En kvinnas nedre del av magen gör ont efter menstruationen - vad är orsaken?

Harmonier

De flesta flickor upplever smärta i nedre del av buken under kritiska dagar, och detta är normalt. Obehagliga känslor i bäckenområdet kan minskas med krampläkemedel, vilket avsevärt sparar situationen. Men vad ska man göra om kvinnans nedre del av buken gör ont efter menstruationen ?! Tänk på möjliga orsaker och lösningar. Det är särskilt viktigt att känna igen problemet i det inledande skedet för varje flicka.

Vad händer efter menstruationen

När kritiska dagar är slut och blodiga utsläpp upphör att utsöndras från slidan, börjar äggmognadstiden och förberedelserna för befruktningen börjar. Cirka 12-15 dagen lämnar hon follikeln och ser fram emot att se spermierna. Om befruktning inte inträffar börjar menstruationen igen. Den genomsnittliga cykeln varar från 24 till 35 dagar.

I grund och botten upplever de flesta kvinnor lättnad efter menstruationen, men det händer inte alltid. Ibland fortsätter smärtan i nedre del av buken i flera dagar, och dessutom tillsätts obehag i bröstet och korsryggen.

Varför gör nedre buken ont efter menstruation och utflödet försvinner inte? Sådana symtom kan vara både normala och dölja ett allvarligt problem för den kvinnliga kroppen som är förknippad med sjukdomen och den patologiska processen. Skälen kan orsakas av olika faktorer: från en förkylning till en infektiös eller inflammatorisk process.

Försök att alltid hålla ett schema över kritiska dagar och notera symtom som har uppstått under en given cykeldag. I detta fall kan du spåra avvikelser från normen i tid och omedelbart konsultera en läkare.

Tilldelningar efter slutet av kritiska dagar

Vanligtvis, om en kvinna är frisk, stör problemet inte med varför nedre buken gör ont och urladdning närvarande. Och menstruationen går utan patologier. Normen anses vara utflöde som inte har en obehaglig lukt.

Tecken på patologiska förändringar i mikrofloraen i slidan kan vara:

 1. Markera med en gul eller grön nyans. Ofta åtföljs de av sjukdomar (bronkit, tonsillit och andra).
 2. Förekomsten av stora blodproppar med slem, som kan åtföljas av klåda och sveda. Detta fenomen indikerar allvarliga problem i bäckenorganen. Att köra ett sådant problem är fylld med hälsa.
 3. Blodigt urladdning med en svart nyans indikerar en möjlig inflammation i bäckenorganen, åderbråck i detta område samt en utvecklande onkologisk process.

Om du märker konstig ansvarsfrihet efter avslutade kritiska dagar, försök omedelbart att få läkarhjälp.

Drar i magen efter menstruationen

Det faktum att det finns smärta under menstruationen anses vara normen. Men hur man förhåller sig till de obehagliga upplevelser som är närvarande efter slutet av kritiska dagar?

Tänk på de vanligaste orsakerna:

 1. Stark gasning i tarmen, som sätter press på livmodern och får den att tonas.
 2. Inflammatoriska sjukdomar, såsom pyelonefrit och cystit, väcker ofta smärta, inte bara i nedre del av buken, utan också i urinröret..
 3. Kirurgisk eller gynekologisk patologi. Det kan vara en brist på en cysta, ett missfall under graviditeten, blindtarmsinflammation etc..

Sådana problem bör inte lämnas till slumpen. Det är alltid bättre att konsultera en läkare i tid, eftersom konsekvenserna kan vara mycket sorgliga.

Ägglossning

Smärta i nedre buken under ägglossningen stör inte alla kvinnor. Vissa kanske inte har stött på detta fenomen alls. Vanligtvis visas symtom i mitten av cykeln, ungefär 12-16 dagar.

Vad kan hända under ägglossningen:

 1. Smärta i nedre del av buken. Detta fenomen är inte alltid normalt och kan orsakas av en sjukdom. Regelbunden observation av en gynekolog kommer att lösa problemet. Och om patologier inte hittas, kan du inte oroa dig, men acceptera detta faktum som en funktion i ditt reproduktionssystem.
 2. Ibland kan smärtsamma upplevelser förekomma antingen på höger eller på vänster sida. Detta är äggstockarnas alternativa arbete..
 3. Under ägglossningen kan lätt blödning från äggstocken uppstå, vilket åtföljs av smärta. Arten och intensiteten av detta fenomen beror på hälsotillståndet och kroppens individuella egenskaper.

Möjlig graviditet

Om en tjej känner att de dra i smärta i nedre del av buken efter avslutade kritiska dagar, som upprepas nästa dag, bör sannolikheten för befruktning uteslutas. Tyvärr orsakar en ektopisk graviditet, som kräver omedelbar läkarvård, liknande symtom. I detta fall passerar menstruationen ofta smärtfritt och håller inte länge, och har också knappt fläckar.

Uteslut inte faktumet av graviditet med dragande smärta i nedre buken. Det händer också att kritiska dagar börjar oberoende av befruktningen. För att lugna dig själv bör du ta en analys för hCG. Detta hormon är mycket känsligt och kommer att visa rätt resultat långt innan testremsan..

Om representanten för det rättvisa könet har en spiral, inträffar hennes naturliga förskjutning under kritiska dagar. Det är denna åtgärd som orsakar smärta. Detta fenomen uppstår på grund av det faktum att livmoderhalsen vanligtvis är öppen under menstruationen och IUD i sin tur kan växla och till och med falla ut. I detta fall kan smärtan öka, men när man tar krampläkemedel passerar de snart.

Hormonell obalans

Av vilka andra skäl skadar kvinnans nedre del av magen efter menstruationen? Aktiviteten hos bäckenorganen, och särskilt livmodern, är mycket beroende av hormonet östrogen. Dess aktiva ökning kan observeras hos kvinnor över 30 år och äldre. En sådan förändring i kroppen provoserar en förlängning av menstruationscykeln och ett mer intensifierat smärtsyndrom.

Om livmodern aktivt börjar producera prostaglandiner eller tvärtom halten av vissa hormoner i blodet minskar, fortsätter de obehagliga känslorna i nedre del av buken i ett par dagar efter menstruationens slut. Om smärtan inte sjunker utan fortsätter, bör du rådfråga en gynekolog, eftersom ett sådant fenomen kan påverka din hälsa negativt.

Andra orsaker

När en kvinnas nedre del av magen gör ont efter menstruationen, bör du genast leta efter orsaken till obehaget. De vanligaste sjukdomarna är: endometrios, adnexit och vulvitis.

Endometrios kan åtföljas av värkande smärta i nedre del av buken, som åtföljs av krampupplevelser som ger ut till ändtarmen.

Ofta gör en kvinnas nedre del av magen ont efter menstruation i närvaro av infektionssjukdomar i bäckenorganen. Hormonell funktionsfel och problem i mag-tarmkanalen kan också bidra till uppkomsten av smärta i nedre del av buken. Hos kvinnor efter 35 år händer sådana problem mycket oftare. Kom ihåg att smärta efter slutet av kritiska dagar inte är normen!

Bröstsmärtor efter menstruation

Tyvärr, enligt statistik, är cirka 70% av kvinnorna benägna att fenomenet mastalgia.

Ofta hör gynekologer vid förhöret av det klara könet att bröstet gör ont efter menstruationen. Det är värt att notera att flickor i tonåren oftast möter detta problem. Bröstkörtlarna växer aktivt. Så snart bröstbildning är över, kommer smärtan att avta.

Varför får ont i bröstet efter menstruation hos flickor efter 20 år? Ett fenomen som mastalgia finns också hos vuxna kvinnor och när som helst i cykeln.

Orsaker till bröstsmärta efter menstruation:

 1. Obalans i hormonbalansen. Ofta associerad med graviditet.
 2. Anatomiska funktioner.
 3. Belastningen på musklerna och lederna i bröstet.
 4. Tar antidepressiva medel och preventivmedel.
 5. En onkologisk process är också möjlig, men i praktiken är den sällsynt.

Efter menstruation gör ont i korsryggen

Det finns många orsaker i samband med smärta i nedre rygg. De vanligaste är:

 1. Njursjukdom.
 2. Blåsjuka.
 3. Bekkeninflammation.
 4. Osteokondros och osteoporos.

De flesta kvinnor som stöter på ett sådant problem tror att det orsakas av en hormonell obalans. Men när de vänder sig till endokrinologen får de inte bekräftelse av sina gissningar. För att ta reda på den exakta orsaken till ryggsmärta efter menstruationen måste du genomgå en fullständig undersökning.

Vad man ska göra först

När en kvinnas nedre del av magen gör ont efter menstruationen är det nödvändigt att utesluta förekomsten av gynekologiska sjukdomar och patologier. Utvärdera symtom och rådfråga en läkare. Gynekologen föreskriver ett antal obligatoriska undersökningar och tester, varefter han kommer att utfärda en dom..

Oftast utser hälsoarbetare:

 1. Biokemi och blodantal.
 2. Vaginal smet för flora och oncocytologi.
 3. Bekken ultraljud.
 4. Allmän undersökning av en gynekolog.

Hur man behandlar

Varför gör ont i magen efter menstruation? Vilka läkemedel och behandling förskrivs för patienten? Dosregimen beror på resultaten av undersökningen. Ofta behövs tillräckligt med medicin, men i svåra fall kan kirurgi krävas.

Det är värt att komma ihåg att en kvinna under smärta kan ta ett kramplösande medel. Men hon måste kontrollera smärtans natur! Om de intensifieras, åtföljt av illamående, yrsel, feber och fläckar, är prognosen dålig. Sök omedelbart medicinsk hjälp.

Nästan varje behandlingsprogram för problem av denna typ är baserat på användning av antibakteriella, antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel. Dessutom kan din behandlande gynekolog förskriva hormonella, enzymatiska och andra läkemedel..

Oroa dig inte en gång om du känner smärta i nedre del av magen efter avslutad period, kanske detta är din individuella funktion. Men du måste besöka en gynekolog regelbundet, eftersom kvinnors hälsa är en mycket viktig komponent i varje kvinnas liv.

När man ska kontakta läkare omedelbart

Om lägre buken efter menstruationen gör ont och utflödet fortsätter att bry sig, får varje flicka panik. Om smärta under kritiska dagar är normen, indikerar det oftast efter menstruationens slut en patologi. Tänk på de viktigaste symtomen när du behöver träffa en läkare:

 1. Svullna bröst och vit vätska från bröstvårtorna.
 2. Ökad smärta i buken.
 3. Feber.
 4. Riklig, obehaglig luktutsläpp.
 5. Efter slutet av kritiska dagar fortsätter fläcken av röd färg..

För att minska smärta kan du använda krampläkemedel, som No-Shpa, Spazmalgon och andra. Och kontakta genast en läkare som tittar på din gynekolog.

Kom ihåg att en kvinna regelbundet bör övervaka hennes hälsa och besöka en läkare, även om ingenting stör henne!

Efter menstruationen drar i nedre del av buken

Menstruationscykeln är en normal och korrekt fysiologisk process i varje kvinnas liv. Ganska ofta under denna period åtföljs en kvinna av en obekväm känsla i buken. Efter några dagar från den första dagen av menstruationen lämnar obehag och livet in i den vanliga kursen.

Men vad händer om nedre buken drar efter menstruationen? Varför händer det? Jag behöver inte ignorera den här situationen alls, eftersom den kan orsakas av allvarliga kränkningar i kvinnokroppen. Det är bättre att kontakta en gynekolog och veta säkert att detta är en individualitet i kroppen och inte ett symptom på sjukdomen.

Oskadliga skäl

Oftast klagar kvinnor över smärta i nedre del av buken före menstruation eller under menstruation. Allt är klart här, varför min mage gör ont under menstruationen.

Men det är möjligt att smärtan är påtaglig efter kritiska dagar.

Varför värkande i buken efter menstruation? Det finns många anledningar.

Bland de ofarliga finns:

 • Genetisk predisposition. Om det fanns obehagliga upplevelser i familjen längs den kvinnliga linjen efter menstruation, finns det en chans att detta kommer att överföras till en ung representant för familjen.
 • Ägglossning. Många flickor upplever obehag i nedre del av magen och nedre delen av ryggen när en dominerande follikel som innehåller ett ägg brister. Och eftersom ägglossningsfasen kan börja omedelbart efter menstruationen, uppträder ett symptom: nedre buken värker.
 • Graviditet. En annan situation när ägglossningen inträffar före menstruationsblödning. Damen förblir i okunnighet och oskyddat sex inträffar. Strax efter menstruationen fäster embryot fast vid livmodern och detta orsakar en kramp. Med tiden kommer representanten för det kända könet att bli uppenbart och andra tecken associerade med graviditet: toxikos, överkänslighet i bröstkörtlarna och andra..
 • Hormonell instabilitet. Det finns många orsaker till misslyckandet. Kanske tar hormonella läkemedel stör hormoner eller har nyligen drabbats av svår stress.
 • Externa faktorer. Denna artikel innebär isolerade fall av obehag i nedre del av buken efter menstruation. Detta kan bero på en förändring av klimatet, brott mot reglerna för korrekt näring, fel i den dagliga rutinen, överskridande kraftbelastningar, som.

En patologisk källa till obehag efter menstruation

Förutom de ofarliga orsakerna som väcker smärta i nedre buken, finns det patologiska källor till problemet. Oftast är post-menstruationssmärta ljusare och mer intensiv för regelbunden menstruationssmärta..

Varför händer det? Troligtvis på grund av den inflammatoriska processen i den kvinnliga kroppen.

Så, följande sjukdomar kan orsaka varaktiga känslor i nedre del av buken efter menstruation:

Genitourinary system. Inflammation av urinblåsan kan orsakas av hypotermi, försummelse av reglerna för personlig hygien, för lång användning av en dyna eller en vattpinne..

Infektionen utvecklas gradvis i kroppen, vilket orsakar tyngd i buken och fotograferingar. Dessutom åtföljs en sådan inflammation av en vanlig toalettställning på ett litet sätt och kroppstemperaturen kan öka. I sådana fall rekommenderas att konsultera en urolog. Läkaren kommer att bestämma den exakta orsaken till obehag och ta bort det genom behandling..

Bland sjukdomarna i könssjukdomar finns: cystit, pyelonefrit och urolitis..

Mag-tarmkanalen kan också ge symtom på magkramper. Fortplantningssystemet finns bredvid matsmältningskanalen - det här är damen och förvirrar problemen. Återigen är det bara läkaren som kan bestämma den exakta orsaken, så du bör inte vänta på att sjukdomen smälter över till något allvarligt..

Från mag-tarmkanalen finns det sådana "överraskningar": förstoppning, uppblåsthet, gasansamling i tarmen, tarmobstruktion, infektion, kirurgisk patologi och blindtarmsinflammation.

Ektopisk graviditet. Menstruationen har passerat och nedre buken drar eftersom kvinnan är gravid. Tyvärr är detta en "fel" graviditet och det är akut nödvändigt att bli av med den. Det är hon som kan orsaka stretching i nedre buken.

Gynekologiska problem. Ganska ofta blir det kvinnliga reproduktionssystemet orsaken till svårighetsgraden av nedre buken..

Gynekologiska sjukdomar inkluderar:

 • endometrios Detta är tillväxten av endometriumet utanför livmodersgränserna. Vävnad växer i stort antal och fångar intilliggande organ som ett resultat av magkramper. Detta problem kännetecknas av smärta under hela månadscykeln, som ökar före början av menstruationsblödning. Bland annat känner en flicka ofta smärta under samlag. Endometrios orsakar fläckar mellan cykler. Ett patologiskt tillstånd av sjukdomen beaktas - skada på äggstockarna, som fungerar som orsaker till cyster. En cysta kan orsaka infertilitet.
  Orsakerna till endometrios kan vara: ärftlighet, misslyckanden på hormonnivå, efter kejsarsnitt, cauterisering av erosion i livmoderhalsen, en följd av infektion, såväl nervös karaktär och störningar i sköldkörteln.
  Behandling föreskrivs konservativ typ och kirurgisk.
 • Smärta i nedre del av buken på grund av vulvitis. Detta är en inflammatorisk sjukdom som påverkar slemhinnan i de yttre könsorganen..
  Vulvitis kan utlösas av en svamp av släktet Candid, infektion, bristande efterlevnad av reglerna för personlig vård. De livliga symtomen på vulvitis är: svår klåda, förbränning av de yttre könsorganen, deras svullnad, serous-purulent utsläpp.
 • Adnexit kan orsaka magkramper. Dessa är inflammationer av kvinnliga bilagor (äggstockar, äggledare). När den inflammatoriska processen i äggledarna "utövar" kroppen, kan detta väcka vidhäftningar i rören, vilket i sin tur kan leda till ansamling av pus. Allt detta orsakar en kraftig försämring av en kvinnas tillstånd, kroppstemperaturen stiger. Om sjukdomen inte behandlas kommer den att utvecklas till en kronisk karaktär.
  Ett tecken på adnexit är krampaktig smärta i sidorna av buken eller i en av dem.
 • Endometrit. Detta är en inflammatorisk process i det inre slemskiktet i livmodern - endometrium. I det första stadiet av sjukdomen stiger kvinnans kroppstemperatur, sedan serous-purulent utsläpp eller blod-purulent visas. Damen känner allvarligt obehag i nedre del av buken, vilket ger till korsbenet.
  Endometritis kräver omedelbar behandling, eftersom inflammation kan växa långt från det primära fokuset, och detta är fylld med allvarliga purulent-septiska komplikationer. Värsta alternativet - livmoderampulation eller dödlig sepsis.

Tecken på omedelbar hjälp

Ofta, under smärta i nedre buken hos en flicka, blir hon av med henne genom att ta ett smärtstillande piller. Men om följande symtom finns - kommer p-piller att ge en kortvarig effekt.

En stund verkar det som att ingenting gör ont redan och ett läkarbesök kan skjutas upp eller helt avbrytas. Men du ska inte skämta med din hälsa.

Och problemet kommer att växa som en snöboll:

 • Illamående och kräkningar;
 • Starka nedskärningar i nedre del av buken;
 • Allmän svaghet och obehag;
 • Apati, dåsighet;
 • Ödem;
 • Nervösa sammanbrott;
 • Vaginal urladdning: purulent, blodig;
 • Depressiva tillstånd;
 • Sömnstörningar;
 • Glupskhet;
 • Konstant törst efter vatten;
 • Smärta under urinering.

Förutom allt annat bör du omedelbart konsultera en specialist för att få hjälp om en kvinna observerar följande tecken på patologi:

 • Bröstets känslighet, dess utvidgning och utseendet på vag vätska från bröstvårtorna;
 • Långvarig menstruationsblödning, vars längd och volym överskrider alla fastställda normer;
 • Utsläppet har en obehaglig lukt;
 • Ett starkt smärtsamt syndrom i buken, vilket gör det omöjligt att röra i magen;
 • Ett kraftigt hopp i kroppstemperaturen - 38,5% och högre;
 • Kroppstemperaturen håller 37 och 37,5% under lång tid.

Vilka är kvinnors handlingar?

Den bästa rekommendationen idag är att gå till läkaren för att avgöra orsaken till smärta efter menstruationen.

”Förvarnat - betyder beväpnad” - säger det forntida latinska uttrycket och är bäst lämpat för ett sådant fall. När allt kommer omkring att veta orsaken kommer flickan att kunna anpassa sin hälsa och glömma obehag efter menstruationsblödning.

Kom ihåg att kvinnors hälsa är nyckeln till ett lyckligt liv.

Varför efter menstruation gör ont i nedre del av magen och korsryggen

Många kvinnor lider av obehag under kritiska dagar. Som regel, närmare deras slut, försvinner dessa symtom. I vissa fall drar den nedre buken efter menstruationen. Det finns många skäl till detta. Ofta signalerar icke-förminskande smärtsyndrom utvecklingen av patologi.

Varför gör nedre buken ont efter menstruation

Orsakerna till smärta efter menstruationen är olika. Sådana symtom anses vara normala i vissa situationer, men är ofta patologiska..

Det är ganska svårt att självständigt avgöra varför obehagliga sensationer dök upp efter slutet av regeln. En kvinna måste lyssna på alla förändringar som sker i hennes kropp och berätta för läkaren om dem. Efter en fullständig diagnos kan gynekologen identifiera orsaken till obehag och göra en korrekt diagnos..

endometrios

I situationer där efter menstruation gör ont i magen och nedre delen av ryggen, diagnostiseras ofta endometrios. Denna patologi kännetecknas av tillväxten av det funktionella lagret i könsorganet utanför dess naturliga placering. Äggstockarna och bukhinnan kan påverkas..

Bland de huvudsakliga symtomen på sjukdomen, utöver obehag i buken, skiljer sig följande:

 • menstruationen blir lång och intensiv;
 • bröstsmärtor;
 • smärta uppstår under urinering, intimitet och tarmrörelser;
 • brun urladdning observerad den sista dagen av reglering.

Faran för sjukdomens endometrios ligger i det faktum att den provocerar den inflammatoriska processen och spridningen av bindväv, vilket leder till utveckling av självhäftande sjukdomar och infertilitet.

Myom

Detta är en godartad formation som kan visas från de yttre och inre delarna av könsorganet. I processen med dess tillväxt sträckes muskler och ligament och angränsande organ, kärl och nervändar komprimeras. I detta fall ökar magen i storlek och efter avslutande kritiska dagar, som före menstruationen. Utanför menstruationsperioden visas fläckspotting.

Ibland orsakar livmoderfibrer i kombination med endometrios allvarliga symtom. Ta reda på hur du hanterar en sådan patologi i en separat artikel på vår webbplats..

Kvinnliga könsinflammatoriska sjukdomar

Risken för att utveckla inflammatoriska sjukdomar under regleringsperioden och omedelbart efter avslutad behandling ökas avsevärt. Av detta skäl rekommenderas att alla regler för intim hygien noggrant följs, korrekt skötsel av könsorganen och undvik hypotermi. Dessa patologier kan snabbt utvecklas, påverka äggstockarna och könsorganet. Som ett resultat, efter menstruationen, gör nedre buken ont.

Endometritis och salpingoophoritis manifesteras främst i form av okarakteristisk urladdning. Ritningssmärta, feber observeras också..

Dessa sjukdomar kräver obligatorisk terapi. Läkaren berättar i detalj vilka läkemedel och antibiotika för endometrit som hjälper och föreskriver en behandlingskurs.

cystor

Cyster som bildas i äggstockarna kan inte omedelbart dyka upp. Ofta upptäcks de under en ultraljudsundersökning av bäckenorganen. Det huvudsakliga tecknet på patologi är smärta i nedre buken på höger eller vänster.

Bland komplikationerna av sjukdomen skiljer sig cystebrott och vridning av benen. Samtidigt skärs smärtsyndromet och kvinnan behöver akut medicinsk vård.

Vidhäftningsprocess i bäckenhålet

Denna patologi kännetecknas av bildandet av vidhäftningar i könsorganet eller äggledarna, vilket beror på den inflammatoriska processen, vilket provocerar den intensiva produktionen av limfibrin. På grund av detta klibbas vävnader i närheten, och inflammation sprids inte till andra områden. Vävnader som är sammankopplade växer gradvis samman och bildar vidhäftningar..

Hur allvarlig den kliniska bilden är beror direkt på hur mycket vidhäftningsprocessen har spridit sig.

Om patologin fortsätter i en akut form, då hos kvinnor efter menstruation drar nedre buken och nedre delen av ryggen, finns det hypertermi, illamående, kräkningar och svaghet. Vid en kronisk sjukdomsförlopp visas värkande smärta varje månad (efter menstruationens slut).

I vissa fall är sjukdomen asymptomatisk..

Patologi för terminalkolon

Med en sjukdom som drabbar den slutliga delen av tjocktarmen finns det en känsla av tyngd i buken och avföringen störs. Uppkomsten av kräkningar, känslor av ofullständig tarmrörelse utesluts inte. Ofta säger kvinnor att de har ont i nedre del av buken efter menstruationen.

Hur ta reda på orsaken hemma

Om menstruationen har passerat, och nedre del av buken drar och smärtan går till och med i ländryggen, tyder sådana symtom ofta på utvecklingen av olika patologier, och inte bara i den gynekologiska sfären. Att fastställa orsakerna till utseendet på egen hand är ganska svårt och nästan omöjligt. Därför bör en kvinna söka hjälp från en läkare.

Ibland anses sådana symtom vara normala. Acceptabla kliniska manifestationer i detta fall är följande:

 • smärtsyndrom, med paroxysmal natur - ger till ländryggen, låren och ljumsken;
 • en liten temperaturökning - upp till 37 grader;
 • uppblåsthet;
 • irritabilitet, distraktion och ångest;
 • överdriven aptit och sug efter godis. Välbefinnande och humör efter att ha ätit förbättras avsevärt;
 • viktökning;
 • svullnad i benen och armarna.

Om, utöver dessa kliniska manifestationer, andra symtom observeras, bör du konsultera en läkare så snart som möjligt. Endast han kan identifiera orsakerna till smärta och välja den optimala behandlingen. Anledningarna till gynekologbesöket är:

 • hypertermi;
 • kroppstemperatur i intervallet 37–37,5 grader, observerad under lång tid;
 • bröstförstoring i storlek och utsöndring av klar vätska från bröstvårtorna;
 • menstruation som varar längre än vanligt;
 • ökningen av smärta är outhärdlig, det är till och med omöjligt att röra magen;
 • kräkningar och illamående;
 • smärta under tarmrörelser och urinering;
 • allmän försämring.

Sådana kliniska manifestationer signalerar ofta allvarliga hälsoproblem. När de dyker upp ska du genast söka läkare från en läkare. Endast med snabb startad behandling kommer det att vara möjligt att eliminera obehagliga symtom och undvika komplikationer. Självmedicinering i detta fall anses vara en oacceptabel åtgärd..

Kramp- och smärtfaktorer

Smärta i korsryggen efter reglering kan uppstå under påverkan av olika faktorer. Orsaken till obehag i buken är ofta stress eller sömnstörningar. Problem orsakade av det endokrina systemet, på vilket den hormonella bakgrunden direkt beror, kan också provocera uppkomsten av obehagliga symtom..

I vissa fall är förklaringen till ömhet efter menstruation underutvecklingen av könsorganet eller dess felaktiga position. Ofta förekommer sådana symtom mot bakgrund av den inflammatoriska processen i könsorganet och installationen av en intrauterin enhet, vilket irriterar organets väggar och skapar en barriär mot dess minskning.

Hormonell obalans kan framkalla obehag i buken. Detta beror på att reproduktionssystemets funktion är direkt beroende av hormoner. Med ökande östrogennivåer blir kritiska dagar längre och mer smärtsamma. Cykeln går fel. Dessutom kan symtomen på premenstruellt syndrom kvarstå även efter det att regleringen avslutats, vilket orsakar smärta i buken efter kritiska dagar..

I avsaknad av balans mellan prostaglandiner (ämnen som bidrar till minskning av könsorganet) och könshormoner, uppträder smärta också i nedre del av buken.

Sådana symtom kan observeras på grund av banal hypotermi, utveckling av förkylningar, överdriven fysisk ansträngning under kritiska dagar och kronisk trötthet.

Vid undertryckande av immunsystemet utsätts kroppen för olika patologier och tål inte dem. På grund av detta skapas en gynnsam miljö för bakterietillväxt, smärtkänslor orsakade av utvecklingen av patologier visas.

Om obehaget försvinner efter ett par dagar efter menstruationens slut, är det troligt att de orsakades av hormonella störningar. Det finns ingen anledning till oro i detta fall..

Om symptomen efter denna tid inte försvinner och åtföljs av andra okarakteristiska förändringar i kroppen, måste du söka hjälp från en läkare. Du bör inte försena ett besök eftersom patologier i könsorganet, tarmen eller sköldkörteln kan orsaka smärta och, om de inte behandlas korrekt, kan leda till allvarliga komplikationer.

Orsakerna till obehag i nedre del av buken efter menstruation är olika. I vissa fall finns det ingen anledning till oro, men dessa symptom indikerar ofta utvecklingen av allvarliga patologier. Det är strängt förbjudet att ta till självmedicinering. Genom att undertrycka smärtsyndromet är det omöjligt att eliminera orsaken till dess förekomst. Utan korrekt behandling kan tillståndet förvärras avsevärt. Därför är det så viktigt att kontakta läkare i tid..

Drar nedre buken efter menstruationen

Varför drar nedre buken efter menstruationen

Drar nedre buken efter menstruationen, vilken typ av sjukdom är det, är det nödvändigt att gå till läkaren och behandlas för detta symptom? Smärta i buken är en av de vanligaste. Men att diagnostisera orsaken är inte så enkelt i många fall. Hos kvinnor kan orsakerna till att nedre del av buken dras efter menstruationen inte bara vara gynekologiska. Vi kommer att ge några av de vanligaste.

1. Sjukdomar i urinsystemet. Pyelonefrit, cystit, urolithiasis kan orsaka "skytte" och värkande smärta i livmodern. Om nedre buken drar som under menstruationen efter menstruationen, medan obehag bara ökar, bör du rådfråga en läkare. Det är möjligt för gynekologen. Han kommer att förskriva ett urintest, baserat på vilket det kommer att vara möjligt att bedöma om det finns några av de listade sjukdomarna. Och i så fall kommer urologen att förskriva antibakteriell behandling.

2. Patologi i mag-tarmkanalen. Till exempel flatulens. Ibland orsakar uppblåsthet mycket smärtsamma upplevelser, även i livmodern. Smärta kan också uppstå vid förstoppning. Om en kvinna har feber, diarré, kräkningar, svår ont i magen - är detta troligtvis en infektion. Eller kirurgisk patologi. Intestinal hindring, blindtarmsinflammation - det finns många sjukdomar, och bara en erfaren läkare kan diagnostisera dem.

3. Graviditet. Ibland blöder en gravid kvinna som dock inte känner till sin situation runt tiden. Men detta är inte en period för vilken denna blödning tas. Samtidigt växer ägget, embryot utvecklas och livmodern kommer i ton. Det finns en liten spänning, ibland dragande smärta.
Eftersom graviditet drar nedre buken efter menstruationen kan det vara anledningen, bör du kontrollera den här versionen. Men inte alla, naturligtvis, utan bara för de damer som hade en chans på graviditet under den senaste menstruationscykeln. Och medan menstruationen kom ovanligt magra eller korta. I allmänhet inte samma sak som vanligt.

4. Gynekologiska sjukdomar. Buken kan vara sjuk av inflammation i äggstockarna, vidhäftningar i bäckenområdet, endometrios. Och även med neoplasmer (godartade och maligna) i äggstockarna och livmodern. Med smärta undersöker en gynekolog en kvinna och skickar en ultraljud.

Ett akut behov av att träffa en läkare om det inte går lång tid (flera timmar) eller mycket svår smärta. Kom ihåg att ta smärtmedicin inte är en behandling..

Varför efter menstruationen drar nedre buken?

Månadsblödning är normal om den förekommer hos det svagare könet i reproduktiv ålder. Under denna period klagar dock många kvinnor över smärta. Är de normala? Den här artikeln kommer att berätta om varför det ibland gör ont och drar nedre buken efter menstruationen. Du kommer också att kunna få åsikter från experter om detta ämne..

Fråga en läkare: varför drar man nedre buken efter menstruationen?

Orsakerna till upplevelsen av detta symptom kan vara olika. Bland dem finns det en absolut norm och patologi. Det är nästan omöjligt att räkna ut på egen hand vad som orsakade detta symptom. Men du kan lyssna på dina känslor..

Kontakta din läkare och berätta om du har några symtom. Dessa inkluderar tyngd i korsryggen, feber, engorgement i mjölkkörtlarna och så vidare. Troligtvis kommer gynekologen att förskriva en undersökning åt dig. Först efter att du fått diagnosresultaten kan du exakt säga varför du har en nedre del av magen efter menstruationen. Tänk på de viktigaste orsakerna till symptomet.

Graviditet och hotet om avbrott

När du har en nedre del av buken efter menstruationen är graviditet inte utesluten. Det kan diagnostiseras med en gynekologisk undersökning eller under en ultraljudsundersökning. Hur i detta fall förklarar det faktum att menstruationen har passerat och nedre buken drar?

Hos vissa kvinnor börjar genombrottsblödning dagen för den påstådda menstruationen. Dessutom är ansvarsfriheten inte varje månad. Läkare i detta fall talar om hotet om abort. Ofta beror denna situation på brist på progesteron. Detta hormon upprätthåller den normala tonen i könsorganet och förhindrar att den tränger samman. Om detta ämne inte produceras i tillräckliga mängder, samlas livmodern och en lossning av fosterägget inträffar. Det resulterande hematom töms ofta. Detta åtföljs av spotting, som kvinnan tar för nästa menstruation. Efter det finns en dragande smärta, som också indikerar hotet om abort eller en abort som har börjat.

Befruktad cellimplantation

Varför efter menstruation drar nedre buken och bröstet? Orsaken till denna process i den kvinnliga kroppen kan vara införandet av fosterägget i väggen i könsorganet. Låt oss överväga denna situation mer detaljerat..

Vid brott i follikeln skadas små kärl. På grund av detta inträffar lätt blödning. En kvinna kan ta detta faktum för en annan menstruation. Om oskyddad sexuell kontakt inträffar efter frigörandet av ägget börjar befruktningen. Därefter reser cellen under flera dagar genom äggledarna hos en kvinna och går ner i livmodern. Det är här den så kallade implantationen äger rum. Ofta åtföljs dessa åtgärder av dragning eller obehag i bukhulen.

Patologi för urinvägarna

Varför har en kvinna lägre buken efter menstruationen? Detta symptom kan förekomma på grund av sjukdomar i urinsystemet. Den vanligaste pyelonefrit, cystit, bakteriuri och så vidare. Du kan lära dig om dem efter en ultraljudsundersökning av njurarna och urinblåsan samt urinalys.

Under menstruationen blir en kvinnas kropp mer sårbar. Det är under denna period som ett stort antal sjukdomar i urinblåsan kan förvärvas. Så snart blödningen slutar börjar dragande smärta. Symtom som brännande, urininkontinens, feber etc..

Tarmsjukdom

Varför drar nedre buken efter menstruationen? Anledningen till uppkomsten av detta symptom kan gömma sig i tarmen. Vanligtvis orsakar en försening i avföringen sådana upplevelser. Om tarmrörelsen inte observerades i mer än tre dagar, talar vi om förstoppning. Samtidigt går windbildning och uppblåsthet i dragkänslorna i nedre del av buken. Förklaringen till förekomsten av sådana upplevelser är som följer.

När tarmen är fulla i bukhålan upplever kvinnor tryck. Matsmältningsorganet trycker på livmodern. Som ett resultat utvecklas obehag och obehagliga dragsmärtor. Dessa symtom är särskilt allvarliga under och efter menstruationen. Om en ökning av temperaturen förenar sig med dessa symtom, kan vi prata om infektion eller berusning. Med sådana klagomål bör du kontakta en specialist inom en snar framtid.

Tumörer av godartad och malign natur på äggstockarna

Varför har en kvinna lägre buken efter menstruationen? Orsaken kan vara bildandet av en tumör. I detta fall bildas en märklig bubbla med vätska på äggstocken. Det kan vara ganska stort. I detta fall utvecklas ritningssmärta som ett resultat av tryck på angränsande organ eller osträckning av äggstockarna.

I de flesta fall är den resulterande tumören godartad. Samtidigt kan det vara funktionellt och passera på egen hand om några månader. Maligna cyster växer vanligtvis inte så snabbt. De ökar gradvis och orsakar periodisk smärta under många cykler..

Uterin fibroids eller polyp

Varför, även efter menstruationen, drar nedre buken? Detta kan bero på en tumör lokaliserad direkt i könsorganets kavitet. Detta är ofta en myom eller polypp. Det är värt att notera att den senaste utbildningen har en chans att dyka upp i livmoderhalskanalen. I detta fall kan smärtan vara mer akut..

Med dessa patologier kan en representant för det svagare könet öka blödningen. Därför bör du omedelbart rådfråga en läkare om du upplever riklig menstruation och smärta efter dem. Du kanske har att göra med en tumörprocess i könsorganets kavitet.

Bekken endometrios

Om den nedre buken efter menstruationen dras kan brunt urladdning indikera utvecklingen av endometrios. Med denna process växer livmoderslimhinnan där den inte borde vara. Oftast påverkas bukväggen, äggstockarna och äggledarna. Mindre vanligt växer endometriet på tarmarna och binjurarna. Det finns fall då patologiska vävnader upptäcktes på lungorna..

Under menstruationen utvecklas blödning inte bara i livmoderkaviteten, utan också i patologiska områden. Buksmärta uppstår på grund av vätska som kommer in i bukhålan. Samtidigt blir menstruationen mer utdragen. I slutet och början av menstruationen observeras fläckar med en brun nyans.

Inflammation i könsorganets kavitet

Om en kvinna har en nedre del av buken efter menstruationen, och utflödet är ovanligt, är detta en inflammatorisk process. Ofta utvecklas det efter obehandlad infektion eller en sexuellt överförbar sjukdom..

Smärtan i detta fall förklaras av en ökning av det inflammerade organet. Obehagliga känslor intensifieras med aktiv rörelse under samlag. Utsläpp efter menstruation kan ha en gul färg och en obehaglig lukt. I avsaknad av behandling får patologin en kronisk form. Smärtan i detta fall blir mindre uttalad. Att korrigera detta villkor är dock redan ganska svårt.

Fysiologisk smärta

Varför efter menstruation drar nedre delen av magen och nedre delen av ryggen? Anledningen kan vara dold i den inre organens speciella struktur. Ofta intensifieras sådana upplevelser under blödning och avtar under mitten av cykeln. Läkarna säger att sådana smärtor försvinner efter deras födelse på egen hand.

De huvudsakliga orsakerna till detta obehag är dolda i livmoders böjning, bildandet av ett septum och andra plågor.

För att avsluta artikeln...

Du har blivit medveten om de huvudsakliga orsakerna som ofta orsakar smärta efter menstruationen. Om du stöter på detta symptom ska du inte leta efter en patologi själv. Du lyckas bara inte. Konsultera en läkare, gör nödvändiga tester. Efter det kommer läkaren att förskriva en lämplig korrigering. Om du följer dessa rekommendationer kommer ditt tillstånd snart att förbättras. Jag önskar er hälsa och välbefinnande!

Varför drar nedre buken efter menstruation: orsaker när man ska träffa en läkare

Det händer att menstruationen är över, och kvinnan fortsätter att känna sig illa. Det är oroväckande att i nedre del av buken fanns dragsmärta som inte fanns tidigare. Detta kan vara antingen en gynekologisk sjukdom eller bevis på problem med urinblåsan. Det är viktigt att känna till de tecken som det går att avgöra vilken specialist du ska kontakta. Samtidig symtom kan vara frånvarande, därför måste du först genomgå en gynekologisk undersökning för att göra ett ultraljud av bäckenorganen.

Orsaker till smärta efter menstruation

Under menstruationen uppstår smärta i nedre del av buken på grund av livmodersammandragningar. Dess intensitet beror på de individuella egenskaperna hos kvinnans kropp: strukturen och placeringen av bäckenorganen, känsligheten hos smärtreceptorer.

Arbetet i alla system i den kvinnliga kroppen är otydligt kopplat till hormonella förändringar som inträffar under cykeln. Under menstruationen försvagas kroppen särskilt, eftersom en kvinna förlorar en viss mängd blod, försvagar immuniteten, det finns en ökad risk för infektion in i urogenitala organ. Detta leder till en förvärring av olika sjukdomar i bäckenorganen, varför en kvinna efter menstruationen kan dra i nedre del av buken.

Orsakerna till buksmärta efter menstruation kan vara:

 • hormonella förändringar;
 • sjukdomar i det reproduktiva systemet;
 • graviditet börjar;
 • brott mot urinvägarna;
 • gastrointestinala patologier;
 • stressrespons.

Hormonella processer återspeglas också i nervsystemets och hjärnans tillstånd. Därför kännetecknas kvinnor av ökad känslomässighet, känslighet för förändrade miljöförhållanden, stress.

Varför skadar nedre buken hos ungdomar

Hos ungdomar kan orsaken till smärta i ljumsken efter menstruation vara att könsorganen ökar i storlek, tonen i livmodern förändras. Smärta är störande om det finns några medfödda missbildningar i organen. Hormonell instabilitet leder vanligtvis i denna ålder till menstruationsstörningar, ökad ömhet i menstruationen. Detta underlättas av ungdomarnas nervösa excitabilitet, misstänksamhet i samband med bristande kunskap om en kvinnas pubertetsprocesser. Hos de flesta friska flickor etableras cykeln gradvis och sådan smärta försvinner.

Smärta under graviditeten

När graviditeten börjar inträffar en kraftig förändring av den hormonella bakgrunden och endometriumtillståndet. Vanligtvis upphör menstruationen omedelbart på grund av att cykelprocesserna är avbrutna. Men i sällsynta fall sker kroppens anpassning till förändringar gradvis. Detta manifesteras i det faktum att i ytterligare 2-4 månader fortsätter fläcken att visas, vilket kan misstas av menstruation. Medvetet om hennes position är kvinnan orolig för att dra smärta i livmodern, inte misstänker att orsaken är en ökning av fostrets storlek.

Tillägg: Det är särskilt viktigt att uppmärksamma sådana smärta för en kvinna som planerar att födda ett barn. Om det finns förutsättningar för befruktning, är det nödvändigt att kontrollera om graviditet.

Detta tillstånd är ofta inte en patologi, men det kräver uppmärksamhet, eftersom graviditet, särskilt i de inledande stadierna, inte alltid går smidigt. Liknande symtom kan indikera ett hot om missfall, platsen för ägg i rören.

Efter förlossningen gör ont i nedre del av magen på grund av förorening i ljumsken, osteokondros och även på grund av periodiska sammandragningar i livmodern, vilket återställer dess storlek.

Video: Varför under graviditeten finns det smärta i nedre del av buken

Varför nedre buken gör ont vid klimakteriet

I slutet av reproduktionsperioden blir orsakerna till smärta i nedre buken hos kvinnor ännu större. Efter aborter, operationer i livmodern, äggstockarna och förlossningen kvarstår ärr ofta på könsorganen, en böjning av livmodern uppstår och dess vanliga position förändras. Konsekvenserna av sjukdomar samlas, risken för maligna tumörer ökar.

Rekommendation: Läkare rekommenderar att kvinnor över 40 ägnar särskild uppmärksamhet åt uppkomsten av ovanliga symtom, genomgår förebyggande undersökningar (hos gynekolog, endokrinolog) minst en gång per år. Om manstruationen drar nedre buken är det bättre att besöka specialister omedelbart.

Effekten av hormonella förändringar på kroppens tillstånd efter menstruationen

Ofta är orsaken till smärta i nedre del av buken processer orsakade av en kraftig förändring av hormonnivåerna efter menstruationen. I detta fall, efter 2-3 dagar, när förhållandet mellan hormoner återgår till det normala, kommer smärtan att försvinna.

Omedelbart efter menstruationen börjar den så kallade torra perioden av cykeln, när urladdningen praktiskt taget är frånvarande, och en slemhinna bildas i halsen, vilket förhindrar penetrering av spermier i livmodern. Torr vagina kan orsaka smärta i samlag och reflex uppträda av värkande smärta i nedre del av buken. Du kan försöka använda en speciell gel för att fukta vagina.

Hormonförändringar kan också vara onormala, vilket leder till en kronisk funktionsfel i förhållandet hormoner av östrogen och progesteron, cykelstörningar och en förändring av menstruationens natur. Efter dem uppträder spotting spotting, åtföljt av smärta i pubicområdet.

Användning av orala preventivmedel, användning av hormonbehandlingsläkemedel kan leda till hormonella störningar. Den intrauterina enheten förändrar inte bara den hormonella bakgrunden utan påverkar också smärtreceptorerna som finns i livmoderväggen.

Hormonella störningar orsakas ofta av sjukdomar i sköldkörteln och andra endokrina organ..

Gynekologiska sjukdomar

Buksmärta efter menstruation är ett typiskt symptom på många sjukdomar i livmodern och bilagorna.

Inflammatoriska processer

Sannolikheten för att de förekommer och förvärras under och efter menstruationen ökar avsevärt. Under denna period är det nödvändigt att noggrant följa reglerna för hygienisk vård av könsorganen, för att undvika hypotermi i kroppen och särskilt dess nedre del. Inflammatoriska sjukdomar kan spridas snabbt till livmodern och äggstockarna.

Endometritis, salpingoophoritis (inflammation i rören och äggstockarna) manifesteras främst genom att smärta i nedre del av buken. Deras symtom är också en ökning av kroppstemperatur, ovanlig urladdning.

Könsinfektioner

Infektionssätt kan vara olika. Till exempel kan trasten bli sjuk efter att ha besökt ett allmänt bad eller bastu på grund av att hygienregler inte följs. Men du kan smittas genom sexuell kontakt. Det finns en grupp av sexuellt överförda infektioner (sexuellt överförda sjukdomar).

Under påverkan av infektion bildas omfattande inflammatoriska processer i könsorganen, ärr och vidhäftningar bildas, vävnader förstörs, magsmärtor uppstår.

Tillväxt i bukhinnan

Felaktig endometrial utveckling orsakar allvarliga kvinnliga hälsoproblem.

Endometrial hyperplasi (överdriven proliferation) leder till förekomst av endometrios. Inträngning av endometrialpartiklar i rören eller livmoderhalsen leder till en förändring i dess form, förskjutning, sträckning av ligament som håller den. Under menstruationen är endometriet särskilt aktivt, därför är menstruationen förlängd, smärta i nedre del av buken känns inte bara efter dem, utan också på andra dagar i cykeln.

Partiklar i endometrium kan nå äggstockarna, vilket leder till bildning av endometrioida cyster. Inträngning av endometrialpartiklar i bukhålan stör störande funktion av bäckenorganen och därmed orsakar smärta.

Hypoplasi (underutveckling) leder också till cykelstörningar, förknippade med onormal utveckling av livmodern, funktionsstörningar i äggstockarna, infertilitet, som också visar sig i smärta i nedre del av buken..

Tumörer i livmodern och äggstockarna

Neoplasmer i äggstockarna manifesteras inte alltid av tydliga symtom. Som regel upptäcks de av ultraljud av misstag vid granskning av bäckenorganen. Men det är dragande smärta i äggstocksregionen (bara på ena sidan eller båda) som ofta är ett tecken på patologi. Komplikationer kan vara bristning av cystor eller äggstocksmembran, vridning av cystbenen. Sedan går den värkande smärtan i skärningen. Det finns ett behov av akut medicinsk vård.

Myom. Denna godartade tumör kan bildas både utanför och inuti livmodern. Tillväxten leder till sträckning av muskler och ligament, förskjutning och komprimering av angränsande organ, blodkärl och nervändar. Det är möjligt att gissa om problem inte bara genom att öka buken, utan också genom förekomsten av symtom på menstruations oregelbundenhet, smärta. Efter menstruationen gör ont i nedre del av magen särskilt svårt, blödning uppträder.

Kräfta. Det lumska av denna sjukdom är att symtomen uppträder vid en tidpunkt då tumören redan växer till en betydande storlek, ger metastaser. Därför bör utseendet på en kvinna till och med mild smärta i äggstockarna i kombination med fläckar vara ett tillfälle för ett brådskande besök hos läkaren.

Livmoderprolaps

Sträckning av muskler och ligament efter flera födelser, åldrande av kroppen, felaktig utveckling av könsorganen kan leda till en förflyttning av livmodern i slidan. Eftersom organen i det lilla bäckenet är sammankopplade, förefaller urinblåsan, ändtarmen. Med menstruationskontraktioner ökar livmodern, vilket bidrar till en ännu större ökning av känsligheten hos smärtreceptorer. Detta manifesteras av konstant värkande smärta i buken, särskilt efter menstruation. Ofta förekommer denna patologi hos kvinnor i klimakteriet.

Video: Orsaker till smärta i nedre buken hos kvinnor

Sjukdomar i andra organ

Ofta är smärta i nedre del av buken särskilt störande före och efter menstruationen, även om de inte har något att göra med sjukdomar i reproduktionsorganen. Om orsaken till deras förekomst är inflammation i urinblåsan eller njurarna, åtföljs de av smärta i slidan, smärtsam urinering, feber.

Smärta i inguinalområdet kan uppstå på grund av uppblåsthet i samband med dysbios och ökad gasbildning. I detta fall måste du ägna särskild uppmärksamhet åt kosten, äta mat som är rik på fiber. Smärta kan också överföras till nedre del av buken med radikulit, förorening och en ökning av muskeltonen under menstruationen provoserar en förvärring av symptomen.

Dra nedre buken till höger med blindtarmsbeteckning.

När du definitivt bör konsultera en läkare

Om smärtan stör under mer än tre dagar intensifieras den, den är inte bara att dra, utan krampaktig, sömnad, ett sådant tecken indikerar patologi. Du bör definitivt gå till läkaren om efter menstruation, med smärta i ljumsken, finns en riklig utflöde, vilket i princip inte borde vara. Keso, purulent eller blodig utflöde, som har en obehaglig lukt, kräver särskild uppmärksamhet.

Om en kvinna tvivlar på ursprunget till symtomen, måste du kontakta en gynekolog som efter undersökning och ultraljud berättar om ett samråd med en urolog, endokrinolog eller andra specialister krävs. Vid svår smärta måste du ringa en ambulans.

För att eliminera symtomen föreskrivs antiinflammatorisk, antibakteriell, hormonell behandling eller kirurgiskt ingripande rekommenderas. Ibland, om det inte finns några allvarliga sjukdomar, rekommenderas en kvinna att utöva yoga för att stärka och sträcka muskler och ligament.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför menstruationen inte slutar länge: orsaker och behandling

Hos en frisk kvinna förekommer menstruation regelbundet och passerar utan svår smärta. Överflödet av blodutflöde bör normalt vara genomsnittligt....

Anledningar till försenad menstruation, utom graviditet

Menstruation, menstruation eller reglering är ett periodiskt avslag på livmoderns livmodersystem, åtföljt av blödning. Frånvaron av menstruation orsakar främst en kvinna i reproduktiv ålder misstänker graviditet....

Hur kan du försena eller stoppa din period

Varje tjej befann sig i en situation där "dessa dagar" började vid fel tid: på dagen för ett bröllop, bröllop, ett långt drag eller en efterlängtad semester. Även om menstruationscykelns regelbundenhet är en indikator på god hälsa, är det fortfarande svårt att argumentera med det faktum att det ibland är en avgörande nödvändighet att försena eller påskynda dem....