Hur går det att rengöra efter ett missfall?

Harmonier

Ett missfall är ett missfall som uppstår på grund av ett antal negativa faktorer. Fosteravstötning kan ske vid olika tidpunkter. Ibland konstaterar gynekologen att embryot är helt ur organet och ytterligare curettage krävs inte. Trots att livmodern kan rengöras på egen hand inom två till tre veckor föreskrivs i vissa fall en procedur för att ta bort partiklar från embryot från organets inre hålighet, som klassificeras som rengöring. För detta använder läkaren specialverktyg för att öppna livmoderhalsen och skraper sedan ytskiktet i det inre hålrummet. Förfarandet är nödvändigt om spontan abort inte har rensat livmodern från fostrets membran och äggpartiklar. Om blödning eller infektion efter ett missfall har diagnostiserats utförs rengöringsproceduren omedelbart. I andra fall bestäms behovet av en händelse endast av läkaren efter undersökningen.

Curettage process

Rengöring efter missfall utförs först efter en laboratorieundersökning av blodkoagulerbarhet - ett koagulogram, liksom ett allmänt blodprov. Dessutom föreskrivs en undersökning av kvinnans kropp för olika infektionssjukdomar. Innan man skrapar, är det nödvändigt att raka könshåret och göra ett lavemang. Efter förberedande arbete undersöker gynekologen patienten, medan det är viktigt att bestämma form, storlek och placering av livmodern i bäckenhålet.

Rengöring efter ett missfall utförs på en gynekologstol. För att utesluta infektion av organet med bakterier och virus, utförs först en antiseptisk behandling av livmoderhalsen och vagina. För att bota det övre skiktet av organets inre hålighet används ett speciellt verktyg som kallas en curette. I vissa fall föreskriver läkaren en dammsugning. Hela toppskiktet måste tas bort. Förfarandet är ganska smärtsamt, så det utförs antingen under generell anestesi eller under lokalbedövning. Proceduren tar cirka 15 till 20 minuter. För att undvika upprepad rengöring utförs dessutom hysteroskopi. Efter operationen känner en kvinna smärta i nedre del av buken i flera timmar - upp till flera dagar. Sjukdom i symtom liknar menstruation, därför används inte specialbehandling och anestesi. Riklig fläckning visas omedelbart efter rengöring. Efter avslutad intervention kan menstruationen vara upp till 10-14 dagar. Detta tillstånd är normalt, så låt inte larmet. Bristen på blod efter rengöring kan indikera att det samlas i det inre hålrummet. Om en flicka innan läkarmottagningen tog några mediciner är det nödvändigt att informera läkaren om detta. Också 8 timmar före operationen är det förbjudet att äta och dricka.

Rengöring efter en tidig missfall utförs endast om läkaren till följd av ultraljudsundersökning hittade fragment av embryot inuti livmoderhålet. I vissa fall kan till och med partiklar inte tas bort, eftersom livmodern kan oberoende rengöra hålrummet under menstruationscykeln. Om proceduren ändå tilldelades utförs den som vanligt och skrapar det översta skiktet helt.

Dammsuga

Dammsugning efter en missfall innebär fullständig rengöring av livmoderhålan från innehållet. En liknande metod föreskrivs av flera skäl:

 • rengöring av hålrummet efter födelseprocessen;
 • missfall;
 • fryst embryo under utveckling;
 • abort - abort.

Denna metod är den säkraste och mest effektiva för rengöring av organets inre hålighet. Under proceduren tas allt innehåll helt bort tillsammans med en del av slemhinnan. Behovet av denna metod bestäms endast av gynekologen. Patienten ska läggas in på sjukhus. Operationen betraktas som fysiologisk, eftersom det övre slemskiktet avlägsnas, vilket avvisas från organet under menstruationscykeln. Det mest obehagliga med detta förfarande är öppningen av nacken. För detta bedövas kvinnan först och sedan en expander. Efter avslöjande börjar läkaren att aspirera.

Graviditet efter curettage

Rengöring är en procedur som orsakar både fysiologisk och psykologisk trauma. För upprepad graviditet är det därför nödvändigt att närma sig med särskild planering. Det bör ges tid att återställa både kroppen och det psykologiska tillståndet. Som regel tillåter läkare befruktning efter tre till sex månader efter operationen. För möjligheten till befruktning måste läkaren ta hänsyn till följande faktorer:

 1. Patientens ålder;
 2. Allmän hälsotillstånd;
 3. Mental bakgrund;
 4. Graden av återhämtning av kroppen;
 5. Hormonläge.

Alla ovanstående aspekter är nödvändiga för att överväga graviditetsplanering. Detta beror på tunnningen av endometriväggen efter curettage. Därför kan tidig graviditet felaktigt bilda morkakan och leda till allvarliga komplikationer. Rengöringsförfarandet skadar också livmoderhalsen. Som ett resultat kan muskelns hållkraft försvagas och leda till upprepade missfall. Om flickan blev gravid innan tidsfristen är det nödvändigt att omedelbart informera läkaren. I detta fall krävs särskild övervakning av kvinnans och fostrets tillstånd..

Endast noggrann planering av graviditet minimerar riskerna för dålig hälsa för både mamma och barn.

Behöver jag städa efter ett missfall?

Av någon anledning tänkte jag att de alltid skulle rengöra efter ett missfall så att inget extra återstår i livmodern och det inte finns några komplikationer. När jag hade missfall var jag på sjukhuset, det hällde så dåligt från mig (ledsen för detaljerna)... Tja, de städade mig nästan omedelbart. Och nu fick jag reda på att rengöring inte är nödvändigt...

Så det blev intressant för mig hur mycket denna rengöring påverkar den efterföljande graviditeten - trots allt blir det som en abort - och så är ingreppet kirurgiskt... Flickor som framgångsrikt rensade och födde efter rengöring? Dela din erfarenhet, snälla.

Behöver jag städa efter en tidig missfall

Hur är perioderna efter ett missfall?

Den viktigaste frågan som intresserar kvinnor är när kommer menstruationen efter ett missfall
. Missfall är den första dagen i en ny menstruationscykel. Det stora misstaget för många kvinnor är att de inte ens misstänker att de efter ett missfall kan bli gravida nästan omedelbart, därför anser de inte att det är nödvändigt att skydda sig, trots läkarnas rekommendationer. Men i teorin kan ägglossning under den första månaden efter ett missfall inträffa, som alltid, därför kan naturligtvis också graviditet uppstå. Det är möjligt att tåla det, men det kommer att vara en stor stress för en organisme som ännu inte har återhämtat sig efter ett missfall. Därför bör du inte riskera det, eftersom det inte är en slump att läkare fastställer den minsta period under vilken du behöver skydda dig själv till 3 månader, och den rekommenderade perioden är sex månader efter ett missfall.

Menstruation efter missfall kan ske på ovanligt sätt.
Normalt kommer de i enlighet med den cykel som en kvinna hade innan graviditeten. Under två till tre påföljande cykler kan de vara mindre eller mer rikliga än tidigare. Det beror på många faktorer, inklusive hormonell bakgrund och uppförande av curettage efter ett missfall.

Om perioderna efter ett missfall, särskilt första gången, är rikliga och smärtsamma, måste du definitivt träffa en läkare för att utesluta möjligheten att hitta fostervattenpartiklar i livmodern. För att göra detta tilldelas du en ultraljudsskanning. Om det bekräftas att partiklarna verkligen kvarstår, är det nödvändigt att bota livmoderhålan - annars är det mycket troligt att förekomsten av inflammatoriska processer.

Orsaker till missfall

 • "Naturligt urval". Moderens kropp utvisar embryot, som utvecklas med defekter som är oförenliga med livet. Detta inträffar vanligtvis under de första veckorna av graviditeten..
 • Venereala sjukdomar. Gonoré, klamydia, mykoplasmos, herpetisk infektion - dessa och andra könssjukdomar orsakar allvarliga inflammatoriska processer. Under graviditeten förvärras de, smälter slemhinnan i livmodern och aktiverar inflammation i livmoderns endometrium, på vilket fosterägget är fäst. Sexuellt överförda sjukdomar innebär inte bara ofrivillig avbrott av graviditeten, utan också situationer där det efter ett missfall inte fungerar att bli gravid.
 • Abort och genital kirurgi, mekanisk skada på livmodern, dess deformation, vidhäftningar. Orsaken till missfallet är den försvagade livmoderhalsen, som inte kan hålla fosterägget inuti. Ibland kan livmoders böjning påverka graviditeten på grund av avvikelser i organets struktur.
 • Hormonobalans. De hormoner som produceras av hypofysen, binjurarna och sköldkörteln påverkar graviditeten. De kan orsaka missfall när som helst..
 • Kroniska sjukdomar Dessa inkluderar problem med hjärt-kärlsystemet, metabolism och viktminskning. Sannolikheten för att bli gravid efter ett missfall är högre hos kvinnor som inte lider av anorexi och fetma..

Hur man blir gravid efter ett missfall om allt går bra

Om en sjukdom upptäcks kommer din läkare att förskriva behandling. Och efter några månader kan du bli gravid och lyckas få barn. Men om läkarna inte hittade något? Fokusera sedan på din livsstil.

Efter ett missfall kan du omedelbart bli gravid, med förbehåll för en viktig regel: ”Jag är lugn. Jag är helt lugn. "

Ta bort allt som orsakar nervositet från din miljö. Gå med din man till orten, ändra landskapet. Ditt sinnestillstånd har en direkt inverkan på det fysiska tillståndet. Om nerverna fortsätter att vara stygga, dricka lugnande te från citronmeliss och myntablad.

Inga dåliga vanor. Dessutom måste båda föräldrarna ge upp alkohol och nikotin. De försämrar kvaliteten på manlig spermier, på grund av vilken graviditet kanske inte inträffar på länge, och fostret kan bildas med defekter.

Ett minimum av droger. Minska alla mediciner till ett minimum som möjligt. Se till att du konsulterar din läkare om du tar någon av dem ständigt. Kanske kan något ersättas med kosttillskott eller till och med utan dem.

Rätt näring. Du måste äta helt. Om du har en tunn kroppsbyggnad, ät mer proteinmat och korrekt fett (värdefull fisk, linfrö, oliver, avokado). Det är protein-fettmetabolism som har en direkt effekt på produktionen av könshormoner. Om du har problem med övervikt och det inte är fråga om hormonella störningar, inkludera så många grönsaker och frukter som möjligt i kosten. De borde vara mer än hälften av din dagliga diet och 60% av dem måste konsumeras rå.

Intag av vitamin E och folsyra. Dessa ämnen kommer att förbereda din kropp för graviditet och hjälpa till att fostret utvecklas korrekt under de första, farligaste veckorna med risk för missfall..

Så är det möjligt att bli mamma efter ett missfall? Säker. Närma dig din framtida graviditet på ett ansvarsfullt sätt. Och andra gången kommer du säkert att lyckas!

Rengörde inte efter missfall

Hallå. Den sjätte började blödningen. Igår var hos gynekologen. De sa att missfallet till fostret är mindre än en månad, att jag inte ens märkte det med blödning. Förskrivna antibiotika. De sa att blod fortfarande kommer att gå, följderna av missfall. Sedan läste jag på internet om missfall. De skriver ständigt om "städning, curettage". De gjorde inte det för mig. Det här är normalt? Det är bara att jag är i ett annat land nu, det finns inga bra bekanta med gynekologer ((

Jag tror att de inte gjorde städningen, eftersom det var för lite tid? Ett par veckor.. Vem kom över, berätta.

Experter Woman.ru

Få expertutlåtande om ditt ämne

Sakharchuk Svetlana Aleksandrovna

Psykolog, psykolog - konsult. Specialist från sajten b17.ru

Julia Bugrova

Psykolog, Existential Approach. Specialist från sajten b17.ru

Nikulina Marina

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Vinogradova Galina Aleksandrovna

Psykolog, Gestaltterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Lydia Shumin

Psykolog, klinisk psykologpsykoterapi. Specialist från sajten b17.ru

Svetlana Brodyachenko

Psykolog, individuell och familjeterapi. Specialist från sajten b17.ru

Muratova Anna Eduardovna

Psykolog, onlinekonsult. Specialist från sajten b17.ru

Starostina Lyudmila Vasilievna

Psykolog, Praktisk Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Sokurenko Anna

Psykolog, konsult. Specialist från sajten b17.ru

Knyazeva Tatyana Viktorovna

Psykolog, praktiserande klinisk psykolog. Specialist från sajten b17.ru

När jag var på sjukhuset efter att ha varit frusen, städades flickorna och med tre veckors missfall. Och du gjorde en ultraljud åtminstone?

Det verkar som det finns specialpiller och allt går ut av sig själv. Rengör inte under en kort tid. Men jag är inte 100% säker, specificera. Gud ger dig hälsa!

Har du gjort en ultraljud? Utomlands, ofta efter en missfall gör de inte rengöring, de tittar bara på ultraljudet för att se om allt visade sig. Det finns inget behov av att skada slemhinnan

Tack)) Uzi gjorde det. Två ultraljud gjorde. På ytan och inuti (jag vet inte det exakta namnet). Endast receptbelagda antibiotika. De sa att någon infektion inte fick.. ((

Tja, eftersom de gjorde en ultraljud och inte utsåg en städning, så är allt bra. Författare, hälsa till dig

Tja, eftersom de gjorde en ultraljud och inte utsåg en städning, så är allt bra. Författare, hälsa till dig

Relaterade ämnen

Tja, eftersom de gjorde en ultraljud och inte utsåg en städning, så är allt bra. Författare, hälsa till dig

För missfall är rengöring inte alltid nödvändig. när det är fruset är detta en helt annan fråga

En annan fråga.. Igår var jag så rädd, grät att jag till och med glömde att ställa frågor... Är jag gift, och hur är det med sexlivet? Jag läste att det är omöjligt i en månad.. Är det?

Åh, jag hade inte tid att städa ut det döda barnet, hon vill redan knulla, men tik

Åh, jag hade inte tid att städa ut det döda barnet, hon vill redan knulla, men tik

Lejonandelen dumpas bara av mikroforan som var fallet med diarré (det spelar ingen roll för henne - tarmen eller livmodern - och dess toxiner). Inte oxytocin översvämmade i de tidiga stadierna. Lejonandelen i dessa villkor tar fart under skölden av en "försenad" eller "i tid" m-och; och av det rensar de naturligtvis inte någonting (och inkluderar det till och med gyner? - få sepsis eller linda in en tarm på en curett eller suga en bit av en lös livmoder i en vakuumavsugare). På ultraljudssökningen "ren" - slappna av, observera fortfarande på sekundär infertilitet i landet med fri medicin. Säkerhetsregimen, befästning, ändrar AMHTS på begäran.

Jag hade en försening, testet visade två remsor och samma dag började menstruationen, de slutade inte helt efter fem dagar, det var lite blödning - de gjorde städningen..

Jag fick ordinarie sexuell vila efter 2 veckor.

En annan fråga.. Igår var jag så rädd, grät att jag till och med glömde att ställa frågor... Är jag gift, och hur är det med sexlivet? Jag läste att det är omöjligt i en månad.. Är det?

Jag fick sexuell vila efter 2 veckor för rengöring. En annan fråga.. Igår var jag så rädd, grät att jag till och med glömde att ställa frågor... Är jag gift, och hur är det med sexlivet? Jag läste att det är omöjligt i en månad.. Är det?

Vad kommer denna rengöring att ge dig. Efter en sådan rensning har jag infertilitet. Skadade livmodern och förde kroniska infekii, jag har dubbelsidig salpingo-oophorit.

Vad kommer denna rengöring att ge dig. Efter en sådan rensning har jag infertilitet. Skadade livmodern och förde kroniska infekii, jag har dubbelsidig salpingo-oophorit.

Välbefinnande efter curettage

Curettage efter ett missfall bör inte medföra någon betydande smärta - under de första dagarna kan läkare förskriva smärtstillande medel om kvinnan inte tolererar smärta. Men i allmänhet kommer magen att skada på samma sätt eller något mer än med menstruation.

Blödning liknar också en period, kanske lite mer riklig. Om följande symtom uppstår (på ett sjukhus eller redan hemma), ska du omedelbart informera din läkare om dem:

 • Om du känner dig obehag observeras yrsel eller svimning;
 • Om du har feber;
 • Om buksmärta är för allvarlig;
 • Om spotting är ljust och rikligt;
 • Tvärtom, om fläcken plötsligt försvann.

Rengöring efter missfall kräver att vissa rehabiliteringsvillkor uppfylls. Precis som efter någon annan manipulation kan du inte ta ett varmt bad, besöka ett bad, bastu, strand. Fysisk aktivitet måste begränsas. Sexuellt liv bör inte bedrivas i ungefär en månad. Beroende på orsakerna till missfallet kan en kvinna förskrivas hormonbehandling i flera månader. Men i alla fall måste du komma ihåg att graviditet kan uppstå bokstavligen under nästa cykel, när kroppen fortfarande är helt oförberedd för detta. Därför måste preventivmedel beaktas under minst tre månader efter curettage.

Konsekvenserna av ett missfall

Vilka konsekvenser en missfall en kvinna kan förvänta sig beror på flera faktorer:

 • Hur länge inträffade graviditetsavbrott?
 • Curettage av livmoderhålan;
 • Huruvida kvinnan uppfyllde de begränsningar som fastställts av läkaren;
 • Fick hon behandling föreskriven av en läkare.

De farligaste konsekvenserna efter ett missfall är inflammatoriska processer som kan utvecklas i livmodern. Även om curettage har utförts finns det en risk att inte alla äggpartiklar har tagits bort. I detta fall krävs ytterligare en curettage. Efter ett missfall dras livmodern gradvis samman och kommer till ett normalt tillstånd - detta är restaureringen av kroppen. Men kraftiga blödningar inom några dagar efter ett missfall bör varna kvinnan - omedelbar läkarvård krävs.

När kan en ny graviditet uppstå efter ett missfall? Denna fråga väcker alla kvinnor utan undantag. Det viktigaste att tänka på är att ett missfall är början på en ny menstruationscykel. Det är i teorin, det finns en chans att bli gravid omedelbart efter en abort. Men detta kan inte tillåtas i vilket fall som helst, eftersom till och med en kort dräktighet är en enorm hormonell våg för kroppen, och det tar tid för hormonerna att återgå till det normala. En ny graviditet direkt efter ett missfall ökar risken för upprepad spontan abort.

Vilka är chansen för ett upprepat misslyckande? Om missfallet var det första, är det mycket osannolikt att situationen kommer att hända igen. Spontan abort förekommer också hos de mest friska kvinnorna som därefter föder barn utan problem. Det är dock nödvändigt att undersökas innan en ny graviditet börjar, vilket många kvinnor försummar. Men i det här fallet kan det vara problem med befruktningen, liksom nya missfall - och det kommer redan att vara ett betydande problem.

Om avbrottet inträffade sent kan livmoderhalsen efter ett missfall förbli i ett avslappnat tillstånd. Detta är inte en kontraindikation för upprepad graviditet, men läkare måste vara medvetna om ett liknande problem. I det här fallet kan de förhindra risken för missfall i tid genom att installera en obstetrisk urladdningspessarie eller sutera livmoderhalsen.

Konsekvenserna av ett missfall på grund av en Rhesus-konflikt (när modern har en negativ Rhesus och fostret har en positiv) är också mycket allvarliga. Faktum är att den minsta risken för Rhesus-konflikt existerar endast under den första graviditeten. Vid ett missfall blandas mamman och fostret blod, så när en gravid kvinna åter blir ett Rh-positivt foster, kommer antikropparna i modern att börja utvecklas snabbare. Detta är inte heller ett skäl till förtvivlan - en framgångsrik graviditet är mycket möjlig, men den kommer att ske under strikt övervakning av läkare.

Så planering efter en missfall av en ny graviditet bör vara avsiktlig och balanserad. Vid missfall på grund av könsinfektioner måste båda parterna genomgå behandling.

När behövs kirurgi?

Innan man bestämmer om man ska minska efter en missfall är det värt att överväga vad som händer i den kvinnliga kroppen när fostret avvisas och spontan abort sker under en kort tid (upp till 20 veckor).

Först finns det smärta i nedre del av buken, ibland trånga och outhärdliga, blodig vaginal urladdning från slidan kan verka brunaktig (många kvinnor, som inte är medvetna om graviditeten, tar dem för menstruation, vilket är smärtsamt på grund av förseningen). I detta skede kan fostret fortfarande räddas, eftersom livmoderhalsen fortfarande är helt stängd. Men tyvärr söker få kvinnor i detta ögonblick medicinsk hjälp.

Längre inuti livmodern exfolierar gradvis chorion (från detta organ moderkakan, eller barns plats), genom vilken embryot var förbundet med moderns kropp. Fostret börjar uppleva syre-svält. I detta skede är spontan abort inte längre möjligt att förhindra. Som regel, om smärtan inte är särskilt stark, noterar kvinnan en ökning av blödningar, som hon anser som menstruation.

Det döda embryot lossnar till slut från livmoderväggen, men förblir fortfarande inne i könsorganet.

Livmodern börjar sammandras kraftigt och försöker utvisa ett främmande organ. I detta fall kan blödningen vara densamma eller öka något.

Slutligen utvisas det döda fosterägget när vaginalutflödet blir rikligt med många blodiga koagler. Detta händer vanligtvis den 2-3: e dagen efter blödningens början. Ibland märker kvinnor att en stor gelatinös koagel föll ut, vilket skrämde dem, och ibland går det obemärkt.

Att ta bort fosterägget från livmodern kan vara:

 • komplett (läkare lämnar en sådan missfall utan rengöring);
 • ofullständig (ytterligare curettage krävs för att ta bort resterna av embryot eller morkakan).

Om, i fall av ofullständig abort, försämras curettage-proceduren, finns det risk för att utveckla inflammatoriska sjukdomar i livmodern och äggstockarna.

När det finns ett hot om spontan missfall?


När det finns ett hot om spontan missfall?

 • Spontan abort föregås vanligtvis av ett tillstånd som kallas hotet om missfall (hotet om spontan abort), som har ett antal provocerande faktorer och vissa symtom
 • Vid hotande aborter upplever kvinnor regelbundet lindriga smärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av magen. I detta fall visas karakteristisk blodig fläckning
 • Färgen på dessa utsöndringar kan vara från röd med en blandning till mörkbrun. Om sådana symtom uppträder, bör du omedelbart rådfråga en gynekolog
 • Samtidigt beror tidigt på att upptäcka dessa symtom och söka hjälp direkt av om graviditeten kan upprätthållas.
 • Överdriven blodutflöde och krampande smärta i nedre del av buken indikerar att fostret redan har avvisats och detta tillstånd kallas "abort under farten." Att stoppa det är inte längre möjligt och att bevara graviditeten är omöjligt. I det här fallet övervakar de avslutningen av aborten och kvinnans tillstånd
 • Om det är en abort på väg, måste akut akut hjälp anropas och kvinnan ska läggas in på sjukhus, eftersom hon kan behöva kirurgisk hjälp och medicinsk hjälp.


Hur uppstår en spontan abort?

Om vi ​​kortfattat och punkt för punkt beskriver utvecklingen av hotet om graviditetsavbrott, sker detta i följande ordning:
• Knappt märkbar smärta i nedre rygg och nedre del av magen, som kan växa och intensifieras när ett hotande tillstånd utvecklas
• Blodigt utflöde, som med utvecklingen av abort blir rikligt och blödande
• Ökad livmodern - medan livmodern är väldigt tät och känns som en klump som kan komma ihop med jämna mellanrum

Om du är i en position, var särskilt uppmärksam på dina känslor..

Hur man förbereder sig för en ny graviditet

Efter att kroppen har rehabiliterats fullt ut kan en kvinna bli gravid igen

Det är viktigt att förstå att ägglossning efter ett sådant stressande tillstånd kommer att inträffa mycket mindre ofta på grund av organ trauma. Därför kan du ibland under lång tid inte bli gravid

 1. Skydda en kvinna från stress, spänningar, nerver och spänning.
 2. Bli av med dåliga vanor för båda framtida föräldrar.
 3. Hur kan jag ta olika grupper av droger.
 4. Upprätta en diet.
 5. Besök en gynekolog och råd om att ta vitaminer.
 6. Genomgå en fullständig medicinsk undersökning och identifiera om det finns några risker för det ofödda barnet.

Om en kvinna blir gravid för snabbt efter ett missfall är det troligt att det blir svårt att bära barnet, eftersom kroppen inte är helt återställd.

Se videon om hur flickan hanterade depression efter en frusen graviditet:

Konsekvenserna av rengöring efter missfall

Liksom alla ingrepp är rengöring av livmodern med ett missfall inte alltid utan komplikationer. Om det finns problem med blodkoagulation kan livmodersblödning öppnas. För att stoppa det förskrivs oxytocininjektioner.

Buksmärta och feber är tecken på en inflammatorisk process som har börjat. På grund av kramper i livmoderhalskanalen under curettage kan blodproppar samlas i livmodern.

Nedsatt cirkulation kallas en hematometer. Samlas i livmoderhålet, blod kan inte gå utanför, det orsakar smärtanfall. Om du ignorerar en sådan diagnos kan du därefter förlora livmodern och möjligheten att få barn.

En komplikation av hematometrarna är blodförgiftning, vilket kan avslutas dödligt. Läkare föreskriver medicinering och speciella förfaranden för att ta bort ackumulerat blod från livmodern som terapeutiska metoder..

Efter rengöring, som ett resultat av en spontan abort, kan komplikationer uppstå i form av endometrit, där slemhinnan blir inflammerad

Därför är en antibiotikakurs obligatorisk, vilket är viktigt att ta enligt schemat

Dammsugning av livmodern efter ett missfall är det mest effektiva och säkraste sättet att kränka. Men i vissa fall kan problem uppstå:

 1. Inte helt borttaget embryo. Läkaren måste ofta manipulera blint, därför är fosterrester i livmodern möjliga.
 2. Mekanisk skada på livmoderhalskanalen med instrument som uppstår när livmodern öppnas. Möjliga konsekvenser - missfall av nästa graviditet.
 3. Blödning orsakad av skador på befintliga fibroider eller blodkärl. I vissa fall är det nödvändigt att ta bort livmodern.
 4. Infektion observeras när hygienrekommendationer inte följs på grund av en kvinnas eller läkares fel. Leder till infertilitet och inflammation..
 5. Cervixens svaghet. Under operationen kan livmoderhalskanalen försvagas och därefter leda till missfall.

Uppskjut inte resan till sjukhuset med sådana tecken:

 • temperatur;
 • intensiv fläckning;
 • absolut frånvaro av ansvarsfrihet;
 • magont.

Behandling

Hot mot abortbehandling

Beror på dess påstådda orsak. Det är nästan omöjligt att direkt påverka händelseförloppet i de tidiga stadierna (upp till 12 veckor). Vanligtvis föreskriven tranex (för att stoppa blödning) och Utrozhestan (vid misslyckade tidigare graviditeter). I andra trimestern kan du bromsa ned förkortningen av nacken med ICI (genom sutur och pessary). På denna behandling är metoderna uttömda. I många länder försöks inte ens tidiga missfall att behandlas på grund av den höga frekvensen av kromosomavvikelser. Nyligen har studier visat att Utrozhestan i ljus inte förhindrar utträde av ett onormalt embryo, därför kan det användas under korta perioder.

Alla ovanstående metoder och åtgärder är ineffektiva och rekommenderas därför inte av ledande ryska och utländska föreningar av barnläkare-gynekologer. Vissa äldre behandlingar, som säng vila, kan till och med skada en gravid kvinna. Med begränsad rörlighet ökar risken för förstoppning, trombos, stress, vilket leder till olika komplikationer.

Fullständig abort

Detta tillstånd kräver vanligtvis inte behandling eller ens observation. Läkare rekommenderar vanligtvis testning för hCG 3 veckor efter avslutad graviditet. Om han återgår till det normala kan du leva på tyst. Om hCG inte har minskat eller inte minskat tillräckligt, kan blåsdrift misstänkas - ett farligt tillstånd som kräver behandling.

Abort på resande fot

Om blödningen fortfarande pågår under undersökningen av läkaren, och fosterägget eller det döda embryot ännu inte har lämnat livmodern, används tre metoder:

 • väntande (vänta på en oberoende lösning av situationen inom 7 dagar)
 • medicinsk avslutning (ta misoprostol för att minska livmodern och utdriva ägg)
 • vakuumsugning eller curettage (rengöring) av livmoderhålan (med svår blödning eller ineffektivitet av andra metoder)

Läkaren bestämmer sig för att slutföra aborten.

Därför är det oerhört viktigt att kontakta en specialist och observeras med honom till slutet av processen. Med livshotande blödningar föreskrivs hemostatiska läkemedel och ibland är det nödvändigt att överföra blodkomponenter på ett sjukhus

Hur man återhämtar sig efter en missfall?

Tjejer, berätta för oss hur du kommit tillbaka efter ett missfall? Har du tagit något? Har du fått ordningen OK? (Denna fråga plågar mig mycket om jag ska dricka eller inte dricka, jag ordinerades i 3 månader så att äggstockarna skulle återhämta sig, men jag vet inte om detta är nödvändigt. Jag hade missfall i 5-6 obstetriska veckor) och hur länge de väntade tills nästa framgångsrika B?

tack för svar.

Var ST vid 8 veckor. Hon tog OK i 2 veckor för att slutligen bli av med cyster (det var hyperstimulering). Hon behandlades inte med något annat, hon tog vitaminer endast för gravida kvinnor. Cykeln med ett missfall missades (i den, OK, i slutet). Då cykeln - flyger, och i nästa det visade sig, pah-pah-pah. Jag bor i Kanada, de har en mycket lätt attityd gentemot missfall upp till 12 veckor. Kasta ut - missade cykeln och igen kan du bli gravid. Nu, om tre gånger i rad, börjar de undersöka noggrant. I allmänhet finns statistik på sidan av flickorna som överlevde denna sorg. I 95% med en B är nästa graviditet framgångsrik, med 2 B i 75% och med 3 i 65%. Allt kommer att gå bra.

Efter ST tillbringades ett helt år på återställningen av det moraliska och fysiska! OK, jag drack inte, den hormonella bakgrunden var hemskt ändå! Man och duphaston - det var det som hjälpte mig att återhämta mig!

Jag tror att kroppens och moderns natur vet bättre hur man ska återhämta sig. Och termen var inte lång. Jag tog inget efter ST (rengöring vid vecka 11) och blev gravid under tredje cykeln. Och efter den första ST, tog hon OK i 3 månader - hon blev gravid efter att de avbröts i den första cykeln. Det är förmodligen mer korrekt att vila från graviditeten, men du kan vila utan OK.

vid 7 ac. veckan var ett missfall av tvillingar. Jag återhämtar sig som läkaren föreskrev - 3 cykler utrica 200 mg vardera i den andra fasen på 10-12 dagar, vitaminer avbröts inte, planering tilläts 1 cykel efter ett missfall.

Efter ST föreskrevs OK i 4 månader, fick sedan planera. Jag drack dem i en månad och lämnade dem, jag ser ingen mening i dem. 3 månader efter rengöring började planera. För den femte cykeln planerade jag igen B och den här gången är jag säker på att allt går bra med barnet!

Vi har 7-8 veckor efter ST. utsåg OK, jag drack och slutade dricka 2 cykler, de måste vara berusade, det är stress för äggstockarna och för kroppen, därför föreskrivs de OK. Och vi blev gravida efter 14 månader. Vi är 25 veckor gamla just nu. Fortala inte och ge inte upp, allt kommer att visa sig och det kommer att gå bra.

Efter ST (9 veckor) fick jag Yarina i tre cykler, jag drack 2. Ett år gick, inte att glömma.

Jag fick inte ordinerat något ok, jag drack folk och E-vitamin i tre månader på cykeldagarna och det är det. tre månader senare gick i strid med sin make))))))

Med missfall på så korta villkor gjorde hon ingenting - naturen är smartare än oss.

Tack flickorna för svaren. Jag hoppas att allt kommer att gå bra med oss ​​och med dig nu. )))

Tidig missfall: behöver jag en borstning?

Varje graviditet har en kritisk tid. Dessa termer kallas kritiska på grund av riskerna för abort eller bildandet av medfödda missbildningar av fostret vid vissa punkter i dess tillväxt. Graviditet kan inkludera ett tillstånd som hotet om missfall i de tidiga stadierna. Orsakerna till sådana tillstånd beskrivs i litteraturen..

Hotet om missfall i de tidiga stadierna och dess orsaker

Det finns många faktorer som kan framkalla ett hot om abort eller till och med självaborter. Detta tillstånd är särskilt karakteristiskt under korta perioder, eftersom denna tidsperiod är en av de kritiska termerna. Som ett resultat av exponering för olika miljöfaktorer eller interna ogynnsamma processer förknippade med patologin hos andra organ och system, vid det tidpunkt då fosterägget implanteras (inbäddat) i livmoderslimhinnan. Förutom ett av de möjliga orsakerna till självaborter är det initiala misslyckandet i läggningen av genetiskt material, vilket resulterar i att ett avsiktligt icke-livskraftigt foster bildas. Därefter avvisar kroppen sådant skadat genetiskt material genom att utvisa fosterägget från livmodern, varför vi har en tidig missfall.

Missfall i tidig graviditet och dess symtom

En kvinna är inte alltid medveten om graviditet under sina korta perioder och kanske inte är medveten om tillståndet till utvisning av fosterägget, det vill säga ett missfall. Sådana situationer går ofta obemärkt av patienten eller av läkare. Endast vid komplikationer söker en kvinna hjälp.

Men när representanten för det klara könet är medveten om sin situation, i händelse av symtom som inte är typiska för graviditet, försöker hon att se en läkare. Vissa kvinnor är ganska positiva till en sådan utveckling av händelser när graviditet inte är önskvärt, men det finns sådana som graviditeten var efterlängtad för. Men i det, och i ett annat fall, oavsett patientens mål, har symtomen liknande egenskaper:

 • utseendet på skarpa drag- och krampsmärta i nedre del av magen och ländryggen;
 • smärta är oftast förknippat med tidigare samlag eller överdriven fysisk eller psykisk stress, även om det finns undantag;
 • utseendet på blodig utflöde från könsorganen, som intensifieras efter varje smärta;
 • det kan finnas allmänna symtom som är karakteristiska för många patologiska tillstånd (allmän svaghet, illamående, kräkningar, yrsel, höga och nära normala indikatorer för kroppstemperatur, etc.);

Situationen i samband med spontan abort utgör en fara inte bara för en kvinnas reproduktiva hälsa, utan också för hennes liv. I detta avseende bör denna typ av situation inte lämnas till slumpen utan medicinsk övervakning.

Tidig missfall och "rensning"

Ett missfall i den medicinska litteraturen har termen spontan abort, och det finns flera stadier av detta tillstånd. Beroende på vilket stadium av den spontana aborten, patienten söker medicinsk hjälp, bestämmer läkaren huruvida han ska "rengöra". Detta koncept är ett populärt namn. I själva verket kallas denna process curettage, medan livmoderhålet och livmoderhalskanalen deltar i proceduren.

Det är värt att bestämma när du inte behöver samma curettage. Frågan ställs av läkaren om behovet av sådana kirurgiska ingrepp. Om patienten inte har några klagomål, bestämmer en ultraljudsundersökning frånvaron av delar av fosterägget i livmoderhålan, då krävs ingen curettage. Men även om inget ingripande krävs, observerar läkaren patienten i dynamik. För närmare övervakning är sjukhusvistelse till och med möjlig.

I de fall kvinnan fortsätter att blöda finns det klagomål om långvarig växande smärta lokaliserad i nedre del av buken, liksom en ultraljud fixar delar av fosterägget i livmodern, eller genom en gynekologisk undersökning bestäms fosterägget i livmoderhalskanalen och vänder sedan till curettage (rengöring).

Missfall på egen hand i tidig graviditet är inte farligt, komplikationerna är farliga, situationer där processen blir ur kontroll.

Komplikationer efter en tidig missfall och ytterligare behandling

Om en kvinna har fixat alla ovanstående tecken på självabort, eller avbrottet redan har ägt rum, finns det risk för komplikationer. Dessa inkluderar tillägg av en sekundär bakteriell eller annan typ av infektion med utvecklingen av endometrit, blödning från livmoderhålet, vilket leder till svår anemi, fram till avlägsnande av livmodern, som en blödningskälla.

Dessutom kan patienten efter en tidig missfall uppleva menstruations oregelbundenheter, psykiska störningar, problem med befruktningen, långvariga tröga inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen.

I sådana fall, när patienten har haft ett missfall eller missfall, förskrivs oftast hormonell preventivmedel för första gången för att återställa äggstocksfunktionen och som ett preventivmedel. Och också genomföra en serie studier för att identifiera orsaken till abort, och se till att skicka ett gift par för att konsultera en genetiker.

Tidig missfall

För föräldrar

För barn

Populär idag

Graviditet är en period av glad förväntan, som tyvärr ofta slutar med ett så fruktansvärt fenomen som ett missfall. Enligt statistik slutar cirka 1/5 av alla graviditeter i ett missfall. Även om vi noterar att de flesta av dem händer på ett mycket tidigt datum, det vill säga i en tid då många fortfarande inte ens vet om sin graviditet.

Notera! Om ett missfall inträffar före den två veckors perioden observeras ofta inga symtom på detta.

Men ibland inträffar en tragedi med dem som redan har lyckats bli förälskade i ett barn, och den enda ljusstrålen för dem är insikten att du snart kan försöka bli gravid igen. Men för att en missfall aldrig ska hända igen, måste du veta om de viktigaste faktorerna som provocerar det. Så idag kommer vi att prata om abort på ett tidigt datum (senast den 12: e veckan).

Det är värt att notera att i de senare stadierna är detta extremt sällsynt..

De viktigaste symtomen på missfall

De vanligaste symtomen är smärta i nedre del av buken och blödning (av vilken intensitet som helst). Smärta (det har en vågliknande karaktär) överförs ibland till korsryggen. Tilldelningar kan också indikera ett hot om missfall, och om de är bruna eller röda, bör du definitivt åka till sjukhuset.

Notera! Vid svår blödning är chansen att rädda barnet mycket mindre än för en liten. Men om urladdningen innehåller köttstycken har en missfall redan hänt.

Mindre vanligt är en livmodern ton åtföljd av smärta och obehag ett symptom. Och om tonen inte åtföljs av någonting, rekommenderar läkare i sådana fall att minska antalet stressiga situationer och minska fysisk aktivitet. Ibland, även med alla ovanstående symtom, inträffar graviditet normalt, men naturligtvis uteslutande under medicinsk övervakning.

Om åtminstone ett av symtomen har noterats, bör du omedelbart åka till sjukhuset.

Huvudsakliga skäl

 1. Genetiska avvikelser orsakar missfall i ¾ fall. Men det finns inget behov av panik, eftersom dessa kränkningar vanligtvis är slumpmässiga och uppstår på grund av strålning, olika slags virusinfektioner, etc. Sådana missfall kan betraktas som en av formerna för naturligt urval, när naturen blir av med sjuka eller icke-livskraftiga avkommor.
 2. Hormonella störningar kan också orsaka avbrott. Ofta leder en progesteronbrist till detta, men med en snabb diagnos och behandling av barnet kan du spara (en kurs med hormonella läkemedel föreskrivs). En annan kränkning är en ökad koncentration av manligt hormon som förhindrar produktion av östrogen och progesteron.
 3. Ibland finns det en Rhesus-konflikt, dvs när mamman och fostret har olika Rh-faktorer. Som ett resultat ser moderns organism något främmande i embryot och avvisar därför det.
 4. Infektionssjukdomar som överförs sexuellt orsakar också abort. Dessa inkluderar klamydia, gonorré, syfilis, etc. Dessutom finns det också ett cytomegalovirus med herpes, vilket provocerar missfall i cirka 1/5 av fallen. Man måste komma ihåg att de flesta infektioner förekommer utan några symtom, därför rekommenderas att test utförs för STI före befruktningen och vid behov genomgå behandling, annars infekterar det patogena viruset fostret och orsakar missfall..
 5. Tidigare aborter. Om kvinnan redan har haft en abort kan det leda till missfall eller i värsta fall infertilitet.
 6. Fel livsstil. Även i planeringsstadiet bör du överge dåliga vanor.
 7. Under den tidiga perioden är det oönskat att ta mediciner, annars kan fel i embryot utvecklas.
 8. Stark stress, spänning, sorg - allt detta kan ha en negativ inverkan på utvecklingen av ett nytt liv. I sådana fall är användningen av vissa lugnande medel acceptabel, men endast enligt instruktion av en läkare.
 9. Sällan leder spontana missfall till för ofta varma bad. Naturligtvis förbjuder ingen gravida kvinnor att simma, men samtidigt ska man inte glömma säkerheten. Så för hög vattentemperatur är inte tillåten, och procedurens längd får inte överstiga 15 minuter.
 10. Överdriven träning eller oavsiktliga fall kan leda till missfall, men bara om något av ovanstående skäl.

Notera! Vanligtvis dör fostret innan det börjar kläckas..

Klassificering av missfall

 1. Ofullständig missfall kännetecknas av smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen samt kraftiga blödningar. Och om fostrets membran brast, och livmodern lumen ökade, är ett missfall oundvikligt. Tilldelningar, såväl som smärta, slutar inte.
 2. Upprepad missfall innebär att en kvinna redan har avslutat en graviditet mer än tre gånger. Detta är sällsynt, i cirka 1% av fallen..
 3. En frusen graviditet är när fostret dör, men fortsätter att vara i livmoderhålet. Denna patologi kan bara upptäckas genom att lyssna på hjärtslaget hos embryot..
 4. Komplett missfall - graviditeten upphör spontant, och fostret lämnar helt livmodern. Vid denna tidpunkt stoppar blodflödet helt, obehag kan uppstå.
 5. Anaembronia är när befruktningen har inträffat, men embryot bildas inte. Ägget är fäst vid livmodern, en graviditetspåse som innehåller en äggulssäck (ett tillfälligt organ) kan till och med visas. Det finns inget foster i sig, men tecken på graviditet kan förekomma.
 6. Slutligen är korionadenom en störning orsakad av genetiska avvikelser där en liten bit kött bildas i stället för fostret (med tiden ökar den senare i storlek).

Notera! Det mest effektiva sättet att diagnostisera ett missfall är med en ultraljudssökning av en erfaren läkare..

Tidig missfall

Om embryot kommer ut helt (i det här fallet ser det ut som en rundaktig bubbla av grå färg), och livmodern rensade sig från fostrets fragment, behöver kvinnan inte ytterligare terapi. Vanligtvis varar rengöringen i 2-3 veckor efter ett missfall och manifesteras i fläckar (ibland med vita partiklar). Men om fostret kom ut i delar eller om en frusen graviditet inträffade och det fortsätter att vara i livmodern, då krävs gynekologisk rengöring av livmoderhålan (proceduren kallas också curettage eller curettage).

Notera! Många anser att rengöring är en försiktighetsåtgärd. Om ett missfall inträffar hemma gör kvinnor ofta inte tillgång till medicinsk vård efter avstötning av fostret och tror att de inte längre behöver det. Men i verkligheten är detta inte så..

Inte i alla fall lämnar fostret kroppen helt. Om du inte gör rengöringen börjar resterna att sönderdelas, vilket kommer att leda till spridning av patogena mikroorganismer och, som ett resultat, inflammation. Därför, om graviditetsavbrott inträffade utanför sjukhuset, måste du omedelbart rådfråga en läkare, eftersom endast en kvalificerad specialist kommer att kunna bedöma kroppens tillstånd och avgöra om rengöring krävs. Och om läkaren rekommenderar starkt curettage, kan du inte vägra en operation! Annars blir konsekvenserna de mest beklagliga.

Hur görs städningen? Under normala förhållanden bör detta utföras två till tre dagar före menstruationens början (så att livmodersrehabilitering sker snabbare), även om detta efter en missfall naturligtvis inte alltid är möjligt. Rengöring utförs på en gynekologisk stol. Först görs en injektion av läkemedlet, som fördjupar kvinnan i sömn, sedan införs en speciell dilator i slidan, som gör att du kan se livmoderhalsen visuellt. Därefter sätts en sond in i livmodern för att utföra hysteroskopi - undersökning av livmoderhålan med en bärbar videokamera. En sådan undersökning gör att du kan uppnå maximal säkerhet vid operationen, eftersom kirurgen kan se hur rengöringen utförs.

För curettage används en curette - ett kirurgiskt instrument som liknar en sked. Läkaren skrapar noggrant ytskiktet på livmoderväggarna, och det extraherade materialet används därefter vid histologisk undersökning. Grovt sett varar operationen ungefär en halvtimme.

Möjliga rengöringseffekter

Curettage, som alla andra kirurgiska operationer, kan leda till komplikationer. Den vanligaste - livmodersblödning - förekommer hos kvinnor med hemofili. För att förhindra blödning förskrivs oxytocininjektioner. Om utskrivningen är för stark måste kvinnan omedelbart informera den behandlande läkaren om det.

En annan möjlig konsekvens är ansamling av blodproppar i livmoderhåligheten (hematometer), vilket kan orsaka inflammatoriska processer. Detta är en följd av livmoderhalsspasmer i slutet av proceduren. För att förhindra hematometrar bör antispasmodik (till exempel no-shpu) tas före operation för att hjälpa livmodern att slappna av.

Slutligen, efter rengöring, kan livmoderslimhinnan bli inflammerad, och därför förskrivs antibiotika i slutet av proceduren. Det är absolut nödvändigt att alla läkares rekommendationer följs. De viktigaste symptomen på inflammation är buksmärta och feber.

Notera! Som ni ser är det mycket viktigt att veta om de möjliga konsekvenserna av curettage och att varna läkaren i tid om det finns svaghet, buksmärta, feber etc..

Möjliga problem efter missfall

Allvarliga problem är sällsynta. Komplikationer kan uppstå om missfallet provoceras av folkmassor / läkemedel eller, till exempel, om efter det partiklarna av embryot förblir i livmoderhålet (även om det senare vanligtvis händer vid ett senare datum). Och för att förhindra detta, efter en missfall, är en ultraljudsskanning nödvändig..

Dessutom måste du gå till sjukhuset även när nästa menstruation går ”fel” (för kraftig utflöde, smärta).

Vilka slutsatser kan dras? Curettage efter ett missfall är inte alltid nödvändigt (undantaget är en frusen graviditet, där den är obligatorisk), men i alla fall måste du genomgå en lämplig undersökning.

Forskning
I
missfallstid (om upptäckt
missade graviditet)
1) ultraljud i bäckenet med en transvaginal sensor (för medfödda missbildningar av könsorganen, myomatösa noder).
2) Under curettage med en frusen graviditet och ofullständig missfall, en histologisk analys av innehållet i livmoderhålan.
3) Cytogenetisk analys av fostret för genetiska avvikelser.
Efter ett missfall / ST / (omedelbart)1) Testning av latenta infektioner (TORCH-komplex), nämligen inokulation för ureaplasma, mycoplasma; antikroppar mot klamydia, herpesvirus, humant papillomavirus, cytomegalovirus.
2) Genetisk forskning
För kvinnor:
---Studie av karyotypen och bestämning av frekvensen av spontana kromosomavvikelser (och många andra studier)
För en man:
---Studie av karyotypen och bestämning av frekvensen av spontana kromosomala avvikelser
---Mikrodeletionsstudie av AZF-lokuset på Y-kromosomen
---En studie av de vanligaste mutationerna i cystisk fibrosgen (och många andra studier)
3) Spermogram
Efter ett missfall / ST / (efter 1-3 månader)1) Testning av latenta infektioner (TORCH-komplex), nämligen inokulation för ureaplasma, mycoplasma; antikroppar mot klamydia, herpesvirus, humant papillomavirus, cytomegalovirus
2) En smet från slidan på gonococcus och flora (slidan av slidan). Bakteriekultur för streptokocker i grupp B
3) Bestämning av nivån av hormoner / etradiol, progesteron, FSH, LH, 17-OP, testosteron, dehydroepiandrosteron (DHEA), 17-ketosteroider, prolaktin, sköldkörtelhormoner /
-i början av cykeln 5-6 dagar
-mitten av cykeln
-i slutet av cykeln 21-25 dagar
Lär dig mer om när du ska ta vilka hormoner.
4) Test för diagnos av antifosfolipidsyndrom (APS)
---Venöst blodtest för lupus antikoagulant (VA)
---Blodtest för antifosfolipidantikroppar
5) Bestämning av titer av autoantikroppar mot kardiolipin, DNA, sköldkörteln, nervtillväxtfaktor
6) Immunogram
7) Koagulogram och hemostasiogram (kontroll av blodkoagulation)
8) Typning för andra klass vävnadskompatibilitetsantigener (HLA) för båda makarna
9) Bestämning av homocysteinnivån i blodet (indikerar en ökning av frekvensen av genetiska fel)
Innan
planerad graviditet (förebyggande
upprepade missfall och ST)
1) Grundlig sanitet
infektioner översättning av kroniska infektioner
i remission.
2) Manligt undantag
spermier / fraktionering av spermier till X- och Y-fraktioner följt av insemination med X-fraktionen, vilket utesluter födelsen av en pojke / om missfall (ST) är associerat med
fosterets patologi kopplad till X
kromosom / pojkar i familjen i denna situation dör antingen i livmodern eller föds sjuka /.
3) Progesteron med det
otillräckligt plasmainnehåll.
4) Rh0- (aHTH-D) -Ig (anti-Rhesus
immunoglobulin) omedelbart efter
curettage eller missfall om kvinnans blod är Rh-negativt.
5) Läkemedel som minskar
hyperkoagulation av blod. Behandling
antifosfolipidsyndrom.
6) Istmiko-behandling-
livmoderhalsinsufficiens genom att sutera livmoderhalsen
cirkulär sutur under en period av 14-18 veckor.
Kirurgisk behandling av anomalier och myom
förbi.

Video - Missfall, vecka 12

Gillade du materialet? Vänligen betygsätt!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker till ohälsa under och före menstruation

Fysiologiska skälI kvinnans kropp varje månad inträffar ett antal förändringar, som är orsaken till åkommorna. Under den andra halvan av menstruationscykeln förändras tillståndet för den hormonella bakgrunden....

Magvärk under menstruationen: vad man ska göra?

Magenont under menstruationen är ett problem som nästan 60% av kvinnorna på planeten möter. Smärtintensiteten kan vara annorlunda: från mild obehag till svår smärta som bokstavligen lägger kvinnan i säng....

Vit höjdpunkt på fördröjningens bakgrund: är det värt det att få panik

Många kvinnor börjar oroa sig när de har en försening i sina perioder, oavsett om de planerar en graviditet eller inte. Närvaron av vit urladdning under denna period ökar bara ångesten....