Är det möjligt att göra kirurgi under menstruationen, vilka kontraindikationer och komplikationer som uppstår

Klimax

Frågan om operationer är tillåtna under menstruationen är av intresse för många kvinnor som av någon anledning har föreskrivits ett så radikalt sätt att lösa sina hälsoproblem. I det här fallet är det svårt att ge ett definitivt svar, men oftare följer läkare en enkel regel: det mindre av två ont väljs.

Varför det är omöjligt att genomföra en operation under menstruationen

Menstruationsperioden åtföljs av allvarliga processer som är viktiga att tänka på när man planerar en operation.

Därför kan kirurgiska ingrepp under denna period leda till ett antal komplikationer.

Det andra viktiga skälet till att vägra operation under menstruationen är att det finns en försämring av blodkoagulation. Detta är direkt relaterat till den första faktorn och hotar förekomsten av svår att kontrollera blödning..

Under menstruationen rekommenderas det inte att ta läkemedel mot anestesi av följande skäl:

 • kroppens känslighet för läkemedel ökar, på grund av vilken det är nödvändigt att justera doseringen;
 • smärttröskeln reduceras;
 • reaktionen på vissa läkemedel förändras, så forskningsresultaten kan vara felaktiga.

Om operationen utförs under menstruationen ökar risken för infektion i kroppen, eftersom den försvagas och immunförsvaret undertrycks.

Vilken är den bästa perioden för operationen?

När förfarandet redan har utsetts uppstår naturligtvis frågan: vad man ska göra om menstruationen börjar idag. Vissa läkare tror att detta faktum inte stör förfarandet..

Andra experter hävdar att det rekommenderas starkt att inte operera en kvinna medan hon har sin period. Innan de bestämmer tiden för planerad kirurgisk ingripande är de alltid intresserade av det uppskattade startdatum för cykeln.

Men i den här situationen är risken för ett negativt resultat högt, eftersom halten av hemoglobin i kroppen minskar och blodkoagulationen minskar.

Den optimala tiden för operationen är 6-8 dagar från början av cykeln till äggets frigöring. Om menstruationen inträffar tidigare än väntat är det viktigt att varna kirurgen om detta. Läkaren kommer troligen att skjuta upp datumet.

Möjliga komplikationer under och efter operationen

För att genomföra kirurgiska ingrepp under menstruationen eller inte, kan bara en läkare bestämma. Det är viktigt att korrekt bedöma de troliga riskerna under operationen. Först och främst krävs en individuell strategi för varje patient och flera diagnostiska procedurer.

Om operationen utförs under menstruationen eller omedelbart efter dem kan följande komplikationer uppstå:

 • purulent inflammatorisk process;
 • dåligt läkande ärr;
 • hematom;
 • blödning;
 • stark pigmentering.

Synliga ärr kvar eftersom patientens kollagenprocesser störs. Detta fel är tillfälligt, om det finns en möjlighet att överföra förfarandet är det värt att använda det.

Eftersom blodkoagulationen minskar kraftigt kan allvarlig blödning öppnas på operationsbordet, varför den minsta effekten på huden åtföljs av bildandet av hematomer som inte kommer att hålla länge.

Under menstruationen är det oönskat att inte bara genomföra gynekologiska operationer. Under denna period är det värt att skjuta upp alla andra insatser, till och med till tandläkaren. Det rekommenderas inte att använda sådana kosmetiska förfaranden som tatuering, lyft och hårsträckning..

Hur man försenar uppkomsten av menstruationen

Om en kvinna är frisk, sker menstruationen regelbundet efter samma tidsperiod. På grund av känslomässig omvälvning kan cykeln gå fel och kritiska dagar kommer förr eller senare, till exempel på grund av spänningen före operationen.

Om det finns en oro för att cykeln börjar dagen för operationen kan du försöka försena menstruationen i flera dagar.

Du kan ändra perioden för menstruationens början med hjälp av mediciner:

 • OK bör tas 3-4 dagar före den förväntade starten av cykeln, medan det inte kommer att finnas någon preventiv effekt;
 • om sådana tabletter togs tidigare, bör ett nytt paket startas omedelbart efter det föregående, utan att ta en veckopaus.
 • I slutet av den andra fasen av cykeln kan du ta läkemedel som innehåller progesteron: men samtidigt som man håller sin nivå börjar menstruationen senare.

En säkrare och skonsammare metod för att försena menstruationsblödning är folkläkemedel som är tidtestade. Dessa inkluderar följande recept:

 1. Nässlor infusion. Det är nödvändigt att brygga bladens växt och ta 100 ml två gånger om dagen tre dagar före cykelstart.
 2. Avkok av tansy. Det rekommenderas att man tar 200 ml dagligen i två dagar innan den förväntade månaden.
 3. Avkok av persilja. 200 ml ska tas i tre dagar..

För att förbereda infusionerna tar det flera matskedar växter, som måste hällas med kokande vatten och hållas i brand i cirka fem minuter. Kyl sedan och sil genom en fin sil.

Slutsats

De flesta läkare är benägna att förbjuda kirurgi under menstruationen, eftersom läkningsprocessen går långsamt, och det finns också en hög risk för stor blodförlust och utveckling av negativa konsekvenser. Undantaget är svåra situationer där akut kirurgiskt ingripande krävs. I alla andra fall rekommenderas det att ändra datumet för den planerade operationen.

10 myter om operationer och kirurger

Vi alla bör regelbundet konsultera läkare. Det hände så historiskt att vi mest av allt är rädda för att gå till kirurger och tandläkare. Detta beror på ett stort antal olika rykten, spekulation, stereotyper, missförstånd och felaktig opinion. Kärnan i rädsla är enkel. Det verkar för oss att det kommer att vara smärtsamt, men detta stöds av alla vanliga fraser, som "Kirurger bara för att skäras." I den här artikeln kommer vi att försöka avlägsna några myter om kirurgi för att sluta vara rädda för dessa människor med en speciell humor. Och kanske, och vice versa, kommer vi att stärka vissa av tron. Komma igång?

Inte en trevlig scen, ja?

Kirurgi är en av de äldsta grenarna för medicin. Det nämns i många manuskript och historiska dokument. Först då var "läkare" mer som forskare och studenter. De räknade ut hur allt är ordnat där och banade vägen för moderna mästare som kan göra nästan allt - från sårläkning till hjärttransplantation.

Dessa människor har en mycket egen känsla för humor, som vi ofta inte kan förstå, eller helt enkelt inte är för närvarande när de besöker dem för att skratta av ett konstigt skämt. I världen är dock kirurgens yrke en av de högst betalda. Men det beror på att det inte finns så många riktigt coola kirurger, och de som gör mirakel verkligen får mycket pengar.

Det är också värt att notera att begreppet ”kirurg” är mycket brett. Baserat på definitionen är en kirurg en specialistläkare som har fått utbildning i diagnosmetoder och kirurgisk behandling av sjukdomar och skador. Det vill säga kirurger kan specialisera sig i olika delar av människokroppen. De kan till och med delas in i specialiseringar baserade på patientens ålder eller kön. Till exempel barn.

Kirurgrobot

Nyligen får riktningen för robotkirurgi mer och mer popularitet. Detta är en operation med en robot under operationen. Användningen av robotar gjorde det möjligt att etablera två unika områden inom medicin. Den första riktningen är telekirurgi: kirurgen guidar roboten under operationen utan att kontakta patienten direkt. Den andra riktningen är operation med minimal ingripande..

Den första framgångsrika användningen av roboten vid kirurgi går tillbaka till 1985, då PUMA-560-roboten utförde en operation på patientens hjärna. Inte en svag start för robotar.

Nu är den mest berömda robotkirurgen Da Vinci-roboten. Den första utvecklingen började redan på 80-talet av förra seklet. Under denna tid släpptes den i mer än 3 000 stycken. Lite mer än 20 stycken finns i Ryssland. Problemet med roboten är att den kostar 2 miljoner dollar, och för att få den tillbaka måste kliniken utföra 150-300 operationer per år med sitt deltagande i flera år. Därför är operationer med hans deltagande ganska dyra.

Det ser ut som operationen med robotkirurgen Da Vinci

Historien om robotkirurgen kan betraktas som den första myten, eftersom många är säkra på att sådana mekanismer började göra operationer för inte så länge sedan. Faktum är att den första framgångsrika operationen är över 30 år gammal. Låt oss därefter prata om andra missuppfattningar angående kirurgi..

Kirurger utför operationer

Det finns ett välkänt skämt som ett riktigt obehagligt ögonblick är när du "somnar" på operationsbordet och ser ett studentkort falla ur fickan.

Detta är inte mer än myt och villfarelse. Många tycker att unga yrkesverksamma bör öva innan de får ett jobb, och allt fungerar på samma sätt vid kirurgi. Det är inte så enkelt.

För att få rätt att genomföra operationer på egen hand måste en examen genomföra mer än en operation som assistent. Först därefter får han rätten att självständigt genomföra kirurgiskt ingripande. Först ger han verktygen, hjälper sedan och först därefter arbetar han på egen hand. Endast på detta sätt och inget annat. Undantag är endast möjliga i händelse av naturkatastrofer eller militära operationer, när det inte finns några händer. Med planerade operationer kan du vara lugn med det..

Kirurgiskt fel

Många tror att kirurger ofta misstas. Det är faktiskt inte så. Faktum är att kirurgens misstag helt enkelt har en stor resonans. Det är som en flygolycka. Det verkar som om de tar mycket liv, men om du räknar hur många som dött i flygolyckor på ett år, jämfört med offren för bilkraschar, kommer antalet att ligga inom det matematiska felet.

Gammalt skämt:
- Pappa, hur stavar du ordet h.rurg? Genom "och" eller genom "e"?
- Om det är bra, sedan genom "och", om det är dåligt, sedan genom "e".

Återvänder till kirurgerna kan vi säga att de flesta fel inte inträffar under operationer, men under diagnosen eller när man föreskriver en läkemedelsbehandlingsmetod. Helt enkelt, för läkemedel, märks den negativa effekten varken starkt eller inte omedelbart. Och placeboeffekten hjälper också.

Placebo effekt

Jag tror att alla minst en gång i sitt liv hörde denna fras. Översatt från latin, "placebo" översätter bokstavligen som "Jag kommer att behaga, jag kommer att gilla". Så det skulle vilja definieras? Inte riktigt, men du bör inte underskatta det heller. Skriv i vår Telegramchatt hur du känner för detta fenomen. Det finns läkare där. Det blir intressant att diskutera.

En tablett med medicin, den andra utan. Vilken kommer du välja?

Nyligen tror många att detta inte borde fungera, men den berömda effekten fortsätter att fungera. Det finns bara två områden där effekten inte tillämpas. Den första är hjärtsjukdomar, eftersom experiment kan sluta dåligt. Dessutom används placebo inte för ledsjukdomar, eftersom det är omöjligt att glömma dem. Om det gör ont när du kör, gör det ont. Hjärnan kommer inte att kunna ignorera detta.

Inom andra områden går experiment till och med så långt som att spela en "föreställning" framför patienten, som om han hade satts på operation. För realism, gör även ett snitt. Observera sedan hans tillstånd. Resultatet av sådana "operationer" är ofta en fullständig återhämtning. I slutändan kan vi säga att vår kropp gör mirakel när han tror på dem..

Kan jag vakna under operationen?

Att avlägsna nästa myt kommer inte att vara särskilt trevligt. Faktum är att många övervärderar allmänt bedövning. Folk tror att det är nästan omöjligt att vakna upp från honom under operationen. I själva verket är detta inte sant.

Det är okej att vakna under en operation. Du förstår fortfarande ingenting.

Fall när patienten känner av sig under operationen är inte ovanliga. Detta beror på det faktum att tillståndet självt under operationen inte är helt okänsligt. Snarare är det gränsöverskridande. I detta tillstånd faller en person inte i en djup sömn, utan är i glömska. Ändå, även om han mer eller mindre återfår medvetande, betyder det inte att han kommer att kunna resa sig upp och gå. Även efter att operationen är klar avgår personen från anestesi i flera timmar och är i ett mycket konstigt tillstånd.

Fall när patienten känner till är anestesiologens fel, men de korrigeras mycket lätt. Tills en person börjar återhämta sig ökar dosen av läkemedlet, och på bara några tiotals sekunder stängs patienten av igen.

När dök anestesi upp??

Det är omöjligt att ge ett tydligt svar på denna fråga, eftersom från gamla tider användes olika örter och blandningar så att en person inte skulle känna smärta. Många tror att människor alltid har använt smärtstillande medel, men de tar fel..

Faktum är att i gamla dagar fanns det länder där anestesi inte bara välkomnades utan var helt förbjudet. Under operationen kunde patienten antingen bli full medvetslös eller helt enkelt hindra honom från att rycka eller störa kirurgen.

I det första fallet, trots att smärtan var tråkig, tunnade alkohol blodet och ledde till stora förluster. I den andra - det var en fruktansvärd syn. Så även lemmar amputerades. Senare blev operationerna mer humana, anestesi tilläts och interventionsmetoder blev mer sparsamma..

Kirurger är inte nöjda med en utdragen pool

Ibland på bio visar de hur kirurgen kämpar runt i såret och fruktar att göra för mycket rörelse, varefter han drar ut kulan och andas ut avslappnat. Ibland visar de till och med hur lyckliga de är efter det. Det ser ut som jobbet är gjort och du kan koppla av.

Dödlig skönhet av ett metallstycke

I verkligheten är detta en viktig punkt, men det är fortfarande bara i början av operationen. Efter detta är det nödvändigt att behandla såret, kontrollera skadorna på organen, sy upp allt och utföra restaureringsförfaranden. Kirurger är inte glada över att kniven inte stannade kvar i såret... Här samma sak. Att ta bort en kula är bara början, det viktigaste är att stoppa blodförlusten och eliminera effekterna av såret.

En myt är också en kula som faller i en skål med en karakteristisk ringning. Ofta används nu plastavfallsbrickor. Därför kan ett sådant ljud helt enkelt inte vara. Men det ser spektakulärt ut.

Bara en rolig bild för att utspäda temat lite

Musik i operationssalen

Vissa filmer, till exempel i den första delen av "Doctor Strange", visar hur musiken låter under operationen. Många tycker att det här är en myt, men det är sant. Musik låter dig stämma in för att arbeta, och olika kompositioner låter ofta i operationssalen. Men deras val gör ofta att personalen argumenterar med varandra. Det finns inget att göra, alla har olika smaker.

Skott från den berömda filmen "Doctor Strange"

Även i den här filmen visar hur hjälten föra en avslappnad konversation under komplexa operationer. Även om detta inte kan göras, bryter kirurger ibland denna regel. Detta gäller särskilt för enkla arbetsuppgifter. Under komplexa operationer kommer kirurgen själv inte att vilja prata, eftersom han kommer att vara mycket upptagen och fokuserad. Som ett resultat är musik inte en myt, men samtal är en myt.

Rakning före operationen

Nästan alla vet att områden i kroppen täckt med hår rakar före operationen. Det är just majoriteten är övertygad om att detta görs av ett maskinverktyg eller en farlig rakkniv. I själva verket finns det en speciell maskin som rakar en hudyta och gör att du kan utföra en operation på den.

Det är maskinen som används istället för maskinen på grund av att den inte lämnar mikroskador på huden. Oavsett hur konstigt detta kan låta mot bakgrund av att en person håller på att öppnas med en skalpell, ökar mikroskador på huden avsevärt risken för infektion i kroppen. Det är därför denna rakningsmetod undviks. Dessutom är maskinen helt enkelt bekvämare som en bonus.

Heroes of “Pulp Fiction”

Ett av de mest kända ögonblicken i Quentin Tarantinos kultfilm "Pulp Fiction" är ett där Vincent (John Travolta) injicerar Mias adrenalin (Uma Thurman) efter en överdos. I berättelsen kommer han till en vän som vet vad han ska göra och, efter att ha beskrivit ett mål, ger Vincent en spruta. Efter det svänger han och träffar kraftigt målet med en spruta.

Något liknande att de gör en adrenalininjektion i hjärtat

Många tycker att detta är en konstnärlig fiktion, men filmskaparna visade mycket realistiskt hur injektionen av adrenalin i hjärtat görs. Den enda bristen var att hjältarna tillbringade mycket tid på att prata. Det var bättre i detta ögonblick att göra en indirekt hjärtmassage.

Annars händer allt så. För att injicera i hjärtat är det nödvändigt att bryta igenom mycket vävnader, men det är inte så enkelt.

Varför är vi rädda för läkare?

Som ni ser är många myter om läkare överdrivna. Vi är rädda för dem från att inte veta hur de fungerar. Vi tror att det kommer att vara mer smärtsamt än det faktiskt visar sig vara. Med sina professionella skämt eskalerar kirurger bara situationen, men ofta har dessa läkare inget att oroa sig för, och vår rädsla är mycket överdrivna. Undergå inte provokationer. Vet bara att ett besök hos läkaren inte är så läskigt som det verkar.

För 35 år sedan studerades autism inte av forskare, och detta sågs inte som en stark nödvändighet - i genomsnitt led 5 av 10 tusen människor av autism. Emellertid noterade läkare efterhand en kraftig ökning av sådana diagnoser bland befolkningen och nu, för varje 150 personer, diagnostiseras en med autism. Larmet ljudde mycket snabbt, programmen startades den [...]

Existensen av den mest berömda kontinenten, förhärligad i legender, sånger, romaner, filmer och serier, konstigt nog, orsakar tvivel för forskare. Faktum är att det inte finns några oceanografiska och geofysiska data som kan bekräfta Atlantis verklighet. Men trots allt är många säkra på att undervattensekspeditioner är på väg att utrusta och slutligen kommer de att hitta de kollapsade kolumnerna och tornen från den största civilisationen från [...]

Långt före vår födelse använde våra förfäder örter för att behandla olika sjukdomar. Tack vare vetenskapliga och tekniska framsteg och medicinska framsteg är idag de flesta läkemedel inte växtbaserade. Samtidigt underskatta inte läkningsegenskaperna för örter. Örtmedicin har dessutom förmågan att läka och förbättra fysiskt och psykiskt välbefinnande. Världshälsoorganisationen (WHO) [...]

Är det möjligt att göra kirurgi under menstruationen: gynekologs råd

Är det möjligt att göra operation under menstruationen

I länderna i före detta Sovjetunionen tros det att det är oönskat att utföra ett kirurgiskt ingrepp under perioden med månadsblödning. I Europa är läkarna benägna att tro att många kvinnor är bättre att få operation under denna period.

De förklarar detta råd genom närvaron av ökad immunitet hos kvinnor just nu, vilket gör att sår läker snabbare. Dessutom hävdar de att rehabilitering är enklare för dessa patienter - villkoren reduceras och förändringar på hormonell bakgrund fortsätter utan några komplikationer..

Dessutom anger den tillgängliga statistiken riktigheten i det första yttrandet. Men, oavsett land där läkaren och patienten bor, är det ibland helt enkelt nödvändigt med kirurgisk ingripande. Detta kan uppstå i en situation där kvinnans liv är i fara och varje minut är viktigt. I sådana fall kommer inte en enda kvalificerad läkare att vägra att utföra en kvinnas operation under menstruationen.


I nödsituationer kommer operationen att utföras på vilken dag som helst, även under menstruationen

MÅNADISK EFTER LAPAROSKOPI

Hur många dagar kommer menstruationen efter laparoskopi? Allt beror på syftet med operationen, liksom de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen. Som nämnts ovan utförs operationen för kvinnor huvudsakligen på 5-7: e dagen av cykeln. Om laparoskopi strikt utförs under den angivna perioden kommer menstruationscykeln inte att kränkas, och menstruationen bör komma i tid. Om de inte anlände i tid, indikerar detta inte förekomsten av kränkningar. Du bör vänta, för ofta om det finns fel, då med en liten skillnad på några dagar.

Var inte upprörd om förseningen efter operationen är upp till tre månader. Denna effekt är en normal reaktion av kroppen på operation, särskilt om proceduren utfördes på reproduktionsorganen..

Det är viktigt att veta! Om utskrivningen inte förekommer mer än tre månader i rad efter operationen, bör du rådfråga en gynekolog.

För att återställa hormoner kommer läkaren att förskriva särskilda hormonläkemedel. Om din period inte kom efter en medicinsk behandling, är en detaljerad undersökning nödvändig.

Om en kvinna efter operationen upptäcker att urladdningen är mer aggressiv, bör du inte oroa dig, eftersom detta också anses vara ett normalt fenomen. Dessutom måste du veta att den första menstruationen kan vara smärtsam. Du bör inte låta larmet, eftersom detta fenomen hänvisar till det normala.

Det är viktigt att veta! Efter operationen kan knappa blodiga blodproppar frigöras från slidan. Många kvinnor förväxlar en sådan urladdning med menstruation. Menstruationen är annorlunda eftersom blodet utsöndras i större mängder under menstruationen..

Tänk på flera typer av laparoskopisk kirurgi och ta reda på hur denna eller den här typen av menstruation påverkar.

Laparoskopi cyster på äggstockarna

Om orsaken till laparoskopi är upptäckten av en ovariecysta, kan operationen utföras på akut basis, oavsett menstruationsperiod. Under interventionen avlägsnas en nybildad cysta med en del av äggstocken själv.

Efter operationen på äggstocken upptäcks en minskning av östrogennivåer i kvinnans kropp. Med en minskning av dessa hormoner hittar kvinnor blödningar i form av fläckar från vaginal. Varaktigheten av en sådan urladdning kan vara antingen en dag eller en vecka.

Källor: https://proskopiyu.ru/laparoskopiya/delayut-li-laparoskopiyu-pri-mesyachnyh.html https://narkozis.ru/eshhe-koe-chto-pro-narkozy/mozhno-li-delat-operaciyu-pri -mesyachnyx.html https://mesyachnye.expert/chto-mozhno-chto-nelzja/mozhno-li-delat-polostnuju-operaciju-vo-vremja-mesjachnyh

Varför ingripande är förbjudet

Kirurgi är ett allvarligt medicinskt ingripande som innebär skada. Dessa procedurer utförs oftare under anestesi (allmänt eller lokalt). Kirurgi föreskrivs endast när behandling med läkemedel inte leder till önskad effekt..

Kirurgisk ingrepp lämnar alltid sitt prägel på patientens nervsystem, desto mer stressande för kvinnor under menstruationen. Denna period präglas av betydande förändringar i kroppen på hormonnivå (som påverkar det hematopoietiska systemet), och detta kan orsaka utveckling av allvarliga komplikationer.

Eventuella operationer under menstruationen blir en risk för den framtida hälsan hos patienter, varför läkarna försöker skjuta upp interventionen i sig under en viss period.

Under menstruationen minskar koagulerbarheten i blodet, och detta kan bidra till utvecklingen av inre blödningar under perioden av läkaren som utför alla typer av manipulationer eller komplicerar perioden för rehabilitering och läkning av ärr, ärr.


Under menstruationen ökar risken på grund av låg blodkoagulation

Dessutom är kirurgi förbjudet på grund av förändringar i hematopoiesisystemet, och detta är förknippat med risken för att införa olika infektioner. Förekomsten av inflammation eller utvecklingen av pigmentering i operationens område är inte heller uteslutet på grund av den höga blodtillförseln till området som genomgick akut intervention. Suppurations kan visas just där..

Under menstruationsperioden förändrar varje representant för det svagare könet den hormonella bakgrunden kraftigt, och kroppen kan bete sig helt annorlunda. Exempelvis fungerar inte anestesi eftersom tröskeln för känslighet sänks. Läkare som pekar på ovanstående manifestationer noterar den förlängda rehabiliteringsperioden hos patienter som genomgick akut intervention under menstruationen. Hos kvinnor är feber och utveckling av svår smärta, som manifesteras i ärrområdet, möjlig.

En direkt kontraindikation är kirurgisk ingripande i den gynekologiska sfären under menstruationen. Läkarna tror också att kirurgi i sköldkörteln under menstruationen är oönskad.

Det är känt att med hypotyreoidism bryts menstruationscykeln, menopausens period börjar hos sådana patienter mycket tidigare, och en otillräcklig mängd sköldkörtelhormoner (T4, T3) leder till missfall. Dessutom säkerställer triiodothyronine med tyroxin att äggstockarna fungerar normalt och menstruationens periodicitet. I detta avseende är varje ingripande under kritiska dagar utan brådskande behov mycket oönskat. Ofta efter en sådan operation finns det ingen lång period.


Sköldkörtelkirurgi rekommenderas inte för närvarande.

Varför kan näsplastik göras under menstruationen??

Inte särskilt kompetenta plastikkirurger förklarar vägran att operera under menstruationen med tre fakta:

 • Ökad risk för blödning;
 • Stärkande ödem och hematomer;
 • Svårigheter med hygien under operationen.

För det första ökar viskositeten och koagulerbarheten hos blod under menstruationen. Det vill säga risken för blödning är ännu lägre än på vanliga cykeldagar. Dessutom har moderna plastikkirurger och anestetiker många effektiva medel för att stoppa intraoperativ blödning, om det hände (även om menstruationen ensam inte kan provocera det).

För det andra beror inte svårighetsgraden och storleken på ödem och hematom efter näsplastik på menstruationscykeln utan på professionaliteten hos läkarteamet. Vi använder olika mediciner för att kontrollera och förhindra ödem även under näsplastik. Starka hematomer är karakteristiska för patienter som genomgick osteotomi och resektion. Inom estetisk medicin har tekniker redan utvecklats för att utföra mindre traumatiska och effektivare kirurgiska näskorrektioner, och vi använder dem.

För det tredje finns en intim hygien hos en kvinna under menstruationen även på operationsbordet. Det här problemet löses individuellt, men i alla fall har ingen avbrutit absorberande tamponger, som varar i 4-6 timmar, även med tung menstruation. Den här tiden räcker för näsplastik och för eliminering från anestesi. Generell anestesi i plastikkirurgi idag är inte alls vad som orsakade frossa, illamående och yrsel i 3-5 timmar efter operationen. Vi använder den senaste generationen läkemedel så att patienten återgår till medvetandet så snabbt och smärtfritt som möjligt..

Hinder för näsplastik under menstruationen existerar inte. Det är bara viktigt att hitta en kompetent plastikkirurg som kommer att utföra en oklanderlig procedur, oavsett cykeldag och annan imaginär "störning".

När operationen föreskrivs även med menstruation

I de fall det är nödvändigt att utnämna en operation försöker läkaren alltid prioritera. Utvärderar patientens tillstånd och bestämmer om den snabbt ska ingripa i organets funktion under menstruationen eller om operationen kan försenas i flera dagar. Komplikationer efter operationen kan vara ganska allvarliga, därför är det nödvändigt att prioritera innan beslutet fattas om genomförandet.

Vid allvarligt behov föreskrivs en kvinna kirurgi så snart som möjligt. I det här fallet spelar det ingen roll vilken dag hennes period börjar eller slutar..

Effekten av ovariecyster på menstruation och menstruation

Cystor i äggstockarna kan visas av olika skäl. Oftast provoseras dess bildning av ett oexploderat ägg före ägglossningen. Sådana neoplasmer orsakar ofta obehag för patienter, påverkar graviditetens början och kan påverka menstruationen. Smärta och andra symtom ökar i början av en ny cykel. Cysten före menstruation kan i vissa fall lösa sig och komma ut med andra sekret. Emellertid kräver stora tätningar medicinsk behandling eller kirurgiskt avlägsnande..

Vilka komplikationer kan vara efter operationen

Det bör alltid komma ihåg att kirurgiskt ingripande under den månatliga blödningen ökar risken för vissa komplikationer avsevärt. De beskrivs i tabellen nedan..

KomplikationSkäl för utseende och behandling
ÄrrhematomerDe uppstår på grund av de minskade egenskaperna hos blodkoagulerbarhet. På platser för dess ansamling förekommer hematomer som kräver konservativ och ibland kirurgisk behandling
Utseendet på åldersfläckarDe kan uppstå på grund av mindre blödningar. Vanligtvis passera oberoende
Grov ärrbildningDetta beror på störningar i de metaboliska processerna, särskilt gäller detta proteinet, som är grunden för bindväv, - kollagen
Purulenta och inflammatoriska sjukdomar på platsen för operationenDe uppstår på grund av överdriven blodtillförsel och låg immunitet. Terapi utförs vanligtvis med mediciner.
Utvecklingen av inflammation under implantatplaceringDet inträffar mot bakgrund av förändringar i hormonell bakgrund och metaboliska processer. För behandling föreskrivs antibakteriella läkemedel. I vissa fall krävs ett implantat

Vid utförande av laparoskopi hos patienter ökar risken för att utveckla inre blödningar och åderbråck i bukens främre vägg. Det mest gynnsamma ögonblicket för att utföra denna typ av operation är den femte eller sjunde dagen i menstruationscykeln. De flesta läkare säger enhälligt att du inte kan göra operation under din period.

Från den här videon kommer du att ta reda på vad du inte kan göra med din period:

Kosmetiska procedurer

Många kvinnor klagar över att håret före och under menstruationen är svårt att utforma, huden blir utslag och blir extremt känslig, och gelpolver fastnar inte på nagelplattan. Och orsaken till detta är samma hormonella förändringar.

Eventuella kosmetiska förfaranden som utförs under menstruationen kanske inte ger resultat. För närvarande är det viktigt att överge djupa skalningsförfaranden. Experter rekommenderar inte att man piercing huden för att piercing eller applicera tatueringar under denna period. Botox är också kontraindicerat..

När är den bästa tiden för operation?

Ofta försenar läkarna operation under en viss tid. Det föreskrivs för dagen som följer det ögonblick som perioden upphör. Den ideala tiden är 7-10 dagar av cykeln.

Menstruationen kan börja vid den tidpunkt då operationen utförs. Denna manifestation beror på svår stress. I detta fall beslutar läkaren själv att förlänga eller avbryta operationen. Vissa kvinnor förhindras dock ofta från läkaren information om de kommande kritiska dagarna. Detta kan i sin tur leda till oönskade konsekvenser. Därför är det bättre att informera hälsoarbetaren om detta i tid..

Hur man försenar uppkomsten av menstruationen

Om en kvinna är frisk, sker menstruationen regelbundet efter samma tidsperiod. På grund av känslomässig omvälvning kan cykeln gå fel och kritiska dagar kommer förr eller senare, till exempel på grund av spänningen före operationen.

Om det finns en oro för att cykeln börjar dagen för operationen kan du försöka försena menstruationen i flera dagar.

Du kan ändra perioden för menstruationens början med hjälp av mediciner:

 • OK bör tas 3-4 dagar före den förväntade starten av cykeln, medan det inte kommer att finnas någon preventiv effekt;
 • om sådana tabletter togs tidigare, bör ett nytt paket startas omedelbart efter det föregående, utan att ta en veckopaus.
 • I slutet av den andra fasen av cykeln kan du ta läkemedel som innehåller progesteron: men samtidigt som man håller sin nivå börjar menstruationen senare.

En säkrare och skonsammare metod för att försena menstruationsblödning är folkläkemedel som är tidtestade. Dessa inkluderar följande recept:

 1. Nässlor infusion. Det är nödvändigt att brygga bladens växt och ta 100 ml två gånger om dagen tre dagar före cykelstart.
 2. Avkok av tansy. Det rekommenderas att man tar 200 ml dagligen i två dagar innan den förväntade månaden.
 3. Avkok av persilja. 200 ml ska tas i tre dagar..

För att förbereda infusionerna tar det flera matskedar växter, som måste hällas med kokande vatten och hållas i brand i cirka fem minuter. Kyl sedan och sil genom en fin sil.

Vad man ska göra om menstruationen fortsätter att gå

Kirurgi för att ta bort livmodern har tre sorter:

 • subtotal, som kännetecknas av att endast livmoderkaviteten avlägsnas;
 • totalt, vilket kännetecknas av skärning av kaviteten och livmoderhalsen;
 • radikala, där könsorganen är helt skärda.


Baserat på egenskaperna hos sjukdomsförloppet väljer läkaren själv vilken typ av operation som helst
Typ av operation väljs individuellt. I värsta fall avlägsnas kaviteten och livmoderhalsen såväl som äggstockarna. Hos en kvinna förändras den hormonella bakgrunden dramatiskt.

Operationen leder till allvarliga hormonella förändringar. Menstruationen slutar på grund av bristen på endometrium, vilket avvisas. Efter proceduren är detta normen..


Kritiska dagar kan kvarstå om livmodern inte avlägsnas helt.

Kritiska dagar efter borttagning kan gå i små mängder. Tilldelningar i detta fall är ganska knappa. Detta beror på dålig endometrial avstötning. Menstruationen fortsätter om livmoderhalsen förblir intakt. Månadens ansvarsfrihet kommer att fortsätta. Blod är knappt i detta fall.

Med fullständigt avlägsnande av reproduktionsorganen är menstruationen frånvarande. I närvaro av utskrivning måste du misstänka sjukdomsförloppet och gå till läkaren för hjälp.

Om menstruation inträffar, är det första du måste göra med en läkare. Endast en läkare kan fastställa den verkliga orsaken till avslaget. En tid efter frisläppningen kan bero på att hormoner produceras av äggstockarna. Vanligtvis efter ett tag normaliseras tillståndet av sig själv.


Om kraftiga blödningar börjar, ring en ambulans
Kraftig blödning kan indikera utvecklingen av allvarliga avvikelser. I det här fallet känner flickan vanligtvis värre allmän hälsa. Tveka inte att konsultera en läkare.

Läkarnas åsikt

Läkarna har en annan uppfattning om huruvida det är möjligt att genomgå kirurgi under menstruationen. Men i de flesta fall överges operationen om det inte finns något akut behov av det. Det är bättre att genomföra kirurgiska ingrepp i mitten av cykeln när blodantalet är normalt. När han väljer datum för den planerade operationen kommer läkaren att förklara varför det är nödvändigt att informera honom om cyklens regelbundenhet.

Vissa kvinnor är intresserade av om det är möjligt att genomgå kirurgi för menstruation för estetiska ändamål. Som regel utförs plastkirurgier som planerat. En kvinna får tid att förbereda sig för henne. Först bygger kirurgen på resultaten av tester och kvinnans hälsa och inte på hennes önskningar. Implantation under kritiska dagar är full av avstötning. I detta fall krävs upprepad intervention. Om din period inträffar oväntat mitt under stress före operationen, ska du omedelbart informera din läkare.

14 nyanser av plastikkirurgi som motbeviser myten om dess kraft

Killar, vi lägger vår själ på Bright Side. Tack för,
att du upptäcker denna skönhet. Tack för inspiration och gåsbockar..
Gå med på Facebook och VK

Under 2017 genomfördes 23 390 542 plastikkirurgier i världen. Idag inkluderar de fem mest populära förfarandena bröstförstärkning, fettsugning, förändring i näsformen, korrigering av ögonlocken och magen. Visserligen tänkte en av dem åtminstone en gång på alla, men kosmetisk kirurgi är täckt av mysterium för många.

Bright Side delar svar på de vanligaste frågorna om plast - ett fält som finns i skärningspunkten mellan medicin och kosmetologi..

1. Åtgärder kan utföras från 18 års ålder (i undantagsfall - tidigare)

Plastiska operationer är estetiska och rekonstruktiva. De förstnämnda gör för att förbättra kroppen eller ansiktet och därmed öka självkänslan. De andra syftar till att eliminera medfödda eller förvärvade defekter i utseendet. Medicinska operationer utförs från tidig ålder. Till exempel korrigeras klyftläppen efter 3 månader.

Fram till att barnet är 18 år överensstämmer varje medicinsk intervention med föräldrarna (eller vårdnadshavarna) och stöds av deras underskrifter. Om barnet undertecknar dokumenten själv, anses de ogiltiga..

2. Återställning efter operationen kan pågå i flera månader

Återställningsperioden beror på den specifika operationen och patientens hälsostatus. Efter procedurer som inte kräver stark ingripande i kroppen (som injektioner) räcker det med några dagar. Rehabilitering efter en ansiktslyftning tar upp till 30 dagar.

Efter bröstreduktionsoperation (det görs för män med oproportionerligt stora bröst) tar det minst 1-2 veckor att återhämta sig. Bröstförstoring tar ungefär 6 veckor att återhämta sig. För närvarande måste du följa en speciell behandling (lyft inte vikter, drick inte alkohol osv.), Besöka en läkare och göra dressingar, ta smärtmedicinering och ta bort sömmar i slutet.

3. När du väljer specialist, är läkarnas erfarenhet, hans portfölj och inte bara frågor

Plastikkirurgen måste vara en professionell organisation och ha lämplig utbildning och certifiering. En extra fördel är professionellt engagemang. Om en läkare deltar i konferenser eller undervisar, är han medveten om de senaste trenderna inom sitt område. Erfarenheten av att utföra en viss typ av operation är viktig eftersom det finns en specialisering.

Innan du går överens om en operation måste du be läkaren att visa resultaten av hans arbete. Många klienter vill inte att deras foton ska publiceras på klinikens webbplats eller i tryckta medier, men det vore bättre om läkaren, iakttagande av konfidentialitet, fortfarande visar fotot "före" och "efter". Var uppmärksam på om läkaren har fotografier av patienter tagna ett år eller mer efter operationen. Vittnesmål från andra patienter kan också hjälpa..

4. Plast täckt med dussintals myter

Många är säkra på att kosmetisk kirurgi kan göras på en gång. I själva verket involverar många operationer flera sessioner (till exempel mammoplastik, fettsugning), samt postoperativ observation med begränsningen av vissa dagliga aktiviteter. Besök till läkaren måste också göras senare..

En annan vanlig missuppfattning: efter fettsugning kommer fett inte längre att samlas. Tyvärr kan han återvända, bara för att skjutas upp redan på andra platser. Någon tror att det efter det kirurgiska ingreppet är skadligt att vara i solen, men de flesta operationer kräver inte sådana begränsningar, även om exponeringen för solen kan minskas under de första dagarna - det gör att ärr läkas snabbare.

5. Kirurgen kan vägra patienten

Ja, det kan finnas flera orsaker till detta: upp till 18 års ålder, förekomsten av sjukdomar som kan påverka operationen (till exempel blod eller hjärtsjukdom). Många kirurger vägrar patienter om de medvetet har höga förväntningar: läkaren kan inte "göra" någon önskad kroppsdel ​​från fotografiet - han arbetar med vad naturen har gett dig. Därför, låt oss säga, kommer det inte vara möjligt att radikalt ändra formen på läpparna. Detsamma gäller kunder som är besatta av att kopiera en stjärns utseende..

6. Ibland måste du byta pass efter operationen

Beror på hur allvarliga förändringar har skett med personens utseende. Det finns fall då människor inte kunde passera kontrollen på flygplatsen, eftersom tjänstemannen inte kände igen dem på fotot i passet. Om det föregående fotot bara påminner om ditt ansikte måste dokumentet ändras. Om utseendet inte har genomgått stora förändringar kan du lämna ditt pass.

7. Plast blir inte av med övervikt snabbt

Förfarandet, med beaktande av postoperativ återhämtning, kommer att kräva lång tid. Under de första 2-3 veckorna kommer patienter att uppleva smärta och blåmärken kvarstår på kroppen. Arbete, fysisk aktivitet, barnomsorg och hushållssysslor måste skjutas upp i 4-6 veckor. Full rehabilitering upphör endast om sex månader eller ett år.

Då kan du se det slutliga resultatet: fram till dess kommer buken att svälla, och patienten kan uppleva domningar och stelhet i denna del av kroppen. Ett ärr i nivå med könsbotten kommer att förbli livet, även om det med tiden blir mindre märkbart.

8. Operationen är full av komplikationer

Komplikationerna efter operationen kan variera. Hematomer förekommer hos 1% av patienterna efter operation i bröstet och ansiktet. Seroma (ansamling av vävnadsvätska under huden) förekommer oftare, särskilt hos de som har utfört operation på buken. Vätskan avlägsnas ganska lätt genom att pumpa genom en sprutnål. Andra vanliga komplikationer är infektioner och blodförlust..

Med fettsugning kan kirurgen röra vid de inre organen, vilket kan kräva en separat operation för att återställa. Tromboembolism (eller trombobstruktion i venerna) förekommer endast i 0,09% av fallen, och patienter som väljer bukplastikkirurgi är något mer mottagliga för det. Risken för blodproppar är högre hos dem som genomgick mer än en operation. Förutom läkarnas handlingar kan orsaken till komplikationer vara felaktigt utvald anestesi.

9. Estetiska operationer är ofarliga, men det finns alltid en risk

Kirurgi är alltid en risk. För att skydda dig själv måste du noggrant välja den specialist som kommer att utföra operationen. Men förutom läkarnas kvalifikationer, spelar det ingen roll hur noggrant och konsekvent patienten kommer att utföra preliminära förberedelser och efterföljande recept..

Hur man gör en operation för en obligatorisk sjukförsäkring i Moskva

Klara alla tester, välj sjukhus och läkare

Jag har arbetat som läkare i fyra år och hela denna tid hör jag samtal om att medicin i Ryssland länge inte har varit gratis.

I själva verket är allt inte så illa. Det finns komplexa åtgärder som endast kommer att göras för pengar eller för en kvot, men de flesta transaktioner täcker MHI-policyn. Jag kommer att berätta med ett exempel från Moskva vad som måste göras så att du opereras utan pengar, och för vilken du fortfarande måste betala.

Allt detta gäller endast rutinbehandling när hälsoproblem identifierades under undersökningen. Akuta tillstånd kräver akut medicinsk vård och måste under alla omständigheter tillhandahållas kostnadsfritt..

Medicinsk etik

I texten använder jag ofta orden "kanske", "förmodligen", "för säker" och liknande. Det är en del av professionell utbildning - ge aldrig exakta prognoser.

Varje medicinskt ingripande kan leda till oförutsägbara konsekvenser, och den planerade en dagliga sjukhusvistelsen blir ibland till en vecka i en sjukhussäng. Det beror på individuella egenskaper hos patientens kropp och många andra faktorer. Därför säger vi, läkare, inte: "Du kommer att bli utskrivet i morgon", men använder formuleringen "Det är troligt att sjukhusvård inte kommer att ta mer än ett par dagar." Detta är medicinsk etik.

Vilka operationer pratar vi om

Den här artikeln kommer att fokusera på sjukdomar och deras behandling - men bara enligt instruktion av en läkare. Jag förstår önskan att googla diagnosen för att få reda på mer om mitt tillstånd, men jag rekommenderar inte behandling på Internet: det kan orsaka oåterkallelig skada på kroppen.

Det är svårt att behandla människor. Innan de börjar öva studerar läkarna i minst åtta år och fortsätter sedan att förbättra sina färdigheter under hela sin karriär. Lita därför inte på behandlingen till andra än läkare.

Men behandling är också svårt, även på rekommendation av en läkare. Om sjukdomen inte är särskilt störande, försenas behandlingen ofta tills senare. Som läkare tror jag att du borde övervinna dig själv: ju desto starkare sjukdomen lanseras, desto svårare är det att bota den. Men som person vet jag att det är lättare sagt än gjort.

Till exempel plågas en vän till mig efter varje måltid fet mat av smärta i rätt hypokondrium. Han fick diagnosen gallsten och fick ordinerad behandling - en operation för att ta bort urinblåsan. Men han har ingen brådska: han säger att det är svårt och dyrt. Jag kan inte göra något med det faktum att det är svårt att behandlas, särskilt om det betyder "skrämmande". Men om den "dyra" bekanta är fel: operationen för att ta bort gallblåsan sker enligt den obligatoriska medicinska försäkringspolicyn.

Förutom kolelitiasis involverar OMS oftast hernias, lipomas, åderbråck, och mer än två tusen artiklar i listan över gratis planerade operationer. Den fullständiga listan kan laddas ner från webbplatsen för Moskva stadsfond för OMS.

Om läkaren rekommenderar en operation från listan över den obligatoriska sjukförsäkringsfonden och du är fast besluten att behandlas måste flera steg genomföras.

Hur man gör operationen för obligatorisk sjukförsäkring

Välj ett sjukhus

Enligt den obligatoriska medicinska försäkringspolicyn kan du opereras på alla statliga stadssjukhus. Du behöver inte förklara för någon varför du har valt den här eller den institutionen. Detta kan vara rekommendationer från bekanta, resultatet av en omfattande studie, ett tecken på högre makter - vad som helst.

Studien kan börja med bedömningen Moskva City Health. Det sammanställs på grundval av flera kriterier - främst patientrecensioner.

Utöver klassificeringen skulle jag rekommendera att ta hänsyn till hur långt platsen för den framtida operationen är från ditt hem. Att åka hem i två timmar med transplantationer efter operationen är ett tveksamt nöje. Kroppen behöver tid för rehabilitering, och det är omöjligt att förutsäga alla reaktioner. Troligen kommer sömmarna inte att gå isär, men du kan säga tappa medvetandet i tunnelbanan.

När du har bestämt dig för ett sjukhus bör du ringa henne och ta reda på när de är redo att ta emot dig. Avdelningen där du planerar att utföra operationen kan vara stängd för reparationer eller karantän - eller helt enkelt överfullt. Det är bättre att ta reda på det i förväg..

Fliken för öppenvården - klassificering av sjukhus, öppenvården - öppenvården. Skärmdump av webbplatsen Mosgorzdrav-ru

Välj en läkare

Nästa steg är att välja en läkare som ska operera med dig. Det enklaste sättet att börja är från sjukhusets webbplats. Hitta den avdelning du behöver, till exempel oftalmologi, kardiologi, hjärtsjukdomar. De publicerar listor över läkare som arbetar på avdelningen.

En kort dokumentation har samlats in för varje läkare: erfarenhet, kategori, prestationer. Jag råder dig att inte fokusera på senioritet och kategori, utan på akademiska rangordningar, vetenskapliga publikationer och deltagande i internationella konferenser. Enligt min erfarenhet är patienter mer benägna att välja läkare i ålder och med stor erfarenhet: de säger sovjetskolan och gamla skolan. Men detta är inte alltid rimligt..

Till exempel, på ett av sjukhusen där jag arbetade, gjorde en läkare med trettio års erfarenhet alla operationer exakt som han hade lärt sig för 30 år sedan. Han brydde sig inte om att medicinen hade lärt sig något sedan dess. En ung läkare arbetade på samma avdelning. Han kunde prata med patienter i timmar för att hitta den bästa behandlingen. Och en gång var tredje månad publicerade han artiklar i utländska medicinska tidskrifter och talade ständigt på internationella konferenser. Professionalism beror inte alltid på erfarenhet.

Pappersarbete

Det är inte möjligt att bara gå till önskad läkare på det valda sjukhuset och säga ”Jag behöver operation”. Statlig medicin är en byråkrati, så innan du går till operation måste du gå igenom uppdraget.

Få remiss för sjukhusvistelse. De kommer inte att göra operationen utan en remiss, kirurgen från kliniken borde ge den ut. Du kan registrera dig för det direkt genom att kringgå terapeuten. Vid mottagningen, ta resultaten av undersökningar som avslöjade problemet, liksom slutsatserna från andra läkare.

Hänvisningen ges till ett specifikt sjukhus, så jag rekommenderar att du omedelbart berätta för kirurgen vilken du valde. Enligt lag lämnas valet av behandlingsplats till patienten. Därför, om kirurgen insisterar på ett specifikt sjukhus och inte vill ge din vägledning, hänvisas till punkt 15 i ordningen från ministeriet för hälsa och social utveckling i Ryssland nr 406n. Om du inte själv väljer sjukhus skickar läkaren dig till en av de närmaste.

I riktningen ange diagnosen och orsakerna till vilka operationen är nödvändig

Förfina listan över dokument för sjukhusvistelse. I allmänhet är ett pass, en obligatorisk sjukförsäkring och remisser från en klinik tillräckliga för sjukhusvistelse. Men byråkratin är oförutsägbar, så innan du besöker sjukhuset rekommenderar jag att du ringer till det rådgivande diagnostikcentret eller kliniken på sjukhuset och tar reda på den exakta listan över dokument.

Skaffa ett medicinskt kort. Detta kan göras på polikliniken eller kliniken på sjukhuset där du kommer att opereras - i registret eller vid informationsdisken. I ett extremt fall kan du fråga alla anställda om planerad sjukhusvistelse. När du har fyllt ett medicinskt kort kommer du att hänvisas till en kirurg för en konversation.

Inom en nära framtid bör medicinska register bli elektroniska. Patientdata från polikliniker och sjukhus synkroniseras och ett nytt medicinskt kort kan lämnas ut. Men i början av 2019 fungerar det fortfarande inte.

Möt med en läkare. Det är viktigt för läkaren att ta reda på så mycket som möjligt om din hälsa: vad du var sjuk med, hur du behandlades och om du redan har haft några operationer. På medicinskt språk kallas detta en medicinsk historia. Läkaren kommer också att prata om kommande kostnader. Själva operationen är gratis, men policyn täcker inte kostnaderna för vissa material, till exempel med ett bråck, det här är elastiska bandage och nätimplantat för att utföra bråckreparation.

Efter konversationen får du en lista med nödvändiga tester och studier samt det ungefärliga datumet för operationen. Kasta inte ut riktningen från kliniken: chefen för kirurgisk avdelning kommer att underteckna den och de kommer också att bli ombedda att visa dig när de kommer in på sjukhus.

Om mutor

Tyvärr händer det att den behandlande läkaren erbjuder att lägga patienten på sjukhuset mot en avgift, till exempel säger att det finns en läkare som är bekant med som fungerar bra, men det är inte lätt att komma till honom.

Jag rekommenderar inte att engagera sig i detta. Först och främst kan de sätta dig för att ge mutor. För det andra kan man göra samma sak gratis. Och om du vill betala för ett enkelrum eller ytterligare tjänster kan du göra detta officiellt via kassören - och få ett skatteavdrag för behandling.

Ta tester

Alla analyser och studier har ett utgångsdatum och det är inte så länge. Till exempel för ett generellt och biokemiskt blodprov är detta bara två veckor. Om du donerat blod tidigare, är resultaten från analysen inte tillräckligt informativa. Och det är viktigt för kirurgen att veta vad som händer med din kropp just nu. Därför kommer de att be dig ta om allt: plötsligt är alla kirurgiska ingrepp redan kontraindicerade för dig.

Listan över studier är nästan densamma överallt - det är blod- och urintest, EKG, fluorografi och ultraljud. Om det finns kroniska sjukdomar kan listan utvidgas. Till exempel, om en person har problem med sköldkörteln, kommer han att bli ombedd att göra en analys för att bestämma nivåerna av sköldkörtelhormoner, och i fall av bronkialastma, för att genomgå funktionella tester.

Resultaten av tester och studier måste föras till den läkare som kommer att utföra operationen. Om allt är i ordning, kommer han att berätta datumet när du behöver gå till sjukhuset. Vid problem kan kirurgen skicka samråd till en annan specialist. Till exempel, om ett kardiogram visar arytmi, måste du gå till en kardiolog och han kommer att bestämma om detta kommer att störa operationen. Ibland händer det att risken är för stor. Om patienten har en liten bråck, men samtidigt har problem med lungorna och ämnesomsättningen, är det bättre att gå med ett bråck än att gå till operation med oförutsägbara konsekvenser.

Gratis analyser kan tas i kliniken, där de utfärdade anvisningar. Men hur lyckligt. Det händer att testen görs snabbt, men det händer att "EKG är bara på onsdagar och fredagar, och radiologen kommer att återvända från semester om två veckor".

Om du inte vill vänta kan du kontakta alla kommersiella medicinska centra. Ultraljud, kardiogram och fluorografi ges samma dag och resultaten av testerna - högst två dagar senare. Där kan du få råd från rätt specialist om du av någon anledning inte kan få en tid med honom gratis. Detta kommer att lägga till kontrollen ytterligare en och en halv till två tusen rubel.

De genomsnittliga priserna för Moskva centra för forskning före operation

Ultraljud av venerna i de nedre extremiteterna4000 R
Blodkemi3000 R
Ultraljud i gallblåsan1800 R
Bröstkorgsröntgen1800 R
Blodprov för transport av infektioner1790 R
Coagulogram1720 R
EKG1500 R
Allmän blodanalys800 R

Ligg ner till sjukhuset

Den dag som föreskrivs av läkaren måste du komma till sjukhusavdelningen. Du måste ha ett pass och en policy, resultaten av analyser och samråd, samt en remiss från kliniken, undertecknad av avdelningschefen. Dessutom rekommenderar jag att du tar utbytbara kläder och hygienartiklar: inte efter någon operation kan du åka hem den kvällen.

I receptionen kommer att hålla en medicinsk historia. Detta är huvuddokumentet där allt som händer dig på sjukhuset registreras: forskningsinformation, kirurgiskt protokoll, dagliga tillståndsdagböcker.

En medicinsk historia är inte densamma som en medicinsk registrering. Den medicinska journalen hålls ständigt, den innehåller all information om människors hälsa. Och sjukdomens historia införs för varje sjukhusvistelse. Efter utskrivning överlämnas det till arkivet, och patienten får en kort version av dokumentet - utskrivningsepikris.

Efter avslutad pappersarbete tar sjuksköterskan dig till avdelningen och placerar dig på avdelningen..

Kammare är gratis och betalade. Fria avdelningar i specialiserade sjukhusavdelningar är vanligtvis för 3-6 personer, med badrum och dusch. Betalda avdelningar är designade för en eller två personer. Det finns alltid färsk reparation, en TV, även Wi-Fi. Priserna på sjukhus i Moskva börjar från 2000 rubel - detta är en dag i ett dubbelrum.

Således ser den fria avdelningen P per dag ut "bredd =" 2000 "höjd =" 1826 "klass =" konturgränsad "stil =" maxbredd: 1000.0px; höjd: auto "data-bordered =" true "> VIP-kammaren i Moskvas stadssjukhus nr 31 för 14 900 R per dag

Överleva operationen

Oftast sker operationen på sjukhusdagen: på morgonen anländer en person till sjukhuset och efter några timmar opereras han. Varaktigheten av en planerad operation beror på sjukdomen. Till exempel med kolelitiasis är det 40-60 minuter, och med en allvarlig bråck - några timmar. Efter operationen, om allt går enligt plan, återvänder patienten till avdelningen.

Endoskopisk kirurgi och moderna metoder för återhämtning hjälper till att säkerställa att kroppen under operationen skadas minimalt och efter det snabbt återgår till normal. Därför kan du, efter en enkel operation, såsom avlägsnande av gallblåsan eller lipom, släppas ut samma dag - så snart du flyttar dig från anestesi. Som min erfarenhet visar, när en person känner sig frisk, hålls han inte kvar på ett sjukhus.

Jag har hört historier om patienter som släpps ut från sjukhuset innan de kan återhämta sig. Enligt min erfarenhet kommer läkaren inte att förskriva en person om han inte anser honom frisk. Om detta händer kan du klaga till läkaren vid hälsoministeriet och han kommer att svara för sin försumlighet. Sjukhus är nu skyldiga att svara på alla klagomål och kommentarer, även på sociala nätverk.

Men jag vill erinra om att patienten och läkaren är på samma sida och att den klagande och tjänsteleverantörens otentatiska separation bara skadar behandlingsprocessen. Medicinen har ännu inte nått en sådan nivå att läkaren alltid kan garantera ett visst resultat av behandling eller frånvaro av komplikationer.

Om du känner dig illa eller tror att läkaren har gjort något fel är det bättre att försöka prata med honom först och förklara allt. Du kanske inte behöver klaga.

Kolla upp

Innan du skickar dig hem kommer du att få ett epikrisuttalande i dina händer - detta är en kopia av sjukhistorien, som registrerar allt som gjordes för dig på sjukhuset. Det kommer också att innehålla läkares rekommendationer. Under flera veckor efter operationen kan du inte lyfta vikter, ibland måste du följa en speciell diet. Även den enklaste operationen är fortfarande mycket stress för kroppen, och under en tid efter det försvagas den. Om du ignorerar råd från en läkare finns det risk för att vara på sjukhuset igen.

Om du är officiellt anställd kommer du att utskrivas med ett öppet sjukskrivningscertifikat "för öppenvård." Med honom måste du gå till kirurgen som utfärdade riktningen för operationen eller till någon annan öppenvårdskirurg. Läkaren kommer att utvärdera ditt tillstånd och förlänga sjukfrånvaron vid behov: du har all rätt att inte gå till jobbet tills du har återhämtat dig.

Många sjukhus använder speciella kosmetiska suturer gjorda av speciella trådar, som löser sig inom några dagar efter operationen. Men om sömmarna är normala kommer det att vara nödvändigt att göra förbandet regelbundet. Du behöver inte åka till sjukhuset för detta, du kan göra allt i din egen klinik.

Vid utskrivningsepikris är läkarnas diagnos och rekommendationer viktiga för patienten. Resultaten av tester, undersökningar, sjukdomshistoria, information om operationen - mer information för specialister som kommer att observera personen senare

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Dicinon och Tranexam

Kontrollera kompatibiliteten för Dicinon- och Tranexam-preparat. Är det möjligt att dricka dessa läkemedel tillsammans och kombinera deras intag.Interagerar med läkemedlet: Tranexam...

Yrsel i klimakteriet

Climax är en naturlig fysiologisk process som börjar hos kvinnor i åldern 45-50. Hos vissa kvinnor förekommer klimakteriet tidigare på grund av påverkan av yttre faktorer (kirurgiska ingrepp, frekventa stimulanser, sjukdomar)....

Vilka är de mest exakta och bästa testerna för att upptäcka ägglossning

Behovet av att bestämma ägglossningen inträffar vid förberedelserna för den önskade graviditeten. Ett exakt test hjälper en kvinna att öka risken för befruktning avsevärt, och enkelhet och bekvämlighet minimerar risken för missbruk....