Menstruation efter IVF: när de börjar, särskilt blödningar och orsaker till försening

Intim

Det artificiella insemineringsförfarandet kan misslyckas. Därför är kvinnor intresserade av vilka perioder efter IVF bör förväntas, liksom de möjliga orsakerna till förseningar, smärtsam urladdning och andra störningar. Den här artikeln presenterar alla möjliga alternativ för återhämtningscykel och faktorer som orsakar avvikelser..

Arten av blödning efter IVF

Endast i 10% av fallen efter en misslyckad process med konstgjord insemination inträffar menstruation, liknande det utsläpp som är vanligt för en kvinna i början av cykeln. I alla andra, efter överföring av embryon, är menstruationen olika på grund av effekten av HRT och stimulering av äggstockarna.

Oftast noteras följande kliniska bild av månatlig blödning:

 1. Under den första dagen flödar dauben gradvis till riklig urladdning.
 2. Tjock konsistens, blodproppar närvarande.
 3. Menstruationen kan överstiga en vecka.
 4. Ibland finns det en smärta i nedre del av buken.
 5. Patienten tolererar dem sämre, lider av generellt obehag.

Sådana förändringar är inte en patologi, eftersom en tätare endometrium exfolierar under påverkan av HRT. Efterföljande menstruation kommer oftast i tid och liknar den vanliga blödningen.

Utsläppsmärta

Förekomsten av smärtsamma perioder efter IVF är inte ett tecken på en kränkning. I forum har nästan en tredjedel av kvinnor som har ett embryo beskrivits liknande symptom. I båda fallen har smärta olika egenskaper..

Den främsta orsaken är stress. En patient som vill få barn börjar oroa sig efter ett misslyckat försök. Och om menstruationen har kommit, finns det inget hopp om implantation den här månaden. Detta faktum påverkar känsligheten, så smärtsamma upplevelser kan bli ännu mer intensiva..

Glöm inte att det inte räcker bara att avbryta HRT. Ett speciellt förberett skikt av livmoderslimhinnan för fästning av ägg orsakar inte bara riklig urladdning, utan väcker också allvarligare besvär under kritiska dagar.

Fortfarande obehagliga sensationer kan associeras med patologier. Detta innebär att en kvinna måste gå till sjukhuset och inte självmedicinera hemma med krampläkemedel och andra smärtstillande medel..

När man väntar på menstruation efter IVF

Även den bästa reproduktologen kan inte avgöra exakt hur många dagar efter avbrottet av IVF-stöd. För varje patient är dessa termer rent individuella. I de flesta situationer, från det ögonblick av ett negativt hCG-test, bör 3-5 dagar gå före menstruationens början.

Tidsperioden bör räknas inte från ögonblicket för in vitro-befruktningsförfarandet, men från det ögonblick som stödterapin avbryts. Och en kvinna slutar dricka hormoner så snart ett test för humant korionisk gonadotropin uteslutit graviditet.

Avvikelser från denna indikator är möjliga, vilket inte heller är en patologi. Följande faktorer kommer att påverka återhämtningsgraden för menstruationscykeln:

 • patientålder;
 • hormonell status före IVF;
 • typ av befruktningsprotokoll;
 • närvaro / frånvaro av ovariell stimulering;
 • total mängd hormonella läkemedel;
 • karaktär av den vanliga cykeln;
 • närvaron / frånvaron av cykel oregelbundenheter i det förflutna;
 • kvinnors allmänna hälsa;
 • psykomotional tillstånd.

Om du räknar perioden omedelbart efter transplantationen av embryot, är kvinnornas recensioner om menstruation inom 3-15 dagar. Det är inte nödvändigt att blödningen börjar inom dessa dagar. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till den negativa emotionella bakgrunden som utvecklas hos kvinnor som snabbt vill känna fostret i sig själva..

IVF-bokföring

Månadsperioder som börjar efter en misslyckad IVF bestämmer också typen av specifikt protokoll:

 • lång;
 • hyperlong;
 • ultrakort;
 • kort;
 • japanska;
 • mot bakgrund av den naturliga cykeln.

Med ett långt och hyperlångt protokoll, på grund av det stora antalet hormonella medel, är förseningar och en långsam återställning av könsorganens funktion utan reglering troligtvis.

Med ett kort eller ultrakorts befruktningsprogram är minsta sannolikhet för ovarial hyperstimuleringssyndrom.

Snabbast återgår kroppen till det normala efter det japanska protokollet och manipulationer i den naturliga cykeln.

I det första fallet används minimidoserna av HRT, vilket praktiskt taget eliminerar de negativa konsekvenserna. I det senare fallet används inte ytterligare läkemedel, ibland föreskriver embryologen ovariell stimulering.

Varje typ av protokoll är lämplig i vissa situationer. Därför kan du inte insistera på ett kort eller japanskt protokoll på grund av rädsla för atypiska perioder efter omplantering av embryon. I närvaro av endometrios, fibroider eller övervikt är det bara ett långt befruktningsprogram som är lämpligt.

Sannolikhet för framgång

Problemen med att diagnostisera ett IVF-resultat är förknippade med fläckar, som efter implantering av embryona kan betyda både månads- och implantationsblödning. Därför får du inte panik och tänk omedelbart på det misslyckade förfarandet.

Fästning av ett fosterägg till livmoderns endometrium indikeras av utseendet av sekret med följande egenskaper:

 1. Samma mängd blod alla dagar.
 2. Urladdningstiden är bara några dagar.
 3. Förekomsten av spottande smala urladdningar.
 4. Förekomsten av smärta, men bara nedre buken drar lite.
 5. Beteckning på utflöde med blodiga ränder i slemet.

Om magen gör ont efter återplantering av embryot som vid menstruation, kan inte graviditet också uteslutas. Men att gå till läkaren gör inte ont. Om det finns dragkänslor finns det en chans att framgångsrikt fixa ägget. Men om smärtan skärs eller sys, kan detta vara en meningsframväxt. Men bara en reproduktolog kan säga exakt om situationen. För mer information om varför, efter embryotransfer, magen drar som före menstruationen, läs artikeln här.

Ytterligare symtom

Menstruation efter IVF betyder alltid misslyckande. Men före dem kan det finnas symtom som liknar en tidig graviditet:

 1. bröstförstoring och ömhet;
 2. lätt illamående;
 3. förändring i smakpreferenser;
 4. dricka mycket vätska;
 5. skarpa humörsvängningar;
 6. konstant trötthet och dåsighet;
 7. ökad irritabilitet.

Därför rekommenderar experter kvinnor att förbli lugna och inte förvänta sig ett framgångsrikt resultat i förväg. Annars, efter ett negativt test, kan känslomässigt välbefinnande och hopp om en framtida graviditet påverkas allvarligt..

Försening av menstruationen

Försenad menstruation efter IVF betyder inte att patienten blev gravid. Efter att du planterat embryot måste du vänta, eftersom bara ett blodprov och ultraljud kan bekräfta att kvinnan är gravid.

Cykeln efter IVF-proceduren återställs i flera månader, men detta betyder inte att en sådan försening är normen. Läkare säger att hos patienter som har genomgått hormonersättningsterapi, bör menstruationsflödet börja några dagar efter läkemedlets tillbakadragande. En försening på upp till två veckor är tillåten och endast under förutsättning att ultraljud och andra test inte bekräftar förekomsten av patologier och andra störningar.

Bland orsakerna till att det inte finns några perioder efter IVF i den tredje cykeln eller andra, kan vi skilja:

 1. Spänningen berodde på att embryot planterades, men han kunde inte få fotfäste.
 2. Felaktig eller felaktig forskning innan proceduren.
 3. Olämpligt hormonellt stöd eller nedsatt terapi.
 4. För tunt endometrium, på grund av vilket inte bara implantation inte sker, utan även menstruationen inte går.
 5. Blockering av öppningen av livmoderhalskanalen med partiklar av den avvisade livmoderslimhinnan.
 6. Förloppet med inflammatoriska processer i bäckenorganen.
 7. Tidig klimakterium på bakgrund av ett långsiktigt IVF-protokoll.

Månadsperioder efter en misslyckad IVF ändras bara under en viss period. De måste överlevas och hålla sig lugna. En kvinna kan för närvarande känna smärta och generellt obehag. Om menstruationen inte går, måste du rådfråga din läkare. Specialisten föreskriver en undersökning samt berättar om nästa steg angående IVF..

Menstruation efter IVF

Efter slutet av IVF-protokollet känner sig varje kvinna som i limbo. Hon väntar på menstruation och är mycket rädd för henne: det kommer ju att innebära att försöket att bli gravid misslyckades.

När börjar menstruationen efter IVF? Vad anses vara månatligt, för efter återplantering av embryot finns det också normal blödning? I vilket fall måste du snarast ringa eller gå till läkaren, och när består situationen? Och slutligen, hur man förstår när det inte finns något hopp längre?

Månadsvis efter IVF

När menstruationen börjar efter IVF beror det på två faktorer:

Den första. Var befruktningen framgångsrik eller inte

För att embryot ska kunna implanteras tar det bara 40 timmar. I det här fallet, kan ungefär tre dagar en kvinna märka svag fläckning, hennes mage kan också skada "som vid menstruation". Du behöver inte oroa dig för det, att springa för att göra ett test för hCG är också för tidigt. Observera dig själv: om en sådan "daub" blir knappare och sedan slutar, kan du bestämma det omhuldade hormonet efter 5-6 dagar (även om det är bättre - efter 14-15 dagar).

Det finns en sådan "men" här. Embryot kan utvecklas i livmoderhålet och fästa sig till så mycket som 10 dagar efter återplantering. Detta är en variant av normen som kallas sen implantation. Då måste du titta på:

  om det är menstruation på den 10: e dagen efter IVF, kommer de att vara väldigt rikliga, blodproppar, klumpar av slem kommer ut, vilket mycket väl kan likna ett embryo. Menstruation - om vaginal urladdning noteras i minst 3 dagar.

Uppmärksamhet! Blodigt utflöde som varar längre än 10 dagar är inte varje månad, utan livmodersblödning!

 • om det är implantationsblödning, kommer det att vara mycket knappt. Först kan det vara rödaktigt, men sedan brunt. Om magen samtidigt dras måste du vila så mycket som möjligt, ring din läkare och sedan, om han rekommenderar, donera blod för hCG.

Uppmärksamhet! Utseendet på symtom som illamående, utvidgning av bröstkörtlarna, humörförändringar, förändringar i smak före 14 dagar kan inte betraktas som graviditet!

Andra. Vilka är kroppens funktioner

Det är viktigt här vad som var den hormonella bakgrunden innan protokollet, vad var cykeln innan användningen av hormonpreparat. Det betyder också vilket protokoll som tillämpades. Organisationsfaktor - den svåraste att förutsäga.

Det beror på dina personliga egenskaper om menstruationen har gått före schemat eller omvänt har det redan gått 14 dagar, hCG-testet är negativt och det finns ingen menstruation. För att ta reda på orsakerna och identifiera avvikelser som kan uppstå exakt på bakgrund av IVF måste du kontakta gynekologer.

En läkarkonsultation är nödvändig om frågan “vad man ska göra om menstruationscykeln störs?” Oroar

Månadsvis efter misslyckad IVF

Om fostret inte kunde implanteras börjar menstruationen normalt 3-14 dagar efter embryonplantering (vanligtvis sker detta 3-5 dagar efter avslutad underhållsmedicin).

Om detta inte händer, behöver du läkarkonsultation! Skälen kan vara olika, inklusive kvinnans dåliga vanor och upplevd psykologisk stress, vilket negativt påverkar hypofysen och orsakar hormonell misslyckande.

Vad anses normalt efter ett misslyckat protokoll:

 • och ovanligt smärtfritt och omvänt smärtsamma perioder efter IVF;
 • tung menstruation;
 • isolering av blodproppar och fragment av endometrium (det som kan likna en "baby" eller "embryo")

Den första menstruationen efter IVF ”har rätt” att vara ovanlig. Det kan också finnas avvikelser under den andra månaden, men det bör inte finnas någon riklig blodutflöde. I allmänhet kan menstruationscykeln upprättas i ungefär ett år, vilket inte bör orsaka panik.

Uppmärksamhet! Under de första 2-6 månaderna efter en misslyckad IVF är chansen för en naturlig graviditet maximalt!

Efter IVF finns inga perioder och testet är negativt

Om det inte finns några perioder efter en misslyckad IVF, tänk inte på ett medicinskt fel! Dessutom kan du inte ta några läkemedel för att upprätthålla graviditet. Om dag 14 efter implantation av hCG-embryot är negativt - måste du överleva detta misslyckande, men se till att du konsulterar en läkare för att ta reda på orsakerna till förseningen.

Läkarkonsultationen bör vara brådskande (per telefon - med den behandlande läkaren, och om han inte svarar - vid något dygnet runt gynekologisk sjukhus) i sådana fall:

 • före protokollet var cykeln inom 25 dagar;
 • svullnad dök upp;
 • det blev svårt att andas;
 • feber.

Således, om du donerar blod för hCG den 14: e dagen efter återplantering av embryot, och resultatet är negativt, bör detta tillstånd betraktas som en försening i menstruationen. Detta kräver läkarvård och undersökning.!

Månadsvis efter IVF: funktioner och möjliga avvikelser

barn födda till vårt team

genomsnittlig IVF-prestanda över nätverket

klinik i hela Ryssland, inklusive 3, förbereder sig för att öppna

Vid det första IVF-försöket kan bara 30% av patienterna räkna med ett positivt resultat, men det betyder inte att andra ska fortsätta att försöka. När allt kommer omkring har experter bevisat att varje nästa försök ökar chanserna för graviditet betydligt, viktigast av allt, att förbereda sig mer noggrant samt normalisera perioden efter IVF. I allmänhet återspeglar kursens art (varaktighet, antal utsöndringar, sensationer och andra parametrar) för cykliska processer tillståndet för kvinnans reproduktiva system. Därför är det mycket viktigt att uppmärksamma förändringar i menstruationscykeln efter IVF.

Månadsvis efter IVF: tid för utseende

IVF-förfarandet bestäms av kvinnor som inte självständigt kan bli gravida under en lång period. Men efter protokollet och överföringen av embryon måste minst 14 dagar gå innan ett graviditetstest utförs. Om perioderna inte kommer efter IVF, kan det innebära att uppnå målet och graviditeten, men tyvärr är inte förseningen i menstruationscykeln efter IVF alltid alltid resultatet av ett efterlängtat tillstånd.

IVF-protokollet involverar användning av hormonella läkemedel som påverkar det endokrina systemet hos kvinnor. Den mottagna dosen av mediciner kan orsaka tillfälliga hormonella störningar, men efter borttagandet av läkemedel från kroppen och utsöndring av sina egna hormoner försvinner dessa störningar. Sådana förändringar påverkar arten av menstruationscykelns förlopp efter IVF.

Den 14: e dagen utförs ett graviditetstest efter IVF och ett blodprov för hCG ges, om testresultaten är negativa, måste perioderna efter IVF nödvändigtvis visas. Många kvinnor är intresserade av vilka dagar efter en misslyckad IVF börjar menstruationen igen? Svaret är inte unikt, eftersom menstruationscykeln efter IVF och i det vanliga livet beror på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen och påverkan av yttre och inre faktorer. Experter ger inte en exakt period för början av menstruation efter IVF, de kan visas två dagar efter överföring av embryon eller 15.

Misslyckad IVF och menstruation

Enligt många granskningar av patienter som genomgick förfarandet, inträffar menstruation efter IVF oftast 3-12 dagar efter embryonplantering. Inledningsvis har menstruationen efter IVF karaktären av blodfläckning, men sedan uppträder fullskalig urladdning. Även om under denna period särskild försiktighet bör vidtas, ibland är blodutflödet inte ett tecken på uppkomsten av menstruation efter IVF, det är livmodersblödning, vilket stoppar utvecklingen som du kan rädda graviditeten.

Om en kvinna inte är säker på resultatet av förfarandet, men efter IVF, menstruation inte inträffar, måste du vänta några dagar efter avbrytandet av stödjande hormonella läkemedel (3-5 dagar). Om perioderna efter IVF inte kom, och när du utförde en analys på hCG erhölls ett negativt resultat, bör du inte tro att uppgifterna är felaktiga, orsaken till frånvaron av perioder efter IVF bör sökas någon annanstans.

Som regel orsakar inte förseningen i menstruationscykeln efter IVF läkare, eftersom ett sådant fenomen är mycket vanligt. När allt kommer omkring krävs det tid för att återställa de naturliga processerna. Men om perioderna efter IVF inte kommer på länge, bör du rådfråga din läkare för att utföra diagnostiska åtgärder och identifiera orsaken till det patologiska tillståndet.

En vanlig orsak till frånvaron av menstruation efter IVF är patientens nervösa överbelastning och stress på grund av ett negativt resultat. I en normal situation kan nervstörningar orsaka menstruations oregelbundenheter på lång sikt, och efter IVF förvärras situationen avsevärt..

Mycket ofta efter IVF kommer menstruationen i den första cykeln exakt i tid, och deras natur förändras inte, men 2 och efterföljande cykler efter IVF uppstår med vissa förändringar. Fullständig normalisering av menstruation efter IVF sker inom 3-6 månader, men i vissa fall kan processen ta ungefär ett år. I sällsynta situationer föreskriver läkare specialläkemedel för att stimulera menstruationscykeln efter IVF.

Månadsvis efter IVF: arten av förändringarna

Efter IVF kan menstruationen väsentligt ändra din karaktär eller förbli densamma, vikten beror på många faktorer. Enligt patientöversikter, oftast efter IVF, förändras menstruationen under en cykel: riklig urladdning med stora blodproppar. Detta tillstånd orsakas av stimulering av äggstockarna under IVF-protokollet, eftersom läkemedlen också påverkar endometrium, det blir tjockt och är rikt på blodtillförsel. Dessutom, efter hormonella preparat, kan överdriven fästning av endometrialskiktet på livmoderväggen inträffa, därför, efter IVF, blir perioderna smärtsamma och orsakar stort obehag. Om du upplever skarp smärta i nedre del av buken, rekommenderas det inte att ta krampläkemedel och smärtstillande medel, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Vissa patienter på forumet skriver att perioderna efter IVF blir kortare eftersom ägglossningen äger rum tidigare. Men ett sådant tillstånd är ett kvarstående tecken på stimulering och är inte karakteristiskt när efterföljande menstruationscykler inträffar.

Användning av vissa läkemedel som förberedelse för IVF kan orsaka uppkomsten av ljust skarlakansrött blod utan blodproppar. En sådan urladdning är inte typisk för menstruation, men den är förknippad med mediciner och går till nästa cykel.

Om menstruationen efter IVF inte kommer länge, kan kvinnor dessutom uppleva illamående, kräkningar, svaghet, obehag i ländryggen. Detta är tecken på hormonella förändringar i kroppen och återställande av naturliga processer..

Ovanliga perioder efter IVF och deras långa fördröjning kan orsakas av bildandet av cyster, polyper, neoplasmer och andra patologier. Om menstruationen efter IVF inte återhämtar sig ens till 2-3-cykeln, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Du bör också genomgå ultraljud i bäcken, gynekologisk undersökning och andra diagnostiska procedurer. Du kan genomgå en medicinsk undersökning och få en läkarkonsultation i kliniken "Center IVF" Volgograd.

Det rekommenderas inte att korrigera situationer på egen hand, eftersom ännu allvarligare kränkningar kan orsakas. Användning av multivitaminer, växtbaserade kosttillskott och kosttillskott är inte uteslutet. Normalisering av näring hjälper också till att återställa menstruationscykeln efter IVF. Efterlevnad av regimet för arbete och vila, känslomässig lugn.

Många kvinnor med förseningar i menstruationen efter IVF upplever känslor av toxikos, de har illamående, svaghet, drag och värkande rygg. Detta tillstånd är återigen resultatet av omstruktureringen av kroppen och inget mer.

En ovanlig menstruationsförlopp efter IVF eller en lång fördröjning kan vara tecken på cyster, polyper eller andra neoplasmer som dök upp efter proceduren. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hälsotillståndet i fallet då obehagliga känslor manifesteras och den andra menstruationscykeln. Det är inte överflödigt att genomgå en ultraljud och en konsultation med en läkare. Var noga med att uppmärksamma sådana fenomen om de inträffade efter upprepade in vitro-befruktningsförfaranden.

Är alla utskrivningar efter IVF ett tecken på misslyckande och varför menstruation kan uppstå?

Efter att ha slutfört IVF-protokollet väntar en kvinna ett hCG-test med hopp. Försenad menstruation, hormonellt stöd och psykologisk inställning ger patienten en känsla av graviditet. Och när blödningar av en eller annan art upptäcks före eller efter en analys för hCG, upplever kvinnan en chock som gör henne nervös på jakt efter orsaker. Varför kom menstruationen efter IVF, är det en anledning att inte hoppas på graviditet?

Menstruation efter ett framgångsrikt IVF-förfarande - vad betyder det?

Ibland under den första eller andra veckan, efter att blastocysten har överförts, observerar en kvinna med förtvivlan smetning av brun urladdning med karakteristiska tecken:

 • små fläckar med brun färg utan blandning av röda nyanser;
 • urladdningen varar högst fyra dagar;
 • efter IVF-drag eller lite magbesvär, som vid menstruation.

Oftare inträffar en sådan "daub" efter IVF på grund av omstruktureringen av den hormonella bakgrunden och är inte ett tecken på misslyckande. Läkare ordinerar ofta läkemedel som Gonal F för att stimulera IVF.

I processen med embryoimplantation fäster zygoten sig vid livmoderns livmodersystem, och när den fördjupas i slemhinnan kan små skador på kapillärerna uppstå, vilket resulterar i utsläpp av denna natur.

Implantation kan ske på dagen för den påstådda menstruationen och kan åtföljas av olika obehagliga symtom..

Orsaker till eventuell blödning

En av de största nackdelarna med IVF är dess låga effektivitet. Även bland de bästa reproduktologerna överskrider inte andelen framgångsrika protokoll 35-40%. Misslyckad IVF - ingen anledning att få panik.

Menstruation som började de första dagarna efter IVF i 90% av fallen är ett tecken på:

Vid missfall är menstruationen mycket smärtsam, vilket inte är typiskt för misslyckad implantation.

Efter ett akut samråd med specialister kan andra orsaker till rikliga sekret som är karakteristiska för komplikationer efter tillämpningen av hjälpmetoder för artificiell insemination identifieras:

 • ovariell hyperstimulering (OHSS);

OHSS manifesteras av ökad bildning av blodproppar, vaskulär permeabilitet, blodutsöndringar och bildning av effusion i bukregionen.

En frekvent komplikation efter IVF i närvaro av lagrade rör med partiell patency. Med IVF kan Decapeptil användas både i beredningsprocessen och redan efter överföring av embryon

På grund av överföring av flera embryon samtidigt kan implantation ske både i livmodern och i äggledaren. Oftare slutar en sådan kränkning i en frusen graviditet.

Det är mycket svårt att diagnostisera en graviditet som inte utvecklas i tidiga stadier i äggledarna. Indirekt kan man se en knapp brunt urladdning efter livmoderrengöring under lång tid..

Den ökade storleken på äggstocken på grund av hyperstimulering förändrar läget på benet. På grund av torsion kan en ovarial vävnadsintrång inträffa, följt av nekros. Komplikationer åtföljs också av svår smärta, blodutsöndringar och feber..

För att begränsa risken för komplikationer efter avslutad IVF måste en kvinna följa alla recept och rekommendationer som mottagits i kliniken efter proceduren. IVF-förfarandet kan vara gratis om du får en kvot.

När man ska vänta en period efter en misslyckad IVF

Det är viktigt för kvinnor att spåra hur många menstruationer som börjar efter en misslyckad IVF. Efter att analysen av hCG eller ultraljud visade avsaknad av implantation eller en tidig frusen graviditet, avbryts behandlingen med Utrozhestan. Efter läkemedelsavbrott bör menstruationen återupptas inom högst två veckor.

En långvarig frånvaro av menstruation orsakas av skäl som är karakteristiska för patienter efter IVF:

 1. Stress och depression från misslyckande. Kortisol, producerat av binjurarna med negativa känslor, påverkar hormonreglering.
 2. Efter stimulering av det reproduktiva och endokrina systemet tar det tid att återställa naturliga mekanismer.
 3. Eventuell frysning utan graviditet, tillåter inte den naturliga cykeln att återhämta sig.
 4. Eftersom IVF-protokollet försöker åstadkomma flera samtidigt mogna ägg, bildas efter punktering i äggstockarna flera gula kroppar som bär funktionen av lutealfasen efter annullering av läkemedelsprogesteronstöd.

Den senare menstruationen började efter IVF-överföring, desto svårare är det för kroppen att återhämta sig. Kritiska dagar i detta fall varar längre och mer rikligt..

Om menstruationen fortsätter under halvmånen efter ett misslyckat IVF-protokoll och läkemedelsavbrott, krävs en läkares råd. Du kanske måste rengöra livmodern.

Den andra cykeln (2 månader) efter IVF kommer vanligtvis enligt schema, som före in vitro-befruktningsförfarandet.

Möjliga förändringar i menstruationscykeln

Efter ett misslyckat befruktningsförsök kan förändringar i menstruationens natur noteras:

 • perioder efter IVF är rikligt;
 • varaktighet upp till 12 dagar;
 • densitet på grund av det avvisade täta funktionsskiktet för livmodern;
 • efter IVF kan menstruationen vara smärtsam;
 • allmänt obehag.

Menstruationscykeln kan förändras av flera orsaker:

 1. Under protokollet stimulerades reproduktiv och endokrin funktion aktivt för att uppnå superovulation och ytterligare implantation.
 2. Många läkemedel som tagits efter överföring av embryon syftade till att förtjocka väggarna i endometriumet och dess täta fästning till livmoderväggen, vilket manifesteras genom frisläppandet av täta slemkroppar i den första cykeln.
 3. För att rensa det täta endometriet börjar livmodern att samlas mycket intensivt, vilket orsakar svår smärta hos kvinnan.
 4. Efter avskaffandet av luteinbehandling sker ett kraftigt hopp i hormonet östrogen, vilket väcker riklig och långvarig menstruation.

Dessa förändringar i cykeln är kortsiktiga och betraktas som en variant av normen. Kan korrigeras med vitamin-mineralkomplex och lugnande beredningar.

I följande menstruationscykler kommer menstruationen i tid individuellt för kvinnan.

Fullständig restaurering av äggstockarna och det endokrina systemet sker efter 3 månader. Efter denna period är upprepade IVF-försök möjliga. Med varje försök ökar chansen för ett framgångsrikt resultat av förfarandet.

Varför IVF visade sig misslyckas och vad man ska göra nästa kan hittas på videon:

Varför menstruation kan uppstå efter IVF?

Efter att embryon återplanterats i IVF-protokollet "lyssnar" en kvinna med speciell spänning på hennes kropp, noterar eventuella förändringar, hoppas att graviditet har inträffat. Men ibland, tid efter omplantering, börjar perioder. Vad pratar de om, berättar vi i den här artikeln.

Vad händer efter överföringen?

Efter överföringen av befruktade ägg som har uppnått en viss ålder, mätt i dagar efter befruktning i livmodern, kan händelser i en kvinnas kropp utvecklas enligt tre scenarier:

 • embryot kommer att slå rot, kommer att kunna invadera epitelet och fortsätta utvecklingen - graviditet kommer;
 • fosterägget kommer att slå rot, implantat, men efter en stund kommer det att avvisas av moderns kropp eller kommer att stoppa under utveckling - graviditeten avslutas så tidigt som möjligt;
 • fetalt ägg misslyckas med att implantera och dör - graviditet inträffar inte.

Om implantationen är framgångsrik kommer de korioniska villi, med vilka membranen är fästa vid livmoderväggen, att börja producera en speciell substans - korionisk gonadotropin, vars koncentration kommer att öka ungefär två gånger i blod och urin varannan dag. Om inte en, men två embryon slår rot, kommer innehållet i detta hormon att vara exakt dubbelt så mycket som de fastställda normerna.

Cirka två veckor efter överföringen och framgångsrik implantation kommer hCG att börja upptäckas i plasma och urin. Detta kommer att vara det viktigaste diagnostiska tecknet på ett framgångsrikt protokoll - en kvinna kan gratuleras till hennes graviditet.

Om implantation inte sker observeras inte hCG-tillväxt, och vid en avbruten graviditet kommer koncentrationen av korioniskt gonadotropinhormon att vara betydligt lägre än normalt.

Blödning

Med framgångsrik IVF och graviditet börjar bör perioder efter protokollet inte börja. Liksom med naturlig befruktning är frånvaron av menstruation ett indirekt symptom på graviditet. Emellertid kan liten fläckning efter återplantering mycket väl betraktas som normen..

För det första är de förknippade med hormonstimulering av superovulation, som genomfördes i den första fasen av cykeln före äggsamlingen, och för det andra kan de vara ett tecken på en reaktion på det hormonella stödet som följer med den andra fasen av cykeln. Läkare rekommenderar att du inte blir nervös och lugnar om utsläppet inte är smärtsamt, inte rikligt, inte åtföljs av andra obehagliga symtom och är av typen "daub".

Inom två veckor efter överföringen av embryon till en kvinnas livmoderhålighet kan sådan utflöde mycket väl vara normen. Du måste vara vaken om fläcken intensifieras, inte slutar 14 dagar efter återplantering och även börjar åtföljas av smärta.

Först och främst bör kvinnan själv kunna avgöra vilken typ av utsläpp som är och om de liknar menstruationen.

Typer av urladdning

Ett positivt tecken kan vara utskrivning som börjar efter tre dagar från det ögonblick att embryon återplanteras. De kan prata om den framgångsrika implantationen av den senare i livmoderns endometrium. Sådan blödning kallas implantation. Det är förknippat med en kränkning av endometriumens integritet vid introduktionen av fosterägget.

Implantationsblödning kan förekomma som några droppar blod på en daglig dyna eller en rosa "daub". Tilldelningar kan också vara bruna eller beige, men nödvändigtvis dåliga. Det bör inte finnas rikligt urladdning under implantation!

Förutom en sådan urladdning, som inte kan övervägas varje månad, under implantation kan en kvinna uppleva bröstintrångning, ökad känslighet, en liten ökning av kroppstemperaturen, särskilt på eftermiddagen och kvällen, samt ökad irritabilitet och emotionell instabilitet. Vanligtvis ingen smärta. Endast ibland konstaterar kvinnor att magen drar något och gör ont, som före menstruationen.

Det är därför implantationsblödningar ofta förväxlas med början av menstruation. Till skillnad från menstruation, är implantationsblödning inte benägen att förändra intensiteten, den blir inte mer riklig, urladdningen innehåller inte koaguler och ljusrött blod. Vanligtvis varar det från flera timmar till flera dagar och försvinner före dagen för nästa menstruation.

Det bör noteras att implantationsblödning inte är vanligt för alla och inte alltid inträffar, därför är det inte värt att vänta på det. Ganska ofta fortsätter implantationen utan uttalade symtom, urladdning och sensationer..

Det kommer inte att finnas någon fullständig menstruation efter en ”passerad” IVF. Oftast åtföljs urladdningen av dragande smärta i nedre del av magen, det finns många blodproppar i urladdningen, men själva menstruationen varar lite mindre än vanligt - 3-4 dagar istället för 5-6 vanliga. Ibland är perioderna efter en misslyckad IVF längre än vanligt, men inte mer än 1-2 dagar.

Nästan alla kvinnor rapporterar att efter ett misslyckat IVF-försök, menstruationen är mer smärtsam än vanligt, urladdningsfärgen är röd. Detta är konsekvenserna av hormonterapi, med efterföljande menstruation kommer det att passera. Starten av menstruation i termer som motsvarar cykeln indikerar början av menstruationsblödning, i vilken kvinnans livmodern blir av med döda oplantade embryon och överskott av endometrium, som "ökades" av hormoner under den första halvan av cykeln.

Uppkomsten av blodig urladdning efter en försening, samt positiva graviditetstester, kan indikera ett hot om abort, ett missfall som börjar eller har inträffat. Det är viktigt att besöka en läkare eller ringa en ambulans för att diagnostisera sjukdomen och så långt som möjligt försöka hålla graviditeten.

Med framgångsrik implantation kan utsläpp påbörjas på grund av brist på progesteron, vilket bör reglera de många processerna för tidig graviditet i kvinnlig kropp. I protokoll med stimulering föreskrivs vanligtvis progesteronunderhållsterapi efter transplantation. Med protokoll i den naturliga cykeln försöker läkare utan drogstöd.

Ibland kräver detta tillvägagångssätt korrigering och recept av progesteron i vissa doser från början av graviditeten upp till 12-14 veckor, när hotet om missfall anses vara mindre troligt.

Orsaker till menstruation efter proceduren

Anledningarna till att menstruationen kommer efter in vitro-befruktning kan vara olika - från kränkningar av läkarens rekommendationer till inflammatoriska sjukdomar, stress och till och med infektion. När man går in i IVF-protokollet varnas en kvinna vanligtvis att ingen kan garantera sin graviditet med 100% sannolikhet. Under förutsättning att kvinnan inte är 35 år och hennes hälsotillstånd inte orsakar ångest hos läkaren uppskattas sannolikheten för graviditet till 35-45%. Detta innebär att mer än hälften av kvinnorna efter ett IVF-försök oundvikligen börjar menstruation.

Sannolikheten för implantation och utveckling av embryon minskar med kvinnans ålder: upp till 35 år - chanserna är högre än 40%, efter 40 år sjunker de till 8%. Effekten av hormonstimulering av äggstockarna, som var nödvändig för att få ägg, kan också orsaka misslyckad IVF..

Den allvarliga stress som kvinnor upplever i IVF-protokollet bidrar inte heller till en framgångsrik graviditet..

Embryon kanske inte har tillräckligt hög kvalitet, vilket förhindrade implantation och utveckling. Anledningen till bristen på implantation kan vara endometrios, fibroider, hydrosalpinx (ansamling av vätska i äggledarna), samt en ganska imponerande lista över kvinnliga sjukdomar, som också förhindrar graviditet.

Under påverkan av hormoner är en kvinnas kropp i chock. Det kan förvärra kroniska sjukdomar, såväl som infektion med influensa, akuta luftvägsinfektioner eller annan infektion efter embryonplantering. Det är inte alls nödvändigt att en kvinna omedelbart börjar bli mycket sjuk, ibland är symptomen på infektioner ganska dolda, men de har en skadlig effekt på embryona..

Överviktiga, feta kvinnor kan också orsaka menstruation efter IVF. Ibland ligger orsaken i partners genetiska oförenlighet.

Därför görs en kompatibilitetsanalys med en genetiker bäst i förväg, innan du går in i det första protokollet, eftersom ingen av försöken på dessa partners lyckas med sådan inkompatibilitet..

Erfarenheter och påfrestningar, tårar och spänning, gräl med släktingar efter återemballering av embryon bidrar till produktionen av stresshormoner, vilket undertrycker produktionen av progesteron, vilket är så nödvändigt för en framgångsrik graviditet och bevarandet. Och dåliga vanor (rökning, alkohol), om en kvinna inte kan skilja sig med dem efter omplantering i IVF-protokollet, kan minska alla ansträngningar från läkare.

Bristande efterlevnad av medicinska rekommendationer är ett ganska sällsynt skäl, eftersom kvinnor som gick till IVF brukar värdera chansen för graviditet, eftersom det är efterlängtat och önskat för dem. Ibland inträffar kränkningar på grund av okunnighet att det är förbjudet att bada i ett badkar, åka till bastun, sola i ett varmt bad, ladda dig själv i ett gym och ha sex efter att du har återplanterat embryon..

Vad ska man göra?

Om atypisk fläckning visas efter en IVF, är det absolut nödvändigt att få kvalificerad medicinsk rådgivning som hjälper till att fastställa om det är menstruation eller hotet om ett missfall..

Om en hel period kom, inträffade inte graviditet, oroa dig inte och förtvivlan. Enligt statistiken är det andra och det tredje protokollet vanligtvis mycket mer framgångsrikt än det första. Och vissa kvinnor måste i allmänhet tåla 8-9 försök innan de ser de eftertraktade remsorna eller positiva resultat av ett hCG-blodprov.

Dessutom finns det 25% chans att graviditet efter ett misslyckat IVF-försök kan uppstå ganska naturligt i sängen och inte i ett laboratorieprovrör. Faktum är att hormonterapi ger en kraftfull drivkraft för kvinnans reproduktionssystem.

Om orsaken till hennes infertilitet inte identifierades, endokrin, förknippad med cykelstörningar, är det IVF-protokollet själv som kan sätta allt på sin plats. Under sådana omständigheter lyckas varje fjärde par tänka sig ett barn på egen hand efter ett misslyckat försök under de kommande 1-2 månaderna.

Om orsaken till infertilitet inte kan tas bort, är inte heller förtvivlan nödvändig. Efter menstruationens slut är det viktigt att genomgå en undersökning, hitta orsaken till misslyckandet och försök igen när läkaren tillåter.

Vad en kvinna behöver veta efter embryotransfer, se nästa video.

När börjar menstruationen efter en misslyckad IVF

Lästid: min.

In vitro-befruktningsprotokollet är en komplex uppsättning sekventiella åtgärder som medför förändringar i det reproduktiva, endokrina systemet. Som ett resultat av detta blir kvinnor förlorade och ställer sig frågor: "när kommer menstruationen efter eco", "när kommer menstruationen efter misslyckad miljö" och andra. För att en kvinna ska vara i ett gynnsamt psyko-emotionellt tillstånd kommer vi nu att förklara allt när det finns en försening i menstruationen efter eco, liksom vilken karaktär de är i när menstruationen kom efter ett misslyckat IVF-försök efter omplantering.

Menstruationscykeln är en sekvens av cykliska förändringar som sker på alla nivåer av reproduktionssystemregleringen, från hjärnbarken till endometrium och alla målceller för hormoner i det reproduktiva systemet. Det bevisas att ju stabilare och regelbunden äggstocks-menstruationscykeln är, desto stabilare fungerar reproduktionssystemet. Förändringar i karaktären av menstruationscykeln före och efter användning av assisterad reproduktionsteknologi kan indikera en mängd olika villkor för kvinnor.

Försening efter Eco

Efter att embryot har transplanterats i livmoderkaviteten måste åtminstone två veckor gå för att det ska implanteras för att bedöma arten av graviditetstestet. Efter denna tid måste en kvinna noga övervaka vaginal urladdning. Om menstruationen efter transplantationsförfarandet efter 14 dagar inte gick, finns det två alternativ för utvecklingen av händelser: antingen finns det en graviditet som pågår; eller mot bakgrund av hormonellt misslyckande, menstruation efter eco kommer att gå lite senare, och försöket kommer att betraktas som misslyckat. Förseningen i menstruationen efter en misslyckad IVF är förknippad med användningen av kraftfulla hormonella läkemedel för att stimulera ägglossningen, därför kan det ha en effekt på en kvinnas hormonella bakgrund.

Månadsperioder efter en flygning IVF kan gå två dagar efter transplantation eller 2 veckor.

Men om du hade en miljövänlig, kan du hoppas på en så efterlängtad graviditet utan din period..

Efter genomförande av in vitro-befruktningsprotokollet, under förutsättning att menstruationen inte har gått, förskrivs den första analysen vanligtvis 14 dagar efter dess slutförande. Denna analys är bestämningen av humant korioniskt gonadotropin (hCG) i blodet. Detta hormon produceras endast i fysiologiska förhållanden av chorion och kan exakt indikera närvaron av graviditet eller dess frånvaro.

Misslyckad IVF och menstruation

När ska menstruationen gå efter en misslyckad IVF?

Det är omöjligt att svara entydigt på frågan "när kommer menstruationen efter en dålig miljö?" De kan börja efter omplantering på några dagar, och på en vecka eller två efter denna manipulering, vars natur under de första dagarna av avkalkningsfasen ser ut som att smeta icke-rikliga sekret från könsorganen, efter en dag eller två visas mängden normal menstruation som är karakteristisk för en viss kvinna. Även om det i vissa fall kan vara utflöde som har naturen av livmoderns blödning, är det därför nödvändigt att noggrant övervaka mängden blodförlust och, i tvivel, kontakta läkare. Den andra perioden efter IVF bör vara helt karakteristisk för en viss kvinna. Om den andra menstruationen efter en misslyckad IVF var onormal, en försening av den andra menstruationen efter IVF registrerades, bör du rådfråga en förlossningsgynekolog för att diagnostisera det patologiska tillståndet och korrigera det. Vanligtvis efter menstruation inträffar nästa ägglossning efter en misslyckad IVF.

Ofta ställer kvinnor, fyllda med förhoppningar om en önskad graviditet, en fråga: efter eko gick perioderna och kanske graviditet?

Inte så ofta, men ganska verkliga alternativ kan vara när de gick efter en eko-period och graviditeten fortfarande fortskrider. Det händer faktiskt. Denna situation kan kallas hotet om graviditetsavbrott. I det här fallet visar analysen på nivån av humant korionisk gonadotropin vara positiv och visar resultat som bekräftar graviditet. En sådan kvinna måste läggas in på en medicinsk institution och få hemostatisk, hormonell och kramplösande behandling, läkemedel som gör det möjligt att förlänga en sådan önskad graviditet.

Många kvinnor i frånvaro av menstruation hoppas fortfarande på att terapin ska lyckas. Men om det finns en fördröjning i menstruationen, men analys för hCG-nivån visar en låg nivå, utesluts fel och detta är bara en fördröjning efter en misslyckad IVF.

Anledningen till att menstruationen inte gick efter det misslyckade IVF-protokollet kan vara en kränkning av kvinnans psyko-emotionella bakgrund, spänningar som är ganska karakteristiska för kvinnor med en diagnos av infertilitet, såväl som patienter som genomgår in vitro-befruktningsprotokoll. Speciellt förvärras en kvinnas tillstånd med en misslyckad IVF när hennes perioder börjar. Dessa störningar bör inte ignoreras, en kvinna behöver kvalificerad medicinsk vård.

Mislyckad IVF, i frånvaro av menstruation under en lång tid och laboratoriebekräftelse av frånvaron av graviditet, är anledningen till att kontakta en medicinsk institution för att diagnostisera orsakerna till detta tillstånd. Detta kan leda till olika komplikationer..

Det finns situationer där den första menstruationen efter protokollet kommer i tid, men det finns en försening i den andra menstruationen efter IVF, det finns olika kränkningar, till exempel smärtsamma perioder efter IVF. Detta kan också vara. Efter en misslyckad IVF kan menstruationen återställas inom tre till sex månader efter proceduren, och ibland upp till ett år kan det finnas olika störningar i äggstocks-menstruationscykeln, eftersom det för kroppen är betydande hormonell stress, användning av äggstimulering, annullering av stöd efter en misslyckad IVF.

Förändringar efter IVF: menstruation är av en annan karaktär

Om misslyckade IVF-perioder kan en kvinna märka betydande förändringar i karaktären av menstruationsflödet. När menstruationen efter en misslyckad IVF börjar kan de ha tecken på livmodersblödning: snarare riklig blodförlust med blodproppar. Detta är ganska förståeligt med tidigare manipulationer beträffande stimulering av ägglossning enligt protokollet, användning av hormonella preparat, eftersom för framgångsrik implantation av ett embryo efter återplantering måste endometrium vara av tillräcklig tjocklek, vara saftig och ha god blodtillförsel. Därför är det under menstruationen avvisande av detta skikt och riklig fläckning observeras. Försenad menstruation efter IVF kan indikera ett positivt resultat.

Många kvinnor säger att perioderna efter IVF gick tidigare och var ganska korta. Detta faktum kan också förklaras av det faktum att de sekretoriska transformationerna av endometrium inte hade tid att inträffa och menstruationen är av en sådan karaktär. Vid nästa menstruationsblödning bör sådana förändringar inte observeras. Efter IVF, när menstruationen börjar, väcker det nästan alla kvinnor

Om en kvinna i in vitro-befruktningsprotokollet tog läkemedel som korrigerar hemostasiogramparametrar, kan menstruationsblodet vara ljusrött, skarlakansrött utan koagler.

I den första cykeln efter ett misslyckat protokoll kan patienten åtföljas av sådana obekväma upplevelser som en känsla av svaghet, illamående, kräkningar, som också är förknippade med att ta mediciner och sådana fenomen bör jämnas av den andra cykeln.

Det rekommenderas inte att oberoende korrigera mediciner för brott mot ovarie-menstruationscykeln. IVF under graviditet IVF också möjligt.

De enda åtgärderna en kvinna kan vidta är:

 • Korrigering av diet och diet;
 • Justera arbets- och viloläget;
 • Observera psyko-emotionell fred;

Finns det en graviditet om menstruationen har gått efter IVF??

IVF eller in vitro-befruktning ger tyvärr inte 100% garanti för en framgångsrik graviditet. Enligt statistiken är det bara varje tredje kvinna som har passerat alla stadier av IVF som har en chans att bli barnets mamma vid första försöket. Varje organisme är individuell: vissa kvinnor riskerar missfall under hela graviditeten och förblir i bevarande, hos någon befruktas befruktningen utan problem, och någon annan avvisar blastocysten. Det viktigaste för en kvinna efter omplantering av ett embryo är att inte vara nervös och följa alla läkarens anvisningar. Efter att patienten har planterat ett embryo lyssnar hon noggrant på sig själv och sina känslor och reagerar kraftigt på något av hennes tillstånd. Detta leder till ytterligare upplevelser och nerver. Särskilt stressande är situationer då menstruationen har gått efter IVF, och kvinnan vet inte om det kan vara en graviditet i detta fall.

Fastställande av blödningens natur

Först måste du vara säker på att det är säkert att dina perioder har gått direkt efter återplantering och inte implantation. Implantation (införandet av ett befruktat ägg i slemhinnan i livmoderväggen) sker inom tre dagar och kan åtföljas av:

 • inte rikligt med brunaktig urladdning;
 • några droppar ljust blod;
 • dra milta smärta i nedre del av buken;
 • illamående
 • feber;
 • irritabilitet.

Enligt statistik är alla kroppens krafter praktiskt taget uttömda av många hormoninjektioner under miljöuppfattningen, så att patienter ofta diagnostiseras med små blödningar. Troligtvis svarar den kvinnliga kroppen på detta sätt på IVF-förfarandet, eftersom det är en stor stress för den på grund av många hormonella "skakningar" och kirurgiska ingrepp..

Utsläpp efter IVF kan vara, och detta anses vara normalt. Det enda du behöver vara uppmärksam på är deras natur: färg, överflöd, struktur och intensitet.

Det bör inte finnas en fullständig menstruation under någon graviditet, men tyvärr finns det små blödningar.

Om, efter IVF-omplantering, allvarlig blödning inträffade med blodproppar och till och med bitar, och du själv förstår att det här definitivt inte är månatliga perioder, bör du definitivt konsultera en specialist. Som regel korrigeras patienten för stöd och kan till och med skickas till sjukhuset för konservering.

Orsaker till blödning

Det kan finnas många orsaker till blödning: brott mot läkarens recept, fysisk aktivitet, stress, otillräckligt hormonellt stöd, malabsorption av progesteron suppositorier, etc. Vid IVF-graviditet är risken för missfall betydligt högre än med en naturlig. Därför, med utseendet på den minsta blodutflöde, bör nödåtgärder vidtas omedelbart.

Men om du bara har ett tillstånd efter omplantering, som om menstruationen är på väg att börja (magen drar), och det finns ingen urladdning, är detta inte en anledning att få panik, eftersom du hade skadat äggstockar, så smärta anses vara normalt. Hos vissa kvinnor drar nedre del av buken till och med upp till 12 veckor.

För att vara säker på exakt om graviditeten har kvar eller om menstruationens utseende - detta är ett 100% span, är det nödvändigt att ta ett fastande blodprov för hCG. Lita inte på de vanliga graviditetstesterna, eftersom de ibland kan vara fel, och du behöver inte extra stress.

Menstruation under IVF-graviditet kan pågå under de första månaderna, men det bör inte förekomma smärta i nedre del av buken, och utflödet ska vara knappa, utan koagler.

Månadsvis efter IVF

Om en kvinna efter omplantering har rikligt utsläpp av ljusröd färg med små blodproppar (varje månad) och analys för hCG visar frånvaro av graviditet, var tyvärr försöket misslyckat. Dagen då menstruationen börjar efter återplantering är det fruktansvärda ekolivet i livet, eftersom in vitro-befruktning inte ger 100% garanti för graviditet. Orsakerna till misslyckandet räcker:

 • blastocyst av dålig kvalitet eller med genetiska defekter;
 • endometrium (livmoderslimhinna) mer än 13 mm;
 • inflammatorisk process;
 • ålder (minskad kvalitet på ägg eller spermier);
 • dåliga vanor (rökning, droger, alkohol) eller en stillasittande livsstil efter omplantering;
 • medicinskt fel;
 • inkompatibilitet på den genetiska nivån för partnermaterial.

Komplikationer efter eco

Oavsett hur varje familj anpassar sig till protokollet är statistik oöverträfflig: endast cirka 40% av IVF-försök slutar i förlossning. I vissa fall, även om befruktningen har inträffat, kan komplikationer uppstå i processen som förhindrar att graviditeten slutar framgångsrikt.

 • Djupfryst graviditet - utvecklingen av embryot tills en viss period därefter slutar det under utveckling. Detta händer naturligtvis under naturlig graviditet, men tyvärr under IVF-förfarandet kan detta upprepas flera gånger..
 • En ektopisk graviditet förekommer naturligtvis endast i närvaro av äggledare hos en kvinna i 2-3% av fallen. Denna situation kräver kirurgisk ingripande, som slutar med borttagandet av äggledaren.
 • OHSS - graviditetshyperstimuleringssyndrom. Som regel, efter att menstruationen har gått efter återplantering, försvinner kvinnans cykel. Många är vana vid att menstruationen börjar på en viss dag, men efter ett negativt IVF-resultat kan cykeln på allvar bli vilse. Som regel kan även flera månader efter ett misslyckat försök, förseningar eller menstruationens ankomst vid olika tidpunkter iakttas, deras natur också förändras: varaktighet, överflöd etc. Detta anses vara normalt efter artificiell insemination. Men om nästa menstruation efter en misslyckad IVF inte inträffar under lång tid, föreskriver läkaren behandling för att "ringa" dem.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Avsluta piller för tidig graviditet: prislista

Graviditet är inte alltid en glad nyhet för en kvinna. Idag uppfattas inte längre abort av samhället som ett brott eller mord.Samhället förstår behovet av sådana åtgärder och respekterar valet av en kvinna när det gäller abort....

Duphaston för menstruation: hur man tar, biverkningar

En vanlig menstruationscykel vittnar om en kvinnas reproduktiva hälsostatus. Var och en av det rättvisare könet har minst en gång i sitt liv stött på en försening i hennes period....

Varför går menstruationen två gånger i månaden för flickor och kvinnor. Anledningar till återisolering

Menstruella oregelbundenheter är ett vanligt problem bland kvinnor, men inte alltid inträffade fel tyder på förekomsten av allvarliga sjukdomar....