Sannolikheten för illamående under menstruationen

Harmonier

Ja, du är inte den enda! Varför, då, i många helt friska kvinnor och flickor, menstruationen åtföljs av kräkningar och illamående? I dag på dagordningen är hur man tar bort dålig hälsa under menstruationen och vad som måste göras hemma så att illamående och kräkningar uppstår under menstruationen så lite som möjligt..

Vilka är orsakerna till illamående före menstruation

Ibland förekommer illamående även före menstruationens början och kvarstår tills menstruationens början. De huvudsakliga orsakerna till symptomet före de kritiska dagarna presenteras i tabellen.

ICPDetta är den främsta orsaken till illamående och lusten att kräkas. Premenstruellt syndrom orsakas av olika hormonella fluktuationer. Dessutom observeras följande obehagliga manifestationer: • utslag på huden; • uppblåsthet; • ökad känslighet i bröstkörteln; • irritabilitet; • apati; • minskad sexlyst; • ökad aptit och utseendet på specifika matvanor. Symtom uppstår när ett odödligt ägg dör. Kroppen börjar förbereda sig för att exfoliera det befintliga lagret av endometrium.
Hormonala drogerOfta upplever kvinnor som tar hormonella mediciner en kränkning när som helst under cykeln. Kroppen behöver lite tid för att vänja sig vid de nya förhållandena. Vanligtvis normaliseras tillståndet efter 2-3 månader.

Med dessa faktorer behöver tillståndet inte behandling. Hälsotillståndet normaliseras oberoende utan störningar utanför.

Vad bör undvikas med menstruation

Om menstruation och illamående går är det viktigt inte bara att genomföra rätt terapi, utan också att veta vad som inte är värt att göra. Under flera dagar är det tillrådligt att överge följande:

 1. Aktiv fysisk aktivitet och sport. Det rekommenderas inte att gå till träning under menstruationen. Tillåtet bara lugn träning, vilket bidrar till avkoppling, smärtlindring, stabilisering av den emotionella bakgrunden..
 2. Vattenbehandlingar och vandring i badet. Menstruation ökar risken för infektion i kroppen med patogena material. Förhöjd temperatur påskyndar blodcirkulationen, ökar blodtrycket under menstruationen och orsakar kraftiga blödningar.
 3. Dricker alkohol. Alkohol påverkar blodtrycket negativt, orsakar illamående, dålig hälsa, kramper.
 4. Dålig mat. Det är förbjudet att äta kryddig, söt och fet mat. Omvänt rekommenderas att äta mat med mycket magnesium, fiber och kalcium. Under menstruationen kommer mager kyckling, gröt, ångad fisk och lugnande te att gynna kroppen..
 5. Sexuella handlingar utan preventivmedel. Den minsta risken för infektion genom livmodern på kritiska dagar kan inte tolereras..
 6. Självmedicinering. Vissa mediciner är strikt kontraindicerade under menstruationen. Därför är det bättre att be en läkare om råd om kemoterapi med en läkare.
 7. Kirurgiskt ingrepp. När en kvinna har menstruation kännetecknas blod av låg koagulerbarhet. För att undvika kraftiga blödningar är det bättre att vänta med operation.
 8. Skönhetsbehandlingar. Hårfärgning, curling, hårsträckning misslyckas ofta på grund av ett instabilt hormonellt tillstånd både på den första och sista dagen av menstruationen.

Kan det vara en graviditet

Illamående före menstruation kan vara det första symptom på graviditet. En kvinna kanske inte ens inser att hon snart blir mamma. Endast med tiden kommer ytterligare manifestationer att visas.


Illamående kan också vara ett tecken på graviditet.

Graviditet bör inte uteslutas och när illamående uppträdde under menstruationen. Skälen till detta fenomen inkluderar:

 • implantationsblödning;
 • ektopisk graviditet.

I det första fallet är tillståndet inte farligt. Blodiga daub indikerar fästning av ägg till livmoderns väggar. Det är ett utsläpp på högst 2-3 dagar.

Överflöd menstruation med illamående är en manifestation av en ektopisk graviditet. I detta fall är detta inte varje månad utan blödning, vilket kan leda till utveckling av anemi eller död. En kvinna måste omedelbart ringa ambulans. Flickan behöver sjukhusinläggning och operation.

Det första du ska göra är ett graviditetstest. Om resultatet är positivt, gå till läkaren och få ett hCG-blodprov.

Förebyggande åtgärder

Om orsakerna till illamående under menstruationen är kända, kan du på grundval av dem bli av med ett obehagligt tillstånd. För att förhindra negativa symtom är det nödvändigt att följa de förebyggande reglerna i förväg:

 1. Nattsömn ska vara minst 7-8 timmar.
 2. Rummet där sömnen äger rum måste först ventileras.
 3. I mat är det bäst att föredra vegetabiliska livsmedel..
 4. För en bra start på dagen måste du göra morgonövningar.
 5. För att förhindra anemi rekommenderas det att använda grönsakssaft: rödbetor, morot.
 6. Det kräver ett fullständigt avslag på dåliga vanor: dricka alkohol, röka samt dricka kaffe (delvis eller helt).
 7. Behandlingen av närvarande sjukdomar måste avslutas.

Om du hela tiden följer de angivna förebyggande åtgärderna kommer de obehagliga symtomen att avta och upphöra att plåga varje månad.

Illamående under menstruationen är inte ett normalt tillstånd. För att eliminera det är det nödvändigt att lösa problemet med den ursprungliga orsaken. Om illamående är förknippad med graviditet, måste du konsultera en gynekolog som berättar det mest effektiva förfarandet som hjälper till att eliminera ett obehagligt symptom.

Vilka är de naturliga orsakerna till överträdelsen

Hos cirka 70-80% av kvinnorna åtföljs menstruationen av en betydande försämring av välbefinnandet. Ett antal negativa symtom observeras under de första två dagarna och sedan normaliseras hälsotillståndet gradvis..


Under de första dagarna av menstruationen observeras ofta obehag i buken

En kvinna klagar över:

 • yrsel i samband med en minskning av blodtrycket;
 • illamående på grund av frisättning av vissa hormoner i blodet;
 • bröstsvullnad och ökad känslighet;
 • svullnad i buken;
 • förändring av kroppstemperaturindikatorer;
 • hudutslag;
 • huvudvärk.

Det kan finnas en avföringsstörning i form av diarré. I buken och nedre delen av ryggen finns en dragkänsla. Kvinnan är irritabel. Svullna nedre extremiteter.

Alla dessa symtom är inte en onormalitet. Ofta är den kliniska bilden associerad med snabba förändringar i kroppen. Det räcker bara för att få mer vila och leda rätt livsstil och tillståndet normaliseras redan nästa dag.

Menstruation är mest uttalad hos flickor som ännu inte har fött. Alla manifestationer är förknippade med en obalans i progesteron, östrogen, prostaglandin..

Illamående under menstruation: en naturlig förekomst eller sjukdom?

Ofta är tillståndet av obehag under menstruationen en konsekvens av sjukdomen i det kvinnliga reproduktionssystemet. Den vanligaste sjukdomen är algomenorré, menstruationsdysfunktion. Algomenorré förefaller på grund av onormalitet i utvecklingen av livmodern, inflammation, överarbete eller psykiska störningar. När livmodern förflyttas komprimeras nervändarna, vilket provocerar smärta i buken och korsryggen och leder till kräkningar.

Om problemet är strukturen i livmodern, förefaller illamående redan i början av den första menstruationen. I de flesta fall försvinner sjukdomen efter barnets födelse, ibland föreskrivs hormonbehandling. Det är förbjudet att diagnostisera dig själv och självmedicinera. Orsaken till algomenorré kan vara endometrios, inflammation, rörhäftning efter operation och andra sjukdomar.

Se till att konsultera en gynekolog om menstruationen åtföljs av kräkningar, utsöndring av blodproppar, feber, svår smärta.

Vilka sjukdomar kan vara

Sannolikheten för förloppet av patologiska processer kan inte uteslutas. Illamående är inte en oberoende sjukdom, utan en separat manifestation som kan följa:

 • anemi
 • minskad blodsocker;


Illamående kan orsakas av mag-tarmsjukdomar

 • cervikal osteokondros;
 • hjärnhinneinflammation;
 • närvaron av olika neoplasmer, inklusive maligna;
 • mag-tarmsjukdomar.

Överdriven blodförlust kan också leda till illamående. När överdrivet blod frigörs, bildas anemi..

Eventuell sjukdom om den inte behandlas leder till bildning av komplikationer. Att ignorera eventuella oroande symtom är farligt. Irreversibla effekter kan uppstå..

Vid svåra symtom är det bättre att ringa ambulans.

Under menstruationen

Förhöjd kranialtryck, prostaglandiner, serotonin är orsaken till illamående under menstruationen, och deras effekt vid denna tidpunkt ökar. Till exempel påverkar prostaglandiner muskler, nervvävnad och cirkulationssystem, på grund av vilka musklerna i nedre del av magen blir hårda, kärlen expanderar och blodkoagulering minskar. Det ökade antalet av dessa medlare minskar produktionen av magsaft, varför mat, särskilt salt och rik på kryddor, orsakar kräkningar och illamående.

Illamående och kräkningar under menstruationen kan utlösas av andra orsaker. Bland dem:

 • Livmodersförskjutning, dess svaga deformation. Under menstruationen förstoras organet, så till och med en lätt skiftning bakåt orsakar komprimering av nervändarna, på vilka kroppen reagerar med illamående under menstruationen. Problemet är karakteristiskt för unga flickor och kvinnor som inte har fött barn. I de flesta fall försvinner problemet efter födseln eller med åldern.
 • Ta hormonella preventivpiller och läkemedel som påverkar hormonnivån i blodet. Dessa läkemedel orsakar en hormonell obalans, varav ett av symtomen är illamående och yrsel under menstruation, nervositet, huvudvärk. Dessutom innehåller läkemedel många kemiska komponenter som är giftiga för kroppen, som de reagerar med illamående och försöker bli av med dem genom att kräkas.
 • Användning av tamponger. Ibland uppstår giftig chock, som orsakas av material eller bakterier av dålig kvalitet, i de flesta fall stafylokocker. När dessa mikrober befinner sig på en tampong börjar de att föröka sig aktivt och släppa ut gifter, som, när de kommer in i blodomloppet genom mikrosprickor, orsakar ett chocktillstånd. Detta manifesteras av illamående, kräkningar, yrsel, medvetenhetsförlust. Denna reaktion är förknippad med felaktig användning av en vattpinne (till exempel för lång vistelse i slidan) och en ökad koncentration av stafylokocker i kroppen.
 • Graviditet. Hos vissa kvinnor försvinner menstruationen inte under de första månaderna av graviditeten, vilket manifesteras av illamående, magra utflöde, dålig aptit.
 • Ektopisk graviditet. Ägget fastställdes inte fast i endometriumet, utan på äggledarna. När fostret växer kommer det att provocera deras brott, vilket kan orsaka döden. Den enda vägen ut är abort..
 • Inflammatoriska processer i reproduktionssystemet.
 • Patologiska skäl. Sjukdomar i matsmältningsorganen, hjärt-kärlsjukdomar, endokrina, nervösa och andra system kan förvärra sig under menstruationen och manifesterar sig som illamående och kräkningar.
 • Fysisk belastning under menstruationen.

Varför illamående åtföljs av diarré

Illamående åtföljs ofta av kräkningar och diarré. I de flesta fall är denna avvikelse resultatet av förgiftning. Berusning provoseras av:

 • konsumtionen av mat av låg kvalitet;
 • konsumtion av förfallna produkter;
 • dricka alltför stora mängder alkohol.


Förutom illamående kan diarré också vara
Förgiftning inträffar också när man interagerar med olika kemikalier. Med en stark svårighetsgrad av symtom är det bättre att överge självmedicinering och gå till läkaren för hjälp. Bättre att inte tveka, för att inte möta ytterligare uttorkning.

Det är strängt förbjudet att själv behandla svår förgiftning..

Förebyggande

För att inte drabbas av algomenorré, för att minimera manifestationerna av PMS, är det nödvändigt att följa reglerna för en hälsosam livsstil. I detta syfte måste du utföra följande steg:

 • Ät ordentligt. Kosten bör innehålla närvaron av frukt, grönsaker, mat rik på magnesium och vitaminer. För detta ändamål är det användbart att äta bananer och avokado. Fet, stekt mat som negativt påverkar matsmältningskanalen och andra system bör kasseras..
 • Bibehålla vattenbalansen. Faktorer som orsakar puffiness bör undvikas: minska användningen av salt, socker, kaffe, te. Du måste fylla på vätskan i kroppen med hjälp av enkelt dricksvatten, grönsaker, frukt (gurkor, vattenmeloner).
 • Led en aktiv livsstil, spela sport. Måttlig stress stärker kroppen, gör musklerna mer rörliga, eliminerar muskelspasmer.
 • Undvik överarbetning, ta hand om god vila, sova.
 • Ge upp alkohol och cigaretter.
 • Undvik konflikter, stressade situationer.
 • Gläd dig mer. Låga nivåer av serotonin orsakar funktionsfel i nervsystemet, depression och trötthet. Choklad, plommon, fikon hjälper till att stimulera produktionen av serotonin, men du bör inte engagera dig i dem, eftersom ett överskott av neurotransmitteren är farligt för hälsan.
 • I närvaro av symtom som indikerar utvecklingen av patologiska processer måste du se en läkare, genomgå behandling om en sjukdom upptäcks.

Hur man eliminerar symptomen

Behandlingen väljs av läkaren vid behov. Självmedicinering är i detta fall en allvarlig fara. Terapi väljs av gynekologen. När de åtföljs av illamående med en ökning av kroppstemperaturen, rekommenderar läkare vanligtvis användning av ibuprofen eller Paracetamol. Dessutom föreskrivs ibland antibiotika..

No-shpa tas för att lindra möjliga smärta. Uppsättningen läkemedel är individuell och beror på huvuddiagnosen..

Läs samma sak: när kan jag ta But shpu.

Varför är sjuk under menstruationen, kommer du att veta om detta om du ser den här videon:

Hjälp med svår smärta

Det första en tjej bör göra med skarpa smärta är att slappna av. Det är lämpligt att ligga ner och förse lungorna med frisk luft. Smärtmedicinering bör tas. När, utöver illamående, en temperaturökning observeras, är det nödvändigt att minska den med hjälp av antiinflammatoriska läkemedel. För smärta tas antispasmodika - piller som minskar muskelkramper eller smärtstillande medel.

Med konstant illamående kan gynekologen förskriva ett läkemedel för att jämna ut hormonella obalanser under menstruationscykeln. Denna period kännetecknas av låg blodkoagulation, operationer är förbjudna.

Om en kvinna inte kände obehag under menstruationen, smärta började plötsligt, är specialistkonsultation nödvändig. Läkaren kommer att förskriva test och bestämma orsaken..

Många kvinnor upplever sjukdom före menstruation. Symtom som illamående och till och med kräkningar förekommer också under kritiska dagar. Ibland är de så uttalade att du måste ändra planer och stanna hemma till det ögonblick då tillståndet förbättras. För att hantera situationen måste du ta reda på orsakerna till att illamående uppstår under menstruationen och om möjligt eliminera dem.

När man snarast ska besöka en läkare

Besök akut en läkare på:

 • ökad smärta;
 • uppkomsten av ytterligare kliniska tecken;
 • förekomsten av tecken på den smittsamma processen eller svår förgiftning;
 • illamående och buksmärta, som inte är frånvarande under en lång period;
 • förlust av medvetande;
 • förekomsten av smärta som liknar arbetsvärk;
 • svår yrsel.

De listade symptomen är alltid patologiska. Att ignorera försämring av välbefinnande är strängt förbjudet.

Toxikos före menstruation

Illamående kan uppstå inte bara under menstruationen, utan också innan de förekommer. Det åtföljs av dålig hälsa, depression, irritabilitet och buksmärta. Denna period kallas premenstruellt syndrom (PMS). I vissa fall kan PMS förväxlas med graviditet. Det är särskilt lätt att göra ett misstag när menstruationscykeln är försenad och menstruationen inte kommer i tid.

Sådana symtom kan verkligen innebära graviditet eller relaterade avvikelser. Dessa inkluderar:

 • Risk för missfall.
 • Ektopisk graviditet.
 • Fosterdöd.

Med en försening i menstruationen och närvaron av alla symtom på PMS är det värt att kontrollera för graviditet. Om testet visar två ränder, men menstruationen har börjat - kan detta innebära ett hot om missfall. I detta fall, kontakta en läkare omedelbart.

Svår illamående i frånvaro av graviditet kan betyda hormonsvikt. Hormonerna progesteron och östrogen omorganiseras i den kvinnliga kroppen före menstruation. Som ett resultat av detta finns det en vätskeansamling i kroppen, vilket orsakar obehagliga känslor. Detta tillstånd åtföljs av andra symtom:

 • en ökning av bukens storlek;
 • bröstsvullnad.

Dessutom kan illamående uppstå som ett resultat av allvarlig moralisk utmattning och konstant stress..

Varje månad förbereder den kvinnliga kroppen för befruktning. Denna process åtföljs av produktion av prostaglandiner. Det beror på dem att menstruationsprocessen genomförs. Om detta inte händer kommer progesteron att falla två gånger.

Under menstruationen smalnar endometriumkärlen. Slemhinnan exfolierar och utsöndras tillsammans med blod. Denna process tar en viss tid, så månaden varar från 4 till 7 dagar. Hos vissa kvinnor åtföljs de av obehagliga symtom:

 • Illamående.
 • Yrsel.
 • Temperaturökning.
 • Smärta i nedre buken.

När menstruationen pågår är den oftare sjuk bara den första dagen då de börjar. Ett obehagligt tillstånd kan lindras med mediciner och örtte..

Orsaker till illamående under menstruationen

Ett av de vanligaste symtomen på menstruation, tecken på menstruation, är smärta i nedre del av magen eller obehag i den nedre delen, uppkomsten av huvudvärk, svaghet och i vissa fall till och med en ökning av kroppstemperaturen. Ett av de vanliga symtomen för menstruation är illamående. Vissa kvinnor kan känna sig sjuka, andra känner sig sjuka vid en viss tid (med fysisk eller psykisk stress), men illamående är inte alltid ett nödvändigt symptom under menstruationen.

Varför är sjuk, sjuk under menstruationen - orsakerna?

Att blanda livmodern är orsaken till illamående under menstruationen

För att besvara frågan om varför kräkningar uppträder under menstruationen bör man veta att illamående som ett symptom på menstruation kan förekomma på grund av blandning av livmodern. På grund av blandningen av livmodern kan komprimering av nervändarna inträffa, vilket som en konsekvens innebär uppkomsten av en liten känsla av illamående, och i vissa fall inte bara illamående, utan också kräkningar. Du bör vara medveten om att livmoderblandning åtföljs av andra smärtsamma symtom, såsom smärta i nedre rygg och smärta i nedre del av buken.

Om en flicka utvecklar livmoder deformitet, kan detta också vara orsaken till utvecklingen av illamående under menstruationen, sådana förändringar observeras ofta hos nolliparösa kvinnor och unga flickor.

Hormonell OK (orala preventivmedel), preventivpiller

Vid användning av hormonella preventivmedel kan hormonella preventivpiller påverka förekomsten av biverkningar från användning av orala preventivmedel, såsom en känsla av illamående.

Felaktigt urval av hormonell OC (orala preventivmedel) kan påverka uppkomsten av smärtsamma perioder på grund av förändringar i en kvinnas hormonella bakgrund. Ofta illamående under menstruationen kan förekomma under de första månaderna av användning av hormonella preventivpillerar..

Serotoninproduktion som orsak till illamående

När en ökad mängd serotonin produceras i en kvinnas kropp under menstruationen, som frigörs i cerebrospinalvätskan, kan illamående uppstå. Symtom på ökad produktion av serotonin anses inte bara illamående utan också yrsel under menstruationen. Orsakerna till illamående och yrsel på grund av överdriven produktion av serotonin är att den normala effekten av vätska från kroppen kan försämras.

Användning av tamponger under menstruation och illamående

Många typer av tamponger kan innehålla ämnen som bidrar till bildandet av yrsel och illamående, ibland leder illamående till kräkningar. Sådana symtom i gynekologi när man använder tamponger under menstruationen kallas toxisk chock..

Hormonjustering och illamående

Under menstruationsförloppet i en kvinnas kropp inträffar hormonella förändringar. Under aktiva hormonförändringar under menstruationen utvecklas sådana föreningar som inte bara påverkar cirkulationssystemet utan också musklerna. I gynekologi kallas sådana föreningar prostaglandiner. Symtom på prostaglandins verkan kan betraktas som smärta i musklerna, försämring av blodkoagulation, kramper i livmodern kan förekomma. Denna negativa effekt sträcker sig till kvinnans nervsystem, vilket leder till uppkomsten av illamående, vilket också kan leda till kräkningar..

Kroppens berusning

Glöm inte att vanlig matförgiftning kan orsaka svår illamående och kräkningar, även under menstruationen. Därför bör man överväga alternativet för matförgiftning, särskilt om det inte bara är mycket sjukt och kräkningar under menstruationen, men också gör ont i nedre del av magen, på vänster eller höger buk, diarré observeras (diarré).

Illamående som ett tecken på graviditet

Vad är algomenorré?

En gynekolog ställer vanligtvis en sådan diagnos som algomenorré till de kvinnor vars menstruation (menstruation) alltid åtföljs av illamående, en känsla av illamående, smärta i nedre del av magen, när det gör ont i underlivet, när smärta uppträder i ryggen. Behandlingen av algomenorré sker med användning av hormonella läkemedel. Sjukdomen i sig beror på en kränkning av utflödet av blod från livmodern. En sådan process uppträder med den onormala utvecklingen av livmodern, dess underutveckling eller deformiteter. Alla ovanstående skäl för uppkomsten av algomenorré avser primär algomenorré. När en gynekolog diagnostiserar sekundär algomenorré betyder detta att sådana smärtsamma symtom, illamående och smärta i nedre del av magen under menstruationen uppstår på grund av utvecklingen av vissa typer av gynekologiska sjukdomar. Sådana sjukdomar som provocerar en diagnos av sekundär algomenorré inkluderar livmoderfibroider, endometrios, bildandet av vidhäftningar i livmodern och många andra. Om din mage gör ont mycket under menstruationen, läs artikeln: smärta i nedre del av magen under menstruationen, orsakerna och symtomen för vilka hälsoproblem.

Hur man eliminerar eller minskar illamående under menstruationen (menstruation)?


Illamående under menstruationen kan elimineras endast genom att ta reda på de exakta orsakerna till uppkomsten av ett sådant smärtsamt symptom, och för detta bör du gå till gynekologens möte. Om gynekologen inte upptäcker förekomsten av allvarliga kränkningar i kvinnans hälsa, kan han förskriva läkemedel för att eliminera symtomen på illamående, rekommendera ändringar i kvinnans dagliga regim eller diet, identifiera orsakerna till illamående, eliminera vilket avsevärt kan minska intensiteten av obehagliga symtom.

Vad du ska göra om du känner dig sjuk under din period?

I fallet då smärtsamma perioder åtföljs av illamående, andra smärtsamma symtom som inte indikerar utvecklingen av sjukdomen, bör du försöka att inte arbeta för mycket, inte fysiskt överträffa, få tillräckligt med sömn, bli mindre nervös, inte röka eller dricka alkohol under smärtsamma perioder. Och för att minska symtomen på illamående bör du ligga och försöka slappna av, andas in djupt och andas in djupt. Det rekommenderas att vara mer i den friska luften..

Överensstämmelse med regimet för dagen och sova, äta rätt, promenera utomhus (i frisk luft), gå före sänggåendet, ägna tillräckligt med tid till vila, allt detta påverkar välmående även under menstruationen och reducerar smärtsamma symtom avsevärt under menstruationen, eliminerar illamående och undviker kräkningar.

Man bör komma ihåg att ta mediciner mot illamående som uppträder under menstruationen bör överenskommas med den behandlande läkaren gynekolog.

Läkaren kan ge råd om användning av antiinflammatoriska läkemedel under smärtsamma perioder i form av ibuprofen eller paracetamol, om det behövs. Inget spa och spasmalgon kan användas för att eliminera kramp och smärta i nedre del av buken. Men det viktigaste under menstruationen för att eliminera illamående, smärta i nedre del av magen och yrsel är att observera dagens ordning, äta, få tillräckligt med sömn, leda en aktiv livsstil utan dåliga vanor, allt detta kommer att minska illamående och smärta avsevärt under menstruationen, och i vissa fall eliminera dem helt.

Liknande artiklar

En modern kvinnas kropp utsätts för allvarliga överbelastningar - både fysiska och psykologiska - vilket i slutändan påverkar hennes menstruationscykel. Nästan varje andra representant för den vackra halvan av mänskligheten står inför en tillfällig eller...

Spotting blodutflöde före och efter menstruation Om fläckning av blodutflödet från slidan inträffar under menstruationscykeln, är processen helt normal. Men om detta händer före och efter menstruationen, så...

Ritningssmärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av magen, svullnad i bröstet och dess ökade känslighet, upprörd avföring i form av diarré är ofta följeslagare av menstruationen. Resultaten från undersökningarna visar att varje sekund står inför de angivna symtomen...

Illamående under menstruation: orsaker

Krampande och värkande smärta i nedre del av buken, illamående, frossa, yrsel, feber - sådana symtom följer ofta en kvinna på den första menstruationsdagen. Dessa tecken kan också visas före menstruationens början och pågå till slutet av utsläppet. Detta tillstånd orsakar obehag, lossnar från den vanliga rytmen, gör dig oroande: obehagliga symtom kan antingen vara en vanlig förekomst eller en varning om allvarliga problem.

Varför känner du dig sjuk under din period?

Algomenorrhea - detta är namnet på smärtsam menstruation, kännetecknad av illamående, krampande eller värkande smärta i nedre del av magen eller nedre delen av ryggen med tillbaka till höfter, övre ben. Detta problem är vanligt. Illamående och yrsel under menstruationen orsakar olika förändringar i kroppen, nödvändig så att en kvinna normalt kan tåla och föda ett barn. För att utföra denna uppgift sker cykliska förändringar varje månad i hennes kropp, känd som menstruationscykeln, vars genomsnittliga varaktighet är 28 dagar.

De viktigaste förändringarna under menstruationscykeln sker i det kvinnliga reproduktionssystemet. Dessutom påverkar de arbetet i andra organ och system (matsmältning, urin, kardiovaskulär, nervös). Hjärnan övervakas av biologiskt aktiva ämnen kända som hormoner producerade av hypofysen belägen vid basen i huvudorganet i det centrala systemet. Menstruationscykeln består av flera stadier:

 • Månads- eller menstruationsfas (varar från 3 till 6 dagar). Om graviditet inte inträffar, avvisas endometrium - slemhinnan i livmoderns innervägg, på vilken det befruktade ägget är fixerat.
 • Follikulär fas. Det börjar samtidigt med menstruation, varar cirka två veckor. Under denna period börjar endometriet att förnyas, och en ny follikel mognar i äggstockarna, inuti vilket ägget växer. Under mognad producerar follikeln aktivt östrogener, vars uppgift är att förbereda kroppen för ägglossning. När nivån av dessa hormoner når sin maximala koncentration, beordrar hjärnan ägget att lämna den mogna follikeln. Han gör detta genom att släppa luteiniserande hormon (LH) i blodet, som producerar hypofysen.
 • Äggstockningsfas (ägglossning). Den mogna follikeln går sönder, ett moget ägg som är klart för befruktning lämnar det. Inom två till tre dagar efter ägglossningen kan en kvinna bli gravid.
 • Luteal fas. Den sprängta follikeln omvandlas till corpus luteum och börjar aktivt frisätta hormonet progesteron, under påverkan av vilket endometriet börjar förbereda sig för graviditet och fästningen av ett befruktat ägg till slemhinnan. Om befruktningen inte inträffade minskar corpus luteum i storlek, minskar produktionen av progesteron och försvinner efter ett tag och lämnar ett litet ärr.

Innan menstruation

När kroppen förbereder sig för graviditet under den andra halvan av menstruationscykeln, utvecklas premenstruellt syndrom (PMS), där psykomotiska, vegetovaskulära, metaboliska och endokrina (hormonella) störningar uppstår. Även före menstruationen orsakar detta periodisk smärta i nedre del av buken, ökad aptit och humörförändringar..

Under justeringen kvarhålls vätska i kroppen. På grund av detta sväljer och sväller mjölkkörtlarna, smärta i buken och volymen av cirkulerande blod ökar. Mängden cerebrospinalvätska (cerebrospinal fluid) som upptar en tiondel av hjärnan ökar också. Det skyddar nervorganets centrala organ från mekaniska påverkningar, upprätthåller konstant intrakraniellt tryck, ger vatten-elektrolyt homeostas.

En ökning av CSF orsakar en ökning av det intrakraniella trycket. Detta är ett farligt tillstånd som kan leda till psykiska störningar, nedsatt tal, reflexer, koordination, till och med en stroke. För att förhindra detta ger hjärnan order att bli av med överskottsvätska. Därför kräkningar och uppmaningar till det - illamående den första dagen i menstruationen eller framför dem, svettningar, ofta urinering.

En ökning av CSF är inte den enda orsaken till illamående före menstruation. Under denna period ökar mängden neurotransmitter serotonin, känd som "lyckohormonet". Han deltar aktivt i överföringen av nervimpulser, påverkar koagulerbarhet i blodet, förbättrar matsmältningen och lindrar smärta. Under ägglossningen ökar serotonin trycket inuti follikeln, vilket hjälper till att frigöra ägget. Dessutom påverkar neurotransmitteren sammandragningen av livmodern, äggledarna under förlossningen.

Serotonin är inte alltid fördelaktigt. På grund av dess ökade mängd kan den kräkas under menstruationen, eftersom neurotransmitteren är aktivt involverad i matsmältningen, och eventuella fel kan orsaka störningar i mag-tarmkanalen. Dessutom leder förhöjda serotoninnivåer till vätskeansamling i kroppen och vattenförgiftning, till vilken kroppen reagerar med illamående och kräkningar. Neurotransmittorn påverkar humöret: efter starka positiva känslor inträffar en lågkonjunktur, depression, ångest, huvudvärk, som ofta åtföljs av PMS.

Prostaglandiner kan orsaka illamående före och under menstruationen. Detta är en av de olika medlarna som överför signaler från hjärnan till olika organ och system. I synnerhet är de involverade i menstruationscykeln. När menstruationen börjar skickar hjärnan genom mediatorer en beställning till livmodern att dra sig ihop för att pressa ut resterna av det exfolierade endometriumet.

Till skillnad från hormoner har prostaglandiner inte ett särskilt fokus. Några av dem, istället för att flytta till livmodern, går in i den närliggande tarmen och beordrar den att dra sig samman. Detta leder till tarmrörelser, ofta till diarré. Hos vissa kvinnor leder ökad tarmaktivitet till illamående under menstruationen. Prostaglandinaktivitet är också en orsak till smärta. En ökad nivå av dessa ämnen före och i början av menstruationen får livmodern att sammandras aktivt, varför blodcirkulationen störs med allvarliga spasmer.

Under menstruationen

Förhöjd kranialtryck, prostaglandiner, serotonin är orsaken till illamående under menstruationen, och deras effekt vid denna tidpunkt ökar. Till exempel påverkar prostaglandiner muskler, nervvävnad och cirkulationssystem, på grund av vilka musklerna i nedre del av magen blir hårda, kärlen expanderar och blodkoagulering minskar. Det ökade antalet av dessa medlare minskar produktionen av magsaft, varför mat, särskilt salt och rik på kryddor, orsakar kräkningar och illamående.

Illamående och kräkningar under menstruationen kan utlösas av andra orsaker. Bland dem:

 • Livmodersförskjutning, dess svaga deformation. Under menstruationen förstoras organet, så till och med en lätt skiftning bakåt orsakar komprimering av nervändarna, på vilka kroppen reagerar med illamående under menstruationen. Problemet är karakteristiskt för unga flickor och kvinnor som inte har fött barn. I de flesta fall försvinner problemet efter födseln eller med åldern.
 • Ta hormonella preventivpiller och läkemedel som påverkar hormonnivån i blodet. Dessa läkemedel orsakar en hormonell obalans, varav ett av symtomen är illamående och yrsel under menstruation, nervositet, huvudvärk. Dessutom innehåller läkemedel många kemiska komponenter som är giftiga för kroppen, som de reagerar med illamående och försöker bli av med dem genom att kräkas.
 • Användning av tamponger. Ibland uppstår giftig chock, som orsakas av material eller bakterier av dålig kvalitet, i de flesta fall stafylokocker. När dessa mikrober befinner sig på en tampong börjar de att föröka sig aktivt och släppa ut gifter, som, när de kommer in i blodomloppet genom mikrosprickor, orsakar ett chocktillstånd. Detta manifesteras av illamående, kräkningar, yrsel, medvetenhetsförlust. Denna reaktion är förknippad med felaktig användning av en vattpinne (till exempel för lång vistelse i slidan) och en ökad koncentration av stafylokocker i kroppen.
 • Graviditet. Hos vissa kvinnor försvinner menstruationen inte under de första månaderna av graviditeten, vilket manifesteras av illamående, magra utflöde, dålig aptit.
 • Ektopisk graviditet. Ägget fastställdes inte fast i endometriumet, utan på äggledarna. När fostret växer kommer det att provocera deras brott, vilket kan orsaka döden. Den enda vägen ut är abort..
 • Inflammatoriska processer i reproduktionssystemet.
 • Patologiska skäl. Sjukdomar i matsmältningsorganen, hjärt-kärlsjukdomar, endokrina, nervösa och andra system kan förvärra sig under menstruationen och manifesterar sig som illamående och kräkningar.
 • Fysisk belastning under menstruationen.

Vad som kan följa illamående under menstruationen

Smärtsamma perioder manifesteras inte bara av illamående. Menstruation kan åtföljas av följande symtom:

 • migrän
 • kramper, dragande, krampande smärta i nedre del av magen, i nedre delen av ryggen, höfter;
 • blekhet eller rodnad i huden;
 • feber (hypertermi);
 • uppblåsthet, ökad gasbildning;
 • överdriven svettning;
 • utslag på ansiktshuden;
 • ångest, nervositet;
 • svaghet
 • sömnlöshet;
 • diarré (diarré), kräkningar;
 • ökad känslighet för lukt.

Farliga symtom

Det är brådskande att konsultera en läkare om obehagliga känslor orsakar lidande, inte går efter menstruationens slut. Överflöd, stark och långvarig urladdning, temperatur, frossa, feber, svår klåda, smärta och smärta under urinering bör varna. Detta kan signalera allvarliga patologiska processer. Till exempel:

 • Överflödigt urladdning under menstruationen kan prata om livmoderfibroider - en godartad tumör på ytterväggen eller innerväggen. Menstruation i detta fall åtföljs av svår smärta, vilket provocerade tumören eller trycket i tumören i livmodern. För att eliminera problemet är det nödvändigt att genomgå undersökningar, varefter läkaren bestämmer behovet av operation.
 • Ihållande dragande smärta i bäckenorganen kan prata om infektion i äggstockarna, äggledarna, urinblåsan. Den främsta orsaken är bakterier, bland vilka klamydia (orsak klamydia), gonococcus (orsaken till gonorré). Efter att ha fastställt orsaken till infektion föreskriver läkaren antibiotika som syftar till att bekämpa patogena bakterier. Att ignorera problemet kan orsaka infertilitet, så du bör definitivt uppmärksamma den obehagliga lukten, ovanlig färg på urladdningen (svart menstruation).
 • Skarp smärta i ena sidan. Ovariell vridning är möjlig, vilket leder till svårigheter i blodcirkulationen (bland orsakerna är en cyste). Brådskande medicinsk ingripande är nödvändig, annars leder patologin till utrotning av äggstocksfunktionen.
 • Svår kramp som inte eliminerar vanliga smärtstillande medel, tunga och långvariga blödningar, smärta under sex kan prata om endometrios. Med denna sjukdom växer livmodersceller och går längre än livmodern. Om sjukdomen inte behandlas är det svårt för en kvinna att bli gravid, i vissa fall är det omöjligt.
 • Svår smärta under menstruationen kan vara en konsekvens av installationen av intrauterin preventivmedel. I detta fall tar det tid för spiralen att slå rot i kroppen. Om smärtan varar länge eller dyker upp plötsligt efter det att den intrauterina enheten upprättades för länge sedan, bör en ultraljudssökning göras för att avgöra i vilket tillstånd det är. Kan behöva fixa.
 • Skärning i buken, illamående, kräkningar åtföljs ofta av utveckling eller förvärring av sjukdomar i matsmältningssystemet.

Yrsel och illamående under menstruationen kan inte bara indikera reproduktionssystemets problem. Anemi kan provocera algomenorré när hemoglobin i blodet minskas på grund av blodförlust. Detta leder till syre-svält, ökad hjärtfrekvens, smakstörning och lukt. Cervikal osteokondros leder till en kränkning av blodtillförseln till hjärnan. Med menstruation förvärras situationen på grund av svullnad i vävnaderna, komprimering av nervändarna, blodkärl i ryggraden. Detta manifesteras av yrsel, illamående, kräkningar..

Låga glukosnivåer under menstruationen orsakar illamående och kräkningar hos kvinnor med diabetes. Under denna period minskar blodsockret och komplikationer kan uppstå om patienten inte följer doseringen, tidpunkten för insamling av insulin, diet, dricka alkohol. På grund av den låga mängden glukos kan den kräkas under menstruationen i frånvaro av diabetes, om en kvinna är förtjust i en strikt diet, fasta eller hon har problem med binjurarna eller bukspottkörteln.

Hur man eliminerar obehagliga symtom under menstruationen

Om menstruationen konstant åtföljs av yrsel, kräkningar, illamående, feber och andra obehagliga symtom, måste du rådfråga en läkare och genomgå en undersökning. Baserat på de mottagna uppgifterna kommer läkaren att förskriva terapi som inkluderar följande behandlingsmetoder:

 • ta mediciner;
 • en insats;
 • fysioterapi.

Hemma, att minska smärtan, ta bort illamående hjälper appliceringen av en värmepute, påsar med uppvärmd sand och salt eller speciell värmande plåster på buken. Värme utvidgar blodkärlen, förbättrar blodcirkulationen och minskar livmodern och svullnad. Uppvärmdynan för procedurerna bör vara varm, inte i något fall varm, annars kan värmen provocera en hudförbränning, stimulera de inflammatoriska processerna som finns i kroppen.

förberedelser

Innan du tar mediciner mot smärta och illamående måste du rådfråga din läkare, annars är allvarliga hälsoproblem möjliga. Följande läkemedel hjälper till att lindra smärtsamma symptom, stabilisera:

 • Metoklopramid - ett läkemedel för att lindra illamående och smärta, är en blockerare av serotoninreceptorer. Det kännetecknas av antiemetiska egenskaper, eliminerar illamående, hickar, lindrar huvudvärk, påskyndar magen tömning utan att orsaka diarré.
 • Ibuprofen är ett antiinflammatoriskt läkemedel, ett smärtstillande medel som har smärtstillande, antipyretiska egenskaper. Undertrycker prostaglandinsyntes.
 • Drotaverinum. Antispasmodic, slappnar av muskelton, utvidgar blodkärlen, minskar trycket.

Terapiförfarandet kan omfatta att ta mediciner för att normalisera hormonnivåer. Bland dem finns homeopatiska medel, vars aktiva ingredienser är örter:

 • Ta bort tabletter eller droppar. Läkemedlet minskar smärta under menstruationen, normaliserar volymen av blodförlust, minskar symtomen på PSM. Ta 10 droppar eller 1 tablett tre gånger om dagen i 1-3 månader (kursens varaktighet föreskrivs av läkaren).
 • Droppar Vitokan. Normalisera den hormonella bakgrunden, öka immuniteten, främja resorption av tumörer, har antiinflammatoriska egenskaper, är relevanta för mastopati (patologisk överväxt av bröstvävnad). Ta 30 droppar per dag under en månad.
 • Mastodinon. Det minskar manifestationerna av PMS, smärta under menstruationen, minskar svullnaden i bröstkörtlarna, hämmar produktionen av hormonet prolaktin, som förbereder bröstkörtlarna för matning av barnet, påverkar positivt könshormonens balans. Ta 30 droppar två gånger om dagen under den period som anges av läkaren.

För att stabilisera den emotionella bakgrunden, ta bort nervositet, spänningar, lugnande medel hjälper. Bland dem:

 • Modervattstinktur. Minskar spänningen i nervsystemet. Har ingen hypnotisk effekt, men förbättrar sömnen. Det orsakar inte psykologiskt beroende, beroende. Drick 30-50 droppar 3-4 gånger om dagen under den tid som läkaren anger.
 • Valerian tinktur. Det kännetecknas av en lugnande, kramplösande effekt. Minskar excitabiliteten i centrala nervsystemet, saktar hjärtfrekvensen, utvidgar kranskärlen, förbättrar matsmältningssystemet. Applicera 20-30 droppar tre gånger om dagen tills ett stabilt resultat uppnås.
 • Persen. En växtbaserad beredning med lugnande och kramplösande effekter lindrar nervspänningen. Ta 2-3 tabletter tre gånger om dagen.

Förebyggande

För att inte drabbas av algomenorré, för att minimera manifestationerna av PMS, är det nödvändigt att följa reglerna för en hälsosam livsstil. I detta syfte måste du utföra följande steg:

 • Ät ordentligt. Kosten bör innehålla närvaron av frukt, grönsaker, mat rik på magnesium och vitaminer. För detta ändamål är det användbart att äta bananer och avokado. Fet, stekt mat som negativt påverkar matsmältningskanalen och andra system bör kasseras..
 • Bibehålla vattenbalansen. Faktorer som orsakar puffiness bör undvikas: minska användningen av salt, socker, kaffe, te. Du måste fylla på vätskan i kroppen med hjälp av enkelt dricksvatten, grönsaker, frukt (gurkor, vattenmeloner).
 • Led en aktiv livsstil, spela sport. Måttlig stress stärker kroppen, gör musklerna mer rörliga, eliminerar muskelspasmer.
 • Undvik överarbetning, ta hand om god vila, sova.
 • Ge upp alkohol och cigaretter.
 • Undvik konflikter, stressade situationer.
 • Gläd dig mer. Låga nivåer av serotonin orsakar funktionsfel i nervsystemet, depression och trötthet. Choklad, plommon, fikon hjälper till att stimulera produktionen av serotonin, men du bör inte engagera dig i dem, eftersom ett överskott av neurotransmitteren är farligt för hälsan.
 • I närvaro av symtom som indikerar utvecklingen av patologiska processer måste du se en läkare, genomgå behandling om en sjukdom upptäcks.

Video

Hittade ett misstag i texten?
Välj det, tryck på Ctrl + Enter så fixar vi det!

Illamående under menstruation

Varför är sjuk under menstruationen

Illamående under menstruationen - är detta normalt eller borde det vara alarmerande? Varje kvinna har sin egen menstruation. För vissa är de rikliga, för andra är de knappa; någon med blodproppar, och någon utan; några sista 7 dagar, andra 3 dagar; någon är smärtsam, medan någon inte gör det. Dessa skillnader är förknippade både med de individuella egenskaperna hos den enskilda kvinnans kvinnliga kropp och med hennes gynekologiska sjukdomar. För kvinnor som ständigt är sjuka av menstruation, och menstruationen åtföljs av svår smärta, diagnostiserar läkaren "algomenorrhea".

Primär algomenorré uppstår på grund av livets livslängd, såvida utflödet från blodet försämras. Till exempel är detta möjligt med en underutveckling av könsorganet, en felaktig position i livmodern. Primär algomenorré visar sig vid den första menstruationen i en kvinnas liv. Eventuell behandling med hormonella läkemedel. Passerar ofta självständigt efter förlossningen. Och någon vänjer sig vid att illamående och yrsel under menstruationen är normalt för livet. Det är mycket viktigt att hitta grundorsaken till detta tillstånd. Och om behandling inte är möjlig, ta bort dessa obehagliga symtom medicinskt. Läkemedelsbehandling bestäms också av läkaren.

Sekundär algomenorré uppstår på grund av gynekologiska sjukdomar. Till exempel endometrios, vidhäftningar i äggledarna och tarmen (inte ovanligt efter kirurgiska ingrepp), stora myomatösa noder etc. Varje enskilt fall kräver sin egen behandling.

Orsakerna till illamående under menstruationen, om sjukdomen inte tidigare har observerats, kan vara början av graviditeten. Det är ingen hemlighet att det finns fall då blivande mödrar upplever blödning under menstruationsperioder. Om en kvinna känner sig illamående, medan förgiftning och en gastrointestinal infektion utesluts, under den senaste menstruationscykeln fanns det oskyddat sex, och dessutom är blödningen knapp, svagare än vanligt och smärtan är tvärtom starkare, det är meningsfullt, åtminstone, att göra ett test för graviditet. Men det kommer att vara säkrare att ta ett blodprov för hCG-hormonet, ett positivt resultat som betyder graviditet. Det är förresten inte ett faktum att graviditet är en vanlig livmodersgraviditet. Blödning inträffar ofta med en frusen graviditet och med ett ektopiskt läkemedel, när akut operation är nödvändig. Tveka inte, uthär inte, men ta omedelbart varför du känner dig sjuk under din period - ibland kan du inte göra utan akut medicinsk intervention.

Sannolikheten för illamående under menstruationen

Under menstruationen förändras en kvinnas hälsa avsevärt. Detta beror på hormonella fluktuationer. Om du känner dig sjuk under din period behöver du inte alltid oroa dig. Ofta är symptomet fysiologiskt och behöver inte behandling. Tillståndet i detta fall normaliseras i 2-3 dagar.

Under menstruation kan illamående vara en naturlig reaktion av kroppen.

Symtomen åtföljs vanligtvis av svår yrsel. Om ett sådant symptom inträffar spontant, kontakta en läkare. Endast diagnostik hjälper till att utesluta förloppet av patologiska processer. I detta fall ger endast symptomatisk behandling inte det önskade resultatet. Det är nödvändigt att eliminera den verkliga orsaken till överträdelsen.

Vilka är orsakerna till illamående före menstruation

Ibland förekommer illamående även före menstruationens början och kvarstår tills menstruationens början. De huvudsakliga orsakerna till symptomet före de kritiska dagarna presenteras i tabellen.

ICPDetta är den främsta orsaken till illamående och lusten att kräkas. Premenstruellt syndrom orsakas av olika hormonella fluktuationer. Dessutom observeras följande obehagliga manifestationer:
• utslag på huden;
• uppblåsthet;
• ökad känslighet i bröstkörteln;
• irritabilitet;
• apati;
• minskad sexlyst;
• ökad aptit och utseendet på specifika matvanor.
Symtom uppstår när ett odödligt ägg dör. Kroppen börjar förbereda sig för att exfoliera det befintliga lagret av endometrium.
Hormonala drogerOfta upplever kvinnor som tar hormonella mediciner en kränkning när som helst under cykeln. Kroppen behöver lite tid för att vänja sig vid de nya förhållandena. Vanligtvis normaliseras tillståndet efter 2-3 månader.

Med dessa faktorer behöver tillståndet inte behandling. Hälsotillståndet normaliseras oberoende utan störningar utanför.

Kan det vara en graviditet

Illamående före menstruation kan vara det första symptom på graviditet. En kvinna kanske inte ens inser att hon snart blir mamma. Endast med tiden kommer ytterligare manifestationer att visas.

Illamående kan också vara ett tecken på graviditet.

Graviditet bör inte uteslutas och när illamående uppträdde under menstruationen. Skälen till detta fenomen inkluderar:

 • implantationsblödning;
 • ektopisk graviditet.

I det första fallet är tillståndet inte farligt. Blodiga daub indikerar fästning av ägg till livmoderns väggar. Det är ett utsläpp på högst 2-3 dagar.

Överflöd menstruation med illamående är en manifestation av en ektopisk graviditet. I detta fall är detta inte varje månad utan blödning, vilket kan leda till utveckling av anemi eller död. En kvinna måste omedelbart ringa ambulans. Flickan behöver sjukhusinläggning och operation.

Det första du ska göra är ett graviditetstest. Om resultatet är positivt, gå till läkaren och få ett hCG-blodprov.

Vilka är de naturliga orsakerna till överträdelsen

Hos cirka 70-80% av kvinnorna åtföljs menstruationen av en betydande försämring av välbefinnandet. Ett antal negativa symtom observeras under de första två dagarna och sedan normaliseras hälsotillståndet gradvis..

Under de första dagarna av menstruationen observeras ofta obehag i buken

En kvinna klagar över:

 • yrsel i samband med en minskning av blodtrycket;
 • illamående på grund av frisättning av vissa hormoner i blodet;
 • bröstsvullnad och ökad känslighet;
 • svullnad i buken;
 • förändring av kroppstemperaturindikatorer;
 • hudutslag;
 • huvudvärk.

Det kan finnas en avföringsstörning i form av diarré. I buken och nedre delen av ryggen finns en dragkänsla. Kvinnan är irritabel. Svullna nedre extremiteter.

Alla dessa symtom är inte en onormalitet. Ofta är den kliniska bilden associerad med snabba förändringar i kroppen. Det räcker bara för att få mer vila och leda rätt livsstil och tillståndet normaliseras redan nästa dag.

Menstruation är mest uttalad hos flickor som ännu inte har fött. Alla manifestationer är förknippade med en obalans i progesteron, östrogen, prostaglandin..

Vilka sjukdomar kan vara

Sannolikheten för förloppet av patologiska processer kan inte uteslutas. Illamående är inte en oberoende sjukdom, utan en separat manifestation som kan följa:

 • anemi
 • minskad blodsocker;
Illamående kan orsakas av mag-tarmsjukdomar
 • cervikal osteokondros;
 • hjärnhinneinflammation;
 • närvaron av olika neoplasmer, inklusive maligna;
 • mag-tarmsjukdomar.

Överdriven blodförlust kan också leda till illamående. När överdrivet blod frigörs, bildas anemi..

Eventuell sjukdom om den inte behandlas leder till bildning av komplikationer. Att ignorera eventuella oroande symtom är farligt. Irreversibla effekter kan uppstå..

Vid svåra symtom är det bättre att ringa ambulans.

Varför illamående åtföljs av diarré

Illamående åtföljs ofta av kräkningar och diarré. I de flesta fall är denna avvikelse resultatet av förgiftning. Berusning provoseras av:

 • konsumtionen av mat av låg kvalitet;
 • konsumtion av förfallna produkter;
 • dricka alltför stora mängder alkohol.
Förutom illamående kan diarré också vara

Förgiftning inträffar också när man interagerar med olika kemikalier. Med en stark svårighetsgrad av symtom är det bättre att överge självmedicinering och gå till läkaren för hjälp. Bättre att inte tveka, för att inte möta ytterligare uttorkning.

Det är strängt förbjudet att själv behandla svår förgiftning..

Hur man eliminerar symptomen

Behandlingen väljs av läkaren vid behov. Självmedicinering är i detta fall en allvarlig fara. Terapi väljs av gynekologen. När de åtföljs av illamående med en ökning av kroppstemperaturen, rekommenderar läkare vanligtvis användning av ibuprofen eller Paracetamol. Dessutom föreskrivs ibland antibiotika..

No-shpa tas för att lindra möjliga smärta. Uppsättningen läkemedel är individuell och beror på huvuddiagnosen..

Varför är sjuk under menstruationen, kommer du att veta om detta om du ser den här videon:

När man snarast ska besöka en läkare

Besök akut en läkare på:

 • ökad smärta;
 • uppkomsten av ytterligare kliniska tecken;
 • förekomsten av tecken på den smittsamma processen eller svår förgiftning;
 • illamående och buksmärta, som inte är frånvarande under en lång period;
 • förlust av medvetande;
 • förekomsten av smärta som liknar arbetsvärk;
 • svår yrsel.

De listade symptomen är alltid patologiska. Att ignorera försämring av välbefinnande är strängt förbjudet.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker till blodproppar under menstruationen

Fortplantningscykeln börjar med menstruation - uppdatering av slemhinnan i livmoderhålet och förberedelse för att få ett befruktat ägg. När man tar bort död endometrium sker blödning, vilket normalt inte orsakar en kvinna särskilt obehagliga känslor....

Tecken, symptom på ägglossning, hur man beräknar när den inträffar, ingen ägglossning, vad man ska göra


En kvinnas huvuduppgift anses vara fortsättningen av släktet. Naturligtvis är både en kvinna och en man involverad i befruktningen, men huruvida företrädaren för det svagare könet gör graviditet, om hon kommer att föda ett friskt barn, beror bara på sig själv....

Kan det bli en fördröjning på grund av trast

Som ett resultat av att trasten betraktas som en ganska populär sjukdom bland kvinnor, samlade hon ett stort antal frågor runt sig. Kvinnor är mycket intresserade av om det kan bli en försening på grund av trast, och i så fall hur ska man hantera det?...