Varför vill du äta innan menstruationen, hur man äter mindre under menstruationen

Ansvarsfrihet

Varje representant för det rättvisa könet på sitt sätt upplever PMS: vissa känner sig apatiska, andra blir nervösa och irritabla, andra gråter till och med på grund av små saker. Men det finns en sådan kategori av kvinnor som, före menstruationen, vansinnigt vill äta mycket, och gastronomiska beroende blir långt ifrån PP: s principer. Diät soppor, grönsaksalater och fettsnål keso ersätts gärna med choklad, bageriprodukter, rökt korv och andra produkter som är skadliga för midjan, och den unga damen har en "maghelg" utan samvete, och avskriver allt till de vandringshormoner som "det finns inget att göra".

Är zhor före menstruation ett ofarligt symptom på PMS? Eller är det fortfarande en klocka som signalerar överträdelser i driften av ett visst kroppssystem? Vad är orsaken till detta tillstånd, är det möjligt att minimera det? Rätta svar på dessa frågor kommer att göra livet lättare för kvinnor som noggrant övervakar deras hälsa och figurer samtidigt..

Om fysiologiska egenskaper hos kvinnor

Menstruationscykeln består av flera faser, som gradvis ersätter varandra. Var och en av dem kännetecknas av övervägande av vissa könshormoner:

 • När ägget bara lägger sig är mängden östrogen på en extremt låg nivå, men det växer med mogningen av ootiden. I mitten av cykeln vid ägglossningen når antalet hormoner som diskuteras - östradiol, östriol och östron - sin topp. Under denna period känner kvinnan bra: hennes arbetsförmåga är av stor skala, hennes humör är som bäst, hennes hud är strålande.
 • När ägget mognar och kommer in i livmodern börjar andelen östrogen minska, vilket ger plats för ett annat hormon - progesteron. Den senare ansvarar för att förbereda kroppen för möjlig befruktning och skapar gynnsamma förutsättningar för utvecklingen av embryot. När det växer, förvärras kvinnors hälsa: dåsighet, apati uppträder, kroppen sväller, akne visas på huden. Fasförändringen är bara kännetecknande för premenstruellt syndrom, det känns vanligtvis en vecka innan kritiska dagar börjar.
 • Om befruktningen inte inträffar, kommer ett odödligt ägg ut med slemvävnad, menstruationsblödning börjar. Under denna period når progesteron ett lägsta tröskelvärde. En cykel slutar och en ny börjar.

Varför finns det då en zhor under menstruationen mot dessa fysiologiska processer? Produktionen av kvinnliga könshormoner sker under påverkan av det centrala nervsystemet. Det är hypofysen med hypothalamus, som har säkerställt stödet i binjurarna och könsorganen, som koordinerar menstruationscykeln. Hormonhopp som är karakteristiska för denna process påverkar funktionen hos alla kvinnor i kroppen, ändrar insulinnivåer, stimulerar produktionen av adrenalin, som ett resultat - anmärkningsvärd aptit för menstruation, viktökning i CD, vätskeupphopning och svullnad i kroppen.

Zhor kan också uppstå på grund av betydande blodförlust som följer av stark menstruation. Enligt överflödiga perioder, enligt läkare, måste kroppen hjälpa till att återhämta sig, fylla på protein och järn. Men om en kvinna har en tendens att vara överviktig och gå upp i vikt snabbt, rekommenderas det att korrigera en oåterkallelig aptit och upprätta ämnesomsättning. Det är bäst att börja träna 10 dagar innan kritiska dagar börjar, medan gluttony inte har visat sig "i all sin härlighet".

Orsaker till ökad aptit

Vissa kvinnor tror att strax före början av menstruationen aktiveras ämnesomsättningen i kroppen, så strax före din period och du vill äta mycket. Detta yttrande är felaktigt, för toppmetabola processer inträffar i den första fasen av cykeln under östrogendominans. Omvänt, när perioden för den maximala mängden progesteron går in, observeras en avmattning av metabolism..

Kroppens behov av lyckohormonet, vars andel är direkt proportionell mot andelen östrogen, är en annan, inte helt korrekt, förklaring till den gluttony-cykeln som inträffar i den andra fasen. Det antas att en kvinna kompenserar för bristen på serotonin genom att absorbera choklad och andra godis. Emellertid syntetiseras detta hormon tack vare många andra produkter, till exempel bananer eller mjölk. Ja, och många damer på kritiska dagar lutar sig inte hårt på desserter, utan föredrar kött och pickles.

Varför är det så hungrigt att äta på kvällen före menstruationen? Skälen ligger i kvinnans roll - att vara klanens mor och kontinuär:

 • Vid ägglossningen förbereder kroppen sig på en eventuell graviditet, därför börjar den aktivt ackumulera användbara ämnen som är så viktiga för barnets näring.
 • Hjärnan är också inställd för att skydda det förväntade embryot genom att reglera insulinsyntes, produktion av magsaft, matsmältningshemligheter och gall.

Detta förklarar den ökade aptiten och önskan att äta något tungt för magen.

 • Bröstet före menstruationen
 • Varför korsryggsmärta under menstruationen
 • Äggstockar skadas under menstruationen
 • Smärta i nedre del av magen med menstruation

När befruktningen inte inträffar blir menstruationen ett märkligt sätt att ta bort ett förstört ägg från livmodern, samtidigt som en låg nivå av progesteron väcker kolonrengöring. Sådana processer försvagar kroppen, det känner igen behovet av näringsämnen, så hjärnan aktiverar hungerns centrum. Det är därför du under menstruationen vill äta lika mycket som framför dem. Först efter dietens slut kommer ordningen på matintag och aptit att återgå till deras vanliga indikatorer.

Är möjliga konsekvenser av överätande

Ofta anser experter inte att zhor under ägglossningen är en patologi eller en farlig signal. Dessutom försvinner större delen av vikten som "äts" vid denna tid med hjälp av utsöndringssystemet under de första dagarna av menstruationen. Frågan handlar om kvinnan själv till ett sådant fenomen, för någon är kärlek i menstruationen en absolut norm, och för andra - en stressande situation och en oacceptabel sak.

Men om du inte kontrollerar din diet alls innan menstruationen och under dess kurs, ökar visceralt fett mer och mer, kan obehagliga konsekvenser uppstå, särskilt maskulinisering:

Se den här videon på YouTube

 • överflödigt hår i de delar av kroppen där en kvinna inte har det,
 • akne, förändring i hudelasticitet,
 • skallighet,
 • ökning av muskelmassa,
 • utseendet på grovhet under bröstet, etc..

Begär efter söt och mjöl

Enligt de flesta damer, när zhor attackerar innan menstruationen, först vill jag äta något sött: kaka, godis, kaka, etc. Vetenskapen förklarar sådana gastronomiska beroende med brist på endorfin och blodsocker:

 1. När man med PMS är en irriterad, arg, olycklig med allt, försöker kroppen korrigera detta tillstånd. För att göra detta behöver han reserver av glädjehormonet. Choklad anses vara en idealisk källa för påfyllning av endorfin..
 2. Efter ägglossning, på grund av en minskning av östrogennivåerna, ökar mängden insulin. Det minskar andelen socker i blodet och försvagar kroppen helt, vilket gör att den ständigt är hungrig. Mot denna bakgrund kanske du vill äta något mjöl - kalorifattigt och tillfredsställande samtidigt.

Bättre att byta ut godis

Att skada kroppen är kapabla att både fullständigt avvisa godis och överdrivet överseende med önskan att äta överdrivet godhet. I det första fallet kommer kroppen, som redan upplever svår stress mot bakgrund av kritiska dagar, att utsättas för ytterligare stress på grund av vägran att tillfredsställa den "lilla svagheten." I det andra kan depression förvärras av de extra punden till följd av överdriven konsumtion av godis.

När kroppen verkligen vill ha något sött under menstruationen kan du äta en glutenfri analog i stället för en chokladkaka, det är också värt att inkludera torkad frukt rik på vitaminer i kosten (de innehåller också sådant eftertraktat socker, men bara det är av naturligt ursprung, vilket inte kommer att märkas så märkbart figur).

När zhor förföljer hela dagen, minska sugen efter godis med följande rekommendationer:

 1. Ät små mängder gurkor och tomater.
 2. Byt ut snabba kolhydrater med hela korn.
 3. Drick yoghurt istället för ett mellanmål.
 4. Konsumera livsmedel som innehåller mycket fiber och kalcium.

Begär efter salt och surt

En del flickor säger att de varje månad inte vill ha choklad eller grädde, men något salt, surt, kryddig. Vad förklarar detta fenomen? Det centrala nervsystemet lider, liksom ett antal andra kroppssystem, mot bakgrund av hormonella vågor som följer menstruationen. För att förvärra känsligheten och förbättra uppfattningen krävs därför en tillräcklig mängd natrium. Inlagda gurkor, rökt korv, fetaost - allt detta ger en förlorad stämning, hjälper till att slåss med PMS.

Glöm inte heller att utsöndringsorgan aktivt arbetar under menstruationen, svettningen ökar avsevärt, därför behöver kroppen snabbt ökade volymer salt.

Viktig! Överskott av salt bidrar till uppkomsten av svullnad i kroppen, vilket behåller vatten i kroppen. Denna punkt bör övervakas noggrant..

Vad som inte rekommenderas för menstruation

Om varje månad mot bakgrund av kritiska dagar finns det en önskan att äta "allt, men mer", rekommenderas att balansera din diet. Först och främst är produkter som negativt påverkar tarmens, det endokrina systemet och leverns funktion undantagna från menyn. Alla patologier som en kvinna har, inklusive ovariella dysfunktioner, polycystiska, psykiska störningar, beaktas också..

Begränsningar är för mycket konsumtion:

 • snabbmat,
 • halvfärdiga produkter,
 • alkohol,
 • bacon, rökt kött,
 • kaffe,
 • Smör,
 • stekt, kryddig, inlagd, magtung mat etc..

Vad du kan äta med menstruation

Ofta under menstruationen finns det helt enkelt en brutal aptit: det verkar som om du omedelbart äter alla livsmedel tillsammans med kylskåpet. När en så stark zhor attackerade var det mycket svårt att motstå det, särskilt eftersom det fanns så många frestelser. För att inte skada figuren och sedan inte ångras är det bättre att få rätt mellanmål. Detta underlättas av:

 • färska grönsaker och frukter (exkludera druvor, vattenmeloner),
 • rötter,
 • hård pasta och fullkornspannmål,
 • fet fisk, och vice versa, magert kött,
 • kryddor - kryddnejlika, gurkmeja, kanel,
 • grodd böna,
 • surkål,
 • nötter,
 • buljonger,
 • mjölkprodukter med låg fetthalt etc..

Hur man minskar aptiten under menstruationen

Läkare har ingen entydig åsikt om hur man ska hantera konstant hunger och hur man kan bli av med zhor före menstruationen. Vissa tror att någon metod kommer att vara framgångsrik endast om den unga damen har stark viljestyrka, andra hävdar att det enda rätt beslutet är att ta muntliga preventivmedel (OK). Deras användning är en garanti för neutralisering av frossa i PMS, eftersom hormonella nivåer anpassas, respektive aptit reduceras.

Följande rekommendationer kommer att vara användbara:

 1. Skapa gynnsamma förutsättningar för nervsystemets funktion: öka självförtroendet och internt acceptera dig själv, upprätta fredliga relationer med andra, fokusera på något konstruktivt, distraherat från tankar om mat.
 2. Gör din favorithobby: läsning, stickning, sömnad, teckning, etc..
 3. Få positiva känslor genom besök på teatern, bio, andra utbildnings- och underhållningsevenemang.
 4. Använd yogaställningar och asanas för att lindra hunger.
 5. Föredra dieträtter och glöm inte mineral- och vitamintillskotten i kosten.

Principen för fraktionerad näring är förmågan att "lura" hjärnan, som oändligt signalerar hunger under kritiska dagar. Måltiderna ska vara små (inte överstiga storleken på näven) i portioner upp till 7 gånger om dagen + maten tuggas noggrant - minst 30 gånger. Så känslan av fullhet kommer att komma snabbare: innan du har tid att äta något extra.

Vissa experter som svarar på frågan "Vad ska man göra med en zhor under menstruationen?" Rekommendera sport och promenader i frisk luft. Men det finns motståndare till sådana metoder och hävdar att de tvärtom stimulerar aptiten. Därför är det värt att fokusera på de individuella egenskaperna hos din kropp.

Intressanta alternativ för att undertrycka hunger är okonventionella metoder, till exempel:

 • akupressur,
 • användningen av färgterapi: det bevisas att de blå tonerna som finns i kläder och kökstextilier minskar sugen efter mat.

Viktig! Brutal aptit kan utlösas av närvaron av patogener i kroppen - svampar, maskar etc. En medicinsk undersökning av mikroflora kan utesluta sannolikheten för att zhor, brist på styrka och funktionsfel i ett visst system orsakas av aktiviteterna hos dessa "gäster".

Slutsats

Det specifika för kvinnokroppens arbete i "dessa dagar" är ett färdigt svar på frågan "Varför vill jag äta innan menstruationen?" De viktigaste "syndarna" av en stark önskan att äta mycket kallas hjärnan för hunger, förberedelse av kroppen för en möjlig graviditet, hormonella hopp, premenstruellt syndrom. Under PMS är det mat som hjälper till att måttlig irritabilitet, få en dos av glädje och lugn.

Under menstruationen förlorar den kvinnliga kroppen med blod och andra sekretioner mycket näringsämnen. Cell-svält kommer in, vilket resulterar i att hjärnan aggressivt signalerar behovet av att återställa reserver - detta förklarar varför, även efter menstruation, du fortfarande vill äta.

Begränsa dig inte ständigt till mat, vilket gör att kroppen blir stressad. Ät ständigt, men samtidigt måttligt, välj "rätt" livsmedel. Så du kan övervinna zhor, utan att tappa god hälsa och utan att skada figuren.

Zhor före menstruation - för hur många dagar börjar gödningen, vad man ska göra med den?

Strax före menstruationen visas tecken på premenstruellt syndrom. Zhor före menstruation är inte ovanligt. Under den andra halvan av cykeln ökar kvinnans aptit. Abdominal obehag kan uppstå. Svaghet och illamående observeras. Tecken på premenstruellt syndrom beror på olika hormonella förändringar. Symtomen är fysiologiska. Före menstruationen produceras magsaft intensivt. Det är av den anledningen aptiten kan öka. Nivån av adrenalin och progesteron stiger. Begär efter konfektyr och enkla kolhydrater.


Innan menstruationen vill jag ofta äta

Vilka fysiologiska processer som sker i den kvinnliga kroppen

Menstruationscykler förekommer varje månad i den kvinnliga kroppen. Varaktigheten för var och en är 28-34 dagar. Den första dagen i cykeln anses vara 1 dag kritiska dagar.

Huvudstadierna i menstruationscykeln beskrivs i tabellen.

Steg 1Ägget lägger bara. Mängden östrogen är minst. Gradvis ökar mängden hormon. Bara mot mitten av cykeln är den hormonella bakgrunden på topp. I mitten av menstruationscykeln ökar alla hormoner. Kvinnans hälsa förbättras och hennes prestanda förbättras. Hudens skick förbättras.
2 etappOmedelbart efter frigörandet av ägget minskar mängden östrogen. Progesteron, som är nödvändigt för normal fästning av fosterägget, ökar om befruktningen är framgångsrik. Gradvis börjar hälsan försämras. Premenstruellt syndrom uppstår om befruktning inte äger rum. Dåsighet, apati, irritabilitet uppträder, kroppen blir svullen, hudens tillstånd förvärras.
3 etappOm befruktningen inte äger rum börjar menstruationen. Endometrial rester går ut som en del av menstruationen. Progesteron reduceras avsevärt. En ny menstruationscykel börjar.

Hormonfluktuationer under hela cykeln är fysiologiska och behöver inte behandling. Ibland kan terapeutiska åtgärder rekommenderas till en kvinna om det premenstruella syndromet är alltför uttalat..

Menstruationens varaktighet är 3-7 dagar. Vid den 14: e dagen inträffar en ägglossningsperiod, där ett ägg lämnar äggstocken, som väntar på befruktning. Om befruktningen inte ägde rum lämnar hon efter 24-72 timmar.

Fysiologi eller patologi

Hittills är problemet med ökad aptit hos kvinnor några dagar innan menstruationen väl förstått. Det finns tillförlitliga svar på varför detta händer, rekommendationer om hur man undviker det..

Den så kallade zhor uppstår omedelbart efter ägglossningen, men aptiten växer gradvis. En kvinna eller flicka märker en ökad önskan att äta något 7-10 dagar innan kritiska dagar börjar. Tillståndet är förknippat med fysiologiska processer, det är omöjligt att motstå dem och det är farligt för hälsan. Du måste lära dig att hantera zhory.

Vilka är de fysiologiska orsakerna till uppkomsten av zhora

Produktionen av kvinnliga hormoner sker under påverkan av det centrala nervsystemet. Menstruationscykeln koordineras av:

 • hypofys;
 • hypotalamus;


Hypofysen ansvarar för produktionen av hormoner

Hormonfluktuationer förekommer. Nivån på adrenalin och insulin förändras. Det är av denna anledning som aptiten förbättras kraftigt. Dessutom ökar kroppsvikten. Överskottsvätska börjar samlas. Kroppen är tydligt svullnad.

Ökad aptit kan också förknippas med en stor blodförlust under menstruationen. Således försöker kroppen återhämta sig på egen hand. Det finns en påfyllning av protein och järn. Det mest negativa tillståndet påverkar tillståndet hos kvinnor som är benägna till övervikt. Det är viktigt att normalisera metaboliska processer.

Sult och kritiska dagar: "Jag vill äta mycket till tårar"

Tack vare många studier vet vi att aptiten minskar med ägglossningen (när östrogen når sitt högsta) och växer efter ägglossningen, när progesteron når sin topp. Enligt forskare ökar matintaget med 90-500 kalorier per dag. Med hjälp av dessa och andra uppgifter har forskare sammanställt ett prov infographic som hjälper kvinnor att fördela belastningen och kalorierna i olika faser av menstruationscykeln.!

Diet på menstruationscykelens faser i kombination med fysisk aktivitet:

De första två veckorna av cykeln (follikelfasen):

 • Idealisk fas för muskelhypertrofi och styrketillväxt.
 • Intensiv styrketräning 3 till 5 gånger i veckan.
 • Kaloriintag: 5% till 10% över stödet.
 • Idealisk för att få muskler och öka styrkan.

De senaste 2 veckorna av cykeln (luteal fas):

 • Intensiv styrketräning 1-2 gånger i veckan.
 • 1-2 gånger i veckan - lågintensiv cardio i 20-40 minuter.
 • Kaloriintag: från 5% till 10% underskott eller stödnivå.
 • Den perfekta fasen att bränna fett lite.

Jag vill återigen påminna om att en kvinnas kropp är extremt känslig. När en kvinna har kaloriunderskott eller om det finns dagligen (eller mer än fyra gånger i veckan) kardio i sitt liv, reagerar kroppen på sådana manipulationer som hotet om överlevnad. Kroppen stänger av de "icke-väsentliga" processerna för tillfället, varav en är reproduktion, vilket gör befruktning omöjlig. Så din period kan försvinna!

Varför ökar aptiten, vad beror det på? Svaret är enkelt: från östrogen. Ja, östrogener, i plural. Detta är inte ett hormon, utan tre så många: östradiol, östriol och östron. Du måste ha hört talas om östradiol. Det är hans handling som har studerats bäst och det är han som påverkar känslorna av hunger och mättnad mer än andra.

Som vi redan har upptäckt ökar östradiolnivåerna under follikelfasen och når maximalt före ägglossningen och minskar sedan under lutealfasen. I follikelfasen, när östradiol är högre, minskar din aptit. I lutealfasen, när östradiol minskar, ökar aptiten.

Slutsats: vi äter mindre när våra östrogennivåer är höga. Så aptiten ökar under kritiska dagar.

När östrogennivåerna sjunker och progesteron stiger, vill en kvinna äta mer, och till och med längtan efter vissa livsmedel kan förekomma under en viss fas av sin cykel. Det finns delar av hjärnan som har sensorer för östradiol (östrogenreceptorer). Närvaron av östradiol kan minska matintaget och hjälper till att snabbt känna sig full efter att ha ätit (ökad dopaminbindning). När östradiol minskar, kommer samma delar av din hjärna att säga att du inte har ätit tillräckligt, och med samma mängd mat, vill du äta mer.

Estradiol påverkar också funktionen hos hormonerna av hunger och mättnad. De två hormoner som vi vet bäst - ghrelin och leptin - beror på östrogennivåer. (För insulin och fruktos, se artikeln "Fruktos: Kan jag äta frukt och gå ner i vikt? Principen om insulin. Glykemiskt index och viktminskning")

Ghrelin får dig att känna dig hungrig när magen är tom. Ju högre nivå av ghrelin, desto mer hungrig känner du dig. När tillräckligt med tid har gått efter en måltid utsöndrar din mage ghrelin och den säger till hjärnan: "Låt oss äta!" När du äter minskar halten av ghrelinutsöndring och hjärnan slutar ta emot meddelandet "Jag är hungrig!" Estradiol undertrycker ghrelinmeddelandet "Jag vill äta!" på två sätt: dels genom hjärnan och dels genom att undertrycka hur mycket ghrelin din mage utsöndrar.

 • Mer estradiol => mindre ghrelin => mindre hunger => mindre mat ätit.
 • Mindre östradiol => mer ghrelin => svår hunger => mer ätad mat.

Leptin reglerar din aptit - det får dig att känna dig full efter att ha ätit. Utseendet på östradiol förbättrar antingen leptinsignalen i hjärnan, eller skickar direkt en signal till hjärnan som om det var en signal om leptin själv; men en minskning av östrogen kan minska den övergripande signaleringen, vilket provocerar en ständig känsla av hunger innan menstruationen.

 • Mer östradiol => förbättrad signalöverföring av leptin om mättnad i hjärnan => åt snabbare.
 • Mindre östradiol => nedsatt signalöverföring av leptin om mättnad i hjärnan => vi kan inte äta.

Så du blir inte galen i slutet av varje månad när du känner att du inte kan äta för mycket. Allt detta är fysiologi. Du kom inte med detta. Och detta beror inte på att du är "inte tillräckligt disciplinerad." Därför är kosten för menstruation för viktminskning en kontroversiell idé.

Förresten, ghrelin och leptin är två andra skäl att tugga mat långsamt. Det tar tid innan ghrelinutsöndringen minskar och leptinsignalen når din hjärna. Precis som du tuggar noggrant, har de bråttom att göra sin goda gärning. Ge dem den här gången - och där kommer du att vara plus en i karma. Och minus en (eller ännu mer) i kroppsvikt.

Cellulite försvinner inte när man spelar sport och går ner i vikt: vad man ska göra?

Vad mer är skälen zhor

Kvinnors huvudroll är förplantning. Ägglossning är den mest gynnsamma perioden för en sannolik befruktning. Det är efter frigörandet av ägget att hjärnan ger en signal om behovet av ansamling av näringsämnen.


Många för närvarande dras till fett

Innan menstruationen dras en kvinna till tung och skräpmat. Detta symptom är karakteristiskt för de flesta flickor. Symtom manifesterar sig även i de representanter för det svagare könet som följer en diet eller korrekt näring..

Ökad aptit syftar till att bevara sannolikt avkomma och framgångsrik befruktning. Reglerad produktion av insulin och magsaft.

Om befruktning inte har inträffat tar kroppen bort överskott av ansamlingar. Minskad progesteron ger rengöring av livmodern och tarmkanalen. Ofta sker detta den första dagen av menstruationen.

Efter menstruationens början minskar aptiten tvärtom. Hungerns hjärncentrum aktiveras. Tillståndet börjar stabilisera.


När menstruationen börjar försvinner aptiten

Månadsvis och söt

Denna punkt bör läggas i ett separat stycke i artikeln, bara för att det oroar sig mer. Trots allt tolererar ingen diet kilogram kakor och choklad, även om orsaken till detta är hormonell obalans.

Frågan varför man vill ha godis mest av allt, men det finns ett fullständigt och underbyggt svar i forskningsmaterialet - antingen en brist på blodsocker (på grund av en kraftig förändring i insulinnivåer) eller brist på endorfin är att skylla.

I det första fallet väcker en brist på insulin köp av en annan chokladstång. Men en kraftig ökning av insulinnivåerna leder inte till de mest rosiga konsekvenserna. Så det är bättre att vägra godis. Ofta synd på detta alternativ. Men faktiskt reducerar endorfinbrist nivån på alla funktioner i kroppen och kan inte diskonteras.

Vår kropp producerar hormonet av lycka på egen hand (utom i de fall vi pressar innehållet med choklad). Och mest aktivt sker denna process under ägglossningen. Men efter det minskar det (det återgår till normalt, genomsnitt). Och så måste du konstgjort lägga till lite glädje i kroppen. Du kan öka dess innehåll på billigare sätt - koppla av, lyssna på trevlig musik, läsa din favoritbok, titta på en film eller serie. Plötsliga humörsvängningar uppstår också från endorfinförändringar. Nivå ökad - mindre irritation, mindre lust att äta något.

Varför vill du fortfarande godis innan din period? Av samma anledning som under, men stress blandas igen. Om kroppen tidigare vant sig att "sylt" den med choklad, kommer den att göra samma sak under kritiska dagar.

Kan zhor vara ett tecken på graviditet

Tills en försening inträffar kanske en kvinna inte ens misstänker att en graviditet har inträffat. I detta fall är zhor inte en manifestation av premenstruellt syndrom, utan ett symptom på framgångsrik befruktning. Detta är en naturlig process för att förbereda kroppen för framgångsrikt bärande av barnet och vidare förlossning.

I de tidiga stadierna av graviditeten ökar progesteronnivåerna snabbt. Kroppen lagrar näringsämnen. När man bär ett barn måste en kvinna äta i två.

Zhor är sällan patologisk. Följande tecken kan också indikera graviditet:

 • illamående;
 • munkavle;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • dåsighet;
 • minskad prestanda;
 • intolerans mot vissa skarpa luktar.


Svaghet och yrsel kan prata om graviditet.

Varför avtar inte aptiten efter menstruationen?

Zhor efter menstruation är en specialkategori. Och om frossa före planerad menstruation är helt rättfärdigad av hormoner eller förberedelse för att fostra ett barn, efter det blir det irrelevant.

Så varför uppstår en sådan hunger? Läkarna säger att flera alternativ kunde ha påverkat detta..

Om det finns en vana att "belöna" med mat, kan kroppen överföra den till en konditionerad reflex. Efter att ha upplevt stress försöker han "berömma" sig själv och gör detta med hjälp av den enda spaken han känner - mat.

Om det inte finns någon sådan vana och hunger uppträder omedelbart efter avslutade kritiska dagar kan detta vara ett tillfälle att tänka på balansen mellan hormoner. Detta enda symptom är ingen anledning att ställa en diagnos. Men du bör vara mer uppmärksam på alla andra manifestationer: regelbundenhet i cykeln, svullnad i benen och ansiktet före menstruation, håravfall och så vidare..

Är symptomet farligt?

Zhor tillhör inte farliga symtom, även om det orsakar obehag. Vanligtvis normaliseras vikt och aptit i början av menstruationen.

Sällan kan zhor vara den första manifestationen av ovariell dysfunktion eller polycystic. Ett sådant symptom är också ett symptom på störningar i nervsystemet som kräver kontakt med en läkare..

Zhor kan också indikera överföring av smittsamma processer, skador och också visas efter behandling med olika läkemedel.

Det är viktigt att veta!

Orthorexia nervosa är inte erkänd som en ätstörning av American Psychiatric Association, och nämns inte som en officiell diagnos i US Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), som används allmänt i USA. Det finns ingen denna patologi i den senaste utgåvan av ICD.

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa ens önskan om mat. Hungern börjar intensifieras bara ett par dagar innan de börjar. En aktiv önskan att äta börjar, ofta två veckor efter menstruationens slut. Detta symptom har ett namn - premenstruellt syndrom. Det ger en signal om att menstruationen kommer att börja mycket snart. Om vi ​​pratar om det ökade behovet av mat, är detta uteslutande individuellt. Det finns emellertid flera skäl till förbättringen, eller tvärtom, en minskad aptit, som gäller alla kvinnor. Vidare i artikeln i detalj om varför ökad aptit före menstruation.

Hur man hanterar zhor

Om du har en zhor måste du följa några rekommendationer. Det ska ätas balanserat och i bråk. Portioner bör vara små men ofta. Byt ut enkla kolhydrater med komplexa kolhydrater, till exempel kan choklad ersättas med frukt.

Se den här videon och lära dig hur du slutar äta mycket innan din period:

Konsumera så mycket rent vatten som möjligt för att normalisera din vikt. Föredra endast användbara produkter. Behåll normalt kalium. Ta dessutom vitaminkomplex.

Endast korrekt och regelbunden näring hjälper till att upprätthålla normal aptit. Strikt kost före menstruation är bättre att inte välja.

Vad du ska göra om du verkligen vill äta innan menstruationen?

Stämningen förvärras inte om det finns en behagligt luktande måltid eller ökad aptit. Ofta orsakar den motsatta situationen spänning när det finns problem med önskan att äta. Vad händer exakt med en kvinna just nu? Naturligtvis är det överviktiga problem. Men inte alla vet att felet inte är mat, utan att det är korrekt. Vad kan hjälpa till under ICP-perioden??

Allt i kroppen säkerställer att varje cell är frisk och stark. Men inte all mat disponerar för ett sådant resultat. Allt detta är extremt personligt för alla. "Fusk" och snabb viktökning under menstruationen antyder att distributionen av ämnen och energi bryts, cellerna får inte det de behöver och förblir inte "matade", och hjärnan svarar på detta. Därför ökar behovet av söt eller fet. Du bör bekämpa hunger, viktproblem och växande ödem.

 1. Det är nödvändigt att normalisera måltiderna. Du måste äta lite, men så ofta som möjligt. Och delarna bör inte vara stora.
 2. Processen att äta mat ska mätas, tugga bör vara noggrant, inte rusa.
 3. Ödem kommer inte att försvinna, om inte alls sluta dricka vatten. Det är nödvändigt att tillämpa samma teknik som med en måltid - oftare och i små läppar.
 4. Det rekommenderas att ta Asparkam. Kompositionen har vissa saltföreningar som hjälper till att snabbt bringa hydrobalansen till normal. Det rekommenderas att börja ta piller på en vecka och den förväntade menstruationen.
 5. Aktiv livsstil. Sport hjälper till att bränna onödiga kalorier. Två veckor före menstruationen kan du öva: cykling, olika utomhusspel, bad, skridskoåkning eller skidåkning.
 6. För att inte nå ut till godis måste du hitta en ersättning för dem. En ny bok, en favorithobby, ett djur i huset eller ett yrke i växtvärlden (trädgård, trädgård) kommer att ge glädje..

Är det möjligt att använda droger

Bantningsläkemedel rekommenderas inte. Det är bättre att fokusera din energi på att återställa aptiten med rätt näring..

Om läkemedel inte kan undvikas rekommenderas patienter ofta att använda:


Reduxin hjälper till att minska aptiten
Alla dessa läkemedel förstärker känslan av fullhet. Accepteras endast efter föregående samråd med en läkare.

Kan jag få en chokladkaka?

De säger att choklad hjälper kroppen att göra endorfiner? Precis vad du behöver på de tråkiga dagarna av premenstruellt syndrom. Endast inte alla typer av chokladprodukter kommer att vara användbara. Till exempel ger mjölk eller vit choklad ingen fördel, såvida inte ett par extra kilo på dina sidor.

Om du verkligen ville ha något sött, chokladkaka eller godis rekommenderar vi att du köper en bar med äkta mörk choklad. Det kan drickas med naturlig kakao bryggt av dig själv..

Och för att övervinna önskan efter godis bör du konsumera tillräckligt med vitaminer och mineraler. Huvudelementen är krom och magnesium, de minskar lusten att äta allt, lindrar irritabilitet och tårar. Kritiska dagar är mycket enklare.

Kommer libido att hantera viljestyrka eller ska jag ta medicin

Om du vill ha sex mer före menstruationen än i andra perioder, kan du ändra situationen:

 • ha daglig intimitet, så att motsvarande hormoner produceras i kroppen;
 • ta hormonella läkemedel;
 • försöker hålla tillbaka.

  Det första sättet är bra för familjekvinnor, vars män är hemma varje natt och är redo att utföra äktenskapliga uppgifter. Och om makan arbetar en dag - tre? Då kan du ta dig till knep som telefonsex, men med din egen missus. Kvinnor är varelser med vilda fantasier, och det borde definitivt hjälpa dem..

  När hormoner produceras i kroppen: endorfin, serotonin, - förutom en stor attraktion mot en partner, känner en kvinna sig inspirerad och glad. Med denna kombination kommer hon att vara redo att rulla berg, och hennes kreativa aktivitet kan öka.

  Det är fantasivärlden som hjälper till att övervinna denna, faktiskt, djurkänsla när det är orealistiskt att ha sex fysiskt. Det återstår bara att fråga: vad man ska göra med icke-kreativt arbete, när man behöver tänka, fokusera på ämnet forskning? Tar du verkligen hormonella läkemedel? Ofta är de rädda att använda på grund av risken för att öka övervikt och inte utan skäl.

  Men det finns hormoner som en person tvärtom kan gå ner i vikt oerhört. Kroppsvolymer och former är viktiga parametrar, men inte de viktigaste. Du måste vara försiktig med hormonell obalans och livslångt beroende av droger. Att ta dem tankelöst är inte bra. Detta är ett tillfälle att konsultera med en sexolog, gynekolog, endokrinolog.

  Varför vill du dricka mycket innan din period? Varför vill du äta innan menstruationen? Månadsvis: huvudsakliga egenskaper

  Jag vill utropa: "Tur för de tjejer som inte har PMS!" I majoriteten av den kvinnliga befolkningen manifesteras premenstruellt syndrom i olika symtom. Hos vissa förvärras det fysiska tillståndet (trötthet, svaghet, dåsighet). Andra har ett smärtsamt tillstånd (yrsel, smärta i nedre del av buken, huvudvärk, kräkningar). Ytterligare andra upplever psykiska störningar (psykos, irritabilitet, hysteri, tårfullhet). Det finns en fjärde kategori av det svagare könet som, liksom gravida kvinnor, lider av anfall av bulimi. De är redo att äta allt som finns i kylskåpet, ibland oförstört, salt smak med söt. Tyvärr går detta inte alltid obemärkt för midjan och det allmänna välbefinnandet..

  Så? Är detta ett tecken på några hälsoproblem? Sådana frågor kommer förr eller senare att dyka upp i ditt huvud. På sajten " kan du hitta svar på frågor som plågade dig vid nästa attack av premenstruell frossa.

  Varje kvinna har sin egen biologiska ”klocka”, enligt vilken förändringar i den kvinnliga kroppen är cykliska till sin natur. I varje cykel utmärks två faser, kännetecknade av frigörandet av olika hormoner av äggstockarna. I den första fasen av cykeln släpps östrogena hormoner, vars effekt manifesteras i gott humör, ökad aktivitet, en kraftig ökning av positiva känslor och optimism. Den första fasen är huvudfasen i cykeln.

  I fas 2 släpps progesteron, vilket förändrar kvinnans humör och välbefinnande i motsatt riktning och mindre toner dominerar i henne - humörförändringar, ökad aptit och dålig hälsa. Den premenstruella cykeln inträffar exakt i den andra fasen av cykeln hos individer med ökad känslighet för sina hormoner.

  Anledningar till varför du vill äta innan din period.

  Så återstår det att ta reda på varför du är hungrig innan menstruationen, koppla detta till din kropps hormonella bakgrund:

  1. Således produceras östrogena glädjehormoner i tillräckliga mängder endast i den första fasen av menstruationscykeln, i den andra fasen av dessa hormoner räcker inte den kvinnliga kroppen, och därför försöker vi kompensera för det från sidan: vi äter choklad och allt sött med girighet;

  2. Bristen på hormoner - östrogen kan försvaga produktionen av insulin (en regulator av blodsocker), vilket också får kroppen att kompensera för förlusten av socker med livsmedel rika på kolhydrater. Det är därför du vill äta stora mängder bröd och bageriprodukter innan menstruationen - pajer, rullar, kakor, bakverk;

  3. Förändringar i nivåer av östrogen och progesteron orsakar respektive acceleration eller retardation av kroppens metaboliska reaktioner, inklusive förbättring av matsmältningsprocessen. Produktionen av magsaft ökar, matsmältningen accelereras, därför kommer ofta impulser från "tom mage" till hjärnan;

  4. Ett annat svar på frågan "varför vill jag äta innan menstruationen?" Detta förbereder kroppen på en framtida graviditet. Efter ägglossningen stiger koncentrationen av progesteron i väntan på befruktning av ägget. Som ett resultat av exponering för progesteron skickas signaler till hjärnans centrum för att påskynda ämnesomsättningen och ackumuleringen av en reserv av näringsämnen för att stödja embryot. Därför vill du äta så mycket som möjligt innan menstruationen före menstruationen. Detta sammanfaller med den andra fasen av menstruationscykeln. Om graviditeten inte inträffar minskar koncentrationen av progesteron gradvis och du slutar uppleva ökad aptit.

  Är det möjligt att kontrollera en känsla av ökad hunger innan menstruationen?

  Med förbehåll för vissa regler är det möjligt att underlätta förloppet av PMS, i synnerhet att försvaga känslan av hunger:

  1. Följ en sparsam diet: begräns konsumtionen av kaffe, socker, animaliskt fett, mjöl. Öka mängden grönsaker, frukt, långsamma kolhydrater (hercules, bovete, etc.), fullkornsbröd i din diet;
  2. Lägg till positiva känslor som kommer att öka produktionen av endorfiner (hormoner av glädje), som kompenserar för bristen på östrogen;

  Varje person är unik. Ibland gör hjärnans signaler tydliga att vissa åtgärder måste utföras för att förbättra systemets tillstånd. Kvinnor upplever fenomenet premenstruellt syndrom (PMS) på olika sätt. Varför vissa kvinnor vill ha godis under denna period bör övervägas mer detaljerat. Detta kommer att hjälpa dig att förstå hur man ska hantera detta fenomen korrekt före och under menstruationen..

  Orsaker till ödem under och före menstruation

  Den edematösa formen av PMS-syndrom finns regelbundet i hälften av det rättvisare könet och anses nästan alltid som fysiologiskt. Orsakerna till detta fenomen:

  1. Hormonell obalans. Överdriven utsöndring av östrogen och brist på progesteron provocerar svullnad före menstruation. Det uttrycks i svullnad i bröstet, ansiktet och andra delar av kroppen. Östrogen främjar vätskeansamling, progesteron - dess frisättning från kroppen. Före menstruationen ökar också frisättningen av prolaktin, för mycket av vilket kan indikera olika patologier.
  2. Stressfulla situationer. De leder till hormonella störningar, särskilt ett överskott av hormonet hypofysisk kortikotropin. Detta leder till omvänd absorption av vätska i njurarna och ödem både med PMS och på andra dagar av cykeln.
  3. Vitaminbrist. Bristen på vitamin A, B, E och zink i kroppen leder till metaboliska störningar som påverkar förekomsten av ödem under och efter menstruationen.
  4. Övervikt. Fettreserver är en källa till östrogen.
  5. Allvarligt ödem vid premenstruellt syndrom. Karakteristiskt för flickor med ohälsosamma njurar och andra störningar i utsöndringssystemet. På andra dagar kan kroppen också svälla, men före de kritiska dagarna manifesteras den ljusare.

  Ödem förekommer före menstruation och under speciella åldersperioder för utvecklingen av reproduktionssystemet: i pubertetsstadierna och utplåningen av reproduktionsfunktionen.

  Liten svullnad anses vara helt normal 3-6 dagar före menstruation. Det förklaras av det faktum att livmodern under påverkan av hormonella processer växer i storlek, pressar de angränsande och stör de metaboliska processerna i hela organismen..

  PMS-näringshemligheter

  Under påverkan av progesteron försöker kroppen fylla på näringsämnen, så att du känner dig så hungrig innan menstruationen. Men han kan luras, nu kommer vi att lära oss att göra det:

  1. Några dagar innan det oerkliga zhora som attackerar dig under PMS börjar du äta en bra portion komplexa kolhydrater varje dag. Om 3-4 dagar fyller du ditt glykogenlager. När PMS kommer kommer glykogendepot inte att tömmas omedelbart utan gradvis.
  2. 1-2 dagar före din period börjar du gradvis byta till proteinprodukter och grönsaker. Ät keso, kyckling, fisk, ägg, kefir eller ryazhenka med låg fetthalt. Följ en sådan diet under hela menstruationsperioden.

  Denna teknik för att växla kolhydrater och proteiner hjälper dig att upprätthålla normala blodsockernivåer utan att angripa mat. Du kommer att upphöra att vilja äta en elefant eller något annat kalorifattigt.

  Video: hur man klarar av en känsla av irritation, tårfullhet och önskan att gabba upp hela kylen med PMS?

  Hur manifesterar ödem

  Ödem under menstruationen är ganska lätt att märka visuellt:

  1. Svullnad i extremiteterna observeras - svullnad i ben, fötter, mindre ofta - armar.
  2. Svullet ansikte, ögonlock och kinder är svullna.
  3. Innan menstruationscykeln börjar sväller en kvinna mjölkkörtlarna. Detta är karakteristiskt även för de representanter för det svagare könet som inte är benägna att svälla i andra delar av kroppen.
  4. Det uppstår puffiness eftersom överskottsvätska påverkar volymer och vikt. Innan menstruationen verkar en kvinna fylligare och blir tyngre med 1,5–3 kg.

  Förutom synliga manifestationer kännetecknas svullnad av fysiskt obehag och smärta på de platser där den förekommer.

  Kvinnor upplever ofta ödem under klimakteriet, så du bör läsa mer information om detta ämne..

  Effekten av alkohol på menstruationen

  Om vi ​​tar hänsyn till den medicinska synvinkeln, är att dricka alkohol oönskat för alla, särskilt kvinnor. Alkohol har en negativ effekt på många kroppssystem, det reproduktiva systemet är en av de första som lider av den. När man dricker alkohol på menstruationen ökar den negativa effekten av alkohol blodförlust, menstruationen blir mer riklig och smärtsam.

  Det bör noteras att alkoholkonsumtion påverkar menstruationen hos olika kvinnor på olika sätt. Det beror på kroppens allmänna skick, på typen av drycker och deras mängd etc. Med alla skillnaderna ökar nästan alla intensiteten av blödningar och dess varaktighet.

  Hur man kan bli av med ödem med menstruation

  Många kvinnor är intresserade av hur man kan bli av med ödem innan menstruationen, och också vad man ska göra för att undvika dem. De flesta experter noterar att alla metoder bara fungerar när de tillämpas. Så snart mottagningen av läkemedlet upphör, kommer svullnaden att återgå, om kvinnan har en förkärlek för dem. För att lindra tillståndet rekommenderas:

  • ta droger;
  • använda traditionell medicin;
  • genomföra förebyggande åtgärder ständigt.

  mediciner

  För att behandla ödem som ett symptom på premenstruellt syndrom rekommenderar experter att ta diuretika. Deras handling syftar till att befria kroppen med överskott av vätskor. Veroshpiron anses vara den mest populära medicinen..

  Men en kvinna bör komma ihåg att svullnad kan vara ett symptom på inte bara premenstruellt syndrom, utan också mer allvarliga patologiska tillstånd. Därför är det först av allt nödvändigt att identifiera orsaken och sedan tillämpa behandlingen som föreskrivs av en specialist.

  Folkmetoder

  Svullnad under menstruationsdagarna kan elimineras med traditionella medicinska metoder som har diuretiska egenskaper. Det här är avkok, infusioner och te från rosa höfter, blad och blommor av kamomill, lingonberry, laurbærblad.

  För att förbereda avkok, måste du hälla 10 g valfri ört i torr form, häll 200 ml kokande vatten och sedan hålla i ångbad i 8-12 minuter.

  Förutom växtbaserade drycker hjälper sådana verktyg:

  • komprimerar för evigt från kylda påsar med tidigare bryggt grönt te;
  • ansiktsmasker gjorda av mycket kall mjölk (torka av huden med den), gräddfil och persilja, slagen äggvita;
  • gnugga svullna kroppsdelar med kuber frysta avkok av kamomill eller svart kaffe.

  Kaffe och menstruation

  Kan jag dricka kaffe under menstruationen? En underbar favorit av många förfriskande drycker välkomnas inte heller under menstruationens dagar varken av näringsläkare eller gynekologer. Tillsammans med menstruationsblod förlorar kroppen en stor mängd mineraler och vitaminer. Kaffe under menstruationen bidrar bland annat till förstörelsen av C-vitamin, så vårt immunsystem lider. Därför, om du inte kan göra det utan kaffe, ta ytterligare C-vitamin eller multivitaminkomplex. Av de positiva punkterna kring kaffe kan följande noteras:

  1. Blodcirkulationsstimulering.
  2. Tryckökning.
  3. Ökad hälsa och koncentration.
  4. Hjärnsyreernäring förbättras.
  5. Regelbunden konsumtion av naturligt kaffe jämnar ut och negerar till och med stressande och depressiva tillstånd..
  6. Hjälper till att bekämpa menstruation.

  När det gäller kaffe, har läkarna igen inte enighet. Om en kvinna inte har något speciellt beroende till honom och ibland har råd med en kopp, är det bättre att utesluta honom alls under menstruationen. Och när en kvinna vänjer sig till en förfriskande dryck, hon dricker 2, 3, 5 koppar dagligen, då kan du inte kasta det plötsligt, annars förvärras tillståndet. Det måste reduceras till 1 gång, främst på morgonen.

  För huvudvärk är det att förbjuda att dricka kaffe. Du kan prova flera alternativ:

  1. Svagt kaffe med tillsats av mjölk - minimalt koncentrerat och alltid naturligt kaffe, plus lite mjölk gör ett bra jobb med att eliminera överskottsvätska och därmed lindra urin- och matsmältningssystemet..
  2. Grönt kaffe - nästan inget koffein, en gynnsam effekt på många organ.
  3. Cikoria - smakar mycket som förbjudet kaffe, även om det inte har sina väckningsegenskaper, och det finns inga begränsningar för mängden cikoria som konsumeras.

  Vi kan dra slutsatsen att en vecka för en kvinna kommer en period av kris och vanvidd aptit. Det är nödvändigt att lugna det med mått, att skämma bort svagheter i form av alkohol, kaffe, godis och skräpmat är inte värt det. Tyngd bör läggas på fiber, långsamma kolhydrater och kraftigt drickande. Enkelheten i hela kroppen är huvudmålet, då försvinner obehagliga symtom, menstruationen går smidigt och tyst utan några speciella problem..

  Ödemförebyggande

  För kvinnor som är intresserade av att hantera ödem före menstruation är det bästa alternativet deras pågående förebyggande. Effektiva sätt att lösa problemet - upprätthålla en balanserad hälsosam kost och drickordning. Grundläggande regler:

  1. Drick så mycket rent vatten som möjligt per dag - från 8 till 12 glas. Det är också tillåtet att konsumera grönt te, ingefära med citron, men utan socker. Det rekommenderas att vägra söta drycker och kaffe.
  2. Drick inte mycket på natten, om det finns störningar i njurarna - utsöndringssystemet kanske inte klarar mycket vätska. Varning kvinnor med sådana problem bör närma sig användningen av mejeriprodukter..
  3. Behåll rätt kost. Du bör vägra att äta mat som provocerar utseende på ödem: inlagd, saltad, rökt, söt.
  4. Inkludera diuretiska produkter i din diet: vattenmelon, citrusfrukter, rödbetor, gröna, gurkor, pumpafrön, vilken fisk som helst, magert kött.
  5. Kontrollera ditt psyko-emotionella tillstånd och försök undvika stressiga situationer.
  6. Att gå på sport - detta hjälper till att påskynda ämnesomsättningen och förlora överskottsvätska både naturligt och genom huden. Observera att inte alla sporter under menstruationen kommer att vara lika användbara..
  7. Försök att hålla vikten under kontroll och förhindra överskott.
  8. Uteslut alkohol så mycket som möjligt, det dehydratiserar kroppen och provocerar vätskeretention i vävnader.
  9. Behåll ett sundt sömnmönster och undvik överarbetning.

  Om svullnad inte är en manifestation av allvarliga patologier, rekommenderas det att lindra ditt tillstånd med hjälp av folkläkemedel. När sjukdomar blir orsakerna måste problemet åtgärdas med hjälp av en kvalificerad specialist.

  Ofta klagar kvinnliga konsultationspatienter till sin läkare om svullnad i buken och benen med PMS. Många kvinnor använder ett diuretikum för menstruation för att motverka dessa symtom. Frågan uppstår omedelbart: "Är alla moderna diuretika lämpliga för unga damer under denna period?" För att framgångsrikt förhindra sådana problem måste du förstå orsakerna till ödem under menstruationen.

  Läs den här artikeln

  Varför uppträder ödem under menstruationen

  Allt i en kvinnas kropp är sammankopplade, och även om experter identifierar två huvudsakliga orsaker till svullnad av vävnad under menstruationen, måste hormonella fluktuationer under denna period och enskilda fysiologiska egenskaper hos en kvinna beaktas i ett komplex.

  Beroende av förekomst av ödem på kvinnliga könshormoner

  För processerna för omstrukturering i kroppen under hela kvinnors menstruationscykel är två av de viktigaste könshormonerna ansvariga - progesteron och östrogen. Det är deras förhållande i kvinnans blod som påverkar utseendet: de rätta proportionerna bidrar till skönhet och elasticitet i huden, förbättrar hy, hjälper till att undvika rynkor och rynkor i problemområden.

  Diuretika för menstruation: vad experter säger

  I medicinsk praxis kallas de flesta läkemedel som förbättrar utsöndring av vätskor från kroppen diuretika. Mekanismen för deras verkan är baserad på att förhindra återföring av elektrolyter till tubuli i njurarna, vilket leder till deras procentuella tillväxt och bidrar till ökad filtrering.

  Läkarnas argument för att ta diuretika under menstruationen

  Oftast används sådana läkemedel för att bekämpa ödem vid hjärtsjukdomar, sänka blodtrycket och olika förgiftningar. Experter noterar en positiv effekt vid förskrivning av dessa läkemedel under menstruationen.

  Diuretika före menstruation tar bort överskott av natrium från kroppen, vilket hjälper till att minska ödem. Glöm inte att under menstruationen minskar mängden flytande blod, det blir tätare. Det är minskningen av natrium i cellerna som underlättar vätskeflödet från vävnaden in i blodomloppet och förhindrar bildandet av blodproppar och blodproppar.

  Varför rekommenderar inte användning av diuretika för menstruation

  Men inte allt är så enkelt när du använder diuretika för att stoppa ödem i PMS. Dessa läkemedel orsakar en förändring i balansen i blodjoner och kan också påverka patientens hormonella bakgrund.

  Litteraturen beskriver fall där obehörig användning av dessa läkemedel, förutom att minska ödem, föranledde en kvinna att helt stoppa menstruationen. Detta beror på en minskning av progesteronproduktionen och en fullständig obalans av hela patientens menstruationscykel under påverkan av diuretika.

  Varje medicin kan vara en frälsning för patienten, men det kan också orsaka irreparabel skada. Det beror på dos och tid för användning. Diuretika är inget undantag från denna regel..

  Många kvinnor försöker gå ner i vikt med diuretika. En sådan missuppfattning kan leda till katastrofala resultat..

  Diuretika deltar faktiskt i förstörelsen av kolesterolplack, vilket leder till en minskning av halten av detta ämne i blodet och en minskning av mängden fett i kroppen. Vissa experter har lagt fram avhandlingen om att en kvinnas kroppsfett är 80% vatten, så diuretika hjälper till att minska kroppsvikt. Emellertid leder ett stort samtidigt tillbakadragande av vatten från kroppen till en förtjockning av blodet, vilket hotar en kvinna under menstruationen.

  jag vill ha allt

  I vissa fall är festen inte begränsad till pickles och godis - delarna av varje maträtt ökar och matkonsumtionen fortsätter i 6-8 måltider om dagen, och samma mängd på natten. Vissa kvinnor säger att de drömmer om mat och att de vaknar på natten av en smärtsam hunger.

  Under ägglossningen förbereder kroppen sig för befruktning, producerar fler hormoner, vilket resulterar i att mitten av hunger som ligger i diencephalon aktiveras. Det är därför du under menstruationen vill äta allt som finns i kylen, i obegränsade portioner.

  Så att under menstruationen inte påverkar zhor figuren, bör du följa rätt diet under menstruationen. Det hjälper inte bara att bli bättre utan också gå ner i vikt om du håller dig till det från månad till månad under menstruationen och framför dem. Kosthållningen består inte bara i reglerna för näring, utan också i reglerna för beteende, eftersom hormoner påverkar en kvinnas psyko-emotionella tillstånd före menstruation..

  Vad en kvinna ska veta om diuretika

  I modern medicin finns det en viss klassificering av diuretika. Specialister skiljer följande grupper av diuretika:

  • Först och främst är detta medicinska ämnen som förhindrar eliminering av kalium från kroppen med vätska. Dessa läkemedel blockerar också aktiviteten hos mineralocorticoidreceptorer. Den huvudsakliga representanten för denna grupp är Veroshpiron..
  • En annan stor grupp av diuretika förbättrar effekten av njurens tubulepitel, vilket leder till ökad filtrering. Dessa inkluderar furosemid, klortalidon, Triamteren och andra läkemedel. Mediciner i denna grupp föreskrivs ofta av specialister för att lindra svullnad under menstruationen..
  • Osmotiska diuretika. Dessa läkemedel används oftast för att behandla akuta tillstånd: hjärtarytmier, akut förgiftning, hjärtinfarkt, etc. Huvudrepresentanten för denna familj av diuretika är Manitol..

  Förutom ovanstående klassificering divideras diuretika för att underlätta korrigering av patientens tillstånd med hastigheten och mängden natriumutskillnad från patientens kropp. De starkaste läkemedlen kan tvätta upp till 20% av allt natrium som finns i en kvinnas vävnader och blod.

  Diuretika anses vara ganska potent läkemedel, så deras oberoende användning är full av allvarliga hälsokomplikationer. Du kan ta dem bara efter överenskommelse med läkaren och under hans övervakning.

  Detta gäller särskilt för kvinnor. För gravida patienter är användningen av dessa läkemedel i allmänhet kontraindicerad, men extrem försiktighet bör också användas för att förhindra ödem vid PMS..

  Alternativ behandling av ödem med menstruation

  För att minska puffiness hos en kvinna under denna period finns det ett stort antal recept. Men med självbehandling måste patienten följa två grundläggande regler:

  • Med en minskning av vätskevolymen i kroppen och en minskning av svullnad är det nödvändigt att kompensera för förlusten av spårelement, särskilt kalium och magnesium.
  • Glöm inte den eventuella allergiska reaktionen. Många växter kan orsaka patologiska symtom hos människor, och eftersom en kvinnas immunfunktion minskar under menstruationen, bör man ta hand om annonserade folkläkemedel för att minska ödem..

  Vanligtvis rekommenderar traditionella läkare att inkludera melon, vattenmelon, tranbär, gurkor, päron och selleri i den dagliga kosten för att minska ödem i PMS. Alla dessa grönsaker och frukter har en uttalad diuretisk effekt medan de bibehåller en positiv balans av vitaminer, spårämnen och andra nödvändiga ämnen i vävnaderna..

  För att hjälpa en kvinna att undvika svullnad i ansiktet, buken och nedre extremiteterna rekommenderar experter följande folkrättsmedel:

  • Tja hjälper till med ett liknande problem infusion av burdock rot. 15 - 20 gram av den krossade växten hälls med 1 liter kokande vatten och insisterade i 12 timmar. Denna mängd dryck räcker för en kvinna i tre doser. Det rekommenderas att använda infusionen 30 minuter före måltiderna.
  • Det mest effektiva botemedel mot ödem hos patienter anses vara en infusion av björkblad och knösväv. 20 gram av den torra blandningen hälls i 500 ml kokande vatten, låt sjuda i 30 minuter och insistera sedan samma gång. Det rekommenderas att använda 200 gram på morgonen och kvällen. Behandlingsförloppet är vanligtvis 5 till 7 dagar, men inga tidsgränser anges i litteraturen..
  • Det hjälper i närvaro av ödem under menstruation och en avkok av skogskålen. Metoden för beredning av drinken är inte så original. Färsk hackad växt hälls med kokande vatten och hålls ångad i ungefär en timme. I framtiden späds den resulterande produkten med kokt vatten i ett förhållande av 1: 1 och tar 15 - 20 gram tre gånger om dagen.
  • Vi bör inte glömma den populära drinken bland de flesta patienter - grönt te. Det är ett utmärkt diuretikum, särskilt om det används tillsammans med fänkål. Rosehip infusion hjälper också.

  Är det möjligt att dricka heligt vatten?

  Som ni vet har heligt vatten unika egenskaper, som ibland är svåra att förklara vetenskapligt. Det hjälper till att bli av med det negativa inflytandet från dåliga önskemål, det så kallade "onda ögat", rensa ditt hem, bli av med sjukdomar och mycket mer. Är det möjligt för kvinnor att dricka heligt vatten under menstruationen, eftersom det finns vissa begränsningar för kvinnor som går i kyrkan i detta tillstånd, men inte överallt.

  Idag har kyrkan inte en enda åsikt, och så länge rådets beslut inte fattas kommer varje präst att fatta beslutet själv. I vissa kyrkor får kvinnor till och med ta nattvardsgång på kritiska dagar, i andra rekommenderas de inte ens att delta i gudstjänster. Kanske är en smutt av heligt vatten i dessa dagar inte så stor synd?

  Prestens svar

  De dricker heligt vatten på morgonen och på tom mage, med en bön, på detta sätt rena din själ från syndiga tankar och frestelser. I händelse av sjukdom är det tillåtet att dricka heligt vatten hela dagen i en liten portion igen, åtfölja det med böner och be om förlåtelse. Detta vatten används bara på tom mage och tränger in i själens och kroppens doldaste hörn och helgar dem. Om du dricker heligt vatten för att bli av med inte fysisk, men psykisk sjukdom, kan du göra detta när som helst på dagen när du känner behov av det. Du kan lägga till det i vanligt vatten, i vilket fall förvärvar det också speciella egenskaper. Det viktigaste är att inte göra te från det och inte använda det i matlagning, eftersom det är avsett att lindra själen, inte magen.

  Mängden vatten som konsumeras bör inte vara stor, bara en sked. Du kan dricka det från glas eller muggar som inte tidigare har använts för syndiga drycker. Du kan inte dricka heligt vatten direkt från burken, eftersom det kommer att visa respekt för helgedomarna.

  Varför sväller magen före cykeln?

  Bland orsakerna till svullnad under menstruationen kan identifieras:

  • egenskaper hos den kvinnliga kroppen;
  • hormonella förändringar på grund av komplikationer.

  Innan menstruationen börjar finns det ibland en överdriven produktion av kvinnliga hormoner - östrogen. De kan provocera ödem. Normalt agerar de positivt, under sitt inflytande bevaras kvinnlighet och skönhet. Huden ser jämn och sammet ut. Brist på östrogen orsakar problem, liksom dess överflod. Med överdrivna mängder observeras följande symtom:

  • irritabilitet;
  • bröst ömhet;
  • huvudvärk;
  • minskad prestanda från högt blodtryck;
  • svullnad före menstruation;
  • håret faller ut mycket;
  • tumörutveckling.

  Östrogennivåer kan bestämmas av yttre tecken: rundade funktioner, tunn midja, frisk hud. Före menstruationen produceras också en andra substans - progesteron. Dess förändringar i kroppen provocerar ödem. Om dess minskning observeras börjar det andra ämnet att råda, vilket provocerar utseendet på ovanstående symtom. En stund efter cykelstart avtar svullnaden.

  Varför är östrogen förhöjd?

  Orsakerna till ökat östrogen under menstruationen, som ett resultat av bildandet av ödem:

  • syntetiska östrogener finns i vardagliga saker: plastbehållare, vissa schampon, kosmetika;
  • orala preventivmedel tas under lång tid;
  • felaktig näring, fytoöstrogener i vissa produkter hjälper till att normalisera: baljväxter, mejeri, kaffe, grönsaker - pumpa, tomater, morötter, röda druvor;
  • övervikt: konsumeras fetter före och under menstruationen, sönderdelas, utsöndrar aromatosenzym, omvandlat av binjurarna till östrogener;
  • de innehåller vissa kemikalier: gift från insekter, färger;
  • dåliga vanor: rökning, alkohol framkallar svullnad i kroppen;
  • brist på användbara spårelement och vitaminer;
  • långvariga stressiga förhållanden;
  • droger, rörlig livsstil och vissa sjukdomar: inflammation i levern, tarmen och problem med gallgångar.

  Djurfetter innehåller en enorm mängd östrogen. Tillverkarna började tillverka fodertillsatser för att påskynda boskapstillväxten..

  Hur man håller östrogener normalt?

  Samråd med en gynekolog eller endokrinolog kommer att bli ett stöd för att hitta rätt tillvägagångssätt för att ta bort en svullnad mage eller ansikte under menstruationen. Det är viktigt att fastställa den verkliga orsaken och förhindra svullnad genom att följa enkla regler:

  • att engagera sig i förbättringen av tarmen, att etablera god näring: konsumera probiotika, fiber och lignan;
  • sportträning på kort tid kommer att normalisera det allmänna tillståndet och ta bort svullnad;
  • äta grönt te, citrusfrukter, selen;
  • ta vitaminer och mineraler: E, magnesium, zink, omega-3-fettsyror;
  • du kan använda rött vin (men inte under menstruationen), minskar östrogennivåerna när det konsumeras i en månad, svullnad blir mindre uttalad;
  • en wellnessmassage kommer att påverka ansiktet positivt;
  • skydda dig mot syntetiska östrogener, de är den första orsaken till cancer.

  Innan du börjar din period, ändra dieten. Mjöl, socker och salthalt undantas. Att ta diuretika rekommenderas medvetet: det är omöjligt i värmen, ett sjukt hjärta. Byt ut kaffe och svart te med växtbaserade infusioner. De lindrar mycket snabbt svullnad naturligt.

  Så byter du godis

  Så att zhor under menstruationen inte bidrar till insamlingen av kroppsfett, är det värt att revidera kosten.

  Byt ut köpta godis på bordet:

  • Torkade frukter;
  • Färska äpplen och bananer;
  • Naturliga yoghurt;
  • Honung
  • Nötter.

  Om du vill äta en chokladkaka är det bättre att välja svart choklad än mjölk eller vit. Det är viktigt att en kvinna konsumerar vitaminer under sin period. Under den kalla säsongen, när variationen av frukt och grönsaker inte är så stor, kan du stödja kroppen med vitaminkomplex som innehåller magnesium, kalium, omega-syror och B-vitaminer - detta kommer att minska sugen efter godis och måttlig aptit för menstruation.

  Kampen mot svullnad i ögonen

  Svullnad i ansiktet kan avlägsnas med lotioner baserade på naturliga produkter, växtbaserade preparat. Blomställningar av kamomill kokta i kokande vatten appliceras på svullna platser under 10 minuter. Denna metod hjälper till att förebygga rynkor..

  Ta bort effektivt ödempåsar med grönt te, kylt i kylskåpet eller isbitar som är lindade i trasa. Du kan bara slåss på egen hand om du är säker på att det inte finns några sjukdomar. Svullnad i ansiktet till följd av njurproblem.

  Mest utsatt för ödem under menstruation, kvinnor som är över 30 år gamla. Hos yngre är metaboliska processer i kroppen snabbare, så de är mindre mottagliga för plötsliga viktförändringar. Svårigheter inför cykler utan ägglossning. Under åren växer antalet och i 40 års ålder kan de nå tio gånger per år. Hormonbalansen störs, vilket provocerar en förändring i andelarna av östrogen och progesteron.

  Den kemiska sammansättningen av livmodern

  Den unika sammansättningen av skott, gräsrötter gör att du kan återställa hormonbalansen, volymen och frekvensen av utsöndringar, skapar gynnsamma förhållanden för befruktningen.


  Hormonell balans gör att du kan återställa den unika sammansättningen av skott och gräsrötter

  Aktiva ämnen som innehåller kaninsalt:

  • ämnen med garvningsegenskaper;
  • växt polyfenoler, har antioxidant, antimikrobiell, verkan. Minska vaskulär permeabilitet;
  • kumarsyra - den starkaste antikoagulanten;
  • naturlig bitterhet, förbättrar metaboliska processer;
  • vitaminer som stimulerar tillräcklig funktion av immunceller;
  • makro- och mikroelement;
  • växter fytohormoner som stimulerar adekvat hormonsyntes.

  Svullnad i benen under menstruationen

  Svullnad i benen under menstruationen observeras av samma skäl som buken, ansiktet. Med förbehåll för svullnad i fötter, underben, vrist. Fast livsstil, undernäring gör sin negativa sak. Konstigt nog, men svullnad avlägsnas genom att öka vattenförbrukningen. Det bör inte kokas, en sådan vätska kommer bara att bidra till ansamlingen av fukt.

  Du bör välja filtrerade eller köpta, innehållande mineraler. Tillsammans med urin tvättar vätskan ut överskott av salt, mineraler från kroppen, släpper ut vattnet som de höll på.

  I kampen mot ödem hjälper bensmärta, venös sjukdomar, kompressionsstrumpor. Strumpor bärs hela tiden när du står. Det attraktiva utseendet på de senaste modellerna gör att du kan bära dem på sommaren utan några begränsningar. Om det ena benet sväller, krävs en läkarundersökning.

  Svullnadsåtgärder och alternativa metoder

  Ytterligare åtgärder för att förhindra svullnad i benen:

  1. Ödem avlägsnas effektivt av blåbärsblad, druvsaftjuice och maskros.
  2. Kallt salt eller örtfotbad lindrar symtom på ödem under menstruationen.
  3. I värmen är det bättre att vägra höga klackar, även under menstruationen. Bekväma låga skor kommer att lindra extra stress på benen.
  4. Att gå barfota på sand eller gräs är fördelaktigt.
  5. Håll dig inte rörlig under lång tid..
  6. Drick endast ren vätska om du är benägen att svälla. Te med socker, kaffe och kolsyrade drycker håller vatten.
  7. Wellness fotmassage är en optimal lösning på problem.
  8. Liggande på sängen, lägg en rulle under dina fötter, hjälper till att lindra svullnad, smärta.

  Varför sväller magen före cykeln?

  Bland orsakerna till svullnad under menstruationen kan identifieras:

  • kroppsfunktioner;
  • hormonella förändringar.

  Innan menstruationen börjar finns det ibland en överdriven produktion av kvinnliga hormoner - östrogen. Normalt agerar de positivt, under sitt inflytande bevaras kvinnlighet och skönhet. Huden ser jämn och sammet ut. Brist på östrogen orsakar problem, liksom en överflod. Med överdrivna mängder observeras följande symtom:

  • irritabilitet;
  • bröst ömhet;
  • huvudvärk;
  • minskad prestanda;
  • svullnad
  • håret faller ut mycket;
  • tumörutveckling.

  Östrogennivåer kan bestämmas av yttre tecken: rundade funktioner, tunn midja, frisk hud. Före menstruationen produceras också en andra substans - progesteron. Dess förändringar i kroppen provocerar ödem. Om dess minskning observeras börjar det andra ämnet att råda, vilket provocerar utseendet på ovanstående symtom. En stund efter cykelstart avtar svullnaden.

  Varför är östrogen förhöjd?

  Anledningar till ökat östrogen:

  • syntetiska östrogener finns i vardagliga saker: plastbehållare, vissa schampon, kosmetika;
  • orala preventivmedel tas under lång tid;
  • felaktig näring, fytoöstrogener i vissa produkter hjälper till att normalisera: baljväxter, mejeri, kaffe, grönsaker - pumpa, tomater, morötter och röda druvor;
  • övervikt: fetter, sönderdelning, utsöndrar enzymet aromatos, omvandlas av binjurarna till östrogener;
  • de innehåller vissa kemikalier: gift från insekter, färger;
  • dåliga vanor: rökning och alkohol framkallar svullnad i kroppen;
  • brist på användbara spårelement och vitaminer;
  • långvariga stressiga förhållanden;
  • droger, rörlig livsstil och vissa sjukdomar: inflammation i levern, tarmen och problem med gallgångar.

  Djurfetter innehåller en enorm mängd östrogen. Tillverkarna började tillverka fodertillsatser för att påskynda boskapstillväxten..

  Hur man håller östrogener normalt?

  Samråd med en gynekolog eller endokrinolog kommer att bli ett stöd för att hitta rätt tillvägagångssätt för att ta bort en svullnad mage eller ansikte. Det är viktigt att fastställa den verkliga orsaken och förhindra svullnad genom att följa enkla regler:

  • att engagera sig i förbättringen av tarmen, att etablera god näring: konsumera probiotika, fiber och lignan;
  • sportträning på kort tid kommer att normalisera det allmänna tillståndet och ta bort svullnad;
  • äta grönt te, citrusfrukter, selen;
  • ta vitaminer och mineraler: E, magnesium, zink, omega-3-fettsyror;
  • du kan använda rött vin, minskar östrogennivåerna när det konsumeras i en månad, svullnad blir mindre uttalad;
  • en wellnessmassage kommer att påverka ansiktet positivt;
  • skydda dig mot syntetiska östrogener, de är den första orsaken till cancer.

  Innan menstruationscykeln påbörjas utförs en dietändring. Mjöl, socker och salthalt undantas. Att ta diuretika rekommenderas medvetet: det är omöjligt i värmen, ett sjukt hjärta. Byt ut kaffe och svart te med växtbaserade infusioner. De lindrar mycket snabbt svullnad naturligt.

  Tillägg Källor till renhet

  Kosttillskott Sources of Purity är det senaste systemet för komplex rengöring av kroppen, som sker på cellnivå. Systemets verkan är baserad på rening i tre viktiga riktningar: intercellulär rengöring, rening i själva cellerna och efterföljande antioxidantskydd.


  Användningen av detta läkemedel rekommenderas särskilt för dem som lever under ogynnsamma miljöförhållanden, i städer med stor industriell potential. Systemet innehåller medicinalväxter med olika egenskaper, såväl som växtbioflavonoider, vitaminer och olika spårämnen som är nödvändiga för vår kropp.

  Kampen mot svullnad i ögonen

  Svullnad i ansiktet kan avlägsnas med lotioner baserade på naturliga produkter och örtpreparat. Blomställningar av kamomill kokta i kokande vatten appliceras på svullna platser under 10 minuter. Denna metod hjälper till att förebygga rynkor..

  Ta bort effektivt ödempåsar med grönt te, kylt i kylskåpet eller isbitar som är lindade i trasa. Du kan bara slåss på egen hand om du är säker på att det inte finns några sjukdomar. Svullnad i ansiktet till följd av njurproblem.

  Mest utsatt för ödem under menstruation, kvinnor som är över 30 år gamla. Hos yngre är metaboliska processer i kroppen snabbare, så de är mindre mottagliga för plötsliga viktförändringar. Svårigheter inför cykler utan ägglossning. Under åren växer antalet och kan med 40 år nå 10 gånger per år. Hormonbalansen störs, vilket provocerar en förändring i andelarna av östrogen och progesteron.

  Orsakerna till sugen efter godis

  Om du vill ha godis under nästa menstruation bör du vara uppmärksam på kroppens signaler. De är så individuella att varje fall kräver individuell övervägande. De kan antingen vara helt naturliga eller orsakas av vissa avvikelser i kroppen.

  Normala processer i kroppen

  Under den första halvan av cykeln mår kvinnan bra. Under ägglossningsperioden är hon nöjd med allt, glad och känns bra. Hormonet östrogen påverkar detta humör..

  Men efter ägglossningen sjunker dess koncentration i blodet. Och en vecka före eller under menstruationen kan irritabilitet, trötthet och dåligt humör uppstå. Därför vill jag jubla upp söta. De huvudsakliga naturliga orsakerna till detta tillstånd är följande:

  1. Endorfinbrist.
  2. Insulinbrist.
  3. Ändra rytmen för metaboliska processer.
  4. Förbereda kroppen för graviditet.

  Med en minskning av östrogen minskar också koncentrationen av hormoner som endorfin, serotonin, noradrenalin. Dessa är naturliga smärtstillande medel och källor till gott humör. När deras mängd minskas kraftigt före nästa menstruation kan kroppen försöka förbättra sitt välbefinnande med hjälp av produkter som ökar nivån på sådana hormoner.

  Oftast är det choklad. Enkla kolhydrater är lättare att smälta. Kroppen älskar enkla lösningar. Men detta leder till viktökning och ett konstant behov av godis just nu. Det är därför som sugen efter sådana produkter ökar..

  Med en minskning av östrogen minskar insulinproduktionen också. Detta hormon påverkar blodsockret. Kroppen börjar känna glukosbrist och försöker kompensera det..

  Ett annat viktigt skäl till att du vill ha godis eller choklad innan de kommande kritiska dagarna är att förbereda kroppen på en eventuell graviditet. Det reproduktiva systemet förbereder sig för det faktum att det måste säkerställa en korrekt utveckling av fostret. Detta kräver många ämnen och spårelement. Detta förbättrar känslan av hunger. Metaboliska processer kan gå annorlunda.

  Hos vissa kvinnor bromsar metaboliska processer under en sådan period, kroppen ackumulerar vatten och mineraler. Men andra producerar intensivt magsaft, vilket får dem att äta oftare. Sweet bryts snabbt ner och återställer energi. Därför kräver kroppen ofta just sådana produkter. Det är därför som vissa flickor vill ha godis innan menstruation eller under.

  Vad kroppen saknar?

  Det finns ett antal faktorer som kan påverka sugen efter godis under och före menstruationen. De kan inte kallas naturliga, eftersom de orsakas av vissa avvikelser i kroppssystemets funktion. Det finns flera huvudfaktorer för att det finns en sug efter godis:

  1. Stress, depression, nervositet.
  2. Ökad fysisk aktivitet.
  3. Undernäring.

  Forskare har märkt att ökad sug efter godis observeras hos personer som är nervösa, är i ett stressande tillstånd. Mental stress kräver också en stor mängd glukos. Om kosten är obalanserad, det finns inga spannmål, frukt, grönsaker och andra element som är nödvändiga för normal funktion i kosten, kan kroppen behöva en ökad mängd glukos.

  Dieter hjälper naturligtvis att upprätthålla en siffra, men de orsakar ett antal avvikelser i vissa kroppssystem. Därför bör viktminskning också vara korrekt.

  Svullnad i benen under menstruationen

  Svullnad i benen observeras av samma skäl som buken, ansiktet. Med förbehåll för svullnad i fötter, underben, vrist. En fast livsstil och en ohälsosam kost gör sin negativa sak. Konstigt nog, men svullnad avlägsnas genom att öka vattenförbrukningen. Det bör inte kokas, en sådan vätska kommer bara att bidra till ansamlingen av fukt.

  Du bör välja filtrerade eller köpta, innehållande mineraler. Tillsammans med urin kommer vätskan att tvätta överskott av salt och mineraler ur kroppen, och den kommer också att släppa vattnet som de höll kvar.

  I kampen mot ödem, bensmärta och venös sjukdomar hjälper kompressionsstrickor. Strumpor bärs hela tiden när du står. Det attraktiva utseendet på de senaste modellerna gör att du kan bära dem på sommaren utan att tveka. Om det ena benet sväller, krävs en läkarundersökning.

  Svullnadsåtgärder och alternativa metoder

  Ytterligare åtgärder för att förhindra svullnad i benen:

  1. Ödem avlägsnas effektivt av blåbärsblad, druvsaftjuice och maskros.
  2. Kyl salt eller örtfotbad lindrar symtomen.
  3. I värmen är det bättre att vägra höga klackar. Bekväma låga skor kommer att lindra extra stress på benen.
  4. Att gå barfota på sand eller gräs är fördelaktigt.
  5. Håll dig inte stilla under lång tid..
  6. Drick endast ren vätska om du är benägen att svälla. Te med socker, kaffe och läsk innehåller vatten i kroppen..
  7. Wellness fotmassage är en optimal lösning på problem.
  8. Ligg på sängen och placera en rulle under dina fötter.

  Venotonics kan användas mot ödem. De normaliserar blodcirkulationen och främjar utflödet av blod. Bland dem är: heparinsalva, troxevasin och läkemedlet Venitan.

  En trevlig fotmassage med is kommer att återställa hudens hälsa och lindra trötthet. Olja eller örter läggs till isen. Det finns många recept som inte är medicinska: gnugga fötterna med en blandning av terpentin, äggula och äppelcidervinäger. Ödem reducerar användningen av njurte, infusion av björk- eller druvblad.

  Puffiness försvinner under menstruationen på några dagar. Om ödemet är långt eller intermittent från en cykel till en annan, är det bättre att konsultera en läkare för att undersöka kroppens tillstånd.

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Allt om menstruation efter avlägsnande av polyp

  En kvinnas menstruationscykel är en viktig indikator på hälsa. Vid sjukdomar och patologier tenderar det att bli vilse. Med en diagnos av endometriala polyper får man till exempel följande egenskaper:...

  Är det möjligt att dricka alkohol under menstruationen?

  Varje månad i kvinnornas liv börjar menstruationscykeln. Det förstås som en naturlig fysiologisk process som naturligt införlivas i varje kvinna. Normalt ska menstruationen inte orsaka en kvinna obehag, men i praktiken händer detta ganska sällan....

  Symtom på PMS eller graviditet, hur man kan skilja

  Ibland händer det, i väntan på början av menstruationen, känner du ett visst obehag, men kritiska dagar kommer aldrig. Detta leder till tvivel om en graviditet har inträffat?...