Varför yrsel uppstår före menstruationen och hur man hanterar det?

Harmonier

Premenstruellt syndrom (PMS) hos varje kvinna går sin egen väg, hos mer än 85% är det patologiskt, det vill säga åtföljt av kliniska symtom. Oftast registreras yrsel och illamående före menstruationen - mer än 70%. Många har också buksmärta av spastisk eller permanent natur, migränliknande huvudvärk, åtföljda av fotofobi, kräkningar. Det kan finnas avföringsstörningar, dysuriska fenomen och så vidare..

Den cephalgiska typen av PMS manifesteras av yrsel och huvudvärk.

Mekanismen för utveckling och rotorsaker

En förändring av den hormonella bakgrunden som föregår menstruationen påverkar autonoma funktioner. Den första att känna obalansen i hormoner är nervsystemet och hjärt-kärlsystemen..

Beroende på förekomsten av huvudmekanismen kan yrsel före menstruation delas upp i två typer:

 1. Perifera - är en konsekvens av påverkan av hormonella störningar på den vestibulära apparaten och hjärnbotten, som ansvarar för samordning av rörelser. Sådana störningar åtföljs oftast av illamående..
 2. Central - på grund av elektrolytstörningar på grund av vatten- och saltretention, vilket leder till svullnad i hjärnvävnad, vilket resulterar i syre-svält i nervvävnaden.

Mer premenstruellt syndrom drabbar kvinnor med nollipar.

Hormoner hos flickor i pubertetsperioden är alltid i ett slags kaos, varför de första menstruationsperioderna i en misslyckad cykel under barndomen kan leda till betydande obehag före, under och efter menarken.

symtomatologi

Oftast är symtomen på PMS hos kvinnor desamma och cykliska, det vill säga de förekommer omedelbart en dag eller två före början av månadscykeln. En speciell aura gör att du kan förbereda dig för blödningens början. Om symtomen är allvarliga, bör du konsultera en gynekolog för att lindra tillståndet.

Om attackerna är oregelbundna, bör en resa till läkaren vara obligatorisk. Bristen på cyklisk yrsel före menstruation uppstår på grund av nervös och fysisk trötthet, astheno-neurotiskt syndrom efter en sjukdom av somatisk eller smittsam karaktär. Det kräver diagnostisk sökning och läkemedelsstöd..

Aura före menstruationscykeln kan ha följande symtom:

 • Yrsel, ibland åtföljd av medvetenhetsförlust.
 • Subfebril - ökning av kroppstemperaturen till 37,0-37,5 ° C.
 • Kan kräkas, ibland kräkningar.
 • Huvudvärk av den typ av megrenös (hälften av huvudet, förvärrad av ett högt ljud, starkt ljus).
 • Mild obehag, svaghet, dåsighet och slöhet är alla tecken på kronisk trötthet..
 • Känslomässig labilitet och ökad tårfullhet.
 • Sänk eller öka trycket.
 • Ordförandens instabilitet och så vidare.

Diagnostik

Diagnosen av cykliska patologiska symtom hjälper till att fastställa diagnosen.

Det tros att premenstruellt syndrom är normen, så kvinnor går sällan till läkaren. Endast under tillstånd av allvarliga störningar och betydande obehag under menstruationen. Detta är inte en helt korrekt metod, eftersom även mindre förändringar i tillståndet kan leda till betydande kränkningar, och symtomen är de första tecknen.

Problemet med smärtsam menstruation som ger betydande obehag hanteras av en kvinnlig läkare. Följande diagnostiska åtgärder erbjuds:

 • Blodtest för kvinnliga hormoner i olika stadier av cykeln.
 • Ultraljudsundersökning av livmodern, bilagor.
 • I vissa fall kan colposcopy vara nödvändig, göra diagnostisk curettage och andra forskningsmetoder.

Vid diagnosprocessen avslöjas hormonella störningar som kan vara symtom på olika sjukdomar: polycystiska äggstockar, fibromatiska förändringar i livmodern och andra.

Ofta är sådana sjukdomar orsaken till möjlig infertilitet. Att stärka tecken på PM kan också uppstå under patologisk graviditet: tubal befruktning, nedsatt infästning och implantation av ägg, och så vidare. Kräver ett brådskande besök hos en gynekolog.

Behandling

PMS-behandlingstaktik syftar till att lindra dess symtom, särskilt yrsel

Yrsel som uppstår före menstruationen orsakar betydande obehag: funktionshinder är nedsatt, det är en kontraindikation för att köra fordon, och så vidare, så korrigering av sådana tillstånd är nödvändig.

Efter uteslutning av allvarliga patologier, om autonoma störningar är orsaken till yrsel, föreskrivs behandling. De använder främst läkemedel som normaliserar den hormonella bakgrunden - orala preventivmedel används, deras urval utförs uteslutande av en gynekolog.

För terapi används också:

 • Sedativa och lugnande medel används omedelbart vid attacken för att stoppa syndromet.
 • Antispasmodics - låter dig förbättra blodflödet genom att slappna av muskelväggen i kärlen och lindra spänningen i nackmusklerna.
 • Hjärnprotektorer och nootropiska läkemedel - förhindrar hypoxi, minskar avsevärt centrala manifestationer (illamående, kräkningar, feber med centralt ursprung, yrsel, huvudvärk osv.).
 • Uttorkningsterapi - gör att du kan stoppa anfallen i händelse av en central uppkomst av symptomkomplexet.

Folkmetoder

Det är möjligt att lindra förloppet med PMS-folkrättsmedel

Av de mest effektiva folkmetoderna som bekämpar illamående finns det:

 • lugnande te med citronmelisse och mynta;
 • hagtorns tinktur;
 • infusion av valerian;
 • Johannesörtbuljong;
 • eteriska oljor: kamfer, rosmarin och andra.

Förebyggande

Normalisering av livsstil reducerar avsevärt risken för att utveckla premenstruellt syndrom. Efter mitten av menstruationscykeln måste du förbereda dig för din period:

 • begränsa mängden salt;
 • begränsa mängden vätska (förebyggande av ödem);
 • utesluta kaffe, alkoholhaltiga och tonic drycker;
 • ta en promenad i frisk luft;
 • undvik stressiga situationer, fysisk stress;
 • adekvat fysisk aktivitet i gymmet, på dansgolvet och så vidare;
 • förstärkt kost (öka mängden färska grönsaker och frukter i kosten).

Att äta sunt är ett sätt att lindra symtom på premenstruellt syndrom.

Det rekommenderas att en gång vartannat år kurser med förebyggande av vitaminer berikar kroppen med vitaminer i grupperna B, C, E, A och andra. I kosten bör vara rik på spårelement och mineraler, särskilt järn för att förebygga järnbristanemi i postmenstruationen.

Orsaker till yrsel före menstruation

Många kvinnor upplever yrsel innan menstruationen. Orsakerna till detta tillstånd ligger i de hormonella förändringarna som sker i flickans kropp. Nästan varje andra representant för det svagare könet lider av PMS. Cirka 2-8 dagar före början av regelbunden urladdning dyker upp ett helt komplex av obekväma känslor, som försvinner spårfritt efter deras uppträdande, och dyker upp igen i nästa cykel.

I modern medicin skiljer experter mer än 150 tecken på premenstruellt syndrom. Alla är klassificerade enligt ett visst system och kan förekomma hos flickor i en blandad form. Ofta uppstår yrsel med PMS, så du bör förstå varför den visas, vilka typer det händer och hur man hanterar det.

orsaker

Först och främst är det värt att säga att perioden med början av regelbunden blödning åtföljs av en förändring av balansen mellan hormoner i kroppen. När vibrationer av dessa ämnen uppstår, tar nervsystemet och blodkärlen nödvändigtvis uppmärksamhet på dessa transformationer. När det gäller just detta symptom klassificeras det som en vegetativ reaktion i kroppen.

Här är några orsaker till att din period känns sjuk och yr:

 • Det skedde en kraftig förändring av blodtrycket;
 • Kvinnan är aktivt uttryckt premenstruellt syndrom;
 • Det finns en minskning av koncentrationen av hemoglobin i blodet;
 • Det finns vissa störningar i nervsystemets funktion;
 • Hormonobalans.

Om under en kvinnas menstruationsblödning inte är utsläpp, där hon förlorar en stor mängd blod, utesluter inte en minskning av blodtrycket, mot vilket ett svindelstillstånd utvecklas. Stressfulla situationer har också en negativ effekt på PMS-perioden, eftersom nervsystemet hos dem blir labil.

I fallet när en kvinna är instabil känslomässigt släpps en stor mängd adrenalin i hennes kropp, och detta ämne har en begränsande effekt på kärlen. Detta tillstånd klassificeras som stressproduktion av hormonet, vilket resulterar i att volymen av cirkulerande blod sjunker och blodtrycksindikatorerna blir krampaktiga.

Representanter för det svagare könet behöver inte bara veta varför menstruationen gör dig sjuk och yr, utan också om vilka sorter detta symptom kan vara. Eftersom det redan är känt att uppkomsten av detta tillstånd har en direkt relation med dysfunktion i nervsystemet och hjärt-kärlsystemen, måste det sägas att yrsel kan vara central och perifer.

I det första fallet, mot bakgrund av den resulterande obalansen i hormonella substanser, uppstår ett litet hjärnödem. Med detta tillstånd observeras en ansamling av en stor mängd onödiga salter i kroppen, vilket inte tillåter vätskan att lämna i den erforderliga mängden. Följaktligen uppstår yrsel på grund av att det finns svullnad i hjärnvävnaden, eftersom de får en liten mängd syre.

Yrsel kan vara centralt eller perifert. Källa: golovnayabol.com

I händelse av yrsel av den perifera typen är det nödvändigt att beakta sannolikheten för att det finns avvikelser i arbetet i cerebellum och vestibulära apparater. Om symptomet är cykliskt, kommer det att ha samma varaktighet och intensitet innan varje menstruation, det vill säga ett mönster kan spåras.

När det gäller icke-cyklisk yrsel uppstår den under påverkan av vissa faktorer, bland vilka: stress, tillhörande patologier, svår fysisk överarbetning. I detta fall kommer regelbunden blödning inte att få symptomen att passera. Detta tillstånd utvecklas främst med anemi, hypoglykemi och även med överarbetande.

Faktiskt verkar yrsel mot bakgrund av anemi på grund av att celler inte får tillräckligt med syre. Om det finns hypoglykemi, har symptomen uppstått på grund av den små tillförseln av näringsämnen till hjärnan. Sådana villkor är ett tillfälle för ett brådskande besök hos en specialist.

Behandling

Om en kvinna är sjuk och yr för menstruation måste du veta hur du kan bli av med dessa symtom. Först och främst rekommenderar experter att uppmärksamma den livsstil som flickan leder. Hon borde vara mer i frisk luft, måttlig träning, balansera näring.

Om obehag finns regelbundet hjälper följande rekommendationer:

 • Det är nödvändigt att utesluta användningen av alkoholhaltiga drycker i alla fästningar.
 • I närvaro av tobaksberoende måste detta beroende överges;
 • Experter rekommenderar att du konsulterar en läkare som kommer att utveckla ett individuellt komplex av fysioterapiövningar;
 • Multivitamin- och mineralkomplex bör tas;
 • Behöver ta ett kursintag av kalcium.

Tack vare sådana enkla åtgärder är det möjligt att avsevärt stärka och stabilisera nervsystemets tillstånd, göra kärlväggarna starkare och normalisera frisättningen av hormoner. Det är särskilt viktigt att ta läkemedel med kalcium och magnesium, eftersom de hjälper till att ta bort överskott av vätska från kroppen..

B-vitaminer har en positiv effekt på det endokrina systemet, samt bidrar till avkoppling av vaskulära väggar. Vitaminerna A och E har i sin tur skyddande förmågor. Under de 14 dagarna före menstruationens början är det nödvändigt att följa en diet, medan stekt, fet, kryddig och mycket saltad mat ska uteslutas från menyn.

Alla negativa eller positiva känslomässiga utbrott, liksom ökad fysisk aktivitet leder till frisättning av vissa hormoner i blodet, som har förmågan att utvidga blodkärlen. Om nervsystemet fungerar normalt kan det tåla stress mot bakgrund av vilket yrsel i den premenstruella perioden ofta uppstår.

rekommendationer

Många flickor mötte det faktum att de strax före början av regelbunden blödning under flera dagar känner av en betydande minskning av arbetsförmågan, de har allmän svaghet, illamående, yrsel och smärta. Först och främst rekommenderas det att avgöra exakt vad som är den verkliga orsaken till dessa tillstånd.

Först efter att provocerande faktorer har fastställts noggrant kan en metod för att hantera dem utvecklas. Om du tydligt måste förstå hur flickans tillstånd förändras under ICP-perioden kan du skapa en speciell dagbok. Det bör ange vilket symptom och när det dök upp, hur länge det varade och om det kännetecknas av cykliskitet..

Beroende på detta kommer det att vara möjligt att förstå vilken läkare man ska kontakta. Om tillståndet inträffar varje cykel krävs det definitivt en konsultation med en gynekolog och en neurolog. Tillsammans kommer dessa läkare att kunna avgöra vad som orsakade det patologiska tillståndet. I avsaknad av cykler bör en läkare besökas.

Folkrättsmedel

I alternativ medicin finns det många olika medicinska örter som effektivt klarar uppgiften att stabilisera en kvinnas tillstånd under premenstruell blödning. Innan en sådan terapi utförs är det absolut nödvändigt att se till att det inte finns någon individuell intolerans för växter.

För att bekämpa yrsel rekommenderas det att använda:

Oavsett vilket folkmedel som väljs rekommenderas det att börja ta det en vecka före menstruationsdatumet. Experter hävdar också att regelbunden homeopatisk terapi har en gynnsam effekt på den allmänna hälsan..

recept

Du kan förbereda klöver av klöver, vilket hjälper till att bli av med yrseln före menstruation. För att göra detta, ta 20 g torkade blommor av växten, häll dem 250 ml ren medicinsk alkohol, blanda noggrant och låt den brygga i 14 dagar. Därefter tar du 15 droppar 15 minuter innan måltiderna. Verktyget toner och stärker kroppen. Den terapeutiska kursen är 90 dagar.

Ett enkelt men effektivt te tillverkat av mynta och citronmelisse hjälper till att hantera överarbetet, samt stressiga förhållanden och fysisk stress. För att göra detta, ta 10 g av varje ört, häll 200 ml vatten och låt den brygga i en timme. Ta 2-3 gram medicin per dag i 100 gram i sex månader, sedan måste du ta en paus i en månad. För att förbättra smaken kan du lägga till honung och citron.

En infusion av persiljefrön hjälper till att bli av med yrsel. För att förbereda den, ta 5 g av huvudkomponenten och fyll den med ett glas nykokt vatten. Infusionstiden är 12 timmar, varefter buljongen är klar för användning. Drick omedelbart före måltid 50 g 6 gånger om dagen. Behandlingsvaraktigheten är 3 månader.

Du kan också försöka bli av med yrsel genom att äta tinkturer från fruktarna av hagtorn. Det är nödvändigt att ta bär, placera dem i en termos, häll kallt kokande vatten och låt stå i en timme. Därefter, ta istället för te i mängden 1 kopp 3 gånger om dagen före måltiderna. Tack vare detta kan du lugna nervsystemet, lindra irritabilitet och stabilisera den hormonella bakgrunden.

Te tillverkat av valeriska rötter har utmärkta läkande egenskaper. För att göra det enligt detta recept måste du ta en matsked av huvudkomponenten och samma mängd mynta. Blandningen hälls med en halv liter kokande vatten och läggs i ångbad i en timme. Ta tre gånger om dagen 30 minuter före måltider 25 ml.

Varje kvinna bör förstå att om yrsel uppstår en gång i flera cykler, detta inte är en anledning att oroa sig för hennes hälsotillstånd. Men om detta symptom uppstår systematiskt, signalerar detta allvarliga kränkningar, så du bör inte skjuta upp ett besök hos en specialist. Det är nödvändigt att genomgå en grundlig undersökning, och om läkaren föreskriver det, då läkemedelsbehandling.

Varför före menstruation, sjuk och yr?

De flesta kvinnor börjar känna ankomsten av menstruation några dagar innan de börjar. Någon aptit ökar, någons hälsa förvärras, någons humör hoppar mycket. Men kan det finnas illamående före menstruation? Och vilka skäl kan provocera utseendet på ett sådant symptom?

Orsaker till illamående

Den främsta orsaken till illamående är kramper i magen. På grund av dem kastas mat som redan har kommit tillbaka in i matstrupen. Om kramperna är tillräckligt starka leder det resulterande trycket till uppkast och yrsel.

De fysiologiska orsakerna till illamående veckan före menstruationen är inte bara kramper, utan också följande faktorer:

 • hormonella förändringar som inträffar i den kvinnliga kroppen under den andra halvan av cykeln,
 • mat eller annan förgiftning,
 • graviditet,
 • allergi,
 • överarbete, både fysiskt och emotionellt.

Det finns också patologiska orsaker till illamående före menstruation. Först och främst är det livmoderns krökning, som kan vara antingen medfödd eller förvärvad. En sådan böjning av livmodern är anledningen till att den under sin sammandragning komprimerar nervändarna. Och förekomsten av illamående i detta fall kan vara en slags reaktion av kroppen på sådana irritationer.

Illamående som en del av premenstruellt syndrom

Kan det ibland vara illamående före menstruation, om allt är normalt i kroppen och utvecklas som det borde? Det beror på hur en kvinna vanligtvis har premenstruellt syndrom. För vissa börjar det faktiskt, nästan en vecka före menstruationen, och det åtföljs av många obehagliga symptom, medan det för andra tar bara en dag och nästan inte märks..

Könshormoner: östrogen och progesteron påverkar alla manifestationer av premenstruellt syndrom. De är ansvariga för befruktningen av barnet, fästningen av ett befruktat ägg och den efterföljande bärningen av fostret. Det är därför de flesta processer som äger rum i det reproduktiva systemet beror direkt på dessa hormoner. När kroppen förbereder livmodern för implantering börjar kroppen producera ett ökat antal hormoner. Om befruktningen inte har inträffat, reduceras nivån av progesteron kraftigt, vilket var tänkt att säkerställa att ägget fästs. En sådan skarp funktionsfel i hormonbalansen är orsaken till uppkomsten av många obehagliga symtom.

Vanligtvis känner kvinnor innan deras perioder svaga, yr, det finns smärta i buken och korsryggen, plötsliga humörförändringar dyker upp. Ibland kan illamående och kräkningar förekomma, bröstkörtlarna skadar och ett utslag märks på kroppen.

Om det är illamående före menstruationen, finns det ett annat skäl till detta med en minskning av progesteronnivåerna. Faktum är att detta hormon bidrar till ansamling av vätska i kroppen, eftersom det är mycket nödvändigt för svullnad av endometrium och förbereda det för implantation. Samtidigt ackumuleras överskott av vatten i fettvävnad och i nässlemhinnan.

Allt detta är orsaken till en liten ökning av kroppsvikt ungefär en vecka före menstruationen och som ett resultat av ökat tryck.

På grund av ökat tryck i magen kan illamående och halsbränna uppstå. Men alla dessa symtom försvinner så snart perioden börjar.

Illamående före menstruation och graviditet

Det första tecknet på att illamående, åtföljt av yrsel, kan indikera graviditet, är det faktum att före detta fortsatte premenstruellt syndrom utan obehagliga symtom. Det mest obehagliga i denna situation är att det vid ett så tidigt datum fortfarande inte är möjligt att exakt bekräfta förekomsten av graviditet med hjälp av ultraljud. Men i tvivel, till exempel med oskyddat samlag på senare tid, kan du göra ett test och ta tester för hCG. Detta humana korioniska gonadotropin förekommer i blodet endast under graviditet, eftersom produktionen av hormonet sker av vävnaderna i embryot..

Och även om illamående och yrsel före menstruationen inte alltid signalerar en befruktning av ett barn, bör en kvinna följa en viss regim tills hon är säker på orsakerna till sådana symtom. Faktum är att under de första veckorna efter befruktningen läggs många viktiga organ och system hos barnet. Recensioner av gynekologer säger att sannolikheten för graviditet i en sådan situation är mycket hög, därför rekommenderar de att man ger upp alkohol, rökning, de flesta mediciner en stund innan man testar, eliminerar starka belastningar och stress.

Andra orsaker till illamående

Ibland är förekomsten av illamående före menstruationen inte relaterad till det kvinnliga reproduktionssystemet och de processer som förekommer där. Om det förutom illamående, frossa, diarré eller andra störningar i avföringen finns, kan det vara matförgiftning eller alkoholförgiftning. I detta fall, tillsammans med diarré, försöker kroppen bli av med irritanten.

Det händer att diarré, illamående och kräkningar inte slutade med början av menstruationsflödet, då kan det vara gastrit, magsår eller pankreatit. Dessutom kan illamående och yrsel före menstruation provocera sjukdomar i örat och vestibulära apparater, patologi i sköldkörteln.

Med överdriven fysisk ansträngning under perioden före menstruationens början kan träning provocera små förändringar i livmoderns placering, vilket kommer att orsaka dess effekt på ryggraden. Tryck på ryggmärgen kan orsaka många obehagliga symtom, inklusive illamående, yrsel och frossa..

Ibland händer det att illamående före menstruation orsakas av sådana orsaker som problem i den psykologiska sfären. Detta gäller vanligtvis för de kvinnor som är vana att verka svaga och gråter av nästan alla anledningar. Allt detta i allmänhet har en negativ effekt på kroppen och kan orsaka obehagliga symtom före början av menstruationen. Om illamående och yrsel uppträder ganska ofta och andra orsaker inte hittas, bör du kanske besöka en psykoterapeut.

En mycket sällsynt orsak till uppkomsten av illamående före menstruationen är en kraftig klimatförändring, och då kan detta åtföljas av frossa eller förändringar i den dagliga rutinen eller livsrytmen.

Det första premenstruella syndromet hos flickor

Illamående före menstruationens början uppträder ofta hos ungdomar i en tidpunkt då cykeln bara normaliseras. Oroa dig inte för några sjukdomar eller avvikelser under de första cyklerna om illamående och yrsel uppträder. Vanligtvis efter 1–2 år, när menstruationscykeln helt återgår till det normala, försvinner dessa symtom. Även om de för vissa kommer att stanna för livet.

Dessutom kan illamående under den första menstruationen indikera att musklerna bara vänjer sig på sammandragningar i reproduktionssystemet. I detta fall är illamående ett tecken på att kroppen är känslig.

Symtomen kan vara något starkare hos de flickor som regelbundet spelar sport. I detta fall rekommenderar gynekologer i sina recensioner att minska belastningen under den premenstruella perioden.

Hur du lindrar ditt tillstånd?

Först måste du kontrollera om det finns en graviditet och se om det finns kvar några obehagliga symtom efter början av menstruationen. Om sjukdomar är uteslutna är det värt att normalisera din livsstil. När kroppen påverkas av få negativa faktorer går alla processer i den normalt och organ och system fungerar som förväntat.

Efter ett graviditetstest och det blir tydligt att det inte är hennes orsak till illamående kan du ta mediciner. I detta fall kan gynekologen förskriva lugnande medel, mot magkramper eller lindra huvudvärk.

Om problem dyker upp nästan varje cykel, kan du före menstruationen lindra ditt tillstånd genom att börja följa en speciell diet på ungefär en vecka. En minskning av feta, rökt, kryddig och stekt mat, samt en ökning av spannmål och andra komplexa kolhydrater kommer att bidra till en ökning av serotonin. Ökat fiberintag normaliserar tarmfunktionen, vilket minskar känslan av illamående och hjälper till att normalisera avföringen. Kolsyrade drycker och kaffe kan bidra till halsbränna och andra obehagliga symtom, så deras antal bör minskas avsevärt..

Vanligtvis rekommenderar läkare läkare att möta en tid efter 2-3 fall av illamående. Om inga avvikelser hittades efter analysen bör du helt enkelt minska de obehagliga symtomen och hoppas att det försvinner av sig själv.

Dysig före menstruation - orsaker, sorter, behandling

Enligt statistik upplever cirka 70% av alla kvinnor ett sådant fenomen som yrsel och illamående före menstruationen - som vanligt ser de det som ett premenstruellt syndrom, som har sina egna skäl och behandlingsmetoder.

Typer av huvudvärk före menstruation

I praktiken kan huvudet före menstruationen vara yr på olika sätt - läkare tillskriver detta olika typer av störningar i nervsystemet eller kärlsystemet:

 • central yrsel som patienten upplever om störningen påverkar hjärnan på grund av svullnad eller avbrott i tillförsel av syre till den. Sådana patologier utvecklas på grund av det faktum att under menstruationen sker en expansion, och efter en kraftig förträngning av kärlen, vilket leder till svullnad och en minskning av syretillförseln till hjärnan;
 • perifera yrsel under menstruationen orsakas ofta inte så mycket av själva menstruationen, som av problem med det inre örat eller patologier som påverkar den vestibulära nerven;

Efter frekvens kommer huvudet framför menstruationen att snurra:

 • systematiskt, när sjuk och yr är framför ögonen i en avundsvärt regelbundenhet, varje menstruationscykel. I detta fall är orsakerna till detta fenomen hormonell obalans eller skada på den vestibulära apparaten;
 • kramper vid yrsel före menstruationen är osystematiska. I det här fallet, när man besvarar frågan varför detta händer, noterar läkarna att orsakerna kan vara olika - stark fysisk och psykisk stress, överdriven produktion av hormonet, neurogena avvikelser eller brist på glukos i blodet;

Orsaker till yrsel under menstruationen

Enligt statistik som många forskare förlitar sig på, om en kvinna inte har hälsoproblem, kan orsakerna till att hon kan känna sig yr innan hennes perioder vara olika. Före och under menstruationen kan yrsel orsaka blodförlust och brist på järn och hemoglobin i kroppen, migrän och tryckfall - av det sistnämnda skälet känner patienter ofta sjuka och kräkningar. Och om detta stöds av stress eller användning av vissa läkemedel kommer symtomen på yrsel och illamående förstärkas.

I hjärtat av ett sådant obehagligt symptom före menstruation som yrsel och illamående kan man också identifiera sådana skäl som en obalans av progesteroner och östrogener - det är bristen på den första som blir grundorsaken här. Huvudet kan snurra före menstruation och på grund av övervikt och dålig ekologi, vilket är särskilt typiskt för invånare med megaciteter.

Hjälp med yrsel under den premenstruella perioden

När en kvinna känner sig sjuk innan hennes perioder, är hon yr, allmän svaghet noteras - i början är det värt att ta reda på alla orsakerna till sådana negativa symtom och gå vidare från resultaten av undersökningen.

Det är obligatoriskt att besöka en gynekolog och fastställa orsakerna till att ett huvud kan snurra före menstruationen, det gör dig sjuk. Om kvinnans gynekologiska del är normal - rekommenderas att du besöker en neurolog, eftersom orsakerna till att du känner dig yr innan din period kommer att vara en följd av utvecklingen av en viss patologi, en sjukdom från dess sfär.

Test: Varför får jag ofta huvudvärk? Vad är orsaken?

Under behandlingen kommer det inte att vara möjligt att eliminera de negativa symtomen, det enda som kan göras är att minska dess manifestation, förbättra kroppens allmänna tillstånd. Om en kvinna har yrsel under den premenstruella perioden eller under menstruationen, är illamående orolig - det är värt att öppna fönstret och ge syre, lossa den täta kragen och börja andas djupt. Sådan första hjälpen under ett tag kommer att ta bort de negativa manifestationerna av yrsel före och under menstruationen.

Hur man hanterar yrsel?

Efter att de första anfallen av yrsel och illamående eliminerats är det värt att överväga huvudpunkterna i frågan om hur man ska hantera dem i framtiden. I början - se till att du får rätt näring genom att inkludera järnrika livsmedel i din diet, nämligen äpplen och levern, bovete och choklad.

Utöver detta kan efterlevnad av flera enkla men effektiva regler också hjälpa:

 • försöka minimera all fysisk och psykologisk stress, eliminera alla stressiga situationer;
 • gå ofta utanför och andas frisk luft;
 • vägra starkt kaffe och te, alkohol, åtminstone under menstruationsperioden, och begränsa också ditt intag av salt, kryddor och rökt mat.

Ett utmärkt resultat i kampen mot yrsel kan ge en kurs att ta vitaminkomplex, särskilt de som innehåller B- och E-vitaminer, järn, kalcium och magnesium. Förutom vitaminkomplex kan vissa livsmedel också fylla på vitaminer..

Så vitamin B6 finns i stort antal i levern och jäst - dess tillräckliga innehåll i kroppen normaliserar hormonobalans och minskar negativa premenstruella symtom. E-vitamin finns i mjölk och ägg, oljor med växtursprung - en tillräcklig mängd av det i kroppen hjälper till att lindra spänningar i bröstkörtlarna, ta bort ångestattacker och depressiva symtom.

Kalcium gör att du kan glädja dig och ta bort överskottsvätska - det finns i keso och andra mejeriprodukter. Magnesium kan med framgång lindra ångest och ansträngningar av smärta under menstruationen - finns i nötter och gröna grönsaker, frukt.

Yrsel före menstruation och folkmässiga botemedel

Effektivt övervinna illamående, yrselattacker före menstruation och folkläkemedel hjälper. Bland de många recept som du framgångsrikt kan övervinna angrepp av illamående, yrsel före menstruation, kommer fytoterapeuter att presentera följande:

 1. 20 gr. klöver blomställningar häll 250 ml. vodka eller alkohol, insister 15 dagar på en mörk plats och ta 35-45 droppar på 15 minuter. innan du äter.
 2. Torka mynta eller citronmeliss - 20 g, ångad med kokande vatten och låt den brygga i ungefär en timme - ta 70-80 ml., 3-4 gånger om dagen. På samma sätt kan du ånga och ta johannesört eller planetsblad och lägga till en sked honung till infusionen för smak.
 3. 5 gr. persiljefrön ångas i 250 ml. kokande vatten och låt infusera över natten - ta en sådan infusion på 50 ml. 5 gånger om dagen före måltiderna.
 4. Frukten av en hagtorn som ångas i en termos ger en underbar effekt - de dricker den som te, vilket kommer att återställa järnnivån i blodet och kalcium.
 5. För att ta bort en känsla av rädsla kommer överdriven nervöshet att tillåta ett avkok av 20 gram torr nässlor - det ångas i 150 ml. kokande vatten. Insistera 3-4 timmar och kombinera i ett förhållande mellan 1 och 1 med äpple eller granatäpplejuice innan måltiderna 2-3 gånger om dagen.
 6. En utmärkt lugnande effekt uppnås också med valerianrot - 10 g. torra rhizomer kombineras med 10 gr. mynta, häll 400 ml. kokande vatten och koka cirka 10 minuter. Ta en sådan avkokning av 20-25 ml. 3 gånger dagligen före eller efter måltiderna.

Läkare rekommenderar också att du dricker juice - morot, rödbeta eller granatäpple, vilket kommer att öka halten hemoglobin och järn i en kvinnas kropp. Det har också en gynnsam effekt på den kvinnliga kroppen, normaliserar hormoner och lindte med tillsats av ingefära rot. Det är viktigt att inkludera havskål i kosten - ett högt jodinnehåll normaliserar sköldkörteln och följaktligen normaliserar processen att producera ett tillräckligt antal hormoner i den kvinnliga kroppen. Som ett naturligt botemedel mot sammandragningar kan du använda fiskolja, som förser kroppen med nödvändiga makro- och mikronäringsämnen, vitaminer, och därigenom stödjer kroppen under menstruationen.

Varför yr i menstruationen?

Yrsel eller svimmelhet - desorientering i rymden, när allt flyter framför ögonen, det finns en känsla av rotation av möbler och föremål runt en person eller en känsla av rörelse hos personen.

Mer än hälften av kvinnorna klagar över att de känner sig yr under sina perioder. Denna svåra orsakas av olika faktorer. Oftast orsakas det av premenstruellt syndrom, men om sjukdomen är cyklisk, åtföljd av andra symtom, är en läkarkonsultation nödvändig.

Ytterligare symtom: allvarlig svaghet, illamående

Om du känner dig yr och svag framför din period kan detta förklaras av PMS. Det är farligt när det fortsätter i en svår form, sannolikheten för att utveckla komplikationer ökar. Samtidig symtom på PMS är:

 • svullnad;
 • kliande hud;
 • illamående;
 • frossa;
 • ryggsmärta, värk;
 • depression;
 • domningar i lemmarna;
 • ökning av blodtrycket;
 • irritabilitet, orsakslösa tårar, ångest;
 • huvudvärk.

Vid atypiska former av premenstruellt syndrom kan yrsel åtföljas av:

 • allergiska reaktioner upp till Quinckes ödem (svullnad i ansiktet och struphuvudet, hotande kvävning);
 • dåsighet som inträffar under menstruationen eller 2 dagar före början
 • ofrivillig stängning av ett öga;
 • uppkomsten av magsår på munslemhinnan;
 • svår illamående och upprepade kräkningar, så snart menstruationen börjar, vilket inte kan behandlas med läkemedel;
 • ögoninflammation;
 • migränattacker under kritiska dagar.

Sådana allvarliga symtom bör inte ignoreras, eftersom det avsevärt komplicerar livet..

Yrselklassificering

När huvudet snurrar under menstruationen mörknar det i ögonen och blir illamående, detta beror på störningar i blodkärlens funktion eller det centrala nervsystemets aktivitet. Specialister skiljer följande typer av yrsel under menstruationen:

 • kringutrustning;
 • central;
 • systemisk;
 • unsystematic.

Kringutrustning

Det är inte förknippat med menstruation, men är en följd av en felaktig funktion i den vestibulära apparaten, inklusive sjukdomar i det inre örat.

För att bestämma orsaken till att huvudet gör ont och snurrar måste du bestämma tidpunkten för sjukdomens utseende: under eller en vecka före menstruationen. Detta hjälper till att avgöra om yrsel är förknippad med naturliga processer i den kvinnliga kroppen..

Central

Det orsakas av syre-svält i hjärnan eller ödem. Under menstruationen dilateras kärlen ofta snabbt först, sedan smal. Som ett resultat utvecklas spasm och premenstruellt syndrom inträffar, åtföljt av yrsel.

Systemet

Det inträffar under varje cykel, är systematiskt, ibland åtföljt av en aura.

Systemisk yrsel är vanligtvis ett resultat av hormonella störningar eller sjukdomar i den vestibulära apparaten.

osystematisk

Det förekommer inte regelbundet, men efter stark intellektuell eller fysisk ansträngning, på grund av en förändring i hormonbalansen, brist på glukos i blodet.

Under menstruationen är det viktigt för kvinnor att undvika överätande och äta rätt. Detta förhindrar illamående..

Anledningar till PMS

För att effektivt eliminera yrsel med PMS är det viktigt att ta reda på orsakerna. Och de kan variera. Varför är det så? Vanliga vertigoutlösare listas nedan..

Hormoner är ofta skylden: progesteroner och östrogener

Uppkomsten av smärtsamma symtom är ofta ett tecken på hormonella störningar som uppstår före menstruationen. Så på den första dagen av menstruationen minskar nivån av progesteron och östrogen i den kvinnliga kroppen kraftigt. I detta fall expanderar fartygen, vilket orsakar yrsel, svänger kvinnan, börjar kasta från sida till sida.

Detta är normalt och i slutet av kritiska dagar försvinner symtomen på egen hand. Men om premenstruellt syndrom fortsätter i en komplex form rekommenderas att du konsulterar en läkare som kommer att förskriva speciella mediciner (Biocycline, etc.).

Blodtrycksfall

Frekventa fluktuationer i det vegetovaskulära systemets funktion, på grund av en ökning eller minskning av blodtrycket, kan inte påverka menstruationscykeln.

Om en kvinna lider av VSD, mot bakgrund av hormonell obalans före och under menstruationen, uppstår en försämring av välbefinnandet.

Hemoglobin- och järnbrist

Inte den sista anledningen till att en kvinna känner en försämring av välbefinnandet och förlust av styrka är en förändring i blodantalet under kritiska dagar.

Normalt, under menstruationen, tappar en kvinna upp till 150 ml blod, och om det finns någon patologi i det kvinnliga könsorganet, brist på järn och hemoglobin i kroppen.

Som ett resultat uppstår anemi, ibland dess allvarliga form, vilket kräver blodtransfusion och användning av speciella mediciner.

Tar medicin

Ofta kan vissa smärtstillande medel orsaka obehagliga biverkningar. Till exempel älskar kvinnor att använda Paracetamol eller Ibuprofen när huvudet eller nedre buken gör ont.


Även rekommenderat kan dessa mediciner orsaka yrsel, för att inte tala om överdrivet intag.

Blodförlust

Om en kvinna har tunga och långa perioder leder detta oundvikligen till en minskning av hemoglobin och anemi.

Anemi orsakar trötthet, svaghet, hopp i blodtryck, yrsel.

Migrän

Menstruation är en triggerfaktor för migrän. Mitt i en migränattack, huvudvärk på ena sidan och yr.

I svåra fall inträffar en svänga och full impotens. Kommer att hjälpa till att hantera problemet med triptaner (Sumatriptan).

Ofta stress och humörsvängningar

En minskning av hormonnivåerna under cykeln leder ofta till plötsliga förändringar i humör och depression på kvällen menstruation och hela tiden.

Under en attack av depression vill en kvinna inte göra någonting, det är fruktansvärt trötthet, brist på fysisk och emotionell styrka. Tillståndet i slutet av menstruationen passerar, men återgår några dagar före nästa.

Störning av den vestibulära apparaten

Det åtföljs av yrsel, som intensifieras under menstruationen.

Vanligtvis i detta fall snurrar huvudet omedelbart efter sömn, det är svårt att komma ur sängen, illamående och kräkningar börjar och tinnitus. Tillståndet kan förväxlas med toxikos under graviditeten.

Exponering för kyla och drag

Det är lämpligt för kvinnor under premenstruellt syndrom att undvika förkylning och drag, eftersom en förkylning bara förvärrar obehagliga symtom.

Mot bakgrund av en ökning av kroppstemperatur, feber, hosta, ont i halsen, kan yrsel bli outhärdlig.

Övervikt

Överviktiga kvinnor är mest utsatta för yrsel under menstruationen, utsatt för ofta humörsvängningar och stress. Några dagar före menstruationen får kvinnor i genomsnitt 1-3 kg, vilket ytterligare förvärrar tillståndet.

Ofta efter förlossning och efter att ha fyllt 30 år försvinner obehagliga symtom på PMS.

Cigaretter och alkohol

Dåliga vanor påverkar hälsan, särskilt kvinnors, negativt. Mot bakgrund av tobaksrökning och överdrivet beroende av alkohol kan en försening uppstå, knapp menstruation med brun eller brunaktig utsläpp på grund av störning i äggstockarna.

För att undvika yrsel och huvudvärk under kritiska dagar bör du överge cigaretter och alkohol.

Varför yr efter menstruation?

Om din period har gått men du känner dig sjuk och yr, är detta förmodligen ett av symptomen på hormonella förändringar i kroppen mot bakgrund av kritiska dagar. Vanligtvis uppstår lätt svindel mellan menstruation och ägglossning.

Men yrsel efter menstruation uppstår av andra skäl. Ibland innebär detta symptom att graviditet har börjat, även om det blivit blödning. Vanligtvis under graviditet finns det ingen menstruation, men omedelbart efter befruktningen händer det, börjar det smeta.

En annan anledning till att du känner dig yr och sjuk efter kritiska dagar:

 • livmoderns atypiska struktur;
 • dålig utsöndring av vätskor från kroppen;
 • intensiva träningspass;
 • för högt eller lågt tryck;
 • förgiftning av mat eller toxin (tarminfektioner);
 • tar hormonella preventivmedel.

Om yrsel uppstår ofta, även efter det att perioden har slutat, vad ska jag göra? Behöver gå till läkaren.

Snabbhjälp

Om en kvinna är yr, finns det illamående, lusten att kräkas, följande åtgärder, enligt recensioner, hjälper väl:

 • öppna fönstren i rummet för att säkerställa flödet av frisk luft;
 • ligga på soffan eller ta en bekväm position om du är på jobbet;
 • gör andningsövningar: andas in djupt och andas ut. Motion mättar hjärnan med syre, förbättrar funktionen hos det vegetativa och blodsystemet.
 • om lättnad inte kommer, ta ett lugnande medel: No-shpa, Persen, Fetanol, etc..

Kom ihåg att menstruation är en period då en kvinna bör behandla sig själv med omsorg. När allt kommer omkring är det dessa dagar som förvärringar av alla sår inträffar, det börjar röra upp, dra, skaka, kasta i svett, du vill sova. Även besvämning är möjlig. Det är bäst att säkra ett par dagar ledigt.

Ta undersökningen på den kvinnliga linjen

Om yrsel störs regelbundet, är obegripligt, är det bäst att konsultera en specialist för att förstå varför sjukdomen är. Besök en gynekolog och en neurolog, gå igenom en diagnostisk undersökning.

Diagnos är:

 • insamling av klagomål och sjukdomshistoria för patienten;
 • objektiv undersökning för att bestämma tillståndet för blodtryck, hjärta, blodkärl;
 • instrumentell undersökning: CT, MRT, ultraljud.

piller

Beroende på orsaken till yrsel föreskriver läkaren följande läkemedel:

 • antihistaminer;
 • hormonella läkemedel (främst orala preventivmedel);
 • åtgärder mot illamående: Dramin eller Tserukal.

För att förbättra tillståndet under menstruationen rekommenderas det att dricka mer rent vatten för att upprätthålla normal vattenbalans i kroppen.


Följande mediciner kan drickas som primärvård:

DrognamnHur man använder
Atropin 0,1%Hjälper till att lindra yrsel symptom och underlätta PMS. Ta 8-10 droppar under en anfall av yrsel.
Ingen shpaPiller är effektiva för släta muskelspasmer och vaskulära spasmer. Ta 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen.
PersenBeroligande av växtursprung. Det har en lugnande och kramplös effekt. Ta 2-3 tabletter 2-3 gånger om dagen.

Hur man kan bli av med folkrättsmedel?

Folkmetoder hjälper också till att bekämpa fruktansvärt yrsel under menstruationen. Här är två effektiva recept:

 1. Blanda lika stora andelar rosmarin eterisk olja och kamfer, andas in blandningen.
 2. Hacka löken och andas in lukten tills tårarna kommer ut.

Det är mycket användbart att dricka te med ingefära och citron, inkludera granatäpple, rödbetor och morotjuice i kosten. Nypressade juice ökar hemoglobin och hjälper till att hantera syre-svält.

Användning av fiskolja hjälper till att lindra premenstruellt syndrom hos en tonåring..

Läkares rekommendationer

För att förhindra att yrsel utvecklas under menstruationen, rekommenderar läkare att berika dieten med vitaminer och mineraler. Det rekommenderas att äta mer äpplen, levern, bovete under denna period.

Periodiska multivitaminkomplex är användbara, särskilt magnesium, kalcium, vitamin E, grupp B.

Vertigo förebyggande

För att undvika många problem i samband med en försämring av humöret under menstruationen hjälper enkla men regelbundna aktiviteter:

 1. Undvik fysisk och mental stress.
 2. Minimera stressiga situationer..
 3. Mer promenad i frisk luft.
 4. Ge upp cigaretter och alkohol.
 5. Begränsa rökt kött och pickles.

Fysiska övningar hjälper till att hantera yrsel - de hjälper till att stimulera syntes av endorfin. Hormonet förbättrar humöret, minskar känsligheten för smärta. Det är därför kvinnor med en aktiv livsstil är mycket mindre benägna att uppleva PMS.

Om plågas av yrsel under menstruationen

Bokstavligen kan en tredjedel av alla kvinnor på vår planet skryta med att deras perioder går utan obehagliga upplevelser. Yrsel med menstruation är ett vanligt symptom och kan förknippas med olika faktorer..

Dizzy kan inte bara under den aktiva perioden utan också före eller efter menstruationen. Skälen är olika: från hopp i blodtryck till migrän. Låt oss se varför yr i dessa dagar och vad vi ska göra.

Menstruation: yrsel och dess orsaker

Yrsel med menstruation förekommer hos nästan 70% av kvinnorna. Och orsakerna har ofta inte en direkt koppling till själva processen. Förutom att blodtrycksfall och migrän kan bidra till detta kan detta vara ett elementärt missbruk av droger. Och till och med stress.

Intressant! Det är bevisat att yrsel (svimmelhet) före menstruation, under eller efter dem inte bara orsakas av vasodilatation, utan också av att ett stort antal kvinnliga hormoner släpps ut i blodet.

Oftast i den första fasen av menstruationen upplever kvinnor:

 • svår huvudvärk;
 • trötthet och en känsla av tyngd;
 • svullnad i extremiteterna;
 • svaghet;
 • illamående och kräkningar.

Några dagar före menstruationen kan kvinnor ofta få ett par kilo övervikt, men allt är rent individuellt och kan vara ett ganska förbipasserande fenomen. Om du känner dig yr under menstruationen sällan eller snabbt passerar, finns det ingen anledning till panik, och du måste bara vänta.

Men om illamående och yrsel under menstruationen är permanent och medför allvarliga besvär, bör du inte skjuta upp resan till läkaren.

Menstruationscykeln är ett normalt fenomen för den kvinnliga kroppen, men det är i sin aktiva fas att balansen mellan progesteron, östrogen och andra biologiska ämnen störs:

 • östrogentillväxt är en minskning av blodsockret och som ett resultat svullnad, viktökning, huvudvärk, yrsel;
 • brist på progesteron väcker också puffiness, viktökning, huvudvärk och svindel;
 • de ökade kostnaderna för hemoglobin för återhämtning av förlorat blod bildar dess brist, vilket innebär att det är brist på syre, vilket leder till yrsel, illamående, svaghet.

Mer än andra bekymrar yrsel kvinnor:

 • övervikt;
 • med skarpa humörsvängningar;
 • med en tendens till stress;
 • rökare;
 • lever i megacities.

Intressant! Ofta, efter förlossning eller 30 år, märker en kvinna att alla negativa tecken på hennes period har gått, och forskare tillskriver detta till normalisering av hormonnivåer.

Klassificering

Dizzy före menstruation? Detta kan vara en störning i nervsystemet eller kärlsystemet, som klassificeras som:

 • centralt, associerat med brist på syre för hjärnan. Det beror direkt på utvidgningen och minskningen av blodkärlen, vilket ofta är för PMS-syndrom;
 • perifera, som vanligtvis inte har någon relation till cykeln, och dess orsak är effekten av andra hälsoproblem på det inre örat eller den vestibulära nerven.

Yrsel och illamående, både före menstruation och efter att de kan vara:

 1. Den systemiska naturen, som är den farligaste, eftersom sådana symtom kommer från månad till månad och kan till och med ha en aura. Orsaker: störningar i den vestibulära apparats funktion eller hormonell brist, vilket innebär att du brådskande behöver träffa en läkare.
 2. Icke-systemisk karaktär vid yrsel under menstruationen på grund av stark fysisk ansträngning eller en styv kost, vilket leder till en kraftig frisättning av hormoner och glukos svält.

Nödhjälp

Varför, före menstruation, yrsel och illamående gör det klart, men vad man ska göra åt det? Tyvärr är det omöjligt att ta bort symptomen på PMS helt. Men det kan minskas avsevärt. Om du känner dig yr i dessa dagar måste du:

 • ligga ner eller sitta bekvämt;
 • gå ut i frisk luft eller se till att det flödar in i rummet;
 • lossa den täta kragen;
 • göra flera djupa poster så att en tillräcklig mängd syre kommer in i hjärnan;
 • när du känner dig yr eller känner dig sjuk under din period måste du ta 10 droppar av en svag atropinlösning;
 • smärtsamma krasmer kommer att ta bort no-shp-tabletten;
 • ökad nervositet avlägsnas genom att ta lugnande medel eller lugnande läkemedel;
 • observera en dricksordning för att inte störa vattenbalansen i kroppen.

Förebyggande åtgärder

Det händer att även efter menstruation, huvud och / eller yr, och inte bara i den aktiva fasen. Oftast löses detta helt enkelt men kräver allvarliga ansträngningar från din sida. Och varje förebyggande bör börja med en förändring i kosten, eftersom det är genom det att vår kropp får alla näringsämnen.

Negativa symtom försvinner snabbare om din diet är berikad med äpplen, levern och bovete rätter, mörk choklad och komplexa kolhydrater minst en vecka..

Intressant! Idag accelereras ämnesomsättningen kraftigt, och kroppen spenderar mer kalorier än vanligt, så att du kan öka kaloriintaget något, men utan fanatisme.

De som har illamående och yrsel under menstruationen bör följa följande regler:

 1. Minska både fysisk och mental stress.
 2. Eliminera stressande situationer och försök att undvika dem.
 3. Tillbringa större delen av tiden utomhus eller i väl ventilerade områden..
 4. Sluta dricka alkohol och starkt kaffe helt.
 5. Minimera salt, saltade och rökt produkter..

Speciell gymnastik, där det finns en aktiv produktion av endorfiner, kan hjälpa svindel. De kommer att lätta upp stämningen och öka smärttröskeln, vilket minskar din smärta.

Det är därför idrottare och kvinnor med en aktiv livsstil sällan upplever negativa symtom på PMS.

ethnoscience

Vad behöver du dricka för menstruation för att ta bort svindel? Om läkaren inte har ordinerat mediciner kan du använda recept för traditionell medicin:

 1. Klöverinfusion, som framställs av 20 gram av en torr växt och ett glas vodka. Han insisteras 2 veckor på en mörk plats och tas 30 droppar 3 gånger om dagen.
 2. Ett avkok av 20 gram torr citronmelisse eller johannesört och ett glas vatten insisterar en timme, drick 50 ml tre gånger om dagen.
 3. En planteringsbuljong gjord av 20 gram torr växt och ett glas vatten, dricka före sänggåendet med en tesked äng honung.
 4. Brygg en tesked torr persiljefrön i ett glas kokande vatten. Att insistera natten. Drick ett tredje glas tre gånger om dagen.
 5. Byt ut vanligt te med ett extrakt av hagtornsfrukt, som insisterar på en termoskväll.
 6. Gör en torr blandning av ett 100-gram pack med mynta, ett halvt paket med vita pionrötter och lindblommor. Insistera 20 gram av denna blandning i 500 ml kokande vatten över natten. Drick 100 gram 30 minuter före en måltid.
 7. Brygg 20 gram torr nässlor i 100 ml kokande vatten. Låt svalna och packa in den. Blanda därefter med naturlig äppeljuice och dricka 50 ml 15 minuter före måltiderna tre gånger om dagen.
 8. Blanda 10 gram valerianrötter och pepparmynta. Häll kallt vatten (cirka 500 ml) och koka efter kokning i en kvarts timme. Häll en matsked snabbkaffe och smuldra på en 30 gram hög 3 gånger om dagen.
 9. Berika din kost med rödbetor, granatäpple, morotjuice. Drick mycket ingefära och lindte med kvistar citronmeliss.
 10. Introducera tang i den dagliga menyn, som mättar kroppen med sådana fördelaktiga ämnen som fosfor och jod. Utan dem är arbetet med den vestibulära apparaten allvarligt komplicerat.

Yrsel före menstruation som ett samtidig symptom är alltid obehagligt, men det blir farligt när illamående och kräkningar ansluter sig till det. Ignorera inte svindel när det blir en ofta följeslagare av menstruation..

Ett besök hos läkaren kommer att avslöja dess verkliga orsak och eliminera den, vilket avsevärt kommer att förbättra ditt välbefinnande och hälsa.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad som kan vara orsakerna till magra perioder hos kvinnor i olika åldrar?

Hypomenoré eller magra perioder - detta är ett av alternativen för reproduktionssystemets tillstånd, där det är en underordnad separering av den normala blodvolymen under menstruationen....

Anledningar till att menstruationen varar i två dagar

Vissa kvinnor tror att när menstruationen går i två dagar är detta normalt. Det kan finnas situationer då en sådan varaktighet är en variant av normen eller ett av tecken på graviditet, men ofta kan en kort menstruationsperiod bli en manifestation av olika patologier....

Är graviditet möjligt efter menstruation eller inte?

Menstruation hos en kvinna är en komplex fysiologisk process som säkerställer full reproduktion av organen i det reproduktiva systemet och hjälper till att skapa förutsättningar för en möjlig befruktning....