Orsaker till brunt urladdning hos kvinnor: norm och patologi

Intim

Vitens färg är ett av de karakteristiska tecknen som en kvinnas reproduktiva hälsostatus bedöms. En förändring i skugga är inte alltid ett tecken på patologi. Enskilda egenskaper hos kroppen påverkar tillståndet i den hormonella bakgrunden, blodets sammansättning och koagulerbarhet, produktionen av vaginalslem. Utseendet på brunt urladdning hos kvinnor är ofta förknippat med förekomsten av normala fysiologiska processer, men kan vara resultatet av en allvarlig sjukdom. Det är viktigt att ta reda på orsaken och om nödvändigt behandlas omgående..

Varför inträffar en sådan urladdning?

Den bruna färgen på urladdningen indikerar alltid närvaron av koagulerat blod i dem. Färgens intensitet beror på dess kvantitet, liksom på slemets konsistens. Flytande vita är vanligtvis ljusbruna, nästan rosa. Täta utsöndringar som innehåller stillestående blod eller koagel är mörkbruna..

Orsakerna till spotting kan vara:

 • fysiologiska processer förknippade med skador på blodkärl (dessa inkluderar menstruation, ägglossning, införandet av embryot i endometrium, självrening av livmodern efter partiet);
 • hormonella förändringar i kroppen, vilket leder till menstruations oregelbundenhet;
 • skada på könsorganens epitelmembran under abort, gynekologiska ingrepp, sexuellt samlag;
 • åldersrelaterade förändringar i strukturen i vaginalslemhinnan;
 • skador på ytorna i livmoderhalsen och vagina som ett resultat av inflammatoriska processer;
 • processer i livmodern och äggstockarna, vilket leder till felaktig utveckling av deras vävnader och kärl;
 • könsskador;
 • cystit.

Normalt urladdning

Normal brun urladdning är inte riklig, har inte en obehaglig lukt, de är enhetliga i sammansättning. En sådan urladdning uppträder vid användning av hormonella preventivmedel, med en liten skada på vaginala kapillärerna under douching, undersökning av en gynekolog, ibland efter kraftigt sexuellt samlag, och även i början och efter avslutad menstruation, under ägglossning, implantering av ett befruktat ägg.

Brunaktiga vita kan också uppstå efter nervös stress, fysiskt överarbete.

Patologisk urladdning

Är det rikligt eller upptäcker, beroende på vilken typ av patologi. De har en obehaglig lukt, innehåller mörka blodproppar eller partiklar av död vävnad, kan innehålla pus, klumpar, skum. Växlar ofta med ljusröd blödning.

Ett tydligt tecken på patologi är uppträdandet av fläckar på någon dag av cykeln, om de åtföljs av smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen och andra menstruella oegentligheter inträffar observeras infertilitet.

På patologin säger uppkomsten av blodiga vita med klimakteriet (efter klimakteriet). Ett tecken på allvarlig sjukdom kan vara konstant uppträdande av fläckar efter sex.

Patologiskt är brunt urladdning, åtföljt av klåda och sveda i slidan, ofta urinering, feber.

Sjukdomar och patologier där blodigt vitt förekommer

Ektopisk graviditet. Detta är ett farligt tillstånd där fosterägget fixeras utanför livmoderhålet (oftast i äggledaren, mindre ofta i livmoderhalsen). Orsaken kan vara inflammation i hängorna, bildning av vidhäftningar och tumörer i livmoderhålet. Skador på vävnader på platsen för fästning av embryot leder till utseendet på smörjning av mörkbrun leukocé. De är också förknippade med bristning av äggets membran, dess avstötning, "tubal abort". En av de farligaste scenarierna är ett brott i äggledaren efter 6-8 veckor.

Erosion, cervikal dysplasi. Sjukdomar är förknippade med en förändring i strukturen i epitel i livmoderhalsen i livmoderhalsen, vilket lämnar vagina, sår i ytan och skador på små kärl.

Kolpit, cervicit - inflammation i slidan och livmoderhalsen. Tunnning och atrofi av slemhinnorna uppstår bildande av blödande sprickor på dem. Brott mot mikroflora leder till att svampar (trast) börjar utvecklas, penetrering av patogener av sexuellt överförda infektioner i könsorganen underlättas. Brunaktig urladdning har en obehaglig lukt, en ovanlig konsistens.

Endometrit. Den inflammatoriska processen i livmodern blir orsaken till att istället för de vanliga perioderna uppträder purulent brunaktig urladdning. Det finns smärta i nedre del av buken, möjligen en ökning av kroppstemperaturen. Kronisk process orsakar infertilitet.

Endometrial hyperplasi, endometrios. Patologisk spridning av endometrium leder till olika menstruationsstörningar, uppträdandet av fläckande mörkbruna vita med blodproppar efter menstruationen, och även mellan dem.

Polyper. Deras bildning anses vara en av manifestationerna av endometrial hyperplasi. Polypper är rundade utväxt i basalskiktet. Oftast finns de hos kvinnor i klimakteriet.

Cystor på äggstockarna. Manifestationer beror på typen och ursprunget för sådana neoplasmer. Fläckbrunt urladdning kan förekomma före och efter menstruationen. Samtidigt ökar varaktigheten och den totala volymen av blodförlust. Blodproppar kan förekomma..

Tumorer i livmodern. Manifestationer beror på deras plats och storlek. Spotting fläckning visas när tumörerna är tillräckligt stora, vilket komplicerar den tidiga diagnosen av sådana sjukdomar.

Brun urladdning uppträder under olika perioder av cykeln

Utseendet på brunt urladdning hos kvinnor kan vara både normen och patologin. Vid tvivel är det bättre att konsultera en läkare.

Innan menstruation

Om mörk urladdning inträffar hos en kvinna 1 dag före menstruation är detta normalt, vilket indikerar början av endometrial peeling. Deras utseende några dagar före början av menstruationsblödning kan vara förknippat med användning av hormonella preventivmedel, liksom med förekomsten av sjukdomar i könsorganen..

Video: Varför visas blodiga vita före och efter menstruationen?

Mittcykel

Ljusbrunt urladdning visas normalt i mitten av cykeln på grund av ägglossning, när follikeln brister och det mogna ägget lämnar det. De är knappa, orsakar inte obehag, håller inte mer än 2 dagar.

I stället för menstruation

Anledningen till att istället för normala perioder förefaller att upptäcka brun leukorré kan vara:

 • början av graviditet (inklusive ektopisk);
 • hormonell preventivmedel;
 • användning av hormonella läkemedel, antidepressiva medel och antikoagulantia;
 • plötslig viktminskning, nervös eller fysisk överarbetning;
 • gynekologiska sjukdomar;
 • början av puberteten eller klimakteriet.

Efter menstruation

Fläckbrunt urladdning kan observeras efter slutet av menstruationsblödning, om hon har minskat blodkoagulation, försvagad livmodern och även om kvinnan var för fysiskt aktiv under de senaste dagarna av menstruationen. Om en sådan urladdning förekommer inom 1-2 dagar är det inte farligt. Om de håller längre, åtföljt av smärta i nedre del av buken, kan orsaken vara endometrios, polycystiska, livmodertumörer.

När du använder orala preventivmedel och IUD

Anledningen till att blodiga vita fläckar uppträder är en konstgjord förändring av den hormonella bakgrunden för att undertrycka ägglossningen. Kroppen anpassar sig till ett nytt tillstånd inom cirka 3 månader. Om den bruna dauben visas längre måste du välja ett annat läkemedel eller preventivmetod.

Efter samlag

Med otillräcklig slemproduktion i livmoderhalsen kan det bildas mikrokrackar på väggarna i slidan, vilket leder till uppkomsten av knappa brunaktiga slem. Torrhet kan vara ett resultat av en kvinnas milda upphetsning under sex. Oftast inträffar detta tillstånd under klimakteriet.

Video: Orsaker till brun urladdning efter sex

Under graviditet

Efter graviditeten bör det inte finnas någon riktig menstruation, men knappa brungrosa utsläpp kan i stället visas. Detta händer om en kvinna har en låg nivå av progesteron, varför endometriumet delvis exfolierar.

"Månadsvis" efter en försening kan vara både normal implantationsblödning och ett tecken på en tidig missfall, liksom ett symptom på en ektopisk graviditet.

Hos ungdomar

Instabiliteten i den hormonella bakgrunden under de första åren efter början av puberteten leder till det faktum att menstruationen kommer kaotiskt. Istället kan det bli svagt brunt utsläpp..

Med klimakteriet

En kraftig nedgång i produktionen av kvinnliga könshormoner leder till gradvis försvinnande av menstruationen. Samtidigt inträffar långa förseningar, menstruationen förvandlas till oregelbunden mörkbrun urladdning. Denna process är naturlig, men samma tillstånd är också karakteristiskt för olika allvarliga sjukdomar. I synnerhet observeras liknande symtom i närvaro av maligna tumörer. Dessutom ökar sannolikheten för att de förekommer hos kvinnor äldre än 50 år. Därför, efter början av klimakteriet, är det särskilt viktigt att genomgå en undersökning när misstänkta tecken visas.

Vad man ska göra om brun urladdning visas

Eftersom orsakerna till deras utseende kan vara ganska allvarliga, tveka inte att besöka en läkare. Det är omöjligt att ställa en korrekt diagnos på egen hand. Att bli av med en rinnande sjukdom är dock mycket svårare. Om orsaken till patologin inte fastställs i tid och behandlingen inte påbörjas, är infertilitet, allvarliga komplikationer och farliga tillstånd möjliga.

Om det finns tecken på en uppenbar patologi eller till och med tvivlar om ursprunget till brunaktig urladdning, måste du se en läkare. För att upptäcka inflammatoriska och infektionssjukdomar kommer smuts, blod- och urintest att hjälpa. Ultraljud visar närvaron av neoplasmer. Vid behov kommer blodprov för hormoner att förskrivas. Du kan behöva konsultera en urolog och endokrinolog.

Brun urladdning hos kvinnor

Vaginal urladdning är en hemlighet som produceras av körtlarna i slidan och livmodern, kännetecknad av frånvaron av lukt, slemkonsistens och brist på färg (den vitaktiga färgen på hemligheten anses också som normen). Hemligheten innehåller slem som utsöndras av livmoderhalsen i livmoderhalsen, döda celler i livmoderhalsens kanal och vagina, bakterier som ger en sur miljö i slidan och utsöndrad utsöndring, vilket i vissa fall orsakar en sur lukt av utsöndringar. Mängden, konsistensen, färgen och lukten av vaginal sekret varierar i enlighet med cykeln, på grund av förändringar i hormonnivåer. Vaginal urladdning är en naturlig fysiologisk process av den kvinnliga kroppen. Normalt åtföljs inte vaginal urladdning av obehagliga känslor: klåda, brännande, torr vagina och irritation i de yttre könsorganen. Förvärvet av utsöndringar av en okarakteristisk färg, lukt, konsistens och uppkomsten av samtidigt symtom indikerar utvecklingen av patologiska processer i livmodern och vagina.

Arten av brunt urladdning

Brun urladdning är en naturlig utsöndring med föroreningar i blodet, vilket indikerar urladdningens patologiska natur. Blodigt periodiskt urladdning är normen för en frisk kvinna i reproduktiv ålder. Normalt varierar färgen på menstruationsflödet från ljust röd till mörk, beroende på närvaron av enzymer i den. Menstruationsblödning varar hos en frisk kvinna från 3 till 8 dagar. Utseendet på blodig urladdning (utsläpp av brunt nyans) i någon annan fas av cykeln är en avvikelse från normen. Brun utflöde förekommer hos 80% av kvinnorna. Beroende på orsakerna till okarakteristisk urladdning säger de en fysiologisk norm eller en patologisk störning.

Brun urladdning hos kvinnor: norm och patologi

Brun urladdning hos flickor i mitten av menstruationscykeln anses vara normal i fall:

 • Användning av olika hormonella preventivmedel (orala, intrauterina anordningar, plåster);
 • Möjliga skador på väggarna i slidan eller livmoderhalsen (med personlig hygien, aggressivt sexuellt samlag);
 • Vid det första samlaget;
 • I väntan på menstruationsblödning (i vissa fall förekommer brun urladdning några dagar före den påstådda menstruationen, vilket endast indikerar knappheten i menstruationsflödet, där blodet har tid att koagulera);
 • Efter avslutad menstruationsblödning i flera dagar.

Brunt urladdning hos flickor i dessa fall är en variant av normen på grund av hormonella förändringar, dock bör mängden utsläpp, deras konsistens och lukt också beaktas. Om urladdningen får en brun nyans, blir riklig, har en heterogen konsistens, kännetecknas av en obehaglig lukt, sker i sådana fall en patologisk process. Brun urladdning som förekommer under ägglossningen (vanligtvis under perioden 11 till 19 dagar av cykeln) betraktas också som en variant av normen. Utsläpp kan förekomma under äggimplantation och utflödet kan åtföljas av sömnadssömningar i nedre del av buken. En sådan urladdning är kortsiktig och smutsig. I det här fallet talar de om implantationsblödning..

Brun urladdning hos kvinnor är ett tecken på patologi i följande fall:

 • Utseendet på patologisk urladdning i mitten av cykeln, om en kvinna inte tar hormonella preventivmedel;
 • Brun utflöde i klimakteriet i frånvaro av normal menstruationsblödning på 1 år eller mer;
 • Regelbunden uppträdande av fläckar efter samlag;
 • Utsläpp åtföljda av smärta, klåda, brännande, feber.

För varje patologisk urladdning måste du rådfråga en läkare för att genomgå en fullständig undersökning, eftersom brun utflöde hos kvinnor är ett symptom på olika gynekologiska sjukdomar, som, om de inte behandlas korrekt, kan leda till infertilitet, utveckling av godartade och maligna neoplasmer..

Brun urladdning: orsakar i olika stadier av cykeln

Gynekologer delar bruna sekret, som i huvudsak är naturliga vaginala sekret med blodföroreningar, i följande typer:

 • Intermenstrual blödning;
 • Livmoderblödning.

Vid diagnos av brunt urladdning mellan menstruationer kan orsakerna vara:

 • Användning av hormoninnehållande mediciner som påverkar menstruationscykeln;
 • Mental chock (känslomässiga utbrott, chock, konstant stress);
 • Störningar i den hormonella bakgrunden hos olika etiologier;
 • Könsskador, vissa typer av gynekologiska procedurer;
 • Inflammatoriska processer, gynekologiska sjukdomar, könssjukdomar;
 • Spiral.

Att fastställa orsakerna till patologisk urladdning är nödvändig för utnämningen av effektiv terapi.

Vid diagnos av uterusbrunt urladdning kan orsakerna vara:

 • Tumörprocesser i livmodern och bilagor;
 • Patologiska processer av endometrium (endometritis, endometrios);
 • Cervikal erosion;
 • Cystiska massor i äggstockarna.

Brun urladdning efter menstruation: när man ska se en läkare

Brun urladdning efter menstruation är en variant av normen i följande fall:

 • Små fläckar, inte åtföljd av klåda, brännande;
 • Frånvaro av smärta, symptom på den inflammatoriska processen, feber;
 • Graden av urladdning minskar gradvis;
 • Varaktigheten för en sådan urladdning överstiger inte 3 dagar, och totalt med menstruationsblödningstiden varar menstruationen inte mer än 8 dagar.

Brun urladdning efter menstruation är ett kvarstående fenomen, avlägsnande av överskott av blod från livmodern. Tilldelningar får en brun nyans på grund av det faktum att i slutet av menstruationen ökar blodkoagulationen.

Om brun urladdning efter menstruationen visas några dagar efter det att menstruationsblödningen slutar helt, bör följande undersökningar utföras:

 • Graviditetstest, ultraljud för att utesluta en ektopisk graviditet, missfall;
 • Smetning, PCR-analys för närvaro av klamydia, ureaplasma, mycoplasma, gardnerella, CMV, herpesvirus.

Brun urladdning under graviditet: norm och patologi

Brun urladdning under graviditet anses vara en patologi. Normalt kan urladdning uppträda under implantation av ägget, när endometriumens integritet bryts under en period av 1-2 veckor. Fläckbrunt urladdning kan också förekomma under graviditeten i första trimestern på dagarna av den påstådda menstruationen. För eventuell brun urladdning, kontakta en läkare..

Orsaker till brunt urladdning under graviditeten:

 • Låga nivåer av progesteron, vilket provocerar endometrial avstötning och medför risken för missfall;
 • Ektopisk graviditet (rör);
 • Placental abruption, presentation.

Varje brun urladdning under graviditeten vid ett senare datum utgör en risk för missfall.

Video från YouTube om artikelns ämne:

Hittade du ett misstag i texten? Välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Brun urladdning hos kvinnor

Om brun urladdning hos kvinnor har gått, måste du snarast möjligt kontakta en gynekolog. Det finns många sjukdomar som kännetecknas av utseendet på brun urladdning hos kvinnor.

Det första man ska göra är att ta reda på varför en kvinnas bruna urladdning började under en viss tid. Efter det kommer det att vara möjligt att besluta om effektiva terapeutiska åtgärder.

orsaker

Det faktum att vaginal urladdning är en normal förekomst är känt för varje kvinna. Brunt urladdning hos kvinnor indikerar emellertid att vitvatten finns eller blodfläckar, vilket innebär att det finns dysfunktion i reproduktionssystemet.

Nedan finns alla möjliga orsaker till detta fenomen, för tydlighetens skull kan du se bilder av varje manifestation som är karakteristiskt för var och en av orsakerna.

sjukdomar

Först och främst är det värt att uppmärksamma flera sjukdomar, som kännetecknas av uppkomsten av atypiska utsöndringar från slidan:

 • endometrit. Sjukdomen kännetecknas av uppkomsten av ett starkt fokus på inflammation på livmoderslimhinnan. Du kan se utseendet på brun urladdning med en obehaglig lukt strax före menstruation eller efter. I vissa fall visas brunt slem mitt i cykeln. Om patienten har en sjukdom med kronisk endometrit, och hon planerar att bli gravid, bör hon inledningsvis bli av med sjukdomen, eftersom det finns risk för missfall, oavsett graviditetens varaktighet;
 • endometrios. Om endometrios är lokaliserad på livmoderhalsen eller kroppen i livmodern, är ett av symptomen mörkbrun urladdning. I sin kärna representerar utvecklingen av sjukdomen på livmoderhalsen bildandet av nodulära, cystiska tätningar, som med tiden växer och får formen av remsor. Du kan märka en atypisk hemlighet en vecka efter födseln. I vissa fall blir deras färg ljusbrun;
 • endometrial hyperplasi. Om en atypisk patologisk hemlighet med fläckar av bruna fläckar av smutsig natur gick efter menstruationen eller började strax före menstruationen och fortsatte efter det, är troligen orsaken endometrial hyperplasi. Varje gynekologisk sjukdom, abort eller kirurgisk ingripande i reproduktionssystemet, samt en predisposition till denna sjukdom kan provocera sjukdomen;
 • polyper. På grund av hormonella störningar är det troligt att en polypp bildas i livmoderslimhinnan. Dessutom kan en inflammatorisk process provocera ett sådant fenomen;
 • frigöring av fosterägget. Om en kvinna stötte på bruna sekret under graviditeten, medan deras karaktär smetar eller helt enkelt finns blodinneslutningar i det transparenta slemet, orsakas det troligtvis av att det fosterägget lossnar. Samtidigt har kvinnan en dålig magvärk i sin nedre del. Smärta kan också stråla till korsryggen. Arten av smärtan är trångt;
 • ektopisk graviditet. Om det finns utseendet på transparent slem, i vilket blodinklusioner är tydligt synliga, är detta förmodligen ett tecken på en ektopisk graviditet. Samtidigt sjunker patientens blodtryck. Ibland gör ont i magen, pulsen försvinner och yrsel är närvarande;
 • varje sjukdom som kännetecknas av uppkomsten av en inflammatorisk process. Sådana sjukdomar inkluderar trast, bakteriell vaginos, klamydia, gonorré och andra. Alla sjukdomar kännetecknas av utseendet på brunt utsläpp med en lukt, det kan också förekomma klåda och brunt urladdning och andra manifestationer. Färgen på urvalet är olika, från mörkbrun till solbrun eller väldigt ljus med en lätt brun färgton.

Om en kvinna började ta preventivmedel, som inkluderar hormonella ämnen, kan de första tre månaderna från början ta ett brunt utsläpp hos kvinnor utan lukt.

Det får inte förekomma klåda eller andra symtom. Om utskrivningen inte går efter en tre månaders period måste du kontakta en gynekolog för val av ett nytt preventivmedel, eftersom detta läkemedel avvisar kroppen.

Menstruationscykel

Många processer i kroppen är beroende av menstruationscykeln, och om fläck av brunt utsläpp går före menstruationen, är detta ett tecken på att menstruationen snart börjar. Detta fenomen anses vara normalt och är inte en patologi..

Om en sådan urladdning varar länge och inte slutar, och också visas i mitten av cykeln under perioden med ägglossning, är detta ett tillfälle att konsultera en gynekolog.

Graviditet

Om en kvinna stötte på en atypisk hemlighet under graviditeten, är det värt att överväga flera perioder:

 • under första trimestern kan utsläpp med en korsrum visas på de dagar då menstruationen var tänkt att gå. Detta är en naturlig process och skadar inte kroppen;
 • om urladdningen inträffade vid ett senare tillfälle, till exempel i andra trimestern, är detta tillstånd farligt och kan signalera att placentabrupp har inträffat. I framtiden leder detta till blödning och det finns risk för missfall;
 • under de sista stadierna av graviditeten indikerar brun urladdning frisläppandet av en kork, som hämmar fostervatten. Efter uppkomsten av brunt urladdning börjar arbetet ofta. Ett sådant fenomen anses vara normalt och skadar varken modern eller barnet..

Klimax

Brun urladdning kan vara en signal om början av klimakteriet vid 40-45 års ålder. Också under perioden före klimakteriet. Sådana sekretioner kan gå på grund av omstruktureringen av det hormonella systemet.

Detta fenomen utgör inte någon fara för kroppen, men det rekommenderas fortfarande att konsultera en gynekolog för att utesluta möjligheten att utveckla sjukdomar.

Andra faktorer

Förutom sjukdomar finns det några faktorer som kan leda till att blodutflödet börjar, de beror inte på menstruation:

 • uppkomsten av mikrokrackor i slidan, vilket kan uppstå på grund av grovt kön eller av andra skäl;
 • försummelse av reglerna för intim hygien. På grund av det faktum att en kvinna inte tillräckligt övervakar könsorganens renhet, kan en förändring av syra-basbalansen inträffa. På grund av detta blir urladdningen brun. Du kan bli av med dem med hjälp av stillasittande bad från avkok av kamomill eller en snöre. Varaktigheten för sådana bad bör inte vara mindre än 1 vecka.

Om orsaken till bruna sekret eller luukorré med en blandning av blod var en mekanisk skada på slidan, krävs inga speciella åtgärder för att bli av med en ovanlig hemlighet.

Det är bara nödvändigt att avstå från intimitet, inte att använda tamponger eller sexleksaker för onani tills återhämtningen.

Sluta blöda

Det rekommenderas om brun urladdning upptäcks, kontakta en gynekolog så snart som möjligt. När en liten urladdning med en blandning av blod eller anemi förvandlades till svår blödning, måste du stoppa det.

För att stoppa blödningen kan du använda:

Men om en kvinna är gravid eller inte säker på skälet att använda mediciner, måste du ringa ambulans.

Självadministrering av homeostatiska läkemedel under graviditeten, särskilt i första trimestern, kan skada barnets och mammas hälsa. Det rekommenderas därför att man tar mediciner först efter att ha konsulterat en gynekolog..

Slutsats

Läkare varnar! Chockerande statistik - stoppad, mer än 74% av hudsjukdomar - ett tecken på infektion med infektioner (Acarida, Giardia, Toccocapa). Glisten orsakas av kollegal antagonism, och den första lider av vårt immunsystem, som måste skyddas från olika sjukdomar. Chefen för Institutet för parasitologi delade en hemlighet, så att man snabbt kan bli av med dem och rengöra huden, det visar sig att det räcker. Läs mer.

Brun urladdning är ett tillfälle att uppmärksamma reproduktionssystemets hälsa och förstå fenomenets natur. Det är viktigt att göra detta så snart som möjligt, för i de flesta fall är brun urladdning ett symptom på en farlig sjukdom. Det rekommenderas inte att skjuta upp ett besök hos gynekologen i en sådan situation.

Brun urladdning under graviditeten

Under graviditeten förändras oundvikligen typen av vaginal urladdning. Detta beror på förändringar i den hormonella bakgrunden, med några anatomiska förändringar i processen att fostra ett barn. Normalt bör vaginal utsöndring vara lätt eller gulaktig under graviditeten. Brun urladdning skrämmer vanligtvis förväntade mödrar. Är det värt att vara rädd för och vad de kan prata om vid olika datum är det värt att överväga mer detaljerat.

Funktioner

Tilldelningar kan inte underskattas. Vaginala sekretioner producerar cervikala epitelceller. I olika stadier av graviditeten kan de berätta mycket om tillståndet för den framtida modern och fostret. Omedelbart efter befruktningen och upp till 8–9 veckor av graviditeten är utskrivningen hos en kvinna normalt ganska knapp, och ibland i allmänhet praktiskt taget frånvarande. Så effekten av progesteron, som leder huvudberedningen av kroppen för långvarig dräktighet.

Från tio veckor blir vaginal utsöndring rikligare, och i slutet av graviditeten är det inte bara rikligt, utan också flytande. Så hormonet östrogen verkar på vaginal utsöndring. Uppgiften med den sekretoriska funktionen i kvinnans könsorgan är att upprätthålla en frisk, stabil mikroflora. Könsorganen är den första där barnet kommer i födelseprocessen efter att ha lämnat livmoderhålet. Barnets hälsa beror på deras hälsa.

Befintlig medicinsk litteratur beskriver normal utflöde under graviditeten som lätt, luktfri eller med en lätt surmjölklukt. Andra alternativ för normen beaktas också, men endast under vissa villkor och på vissa datum..

Brun urladdning är inget undantag. De kan inte bara prata om farliga komplikationer, utan också vara ett naturligt alternativ för normal vaginal utsöndring. Den röda färgen på utsöndringarna ges av röda blodkroppar - blodkroppar. Detta innebär att brun urladdning är en typ av blodutflöde..

Norm

En liten mängd blod i urladdningen på ett tidigt datum kan vara normen när man implanterar ett befruktat ägg i livmoderhålet. Detta fenomen kallas implantationsblödning. Det inträffar på grund av en kränkning av endometriumens integritet när blastocysten är fäst. Ett av alternativen för sådan naturlig blödning kan vara en ljusbrun urladdning i en liten mängd cirka 8–9 dagar efter den påstådda befruktningen (eller efter ägglossningen - för enkel beräkning).

Brunaktig, smetad urladdning på en daglig trosor eller underkläder är inte långvarig. Vanligtvis på en dag eller två finns det inga spår av dem. Det finns inget störande i detta fenomen..

Dessutom har inte alla kvinnor ett så tidigt tecken på graviditet. Du bör vara medveten om att utseendet på mörkbrun urladdning med koagel innan förseningen knappast kan betraktas som ett tecken på implantation. Snarare är det en hormonell funktionsfel, i vilken menstruationen började före schemat. Under de första 2-3 månaderna av graviditeten kan en svag mild eller liten spridning orsakas av global hormonjustering..

Progesteron som rasar i kroppen av en framtida mamma ger vanligtvis vaginalhemligheten en gulaktig ton, bruna "anteckningar" i den kan förekomma på grund av höga eller låga nivåer av progesteron på grund av sårbarheten i könsorganen på grund av skörhet på grund av hormoner. Normalt verkar en sådan urladdning utan smärta, de innehåller inte inneslutningar och föroreningar, blodstråk, stör inte en kvinna. Vanligtvis stannar de efter att den blivande mammans kropp är helt anpassad till den nya situationen och omständigheterna..

I de senare stadierna (en vecka eller två före det förväntade födelsedatumet) kan en kvinna uppmärksamma den verkade bruna utflödet med streck. Vanligtvis åtföljs de av frisläppandet av slem i små mängder eller en ganska imponerande slemkoagel. I det här fallet talar vi om utsläppet av slemstiftet, som under graviditetsperioden stängde livmoderhalskanalen och förhindrade penetrering av allt främmande och farligt i livmoderhålet där barnet växte.

Korken är en föregångare från en tidig födelse. Han behöver inte heller behandling.

Litet brunt urladdning efter sex eller läkarundersökning är också ett normalt alternativ. Deras anledning ligger i den extrema sårbarheten i en gravid kvinnas könsorgan. Under påverkan av progesteron blir de lös, sårbara även för mindre mekaniska effekter..

Sådan urladdning håller vanligtvis inte länge - högst en dag, åtföljs inte av några obehagliga upplevelser och ytterligare symtom. Det finns inga blodproppar i dem, de ökar inte, antalet ändras i fallande ordning. Dessa är de tre huvudskälen till att brun urladdning kan anses vara normal. Alla andra situationer relaterar tyvärr uteslutande till patologiska.

Risk för missfall

Brun urladdning i de tidiga stadierna åtföljs ofta av ett hot om missfall. Att erkänna ett hotande tillstånd är inte svårt: en kvinna noterar inte bara en missfärgning av vaginal utsöndring, utan också en allmän försämring av välbefinnandet. Allvarliga attacker av yrsel kan observeras, smärta förekommer nästan alltid i nedre buken och nedre delen av ryggen.

Smärtsyndromet kan uttalas och intensivt eller kan uppstå i form av svår smärta. Kombinationen av ”smärta och brun urladdning” bör dock varna den gravida kvinnan och få henne att söka kvalificerad medicinsk hjälp så snart som möjligt.

Blod i urladdningen förefaller på grund av frigöring av fosterägget. Mellan fostret och membranen i livmodern visas ett utrymme fylt med blod. Med ett litet retrochorial hematom kommer urladdningen huvudsakligen rosa-brun och inte rikligt, med en betydande avskiljning - riklig, med blodproppar, rödbrun.

Ett hot kan utvecklas av olika skäl. Dessa inkluderar avvikelser i livmoders struktur, genetiska patologier hos fostret som är oförenliga med dess vidare utveckling, inflammatoriska och infektionssjukdomar i könsorganen och reproduktionsorganen, hormonell insufficiens, samt dåliga vanor, svår stress, överdriven fysisk ansträngning.

Ett utvecklande missfall kännetecknas av en ökning av urladdningen över tid, uppträdandet av krampande smärta i nedre delen av ryggen och i livmoderhalsområdet, liksom dragande smärta med ett "eko" i området av anus. Den bruna dauben förvandlas till en mer mättad färg, konsistensen kondenserar tills flytande skarlagen blod med blodproppar börjar rinna ut.

En sådan metamorfos indikerar vanligtvis att ett missfall redan har ägt rum, och fragment av membranen och embryot kommer ut tillsammans med vaginal utsöndring. Vad är det egentligen och i vilket stadium är hotet om ett missfall, bara en läkare kan förstå. Därför, när de karakteristiska symptomen som beskrivs ovan visas, bör du definitivt ringa en ambulans. I 95% av fallen kan graviditeten upprätthållas med snabb behandling.

Hormonbrist

Den månatliga menstruationsblödningen kontrolleras av hormoner. Under den andra halvan av cykeln minskar progesteron gradvis, östrogenkoncentrationen ökar och menstruationen börjar. Tror inte att menstruationsliknande urladdning under graviditet är en variant av normen. Som regel händer detta under de första månaderna efter befruktningen på grund av brist på progesteron.

Naturligtvis finns det sällsynta situationer där menstruationsblödning under graviditet kan betraktas som normalt. Detta händer om en kvinna har utvecklat två ägg i stället för ett i den aktuella cykeln, och ägglossningen har skett två gånger med en skillnad på flera dagar. I detta fall befruktades inte det första ägget, det dog och sjönk i livmodern, och det andra befruktades och gick in i livmodern för implantering..

Blodigt utflöde kommer på dagen för den förväntade menstruationen, men sådana månatliga perioder kommer att skilja sig avsevärt. Först och främst kommer det att bli lite urladdning. Efter några dagar kommer de magra och obegripliga perioderna att stanna och kommer inte att upprepas inom de kommande nio månaderna. Folk brukade säga om ett sådant fenomen att "fostret tvättas", men i praktiken är detta inte vanligt..

Vid hormonell brist eller obalans av hormoner i kroppen liknar utsläppet svagt ljusbruna märken på linne eller en tunn hygienisk daglig rutin. De kan öka något eller helt försvinna, varefter de visas igen.

En kvinna måste konsultera en läkare för att genomföra hormontest och börja stödja behandling med lämpliga hormonella läkemedel som kommer att få balansen mellan dessa aktiva ämnen i kroppen till den norm som är nödvändig för ett säkert barnfödande.

Ektopisk graviditet

Om fosterägget av flera orsaker inte kan komma in i livmoderhålet och implanteras där det är tänkt, kan det fixeras i äggledaren eller sänkas nedåt och fixeras i livmoderhalsen. Detta är möjligt om en kvinna har svårt att passera ägget genom rören på grund av det förträngda lumen i röret. Orsaken kan vara inflammatoriska sjukdomar i rören, bilagor, äggstockar, såväl som endometrios, närvaron av tumörformationer i livmoderhålet, i äggledarna.

Om överföringen av zygoten, och därefter blastocysten, försämras, utesluts inte utvecklingen av embryot utanför livmoderkaviteten. En ektopisk graviditet före en viss period kanske inte kännas. Det kommer att bli en fördröjning, testerna visar en andra remsa (lite blekare än med en livmoders graviditet, men detta är ett valfritt tecken). Och först när embryot blir ganska stort kan patologi manifestera sig.

Avstötning av ägg, om den är fäst på en plats som inte är avsedd av naturen, är oundviklig. Denna process börjar i bästa fall innan det organ som ägget är bundet till får allvarliga skador..

Avslag åtföljs av svår skärande smärta i buken, ganska rik brun utflöde, som snabbt får en ljusare röd färg. I värsta fall kan ett livmoderrör brista med massiv blödning i bukhålan, vilket kan bli dödligt för en kvinna. Den exakta platsen för fästets ägg fastställs ganska väl av ultraljud redan vid 5-6 veckor av graviditeten.

Kvinnor som har haft en historia av ektopiska graviditeter, såväl som missfall, inflammatoriska sjukdomar i gynekologisk profil, reproduktionsorgan organ, varefter ärr och vidhäftningar kan kvarstå, om ett graviditetstest görs, bör en läkare besökas så snart som möjligt och en ultraljudssökning görs för att utesluta felaktigt fosterets fästning. Med en ektopisk graviditet finns det inget annat alternativ, såsom borttagande av fosterägget,.

Med mer sällsynta och farligare typer av sådan graviditet - livmoderhals- och isthmusgraviditet är det vanligtvis inte möjligt att rädda livmodern. Om det inte finns ett brott i tubulär ektopisk graviditet är det oftast möjligt att rädda rören, och kvinnan kommer därefter att kunna bli gravid och föda ett barn.

Placenta previa eller dess lossning

Om morkaken (eller chorion - hennes föregångare) hos en kvinna är låg, kan en brun daub eller utsläpp av alla nyanser av brunt vara ett tecken på placentabrupp. De farligaste är brun intensiv urladdning som inträffar med fullständig och ofullständig placenta previa.

Med full presentation är "baby place" beläget längst ner i livmodern och blockerar ingången till livmoderhalskanalen helt. Om den är ofullständig - är ingången till livmoderhalskanalen stängd med cirka två tredjedelar eller mindre. All negativ effekt och till och med den vanligaste stressen kan orsaka svår blödning hos en kvinna med en sådan graviditetspatologi.

Med någon form av presentation av korioden (morkakan) är plötsliga rörelser, känslomässiga omvälvningar, kön, fysisk aktivitet, hoppning, skakning i fordon, lutande framåt förbjudna. Hos vissa kvinnor upprepas blodiga utflöde fram till förlossningen.

Om en diagnos som låg placentation redan har ställts och bekräftats med ultraljud, bör kvinnan vara mycket försiktig. Om det inte finns någon sådan diagnos och moderkakan finns normalt, är kvinnan fortfarande i risk att uppleva sin frigöring. Detta blir möjligt med fall, speciellt med en buksskada, ett kraftigt hopp i hormonnivåer, svår känslomässig omvälvning, viktlyft eller med vissa mediciner som är förbjudna under graviditet.

Vaginal urladdning under frigöring är vanligtvis ganska riklig, även om det kanske inte är någon smärta. Förskrivningen av problemet kan bedömas av utsläppets nyans. Färskt blod som just har separerat och kommit ut är alltid ljust, rött. Om blodet inte har tagits bort under en tid och befann sig i utrymmet mellan "baby-platsen" och livmoderväggen, kommer det att ha bruna toner av varierande intensitet.

Andra gynekologiska problem

Inflammatoriska sjukdomar i reproduktions- och könssjukdomar under graviditet är inte alls ovanliga. Immuniteten hos den förväntade modernen reduceras avsevärt (och progesteron beror också på detta!), Varför eventuella fluktuationer i mikroflorabalansen kan orsaka lokal inflammation.

Om en kvinna före början av den "intressanta situationen" hade kroniska sjukdomar i könsorganen eller organen i urinvägarna, så under perioden med maximal minskning av immunitet - i mitten av graviditeten kan de mycket väl känna sig själva. Många inflammatoriska processer av icke-infektiöst ursprung fortsätter med frisättningen av en vaginal utsöndring av en gul, ljusbrunt färgton.

Tilldelningar åtföljs alltid av ytterligare symtom, till exempel med adnexit - smärta i höger eller vänster sida, dragande och skärande smärta i området vid hängorna, med cervicit - obehagliga känslor i vagans djup, liksom utseendet på slemföroreningar i den bruna vaginala sekretionen.

Infektionssjukdomar är inte uteslutna. Dessa kan vara sexuellt överförda infektioner, liksom sexuellt överförda sjukdomar. Många av dem har en ganska lång inkubationsperiod, så vid tidpunkten för registrering kan undersökningen kanske inte avslöja patologier, och dessa symtom kommer att visas senare.

De farligaste är brun och brun urladdning, som har grönaktiga purulenta föroreningar, liksom med en obehaglig och skarp lukt. De indikerar bakteriens ursprung för problemet, vilket i händelse av otidig behandling kan resultera i intrauterin infektion av fostret och till och med dess död. Brun fläck av smutsig art kan orsaka problem med livmoderhalsen, inflammation i livmoderhalsen.

Efter IVF

Om paret var tvungna att ta till hjälp med hjälp av reproduktionstekniker, såsom IVF, bör man förbereda sig för att utskrivningen kommer att skilja sig väsentligt från det utsläpp som är normalt för en graviditet som har inträffat naturligt. Så efter embryoöverföring i nästan två veckor anses brunaktig urladdning vara en normal variant. Detta är den kvinnliga kroppens reaktion på hormonterapi, som hon genomgick innan embryonplantering och går efter henne.

Liksom brun fläckning från slidan kan indikera framgångsrik implantation. Om de är ett tecken på implantation, uppträder vanligtvis bruna ränder eller smala daub 5-6 dagar efter kläckning. Av en tredjedel av kvinnorna förekommer en förändring i färgen på vaginal utsöndring först den 8-10: e dagen efter återplantering.

Om urladdningen av en ovanlig färg varar mer än 14 dagar, anser läkare detta som ett larm - med graviditet är inte allt i ordning.

Men du behöver inte förtvivla, för efter analysen av koncentrationen av hCG-hormonet i blodet kommer en behandling att ordineras som hjälper till att upprätthålla graviditet och uthärda ett friskt barn, kanske flera spädbarn. I värsta fall kan brunt urladdning efter två veckor från implantationstiden indikera att embryona har slutat utvecklas och att deras avslag har börjat. Efter behandling kan ett IVF-försök upprepas.

Vad ska man göra?

Med utseendet på brun urladdning bör en gravid kvinna inte i något fall bedriva självdiagnos. Allt ovanstående är inget annat än material för självutbildning för referensändamål, och inte en guide för att ställa diagnoser för dig själv.

Det finns inte så många alternativ för den fysiologiska normen med denna typ av vaginal utsöndring, men det finns gott om alternativ för patologier. Enbart av detta skäl bör en kvinna omedelbart träffa en läkare. Ultraljudsskanning, en vaginal vattpinne samt blod- och urintest hjälper dig att hitta det exakta svaret på frågan om varför blodföroreningar dök upp i hemligheten till könsorganen.

Om utskrivningen är knapp och inte åtföljs av smärta, bör du konsultera en läkare på kvinnokonsultationen på hemorten. Om brun urladdning är riklig med blodproppar, smärta, bör du gå till sängs, utesluta att stå eller gå och vänta på att ambulansbesättningen omedelbart ringde.

Ankommande läkare måste informera graviditetsåldern (från den första dagen av den sista menstruationen), beskriva i detalj alla symtom, inklusive även de mest, enligt din åsikt, mindre, och också berätta om alla tidigare graviditeter och deras resultat. All denna information hjälper läkare att snabbt gissa orsaken till blödningen och ta dig till det gynekologiska sjukhuset eller till akutmottagningen på modersjukhuset med den mest exakta formuleringen av problemet. Varje minut kan vara avgörande, det är nödvändigt att hjälpa läkare att förstå dig korrekt.

Om brun urladdning upprepas episodiskt, bör du berätta den observerande barnläkare-gynekologen om det så att han kan ge de mest fullständiga och exakta rekommendationerna om den framtida mammas livsstil, dagliga rutin, arbete och vila, möjligheten att ha sex och också föreskriva den nödvändiga stödjande behandlingen, beroende på orsaker.

Om det finns en risk för missfall med låg placentation föreskrivs krampläkemedel som slappnar av livmoderns muskler, förhindrar dess ton samt vitaminer, läkemedel för att förbättra blodomflödet från livmodern och placenta i lungorna. Vid placentabbrott efter inpatientbehandling kan en kvinna förskrivas hemostatiska läkemedel. För hormonella problem, brist på progesteron, rekommenderas vissa doser av hormonella läkemedel som helt kompenserar för bristen i kroppen.

Användbara tips

Alla problem som uppstår under barnets bärande, inklusive manifestationen av utseendet på atypisk urladdning, kommer att lösas snabbare och mer korrekt om enkla säkerhetsregler följs, till exempel:

 • det är värt att kontrollera arten av utskrivningen dagligen under hela graviditeten;
 • det är nödvändigt att endast använda hygieniska tunna kuddar, tamponger under graviditet bör inte användas;
 • Ansvarigt måste hantera frågor om intim hygien för att förhindra inflammatoriska processer på grund av dess överträdelse;
 • bör inte ändras under graviditeten;

Du måste följa alla läkares rekommendationer angående medicinering och livsstil.

 • du måste vara försiktig med din reproduktiva hälsa, att inte tillåta för hårt och grovt kön, skada könsorganen och livmoderhalsen;
 • det är nödvändigt att regelbundet delta i klinik för födelse och genomgå alla nödvändiga undersökningar och analyser;
 • sluta röka, ta inte alkohol och droger under graviditeten;
 • undvika stress, konflikter, inte lyfta vikter och begränsa fysisk aktivitet, vilket kan provocera hotet om graviditetsavbrott.

recensioner

Enligt recensionerna av gravida kvinnor som de lämnade på tematiska forum, med ett fenomen som brun urladdning, möter kvinnor vanligtvis i de tidiga stadierna av graviditeten. Senare - detta händer mycket mindre ofta.

I de flesta fall har berättelserna om gravida kvinnor ett lyckligt slut - de lyckades rädda graviditeten, även med en imponerande frigöring av morkaken. I vissa fall fortsatte utsläppet beroende på typen av kraftig och plötslig blödning, men även i dessa fall räddades bebisarna och de föddes i rätt tid helt friska.

Erfaren mödrar betonar att du inte kan vänta, du måste komma till en medicinsk institution så snart som möjligt för att undersökas och börja behandlingen. Det är riktigt, med ett symptom som en brun daub vid 5-6 veckor av graviditeten, är det bättre att inte gå till vissa läkare alls. De föreskriver ingen behandling..

Bland barnläkare finns en hel armé av anhängare av teorin om att graviditeten kommer att fortsätta om den är avsett att överleva. Sådana läkare skickar en frustrerad kvinna hem, ligger med benen upp och tänker inte på det dåliga. Deras beteende är ett ämne för en annan diskussion. Du kan alltid besöka en annan läkare om du vill..

Om det finns anledning till oro för brun urladdning, se nästa video.

medicinsk observatör, specialist i psykosomatik, mor till 4 barn

Orsakerna till utseendet på brun urladdning hos kvinnor på shorts

Vaginal urladdning är en fysiologisk process som anses vara normal om de inte har färg eller en stark lukt. I händelse av att brun urladdning visas kan det vara ett hot mot en kvinnas hälsa. Det är nödvändigt att ta reda på varför brun urladdning verkade så tidigt som möjligt: ​​annars finns det risk för att missa ögonblicket, och en latent sjukdom kommer att leda till obehagliga konsekvenser.

Arten av mörk urladdning

Hos kvinnor som inte har hälsoproblem är urladdningen ett transudat av körtlarna som finns på väggen i slidan. Under normala förhållanden är slem färglöst och luktfritt. Om den blir vit och får en sur lukt kan det betyda att det finns problem med vaginal mikroflora.

Med en överträdelse av bakteriebalansen och mot bakgrund av olika sjukdomar kan färgen på transudatet förändras. Genom utsläppets färg kan läkare grovt gissa sjukdomen som orsakade sådana förändringar.

Brunt urladdning hos kvinnor indikerar ofta förekomsten av en allvarlig patologi. Det finns emellertid förhållanden under vilka transudatet blir brunt, men detta kommer att betraktas som normen. Det handlar om faserna i cykeln och intaget av vissa läkemedel.

Utseendet på mörkbrunt urladdning bör varna om följande symtom upptäcks med dem:

 • Brun urladdning uppträder mellan menstruationen.
 • Mörkt transudat uppträder mellan menstruationen, och samtidigt tar kvinnan inte mediciner som innehåller hormonella komponenter.
 • Utseendet på brunvita åtföljs av uppkomsten av smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen och korsbenet.
 • Leukorré åtföljt av brännskada i slidan.
 • Sexuellt samlag blir smärtsamt.
 • Utslag förekommer i slemhinnan i vaginal.
 • Utsläpp visas under klimakteriet.
 • Utsläpp visas efter sex.

Vanligtvis indikerar brun närvaro av blodceller i transudatet. Om blodiga föroreningar går längre än vissa faser i cykeln, bör en kvinna omedelbart rådfråga en specialist för att avgöra orsaken till utsläpp av brun färg.

Orsaker till brunt transudat

Mörk urladdning kan förekomma på grund av normala fysiologiska processer och olika patologiska tillstånd. Av denna anledning delar läkarna faktorerna som påverkar utseendet på brunt transudat i två grupper: normalt och patologiskt.

Normala faktorer

Utsläpp av brun färg visas ofta dagen före menstruationens början. De indikerar alltid att avstötning av endometricell har börjat i livmodern. Detta är normen, men bara om smetande leukocé passerar inom 2 dagar. Om detta inte händer, bör du söka råd hos en gynekolog.

Brun urladdning kan helt ersätta menstruationen. Detta händer som regel under den första månaden av graviditeten. I detta fall förklaras utseendet på mörk leukorré genom implantation av embryot i livmoders endometrium, vilket provocerar icke-farlig blödning i mitten av cykeln.

Mörkt transudat kan också sticker ut efter menstruation. Anledningen till detta är den snabba koaguleringen av blod. I slutet av cykeln minskar mängden blodigt urladdning och de rör sig långsammare. Blodet i dem har tid att koagulera, vilket ger utsläppet en specifik skugga.

Slutligen kan mörk leukorré framkalla ett preventivmedel såsom en intrauterin enhet. Som regel försvinner de patologiska tecknen efter borttagningen.

Patologiska orsaker

När mörka vita kvarstår efter menstruationen under lång tid kan de betraktas som patologiska. För att fastställa deras orsaker måste du gå till gynekologen och genomgå en fullständig undersökning.

En brun nyans av sekretioner indikerar närvaron av koagulerade blodföroreningar i dem. Detta kan indikera både vaginal dysbios och allvarligare sjukdomar och patologiska tillstånd:

 • Endometrit. Sjukdomen anses vara en av de farligaste. Orsaken till endometrial inflammation är intag av pneumokocker och stafylokocker i livmodern. Det är inte svårt att identifiera utseendet på en patologi. Ett av tecknen på sjukdomen är utseendet på brunt urladdning både före menstruation och efter. Leukorré åtföljs vanligtvis av mild smärta, hypertermi och svettningar. Om behandlingen inte sker i tid, kan en kvinna utveckla infertilitet.
 • endometrios Denna godartade tumör. Betrakta inte neoplasmen som säker. Även i det inledande skedet kan patologi leda till allvarliga konsekvenser. Sjukdomen börjar med tung menstruation och dragande smärta i nedre buken. Sedan, före menstruationen, visas brun urladdning, och de kommer några dagar innan menstruationen. Uppblåsthet läggs senare till dessa symtom..
 • Polyper i livmodern och dess livmoderhals. Polypper är godartade tumörer. De kan lokaliseras inuti livmodern eller på organets nacke. Polypos ger inga speciella symtom, så sjukdomen upptäcks under undersökningen. Ibland kan de orsaka mörka vita.
 • Endometrial hyperplasi och erosion i livmoderhalsen. Dessa sjukdomar provocerar utseendet på att upptäcka brunt urladdning efter menstruationen. Båda patologierna är mycket farliga eftersom de kan bli ondartade..
 • Infektioner i könsorganet. Mörkt transudat kan uppstå när en kvinna är smittad med klamydia, herpesvirus, candida, gonococcus, etc..
 • Ektopisk graviditet. När en kvinna går till läkaren som klagar över brunvita, gör läkaren först allt för att se till att detta patologiska tillstånd är frånvarande. Faktum är att en ektopisk graviditet kan leda till allvarliga konsekvenser.
 • Cystit. I den inflammatoriska processen finns blödningar i urinblåsan eller urinröret. I det här fallet ser kvinnan, förutom smärtan som är karakteristisk för sjukdomen, brun utsläpp från urinröret. Ibland kan de ha röda streck.

Brunaktig och ibland nästan svart urladdning hos kvinnor kan också utlöses av stressande tillstånd, brist på sömn, hormonbrist, undernäring och dåliga vanor.

Förresten, en hobby för strikta dieter kan också orsaka utseendet på smetande vita på hennes trosor.

Upprätta diagnos

Externa tecken och resultat av anamnesen räcker inte för att göra en noggrann diagnos. Innan beslut fattas om behandling föreskriver läkaren följande typer av studier till patienten:

 • Blod- och urintest för allmänna indikatorer.
 • Blodbiokemi.
 • Utstryk från slidan och livmoderhalskanalen. De är nödvändiga för cytologisk undersökning..
 • Ultraljud av det kvinnliga reproduktionssystemet.
 • Studien av blod för innehållet av hormoner och deras förhållande.
 • HCG-analys.
 • kolposkopi.
 • hysteroskopi.
 • Sexuellt överförda sjukdomstester.

Vid behov kan läkare av andra specialiteter involveras i undersökningen. I framtiden deltar de i beredningen av behandlingstaktiker.

Terapeutisk taktik

Alla läkemedel för behandling av brun urladdning bör förskrivas av en läkare. Självmedicinering är mycket farligt. Dessutom är den största faran den okontrollerade användningen av hormonella läkemedel.

Behandlingsregimen bestäms av studieresultaten.

Om bakteriell vaginos upptäcks kan en kvinna förskrivas klindamycin och metronidazol.

Om fläckar av leukocé provoseras av urogenital candidiasis får patienten flukonazol eller klotrimazol.

Vid trikomoniasis förskrivs en kvinna läkemedel såsom Thieidazol, Nimorazol, Ornidazole.

Upptäckt av neoplasmer i livmodern komplicerar behandlingen något. För deras behandling kan hysteroskopi eller kirurgisk behandling användas. Med endometrios använder läkarna idag ofta laparoskopi.

För behandling av fibroider i de inledande stadierna föreskrivs hormonella preventivmedel: Janine, Duphaston, Regulon.

Erytromycin, Roxithromycin, Acyclovir, Panavir används ofta för att behandla olika infektioner..

Medicinsk och kirurgisk behandling kompletteras alltid med användning av immunmodulatorer och vitaminkomplex.

Användning av alternativa behandlingsmetoder är tillåten, men innan detta måste du få tillstånd från behandlande specialist.

När fläckar av leukocé uppträder rekommenderar alternativ medicin att använda följande medel:

 • Drick minst 100 ml berberisjuice dagligen.
 • Tugga vita akaciablommor under dagen, men sväl inte dem.
 • Ät färska enbär minst 3 gånger om dagen..
 • Duka vagina med ett avkok av immortellblommor.
 • Drick 3 koppar Johannesörtbuljong varje dag.

Många traditionella läkare rekommenderar att de behandlas med en avkok av furuskogens livmoder. Detta är ett ganska effektivt botemedel, men det kan endast användas om läkaren inte har förskrivit hormonella läkemedel till kvinnan. Dessutom ska livmodern i tallskogen kastas om patienten har låg blodkoagulation.

Förebyggande åtgärder

Varje kvinna kan, om inte förhindra, minska risken för brunaktig utflöde från könsorganen. För att göra detta, följ dessa rekommendationer:

 • Undvik överdriven träning.
 • Gå utomhus så ofta som möjligt.
 • Undvik negativa känslor.
 • Stoppa strikta dieter.
 • Om möjligt få tillräckligt med sömn.
 • Var fräsch när det gäller sex.
 • Skydda dig själv under sex.

Det rekommenderas också att du besöker gynekologkontoret minst två gånger per år. En förebyggande undersökning kommer att upptäcka sjukdomen, även om den är asymptomatisk.

Du bör inte tro att smutsutsöndringar kan elimineras med hjälp av kuddar och tamponger. De indikerar förekomsten av en patologisk process i kroppen. Du måste omedelbart boka tid hos en specialist. Endast en läkare kan upptäcka och bota sjukdomen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur tid börjar klimakteriet: är det möjligt att beräkna?

Vid vilken ålder förekommer menopaus hos kvinnor - och är klimakteriets symtom så fruktansvärdaElena Berezovskaya barnläkare-gynekolog, grundare och chef för International Academy of Healthy Life, Toronto, Kanada, författare till böcker om kvinnors hälsa...

Smärta i mitten av cykeln (med ägglossning): orsakar svår smärta i höger eller vänster sida under och efter ägglossningen

Som ni vet är menstruationscykeln den viktigaste assistenten vid bedömningen av kvinnors hälsa....

Varför perioder inte kommer: de främsta orsakerna

Menstruationen återkommer normalt varje månad - detta indikerar att kvinnan är vid god hälsa och kan bli barn. När det inte finns någon menstruation, upplever varje kvinna stress och tänker att hon har blivit gravid....