Hur länge en obehaglig lukt varar efter menstruationen?

Harmonier

Dålig lukt efter menstruation är ett normalt alternativ. Det kan pågå ett par dagar och åtföljs inte av fysiskt obehag. Det handlar om funktionerna i de olika perioderna i menstruationscykeln.

Efter ägglossningen, när ägget mognar och lämnar follikeln, börjar endometriet att bildas. Det är nödvändigt för fästning på väggen i livmodern i ägg och framtida morkaka. Om befruktningen inte inträffar, avvisas det inre skiktet i livmodern, blod lämnar de skadade kärlen. Dessutom blir slemet från cervikalkanalen, som utsöndras konstant, större. Resultatet är en blandning av aromer av sekretionsprodukter, blod och epitelvävnad.

Under de senaste dagarna av menstruationen kommer redan stillastående blod och slem ut. Därför blir lukten av utsöndringar skarp. Det kan kvarstå i flera dagar efter avslutad menstruation. Det kan inte kallas avvisande. Det är helt enkelt mer uttalat än vanligt. En intrauterin enhet kan också orsaka en konstig lukt. Urladdningen innehåller anteckningar av koppar eller andra material som marinen är tillverkad av. Och om du försummar personlig hygien, kommer en obehaglig lukt efter menstruation att vara förknippad med stagnation av blod och multiplikation av villkorligt patogena mikroorganismer i den.

Vissa flickor kan ha en skarp lukt på grund av livsstilsegenskaper. Fenomenet förekommer oftast med rökning, dricka alkohol och vissa mediciner. Om det tillsammans med en ovanlig aromklåda, brännande och ovanlig urladdning dök upp och själva lukten är ruttna eller fiskig, bör du rådfråga en gynekolog. Fallet kan vara en av följande sjukdomar..

candidiasis

Trast orsakas av jästliknande svampar. När de multiplicerar uppträder obehagliga symtom i form av klåda i vagina och ostliknande utflöde. Mikroorganismer älskar en söt miljö, men under menstruationen bildas en sur miljö i slidan och svamppopulationen minskar. Med kroniskt pågående candidiasis skapar trast igen efter menstruation gynnsamma förhållanden. För att bota sjukdomen är det nödvändigt att använda svampdödande medel externt och i tabletter. Immuniteten bör också stärkas och konfektyrförbrukningen minskar..

Bakteriell vaginos

Förändring i mikroflora i slidan. Det inträffar på grund av döden av laktobaciller, som normalt utgör majoriteten av mikroorganismerna på könsslemhinnan. Villkorligt patogena bakterier tar sin plats. Som ett resultat utvecklar patienter vit eller grå skumutsläpp med en fiskig lukt. Klåda och smärta är oftast frånvarande. Sjukdomen försvinner ofta på egen hand. Men behandling hjälper till att snabba återhämtningen och undvika samtidigt infektioner. Terapi består i antiseptisk behandling av yttre könsorgan, användning av vaginala prebiotika och antimikrobiella medel.

endometrit

Om det finns en obehaglig lukt efter menstruationen kan det vara en inflammation i endometriumet. Vanligtvis förekommer patologin när det finns infektionscentrum i bäckenområdet. Födelse, missfall, gynekologiska operationer och manipulationer kan provocera sjukdomen. Patienter klagar över smärta i nedre del av buken, feber, ovanlig urladdning, smärtsam urinering. Behandlingen består av att ta antibiotika, injektioner för att lindra rus och stärka immuniteten. Fysioterapeutiska förfaranden föreskrivs ofta..

Venereala sjukdomar

Risken för att få en sexuell infektion ökar dramatiskt med oskyddat samlag under menstruationen. Faktum är att under denna period minskas immuniteten, och det inre skiktet i livmodern representerar en omfattande såryta. De första symtomen uppstår som regel efter avslutad menstruation och består i en obehaglig lukt från slidan. Sedan visas purulent, serös eller skummande urladdning. Slemhinnan blir rött och svullet, ett utslag uppträder på labia. Möjlig feber och svårigheter att urinera. Infektionen elimineras genom antiseptisk behandling av könsorganen och användning av antibakteriella läkemedel.

Livmodercancer

En rutten lukt efter menstruation kan vara ett tecken på onkologi. En tumör kan påverka endometrium eller livmoderhalsen. Den kliniska bilden inkluderar smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, nedsatt tarmrörelse och urinering, långvarig menstruation och intermenstruell blödning. Tilldelningar kan ha föroreningar i form av vitt och pus eller ta formen av köttfällor. Valet av behandling beror på patologins stadium. Kemoterapi, strålterapi, hormonbehandling och kirurgi används..

En obehaglig lukt efter menstruationen bör inte orsaka oro om den varar ett par dagar och inte åtföljs av samtidigt symtom. I andra fall är det nödvändigt att klara test för mikroflora och undersökas av en gynekolog.

Menstruation med en obehaglig lukt - de viktigaste orsakerna, sätt att bli av

Den obehagliga lukten efter menstruation, såväl som under deras kurs, kan bli en föregångare av allvarliga problem förknippade med hälsan för hela organismen och reproduktionssystemet, som en del av den. Denna fråga kan inte ignoreras. Artikeln hjälper dig att förstå både orsakerna och de möjliga konsekvenserna av detta symptom..

Vad ska luktas

Någon tycker om att lukta DorBlue-ost, men någon avskyr honom. Var är linjen när du behöver börja oroa dig för lukten från den intima zonen? Varje tjej har en utvecklad luktkänsla, och vi gillar doften helt annorlunda. Det är tydligt att den starka doften av rutt kött är en oroande klocka. Ofta luktar urladdningen inte så intensivt och inte så motbjudande att omedelbart förstå om det finns ett problem.

Menstruation luktar alltid något, men vi känner inte alltid det.

Hur luktar menstruationen hos en frisk kvinna utan gynekologiska problem? Vanligtvis luktar menstruationen som järn på grund av den höga halten av detta ämne i blodet. Att komma på packningen, utfälls aktivt kontakt med luft, varför processen för oxidation av mikropartiklar av järn börjar.

Förutom järn kan du luktar rått kött i dag, vilket är en helt naturlig situation. Denna doft uppstår från samma järn och hemoglobin i blodet. Kom ihåg hur det skurna fingret eller handen luktar, menstruationen ska lukta något liknande. Glöm inte att under menstruationen kommer delar av livmodern ut ur livmodern och inte bara blod. Vid vissa problem kan endometriet också lukta något obehagligt..

Om det finns en stark lukt under menstruationen och det är dåligt, är problemet i intim hygien eller en kvinnas kropp. En obehaglig arom indikerar alltid ett problem. Du behöver bara hitta det och fixa det..

Norm

Experter försäkrar att lukten före, under och efter menstruationen är normal för alla kvinnor. Under kritiska dagar avvisas livmoderslimhinnan, vilket lämnar könsorganen i form av blod och koaguler med en specifik arom. Normalt bör menstruationsflödet lukta som rått kött eller järn, vilket är ett viktigt spårelement i blodet. Det är viktigt att lukten av menstruation är svag och känns bara av kvinnan själv under packningsbytet.

Vi löser problemet med intim hygien

Om du luktar dåligt under din period kan orsakerna vara dolda i felaktig hygien. Vilka andra aromer kan förväntas om du inte byter tampong eller dyna var fjärde timme, som förväntat. Det är tydligt att varje kvinna är individuell, som hennes cykel, men du bör inte spara på kuddar med tamponger. Att ignorera enkla hygienregler kan leda till vaginit..

En obehaglig lukt är bara toppen av isberget, det verkar trots allt efter att några problem har börjat. Omedelbar ersättning av intima hygienprodukter leder till en snabb multiplikation av mikroorganismer i sekret. När det är för många visas illaluktande perioder.

Du kan inte känna den dåliga aromen genom att använda en dyna med smaksatt tillsatser. Men genom att byta packning kan du stöta på en situation då en obehaglig älskling verkar starkt, eftersom inga smakämnen redan blockerar den.

Långvarig kontakt av könsorganen med utsöndringar leder till uppkomsten av en lugn lukt. Ganska ofta luktar menstruationen av råtta eftersom packningen inte byttes i tid.

Gelén spelar en viktig roll för intim hygien och tvätt, som måste utföras under menstruationen.

Om problemet bara är förknippat med felaktig hygien, måste du glädjas, eftersom det är lätt att eliminera, eftersom det inte finns några patologier. Men allt är mycket mer allvarligt..

Vilka sjukdomar kan leda till störningar

Om en kvinna kände en obehaglig skarp lukt, är det första att utesluta patologiska processer i reproduktionssystemet. Om det är tillgängligt måste du omedelbart påbörja den omfattande behandling som väljs av läkaren.

De huvudsakliga patologiska orsakerna presenteras i tabellen..

TitelBeskrivning
Nedsatt absorption och matsmältningSmärtan uppstår i övre buken, det finns gott om avföring med en stark obehaglig lukt. Patienten blir ofta trött och hennes vikt minskas avsevärt..
Irriterad tarmMed denna överträdelse ändras avföringen, avföring har en annan konsistens. Smärtan verkar eller stickar, kvinnan är ständigt orolig för flatulens.
Ulcerös kolit och Crohns sjukdomPatienten har känslor av smärta i nedre bukhålan. De är som slagsmål, men de kan dra. Bloddiarré förekommer.
AppendicitDetta är en inflammatorisk process i bilagan. Sjukdomen kan identifieras när: • akuta och dragande smärta som oftast uppträder på höger sida, men också till vänster; • illamående; • hög temperatur; • svagheter. I ett sent stadium av sjukdomen kan bilagan brista. Detta bedöms av uppkomsten av hög feber och akut smärta. Med blindtarmsinflammation är det viktigaste ett snabbt besök hos en läkare. En brist på appendix kan vara dödlig..

Endast en läkare kan fastställa en diagnos efter diagnos.


Det är mycket viktigt att undersökas av en gynekolog

Menstruationen luktar ruttna - patologiska orsaker

Förekomsten av en obehaglig lukt under menstruationen kan vara direkt associerad med varje sjukdom i reproduktionssystemet..

 1. Bakteriell vaginos. Typiska symtom är klåda och sveda i de intima organen, vilket ökar under samlag. Bakteriell vaginos åtföljs ofta av lukten av ruttet kött under menstruationen. En annan vaginal dysbios kännetecknas av det faktum att menstruationen luktar fisk (ruttet).
 2. Trast (candidiasis). Sjukdomen kännetecknas av klåda i perineum, som åtföljs av obehagliga känslor i slidan. Ofta efter menstruation på grund av candidiasis, visas curdled utsläpp. Trast kännetecknas av lukten av något surt (inte att förväxla med en sur lukt).
 3. Sexuellt överförda infektioner. För sådana infektioner är obegriplig urladdning karakteristisk såväl som smärta, brännskador och obehag i det intima området under urinering eller samlag. Obehagliga luktar är också ett tecken på vissa infektioner..
 4. Neoplasma i livmodern. Onkologi kan lukta annorlunda.
 5. Endometrit. Om en flicka undrar varför menstruation med lukten av ruttet kött,

då måste du tänka på det faktum att orsaken kan vara i endometrit. Detta händer när muskelskiktet bokstavligen börjar ruttna. Allt börjar med ruttning av endometrium på grund av utvecklingen av patogener på det. Gradvis flyttar de till andra områden.

Under graviditet

Under graviditet observeras inte menstruationsblödning, men kvinnor bör dock vara särskilt uppmärksamma på vaginal hälsa.

Bakteriell vaginos och trikomoniasis kan orsaka allvarliga komplikationer hos gravida kvinnor. I synnerhet ökar de risken för för tidigt födelse och gör också ett för tidigt födelse mer troligt..

På grund av hormonella förändringar kan volymen av vaginal urladdning under graviditeten öka. Dessutom kan den vanliga balansen mellan jäst och bakterier störas i slidan, vilket ofta leder till utveckling av infektioner.

Om en gravid kvinna observerar ovanliga förändringar i arten av vaginal urladdning, såväl som en konstig lukt eller blödning från slidan, bör hon i denna situation definitivt åka till sjukhuset, och så snart som möjligt.

Vad säger den sura lukten?

Vi har redan räknat ut att om det luktar råttent eller surt något, så är detta förmodligen ett patologiskt problem. Men förväxla inte dessa dofter med sura aromer. Om lukten är sur, är detta inte en anledning att få panik, för i detta fall kan vi prata om kroppens normala funktion. Låt oss ta reda på varför menstruationen luktar surt (ibland mjölk) och i vilka fall det är nödvändigt att behandlas.

Om det finns vita, ljusa, transparenta, gula eller mörka utsläpp som luktar surt, finns det troligtvis ingen anledning till panik. Det viktigaste är att allt detta inte åtföljs av svullnad eller klåda. Det är tydligt att den sura lukten inte bör stinka. Här är linjen mycket tunn, liksom luktreceptorerna hos varje enskild kvinna. För vissa kommer en lukt under menstruationen att vara normal, men för någon verkar en sådan lukt onaturlig.

Floraen i kvinnlig vagina upprätthåller ständigt en sur miljö som förhindrar olika infektioner från att komma in i kroppen. Så bli inte förvånad över att den sura miljön ger en sur lukt.

Tyvärr, inte alltid, när det luktar surt, kan du koppla av. Ibland är detta ett tecken på en sjukdom, som är extremt svår att förstå utan andra symtom. Det räcker inte med att veta varför menstruationen luktar dåligt, eftersom du måste kämpa mot problemet.

Diagnostik

Först måste läkaren genomföra en muntlig undersökning för att klargöra klagomål och symtom som berör kvinnan. Sedan görs en palpation och en visuell undersökning av de inre och yttre könsorganen. Genom en spegel undersöker en specialist vagina, livmoderhalsen, och vid behov utförs en undersökning med en optisk enhet. Sedan tas en utstryk på floran, med vilken närvaron av slem eller purulent innehåll bestäms. En smet på bakterier och svampar tas också. Ultraljud föreskrivs vid behov.

Vad kan du göra själv?

Om orsaken är någon typ av sjukdom, är det enda som en flicka kan göra att rådfråga en läkare. Ofta har patologi samtidigt symtom, men ibland är de milda. Om problemet bara är att det under menstruationen luktar dåligt från det intima området (det finns inga medföljande smärta, klåda, konstiga sekretioner), bör följande åtgärder vidtas:

 • byter regelbundet dynor med tamponger. Minst en gång var fjärde timme för kuddar och varannan timme för tamponger. Du måste också överge gynekologiska medel med smakämnen. Så det kommer att vara möjligt att bättre förstå vilken lukt som kommer från den intima zonen. Detta steg görs också så att alla hygienprodukter blir så naturliga som möjligt;
 • Vi försöker använda tamponger och kuddar av naturliga material och välja bomullsunderkläder;
 • menstruation med en lukt kan suga underkläder. Därför måste trosor bytas oftare än en gång om dagen. Ett reservpar kommer definitivt inte att vara överflödigt;
 • regelbundna vattenbehandlingar hjälper till att hålla kroppen ren. En dusch hjälper till att tvätta en intim plats, avlasta den från en obehaglig lukt, och kommer också att uppdatera hela kroppen. Eftersom ett sådant problem uppstod bör antalet tvättar per dag ökas till fyra;
 • speciella geler för intim hygien används, inte vanlig tvål.

Om alla dessa åtgärder görs värdelösa, kan problemet vara i patologin, som hittills inte har visats av andra symtom. Eftersom det inte är fråga om hygien kan bara en läkare bestämma varför menstruationen stinker. En gynekolog måste konsulteras om en obehaglig lukt åtföljs av ett fel i cykeln, en förändring i volym av sekret, klåda, smärta eller annat ovanligt obehag.

Behandling

Behandling inkluderar överensstämmelse med regler för personlig hygien, korrekt näring, läkemedelsbehandling. Tvättning bör utföras två gånger om dagen med kokt vatten med speciella hygienprodukter. Undvik att simma i vattendrag av tvivelaktig renhet..

I kosten är det nödvändigt att begränsa antalet sura, rökt, kryddig rätter. Det är viktigt att inte missbruka alkohol, sluta röka.

Läkemedelsbehandling av inflammatoriska sjukdomar består av två steg:

 • ta antibiotika, läkemedel för att öka immuniteten, läkemedel för att undertrycka tillväxten av svampar;
 • restaurering av hälsosam vaginal mikroflora.

För att återställa mikrofloraen är det nödvändigt att äta naturliga yoghurt varje dag. Om möjligt är det bättre att laga yoghurt hemma från surdej. För att göra detta, lägg till en påse med surdej till kokt varm mjölk, blanda väl, linda in och låt sura i fyra till fem timmar. Efter surning lagras yoghurten i kylen.

Vissa sjukdomar behandlas med hormonella läkemedel, de bör tas i enlighet med behandlingsregimen. Godartade och maligna tumörer avlägsnas genom operation.

Möjliga avvikelser

Följande manifestationer under menstruationen indikerar avvikelser:

 1. Oregelbundenhet i menstruationscykeln - observeras vid hormonella, endokrina eller sexuella störningar.
 2. Tunga perioder.
 3. Lean menstrual flow - denna avvikelse sker med en tunn endometrium, vars tjocklek bör öka vid slutet av menstruationen.
 4. Förekomsten av tjockt blod och ett stort antal koagler. Detta indikerar en ökad koagulering av blodplasma, som hotar trombos..
 5. En obehaglig stark lukt kan indikera en sexuellt överförd infektion..

Relativt säkra orsaker till luktfri och smärtsam brun urladdning

Innan menstruation

Beteckningen av ljus och mörkbrun luktfri och smärtsam utsöndring är också möjlig en dag eller två före menstruationen. De förekommer på grund av hormonella förändringar eller på grund av att livmodern förbereder sig för avstötning av det svullna endometriet. Om detta fenomen manifesterar sig tidigare än på två dagar, tyder allt på förekomsten av en kränkning i det reproduktiva systemet.

Från klimakteriet till klimakteriet är brunt slem ett vanligt tecken på slutet av reproduktionsperioden. De förekommer före menstruation och istället.

Efter menstruation

Isolering av smutsutsöndring efter menstruation, brun, luktfri har ett naturligt ursprung: det visar resterna av partiklar i endometrium och blod, som koagulerade, förvärvade en sådan nyans. Blodigt urladdning har först en mörkbrun färg och vänder sedan till en ljus och smetande karaktär. De har inte smärta, har en neutral doft och bör passera inom 2-3 dagar. Om ett liknande symptom varar mer än 3 dagar efter menstruationens slut, är detta ett tecken på en kränkning.

En ljusbrun postmenstrual daub kan frisläppas av livmodern under de första menstruationscyklerna efter förlossningen. Om en kvinna inte ammar eller av några andra skäl, återkommer hennes perioder snart, då kan försvagade och sträckta väggar i livmodern orsaka uppkomsten av ett sådant symptom innan tonusen återgår till sitt tidigare tillstånd.

Hormonell preventivmedel

Hormonala läkemedel kan provocera utseendet på olika sekret, inklusive bruna. Många kvinnor som började ta hormonella preventivmedel har brunt fläckar under de första tre månaderna. Detta är normalt, inte åtföljt av andra symtom. Efter att ha passerat denna period anpassar kroppen sig och dauben försvinner.

Menstruationsmekanism

Utsöndring av blod observeras i den första follikulära fasen av cykeln. Vissa hormoner påverkar denna process. Hypotalamusen stimuleras av adenohypofys, vilket resulterar i att den senare syntetiserar obetydliga mängder luteiniserande och follikelstimulerande hormonella substanser. De bidrar till mognad av folliklar, varav en bör bli den viktigaste, bryta och släppa ett ägg som har mognat i det. I follikelfasen växer emellertid endometrial vävnad, som påverkades av progesteron och östrogen, växte, förtjockades och förbereddes för befruktning och fästning av ägg, och vid tidpunkten för sammandragningar av livmodermusklerna avvisas och utsöndras som menstruation.

Cykeln upprepas varje månad, varför det populära namnet för menstruation är menstruation. Efter graviditeten försvinner de, eftersom det inte finns någon endometrial avstötning. Menstruation är ofta frånvarande under amningen. Kroppen producerar för närvarande hormonet prolaktin, som undertrycker ägglossningen.

Normalt menstruationsflöde innehåller förutom blod följande komponenter:

 • vävnad som linjer livmodern i endometrium;
 • utsöndringsvätska som utsöndras av körtlarna i slidan och livmoderhalsen.

Normalt är lukten från slidan under menstruationen neutral, själva blodet har en vinröd färg. På grund av förekomsten av specifika ämnen i den kollapsar den inte.

Bakteriell vaginos

I den kvinnliga kroppen hos friska patienter finns det en hel uppsättning bakterier som är i balans. Brott mot denna balans kan utlösa bildandet av bakteriell vaginos. De främsta orsakerna till denna sjukdom är hormonell obalans, liksom en minskning av immunförsvaret. I detta fall är läkemedel, nervös stress, hypotermi och mycket mer provocerande faktorer..

En överdriven sug efter hygien kan också väcka obalanser i balansen mellan mikroorganismer i slidan. Om en kvinna ofta gör douching, kommer detta att orsaka tvätt av det skyddande skiktet på väggarna i slidan. Antalet laktobaciller i detta fall minskar kraftigt, varför andra bakterier snabbt ökar antalet.

Användningen av intim kosmetika kan också påverka tillståndet hos det kvinnliga könsorganet på exakt samma sätt. Gardnerella-bakterier börjar aktiv reproduktion under menstruationen. En obehaglig lukt bildas, något som påminner om ruttna fiskar. Parallellt med denna lukt förändras menstruationens färg och konsistens..

Närvaron av bakterier i tarmdysbios orsakar ibland också utvecklingen av bakteriell vaginos.

Hormonell störning

Överträdelser av denna art har en direkt negativ inverkan på kroppens allmänna tillstånd. Patologiska processer som påverkar funktionen av sköldkörteln eller binjurarna kan provocera avvisningen av en hemlighet med en uttalad färg, som har en obehaglig doft, ovanligt för en kvinna.

De faktorer som negativt påverkar den hormonella bakgrunden, läkare inkluderar:

 • ätstörning;
 • börja ta hormonell preventivmedel;
 • en kraftig ökning av laster;
 • påfrestning
 • en kraftig fluktuation i innehållet av det kvinnliga hormonet östrogen i blodet.

Dessa faktorer orsakar starka fluktuationer i cykeln och uppträdandet av vätskeutsöndringar under den intermenstruella perioden, med en specifik fiskaroma.

Varför efter menstruationen finns det en obehaglig lukt av vaginal urladdning

Förekomsten av eventuella avvikelser i karaktären av menstruation innebär att det finns problem i reproduktionsfären. Det finns en norm - blödningstiden varierar från 3 till 7 dagar, intensiteten på urladdningen är genomsnittlig och efter menstruationens slut bör hemligheten inte vara fet. Efter en månads urladdning kan en obehaglig lukt indikera förekomsten av infektion eller utvecklingen av gynekologiska sjukdomar.

Vad bör vara arom av utflöde efter menstruation

Varje menstruationscykel förbereder kvinnans kropp för graviditet, vilket resulterar i att endometriumet växer i livmodern. I avsaknad av befruktning måste kroppen befria sig från den. När endometriumet exfolierar, brister kärlen och blöder. Urladdningen under menstruationen är färgad mörkröd och har en tjock konsistens just på grund av endometriumstycken. Den röda toningen och lukten av järn beror på närvaron av blod. Och den obehagliga lukten efter menstruationen är en avvikelse som bör varna.

De viktigaste orsakerna till luktförändringar

Dålig lukt av utflöd efter menstruation kan utlösas av olika faktorer. Dålig lukt förknippas ofta med följande:

 1. Ouppmärksamhet på hygienregler. Om du tvättade oregelbundet under kritiska dagar, sällan bytte tappar eller dynor, är det inte förvånande att en obehaglig fisklukt dök upp.
 2. Stagnation av blod i vaginala veck. På grund av detta börjar patogena bakterier växa..
 3. Obalans av hormoner i kroppen. I detta tillstånd blir det sårbart för virus och bakterier..
 4. Utvecklingen av patogen mikroflora i slidan.
 5. Förekomsten av gynekologiska sjukdomar.

Du kan grovt förstå vad som händer med hälsan genom att definiera en specifik smak:

 1. Aceton är ett problem, inte bara med könsorganet utan också med det endokrina systemet. Det indikerar också brist på vätska i kroppen, metaboliska störningar.
 2. Jäst (sur lukt) - candidiasis.
 3. Rot - en inflammation orsakad av en infektion.
 4. Ammoniak - en obalans mellan gynnsamma och skadliga bakterier i vaginalmiljön.
 5. Lukten av ruttna fiskar - bakteriell vaginos och gardnerellos orsakar ofta en sådan doft.

Endast en läkare kan avgöra exakt varför lukten kommer från slidan efter menstruationen. Han undersöker, diagnostiserar och föreskriver sedan behandling med tanke på vad som orsakat symptomet. Terapi kan pågå i flera månader..

Möjliga sjukdomar

Gynekologer noterar att putrefaktiv postmenstrual lukt från utsöndringar kan vara förknippad med utvecklingen av vaginos, kolpit, gardnerellos, candidiasis, gonorré, klamydia, endometrios, samt närvaron av neoplasmer eller hormonell störning.

Bakteriell vaginos

Detta är det vanligaste alternativet. Illaluktande urladdning efter menstruation är resultatet av en kraftig förändring av mikroflora i slidan. Detta tillstånd är mer bekant under namnet vaginal dysbios. Normalt bör bifido och laktobaciller ha företräde för funktionen av de kvinnliga könsorganen. Om dessa mikroorganismer ersätts av multiplikation av enterokocker, candida eller gardnerella, uppstår problem. En liten mängd patogena bakterier bör finnas i den vaginala miljön, men om deras tillväxt påskyndas kommer dysbios oundvikligen att inträffa. Den obehagliga aromen av ruttna fiskar är inte det enda tecknet på en sådan sjukdom. Förutom riklig urladdning känner en kvinna klåda, urinering orsakar smärta och sexuellt samlag ger inte nöje.

Ospecifik kolpit

Sjukdomen uppstår på grund av att slemhinnorna som täcker slidan blir inflammerade. Det orsakande medlet kan vara streptokocker, stafylokocker, proteus eller Escherichia coli. Utvecklingen av ospecifik kolpit kommer du att känna direkt. Symtomen inkluderar en obehaglig sur lukt i det intima området efter menstruation, smärta under sex och urinering. Om kolpit inte behandlas, går sjukdomen i en farligare form, upptäcker fläcken.

Gardnerellosis

Detta är namnet på en sjukdom av en smittsam karaktär, till följd av en minskning av immuniteten. Det finns utsläpp som har en vit eller grå nyans. De luktar som fisk.

candidiasis

Denna sjukdom har svamp. Utsläppet luktar starkt surt och får en skruvd konsistens. På grund av svampskador på slemhinnan upplever en kvinna betydande obehag, förbränning och klåda i de yttre könsorganen.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Försummelse av skydd under sex leder till infektion med sexuellt överförda sjukdomar. Detta gäller särskilt sex med nya, overifierade partners. Sjukdomar kan orsakas av olika patogener, och beroende på detta kommer urladdningens natur att vara annorlunda:

 1. Gonorré. Infektionen indikeras av ett utsläpp med en gulaktig nyans och en ruttet lukt.
 2. trikomonasinfektion När menstruationen slutar blir lukten av råtta mycket uttalad. Arten av urladdningen är smutsig, de har en skummig konsistens, en brunaktig eller ljusrosa nyans.

Så fort du har misstankar om utvecklingen av könssjukdomar måste du omedelbart boka tid hos gynekolog. Underlåtenhet att vidta åtgärder i tid kan orsaka allvarliga hälsoproblem..

endometrios

Livmoderns livmodersystem börjar växa alltför mycket på grund av hormonella störningar, varför dess struktur förändras. Patienten har många utsöndringar som stinker av ruttna kött och inkluderar spridning av slem. Menstruationsflödets natur förändras. En tjock blodhemlighet kommer ut ur slidan, ibland med en svart nyans. Svart urladdning efter menstruation är ett tydligt tecken på endometrios..

Hormonell obalans

Om patologiska processer inträffar i binjurarna och sköldkörteln, kan en hemlighet börja sticka ut från slidan, utstrålande en obehaglig lukt. Följande faktorer påverkar kvinnans hormonella bakgrund:

 1. Felaktigt ätbeteende.
 2. Ökad fysisk aktivitet.
 3. Kursen med hormonella preventivmedel.
 4. Fluktuationer i östrogennivåer i blodet.
 5. Stress och nervös upplevelse.

Till icke-infektiösa orsaker till en obehaglig lukt från vaginal urladdning inkluderar läkare också vitaminbrist, låg immunitet, rökning, alkoholmissbruk.

Maligna neoplasmer

Med bildandet av en tumör i livmodern blir urladdningen smutsig rosa, cykeln bryts. Till en början är hemligheten vattnig och luktar inte för mycket. Tecken på cancer är också buksmärta, blödning efter träning eller sex.

Diagnos av sjukdomar

Om du har en lukt av ruttet kött efter din period, vad är det som bara kan bestämmas av en professionell läkares diagnos. Först frågar han om klagomål. Gynekologen är intresserad av hur regelbunden cykeln är, när den sista menstruationen var, om blödningen är intensiv, om det finns en historia om förlossning eller abort, eller om en kvinna har PMS. Efter att ha räknat ut allt detta kommer gynekologen att undersöka på fåtöljen. Specialister föreskriver en eller en uppsättning undersökningar för att avgöra orsaken till den obehagliga lukten från utsläppet:

 1. Allmänna tester (standard - blod och urin).
 2. Testning för etablering av hormoner i kroppen.
 3. Studien av bakteriologisk och mikroskopisk skrapning.
 4. Kolposkopi under vilken livmoderhalsen undersöks.

Efter att ha fått forskningsresultaten bestämmer gynekolog schemat för den mest effektiva behandlingen för en viss sjukdom.

Behandling och förebyggande

Blodigt utflöde efter menstruation med en obehaglig lukt är ett oroande symptom som kan orsakas av en av de ovan beskrivna sjukdomarna eller hälsoproblemen. Terapi föreskrivs beroende på diagnosen som fastställts efter diagnos och forskning. Ett integrerat tillvägagångssätt praktiseras, inklusive att ta tabletter, aktuella preparat och douching.

Bakteriell vaginos behandlas med Trichopolum (tas oralt). Som en lokal behandling förskrivs suppositorier som inkluderar metronidazol ("Klion-D", "Rumizol"). Användningstiden beror på svårighetsgraden av symtomen, justerade av läkaren. På det avancerade stadiet hjälper läkemedlet "Terzhinan". I vissa fall förskrivs ett antibiotikum som innehåller klindamycin. Om det finns kontraindikationer (graviditet) är lokala antiseptika (Hexosept, Betadine) lämpliga. Efter antibiotikabehandling tas ett läkemedel alltid för att hjälpa inokulera vaginalmiljön med gynnsamma bakterier..

Candidiasis kräver användning av aktuella antimykotika. Läkaren föreskriver ett eller flera av dessa läkemedel: Diflucan, Sertazol, Pimafucin (lämplig för gravida kvinnor). I avancerade fall hjälper mediciner som inkluderar itrakonazol.

Vaginit stoppas lätt med hjälp av Polygynax. Antiseptika är anslutna till det (Fluomizinum, Ruvidon).

Förebyggande åtgärder

För att inte lukta när kritiska dagar slutar måste du ta hand om din hälsa med omsorg. Kom ihåg hygien och några regler:

 1. Byt hygienprodukter i tid.
 2. Bär underkläder tillverkade av naturliga material. Du måste ändra det två gånger om dagen.
 3. Glöm inte att ta en dusch 4–5 gånger under din period.
 4. Tamponger och kuddar behöver inte bara bytas oftare, utan också först att välja dem enligt rätt parametrar som passar dig. Detta gäller även dagliga kuddar. Använd inte produkter med smakämnen eller konserveringsmedel i kompositionen.
 5. Stärka immuniteten.
 6. Välj partners för sex på ett ansvarsfullt sätt. Och om detta är en ny person, är det nödvändigt att använda preventivmedel.
 7. Var inte lat för att gå till gynekologens möte (optimalt två gånger om året). Detta kommer att förhindra utveckling av sjukdomar..

Den obehagliga lukten av ruttna fiskar efter menstruation eller annan arom som inte är normen är ett tillfälle att besöka en födelseklinik. Läkaren kommer att berätta vad du ska göra och ge kommentarer. Symtom kan bero på utvecklingen av farliga sjukdomar. Om behandlingen inte startas i tid leder detta till problem i det kvinnliga könsorganet. När en obehaglig lukt uppträder är den inte bara farlig utan också orsakar obehag, orsakar problem i relationer med en partner.

Utsläpp efter menstruation med en obehaglig lukt: orsaker och principer för behandling

Under den intermenstruella perioden finns också normalt utsläpp från slidan, men du bör vara uppmärksam på den senare. Om en kvinna noterar en luktförändring, vitens färg efter nästa menstruation, indikerar detta ofta förekomsten av en sjukdom. I en sådan situation är samråd med en gynekolog nödvändig. Faktiskt gör kritiska dagar en kvinna sårbar för smittämnen, och blod är en grogrund för mikroorganismer. Ovanstående faktorer, i kombination med brott mot de grundläggande reglerna för personlig hygien, leder till utveckling av vaginit och vaginos, vilket kräver specialiserad behandling.

Varje kvinna ska ha vaginal urladdning dagligen. Av naturen är de genomskinliga eller vitaktiga, luktfria eller med en liten syrlig mjölk smak, deras volym är inte mer än en tesked per dag. En förändring i lukten av leukocé är ett tydligt tecken på en kränkning av den optimala vaginala mikrobiocenosen. Den normala floran är laktobaciller - doderleinpinnar; de stödjer hälsan i slidan och utför följande funktioner:

 • tillhandahålla resistens mot patogena patogener, surgöra miljön (pH 4,5);
 • de saknar inte och har en skadlig effekt på den manliga hemligheten, så att bara den mest mobila och friska spermierna kan tränga igenom och befrukta ägget;
 • bildar aktiva radikaler och väteperoxid, som stimulerar lokal immunitet.

Acidofila laktobaciller är en normal och konstant biotop i slidan. En frisk kvinna har också villkorligt patogen flora. I en liten mängd skadar det inte, men under påverkan av provocerande faktorer börjar det föröka sig aktivt, vilket orsakar utvecklingen av sjukdomen och uppkomsten av kliniska symtom.

Ofta är orsaken till kränkningar bristen på att följa grundläggande regler för personlig hygien:

 • sällsynta tvättar;
 • användningen av för stora kuddar och tamponger och deras sällsynta förändring.

Införandet av tamponger under menstruationen är en orsak till återfall av candidiasis, bakteriell vaginos, så många gynekologer rekommenderar inte att använda dem. Men om en kvinna inte kan överge dessa hygienprodukter, bör åtminstone man använda sorter utan aromatiska dofter och små storlekar - med deras ofta förändrade.

Brott mot mikroflora inträffar ofta efter en period av menstruationsflödet. Faktum är att under menstruation i könsorganen undertrycks skyddsmekanismer, slidan och livmodern blir sårbara för infektion. Spotting är en gynnsam miljö för utveckling av mikroorganismer. De vanligaste är bakteriell vaginos, trast, aerob vaginit, det vill säga de sjukdomar vars etiologiska medel konstant finns i slidan, men i små mängder.

Deras manifestation (aktivering) inträffar om en kvinna före menstruation påverkas av någon form av utlösande (provoserande) faktor:

 • hypotermi;
 • uppkomsten av en ny sexpartner;
 • påfrestning;
 • känslomässig chock.

Doderleinpinnar dör i denna situation, eftersom de är instabila för förändringar i mikromiljön och inte kan motstå andra typer av patogena bakterier.

Bakteriell vaginos (BV) utvecklas när följande mikrober aktiveras:

 1. 1. Gardnerella vaginalis.
 2. 2. Mobiluncus mulieris.
 3. 3. Atopobium vaginae.
 4. 4. Leptotrichia.
 5. 5. Veilonella.

BV utvecklas som en biofilminfektion. En biofilm är ett polymikrobiellt samhälle där bakterier är sammankopplade, kopplade till epitelceller och omgiven av en speciell matris som skyddar mikroorganismer från läkemedel, vilket orsakar ofta återfall av sjukdomen. Dessutom har patogener utvecklat resistens mot huvudläkemedlet mot BV - metronidazol.

Vaginal candidiasis uppstår när man tar systemiska antibakteriella medel och immunsuppressiva medel. Tillväxten av svampar leder till uppkomsten av trast:

 1. 1. Candida albicans.
 2. 2. C.tropicalis.
 3. 3. C. parapsilos.
 4. 4. C.glabrata.
 5. 5. C.crusei.

Den vanligaste orsaken är C. albicans, den är känslig för många antimykotika. De två sista alternativen är resistenta mot alla läkemedel utom Itraconazole. De återkommer kontinuerligt, konventionell terapi hämmar endast deras tillväxt..

Aerob vaginit (AB) utvecklas på bakgrund av aktivering av bakterier:

 1. 1. Streptococcus spp.
 2. 2. Enterococcus spp.
 3. 3. Staphylococcus aureus.
 4. 4. Escherichia coli.

Det förekommer hos flickor eller hos kvinnor i postmenopausal ålder, eftersom reproduktionsperioden är förbehållet för bakteriell vaginos. Till skillnad från BV åtföljs denna patologi av en inflammatorisk reaktion med varierande svårighetsgrad.

Normalt har menstruationsflödet liten eller ingen järnaroma. Men ibland konstaterar kvinnor att under menstruationsperioden får deras sekret en obehaglig lukt, de stinkar starkt av råtta och smaklös. Anledningen till detta är grundläggande hygien.

Stagnerande blod är ett idealiskt medium för reproduktion av bakterier, inklusive villkorligt patogena, och manifestationen av deras skadliga egenskaper. Efter kritiska dagar kvarstår vaginal dysbios, vilket reflekterar över en förändring av vaginal utsöndring. Denna situation kräver medicinsk ingripande och sanitet av könsorganen, beroende på infektionens kliniska form..

För det första att identifiera efter en menstruationsperiod är bakteriell vaginos. Med denna patologi luktar vaginal urladdning som ruttet kött, fisk, ägg, de är rikliga och tunna, skummiga, färgen är gråvit. Detta är faktiskt det enda symptomet, såsom klåda, sveda, dyspareunia (smärta under samlag) för denna patologi är inte karakteristiskt.

Om det finns en stark aroma från slidan, avger med surmjölk, konsistensen av vitaktig curdled, de kommer ut i stora mängder, då är det troligtvis symptom på utvecklad trast. Det kännetecknas av olika subjektiva symptom:

 • klåda
 • brinnande;
 • obehag under sexuell aktivitet;
 • dysuri (störningar i urineringsprocessen);
 • skalning på en intim plats.

Till förmån för aerob vaginit, en sötaktig aroma, vittnar en liten mängd av en gulaktig vaginal sekretion. Livliga kliniska manifestationer för infektion är inte speciella.

Behandling av obehaglig urladdning efter menstruation från slidan bör föreskrivas endast efter en personlig konsultation med en barnläkare-gynekolog och lämplig ytterligare undersökning med fastställande av en sannolik orsak till patologin. Detta hjälper till att förstå smet på floraen. Materialet tas under vaginal undersökning och resultatet är vanligtvis klart efter 4-5 dagar. Men det är bättre att utföra en mer grundlig diagnos, med en exakt bild av biotopen, där varje mikroorganism beaktas. Dessa metoder inkluderar:

 1. 1. Femoflor-skärm.
 2. 2. Femoflor 8.
 3. 3. Femoflor 16.
 4. 4. Florocenos.

De utförs i kommersiellt betalda laboratorier. Genom att känna till den exakta bakterien som orsakade sjukdomen är det möjligt att välja behandlingen så exakt som möjligt och undvika återfall.

Både lokala antibakteriella läkemedel och systemiska används, deras kombination är möjlig. Dessutom tas allmän förstärkande, immunmodulerande mediciner. Efter en etiotropisk terapi är det nödvändigt att återställa den normala mikrofloran: att plantera vagina med naturliga mikroorganismer. Efter 1-2 månader bör du granska igen för att kontrollera effektiviteten i behandlingen.

Det antogs tidigare att det huvudsakliga läkemedlet för denna nosologi är metronidazol, men hittills har forskare funnit att de flesta patogener är resistenta mot den. Om patienten har symptom på BV identifierades Gardnerella som huvudorsaken i diagnosstadiet, då är metronidazol verkligen fördelaktigt. Det används oralt: Trichopolum 250 mg 4 r / d 5 dagar.

Det används bäst lokalt i form av suppositorier: Rumizole, Neo-Penotran (forte), Limendu, Ginokaps, Klion-D - som en del av en kombination av metronidazol och mikonazol. Suppositorier läggs 2 r / d i 1-2 veckor, beroende på svårighetsgraden av infektionsprocessen.

Det komplexa läkemedlet Terzhinan (innehåller ternidazol, prednison, nystatin, neomycinsulfat) är mer kraftfullt, effektivt i denna situation och hjälper till att bli av med patologi.

Om Mobilunkus och Atopobium bestämdes i en smuts, kommer resultatet att bli terapi med endast clindamycin (det förstör biofilmer och cellföreningar av bakterier). Inuti är detta antibiotikum farligt att ta, det är möjligt att utveckla en farlig komplikation - pseudomemranös kolit.

Men lokal applikation har praktiskt taget inga biverkningar, det förhindrar upprepade attacker av sprängämnen. Clindabyox, Dalacin C innehåller 100 mg clindamycin i varje suppositorium, 1 r / d under 3 dagar läggs, behandlingen kan förlängas upp till 6 dagar. Tillväxten av svamp på bakgrund av antibiotikabehandling hjälper till att undvika klindacin B - läkemedlet inkluderar butokonazol.

Hos gravida kvinnor är alla ovanstående medel i första och andra trimestern kontraindicerade, men det är extremt nödvändigt för dem att återställa den vaginala normoflora, eftersom komplikationer av dräktighet kan utvecklas: för tidig födsel, fosterundernäring, korioamnionit. Optimal i denna situation är användningen av Betadin, Ruvidon, Hexosept, Hexicon, Fluomizin - lokala allmänna antiseptika.

Med ett allmänt stärkande syfte förskrivs Polyoxidonium. Läkemedlet har en immunmodulerande, antioxidant effekt, ökar koncentrationen av läkemedel i blodet, vilket gör behandlingen till den mest effektiva.

Efter det är det nödvändigt att ympa den vaginala miljön med laktoflora. Lactriol, Acylact, Ginoflor används - 1 stolpiller 2 gånger om dagen, 5-10 dagar.

I sällsynta fall kan candidiasis dispenseras med lokala antimykotika. Sertazol, Zalain (1 suppositorium administreras en gång), Mikozol, Ginezol (kursvecka) används. Fluconazol, Diflucan - intag av 150 mg (1 tablett), sedan efter tre dagar ytterligare en. Hos gravida kvinnor är Natamycin och Pimafucin tillåtet (minst 3 dagar).

I återfallsformer är användningen av Lomexin i form av vaginala kapslar eller grädde effektiv. Det senare hjälper till att behandla båda sexpartnerna.

Candida glabrata och crusei leder till en utdragen kurs av trast, på grund av resistens mot många antimykotika. I detta fall används ett läkemedel baserat på itrakonazol (Mikotroks 2 kapslar 2 gånger om dagen - 1 dag).

Polygynax är ett kombinationsläkemedel som inkluderar nystatin, polymyxin B, neomycin. Den är inte aktiv mot sina egna laktobaciller. Under terapin läggs 1 vaginal kapsel på natten, under en kurs på 6 till 12 dagar. Det är värt att notera att Polygynax används i andra och tredje trimestern av graviditeten. Det är faktiskt inte effektivt mot BV, därför bör det inte förskrivas i detta fall.

Komplementsterapi med antiseptika (Ruvidone, Hexosept, Fluomizin), Polyoxidonium, Lactritol.

Varför luktar menstruationen

Menstruation är en naturlig process där en kvinna släpper blod. Vissa kvinnor bryr sig om varför menstruationen luktar. Utsläppet har normalt en karakteristisk lukt av järn. Med en annan doft måste du snarast konsultera en läkare för diagnos. Detta kan vara det första tecknet på avslag. Lukten av menstruation kan också likna på distans rått kött. I detta fall bör du inte oroa dig också. Detta är ett av alternativen för normen. En specifik lukt kan indikera utvecklingen av patogen mikroflora. Diagnos är nödvändig för att utesluta trost, smittsamma processer etc..

För alla flickor är ankomsten av menstruation en naturlig process

Vad är en variant av normen

Månadsavladdning luktar alltid. Aromen är mer eller mindre uttalad, som kommer från resterna av exfolierad endometrium och blod. Normalt har urladdningen en aroma av järn. Detta beror på närvaron av järn i kompositionen. En variant av normen är också en köttlukt. Du känner vanligtvis när du byter packning.

En läkare bör snarast konsulteras om lukten uttrycks alltför eller har en specifik nyans. Vid behov kommer patienten att välja en effektiv behandling.

Normalt består menstruationen av partiklar i endometrium, ett dött ägg, blod och slem. Ett litet antal koagler kan vara närvarande. De första dagarna av utsöndring är rikligt än de följande dagarna.

Menstruationen åtföljs av ett mindre smärtsyndrom av dragande natur. Behovet av packningsbyte uppstår vanligtvis var tredje timme. Om blod fyller hygienprodukten på en timme eller oftare, kontakta läkare.

Menstruationen åtföljs ofta av smärta.

Menstruationens varaktighet varar upp till 7 dagar. Utflödesvolymen under denna period får inte överstiga 150 ml.

När lukten är resultatet av att personliga hygien inte följs

Den vanligaste orsaken till ökad lukt eller en specifik nyans är bristen på grundläggande personlig hygien. När du bär en dyna eller tampong under en lång tid, kommer en kvinna att känna en lugn doft som liknar ruttna kött.

Lukten av råtta är förknippad med mikroorganismer som aktivt reproducerar sig i naturliga sekret. Detta inträffar efter blodkontakt med syre, när menstruationen redan har kommit ut..

Aromen förstärks om kvinnan inte har bytt packning på 6 timmar. Det är till denna period som antalet patogena bakterier når en topp.

Mikroorganismer samlas mer aktivt i närvaro av vegetation i den intima zonen. Dessutom kan arom av råtta uppträda med en sällsynt tvätt.

Om man inte följer personlig hygien kan det orsaka en obehaglig lukt av sekret

Om packningen inte byter i mer än 6 timmar, blir lukten skarp och illaluktande. Du kan lukta det även på avstånd. Om problemet inte löses i tid är risken för patologiska tillstånd hög.

Vilka sjukdomar kan leda till störningar

Om en kvinna kände en obehaglig skarp lukt, är det första att utesluta patologiska processer i reproduktionssystemet. Om det är tillgängligt måste du omedelbart påbörja den omfattande behandling som väljs av läkaren.

De huvudsakliga patologiska orsakerna presenteras i tabellen..

TitelBeskrivning
Nedsatt absorption och matsmältningSmärtan uppstår i övre buken, det finns gott om avföring med en stark obehaglig lukt. Patienten blir ofta trött och hennes vikt minskas avsevärt..
Irriterad tarmMed denna överträdelse ändras avföringen, avföring har en annan konsistens. Smärtan verkar eller stickar, kvinnan är ständigt orolig för flatulens.
Ulcerös kolit och Crohns sjukdomPatienten har känslor av smärta i nedre bukhålan. De är som slagsmål, men de kan dra. Bloddiarré förekommer.
AppendicitDetta är en inflammatorisk process i bilagan. Sjukdomen kan bestämmas när:
• smärta av akut och dragande natur, som oftast uppträder på höger sida, men också på vänster sida;
• illamående;
• hög temperatur;
• svagheter.
I ett sent stadium av sjukdomen kan bilagan brista. Detta bedöms av uppkomsten av hög feber och akut smärta. Med blindtarmsinflammation är det viktigaste ett snabbt besök hos en läkare. En brist på appendix kan vara dödlig..

Endast en läkare kan fastställa en diagnos efter diagnos.

Det är mycket viktigt att undersökas av en gynekolog

Kan könsinfektioner förändra lukten av kritiska dagar

Med en förändring av lukten av menstruation kan inte risken för förekomst av sexuellt överförda infektioner uteslutas. Sådana avvikelser bildas efter samlag utan preventivmedel med en patologibärare.

Under den intermenstruella perioden är gul eller grön skumutsläpp närvarande. Menstruationen har lukten av råtta eller fisk. Dessutom stiger kroppstemperaturen. Det finns konstant svaghet och illamående. Korsryggen är smärtsam.

Hur är diagnosen

Du kan inte göra det utan diagnos. Detta är det enda sättet att fastställa orsaken till överträdelsen. Först och främst klargör läkaren den nuvarande kliniska bilden. Gynekologisk undersökning och palpation.

Läkaren tar en smet för vidare undersökning. Efter det kan ytterligare ultraljudssökning rekommenderas..

Från den här videon lär du dig de viktigaste orsakerna till obehaglig lukt under menstruationen:

Hur man hanterar dålig lukt

Det finns inga allmänna terapeutiska åtgärder. Huvudbehandlingen väljs av läkaren efter diagnos. Det finns allmänna rekommendationer. Det ska tvättas två gånger om dagen. Du måste också överge intima geler som hämmar den naturliga mikrofloran.

Det är nödvändigt att regelbundet byta packning eller spindel. Personliga hygienprodukter bör inte ingå i sammansättningen av främmande smakämnen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför, istället för menstruation, brun daub

Varje kvinna vet att menstruationen i sin normala form är röd, något mörkare än vid normal blödning. När menstruationen tar slut är det en minskning av antalet sekret och de mörknar....

Orsaker till tjock menstruation av mörkbrun eller svart färg med blodproppar, diagnos och behandling

Att förändra menstruationsflödets karaktär bör inte märkas av kvinnor. Det kan orsakas av naturliga förändringar i kroppen eller prata om patologi....

Kan diarré betraktas som ett tecken på graviditet?

En kombination av diarré och försening kan vara ett oroande symptom.Diarré och försenad menstruationVid vilka förändringar i kroppen förekommer diarré med en försening i menstruationen?...