Kan polypen i magen försvinna

Harmonier

I själva verket kan polyppen försvinna.

Jag förklarar mer i detalj - en polypp är en växt från slemhinnan eller körtlarna, vanligtvis på benet. Bildas när celler börjar växa, blir stora och oregelbundet formade..

En glandulär cellpolyp kallas adenomatös, epitelcellstillväxt kallas en hyperplastisk polyp. Adenomatösa polyper förvandlas ofta till cancer. Därför måste varje polypp tas bort. Först efter histologisk undersökning specificeras utbildningstypen.

Den vanligaste orsaken till hyperplastiska polypper är inflammation. Inflammation i magen orsakas av en bakterie - Helicobacter pylori. Hon är den skyldige i utvecklingen av gastrit, sår och magcancer.

Behandling av inflammation består i att ta antibakteriella läkemedel och läkemedel som blockerar produktionen av saltsyra. Med en god respons från kroppen på behandling kan den hyperplastiska processen försvinna, vilket betyder att polyppen försvinner. Det finns fall av självhelande.

Även om polyppen inte hittades vid den senaste undersökningen, betyder det inte att den försvann för alltid. Det är nödvändigt att genomgå FEGDS en gång var sjätte månad för att utesluta återfall.

Bastemperatur från A till Ö

Våra härskare planerar. Försök ge din åsikt! ->

* Kära vänner! Ja, det här är reklam, snurr som det borde!

Livmoderpolypper. Läkaren säger att de själva kommer att lösa.

På ultraljudet hittade 2 polyper i livmodern, en 3 mm., Den andra 8 mm. Läkaren sa att det är okej, ingenting behöver göras, efter ett tag kan det lösa. Upprepa sedan ultraljudet och allt. På internet hittade jag information om att polypper måste raderas, gjorda till en hyster. Jag vet inte nu om jag ska lita på en läkare eller inte.

Läs kommentarer 66:

Polyperna själva löser sig inte - detta är ett faktum! Frågan är annorlunda. Är polypper alls? För ett år sedan var jag i en sååå bra betald honung. centret påstod påstås en polypp i livmodern. Vi har redan beräknat det belopp som ska betalas, vilka tester vi ska ta och när vi ska komma till curettage. Jag är alla i tårar och snot. Och då, oh Gud, jag kom ihåg doktorn som försiktade erosion för mig. Jag gick till henne genom att dra. Hon är den bästa läkaren i staden för någon utbildning. Jag kom till henne, berättade allt. Hon gjorde det personligen för mig efter undersökning på en ultraljudstol och sa att det inte ser ut som en polypp. Kom efter din period. Det finns någon form av bildning, kanske är endometriet så förberett för avslag. Månadsperioder kom en vecka senare och efter dem var ultraljudssökningen ren. Jag upprepar att han inte gick ut själv. 3 läkare berättade för mig att polyperna själva inte går ut. Vilken dag i cykeln gjorde du ultraljudet?

För cirka fem eller sex månader sedan såg jag flera ultraljudspecialister som såg en polypp - de sa ett återfall av polyppen, som jag rengörde 2011. Nu ser de inte polyppen, det fanns en graviditet, men tyvärr brast det

Jag tror att det är vettigt att göra en ultraljud på en annan plats. Och det tänker och bestämmer redan hur det ska vara

Sv, jag har samma sak! Mes har alltid varit smärtsamt, och mer nyligen, som sammandragningar har blivit. Och på ultraljudet såg de en polyp på 22 mm och en endometrium på 15, 3 - detta är vid 6DC. Jag har en känsla och det var att jag "födde". 8-o

Juka, jag hittade också av misstag två polyper på min ultraljud, även om jag aldrig hade någon blödning eller intermenstruell blödning, och uzisten uppmanade mig att ta bort dem, jag gick till min läkare, och hon sa till mig också, låt oss vänta och dricka OK och kanske de själva kommer att passera, men jag slog ändå riktningen till hyster, och så efter läkaren som gjorde det, sa hon till mig att jag hade flera polypper där, och jag såg två eftersom de redan hade vuxit till sådana storlekar. De räknade allt för mig, och i ett halvt år var pah pah normalt, jag var på ultraljud två gånger - ingenting. Så lita inte på slumpen, men gå till hyster, det är min åsikt.
lycka till.

[email protected], gjorde mitt i cykeln, närmare ägglossningen.

Juka, har du redan barn?

Olga, en polypp kanske inte märks om endometriet har vuxit.
Trots att B efter antagligen skrapats? Eller så hände det.
I allmänhet tillåter inte polypper, som en spiral, embryot att få fotfäste. bättre att ta bort.

Sv, och om endometriet är klart treskiktat och växer inte mer än 11 ​​mm? Även här kan du inte ta fram polyperna?

Sv, min G sa till mig att medan jag tog KOK, kunde polyppen försvinna om den är körtelform, även om jag själv knappast tror att polypperna kan lösa sig själva, men de har inte sett polyppen på flera månader nu, på olika endometrier

En gång, på en ultraljudsundersökning, en månad efter rengöring, såg de i min livmoder en formation med ett matningskärl, liknande en polypp, 13 mm. G föreslog att dricka OK 3 månader., Tk. det händer att sådana formationer försvinner, han berättade sedan för mig att för att göra en noggrann diagnos och att säga att detta är en polypp är det bara möjligt efter en hyster. Annars fanns det inga manifestationer av närvaron av en polypp... Jag gick med på att dricka OK, för Jag ville inte städa, mina minnen var fortfarande färska (((i allmänhet, jag drack Jess en månad, sedan lämnade, för jag var mycket orolig med honom. Allt var rent vid ultraljudsundersökningen. Sedan gjorde jag det en månad senare, allt är också bra. Det är mitt historia, men jag hörde också att själva polypperna inte försvinner. Tyvärr..

Polyperna själva kommer inte att lösa. De har en viktig elförsörjning. Det är näring. Jag tappade naivt ett par år. Jag var tvungen att göra det ändå.

En polypp kan bara försvinna i ett fall. Om uzisten hade synproblem, talar jag inte med hörsel

Agara, berättar ett levande exempel. Gick för en vecka sedan till ultraljud. Till en ny plats. Det finns en soppa Irvrach. Sensorn är endast buk. Innan jag var på ultraljud, var allt rent där. Kommande betyder. 6 dts. I livmodern hittar vi en polypp, en vecka innan det är en annan uzist ren. Storleken på ПЯ är 40 by 29, ЛЯ 43 by 25, i ПЯ - ДФ 12 mm! Vid 6 DC! Endik 9 mm! Jag är i en tyst chock. Omedelbart finns det samtal för att gå till lapar. Etc. Går till min läkare NÄSTA DAG! Sensorn är vaginal. Resultaten av ultraljudspolypen är NEJ, storleken på gropen är 35 med 23, storleken på gropen är 30 med 25, det finns ingen DF, änden är 5 mm! Så där går du. Men jag gjorde mig ett gäng diagnoser på en dag och gjorde hela hjärnan.

Juka, min vän hade polypper, hon gjorde curettage, efter ett tag blev hon gravid. Min åsikt är att ta bort, se!

Stanumamoi, det finns en pojke Vitiusha 9 år gammal.

Jag ber om ursäkt, jag skrev från telefonen, men jag läste den igen och förstår det inte själv. Polyperna har sin egen blodförsörjning, jag ville säga, det vill säga att de matas ständigt för att leva och inte bry sig. Det vill säga att de själva inte kommer att falla bort därför. Jag ville inte göra hela 2 år för Mr. Jag sågs antingen på ultraljud, såg jag inte (för vilken man såg, sedan flera, såg inte någonting alls, även om jag alltid var på ultraljud vid 5 DC.) Jag hoppades att dufaston skulle hjälpa mig, då började jag ta Zubitskys försök TRIZUB från polyplv (tog 3 månader), men han hjälpte mig inte efter att denna period hade gått ut (även om deras andra läkemedel hjälpte efter ett par veckor, men det är för behandling av ovariesvikt). Så jag raderade det i november. Och då växte inte min endometrium. Och jag erinrade livligt om bilden av hur G kommer att utse Divigel igen för mig (och det var från honom när jag återhämtade mig från IK att jag växte den polypen), och jag började äta ananas och tacka Gud-14, 4 mm för 21 DC redan.

Natusya Kharkov, när du läser blir det så skrämmande att leva. Vi går någonstans och litar på, och viktigast av allt tror ibland. Jag sprang så här genom ultraljudsscanningarna i hela staden och slutligen hittade jag den lilla flickan som inte berättade för dumma saker, att polypperna själva kan försvinna, att de kan vara av viral natur och annan skit, och jag sa just att polyppen har sin egen blodförsörjning. Och jag föll som en slöja från mina ögon. Varför ingen berättade detta förut, vet de verkligen inte?!

Kan polyppen försvinna av sig själv

Endometrial hyperplasi, endometrial polyp

Hyperplasi och endometriala polyper är spridningen av vävnader som bildar livmoderslimhinna. Hyperplasi och polypper är inte tumörer, men deras utseende kan leda till allvarliga hälsoproblem och till och med bli en bakgrund för utveckling av livmodercancer.

UPPMÄRKSAMHET! Innan du ställer en fråga rekommenderar vi att du bekanta dig med innehållet i avsnittet ". Det är troligt att du hittar svaret på din fråga just nu, utan att slösa tid på att vänta på ett svar från en läkarkonsult.

Hej, vid möten med en gynekolog identifierades livmoderfibroider i 9 veckor. Vid ultraljud den 10: e dagen av cykeln, mått: längd 85 mm, bredd 69 mm, p-s 53 mm. M-eko 14 mm. Strukturen för livmodern är heterogen. På bakväggen, närmare botten, finns en 12 mm knut. Slutsats: livmodersmyomatos, ZhKG. Jag är 42 år. Frågan är varför med en liten nod, en sådan förstorad livmoder? Vad väntar på mig - kommer jag att kunna se en läkare först efter 2 veckor? Jag vill sova lugnt. Tack

30 mars 2010

konsultinformation

Hej ljus!
Det kan finnas många skäl. En av de ofta är närvaron av samtidig livmodern endometrios, som sprider sig i livmoderns muskelskikt och ökar dess storlek. För det andra identifierar ultraljud tydligt noder som har en tätare struktur (på grund av spridningen av fibrös vävnad). Tillsammans med sådana noder kan det finnas ”mjuka” noder som liknar struktur med myometrium (livmodermuskelboll). Din gynekolog kommer att kunna identifiera eller kassera andra orsaker efter en konsultation ansikte mot ansikte.

God eftermiddag! i augusti 2009 inträffade en missfall under en period av 11 veckor. Histologi visade: ”frysta livmoders graviditet med villös fibros. Ogiltiga dystrofiska förändringar. Vävnadsnekros. ” Den första ultraljudsundersökningen, som gjordes i oktober, drog slutsatsen: ”Tecken på endometrial patologi kan inte uteslutas. endometrit. nodulär form av livmoderns endometrios. ” Ett endometrialt aspirat togs, vilket avslutade: ”kronisk endometrit med endometrial polypos mot bakgrund av dess strukturella transformation. ”Antibakteriell terapi genomfördes - Klacid och hormonbehandling - Yarina 2-cykler och fysioterapi. I mars visade en ultraljudsundersökning: "tecken på intern endometrios." Endometrium 4,1 bredd på cykelens dag 7, otydliga konturer. Endometriosis började behandlas med Norkolut från dag 16 av cykeln. Impregnerad Norkolut 3 cykler. Idag gjorde jag en ultraljudsslutsats: "tecken på livmoderfibroider (små storlekar) Tecken på endometrial hyperplasi (eventuellt polypos). Bakgrund till kronisk adnexit." Endometrium 9-10 mm., ojämn och otydlig den 13: e dagen av cykeln. Höger äggstock är 21 * 21 och vänster 38 * 30 mm. Alla ultraljud före detta har aldrig visat en skillnad i storleken på äggstockarna och varför det igen är problem med endometrium. Det föreslås att göra hysteroskopi. Ska jag göra det? Så jag vill inte göra operation igen. Varför uppstod problemen med endometrium igen - behandlades det fortfarande? Jag är 36 år. Inga barn, hade en abort för 10 år sedan. Det fanns inga problem med att bli gravid. Alla hormoner levereras, det finns inga avvikelser och inga infektioner upptäcks. Månadsvis alltid regelbundet - 28 dagar och inte rikligt med 3-4 dagar. Berätta vad jag ska göra? Så många hormoner är full och igen en ny öm. Tack på förhand för ditt svar.

22 juni 2010

konsultinformation

Hej Olga.
Din huvudsakliga diagnos, som är spårbar i alla studier, är endometrios i livmodern. En kränkning av utvecklingen av endometrium noteras med jämna mellanrum, till följd av vilken den sprider sig, ökar i storlek. Mot bakgrund av dessa tillstånd är det osannolikt att graviditet inträffar, det finns ingen möjlighet och villkor för normal implantering av ett fosterägg. Behandling av endometrios består huvudsakligen av hormonbehandling, men dess varaktighet bör vara minst 6 månader. I ditt fall nådde terapitiden maximalt 3 månader, detta räcker inte. Antibakteriell behandling mot kronisk endometrit bör vara mer allvarlig, tillsättning av ett antibiotikum räcker inte. Enligt min åsikt - du måste utföra hysteroskopi - förfarandet för att undersöka livmoderhålan i en speciell optisk anordning, och nödvändigtvis fraktionerad diagnostisk curettage, följt av histologisk undersökning av endometrium. Efter godkännande av diagnosen kommer det att vara möjligt att förskriva en mer korrekt terapi..

Hallå ! Idag gjorde jag en ultraljudsundersökning och tog på endometrial hyperplasi 26 mm, fick jag höra att bota livmodern. Jag var för två dagar sedan i Turkiet började spotting. Ingen smärta Månadsvis var vanligtvis smärtfri. Hur man är i den här situationen, eftersom jag inte vill gå i operation eftersom det är första gången. Läkaren sa att resultaten av ultraljud i den normala cykeln sammanfaller. men tjockleken på endometriumet stör

21 oktober 2008

gynekolog-reproduktolog i den högsta kategorin, chef för gynekologisk avdelning

konsultinformation

God eftermiddag, Marina! För att bekräfta diagnosen måste du studera nivån på könshormoner i blodet, och det är också möjligt att utföra en diagnostisk operation - hysteroskopi - detta är en undersökning av livmoderhåligheten med hjälp av specialverktyg (snarare än banal curettage utan optisk övervakning). Hysteroskopi tillåter inte bara att undersöka livmoderhålan, utan också ta en endometrial skrotning för histologisk analys för att utesluta utvecklingen av en malign process. var hälsosam!

Hej! Berätta, snälla, enligt resultaten av curettage, fick jag diagnosen glandular-cystisk endometrial hyperplasi med områden med adenomatos. Behandlas det eller ska det tas bort? Är detta en godartad utbildning? I förväg, tack.

2 november 2009

Doktorandläkare-gynekolog, MD.

konsultinformation

Victoria, mer information behövs: din ålder, svårighetsgraden av adenomatos, oavsett om det finns fibroider, storleken på fibroiderna, såväl som kliniska manifestationer (dina klagomål). Hittills i Ukraina har många läkemedel registrerats för behandling av endometrial hyperplastiska processer, så det finns ingen anledning att bli upprörd.

11 november 2009

konsultinformation

Hej, Vika!
Tyvärr måste du inse att en adenomatös förändring i endometriumet tillhör prekancerös sjukdom. Därför måste du definitivt konsultera en gynekologisk onkolog och han, med beaktande av din ålder, allmänna tillstånd etc., kommer att avgöra möjligheten till behandling eller behovet av operation. Lycka till!

Vaginal ultraljud avslöjade närvaron av en endometrial polyp; hysteroresektoskopi rekommenderades. Kan du skjuta upp detta och hur länge? Var kan detta göras i Kiev? tacka.

25 november 2008

gynekolog-reproduktolog i den högsta kategorin, chef för gynekologisk avdelning

konsultinformation

God eftermiddag, Nata! För att klargöra diagnosen måste du vänta till nästa menstruation, göra en ultraljud efter den, och om polyppen inte försvinner, gör en curettage. Om polyppen inte behandlas försvinner antingen den själv (därför är det nödvändigt att vänta och göra ett ultraljud efter menstruationen), eller så kommer det att förbli, och när som helst kan det bli ondartat, det kommer att orsaka blödning, ett infektionsfokus. Det kommer att vara nödvändigt att förbereda för operationen - att bota den befintliga infektionen - då kommer komplikationer att minimeras. var hälsosam!

Hej, jag är 33. Jag planerar en andra eko, två ektopiska graviditeter. De har genomgått histoskopi. Vad betyder diagnosen: hypoplastisk endometrium med stromfibros och inflammation. Är graviditet möjligt och bär ett barn. tacka!

4 maj 2011

konsultinformation

Hej, Elena.
Endometriet är det inre skiktet i livmodern, dess slemhinnor. Endometrium är en funktionell hormonberoende vävnad, dess struktur, tjocklek förändras under menstruationscykeln, ålder, en kvinnas liv. Normalt förtjockas endometriet och förvandlas till den andra fasen av cykeln för att "acceptera" det befruktade ägget och låta det fästa vid livmoderväggen. Endometrium är ett slags bo för testikeln. Endometrial hypoplasia är ett tillstånd där endometrium är tunn, inte tjocknar, det finns områden med bindväv (fibrös) vävnad i den. Implantation av ett fosterägg på en sådan endometrium är mycket problematiskt. Innan IVF-förfarandet är det obligatoriskt att förtydliga endometriet. Annars kan proceduren vara förgäves, embryot kommer fortfarande inte "fästas". Hysteroskopi är en undersökning av livmoderhålan i en speciell optisk anordning - ett hysteroskop. Proceduren utförs under generell anestesi och hjälper till att klargöra endometriet..

God eftermiddag. Jag är 35 år gammal, har inte blivit gravid men jag vill. Månadsperioder är tydliga efter 26 dagar, ägglossning på dag 14. Nyligen avlägsnade endometrial polyp, histalogi: körtel-polypous endometrial hyperplasi av blandad natur, små vävnadspartiklar i ett tillstånd av nekros och suppuration. Efter att ha tagit bort polypen, drack jag ett antibiotikum i 3 dagar. Nu föreslår läkaren att jag skakar decapeptyl 3 gånger. Är det värt det, kan du råda något annat, kan jag först försöka bli gravid.

14 december 2012

Doktorreproduktolog, Ph.D..

konsultinformation

Jag skulle råda decapeptil att inte injicera. Detta läkemedel inaktiverar den hormonella bakgrunden, dvs artificiell klimakteriet inträffar. Läkaren föreslår att man injicerar läkemedlet för att förhindra upprepad östrogeninducerad hyperplasi. Men efter dessa tre månader. Din hormonella bakgrund kanske inte återställs omedelbart, men du är en ung kvinna, inte i premenopausal ålder. Dessutom är huvudindikationen för användningen av läkemedlet, förutom IVF, endometrios, men du utsätts inte för denna diagnos. Dessutom, om du planerar en graviditet, bör detta göras inom en snar framtid, i denna situation spelar tiden mot dig, så varför spendera 3 till 6 månader? Jag skulle råda dig att vänta på din period, efter dem, på dagarna 7-9 mts. genomgå en ultraljudssökning för att utvärdera tillståndet i endometriet. Utför också follikulometri och ägglossningsövervakning för att se till att ägglossningen passerar och sedan planera en graviditet i nästa cykel. Om det inte kommer efter 6 månader. öppet kön, kontakta sedan en reproduktolog.

Jag är 30 år gammal, för inte så länge sedan fick jag diagnosen hypoplasi av endomtria, liksom polypos.
Säg mig, kan jag föda och födda ett barn? Eftersom alla drycker inte lyckades.

31 januari 2010

konsultinformation

Hej, Inna! Inte överraskande misslyckades försök att bli gravid. För graviditetens början är den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund väldigt viktig, och du, utifrån hypoplasi och polypper, har vissa problem med den hormonella nivån. Även om graviditet inträffar, mot bakgrund av en sådan patologi, är riset med dess för tidig avbrott och patologiska förlopp mycket högt. Innan du planerar en graviditet ska du därför behandla den underliggande patologin. Skydda din hälsa!

Hej! Min mamma har ett fibromyom på 4 grader (nodulärt). Medicinen insisterar på operationen, men min mamma vill inte göra det. Hon födde 2 gånger. Vad kan du råda?

18 december 2009

konsultinformation

Hej, Elena! Varför behöver du råd från läkare som inte har sett din mamma och inte känner till historien om hennes sjukdom? Specialisten som observerade henne gav henne slutsatsen - en stor fibroid, kirurgi krävs. Om du inte litar på hans åsikt, kontakta mamman med en annan specialist. Du kan dock vara säker på att rekommendationerna för denna diagnos kommer att vara desamma. Tro på läkarna. Skydda din hälsa!

God eftermiddag. Jag har ett sådant problem. Jag är 23 år gammal, hade en graviditet som slutade i dödfödelse. Efter 2 år vände hon sig till en gynekolog med klagomål på smärta i nedre del av magen och mycket riklig grön urladdning. Diagnostiserad med subakut inflammation i livmodern till höger, erosion i w / livmodern, kolpit. Lymfotropisk behandling föreskrevs. Passerade. Då passerade menstruationscykeln i tid. På dag 16 från början av cykeln började fläckningen och varade i 10 dagar. Jag gick till doktorn. Hon skickade för en ultraljud. Här är resultaten: livmoderns storlekar 50 * 39 * 52. endometriumet motsvarar fas 2 av ägg, tjocklek 10 mm, strukturen på höger äggstock ändras på grund av vätskeinförande av 20 mm, flera folliklar på båda äggstockarna. Slutsats: ultraljudstecken på multifollikulära äggstockar, cystisk inkludering i höger äggstock. Läkaren bestämde sig för att göra hysteroskopi med separat diagnostisk curettage. Hysteroskopi med separat curettage utfördes på följande sätt: könsslingor i endometrial hyperplasi. Läkaren förklarade att detta berodde på äggstockens dörande funktion, men de satte det också på mig för fyra år sedan utan någon curettage, erbjöd mig att bli gravid, och jag gav inga garantier för att bära fostret, sedan utsåg jag en 0,5-årsperiod och sedan upprepade curettage. Vänligen svara på frågorna: 1) på grund av vilken det kan vara en utrotad äggstocksfunktion, kanske jag måste genomgå några undersökningar; 2) finns det åtminstone någon chans att om jag blir gravid bär jag normalt och föder att under graviditeten detta endometrium inte börjar växa igen och jag inte kommer att behöva göra hysteroskopi med curettage; 3) och läkaren talade också om vissa faser, att jag har en fas och jag kan inte bli gravid, vad är dessa faser, varför är de farliga? 4) finns det en garanti för att när jag föder alla problem försvinner, eftersom jag redan födde, och äggstocksfunktionen är fortfarande utrotad, varför? Tack så mycket på förhand. Lyudmila

27 juni 2009

Gynekolog-reproduktivolog, chef för kliniken för reproduktiv medicin, Ph.D..

konsultinformation

Kära Lyudmila!
Jag gillar inte svar som: "Du behöver en konsultation från en kvalificerad barnläkare-gynekolog", men i ditt fall skulle jag inte vilja förväxla din redan svåra situation. Ställ dina frågor först till din läkare, om hans svar inte är tydliga för dig, kontakta oss vidare. Vad jag inte förstår är kombinationen av "döende" ovariefunktion och närvaron av små cystiska folliklar. Det beror kanske på din kostnadsfria presentation av den medicinska delen av din berättelse.

Hej! Jag var 36 år gammal erosion efter cauterisering av polyp i livmoderhalsen; efter gynekologen osmostro 12-x1 skrapades livmoderhalskanalens väggar och livmoderhålsväggarna till det patologiska laboratoriet; Från den femte till den 25: e dagen utnämndes Dufaston till 6 månader, för närvarande accepterar jag ingenting. Den 4 december började menstruationen i 6 dagar, de var inte särskilt rikliga under samma sommar, s14 - för närvarande gör mycket utflöde ibland ont i nedre buken. Jag gjorde en ultraljud endometrium 17mm. Jag är mycket orolig för min hälsa. Säg mig snälla, vad är den tillåtna normen för endometrium? Kan örter botas? Hur kan man stoppa denna blödning? Jag vill verkligen bli gravid och föda ett friskt barn. Tack så mycket för svaret..

6 januari 2010

Förlossningsgynekolog i första kategorin

konsultinformation

Kära Galina, utnämningen av Dufston var i 6 månader för att normalisera östrogen-progestogen bakgrund och förhindra tillväxten av endometrium. Det bästa alternativet är att komma till kliniken för en andra undersökning och lösa frågan om att förskriva ett gestagenläkemedel och välja en dos. Den normala tjockleken på endometrium i utsöndringsfasen bör inte överstiga 16 - 18 mm. Så snart du återställer den hormonella balansen i kroppen, undersöks för STI, kan du börja planera graviditet.

Berätta för mig, läkaren på ultraljudet sa att allt är mycket allvarligt, är det så, och om chir ingripande är nödvändigt. Tack på förhand! Ultraljud: Livmodern i anteflexio, storlek 66 / 41,8 / 58,2 mm, en ökning av anteroposterior storlek. I livmoderhalsen bestäms en vätskebildning D = 5,0 mm längs framväggen, livmoderhalskanalen deformeras inte. Livmodersmyometrium är homogen, normal ekogenicitet. I livmoderkaviteten bestäms: på främre väggen, i n / 3-kropp, intramural nodstorlek av 14,1 / 14,5; på bakväggen, i / 3 kaross, intramural enhet 11,3 / 12,5 mm i storlek.
M-eko - 8,7 mm, inte förskjuten.
Höger äggstock är förstorad, 38,2 / 23,5 mm stor, med normal struktur, med ökad ekogenitet, och är typiskt belägen. Kontur sparad. Kapseln är måttligt komprimerad. Innehåller små vätskor inklusive D = från 4,2 till 6,4 mm. Inga volumetriska formationer detekterade.
I det bakre utrymmet till höger, bakom livmodern och den högra äggstocken, bestäms det med en jämn kontur, åtskild med ett eko (+) septum, hypoekoisk bildning av 7,9 / 44,4 mm i storlek.
Den vänstra äggstocken är förstorad, med måtten 44,8 / 28,1 mm, den vanliga strukturen, ökad ekogenitet, är typiskt belägen. Kontur sparad. Kapseln är måttligt komprimerad. Innehåller små vätskor D = 4,8 till 6,3 mm. Volumetriska formationer inte identifierade.
I det bakre utrymmet till vänster, bakom livmodern och vänster äggstock, definieras en hypoekoisk bildning av storleken 6,9 / 45,4 mm, med en jämn kontur, åtskild med ett eko (+) septum.
I Douglas-rymden bestäms en liten mängd fri vätska - 2,5 ml.
Slutsats: Ekon: cystor i nabothiumkörtlarna;
myomatösa noder i livmodern;
bilateral salpingoophoritis;
lätt utströmning i douglasutrymmet.

31 maj 2011

konsultinformation

Hej, hopp.
Utifrån uppgifterna om ultraljudsundersökning - du har en kronisk inflammatorisk process i äggstockarna och äggledarna - äggstockarna förstoras, komprimeras. Du skriver inte på vilken dag av cykeln en ultraljudssökning utfördes, så det är svårt för mig att bedöma cyklens korrekthet - endometriumet motsvarar den andra fasen i cykeln, men det finns ingen corpus luteum i äggstockarna. Förutom den inflammatoriska processen finns det livmoderfibroider, en nodulär form. Myoma är en godartad tumör i livmuskulaturen. Oftast bildas mot en bakgrund av hyperestrogenism (ökad östrogen bakgrund), efter kirurgiska ingrepp i livmodern - abort, curettage, efter kejsarsnitt, andra kirurgiska ingrepp.
Ovanstående diagnoser är verkligen allvarliga, kräver ytterligare undersökning - kanske en studie på urogenitala infektioner, hysteroskopi, laparoskopi. I detta skede kommer forskning om infektioner och behandling av den inflammatoriska processen fram.

Hej, jag skriver till dig igen, av någon anledning svarade du inte för mig. Jag är 50 år. Enligt resultaten av histologin har jag hyperplasi av endometrial järn. Läkaren beordrade att sätta Mirena-spiralen vid nästa menstruation. Jag läste recensionerna, jag blev förvånad över hur många negativa. Klimonorm rekommenderade inte, för jag har fibrotisk mastopati. Din åsikt om hur du känner för spiralen och hur ofta du tilldelar den till patienter. tacka.

4 mars 2012

Förlossningsgynekolog i första kategorin

konsultinformation

Hallå. Mirena eller Levonorgestrel-systemet är ett progestogen, en liten mängd Levonorgestrel släpps ut dagligen i kvinnans blod. Handlingen av den hormonella komponenten sker huvudsakligen lokalt. En IUD med LNG utvecklades som ett preventivmetod, men kliniska studier har visat att MIRENA har ett antal terapeutiska egenskaper som huvudsakligen är förknippade med den specifika gestageniska effekten av LNG på endometriet och kan framgångsrikt användas för att behandla många gynekologiska sjukdomar. 3 månader efter introduktionen av MIRENA minskar menstruationsblodförlusten med 86% och efter 1 år - med 97%. Vid svår dysfunktionell uterinblödning (en av de viktigaste indikationerna för kirurgisk ingrepp) undviker användningen av MIRENA hysterektomi i 60% av fallen och förhindrar utvecklingen av järnbristanemi. MIRENA kan användas som en förstahandsbehandling vid svår menorragi.

Hej, svar, snälla, jag hade en livmodernpolyp, i december 2009 städades jag för att det fanns en stark blödning, och när jag rengörde fick jag veta att det fanns en polypp, jag kan inte bli gravid i två år, kanske på grund av denna polyp kunde jag inte bli gravid, och kan det kommer att visas igen när det har tagits bort eller så är det. /?TACK PÅ FÖRHAND.

26 juli 2010

Doktorandläkare-gynekolog i den första kategorin, Ph.D..

konsultinformation

Kära Elena! Endometrial polyp kan minska risken för graviditet. Det var omöjligt att säga om det var den enda orsaken till infertilitet i din situation. För att ta reda på andra möjliga orsaker är det nödvändigt att genomgå en omfattande undersökning i en specialiserad klinik. Sannolikheten för en återuppträdande av endometrial polyp existerar. Oftare förekommer polypper hos kvinnor 40-50 år gamla. I 0,5% av fallen är polyppernas struktur malig. Det är av denna anledning som de rekommenderas att tas bort och undersökas. Denna sannolikhet kommer att vara högre med hormonella störningar (övervägande av hormoner i den första fasen - östrogen). Å andra sidan, enligt resultaten från vissa studier, påverkar inte polypper upp till 1 cm i stor omfattning sannolikheten för graviditet. I avsaknad av graviditet inom 6 månader efter ingreppet rekommenderas det att undersöka andra möjliga orsaker till infertilitet. Med vänlig hälsning Strelko G.V..

Hallå. Jag fick diagnosen histologisk undersökning: fibrös-körtelformig polyp c k, hyperplastisk sekretorisk endometrium, sen sekretorisk endometrium. Det finns också erosion i livmoderhalsen. De gjorde curettage. Jag är 35 år. Utnämnd till Primolut Nor. Men i anteckningen till läkemedlet indikeras det att det tas för blödning, och jag har inget sådant. Och det finns fler biverkningar, många fördelar. Berätta hur jag ska behandla mig.

30 november 2011

Doktorandläkare-gynekolog, gynekolog - endokrinolog, mammolog i högsta kategorin

konsultinformation

God kväll, du har fått ordinerat rätt behandling, instruktionerna kan inte beskriva alla alternativ för användning av läkemedlet, det viktigaste anges, om vi pratar om primolute, så innehåller instruktionerna en sådan fras för att behandla körtel-cystisk endometrial hyperplasi, detta är endometrial hyperplasi och fibrös-körtelformig polyp beskrivet i histologi.

30 november 2011

Förlossningsgynekolog i första kategorin

konsultinformation

Primut-nor har tilldelats dig för att behandla ett eventuellt återfall av endometrial polypos. Om du inte vill ta detta läkemedel måste du diskutera det här problemet med den läkare som tittar på dig. Jag vet inte: vad är din vikt, har du åderbråck, mastopati, hypertoni och mycket mer. Detta kan endast göras i receptionen, särskilt eftersom det finns andra behandlingsalternativ. Men tro mig: polyppen togs bort, men orsaken till sjukdomen är inte, och efter en tid kan ett återfall uppstå, men polyppen är fortfarande ett prekanceröst tillstånd och orsaken måste elimineras.

totalt 82 sidor

Kan livmodernspolyp upplösas på egen hand?

Många kvinnor undrar om polyppen själv kommer ut eller kräver den operation? Polypper är vanliga i jämförelse med andra gynekologiska sjukdomar. De representerar tillväxten av slemhinnan i ett begränsat område medan resten av vävnaden förblir normal..

Sjukdomen kanske inte upptäcks i det första steget eftersom det är ganska svårt att märka den, särskilt när polyppen fortfarande är mycket liten och ensam. Som regel diagnostiseras livmoderspolypos av en slump under en rutinundersökning eller besöker en gynekolog med ett annat problem. För diagnos används ultraljud och hysteroskopi. Polypen märks i det stadium då den redan sträcker sig längs endometriumgränsen och får storlekar på 1 cm. Med hjälp av ultraljud kan du upptäcka mycket små formationer som fortfarande inte ger några symtom..

Utväxt behandlas huvudsakligen snabbt. Många kvinnor vill inte ha kirurgi av olika skäl och undrar om polyppen kan lösas upp på egen hand och gå ut med menstruationsflödet. Är det nödvändigt att ta bort dessa formationer och behandla dem? Hur effektiva är folkrättsmedel vid behandling av en sådan sjukdom?

Det finns mycket bevis på att formationerna upplöses på egen hand och utan användning av droger. Efter klargörande av alla omständigheter har det emellertid visat sig att polypen antingen var mycket liten, eller att alternativa medel användes för att eliminera den. Nästan aldrig endometrial polypper kommer ut med menstruation och du bör inte hoppas på det. För att förstå orsaken till sjukdomen och sannolikheten för självläkning måste du förstå problemet mer.

Vad är polypper och vad är deras funktioner?

En polyp i livmodern hos flickor och kvinnor i reproduktiv ålder förekommer i form av en körtelmassa, och i ålder diagnostiseras vanligtvis adenomatösa och fibrösa polyper..

Om läkaren har diagnostiserat en adenomatös polyp, bör du inte förvänta dig att han kommer att lösa sig själv eller lämna livmodern under menstruationen. Denna typ av utbildning är mycket farlig och måste snabbt tas bort eftersom en sådan formation kan övergå till cancer. Om ondartad degeneration har påbörjats och polyppen är större, kan läkare erbjuda patienten borttagningen av bihängorna eller till och med livmodern tillsammans med den maligna tumören. Ibland är det nödvändigt att rädda en kvinnas liv..

Andra typer av endometriala polypper kan också vara maligna (gå in i malignitet). Om sådana tumörer är stora och det finns flera, bör du inte vänta tills de upplöses, troligen kommer det inte att hända. Det rekommenderas att starta behandlingen omedelbart efter att diagnosen har bekräftats. Detta undviker komplikationer och risker..

Hormonterapi används ofta för livmoderpolyper. Det finns fall då korrekt utvalda hormonella medel av den behandlande läkaren ledde till det faktum att polyppen löst och inte längre återkom. Alla gynekologer hävdar att det inte fanns några sådana fall i praktiken när polyppen kom ut med menstruationsflödet.

Varför polypper är farliga och varför du inte ska skjuta upp behandlingen?

Faran med sjukdomen är att en kvinna med polypper ofta förlorar mycket blod. Dessutom kan blodförlust vara förknippat med menstruation eller inte alls relaterat till dem. Med tillväxten av endometriet ökar menstruationens varaktighet, därför förlorar kroppen mer blod. Månadsperioder är rikligt och ofta smärtsamma..

Icke-menstruationsblödning kan vara knapp (spotting) eller ganska tung. Detta är ett varningstecken och vägran av behandling kan leda till anemi, som kan behandlas under lång tid. Om du har diagnosen en livmoderpolyp bör du övervaka mängden blod som kom ut under menstruationen. Vid ökad blodförlust, kontakta din läkare.

Infertilitet är ett ganska vanligt problem idag. Och om du har livmoderpolypper kan de bli orsaken till infertilitet. Tills lesionerna avlägsnas och patienten genomgår den nödvändiga behandlingen, är chansen att bli gravid minimal.

Om hur polypen i livmodern ser ut visas på en ultraljud i den här videon:

Polypen kommer inte att kunna lämna. Dessutom är polypper ofta associerade med hormonella störningar i kroppen, vilket också påverkar en kvinnas fertilitet negativt..

Polypen löser kanske inte, men du kommer att förlora den tid som bör spenderas på behandling. Närvaron av sådana formationer åtföljs ofta av infektionssjukdomar i de kvinnliga könsorganen och en kronisk inflammatorisk process. Allt detta, förutom infertilitet, leder till allvarliga komplikationer som kan vara livshotande och kommer att påverka din hälsa och ditt välbefinnande negativt i framtiden..

Tillväxten av endometrium är en ganska farlig sjukdom, som bäst behandlas omedelbart efter upptäckten. Och endast denna behandlingsmetod kan minska alla risker och sannolikheten för komplikationer..

Vad är sannolikheten för att polypper kan försvinna på egen hand?

Sannolikheten är mycket låg. Specialläkare kan säga att du inte ska hoppas på det. Snarare är detta fenomen ett undantag från regeln. Dessutom, om tillväxten av endometrium inte detekterades i nästa studie, kan det inte vara en polypp, eftersom till och med moderna diagnostiska metoder ibland ger felaktig information.

Många alternativa behandlingsmetoder hävdar att efter behandling kommer en polypp med menstruation ut. Detta kan inte och bör inte tro på sådana behandlingsmetoder. Det är bäst att inte hoppas på ett mirakel av självläkning och att lyssna på läkarens rekommendationer.

Kvinnor ställer ofta gynekologer frågan: kan endometrial polyppen gå ut med menstruation? Som medicinsk praxis indikerar är svaret nej. Räkna med det faktum att polyppen kan komma ut av sig själv är inte värt det. Försvinnandet av en polyp formation kan vara förknippad med dess resorption, men en sådan sannolikhet är för liten för att man kan lita på.

Polyp neoplasma: utvecklingsdynamik

En polyp i livmodern är en godartad formation som är resultatet av tillväxt av endometrial vävnad.

Små formationer löser ibland, men det är mer troligt undantag från reglerna..

Den endometriala polyppen kan förbli i lugnt tillstånd under lång tid utan att visa någon betydande utvecklingsdynamik. Dimensionerna för polyposbildningen kan vara 2-3 mm, vilket i princip ännu inte är en tillräcklig grund för kirurgisk ingripande i patologin. Det finns dock ingen anledning att hoppas att en sådan neoplasma kommer ut på egen hand..

Efter en viss period kommer troligen en patologisk neoplasma att växa och utvecklas. Fall när polyposformer försvann, större än 3 mm i diameter, registrerades inte.

En polyp i livmoderhalsen lider ofta av mekaniska skador och skador som uppstått under sex eller när man använder intrauterin preventivmedel. Detta leder i sin tur till dess ytterligare tillväxt och bildning av foci av inflammation.

Kliniska manifestationer

I början av utvecklingen är polypös patologi nästan asymptomatisk. Det är därför många kvinnor tenderar att betrakta polyper som ett vanligt, men inte särskilt farligt gynekologiskt fenomen, vilket inte är nödvändigt för att behandla.

När en polyp formation når storlekar som överstiger 5 mm, riskerar den att få olika skador och skador, inflammerade och ofta smittsamma.

Om polyppen har bildats på benet kan den vridas. Allt detta leder till det faktum att en kvinna börjar observera följande symtom:

 • skarpa smärtsamma kramper lokaliserade i nedre del av buken;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • spotting utanför menstruationscykeln;
 • anemi, ofta yrsel;
 • svårigheter att bli gravid om planerat.

Alla dessa manifestationer tyder på att den polypa neoplasmen fortskrider, och det är verkligen inte värt att hoppas på dess oberoende eliminering. Dessutom är typen av bildning av polypos viktig..

Om en kvinna diagnostiseras med en polyp patologi av den adenomatösa typen kan det inte vara fråga om någon resorption.

Polyppen måste snabbt avlägsnas genom operation, annars finns det en kritisk risk för att utveckla en malig tumör.

Sannolikheten för självresorption

Kan polypper upplösas på egen hand om orsaken till deras förekomst är en systemisk hormonell störning i kroppen? Mycket tveksamt.

Källor som lovar att polypen i livmoderhalskanalen, till exempel, kan försvinna av sig själv efter att ha tillämpat någon form av mirakelkur, bör inte lita på. Det är troligtvis en manipulation av sjuka kvinnors önskan att undvika kirurgisk ingripande.

Om en upprepad diagnostisk undersökning visar att polypen har försvunnit, kan detta betyda att patologin har lösts, eller det var inte en polyp formation initialt - men till exempel den vanliga endometriumvikten, felaktigt tolkad med ultraljud.

Dessutom, om den polypösa formationen löser sig, betyder detta inte att endometriet har återgått till det normala. Effekten av de faktorer som utlöste uppkomsten av den första polyppen slutade troligen inte. Det är mycket orimligt att förvänta sig att följande polypper som uppstår mot bakgrund av hormonella störningar eller progressiva inflammatoriska processer.

Polyppen kan upplösas på egen hand, men endast med mycket små storlekar (upp till 2 mm). Och även i detta fall är sannolikheten för återfall för hög för att undvika terapeutisk behandling.

Kan en livmoderpolyp gå ut ur livmodern tillsammans med menstruationsflödet? Detta är en myt som sprids av fans av olika folkbehandlingsmetoder, som i praktiken inte har bevisat deras effektivitet.

Effekten av polypos på menstruationscykeln

Utvecklingen av polypper har en betydande inverkan på dynamiken i en kvinnas menstruationscykel. Speciellt med polyp neoplasma registreras följande förändringar i menstruationen:

 • menstruation mer intensiv och smärtsam;
 • riklig blödning ökar;
 • menstruation blir intermittent - det vill säga mellan den månatliga blödningen, små fläckar visas;
 • mindre fläckning är möjlig före menstruationens början;
 • cykeln blir oregelbunden och oskarp, stora förseningar är möjliga (en månad eller längre).

Förekomsten av anovulatorisk blodig utflöde som förekommer innan menstruationen börjar indikerar att en inflammatorisk process utvecklas i en polyp neoplasma, eventuellt med en infektiös lesion. Och detta kan leda till allvarliga patologiska förändringar i det reproduktiva systemet och till och med utvecklingen av infertilitet..

Därför rekommenderas inget fall att gissa om endometrialpolypen kan komma ut med menstruation. Detta antagande strider mot medicinsk statistik och själva arten av förekomsten och kliniskt beteende hos polyposneoplasmer.

Precedens när polyppen lämnade livmoderhålan med menstruation, är gynekologi inte känt. I vissa fall kan patienten märka utvidgning och fragment som liknar en polyp formation i menstruationsflödet.

Det är emellertid omöjligt att bestämma det verkliga ursprunget för sådant material utan speciella laboratoriestudier. Om möjligt bör vävnad som har kommit ut under menstruationen placeras i saltlösning och tillhandahållas den behandlande läkaren för ytterligare forskning. Troligtvis avslöjades det att detta var utgången från den döda endometriet, som inte helt kan lämna livmoderhålan under menstruationen, på grund av den specifika platsen för den polypa neoplasma.

Att vägra professionell diagnostik och snabb behandling av polypa neoplasmer innebär risk att ”tjäna” infertilitet eller onkologisk patologi.

Har den nödvändiga tiden för behandling, slösa inte den med att vänta på att kroppen ska lösa upp den polypa formen på egen hand.

> Vad är faran för fokal endometrial hyperplasi

Vad är en endometrial polyp?

Bland andra gynekologiska sjukdomar, när det gäller frekvens av förekomst, ockuperar polyper en av de första platserna. Dessa neoplasmer manifesteras av patologisk tillväxt av endometrium i ett visst område, medan resten av livmodervävnaden inte utsätts för strukturella och histologiska förändringar. Polypper är extremt godartade strukturer och visualiseras som knölar som kan ha en tunn stjälk eller bred bas..

Oavsett metod för att fästa polyposstrukturen på organväggen kan dess dimensioner nå flera centimeter, även om de diagnosade polypperna oftast är ovala tumörformationer upp till 10 mm i diameter. De går vanligtvis inte längre än livmodern, men i vissa fall kan polypper växa in i slidan genom livmoderhalskanalen..

Livmoderpolyperna kanske inte skiljer sig från resten av endometriumet av vävnadsbildande beskaffenhet, men ibland noterar experter klandrande fibrösa och adenamatösa formationer som kan förvandlas till maligna tumörer.

I det första stadiet av sjukdomen är det svårt att ställa en diagnos, särskilt om tillväxten i endometrium är den minsta förtjockningen. I de flesta fall finns polyper när man hanterar ett annat problem eller vid en rutinmässig kontroll hos en gynekolog. Diagnosen sker genom hysteroskopi och ultraljud, eftersom den klassiska gynekologiska undersökningen i speglarna inte är informativ angående tillståndet i livmoderhålan.

Oftast hittas polypa formationer hos patienter under postmenapausal period (45-50 år), men i medicinsk praxis finns det dock fall där polypper upptäcktes hos unga flickor i fertil ålder. Följande funktioner betraktas som faktorer som väcker uppträdande av polyper:

 • Hormonell störning;
 • Inflammatoriska processer;
 • Infektionssjukdomar;
 • Mekanisk skada på livmodersväggarna under abort eller kirurgiska ingrepp;
 • Stress och neuro-emotionell stress;
 • immunbrist;
 • Endokrin patologi osv.

Kirurgi är den huvudsakliga behandlingen för livmoders polypos. Vissa kvinnor är övertygade om att polypperna kommer att lösa upp på egen hand och gå ut under menstruationen. Det är därför ett stort antal patienter där gynekologen hittade polyper i livmodern vägrar att utföra operation. Är det möjligt att hoppas på ett mirakel, och om en sådan vårdslös inställning till ens hälsa förvandlas till en tragedi?

 • Malign hos polyppen och dess övergång till livmodercancer;
 • Svår uterinblödning orsakad av vridning eller separering av en polyp formation;
 • Infertilitet, provocerad av omöjligt att penetrera ett befruktat ägg i livmoderhålet eller av hinder när det införs i endometriet;
 • Obehag och smärta under samlag.

Faran för endometrial polypper är också att en kvinna regelbundet kan förlora en stor mängd blod, men dessa blodförluster är helt inte relaterade till menstruation. I detta fall beror menstruationens varaktighet direkt på livmoders polypos, eftersom med tillväxt av endometriala vävnader ökar menstruationens varaktighet respektive kvinnan förlorar mer blod. Menstruation med denna sjukdom blir ofta mycket rik och smärtsam..

Om patienten diagnostiseras med endometrial polypos, är hoppas på ett mirakel extremt ansvarsfullt och farligt. En sådan neoplasma bör omedelbart avlägsnas genom kirurgisk ingripande, som idag kan göras utan att kränka hudens integritet, med hjälp av ett mindre traumatiskt hysteroskopi-förfarande. Tekniken är så säker att den inte involverar sjukhusinläggning av en kvinna och inte heller kräver en lång rehabilitering efter operationen.

Om begäran om medicinsk hjälp kom senare, och maligna förändringar redan har börjat i endometriet, kan patienten erbjudas att ta bort livmoderhängen, och i vissa fall själva livmoderkroppen, tillsammans med en cancertumör.

Ibland kan specialister själva rekommendera en kvinna att inte snarast skära in den diagnostiserade strukturen, men detta är bara möjligt om storleken på livmoderns polyp är mycket liten och inte får en läkare att misstänka en adenomatös tumör. I detta fall föreskrivs patienten hormonbehandling, som ofta inte syftar till att säkerställa att polypen i livmodern löser sig oberoende, men har syftet att stoppa dess ytterligare tillväxt.

Läkarna är övertygade om att om sannolikheten för spontan resorption av polyposstrukturer finns, är den mycket liten och det är inte värt det att ha några illusioner. Sådana isolerade fall är ett undantag från regeln. Om med efterföljande ultraljud, tidigare upptäckta neoplasmer inte upptäcks, finns det anledning att tänka på ett fel i processen med primär diagnos.

Kliniken "NEOMED" har allt du behöver för diagnos och behandling av sådana sjukdomar. Erfaren gynekologer och modern klinikutrustning garanterar en behaglig behandling under bekväma förhållanden och på kortast möjliga tid..

Vad du behöver veta om livmoderhalscancer polypper: orsaker, behandling, rehabilitering

Polypen i livmoderhalskanalen är en godartad formation som växer i livmoderhalsen (nedan kallad CM).

Variationer av neoplasmer

CMP-polypper utvecklas från bindvävnad och fästas i livmoderhalskanalen med hjälp av ett ben. Ibland faller formationen i lumen i slidan och sedan diagnostiserar läkaren lätt patologin under en rutinundersökning av patienten på en stol.

Beroende på strukturen och strukturen för CM-neoplasmen finns det:

 • körtel;
 • fibrös;
 • körtelfiber;
 • atypisk.

När fibrösa celler dominerar i kompositionen av neoplasma, kännetecknas polypen av en hög densitet. Storleken på neoplasma varierar från några mm till ett par cm, medan ju större polypen är, desto mer uttalade är de kliniska symptomen.

Separat bör man nämna de pseudopolyper som diagnostiseras hos vissa blivande mödrar. De bildas några veckor efter befruktningen och har inga ben i strukturen. En sådan pseudopolyp består av förändrad epitelvävnad och kräver särskild övervakning av en gynekolog. I händelse av att neoplasmen inte stör processen att bära fostret, övervakas polypen enkelt, men om det finns ett hot om livmoderhalsdilatation, avlägsnas bildningen direkt under graviditeten utan att vänta på leverans.

orsaker

Enligt gynekologer orsakas bildningen av polypper i CM-kanalen av påverkan av flera faktorer på dess vävnad:

 1. Mikroskopiska skador och skador på livmoderhalsen i livmoderhalskanalen kan vara begränsning av innehållet i livmodern, livmoderande, abort vid olika tidpunkter, utläggning av obstetriska pincett under förlossningen och brott i livmoderhalsen under bildandet av fosterhuvudet i födelsekanalen. Under regenereringen av dessa mikroskopiska lesioner kan epitelcellerna av olika skäl delas för aktivt, från vilka polypen härstammar..
 2. Förändringar i strukturen hos CM-vävnad - detta kan leda till långvarig obehandlad erosion och andra patologier hos CM.
 3. Överförda sexuellt överförda sjukdomar, inklusive latenta sexuellt överförda infektioner - patogen mikroflora kränker lokal immunitet, och patogener som klamydia, trikomonader, ureaplasma och gonokocker kan påverka livmoderhalscancalen och orsaka inflammation och vävnadsstrukturändringar i den.
 4. Inflammatoriska sjukdomar i könsorganen - dessa inkluderar kolpit, vaginit, cervicit, endometrit. I avsaknad av snabb diagnos och behandling kan dessa patologier provocera bildandet av godartade neoplasmer i livmoderhalsen.
 5. Brott mot pH i miljön i slidan - ofta douching, missbruk av antibiotika, överförd kemoterapi och laserterapi, kronisk trast bidrar till en minskning av lokal immunitet, vilket resulterar i att CM-vävnaden lossnar och kan skapa gynnsamma förhållanden för polypos.
 6. Ovariell dysfunktion - när äggstockarna påverkas av cystor eller den inflammatoriska processen stör produktionen av kvinnliga könshormoner, vilket resulterar i att godartade formationer utvecklas.
 7. Förändring av en kvinnas hormonella bakgrund - detta tillstånd kan orsakas av uppkomst av menstruation i tonåren, graviditet, svår stress, klimatförändring, diabetes mellitus, utförda operationer på bäckenorganen.

Kliniska symtom på patologi

Små polypper känner sig faktiskt inte av några symtom och upptäcks helt av misstag under en gynekologisk undersökning. Centrum för gynekologi, reproduktiv och estetisk medicin erbjuder kvinnor att genomgå en undersökning och få en läkarkonsultation om den sexuella sfärens hälsa.

Oftast kombineras bildningen av en stor livmoderhalskanal med andra samtidiga sjukdomar i det kvinnliga könsorganet, vilket leder till uppkomsten av följande symtom:

 • obehag under sex - efter intimitet, fläckar eller smärta i nedre del av buken kan en liknande sak observeras efter en gynekologisk undersökning;
 • när man använder tamponger under menstruationen känner en kvinna smärta och kan skada en polypp, vilket åtföljs av inflammation i livmoderhalskanalen och svår blödning - detta observeras särskilt ofta med polypper på ett långt ben som faller in i lumen i slidan;
 • uppkomsten av intermenstruell blödning från fläckar till riklig blodig - som regel inträffar detta med inflammation i benet som ett resultat av dess oavsiktliga skador och utvecklingen av nekrotiska förändringar i neoplasma.
 • riklig slemhinnor eller slemhinnor urladdning - uppträder mot bakgrund av infektion av polyppen och spridningen av den patologiska processen till livmoderhalskanalen (cervicit);
 • rita smärta i nedre del av buken som inte är relaterade till cykeln;
 • oförmåga att bli gravid;
 • hotet om spontan abort - om polyppen bildades under graviditeten.

Faran för patologi

Även små polyper som ligger på ytan av CMM utgör ett hot mot en kvinnas hälsa om de inte behandlas. De vanligaste och farliga komplikationerna är:

 • degeneration av polyppen till CMM-cancer;
 • massiv blödning - observeras med oavsiktlig skada på polyppen;
 • oförmågan att uthärda den önskade graviditeten - på grund av CM-lesion utvecklar gravida kvinnor ofta isthmisk-cervikal insufficiens och låg infästning av morkakan;
 • polypnekros - utvecklas med vridning av neoplasma ben och cirkulationsstörningar;
 • omöjligt med utflöde och ansamling av menstruationsblod i livmodern - observeras med flera stora polypper som överlappar livmoderhalskanalen och provocerar den inflammatoriska processen i livmoderhalsen i livmoderhalsen. En liknande komplikation kan misstänkas av bristen på fullständig menstruationsblödning i tid - en kvinna har upptäckt med en skarp obehaglig lukt, det gör ont och brister i nedre del av buken. I avsaknad av snabb kirurgisk vård utvecklar patienten snabbt inflammation i livmodern, sepsis och död.

Metoder för diagnos av patologi

För att diagnostisera neoplasmer i livmoderhalskanalen räcker det att undersöka en kvinna på en gynekologisk stol. I närvaro av polypper har CM förtjockade väggar med tecken på epitelhypertrofi.

Vid diagnos av skador på ytan av livmoderhalsen, läkaren ägnar särskild uppmärksamhet åt färgen på polyp - cyanos indikerar förekomsten av en inflammatorisk process och tecken på nekros, en vit beläggning på polyp indikerar en hög täthet av neoplasma. I vissa fall, när man identifierar misstänkta områden i livmoderhalsen, kan läkaren genomföra en riktad biopsi och skicka en bit vävnad för histologisk undersökning.

Diagnos av livmoderhalspolypper inkluderar nödvändigtvis ultraljud av bäckenorganen för att utesluta eller identifiera tumörer i livmodern och bihang, eftersom ofta polypar i livmoderhalskanalen kombineras med andra gynekologiska sjukdomar. Baserat på de diagnostiska resultaten som erhållits väljs patienten tillräcklig terapi.

Behandling

Behandling av polypper i livmoderhalsen i livmoderhalsen utförs med en konservativ och kirurgisk metod.

Drogterapi

Med läkemedelsbehandling avses utnämning av läkemedel som eliminerar de faktorer som bidrar till bildandet och tillväxten av livmoderhalscancer-polypper och jämnar ut en kvinnas hormonella bakgrund. Det är omöjligt att bota polypper eller stoppa deras tillväxt med tabletter. Ibland är läkemedelsbehandling ett förberedande steg för operation.

Kirurgisk behandling av polyper i livmoderhalsens kanal utförs på olika sätt:

 1. Kryodestruktion - polyppen fryses med flytande kväve, vilket leder till dess död och bildning av frisk epitelvävnad på sin plats. Denna metod för behandling är idealisk för kvinnor som planerar att bli gravid och föda i framtiden, eftersom det inte finns några ärr i livmoderhalsen som ett resultat av förfarandet.
 2. Diathermocoagulation - med hjälp av en elektrisk kniv, läker läkaren ut neoplasmen och cauteriserar platsen för dess fästning med strömvågor. En skorpa bildas på platsen för cauterisering av tumören, som sedan regenereras och frisk epitelvävnad bildas under den. Metoden har sina nackdelar - en kvinna kan uppleva blödning och ibland bildas ett ärr i livmoderhalsen, vilket i framtiden kommer att leda till komplikationer vid förlossningen.
 3. Laseravlägsnande - proceduren är endast lämplig för behandling av en enda liten tumör. Hela processen styrs genom skärmen med det inmatade hysteroskopet. Endast polypvävnader behandlas med en laserstråle, medan friska delar av livmoderhalskanalen inte påverkas. Nackdelarna med denna behandlingsmetod är de höga kostnaderna och oförmågan att avlägsna mer än 1 neoplasma.
 4. Kirurgiskt avlägsnande av livmoderhalsen - en indikation för en sådan radikal operation är en återkommande polypos som inte är mottaglig för andra typer av behandling. Cervikal amputation utförs också om en histologisk undersökning av polypvävnadsprovet bekräftar närvaron av atypiska (cancerösa) celler i neoplasma. Under ingreppet tas endast en del av nacken bort, vilket gör att du kan behålla kvinnans reproduktiva funktion.

Hysteroskopiskt avlägsnande av polypper är det vanligaste och säkra. Läkaren introducerar ett hysteroskop i kvinnans vagina, utrustad med miniatyr sax eller en kirurgisk slinga, som tar bort alla neoplasmer i livmoderhalsen. Polypavlägsningsstället är cauteriserat för att undvika blödning och återfall av patologin. Den mest gynnsamma perioden för en sådan intervention är 7-10 dagar av menstruationscykeln, optimalt omedelbart efter avslutad menstruation.

Oavsett vilken vald behandlingsmetod, måste en kvinna sedan begränsa livmoderns innehåll - detta gör att du kan konsolidera resultatet av terapin och förhindrar återkommande av patologi.

Rehabilitering

Rehabiliteringsperioden efter avlägsnande av neoplasmer i livmoderhalskanalen är 6-8 veckor. Under denna period, för att undvika utvecklingen av postoperativa komplikationer, måste en kvinna följa några regler:

 • återuppta inte sexuella relationer under de första tre veckorna;
 • att inte besöka stränder, en värdighet, bad - det kan orsaka blödning;
 • undvik stress och träna inte;
 • använd inte tamponger under menstruationen;
 • övervaka personlig intim hygien och byta regelbundet hygienunderlag;
 • se en läkare vid den minsta förändringen i urladdningens natur - utseendet på en obehaglig lukt, pus, en stor mängd slem.

Efter avlägsnande av polyperna kommer kvinnan att registreras hos gynekologen i minst 1 år, eftersom under denna period ofta återfall av patologin utvecklas. Under detta år bör patienten genomgå en uppföljande ultraljud och undersökning på en stol var tredje månad.

Förhindrandet av bildning av neoplasmer i livmoderhalskanalen är frånvaron av oplanerade graviditeter och aborter, snabb behandling av inflammatoriska processer i bäckenorganen och val av preventivmedel tillsammans med läkaren. Dessutom är det viktigt att upprätthålla normal vikt och övervaka arbetet i organen i det endokrina systemet, samt undvika stress.

Vanliga frågor

När man identifierar en polyp av livmoderhalskanalen hos kvinnor finns det många frågor till läkaren, följande är svaret på de vanligaste av dem:

  Är det värt att ta bort polyppen, om den inte stör?

Oavsett de kliniska symtomen måste neoplasmen avlägsnas, eftersom det kan utvecklas och leda till farliga komplikationer.

Hur många menstruationer kommer att börja efter att polyp CMM har tagits bort?

Vanligtvis kommer menstruationen 4-6 veckor efter operationen, i vissa fall inträffar det bara efter 2 månader. Normalt bör menstruationen gå smärtfritt och i en riklig mängd.

Hur länge varar blödningen efter att polyp CMM har tagits bort?

Blodigt urladdning noteras endast under de första 2-3 dagarna, varefter de blir heliga och försvinner helt inom 5-7 dagar. Utskrivningens varaktighet beror direkt på den valda metoden för avlägsnande av neoplasma, i vissa fall finns det inget blod alls.

Kan en livmoderhals kanal försvinna på egen hand?

Om vi ​​talar om en pseudopolyp som inträffar under graviditeten, kan neoplasmen verkligen försvinna på egen hand efter en förändring av den hormonella bakgrunden. I händelse av att en riktig polypp diagnostiseras, kommer den på egen hand inte att gå någonstans och kommer bara att utvecklas.

Måndag 23 juli, 2018 16:31:03

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Icke-hormonella suppositorier med klimakteriet från torrhet i slidan

Åldersrelaterade förändringar i en kvinnas kropp orsakar många obehagliga symtom. Från en av dem - vaginal torrhet, föreskriver läkare suppositorier....

Kan jag använda kamomill under menstruationen

Varje kvinna känner till de obehagliga symtomen på menstruation. Några av dem hjälper till att eliminera den vanliga apotekskamomill. Låt oss ta reda på hur man lagar och konsumerar läkemedel framställda av denna ört.....

Symtomatiska föregångare till menstruation

Under hela menstruationscykeln förändras en kvinnas välbefinnande tillsammans med de processer som sker i hennes kropp. Symtom före menstruation skiljer sig ofta mycket från normal hälsa och kan orsaka ångest....