Det är omöjligt att bli gravid med oskuld: sanningen eller en farlig myt

Intim

Förr eller senare frågar varje tonåring om det är möjligt att bli gravid för första gången - med berövande av oskuld. Ofta visar killar sig mer kunniga och övertygar sin flickvän att befruktningen för första gången inte händer. Emellertid är denna ståndpunkt en misslyckande. Det finns skrämmande statistik. Varje andra tjej som blir gravid från första könet har en abort. För dem som bestämmer sig för att födas ger framtiden många utmaningar. Trots allt inträffar inte alltid det första samlaget med en person som är redo att ta ansvar för att uppfostra ett barn.

Befruktningsmekanism

Tre faktorer är viktiga för befruktningen:

 • ägglossning hos en flicka;
 • god spermieraktivitet hos unga män;
 • oskyddat samlag där spermier befruktar den kvinnliga gameten.

Processen för befruktningen regleras av den kvinnliga hormonella bakgrunden. Endast 2-3 dagar under menstruationscykeln kan flickan bli gravid. Beroende på vilka dagar ägglossningen inträffar bestäms bördiga perioder. Den genomsnittliga menstruationscykeln är 28 dagar, men variationen på 21-35 dagar är också normen.

Ägget, som är klart för befruktning, lämnar hos alla friska kvinnor den mogna follikeln ungefär två veckor innan nästa blödning börjar. På detta sätt kan du med en vanlig cykel beräkna tiden för ägglossning. Om oskyddat kön inträffar under denna period kan den mest aktiva spermierna befrukta spelkroppen.

Endast en spermier behövs för befruktningen, och mer än en miljon av dem släpps under sexuell kontakt. Om befruktning inträffar, kommer fostret ner i livmodern, där det är fixerat för efterföljande utveckling - graviditet inträffar. Följande egenskaper hos den kvinnliga kroppen påverkar befruktningen:

 • flytande vaginalslem skapar gynnsamma förhållanden för spermier och hjälper dem att röra sig mot sitt mål;
 • den övre delen av vagina är placerad så att sperma efter penetrering inte kan läcka tillbaka helt;
 • livmoderhalsen i slidan har en klibbig yta, som gör att manliga celler direkt kan bosätta sig på den;
 • ägget efter ägglossningen producerar kemikalier som lockar spermier;
 • energireserver av spermier, som fyller på vaginalslem, gör det möjligt för en kvinna att existera i kroppen i flera dagar.

Kan jag bli gravid för första gången

Du kan ofta höra påståendet att det inte kan förekomma graviditet efter det första könet. Oftast sprids sådana rykten av människor som är helt okända för befruktningsmekanismen. Dessutom kan en tjej höra sådana tal från sin vän, som vill utnyttja möjligheten och lägga vakenhet i vila.

På frågan om en tjej kan bli gravid efter det första samlaget svarar alla gynekologer jakande. Om en tjej har haft menstruation minst en gång, är hennes kropp redo för befruktning. Det är riskabelt för en ung flicka att ha oskyddad sexuell kontakt, eftersom befruktningen kan hända även innan menstruationscykeln är etablerad.

Ägglossning sker hos unga kvinnor några dagar före den första menstruationen. Under denna period börjar äggstockarna sitt aktiva arbete och ändrar den hormonella bakgrunden. Utifrån manifesteras detta av att flickan växer upp: en ökning av bröstkörtlarna, utseendet på feminina kroppsböjningar, hårväxt i skamområdet och armhålor. Efter cirka 1,5-2 år från början av dessa processer kommer den första menstruationen - menarche. De rapporterar att flickan blir sexuellt mogen och att ett ägg som kan befruktas kommer ut ur äggstockarna varje cykel.

Om flickan inte har några andra hinder för befruktning och hälsoproblem, kan hon bli gravid även med förlusten av oskuld, om handlingen sker på bördiga dagar. Om cykeln ännu inte är stabil eller mindre än ett år har gått sedan menarchens uppträdande är det ganska svårt att beräkna farliga dagar. Att beröva oskuld bör man veta att manlig spermier lever i en kvinnas kropp i ungefär sju dagar. Därför anses även sex under menstruationen vara farligt, särskilt med en instabil cykel.

Huruvida en jungfru kan bli gravid måste du resonera. Mycket kommer att bero på hur nära förhållandet med pojken var. Som du vet är det för befruktningen nödvändigt att endast en spermie kommer in i slidan. I detta fall krävs inte direktkontakt med könsorganen. Strykning av könsorganen och deras friktion kan redan leda till graviditet. Denna typ av kontakt kallas småning och är allmänt populär bland ungdomar. Flickor, som rädsla för att bli gravida under det första samlaget, går med på ömsesidiga smekningar. Men på detta sätt "flyger de in" första gången.

Så första gången du kan bli gravid med samma framgång som i den trettio-första. Därför bör du inte lyssna på killarnas tro, men det är bättre att konsultera en gynekolog eller mamma om detta ämne.

Hur du skyddar dig mot oönskad graviditet

Om ett fast beslut fattas att komma närmare killen än vad som var tidigare, måste du först studera preventivmedel. Modern farmakologi erbjuder en mängd olika ämnen som är lämpliga för sällsynt eller regelbundet samlag. Som framgår av många års praxis är det bästa skyddet mot oönskad graviditet i tidig ålder barriärmetoden.

En kondom kan med hög garanti förhindra penetrering av spermier i slidan. Det är nödvändigt att använda ett nytt och intakt preventivmedel vid varje sexuell kontakt. En kondom är också ett pålitligt sätt att skydda mot könsinfektioner. För att inte smittas av sexuellt överförda sjukdomar under det första könet är det nödvändigt att använda barriärlatexpreventiva.

Om oskyddat samlag planeras med en vanlig, betrodd partner kan andra sätt att skydda mot oönskad graviditet övervägas. Unga flickor med jämna cykler rekommenderas att använda p-piller. Moderna tabletter innehåller en minsta mängd hormoner, på grund av vilka de inte påverkar vikten.

Handlingen med sådana medel syftar till att undertrycka ägglossning och förtjockning av livmoderhalsslemet. På grund av detta tränger inte in spermierna i livmoderkaviteten, och ägglossningen inträffar inte. P-piller är mer tillförlitliga än kondomer, men de kräver daglig användning utan utelämnanden. Du kan ta sådana läkemedel bara enligt instruktion av en läkare.

Spermicider är lämpliga för de flickor som har oregelbundet sex. De finns i form av tamponger, suppositorier, vaginala tabletter och salvor. Spermicider måste appliceras några minuter före samlag. De skapar en miljö i slidan där spermierna dör, på grund av vilken en preventiv effekt uppstår.

Unga flickor kan inte skyddas genom avbruten sexuell kontakt eller med kalendermetoden. Dessa metoder garanteras inte ens hos vuxna kvinnor med etablerade regelbundna cykler. Unga företrädare för det svagare könet kan fungera när som helst, vilket kan leda till att graviditet kan inträffa under den första sexuella kontakten, efter menstruationen, under dem och till och med vid smekning utan att direkt införa penis.

16 situationer där du kan bli gravid, även om du alltid trodde att du inte kunde (11 bilder + 6 gifs)

1. När du väljer att använda "tillbaka-alternativet"

Ja, ja, även om du utövar uteslutande analsex - kan du bli gravid! På vilket sätt? Lite spermier, trots det okonventionella "sättet att komma in", kan läcka ut i slidan.

2. Om någon av er öppnade kondomen med tänderna

Gör inte detta, även om du vill visa din partner din passion! När allt kommer omkring kan du oavsiktligt kränka kondomens integritet, vilket kan hamna i förfall.

3. Om du imiterar samlag i underkläder

Spermläckage är också möjligt här: det kan läcka över tyget på mäns underbyxor och komma i kontakt med kvinnors underkläder, vilket resulterar i att vagina når.

4. Du kan bli gravid även om du redan är gravid!

Mycket sällsynt, men det händer! Denna sällsynta förekomst hos människor kallas "superfoundation." Det inträffar om kvinnan fortsätter att ägglossa efter graviditetens början - i detta fall kan det andra ägget befruktas.

5. När du använder oljebaserat smörjmedel med kondomer

Blanda inte dessa två saker! Dessa typer av smörjmedel kan leda till nedbrytning av latex och bildning av mikroskopiska hål i kondomen, vilket spermier inte kommer att inte utnyttja..

6. När du spelar sex i badrummet, men utan att ha sex

Ja, du kan bli gravid i badrummet utan att ha sex. När som helst spermier eller ett pre-ejakulat som innehåller spermatozoer visas nära ingången till slidan, kan fallet lukta stekt. Detta resultat är osannolikt - men det är ändå.!

7. Även om du tar piller regelbundet kan du bli gravid

Även om piller allvarligt minskar sannolikheten för graviditet (sannolikheten för att du INTE blir gravid - 99%), kvarstår en procent - och det förutsätts att du inte missar en enda dos. Dessutom har alla preventivmedel en felhastighet när den används korrekt..

8. När du vidrör din labia med smutsiga fingrar

Om en man precis blev av med spermier, berör sig själv och sedan vidrör dig - kanske har hans lilla vänner redan hittat sitt nya hem.

9. Om du inte lämnade kondomspetsen tom

Om det inte finns något utrymme kvar i kondomen kan spermier spridas på sidorna. Vi varnade dig.

10. Om din man har fått en vasektomi

Liksom alla former av födelsekontroll är en vasektomi inte 100% effektiv. Dessutom börjar en vasektomi inte verka med full styrka omedelbart, och ett par månader senare behöver urologen kontrollera vad som händer med frisläppandet av spermier, så det är farligt att ha sex utan skydd.

11. Och även efter bandage av rören

En procentisk risk återstår alltid, även om detta är det bästa sättet att förhindra det idag..

12. När man har sex under menstruationen

Cum kan leva inuti dig i fem dagar! Så om du hade sex nära slutet av din period och har tidig ägglossning kan du bli gravid.

13. Om du har tagit akut preventivmedel

Akut preventivmedel minskar risken för att bli gravid, men förhindrar inte helt graviditet. Om p-piller togs inom 24 timmar efter samlag - är sannolikheten för att den fungerar 95%. Men ju längre du väntar, desto mindre effektiv är det, så det är bättre att använda vanliga metoder.

14. Om du använde gamla kondomer, särskilt om de var väldigt varma eller kalla

Ingenting är evigt. Om din partner drar en gammal kondom från sin plånbok - tänk två gånger! Titta på utgångsdatum: med tiden blir latex mindre hållbar och förlorar elasticiteten.

15. Om du är skyddad med kalendermetoden

Faktum är att fertilitetsspårning är bra. Det är bra att förstå din egen kropp och att veta när (minst ungefär) ägglossning inträffar. Men detta kommer inte att rädda dig från en oplanerad föreställning! Upprepa igen: spermierna lever inne i upp till fem dagar.

16. Om du ammar

Tänk på alla familjer där vädret någonsin har fötts. Tror du fortfarande att amning är ett bra sätt att förhindra det? Ja, hormoner som produceras under amning undertrycker ägglossningen, men det finns ingen garanti på hundra procent, som i många tidigare stycken.

16 oväntade sätt att bli gravid utan att ens veta det

Förvarnad är förberedd.

1. Låt honom komma in i bakdörren utan skydd

Ja, på det här sättet kan du bli gravid. På vilket sätt? Under penetrering, eller snarare, i slutet av det, förblir spermier inte alltid TAM inuti - det kan läcka ut och komma till sin destination.

2. Öppna kondomen med tänderna

Bara två ord - rusa inte. Att öppna kondomen med dina tänder kan oavsiktligt skada den, vilket kommer att leda till uppenbara resultat..

3. Imitation av samlag i kläder

Överraskad? Ja, det är möjligt om han bara är klädd i underkläder. Sperm kan läcka genom fritt utrymme i hans underbyxor och hamna i en vagina.

4. Du kan bli gravid även om du redan är gravid

Detta fenomen inom medicinen kallas superfetation - när befruktningen av det andra ägget inträffar en tid efter början av graviditeten.

5. Använd oljebaserade smörjmedel

Du kan inte använda ett sådant smörjmedel tillsammans med en kondom - det kan skada det genom att bilda mikroskopiska hål.

6. Tillsammans luras runt i badet

Detta händer sällan, men det händer. Om din partner hamnar i vattnet, är chansen stor att du blir gravid.

7. Även om du tar födelsekontroll regelbundet kan du fortfarande bli gravid

Att ta preventivmedel innebär att du inte kan bli gravid med 99%, men det finns alltid denna 1%.

8. Klibbiga händer

Om han nyligen slutade och inte tvättade händerna och klättrade med samma fingrar HÄR, kan du väl bli gravid.

9. Lämna inte utrymme på kondomspetsen

Om du inte lämnar ledigt utrymme i slutet av kondomen kan spermier spilla över kondomens sidor.

10. Att ha sex med en man som nyligen har fått en vasektomi

För att ha oskyddat sex med en man som har haft en vasektomi utan rädsla för att bli gravid måste det ta någon tid. Efter det kommer partner att behöva klara fertilitetstester, och först då kan du inte tänka på skydd (även om denna metod inte är hundra procent).

11. Tubal ligation

Här är detsamma som med en vasektomi. Det finns en chans att bli gravid i 1%.

12. Att ha sex under kritiska dagar

Spermceller är aktiva i upp till 5 dagar! Detta innebär att om du hade sex i slutet av kritiska dagar, har du en chans att bli gravid.

13. Drick ett piller efter oskyddat sex

Akutprevention minskar risken för att bli gravid, minskar, men eliminerar inte helt. Om du tar p-piller inom 24 timmar, är sådana piller 95% effektiva. Men ju mer tid som gått sedan ögonblicket av oskyddat samlag, desto lägre andel effektivitet för denna typ av preventivmedel.

14. Använd en giltig kondom

Med tiden kan latexen från vilken kondomen är tillverkad tappa elasticitet och tår under samlag.

15. Spåra din fertilitetsperiod

Denna skyddsmetod garanterar inte att du inte kan bli gravid. Kom ihåg att spermier är aktiva i 5 dagar, och denna period kan sammanfalla med din ägglossning.

16. Att ha oskyddat sex medan du ammar

Amning är inte 100% skydd. Naturligtvis undertrycker hormonerna som frisätts under amningen ägglossning, men det betyder inte att du inte kommer att kunna bli gravid.

Den här artikeln skapades av Onedio. Inga ändringar gjordes från redaktionen. Du kan också skapa dina egna artiklar på vår webbplats..

Kan en jungfru bli gravid? Risk för befruktning utan penetration

Moderna ungdomar får ofta sin första sexuella upplevelse på ett ovanligt sätt. Detta kan vara petting eller imitation av sexuellt samlag, när killen använder flickans intergluteala zon, hålrummet mellan bröstkörtlarna eller axillären, eller till och med vagina i slidan. Detta leder till en helt rättvis och logisk fråga - kan en jungfru bli gravid om det inte fanns någon direkt penetration? För att hitta svaret på det vänder vi oss till fysiologi.

Variationer och struktur av jämföra

Hymen (honung. Hymen) eller hymen är en slags vik / membran / septum, som avgränsar den yttre (västkroppen i slidan) och direkt de inre könsorganen. Det har en skyddande funktion - det skyddar vaginalmiljön från skadliga mikroorganismer och annan patogen flora. Detta är det enda organet i den kvinnliga kroppen som förblir oförändrad från födseln till förlusten av oskuld. Det är beläget i könssprickan på ett avstånd av flera centimeter (vanligtvis inte mer än 3) från labia minora. Hymen består av bindväv, febervävnad, blodkärl och nervfibrer (antalet är obetydligt). Hål finns på ytan av pleven - deras storlek och kvantitet är individuella och bestäms inte av något. På samma sätt är jungfruarnas anatomi unik - tjockleken, elasticitetsnivån och blodtillförselens specificitet.

Forskare skiljer upp till 30 varianter av "vaginalbarriären": i form av en halvmåne, liknande formen som labia, kantad - som med snittade kanter, gaffelformade, icke-perforerade, etc..

Bland de viktigaste typerna av jomfruor utmärks tre:

 • Gitter - det finns många hål i det.
 • Ringformad - med ett enda hål (rund eller oval) som liknar en ring i form. Dessutom kan dess bredd variera.
 • Cloisonne - två ovala hål placerade parallellt med varandra.

Under förutsättning att spermierna lyckades tränga igenom vagina i slidan, är sannolikheten för befruktning ganska hög om dess jomfruhinne är etmoidtyp, dvs. med många hål.

För att förstå varför detta är möjligt, låt oss komma ihåg vad som är livskraften hos manliga groddceller.

Spermegenskaper

Forskare har bevisat att i 1 ml seminal manlig vätska innehåller upp till 20 miljoner aktiva spermier. Den genomsnittliga volymen spermier som utsöndras under utlösning är 3,5 ml, därmed slutsatsen - även en liten droppe som kommer in i slidan kan leda till graviditet.

Huruvida spermatozoa finns i pre-ejakulanten är inte en helt förstås fråga. Forskare tror att i smörjmedlet som bildas under excitationen av det manliga könsorganet är de antingen inte alls, eller så är antalet minimalt. Men! Ofta går det lite tid mellan frisläppandet av pre-seed och sperma vätskor, så att de lätt kan blandas, och ett ofarligt smörjmedel i släkten före slidan kommer redan att vara farligt.

Det är värt att överväga det faktum att strukturen hos manliga groddceller innebär att de går lätt genom vaginalkanalen. Genom att försöka hitta önskat ägg kan de lätt nå vagina direkt, även om de ursprungligen bara var i närheten av det. Dessutom är spermier extremt hårdiga, de kan leva i flera minuter i luften utanför människokroppen. Och om dessa sexceller kom in på en varm, fuktig plats som liknar slidan, till exempel en veck på buken, skinkan, så ökar deras livstid.

När de befinner sig direkt i vaginalkanalen kan sperma förbli "levande" i upp till 5 dagar.

Så kan en flicka bli gravid om hon är en jungfru? Det visar sig att ja. Det finns situationer där direkt sexuellt samlag kanske inte är nödvändigt för befruktningen.

Kan en flicka bli gravid om hon är en jungfru

Det finns en myt att befruktningen i detta fall helt enkelt är omöjlig. Samtidigt, i medicinsk praxis, är fall inte ovanliga när en jungfruhälman hittades hos kvinnor. De där. anatomiskt förblev de jungfrurar, även om de i praktiken länge hade haft sex. Det finns faktiskt en sorts jomfruhinnor som inte går sönder under defloration utan bara sträcker sig och sedan återgår till sin plats.

Om en tjej är sexuellt mogen och har en menstruationscykel, är frågan "Kan en jungfru bli gravid?" läkarna svarar enhälligt. I en otäck situation, när menarchen ännu inte har kommit, kommer svaret fortfarande att vara positivt. När allt kommer omkring, om en tjej söker intima smekningar, förbättras hennes libido, vilket vanligtvis händer före ägglossningen. Därför är frånvaron av menstruation helt enkelt ett enskilt drag i kroppen, vilket inte kommer att bli ett hinder för befruktningen.

Det är viktigt att komma ihåg att manlig spermier lätt kan läcka även genom jomfruhinnen, en gång djupt i slidan, så att graviditet kan uppstå utan ett fullständigt samlag..

Risk för befruktning utan penetration

Fortfarande för cirka 30 - 50 år sedan verkade den här situationen något fantastiskt, men i verkligheten i den moderna världen, när unga människor befrias sexuellt, är sannolikheten för att bli gravid från lutning, till följd av analsex, medan de spelar tillsammans med intima apparater.

Utan penetration av penis till vagina kan befruktning uppstå:

 1. Under analsex, vilket enligt statistik en betydande andel jungfruar övar. Om preventivmedel saknas finns det en viss risk att spermier kan läcka från ändtarmen och komma in i vulven som ligger i närheten. Faktum är att procentandelen av sannolikheten för graviditet i en sådan situation är försumbar, men tekniskt möjligt.
 2. I processen med sexuella spel (klappning, imitation av sexuellt samlag, etc.), när en man ejakulerar runt kämpen. En besvärlig slumpmässig rörelse - spermvätskan smörjs. Och som redan nämnts ovan räcker till och med en droppe spermier som har fallit i en "gynnsam miljö" för befruktningen. De där. bli gravid från att lilla, igen, teoretiskt, kan du.
 3. Om en jungfru onanerar en medlem av en ung man (eller han gjorde det själv), och sperman kvarstår på fingrarna, som därefter smekade klitoris, grenen etc. Glöm inte längden på "vitaliteten" hos manliga groddceller!

Slutsatsen är uppenbar - det är knappast möjligt att bli gravid utan penetration när spermier kommer in i knä eller vrist.

Men ju närmare seminalvätskan till vulva är, desto högre är sannolikheten för att spermier penetrerar inuti.

Till frågan "Kan en flicka bli gravid om hon är en jungfru?" Läkarna svarar positivt med förbehållet att sannolikheten för ett sådant resultat är försumbar. För att inte falla in i antalet "lyckliga", som utövar sexuella spel förrän det första fullständiga samlaget, glöm inte från preventivmetoder.

Kan jag bli gravid på egen hand

I den moderna världen av Internet är det ganska enkelt att få all information om ett visst ämne. Trots detta hör gynekologer ofta från sina patienter några atypiska frågor. Är det till exempel möjligt att bli gravid från dig själv? Idag kommer vi att prata om det är möjligt att bli gravid ett barn utan att ingå ett fullständigt sexuellt samlag med en man. Om du är intresserad av det här ämnet, fortsätt.

Hur är barnets befruktning?

För uppkomsten av ett nytt mänskligt liv är flera villkor nödvändiga. Den första är förekomsten av en kvinnlig och manlig reproduktionscell - ett ägg och en spermier. Dessa celler produceras av kvinnliga och manliga könsorgan. Processen för befruktning in vivo äger rum i flera steg:

 1. Under samlag, matas ut spermvätska från det manliga könsorganet, ejakuleras. Det är denna hemlighet som innehåller cellerna som är nödvändiga för befruktning.
 2. En gång i slidan rör sig spermierna genom livmoderhalsen och livmodern till äggledarna. Här möter de ägget. Vid processen med fusion av manliga och kvinnliga reproduktionsceller inträffar befruktning.
 3. Efter detta rör sig det befruktade ägget genom äggledaren in i livmodern, där det fästs på könsorganets vägg. Denna process kallas implantation. Introduktionen sker ungefär 7-8 dagar, mindre ofta på dag 10.

I en kvinnors menstruationscykel finns det en period då sannolikheten för befruktning är högst.

Detta är ungefär 10-14 dagar efter början av menstruationen. Det är vid denna tidpunkt ägglossning sker - utgången av ett moget ägg från äggstocken. Den kvinnliga cellen lever bara några dagar. Om hon för närvarande möter en spermier, kommer befruktningen att inträffa med stor sannolikhet.

Nödvändiga villkor för födelsen av ett nytt liv

För en framgångsrik befruktning måste vissa villkor vara uppfyllda. Utan dem skulle befruktningen vara omöjlig. Så vad som behövs för detta:

 • Partners måste vara bördiga, dvs. kunna reproducera avkommor.
 • Puberteten hos en flicka och en man inträffade, det vill säga de var 12-13 år gamla.
 • Oskyddat kön bör inträffa några dagar före ägglossningen eller den dag ägget lämnar äggstocken.
 • Ägget som spermierna befruktade bör framgångsrikt fästa vid livmoderväggen.

Av detta antyder slutsatsen sig att en flicka inte kan bli gravid på egen hand.

För att göra detta behöver hon definitivt en manlig sexuell partner. Befruktning från sig själv är en process som inte är fysiologiskt speciell för människor..

Är det möjligt att bli gravid ett barn under onani?

Låt oss först förstå vad som menas med onani? Detta är en process med självtillfredsställelse genom att irritera könsorganen. I detta fall upplever flickan en fullständig orgasm. Därför uppstår frågan om det är möjligt att bli gravid från sig själv. Jag vill genast notera att det är omöjligt att föreställa sig ett nytt liv på detta sätt. Situationen är lite annorlunda om båda parterna är engagerade i onani. Här är det nödvändigt att förstå lite mer.

Det händer ofta att en tjej smeker av sexens organ hos en partner, frövätska frigörs från det och sedan utlösar sig själv. Om kvinnan därefter smeker sina könsorgan kan spermier från fingrarna enkelt komma in i slidan. Även med en liten mängd inträffar ibland befruktning på detta sätt.

Hur är det med barnklasser?

Med detta koncept menas partnerens intima aktivitet när en man och en kvinna smeker varandra, men utan penetration. Denna typ av intimitet är särskilt vanligt bland par som ännu inte är redo att gå in i fullskalig sexuell kontakt. Dessutom är barnvänligt välkomnat i länder där intim kommunikation är förbjuden före bröllopet..

Det finns en enkel typ av djurvän när parterna kysser, smeker halsen, ansiktet, händerna, bröstet och också djupare. Han antyder en mer uppriktig tillgivenhet. Det kan vara fingerpenetration. Nu är det dags att svara på huvudfrågan, är det möjligt att bli gravid från att klappa? Om partnerna är engagerade i djupa smekningar och spermier fick på mannens fingrar, och efter det smeker han flickan i könsorganet, befruktningen är mycket möjlig, om än med en ganska liten sannolikhet.

Du kanske är intresserad av att läsa en artikel om ämnet efter vilken dag efter menstruationen du kan bli gravid. All information du behöver finns här..

När kan en graviditet uppstå utan penetration??

Av det ovanstående blir det tydligt att befruktningen utan sexuell partner är omöjlig. Befruktning kan ske endast om hanen på något sätt kom ut i slidan. Detta kan uppstå under följande förhållanden:

 • Semen flödade på partnernas fingrar och sedan in i området för de kvinnliga könsorganen.
 • Ett smörjmedel eller ejakulat har kommit i kontakt med huden nära ingången till slidan..
 • Efter petting, satte partneren på en kondom och trängde igenom och flyttade därigenom ejakulatet, som kom på huden när smärtat, in i vagina.

En sådan kombination av omständigheter i verkligheten är ganska sällsynt. Dessutom måste bås för att få ett nytt liv ha en hög grad av fertilitet och en kvinna måste ha ägglossning. Denna period inträffar ungefär 10-14 dagar efter början av menstruationen.

En kvinna kan inte bli gravid från sig själv. För att göra detta behöver hon en manlig sexpartner.

Dra slutsatser

Vår artikel har kommit till sin logiska slutsats. Vi hoppas att du har hittat svar på alla dina frågor. Om något förblir oklart, kan du alltid fråga oss om ämnet som är viktigt för dig i kommentarerna. Vi kommer att försöka svara på din fråga så snart som möjligt. Vi önskar dig lycka till och hälsa..

Video

Vi rekommenderar att du tittar på den här korta videon som berättar för mycket intressant om ditt ämne..

Kan jag bli gravid från att luta

Diskussion

Hej, ledaren kan bli gravid från en lilla jungfruflicka

Garanterat svar inom en timme

Läkare svar

Hej! Förlovad med en kille som lurar. Det fanns ingen utlösning, men han rörde fingrarna och penis vid mina könsdelar, där det troligen fanns en smörjning. Den andra dagen gick menstruationen och andra gången på en månad (utan snarare eftersom cykeln inte hade bildats tidigare). Kan jag bli gravid? Jag är väldigt orolig. Tack på förhand för ditt svar..

Graviditet, med tanke på menstruation, är osannolikt. Men eftersom din cykel inte är regelbunden och mindre än 20 dagar har gått sedan din tidigare menstruation måste du kontakta en barngynekolog för en undersökning och undersökning.
Tyvärr lider unga flickor också av gynekologiska sjukdomar. Därför är undersökning av en gynekolog obligatorisk.
Med tanke på din ålder kan du själv konsultera en läkare utan att informera dina föräldrar.

  2017-02-20 13:47:23

Du måste förstå att klapplåtning är annorlunda. I de flesta situationer är graviditet med småning i princip omöjligt. Men det finns situationer när det finns en sannolikhet (det är fortfarande lågt) - när spermier kommer in i vaginalslemhinnan (om det fanns ett fingerinförande i sperma inuti).
Eftersom du inte beskrev situationen i detalj rekommenderar jag att du läser artikeln om petting för att i framtiden veta vilka situationer som är farliga när det gäller graviditet och vilka inte.

  2018-06-17 11:50:06

Fröet från utbrottet var det inte

I detta fall är graviditet helt utesluten.

  2018-06-17 12:00:24

Hej igen, för att klargöra fullständigt, här är hur jag skrev lutning, jag körde mina könsdelar genom slidan, en flicka en jungfru, kunde hon bli gravid från ett fett, jag kommer inte ihåg om hon stod ut eller inte

I vilket fall som helst, även om smörjmedlet stod ut och gick på labia, om det inte fanns någon infogning av penis i vagina, är graviditet omöjligt. Vaginalmiljön är skadlig för spermierna, så du behöver inte oroa dig för något..

  2018-06-17 16:11:43

Hej igen, jag har samma fråga igen: kunde min flickvän bli gravid från smörjning när jag körde mina könsdelar genom min vagina och om jag injicerade det ungefär en halv centimeter och två timmar innan det hade jag ett utbrott frö, läste jag just det många forum skriver att graviditet kommer att inträffa eftersom spermotazoider finns kvar i urinkanalen och jag har redan nerverna till gränsen eller jag behöver bara sluta klättra till olika forum, svara

Du bör inte läsa forum, du avslutas starkt.
Risken för graviditet är med avbruten samlag, särskilt med upprepade. I själva verket förblir lite spermier i urinrörskanalen. I ditt fall finns det en risk, men det är väldigt, mycket litet (mer teoretiskt än praktiskt), eftersom du inte gick in i penis helt, det vill säga, spermier kunde inte komma i livmoderhalsen.

  2018-06-18 09:14:17

Hej, är det möjligt att bli gravid under peting och samtidigt flyttade killen händerna på tjejens könsdelar. händerna var i spermier,

Om spermier kom i livmoderhalsen (det vill säga om fingrar med spermier sattes in i slidan) - och det spelar ingen roll vilket sätt, plus den här händelsen sammanföll med ägglossningen - det vill säga en chans till graviditet. För att klargöra kan du göra ett hCG-test, det är informativt från den 10: e dagen av den påstådda befruktningen, testremsor ger inte så exakt information i de tidiga stadierna. HCG-blod kan doneras på vilket som helst kommersiellt laboratorium; blod doneras på morgonen på tom mage. Kontakta gynekologen med resultaten eller så kan du skriva här på webbplatsen.

  2018-07-07 08:43:20

Hej, kan jag bli gravid när jag tog köns könsdelar i munnen? Jag förstår bara inte, magens värk, märkbar trötthet på kvällen, menstruationsförsening och stress från att tänka på det. Jag är 15 år, jungfru

Nej, det är omöjligt att bli gravid med oralsex. Dina symtom kan vara relaterade till allt: premenstruellt syndrom, kronisk trötthet, stress, rädsla för graviditet etc..
En försening av menstruationen upp till 7 dagar kan vara fysiologisk, men om det är mer än sju dagar, och du redan har en cykel, bör du utesluta andra skäl. Om det inte fanns något samlag, är graviditet utesluten.

  2019-07-29 21:47:43

Hej, om menstruationen var två gånger efter småning, kan graviditet uteslutas? Han kom inte in, han slutade inte, smörjningen stod på slidan.

Ja, graviditet är uteslutet. När du lutar kan du inte bli gravid om det inte fanns någon penetration i slidan. Du har ingen anledning att oroa dig. Och fettet från slidan har ingenting att göra med det.

  2019-08-31 20:32:33

Hej, jag vill verkligen ställa den här frågan eftersom jag är så orolig. Killen och jag tappade den första dagen efter menstruationens slut och han körde mig som medlem på labia. Efter ett tag hamnade han på benet men det verkade för mig att lite spermier kom in i slidan. En dag senare började min mage dra, och efter 2 började gul-vit-urladdning (3 dagar har gått från slutet av menstruationen). Berätta vad som är chansen att jag är gravid, mycket orolig. Tack på förhand

Ja, graviditet är uteslutet. När du lutar kan du inte bli gravid om det inte fanns någon penetration i slidan. Du har ingen anledning att oroa dig. Sperm kunde komma på labia, men inte i slidan. Här är risken mer teoretisk än praktisk och förknippas mer med ett sådant ögonblick, till exempel att du "avancerade" detta spermier längre in i vagina, till exempel med fingret eller en stigande dusch.

  2019-09-26 21:15:14

Hej, jag var engagerad i petting med min unga man och han slutade, kanske slog det min hand lite, efter det kom han in mig med ett finger på 3,5-4 cm. 2 månader gick, magen puttade på något sätt, det var menstruation efter, men nu är de borta, men du kan fortfarande vänta, snälla berätta, är det en graviditet? 16 år gammal, jungfru

Hej.
Vi var engagerade i petting, fett kom på labia. Det finns risk för graviditet?
Han introducerade också ett finger, men det fanns inget utlösning på fingrarna

Hej, jag vill ta upp samma fråga. Kan en flicka bli gravid från peting, stod smörjmedlet ut, men medlemmen kom inte in i slidan, bara körde genom den. Flickan är inte en jungfru

Hej, jag har en sådan fråga, kan en tjej bli gravid från djup lutning?
Faktum är att när vi gjorde detta, det smörjmedel som släpps ut av penis kan komma på labia, är graviditet möjligt av detta? Om så är fallet, hur man undviker det?

Hallå. För två veckor sedan hade killen något som en lutning (dag 8 i cykeln) utan penetration, men hans ejakulat stod ut och hans könsorgan berörde hans kämpar. Jag gjorde ett uttryckligt test den 12: e dagen efter denna incident, negativ. Dessutom gör nedre buken ont i en vecka. Är graviditet möjligt i detta fall??

Är det möjligt att flyga in om du inte hade sex men det manliga organet rörde kvinnan? Och han var lite viktig?

Hallå. Faktum är att flickan och jag var engagerade i barn. Båda var i shorts. Efter utlösningen märkte jag att en del av spermierna fuktade hennes underbyxor. Kan hon bli gravid?

Samma fråga

Är det möjligt att bli gravid av det faktum att killen flyttade könsorganen, som var i förut ejakulatet, vid ingången till slidan? Det fanns ingen utlösning. Efter 16 dagar gjorde jag ett test - negativt, efter det (efter 4 dagar) började mina perioder, men varade inte länge. Dessutom sticker allt i nedre vänstra sidan och ont i nipplarna.

Graviditet möjlighet
Hej, jag är en jungfru, det fanns en lutning med en ung man där en del av spermierna låg kvar på min arm. Mina organ var involverade under detta, de var inte absolut, cirka 15 minuter gick, jag gick tvätt och glömde att tvätta händerna först. Vad är sannolikheten för att en del av händerna tvättades i könsdelarna och vidare graviditet under tvätt? Och är det värt det om jag är orolig för att dricka ett eskapell?

Sannolikheten för graviditet är extremt minimal, nästan noll. Om spermierna inte kom in i slidan, om handen i smörjmedlet inte ens berörde könsdelarna, kommer det inte att bli någon graviditet. I ditt fall kommer spermierna på händerna att torka på 15 minuter, och efter torkning tappar spermierna helt livskraft, det vill säga de dör, och det blir ingen befruktning.
För att graviditeten ska inträffa behöver du ett fullständigt sexuellt samlag, nämligen penetrationen av penis till vagina och utlösning i den. Det är önskvärt att detta fortfarande sammanfaller med dagen för ägglossning, då är graviditet mycket troligt.
Escapel att dricka i denna situation är inte nödvändigt.

Kan en tjej älska en tjej

Innehållet i artikeln

 • Kan en tjej älska en tjej
 • Varför behöver du en flickvän?
 • 10 sätt att kontrollera om en tjej gillar dig

Finns det kvinnlig kärlek?

Ja, kvinnlig kärlek finns. Detta är ett vetenskapligt bevisat faktum. Denna slutsats gjordes av genetik. Faktum är att kön av samma kön mellan flickor föds av olika skäl, inklusive när en viss gen finns i deras organismer som ansvarar för homosexuellt beteende.

Den främsta orsaken är genetisk predispositionsteori

Med andra ord, om en gen finns i flickans DNA, kommer hon att uppleva en orättvis sexuell attraktion för representanter för sitt eget kön. Dessutom förklarar genetik djärvt att kvinnor som inte har en motsvarande gen i sina kroppar aldrig kommer att bli lesbiska..

En annan fråga är att sådana flickor kan prova lesbisk sex för nyfikna ändamål: de vill bara veta hur det är att sova med sitt eget slag. Med andra ord, kvinnor som inte är i riskzonen kan helt enkelt inte älska andra kvinnor.

Andra skäl flickor älskar flickor

Förutom teorin om genetisk predisposition finns det andra skäl som förklarar lesbisk kärlek. Till exempel har bristen på serotonin (lyckohormonet) i en kvinnas kropp, enligt experter, sin egen effekt på benägenheten för kön av samma kön..

När allt kommer omkring, kvinnor som upplever systematiska problem med att få några nöjen i livet bara sluta känna sig lyckliga. Psykologiskt försöker de hitta tröst hos dem som förstår dem, det vill säga i sitt eget slag.

En annan anledning till att flickor älskar flickor är deras olyckliga familj. Allt kommer från tidiga barndomsflickor. Om stämningen av manhat härskar i hennes familj, lämnar bilden av en parasitisk far som ligger hela dagen på soffan, eller en alkoholiserad far som hela tiden förolämpar sin fru, utan att lämna sitt "avtryck" på flickans karaktär. I framtiden kan detta vara det främsta skälet till hennes icke-traditionella sexuella val..

Kvinnors kärlek. Den psykologiska aspekten av problemet

Lesbisk kärlek är utan tvekan vacker: det finns ingen slarv, oförskämdhet, våld i den. Därför är det meningslöst att skylla lesbiska för att vara lesbiska. De kan helt enkelt inte förstå vad deras fel är framför samhället. Att skylla flickan att hon älskar en annan flicka är att skälla brunetten för att inte vara blond. Meningslöst i allmänhet. Om detta problem är av allvarlig oro för någon, måste det lösas med hjälp av en specialist, och inte för att fördöma och förakt lesbiska.

Gör kärleksfulla flickor fuska?

Vi hälsar dig! I dagens artikel kommer vi bara att svara på två frågor: "Kan en tjej förändras?" och "Kommer en tjej att fuska om hon älskar?" Vi förstår åldersgruppen för dem som kommer att studera detta material, så vi blir inte för långa.

Det finns faktiskt inga människor som åtminstone en gång i sitt liv inte tänkte på att hålla denna händelse med någon från utsidan, men på grund av deras uppväxt, etablerade principer och moraliska principer bryter vissa fortfarande inte gränserna för vad som är tillåtet.

Viktig! Tills flickan hade handlat med en ung man, är det mycket problematiskt att förstå om hon är benägen att äventyr eller inte. Faktum är att innan de känner till flickans närhet är de antingen benägna för romantik eller tar inte någon relation på allvar.

Kan en flicka byta?

Ja, det kan, men skynda dig inte att bli upprörd, eftersom det är troligt att det är ditt - nej. Varför? Vilka egenskaper förråder ett förråd av förråd? Om vanor i ordning:

 • Kommunicerar mycket med andra medlemmar av motsatt kön;
 • Kommunikation med unga män utspädes med tecken på flirta;
 • Han tillbringar ofta tid i sitt företag, han ringer dig inte dit;
 • Han tycker att du är tråkig: på ett datum "tystnar ofta";
 • Den rapporterar inte om sin plats, berättar inte planer för de kommande dagarna. Exempel: du beslutade oväntat att göra en överraskning, och hon åkte med sina vänner till stranden utan att meddela dig;
 • Din åsikt ligger under hans;
 • Vägrar ofta förfrågningar;
 • För känslomässiga och emotionella utbrott är ofta negativa och uppenbara i din adress;
 • Uttrycker dina brister;
 • Skyller fusk;
 • Inte avundsjuk även i situationer där en normal person börjar bli avundsjuk;
 • Bekänner inte kärlek eller gör det sällan och då som ett ömsesidigt svar;
 • Betraktar dig inte som en framtida make;
 • Presenterar inte föräldrar, flickvänner, vänner;
 • Sätter inte dig äktenskaplig status på sociala nätverk;
 • Han är generad för att gå hand i hand eller hand på offentliga platser, medan han ofta tittar tillbaka om någon ser henne med dig eller inte;
 • Själva ringer inte, skriver inte SMS-meddelanden (det verkar som att bara du deltar i förhållandet och skickar uppmärksamhet bara i en riktning).

Kom ihåg! Om din fackförening är den första för henne betyder det att hon inte har tillräckligt med erfarenhet och att det är normalt för dig betyder inte att samma egenskaper som finns i dig har placerats i hennes uppväxt. Av detta följer att det är opraktiskt att arrangera en showdown för varje bagatell, kanske kommer hon snart att förstå hur man ska uppträda korrekt, vilka karaktärsdrag att visa, hur man uppmärksammar dig och hur man älskar.

Så kommer en tjej att fuska om hon älskar? Vi kommer att analysera detta i följande aspekt..

Kan en kärleksfull tjej förändras?

Älskaren är verkligen borta, men hur kan man avgöra vilken typ av kärlek som ligger i hennes hjärta? Var uppmärksam på dess typer:

 • Agape är den mest kraftfulla arten. När en person älskar, ger han sig helt, alltid stöd, hjälpa, hjälpa, värma och ge värme, utan att behöva något i gengäld. Det är extremt sällsynt - cirka 7%;
 • Storge är också en mycket manifest form av tillgivenhet. Det växer smidigt från sympati till vänskap, från vänskap till sann kärlek. Beteende liknar ofta föräldrar: vårdnad, beskydd...;
 • Pragma - (från ordet "pragmatism") bokstavligen varje andra vuxna dam. Det finns en likhet med Storge, men i början betraktas objektet med tanke på tillförlitlighet (oavsett om det passar dess preferenser, smak, intressen, välfärd etc.), varefter det blinkar som en match och... verkligen älskar ;
 • Mania är en anpassad form av känsla. När uppmärksamheten upphör, presenter, kaféer, filmer, promenader... av pojkvännen börjar konflikter och sökandet efter en ny kille;
 • Ludus - brist på anknytning till en person, handlingar i närheten utförs utan beredd jord, mångsidighet;
 • Eros - älskar idag, ingen imorgon.

Som ni förstår är det nödvändigt att analysera de älskade handlingarna och sedan ge en exakt definition av hennes känslor för dig, om hon upplever kärlek till typerna: Agape, Storge eller Pragma, är det osannolikt att hon tittar på vänster sida. Om Mania, Ludus eller Eros, ja, hon kommer definitivt att fuska på dig eller delvis på grund av att hitta ett nytt "offer".

I framtiden kommer hon att hjälpa till att stoppa den eviga sökningen efter omständigheter där hon kommer att föda ett barn eller ha en betydande plats i samhället (till exempel kommer hon att gifta sig med en oligark). Om du vill kan du starta forskning just nu genom att läsa följande material:

Om hon redan har lyckats förråda dig, rekommenderar vi att du läser artikeln: Flickan har förändrats. Vad ska man göra?

Kan en tjej byta kärleksfull? Vi har förberett ett speciellt test som det är lätt att avgöra vad du och din älskade upplever. Du kan gå igenom det själv eller fråga henne. För exakta resultat behövs ärliga svar..

Obefläckad befruktning: kan en jungfru tjej bli gravid?

Flickor som är oerfarna i sexuella liv undrar om det är möjligt att bli gravid ett barn, att vara en jungfru? Kollegor som ger råd med ett smart utseende, oftast själva är inte särskilt upplysta i frågor om sex och sprider bara populära myter. Så är det möjligt att bli gravid medan du bibehåller jungfrulighet? Och finns det en chans till ett nytt liv inuti, om du har sex med penetration för första gången?

Jymfruor, dess typer

Pleural kallas en film av en ringformad form, som försenar ingången till vagina. Det är beläget på ett grunt djup. En sådan gräns som skiljer de yttre könsorganen och det inre är tänkt av naturen av yttre motiv: den spelar en skyddande roll, förhindrar inträde av bakterier och virus.

I jomfruhinnen finns hål genom vilka flickorna tömmer sig under menstruationen. Det är vanligt att klassificera typerna av vaginalbarriären utifrån antalet hål, deras form och grovhet på den fria kanten. Jymfruor skiljer sig åt i form och antal hål

Tabell: jomfruarter

TitelBeskrivning
RingformigDet ser ut som en ring, har ett ovalt eller runt hål inuti. Att vara tunn, sträcker sig lätt
LunarDet ser ut som en halvmåne, tunn i toppen och lite tjockare i botten
LäppformadeSer visuellt ut som ett par labia
PARBLADIGMed en jämn övre del sticker den nedre framåt, och den är mer utvecklad, "köttig"
BarriärVanligtvis oval, med två hål
trellisedHar ett stort antal hål
Patchwork eller "frans"Vänster sida är delvis frånvarande: vikningen är låg, kanterna kan vara antingen platta eller indragna.

Kan en flicka tänka ett barn genom att ha sex för första gången

Myten lever fortfarande om att det är omöjligt att bli gravid under det första samlaget i livet. Om en tjej börjar lära sig grunderna i sexuellt liv tar hon faktiskt ansvaret för konsekvenserna. Det finns fall där till och med lyckas formellt upprätthålla jungfrulighet och samtidigt bli gravid för ett barn. Detta beror på det faktum att den elastiska pleura sträcker sig väl och därför inte kan rivas under samlag. I sällsynta fall misslyckas jomfruhinnen inte efter två eller tre sexuella handlingar. Samtidigt penetrerar spermier celler tyst genom hålen i det, vilket innebär att chansen för graviditet är stor.

Hur kan du annars bli en ung mamma, även om du inte har klassiskt sex

Unga par deltar ofta i småning - det här är smekningar av hela kroppen, bara utan penetration. När en medlem gnuggar mot labia, inträffar utlösning, och sedan - en teknisk fråga. Det snabbaste spermierna genom hålen i jomfruhopparna rusar till vägen till målet - ägget - och befruktar det.

Det finns ett annat alternativ, hur graviditet kan uppstå om det inte fanns något klassiskt samlag - på grund av analsex. Om en man inte satte på en kondom, kan en del av ”grodlarna” efter utlösning komma in i slidan.

I vilket fall som helst, när partnerens spermier är i närheten av slidan, även om det inte fanns någon penetration, är graviditet möjligt. Därför bör jungfruor noggrant studera preventivmedel.

Du kan bli gravid utan penetration av penis i slidan

Hur du veta om graviditet

Så om partneren hade en utlösning, med penetrering i slidan eller bara i omedelbar närhet av honom under petting, finns det en chans att graviditet. Om det inte är önskvärt störs flickan av frågan om befruktning har inträffat. Om du redan har en försening på flera dagar för att skingra tvivel kan du köpa ett test. Idag är det billigt, och resultatet ger sig om några minuter.

Innan förseningen kan du fortfarande använda en metod som att mäta bastemperatur. Det är viktigt att mäta temperaturen i anus varje morgon. Under ägglossningen inträffar en temperaturökning. Om hon efter det går ner, inträffar inte graviditet. Om inte, finns det en chans till befruktning.

Mätning av basaltemperatur är ett mycket effektivt sätt att ta reda på början av ägglossning och graviditet. Det är dock nödvändigt att utarbeta en graf över dess mätning under flera månader (vissa läkare säger att metoden är effektiv för att spåra data i minst sex månader).

Den mest exakta metoden för att upptäcka graviditet redan före förseningen idag är ett hCG-test, som kan tas i vilket laboratorium som helst. HCG (human chorionic gonadotropin) är ett hormon som börjar produceras när graviditet inträffar. Genom att känna till dess koncentration kan vi säga om befruktning inträffade eller inte..

Graviditetstester är också baserade på en metod för att bestämma hCG i en kvinnas urin. Men de är mindre känsliga än ett laboratorieblodtest.

Metoder för preventivmedel för en jungfru

Om ett ungt par är otåligt att börja intima smekningar är det viktigt att ta hand om preventivmedel för första gången. Det bästa alternativet är att använda kondomer. Gummiprodukter skyddar inte bara mot oönskad graviditet, utan också från fruktansvärda infektioner. Du måste välja kondomer av välkända märken och läsa instruktionerna innan du börjar sexuellt.

För tillförlitligt skydd kan du ta spermicider eller suppositorier utöver det populära preventivmedlet. Tänk på: sådana medel ensamma garanterar inte absolut skydd, bara de räcker inte.

Det finns också orala preventivmedel, men ungdomar får inte i något fall välja dem på egen hand. Samråd med en behörig läkare och testning av hormoner är nödvändig.

Kondomer skyddar inte bara mot oönskad graviditet utan också mot sexuellt överförda sjukdomar

Vissa unga män kan, omedvetet, erbjuda det så kallade avbrottet av samlag, men i själva verket garanterar inte denna metod att graviditet inte kommer att inträffa. Faktum är att det i förut ejakulanten (smörjmedel) också finns spermatozoer, och de kan vara tillräckligt för befruktning.

Om du ännu inte är redo att förlora din oskuld och funderar på att hyra med en partner, var försiktig, be partneren ejakulera på magen eller förbereda en speciell handduk.

Video: om typer och egenskaper för preventivmedel

Kan en jungfru tjej bli gravid? Defenitivt Ja! Om den så kallade obefläckade befruktningen ännu inte ingår i planerna, bör tillförlitliga preventivmedel väljas. Sammanfattningsvis är det värt att notera att i någon svår situation i den sexuella sfären kan ett besök hos en gynekolog vara den bästa lösningen för en flicka.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menstruationscykelkalender för kvinnor - hur man räknar?

Regelbunden menstruationscykel - en indikator på kvinnors hälsa.Genom att upprätthålla en kalender av menstruation kan du identifiera dagar när det är stor sannolikhet för att bli gravid, och när det är nästan omöjligt att bli gravid....

Är det möjligt att bli gravid efter menstruationen

Föreställningsämnet är viktigt för flickor och kvinnor som planerar att få barn och samtidigt undvika graviditet. Faktisk fråga: vad är sannolikheten för att bli gravid efter menstruationen?...

Orsaker till akne före menstruation + tips om förebyggande

Akne före menstruation eller under passagen förekommer i 80% av den mjuka halvan av mänskligheten. Hos flickor under 30 år är utslag mindre vanliga än hos kvinnor efter 40....