Varför går menstruationen lång

Intim

Om en kvinna inte avslutar sin period blir detta en anledning till oro. Ibland indikerar långvarig blödning patologi. Men långvarig menstruation kan också vara ett inslag i den kvinnliga kroppen..

Hur ska menstruationscykeln gå normalt

Menstruationscykeln varar från 21 till 35 dagar. Avvikelser på 2-3 dagar kan observeras från dessa indikatorer. Längden på cykeln kan variera beroende på individuella egenskaper. Det är uppdelat i flera steg:

 1. Från dag 1 har kvinnor en minskning av hormonell aktivitet, vilket resulterar i avstötning av livmoderns epitelvävnad. Detta är slemhinnan, som är avsedd för implantering av ett ägg efter befruktningen. Annars börjar hon riva bort.
 2. Under follikelfasen stimulerar hypofysen (bildandet av en rundad form belägen på ytan av hjärnans nedre del) produktionen av hormonet. Under påverkan av detta ämne i äggstockarna börjar produktionen av folliklar (komponenter i äggstocken), avsedda för äggmognad..
 3. Under lutealfasen uppnår östrogener hög aktivitet. Detta är namnet på gruppen av kvinnliga steroidhormoner. Som ett resultat av denna process ökar innehållet i LH i blodet, vilket är ansvarigt för ägglossningens början.
 4. Den post-ägglossande fasen kännetecknas av en ökning av koncentrationen av hormonet progesteron, som förbereder livmoderhålet för att fästa ägget.
 5. En minskning av hormonproduktionen sker i frånvaro av befruktning. Livmoderns epitel exfolierar och går ut i form av blodig urladdning.

Menstruationen ska gå 3, 4, 5 eller 6, 7 dagar. Långa perioder kan indikera en utvecklande patologi.

Faren för långvarig blödning

Menstruationens varaktighet bör kontrolleras strikt, eftersom långvarig blödning hos en kvinna minskar järnnivån i blodet och ökar sannolikheten för att utveckla anemi.

Detta påverkar välbefinnandet negativt och leder till yrsel, dåsighet, kronisk trötthet och ökad irritabilitet. Anemi kan också orsaka lung- eller koronarinsufficiens och hemorragisk chock..

Om menstruationen varar längre än den föreskrivna perioden förekommer ofta sjukdomar i könsorganet. Med betydande blodförlust kan operation bli nödvändig..

I närvaro av långvarig urladdning bör en kvinna konsultera en specialist. Om perioderna är långa kan bara en läkare identifiera orsaken till en sådan avvikelse och föreskriva den nödvändiga terapin. Långvarig urladdning kan vara ett tecken på ett missfall, en ektopisk graviditet eller en ondartad formation. Hur man skiljer missfall från menstruation, läs artikeln här.

Vanliga orsaker till långvariga perioder

Kontinuerlig menstruation har i vissa fall fysiologiska orsaker:

 1. Viktminskning.
 2. Övervikt.
 3. Påfrestning.
 4. Förstärkt fysisk aktivitet.
 5. Klimatförändring.
 6. Ärftlig faktor.
 7. Nedsatt reproduktionsorgan.
 8. Näringsbrister kan orsaka att perioder inte slutar.
 9. Skada.
 10. Förgiftning på grund av intag av en stor mängd alkohol, psykotropa läkemedel eller nikotin. Ta reda på varför du inte ska dricka under din period.
 11. Avslutning av graviditet eller förlossning, eftersom de fetala vitala produkterna och de återstående fragmenten av morkakan utsöndras från kroppen.
 12. Upprättande av en cykel för flickor.
 13. Perioden före klimakteriet. Skälen för långa perioder efter 40 eller 45 år kan vara att detta är den sista perioden.

Endast en gynekolog kan ta reda på vad som är orsaken till att menstruationen varar 8 eller 9 dagar. För långvarig blödning kan också uppstå på grund av patologiska faktorer:

 1. Hormon dysfunktion.
 2. Blodkoagulationsstörning.
 3. Mottagande av hormonella preventivmedel - orsakerna till långa perioder kan vara att vissa läkemedel inte är lämpliga för en kvinna.
 4. Utvecklingen av adenomyos.
 5. Neoplasmer i bäckenet av godartad eller malign natur. Myoma tillhör också dem. Utvecklingen av denna tumör är långsam. Men det kan leda till att menstruationen går mer än den föreskrivna perioden.
 6. Utseendet på polyppen.
 7. Brott mot koncentrationen av ämnen som produceras av sköldkörteln.
 8. Användning av en intrauterin enhet.

När menstruationen är smutsad och inte slutar, måste problemet rapporteras till läkaren.

Om det finns tunga perioder i mer än en vecka

Menstruation som varar längre än sju dagar anses vara en avvikelse. Men en sådan urladdning är inte alltid en patologi. De kan betraktas som normen med en ärftlig faktor, användningen av hormonella läkemedel, åldersrelaterade förändringar, efter förlossningen.

Kvinnor i åldern

I vissa kvinnor, före klimakteriet, uppstår frågan: vad ska jag göra, jag är 45 år och menstruationen har pågått i tio dagar?

För närvarande, som ett resultat av en minskning av östrogen, inträffar förändringar i cykeln. De första manifestationerna av klimakteriet åtföljs ofta av långvarig och riklig urladdning.

Detta är normalt, men ändå värt ett besök hos gynekologen. Läkaren hjälper dig att förstå varför menstruationen före klimakteriet varar längre än vanligt och slutar inte. Faktum är att långvarig blödning vid 45 eller 47 år kan indikera kränkningar.
Det är särskilt nödvändigt att se upp när en riklig urladdning påbörjas efter en försening på flera månader. Då borde de bli knappa, en daub dyker upp. Cykeln blir oregelbunden och menstruationen stannar.

Ungdomstid

Brott mot cykeln hos flickor är förknippat med instabiliteten hos hormonella substanser. I den här situationen är föräldrar oroliga över vad de ska göra om tonåringen har perioder som går längre än tio dagar och inte slutar. För att lösa problemet måste du rådgöra med en specialist. Om den inte behandlas kan en tonåring ha polycystisk äggstock. Vid de första tecken på sjukdom måste du besöka en läkare som berättar vad du ska göra om din tonåring har perioder i mer än en vecka.

Trots den fysiologiska karaktären av dessa skäl rekommenderas det att du konsulterar en gynekolog så snart som möjligt, oavsett mängd utflöd.

Hur länge varar månatliga perioder för tonårsflickor? Normal menstruation bör inte överstiga en vecka. Om menstruationen varar mer än sju dagar, men de är inte rikligt, kan orsaken vara endometrios - patologisk spridning av endometrium.

Menstruationen går två eller tre veckor

Månadsperioder på tjugo dagar uppstår också på grund av patologiska eller fysiologiska skäl. En sådan menstruationsperiod är ett tillfälle att träffa en läkare. Det är nödvändigt för en kvinna att göra följande diagnostiska procedurer:

 • allmän inspektion;
 • kolposkopi;
 • bakteriologisk diagnos;
 • hysteroskopi;
 • ultraljudsförfarande;
 • MRI i buken;
 • blodprov;
 • penseldrag.

Baserat på resultaten av undersökningen bestämmer specialisten behandlingen. Men vad händer om menstruationen varar mer än 10 dagar, och välbefinnande inte tillåter en kvinna att besöka kliniken? Sök akutvård. Före ankomsten av specialister bör ta en horisontell position. Benen ska vara placerade ovanför kroppen..

För att stoppa livmodersblödning i nedre del av buken i 15 minuter måste du sätta en kall komprimering. Det rekommenderas att dricka vätska oftare. Om blödningen är mycket störande måste ett hemostatiskt läkemedel tas för att stoppa det. När man tar vasodilatatorläkemedel är det nödvändigt för en kvinna att sluta använda dem. Dessa läkemedel kan öka blödningen..

Månadsvis, som når en varaktighet av 8, 9 dagar eller mer, provocerar en intrauterin enhet. För att stoppa menstruationen måste du välja en annan preventivmetod.

Hormonell funktionsfel, som ofta uppstår på grund av förlossning eller kirurgisk behandling av gynekologiska sjukdomar, leder också till sådana konsekvenser. Och skälen till att tre veckor går menstruation är att förbereda kroppen för klimakteriet. Under postpartumperioden återställs cykeln efter 3-4 månader.

Vad man ska göra om menstruationen inte slutar och det har gått en månad

Med en sådan blödningsperiod kan du inte självmedicinera. Kvinnor är intresserade av om det är möjligt att gå till gynekolog under menstruationen. Vid långvarig menstruation är ett besök hos läkaren lämpligt. Hemma kan du ta en medicin för att stoppa blödningen. Men då måste du definitivt kontakta en medicinsk institution. Om det behövs, ring en ambulans.

Terapi bör förskrivas av en läkare som kommer att förklara hur du kan stoppa din period om de inte slutar. En preliminär diagnos utförs så att specialisten kan identifiera orsaken till problemet.

Orsakerna till långa perioder bestäms också av en standardundersökning. Om läkaren misstänker en patologisk utveckling av celler föreskriver han en biopsi och cytologisk undersökning. Infektioner diagnostiseras genom PCR-analys..

Drogbehandling

Vad man ska göra om perioderna redan är 12, 13, 15 dagar och vilka mediciner man ska ta, kommer läkaren att hjälpa till att bestämma. För att avsluta dem, utse:

 1. Vikasol administreras intramuskulärt 3-4 dagar i rad vid tio milligram. Om en kurs inte räcker kan du genomgå en ny behandling efter en fyra dagars paus.
 2. Duphaston tas 10 mg två gånger om dagen i fem eller sju dagar.
 3. Tranexam - 2 tabletter tre gånger om dagen i 4 dagar. Innan menstruationen börjar bör läkemedlet inte tas.
 4. Dicinon är det starkaste läkemedlet för att stoppa blödning. Det tas i 3-4 doser av 10-15 mg / kg kroppsvikt per dag under måltiderna.

Jess, Yarina, Janine, Marvelon, Triquilar, Triregol, Femoden och Rigevidon slutar blödningen genom att ta en tablett per dag. Tala om för din läkare om du tar hormonella preventivmedel. Om biverkningar inträffar är det tillrådligt att avbryta läkemedlet.

Hormonella preventivmedel med ett lågt innehåll av östrogenkomponenten (35 mcg i en tablett), som kallas låg dos, bidrar till upphörandet av menstruation hos flickor. Men varje läkemedel bör tas först efter att ha konsulterat en läkare som bestämmer läkemedlets namn och hur mycket man ska ta..

Vad ska man göra om menstruationen har pågått i 20 dagar? I det här fallet kan du inte vägra medicinsk vård.

Folkrättsmedel

När menstruationen inte passerar 11, 20 dagar eller en hel månad kan du vända dig till traditionell medicin. Men behandlingen med dessa medel är långsammare. Och sådan terapi bör uteslutande vara hjälpmedel..

Användning av alternativa metoder för att stoppa blödning måste överenskommas med en gynekolog.

För att stoppa menstruationen kan du använda följande recept för dessa ändamål:

 1. Björkblad häll kokande vatten och låt stå i 7-8 timmar. Drick 75 ml tre gånger om dagen.
 2. Den andra tinkturen är tillverkad av knutsväxt, valerianrot, vit mistel och en herde påse. Alla ingredienser måste tas i lika stora mängder. Samla häll 500 ml kokande vatten och insistera 15 minuter, tillsätt sedan 1 liter vatten och koka. Sedan filtreras och konsumeras verktyget två gånger om dagen. För en dos räcker 100 ml.
 3. Om dina perioder smutsas under lång tid, koka 200 ml vatten, häll 30 g nässlor och på en timme börjar du ta 3 gånger om dagen.
 4. När menstruationen varar länge, ta 25 g rödgam, herdeväska och upprätt röttrot, lägg till i denna samling, kall det medicinska, 10 g ekbark, häll varmt vatten, koka upp och ta 1 msk. l 2 gånger tidigt på morgonen före måltider. Blödningen måste sluta.
 5. Tinktur av vattenpeppar under tunga perioder hjälper till att minska intensiteten av utsöndringar och stoppa blödningen.

Fördelen med folkrecept är frånvaron av biverkningar.

Förebyggande åtgärder

Följande rekommendationer hjälper till att förhindra cykelstörningar. Lita dig inte med tunga belastningar. Introducera järn, folsyra och vitamin C i din diet. Dessa ämnen har gynnsamma effekter på blodcirkulationen. För att göra detta, använd:

 • paprika;
 • kiwi;
 • citrus;
 • svart vinbär;
 • jacka potatis;
 • nötkött, lamm, kyckling, kalkon;
 • skaldjur;
 • ägg
 • nötter
 • lever;
 • grönska;
 • baljväxter.

Titta på din kroppsvikt, eftersom fetma påverkar cykeln negativt. Menstruation kan anges oregelbundet. Begränsa ditt intag av kaffe och alkoholhaltiga drycker som negativt påverkar din hälsa. Det rekommenderas att följa dessa tips när slutet avslutas..

När ett problem inträffar söker kvinnor ofta efter lösningar på Internet. Om du besöker ett tematisk forum eller läser en artikel kan du hitta värdefulla rekommendationer. Men du ska inte helt lita på kommentarerna och informationen från webbplatsen. När allt kommer omkring kan människor som är långt ifrån medicin ge råd. Endast en kvalificerad specialist kan svara på frågan om varför menstruationen går en hel månad.

De viktigaste orsakerna till långvarig menstruation och vad man ska göra

Den kvinnliga kroppen är utformad så att menstruationen börjar från 10 till 14 år en gång i månaden. Blödning orsakas av avstötning av epitelet, som i avsaknad av befruktning blir ett onödigt reproduktionssystem. Sedan börjar en ny cykel som varar från 21 till 35 dagar.

Månadsperioderna varar 3-7 dagar och under denna tid tappar kroppen 50-150 ml blod. Om avvikelser från den klassiska versionen observeras är det nödvändigt att förstå varför det finns långa perioder och ta reda på från läkaren hur man återställer den normala blödningsrytmen.

Menstruationen pågår under lång tid: i vilka fall är det normalt

Om menstruationen drar på i 10 till 15 dagar, vilket inte var tidigare, är kvinnor vanligtvis uppmärksamma och tänker på sjukdomen. Men det finns faktorer som inte har något att göra med patologier. Betrakta dem i detalj:

 • Ålder. Under de första två åren efter menarchen hos flickor kan menstruationen pågå under en lång tid, börja och sluta med mörka fläckar. Kroppen genomgår hormonell omstrukturering vid 40 års ålder, när perioden av premenopaus börjar. Ökningen av kritiska dagar i ung ålder och efter 40 anses vara en naturlig händelse.
 • Ärftlighet. Om släktingar under 40 år har en period på mer än sju dagar, har denna familj en naturlig predisposition för långvarig blödning. Hos kvinnor efter 45 år varar menstruationen länge av en annan anledning - detta är en närmande menopaus. Därför är det inte värt att ta hänsyn till särdragen i menstruationen av mogna släktingar till en flicka eller ung kvinna.
 • Födelse och abort. Efter dessa händelser återuppbyggas reproduktionssystemet och livmodern rengörs intensivt..
 • Tar preventivpillerar. Hormonella preventivmedel gör menstruationen lång eller för kort.
 • Användning av en intrauterin enhet. Livmodern uppfattar IUD som en främmande kropp och reagerar på dess närvaro med långvarig kraftig blödning.
 • Stress, hypotermi eller överhettning av kroppen. Erfarenheter och förändringar i klimatförhållanden påverkar menstruationens natur.

Om menstruationen alltid går lång och inte påverkar kvinnans välbefinnande, oroa dig inte. Om kritiska dagar kommer slumpmässigt med långvarig kraftig blödning och orsakar svår smärta i nedre del av buken, förblånning och besvimning, kontakta en läkare omedelbart.

Patologiska orsaker till långa perioder

Gynekologer anser oregelbunden och långvarig menstruation med klimakteriet normen. I andra fall indikerar cykelavvikelser ofta utvecklingen av en patologisk process.

Regelbundna blödningar som varar 10 till 15 dagar är farliga för kroppen. För att fastställa orsaken till långa perioder rekommenderas patienten att genomgå en undersökning. Om misstanken om sjukdomen bekräftas kommer läkaren att utveckla en effektiv behandlingsplan..

Vilka faktorer påverkar menstruationens varaktighet:

 1. Anemi.
 2. Dålig blodkoagulation.
 3. Deprimerat tillstånd.
 4. Hormonell störning.
 5. Neoplasmer av olika natur.
 6. Svaghet och dålig elasticitet i blodkärlen.
 7. Uterus- och äggstocksjukdomar (cystor, adenomyos, polyper, myom, inflammation, livmoderhalsdysplasi, maligna tumörer).
 8. Sjukdomar i det endokrina systemet, särskilt sköldkörteln.

Kategorin av sekundära orsaker till långa perioder inkluderar psykiska störningar, övervikt, skador, en betydande vitaminbrist, dåliga vanor, drogberoende.

Vad är faran för utmattande menstruation? Först och främst tappar kroppen mycket blod och järn, vilket orsakar järnbristanemi. En minskning av hemoglobin försämrar en kvinnas välbefinnande avsevärt och påverkar livskvaliteten negativt.

Under graviditet, om menstruationen kvarstår, kan betydande blodförlust resultera i missfall. Hos kvinnor i fertil ålder kan långa kritiska dagar orsaka en ektopisk graviditet..

Oberoende försök att stoppa blödningar med läkemedel eller folkmedelsrättsmedel är farliga på grund av blodproppar, utvecklingen av inflammatoriska processer och andra komplikationer. Därför, om menstruationen började gå mer än en vecka, är det brådskande att kontakta en gynekolog och andra specialister.

Vad man ska göra om perioderna är långa

För att ta reda på hur man kan stoppa långa perioder är det bättre med en läkare. Så du kan undvika allvarliga hälsoproblem. Vanliga behandlingsalternativ är p-piller och hemostatiska läkemedel. Efter överenskommelse med läkaren kan du ta traditionell medicin.

P-piller

P-piller kan stoppa långa perioder förknippade med en obalans av könshormoner. Läkemedel korrigerar hormonella nivåer och dämpar inte bara blödning. Men om hormonstatusen har förändrats på grund av en allvarlig sjukdom kommer behandlingen att vara annorlunda. Terapi utvecklas individuellt av läkaren.

hemostatika

Gruppen av hemostatiska medel - hemostatiska läkemedel, inkluderar mediciner Vikasol, Ditsinon, Traneksam, etc. Vikasol hjälper kroppen att syntetisera ett protein som ansvarar för kvaliteten på blodkoagulation. Det är en vattenlöslig analog av vitamin K. Läkemedlet är i form av tabletter och injektioner..

Han har inga kontraindikationer och biverkningar..

Dicinon ökar permeabiliteten för kärlväggarna. Om din period är lång och du inte vet vad du ska dricka kommer Dicinon att vara ett idealiskt alternativ. Läkemedlet stoppar blödningar av annan art (till och med akut) och förhindrar att de återkommer.

Tranexam - ett läkemedel med tranexaminsyra, har hemostatiska, antiinflammatoriska och antihistaminegenskaper.

Läkemedlet är effektivt under långa perioder, varför orsakerna är abort, förlossning, inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet och hysteroskopi..

Enligt läkares bedömning kan vitaminer, livmodersammandragningar, hormoner och förstärkande mediciner för blodkärl förskrivas till patienten. Curettage för långvarig menstruationskvinnor gör på 50 år under klimakteriet - proceduren förhindrar utveckling av cancer. Efter curettage förskrivs patienten hormoner.

Flickor och medelålders kvinnor får först förskrivna hormoner. Om de inte hjälper, skickas patienter till curettage.

Om anomalin beror på dålig blodkoagulering korrigeras menstruationscykeln med koaguleringsmedel (aminokapronsyra). Med anemi hjälper järnpreparat att korrigera situationen..

Folkrättsmedel

Överväg vad du ska göra med lång menstruation för kvinnor i olika åldrar, så att du kan klara dig utan mediciner. Vi använder recept för traditionell medicin som syftar till att stoppa blödning och eliminera obehagliga symtom och irritabilitet.

 1. Brygg en tesked gräs med ett glas kokande vatten och håll i 15 minuter under locket.
 2. Ta en ånga på ¼ kopp upp till 4 gånger om dagen.

Sage fungerar som östrogen, normaliserar cykeln och får dig att må bättre med klimakteriet.

Sage-infusion är lätt att göra hemma

 1. Doppa en matsked råvaror med ett glas kokande vatten och koka i 4 - 5 minuter på låg värme..
 2. Insistera buljongen i en halvtimme.
 3. Ta 3-5 gånger dagligen dagligen för att få en hemostatisk effekt och mätta kroppen med vitamin K.
 1. Brygg bara 1 tsk i ett glas kokande vatten. örter.
 2. Insistera örtte i några minuter.
 3. Drick en dos på 150 ml.

Det rekommenderas att ta herdens påsinfusion 2 till 3 dagar före menstruationsstart och fortsätta behandlingen under hela cykeln.

Ett avkok av vilda jordgubbar:

 1. Brygg vegetabiliska råvaror med 1 msk. l per liter kokande vatten.
 2. Dela upp hela volymen i portioner och dricka under kritiska dagar.

En avkok av jordgubbar är läcker och hälsosam.

Traditionell medicin erbjuder en välsmakande och hälsosam version av cykelkorrigering med citron. Det är viktigt att kvinnan inte har tandsjukdomar och störningar i mag-tarmkanalen.

För att sluta spotting måste du äta en hel citron med tillsats av socker eller honung. C-vitamin har hemostatiska egenskaper.

Förebyggande av långa perioder

Närvaron av långa perioder är inte alltid förknippad med sjukdomen. Om orsaken till avvikelsen efter en grundlig undersökning inte hittades och kvinnan erkändes som frisk, får hon rekommendationer om livsstilsförändringar.

Långvarig menstruation kan vara förknippad med faktorer som:

 • Fetma.
 • Vitaminbrist.
 • Alkoholmissbruk.
 • Drog användning.
 • Klimatpåverkan.
 • Låg spänningsmotstånd.

Kom ihåg att långa perioder som inte kan korrigeras hemma kräver omedelbar läkare. I god tid konsultation av en specialist hjälper till att undvika allvarliga problem på det gynekologiska området.

Varför menstruationen går längre än vanligt: ​​orsaker?

Långvarig blödning är alltid ett problem. Särskilt om orsaken är oklar. Flytande skarlakansröd urladdning är ett tecken på gynekologiska sjukdomar, ektopisk graviditet och andra lika farliga patologier. Det mest korrekta beslutet i sådana situationer är att söka hjälp av en läkare och genomgå en undersökning. Alla sjukdomar i det inledande skedet behandlas snabbare, till och med cancer. Vad är fel med kroppen om perioderna går längre än vanligt?

Standardsituationer för långa perioder

Under vissa omständigheter går menstruationen längre än vanligt, och detta anses vara normen.

Närvaron av en intrauterin enhet

Vid installation av en IUD bör läkaren ge råd om funktionerna i menstruationscykeln med detta preventivmedel. Under de första tre månaderna kommer kroppen att anpassa sig till nya existensförhållanden. Ursprungligen uppfattar livmodern IUD som ett främmande föremål, kommer med alla medel att försöka riva av den. Livmodermusklerna sammandras kraftigt. Av denna anledning är små bruna utsöndringar med blodpartiklar möjliga under hela cykeln, och under menstruationen håller de längre än vanligt. Om månadsperioderna varade i fem dagar, från det ögonblick att använda IUD kan de vara 7–9 dagar under den första månaden. Samtidigt gör nedre del av buken ont, menstruationen är riklig. Så under cykeln nästa månad bör menstruationen gå säkrare. Under 3 månader återställs månadscykeln. Menstruationen kommer i tid, mängden urladdning blir densamma som tidigare. Men på grund av kroppens enskilda egenskaper kan menstruationens varaktighet verkligen. Öka med 2-3 dagar. Och det är mer urladdning. Om detta inte stör ovanlig smärta i nedre del av buken är allt inom det normala området. Fläckning i mitten av cykeln efter 3 månader är ett tecken på inflammation, livmodern kunde inte anpassa sig till IUD.

För tidigt tillbakadragande av hormonella läkemedel

Hormonella piller drickas enligt ett visst mönster. I grund och botten föreskrivs de för brott mot månadscykeln, med kraftiga blödningar. Och ganska sällan för att förhindra graviditet. Sådana läkemedel bör förskrivas efter en noggrann undersökning av en kvinnas hormonella bakgrund. Men som praxis visar, allt detta görs efter läkares bedömning. Det vill säga den hormonella bakgrunden bestäms av ögat. Då, medan man tar pillerna, visas många biverkningar som det är omöjligt att ta itu med. Kvinnan beslutar att avbryta. Och nu, efter 2-3 dagar, börjar blödningen. Månadsperioder är flera dagar längre än vanligt, med långvarig blödning närvarande. Förlusten av blod är så allvarlig. Vilket leder till svaghet och till och med kan lägga en kvinna i säng. I sådana fall förskrivs läkemedel som ökar blodkoagulationen.

Misslyckande med en dysfunktionell graviditet

En försening på 1-2 veckor, tvivelaktiga testresultat, smärta i nedre del av magen, allt detta kan vara ett tecken på en misslyckad graviditet. Detta händer ofta. Ägglossning hos en kvinna ägde inte rum i mitten av cykeln utan nära slutet. Sedan hade kroppen i början av menstruationen inte tid att bygga om igen. Den hormonella bakgrunden räcker inte för att starta menstruationen och för att upprätthålla graviditeten. I det här fallet är det lite urladdning till en början. Sedan börjar långvarig blödning med närvaro av koagel. Samma situation med ektopisk graviditet. Hela skillnaden är att livmodern i första fall kan rensa sig, efter långa perioder kommer allt att återgå till det normala, i det andra - det kan sluta i döden. Blödning under en ektopisk graviditet kan vara intern.

Om menstruationscykeln avbryts går menstruationen länge, blödning finns - orsaken till hormonell obalans. I det här fallet kan det finnas många orsaker till obalansen i hormoner. Vid långvarig menstruation överskrider kvinnans kropp hormonet progesteron. Då är det en liten försening. Långa perioder börjar inte, då observeras blödning. En lång menstruationscykel regleras huvudsakligen av p-piller. Sedan drivs kroppen in i en viss ram. 28 dagar, då bör perioden gå under veckan. På grund av det faktum att endometrialskiktet utvecklas sämre är det praktiskt taget inget att avvisa. Därför är det lite urladdning.

Varför går menstruationen länge? Anledningar

Förutom ovanstående skäl bidrar följande omständigheter till kränkningen av cykeln:

 • Svår nervös stress, konstant spänning i nervsystemet. En av de vanligaste orsakerna till att menstruationen går längre än vanligt. Det centrala nervsystemet reglerar produktionen av hormoner. Fel i denna del leder till det faktum att menstruationen går längre än vanligt, inte slutar länge, urladdningen är riklig.
 • En stillasittande livsstil ökar spänningen i bäckenorganen. Då är det en liten försening. Då går menstruationen längre än vanligt. Inledningsvis observeras blodstasis, då är det omöjligt att stoppa blödningen. Av denna anledning lider kvinnor som leder en stillasittande livsstil på grund av professionell verksamhet.
 • Ett annat vanligt skäl är läkemedel som påverkar blodkärlets tillstånd, förmågan att koagulera. I bruksanvisningen ska denna punkt anges. Om menstruationen tar lång tid tar de mediciner för att stärka blodkärlens väggar, för att öka förmågan att koagulera.
 • Nästa anledning till att menstruationen går länge är sjukdomar. De kan relatera till det reproduktiva systemet, endokrint. Patologier för de organ och system som ansvarar för produktion av hormoner. Menstruationen går längre än vanligt med sexuellt överförda sjukdomar, inflammatoriska processer, i närvaro av neoplasmer - livmoderfibrer, cystor, cancer. Menstruation med endometritis, endometrios, när endometrialskiktet sträcker sig bortom livmodern, slutar inte länge. I en liknande situation händer det att en kvinna klagar - menstruationen smetas när hon arbetar hårt. I närvaro av hormonberoende sjukdomar kan salvor börja vilken dag som helst i cykeln.

Det finns faktiskt många skäl till en kvinnas menstruationscykel. Om det inte finns några uppenbara faktorer som bidrar till överträdelsen bör du omedelbart söka hjälp från en läkare.

Anledningar till varför din period varar längre än vanligt

En regelbunden menstruationscykel är en indikator på den kvinnliga kroppens goda hälsa. I händelse av misslyckande kan vi med säkerhet säga att kvinnan har någon form av funktionsfel i kroppen. Ibland varar menstruationen längre, och ibland förkortar vice versa. Det händer att själva blodutsöndringarna är rikligt och ibland är de ganska knappast tvärtom.

En av de vanligaste störningarna i reproduktionssystemet är när menstruationen går längre än vanligt. En kvinna förstår inte varför hon mötte ett liknande fenomen. Vid liknande problem bör du omedelbart rådfråga en gynekolog. I denna situation, när menstruationen är riklig och lång, bör det inte finnas någon försening. Ju tidigare du undersöks, desto tidigare kommer din diagnos att ställas och din behandling börjar..

Menstruation

Menstruationscykeln är ett komplex av stora förändringar i den kvinnliga kroppen som hormoner leder. Kärnan i dessa förändringar är att en kvinna kan bli gravid och fostra ett barn.

Menstruationscykelns varaktighet är 28–35 dagar, beroende på kvinnokroppens fysiologiska egenskaper. Färdigställandet av detta består i exfoliering från livmodervägg i livmodern.

Vanligtvis går perioder från 3 dagar till en vecka. Under hela menstruationens varaktighet frigörs upp till cirka 150 ml.

Inom medicin fick förlängda perioder den speciella termen menorragi. Menorrhagia kännetecknas av riklig och lång varaktighet..

Det finns flera symtom som bör varna en kvinna:

 1. Det första fallet är när menstruationen inte slutar inom en vecka.
 2. Och i det andra fallet varar det mer än en vecka.

Under normal gång varar menstruationen vanligtvis inte mer än en vecka, medan under de senaste dagarna minskas mängden blod som frigörs gradvis.

Men vad händer om blodet inte slutar och menstruationen tar två veckor? Detta fenomen indikerar en allvarlig funktionsfel i den kvinnliga kroppen. Månader går så hårt att du måste byta packning bokstavligen varje timme. Vid kraftig urladdning är mängden förlorat blod 150 ml.

Om du stött på ett liknande fenomen för första gången och inte förstår varför detta händer, är det kanske inte ett manifestation av en cykelstörning, utan allvarlig blödning i livmodern. Om en kvinna känner sig väldigt dålig, svaghet har uppträtt, huvudet snurrar, måste hon akut ringa ambulans eller gå direkt till sjukhuset.

Orsaker till tunga perioder

Menstruationen pågår mycket och längre av helt andra skäl. Varför de visas?

Om lång menstruation varar en cykel, kan en banal stressande situation bli en provokatör när en kvinna är mycket nervös. Överdriven fysisk ansträngning kan också provocera en situation när menstruationen går längre och längre än vanligt.

Men det finns allvarligare problem i samband med det kvinnliga reproduktionssystemets hälsa..

En provokatör av detta fenomen kan till exempel vara:

 • Förekomsten av en godartad tumör i livmodern - fibroider;
 • endometrios;
 • Kronisk form av endometrit;
 • Närvaron av polypper i endometrium;
 • Den inflammatoriska processen i bilagorna;
 • Cancer i livmodern;
 • Cancer i äggstockarna;
 • Cancer i livmoderhalsen.

Under påverkan av sådana allvarliga störningar i kroppen kan kvinnor börja långa och rikliga perioder. Orsakerna till detta fenomen kan ligga i den låga graden av blodkoagulation. Att diagnostisera blodsjukdomar som trombocytopeni, blodcancer och von Willebrands sjukdom kan orsaka stor blodförlust i menstruationen som varar mer än en vecka.

Vad man ska göra med ett liknande problem?

Vilka åtgärder bör vidtas för en kvinna som står inför ett sådant faktum när det finns rikliga och långa perioder under en vecka eller mer?

Först av allt bör du genast besöka en gynekolog. Läkaren hjälper till att avgöra orsaken till att det fanns ett fel i kroppen och hjälper dig att välja rätt läkemedel..

Om du kontaktar Googles sökmotor är det osannolikt att du kommer att uppnå positiva resultat, men förvärrar bara ditt redan mycket allvarliga tillstånd.

Vad du ska göra om läkaren påstår att du inte har hittat några patologier i din kropp och dina perioder är rikliga och långa. I det här fallet bör du vara uppmärksam på din dagliga rutin och vanor. Långvarig menstruation kan utlösas av skäl som en kvinna kan rätta till. Ät till exempel hälsosamma livsmedel och övervaka din vikt. Det är inte bara användbart utan också vackert..

Det bör tas bort eller minimeras:

 • Konstant stress
 • Övervikt.
 • avitaminosis.
 • Alkoholanvändning av cigaretter eller droger.
 • Ändring av en klimatzon.

Om något av ovanstående skäl passar ditt fall, och läkaren hävdar att det inte finns några patologiska processer i kroppen, så är allt i dina händer. Du kan hantera detta problem helt själv.

Varför går menstruationen länge? Vad skäl

En förändring i menstruationscykeln indikerar i de flesta fall en överträdelse av reproduktionssystemet. En ökning eller minskning i volym, färg, sekretionskonsistens är av stort diagnostiskt värde. Särskild uppmärksamhet ägnas åt fall då menstruationen inte slutar, varför orsakerna kan vara förknippade med blödning.

Varför går menstruationen längre än vanligt?

Vid vilken tidpunkt en kvinna börjar menstruation och när den slutar - beror direkt på den hormonella bakgrunden. Koncentrationen av två könshormoner: östrogen och progesteron är av avgörande betydelse. Arten av menstruationsflödet och deras varaktighet beror på deras volym i blodet. Normalt kan menstruationen pågå i 3–7 dagar.

Ofta, när en kvinna har en lång period, kan orsaken ligga i förändringar i det endokrina systemet. Detta bekräftas av en bedömning av koncentrationen av hormoner i blodomloppet.

Bland patologierna åtföljda av en förlängning av menstruationscykeln kallar läkarna följande:

 • övervikt;
 • sköldkörtelsjukdom;
 • livmodertumörer;
 • störningar i organen i blodkoagulationssystemet;
 • polyper i livmodern;
 • endometrial hyperplasi;
 • endometrios;
 • endometrit;
 • störning av äggstockarna.

Varför går menstruationen efter 40 år?

Efter 40 år inträffar många förändringar i den kvinnliga kroppen. Gonaderna minskar gradvis deras funktionalitet. Som ett resultat är det en minskning i koncentrationen av könshormoner i blodet, vilket återspeglas i karaktären av menstruationsflödet.

 • minskning av mängden utsläpp;
 • brott mot menstruationsfrekvensen;
 • periodisk brist på menstruation.

Förlängning av menstruationsflödet hos mogna kvinnor beror i de flesta fall på en minskning av deras volym. Många patienter karakteriserar dem som en daub som kan dyka upp i mitten av cykeln - menstruationen har slutat och börjat igen. Dålig urladdning, när bara några droppar blod finns på dynan, kan vara 5-7 dagar. En förlängning av cykeln i en större riktning kan indikera patologer.

Menstruationen pågår under lång tid med följande sjukdomar:

 • polycystisk äggstock;
 • endometrios;
 • endometrit.

Långa perioder efter försening

Menstruationen försenar många kvinnor. Förändringar i klimatförhållanden, överbelastning, stress kan provocera situationer när menstruationen inte kommer vid den vanliga tiden. Om menstruationen fortfarande kommer, varar den längre. Detta beror på det faktum att endometrialskiktet är mycket förtjockat och mer tid krävs för dess avstötning och utgång. Detta förklarar varför menstruationen inte slutar länge. I vissa fall, när perioden inte upphör efter förseningen, kan emellertid orsakerna till detta fenomen förknippas med patologi.

Om blödning åtföljs av svår smärta i nedre del av buken, blekhet i huden, kallsvett, förlust av medvetande, är det nödvändigt att utesluta ett brott i äggledaren, som uppstår mot bakgrund av en framtida ektopisk graviditet. Situationen kräver akut sjukhusvård, akut medicinsk vård och kan vara en förklaring till varför menstruationen inte slutar.

Menstruationen slutar inte när man tar preventivmedel

Många flickor som regelbundet och kontinuerligt tar födelsekontroll märker ofta att deras perioder går längre än vanligt. Läkare betraktar detta fenomen som en reaktion av kroppen på en förändring i hormonella nivåer. Dessutom beror svårighetsgraden på sådana förändringar direkt på den naturliga nivån av hormoner.

Bland de möjliga orsakerna till långvarigt menstruationsflöde när man tar preventivmedel:

 • felaktigt urval av läkemedlet;
 • brott mot mottagningsalgoritmen;
 • hoppa över nästa piller;
 • förekomsten av patologier i det reproduktiva systemet.

Menstruationen pågår under lång tid efter preventivmedel

Förpackningar med orala preventivmedel innehåller i de flesta fall antalet tabletter under 1 månad administrering. Efter att ha tagit det senare, efter 1-2 dagar, börjar urladdningen, vilket gynekologer betecknar uttagningsblödning. I sådana fall slutar kvinnor inte menstruera i 3-4 dagar. Samtidigt är urladdningsvolymen mindre än vanligt: ​​när man tar OK har endometriet inte tillräcklig tjocklek.

Om vaginal urladdning efter avbrott av preventivmedel efter flera dagar inte avtar utan intensifieras, bör du rådfråga en läkare. Sådana symtom kan bero på blödning i livmodern, vilket provoceras av en kraftig förändring av hormonhalterna. Under undersökningen utesluter läkare också sannolikheten för en felaktig funktion i blodkoagulationssystemet (trombocytopeni).

Långa perioder efter borttagning av spiralen

Den intrauterina anordningen för könsorganet är en främmande kropp, och därför kan man notera voluminös menstruation under lång tid efter installationen. Enligt gynekologer kan långvarig menstruation observeras inom sex månader efter installationen av IUD. Detta fenomen betraktas som en fysiologisk reaktion av kroppen..

Situationen är annorlunda när menstruationen inte slutar länge efter att spiralen har tagits bort från livmodern. Detta kan bero på det starkt växtlösa endometriumet, som normalt inte kunde exfoliera från livmodern. Efter att ha tagit bort IUD försvinner hinder för menstruationsflödet helt, så att de går utanför i en större volym.

Bland andra orsaker till långvarigt menstruationsflöde:

 • trauma till endometrialskiktet;
 • endometrios;
 • endometrit.

Menstruationen pågår under lång tid efter erosion av erosion

I vissa fall står kvinnor inför en situation där, efter menstruationen, inte stoppar dauben. Denna symptomatologi är karakteristisk för erosiva formationer i livmoderhalsen. För att eliminera dem, ta bort symtomen på sjukdomen och förbättra kvinnans tillstånd, erosion är cauterized. Denna procedur hjälper till att eliminera sår på ytan av slemhinnan, för att förhindra inflammation. Men efter förfarandet märker många kvinnor en förändring i arten av den månatliga ansvarsfriheten.

Enligt läkarna själva är det möjligt att förlänga menstruationens varaktighet av följande skäl:

 • reaktion av livmodersreceptorer på effekterna av apparaten;
 • psykologiska upplevelser förknippade med proceduren;
 • slemhinneaktion på skada.

Långa perioder efter medicinsk abort

Med denna metod för abort utsätts fosterägget inte för några effekter. Det exfolierar självständigt gradvis från livmoderväggen och utvisas utåt. På grund av sådana funktioner noteras vaginal urladdning flera timmar efter proceduren. De varar normalt 3-4 dagar, har en skarlakansröd nyans. Gradvis minskar deras volym och de försvinner.

Situationen när menstruationen pågår under lång tid efter läkemedelsavslutande graviditet kräver läkarvård. Om urladdningen försenas och varar mer än 5-7 dagar minskar eller växer deras volym inte - du måste rådfråga en läkare. En liknande situation indikerar livmodersblödning, som kan utlösas av hormoner som är en del av läkemedlet för att avbryta graviditeten..

Långa perioder går efter curettage

Ofta är förklaringen till varför menstruationen inte slutar begränsning av livmoderhålan. Denna procedur kan utföras både för medicinska ändamål (med polypper), och i processen att avbryta, rengöra livmoderhålan efter en abort. Under implementeringen avlägsnas endometrialskiktet helt: det klipps helt enkelt av med ett kirurgiskt instrument. För första gången efter manipulationen noterar kvinnor riklig fläckning, vilket kan förvandlas till menstruation.

En ökning av menstruationens varaktighet och volym kan förknippas med:

 • med allvarlig skada på endometriet;
 • infektion med anslutning;
 • en ökning av tjockleken på endometrialskiktet.

Vad är faran för långvarig menstruation??

Om en kvinnas menstruation inte avslutas inom sju dagar är detta ett tillfälle att konsultera en läkare. När alla faktorer förklaras som förklarar varför perioderna inte slutar, orsakerna identifieras, föreskrivs behandling.

Fara för kvinnors hälsa kan representeras av både långa perioder och orsakerna som orsakade dem:

 1. Ökad blodförlust leder till en minskning av koncentrationen av röda blodkroppar i blodet och utvecklingen av anemi.
 2. Minskade hemoglobinnivåer i blodet påverkar en kvinnas hälsa och allmänna välbefinnande negativt.

Vad du ska göra om dina perioder inte slutar?

Långvarigt menstruationsflöde bör vara ett tillfälle att se en läkare. Men många kvinnor har ingen brådska med att boka tid och, så att menstruationen slutar snabbare, vänder sig till folkliga metoder. Sådana manipulationer kan påverka reproduktionssystemets hälsa negativt och förvärra situationen. Därför, utan att först rådgöra med en gynekolog, bör du inte använda dem.

Om menstruationen inte slutar och orsakerna till långvarig menstruation är okända, rekommenderar läkare att du följer följande regler:

 1. Uteslut fysisk aktivitet.
 2. Lyft inte vikterna.
 3. Vägrar att besöka bastur, bad.
 4. Ta inte varma bad.
 5. Kontakta kliniken.

Hur du gör dina perioder slut?

Pratar om hur man kan stoppa menstruationen, om de tar lång tid, noterar läkarna effektiviteten hos enskilda folkläkemedel. Bland dessa är följande.

 • hästsvans - 1 msk. skeden;
 • vatten - 200 ml.
 1. Råmaterial hälls med kokande vatten..
 2. Placeras i ett vattenbad i 15 minuter.
 3. Kyl och ta 50 ml två gånger om dagen.

Avkok för uterinblödning

 • hallonblad;
 • jordgubbsblad;
 • Ekbark;
 • rölleka;
 • gås cinquefoil.
 1. Ingredienserna blandas i lika stora andelar..
 2. Häll kokande vatten och insistera 2 timmar.
 3. Ta 50 ml 3 gånger om dagen.

Modern medicin definierar tydligt parametrarna för månadscykeln. Om förändringar har skett i dess frekvens eller varaktighet är det troligt att kroppen stördes. Om de kritiska dagarna inte slutade den sjunde dagen, är detta ett oroande symptom. Inte alltid en sådan kränkning har en fysiologisk etymologi. Idag talar vi om varför menstruationen tar lång tid.

Normal varaktighet av menstruationen

Processen med desquamation (månadsvis separering av livmoderns endometrium) sker hos kvinnor som kan reproducera sig. Under varje cykel producerar kroppen 1 ägg som kan befruktas. I avsaknad av befruktning lämnar den kroppen med ett lager av epitel.

Menstruationens varaktighet hos kvinnor är olika. Det beror på de individuella egenskaperna för kroppens funktion..

Menstruationens standardvaraktighet är 3–7 dagar. Om de slutar senast den här perioden bör det inte finnas någon anledning till panik, eftersom detta inte är en avvikelse.

Ibland kan menstruationen gå längre. Om cykelväxlingen utlöses av någon extern faktor, till exempel en kraftig förändring i vädret, kommer varaktigheten för kritiska dagar att öka med 1-3 dagar. I detta fall är situationen normal, cykeln stabiliseras under nästa månad.

Långa perioder - detta är en allvarlig patologi, som kräver särskild uppmärksamhet. I detta fall varaktigheten av de månatliga åtta dagar eller mer. Mängden blod som frigörs med denna avvikelse är mer än 70 ml. Som jämförelse: urladdningsvolymen motsvarande normen är 40-50 ml.

Men inte alltid anses en lång menstruation vara en avvikelse. Behandling krävs inte om den provocerades av en av följande faktorer:

 1. Ärftlig predisposition. Om kvinnor av samma sort regelbundet var tvungna att ta itu med långvarig och riklig ansvarsfrihet på kritiska dagar - behöver ingen oro.
 2. Ålder. Kvinnor över 40 möter ofta detta problem. Dess förekomst är förknippad med hormonella förändringar.
 3. Postpartum perioden. När en flicka blir mamma är hennes reproduktionssystem inställt på ett nytt sätt. Under denna process rengörs livmodern.

Du måste börja oroa dig om långa perioder inte är relaterade till dessa faktorer..

Orsaker till lång menstruation

Långvarig desquamation som inte är relaterad till ålder och en ärftlig predisposition indikerar hälsoproblem. Långa perioder - detta är ett tillfälle att genomgå en medicinsk undersökning.

Med ett sådant problem måste du kontakta en gynekolog. Efter att ha utfört diagnostiska åtgärder kommer läkaren att fastställa orsaken till att menstruationen har blivit riklig och långvarig..

Låt oss se varför menstruationen går längre än vanligt. Tänk på orsakerna till att menstruationen försenades.

Myom

Om menstruationen går mer än vanligt, och samtidigt inga ytterligare symtom inträffar, finns det en sannolikhet för godartade neoplasmer i bäckenorganen - myom.

Långa perioder, vars utseende provoserades av denna patologi, observeras hos kvinnor i olika åldrar, inklusive de som har upplevt menarche (den första menstruationen).

Tung menstruation med livmodermyom börjar ungefär den tredje dagen från början av desquamation.

endometrios

Långa perioder, som åtföljs av svår smärta i äggstockarna, kan indikera endometrios. Patologi kännetecknas av den snabba tillväxten av endometrium utanför livmodern. Ofta växer detta lager till mellanvävnaderna..

Flickor som lider av endometrios visar tydligt tecken på premenstruellt syndrom. Om menstruation med endometriose smutsas under lång tid, och samtidigt uppträder obehag i livmodern, bör smärtstillande medel tas.

Endometrial patologi

Om uppkomsten av menstruation efter en försening åtföljs av svår smärta i nedre del av magen, yrsel och kraftig blödning, kan detta bero på patologin i det yttre livmoderskiktet.

Långa perioder - en komplikation av denna sjukdom. Följande patologier skiljer sig:

Det är viktigt att starta behandlingen av sjukdomen i tid, eftersom avsaknaden av terapeutiska åtgärder är fylld med förekomsten av komplikationer, upp till infertilitet.

Inflammatoriska sjukdomar

Orsaken till överdrivna perioder kan vara en banal hypotermi, vilket ledde till inflammation i bäckenorganen.

Lång menstruation är ett symptom på inflammatoriska sjukdomar såsom endometritis, endomyometritis eller panmetritis. Den senare betraktas som den allvarligaste formen av inflammation, eftersom den täcker alla lager i livmodern.

Förutom att smärta i äggstockarna och ofta urinering, kommer en kvinna som lider av en av dessa sjukdomar att uppleva feber, takykardi och frossa.

Spiral

På grund av den här effektiva metoden för preventivmetod rekommenderar gynekologer det ofta. Långa perioder efter användning av den intrauterina enheten är vanligt förekommande. Kritiska dagar kan försenas på grund av störningar i kroppen, vilket inträffar efter installationen av detta preventivmedel. Därför är det viktigt att övervaka ditt tillstånd..

Om menstruationsflödet efter installation av den intrauterina enheten blev rikligt och ändrade färg till en mörkare, nästan svart, förmodligen är ett sådant preventivmedel kontraindicerat av enskilda skäl.

I det här fallet måste du besöka en specialist som tar bort honom.

Orsaker till långa perioder efter 40-45 år

När menstruationen varar längre än vanligt under postmenopausal period, är detta oroande. Om en vuxen kvinna som menstruerar upplever symtom som yrsel, illamående, domningar i extremiteterna och svår smärta i livmodern, kan orsaken till problemet ligga i utvecklingen av den patologiska processen. Om du har dessa symtom måste du genomgå en läkarundersökning..

Det finns flera skäl för långa perioder efter 40 år.

polyposis

Denna sjukdom kännetecknas av utseendet på livmoders slemhinnor och andra bäckenorgan godartade formationer - polyp.

Lång menstruation är ett av de viktigaste symtomen på polypos. De lider ofta kvinnor efter 45 år. Sådana godartade neoplasmer måste avlägsnas. Efter återhämtningsperioden återgår menstruationens varaktighet till det normala..

Endometrial hyperplasi

Om menstruationsperioden försenas medan kvinnan upplever akut smärta i äggstocken, yrsel och illamående, kan detta indikera endometrial hyperplasi.

Sjukdomen kännetecknas av tillväxten av det yttre livmoderskiktet utanför organet. Lång menstruation är en konsekvens av denna process..

Även med sjukdomen inträffar en förtjockning av endometrium. Tillväxtprocessen är godartad.

Livmodercancer

Om långa perioder efter 50 år åtföljs av regelbunden uppträdande svår smärta i nedre del av buken, i korsbenet och nedre delen av ryggen, finns det en risk för en malig tumör i livmoderkroppen.

Detta är en allvarlig patologi som kräver uppmärksamhet inte bara av onkologer utan också av kirurger. Cancer i livmodern behandlas med kemoterapi, hormon eller strålning. Med en snabb diagnos kan tumören tas bort utan konsekvenser..

Sluta blöda innan en läkares möte

Om en flicka står inför ett problem som tunga och långvariga perioder, bör hon genomgå behandling med en gynekolog.

Att försöka stoppa den starka månatliga blödningen med folkläkemedel rekommenderas inte, eftersom om det finns en patologisk process i kroppen kan detta förvärra tillståndet.

Om perioderna är långa, hemma kan du vidta sådana åtgärder:

 1. Du måste ligga med benen över huvudnivån. Det är lämpligt att lägga en rulle eller kudde under dem.
 2. En kall komprimering hjälper till att minska obehag. Det rekommenderas att lägga en ispåse på nedre del av buken. Du kan inte hålla en förkylning på kroppen på länge, eftersom det kan orsaka inflammation i de inre organen.
 3. Innan läkaren anländer bör du dricka så mycket vätska som möjligt. Denna regel är viktig att följa, eftersom tunga och långvariga perioder kan leda till uttorkning.
 4. Vid svimning som orsakas av stor menstruationsblödning, rekommenderas att man tar en hemostatisk medicin, till exempel Dicinon eller Vikasol, innan paramedikern anländer.

Om läkaren insisterar på sjukhusvistelse, finns det inget behov att vägra. Med utvecklingen av vissa sjukdomar, till exempel med den avancerade formen av endometrios, kan kvinnor bara hjälpa till under sjukhusförhållanden.

Den kvinnliga kroppen är utformad så att menstruationen börjar från 10 till 14 år en gång i månaden. Blödning orsakas av avstötning av epitelet, som i avsaknad av befruktning blir ett onödigt reproduktionssystem. Sedan börjar en ny cykel som varar från 21 till 35 dagar.

Månadsperioderna varar 3-7 dagar och under denna tid tappar kroppen 50-150 ml blod. Om avvikelser från den klassiska versionen observeras är det nödvändigt att förstå varför det finns långa perioder och ta reda på från läkaren hur man återställer den normala blödningsrytmen.

Menstruationen pågår under lång tid: i vilka fall är det normalt

Om menstruationen drar på i 10 till 15 dagar, vilket inte var tidigare, är kvinnor vanligtvis uppmärksamma och tänker på sjukdomen. Men det finns faktorer som inte har något att göra med patologier. Betrakta dem i detalj:

 • Ålder. Under de första två åren efter menarchen hos flickor kan menstruationen pågå under en lång tid, börja och sluta med mörka fläckar. Kroppen genomgår hormonell omstrukturering vid 40 års ålder, när perioden av premenopaus börjar. Ökningen av kritiska dagar i ung ålder och efter 40 anses vara en naturlig händelse.
 • Ärftlighet. Om släktingar under 40 år har en period på mer än sju dagar, har denna familj en naturlig predisposition för långvarig blödning. Hos kvinnor efter 45 år varar menstruationen länge av en annan anledning - detta är en närmande menopaus. Därför är det inte värt att ta hänsyn till särdragen i menstruationen av mogna släktingar till en flicka eller ung kvinna.
 • Födelse och abort. Efter dessa händelser återuppbyggas reproduktionssystemet och livmodern rengörs intensivt..
 • Tar preventivpillerar. Hormonella preventivmedel gör menstruationen lång eller för kort.
 • Användning av en intrauterin enhet. Livmodern uppfattar IUD som en främmande kropp och reagerar på dess närvaro med långvarig kraftig blödning.
 • Stress, hypotermi eller överhettning av kroppen. Erfarenheter och förändringar i klimatförhållanden påverkar menstruationens natur.

Om menstruationen alltid går lång och inte påverkar kvinnans välbefinnande, oroa dig inte. Om kritiska dagar kommer slumpmässigt med långvarig kraftig blödning och orsakar svår smärta i nedre del av buken, förblånning och besvimning, kontakta en läkare omedelbart.

Patologiska orsaker till långa perioder

Gynekologer anser oregelbunden och långvarig menstruation med klimakteriet normen. I andra fall indikerar cykelavvikelser ofta utvecklingen av en patologisk process.

Regelbundna blödningar som varar 10 till 15 dagar är farliga för kroppen. För att fastställa orsaken till långa perioder rekommenderas patienten att genomgå en undersökning. Om misstanken om sjukdomen bekräftas kommer läkaren att utveckla en effektiv behandlingsplan..

Vilka faktorer påverkar menstruationens varaktighet:

 1. Anemi.
 2. Dålig blodkoagulation.
 3. Deprimerat tillstånd.
 4. Hormonell störning.
 5. Neoplasmer av olika natur.
 6. Svaghet och dålig elasticitet i blodkärlen.
 7. Uterus- och äggstocksjukdomar (cystor, adenomyos, polyper, myom, inflammation, livmoderhalsdysplasi, maligna tumörer).
 8. Sjukdomar i det endokrina systemet, särskilt sköldkörteln.

Kategorin av sekundära orsaker till långa perioder inkluderar psykiska störningar, övervikt, skador, en betydande vitaminbrist, dåliga vanor, drogberoende.

Vad är faran för utmattande menstruation? Först och främst tappar kroppen mycket blod och järn, vilket orsakar järnbristanemi. En minskning av hemoglobin försämrar en kvinnas välbefinnande avsevärt och påverkar livskvaliteten negativt.

Under graviditet, om menstruationen kvarstår, kan betydande blodförlust resultera i missfall. Hos kvinnor i fertil ålder kan långa kritiska dagar orsaka en ektopisk graviditet..

Oberoende försök att stoppa blödningar med läkemedel eller folkmedelsrättsmedel är farliga på grund av blodproppar, utvecklingen av inflammatoriska processer och andra komplikationer. Därför, om menstruationen började gå mer än en vecka, är det brådskande att kontakta en gynekolog och andra specialister.

Vad man ska göra om perioderna är långa

För att ta reda på hur man kan stoppa långa perioder är det bättre med en läkare. Så du kan undvika allvarliga hälsoproblem. Vanliga behandlingsalternativ är p-piller och hemostatiska läkemedel. Efter överenskommelse med läkaren kan du ta traditionell medicin.

P-piller

P-piller kan stoppa långa perioder förknippade med en obalans av könshormoner. Läkemedel korrigerar hormonella nivåer och dämpar inte bara blödning. Men om hormonstatusen har förändrats på grund av en allvarlig sjukdom kommer behandlingen att vara annorlunda. Terapi utvecklas individuellt av läkaren.

hemostatika

Gruppen av hemostatiska medel - hemostatiska läkemedel, inkluderar mediciner Vikasol, Ditsinon, Traneksam, etc. Vikasol hjälper kroppen att syntetisera ett protein som ansvarar för kvaliteten på blodkoagulation. Det är en vattenlöslig analog av vitamin K. Läkemedlet är i form av tabletter och injektioner..

Han har inga kontraindikationer och biverkningar..

Dicinon ökar permeabiliteten för kärlväggarna. Om din period är lång och du inte vet vad du ska dricka kommer Dicinon att vara ett idealiskt alternativ. Läkemedlet stoppar blödningar av annan art (till och med akut) och förhindrar att de återkommer.

Tranexam - ett läkemedel med tranexaminsyra, har hemostatiska, antiinflammatoriska och antihistaminegenskaper.

Läkemedlet är effektivt under långa perioder, varför orsakerna är abort, förlossning, inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet och hysteroskopi..

Enligt läkares bedömning kan vitaminer, livmodersammandragningar, hormoner och förstärkande mediciner för blodkärl förskrivas till patienten. Curettage för långvarig menstruationskvinnor gör på 50 år under klimakteriet - proceduren förhindrar utveckling av cancer. Efter curettage förskrivs patienten hormoner.

Flickor och medelålders kvinnor får först förskrivna hormoner. Om de inte hjälper, skickas patienter till curettage.

Om anomalin beror på dålig blodkoagulering korrigeras menstruationscykeln med koaguleringsmedel (aminokapronsyra). Med anemi hjälper järnpreparat att korrigera situationen..

Folkrättsmedel

Överväg vad du ska göra med lång menstruation för kvinnor i olika åldrar, så att du kan klara dig utan mediciner. Vi använder recept för traditionell medicin som syftar till att stoppa blödning och eliminera obehagliga symtom och irritabilitet.

 1. Brygg en tesked gräs med ett glas kokande vatten och håll i 15 minuter under locket.
 2. Ta en ånga på ¼ kopp upp till 4 gånger om dagen.

Sage fungerar som östrogen, normaliserar cykeln och får dig att må bättre med klimakteriet.

Sage-infusion är lätt att göra hemma

 1. Doppa en matsked råvaror med ett glas kokande vatten och koka i 4 - 5 minuter på låg värme..
 2. Insistera buljongen i en halvtimme.
 3. Ta 3-5 gånger dagligen dagligen för att få en hemostatisk effekt och mätta kroppen med vitamin K.
 1. Brygg bara 1 tsk i ett glas kokande vatten. örter.
 2. Insistera örtte i några minuter.
 3. Drick en dos på 150 ml.

Det rekommenderas att ta herdens påsinfusion 2 till 3 dagar före menstruationsstart och fortsätta behandlingen under hela cykeln.

Ett avkok av vilda jordgubbar:

 1. Brygg vegetabiliska råvaror med 1 msk. l per liter kokande vatten.
 2. Dela upp hela volymen i portioner och dricka under kritiska dagar.

En avkok av jordgubbar är läcker och hälsosam.

Traditionell medicin erbjuder en välsmakande och hälsosam version av cykelkorrigering med citron. Det är viktigt att kvinnan inte har tandsjukdomar och störningar i mag-tarmkanalen.

För att sluta spotting måste du äta en hel citron med tillsats av socker eller honung. C-vitamin har hemostatiska egenskaper.

Förebyggande av långa perioder

Närvaron av långa perioder är inte alltid förknippad med sjukdomen. Om orsaken till avvikelsen efter en grundlig undersökning inte hittades och kvinnan erkändes som frisk, får hon rekommendationer om livsstilsförändringar.

Långvarig menstruation kan vara förknippad med faktorer som:

 • Fetma.
 • Vitaminbrist.
 • Alkoholmissbruk.
 • Drog användning.
 • Klimatpåverkan.
 • Låg spänningsmotstånd.

Kom ihåg att långa perioder som inte kan korrigeras hemma kräver omedelbar läkare. I god tid konsultation av en specialist hjälper till att undvika allvarliga problem på det gynekologiska området.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kraftig svettning under menstruationen

Det finns svår svettning under menstruationen hos de allra flesta kvinnor. Kritiska dagar (CD) är olika för alla, och om vissa damer inte känner förändringar i kroppen, möter andra tvärtom många obehagliga symtom, inklusive överdriven svettning....

Inga perioder och nedre delen gör ont - det är graviditet?

Försenad menstruation och smärta i korsryggen kan vara relaterade till fenomen. Mycket ofta är sådan smärta karakteristisk för en kort graviditetsperiod, när embryofostret limmat på livmodersväggar börjar öka och denna faktor påverkar moderns nervändar....

Testet visar en stapel, men det finns ingen menstruation: vad betyder det?

Alla kvinnor är kända för sin förmåga att drömma osjälviskt. Dessutom förändras deras drömmar genom åren dramatiskt.Så om testet med en försening i menstruationen hade ett negativt resultat för en tjej som drömmer om graviditet, skulle hon vara mycket upprörd....