffar i 1–50% av fallen, beroende på patologins grundläggande orsak, naturens förlopp, liksom kvinnans individuella egenskaper, hennes ålder och antalet tidigare sjukdomar.

Det huvudsakliga symptomet på hyperplasi är livmodersblödning, som varar flera veckor i rad och ofta misstas av kvinnor under onormalt långa perioder. Ibland kan fläckningen pågå under en hel månad.

En kvinna under denna period förlorar en stor mängd blod, vilket resulterar i att anemi utvecklas, kännetecknad av blek hud (med måttlig gulhet), allmän sjukdom, tinnitus, ökad trötthet och ökad hjärtfrekvens.

Myom är en godartad neoplasma i livmoderens muskulära membran, som har olika lokalisering. 45% av kvinnor över 40 lider av denna sjukdom, och varje år blir sjukdomen yngre och yngre.

 • mycket tung och långvarig blödning i livmodern, vilket leder till en minskning av hemoglobinnivån;
 • smärta av en dragande natur i bukspåren i magen. Det kan också vara akut, krampande, förstärkt direkt under menstruationen;
 • smärta under urinering och andra manifestationer av utsöndringssystemet;
 • förstoppning.

Tiddiagnostiserade fibroider räddar dig från obehagliga och farliga komplikationer. Därför, om din period gick mer än en vecka, se till att konsultera en erfaren gynekolog.

Koagulopatisk blödning indikerar oftast fryst i de tidiga stadierna av graviditeten. Produkterna av autolys av fostret, fostrets membran och barnets plats kommer in i moders blodomlopp, vilket orsakar den primära DIC.

En liknande patologi uppstår också ofta på grund av att det förstorade livmodern börjar utöva en mekanisk effekt på angränsande organ - njurarna och urinröret. Därför rekommenderas kvinnor med en benägenhet för förekomsten av koagulopatier säng vila under graviditeten.

Faran med detta tillstånd är att kapillärerna som skadas under avstötningen av det funktionella lagret i livmoders slemhinnan inte kan återhämta sig, varför blödningen inte slutar, de fortsätter i mer än en månad, åtföljd av förlust av järn och B-vitaminer, vilket orsakar anemiska tillstånd.

Detta tillstånd kännetecknas av oregelbunden eller frånvarande ägglossning. Det vill säga, i kvinnans kropp går ägget inte ut från äggstocken i bukhålan, vilket begränsar risken för graviditet. Ovulatorisk dysfunktion bör misstänkas om det ofta förekommande funktionsfel i den kvinnliga cykeln..

Sjukdomen provoseras av en kränkning av de kvinnliga könskörtlarnas funktion - äggstockar, vilket leder till uppkomsten av dysfunktionell blödning i livmodern. Med andra ord kan det hända att menstruationen varar i två månader, två menstruationsblödningar observeras, det vill säga 2 cykler verkar överlappa varandra.

En liknande avvikelse beror på att äggstockarna upphör med sin huvudfunktion - produktion av kvinnliga hormoner, främst östrogen, i sin helhet. I detta avseende förändras den hormonella bakgrunden, det finns en brist på vissa ämnen.

För långa kritiska dagar kan orsakas av någon medicinsk intervention. Trots alla fördelarna med möjligheten till kirurgisk avbrott av graviditet kan detta förfarande få ett antal negativa konsekvenser. En av dem är långvarig menstruation, som orsakas av reparationsprocesser som börjar i livmoderhålan efter curettage.

En annan viktig aspekt är användningen av hormonella läkemedel, såsom orala preventivmedel, samt hormonbehandling för behandling av patologier i det endokrina systemet. Alla ändrar det naturliga innehållet i biologiskt aktiva ämnen i en kvinnas blod. Detta kan orsaka en mängd olika konsekvenser, inklusive menstruationer som varar en månad eller mer.

Inför ett liknande problem undrar kvinnor vad de ska göra om menstruationen går en månad. Du måste gå till gynekologen. Endast en erfaren specialist kommer att kunna diagnostisera en allvarlig patologi i förväg och föreskriva adekvat behandling - både medicinering och kirurgi. Detta sparar de sorgliga konsekvenserna av var och en av ovanstående patologier..

Självmedicinering är strängt förbjudet eftersom reproduktiv hälsa står på spel. Användningen av hemostatiska medel kommer bara att smeta ut den kliniska bilden och göra diagnosen svår.

En betydande ökning av antalet kritiska dagar i de flesta fall indikerar patologi i huvudorganen i det kvinnliga reproduktionssystemet - livmodern och äggstockarna. Långvarig blödning kan inte ignoreras, eftersom du har missat en allvarlig sjukdom kan du betala snyggt. Var och en av ovanstående sjukdomar har ett antal komplikationer, bland vilka spridningen av den inflammatoriska processen till angränsande organ, irreversibla förändringar i livmoders struktur, manifestationen av dess dysfunktion.

De två sista aspekterna avgör utvecklingen av infertilitet, inklusive i ung ålder. Om du vill känna glädjen över moderskapet, ignorer inte i något fall symptomen som diskuterades i den här artikeln..

Menstruella oregelbundenheter är relevanta för många kvinnor. Ledsen statistik indikerar den utbredda förekomsten av sådana problem. Bland sådana störningar finns det fall då menstruationen varar längre än väntat. De kan gå i två veckor och till och med en månad. Naturligtvis är detta en avvikelse från normen, och det är nödvändigt att fastställa källan till problemet..

Regulariteten i menstruationscykeln bestäms av den hormonella bakgrunden. Stabilitet i äggstocks-livmodersystemet är hypotalamus och hypofysens påverkan. Den senare producerar gonadotropa hormoner som ansvarar för att ändra faserna i äggstockscykeln. Under påverkan av follitropin mognar folliklarna, vars celler producerar östrogener. Och luteotropiskt hormon främjar utvecklingen av corpus luteum i äggstocken - ett specifikt organ som hemligheter progesteron.

Början av den kvinnliga cykeln anses vara slutet av perioden. Blodigt urladdning varar 3–7 dagar, och hela perioden sträcker sig från 21 till 35 dagar.

Alla avvikelser från normen bör betraktas som patologiska och allt möjligt bör göras för att fastställa dess orsak. Det bör noteras att den kvinnliga cykeln är ett mycket känsligt system med olika inflytelser. Och den långa existensen av negativa faktorer - både inre och externa - kommer alltid att påverka menstruationens natur. Om en kvinna har en period på en månad, bör du förstå i detalj vad som är frågan här. Som regel talar vi om någon slags gynekologisk patologi, men andra orsaker som inte är relaterade till könsorganen är möjliga. Läkaren bör överväga sådana alternativ:

 1. Fibromyoma.
 2. Endometrial hyperplasi (inklusive polypos).
 3. adenomyos.
 4. Inflammatoriska sjukdomar.
 5. Endokrin patologi.
 6. Hemorragisk diates.

Dessa är de vanligaste orsakerna till långa perioder som måste uteslutas i första hand. Men det finns andra faktorer som bidrar till uppkomsten av menstruationsdysfunktion. Dessa inkluderar följande:

 • Irrationell användning av hormonella läkemedel.
 • Användning av intrauterina enheter.
 • Konsekvenserna av abort och förlossning.
 • Svår känslomässig stress.
 • Dålig kost.

Man bör komma ihåg att förlängningen av cykeln kan följa vissa åldersperioder i en kvinnas liv. Till exempel hos unga flickor, när menstruationen bara etableras, eller i klimakteriet, när de redan slutar. Men detta är inte en avvikelse, utan bara en funktion som bör tas för givet.

Långa perioder är av olika skäl. Gynekologiska problem, hormonella störningar, vissa vanliga sjukdomar, yttre faktorer och fysiologiska aspekter (ålder) är viktiga.

För att kunna hantera källan till problemet måste du bestämma hur ett visst tillstånd manifesterar sig. Med långa perioder, samma sak. Läkaren gör först en undersökning och en klinisk och gynekologisk undersökning, vilket hjälper till att formulera ett allmänt patologibegrepp.

Menstruation som varar längre än den inställda tiden kallas hypermenorea och menorrhagia. Detta är en situation där urladdningen oroar sig i mer än en vecka. I sin tur är det nödvändigt att skilja dem från andra fall - blödningar som inte är relaterade till cykeln (metrorrhagia), som kan uppstå vid olika tidpunkter. Men kvinnor kanske inte vet om detta och ringer båda alternativen varje månad.

Dessutom kan utflödet vara rikligt och ofta (poly- och promenomenorré). Och med problemets långvariga förekomst observeras kronisk blodförlust, vilket blir orsaken till anemi (järnbrist i naturen). Kliniskt kommer detta att manifesteras av följande symtom:

 • Blek hud och slemhinnor.
 • Allmän svaghet och trötthet.
 • Bräcklighet i hår och naglar.
 • Förändring i smak.
 • Hjärtfrekvens.
 • dyspné.

Om vi ​​pratar om någon specifik patologi i den gynekologiska sfären, kommer bilden att kompletteras med andra tecken. Ibland är de avgörande för läkaren.

Den kliniska bilden av fibromyom bestäms av deras placering, storlek och kvantitet. Känsliga små noder kanske inte visar sig på länge. Men submucosal tumörer, även små, kännetecknas av uppenbara störningar:

 1. Hypermenstruellt syndrom.
 2. menometrorragi.
 3. Missfall och infertilitet.

Därefter bildas ett smärtsyndrom i nedre del av buken, vilket blir starkare när tumören växer. Om stora underhåriga noder komprimerar nervändarna ändras känslornas natur. Smärta kan ges till korsryggen, ändtarmen eller perineum. Störningar från angränsande organ uppträder - dysuri eller förstoppning. När den fibromatösa noden är nekrotisk, uppträder symtomen på en "akut buk":

Denna situation kräver omedelbar lösning, eftersom allvarligare komplikationer är möjliga - bäcken eller diffus peritonit, chock. Under en gynekologisk undersökning kännetecknas fibromyom av en ökning av livmodern, dess yta är tuberös (subserös foci), och vid undersökning i speglarna kan man se en "född" nod (subserös på ett långt ben).

En vanlig orsak till långa och rikliga perioder är fibromyom - en godartad tumör i livmodern.

Om slemhinnan i livmodern tjocknar med 15 mm eller mer kallas detta diffus endometrial hyperplasi. Men det finns också fokala former av patologi, känd som polypos. Den kliniska bilden är annorlunda - från en asymptomatisk kurs till allvarlig blodförlust. Oftast uppträder acyklisk urladdning eller metrorragi under den intermenstruella perioden. Vid samtidig hormonstörning och stora polyper lider också reproduktionsfunktionen.

Under vissa förhållanden kan endometriala celler tränga in i de underliggande lagren av livmoderväggen - muskelmembranet. Sedan diagnostiseras adenomyos. Denna sjukdom kännetecknas också av menometrorragi och infertilitet, algodismenorré med följande symtom är dessutom karakteristisk:

 • Smärta i nedre buken.
 • huvudvärk.
 • Yrsel.
 • Illamående och kräkningar.
 • Generell svaghet.

Detta inträffar ett par dagar före den förväntade menstruationen och fortsätter i flera dagar efter att de har slutförts. Ofta klagar kvinnor fortfarande över obehag och smärta under samlag, dysuriska störningar (ökad urinering). Under en gynekologisk undersökning utvidgas livmodern, känslig för palpering, kompakteras.

När menstruationen går länge bör du tänka på inflammatoriska sjukdomar. Oftast är det nödvändigt att utesluta endometritis - en infektion i livmodern. Menometrorrhagia är karakteristiskt för den kroniska formen av sjukdomen, men cykeln störs i akut inflammation. Tecken på endometrit inkluderar också:

 • Smärta i nedre buken.
 • Patologisk urladdning (slemhinnor, molnigt, med en obehaglig lukt).
 • Feber.
 • Allmän sjukdom.

Vid palpation är livmodern mjuk, smärtsam och något förstorad, livmoderhalskanalen är svår. Komplikationer av sjukdomen inkluderar parametritis, peritonit, bäckentromboflebit och sepsis..

Inflammation av livmodern blir också en faktor som väcker menstruationsdysfunktion. Men endometritis själv kan leda till mycket allvarligare konsekvenser..

För att förstå varför månatliga perioder bör en kvinna genomgå en ytterligare undersökning. Kliniska och gynekologiska undersökningar kan fortfarande inte ge omfattande information om källan till problemet. Därför föreskrivs följande procedurer:

 1. Allmänna blod- och urintest.
 2. Blodbiokemi (hormonspektrum, antikroppar mot infektioner, koagulogram, etc.).
 3. Analys av vaginal urladdning.
 4. Smeta på flora och cytologi.
 5. kolposkopi.
 6. Bekken ultraljud.
 7. hysteroskopi.
 8. Tomography.

Så snart en fullständig bild av patologin bildas gör doktorn en slutlig slutsats. Och på grundval av detta kommer ytterligare åtgärder för terapeutisk korrigering att planeras. Man bör komma ihåg att det är möjligt att fullständigt befria patienten från långa perioder med snabb begäran om medicinsk hjälp och implementering av alla specialistrekommendationer.

Artikelens innehåll:

Menstruationscykeln under idealiska förhållanden bör vara regelbunden och stabil. Men varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv står inför sina misslyckanden. Unga flickor i tonåren kan se denna bild på grund av hormonell bildning av reproduktionssystemet. Vuxna kvinnor bör tänka på kränkningar i kroppen om menstruationens varaktighet försenas märkbart. Menstruationsfunktionen kan vara nedsatt till följd av funktionsfel i endokrina körtlar eller indikerar sjukdomar i reproduktionssystemet. Artikeln visar de viktigaste orsakerna till långa perioder, när menstruationen varar en månad. Svaret på frågan varför menstruationen varar så länge beror alltid på vad som är orsaken till uppkomsten av en sådan långvarig menstruation hos kvinnor. Oftast indikerar problematisk menstruation och ett misslyckande i månadscykeln under en månad vissa hälsoproblem. I vissa fall, när en kvinna inte vet vad hon ska göra, om hennes perioder går en månad, varför hennes perioder går så länge, är orsakerna till långvarig menstruation gynekologiska sjukdomar. Vidare i artikeln i detalj om detta problem och könssjukdomar.

Månadsvis fläckning, kallad menstruation, är en normal fysiologisk process som upprepas cykliskt hos kvinnor i reproduktiv ålder. Dess varaktighet är individuell, medan den inte bör lämna ramverket från 21 till 35 dagar. Utseendet på sådana sekret är ett resultat av förändringar i den hormonella bakgrunden, som syftar till att underlätta befruktningen av fostret och dess bekväma vistelse i moderns sköt. Blodigt urladdning, menstruationen upprepas med en frekvens en gång var 1 månad. Upprepning av sekretioner två gånger under en cykel eller deras betydande varaktighet i upp till en månad anses vara patologier, kräver omedelbar undersökning och behandling. Därför, om menstruationen varar en månad, om menstruationen inte slutar inom en månad, kan sådana symtom anses vara tecken på utveckling av vissa hälsoproblem, både fysiologiska hälsoproblem och symtom på ett antal patologiska problem och gynekologiska sjukdomar. Och om perioderna inte stannar i två veckor, kan artikeln vara användbar för att läsa: varför perioderna går 2 veckor, orsakerna till de långa perioderna.

De främsta orsakerna till långa perioder är mycket olika. I vissa fall, när hustrun inte vet vad som är orsakerna till långa och långa perioder, varför menstruationen varar mycket länge, för att veta vad man ska göra med långa perioder, är det nödvändigt att fastställa dess orsak. Förekomsten av upprepade menstruationer inom en cykel eller deras varaktighet kan oftast orsakas av:

1 Användning av orala hormonella preventivmedel kan leda till funktionsfel i menstruationen. Dessutom kan menstruationen inte vara en vecka, 2 veckor, en månad eller ännu mer. En försening i menstruationen kan också gå in i en mycket lång menstruation. Men det är viktigt att komma ihåg en sak, både med en lång försening av menstruationen, och i fallet när menstruationen varar en månad, bör du definitivt söka hjälp från en läkare som föreskrev hormonella preventivpillerar;

2 Om menstruationen varar en månad eller mer, kan detta förklaras av hormonell obalans. Hormonfel i en kvinnas kropp väcker ofta störningar under den normala förloppet av menstruationscykeln. Samtidigt kan menstruationen pågå ungefär en månad eller längre. Orsaken till sådana misslyckanden är ofta inflammatoriska processer i könsorganen, konsekvenserna av förlossning och abort;

3 Störningar i cykeln, som ofta finns hos unga flickor och kvinnor under premenopausal period;

4 Installation av en hormonell IUD (intrauterin enhet) kan leda till en försening i menstruationen, liksom i fallet när menstruationen inte stannar i en månad eller mer. Denna typ av preventivmedel orsakar ofta cykelstörningar där menstruationen varar längre än en månad. Under sådana omständigheter är det brådskande att kontakta en gynekolog för att avlägsna spiralen i nödfall.

Ett antal sjukdomar påverkar menstruationens varaktighet. Låt oss titta på de vanligaste av dem, de viktigaste orsakerna som orsakar mycket långa perioder bland gynekologiska sjukdomar.

Uterin fibroids är en godartad tumör i livmoderkaviteten. Dess närvaro blir en katalysator för hormonella störningar i den kvinnliga kroppen, varför menstruationen varaktigt ökar. Symtom och tecken på utveckling av livmoderfibroider: menstruationens varaktighet, smärta i nedre del av magen, svårighet att urinera, orsakat av tumörens tryck på urinblåsan. Obligatoriska åtgärder vid studier och behandling av fibroider stoppar tillväxten av fibroider, minskar tumörstorleken, förebygger komplikationer (anemi, nekros, etc.), kirurgiskt avlägsnande. Och om behandlingen av livmoderfibroider kan läsas i artikeln: kirurgisk och läkemedelsbehandling av livmoderfibroider, vilken behandling är mer effektiv med uterusfibroider.

Adenomyos (intern genital endometrios). Den inflammatoriska processen som orsakas av hormonella förändringar leder i vissa fall till att menstruationen tar mycket lång tid. Symtom och tecken på utveckling av adenomyos: smärta i nedre del av magen före och efter menstruation, färgning av urladdning i brunt, oegentligheter (ökning i menstruationsperioden), smärta under samlag, förändring i livmoderns form. Behandling av adenomyos syftar till att normalisera den hormonella bakgrunden och öka patientens immunitet. Kirurgi erkänns som en extrem åtgärd. Bland komplikationerna av sjukdomen skiljer sig anemi och degenerationen av processen till cancerprocesser.

Symtom på den inflammatoriska processen i äggstocksområdet: smärta och smärta under urinering, feber, smärta under samlag, en ökning av menstruationens varaktighet eller återfall i samma cykel, purulent urladdning. Efter att ha studerat formen av inflammation (akut eller kronisk) föreskriver den behandlande läkaren en kurs med antibakteriell och immunförstärkande terapi, fysioterapeutiska medel och smärtstillande läkemedel. Peritonit, menstruations oregelbundenhet och infertilitet är komplikationer av inflammation..

Tillväxten av endometriet bortom livmoderhålan kallas endometrios. Det innebär utseendet på polypper. Denna sjukdom kännetecknas av smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, en ökning av menstruationens varaktighet, utsöndringarna får en brunaktig konsistens, en ökning av kroppstemperaturen, en ökning av koncentrationen av vita blodkroppar i blodet, svaghet och kräkningar. I vissa fall kan bildandet av polypper leda till att menstruationen kommer att pågå under mycket lång tid..

Endometrios behandlas med orala hormonella preventivmedel, smärtstillande medel / krampläkemedel och NSAID. Ovanstående sjukdomar är de vanligaste orsakerna till långvariga menstruationsperioder, när menstruationen går en månad eller mer. Den normala perioden för menstruationsflödet överstiger inte sju dagar. Den mest inflytelserika indirekta faktorn som orsakar långa perioder är stress. Tilldelningar som innehåller blod och som förekommer efter menstruation inom samma cykel är inte sådana. Deras konsekvenser är hormonell obalans i kvinnans kropp och blödningar i livmodern. Månadsperioder på en månad eller mer, eller deras långvariga frånvaro, indikerar behovet av ett akutbesök hos en gynekolog. En snabb undersökning är oerhört viktig för utnämningen av rätt behandling och möjligheten att korrigera den. Och om behandling av livmodern endometrios, kan du läsa i artikeln: hur man bota endometrios, läkemedel och kirurgisk behandling av endometrios.

Bland orsakerna till försenad menstruation bör det noteras vissa smärtsamma faktorer:

1 Behovet av rengöring av livmoderhålan;

2 Fel i hormoner i kroppen;

3 Oelastiska tunnväggar i blodkärl;

4 Dålig blodkoagulation.

De listade faktorerna kan bildas mot bakgrund av ett antal sjukdomar. I närvaro av sådana hälsoproblem kan menstruationen gå länge:

1 Anemi (kronisk anemi);

3 Problem med det endokrina systemet;

4 Gynekologiska patologier.

Endometrios leder till överdriven spridning av livmoderslimhinnan. Under spridningen visas ytterligare håligheter. Med menstruation observeras avstötning av slemhinnan, som sedan kommer ut med blodet. Lång och riklig menstruation förekommer mot bakgrund av en förstorad endometrium. I det här fallet kan du hantera problemet endast genom att påbörja behandlingen av sjukdomen..

Om en kvinna inte vet varför menstruationen tar så lång tid och vad som kan vara orsaken till ett sådant problem, om en kvinna inte vet varför menstruationen tar så lång tid, måste hon definitivt söka hjälp från en läkare. Självmedicinering med hemostatiska läkemedel kan vara mycket farligt för en kvinnas hälsa. Därför måste du först och främst ta reda på orsaken till detta problem, och perioderna är långa, menstruationen varar en månad, och för detta måste du söka hjälp från en läkare och ibland till och med genomgå vissa undersökningar och diagnostik. Följande är de viktigaste metoderna för att bekämpa långvarig menstruation som används i officiell medicin.

I detta fall rekommenderas det att använda mineraler, vitaminer, vaskulära förstärkningsmedel, livmodersammandragningar och hemostatiska läkemedel. I folkmedicin kallas riklig menstruation livmodersblödning. I vissa fall hjälper traditionell medicin att hantera denna typ av patologi. Till exempel, om menstruationen efter födelsen av ett barn inte kan stoppa, kan orsaken till en sådan fyra veckors blödning vara en dålig sammandragning av livmodern. Vad kan traditionell medicin rekommendera i detta fall? Nässlor är ett bra alternativ - ett unikt botemedel mot skällande. Det rekommenderas att dricka nässla te per dag upp till två liter, vilket inte bara tar bort blödning efter förlossningen, utan också berikar kroppen med vitaminer och förbättrar sammansättningen av bröstmjölk.

I närvaro av svår blödning rekommenderas det också att använda en diet baserad på rå dränkt linfrö, juice från färskpressade blad av plantan, infusion av peppar, vattenmelonfrön. Det är svårt att ge ett definitivt svar på frågan, av vilken anledning menstruationens längd ökar I själva verket kan sådana orsaker vara närvaron av en patologi eller tillstånd i kroppen. För att noggrant fastställa orsaken till detta fenomen rekommenderas det att charmigt rådfråga en läkare, bara han kan ställa en noggrann diagnos och förskriva behandling baserad på alla tester och undersökningar..

Om menstruationen går en månad, vad ska man göra i det här fallet? För att förstå detta bör du ha en uppfattning om själva processen. Så menstruation är frisläppandet från den kvinnliga kroppen av ett obehandlat näringsmedium som har bildats inuti för att bli gravid ett barn. I det vanliga scenariot går menstruationen med ungefär klar periodicitet med regelbundna intervall. Beroende på kroppens individuella egenskaper och de orsakande faktorerna som påverkar processen är antalet dagar mellan cyklerna för varje kvinna olika. Ungefär de varierar från 21 till 35 dagar. Rapporten bör börja direkt från den första menstruationsdagen..

I det fall en cykelkränkning inträffar, till exempel menstruationen är försenad eller omvänt kan passera två gånger under en cyklisk period eller till och med en månad, bör det noteras att detta är utvecklingen av vissa patologier som inte kan överlämnas till slumpen.

Om kränkningarna är av engångskaraktär, oroa dig inte. Om de blir cykliska, har en hormonell förändring inträffat i en mogen kvinnlig kropp, de endokrina körtlarna började fungera, vilket tydligt indikerar utvecklingen av sjukdomar i reproduktionssystemet. I de fall då långa perioder är flera gånger i rad är det nödvändigt att undersökas omedelbart för att få en korrekt diagnos och nödvändig behandling.

Bland de huvudsakliga orsakerna som orsakar för långa perioder kan man särskilja oral preventivmedel i form av kapslar och tabletter.

Sådana läkemedel kan efter en stund påverka en kvinnas hormonella bakgrund, och det är nästan omöjligt att förutsäga effekten av enskilda läkemedel. När det finns störningar i kroppen kan menstruationen pågå under mycket lång tid, en hel månad och ännu mer.

Hormonsvikt åtföljs alltid av aktivering av den inflammatoriska processen i underlivet och urinröret efter förlossning eller abort. Hos unga flickor och kvinnor kan sådana fall uppstå mot bakgrund av klimakteriet. Så absurt som det kan verka utvecklas ibland klimakteriet hos kvinnor i olika åldersgrupper.

Överskridande av den intrauterina anordningens livslängd kan orsaka utveckling av patologier i form av kaotiska perioder med lång varaktighet. Om orsaken ligger i livmoderspiralen och cykliska avbrott har börjat manifestera sig, kommer processen inte att stanna, och i detta fall bör bara ytterligare kränkningar förväntas. Av denna anledning behöver du inte skjuta upp besöket hos gynekologen för att inte starta patologin. Under normala omständigheter tar läkaren helt enkelt bort spiralen, varefter alla processer i menstruationscykeln ska justeras.

Myom. Sjukdomen är en godartad tumör i livmodern, som i vissa fall kan leda till hormonsvikt i kvinnlig kropp. Med myom kan menstruationen gå mer än en månad, vilket bara är ett av de största symptomen på sjukdomen.

Dessutom finns det i denna situation ökad smärta i nedre del av buken, svårigheter att urinera, särskilt om tumören börjar sätta tryck på urinblåsan.

En sådan tumör måste genomgå en histologisk undersökning. Syftet med behandlingen syftar vanligtvis till att stoppa tumörens tillväxt, vilket helt eliminerar utvecklingen av komplikationer med den antagna möjligheten till kirurgisk ingripande. Komplikationer efter fibroider uttrycks i form av oberoende sjukdomar, såsom anemi, utveckling av nekros, och så vidare..

adenomyos Inre genital endometrios, eller adenomyos, är en sjukdom åtföljd av en aktiv inflammatorisk process, som orsakas av förändringar i den hormonella bakgrunden. De viktigaste symtomen på sjukdomen inkluderar: smärta i nedre del av buken under och före menstruationen, dessutom blir utflödet under sjukdomen brunt, och menstruationscykeln kännetecknas av uppenbara störningar, vars varaktighet huvudsakligen fångar månadsperioden. Under samlag börjar karakteristiska smärtor visa sig, och livmodern förändrar sin form.

Genomföra terapeutiska åtgärder inkluderar fullständig uteslutning av hormonella störningar, normalisering av kroppens immunsystem och möjligheten till kirurgisk ingripande. Allvarliga komplikationer av adenomyos inkluderar övergången av sjukdomen till en malig tumör samt anemi.

Inflammation av äggstockarna och äggledarna. Med denna sjukdom är urinprocessen smärtsam, ett karakteristiskt tecken är en ökning av kroppstemperaturen och förekomsten av smärta i nedre del av buken. I denna situation fortsätter blödningen efter menstruationen och deras varaktighet är oförutsägbar och kaotisk.

Dessutom är det möjligt att bilda purulent urladdning och smärta vid samlag. Syftet med behandlingen är direkt beroende av sjukdomsförloppet.

Behandlingen är annorlunda i kronisk och akut form. De viktigaste metoderna är antibakteriell terapi, med smärtstillande medel, immunmodulering och stimulerande läkemedel. Utnämningen av fysioterapeutiska förfaranden ingår i behandlingskomplexet. Sjukdomen är full av allvarliga och farliga patologiska komplikationer, såsom peritonit, infertilitet och kränkning av menstruationscykelns varaktighet.

Endometrios är en överväxt av endometriet utanför livmodern. Sjukdomen leder till polypneoplasmer. Och de viktigaste symtomen på sjukdomen är närvaron av smärta i nedre rygg och nedre del av magen, åtföljd av en långvarig menstruation. Dessutom är blodets färg vanligtvis med en brun nyans.

Hos kvinnor stiger temperaturen vanligtvis, svaghet uppträder, illamående med kräkningar och blodprover indikerar förekomsten av leukocytos.

P-preventivmedel för oral användning, hormonella läkemedel, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, smärtstillande medel och krampläkemedel föreskrivs som behandling. Menstruationen varar ofta mycket länge..

Normal menstruation tar vanligtvis en period av tre dagar till en vecka. Det är värt att notera att långvarig och oregelbunden menstruation underlättas av ofta påfrestningar, skarpa känslomässiga förändringar och depressiva tillstånd. Stress leder vanligtvis till långvarig blödning mot bakgrund av en hormonavvikelse som har uppstått av samma skäl. Om menstruationen före detta gick bra, då nästa gång repetitionen av patologier vanligtvis inte observeras. Det bör noteras att stress inte förekommer från grunden, utan uppstår efter en stark chock, en infektionssjukdom, trötthet och överarbetning. Dessutom är ofta sömnbrist möjliga orsaker till stressande situationer..

Vad ska man göra i situationer där menstruationscykler upprepade gånger håller längre än en månad? För att ta reda på varför detta händer, måste du kontakta en specialist för en detaljerad undersökning och undersökning, varefter en viss behandlingsförfarande föreskrivs för att stoppa tecken på en upptäckt sjukdom.

Menstruationens varaktighet är olika för alla kvinnor, och detta är helt normalt, eftersom varje organisme är individuell. Men normalt sett bör "dessa" dagar inte pågå längre än en vecka, annars kommer det redan att betraktas som en nödsignal..

Instabiliteten i menstruationscykeln är för det första en kvinnas varning om att något gick fel. Och om, mot bakgrund av en långvarig frånvaro av menstruation, blödning ändå dök upp, men den varar misstänkt under lång tid, kan du inte stänga ögonen för detta. Det finns många patologiska skäl till varför menstruationen går en månad, och de bör vara kända för varje kvinna.

Det är strängt förbjudet att vidta några åtgärder för att stoppa menstruationen, som varar en hel månad, tills de exakta skälen för avvikelsen har fastställts. Det bör noteras omedelbart att de inte alltid är förknippade med förekomsten av patologiska processer. Det finns ett antal relativt säkra faktorer som kan orsaka förekomsten av en sådan avvikelse. Tänk på de vanligaste.

En av de vanligaste orsakerna till att menstruationen varar en hel månad är att ta orala hormonella preventivmedel. Sådana läkemedel hämmar den kvinnliga kroppens egen produktion av könshormoner, varför deras antal minskas avsevärt. Istället vänjer han sig gradvis på att få syntetiska hormonelement, och detta är en enorm stress för honom..

Det är ingen hemlighet att COC: er har en kraftfull effekt på hormoner. En förskjutning i menstruationscykeln eller en långvarig frånvaro av menstruation, menstruation, som varar en hel månad, - allt detta kan mycket väl vara ett resultat av långvarig användning, irrationell användning eller oriktigt utvalt p-piller. I vilket fall som helst kommer en konsultation med en gynekolog under sådana förhållanden inte att skada.

Intrauterina enheter orsakar ofta ett antal biverkningar hos kvinnor. Onormalt långa perioder kan bli en av dessa..

Man bör komma ihåg att en sådan avvikelse i sig inte fungerar, så det är viktigt att kontakta en specialist och beskriva situationen i detalj. Sannolikt kommer marinen att behöva extrahera.

Det verkar som om absurditeten i situationen är förståelig, men vissa flickor förnekar sig inte nöjet med sexuella relationer, inte ens under "dessa" dagar. Men det är bättre att avstå från sådana experiment, eftersom den hormonella kraft som uppstår efter att ha haft sex kan leda till det faktum att menstruationsblödning kommer att dra längre. Detta är naturligtvis inte farligt, men du måste erkänna att de perioder som pågår i en månad (om än ibland) är en obehaglig sak.

Detta är det säkraste skälet till långvarig blödning i vaginal. Faktiskt kan postpartum-urladdning inte kallas menstruation. Dessa är "suckers" - blod, med hjälp av vilken en ung mors kropp gradvis rensas från resterna av ett "barns plats" i livmodern. Om menstruationen går under en månad efter födelsen bör du inte oroa dig - det här är ett helt normalt fysiologiskt fenomen.

Det finns ett antal patologiska orsaker till att menstruationen går en månad. Och som noterats tidigare är de inte alltid förknippade med skador på organen i det reproduktiva systemet hos kvinnor.

Uterin fibroids är en av de vanligaste patologiska orsakerna till att menstruationen går under månaden. I detta fall är blodet som utsöndras från slidan inte fullständigt menstruation - det är intermenstruell blödning som signalerar bildandet av en godartad tumörliknande tillväxt i könshålan.

Parallellt med långvarig blödning observeras smärta i nedre del av magen och ryggen, illamående, matsmältningsbesvär och problem med urinering. Vid intramural myom kan buken till och med förstoras, så du får inte i något fall skjuta upp ett läkarbesök.

En typ av endometrios, där livmoderslimhinnan växer endast i den, utan att påverka angränsande organ, kallas adenomyos. Detta är en annan anledning till att menstruationen går månad.

Till skillnad från fibroider kan denna patologi leda till utveckling av cancer. Därför måste du, om du har märkt en onormal varaktighet av menstruation, intensiv buksmärta, obehag under samlag, etc. omedelbart rådfråga en gynekolog..

Anledningarna till att menstruationen pågår under hela månaden kan också ligga i de inflammatoriska processerna som påverkade äggledarna eller äggstockarna. I detta fall kan blödningen vara kaotisk och oförutsägbar.

En kvinna bör vara vaken för smärta under urinering, smärta i nedre del av buken, feber. Det finns inget sådant som ”förkylning av äggstockarna” - den inflammatoriska processen i livmoderhängen är en mycket allvarlig avvikelse. Därför bör behandling endast förskrivas av en specialist!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Lochia efter förlossningen: när urladdningen slutar

I väntan på de förstfödda, undrar få av de väntande mödrarna vad som händer med deras kropp och hur länge utskrivningen efter förlossningen under amningen varar....

Bitar faller ut under menstruationen

Tilldelningen av blodproppar under menstruationen är ett ganska vanligt fenomen på grund av de fysiologiska mekanismerna för dess koagulering. I vissa fall kan emellertid deras utseende vara en signal om utvecklingen av allvarliga hormonella förändringar eller patologiska processer....

Vit urladdning hos luktfria kvinnor - normala eller gynekologiska problem?

När vita utsläpp förekommer hos luktfria kvinnor, anses det vara ett normalt tillstånd i kroppen. De hjälper till att befria slidan av avfallsprodukter....