Låga D-vitaminnivåer kan påverka kvinnors menstruationscykel.

Blödning

Under speciella perioder, såsom menstruation och dess försening, behöver kroppen tillräckligt med vitaminer. Särskilt gäller detta tokoferol. En kvinna bör veta varför E-vitamin behövs för försenad menstruation och hur man tar det med brist i kroppen.

Rollen av vitamin E i kvinnors hälsa

Tocopherol (aka vitamin E) är en fettlöslig förening som är nödvändig i kroppen för att metabolisera och upprätthålla immunitet. Tocopherol kallas ett "skönhetsvitamin", eftersom det förbättrar hudens, naglarnas, hårets tillstånd. Det är en naturlig antioxidant som skyddar mot fria radikaler och förhindrar förstörelse av friska celler..

E-vitamin är användbart för många faktorer..

Vilken roll spelar tokoferol för att upprätthålla kvinnors hälsa:

deltar i regleringen av könshormoner;

hjälper till att upprätthålla immunsystemets normala funktion;

deltar i syntesen av nästan alla hormoner;

är en ämnesomsättningskatalysator;

stärker vaskulära väggar;

förhindrar äggstocks- och bröstcancer;

reparerar skadad vävnad.

Om vi ​​talar om menstruationscykeln är detta vitaminets roll att reglera syntesen av hormoner. Dess tillräckliga intag i kroppen förhindrar funktionsfel från det endokrina systemet. Detta bidrar till den normala kursen för hormonberoende processer..

Egenskaper och egenskaper hos vitamin

Tocopherol är en viktig naturlig antioxidant. Det finns i åtta olika former som skiljer sig åt i kroppens funktioner. A-vitamin kan komma med mat och läkemedel som innehåller det..

Som antioxidant skyddar tokoferol kroppen från effekterna av giftiga ämnen. Dess brist är förknippat med uppkomsten av anemi och slöhet..

Som ett kosttillskott betecknas det som tokoferol (E307), b-tokoferol (E309), y-tokoferol (E308).

Det är en oljig transparent gul vätska. E-vitamin är lösligt i kloroform, petroleum och svaveleter, dåligt lösligt i aceton och etylalkohol..

De huvudsakliga fysiologiska egenskaperna hos tokoferol är biosyntes av proteiner och hem, deltagande i vävnadsandning, cellproliferation och olika metaboliska processer.

Effekten av vitamin E

Tocopherol påverkar reproduktionssystemet hos kvinnor och alla processer som är förknippade med produktion och syntes av hormoner. Dess underskott och överutbud påverkar cykeln och det allmänna tillståndet..

Per cykel

Under studier som genomfördes för att hitta ett sätt att lindra tillståndet med svår menstruationsblödning studerade vi effekten av E-vitamin på cykeln.

Studien klargjorde att med en tokoferolbrist hos kvinnor förvärras obehagliga symtom under kritiska dagar. Ett ytterligare intag av vitamin A hjälper till att bli av med svår smärta, migrän, svullnad, bröstsmärta.

Tocopherol etablerar hormonella processer, och med en normal nivå i kroppen börjar en kvinna att må bättre och mer energisk, menstruationen är mycket lättare.

Med klimakteriet

Tocopherol reglerar äggstockarnas arbete, därför är det viktigt när klimakteriet inträffar, när hormonella förändringar inträffar. En tillräcklig mängd vitamin hjälper till att jämna ut symptomen på klimakteriet. Dess brist leder till en obalans av hormoner, som i närvaro av andra faktorer till och med kan orsaka cancer.

När du planerar en graviditet

Under graviditetsplanering rekommenderas en kvinna att ta speciella vitaminkomplex. Detta beror på det faktum att under fostrets bärning behöver du en stor mängd näringsämnen, vitaminer, mineraler. Om de saknas kommer kvinnans tillstånd att drabbas i första hand, och detta påverkar fostrets utveckling. Det andra behovet beror på att hypovitaminos påverkar reproduktionsfunktionen negativt.

Vid återställande av bröstkörtlarna

Bröstsjukdomar är direkt relaterade till hormonell status. Mastopati och liknande patologiska processer inträffar mot bakgrund av hormonbrist, i vilken produktionen av vitamin E deltar. Tocopherol fungerar som en kraftfull antioxidant som förhindrar utveckling av maligna tumörer när det finns en predisposition till detta..

Tocopherol med försenad menstruation

E-vitamin förbättrar produktionen av progesteron, vilket i den andra fasen av menstruationen bidrar till uppbyggnaden av endometrialskiktet. När det finns en försening i menstruationen är det effektivt att ta tokoferol från den 16: e till den 25: e dagen av cykeln. Endast under denna period (med otillräcklig progesteronproduktion) hjälper det.

Att ta tokoferol kan orsaka menstruation, men du måste beräkna tiden när detta kan hända. Om orsaken till förseningen inte är relaterad till vitaminbrist, bör du leta efter ett annat skäl och ett annat sätt att lösa problemet med läkaren.

Hur man tar

Med vitaminterapi rekommenderas att ta tokoferol på separata dagar tillsammans med andra ämnen, vars brist kan påverka tidpunkten för början av menstruationen.

För att öka effektiviteten av att ta tokoferol bör följande beaktas:

För att vitaminet ska fungera effektivt behöver du
hålla sig till vissa regler.

Föreningen absorberas bättre under måltider, dricka medel med dess innehåll bör omedelbart efter frukost eller lunch.

Du måste dricka produkten med rent vatten: andra drycker, inklusive kaffe, mjölk, låter inte magen helt smälta den.

Samtidigt som man tar antibiotika reduceras effekten av att ta tokoferol betydligt.

Fettlösliga föreningar måste tas med livsmedel som innehåller fett.

Järn som finns i livsmedel förstör tokoferol.

Bra kombination med retinol.

När behandlingen kommer att vara effektiv

Att ta tokoferol ger ett positivt resultat om förseningen i menstruationen är förknippad med kränkningar i den andra fasen av cykeln. Att bromsa tillväxten av endometrium vid denna tidpunkt leder till en försening i början av menstruation.

Tillräckligt intag av vitamin E kommer att vara en faktor i aktiv celldelning och endometrial uppbyggnad. Den senare har tid att få den önskade tjockleken. Detta kommer att leda till en normalisering av menstruationscykelns varaktighet. Kritiska dagar kommer i tid.

Funktioner i näring under behandling med vitaminer

För normal assimilering av tokoferol och dess funktion är det viktigt att inte bara kompensera vitamininnehållet utan också att säkerställa en adekvat tillgång till andra näringsämnen som den interagerar med. Näring bör vara balanserad, anpassad till den kvinnliga kroppens egenskaper.

Det dagliga behovet av tokoferol är 10 mg. För att förhindra dess brist kan du ta E-vitamin i mängden 8 mg per dag. Du kan få det med mat och droger. När du tar mediciner måste du ta hänsyn till hur mycket tokoferol som matas för att undvika hypervitaminos, vilket är farligt inte mindre än hypovitaminos.

Om kosten domineras av produkter som innehåller E-vitamin, bör dess dosering i läkemedlet vara mindre. Det är också viktigt att maten är rik på fett, annars kommer det inte att finnas någon effekt från att ta vitaminkomplexet.

Vilka produkter innehåller

Hög tokoferol finns i följande produkter:

E-vitamin innehåller
i många produkter.

vete (groddkorn och groddolja);

I den andra fasen av menstruationen rekommenderas att dessa produkter kombineras med livsmedel som är rika på askorbinsyra. Dessa är citrusfrukter, kål, hallon, vinbär.

Överdoseringstecken

Okontrollerat intag av läkemedlet i stora doser hjälper inte att uppnå resultatet snabbare, utan kommer att bli en faktor i utvecklingen av en överdos. Ett överskott av tokoferol definieras som hypervitaminos E. Överträdelsen har sina egna detaljer och kräver behandling.

En överdos av tokoferol ger följande symtom:

En överdos av vitamin E kan vara extremt
livshotande.

dyspepsi (matsmältningsstörningar, flatulens, diarré, ömhet i den epigastriska regionen, tarmkramper);

en gulaktig hudton, färgning av urin i rött, vilket är förknippat med en funktionsfel i lever-gallvägssystemet;

ökning av blodtrycket med ytterligare kris;

muskelkramper, vilket är särskilt karakteristiskt för en överdos hos barn;

försämring av huden, håravfall, spröda naglar;

blödning, vilket är särskilt farligt för kvinnor före förlossningen;

trötthet, yrsel, svaghet;

En överdos är farlig med följande komplikationer:

funktionsfunktion i njurarna och levern;

brist på vitamin A och D som ett resultat av malabsorption;

hjärnblödning;

menstruations oregelbundenhet;

Med ett överskott av vitamin under graviditeten ligger faran i risken för syre-svält i honom. Hypervitaminos hos modern kan leda till uppkomsten av hjärtsjukdomar hos barnet. Det finns en risk för neurologiska förändringar, hudsjukdomar, patologier från de inre organen och systemen.

Recensioner och rekommendationer

Endast en läkare kan diagnostisera brist eller överskott av vitamin E. Om det finns misstankar på grund av en försening i menstruationen, bör detta problem tas upp med en gynekolog. Det är mycket troligt att patologiska förändringar har flera faktorer som måste påverkas samtidigt. Enbart vitaminbehandling kan vara ineffektiv..

Det är viktigt att ta tokoferol i den dos som rekommenderas av läkaren och observera förändringar i kroppen. Om tillståndet förvärras måste du konsultera en specialist.

En enda dos av en hög dos E-vitamin leder inte till en acceleration av början av menstruationen, men kan orsaka allvarliga biverkningar. Metoden för att lösa problemet bör vara omfattande och ta hänsyn till behoven hos varje enskild organisme..

Marina, 36 år, UFA: ”Jag tar vitaminer efter förlossningen för att återställa den normala cykeln. Läkaren sa att en månad med en hälsosam kost är tillräckligt för att kroppen ska återgå till det normala. Jag valde vitaminer specifikt för ammande mödrar med tokoferolinnehåll. Sådana komplex skadar inte barnet. Jag mår bra, mitt hår blir snyggare, min hud blir elastisk ”.

Irina, 27 år, Moskva: ”Mitt i stressen var det en försening på två månader. Jag försökte olika folkmetoder för att kalla menstruation, men på grund av bristen på effekt gick jag till läkaren. Gynekologen ordinerade ett läkemedel med tokoferol. Nästa månaders perioder gick i tid. Jag vet inte med säkerhet om det hjälpte vitamin E eller om allt i sig återgick till det normala. Vi måste också ta hänsyn till att jag drack lugnande droppar. ".

Ekaterina, 25 år, Jekaterinburg: ”Efter 22 år försvann menstruationen, varje månad började på olika dagar. Tillståndet led mycket. Under dagen var det konstant trötthet, slöhet, ville inte äta. Några månader senare bestämde jag mig för att undersökas. Det visade sig att det fanns en vitaminbrist. Sedan tillbringade jag 2 månader för behandling, och nu tar jag en förebyggande kurs varje år. Sedan dess har det aldrig skett något misslyckande ”.

Vitaminterapi en cykeldag för polycystisk äggstock


Kvinnors reproduktiva hälsa är ett mycket viktigt ämne som har sagts mycket. Läkare rekommenderar att de är mycket uppmärksamma från tidig ålder. Välkända hygientips, snabba besök hos gynekologen och varma kläder under den kalla säsongen förblir relevanta för denna dag. Vissa patologier kräver inte allvarlig behandling, i detta fall hjälper vitaminterapi under cykeldagarna.

Kan vitaminer påverka menstruationen

Hos kvinnor med ett friskt reproduktionssystem varar menstruationen från 3 till 7 dagar, cykellängden varierar från 21-35 dagar. Systematiska avvikelser från normen kan vara en signal om hormonell obalans, utveckling av sjukdomar i könsorganen och brist på mineraler. Hormonala och psykotropa läkemedel kan också orsaka störningar..

Med brist på biologiskt aktiva ämnen kan ägglossningen sakta. För att komplettera deras brist föreskrivs specialtillskott och terapeutiska dieter.

Hur man normaliserar cykeln med vitaminer

Biologiskt aktiva ämnen spelar en viktig roll för att stimulera produktionen av hormoner. Enligt forskning påverkar vissa av dem reproduktionsorganens arbete. Därför föreskriver läkare ofta vitaminer för att återställa menstruationscykeln.

Om en kvinna har mindre oregelbundenheter i cykeln, kan läkaren förskriva att tillsatserna tas i faser. Behandlingsvaraktigheten är 2-3 månader. Om ingen positiv dynamik efter denna period observeras kan hormonbehandling krävas..

Tillskott för normalisering av menstruationscykeln

För att uppnå goda resultat är det nödvändigt att kombinera vitaminer för menstruation hos kvinnor. Färdiga kosttillskott som innehåller ett komplex av ämnen för normalisering av menstruationscykeln finns tillgängliga för försäljning..

Läkemedlet Cyclovita innehåller två produkter avsedda för användning i olika faser. I sammansättningen av tillsatsen:

 • vitaminer i grupp B, E;
 • C-vitamin;
 • rutin;
 • jod;
 • selen;
 • mangan;
 • lutein;
 • folsyra.

Detta icke-hormonella läkemedel används i en 3-månaders kurs. Läkemedlet normaliserar menstruationscykeln, minskar ömhet i bröstkörtlarna, återställer den psyko-emotionella bakgrunden och bidrar till den totala förbättringen av välbefinnandet..

Ett annat tillskott som innehåller vitaminer för menstruations oregelbundenhet är Pregnoton. Finns i form av påsar för beredning av infusion. Verktyget används ofta för att förbereda graviditet och för att normalisera produktionen av hormoner. Det inkluderar:

 • L-arginin;
 • B, C, E-vitaminer;
 • magnesium;
 • jod;
 • selen;
 • vitex-extrakt.

Detta tillskott stöder reproduktionsorganens hälsa, säkerställer normalisering av menstruationscykeln och fyller på tillgången på mineraler som är nödvändiga för fostrets utveckling. Pregnoton är kontraindicerat vid graviditet och amning..

Kalciumtillskott för hepatit B

Kalciumglukonat är ett allmänt använt läkemedel för amning och graviditet. Det är indicerat för minskat intag av detta viktiga spårelement med mat, samt i närvaro av

allergiska sjukdomar, blödning, dysfunktioner i paratyreoidkörtlarna, olika inflammationer. Kalciumglukonat används också för njur- och leversjukdomar, hudproblem och benfrakturer. Kalciumglukonat används som motgift för förgiftning med magnesiumsulfat och oxalsyra och fluorsyror..

Kalciumglukonat är kontraindicerat för hyperkalcemi, en tendens till stenbildning, sarkoidos och hjärtglykosider. Kalciumglukonat ordineras till kvinnor vanligtvis i form av tabletter, mycket mindre ofta i form av en injektionslösning.

Komarovsky säger att kalciumglukonat bör drickas under amning i en dos som rekommenderas av den behandlande läkaren. Det är särskilt viktigt att uppmärksamma om en kvinna tar andra komplex som innehåller detta mineral.

Kalciumglukonat tolereras vanligtvis väl av ammande mödrar, liksom barn som får ämnet med mjölk..

Kvinnors vitaminer för att normalisera menstruationscykeln

Biologiskt aktiva ämnen spelar en viktig roll i normaliseringen av hormonnivåerna. Vitaminerna B1, B2, B6 och E borde vara tillräckliga för att gonaderna ska fungera korrekt i kroppen. Kvinnor behöver också folsyra..

Vitamin A

A-vitamin är bäst känt för sina antioxidantegenskaper. Det är dock nödvändigt att normalisera processerna för ägglossning och progesteronproduktion. Ämnet främjar förnyelse av slemhinnor i organ och utveckling av bröstkörtlar..

B-vitaminer

Vitaminer i grupp B. är nödvändiga för att reglera menstruationscykeln och bidrar till att könskörtlarna fungerar korrekt och säkerställer östrogenproduktionen. Dessa ämnen krävs också för att upprätthålla frisk nervvävnad. B6 är involverad i att normalisera funktionen av äggstockarna och sköldkörteln. Särskilt stort är behovet av det under klimakteriet.

C-vitamin

C-vitamin finns nödvändigtvis på listan med vitaminer för att normalisera menstruationscykeln. Det är den starkaste antioxidanten, behovet av det ökar under stressiga situationer. Ämnet är nödvändigt för att bibehålla kärlväggarnas elasticitet. Med brist på det kan en ökad blödning under menstruationen observeras.

Vitamin D

Tillräckligt intag av vitamin D kan lindra manifestationerna av premenstruellt syndrom. Med sin brist kan man öka menstruationens varaktighet. Ämnet stärker främst ben och reglerar blodkoagulation, det krävs för att upprätthålla kalciummetabolismen..

Hur man tar vitamin E för att normalisera cykeln

För den normala utvecklingen av den andra fasen av menstruationscykeln borde vitamin E vara tillräckligt i kroppen, dess brist är fylld av riklig urladdning under menstruation och oregelbundna perioder. Ämnet är involverat i produktionen av könshormoner, inklusive progesteron..

Det föreskrivs i följande fall:

 1. Med oregelbunden eller tung menstruation.
 2. Om det finns ett hot om missfall för att upprätthålla graviditet.
 3. Med tecken på mastopati.
 4. Med svåra tecken på premenstruellt syndrom - irritabilitet, sjukdom, svullnad.

E-vitamin behövs både under menstruationen och under graviditeten. Det föreskrivs för att bevara fostret och förhindra utvecklingen av patologier. Rekommenderad dos - 200 mg två gånger dagligen.

Folsyra

Folsyra krävs särskilt av kroppen under graviditeten. Med brist på substans ökar risken för missfall eller för tidig födsel, utvecklingen av fosteravvikelser och uppkomsten av postpartumdepression hos modern..

Men folsyra behövs inte bara för gravida kvinnor. Det är nödvändigt:

 • att upprätthålla ett friskt nervsystem;
 • för blodbildning;
 • för celltillväxt;
 • att stärka immuniteten;
 • för produktion av aminosyror.

En vuxen behöver 400 mikrogram folsyra per dag, medan en gravid kvinna kommer att behöva konsumera 600 mikrogram.

Folinsyra under graviditeten

Vitamin B9 ordineras till alla gravida kvinnor från första trimestern. Dagligt intag av folsyra bidrar till korrekt bildning och snabb tillslutning av fosterets nervrör, vilket förhindrar patologier i utvecklingen av centrala nervsystemet. Folinsyra skyddar embryot från negativa effekter av yttre faktorer - cigarettrök, dålig ekologi, mat av dålig kvalitet. Regelbundet intag av folsyra fram till den 12: e veckan av graviditeten förhindrar utvecklingen av hjärnödem i fostret, uppkomsten av patologier såsom hjärnbråck, hydrocephalus, ryggmärgsdefekter.

Schema för vitaminterapi för menstruations oregelbundenheter

Om en kvinnas månatliga schema inte ändras väsentligt, kanske hormonella läkemedel inte behövs. I detta fall föreskriver läkare vitaminer på en cykeldag..

Behandlingsregimen är som följer:

 1. I den första fasen av cykeln används B9, B12, glutaminsyror och lipoinsyror. Dosering - en tablett tre gånger om dagen. Detta komplex kan kompletteras med en kapsel vitamin E.
 2. I den andra fasen förskrivs B6 och C per tablett tre gånger om dagen, E - 2 kapslar per dag.

För vissa patienter är cyklisk vitaminbehandling tillräcklig för menstruations oregelbundenheter enligt schema för normalisering av hormonnivåer. Om behandlingen var ineffektiv krävs ytterligare undersökning och eventuellt hormonella läkemedel..

Kontraindikationer och biverkningar

Innan du tar vitaminer under faserna av menstruationscykeln är det viktigt att konsultera en läkare angående dosering. Det bestäms i enlighet med ålder, livsstil, samtidiga sjukdomar. Under graviditet och amning kan intaget av vissa vitaminkomplex kontraindiceras.

En annan varning - patienter kan uppleva allergier eller individuell intolerans mot vissa ämnen. Om sådana reaktioner tidigare har inträffat, ska du informera din läkare.

Möjliga orsaker till fel och förseningar i menstruationscykeln

Vanliga gynekologiska störningar inkluderar funktionsfel i menstruationscykeln. Ibland händer detta en gång, till exempel på grund av stress, men med ständiga förseningar är det värt att hitta orsaken till förändringen i den biologiska rytmen.

Den första menstruationen hos flickor förekommer vanligtvis mellan 12 och 13,5 år. Från ögonblicket av de första tilldelningarna bör de gå igenom minst 8 under året.De går igenom olika tidsintervall, eftersom cykeln ännu inte är fullständigt etablerad. I framtiden är det för varje kvinna en strikt definierad period - från 21 till 33 dagar. För varje kvinna är detta gap individuellt men begränsat av dessa siffror..

En normal menstruationscykel kännetecknas av:

 • strikt cykliskhet och genomsnittlig varaktighet upp till 28 dagar;
 • menstruation i 5 dagar;
 • blodförlust under dess gång - 50-150 ml,
 • brist på smärta;
 • välbefinnande före eller efter henne.

Att känna till din kalender är det lätt att märka en försening. Det finns små avvikelser i en eller annan riktning under flera dagar, vilket inte är ett allvarligt problem. Men misslyckanden i en cykel som har varit stabil under flera år är alarmerande. Ändringar i själva menstruationens varaktighet bör inte heller ignoreras.

En betydande minskning eller ökning av menstruationscykeln (med 10 dagar eller mer) är ett tillfälle att besöka en gynekolog och ta reda på varför kvinnokalendern är trasig. Anledningar till förändring:

 1. Utvecklingen av patogen mikroflora i bäckenområdet. Klamydia, uroplaser, mykoplasmer och andra mikroorganismer kan föröka sig här. Detta problem är löst och efter behandlingen återställs månadscykeln.
 2. Hormonfel som uppstår av olika skäl. Efter analys av hormoner bestämmer läkaren med en behandlingskurs som kommer att vara lång och inte så enkel. Att hitta orsaken och anpassa den hormonella bakgrunden är en ganska komplicerad uppgift. Oftast är problemet relaterat till sköldkörteln eller binjuredysfunktionen.
 3. Dysfunktion av äggstockarna, vilket påverkar reproduktionssystemet som helhet, vilket slår ner den normala menstruationsförloppet. Behandling är möjlig om sådana fel inte är ärftliga.
 4. Rubella eller vattkoppor som överförts under barndomen leder till brott mot follikelbokmärket i äggstocken. Fel i kvinncykeln inträffar från den första menstruationen, men med detta problem kommer de till läkaren mycket senare, vilket gör behandlingen svår.
 5. Kost och stark fysisk aktivitet. När en tjej utmattar sig med hunger, "sitter" på en proteindiet eller vice versa är engagerad i kroppsbyggande, ständigt ökar belastningen, kan detta leda till en fullständig frånvaro av menstruation.
 6. Konstant stress och psyko-emotionell stress orsakar också fel i kvinnokalendern. Men det är inte nödvändigt att gå till läkaren med detta problem. Det räcker för att eliminera källan till psykiska störningar, röra sig mer och njuta av livet så mycket som möjligt.

Med en betydande försening för första gången efter 9 månader kan ett barn föds. Anledningen till de långsiktiga förändringarna i termer är alla faktorer som gör förändringar i vardagen: flytta till en ny plats, förgiftning, dålig "ekologi", okontrollerad medicinering, vitaminbrist och andra skäl.

Viktig! Ibland är en kränkning av menstruationscykeln förknippad med allvarliga patologier: ektopisk graviditet, tumörer i äggstockarna eller livmodern av godartad och malign natur, tuberkulos, förekomsten av en tumör i hjärnan.

Metod för användning Aevita

Aevit-kapslar föreskrivs för sådana tillstånd:

 • Hypovitaminos, vitaminbrist på fettlösliga vitamin A och E
 • Nattblindhet
 • Retinitis pigmentosa
 • Systemisk lupus erythematosus
 • Psoriasis
 • Optisk atrofi
 • Vävnadsregenerationsstörningar
 • Dålig mikrosirkulation
 • Vävnadsnekros
 • Perifer neuropati
 • endokardit.

  Drickeavit för förebyggande syften bör ske under följande villkor:

  • Stanna i ofta stressiga situationer
  • Undernäring
  • Obalanserad kost
  • Förekomst av dåliga vanor - ofta dricka, röka och ta droger
  • hypertyreos
  • Ofta infektionssjukdomar
  • Gastrointestinala sjukdomar
  • Beroende på viktminskning
  • Kronisk diarré
  • Gastrektomi
  • Cystisk fibros i bukspottkörteln.

  En undervisningsanvisning indikerar att läkemedlet är kontraindicerat vid sådana tillstånd:

  • tyreotoxikos
  • Överkänslighet mot läkemedlets komponenter
  • tromboembolism
  • glomerulonefrit
  • Svår åderförkalkning
  • Hjärtinfarkt
  • Hypervitaminos A och E.

  Aevit-vitaminkomplexet för kvinnor rekommenderas av gynekologer under postpartum för behandling av slemvävnader i livmoderhålan. Verktyget kan användas för smärtsam och tung menstruation för att minska blodförlusten, liksom för problem relaterade till infertilitet, för att stärka kvinnors hälsa.

  Brist på vitaminer i kroppen kan påverka de funktioner som är ansvariga för kvaliteten på människans syn negativt.

  För att stärka ögonhinnan, förbättra synfokus, stoppa negativa förändringar i näthinnans vävnader, kan läkemedlet "Aevit" användas som en ytterligare behandling. Men han kan inte ersätta full terapi.

  Under graviditeten tas läkemedlet strikt under övervakning av en läkare i nödsituationer, eftersom användningen av ett vitaminkomplex kan påverka fostrets utveckling negativt.

  Det är strängt förbjudet att ta medicinen i graviditetens första trimester. Det rekommenderas inte att ta detta läkemedel under amningen så att barnet med mjölk inte får en överdriven dos av vitaminer.

  Vitaminerna A och E i stora mängder (men inte överdosering), som i Aevit-komplexet, påverkar den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund, i synnerhet bröstkörtlarnas tillstånd, och enligt experter - mammologer kommer användningen av detta läkemedel att ha en positiv effekt när mastopati behandling.

  Klassisk dosering - 1 kapsel per dag. Terapiförloppet - 1 månad 1 gång var sjätte månad.

  Vid behandling av hudsjukdomar som psoriasis och eksem föreskriver hudläkare Aevit-vitaminkomplexet för hud och naglar.

  Vitamin A är involverat i många metaboliska processer i människokroppen, hjälper till att bättre återställa hudceller, påskyndar sårläkning utan bildande av skorpor..

  E-vitamin har en antioxidanteffekt och påverkar många viktiga processer i kroppen, vilket normaliserar nervsystemets funktion, blodkärlets tillstånd och hormonella systemfunktioner..

  Hormonella förändringar i kroppen under klimakteriet är en av de svåraste perioderna i livet hos kvinnor. Under klimakteriet sker en kraftig minskning av mängden vitamin E i blodet.

  Användningen av Aevit multivitamin-komplexet kommer att bidra till en effektiv återställning av hormonella funktioner och metabolism i kroppen. Läkemedlet är särskilt användbart i fall som förvärras av problem med sköldkörteln, nedsatt syn och rökning. Administrationsförloppet är 2-3 veckor, 1 kapsel per dag. Upprepa efter några månader.

  Vad är Aevit-komplexet användbart för:

  • eliminering av effekterna av stress, fysisk och mental trötthet;
  • påskyndar återhämtningsprocessen efter operation eller en utdragen sjukdom;
  • bra för ögon, hud, hår, ben;
  • kämpar med asteni, perifer neuropati, myopati;
  • kompenserar för bristen på vitamin A, E.

  I höga doser krävs retinol och tokoferol av kroppen efter avlägsnande av magen, med svår diarré, kronisk kolestas. Aevit föreskrivs för obstruktiv gulsot, bukspottkörtelfibros, psoriasis, trofisk störning och vävnadsmikrosirkulation.

  I bruksanvisningen för Aevit-vitaminer anges relativa och absoluta kontraindikationer i detalj. Läkemedlet är strängt förbjudet att användas för personer under 18 år, med individuell intolerans av komponenterna i läkemedlet, vitamin A, E-hypervitaminos, tyrotoxikos, glomerulonefrit, kronisk cirkulationsfel.

  Under ständig medicinsk övervakning bör vitaminer drickas med följande patologier:

  • tendens att bilda blodproppar;
  • åderförkalkning av kranskärl i avancerad form;
  • akut, kronisk njursjukdom;
  • hjärtattack, kardioskleros, dekompenserad hjärtsvikt;
  • gallstensjukdom, kolecystit.

  Personer med en historia av skrumplever i levern, viral hepatit, kronisk pankreatit, svår njursvikt, sarkoidos dricker vitaminförsiktighet med försiktighet.

  Retinol har en teratogen effekt som varar i 6-12 månader - under denna period kan befruktningen inte planeras. Aevit-vitaminer är kontraindicerade under graviditet, speciellt i första trimestern, kan orsaka fosterbildningar. I de senare stadierna kan läkemedlet tas endast av medicinska skäl, läkemedlet är kontraindicerat för ammande kvinnor.

  När du använder livsmedel med mycket selen är det nödvändigt att minska doseringen av Aevit med en tredjedel eller till och med hälften - detta mikroelement minskar kroppens behov av vitamin A, E.

  Som medicin bör patienter med diagnoser ta läkemedlet med försiktighet: skrump i levern, njursvikt, viral hepatit, tromboflebit.

  Hur vitaminer påverkar en kvinnas kropp?

  Det har blivit populärt att dela in vitaminer (vitamin) i grupper "för kvinnor", "för män", "för barn". Vad är hemligheten och varför tilldelas människor i olika åldrar och kön vissa kosttillskott under detta namn? Det finns bara 13 av dem, men var och en startar en viss biokemisk process, på grund av vilken kroppen fungerar smidigt, "som en klocka".

  Biokemiska processer hos kvinnor går något annorlunda i samband med dess reproduktiva funktion (förmågan att bli gravid och bära avkommor). För den normala förloppet av de månatliga cyklerna, befruktningen av barnet, hans bärande och utfodring, behöver du ett komplett komplex av vitaminer. Men den övervägande rollen för det ganska könet bör ges till vitamin B6, B12 och folsyra (B9). Det här är ”reproduktionsvitaminer” utan vilka en kränkning av menstruationen och problem med amning kan uppstå.

  Folsyraintagshastigheten är 400 mcg per dag, för gravida kvinnor - 600 mcg. B9-brist, som borde komma med mat, märks efter 5 dagar. Hos kvinnor är konsekvensen av hans brist:

  • anemi eller en minskning av antalet röda blodkroppar;
  • menstruations oregelbundenhet;
  • infertilitet;
  • problem som uppstår under graviditet: missfall eller tidig födelse, placentabbrott;
  • fosterpatologi.

  Obs: Med tillräckligt intag av vitamin A kan det absorberas dåligt på grund av dysbios, ta antikonvulsiva medel, barbiturater, använda p-piller och ta alkohol.

  Utan vitamin B6 (pyridoxin) får en kvinna ett helt "gäng" problem och det viktigaste är en obalans av könshormoner. Deras felaktiga förhållande leder till irritabilitet, stress och depression. Det är särskilt farligt när sådana symtom uppträder under graviditet och klimakteriet är orsaken till permenstruellt syndrom. Normen för dess konsumtion är 1,5-2,8 mg / dag.

  Hur man väljer rätt diet som innehåller nödvändiga vitaminer?

  Glöm inte att mat är en naturlig källa till vitaminöverflöd. Näring bör vara varierad och balanserad inte bara i proteiner, fetter och kolhydrater, utan även i innehållet i dessa komponenter.

  Sår på labia

  Yarina med folsyra

  Förutom produkter som innehåller vitamin B-gruppen, rekommenderar läkare att införa proteingiskar i menyn som innehåller vitamin D och omega-3-fettsyror. Först och främst är det en mängd skaldjur som är tillgängliga för alla idag..

  Keso, nötter och magert kött bör läggas till i kosten. Mörk choklad förbättrar blodcirkulationen. Men du måste använda det i mått.

  Många vitaminer förstörs genom värmebehandling, så grönsaker och frukter äts bäst färskt. Det är tillrådligt att använda den beredda sallad i 15-20 minuter efter beredningen, eftersom i skivningen de komponenter vi behöver inte lagras också på länge.

  Bästa matkällor för B9

  Folinsyra erhölls först från spenatblad. Det är logiskt att denna produkt kom in i de tio bästa matkällorna för folat. Resten listas i tabellen:

  ProduktKoncentration (mcg)
  Jordnöt240
  Solrosfrön227
  Torkad svamp140
  Persilja110
  Konserverad torsklever110
  sesamfrön97
  bönor90
  linser90
  Avokado89
  Spenat80

  Med en balanserad diet är det svårt att uppnå underskott. Att äta en liten handfull nötter dagligen räcker för att kompensera för mer än hälften av det dagliga behovet. Ett annat alternativ är en sallad med färska grönsaker och örter. Försöm inte baljväxter, linsgröt eller soppa med bönor är perfekta för att förhindra folacinbrist.

  Det är dock viktigt att komma ihåg att vitaminer endast kan lagras med en kort termisk exponering. Detta betyder inte att du behöver äta halvbakade bönor. Produkter som behöver kokas eller stekas bör tas bort från värmen omedelbart efter att de har kokts. Lång värmebehandling förstör alla vitaminer.

  Vitaminintag under cyklerna

  Om avvikelserna i "månadskalendern" är betydande, utan medicinsk behandling och hormonbehandling kan inte göra. Men med små misslyckanden kommer vi att använda följande regim av "vitamincocktails".

  Med en 28-dagars cykel i sin 1 halva (14 dagar) utnämna:

  • folsyra,
  • glutaminsyra,
  • liponsyra,
  • Vitamin B12.

  Alla tas 1 tablett tre gånger om dagen. Dessutom används en kapsel vitamin E. I den andra halvan av cykeln (nästa 14 dagar) är schemat något annorlunda. Tilldela

  • askorbinsyratablett tre gånger om dagen,
  • E-vitamin 2 kapslar per dag,
  • Vitamin B6-tablett 3 gånger om dagen.

  Viktig! Dosen av vitaminer som produceras i tabletter kan vara annorlunda, så se till din läkare om antalet gram eller milligram åt gången, särskilt om du redan har köpt ett läkemedel.

  Vitaminterapi varar från 2 till 3 månader. Om cykeln inte har återhämtat sig föreskrivs behandling baserat på orsaken till sådana fel. Kosttillskott med vitaminer används strikt under tillsyn av en gynekolog. Och även om många frivoliga personer behandlar vitaminer som godis, leder deras okontrollerade intag till utvecklingen av olika patologier.

  Läkande egenskaper

  Läkemedlet har immunmodulerande, reparerande, regenererande, antioxidant, redoxeffekter på människokroppen. Dessa två fettlösliga vitaminer är kraftfulla antioxidanter (särskilt tokoferolacetat), de kan bekämpa fria radikaler som bidrar till åldringsprocessen..

  Exempelvis måste rynkemedlet appliceras varje kväll på förrenad ansiktshud i 2-4 veckor. Aevit-vitaminer i ansiktet är också användbara eftersom de inte bara föryngrar det utan också hjälper till att eliminera post-akne, bekämpa inflammatorisk akne, eliminera torrhet och mjukgöra huden.

  Vitaminkomplex för att normalisera cykeln

  Det finns redan färdiga förberedelser för restaurering av den "kvinnliga kalendern". Ledaren bland dem är Cyclovit. Det inkluderar Cyclovit 1, som används i fas 1 och Cyclovit 2, som används i fas 2. Kompositionen har en mängd olika vitaminer samlade i ett visst förhållande.

  Läkemedlet innehåller inte hormoner, men tack vare komponenterna i det förbättrar det den hormonella bakgrunden. Som ett resultat:

  • mår bättre;
  • smärta under menstruationen lindras;
  • ömhet i bröstet minskar;
  • menstruationen återställs;
  • reproduktionssystemet normaliseras.

  Kursens längd är 3 månader. Det är viktigt att dess positiva effekter inkluderar återställande av en normal psykoterapeutisk bakgrund och påverkan på utseendet: tillståndet hos naglar, hår och hud förbättras avsevärt.


  Hormonläkemedel Duphaston

  Duphaston är ett allvarligare läkemedel av hormonell natur. Det föreskrivs för brist på progesteronhormon och som en del av hormonersättningsterapi. Med en progesteronbrist hjälper det med:

  • infertilitet
  • smärtsamt och mentalt allvarligt premenstruellt syndrom;
  • oregelbunden menstruation;
  • livmodersblödning.

  Läkemedlet som ett sätt att ersätta hormonbehandling kan förskrivas endast med en fullständig medicinsk undersökning och periodiska gynekologiska undersökningar, mammografi. Strikt medicinsk övervakning krävs..

  Störningar i menstruationscykeln kan vara förknippade med sjukdomar i reproduktionssystemet och leda till infertilitet. Därför bör varje kvinna som drömmer om att bli mamma undersökas och behandlas utan att försena sitt besök hos läkaren ”för imorgon”. Trots allt är den tidsperiod som tilldelas den vackra halvan av mänskligheten för ett barns födelse inte så stor.

  En regelbunden menstruationscykel är ett tecken på utmärkt kvinnors hälsa. Störningar i cykeln är inte alltid förknippade med graviditetens början hos en dam. De orsakar stress, en obalanserad diet, hormonell obalans och olika patologier.

  För att återställa cykeln är det inte alltid nödvändigt att ta till hormoninnehållande läkemedel. Ett bra resultat i sådana fall ger vitaminterapi. I denna publikation kommer vi att överväga vilka vitaminer som måste tas för att återställa cykeln..

  De viktigaste vitaminerna för kvinnors hälsa

  Det finns en direkt koppling mellan bristen på vitaminer i den kvinnliga kroppen och den oregelbundna menstruationscykeln. Med sin brist minskar inte bara immuniteten, utan alla metaboliska processer avtar. Som ett resultat uppstår funktionsfel i hela organismen, inklusive hormonell obalans.

  Det leder till en försämring av kvinnans hälsa och känslomässiga tillstånd, provocerar många sjukdomar och patologier i könsområdet, inklusive menstruationsregelbunden.

  För att återställa cykeln i kroppen måste en dam ha en tillräcklig mängd vissa vitaminer.

  Vitamin A

  Retinol tilldelas en av huvudrollerna i normaliseringen av cykeln. Det är nödvändigt för produktion av könshormonet progesteron, under vilket inflytande den andra halvan av cykeln inträffar.

  En reducerad nivå av detta hormon provocerar utvecklingen av hyperplastiska processer i livmodern. Som ett resultat kommer damen att ha både oregelbunden och riklig menstruationsblödning.

  Retinol behövs för tillväxten av celler i slemhinnorna, inklusive organen i det reproduktiva systemet. Det har en mycket stark antioxidanteffekt och motverkar därför bildandet av maligna tumörer..

  Retinol är en effektiv immunmodulator. Han kan förbättra damens vision. Det är mycket i morötter, broccoli, lever, havskål.

  E-vitamin

  För att återställa menstruationen krävs vitamin E. Det påverkar syntesen av progesteron, som inte bara tillhandahåller den andra halvan av cykeln utan stödjer den normala graviditetsförloppet. E-vitamin måste förskrivas när det finns ett hot om missfall, liksom vid behandling av mastopati..

  Folinsyra - vilka livsmedel innehåller

  Du kan kompensera för den nödvändiga mängden vitamin i kroppen inte bara genom att ta ett läkemedel utan också med en viss diet.

  Den maximala mängden folsyra finns i följande livsmedel:

  1. Ägg (vaktel och kyckling).
  2. Frukter: persika, avokado, aprikos, apelsin, melon.
  3. Grönsaker: broccoli, kål, tomater.
  4. Baljväxter: ärtor, bönor.
  5. Nötter.
  6. Kyckling och torsklever.
  7. Gryn: bovete, havregryn.

  Apotekskomplex

  När en kvinna har olika funktionsfel i menstruationscykeln, föreskriver gynekologen efter en fullständig undersökning ett apotekskomplex och ger rekommendationer om vilka livsmedel som är rika på vitaminer som saknas i kroppen bör inkluderas i kosten.

  Vi kommer att överväga de mest populära komplexen:

  1. Cyclovita är ett komplex som i sin sammansättning innehåller vitamin E, A, C, D, grupp B samt spårämnen. Det föreskrivs både för behandling av menstruations oregelbundenheter och för att förebygga dem. Alla tabletter i komplexet är indelade i grupper som skiljer sig i de bestående ämnena och används därför i olika faser av cykeln.
  2. Vision (Vision) - komplexet innehåller alla vitaminer vi undersökt, extrakt av medicinalväxter och bioadditiv. Komplexet är avsett att inte bara normalisera cykeln utan att minska ljusstyrkan i manifestationerna av premenstruellt syndrom och förbättra en kvinnas utseende.
  3. Tidsfaktor - komplexet innehåller alla samma vitaminer, olika mikroelement samt extrakter av broccoli och vitex. Det finns flera typer av kapslar i förpackningen, som skiljer sig i sin sammansättning och tas i olika faser av cykeln.

  Det är viktigt att veta att det är lämpligt att ta syntetiska komplex endast som föreskrivs av läkaren efter undersökningen och blodprover.

  Faktum är att en överdosering av vitaminer kan ha obehagliga konsekvenser för kroppens funktion som helhet. När allt kommer omkring tenderar vitaminer att samlas i kroppen, särskilt fettlösliga A och E.

  Släpp formulär

  Det finns tre former av frisättning: gelatintabletter, injektion och grädde.

  Kapslarna har en perfekt rund form, ungefär 1 cm i diameter. Gelatinskalets färg är gul och den oljiga lösningen inuti har en identisk färg med solrosolja. Smaken påminner vagt om olja, men smaken är obehaglig och specifik. Kapslar förpackas i blåsor av 10 delar. Det genomsnittliga priset i Ryssland är 40 rubel per blister.

  Injektionsformen är gul och hälls i ljusbruna ampuller på 1 ml. Säljs i kartonger på 10 stycken. Den genomsnittliga kostnaden i Ryssland är 120 rubel.

  Kvinnors vitkräm förpackas i paket med en kapacitet på 50 ml. Den är avsedd för extern användning och för applicering på ansiktet. Den genomsnittliga kostnaden för ett läkemedel i Ryssland är 200 rubel.

  Regler för att ta vitaminer för att stabilisera menstruationen

  Den kvinnliga kroppen är mycket mottaglig för olika slags yttre påverkan. Stress, undernäring, kronisk sjukdom - allt detta påverkar den månatliga cykeln negativt. Ofta hjälper vila och vitaminterapi att normalisera menstruationens regelbundenhet, om detta inte hjälper, återstår bara hormonbehandling. Vitaminer för normalisering av menstruationscykeln måste drickas enligt ett visst schema, deras okontrollerade användning kan orsaka en försämring av kvinnans hälsa.

  En kvinna behöver vitaminer för att återställa cykeln

  Vilka är orsakerna till cykelfel

  Bland de huvudsakliga orsakerna till menstruation kan man skilja:

  • endometrios;
  • cystiska formationer;
  • endokrina störningar;
  • fetma;
  • nervös belastning;
  • hårt arbete;
  • klimatförändring.

  De huvudsakliga orsakerna till månatliga misslyckanden anges i tabellen.

  Frekvensen av förekomst hos kvinnor,%Orsaker till intermittent blödningsfel
  Hormonell störningÖverviktNervös stamKroniska sjukdomar
  81325445

  Hur vitaminer påverkar den kvinnliga kroppen

  Kvinnans endokrina system är mycket känsligt för förekomsten av en viss mängd bioaktiva ämnen och spårelement i blodet.

  Brist eller överskott av vissa arter kan påverka blodsekretets regelbundenhet betydligt..

  Vitaminer för normalisering av cykeln hos kvinnor är nödvändiga, de fungerar som katalysatorer för olika biokemiska processer i reproduktionssystemet. Exempelvis stimulerar A-vitamin äggstockarna och reglerar därigenom sexdrift, E-vitamin förbättrar hudfärgen genom att förbättra blodflödet.

  E-vitamin är mycket viktigt.

  Vilka vitaminer behövs för en normal cykel

  För att återställa menstruationscykeln behöver en kvinna en tillräcklig mängd av följande ämnen:

  • Vitamin E. Tocopherol kallas också ett ämne från ungdomar. Intaget av E-vitamin påverkar gynnsamt huden, förbättrar fertiliteten, förhindrar utveckling av åderförkalkning, kondonerar snabb läkning av sår och brännskador. Att dricka E-vitamin i strid med cykeln är nödvändigt. Detta är det mest effektiva sättet att återställa regelbundna perioder..
  • Vitamin A. Retinol stimulerar tillväxten av alla organ och system. Stöder normal funktion av slemhinnorna i kroppen. Förbättrar blodcirkulationen i reproduktionsorganen.
  • Vitamin D. Det kallas också ergosterol. Det stimulerar immunförsvarets funktion, förbättrar funktionen i hjärtat och blodkärlen och normaliserar hormonbalansen. Det kan också produceras av kroppen under påverkan av solljus..
  • Vitamin C. Stöder kroppens immunsystem, gör blodkärlsväggarna starkare, förbättrar matsmältningen och blodbildning.
  • Vitamin B-komplex. Denna grupp av ämnen är aktivt involverad i metaboliska processer i kroppen. Förbättrar blodkompositionen, ökar immuniteten, hjälper till att minska kroppsvikt.
  B-vitaminer behövs för hälsan
  • "Folk." Detta ämne är nödvändigt för att kvinnliga könsorganen ska fungera optimalt. Folatbaserade föreningar måste användas av kvinnor i en position för en framgångsrik graviditet. Detta ämne, särskilt i kombination med vitamin E i den andra fasen av cykeln, kan normalisera blödningsfrekvensen och vid behov orsaka menstruation.

  Detta är en allmän lista över vitaminer för att normalisera cykeln, läkaren kan utvidga och komplettera den..

  Hur man äter för att kompensera bristen

  Många bioaktiva ämnen syntetiseras inte i människokroppen, det tar emot dem från utsidan med mat. Varje produkt har ett specifikt näringsvärde. Det är nödvändigt att ta hänsyn till detta när man tar upp kosten. De nödvändiga vitaminerna för menstruations oregelbundenheter finns:

  1. retinol Det finns gott om animaliska produkter, mjölk, gräddfil, ägg, fisk etc. Retinol finns också i morötter och frukt..
  2. Tokoferol. Det finns i nötter, baljväxter och grönsaker..
  3. C-vitamin. Mer av det i råa grönsaker och frukter. Under påverkan av värmebehandling försvinner det mesta av maten.
  4. Ergosterol. Innehåller i fet fisk och animaliska livsmedel.
  5. Komplexet med vitaminer B. De finns främst i animaliska livsmedel, liksom i vegetabilisk olja och baljväxter.
  6. Foliska föreningar. Innehåller i växtmat, såväl som i färsk frukt och rotgrödor.
  Mejeriprodukter måste vara i kosten

  Hur går vitaminterapi på en cykeldag

  För att korrigera instabil periodisk blödning används vitaminterapi för faserna i cykeln under andra hälften av menstruationen. Från det ögonblick de börjar räknar kvinnan femton dagar och dricker de vitaminer som föreskrivs av läkaren i 10 dagar på cykeldagarna. Efter detta, en paus fram till nästa menstruation, och så vidare i flera perioder i rad, tills cyklisk vitaminbehandling om cykeln störs.

  Vilka läkemedel föreskrivs av läkare

  En kvinna är bättre att inte självmedicinera. Felaktigt utvalda läkemedel kan avsevärt förvärra patientens allmänna tillstånd. För att korrigera den månatliga perioden måste du besöka en gynekolog som kommer att utveckla en behandling för att ta vitaminer för att återställa cykeln, med hänsyn till patientens individuella egenskaper.

  Läkare bestämmer vanligtvis vitaminer för att normalisera den hormonella bakgrunden som tokoferol, folat, retinol, etc. Du kan använda lämpliga kosttillskott, till exempel Vision, Time-fator.

  Du kan till exempel ta Time Factor-komplexet

  Vilka alternativa sätt att återställa en cykel finns

  Bland de alternativa behandlingsmetoderna kan följande särskiljas:

  1. Specialfotbad. Denna procedur förbättrar blodtillförseln till bäckenet. Vatten bör inte vara mer än 45 ° C, du måste lägga till avkok av örter och havssalt till det. Bad görs bäst före sänggåendet och går sedan inte ut i den kalla luften.
  2. Avkok av örter. För att normalisera menstruationscykeln kan du använda universella avkok av örter från kamomill, oregano, mynta. Du kan också använda örter - fytohormoner, till exempel en röd pensel, en tallskog. Det senare har en stark effekt på kroppen. Innan du använder dem måste du konsultera en läkare och dricka dem enligt ett visst schema.
  3. Akupunktur. Ett bra sätt att få din period regelbundet. Nålar stimulerar arbetet med biologiskt aktiva punkter i kroppen. Det viktigaste är att välja en kvalificerad specialist.

  Den här videon hjälper dig att bestämma vilka vitaminer du ska dricka:

  Vilka är indikationerna och biverkningarna av vitaminterapi?

  Med rimlig användning av olika bioaktiva ämnen och spårelement för behandling av oregelbunden menstruation är biverkningar sällsynta. Det är emellertid värt att tänka på att vitaminer för att reglera menstruationscykeln är biologiska katalysatorer och att de måste användas noggrant. De vanligaste biverkningarna inkluderar:

  • allergisk reaktion;
  • fel i matsmältningssystemet;
  • hudpigmentering.
 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Yarina. recensioner

  Totalt antal meddelanden: 4540 07/30/2013, Diana
  God eftermiddag, kan du snälla berätta för mig när den preventiva effekten av Yarina kommer? Jag dricker från den första dagen av cykeln....

  Progesterons roll i en kvinnas kropp, koncentrationen i blodet i olika faser av menstruationscykeln

  Progesteron är ett av de viktigaste hormonerna i det kvinnliga reproduktiva systemet, på vilket menstruationscykeln, befruktningen och embryonutvecklingen av embryot beror (det är inte utan anledning att det också kallas ”gravida kvinnors hormon”)....

  Vad är smärtan med endometrios?

  Endometrios är ofta förvirrad med andra sjukdomar. Därför är det viktigt att veta vad som är dess kännetecken. Smärta med endometrios är, till skillnad från andra gynekologiska sjukdomar, till exempel adnexit, krampande i naturen, eftersom endometriet går längre än muskelvävnaden....