Innan menstruationen uppträder klåda och sveda. Varför och hur man ska behandla

Harmonier

Nästan varje kvinna upplever obehagliga upplevelser och smärtsamma tillstånd före kritiska dagar. Anledningen ligger ofta i det faktum att den hormonella bakgrunden är instabil och förändrad vid olika perioder av menstruationscykeln, och detta återspeglas inte bara i det känslomässiga tillståndet, utan också i immunsvaret från hela organismen. Enligt statistik är frekvensen för besök hos gynekologer hos kvinnor under ICP-perioden högre, och en av orsakerna till dessa besök är klåda före menstruationen. Vad är orsakerna till detta symptom och finns det några sätt att bli av med obehagliga upplevelser - vi kommer att prata mer i detalj.

Orsaker till klåda i det intima området

Ofta är orsaken till klåda före och under kritiska dagar uteslutande fysiologisk: utsläpp och svullnad i livmodersväggar leder till en känsla av obehag i perineum och i slutet av utsläppet försvinner allt. Men om situationen inte förändras under cykeln eller, försvinner kort, återkommer, är det nödvändigt att vidta åtgärder. Klåda kan inte ignoreras, eftersom det ofta finns under detta symptom inflammation som kan leda till oönskade konsekvenser.

Hormonell bakgrund

Mycket ofta är klåda i den intima zonen före menstruationen förknippade med konsekvenserna av hormonellt uppror i den kvinnliga kroppen, vilket direkt påverkar förändringar i ätbeteendet: du vill ha en söt eller kryddig, kött eller mjöl. En sådan diet förändrar matsmältningens natur, orsakar törst, ändrar typ av utsläpp till en mer aggressiv, vilket leder till ytterligare irritation av könsorganen. Dessutom gör den låga surheten i slidan i mitten av cykeln den kvinnliga kroppen mer sårbar, och detta leder till det faktum att risken för att lida av de stimuli som lokal immunitet så framgångsrikt kämpade i vanligt läge ökar. Vid låga östrogennivåer kan detta symptom uppstå..

candidiasis

Trogna följeslagare med trasten och dess kännetecken är vit urladdning med en karakteristisk sur ostmassa lukt. Deras överflöd och färg kan variera beroende på individuella immunsvar, försummelsen av sjukdomen och egenskaperna hos den vaginala mikrofloran. Problemet måste lösas omfattande under övervakning av en gynekolog. Vid candidiasis kan klåda förekomma under menstruationen.

Intestinal dysbios

Få människor associerar klåda i vagina före menstruation och dysbios, även om gastrointestinala problem i kroppen påverkar arbetet i alla dess system, påverkar hudens och hårets tillstånd. En förändring i det kvantitativa förhållandet mellan gynnsamma och patogena mikroorganismer gentemot de senare medför konsekvenser för en persons allmänna immunitet. Dysbios behandlas med biologiska ämnen som innehåller nödvändiga laktobaciller, bifidobakterier, bantning med rätt uppsättning hälsosamma livsmedel. Behandlingen kan vara lång med avancerade stadier av störningen..

Allergiska reaktioner

De mest karakteristiska tecknen på en allergi mot irriterande är brännskador, en känsla av värme, klåda (inklusive vaginal), svullnad och rodnad. Allergener, d.v.s. potentiella irriterande medel som provocerar brännande och klåda en vecka före menstruation, kan vara syntetiska komponenter i sammansättningen av sanitetsunderlag eller underkläder, aromatisk doft, hygienprodukter och till och med tvättpulver. För att eliminera symptomen på allergier förskrivs apotekläkemedel, som föreskrivs av läkaren, de väljer underkläder och hypoallergena hygienprodukter, med hänsyn till deras egna egenskaper.

Andra sjukdomar

Orsakerna till klåda och sveda före början av menstruation i perineum kan vara så allvarliga avvikelser i reproduktionssystemet, som livmodersprolaps, erosion, patologisk menopaus, endometrios. Dessa sjukdomar kan åtföljas av dragande smärta, generellt obehag och olika typer av sekret..

Hygien

I avsaknad av elementära förfaranden kan skadliga mikroorganismer eller bakterier från labia komma in i slidan, irritera slemhinnan och orsaka utveckling av patogen mikroflora, vilket i sin tur leder till utseendet på obehag och försvagning av lokal immunitet: perineum kliar, rodnad uppträder. De viktigaste reglerna för intim hygien för att undvika utvecklingen av patologi är dagliga linneskift, regelbunden tvätt med varmt vatten på morgonen och kvällen (särskilt efter sex), regelbundna förändringar i intima kuddar och tamponger.

Separat är det värt att notera att orsaken till att en intim plats kliar före menstruationens början kan vara ett antal sexuellt överförda sjukdomar: könsherpes, som uppträder under perioder med försvagat immunförsvar, trikomoniasis, gonoré, etc. Vissa av dem, som har en lång inkubationsperiod, visar inte under månaden, anges endast före eller under menstruationen. Det är värt att notera att andra kliniska manifestationer förenas med klåda med könssjukdomar: smärta, hudutslag, uppkomsten av ödem och atypisk urladdning, försening, svår rodnad i könsorganen. Om du misstänker en könssjukdom, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Behandlingen utförs strikt under hans kontroll efter ett komplex av tester och en noggrann undersökning.

Obehagsmetoder

Det mest korrekta sättet att hantera svår klåda i det intima området före menstruationen är ett snabbt besök på gynekologens kontor. Endast han kan bedöma hela situationen och föreskriva kompetent rationell behandling baserat på analyser och historien för patientobservationer. I behandlingskomplexet används vanligtvis flera typer av exponering: medicinering (tabletter eller suppositorier), symptomatisk (komprimering, douching, bad), restaurerande (vitaminkomplex, örtteer).

Om det inte är möjligt att besöka läkare inom en snar framtid, kan folkrättsmedel för att bli av med obehagliga symptom som kan användas hemma hjälpa till. Klara perfekt klåda före menstruation, infusioner för douching, tvätt eller komprimering från örter som ekbark, kamomill, kalendula, salvia.

Med antimikrobiella, lugnande och antiinflammatoriska effekter, används infusionerna av dessa örter aktivt både för att lösa vissa gynekologiska problem och för att eliminera andra störningar i kroppen. Buljongen framställs både från flera örter, och på en av dem får den infusera och svalna till en behaglig temperatur, och efter det utför de douchingproceduren 1-2 gånger om dagen.

När orsaken till klåda i huden före den planerade menstruationen är nervös spänning, känslomässig utmattning och ett depressivt tillstånd, örtte från Johannesört, kamomill, morwort, mynta, lind, som syftar till att lindra effekterna av stress, förbättra sömnen, kommer att vara utmärkta hjälpare. Möjlig mottagning av lätta växtbaserade lugnande medel. Ibland har dessa metoder en kumulativ effekt och det kan ta lite tid att starta sitt arbete - detta är normalt med tanke på bristen på aktiva komponenter för omedelbar verkan i sådana preparat.

Viktig! Vissa örtteer har kontraindikationer för användning hos personer med högt blodtryck, gravida kvinnor, patienter med kroniska sjukdomar. Därför måste du läsa instruktionerna noga innan du använder dem.

Om klåda och brännande förekommer menstruation mer och mer ofta är deras skyldige allergi, måste du använda alla tillgängliga kontrollfaktorer: byta syntetiskt underkläder till naturligt, ta antihistaminer, korrigera näring, ersätta en hygienprodukt med en allergivänlig. Det måste komma ihåg att en långvarig allergi försvagar kroppen, och därför är det nödvändigt att vidta åtgärder omedelbart när dess första manifestationer inträffar. Externa symtom med allergier är bara en del av problemet, det måste bekämpas och behandlas inifrån.

Säkerhetsåtgärder

Ofta kan behandling av klåda och förbränning före början av menstruationen undvikas genom att observera profylax, så varje kvinna måste följa vissa regler under hela cykeln:

 1. En vecka före början av urladdningen, när det dominerande hormonet förändras och atypiska näringsbehov dyker upp, bör du vara uppmärksam på din diet och begränsa överdriven passion för söt, kryddig och mjöl.
 2. För att inte drabbas av genital klåda måste du vara uppmärksam på kvaliteten på dina underkläder: naturligt material istället för syntetiskt material, begränsa bärandet av tanga trosor.
 3. Om det sker en regelbunden förändring av sexpartner och ett aktivt sexliv är involverat, är kondomanvändning en nödvändighet som ger skydd och minskar risken för att få en SPT-infektion.
 4. Intim hygien bör bli en integrerad del av det dagliga ritualet: en bekväm temperatur för vatten för tvätt, mjuka produkter, dynor av hög kvalitet och tamponger.
 5. I närvaro av kronisk stress bör du vara uppmärksam på åtgärder för att bli av med det: promenader, lugnande läkemedel eller hjälp av en specialist. Ta reda på om du kan göra yoga under din period.
 6. Du bör inte missa schemalagda besök hos din gynekolog, och om en klåda, brännande eller försening inträffar, schemalägg ett oplanerat besök, eftersom ett sådant tillstånd kan indikera förekomsten av infektion.

Den kvinnliga kroppen är ett bräckligt kärl som behöver ständig uppmärksamhet och vård, och rätt inställning till din hälsa är grunden för dess fulla funktion. Att följa dessa enkla regler kommer att hjälpa till att upprätthålla din inre harmoni och förtroende under lång tid, eftersom det är hos dem som en kvinna är särskilt oemotståndlig.

Klåda före menstruationen. Anledningar i hela kroppen, det är därför kliande, grå, gul urladdning, behandling

Många kvinnor kände kliande före menstruationen. Obehag uppstår i slidan, hemlighetens natur kan förändras. Kvinnans hälsa blir värre. Symtom kan indikera fysiologiska eller patologiska orsaker. Du måste veta vad symptomen visas och hur man behandlar det.

Orsaker till klåda

Klåda före menstruationen (orsakerna inkluderar felaktigt underkläder) kan uppstå som ett resultat av naturliga faktorer.

Nämligen:

 1. Felaktigt utvalda underkläder. Om en kvinna förvärvar syntetiska saker kommer normal vaginal urladdning inte att absorberas vid konstant användning. Dessutom tillåter linne inte luft att passera, vilket resulterar i en växthuseffekt. Patogener tränger in i slidan och stör den naturliga floran.
 2. Allergi mot produkter för personlig vård. En kvinna har en ökad känslighet för komponenterna, så klåda kan förekomma innan menstruationen börjar. En allergisk reaktion inträffar 1 till 2 dagar efter användningen av läkemedlet. Förutom klåda har kvinnan märkbar rodnad i slidan och det finns en svag svullnad. På grund av negativa symtom inträffar kamning av det drabbade området, därför kan små sår förekomma i slemhinnan.
 3. En allergisk reaktion mot läkemedel som används vid samlag. En kvinna kan ha överkänslighet mot komponenterna i smörjmedel och preventivmedel.
 4. Försummelse av personlig hygien. För att upprätthålla normal mikroflora och förhindra uppkomsten av patogena mikroorganismer är det nödvändigt att tvätta minst 1 gång per dag. Och under menstruationen - två gånger om dagen. För proceduren måste du köpa ett specialverktyg som är utformat för intim hygien.
 5. Allergisk reaktion på kuddar och tamponger. Det är nödvändigt att uppmärksamma produkternas sammansättning. Om de är gjorda av syntetmaterial, är allergi möjligt när du bär.
 6. Ofta stressande situationer. Ibland klåda före menstruation uppstår till följd av emotionella upplevelser.
 7. En mängd sexuell kontakt. En kvinna har oralsex och analsex i kombination med en standard. Patogener kan komma in i slidan. Bland symtomen skiljer sig svår klåda och riklig sekretion, tecknen förstärker deras intensitet före menstruation.
 8. Felaktig näring. Till exempel, om en kvinna äter mycket godis påverkar detta negativt mikrofloran i slidan. Och på grund av det höga halten kolhydrater i livsmedel, påskyndar patogena mikroorganismer deras reproduktion.
 9. Graviditet. Klåda före menstruationen indikerar ibland denna orsak. Efter befruktningen av ägget blir slemet i slidan tätare. Obehag uppträder vid rengöring av könsorganen från en hemlighet.
 10. Starten av klimakteriet. Denna period kännetecknas av oregelbunden menstruation, och innan de inträffar kan en kvinna känna kliande.
 11. Pierring av intima organ. Närvaron av smycken kan irritera slidan. Klåda och förbränning förekommer ofta..
 12. Närvaron av en intrauterin enhet. En kvinna kan uppleva klåda innan menstruationen. Kroppens immunsystem känner igen IUD som en främmande kropp.

Möjliga sjukdomar

Klåda före menstruation (orsaker inkluderar en allergisk reaktion) kan uppstå som ett resultat av patologiska faktorer. De anges i tabellen..

Sjukdomens namnBeskrivning
Genital herpesSjukdomen manifesterar sig på könsorganen, nämligen slemhinnorna och huden. Symtom på patologi:

 • små utslag i underlivet, de är smärtsamma och innehåller vätska;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • förstorade lymfkörtlar i underlivet;
 • svaghet;
 • träningsvärk;
 • obehag i buken - ett symptom visas på grund av en ökning av lymfkörtlar;
 • klåda före början av menstruationen;
 • svullnad i könsskinnet.
Hormonell obalansDet endokrina systemet och gynekologin har en nära relation. Med ett misslyckande i den hormonella bakgrunden förändras menstruationen. Därför kan en kvinna känna klåda i slidan några dagar före den påstådda menstruationen.

Ytterligare symtom på hormonsvikt:

 • oregelbunden menstruation - urladdning ökar dess intensitet, kan försena eller komma framför schemat;
 • ökad irritabilitet;
 • en kraftig förändring av humör;
 • minskad lust för en sexpartner;
 • dåligt skick på hår, naglar;
 • smärta i huvudet;
 • sömnproblem - sömnlöshet Specifika symptom som endast är karakteristiska för hormonell obalans:
 • oförmågan av graviditet;
 • en ökning av kroppshår;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • en kraftig ökning i vikt, även om kvinnan inte ändrade sin livsstil;
 • hemligt icke-menstruellt blod.
Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS)Gynekologisk sjukdom kännetecknas av multipel bildning av godartade cyster. Lokalisering - från insidan eller utsidan av äggstockarna. Tecken på sjukdomen:

 • problem med menstruationscykeln - menstruationen är inte bara oregelbunden, de kan vara helt frånvarande, men detta är inte förknippat med början av klimakteriet;
 • akne, utslag på huden;
 • hårväxt på platser som inte är karakteristiska för en kvinna (bröst, rygg);
 • ökad hårföroreningar;
 • viktökning - symptomet manifesterar sig kraftigt, kvinnan blir tillräckligt fett (ökning med mer än 50 kg);
 • smärta i nedre del av buken - ett symptom manifesterar sig ständigt, kan ge till korsryggen eller bäckenet;
 • klåda före den påstådda menstruationen;
 • svårigheter att bli gravid;
 • håravfall på huvudet;
 • mjäll;
 • utseendet på stretchmärken - oftast förekommer de på buken, höfterna, bröstet;
 • depressivt tillstånd;
 • sömnproblem;
 • minskad prestanda;
 • frånvaron av ändringar i rektal temperatur under hela cykeln - normalt med ägglossning, indikatorn blir högre.
Förekomsten av en sexuellt överförd sjukdom (STD)STD: er eller sexuellt överförda infektioner (STI) är en grupp av sjukdomar som kan smittas genom kontakt med en partner. Dessa är mer än 20 patologier som har ett annat ursprung (svamp, viral, bakteriell).

Följande sjukdomar diagnostiseras oftast:

1. Syfilis. Patologi kan överföras inte bara genom kontakt med en partner, utan också saker eller biomaterial (blod). Sjukdomen manifesterar sig i form av utslag och sår i könsområdet. Om den inte behandlas, ökar sannolikheten för döden..

2. Gonoré. Patologi utvecklas i kontakt med en partner (oral, anal, vaginal). Sjukdomen kan bedömas genom utsöndring av blodhemlighet efter sex. Och även vid kontakt finns det svår smärta.

3. Trichomoniasis. Överföringsvägen är sexuell. Men inhemsk infektion är möjlig. Sjukdomens egenhet - inkubationsperioden kan uppgå till en månad.

4. Klamydia. Ett särdrag hos sjukdomen är frånvaron av livliga yttre manifestationer. Symtomen förekommer endast i ett avancerat skede. Bland symtomen på sjukdomen skiljer smärta och klåda i könsområdet. Klamydia överförs genom kontakt med en partner såväl som genom vardagen.

5. Mykoplasmos. Sjukdomen kan orsakas av andra patologier - vaginos, pyelonefrit.

6. Humant papillomavirus. Bland symtomen skiljer sig vårtor på slemhinnan i könsorganen. Sjukdomen har en klassificering, vissa sorter utgör en speciell fara, eftersom de leder till en malig tumör i livmoderhalsen eller bröstkörtlarna.

7. Könsherpes.

8. HIV. Sjukdomen står för humant immunbristvirus. Denna patologi är den farligaste av alla könssjukdomar. Symtom på HIV visas inte omedelbart. Inkubationsperioden, under vilken tecknen blir obemärkt, varar från 1 till 6 månader. Bland symtomen noterade en ökning av lymfkörtlar, svaghet, smärta i huvudet. Dessutom har en person ingen aptit. Ett karakteristiskt kännetecken för HIV är inflammation i palatina mandlarna under lång tid. Dessutom stiger kroppstemperaturen (mer än 37,5 grader), men att ta antipyretiska läkemedel ger inga resultat. I avsaknad av antiretroviral terapi (hämmar utvecklingen av viruset i sådan utsträckning att HIV inte upptäcks i blodet) attackeras kroppen av sjukdomar - lunginflammation, tuberkulos och andra. AIDS utvecklas som ett resultat.

9. Hepatit. Sjukdomen överförs på olika sätt, men det är inte nödvändigt att utesluta sexuellt. Med patologi kan leverens struktur förändras.

För var och en av de listade sjukdomarna är klåda karakteristiska för den påstådda månaden.

Vanliga symtom på könssjukdomar:

 • smärta och klåda under kontakt med en partner;
 • svullna lymfkörtlar;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • smärta i ändtarmen;
 • hemlighet från ändtarmen;
 • ett utslag i slidan, i munnen och i andra delar av kroppen;
 • atypisk utsöndring från slidan - grön, luktfri, blodig;
 • frekvent tömning av urinblåsan;
 • vaginal svullnad.
Brott mot tarmens mikrofloraDysbacteriosis kan orsaka klåda i slidan innan menstruationen. Könsgapet är nära anus, så patogener tränger in i det.

Symtom på tarmdysbios:

 • dyspepsi - rapningar, diarré, buksmärta;
 • problem med absorption av näringsämnen - detta återspeglas i håret, naglarna, huden;
 • svaghet;
 • ingen aptit;
 • trötthet vid minimal belastning;
 • smärta i huvudet;
 • minskad immunsystemfunktion - öka förkylningsfrekvensen, närvaron av akne.
ColpitSjukdomen kännetecknas av en inflammatorisk process i vaginalslemhinnan. Kolpit kallas också vaginit. Symtom på sjukdomen:

 • okarakteristisk hemlighet - purulent, ostmassa, vattnig;
 • obehaglig lukt från slidan;
 • svullnad i slidan;
 • en känsla av klåda och förbränning - symtomen förstärker deras intensitet med långvarig gång efter sömn;
 • sömnproblem;
 • irritabilitet;
 • nervositet;
 • periodisk smärta, lokaliserad i nedre del av buken - symptomet ökar med tarmrörelse eller kontakt med en partner;
 • regelbunden urination;
 • temperaturökning.
TrastPå ett annat sätt kallas sjukdomen candidiasis. Patologi orsakas av utbredningen av svampar i släktet Candida. Symtom på sjukdomen:

 • smärta vid kontakt med en partner;
 • svullnad i slidan;
 • keso hemlighet från slidan;
 • vit plack på könsorganen;
 • känsla av klåda och sveda i slidan;
 • utslag på huden;
 • svaghet;
 • ökad urination;
 • obehag vid urinering.
Helminth-infektionerOm en kvinna är orolig för klåda innan menstruationen, kan det bero på helminthiasis. Symtom sprids över hela perineum..

Maskar kan passera in i könsorganen från tarmen eller transporteras med blod. Tecken på penetration av helminths i slidan:

 • symtom på trast;
 • brännande känsla under urinering;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • en känsla av torrhet i slidan;
 • smärta i kontakt med en partner.

Vanliga tecken på sjukdomen:

 • trötthet vid minimal belastning;
 • smärta i buken;
 • avföring av avföring - diarré;
 • kliande hud;
 • illamående eller kräkningar.
DiabetesSjukdomen kännetecknas av nedsatt metabolism och en ökad nivå av socker i kroppen. Klåda visas inte bara i slidan, utan i hela kroppen.

Diagnostik

Klåda innan menstruationen måste diagnostiseras. Detta är nödvändigt för att fastställa orsaken till symptomet..

Följande procedurer används som diagnostik:

 • gynekologisk undersökning;
 • leverans av en smuts från slidan - proceduren hjälper till att bestämma förekomsten av infektion;
 • leverans av en allmän analys av blod och urin;
 • bloddonation för att bestämma nivån på könshormoner (östrogen, progesteron) - enligt resultaten kan en kränkning av den hormonella bakgrunden upptäckas;
 • bloddonation för sockerinnehåll;
 • bloddonation för bestämning av leverenzymer;
 • bakteriekultur - förfarandet föreskrivs för att klargöra sammansättningen av mikroflora i slidan;
 • ultraljudsundersökning (ultraljud) i bäckenet - det är möjligt att bestämma avvikelser i storleken på organen;
 • Röntgen
 • datoranalys (CT) eller magnetisk resonansavbildning (MRI) - en av förfarandena föreskrivs om det efter en ultraljudsundersökning finns misstankar om en neoplasma;
 • biopsi - ett litet vävnadsområde tas från könsorganen och skickas för undersökning, förfarandet utförs under övervakning av en ultraljudsmaskin.

Kostnaden för diagnos är annorlunda, det beror på stad, lista över förfaranden, organisation. Därför måste priset hittas i kliniken.

När man ska träffa en läkare

Om ett symptom uppstår, är en läkares hjälp nödvändig. Självständigt kommer en kvinna inte att kunna avgöra orsaken till utseendet på klåda före menstruationen. En fullständig undersökning av kroppen är nödvändig för att ställa en diagnos. Behandlingen av klåda i slidan är gynekologens ansvar. Men dessutom kan du behöva en konsultation med en gastroenterolog, onkolog, psykolog.

Akutmedicinsk hjälp är nödvändig i följande fall:

 • svår klåda;
 • dessutom finns det smärta som inte kan tolereras;
 • en kvinnas tillstånd förvärras;
 • ökad kroppstemperatur (över 38 grader).

Förebyggande

Klåda före menstruation (orsaker inkluderar PCOS) - ett symptom som kan undvikas. Förebyggande åtgärder måste vidtas för att minska sannolikheten för ett symptom..

De innehåller följande regler:

 • brist på stress;
 • korrekt näring;
 • personlig hygien;
 • köp av underkläder av naturligt tyg;
 • uteslutning av ofta förändringar hos sexpartner;
 • avslag på dåliga vanor;
 • användning av preventivmedel för att skydda mot könssjukdomar - kondomer;
 • förebyggande undersökning av en gynekolog - 1 gång på 6 månader;
 • helkroppsundersökning - en gång om året.

Behandlingsmetoder

Som en behandling används komplex behandling.

Det vill säga en kombination av flera metoder samtidigt:

 • mediciner;
 • folkrättsmedel;
 • andra (korrekt näring, sport).

mediciner

Tack vare användningen av droger är det möjligt att minska manifestationen av symtom, att få en kvinna att må bättre. Tabellen visar vanligtvis förskrivna mediciner..

Läkemedelsgruppspela teaterNamn på droger
Anti-allergiskLäkemedel föreskrivs om klåda före menstruation är förknippade med en allergi.Claritin, Erius, Zodak
Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID)Läkemedel eliminerar smärta, inflammation och svullnad.Nurofen, Ibuprofen, Dexalgin
Smärtstillande medicinLäkemedel minskar smärta, inflammation.Analgin, Baralgin, tog
spasmolytikaMediciner hjälper till att lindra krampen.Spazmalgon, Spazgan
Vaginala suppositorierMedel minskar inflammation, smärta, svullnad. Dessutom kan de ha andra egenskaper - antiseptiska, svampdödande.Terzhinan, Polygynax, Hexicon
LugnandeLäkemedel föreskrivs vid ökad nervositet och frekvent stress..Valerian, Novo-Passit, Afobazol
antifungalHjälper till att minska antalet patogena mikroorganismer. Sådana läkemedel föreskrivs för trast..Clotrimazole, Pimafucin
AntiviralOm klåda uppstår som ett resultat av herpes, förskrivs denna grupp läkemedel.Acyclovir, Kagocel
antibakteriellLäkemedel bekämpar patogener.Augmentin, Amoxicillin, Sumamed
AntiseptiskLäkemedel föreskrivs för douching av vagina. Som ett resultat reduceras antalet patogena mikroorganismer..Miramistin, klorhexidin
Kombinerade preventivmedelMedicin föreskrivs för brott i hormonell bakgrund. Läkemedel korrigerar produktionen av könshormoner.Yarina, Klayra, Jess
PhytopreparationsIndikation för användning av medel är en kränkning av menstruationscykeln. Symtom kan vara förknippat med en förändring av hormonnivåerna..Cyklodinon, Mastodinon
KlimakterietHjälper med att hantera början av klimakteriet, minska manifestationen av negativa symtom.Qi-Klim, Climaxan
VitaminkomplexMedel återställer bristen på näringsämnen i kroppen.Vitrum, Alfabet, Complivit
immunstimulerandeLäkemedel stärker immunförsvaret, förbättrar kroppens skyddande funktioner.Immunal, Polyoxidonium, Interferon

Folkmetoder

Klåda före menstruation (orsaker inkluderar trast) - ett symptom där användning av alternativa metoder är tillåtet. På grund av växtbaserade sammansättning minskar sannolikheten för biverkningar. Folkläkemedel hjälper till att eliminera klåda, får kvinnor att må bättre. Men du måste använda dem i kombination med droger.

Populära recept:

 1. Skölj. Ta 1 tsk för matlagning. soda och salt, 10 droppar jod. Dessutom krävs 1 liter varmt vatten. Vänta sedan på att blandningen svalnar. Du kan doucha med en lösning. Antalet ansökningar per dag är 2. Efter 7 dagar avtar obehaget.
 2. Kamomill buljong. För matlagning måste du ta 2 msk. torr komponent och 1 liter varmt vatten. Koka lösningen på låg värme i 10 - 15 minuter, filtrera genom ostduken. Används för douchning av 100 - 200 ml av produkten. Antalet ansökningar per dag - 2.
 3. Infusion av kalendula. För att förbereda produkten bör du ta 3 msk. komponent i torr form och 500 ml varmt vatten. Infusera blandningen i 3 till 4 timmar, filtrera genom ostduken. Försök en lösning för douchning 2 till 3 gånger om dagen. Kurs - 7 dagar.
 4. Avkok av basilika. Ta 5 - 6 blad av komponenten och 500 ml vatten för matlagning. Koka i 20 minuter, filtrera genom ostduken. Ta läkemedlet i 0,5 koppar upp till 4 gånger om dagen.

Andra metoder

Förutom läkemedel och alternativa recept kan andra metoder användas för klåda i slidan..

Nämligen:

 1. Rätt näring. Det ska ätas 5 till 6 gånger om dagen med pauser på 3 till 4 timmar. Portioner får inte vara mer än 300 g. Söt, salt, rökt bör uteslutas. Och det är också bättre att vägra stekt, fet. Dessutom måste du lägga till grönsaker och frukt i kosten. Det är bättre att laga mat, ånga, koka eller baka i ugnen.
 2. Fysisk aktivitet. För att normalisera kroppsvikt måste du träna varje dag. Ladda inte kroppen omedelbart. Laddning räcker till en början. Då kan du hitta något du vill - promenader, cykling, simning.
 3. Fysioterapi. Det kan användas inom gynekologi som en ytterligare eller huvudbehandling. Fysioterapi hjälper till att minska inflammation, smärta, förbättra blodcirkulationen. Dessutom normaliseras den hormonella bakgrunden, immunförsvaret ökar. Det viktigaste plus är frånvaron av biverkningar och en minskad belastning på matsmältningskanalen. Men fysioterapi bör väljas individuellt, eftersom det finns olika metoder för att påverka kroppen - magneter, ultraljud, ljus.

Möjliga komplikationer

Om du inte behandlar klåda i slidan som uppträder före menstruationen kommer situationen att förvärras. Detta gäller särskilt när en kvinna inte känner till sjukdomen. I avsaknad av terapi går patologin till ett avancerat stadium. Som ett resultat kommer behandlingen att ta lång tid. Den allvarligaste komplikationen är döden..

Klåda innan menstruationens början kan förekomma hos varje kvinna eller flicka. Detta symptom indikerar naturliga orsaker eller indikerar patologi. Varför ett symptom uppstår, är det bara en specialist som kan avgöra.

Du behöver inte skjuta upp samrådet, annars blir situationen komplicerad. Efter en fullständig undersökning av kroppen föreskrivs en behandling, som inkluderar användning av läkemedel, folkrättsmedel och andra metoder (korrekt näring, normal fysisk aktivitet, vila).

Artikel design: Vladimir den stora

Video om orsakerna till klåda mellan benen

Orsaker till klåda i underlivet:

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menstruationscykelkalender för kvinnor - hur man räknar?

Regelbunden menstruationscykel - en indikator på kvinnors hälsa.Genom att upprätthålla en kalender av menstruation kan du identifiera dagar när det är stor sannolikhet för att bli gravid, och när det är nästan omöjligt att bli gravid....

Är det möjligt att sätta vaginala suppositorier under menstruationen

Många kvinnor är intresserade av svaret på frågan "Är det möjligt att sätta vaginala suppositorier under menstruationen?" Svaret på dem kan ge dig en gynekolog....

Orsaker till huvudvärk före menstruation och sätt att bli av med den

Menstruation är förknippad med många sjukdomar. Under kritiska dagar har kvinnor klagomål om obehag i buken, en allmän försämring av välbefinnandet och vissa har fruktansvärda huvudvärk....