Återställning efter avlägsnande av livmoderfibrer

Ansvarsfrihet

Författaren till materialet

Professor Kapranov S.A. - Doktor i medicinska vetenskaper, två gånger Laureate of State Prize för Ryska federationens regering inom vetenskap och teknik, Laureate av Lenin Komsomol-priset, författare till mer än 350 vetenskapliga verk inom medicin, 7 monografier och 10 patent för uppfinningar inom medicin, tillbringade mer än 30 års personlig erfarenhet 10 000 olika endovaskulära operationer

I centrum för endovaskulär kirurgi prof. Kapranov utförde operationer för att avlägsna livmoderfibroider. Insatser utförs av erfarna yrkesverksamma. Professionella tar alltid hänsyn till patientens hälsotillstånd och strävar efter att säkerställa att hon efter operationen kan återhämta sig så snart som möjligt, återvända till sitt vanliga liv, om hon vill föda och föda ett friskt barn.

Planerar du att godkänna en operation som inte utförs endovaskulärt, men kirurgiskt? Väg noggrant alla fördelar och nackdelar. Se till att rådgöra med flera specialister. Kolla in den information vi ger dig.

Funktioner i återhämtningsperioden efter operation för att avlägsna livmoderfibroider

Efter operationen för att ta bort myomatösa noder väntar en lång återhämtning. Detta beror på att interventionen ofta är buk, påverkar friska vävnader och utförs under generell anestesi. Patienten ligger på sjukhuset i flera dagar. I detta fall rekommenderas hon sängstöd. Näring efter avlägsnande av livmoderfibroider utförs på avdelningen.

Kvinnan tillbringar de första timmarna efter utbildningen på intensivvården. Detta låter dig övervaka dess tillstånd, förskriva nödvändiga läkemedel.

Efter kirurgi för livmoderfibrer kan rehabilitering pågå i flera månader. Situationen kommer att förvärras om inte bara myomet utan även livmodern under interventionen tas bort. I detta fall kan återställningsperioden dra i flera år. Dessutom måste en kvinna ta speciella mediciner, besöka en läkare regelbundet, hela tiden övervaka hennes hälsotillstånd, lida av ett antal symtom.

Viktig! Även efter bukoperation, som genomfördes framgångsrikt, kan olika komplikationer utvecklas:

 • sårinfektion,
 • andningsstörningar och andra konsekvenser av generell anestesi,
 • skador på huvudkärlen, bukorganen etc..

Dessutom ökar risken för koronar hjärtsjukdom och bröstcancer efter interventionen. I vissa fall utvecklas livmoderfibroider igen..

För en framgångsrik läkning och ärrbildning av ett sår som bildas på platsen för fibroider, måste en kvinna följa ett antal rekommendationer!

 1. Försiktighet bör vidtas för att övervaka näring och matsmältning. Låt inte för hårda och torra avföringar, förstoppning. Under återhämtningsperioden är det förbjudet att trycka. Spänning efter en intervention i livmodern kan leda till suturavvikelse.
 2. Det är viktigt att uppmärksamma livsstilen. Användbara är obetydliga fysiska aktiviteter (simning, gymnastik, promenader).
 3. Det är nödvändigt att förhindra tidig menopaus. För detta föreskrivs hormonbehandling..
 4. Det är också viktigt att ta hand om förebyggandet av åderförkalkning. För att göra detta tar patienten receptbelagda läkemedel.
 5. Under de första 2-3 månaderna bör inte leda ett sexuellt liv. Det är förbjudet att besöka ett badhus eller bastu, sola i solen eller i ett solarium, för att öva heta inslag. Allt detta kan provocera ett återfall av livmoder fibroids..

Alla återhämtningsstadier vid interventionens slut måste övervakas av en specialist. Varje 3-5 månad ska du besöka en läkare, undersökas.

Hur är återhämtningsperioden efter behandlingen av fibroider med EMA

EMA (embolisering av livmoderartärerna) är en minimal invasiv operation. Efter det får patienterna lämna väggarna i den medicinska institutionen dagen efter ingripandet.

Dessutom förskrivs ett antal läkemedel. De låter dig stoppa smärtan, förhindra förekomsten av vissa komplikationer. Obehag efter ett ingrepp på livmoderfibrer försvinner helt med 2-3 dagar. Efter några veckor besöker patienten läkaren. Detta hjälper till att förhindra utveckling av möjliga inflammationer och infektioner..

Under den postoperativa perioden kan vaginal urladdning uppstå. Detta beror på att resterna av myomnoder i vissa fall kommer ut genom slidan. Ingen speciell behandling för operation.

Viktig! EMA är en operation som inte bara kan behandla fibroider utan också minska risken för svår blödning, urininkontinens och en ökning av buken. Efter 5 år ändrar inte 90% av patienterna deras hälsotillstånd. Symtom på fibroider dyker inte upp igen.

Menstruationscykeln återställs efter 2-6 månader. Hos patienter över 45 år kan klimakteriet börja. Detta beror på separationen av blodflödet i livmodern i livmodern, äggstockarna.

Embolisering av livmoderartärerna anses vara en av de säkraste förfarandena inom medicinen. Det kännetecknas av en lägre frekvens av komplikationer än vid operation.

Alla komplikationer som uppstår kan delas in i tre grupper:

 1. De sanna. De förekommer under EMA-operation..
 2. Uppfanns. Motståndare från operationen pratar vanligtvis om dem..
 3. Träffade tidigare. Sådana komplikationer av operationen registreras för närvarande inte. Detta beror på att åtgärder har utvecklats för att förhindra dem. Det finns inga problem med livmoderns funktion.

Viktig! Bukkirurgi är farligare. I slutet av en komplex abdominaloperation för eliminering av fibroider är komplikationer vanligare. Dessutom är återhämtningen från interventionen tidskrävande. I detta fall kan fibroiden visas igen.

Tänk på de huvudsakliga komplikationerna som vanligen skrämmer patienter som beslutar att ingripa för att ta bort myom av EMA.

Den negativa effekten av röntgenstrålar. En del påstår att kirurgi kan leda till cancer och andra sjukdomar. I själva verket används under operationen (borttagning av utbildning) en speciell typ av röntgenstrålning. Det är mjukare. Dessutom överstiger den totala strålningstiden sällan 2-3 minuter. Faktum är att denna effekt kan jämföras med en röntgenstråle. Dosen är minimal och helt säker..

Livmodernekros. Om emboli med liten diameter och i stora mängder sätts in i livmodern i livmodern är det verkligen möjligt att blockera det lilla vaskulära nätverket och orsaka nekros i enskilda lager av organet. Men embolisering utförs med större partiklar. Detta leder till en kränkning av blodtillförseln till formationen, men påverkar inte själva livmodern. Därefter fylls det med blod från andra artärer, senare från livmoderartären på grund av utvecklingen av förbikopplingskärl.

Separationen av den myomatiska noden i bukhålan. Denna komplikation är motsatt. Vi pratar om noder som växer utanför livmodern på en tunn bas. Vissa läkare tror att under emboliseringen är nodbenet nekrotiskt och noden, separerad från organet, kommer in i bukhålan. Inget enda sådant fall har beskrivits. Under 2006 genomfördes dessutom en studie. Det visade att noderna från livmodern inte skiljer sig.

Outhärdlig smärta. Faktum är att avlägsnande av fibroider åtföljs av obehagliga upplevelser. De inträffar efter att operationen är klar. Men det är viktigt att förstå att det i dag finns moderna anestesimedel. Dessutom varar allvarlig smärta bara 6-8 timmar. Sedan minskar obehaget gradvis. Till och med hemma kan patienten, efter avlägsnande av myomatiska noder, ta speciellt förskrivna läkemedel.

Vilka slutsatser kan dras?

Naturligtvis är det omöjligt att rekommendera embolisering till alla kvinnor som lider av myom, utan undantag. Ändå är det viktigt att förstå det faktum att om det är möjligt att minska alla risker bör du använda den.!

Att ta bort utan smärta, långvarig rehabilitering, rädsla för din hälsa är det som många kvinnor drömmer om. Några av dem planerar att bli gravida och fostra ett friskt barn i framtiden. Med emboliseringstekniken kan du uppnå alla dina mål och minska riskerna. Borttagning är det säkraste, har det minsta antalet kontraindikationer. Myoma försvinner snabbt nog. På grund av detta lider inte patienten av olika symtom på sjukdomen.

Beslutade att ingripa?

Vill ha fibroidterapi av en erfaren läkare?

Kontakta endovaskulär kirurgi prof. Kapranova! Här används endast en progressiv teknik för att ta bort fibroider..

Du kan själv välja en klinik för intervention, bestämma procedurens tid.

Ring Sergey Anatolyevich på sina personliga telefoner:

Diskutera alla villkor och funktioner för interventionen. Prata om möjliga risker och komplikationer. Detta gör att du kan fatta rätt beslut..

Vad bestämmer kostnaden för intervention för livmoderfibrer?

Från många faktorer. Dessutom är några av dem (undersökningens effektivitet, avdelningens komfort etc.) inte på något sätt kopplade till medicinsk aktivitet, erfarenheten av den operativa endovaskulära kirurgen. Tack vare detta kan du alltid räkna med professionell hjälp till bästa pris..

Du kan också kontakta administratörerna för de kliniker där professor Kapranov arbetar. Specialister kommer att klargöra kostnaderna för bukoperationer, prata om sjukhusets vistelse, personalens kvalifikationer.

Rehabiliteringsperioden efter avlägsnande av livmoderfibrer

Om en kvinna har fibrer i livmodern kan behandlingen ske på två sätt. I vissa fall väljs behandling konservativt, när tumören påverkas av hormonbehandling, i andra fall kan kirurgi inte undvikas. Oavsett hur operationen utfördes kommer en kvinna att behöva genomgå en rehabiliteringsperiod när hon tar bort en utbildning i hennes livmodern. Enligt många kvinnor är kraven mycket stränga efter operationen och rekommendationerna är helt enkelt omöjliga att uppfylla, men är det verkligen så? Hur mycket behöver du följa läkarnas rekommendationer så att det i framtiden inte får några negativa konsekvenser.

Vad du behöver veta genom att ta bort myoma?

Efter att kvinnan släppts hem efter sjukhuset får hon inte bara ett sjukskrivningsintyg, utan också vissa rekommendationer om hur man ska agera. Perioden för vistelse på sjukhuset är från 3 till 7 dagar, beroende på operationens komplexitet och sjukdomens svårighetsgrad. Efter att sjukhusperioden är avslutad rekommenderas det att följa vissa regler som anges av läkaren. Varför är detta nödvändigt? Domstolen, enligt många granskningar, kan en kvinna, om reglerna inte följs, utveckla patologiska processer och förhållanden, som kan hänföras till följande:

 1. Avvikelse mellan sömmar;
 2. Blödning
 3. Förekomsten av infektionssjukdomar;
 4. Förekomsten av återväxt av fibroider;
 5. Inflammatoriska processer.

Efter att ha tagit bort utbildningen måste en kvinna besöka en gynekolog. Rehabiliteringsprocessen bör genomföras direkt under övervakning av en specialist för att observera läkning av suturer efter operationen och kvinnans allmänna tillstånd.

Vad du behöver göra efter operationen för att ta bort livmodervävlingar?

Ofta är kvinnor oroliga för ett stort antal frågor, som bara kan besvaras efter att ha konsulterat en specialist. Varför och hur länge är det förbjudet att ha sex, hur lång är återhämtningsperioden? Hur länge efter borttagandet av fibroider kan du planera att bli gravid och är det möjligt att födseln sker naturligt? Varför rekommenderas det att bära ett bandage, är det möjligt att göra utan det? Hur länge efter operationen är det tillåtet att starta sport och lyfta vikter? Alla dessa frågor uppstår av en anledning, för om du inte följer reglerna är sannolikheten för återfall av fibroider hög. Så vilka råd är läkaren redo att ge, vad du behöver veta i det här fallet? Alla tips är mycket enkla, men samtidigt extremt effektiva:

 1. Efter operationen ska du äta ordentligt så att det inte finns någon förstoppning. Efter att myom har avlägsnats är det förbjudet att pressa, eftersom det intrauterina trycket inträffar vid denna tidpunkt, vilket i sin tur kan leda till brott i suturerna. I din diet måste du undvika ris- och gryngröt, samt te, starkt kaffe och gelé. I kosten inkluderar du en stor mängd fiber, som förhindrar förstoppning som leder till ökad tarmmotilitet. På en sådan diet blir de flesta av det kända könet av med övervikt, vilket speglas utmärkt i deras figur och utseende, dessutom börjar kroppen återhämta sig snabbare;
 2. Fysiska effektbelastningar bör minimeras. Under denna period är det förbjudet att lyfta mer än 4-7 kilogram, samt att ta till tråkigt monotont arbete förknippat med lutande och rörliga föremål. Om du ignorerar denna regel finns det en stor sannolikhet för suturbrott, vilket i slutändan leder till en lång icke-läkning av suturerna efter operationen;
 3. Men måttlig aktivitet är ett positivt steg i rehabilitering. Att gå och simma i detta fall kommer att vara ett bra alternativ att bli av med stillastående processer i en kvinnas kropp. Frisk luft och en avslappnad atmosfär, allt detta förbättrar det allmänna välbefinnandet och hjälper också till att hantera depressionen som inträffar efter operationen;
 4. Det är nödvändigt att försöka få maximal positiva känslor för att inte oroa sig och inte bli upprörd i alla fall;
 5. Det rekommenderas definitivt att du tar hormoner, som bör förskrivas av din läkare. Med deras hjälp kan du inte bara minska återhämtningstiden utan också eliminera sannolikheten för återutveckling av tumörer. Ta de läkemedel som anges av läkaren endast i den föreskrivna dosen. Ofta, efter borttagandet av fibroids, märker en kvinna början av klimakteriet, och hennes biologiska ålder spelar ingen roll. Tack vare användningen av sådana läkemedel återgår kvinnans hormonella bakgrund till det normala. I det här fallet blir Logest en utmärkt förberedelse, vilket gör det möjligt att uppnå utmärkta resultat. Efter ett tag återgår tillståndet till det normala och menstruationen återgår till kvinnan. Se till att din läkare informerar om menstruationen har uppträtt.
 6. Bandage. Det är också nödvändigt att bära denna produkt efter utnämning av en läkare. Du får inte i något fall bestämma om du behöver bära ett bandage eller inte, eftersom det i vissa fall bara kommer att göra det värre och orsaka negativa konsekvenser.
 7. Det är nödvändigt att utföra de förfaranden som föreskrevs av den behandlande läkaren, till exempel elektrofores;
 8. I händelse av att du märker att det är ovanligt urladdning måste du informera din läkare.
 9. En rutinundersökning efter avlägsnande av livmoderfibroider är nödvändig var 5-7 månad. I detta fall bör inte bara en gynekologisk undersökning utföras utan också en ultraljudundersökning. En sådan undersökning gör att du kan bestämma ett eventuellt återfall i de första stadierna, så att du kan börja omedelbar behandling.

Hittills svarar livmoderfibroider bra på behandlingen. Om en kvinna följer alla rekommendationer från läkaren, inte bryter mot de viktigaste reglerna, kan hon snart räkna med en fullständig återhämtning och till och med planera ett barn.

Är det realistiskt att bli gravid efter avlägsnande av livmoderfibroider?

Enligt många experter på området gynekologi, i händelse av att en kvinna börjar följa alla råd som gynekologen har gett sig, följa en ordentlig diet, ta ordinerade mediciner och observera måttlig fysisk aktivitet, kan hon mycket väl föda ett friskt barn i framtiden.

Vad kan vara efter operation för att avlägsna livmoder fibroids?

Alla kirurgiska ingrepp, inklusive avlägsnande av livmodervävlingar, väcker många frågor. Om en kvinna har en sådan operation, är det första hon behöver veta vilka möjliga komplikationer som kan uppstå under den postoperativa perioden:

 1. Stor sannolikhet för ett återfall av sjukdomen. Risken för denna komplikation ökar avsevärt om den ursprungliga orsaken till neoplasma inte elimineras. I de flesta fall provoserar dess utseende en hormonell obalans, så behandlingsförloppet bör innehålla speciella mediciner för att stabilisera den hormonella bakgrunden.
 2. Om livmodern amputeras under operationen, ökar kvinnan i framtiden sannolikheten för att utveckla maligna neoplasmer i bröstkörtlarna. Det kardiovaskulära systemet faller också in i riskzonen, därför är det nödvändigt att noga övervaka hälsans status för dessa organ och regelbundet genomgå en rutinundersökning.
 3. Om livmoderkroppen förblir oförändrad och endast tumören kan tas bort, ökar sannolikheten för befruktning hos patienten avsevärt. Om det under operationen finns behov av skärning av en del av livmodern, kan detta påverka dess reproduktiva funktion.
 4. Amputation av livmodern, med undantag av livmoderhalsen, innebär att kvinnan i framtiden kommer att ha ett mindre smetande menstruationsflöde. Om hela organet är föremål för borttagning, kan inte utsläppet längre förväntas.
 5. Underlåtenhet att följa reglerna för antiseptika under operationen och under den postoperativa perioden kan leda till utveckling av infektionssjukdomar i reproduktionssystemet.
 6. Oförmågan att bli gravid i framtiden kan vara ett allvarligt slag för den kvinnliga psyken, därför är det oerhört viktigt att regelbundet besöka en gynekolog för att utföra en förebyggande undersökning och identifiera sjukdomen i dess tidiga skede.
 7. I sällsynta fall kan fibroiden vara malign - att degenerera till en ondartad neoplasma, så det rekommenderas inte att försena behandlingen.

Operationen för att ta bort livmodern kallades hysterektomi, och bland dess komplikationer kan följande särskiljas:

 1. intensiv smärta i nedre del av buken, vilket rekommenderas att sluta med smärtstillande medel. Sådan smärta kan pågå i två veckor från operationen;
 2. för att undvika ytterligare trombos rekommenderas patienten att ta blodförtunnande läkemedel och antibiotika;
 3. till följd av aktiv fysisk ansträngning kan en divergens i ärret och dess ytterligare inflammation uppstå;
 4. under den postoperativa perioden är risken för blödning hög;
 5. slarviga operationer hos kirurgen vid operationen kan leda till skada på urinblåsan, vilket kommer att leda till urinproblem;
 6. omfattande hematomer bildas ofta nära suturerna;
 7. kirurgi kan leda till utveckling av peritonit - inflammation i bukhinnan.

Konsekvenserna av livmoderampulation kan kännas till och med flera år efter operationen. Dessa komplikationer inkluderar:

 1. Brist på reproduktiv funktion.
 2. Estetisk obehag orsakad av ett märkbart ärr.
 3. Operationen kan leda till bildning av vidhäftningar i bukhinnan, vilket kan orsaka smärta och störa urinröret.
 4. Starten av klimakteriet bör förväntas mycket tidigare..
 5. Prolaps eller till och med prolaps i slidan efter operationen observeras hos 40% av patienterna.

Hur är rehabilitering efter en hålighetsoperation för att avlägsna livmodervävlingar?

Efter bukoperationen börjar en återhämtningsperiod under vilken vissa medicinska rekommendationer måste följas, vilket kommer att undvika många allvarliga komplikationer.

Uppföranderegler under den postoperativa perioden:

 1. det första samlaget bör inte vara tidigare än två månader efter operationen;
 2. under de första två månaderna är det också förbjudet att besöka bastur, bad, pooler och andra institutioner som inbegriper införandet av vattenförfaranden.
 3. under den postoperativa perioden kan du inte lyfta vikter;
 4. att bära en speciell bandage rekommenderas;
 5. i närvaro av utsläpp från könsorganen bör kuddar användas, inte tamponger;
 6. under den postoperativa perioden bör alla näringsrekommendationer följas, i synnerhet bör maten vara i flytande form för att undvika problem med tarmrörelser.

Efter operationen syftar huvudbehandlingen till att återställa vatten-alkalisk balans och blodvolym. Dessutom förskrivs läkemedel för att förhindra utvecklingen av den inflammatoriska processen. För en kvinna i detta skede är moraliskt stöd från nära och kära extremt viktigt, eftersom amputation av livmodern kan vara ett allvarligt slag för den kvinnliga psyken.

Under den postoperativa perioden är det viktigt att följa en sparsam diet med undantag för produkter med irriterande natur. Dessa inkluderar:

 1. konfektyr;
 2. koffeinhaltiga drycker;
 3. för starkt te;
 4. keso;
 5. choklad och bageriprodukter.

För att hjälpa tarmen att hantera sina uppgifter kan du följa principerna för fraktionell näring och upprätta en dricksordning. Så den dagliga vätskehastigheten bör vara minst 2 liter. Det rekommenderas också att använda produkter med laxerande effekt:

 1. slemgröt;
 2. köttbuljong med låg fetthalt;
 3. mejeriprodukter.

Du bör dock veta att för kraftigt utflöde, som påminner om menstruationsblödning, inte är en variant av normen. Därför bör du, när de uppstår, rådfråga en specialist.

Under den postoperativa perioden är den maximala vikten som får lyfta en kvinna 5 kg. Särskilda fysiska övningar rekommenderas att endast utföras efter fullständig läkning av suturerna, annars kan deras avvikelse inte undvikas. Efterlevnaden av strikt säng vila under den postoperativa perioden är dock inte välkomna. Redan den andra dagen efter en hysterektomi måste patienten stå upp och gå lite, detta gör att blodet kan cirkulera och förkorta återhämtningsperioden.

Liknande artiklar

Idag kan många kvinnor ofta observera förekomsten av godartade formationer. När diagnosen har ställts vill kvinnan veta all möjlig information om denna sjukdom. Om du tar hänsyn till det med detta...

Uttrycket "erosion" används i stor utsträckning i det praktiska livet och i litteraturen för den patologiska processen på livmoderhalsens vaginala del, kännetecknad av det inledande skedet av dystrofi och desquamation av det skivande flerskiktsepitel (sår, erosion) med efterföljande utveckling på...

Beroende på menstruationsfasen kan tillståndet hos endometrium hos kvinnor i fertil ålder förändras. Vilken endometrialtjocklek anses vara normal, vad kan den bero på? Slemhinnan är en del av livmoderens innerfoder...

Återställning efter avlägsnande av livmoderfibrer

Indikationer för avlägsnande av fibroider

Minimalt invasivt är en definitiv kontraindikation för laparoskopisk manipulation. Det kan förskrivas till patienter vars diagnostiserade tumör inte har nått stora storlekar, det vill säga inte överstiger 6 cm.

Lika viktigt när du väljer en driftsteknik är nodens djup och placering. Endast den ytliga platsen för tumören är en indikation för laparoskopi av livmoderfibroider

I vissa fall föreskrivs fortfarande minimalt invasiva ingrepp:

 • Detektion av subperitoneal nod;
 • Den snabba utvecklingen av en godartad tumör, en stor sannolikhet för dess degeneration till en malig form;
 • Långvarig oförmåga att bli gravid;
 • Komprimering med en bildad nod av närliggande inre organ.

Om livmoderfibroider orsakade järnbristanemi hos en kvinna, förskrivs laparoskopi även trots möjligheten till konservativ behandling. Kirurgisk manipulation utförs hos patienter med bildning av flera noder i livmoderhålan, vilket orsakar dess deformation och reducerar funktionell aktivitet.

Återhämtnings- och rehabiliteringsperiod

Efter att ha utfört kirurgisk behandling ligger patienten på sjukhuset under övervakning av en läkare och tar nödvändiga läkemedel. Rehabilitering efter avlägsnande av uterusfibroider genom bukoperation sker inom en till två månader.

Under den första dagen tillhandahålls vistelse på intensivavdelningen. Detta är nödvändigt för att övervaka patienten i första hand för att förebygga blödning. Så snart anestesien upphör att fungera kan en kvinna känna smärta i buken, svaghet och illamående.

Smärta kan förekomma under flera dagar av rehabilitering. För att stoppa smärtan rekommenderas patienten att ta narkotiska smärtstillande medel. Patienten får stå upp efter två till tre dagar.

Återställningen under rehabiliteringsperioden är ganska långsam på grund av skärning av vävnaderna i bukhålan. Men lätt fysisk aktivitet hjälper till att förkorta rehabiliteringsperioden och förhindra utveckling av vidhäftningar.

Under rehabilitering och återhämtning är det mycket viktigt att övervaka näring. Ät helst matsmältningsbara och flytande livsmedel för att förhindra förstoppning

Tarmåterhämtning varar upp till flera veckor.

Kost under rehabiliteringsperioden inkluderar:

 • magert kött och fisk; havre- och bovete gröt; viskösa soppor; stuvad och bakad frukt, grönsaker, grönsaker; mejeriprodukter; rågbröd.

Under återhämtning är det oönskat att använda:

Under den tidiga perioden av rehabilitering är följande komplikationer möjliga:

 • blödning; kränkning av de inre organens integritet; infektion lungemboli; suppuration av ett postoperativt sår.

För att undvika komplikationer bör läkarens rekommendationer följas under rehabiliteringsperioden, som vanligtvis inkluderar:

 • sexuell vila i två månader; systematisk observation och undersökning; skydd mot möjlig graviditet i sex månader; ta mediciner som föreskrivs av din läkare; lätt fysisk aktivitet och vägran att lyfta vikter.

Under återhämtningen efter operationen tar en kvinna hormonella läkemedel för att förhindra återväxt av fibroider. Sådan rehabilitering hjälper till att undvika komplikationer och återfall av livmoderfibroider. Läkare rekommenderar också att du tar immunstimulerande medel och läkemedel mot vidhäftning..

Om under återhämtnings- och rehabiliteringsperioden finns det rikligt med urladdning, kännetecknad av en obehaglig lukt, har temperaturen stigit, bör du kontakta en medicinsk institution och utesluta utvecklingen av komplikationer.

Http: // wmedik. com / zabolevaniya / onkologiya / polostnaya-operaciya-mioma-matki-posleoperacionnyj-period. html

Http: // www. bolshoyvopros. com / frågor / 1730367-kakaja-dolzhna-byt-dieta-posle-operacii-po-udalenii-miomy-matki. html

Http: // pitanielife. com / dlya-zhenshhin / udalenie-miomy. html

Http: // ginekola. com / ginekologiya / matka / mioma / polostnaya-operatsiya-po-udaleniyu-miomy. html

Hur man tar bort fibroider

Avlägsnande av den myomatiska noden är en fullständig operation, som föreskrivs för ineffektiviteten hos andra metoder.

I praktiken använder läkare ofta sådana metoder:

 1. Bukkirurgi - föreskrivs för stora tumörer och cancer.
 2. Livmoderhysteroskopi - används för att ta bort en enda formation som är lokaliserad på fram- eller bakväggen.
 3. Laparoskopi - ta bort subnära noder på en bred bas eller ben.
 4. Laparotomi - indikerat för djupa subserösa och interstitiella formationer.

Kavitetskirurgi är i huvudsak en laparotomi, eftersom åtkomst sker via snitt på bukväggen. Denna metod för borttagning används sällan i praktiken, mild behandling är populär idag. Oftast föreskrivs det för nekros och vridning av benen på myom. Rehabiliteringsperioden är 2 månader. En operation utförs under generell anestesi, därför förskrivs den inte till patienter med allergi mot anestesi.

Hysteroresektoskopi är en minimalt invasiv metod där den submukösa noden avlägsnas.

Under operationen bevaras vävnadernas och livmoderns integritet, medan det inte finns några ärr och betydande blodförlust. Kvinnan förblir kapabel att födas. Operationen utförs med hjälp av ett hysteroskop utrustat med en kamera som sätts in genom livmoderhalskanalen. Läkaren kontrollerar alla sina åtgärder på monitorn, kan ta ett biopsimaterial och snabbt stoppa blödningen, om någon. Denna metod tar bort tumörer som växer i livmoderns lumen

Laparoskopisk myomektomi är en av de mest skonsamma och vanligaste metoderna för kirurgi..

All manipulation görs genom speciella hål på bukväggen. Punkteringar lämnar inte synliga ärr och läker snabbt, på cirka sju dagar.

Endoskopiskt avlägsnande eller laparotomi används sällan. Förfarandet rekommenderas för aktiv tillväxt av stora tumörer..

Ibland sker kirurgiskt avlägsnande av myomatiska noder tillsammans med mindre traumatiska metoder när det är nödvändigt för att förhindra näringsbildning. Före operationen injicerar läkaren lösningen genom lårbensartären, varför myomen torkas. Förfarandet kallas Fuzz Ablation, det har inte studerats till fullo, därför används det endast i de tidiga stadierna..

Idag är metoderna för att ta bort fibroider olika, vilken man ska välja, beslutar läkaren, efter att ha undersökt noden i livmodern och fått nödvändig information. Vanligtvis försöker läkare att upprätthålla reproduktionsfunktioner, om detta inte är möjligt, lämna åtminstone äggstockarna, livmoderhalsen, rören för att inte uppröra hormonella.

Vilka är specifika för avlägsnande av livmoderfibroider med laparoskopisk metod

Laparoskopi av livmoderfibrer kännetecknas av det faktum att istället för ett stort snitt av den främre bukväggen, används små punkter för att introducera ledarna och kameran i navelområdet, vilket tillåter inte bara att visa bilden på skärmen utan också för att förstora den till önskad storlek. Vid avlägsnande av livmoderfibroider med den laparoskopiska metoden tjänar de andra två punkteringarna som hål för extraktion av tumörvävnad med hjälp av speciella laparoskopiska instrument.

Laparoskopi av livmoderfibrer äger rum i flera steg. Den första är injektion av koldioxid i bukhålan, vilket kommer att hjälpa till att höja bukorganen, förbättra deras synlighet och minska risken för att skada andra organ under laparoskopiskt avlägsnande av livmoderfibroider. I det andra stadiet av avlägsnande av myom med hjälp av laparoskopi införs en videoenhet genom punkteringar och med den laparoskopiska instrument. Om flera noder hittas under laparoskopi av livmodern, utförs inte bara laparoskopiskt avlägsnande av fibroiderna, utan också hela organet.

Fördelarna med laparoskopiskt avlägsnande av livmoderfibrer är uppenbara:

 • Jämfört med laparotomi, med laparoskopi av livmoderfibroider, är traumat av omgivande vävnader och inre organ mycket lägre, och efter kirurgiskt ingrepp finns det bara några få osynliga punkter;
 • rehabilitering tar inte mycket tid och några dagar efter laparoskopisk myomektomi släpps kvinnan hem;
 • efter laparoskopi av livmoderfibrer bildas praktiskt taget inga kommissioner;
 • låg risk för blödning och användning av infusioner av blodprodukter;
 • efter laparoskopi av livmoderfibrer behöver en kvinna rörelse, det finns inga begränsningar för promenader;
 • efter laparoskopisk myomektomi finns det inget behov av att ta smärtstillande medel.

Det bör noteras att nackdelarna med laparoskopisk myomektomi:

 • Liksom med alla kirurgiska ingrepp, med laparoskopi av livmodervävlingarna finns det en liten risk för vaskulär skada och bildning av blödning på grund av en liten vy av det kirurgiska fältet genom videokameran. Kvinnor störs av detta faktum, eftersom avlägsnande av livmoderfibroider med den laparoskopiska metoden kan ge ett negativt resultat. Om blodförlusten är stor, utför kirurgerna ett fullständigt avlägsnande av livmodern. Inte varje representant för det klara könet går med på att bli karga i någon ålder. För att lösa detta problem började de operativa obstetriker-gynekologerna använda en mjuk klämma under laparoskopi av livmoderfibroider. Detta verktyg injiceras genom slidan för att tillfälligt stoppa blodtillförseln till livmodern och myomnoden. Användningen av en mjuk klämma under laparoskopiskt avlägsnande av livmoderfibroider gör operationen ännu säkrare och mer blodfri.
 • Om en laparoskopi av livmoderfibrer utförs av en oerfaren kirurg, finns det en chans att bilda ett stort postoperativt ärr, vilket minskar möjligheten att leverera på ett naturligt sätt.
 • Efter laparoskopisk myomektomi är graviditetsplanering möjlig tidigast ett år senare. Under denna period måste gynekologen välja den optimala metoden för preventivmedel och lösa denna fråga individuellt i varje fall.

Gratis tid hos en reproduktolog vid Center IVF Clinic
31 december 2019

Kära patienter! Klinik "Center IVF" inbjuder dig till en gratis möte hos en reproduktolog med ultraljudsundersökning och en behandlingsplan.

Vad är IVF i den naturliga cykeln

IVF-protokollet i Natural Cycle (EC) är det mest sparsamma förfarandet för alla in vitro-befruktningsprogram.

PGD ​​med IVF. Vad är PGD och vad är det för?

Många potentiella föräldrar som planerar in vitro-befruktning handlar om frågan: PGD i IVF - vad är det? Vad är kärnan i detta förfarande och är det så viktigt och säkert, som läkarna säger?

Den postoperativa perioden i bandoperationen av livmoderfibrer 2

- Förhindra förstoppning. De kan orsaka inflammatoriska processer i livmodern och bihang, och ökat magtryck provocerar brott i postoperativa suturer i livmodern. Under rehabiliteringsperioden bör en kvinna noga övervaka sin dagliga näringsrika diet och försöka att inte äta fixeringsmat, såsom ris och gryn, gelé, kakao, starkt bryggt kaffe och te, keso. Det är oönskat att missbruka bakverk tillverkade av vitt mjöl. Försök att äta så mycket som möjligt mat med hög fibernivå (frukt, soppor, tang, olika grönsaker). Tarmarna fungerar bra när man konsumerar jäsade mjölkprodukter (förutom fet gräddfil och keso) och sprött spannmål: pärlemor, hirs, bovete.

Du bör avstå från sexuell aktivitet i en och en halv månad, och ibland längre. För att undvika infektion är det inte tillåtet att simma i en pool eller öppet vatten i upp till 2 månader. Hygienprocedurer, användningen av lokala antiseptika spelar också en stor roll i restaureringen

Om livmodern togs bort genom bukhålan bör särskild uppmärksamhet ägnas åt suturen, att använda läkande antiseptiska läkemedel, för att säkerställa att den inte sprids. För dessa ändamål rekommenderar läkare att bära en speciell bandage.

Det finns flera modeller av bandaget, men kom ihåg att dess bredd bör överstiga ärret med minst 1 cm på båda sidor. Du kan inte använda tamponger, eftersom de bidrar till utvecklingen av vaginala infektioner.

Abdominal fibroid kirurgi

Uterin fibroids är en av de oftast diagnostiserade sjukdomarna relaterade till patologin i det kvinnliga könsorganet. Sjukdomen är karakteristisk för kvinnor i fertil ålder.

Uterin fibroids kallas en formation som förekommer i myometrium och har en godartad karaktär. I den medicinska litteraturen finns också termerna fibrom och leiomyom..

Orsakerna till neoplasmen förstås inte helt. Det tros att tillväxten av livmoderfibrer orsakas av hormonella störningar, och tumörens grodd bildas under embryonal utveckling under påverkan av ogynnsamma faktorer på mammans kropp.

Notera bland de faktorer som kan provocera utbildningens utveckling:

 • förändring i förhållandet mellan könshormoner; högt blodtryck; brist på fysisk aktivitet; övervikt; upprepade operationer och kirurgiska ingrepp i könsområdet; endokrina patologier; venös trängsel; tidig början av menstruationen; första födelse efter 30 år.

Det finns också studier som tyder på att livmoderfibrer är en form av hyperplasi, inte en tumör. Uterin fibroids har många sorter. Ofta har den en nodal karaktär, men dess diffusa form diagnostiseras ibland.

Myomatiska noder är:

 • multipel, singel; små, medelstora, stora och gigantiska.

Som regel upptäcks flera fibroider under undersökningen. Storleken på neoplasmen är av avgörande betydelse när man väljer terapeutisk taktik. Stora noder kräver vanligtvis ablation genom bukoperation. Trots den svåra återhämtningen under rehabilitering och införandet av mer moderna metoder, används ofta avlägsnande av livmoderfibroider med metoden för bukoperation.

Uterin fibroids är lokaliserade:

Följande typer av noder kännetecknas också av deras placering i förhållande till livmodern:

 • intramural, växer inuti myometrium; intraligamentär, bildad mellan bladen på det breda ligamentet; retroperitoneal, framsteg från den cervikala delen; submukös, lokaliserad under slemhinnan inuti organet; subserös belägen utanför det serösa membranet.

I sin cellstruktur kan livmoderfibroider beaktas:

Uterin fibroids kan också vara

I utvecklingen av livmoderfibroider finns det tre steg:

 • bildning av en zon kännetecknad av aktiv tillväxt; definition av en mikroskopisk nodul; identifiering av en formaliserad formation som kan diagnostiseras makroskopiskt.

Den kliniska bilden av livmoderfibrer avgör också valet av behandlingstaktik. Med små noder används ofta vänta-och-se-taktik. Detta beror på att ett sådant myom vanligtvis inte åtföljs av symtom..

Med stora noder inkluderar den kliniska bilden:

 • smärta med olika intensitet; ökat menstruationsflöde och varaktigheten av kritiska dagar; acyklisk blodig urladdning, vilket leder till anemi; regelbunden urination; systematisk förstoppning; omöppningen av befruktningen på ett naturligt sätt; missfall och för tidiga födelser.

Näring efter operation

Beroende på valet av laparotomi eller laparoskopi kommer tidpunkten för framtida rehabilitering också att bero. Efter laparotomiprocessen kan rehabiliteringsprocessen ta ungefär flera veckor och kan pågå i upp till en månad, men efter laparoskopin kan patienten återgå till sitt normala liv inom 1-2 veckor..

Återställning efter myomektomi innebär vissa förbud. Patienter ska inte överhettas i kroppen, besöka stränder, solceller, bastur. Annars ökar risken för bildning av nya livmodernoder. Det är också förbjudet att bli gravid i ett år efter ingreppet. Under denna tid kommer fullständig läkning av alla organ i reproduktionssystemet att ske. Dessutom är en försvagad kropp svårare att fostra ett barn.

Obligatoriskt intag av multivitaminkomplex med tokoferol, retinol samt medel som förhindrar bildning av vidhäftningar (aloe).

vid kejsarsnitt.

Smärta efter avlägsnande av fibroider kan kännas under alla 7-10 dagar på sjukhuset och senare. Intensiteten beror på förmågan att tolerera dem. Men känslorna bör inte vara outhärdliga, detta indikerar redan början på den inflammatoriska processen. Den vanliga ritningen eller värkande smärta orsakas av irritation av nervrötterna som påverkas av vävnadsskada under operationen, och detta är normen. Det känns främst i sömområdet. För att minska svårighetsgraden förskrivs smärtläkemedel. Och förebyggandet av infektioner utförs genom utnämning av antibakteriella medel.

Idag skiljer sig olika typer av laparotomi:

De flesta patienter är rädda för störningar och dess konsekvenser. För att undvika onödiga oroligheter är det värt att ta reda på i förväg vad som är bandoperationen för livmoderfibrer, den postoperativa perioden och hur man maximerar deras lättnad.

En sådan process kan inträffa på grund av det faktum att under operationen kan olika kirurgiska element komma i kontakt med bukhinnan självt, på grund av vilken det senare kan bli märkbart inflammerad och märkbara vidhäftningar kan bildas på den, vilket kan "limma" organ tillsammans.

- Försök att inte vara på foten länge, städa upp en lägenhet eller förbereda middag.

Det andra stadiet av återhämtning börjar efter utskrivning från sjukhuset.

Denna behandling, kallad laparotomi, används för:

Vilka produkter bör uteslutas

För snabb rehabilitering efter bukoperation utesluts mat som kan utlösa vind i huvudsak från kosten.

Första gången efter operationen bör följande uteslutas:

De första dagarna efter operationen är särskilt viktiga. För närvarande försöker de göra dieten mest sparsam. Näring under denna period bör byggas så att kroppen får den största mängden nödvändiga näringsämnen som lätt och snabbt kan absorberas..

Glöm inte att de flesta patienter efter sådana operationer under de första dagarna inte kan röra sig självständigt. Eftersom kroppen måste aktiveras för att återställa och läka, bör maten vara både näringsrik och lätt att smälta. Kroppens huvudkrafter och energi bör spenderas på återhämtningsprocesser och inte på matsmältningen av tung mat.

Under de första dagarna efter operationen är det särskilt viktigt att följa en av de grundläggande näringsreglerna:

Du måste äta oftare och lite efteråt. Stora mängder mat kan försvåra matsmältningskanalen. Det är önskvärt att volymen för en måltid inte överstiger 200 gram.

Beträffande den vätskevolym som krävs av patienten under den postoperativa perioden bör instruktioner ges av den behandlande läkaren. Samtidigt rekommenderas det kategoriskt inte att oberoende öka vätskevolymen, eftersom detta kan provocera vävnadsödem.

Vatten kan drickas omedelbart, så snart patienten har dragit sig tillbaka från anestesi, men återigen, i en mängd som inte överstiger den som läkaren tillåter.

Uterin fibroids kirurgi

Uterin fibroids är en neoplasma, som, som nyligen genomförda studier har visat, inte är en godartad tumör och förvandlas sällan till cancer. I sina egenskaper liknar den en hud på huden eller med ett keloid ärr.

Det utvecklas i livmoderns muskler och bindväv. Orsakerna till myom studeras inte noggrant. Forskare föreslår att orsaker som hormonell obalans i kroppen, kronisk livmoderinflammation, ärftlighet, livmoderkirurgi (abort, etc.) kan påverka förekomsten av fibroids. Inom gynekologi utförs cirka 80% av alla operationer för avlägsnande av fibroider och livmodern med fibroider. Symtom på livmoderfibrer kan vara olika, allt beror på platsen för fibroiderna. De mest karakteristiska symtomen: kraftig menstruationsblödning, en känsla av tryck, smärta i korsryggen och nedre delen av magen Ofta leder fibroider till infertilitet, anemi, nedsatt funktion av urinblåsan och ändtarmen, i dessa fall använder läkare mer radikala åtgärder, till exempel att ta bort livmodern med myom. Konsekvenserna av kvinnors olämpliga inställning till deras hälsa är ganska tråkiga. Det måste komma ihåg att en snabb upptäckt av tumörer och deras behandling kommer att rädda dig från kirurgisk ingripande. Vid gynekologi används två metoder för kirurgisk ingripande framgångsrikt för avlägsnande av fibroider och livmodern (i vissa fall), såsom myomektomi och hysterektomi. Metoden beror direkt på antalet neoplasmer, platsen och stadiet där fibroiden är belägen.

Myomektomi involverar avlägsnande av uterus fibroider: laparoskopisk, laser eller laparotomi, med bevarandet av organen i det reproduktiva systemet.

Hysterektomi är avlägsnande av livmodern med myom. På detta sätt avlägsnas livmodern ofta med myom med bevarandet av livmoderhalsen och bihållen, mindre ofta med utsträckning av livmodern.

Som regel utförs avlägsnande av fibroider och livmoder endast i de fall då alla möjliga medicinska behandlingsmetoder tillämpades och tumören nådde kritiska storlekar.

Avlägsnande av livmoderfibroider med laparoskopisk metod utförs genom tre punkteringar i bukväggen. Med denna metod reduceras blodförlust, utmärkt kosmetisk effekt, minimal risk för vidhäftningar och en kort rehabiliteringsperiod. Men tyvärr visas inte operationen för att avlägsna livmoderfibroider med en laparoskopisk metod för alla, placeringen av noderna bör vara yttre och storleken på fibroiderna bör inte överstiga fyra centimeter.
Laparoskopiskt avlägsnande av livmoderfibroider kräver kirurgens höga skicklighet, inte alla kirurger kan utföra en kvalitativ suturering av livmodern (så att den tål graviditet och förlossning). I Ryssland finns det flera dussin sådana kirurger, så innan du tar bort livmodervävlingarna med den laparoskopiska metoden måste du först hitta en högt kvalificerad specialist. På Rysslands territorium kan många privata blad ta bort livmodervävlar, priserna varierar beroende på region, klinikens nivå och operationens komplexitet.

Det mest effektiva avlägsnandet av livmoderfibroider är bukkirurgi. Tack vare hålrummet har kirurgen förmågan att undersöka hela livmodern med fingrarna och upptäcka små myomatösa noder och därefter ta bort dem, vilket är praktiskt taget omöjligt med laparoskopiska instrument. Exakt, skiktning av kvalitetssömmar gör det möjligt i framtiden att fritt uthärda graviditet efter avlägsnande av livmoderfibrer. Abdominal kirurgi har uttalade konsekvenser, så de senaste åren har den använts mindre och mindre, indikationer för abdominal tillgång är stora och flera neoplasmer.
I Ryssland utförs avlägsnandet av livmoderfibroiderna ofta. Bukkirurgi är en av de första platserna, 90% av myomavlägsnande operationer utförs på detta sätt, tyvärr 80% av uterus borttagning

Det är mycket viktigt att konsultera en läkare i rätt tid för att bevara organet.

Recensioner

Vi strävar efter att tillhandahålla högkvalitativa tjänster med hög service. Vi är tacksamma för våra patienter för deras förtroende och positiva feedback om samarbete..

Hernia i livmoderhalsen.

Jag vill uttrycka min tacksamhet till min behandlande läkare Mulin Sergey Borisovich för hans professionella inställning till sitt yrke och hängivenhet för hans heltidsarbete och patienter.

Allt var så coolt att jag inte märkte hur tiden flög förbi och jag behövde åka hem. Cool positiv personal, kompetens är bara en bomb. Jag kommer definitivt att rekommendera detta medicinska center.

1. Åderbråck i nedre extremiteter

2. avlägsnande av en främmande kropp från stor mjukvävnad.

Operationen utfördes av K.M.N. Khudashov Vitaliy Grigorievich.

Jag vill uttrycka min djupa tacksamhet till doktorn. för hans skicklighet men också lugnet som överförs till patienten, många tack som hjälpte.

Jag vill uttrycka min tacksamhet till phlebologen V. Bernshtein, V. E. För hög kvalifikation, professionalism och känslig attityd. Läkaren är uppmärksam och lyhörd. Han gav mig en fullständig konsultation, föreskriven behandling. En månad senare, hade en bra operation. Om det är nödvändigt kommer jag att kontakta ditt medicinska center.

Tack för din uppmärksamhet till sjuksköterskan Yablokov Anastasia, Arapov, Markelov Lyudmila och läkaren Pavlinov Sergey Evgenievich för den medicinska vården.

Jag vill uttrycka min tacksamhet till kirurgen Kiselev Nikolay Romanovich för hans känsliga och vänliga inställning. Gjorde en laparoskopisk kolecystitektomi. Han var mycket stödjande sin optimism och attityd till ett positivt resultat. Tack så mycket.

På rekommendation av vänner riktade han sitt problem (kompressionsfraktur i C6-ryggraden) till Andrei Borisovich Kibirev efter en undersökning, fattades ett beslut om sjukhusinläggning. Jag gick in på avdelningen den 01.04.19, vid lunchen kom min avdelningschef Sergey Borisovich Mulin till min avdelning och berättade i detalj vilken behandling de planerar, eftersom ryggraden förstördes och det hotade min hälsa. Det beslutades att operera (ersätt en trasig ryggrad med ett implantat) och nästa morgon opererades jag!

Anestesi är mycket bra, operationen varade i cirka 2 timmar och jag vaknade redan i mitt rum.

Jag uttrycker min djupa tacksamhet till hela teamet! Sergey Borisovich för en professionellt utförd operation, älskling. systrar för en vördnadsfull inställning till patienter, barnflickor för rena avdelningar och naturligtvis för utsökt mat.

Jag är mycket glad över att jag var i händerna på ett professionellt team under ledning av Andrei Borisovich.

Återigen, en enorm mänsklig TACK!

Mottagen med knäled var läkaren Alexei Nikolaevich Sulaev. Han gav mig råd om operationen. Operationen gick bra, efter operationen blev det mycket bättre. Jag rekommenderar Mirt-sjukhuset. Läkarna är mycket positiva här, den medicinska personalen är bra.

Jag vände mig till Dr. Kibirev A. B. efter konservativ behandling (ordinerats av en neurokirurg i Moskva-kliniken), vilket inte gav positiva resultat. Smärta i lumbosacral ryggraden, domningar i benen varade nästan ett år, Andrei Borisovich föreslog en MR-skanning, jämförde indikatorerna och erbjöd omedelbart i 3 veckor Jag tog ett beslut, jag var mycket orolig, orolig. Sjukvårdsarbetaren förstod därför konsekvenserna av sjukdomen och beslutade att genomgå operation. 03/25/19 - Jag kom till Myrtle Center. Mötes av en mycket vänlig, kompetent medicinsk personal. Och när jag träffade min läkare S. B. Mulin lugnade jag mig lite, när jag läste positiva recensioner om honom på Internet. Han har antagligen gyllene händer som gör underverk. En professionell inom sitt område, en väldigt enkel person att kommunicera, som ger självförtroende. Smärta efter operationen har gått. Jag hoppas att allt kommer att gå bra i framtiden.

Tack vare Pavlinov S.E., han gav en förklaring när som helst, även om jag inte är hans patient. Sjuksköterskor har mycket arbete, men de är alltid så vänliga, de utför alla procedurer i tid. Jag gillade maten verkligen: varierad, korrekt i kalorier. Och söta kockflickor. Tack så mycket till alla. Må Gud ge dig god hälsa.

Jag, Lebedeva Nadezhda Yuryevna, kom med akut smärta i korsryggen och benen, läkaren Mulin Sergey Borisovich behandlade mig. Han gjorde sitt jobb bra, jag kom upp. Han hjälpte mig mycket. Jag är tacksam för honom.

Vänta personalen är mycket bra, de gör allt i tid, det är mycket glädjande.

Komfort och bekvämlighet uppfyller, vilket är mycket bra.

Särskilt tack till sjuksköterskorna. Jag är mycket tacksam för den behandlande läkaren Mulin Sergey Borisovich och i framtiden kan jag vända sig till honom för råd och råd.

Utelämnad av livmoderstubben. Operationen är klar. Jag vill uttrycka min djupa tacksamhet till hela teamet av läkare som fixade mitt problem. Jag hoppas att allt görs ordentligt och pålitligt.

Klinikpersonalen är mycket uppmärksam och vänlig. Särskilt tacksam till Marina Anatolyevna Mayer.

Jag gick in i läkarcentret med ett knäledsproblem. Artroskopi av knäleden utfördes. Operationen genomfördes med en kvot. Sjukfrånvaro tillhandahölls. Stort tack till Mirt Clinic-personalen för det högkvalitativa arbetet inom sitt område, uppriktig och känslig attityd, förståelse och lyhördhet.

Jag uttrycker särskilt min inre tacksamhet till min behandlande läkare Kiselev Denis Vasilievich för vänlighet, uppmärksamhet och professionalism inom sitt område. Jag vill önska all personal på Myrtle Medical Center framgång och karriärstillväxt, positiva resultat i detta svåra arbete - att läka. Tack för att du är!

Jag är tacksam för all medicinsk personal, särskilt tack till den behandlande läkaren S. Mulin för hans gyllene händer, uppmärksamhet.

Jag gillade centrum, bekvämt, som i ett sanatorium. Tack så mycket!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Postovariektomisyndrom (kirurgisk menopaus)

Under de senaste åren har en ökning av antalet gynekologiska sjukdomar som kräver kirurgisk intervention noterats. Samtidigt finns det en "föryngring" av kontingenten av opererade kvinnor....

Bröstsmärtor under menstruationen

Vissa flickor och kvinnor märker att deras bröstkorg gör ont under menstruationen. Perioden med regelbunden blödning är förknippad med olika obehag. Vissa upplever psyko-emotionell instabilitet och irritabilitet, medan andra lider av smärta i nedre buken och huvudet....

Ortodoxa ikoner och böner

Informationssajt om ikoner, böner, ortodoxa traditioner.Är det möjligt att gå till kyrkan med menstruation?

"Rädda mig, Gud!". Tack för att du besöker vår webbplats, innan du börjar studera informationen, vänligen prenumerera på vår ortodoxa gemenskap på Instagram Lord, Save and Save † - https://www.instagram.com/spasi.gospodi/....