Varför menstruationen kan komma tidigare i en vecka och om du behöver oroa dig?

Ansvarsfrihet

En enhetlig menstruationscykel är ett viktigt tecken på kvinnors hälsa. Varje överträdelse leder till ett fel i hormonsystemet och följaktligen till en kränkning av menstruationscykeln.

Kvinnor är vana att se och reagera bara för att försena, eftersom graviditetsgraden i sådana fall är hög, så ofta uppmärksammar de helt enkelt inte på det faktum att menstruationen gick en vecka tidigare..

Denna åsidosättande av menstruation är fel, för när du ser en läkare kan du ta reda på att tidig blödning indikerar allvarliga hälsoproblem.

Vad är menstruationscykeln?

Omvandlingen av en flicka till en kvinna börjar med den första menstruationens början. Under mognaden av den kvinnliga kroppen, när flickan är 12-13 år, börjar puberteten.

Menstruationen blödar, kallas på grund av den cykliska naturen. Livsprocesser kännetecknas av konstant med jämna mellanrum. En sådan upprepning anses vara ett tecken på hälsa och att kroppen fungerar korrekt..

Menstruationscykeln är det första tecknet på en kvinnas förmåga att få friska avkommor, så enhetlighet är viktigt, eftersom varje oregelbundenhet i menstruationscykeln, oavsett om menstruationen är tidigt eller kommer med en försening, indikerar att kroppen är sjuk eller stressad.

I den kvinnliga kroppen finns ett ägg, en speciell kropp som, i kombination med spermierna, ger upphov till en ny varelse.

Menstruationscykeln är sekvensen för utveckling och mognad av ägget, som tar ungefär en månad. Varje kvinna har en extremt individuell menstruationscykel, dess varaktighet under påverkan av olika faktorer kan ha ett annat antal dagar, vanligtvis är det inom 20-35 kalenderdagar.

Den första dagen i menstruationscykeln är den första tiden för början av blödning (menstruation). Hela processen anses vara det viktigaste beviset på en kvinnas hälsa och möjligheten till befruktning, så all instabilitet, tidig menstruation är ett fel i kroppen.

Många kvinnor har nu speciella menstruationskalendrar som hjälper till att spåra alla oegentligheter i cykeln och förhindra tidig menstruation.

Kan menstruationen börja tidigt?

Korrekt hormonell produktion, en normaliserad menstruationscykel - allt detta är av stor betydelse för kvinnors hälsa.

Om det upptäcks att menstruationen har kommit för tidigt, bör du omedelbart rådfråga en läkare, eftersom kroppen med hjälp av menstruation gör det klart att kroppen är sjuk och kräver akut diagnos för att upptäcka kränkningar.

Det finns många orsaker till menstruationens ankomst en vecka tidigare och de kännetecknas av en annan karaktär, därför är det mycket viktigt att avgöra alternativen för kränkningar:

 1. Allvarlig stress och spänning - sådana psykiska störningar verkar inte påverka kroppen fysiskt utan kan fungera som en månadsperiod en vecka tidigare;
 2. Dramatiska förändringar i vikt och försvagande dieter, tunga fysiska övningar - allt detta kan leda till tidig menstruation;
 3. Acklimatisering av kroppen till en ny tidszon i samband med en förändring i bosättningslandet;
 4. Grovt sex, vilket kan leda till tårar och skador i slidan och livmoderhalsen;
 5. Blödning kanske inte alltid är månadsvis, särskilt om de är tidiga, det är troligt att det är konsekvenser av inflammation i livmoderhalsen;
 6. Tidig menstruation kan vara ett tecken på graviditet, eftersom en liten mängd blod kan förekomma under implantering av embryot;
 7. Orala preventivmedel och andra hormonella läkemedel kan leda till obalanser i hormonbalansen, vilket kan leda till ett tidigt menstruationssvikt;
 8. Ektopisk graviditet och missfall åtföljs ofta av tidig menstruation, eftersom situationen i sådana fall är mycket farlig för den kvinnliga kroppen;
 9. Ofta kan sexuellt överförda infektioner orsaka tidig menstruation.

Månadsvis tidigare än en vecka

Under tonåren, när menstruationscykeln just börjar komma till en uppenbarelse av norm, kan olika hopp i tidpunkten betraktas som normala, men vid en senare ålder kan tidig menstruation betraktas som en kränkning i hälsan.

Du behöver inte springa och få panik direkt, men det är bäst att kontakta en specialist som berättar vad skälet till sådana kränkningar är.

Du bör noga titta på andra symtom på tidig menstruation..

Störningar i nervsystemet, utöver menstruation, har en mycket stark effekt på den kvinnliga karaktären, vilket skapar en regim av evig PMS, irritabilitet och nervositet.

Den främsta orsaken till kränkningar av den kvinnliga cykeln är den hormonella bakgrunden och dess obalans. Det är på honom det första du bör vara uppmärksam på.

Du bör dock inte köra ett sådant tillstånd. Några av orsakerna till tidig menstruation är mycket farliga. Det är bäst att konsultera en gynekolog för cykelstörningar, som kommer att göra nödvändiga tester och identifiera de faktorer som påverkade ankomsten av tidig menstruation.

Farliga faktorer

Yttre faktorer kan ganska ofta påverka kränkningen av menstruationscykeln, vilket kan orsaka tidig menstruation, men de utgör inte någon stor fara. Interna faktorer är redan en helt annan fråga, särskilt om sådana kränkningar konstant inträffar.

De patologiska orsakerna till tidig menstruation, som helt enkelt kan kallas blödning, åtföljs av ett antal andra symtom.

Manifestera:

Allt detta tyder på att du måste träffa en läkare, eftersom följande sjukdomar kan gå i kroppen:

Nödprevention

Om du behöver dricka piller med akut födelsekontroll bör du förbereda dig för att det kommer att bli en kränkning av menstruationscykeln, oftast manifesterad i den tidiga menstruationen.

Sådana läkemedel innehåller ett ganska stort antal hormoner, som till och med med en enda dos kan kränka regelbundet.

Menstruation kan förekomma senare än normalt, men om läkemedlet togs under den första halvan av menstruationscykeln, är en överträdelse av perioden 1-2 veckor tidigare ganska normal..

Även om en sådan kränkning är obehaglig, eftersom det är omöjligt att exakt beräkna det, är det helt inte farligt och kräver inte behandling. Dessutom är det värt att ta hänsyn till att den tidiga menstruationen kan äga rum i flera månader, tills kroppen är helt återställd från en enorm dos av hormoner.

Funktioner i menstruationen, om menstruationen kom tidigare

Med manifestationen av tidig menstruation kommer alla funktioner i kursen och händelsen endast att bero på orsakerna som påverkade cykelens misslyckande:

 1. Brott mot nervsystemet i förhållande till tidig menstruation orsakar ofta skarp huvudvärk och illamående. Symtomatologin liknar graviditet, men de har absolut ingen koppling till varandra;
 2. Depression, en kraftig förändring av humör och okontrollerbar tårfullhet - alla dessa symtom manifesteras ofta om menstruationen började tidigare;
 3. Oroa dig inte om sömnlöshet började utvecklas under denna period, eftersom det bara är en fortsättning av symtomen. I allmänhet finns det inget specifikt scenario för tidigt menstruation, de beror bara på den kvinnliga kroppens individualitet;
 4. Vanligtvis, med hormonell obalans, observeras starkt menstruationsflöde åtföljt av helblodiga blodproppar;
 5. Sexuella infektionssjukdomar - Ett av deras symtom är smärta i nedre del av magen och korsryggen under tidig menstruation.

Kan det vara en graviditet?

Inte bara en försening, utan också de tidiga perioderna kan prata om en ny persons födelse. Sådana blödningar kommer och går ganska kraftigt, därför är det i ordets korrekta mening svårt att ringa dem varje månad.

Tidig blödning uppstår på grund av skador på endometrium när en framtida person kommer in i livmodern, vilket provocerar uppkomsten av blod.

Menstruation som ett tecken på graviditet kännetecknas av följande funktioner:

 • kort sikt - som standard överskrider den inte en dag;
 • början av menstruationen senast en vecka före början av den förväntade perioden;
 • särskiljande färg på menstruationen - brun eller rosa;
 • mängden blodutflöde är mycket knappare än vid normal graviditet.

För att avgöra om graviditet är den exakta orsaken till att menstruationen börjar måste du göra ett graviditetstest som exakt kommer att berätta om det är närvarande eller genomgå en gynekologundersökning. Det finns ingen fara i sådan menstruation, därför krävs inte åtgärder.

En annan sak är om graviditeten är intrauterin, för i det här fallet kommer det också att blöda och det kan lätt förväxlas med menstruation. Du bör noggrant titta på tecken på menstruation, som kommer att berätta exakt symptom..

5 månader tidigare

Det finns ett stort antal menstruations oregelbundenheter, så om din period började tidigare än bara 5 dagar, bör du vara uppmärksam på följande saker:

 1. Kontrollera reproduktionssystemets funktion, en kränkning som även i ett organ kan leda till tidig menstruation. En kontroll på grund av en överträdelse av menstruationsperioden under 5 dagar kan indikera en tillhörande sjukdom, till exempel livmoderfibros;
 2. En enkel förkylning kan slå ner det autonoma systemets arbete och orsaka störningar i blodcirkulationen, vilket kommer att leda till tidig menstruation;
 3. Yttre faktorer, såsom acklimatisering till en ny plats, provocerar ofta en känslig kvinnlig kropp till menstruation;
 4. 5 dagars avvikelse från cykeln kan betraktas som liten, så det kan ofta provoceras med en styv kost och intensiv fysisk träning. Under denna period får kroppen inte många av de nödvändiga näringsämnena, vilket provocerar stress, och med det menstruationscykeln.

Månadsvis mer än sju dagar tidigare

Ankomsten av menstruation tidigare med sju dagar kan redan betraktas som en ganska stor avvikelse, därför har oftast en liknande provokatör ett liknande problem, vilket leder till uppkomsten av en överträdelse:

 1. Inflammatoriska processer i livmodern, äggledarna och äggstockarna, förutom tidpunkten för början av menstruationen, har onormal urladdning - en blodröd färg med många blodproppar. Ett larm bör ljudas, eftersom de kan vara ett symptom på ganska allvarliga sjukdomar, såsom endometrios, fibroider och hypoplasi;
 2. Under hyperestrogenism utsöndrar den kvinnliga kroppen en stor mängd av det kvinnliga hormonet - östrogen, vilket orsakar en hormonell obalans. Gradvis inträffar en minskning av mängden luteinsyra. Att få ett barn med ett liknande problem är nästan omöjligt. Det kan upptäckas med hjälp av ett blodprov - manifesteras i feta kvinnor och tar hormonella preventivmedel;
 3. Livmodersblödning och menstruation, som kom en vecka tidigare för att förvirra på egen hand ganska enkelt. Blödning från livmodern är mycket farlig eftersom den orsakas av könstumörer eller livmoderskador.

10 dagar tidigare

Standard menstruationscykeln är etablerad i tonåren, bara ett par år efter menstruationens början.

Samtidigt finns det många situationer med månatliga perioder 10 dagar tidigare:

 1. Genetisk predisposition - ofta ärvs en 10-dagars avvikelse och kan inte ändras. Det är bäst att fråga modern om det fanns ett tidigt menstruationsproblem och bryta sig loss från denna faktor;
 2. Missfall och aborter påverkar ofta menstruations oregelbundenheter och orsakar en tidig urladdning;
 3. En kraftig förändring i vikt - det spelar ingen roll om du går ner i vikt eller går upp i vikt, de åtföljs ofta av menstruationens början i tio dagar. Det provoseras av felaktig näring med brist på nödvändiga ämnen;
 4. Inflammatoriska processer i bäckenorganen provocerar ofta början av tidig menstruation. Listan över patologiska sjukdomar är stor och farlig, därför kräver medicinsk intervention för att återställa hälsan;
 5. Störningar i funktionen av levern, njurarna och andra organ leder ofta till cykelstörningar.

Menstruationsutseendet 10 dagar tidigare är farligt och kräver därför omedelbart besök hos en gynekolog, eftersom en betydande sjukdom kan upptäckas.

2 veckor tidigare

Menstruationens utseende 2 veckor tidigare är farligt och manifesteras ofta under 2000-talet. Här kan du inte längre lita på en enkel hormonell obalans, eftersom orsaken ofta är ett problem med äggstockarna.

Den huvudsakliga sjukdomen som orsakar sådana för tidiga perioder är anovulatorisk dysfunktion, vilket tvingar den kvinnliga kroppen att producera testosteron istället för östrogen.

Lanseringen av en sådan sjukdom leder kroppen till ett allvarligt tillstånd - äggstocksbeständighet.

Äggstockarna kommer att sluta svara på alla hormoner som produceras av kroppen, vilket med tiden kommer att försvinna menstruationen eller svår blödning, åtföljd av smärta.

Orsakerna till uppkomsten av menstruation två veckor tidigare beaktas:

 • abort eller missfall;
 • livmodertumör;
 • högt blodsocker;
 • sköldkörtelproblem och övervikt.

Menstruationens natur

Närvaron av knappt urladdning under menstruationen betyder inte smärtfrihet.

Ofta, även med mycket magra perioder, särskilt de som anlände i förväg, uppstår följande symtom:

 • svår smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen;
 • huvudvärk och illamående;
 • förstoppning eller diarré.

Standardflödet för blodflöde under menstruationen är från 70 till 150 ml.

Om denna mängd är mindre, upptäcks följande problem:

 • hypomenoria;
 • tuberkulos;
 • problem med könssjukdomar och reproduktionskirurgi;
 • ofta abort, curettage eller amning;
 • depression eller andra nervösa sjukdomar;
 • hormonintoxikation eller obalans.

De magra tidiga perioderna har icke-standardfärg och förekommer något på packningen. Provocerar ofta inflammatoriska processer.

Ett stort problem för en kvinna är tunga perioder, som är smärtsamma med mycket blodigt urladdning. Ofta provocerar de anemi. Vid tung menstruation bör du omedelbart konsultera en läkare, eftersom det finns en risk för livmodersblödning och inte tidig menstruation.

Symtom på tung menstruation är:

 • menstruationen varar mer än sju dagar, den dagliga blodförlusten är mer än 200 ml;
 • svår smärta i livmodern och äggstockarna;
 • närvaron av ett stort antal blodproppar i mer än 3 dagar i rad och förekomsten av intermenstruellt urladdning.

Skälen till uppkomsten av riklig menstruation kallas av läkare:

 • brist på vitaminer på grund av vägran att använda ett antal livsmedel;
 • medicinsk abort;
 • problem med mag-tarmkanalen;
 • sjukdomar förknippade med det reproduktiva systemet;
 • kontinuerlig användning av acetylsalicylsyra.

Vad du ska göra om dina perioder kommer för tidigt?

Om det finns ett problem med för tidig menstruation, är det första du behöver för att se en läkare att genomgå alla nödvändiga tester för att fastställa orsaken till uppkomsten av tidig menstruation. Ofta när situationen inte är farlig kommer läkaren att konsultera och ge nödvändig information om behandlingen för att återställa harmonin i cykeln.

Patologiproblemet upptäcks med ständiga kränkningar under cykeln och inte med ett engångsfel, eftersom det kan orsakas av externa faktorer. Under denna period bör du noga övervaka urladdningen, deras utseende och utseende för att märka brott.

Förutom läkemedel är det möjligt att återställa menstruationscykeln med hjälp av folkläkemedel. Ibland hjälper en enkel dietjustering att bli av med problemet. Användningen av folkrättsmedel bör inte överlåtas till sig själva, de används endast med tillstånd från läkaren.

Örter, även om de är ganska effektiva läkare, behöver de ofta en annan behandling för att bli av med tidig menstruation, och de själva är ytterligare. Användningen av infusioner bör inte vara längre än två veckor.

Lämpliga örter för att bli av med tidig menstruation är läkare som kallas malör, mynta, citronmelisse, persilja, vattenpeppar och nuy:

 1. En avkok av malör bereds från 3 matskedar råvaror per 200 ml kokande vatten. Insisterar på 3 timmar, dekanterade. Används 3 gånger om dagen, 50 ml;
 2. Melissa-te har en lugnande effekt och är mest lämplig i fall av tidig menstruation;
 3. Kombinationen av persilja och mynta tillsammans skapar en infusion som gör att du kan återställa menstruations oregelbundenheter på bara ett par veckor. Förhållandet mellan örter är 1 till 3. 3 gram råmaterial och 50 ml vatten konsumeras per portion. Lösningen drickas två gånger om dagen.

Kombinationen av den medicinska metoden för behandling och alternativa metoder i förhållandet gör det möjligt att eliminera oegentligheter i menstruationscykeln. Behandling kan inte utföras självständigt, speciellt tillstånd från en läkare krävs.

Förhindrande av cykelfel

Harmonin i menstruationscykeln är en faktor i kvinnors hälsa, kränkningar först och främst ropar om misslyckanden i kroppen.

Därför är det viktigt att följa reglerna för förebyggande, som hjälper till att undvika kränkningar eller varsel i tidiga skeden:

 1. Ett regelbundet besök hos gynekologen minst en gång var sjätte månad - det spelar ingen roll om det finns rädsla eller skam att gå till receptionen, läkaren kommer att vara den första som rapporterar om en farlig sjukdom kan förekomma;
 2. Underhåll av en menstruationsdagbok. Det finns färgglada dagböcker och applikationer på telefonen som hjälper dig att övervaka bristerna i den tidiga menstruationen;
 3. Försena inte behandlingen av sjukdomar hos endokrina och gynekologiska sjukdomar, eftersom de är de viktigaste inre faktorerna i uppkomsten av tidig menstruation;
 4. Rätt näring med mycket proteiner, fetter och kolhydrater. Stekt mat, desserter med sött mjöl bör uteslutas från kosten. Om du håller vikten inom normala gränser påverkar inte problemet med kränkning av menstruationscykeln;
 5. Permanent fysisk träning, dans rekommenderas mest. Vals, tango, samba - typen av dans är inte viktig, faktorn är variationen i rörelser och dynamik, liksom frisättningen av hormoner;
 6. Stressfulla upplevelser bör tas bort från livet. Psykisk stress, depression väcker ofta tidig menstruation. Sex provocerar en allvarlig frisättning av hormoner och påverkar den cykliska regimen, därför bryter det lätt mot det.

Brott mot menstruationscykeln även under en vecka är ett allvarligt test för kroppen och den första klockan som du bör söka råd från en specialist. Sjukdomar i reproduktionssystemet är farliga och leder ofta till infertilitet, vilket undergräver den kvinnliga kroppens hälsa.

Med korrekt förebyggande undviks och upptäcks sjukdomar, inklusive farliga, i tid. Om menstruationen verkade mycket före schemat, få inte panik, men du kan inte tolerera smärta exakt. Stark smärta med tunga perioder kan vara det första tecknet på blödning, inte perioder.

Missfall, uterusblödning - detta är inte en komplett lista över problem som orsakar cykelstörningar. Du bör noggrant titta på färgen på urladdningen under denna period, eftersom förändringen i den mörka färgen på menstruationen till ljusare, som skarlakansrosa eller rosa, indikerar både patologi och det faktum att kvinnan är gravid. Menstruationen kan komma tidigt och smeta.

Att spela på detta sätt med hälsa rekommenderas inte, särskilt om naturen har gett ett så enkelt sätt att märka förändringar..

Vilka faktorer som kan påverka det faktum att menstruationen började för tidigt

Funktioner av för tidig menstruation

Normalt varar menstruationscykeln 27–28 dagar. Tillåtet fel i 5 dagar (i alla riktningar), eftersom varje organisme är individuell. En indikator på ett hälsosamt reproduktionssystem och en stabil cykel, detta är regelbundna perioder, börjar med regelbundna intervall, varar samma antal dagar.

Arten av tidig menstruation beror på orsakerna till cykelens misslyckande. Om överträdelsen orsakas av funktionsfel i centrala nervsystemet åtföljs menstruationen av följande symtom:

 • svår huvudvärk;
 • illamående
 • misslyckande av det psyko-emotionella tillståndet (tårfullhet, apati, etc.);
 • sömnlöshet.

I fallet med en hormonell störning blir tidig urladdning mer riklig, ibland med blodproppar. Vid infektionssjukdomar känns dragande smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Dessa är bara allmänna egenskaper, eftersom först och främst ytterligare symptom under de tidiga perioderna beror på kvinnans individuella tillstånd.

Etiologi för överträdelse

Om den månatliga ansvarsfriheten gick i tid, men stannade efter en dag, finns det goda skäl till detta. De är indelade i två kategorier: icke-patologisk och patologisk. De första kan lätt elimineras och kan försvinna på egen hand, medan de andra kräver snabb behandling, eftersom de tenderar att oåterkalleliga konsekvenser, upp till infertilitet.

Icke-patologiska orsaker

Som nämnts ovan kan icke-patologiska orsaker till kortvarig menstruation kontrolleras personligen, eliminera dem helt eller vänta tills de passerar. Dessa inkluderar:

 1. Brist på ägglossning. Detta är ett periodiskt fenomen förknippat med överarbete och försvagning av reproduktionsfunktioner. Bristen på ägglossning är en typ av återställning av reproduktionssystemets resurser. Det förekommer inte oftare 1-2 gånger per år, och hos vissa kvinnor är det helt frånvarande. Men en sådan kränkning kan vara resultatet av ett antal andra faktorer: försvagad immunitet, stress, sjukdom etc..
 2. Påfrestning. Detta skäl är det mest ofarliga, men det vanligaste bland tillgängliga. Nervstress är direkt relaterad till hur menstruationscykeln fungerar. Det centrala nervsystemet ansvarar för arten och cyklisk karaktär av månatlig urladdning. En månad som inte lyckas i psykomotiska termer kan bli ett vanligt för kort menstruation.

Patologiska orsaker

Patologier och sjukdomar i reproduktionssystemet som är förknippade med en förändring av kroppens hormonella miljö kan påverka varaktigheten av den månatliga urladdningen. Det finns faktiskt många skäl för kortvariga perioder, men här är de vanligaste:

 1. Ovariell dysfunktion. Detta är en kränkning av äggstocksfunktionen som ett resultat av en felaktig funktion i hormonsystemet. Cykelns huvudhormoner (follikelstimulerande, luteiniserande och prolaktin) orsakar menstruationsstörningar av olika typer av svårighetsgrad: dysfunktionell blödning, försening, tung eller knapp menstruation. Så menstruation, som slutar en dag efter starten, kan vara resultatet av en ovariell dysfunktion.
 2. Primär eller sekundär hypominorré. Vid den första manifestationen varar menstruationsflödet 1-2 dagar, inte längre, och avser en medfödd patologi av kronisk natur. Vid sekundär hypomenoré sker en kraftig upphörande av menstruationen före schemat, under påverkan av olika faktorer: ärftlighet, könsorganiska avvikelser, intrauterin enhet, hormonstörningar, etc..

Menstruation, som slutar en dag efter starten, i alla fall oroande. När patologiska tecken på menstruations oregelbundenhet uppträder, kommer extra symptom nödvändigtvis att visas, uttryckt av smärta, temperatur, etc. En appell till en läkare i detta fall är nödvändig.

Menstruationscykelns varaktighet bör inte överstiga sju dagar, men bör inte begränsas till tre dagar. Överträdelser kan observeras i den första bildningen av menstruation vid åldern tolv till sexton år. Brott mot månadscykeln kan vara en konsekvens av att man tar orala läkemedel - preventivmedel. I postpartum eller efter en abort kan cykeln också gå fel. Viktiga indikatorer på menstruationssvikt är olika sjukdomar i könsorganen eller kroppens utarmning. De flesta kvinnor har en etablerad cykel. Om slutet av menstruationsblödning inträffade för tidigt, märks det av en kvinna. Det är nödvändigt att förstå varför menstruationen slutade tidigare.

Vanliga skäl till avslag

Under menstruationen omorganiseras den hormonella bakgrunden, livmoderns epitel exfolierar och går ut. Ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd, en kraftig klimatförändring och andra faktorer kan provocera hormonerna (när kroppen är i fara försöker lämna avkomma). Därför tidig ägglossning och för tidig menstruation. I detta fall är det troligt att patologiska orsaker inte upptäcks..

För att stabilisera din menstruationscykel, dricka vitaminer, balansera din kost, slappna av mer och undvika stress. Besök en specialist om situationen inte förbättras nästa månad.

Tänk på de främsta orsakerna till att menstruationen kommer tidigare än den period som anges i kalendern:

 1. Påfrestning.
 2. Hormonell obalans.
 3. Fysisk, mental överarbetning.
 4. Snabb viktminskning / viktökning.
 5. Brå klimatförändringar.
 6. Aggressivt sex.
 7. Fortplantningssjukdomar.
 8. Onkologiska neoplasmer.
 9. Graviditet (implantationsblödning) och amning.
 10. Missfall.
 11. Ektopisk graviditet.
 12. Okontrollerad oral preventivmedel.
 13. Sexuellt överförda infektioner.
 14. Puberteten i ungdom.
 15. Utrotning av reproduktionsfunktion i premenopaus.

Graviditet

Vid möten med gynekologen uppstår ofta frågan: om menstruationen började 2-6 dagar före schemat, kan det vara en graviditet? Detta utesluts inte. Speciellt om en kvinna leder ett mättat sexliv och är skyddad från fall till fall.

För att avgöra om tidiga regler har blivit ett tecken på förestående moderskap, genomföra ett test, eller snarare två, med ett intervall på flera dagar.

Processen att fästa ägget åtföljs av följande symtom:

 • menstruationen är rosa eller brunaktig;
 • intensiteten / överflödet av lochia minskade markant;
 • förordningen slutade tidigare än vanligt (inte 5, som vanligt, men bara 3 dagar).

Om båda gångerna är resultatet av graviditetstestet negativt, men karakteristiska symtom (illamående, trötthetskänsla och svullnad i bröstkörtlarna) manifesteras - kontakta en gynekolog. Det kan vara en ektopisk graviditet eller annan patologisk process..

Kritiska dagar 5 dagar före schemat

Om dina perioder kommer 3, 4 eller 5 dagar tidigare än väntat, försök att återkalla händelserna i den aktuella månaden. Kanske är detta ett isolerat fall som provoceras av en extern faktor. Och nästa månad kommer kritiska dagar att börja i rätt tid.

Om menstruationen började 5 dagar före schemat orsakas överträdelsen av en av följande faktorer:

 1. Den fulla funktionen av det kvinnliga reproduktionssystemet säkerställs av kroppens arbete. Och det minsta misslyckandet i väl fungerande organ och system leder till början av tidig menstruation. Om spotting uppträder mer än 5 dagar tidigare, kontakta en läkare. Var inte förvånad om du hittar patologier i äggstockarna, livmodern, sköldkörteln eller hjärnan under undersökningen.
 2. Den vanligaste förkylningen leder till funktionsfel i menstruationscykeln och kritiska dagar kommer tidigt. Det handlar om cirkulationsstörningar under sjukdom.
 3. Effekterna av negativa miljöfaktorer: acklimatisering under semestern, en kraftig förändring av tidszoner vid byte av boende. När det gäller semester normaliseras cykeln när man återvänder hem. De som var tvungna att byta norr till söder (eller vice versa) måste vara tålmodiga. Det kan ta lång tid innan kroppen vänjer sig vid nya förhållanden och menstruationen blir regelbunden.
 4. Dålig näring utarmar kroppen, berövar den nödvändiga vitaminer och mineraler, orsakar funktionsfel i menstruationscykeln. Menstruationen kommer 4-5 dagar före schemat varje gång tills en kvinna återvänder till en full diet.
 5. Om perioderna kommer 4-5 dagar tidigare kan avvikelsen orsakas av överspänning, både fysiskt och intellektuellt.

Månadsvis en vecka före det schemalagda datumet

Om menstruationen började en vecka före schemat ligger anledningen till följande patologiska tillstånd:

hyperöstrogenism

Bristen på lutinsyra, nödvändig för den andra fasen av cykeln, "sporrar" kroppen till ökad östrogenproduktion. Graviditet blir omöjligt, eftersom ägglossning inte inträffar. PMS är karakteristiskt för ett patologiskt tillstånd.

Premenstruellt syndrom manifesterar sig:

 • krampande smärta i nedre del av buken;
 • huvudvärk;
 • illamående
 • ömhet i bröstkörtlarna;
 • flatulens;
 • yrsel
 • oregelbundna stämningar;
 • smärta i nedre rygg.

Nivån av lutinsyra sjunker med en kraftig viktökning, neoplasmer (tumörer och cyster) i bäckenorganen, okontrollerat intag av "östrogen" läkemedel. Bestäm närvaron av hyperestrogenism med hjälp av ett blodprov.

Inflammatoriska processer

Det händer att tidig skarlakansröd urladdning med blodproppar betyder närvaron av en inflammatorisk process i äggstockarna, livmoderhålan, rör.

Patologi för strukturen

Avvikelser i utvecklingen av organen i reproduktionssystemet, endometrios, myom, hyperplasi är farliga tillstånd som kräver omedelbar läkarvård. Utan korrekt behandling förvärvar patologier obotliga former och hotar en kvinnas liv. Så om dina perioder gick 7-8 dagar tidigare, se en gynekolog.

Livmoderblödning

Inte alltid spotting indikerar en cykelstörning. Under den gynekologiska undersökningen kan trauma, tumörer och inflammationer som orsakade blödning av livmodern upptäckas.

Utseendet på ofta för tidig menstruation (i flera månader i rad) kan indikera patologiska förändringar i kroppen. För att komma ur situationen med minimala förluster, gå till gynekologen vid de första manifestationerna av ett misslyckande.

Vi löser problemet

Om din period började och omedelbart slutade samma dag, måste du först förstå orsaken till denna kränkning. Se till att konsultera en läkare som kan avgöra problemet med komplikationer. Om orsaken ligger i för mycket stress, undernäring eller stress, måste du ändra din livsstil och eliminera de utlösande faktorerna.

Om allt detta inte ger önskat resultat inom tre månader måste du konsultera en läkare för att bestämma sjukdomen eller andra störningar. Genom att snabbt upptäcka sjukdomen kan du bli av med den på kortast möjliga tid och kommer inte att ge komplikationer..

Läkaren kan ordinera mediciner för att eliminera det befintliga problemet. I det här fallet behöver du ett samråd med en läkare-endokrinolog, och du måste också göra en grundlig omfattande undersökning av kvinnans kropp.

Om menstruationen började och omedelbart slutade under bildandet av menstruationscykeln, bör detta inte medföra någon oro. Denna tid kännetecknas av en viss instabilitet och med tiden stabiliseras menstruationscykeln.

Avvikelser i menstruationscykeln kan framkalla dåliga vanor, därför är det tillrådligt att leva en hälsosam livsstil, eftersom detta är nyckeln till kvinnors hälsa. Det är mycket viktigt att noggrant ta hand om din hälsa och kontrollera din menstruationscykel, eftersom även en liten kränkning kan indikera många problem, inflammatoriska processer och andra sjukdomar. ta hand om dig själv!

Det är farligt att självmedicinera, eftersom du bara kan förvärra den befintliga patologin. Det är bara gynekologen som kan avgöra exakt varför menstruationen började och omedelbart slutade, kanske behövs en endokrinologkonsultation. Läkaren kommer att förskriva den mest effektiva behandlingen och ge rekommendationer för att förebygga uppkomsten av sådana störningar i framtiden i ett visst kliniskt fall..

De viktigaste typerna av behandling som används för att normalisera cykeln i sådana fall:

 • Örtmedicin som officiella komplex (till exempel cyklodinon) och individuella örter för självbryggning eller infusion (röd pensel, livmoder från tallskog och andra).
 • Orala preventivmedel för att normalisera dina egna hormonnivåer. Den genomsnittliga varaktigheten för en sådan behandling är minst 3 till 6 månader.
 • Olika fysioterapi, akupunktur och andra metoder för alternativ medicin (hirudoterapi, etc.)
 • Ibland är det nödvändigt att utföra curettage av livmoderhålan för att diagnostisera eller ta bort patologiska formationer, genomföra hysteroskopi eller till och med laparoskopi.

Blödning 10-14 dagar tidigare

Ofta börjar menstruationen 10 dagar före tiden, och detta händer av uppenbara skäl:

 1. En ärftlig faktor som inte beror på hälsotillståndet eller andra tillstånd. Om din mamma har för tidiga perioder då och då, ta avvisningen som en given. Omöjligt att påverka genetisk predisposition.
 2. Medicinska och godtyckliga aborter (missfall). Under operationen skadas endometrielskiktet. Ofta leder detta till cykelstörningar och för tidig menstruation.
 3. Skarpa fluktuationer i kroppsvikt (anorexi, fetma).
 4. Brist på korrekt näring.
 5. Okontrollerat intag av hormonella preventivmedel (ett kraftigt avslag på läkemedel).
 6. Sjukdomar i organen i bäckenområdet, från fibroider till inflammation i endometrium och onkologisk patologi. Listan över sjukdomar i reproduktionssystemet är för lång. Faran är att en kvinna inte alltid ser tillräckligt avvikelsen och inte har bråttom att träffa en läkare. Samtidigt når sjukdomar ett obotligt, ibland oförenligt liv..
 7. Sjukdomar i de inre organen, blodkärlen. Pyelonefrit, kolecystit, lunginflammation - inte alla sjukdomar som leder till för tidig reglering. Om menstruationen har kommit tidigare i 8 till 10 dagar, och gynekologen inte har hittat några avvikelser, kontakta en läkare. Orsaken till misslyckandet kan vara ett fel i en annan del av kroppen.
 8. Ektopisk graviditet. Farligt tillstånd när embryot utvecklas i äggledarna. Om patologi inte upptäcks i rätt tid kommer det vuxna fostret att bryta rören, deras innehåll kommer att falla in i bukhålan. Ytterligare peritonit, sepsis, patientens död.
 9. Bildningen av reproduktiv funktion på 11-14 år kan pågå mer än ett år eller två. Så till en början kan du inte räkna med cykelstabilitet. Från månad till månad kommer kritiska dagar för tidigt eller försenas. Samma funktioner följer den premenopausala perioden hos kvinnor efter 40 år.
 10. Amningstiden. Det hormon som ansvarar för mjölkproduktionen tar en ledande position. Det är inte förvånande att du måste glömma bort en stabil menstruationscykel och snabb menstruation.

Det tros att det är omöjligt att bli gravid under amningen. Detta är misstag. Prolaktinnivån sjunker så plötsligt som den stiger, och den ammande modern plötsligt blir gravid.

Hur man uppför sig vid fel i menstruationscykeln

Det finns många orsaker till kränkningen i menstruationscykeln, varför det finns en föråldrad menstruation. Det finns många konsekvenser av denna överträdelse, om du inte uppmärksammar problemet i tid och inte utesluter patologi.

För att säkerställa att det inte finns några problem med kvinnors hälsa, behöver du bara följa cykeln. I vår tid med högteknologi är detta inte svårt. Det finns många mobilapplikationer där du kan behålla en menstruationskalender, markera dina känslor och till och med få några rekommendationer. Där kan du notera kroppens temperatur, köns regelbundenhet, humör och liknande.

Om du märker några oregelbundenheter i cykeln händer det att menstruationen började i mitten av cykeln och stannade inom en dag, detta är ett tillfälle att åka till sjukhuset. Beskriv ditt problem till gynekologen, berätta allt utan att tveka, även om läkaren är en man.

Gynekologen måste först undersöka dig för att utesluta graviditet. Förskriv sedan en ultraljudsundersökning av bäckenet. För en mer fullständig diagnos, ett allmänt blodprov, bör hormonanalys ordineras. Beroende på orsaken kommer behandling att ordineras. Hormonell obalans behandlas med hormonella läkemedel, nyligen har fytohormoner blivit populära. Myom och polypper tas bort kirurgiskt. Endometrial hyperplasi behandlas med laparoskopi..

Citrusfrukter hjälper till att normalisera månadscykeln.

Om du har tur och ingen patologi hittas, måste du ändra livsstilen något. Här är några riktlinjer:

 • eliminera stress och stress maximalt;
 • försök att minska fysisk aktivitet, bär inte tunga påsar, träna inte för mycket i fitness;
 • ta inte extremt preventivmedel utan att först konsultera en gynekolog;
 • Innan du tar hormonella preventivmedel, läs noga instruktionerna för att undvika biverkningar.
 • ge upp alkohol och rökning, denna rekommendation är universell för eventuella avvikelser i hälsostatus;
 • dricka vitaminer, särskilt komplex med B12 och folsyra;
 • äter inte snabbmat, fet, stekt och mindre söt, det är bättre att äta mer grönsaker, citrusfrukter, dricka grönt te.

Varför perioder kommer tidigt

Regelbunden menstruation indikerar att alla system och organ i den kvinnliga kroppen fungerar normalt. Varje representant för det klara könet kan oberoende beräkna tidpunkten för nästa menstruations början och förbereda sig och deras planer i förväg för detta ögonblick. Kvinnor har ofta störningar i regelbundenhet i menstruationscykeln, och varje gång de bör rådfråga en specialist för att avgöra exakt vad som utlöste ett tidigt eller sent börjar reglering.

I den här artikeln kommer vi att överväga de viktigaste orsakerna till att menstruationen började före schemat i en vecka, 5 och 10 dagar, och också ta reda på i vilket fall du omedelbart ska rådfråga en läkare, och om det är möjligt att hantera detta problem utan medicinsk hjälp.

Orsaker till för tidig reglering

De första menstruationsperioderna hos flickor börjar 12-14 år gamla, till en början kommer cykeln att vara oregelbunden, och urladdningen kan vara olika, men efter ett och ett halvt år bör dess varaktighet fastställas och genomsnittet plus eller minus 28 dagar. Denna period för varje kvinna är individuell och beror på många faktorer, i genomsnitt varierar den från tre veckor till 35 dagar. Varaktigheten för normala kritiska dagar är från 3 dagar till en vecka. Under denna period rensas livmoderhålan för avskalad endometrium, medan inte bara slemhinnan som rivs bort, utan också en viss mängd blod frigörs.

Efter puberteten, när kritiska dagar inträffar varje månad, kan normalt cykelfel uppstå efter den första sexuella upplevelsen, under graviditeten och på grund av klimakteriet. Om alla ovanstående alternativ utesluts och menstruationen började före schemat kan orsakerna till att för tidig reglering börjar vara olika. Visa var och en av dem mer detaljerat..

Påfrestning

När en kvinna är stressad kan hennes tryck stiga kraftigt, vilket bidrar till förekomsten av inre krampar och expansion av blodkärl. Av denna anledning kan menstruationen på grund av stressiga förhållanden börja tidigare än förfallodagen, vanligtvis fem till sju dagar..

Om det konstateras att för tidig menstruation beror på stress, det inte behövs panik, det räcker för att stabilisera känslor och slappna av lite, då bör det inte finnas några störningar i nästa cykel.

Hormonell dysfunktion

Med hormonell obalans, som hjälper kritiska dagar att börja i förväg, är det bara en läkare som kan korrigera situationen, eftersom hormonella språng kan orsakas inte bara av funktionsfel i reproduktionen utan också av de endokrina systemen. Orsaken kan vara en långvarig exponering för progesteron i en kvinnas kropp eller överdriven östrogenproduktion. Cystor, tumörer i äggstockarna, hormoner etc. kan provocera en förändring i hormonnivåerna..

Endast läkaren kan fastställa den exakta orsaken till hormonell obalans, baserat på resultaten av ett blodprov för hormoner. I en sådan situation är initiativ oacceptabelt.

Normal graviditet och amning

Om menstruationen börjar tidigt och inte håller länge, och själva utflödet är knappt, kan det mycket väl vara ett tecken på graviditet. Blodigt urladdning åtföljer implantation av embryot i livmoderhålet, eftersom slemskiktet skadas i denna process. Dessa sekret är implantationsblödning..

Eftersom amning också åtföljs av en förändring av den hormonella bakgrunden i en kvinnas kropp, är det ganska naturligt att det kan orsaka för tidig ankomst av kritiska dagar.

Graviditetskomplikation

För alla kvinnor är en ektopisk graviditet en mycket allvarlig patologi, som med otidig behandling kan leda till döden. Ett karakteristiskt tecken på fostrets ektopiska utveckling kan vara ett cykelfel, därför bör du omedelbart konsultera en läkare när reglering börjar börja. Kirurgi används för att lösa problemet..

preventivmedel

En intrauterin enhet kan leda till att regleringen börjar för tidigt. Om detta händer under de första tre cyklerna, efter installationen behöver du inte oroa dig, kroppen anpassar sig. Men om den tidiga menstruationen börjar i de återstående cyklerna, måste du söka hjälp från en läkare, kanske är IUD installerat felaktigt.

Dessutom kan hormonella preventivmedel väcka för tidiga kritiska dagar, så du bör inte utse dem själv, en expert bör vara involverad i valet av oral preventivmedel.

Ålder förändras

Under puberteten och klimakteriet kan kritiska dagar antingen vara sena eller komma fram i tid. Detta är ett normalt fenomen som kännetecknar en viss period i en kvinnas liv. I detta fall kan en läkares hjälp endast behövas för utnämning av läkemedel som lindrar en kvinnas tillstånd.

Klimatförändringar, omlokalisering

Att flytta, resa till heta eller omvänt kalla länder kan orsaka störningar i menstruationscykeln. Om det inte märks några onormala förändringar under månaderna efter resan och anpassningen, bör du inte oroa dig.

Skador och sjukdomar

Trauma i slidan eller livmoderhalsen under grovt samlag eller på grund av felaktigt installerade preventivmedel kan leda till att blod frigörs från könsorganen. Vid inre skador är utflödet inte en menstruation, och alla blödningar kräver läkare.

Inflammation i livmodern och dess bilagor, endometrios, myom, tumörer och olika könsinfektioner kan provocera blödning..

Lifestyle

Enkla livssituationer kan orsaka en tidig menstruationsdebut:

 • intensiv träning;
 • snabb viktminskning;
 • tyngdlyftning;
 • dålig kost;
 • ta antibiotika och andra mediciner;
 • missbruk av alkohol, cigaretter och droger.

I det här fallet kommer att vägra dåliga vanor, normalisera den dagliga behandlingen, en balanserad kost, promenader i frisk luft och måttlig fysisk aktivitet hjälpa till att rätta till situationen..

Tillhörande symtom

För tidiga perioder kan orsakas av olika skäl. Därför måste läkaren veta förekomsten av alla tillhörande symtom för att fastställa en korrekt diagnos. Till exempel, om ett cykelfel inträffade på grund av störningar i nervsystemets funktion, kommer kvinnan att vara irritabel, tårfull, nervös mot bakgrund av tidig menstruation.

Dessutom kan en kvinna uppleva följande symtom:

 • huvudvärk;
 • illamående;
 • utmattning;
 • depression
 • touchiness, tårfullhet;
 • sömnproblem.

Om menstruationen börjar före schemat, bör du definitivt uppmärksamma deras varaktighet och intensitet, samt närvaron av koaguleringar. Arten av blödningen kan berätta för en specialist mycket om orsakerna som orsakade den. Med riklig för tidig menstruation kan svår smärta i korsryggen och nedre buken observeras..

Hur man bestämmer graviditet

I vissa fall kan för tidig menstruation innebära en möjlig graviditet, spotting indikerar implantation av ett fosterägg i livmoderhålet. Det är nödvändigt att skilja menstruationsflödet från implantationsblödning, det har ett antal specifika tecken:

 • mängden utsläpp är mycket knapp;
 • tilldelningarna gick 2-6 dagar tidigare än tidsfristen för kritiska dagar;
 • urladdningen varar från flera timmar till 2 dagar;
 • blod har en mer flytande konsistens och en rosa färgton.

För att säkerställa att befruktningen har kommit kan en kvinna ta ett rutinmässigt graviditetstest. Du kan köpa det på alla apotek.

Menstruationens natur

Vissa tror felaktigt att endast riklig månadsvis smärtsam, faktiskt magra menstruationer kan orsaka svår smärta. Vid magra perioder kan huvudvärk, illamående, smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, problem med tarmrörelser, och de kan uttryckas som förstoppning och diarré, dessutom kännas. Om de magra månatliga perioderna gick före schemat kan de orsakas av följande skäl:

 • förlossning. Efter barnets födelse och suckers fullföljande kan den påstådda menstruationen gå tidigare, oftast har urladdningen en ljusbrun färgton;
 • curettage som åtföljer abort, avlägsnande av polypper eller andra diagnostiska och terapeutiska ingrepp;
 • ovariell dysfunktion;
 • ärftlighet;
 • bäckeninflammatoriska sjukdomar.

Ankomsten av för tidig menstruation med för mycket utflöde bör göra kvinnan ännu mer uppmärksam, särskilt när den åtföljs av stora blodiga blodproppar. Orsakerna till denna överträdelse kan vara flera:

 • intrauterina preventivmedel;
 • hormonella störningar;
 • abort, förlossning;
 • klimakteriet;
 • neoplasma i livmodern;
 • sjukdomar i könsområdet;
 • inflammation och sjukdomar i bäckenorganen;
 • hemoglobinbrist;
 • reproduktionssystemets dysfunktion.

Beroende av orsaken på datumet för inträffandet

Hur många dagar före schemat menstruation börjar är mer beroende av de faktorer som orsakade den för tidiga regleringen. Många organ är involverade i en kvinnas sexuella funktion. Därför kan orsaken till dysfunktion vid menstruations oregelbundenhet inte bara hittas i livmodern eller dess bilagor, utan också i hjärnan eller det endokrina systemet. Tänk på vilka patologier och förhållanden som kan orsaka reglering i förtid.

10 dagar snabbare

Under det första året efter menarchen är problem med cyklens regelbundenhet möjliga, menstruationen kan komma fyra dagar tidigare, en vecka eller till och med försvinna i sex månader. Detta är inte ett tecken på patologi. Om menstruationen kom tio dagar tidigare hos kvinnor som länge hade gått puberteten, bör följande skäl för sådana avvikelser från normen beaktas:

 • ärftlighet. Det är nödvändigt att diskutera denna situation med de anhöriga, både på moder- och fadersidan. Om hos mormödrar, moster eller mödrar kan kritiska dagar komma tidigare än planerat, betyder detta att du måste komma till rätta med situationen och anpassa dig, för det är nästan omöjligt att påverka den genetiska predispositionen;
 • en abort eller missfall kan leda till att menstruationen börjar 10 dagar tidigare, eftersom avbrottet av graviditeten dramatiskt förändrar en kvinnas hormonella bakgrund, och kroppens reaktion på sådana förändringar kan vara oförutsägbar;
 • plötsliga hopp i kroppsvikt orsakar kroppens vakenhet, vilket manifesteras av en kränkning av menstruationscyklens regelbundenhet. I en sådan situation kan naturligtvis menstruationen inte bara gå tio dagar utan även två veckor tidigare. En balanserad diet, viktkontroll, fysiska övningar och ytterligare intag av vitaminkomplex hjälper till att korrigera situationen;
 • inflammatoriska processer i bäckenorganen - detta är det vanligaste skälet till ankomsten av tidig menstruation. Både godartade och maligna tumörer, liksom endometrios, kan provocera inflammation. För att i tid identifiera sjukdomen och börja behandlingen bör du inte tveka att besöka gynekologen;
 • sjukdomar i njurarna, levern och andra viktiga inre organ.

Oavsett av orsakerna som anges ovan skulle leda till att menstruationen anländer 10 dagar före tiden, bör du omedelbart söka läkarhjälp.

I 5 dagar

Eftersom den kvinnliga kroppen är en mycket ömtålig och ömtålig mekanism kan till och med en vanlig förkylning orsaka menstruation 5 dagar tidigare. Ofta beror detta på nedsatt cirkulation.

Om förordningen har överträffat dig före schemat med bara några dagar, finns det inget behov att vara rädd för allvarliga patologier, i en sådan situation är de ogynnsamma miljöförhållandena en provokatör: stress från att flytta, vänja sig till kroppen under en turistresa, särskilt när du ändrar tidszoner.

Anledningen till att menstruationen började tre dagar tidigare kan vara undernäring, brist på näringsämnen i kosten eller en styv kost, som i sig är ett test för kroppen. Det finns inget behov av att få panik om kritiska dagar har kommit 5 dagar tidigare, detta kan utlöses av vanligt överarbete, ibland måste en kvinna få en god vila för att normalisera cykeln.

I en vecka

Anledningen till att blodiga menstruationer började en vecka tidigare kan vara allvarligare hälsoproblem än vanligt acklimatisering eller emotionell stress, särskilt i fall där cykelfel inte är första gången.

Hyperestrogenism kan provocera ankomsten av kritiska dagar tidigare än en vecka, ett tillstånd där det finns för hög östrogenproduktion i kroppen mot bakgrund av en otillräcklig mängd lutinsyra. Med en sådan hormonell obalans förekommer vanligtvis inte ägglossning, vilket innebär att en kvinna inte kan bli gravid. Hyperestrogenism kan orsakas av överdriven kroppsvikt, tumörer i könsorganen, ta hormonella tabletter som innehåller syntetiskt östrogen. Om din period kom tidigare med sju dagar och läkaren misstänker förekomsten av hyperestrogeni, kan du upptäcka denna sjukdom genom ett konventionellt blodprov.

När menstruationen började en vecka tidigare, och samtidigt har urladdningen en ljusröd färg och stora koagler, bör förekomsten av inflammatoriska processer i äggstockarna, i livmodern och dess bilagor misstänkas först. Om de kritiska dagarna gick en vecka tidigare och utsläppet skiljer sig mycket från normalt kan det vara ett tecken på sådana sjukdomar:

 • underutveckling av könsorganen;
 • endometrios;
 • godartad tumör;
 • patologisk tillväxt eller underutveckling av endometrium.

Uteslut inte heller det faktum att fläckar som kom i förväg inte är menstruation alls, utan livmodersblödning, som öppnades på grund av mekanisk skada, på grund av inflammation eller svullnad i organen i det reproduktiva och utsöndringssystem.

Vad ska man göra

Om dina perioder började tidigare än förfallodagen behöver du inte få panik. Det första du ska göra är att bedöma situationen. Om det före de kritiska dagarna skedde en klimatförändring, överdriven fysisk och emotionell stress eller ett fel i kosten, orsakade de troligtvis menstruations oregelbundenhet. I denna situation bör kosten ses över, utesluten från den fet, kryddig och kryddig, lägg till mer frukt och grönsaker. Du bör också ha en god vila och dricka lugnande växtbaserade teer. Det är inte nödvändigt att överväga ett misslyckande om menstruationen började 1-2 dagar tidigare, men deras början 1-2 veckor före förfallodagen bör orsaka oro.

Du måste planera ett besök hos gynekologen om menstruationen börjar tidigt varje månad under flera cykler i rad, och kvinnan är sjuk, det finns värkande smärta i nedre del av buken och allmän svaghet i kroppen. Om urladdningen är normal till sin natur är det inte nödvändigt att ringa en ambulans. Om menstruationens ankomst två veckor tidigare åtföljs av riklig skarlakansröd urladdning med stora blodproppar, kan detta indikera livmodersblödning. Vad ska man göra i en sådan situation? Du måste ringa en ambulans och innan den anländer, rör dig mindre, drick inte vätskor och fäst ett ispack i nedre del av buken.

Följande symtom kräver omedelbar läkarvård:

 • en oregelbunden cykel observeras under hela året;
 • om kritiska dagar börjar tidigt och varar mer än en vecka;
 • om urladdningen är riklig, och packningen måste bytas oftare var 2-3: e timme;
 • om det finns intermenstruell blödning och patologisk urladdning från könsorganen;
 • feber, allmän svaghet och svår smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.

För att fastställa orsaken till att menstruationen kan börja i förväg krävs en serie undersökningar. Förutom en gynekologisk undersökning kan du behöva en analys av hormoner, utstryk för mikroflora, ultraljud av organen i det reproduktiva systemet och utsöndringssystemet, och i speciella fall en MRT.

Slutsats

Menstruation är en indikator som informerar en kvinna om hennes hälsostatus. Om kritiska dagar kommer framför tiden och dessa fel observeras under flera cykler i rad bör du omedelbart rådfråga en läkare. Uppmärksam inställning till din hälsa, snabb diagnos och adekvat behandling hjälper en kvinna att förhindra utveckling av allvarliga sjukdomar och i vissa fall till och med rädda ett liv.

Hur man ringer en period före schemat

När kommer menstruationen efter ett missfall och vad kan de vara?

När börjar menstruationen efter Postinor och möjliga avvikelser i menstruationscykeln

Ingen period efter Duphaston - detta är normalt?

När menstruationen normalt börjar efter olika typer av abort

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försening på 6 dagar, testa negativt: vad ska man göra? Vilka är orsakerna till försenad menstruation om testet är negativt?

Om en flicka har smärta i nedre del av buken och det inte finns någon månatlig period, tycks naturligtvis tankar om att graviditet har kommit....

Orsaker till smärta i korsryggen om det inte finns någon menstruation, men testet är negativt

Försenad menstruation och smärta i korsryggen hos en kvinna är ett onaturligt fenomen som kräver akut medicinsk vård och en omfattande diagnos....

Hur man kan cauterera erosion i livmoderhalsen under menstruationen - före och efter

Vaginal blödning efter cauterizationEfter att erosiva manifestationer på livmoderhalsen har tagits bort genom cauterisering, bildas ärr på livmoderns epitelvävnader, vilket kan orsaka viss obehag och smärta....