Vilken period kommer efter vakuumsugning

Harmonier

I de tidiga stadierna (upp till 6-7 veckor av graviditeten eller 21 mm i fostrets äggdiameter) kan graviditetsavbrott utföras sparsamt. Bland kvinnor kallas vakuumsugning ofta "rengöring", "cykelreglering" och "minabortion". Sättet att bli av med en oönskad graviditet är mindre traumatiskt och åtföljs av färre komplikationer för en kvinna, men det är allvarlig stress. Om du utför en mini-abort senare än 6-7 veckor kan komplikationer inte undvikas - tryckkraften i vakuumavsugaren räcker inte för att ta bort alla kororiska villierna..

Utsläppet som uppträder hos en kvinna efter en mini-abort är en följd av att rening av livmoderhålrummet från resterna av det funktionella lagret i endometrium. Du kan inte kalla det menstruation i full mening och deras natur kan vara annorlunda.

Omedelbart efter att ha utfört vakuumsugning utvecklar en kvinna blodig utflöde som liknar menstruation i volym och natur, men kan vara lite mer knapp. Och efter 28-30 dagar efter minabortionen kommer full menstruation. Cykeln ska inte brytas, inga obehagliga känslor eller patologisk urladdning bör vara.

Vad händer menstruation efter vakuum aspiration

 • Funktioner av sekretioner efter abort. Utsläpp efter vakuum består av resterna av fosterägget, blod från utsatta kärl i endometrium, endometriala vävnader. Deras funktioner: börja omedelbart efter en miniabort eller om några timmar, högst - på en dag; varar i 5-7 dagar; mild, oftare smetande karaktär, förstärkning eller uppkomsten av koaguleringar kan indikera otillräckligt avlägsnande av fosterägget eller förekomsten av komplikationer smärta kan förekomma - inte skarp, dra, kan ge till korsryggen och korsbenet.
 • Den första menstruationen. Efter en minabortion bör du inte förvänta dig menstruation med samma antal som tidigare. Nu bör den första dagen i den sista ”månaden” betraktas som avbrottsdagen. De kommande kritiska dagarna börjar om 21-35 dagar. Deras karaktär bör vara vanlig - mängden, varaktigheten, utflödesvolymen, ömheten. Eventuella avvikelser från normen bör vara anledningen till att gå till läkaren.

Orsakerna till frånvaron av menstruation: cykelstörning (särskilt om aborter ofta utförs), Sannolikheten för ett menstruationssvikt beror på ålder, förekomsten av sjukdomar i könsorganen, reproduktionssystemets tillstånd, orsaken kan vara dold i utseendet på funktionella cyster på äggstockarna efter "stress" för dem; när förseningar var tidigare; graviditet fortsätter att utvecklas; en ny befruktning har inträffat; djup curettage.

Curettage efter vakuumsugning

Om hormonell preventivmedel ordinerades omedelbart efter aborten, kan det hända att det inte finns någon menstruation, eller så kommer de att vara knappa. Detta är en anpassning av kroppen till ett nytt läkemedel.

Skäl till att se en läkare: alltför starkt urladdning; förlängd dubbning (upptäckt efter en minabort inom 10-14 dagar efter det att förfarandet är tillåtet), periodisk daubning i en månad; utsläpp med patologisk lukt, konstig färg, smärta i nedre del av buken dök upp eller kroppstemperaturen ökade.

Du kan undvika problem om: följ noggrant alla läkarens rekommendationer; genomgå undersökning innan proceduren - ultraljud för att bekräfta termen, utstryk på flora från slidan för att utesluta inflammation, blod- och urintest, HIV, för hepatit och undersökning av en gynekolog; ta antibiotika omedelbart efter proceduren för förebyggande av purulentinflammatoriska komplikationer; Använd inte tamponger; välja pålitliga skyddsmetoder; genomföra en kontroll-ultraljud omedelbart efter proceduren.

Läs mer i vår artikel om menstruation efter vakuumaspiration.

Hur påverkar vakuumaspiration menstruationen?

I de tidiga stadierna (upp till 6-7 veckor av graviditeten eller 21 mm i fostrets äggdiameter) kan graviditetsavbrott utföras sparsamt. Bland kvinnor kallas vakuumsugning ofta "rengöring", "cykelreglering", "mini-abort".

Naturligtvis är denna metod för att bli av med en oönskad graviditet mindre traumatisk och åtföljs av färre komplikationer för en kvinna, men det bör komma ihåg att varje avbrott är en allvarlig stress för kroppen, som redan börjat förändras under det växande embryot..

Kärnan i vakuumsugning är att fosterägget "sugs" in i ett speciellt rör och tas bort från livmoderhålet. Det beror kanske på att det vid denna tid fortfarande inte finns någon stark fästning av embryot till livmodern i livmodern - implantationsprocesserna börjar bara. Därför, om du inte följer tidsfristerna och utför en mini-abort senare än 6-7 veckor, kan komplikationer inte undvikas - tryckkraften i vakuumavsugaren räcker inte för att ta bort alla kororiska villi från livmoderhålet.

Vakuumsugning åtföljs av följande processer:

 • fosterägget avlägsnas från livmoderkaviteten - för närvarande har det dimensioner på cirka 1,5-2 cm, och själva embryot är högst 3-4 mm;
 • ytskiktet i endometriumet tas bort - funktionellt, och detta händer mer sparsamt, jämfört med abort vid ett senare tillfälle.

Efter "orsaken till förseningen", fosterägget, avlägsnas, inträffar allvarliga förändringar i kroppen, särskilt med avseende på hormonreglering. Funktionen hos corpus luteum i äggstocken dör gradvis bort, mängden progesteron, som är nödvändigt för att upprätthålla graviditet, sjunker kraftigt. Detta leder till en ökning av utsöndringen av FSH (follikelstimulerande hormon) av hypofysen, vilket stimulerar tillväxten av nya folliklar i äggstocken.

Således, från det ögonblick som avbrottet genomfördes, börjar kvinnans kropp en ny menstruationscykel, paradoxalt nog, som redan är inriktad på en ny graviditet. Befruktning kan förekomma redan i denna cykel, därför krävs tillförlitligt skydd..

Utsläppet som uppträder hos en kvinna efter en mini-abort är en följd av att rening av livmoderhålrummet från resterna av det funktionella lagret i endometrium. Du kan inte kalla det menstruation i full mening och deras natur kan vara annorlunda.

Och här är mer om varför spotting dök upp efter sport.

Cykeln efter en miniabort

Idealt, omedelbart efter att ha utfört en vakuumsugning, utvecklar en kvinna blodig utflöde som liknar menstruation i volym och natur, men kan vara lite mer knapp. Och efter 28-30 dagar efter minabortionen kommer full menstruation. Cykeln ska inte brytas, inga obehagliga känslor eller patologisk urladdning bör vara.

Om en kvinnas perioder vanligtvis är oregelbundna, bör man inte förvänta sig regelbundna perioder efter vakuumsugning. Oftast kommer de också med en försening.

Menstruationscykeln är normal

Vad händer menstruation efter vakuum aspiration

Beroende på kvinnans individuella egenskaper, liksom hur länge och hur kvalitativt aborten genomfördes, finns det olika urladdningar omedelbart och den första månaden.

Funktioner av sekretioner efter abort

Utsläpp efter vakuum består av resterna av fosterägget (om det var defekt att ta bort dem under avbrott), blod från de utsatta endometrialkärlen, endometriala vävnader.

Deras funktioner är följande:

 • börja omedelbart efter en mini-abort eller om några timmar, högst - på en dag;
 • varar i 5-7 dagar;
 • mild, oftare smetande karaktär, förstärkning eller uppkomsten av koaguleringar kan indikera otillräckligt avlägsnande av fosterägget eller förekomsten av komplikationer
 • smärta kan förekomma - inte skarp, dra, kan ge till korsryggen och korsbenet.

Första perioden

Efter en mini-abort går kvinnans cykel "på ett nytt sätt" - du bör inte förvänta dig menstruation på samma antal som tidigare. Nu bör den första dagen i den sista ”månaden” betraktas som avbrottsdagen. De kommande kritiska dagarna börjar om 21-35 dagar. Deras karaktär bör vara vanlig - mängden, varaktigheten, utflödesvolymen, ömheten. Eventuella avvikelser från normen bör vara anledningen till att gå till läkaren.

Skälen för frånvaron av menstruation

Försenad menstruation, även om det fanns sådana tidigare, oroar alltid en kvinna. Skälen till detta tillstånd kan ligga i följande:

 • Brott mot cykeln. Detta är mycket möjligt om aborter (både mini-, medicinska och kirurgiska avbrott) ofta utförs - flera gånger per år. Sannolikheten för ett menstruationssvikt beror på ålder, förekomsten av sjukdomar i könsorganen och kvinnans reproduktionssystem. Dessutom kan orsaken gömma sig i utseendet på funktionella cyster på äggstockarna efter ”stress” för dem.

För att förebygga sådana komplikationer, såväl som för tillförlitligt skydd, uppmanas en kvinna att börja ta hormonella preventivmedel - tabletter, en hudplåster.

Funktionell ovariecyst

 • I fallet med förseningarna tidigare. Om en kvinnas perioder vanligtvis kommer med långa förseningar, bör man inte förvänta sig att de efter ”reglering” blir ”som en klocka”.
 • Graviditeten fortsätter att utvecklas. Om fostrets vesikel inte har tagits bort från kaviteten under vakuumsugning fortsätter graviditeten. I det här fallet kan en kvinna märka fläckar efter förfarandet och drar smärta i nedre del av buken. Mot denna bakgrund fixar hon illamående, kräkningar på morgonen och under hela dagen..

När du utför ett urinprov observeras en andra remsa - ljus eller svag. Man bör dock tänka på att testet kan vara positivt, även en månad efter en minabort, därför är det bättre att ta ett blodprov för hCG i dynamik - det ska vara negativt eller minska.

 • En ny befruktning har inträffat. Omedelbart efter att fosterägget har evakuerats från kaviteten är en ny graviditet möjlig, inklusive en ektopisk graviditet. Därför, med en försening, bör detta alternativ tillhandahållas och uteslutas..
 • Djup curettage. Om inte bara det funktionella skiktet avskrapas under vakuumsugning, utan också basskiktet påverkas, kanske flera månader av menstruation inte är det. Men i detta fall bör du rådfråga en läkare, det kan vara nödvändigt under en tid att förskriva hormonella läkemedel. I detta fall kommer urinprovet att vara negativt och ultraljud - en tunn endometrium eller till och med linjär.

Hur man förstår att det finns komplikationer

Trots den påstådda låga invasiviteten och säkerheten i förfarandet är komplikationer möjliga. I följande situationer, kontakta en läkare omedelbart:

 • Alltför starkt urladdning. Detta är möjligt med perforering av livmodern med instrument, med ofullständigt avlägsnande av fosterägget, med dålig sammandragning av livmodern. Sådan urladdning bör anses riklig om flera maxi-packningar måste bytas inom 60 minuter. Överdriven menstruation kan vara antingen omedelbart efter en vaccum, eller flera dagar senare och på dagen för den förväntade nästa menstruationen.
 • Lång daub. Fläckning efter en mini-abort är tillåten i 10-14 dagar efter proceduren. Längre sådana kan indikera patologi - cystisk drift, ofullständigt avlägsnande av fosterägget, inflammation i livmoderhålan och bihang.
 • Periodisk daub i en månad. Om urladdningen fortfarande inte stoppar, även om den är helt obetydlig, det vill säga nej, bör du också rådfråga en läkare. Den placentala polypen kan också manifestera sig (samtidigt som rester av placenta vävnad upprätthålls), inflammation och annat.
 • Med en patologisk lukt. Liten, alltför sur och annan obehaglig - ett tydligt tecken på infektion. Tillståndet kräver kvalificerad behandling..
 • Konstig färg. Gul, purulent, grön urladdning är också tecken på inflammation i slidan eller livmodern.
 • Smärta i nedre del av buken eller feber.

Hur man undviker komplikationer

Vakuumsugning är en allvarlig chock för en kvinnas kropp. För att minimera antalet komplikationer rekommenderas följande:

 • följ noga alla läkarnas rekommendationer;
 • genomgå undersökning innan proceduren - ultraljud för att bekräfta termen, utstryk på flora från slidan för att utesluta inflammation, blod- och urintest, HIV, för hepatit och undersökning av en gynekolog;
 • ta antibiotika omedelbart efter proceduren för förebyggande av purulentinflammatoriska komplikationer;
 • du kan inte använda tamponger, de kan utlösa utvecklingen av infektion;
 • välja pålitliga skyddsmetoder från en ny graviditet, det är bättre att använda hormonella läkemedel, det är oönskat att installera en IUD;
 • genomföra en kontroll-ultraljud omedelbart efter proceduren för att utesluta det återstående fosterägget, och dessutom - efter 10-14 dagar för snabb upptäckt av ansamlingar av endometrial rester i livmoderhålet.

Och här handlar mer om orsakerna till den magra månaden.

Varje graviditetsavbrott lämnar ett outplånligt märke på en kvinnas hälsa, även om det är en vakuumsträning och hela proceduren gick utan komplikationer. Därför är varandras uppgift att använda tillförlitliga skyddsmetoder och planera befruktningen, förberedande för det.

Användbar video

Se den här videon om abort och dess konsekvenser:

Gåvor och tips

Många idéer om originella och trevliga gåvor för alla evenemang och för alla tillfällen

Ingen menstruation efter en vakuummånads månad har gått. Vakuumsugning av livmoderhålan: utför med en död graviditet, efter förlossningen och i andra situationer

Ett av de mjuka sätten att avsluta en graviditet under korta perioder är vakuumabort. Vakuumabort föreskrivs:

 • om en kvinna har misslyckats med medicinsk abort;
 • om det finns avvikelser (defekter) i fostrets utveckling;
 • om mamman inte kan bära barnet (kroniska sjukdomar);
 • om en kvinna själv vill avsluta en oönskad graviditet.

Beskrivning av vakuumabort

Vakuumsugning utförs på korta villkor (upp till tre månader). Ju kortare tid, desto snabbare och lättare går hela proceduren..

Den genomsnittliga varaktigheten för proceduren är upp till 10 minuter. Efter en abort förblir en kvinna under övervakning av läkare under en tid för att se till att operationen är framgångsrik.

Denna metod kallas sparing, eftersom mängden skador som görs på livmodern är försumbar. Endast slemhinnan skadas i processen..

Vem är vakuumabort är kontraindicerat?

Som med alla förfaranden har vakuummetoden för abort sina egna kontraindikationer:

 • Fosterägget ligger utanför livmodern (ektopisk graviditet). Vakuumabort i detta fall är helt enkelt inte möjligt. När allt kommer omkring kan du orsaka obotlig skada på moderns kropp.
 • Om en kvinna är sjuk (akuta infektionssjukdomar). Det finns en enorm risk att införa en infektion i livmoderhålet.
 • Fysiologiska egenskaper (dålig blodkoagulation).
 • Om en kvinna födde för mindre än ett och ett halvt år sedan.

Vakuumabortionsvärk

Vakuumabort utförs under påverkan av anestesi. Därför känns inte smärta under proceduren.

Konsekvensen av sådana kirurgiska ingrepp, som alla typer av abort, är att dra och krampa smärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av magen. De varar cirka 2 dagar tills livmodern återställer sin tidigare storlek..

Vacuum abort process (mini abort)

Med hjälp av en elektrisk vakuumpump skapas undertryck i livmodern. Under påverkan av apparaten kopplas fosterägget från livmoderns väggar och sugs in i en beredd behållare. I processen används inte metallutvidgare, så att nacken inte skadas. Infertilitetsrisk efter vakuumabort är minimal.

Innan en abortprocess påbörjas genomgår en kvinna ett samråd med en gynekolog och klarar de nödvändiga testerna. Vanliga är blod- och urintest, ett blodkoaguleringstest, ultraljud, hepatit och HIV-test.

Efter en noggrann undersökning av testerna får patienten abortera under vakuum. Hela processen utförs av en kvalificerad läkare på en specialiserad institution (sjukhus).

Vagina och hals behandlas med ett antiseptiskt medel och anestesi injiceras i halsen. Vid behov, i fall där en kvinna inte har fött tidigare, utvidgas livmoderhalsen för att ytterligare sätta in ett styvt rör. Med ett rör sugs ett fosterägg av.

Under proceduren kan en kvinna känna kramper, som upphör omedelbart, med avlägsnande av röret. Under avlägsnande av livmodervävnad (abort) är manifestationer av illamående, svaghet och överdriven svettning möjliga.

Längden på proceduren är 5-10 minuter, varefter patienten vilar på avdelningen, där hennes tillstånd observeras.

Vid utskrivning föreskrivs antibiotikabehandling för att förhindra den inflammatoriska processen samt smärtstillande medel om smärtan är för intensiv.

Sex efter en vakuumabort

Intimitet (samlag) i en månad efter en abort är förbjudet. Under denna tid läkar den skadade livmodervävnaden och sexuell aktivitet kan orsaka inflammation. Efter fullständig läkning av könsorganen bör kön börja med användning av kondomer.

Konsekvenserna av en vakuum miniabort

All abort, till och med miniabort (vakuum) är en invasion av kroppens naturliga process. Varje invasion, särskilt kirurgi, har sina konsekvenser. Detta är stressen för hela organismen, som tydligt uttrycks av konkreta symtom..

Utsläpp efter vakuumabort

Blödning börjar omedelbart efter aspiration. Detta är en naturlig reaktion av kroppen på en sådan intervention. Många kvinnor tror att det är vanliga perioder, men det är inte så..

Blödningens varaktighet bör inte överstiga 10-14 dagar. Överflödet bör minska med ökande varaktighet efter en abort.

Blödning är inte normalt om:

 • åtföljt av outhärdlig smärta;
 • överflödet av utsläpp minskar inte;
 • blodproppar finns.

I närvaro av sådana indikatorer bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Smärta efter vakuumabort

Smärta i nedre del av buken förväntas efter en miniabort. Förknippade med livmodersammandragningar. Varar cirka 3-5 dagar. Behandlas inte.

Smärta och svullnad i slidan är också normalt och försvinner efter några dagar..

Smärta i bröstet stör inte vanligtvis patienter, på grund av att minabort utförs på kort tid. Men sällan kan vara närvarande, det beror mer på kvinnans fysiologi.

Menstruation efter vakuumabort

När menstruationen börjar är det omöjligt att säga säkert, eftersom denna process är individuell. Från dagen för minabortionen går det cirka 40 dagar innan menstruationen börjar.

Den totala återställningen av menstruationscykeln beror på om kvinnan födde tidigare eller inte. För födelse - denna period är kortare (cirka 3 månader). För resten - den här processen kan dra på länge (upp till 6 månader).

Under den första menstruationen kan urladdningen vara knapp. Om menstruationscykeln inte har återhämtat sig inom ett par månader måste du konsultera en gynekolog.

Om det inte finns någon menstruation under en lång period efter en abort, gör ett graviditetstest. Resultatet är positivt - vakuumabort var inte framgångsrik eller du har en ektopisk graviditet. Om resultatet är negativt, vänta lite längre.

Komplikationer efter en vakuumabort

Komplikationer efter en mini-vakuumabort är en sällsynt händelse, men denna möjlighet kan inte uteslutas helt..

Perforering av livmodern. Vid vakuumabort kan det endast ske på grund av mekanisk expansion av nacken med ett specialverktyg..

Ofullständigt avlägsnande av fosterägget. Det manifesterar sig i kraftig blödning och pågående smärta i nedre del av buken. Urgent kirurgi krävs.

Cervical spasm. Livmoderhalsen stängs snabbt och blod kvarstår i livmoderhålet. Detta orsakar konstant smärta och feber. Akut sjukhusvård krävs.

Ektopisk graviditet. Om graviditeten under vakuumförfarandet var i rören, fortsätter den. Symtom är buksmärta och smärta under samlag. Kirurgi krävs.

Efter en vakuum mini-abort, bör en kvinna besöka särskilda stödgrupper eller konsultera en psykolog. När allt kommer omkring orsakar abort inte bara fysisk skada utan också emotionell skada. Det är nödvändigt på något sätt att förhindra uppkomsten av depression, vilket bara kommer att bromsa återhämtningsprocessen..

Om konsekvenserna av abort mer i detalj videon.

Vakuumsugning är en gynekologisk procedur som används för att eliminera en oönskad graviditet under perioder på 6 till 7 obstetriska veckor. Det antas att denna speciella metod för abort är den säkraste för en kvinna, eftersom den är mindre traumatisk och inte kräver en lång återhämtningsperiod (av den anledningen kallas den också för minabortion). Men till och med användningen av en sådan säker metod fortsätter ibland med komplikationer, vilket kan indikera urladdning efter vakuumsugning. Vilka av dem är normen och vilka som kräver omedelbar läkarvård kommer du nu att ta reda på.

Vakuumsugning är samma abort, bara det utförs med specialutrustning som fungerar som en dammsugare. Användningen gör att du "suger" fosterägget från livmodern utan att ha en stark traumatisk effekt på vävnaden. Emellertid inträffar fortfarande mindre skador på endometriumet, och därför är utseendet på lätt blödning efter en vakuumabort normalt.

Som regel observeras en sådan urladdning inte länge. Under denna period kan man dra tråkiga buksmärta, vilket orsakas av en minskning av livmoderens släta muskler och är helt naturlig efter avslutad graviditet, oavsett vilken metod som valts..

Samtidigt kan menstruationen efter en vakuumsugning den första dagen gå mycket rikligt, men då minskar antalet och som regel uppstår en utstrykning efter ett par dagar, vilket indikerar en normal nivå av blodkoagulation och framgångsrik läkning av endometrium.

För att en gång för alla bli av med problem med utsöndringar och störningar i cykeln - använd unika läkande fytotamponer.

Efter att ha använt fytotamponer i tre veckor noterade mer än 90% av kvinnorna en betydande hälsoförbättring. Nästan 60% av dem blev helt av med sina problem, resten (som regel i närvaro av allvarliga stadier av sjukdomen) visade betydande framsteg i behandlingen.

En mini-abort kräver inte långvarig sjukhusvistelse av patienten. Om allt gick bra och utan komplikationer kan det förskrivas redan efter 1-2 timmar efter proceduren. Men samtidigt ges rekommendationer, som hon bör följa under de kommande 5-10 dagarna. Den:

 • Avhållsamhet från samlag.
 • Intag av antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel för att förhindra utveckling av inflammation och tillsats av en bakteriell infektion till den.
 • Byte av sanitetsunderlägg var 3-4: e timme (innan detta måste du duscha).
 • Vägran att dricka alkohol (de tunna blodet och kan utlösa uterinblödning).

Att följa dessa elementära regler kommer att göra det enkelt att undvika komplikationer efter en avbruten graviditet och påskynda återhämtningsprocessen..

Vad är normen?

Varje kvinna som bestämmer sig för att avsluta graviditeten är intresserad av frågan om hur mycket utskrivning som går efter vakuumet och med vilket tecken kan jag bestämma att förfarandet var framgångsrikt? Utsläppet efter vakuumavslutande graviditet varar inte länge, bara några dagar. Beroende på kroppens individuella egenskaper kan denna process dock vara 1-2 dagar.

Och om vi talar om hur mycket menstruation tar efter en miniabort, bör det noteras att hos vissa patienter kan man i allmänhet observera magra perioder efter proceduren i cirka 7-10 dagar. Som regel händer detta i de fall då avslutningen av graviditeten inträffar före menstruationens början.

Om proceduren ägde rum efter att menstruationen skulle äga rum, kan blödning efter rengöring pågå i flera dagar, stoppa och sedan, efter en vecka, dyka upp igen. Och när vi talar om varför detta händer, måste det sägas att efter abort i kroppen stoppar produktionen av progesteron plötsligt, vilket naturligtvis påverkar den hormonella bakgrunden. Och tills han återhämtar sig kommer menstruation efter en vakuumabort att observeras i ytterligare 5-7 dagar.

Har du någonsin drabbats av menstruationsproblem??
Utifrån det faktum att du läser den här texten nu stör problemen fortfarande dig. Och du vet väl vad:

 • Riklig eller magra urladdning med blodproppar.
 • Bröstsmärtor.
 • Dålig lukt.
 • Obehag vid urinering.

Kanske är det mer korrekt att inte behandla effekten, utan orsaken? Följ länken till intervjun med chefgynekologen Leyla Adamova, eftersom hon rekommenderar behandling.

Ett tecken på en framgångsrik mini-abort är brun urladdning, som pågår 2-3 dagar efter proceduren. Om de inte visas och stora mängder blodflöde istället (som den första dagen), bör du omedelbart träffa en läkare, eftersom detta signalerar utvecklingen av komplikationer.

Så snart kroppen återhämtar sig efter proceduren och den första menstruationen passerar, efter dem förekommer leukorré, som kan släppas före nästa menstruation.

I själva verket är det inte så viktigt hur många dagar urladdning ska observeras efter vakuumsugning. I detta fall spelar patientens allmänna tillstånd och förekomsten av symtom som är karakteristiska för utvecklingen av patologiska processer den största rollen. Om en kvinna mår bra och utskrivning efter en vakuumabort observeras i ungefär en vecka är detta normalt. Men om hon började märka svåra smärta, feber, svaghet osv., Borde det inte längre ignoreras. Du måste besöka en läkare så snart som möjligt och göra en ultraljudssökning för att se till att det inte finns några allvarliga komplikationer.

Vad du behöver vara uppmärksam på?

Om en kvinna har rengjorts och räddats från en oönskad graviditet störs hennes menstruationscykel, och därför, till dess att den hormonella bakgrunden har återställts, är utseendet på sekret efter en minabort i mitten av cykeln också normalt.

En kvinna bör varnas:

 1. Överflödigt blodflöde, vilket indikerar upptäckten av livmodersblödning. Det är lätt att bestämma det - urladdningen är så stark att du måste byta ut sanitetsdynorna varannan timme. Faran för blödning är att den kan orsaka anemi och början av hypoxi, där celldöd inträffar. Ett utmärkande kännetecken för livmodersblödning, utöver riklig urladdning, är utseendet på svaghet och yrsel. Det är också möjligt att sänka blodtrycket. Anledningen till upptäckten av uterusblödning kan vara resterande delar av embryot, som inte togs bort under proceduren, eller kvinnans försummelse av läkarens rekommendationer.
 2. Ingen urladdning efter vakuumsugning. Om det inte sker någon urladdning efter proceduren indikerar detta förekomsten av spasmer eller bildandet av en tromb i livmoderhalsen. Som ett resultat avbryts processen för att ta bort blod från livmodern, vilket orsakar stagnation i det som inte bara orsakar utvecklingen av inflammation, utan också infästningen av infektioner. Som regel åtföljs förekomsten av kramper i livmodern eller bildandet av blodproppar i livmoderhalsen av svår magsmärta och en kraftig temperaturökning.
 3. Utseendet på en specifik smak. Om urladdningen får en skarp specifik arom, indikerar detta utvecklingen av en bakteriell infektion, som måste behandlas omedelbart. Annars kan det orsaka sepsis eller abscess. Dessa förhållanden är farliga, eftersom de inom ett par timmar kan vara dödliga. Med utvecklingen av bakteriella infektioner varar dauben i 10 dagar eller mer, medan svaghet nästan alltid uppstår och temperaturen stiger.
 4. Strukturens heterogenitet. Om urladdningen efter rengöring, där det finns blodproppar eller klumpar som har en mörk färg, indikerar detta ett ofullständigt avlägsnande av fosterägget från livmodern, vilket också är farligt, eftersom det resulterar i svår inflammation och förfall i processerna i livmodern.

Dessa tecken indikerar utvecklingen av patologiska processer och kräver omedelbar läkarvård. Eftersom bara en snabb identifiering av problemet och dess adekvata behandling undviker allvarliga komplikationer som kan hota inte bara kvinnans hälsa, utan också hennes liv.

Efter vakuumsträvan måste kvinnan vara uppmärksam på urladdningens färg. Normalt bör de vara en skarlakansröd nyans, och efter några dagar bli brunaktig.

Om detta inte händer och hon får ut en gul eller grönaktig nyans, bör du inte tveka. Om möjligt bör du omedelbart besöka en läkare dagen för utseendet och ta tester, eftersom förvärvet av sekretioner av sådana färger signalerar utvecklingen av infektioner som kräver en omedelbar kurs av antibiotikabehandling..

Infektioner kan erhållas på många sätt. Till exempel:

 • På grund av vårdslöshet från läkare som använde dåligt steriliserade instrument under förfarandet.
 • Vid samlag 1-2 dagar efter en minabort (under denna period försvagas livmodern och blir mycket sårbar för infektioner).
 • Om personlig hygien inte följs.

Utvecklingen av infektion i livmoderhålan åtföljs alltid av obehagliga symtom. Bland dem:

 • Stark lukt.
 • Temperaturökning.
 • Klåda och sveda i slidan.
 • Kramper under urinering etc..

Det är viktigt att inte starta infektionen, annars kommer den att bli kronisk och bli av med den efter det kommer att vara problematisk.

Vakuumsugning är samma instrumentella abort, bara mindre invasiv. Men detta betyder inte att riskerna för komplikationer efter det är mycket lägre än till exempel efter curettage. Därför, efter vakuumsträning, bör en kvinna också vara mycket ansvarig för sin hälsa och vara uppmärksam på varje detalj. Och om hon plötsligt har tecken på patologiska tillstånd, måste hon kontakta en läkare omedelbart. Förseningar i detta fall kan orsaka irreversibla konsekvenser..

Vi är glada att introducera det första i det ryskspråkiga Internet-sociala nätverket för anhängare av en hälsosam livsstil och en komplett plattform för utbyte av erfarenheter och kunskap i allt relaterat till orden "hälsa" och "medicin".

Vår uppgift är att skapa en atmosfär av positiva, goda och hälsa på webbplatsen som kommer att heja dig upp, läka och förebygga, eftersom information och tankar förvandlas till materiella händelser! ;-)

Vi strävar efter att skapa en mycket moralisk portal där det kommer att vara trevligt att vara de mest olika människorna. Detta bidrar till, enligt vilket vi kontrollerar alla användares handlingar. Samtidigt vill vi att webbplatsen ska vara ganska objektiv, öppen och demokratisk. Här har alla rätt att uttrycka personliga åsikter, till sin egen bedömning och kommentera all information. Dessutom kan vem som helst artikla, nyheter eller annat material i de flesta delar av webbplatsen.

Projektet "Till din hälsa!" Det är placerat som en portal om hälsa, inte om medicin. Enligt vår mening är medicin vetenskapen om hur man kan återhämta sig från en viss sjukdom, och hälsa är resultatet av en livsstil där man inte blir sjuk. Ju mer hälsa du har, desto mindre troligt är du att bli sjuk. Vår kropp är utformad så att vi med rätt livsstil inte ska bli sjuka alls. Så låt oss förbättra vår hälsa istället för att studera sjukdom. Det finns många webbplatser om medicin, men enligt vår mening är de mer troliga för professionella läkare än för vanliga människor. Vi strävar efter att prata med dig om hälsa. Vi vill inte skriva mycket om sjukdomar och metoder för deras behandling - tillräckligt har redan skrivits om detta. Istället kommer vi att fokusera på hur man inte blir sjuk..

Vi är intresserade av en hälsosam livsstil och vi vill leva lyckligt hela tiden. Vi tror att du inte är likgiltig med ämnet hälsosam livslängd. Därför, om du vill ha en miljö med friska människor och de som strävar efter detta, hjälper den här webbplatsen dig att lösa problemet. Våra planer inkluderar att skapa en aktiv gemenskap av människor som leder en hälsosam livsstil, och i detta avseende är vi glada att erbjuda dig följande möjligheter:

  skapa din sida med personliga foton, en blogg, ett forum, en kalender och andra avsnitt

Gör vad du vill och vi kommer att försöka förse dig med allt du behöver för detta. Vi strävar efter att göra den här webbplatsen mest bekväm för dig. Det finns fortfarande mycket nytt och intressant.

Registrera dig själv och bjud in dina kollegor, vänner och nära folk på webbplatsen för ständig kontakt med dem och erfarenhetsutbyte. Var alltid i kontakt och diskutera alla nyheter och intressen inom hälsoområdet.

stanna med oss!

Vi är glada att introducera det första i det ryskspråkiga Internet-sociala nätverket för anhängare av en hälsosam livsstil och en komplett plattform för utbyte av erfarenheter och kunskap i allt relaterat till orden "hälsa" och "medicin".

Vår uppgift är att skapa en atmosfär av positiva, goda och hälsa på webbplatsen som kommer att heja dig upp, läka och förebygga, eftersom information och tankar förvandlas till materiella händelser! ;-)

Vi strävar efter att skapa en mycket moralisk portal där det kommer att vara trevligt att vara de mest olika människorna. Detta bidrar till, enligt vilket vi kontrollerar alla användares handlingar. Samtidigt vill vi att webbplatsen ska vara ganska objektiv, öppen och demokratisk. Här har alla rätt att uttrycka personliga åsikter, till sin egen bedömning och kommentera all information. Dessutom kan vem som helst artikla, nyheter eller annat material i de flesta delar av webbplatsen.

Projektet "Till din hälsa!" Det är placerat som en portal om hälsa, inte om medicin. Enligt vår mening är medicin vetenskapen om hur man kan återhämta sig från en viss sjukdom, och hälsa är resultatet av en livsstil där man inte blir sjuk. Ju mer hälsa du har, desto mindre troligt är du att bli sjuk. Vår kropp är utformad så att vi med rätt livsstil inte ska bli sjuka alls. Så låt oss förbättra vår hälsa istället för att studera sjukdom. Det finns många webbplatser om medicin, men enligt vår mening är de mer troliga för professionella läkare än för vanliga människor. Vi strävar efter att prata med dig om hälsa. Vi vill inte skriva mycket om sjukdomar och metoder för deras behandling - tillräckligt har redan skrivits om detta. Istället kommer vi att fokusera på hur man inte blir sjuk..

Vi är intresserade av en hälsosam livsstil och vi vill leva lyckligt hela tiden. Vi tror att du inte är likgiltig med ämnet hälsosam livslängd. Därför, om du vill ha en miljö med friska människor och de som strävar efter detta, hjälper den här webbplatsen dig att lösa problemet. Våra planer inkluderar att skapa en aktiv gemenskap av människor som leder en hälsosam livsstil, och i detta avseende är vi glada att erbjuda dig följande möjligheter:

  skapa din sida med personliga foton, en blogg, ett forum, en kalender och andra avsnitt

Gör vad du vill och vi kommer att försöka förse dig med allt du behöver för detta. Vi strävar efter att göra den här webbplatsen mest bekväm för dig. Det finns fortfarande mycket nytt och intressant.

Registrera dig själv och bjud in dina kollegor, vänner och nära folk på webbplatsen för ständig kontakt med dem och erfarenhetsutbyte. Var alltid i kontakt och diskutera alla nyheter och intressen inom hälsoområdet.

stanna med oss!

Abstraktionsvakuumaspiration och dess konsekvenser

Det finns två metoder för vakuumsugning (även kallad sugsugning).

 • Manuell vakuumsugning. Denna procedur kan användas från cirka 5 till 12 veckor efter den sista menstruationscykeln (i början av första graviditeten av graviditeten). Det handlar om att använda en specialdesignad spruta för att utföra sug. Den här metoden finns inte överallt, men kan vara billigare än maskinsug i vissa geografiska områden..
 • Maskin vakuum aspiration. Denna procedur är en vanlig metod som används under de första 5 till 12 veckorna (första trimestern) av graviditeten. Maskinvakuumutsugning innebär användning av ett ihåligt rör (kanyl), som är fäst vid flaskan och pumpen, vilket ger ett mjukt vakuum. Kanylen sätts in i livmodern, pumpen slås på och vävnaden avlägsnas försiktigt från livmodern.

Manuell vakuumsugningsförfarande

Manuell vakuumsugning tar vanligtvis 5 till 15 minuter. Det kan utföras på ett säkert sätt på en klinik eller ett medicinsk kontor med hjälp av lokala smärtstillande medel och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) som ibuprofen. Förfarandet inkluderar:

Viss blödning är möjlig ett par veckor efter vakuuminspiration. Det kan se ut som menstruationsblödning. den här gången tills det slutar. Denna typ av kirurgisk abort utförs hos kvinnor. mellan 7 och 15 veckors graviditet.

 • Ett botemedel mot domningar injiceras i livmoderhalsen (lokalbedövning).
 • Vid behov sätts ett litet instrument in i livmoderhalsen för att utvidga det något. Men i de flesta fall är en förlängning inte nödvändig..
 • Ett tunt rör sätts in i livmodern genom livmoderhalsen. En manuell spruta används för att absorbera vävnad från livmodern. När vävnaden avlägsnas kommer livmodern att dras. De flesta kvinnor upplever kramper under proceduren. Kramper passerar efter att de har tagit bort röret. Vissa kvinnor upplever också illamående. svettningar och en känsla av svaghet. Men vanligtvis är symtomen mindre allvarliga än med en vakuumapparat.

Förfarande för sugning av maskinvakuum

Några timmar eller en dag innan maskinens vakuumsugningsförfarande kan en osmotisk cervikal dilatator placeras i livmoderhalsen för att öppna den (utvidga) något. Antibiotika ges omedelbart före proceduren för att förhindra infektion. De kan också ge ett läkemedel som kallas misoprostol för att mjuka livmoderhalsen innan ingreppet..

Maskins vakuumsugning tar vanligtvis 10 till 15 minuter. Det kan utföras säkert på en klinik eller på ett medicinskt kontor under lokalbedövning. Förfarandet inkluderar:

 • Du placeras på visningsbordet i samma position som för att undersöka bäckenorganen, placera benen på gynekologisk utrustning, liggande på ryggen.
 • En spegel placeras i slidan.
 • Vagina och livmoderhalsen rengörs med en antiseptisk lösning.
 • Ett botemedel mot domningar (lokalbedövning) injiceras i livmoderhalsen. Ett botemedel mot smärta, antingen med lugnande effekt, förutom lokalbedövning, kan tas oralt eller genom en ven. Vasopressin, eller ett liknande läkemedel. bromsa livmoderns blödning. kan blandas med ett lokalbedövningsmedel för att minska blodförlusten.
 • Livmoderhalsen fångas med en enhet som håller den på plats.
 • Cervikalkanalen öppnas (utvidgas) med en liten anordning. Förlängningen minskar risken för livmoderhalsskada under proceduren..
 • Ett tunt ihåligt rör (kanyl) sätts in genom livmoderhalskanalen och ett svagt vakuum produceras, vilket kommer att ta bort vävnader från livmodern. När vävnaden avlägsnas kommer livmodern att dras. De flesta kvinnor upplever kramper under proceduren. Kramper passerar efter att de har tagit bort röret. Vissa kvinnor upplever också illamående, svettningar och en känsla av svaghet..

Vävnad som tas bort från livmodern under ett vakuumsugningsförfarande undersöks för att säkerställa att vävnaden har tagits bort och aborten är fullständig..

Ibland krävs en utvidgnings- och curettage-procedur efter vakuum, om inte alla vävnader har tagits bort. Under expansions- och curettage-proceduren används ett skarpt kirurgiskt instrument för att ta bort vävnad från livmoderhålet.

Vad du kan förvänta dig efter operationen

Vakuumsugning är en liten operation. Normal återhämtning inkluderar:

 • Oregelbundna blödningar eller fläckar under de första två veckorna. Undvik svampar under den första veckan och använd endast kuddar..
 • Kramper som liknar menstruationskramper, som kan finnas i flera timmar, och eventuellt flera dagar, eftersom livmodern minskar till sin storlek före graviditeten.
 • Känslomässiga reaktioner som varar från 2 till 3 veckor.
 • Avsluta hela kursen med föreskrivna antibiotika för att förhindra infektion..
 • Koppla av under den första dagen. Du kan utföra normala aktiviteter nästa dag, beroende på hur du känner dig..
 • Acetaminophen (t.ex. Tylenol) eller ibuprofen (t.ex. Advil) kan lindra smärta från anfall.
 • Har inte sexuellt samlag. minst en vecka. Använd skyddsmetoder efter en abort. Använd också kondomer. för att förhindra infektion. Du kan börja använda vissa preventivmedel omedelbart efter proceduren för vakuumsugning..

Tecken på komplikationer efter vakuumsugning

Ring din läkare direkt. om du har något av dessa symtom efter en abort:

 • Svår blödning. Både medicinska och kirurgiska aborter orsakar vanligtvis blödning som skiljer sig från den normala menstruationscykeln. Svår blödning kan betyda:
  • Plagg större än en golfboll visas i två eller fler timmar.
  • Med mer än två stora packningar per timme under två på varandra följande timmar.
  • Kraftig blödning i 12 timmar.
 • Tecken på infektion i hela kroppen, till exempel huvudvärk. muskelsmärta, yrsel eller en allmän sjukdomskänsla. Allvarlig infektion möjlig utan feber.
 • Svår buksmärta som inte avtar från användningen av smärtmedicin, avslappning eller uppvärmning.
 • Värmevallningar eller temperaturer på 38 ° C eller högre, vilket varar mer än 4 timmar.
 • Kräkningar som varar mer än 4-6 timmar.
 • Plötslig svullnad i buken eller hjärtklappning.
 • Vaginal urladdning förstärker eller luktar dåligt.
 • Smärta, svullnad. könsrödhet.

Boka tid hos din läkare. om du efter en nylig abort har något av följande symtom:

 • Blödning (icke-spotting) i mer än två veckor.
 • Nya, oförklarade symtom som kan ha orsakats av medicinering under behandlingen.
 • Ingen menstruation under 6 veckor efter proceduren.
 • Tecken och symtom på depression. Hormonförändringar efter graviditeten kan leda till depression, vilket kräver behandling.

Varför vakuum aspiration

Vakuumsugning görs i graviditetens första trimester.

Vakuumsugning kan göras på följande sätt:

 • Inducerad terapeutisk abort
 • Efter en misslyckad medicinsk abort
 • Vid fosterets död (missad spontan abort)
 • Vid ofullständig missfall (ofullständig missfall)

Hur framgångsrik är proceduren

Kirurgiska aborter är säkra och effektiva i första trimestern och har få komplikationer..

I sällsynta fall avslutar aspirationsförfarandet inte graviditeten framgångsrikt. Det är mer troligt att det händer under de första veckorna av graviditeten. Bland manuella ambitioner i upp till 6 veckor är cirka 3 av 100 misslyckade, och en andra procedur behövs.

Riskerna med vakuumsugning

Kirurgiska aborter i första trimestern anses vara de säkraste operationerna. Risken för komplikationer är låg. Några mindre komplikationer inkluderar:

 • Skada på slemhinnan i livmodern eller livmoderhalsen.
 • Infektion. Bakterier kan komma in i livmodern under proceduren och orsaka infektion. Detta är mer troligt i närvaro av en obehandlad sjukdom. till exempel sexuellt överförda infektioner (STD) som fanns före proceduren. Symtom på feber, smärta och svaghet i bukregionen börjar vanligtvis 2 till 3 dagar efter ingreppet. Att ta antibiotika under eller efter proceduren minskar risken för infektion.

Bland de sällsynta komplikationerna är möjliga:

 • Ett hål i livmodersväggen (perforering av livmodern, sällan), som oftast inträffar under livmoderhalsen. Blödning är vanligtvis minimal och det finns inget behov av återhämtning. Om blödningen är besvärande kan laparoskopi (en procedur som använder ett upplyst instrument för att se) användas för att avgöra om blödningen har slutat.
 • Vävnader kvar i livmodern (odelade produkter av befruktningen) orsakar vanligtvis upprepade spasmodiska buksmärter och blödningar inom en vecka efter ingreppet. Ibland utvecklas långvarig blödning först efter några veckor.
 • Blodproppar. Om livmodern inte drar sig ihop för att ta bort alla vävnader, kan livmoderhalsens utlopp blockeras och börja förhindra utlopp av blod från livmodern. Livmodern växer i storlek och blir smärtsam, orsakar ofta buksmärta, kramper och illamående.

Upprepad vakuumsugning och mediciner för att stoppa blödning används för att ta bort odelade befruktningsprodukter eller blodproppar..

Odetekterad ektopisk graviditet efter manuell sugning eller maskinsvakuum

Det kan finnas en odiagnostiserad ektopisk graviditet (rör) som inte upptäcktes innan abortproceduren. Även om ett graviditetstest. gått före förfarandet, positivt, är graviditeten i sig inte i livmodern. Således avbryter denna metod för abort inte graviditeten. Symtom på en ektopisk graviditet som uppstår efter ett abortförfarande kan inkludera:

 • Buksmärta eller bäckensmärta som intensifieras
 • Smärta under samlag
 • Vaginal blödning
 • Yrsel eller svimning. orsakad av blodförlust

En ektopisk graviditet kräver akut läkare. Ring genast din läkare om du har symtom på en eventuell ektopisk graviditet..

Vad man ska tänka på

Valet av ett medicinskt eller kirurgiskt abortförfarande beror på din medicinska historik, vilken graviditetsvecka du är i, hur alternativ är möjliga där du bor och av dina personliga preferenser.

I USA är vakuumsugning den vanligaste abortmetoden som använts under de första 12 veckorna (första trimestern) av graviditeten. I början av graviditeten under större delen av graviditetens första trimester kan en kvinna också överväga att använda droger (medicinsk abort).

Cirka 90% av alla aborter utförs under graviditetens första trimester.

Abort påverkar sällan graviditeten i framtiden. Så det är möjligt att bli gravid inom några veckor omedelbart efter proceduren. Undvik samlag tills din kropp är helt återställd, vanligtvis i minst en vecka. Använd preventivmedel de första veckorna efter en abort. Samt kondomer för att förhindra infektion.

Depression är möjligt på grund av att graviditetshormoner förändras efter en abort. Om du har symtom på depression, som trötthet, i mer än två veckor. dåsighet. förändringar i aptit eller en känsla av sorg, tomhet, ångest eller irritabilitet, kontakta läkare om behandling.

Sjukhuset eller det kirurgiska centret kan ge dig instruktioner om hur du förbereder dig för operationen. eller så kan sjuksköterskan berätta instruktionerna precis före operationen.

Omedelbart efter operationen skickas du till den postoperativa avdelningen, där sjuksköterskor kommer att observera och ta hand om dig. I eftervårdsrummet stannar du troligtvis ett tag och går sedan hem. Utöver alla specifika läkares anvisningar kommer sjuksköterskan att förklara informationen för att hjälpa dig att återhämta sig. Du kommer hem med utskrivna vårdinstruktioner, inklusive vem du ska kontakta om du har problem.

Läs mer om abortsvakuum:

Återställning efter vakuumsugning

Vakuumavslutning av graviditeten

Mini abort - vakuum aspiration

Mini abort (vakuum aspiration) och andra typer av aborter

Månadsvis efter vakuum (ST)

Vårt val

I strävan efter ägglossning: follikulometri

Rekommenderat av

De första tecknen på graviditet. Opinionsundersökningar.

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Symptoms of Pregnancy, 13 september 2019

Rekommenderat av

Wobenzym ökar sannolikheten för befruktning

Rekommenderat av

Gynekologisk massage - fantastisk effekt?

Irina Shirokova publicerade en artikel i Gynekologi den 19 september 2019

Rekommenderat av

AMG - Anti-Muller hormon

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Analys och undersökningar, 22 september 2019

Rekommenderat av

Populära ämnen

Upplagt av: // Ira //
Skapad för 7 timmar sedan

Inlagd av: AlterEgo
Skapad för 5 timmar sedan

Inlagd av: Алёнка_Пелёнка ❤
Skapad för 12 timmar sedan

Inlagd av: Komdasha
Skapad för 22 timmar sedan

Upplagt av: Юля 89
Skapad för 7 timmar sedan

Upplagt av: perelin //
Skapad för 11 timmar sedan

Upplagt av: victoriya2006
Skapad för 6 timmar sedan

Inlagd av: Anny *
Skapad för 4 timmar sedan

Upplagt av: PoMiDoRk @
Skapad för 11 timmar sedan

Upplagt av: olkaaaaa
Skapad för 10 timmar sedan

Om webbplatsen

Snabblänkar

Populära avsnitt

Materialet som publiceras på vår webbplats är för informationssyfte och är avsett för utbildningsändamål. Använd dem inte som medicinsk rådgivning. Att fastställa diagnosen och valet av behandlingsmetoder förblir den exklusiva befogenheten för din läkare!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför det inte finns några perioder: testet är negativt

När en kvinna har en försening i sin period, faller den första misstanken på hennes graviditet. Om testet är negativt och blödningen inte börjar på de föreskrivna 21 - 35 dagarna är denna situation alarmerande och får dig att tro att inte allt är i ordning i kroppen....

Orsaker till tunga perioder hos kvinnor

Månadsvis - detta är en viss period av menstruationscykeln som inträffar i den kvinnliga kroppen och under vilken det sker en månatlig avstötning av livmoderhålan, endometrium....

Serosometer (vätska i livmodern): vad som är farligt och som curettage är alltid nödvändigt

Serosometern förväxlas ibland med ascites. I det senare fallet samlas vätska i bukhålan mellan de inre organen och inte i livmodern....