Det är möjligt eller omöjligt att lära sig ögon, läppar eller ögonbryn under menstruation, menstruation

Harmonier

Nyligen har ett kosmetiskt förfarande som kallas permanent makeup fått stor popularitet. Essensen är som följer: en speciell komposition införs under huden med en tunn nål som färgar dess övre lager i önskad färg - svart, grå, brun, skarlakansröd. Varför görs detta? För att ge ögonbrynen extra täthet, uttrycksfullhet för ögonen (genom att rita grafiska pilar), tydliga konturer och attraktiv skugga på läpparna. Vidare i artikeln i detalj om det är möjligt att få en tatuering under menstruationen, vad kan gå fel om du gör en tatuering av läppar, ögonbryn eller ögon efter menstruationen.

Som praxis visar är det mest populära bland kvinnor ögonbryntatuering. Denna spänning förklaras helt enkelt: inte alla kan skryta med tjocka och jämna ögonbryn, och utan dem verkar ansiktet ofullständigt. För att "rita" ögonbrynen behöver du en viss talang, ledig tid och lämpliga material (stencils, penna, pulver, mascara, gel eller färg, vax, en speciell borste eller borste), det är lättare att ta hjälp av en professionell som kommer att göra allt snabbt, effektivt och relativt billigt. Det är bara inte alla som har möjlighet att regelbundet besöka salongen: arbete och hushållssysslor tar mycket tid och energi. I en sådan situation blir ögonbryntatueringen som varar flera år (med förbehåll för periodisk justering av formen av mästaren) en verklig frälsning. Du kan inte vara rädd för väderförhållandena med honom, han "svettas" inte från svett, slitnar inte när du tar bort smink eller tvättar, inte färgar kläder när du byter kläder. Vid första anblicken solida plussmål, men är det verkligen så? Ögonbrynstatuering, som alla andra förfaranden, har kontraindikationer, varav en menstruation. Varför du inte kan färga ögonbrynen under menstruationen och vad överträdelsen av förbudet kan leda till - lär dig av den här artikeln.

Varför du bör vägra ögonbrynsfärgning under menstruationen, vilket kan störa

Så är det möjligt eller omöjligt att göra tatuering av läppar, ögonbrynen eller ögonen under menstruationen? Vad kan vara kännetecknen för tatuering i förväg om menstruationen.

 1. Under menstruationen ökar känsligheten hos nervreceptorer, så varje, till och med det mest obetydliga, ingrepp som att justera ögonbrynsformen genom att plocka överskott av hår tolereras dåligt av kroppen, vilket orsakar akut smärta.
 2. På kritiska dagar rusar blod till huden, om under denna period skyddets skydd bryts (och detta kommer säkert att hända när nålen sätts in), kommer svår blödning att öppnas.
 3. Ögonbrynstatuering under menstruationen utförs under lokalbedövning. Under menstruationen förändras blodets kemiska sammansättning, på grund av detta kan en allergisk reaktion på läkemedlet, svullnad eller till och med en lokal brännskada uppstå.
 4. Det är svårt att förutsäga hur huden kommer att bete sig under påverkan av hormoner: färgen kan ligga ojämnt eller plötsligt ändra färg. Om du tar hänsyn till det faktum att de tatuerade ränderna inte kan tvättas så lätt är det bättre att inte ta risker - resultatet kan inte motivera ansträngningarna.
 5. På kritiska dagar minskar immuniteten, så att inte använda invasiva procedurer under den angivna tidsperioden rekommenderas inte. Tatuering kan provocera ett återfall av sjukdomen, som tidigare var i "viloläge" -stadiet (herpes, svamp, lav), som ett resultat, i stället för vackra ögonbrynen, kommer en kvinna att få utslag som måste behandlas med dyra läkemedel under lång tid.

Tatuering på kvällen eller under menstruationen, vad kan hända? Sammanfattande av ovanstående kan vi komma till följande slutsatser:

 1. Att göra tatuering med ögonbrynen under menstruationen är osäkert för hälsan, eftersom blodkompositionen och förhållandet mellan hormoner under denna period förändras, vilket resulterar i att det finns en ökad risk för hudutslag, ödem, en allergisk reaktion, inflammation och uppblåsning av sår orsakade av en nål.
 2. Resultatet av färgning av ögonbrynen under menstruationen kan vara otillfredsställande på grund av förändringar i hudegenskaper på grund av kemiska processer i kroppen under en viss tidsperiod (aktivering av sebaceous körtlar i pannan, minskad hudens elasticitet).

Varför du inte kan göra tatuering av läppar, ögon eller ögonbryn med menstruation

Ögonbrynstatuering under menstruationen kommer inte att lyckas av följande skäl:

 1. En minskning av östrogennivåer med en ökning av antalet prostaglandiner - en konsekvens av denna process är en ökning av känsligheten hos nervreceptorer. Hos vissa kvinnor blir de så mottagliga för yttre påverkan att minsta skada leder till smärtchock och svimning.
 2. Ökad histaminproduktion, vilket skapar förutsättningarna för förekomsten av en allergisk reaktion och specifikt ödem. En egenskap hos detta ämne är att det ändrar hudens egenskaper och förhindrar läkning av sår. På grund av det ligger färgen ojämnt och penetrerar dåligt in i cellerna. Även om ögonbrynen kan färgas, kommer ritningen att kräva korrigering, vilket måste ägna ytterligare tid och pengar.
 3. En minskning av antalet vita blodkroppar på grund av kraftig blodförlust, vilket leder till en tillfällig minskning av immuniteten. Försvagning av försvarsmekanismer kan ha följande konsekvenser:
 • förvärring av befintliga sjukdomar eller förvärv av nya (vid infektion av nålpunkteringar);
 • störning av blodkoagulationsprocessen på grund av brist på fibrinogen och K-vitamin (resultatet av denna avvikelse kan vara lång läkning av såren, deras blödning, inflammation eller suppuration).

Konsekvenser och komplikationer, vad som kan vara problem efter tatuering med menstruation

Vad händer om du tatuerar under menstruationen? Som nämnts tidigare kommer en bra mästare aldrig att börja färga ögonbrynen på en klient som har sin period. Men regelbundet finns det "hantverkare" som går med på att experimentera med någon annans utseende. Som regel är det dessa självlärda som inte har rätt utbildning. Genom att tillgripa deras hjälp är det en stor risk för en kvinna. Vilka är de oönskade effekterna av tatuering under menstruationen? Här är de vanligaste konsekvenserna av att få tillgång till sådana olyckliga specialister:

 1. asymmetriska, ojämnt färgade ögonbrynen som du måste "tänka på" med hjälp av improviserade medel eller i receptionen från en annan specialist;
 2. svår svullnad i vävnaderna i pannan, i särskilt avancerade fall - deformation i ansiktet;
 3. förvärvet av en farlig sjukdom på grund av befälhavarens användning av icke-sterila verktyg;
 4. inflammation och suppuration av nålpunkter med efterföljande bildning av ärr eller gropar i det specificerade området.

För att inte behöva ångra senare bortkastade pengar och dålig hälsa är det viktigt att noggrant välja en specialist på ögonbryntatuering. Professionella tjänster är inte billiga, men de är helt ansvariga för sina handlingar. De har en licens för att utföra denna typ av aktivitet och en lämplig utbildning. Information om dem finns i det offentliga området - på den officiella sidan på kliniken eller salongen där de arbetar, eller på deras personliga webbplats. Om befälhavaren inte kan tillhandahålla något av ovanstående är lite känt om honom, det är bättre att vägra hans tjänster. Det gör inte heller ont att ta hänsyn till det ögonblick som proffsen inte går hem - bara de som inte är särskilt bekymrade över klientens hälsa samtycker till detta.

Liknande artiklar

Tatuering är en typ av kroppskonst som appliceras på huden med specialfärger. För att få ett tydligt och vackert mönster på kroppen drar de med en nål. De började utöva sådan konst från antiken...

Närvaron av cykliskt menstruationsflöde beror på kvinnlig fysiologi, när kvinnor i reproduktiv ålder har en naturlig process för avstötning av det inre endometriella livmoderlagret på grund av bristen på befruktning. Perioden med kritiska dagar är den tid då en kvinna behöver...

I varje flickas liv är ögonblicket när hon förvandlas till en riktig kvinna mycket viktigt. Trots de positiva aspekterna av denna process uppstår stress också för kroppen. Därför är förseningen av menstruationen efter det första könet -...

Varför kosmetologer inte rekommenderar tatuering på kritiska dagar

Kritiska dagar kommer alltid vid fel tid: antingen försöker de förstöra semestern, sedan bryter de resan till poolen med vänner. Den här gången har du planerat en mer ansvarsfull händelse, ögonbryn eller läppstatuering, vars effekt kommer att glädja dig i många år. Denna händelse var så efterlängtad, men på det angivna datumet kom röda dagar i kalendern oväntat. Nu är du i förvirring: om du ska skjuta upp ett besök hos en kosmetolog, att lyssna på råd från vänner, är tatuering under menstruationen så hemskt, som vänner berättar om det.

Vad är tatuering

Permanent makeup (tatuering) är en kosmetisk procedur där färgpigment injiceras i hudens övre lager med en nål. Det låter dig betona konturerna på läppar, ögon, ögonbrynen. Till skillnad från tatueringar använder tatuerare en kort, tunn nål. Grunt punktering görs i huden, i vilket färgpigmentet placeras..

På grund av penetrering av ytan förblir permanent smink inte på huden för alltid, som en vanlig tatuering, men bara i några år.

Proceduren för det permanenta ögonbrynet anses vara det minst smärtsamma, jämfört med manipulationer i läppar, ögon eller bröstvårtor. Tekniken för ögonbrynsformning, där huden inte punkteras med en nål, men grunt skär med ett speciellt tunt blad, kallas mikroblading.

Proceduren varar som regel två timmar. Efter tatueringsförfarandet kan du glömma bort eyeliner, ögonbrynspennor under lång tid, du måste bara göra en kort korrigering var 5-6 månad.

Enligt recensionerna av flickorna som beslutade om detta förfarande är korrigeringen nästan smärtfri och håller inte så länge som själva ritningen.

Låt oss överväga mer i detalj om det är möjligt att göra permanent smink och mikroblåsning under menstruationen eller om det är nödvändigt att vänta på deras slut.

Möjliga biverkningar

Innan du ger slutgiltigt samtycke till förfarandet bör du bekanta dig med eventuella obehagliga konsekvenser. Vi listar de biverkningar som kan uppstå om tatuering görs under menstruationen:

 • Om frasen om menstruation "dagar i säng och piller" handlar om dig, är det definitivt värt att skjuta upp sessionen. Smärta under tatuering kan vara så outhärdligt att det kommer att leda till svimning.
 • antalet leukocyter i blodet minskar - detta hotar inflammation på platser för skador. Huden i början av menstruationscykeln är redan benägen att utslag, finnar av finnar - läkning kommer att vara lång och smärtsam;
 • ödem följer ofta kritiska dagar. Överskottsvätska bildas också i ansiktet, vilket kan leda till permanenta smärtfel - asymmetri, förlust av naturliga linjer, fläckig färgning;
 • pigmentet innehåller kemikalier som kan orsaka en allergisk reaktion hos klienten;
 • blod på huden på punkteringsstället kommer att visas mer intensivt. Om det blandas med det kan pigmentet tappa mättnaden och hålla sig dåligt vid huden.

Effekten av kritiska dagar på hudläkning

Läkare rekommenderar inte permanent makeup under menstruationen. Hudens känslighet i dag ökas. Pigmentinjektioner under sessionen kan vara mycket smärtsamma och det kommer att vara svårt att hålla kvar tills proceduren är slut..

Är det sant att om tatuering sker på kritiska dagar kommer det att förbli mindre? Inte att innehavet blir mindre. Pigmentets livslängd är två till tre år. Läkning kan vara värre, eftersom kroppen vid denna tid är upptagen med något helt annat. Dessutom vet alla att kvinnor på kritiska dagar och PMS känner smärta mer. Mer blod släpps, så att befälhavaren kommer att vara obekväm att arbeta. Dessutom sväller kvinnor just nu, så resultatet kan skilja sig från det avsedda.

Är det sant att om tatuering sker på kritiska dagar kommer det att förbli mindre? Inte att innehavet blir mindre. Pigmentets livslängd är två till tre år. Läkning kan vara värre, eftersom kroppen vid denna tid är upptagen med något helt annat. Dessutom vet alla att kvinnor på kritiska dagar och PMS känner smärta mer. Mer blod släpps, så att befälhavaren kommer att vara obekväm att arbeta. Dessutom sväller kvinnor just nu, så resultatet kan skilja sig från det avsedda.

Immunsystemet genomgår också förändringar, dess skyddsnivå minskas. Återställningsprocessen kan försenas, eftersom den kvinnliga kroppen på grund av menstruationsblödning inte kan leda alla krafter till läkning av drabbade mjuka vävnader. Alla kroppsresurser under menstruationen syftar till att skydda och uppdatera det reproduktiva systemet.

Komplikationer efter tatuering under kritiska dagar

Om du ignorerar läkarnas råd kan allvarliga komplikationer uppstå, vi listar de viktigaste:

 • smärtstillande medel kanske inte fungerar, klienten känner smärta;
 • färgen på huden efter proceduren kan skilja sig från vad som förväntades;
 • befälhavaren kommer att förhindras genom riklig utsläpp av blod droppar på punkteringsstället.

Specialister och professionella mästare drar slutsatsen att tatuering inte rekommenderas under menstruationen, du bör vänta minst en vecka efter att de har slutförts. Under denna tid kommer immunitet att återställas, indikatorn för blodkoagulation återgår till det normala, hudkänsligheten minskar.

Därför måste du ta hänsyn till funktionerna i din cykel när du planerar att besöka en kosmetologklinik.

Andra kontraindikationer

Permanent makeup har andra kontraindikationer. Vi redogör för de viktigaste:

 • koagulerbarhet med låg blod;
 • feber;
 • graviditet, amning;
 • onkologiska sjukdomar;
 • mol, utslag, hudsjukdomar;
 • sjukdomar av viral, inflammatorisk karaktär;
 • nervösa eller psykiska störningar;
 • allergi mot kosmetika, pigment, anestetika;
 • diabetes;
 • tar blodförtunnare - Analgin, Aspirin och andra;
 • antibiotikabehandling.

Om minst en av dessa faktorer är närvarande, kan inte tatueringsförfarandet utföras..

Det slutliga beslutet, om man accepterar manipulation eller inte, kvarstår hos klienten. Experter kan inte förbjuda, men rekommenderar att omplanera en session om datumet sammanfaller med kritiska dagar. När allt kommer omkring måste resultaten av ett misslyckat förfarande därefter raderas genom att genomföra flera smärtsamma korrigeringssessioner, och möjliga biverkningar och komplikationer kan skada din hälsa.

Är det möjligt att göra permanent makeup för menstruationen 2019

Permanent makeup eller permanent makeup är en imitation av vanlig smink, tillverkad med speciell organisk färg på samma sätt som en tatuering. Pigment införs i det övre lagret av huden, överhuden, på grund av vilken effekten av konstant närvaro av dekorativ kosmetika i ansiktet uppnås. Den tid under vilken tatueringen varar är från tre till fem år. Oftast "dra" läppar, ögonbrynen och ögonlocken på detta sätt. En sådan procedur gör att du kan spara tid när du applicerar daglig makeup, och maskbrister i ansiktet och kroppen, till exempel ärr eller ärr.

Varje dag efterfrågan på förfarandet blir mer och mer, i strävan efter skönhet tillämpar ett stort antal flickor i olika åldrar det. Trots att processen i sig inte kräver särskild preliminär förberedelse från kvinnor, finns det ett behov av att följa vissa regler, eftersom man bara för att attraktionskraft inte ska riskera din hälsa i alla fall. Därför är kunder ofta intresserade av permanenta makeupmästare, men är det möjligt att göra tatuering under menstruationscykeln? Låt oss samla det.

Orsaker till biverkningar efter tatuering under menstruationen

Tatueringen är i sin natur samma allvarliga ingripande som en kirurgisk - mästaren gör punkteringar av det övre skiktet av huden med en tunn nål i en speciell apparat, varför samråd med en specialist i denna fråga är obligatorisk. När allt kommer omkring är en av kontraindikationerna för skapandet av en sådan permanent sammansättning menstruationscykeln.

Det är inte ovanligt att mästare vägrar att göra en andra korrigering eller tatuering under menstruationen hos sina kunder.

På kritiska dagar upplever en kvinnas kropp allvarlig stress, eftersom hormonnivån förändras dramatiskt, immuniteten minskar och det allmänna tillståndet förvärras. Det blir svagt mottagligt för alla förfaranden, varför deras effektivitet kraftigt förvärras under denna period. Därför är resultatet av kosmetiska förfaranden, inklusive tatuering, ofta otillfredsställande och kunderna förblir missnöjda.

Problem som uppstått under och efter proceduren:

 1. Under menstruationsperioden för många kvinnor kan hela processen verka ganska smärtsam. På grund av sänkning av smärttröskeln förvärras känsligheten, så även den mest okomplicerade åtgärden, till exempel ögonbryntatuering, orsakar extremt obehagliga upplevelser. Det är möjligt att klienten kan tappa medvetandet från smärta under sessionen.
 2. På kritiska dagar finns ett överskott av vätska i kvinnans kropp, vilket resulterar i en minskning av blodkoagulerbarhet. Ofta, under introduktionen av färg, börjar huden blöda hårdare, så processen för införande av pigment är betydligt komplicerad, och kvaliteten på guiden reduceras betydligt.
 3. Den hormonella bakgrunden som har förändrats under menstruationsperioden kan provocera en färgförändringsfärg eller till och med dess avslag. Den resulterande skuggan kan vara motsatsen till vad som önskas, och detta kommer att orsaka en ny pigmenteringssession för att korrigera fel. Därför är sannolikheten för onödiga och oväntade ärr.
 4. Bedövningen som används under proceduren under menstruationen kan vara ineffektiv eller kanske inte fungerar alls..

När sådana svårigheter uppstår spelar funktionerna i varje kvinnlig kropp en viktig roll. Till exempel märker många kvinnor inte ens skillnaden varken under proceduren eller som ett resultat av den under kritiska dagar. Men inte alla var så lyckliga. Statistik visar att tatueringen ofta är direkt beroende av närvaron eller frånvaron av menstruation på dagen för förfarandet.

Professionella kosmetologer rekommenderar att du får en tatuering bara fem eller sex dagar efter avslutad period och planerar ett besök på en skönhetssalong med hänsyn till din cykel.

Menstruationens effekt på hudåtervinningsprocessen

Menstruationsperioden präglas av en minskning av immunitet, därför, efter sessionen, många flickor har feber, huvudvärk och yrsel. Det tar vanligtvis upp till fem dagar att läka sår efter tatuering, men på grund av försvagning av kroppen, är processen för regenerering av huden märkbart långsammare.

 1. På grund av felaktig hemsjukvård kan infektion införas (även om befälhavarens instrument är absolut sterila). Eftersom stor blodförlust leder till en minskning av skyddet av immunsystemet från effekterna av mikrober, är kroppen extremt mottaglig för olika bakterier under denna period.
 2. Hudceller avvisar på alla sätt pigmentet som drivs eftersom det är en främmande substans för dem. Detta kan leda till en stark frisättning av blod på platser med punkteringar, och det är omöjligt att blanda blod med färg, eftersom detta kommer att minska dess stabilitet och kraftigt bli lättare.
 3. På platser med punkteringar, abscesser, inflammation kan uppträdande förekomma. På grund av det faktum att varje sår, till och med en liten repa, under menstruationen läker mycket långsamt på grund av en minskning av antalet leukocyter, kan det vara nödvändigt att kontakta en specialist..

Viktiga rekommendationer

Naturligtvis på lagstiftningsnivå är förfarandet för tatuering under menstruationscykeln inte förbjudet. En kvinna kan inte tvingas att överge en session för att förbättra sitt eget utseende. Men de flesta specialister rekommenderar starkt att inte göra eller dölja för befälhavaren deras verkliga välbefinnande under menstruationen. En sådan rimlig strategi hjälper till att betona skönhet och inte uppleva obehagliga, ibland smärtsamma upplevelser..

Det viktigaste är att förstå att sann skönhet inte kräver uppoffring. För att vara vacker, måste du övervaka din hälsa och noggrant förbättra skalet som ges av naturen.

Är det möjligt att tatuera ögonbrynen och läpparna under menstruationen eller innan de börjar

Många flickor är intresserade av om permanent ögonbrynsmakeup kan göras före och under menstruationen. Om det inte finns några medicinska kontraindikationer för tatueringsförfarandet, rekommenderar mästarna att vänta några dagar innan de är avslutade. Det är oönskat att besöka en salong under menstruationscykeln.

Många tjejer anser att ögonbryn eller läppstatuering är ett normalt kosmetiskt ingrepp och ignorerar eventuella begränsningar. En del tänker inte ens på om de kan göra permanent smink, vad borde vara vård av de inflammerade områdena. Erfarna hantverkare i salonger varnar alltid kunder i förväg om konsekvenserna av tekniken, pratar om komplikationer i närvaro av vissa sjukdomar. Början av menstruationscykeln anses vara en av dessa kontraindikationer..

Hur påverkar menstruationen läkningen av jordskorpan

Även om tatuering med ögonbryn eller läppar anses vara en säker teknik, sätter proffs det på samma sätt som kirurgiskt ingripande. Under pigmentering görs grunda punkteringar av det övre skiktet av överhuden, ett färgpigment införs. Sedan finns en läkning av jordskorpan, som varar cirka 3-5 dagar. Först strömmar anemonen från såren, sedan torkar den upp, börjar skala av och falla av.

Om det finns kontraindikationer, allvarliga sjukdomar, är det förbjudet att genomgå förfarandet. Förbudet gäller också situationer när en kvinna är gravid och ammar. Under menstruationsperioden kan du inte registrera dig för en session om de passerar smärtsamt, rikligt.

Under denna period försvagas den kvinnliga kroppen och upplever hormonella förändringar. Nivån på immunitet reduceras märkbart, vilket bromsar torkningen, läkningen av jordskorpan.

Punkteringar under menstruationen läkar sämre av följande skäl:

 1. Även om alla verktyg från befälhavaren är sterila och han arbetar med engångshandskar är risken för infektion fortfarande. Ofta uppträder inflammation vid felaktig vård hemma. Anledningen är en minskning av antalet vita blodkroppar på grund av betydande blodförlust..
 2. Minskningen i svullnad avtar på grund av ökad känslighet i huden, en minskning av kroppens försvar under dagarna av menstruationscykeln. Varje sår läker längre, särskilt om flickan känner en stark malaise, konstaterar en försämring av välbefinnandet.
 3. Det införda pigmentet är främmande för kroppen, så cellerna kommer att avvisa det så mycket som möjligt. Detta kommer särskilt att påverka de kvinnor som på grund av menstruationens början kommer att öka blodflödet vid punkteringsställena. Att blanda pigment med blod orsakar dess starka förtydligande, minskade hållbarhet.
 4. På punkteringsstället kan inflammation, suppuration börja. Antiseptiska salvor kan endast appliceras ett visst antal gånger, så om tillståndet förvärras måste du konsultera en läkare för långvarig behandling.

För att göra eller inte tatuera på sådana dagar, bestämmer bara klienten. Dölja ditt välbefinnande från en salonganställd är dumt, eftersom kvaliteten på det slutliga resultatet, konturens tydlighet och skuggning av färgen beror direkt på detta. Ibland är mikropigmentering framgångsrik, men oftast kan inte resultatet av arbetet förutsägas exakt. Du kan få en kontur som på bilden nedan.

Möjliga komplikationer under menstruationen

Menstruationens början är en kosmetisk kontraindikation för pigmentering av läppar eller ögonbrynen. Salongarbetare på sådana dagar vägrar vanligtvis att göra tatueringar för att utföra upprepade korrigeringar. På grund av ökad känslighet kan smärttröskeln minska, blödning av sår kan börja. Om du kan planera om sessionen rekommenderas det att ändra datumet med 6-7 dagar. Dessutom bör det komma ihåg att full återhämtning varar i cirka 2-3 veckor, vilket kräver upprepad korrigering för att förbättra färgen.

Möjliga komplikationer:

Det finns inget medicinskt förbud mot tatuering under menstruationen, men hudens känslighet ökar under denna period. Även mikropigmentering av ögonbrynen kommer att orsaka allvarlig smärta, för att inte tala om permanent läppsminke. Naturligtvis, om du vill, kan du drabbas av smärta, men det är bättre att vänta en vecka innan avslutad menstruationscykel. Skönhet, enligt vissa damer, kräver uppoffring, men att riskera din hälsa under flera dagar är åtminstone dumt.

 • Anestesi under menstruationen är svagare, kanske inte fungerar alls.
 • På grund av förändringar i den hormonella bakgrunden kan pigmentkompositionen ändra färg eller inte fixeras alls. Du kan få exakt motsatt nyans, som senare blir svårt att måla över. Du måste korrigera fel med en ny pigmenteringssession eller ta bort färgkompositionen med en laser. Konsekvenserna av sådana förändringar är ofta ärr, märkbara kolloidala ärr.
 • Ökade blödande sår kommer att förhindra att befälhavaren applicerar pigment längs konturen för att utföra kvalitetsarbete.
 • Om en flicka känner sig dålig, kommer en skrivmaskin med nålar att förvärra ett smärtsamt tillstånd, intensifiera obehag, smärta.

Under menstruationen och 2-3 dagar innan de börjar är det bättre att inte ha tatuerade ögonbryn eller läppar för att inte sluta med inflammation, ett utslag av herpes.

När den kvinnliga kroppen försvagas av blodförlust, kommer det sannolikt att få en komplikation även om alla vårdregler följs. Pigmentering bör närma sig särskilt noggrant om det finns en tendens till utslag av herpes. Var noga med att dricka en kurs med anti-herpesläkemedel en vecka före sessionen, börja ta något vitaminkomplex. Om försiktighetsåtgärder inte följs kan resultatet vara lika beklagligt som på bilden nedan..

Många experter rekommenderar flickor att göra permanent makeup endast 5-6 dagar efter avslutad menstruation. Att planera ett salongbesök bör ta hänsyn till din cyklers särdrag och varna guiden om en eventuell överföring av sessionen. Detta undviker inflammation, infektion. Det är bättre att oroa dig för din hälsa i förväg än att skylla på någon senare, att behandlas av en kirurg eller kosmetolog.

Är det möjligt att göra ögonbryntatuering under menstruationen

Vissa salongprocedurer är förbjudna under månatlig blödning. Den här artikeln berättar om det är möjligt att göra tatueringar i ögonbryn under menstruationen, baserat på yttranden från medicinska specialister och tatuerare..

Typ av permanent makeup

Pigment införs i huden av olika tekniker:

 1. Hårmetod. På grund av varje hårsträckning kan till och med anestesi inte ta bort all smärta.
 2. Kortslutning. Introduktionen av pigment är minimal (upp till 4 mm), så många kvinnor är lättare att tolerera skapandet av tunna slag.
 3. Skuggningsfärg. Det används uteslutande för korrigering av ögonbrynen med skapandet av en fjädern bakgrund..

Under menstruationen är de två sista metoderna tillåtna, men att dra hårstrån är inte önskvärt.

Vem kan göra tatueringar i ögonbryn under menstruationen

Kritiska dagar är inte en absolut kontraindikation. När du besvarar frågan, är det möjligt att göra mikroblåsning under menstruationen, måste du utvärdera din hälsa.

Tatuering under menstruation är tillåtet under följande förhållanden:

 • kraftig blödning;
 • brist på akne och rodnad;
 • hög smärttröskel;
 • inte smärtsamma perioder;
 • bra indikatorer på läkning av huden;
 • mindre ingripande.

Det är viktigt att veta att det fortfarande finns en risk för en lång återhämtningsperiod och en minskning av arbetets kvalitet. Därför, tatuering av läppar, ögonbrynen, pilar på ögonen, andra tatueringar, är det tillrådligt att skjuta upp till den fullständiga månatliga blödningen.

Kontra

Sådana procedurer är oönskade inte bara under menstruationen. Det finns ett antal allmänna kontraindikationer:

 • hög kroppstemperatur;
 • obehag;
 • dålig blodkoagulation;
 • diabetes;
 • tendens att bilda keloider (ärr);
 • hudproblem i ett specifikt område;
 • bronkial astma;
 • postoperativ period;
 • användning av antibiotika;
 • hudsjukdomar;
 • graviditet;
 • amningstid;
 • tar vissa mediciner.

Försvagad immunitet under menstruationen kan förvärra kvinnans välbefinnande. En kosmetisk intervention under denna period kommer att förvärra situationen ytterligare. Därför kommer en bra och erfaren mästare först att konsultera klienten för att ta reda på de möjliga orsakerna till överföringen av tatueringen eller ett fullständigt avslag.

Många av salongförfarandena rekommenderas inte under kritiska dagar. Följ länken för att ta reda på om du kan klippa håret under din period.

Skäl att vägra förfarandet

Kvinnor som har genomgått en sådan procedur minst en gång behöver inte förklara varför tatuering inte bör göras under menstruationen. Nybörjare i denna fråga måste bekanta sig med alla möjliga komplikationer och konsekvenser..

I början av menstruationscykeln producerar kroppen speciella ämnen. De tvingar livmodern att sammandras kraftigt för att snabbt ta bort den avvisade endometriet. Men prostaglandiner överexciterar nociceptorer, vilket ökar hudens känslighet.

Smärtan är mest allvarlig när den utsätts för läpparna och platserna nära dem, eftersom det finns det största antalet receptorer. Tolerans för sensationer när de arbetade på ögonbrynen, men det fanns situationer då klienter förlorade medvetandet under mikroblåsning mot bakgrund av menstruationen. Och anestesi (geler, etc.) kan vara ineffektivt på grund av förändringar i den hormonella bakgrunden under menstruationsflödet.

Risk för blödning

Arbetet sker med skador på mikrofartyg. Med god blodkoagulerbarhet återhämtar sig en kvinna snabbare efter införandet av pigment i huden. Med menstruationsflödet förvärras det hemostatiska systemet. Och detta påverkar negativt:

 • på hastigheten för hudläkning;
 • på kvaliteten på specialistarbetet.

Som ett resultat finns det irritation i huden, skorpor och oattraktiva bucklor efter att de faller av. Det kommer också att vara svårare för befälhavaren att rita den exakta konturen mot bakgrund av rikligt blod på platserna för inflytande.

Sannolikhet för inflammation

Hudutslag är en konsekvens av tilltäppning och inflammation i porerna. Innan menstruationen dominerar progesteron. Detta hormon orsakar en ökad produktion av inte bara subkutant fett utan också utsöndringsvätska. Hudproblem i arbetsområdet är en direkt kontraindikation för tatuering både före menstruation och någon annan dag i cykeln.

Inflammation kan uppstå flera dagar efter proceduren. Och problemet är inte befälhavarens misstag, som är full av infektion. Även rena verktyg och anslutning till teknik skyddar inte mot efterföljande penetrering av bakterier genom skador på överhuden. Anledningen ligger i minskningen av volymen av immunceller, som inte räcker för att ge skydd.

Tatueringskvalitet och allergier

Att fylla exakt och vacker makeup kanske inte fungerar. Detsamma gäller för vanliga tatueringar. I början av cykeln påverkar bristen på könshormoner direkt hur kroppen uppfattar färgen. Flera alternativ är möjliga:

 • för tråkig färg;
 • mycket ljus skugga;
 • ojämn tatuering;
 • allvarliga allergier.

Detsamma gäller för färgförändringar frisyrer. Enligt frisörer är färgning av hår under menstruationen inte värt det på grund av risken för dessa brister.

Defekt sannolikhet

En annan anledning till att inte slå under menstruationstatueringar eller att vägra tatuering är ökad svullnad under kritiska dagar. En stor mängd vätska samlas i ansiktet och inte bara i benen. Därför minskas sminkens kvalitet och problemet kan manifestera sig på följande sätt:

 • asymmetri av pilar, ögonbrynen, läppkontur;
 • tatueringens onaturliga natur;
 • oväntad skugga;
 • ojämna linjer;
 • spotting.

För att eliminera fel måste du upprepa proceduren. Men ibland kan inte färgen i felaktigheter längre fixeras.

På vilken cykeldag kan jag få en tatuering

På olika webbplatser kan du hitta recensioner och kommentarer där experter och vanliga användare rekommenderar att skjuta upp ansökan om permanent till mitten av cykeln.

Den mest olämpliga perioden är 2-3 dagar före blödning och själva menstruationen.

Om du gör tatueringen på rätt dag, läker skadan snabbare, risken för inflammation och defekter minskar. Men flickor behöver:

 • vägra att tillämpa kosmetika inom detta område;
 • blöta systematiskt munken med en ren trasa;
 • dra inte bort jordskorpan;
 • besök inte solariet.

Varje specialist svarar lika på frågan om det är möjligt att slå en tatuering eller applicera permanent makeup under menstruationen. Förfarandet är inte förbjudet, men det är värt att väga för- och nackdelar. Många mästare rekommenderar inte tatueringar under menstruationen. Det finns ingen direkt fara för hälsan, men kroppens tillstånd och den hormonella bakgrunden förklarar behovet av att överge sådana procedurer. Det finns en risk för negativa konsekvenser, även om du följer alla rekommendationer från befälhavaren under återhämtningsperioden.

Är det möjligt att göra tatuering under menstruationen

Många flickor hänvisar till permanent makeup som ett normalt kosmetiskt förfarande, som inte har några speciella begränsningar. Någon tror till och med att ögon eller läppar inte behöver särskild vård efter ögonbryntatuering. Först när inflammerade områden dyker upp på huden börjar människor tänka på hur säker processen i sig är..

Kontraindikationer för permanent makeup

Experter kan ge ett antal poäng när tatuering inte rekommenderas. Det är bäst att studera all information om proceduren i förväg, utan att vänta på en varning från guiden. Innan du börjar en session med permanent smink, läs tillgängliga kontraindikationer:

 • minskad koagulation eller benägenhet till detta;
 • diabetes mellitus (särskilt den insulinberoende formen);
 • graviditet och amning;
 • onkologi av olika slag, liksom neoplasmer;
 • inflammatoriska och virala sjukdomar;
 • nervösa eller psykiska störningar (epilepsi);
 • tendens till allergiska reaktioner;
 • hudsjukdomar eller skador i ögonbrynsområdet;
 • att vara berusad;
 • ta vissa mediciner (analgin, aspirin, etc.);
 • period under en vecka och under menstruationen.

I händelse av att någon av de faktorer som anges ovan är närvarande, diskutera med läkaren och befälhavaren som kommer att utföra tatueringen vad som kan och inte kan göras.

Varför du inte ska göra tatuering på kritiska dagar?

Menstruation är en naturlig process inbäddad i den kvinnliga kroppen av naturen själv. Alla kan fortsätta på olika sätt. Upplevelserna som följer med processen är ofta smärtsamma. För att lindra detta tillstånd bör kvinnor undvika intensiv fysisk ansträngning, aktivt sex, ta varma bad och vissa kosmetiska förfaranden bör inte göras.

En procedur som tatuering kan skada kroppen under menstruationen. Svaghet och snabb överarbetning är ofta följeslagare av kritiska dagar. Många kvinnliga representanter noterar att efter en session med permanent makeup under menstruationen börjar huvudet att skada eller bli yr, och på vanliga dagar observeras inget liknande. I det här fallet är det bättre att vänta och få en tatuering på en vecka..

Menstruationsskorpsheling

Under menstruationen i den kvinnliga kroppen sjunker immunitetsnivån markant. Den senare faktorn kan bromsa läkningen av jordskorpan efter en session med permanent smink. Kritiska dagar är inte avsedda att utföra denna procedur. Skälen till detta kan vara följande..

 1. Nivån av vita blodkroppar i kroppen, som förlorar en viss mängd blod, reduceras avsevärt. Så ibland uppträder inflammation på punkteringsstället.
 2. Överkänslighet i huden och en minskning av kroppens skyddande funktioner bidrar inte till minskningen av ödem som oundvikligen uppstår efter tatuering.
 3. Kroppen som färgar pigmentet kommer att börja avvisas och uppfattar det som ett främmande föremål, särskilt under menstruationen. Bloddroppar på punkteringsplatserna kommer att visas mer intensivt.
 4. I värsta fall, i det område som har genomgått permanent smink, kan inflammation och suppuration börja.

Huruvida proceduren ska utföras i dessa dagar avgörs av klienten. Du kan alltid och till och med behöva varna befälhavaren om ditt tillstånd.

Komplikationer efter tatuering på kritiska dagar

Det finns inga speciella medicinska förbud mot permanent makeup under menstruationen, men det bör komma ihåg att hudens känslighet vid den tiden ökar. Punkteringar under sessionen kan uppfattas mycket smärtsamt och det kommer att vara svårt att tåla tills proceduren är slut. Om du försummar råd från läkare och erfarna tatuerare, kommer allvarliga komplikationer att uppstå:

 • anestesi under menstruationen kanske inte fungerar alls;
 • på grund av omstruktureringen av den hormonella bakgrunden förändras ibland färgen som bör erhållas efter avslutad procedur;
 • det kommer att vara svårt för befälhavaren att utföra kvalitetsarbete, eftersom riklig utsläpp av blod på punkteringsplatsen definitivt kommer att förhindra honom;
 • kundens besvär kan öka efter att ha använt en maskin med nålar.

Experter tror att kvinnor kan tatueras bara en vecka efter menstruationen.

Tips från tatuerare

Kom ihåg att innan du går för att utföra denna procedur för dig själv under din period är det bättre att omedelbart beräkna alla risker. När allt kommer omkring måste en misslyckad permanent make-up korrigeras antingen helt eller genom korrigering. Det finns rekommendationer från experter om när man ska tatuera:

 • ungefär två dagar före början av kritiska dagar och under dem bör du avstå från denna procedur så att inflammation inte uppstår på huden;
 • planera ett besök på en skönhetssalong med hänsyn till det speciella i din menstruationscykel;
 • försök att välja en erfaren mästare vars resultat kan uppskattas genom att titta på foton med permanent make-up.

Hudvård efter ögonbryntatuering

Oftast utför kvinnor mikropigmentering, varefter deras ögonbrynen blir ljusare och mer uttrycksfulla. Det önskade resultatet visas slutligen och fixas två veckor efter sessionen. Hela tiden måste du sköta dina ögonbrynen korrekt skötsel:

 • skorpor bildas på huden omedelbart efter tatueringen, och på punkteringsplatsen kommer en grav att stickas ut, som försiktigt måste klistras med en servett;
 • ödem kan förekomma i området för ögonbrynen, som elimineras genom att ta antihistaminer;
 • för snabb läkning av ögonbrynen, om så önskas, kan ett tunt lager av grädde innehållande panthenol appliceras;
 • försök att inte besöka solbrännsängen, tvätta mindre ansikte första gången och se till att jordskorpan inte skalar bort.

Följ riktlinjerna ovan för att njuta av vackra, välskötta ögonbrynen..

Är det möjligt att göra ögonbryntatuering under menstruationen

Inom kosmetologin är tatuering ett säkert förfarande, så många flickor uppmärksammar inte kontraindikationer före sessionen. Men tjänsten under menstruationen är en av begränsningarna för tatuering, den här artikeln har en blandad åsikt från specialister.

Permanent ögonbrynsmakeup

Ögonbrynstatuering är ett förfarande inom kosmetologi, som syftar till att förändra en kvinnlig utseende. I detta fall kan du ändra formen på ögonbrynen: böj, svans, tjocklek, antal hårstrån.

Inom kosmetologi är förfarandet vanligt. Den är gjord av olika skäl:

 1. Gillar inte ögonbrynsformen.
 2. Flickan vill öka hårens täthet genom att rita dem med pigment.
 3. För att inte sminka varje dag kan du göra permanent smink. Detta sparar tid som du applicerade smink på.
 4. Dölj medfödda ansiktsförändringar.

Det kan finnas andra skäl till varför kvinnor beslutar att tillhandahålla tjänster..

Det finns två typer av procedurer: pulverformiga ögonbrynen (måla hela området med färgämne) och hårmetoden (rita hår), resten av teknikerna avviker från dessa huvudtyper.

Det finns kontraindikationer för tatuering, varav en är att du inte kan göra det med menstruation.

Vad som påverkas av menstruationen

Kritiska dagar för flickor är en cykel, i hans tid rensas kroppen för onödiga ämnen i kroppen som har ackumulerats under en månad.

Under menstruationen inträffar förändringar som påverkar genomförandet av ögonbryntatuering:

 1. Hudens känslighet ökar. Den här artikeln är praktiskt taget den viktigaste, enligt vilken det inte rekommenderas att göra permanent ögonbrynsmakeup för närvarande. Ögonbrynstatuering är inte ett trevligt förfarande, eftersom inte alla har ett smärtstillande medel som helt täcker smärta. Om du registrerar dig för en tjänst under menstruationen, kommer smärtan att känna sig starkare, vilket kommer att lämna obehagliga känslor från tatueringen på ögonbrynen, och på grund av spänningen i ansiktsmusklerna kommer det att vara svårt för befälhavaren att injicera pigment under överhuden.
 2. Återställningsperioden under menstruationen reduceras. På grund av hopp i den hormonella bakgrunden lider immunsystemet, därför är det efter servicen en risk att skabbet läker under lång tid. Om rehabilitering av huden varar längre än vanligt kan komplikationer eller biverkningar uppstå som kommer att påverka resultatet och utseendet på ögonbrynen.
 3. Immunsystemet under menstruationen förvärrar arbetet, så det finns risk för infektion i kroppen. Anledningen till detta kan vara användningen av förbrukningsartiklar av låg kvalitet vid arbete inom kosmetologi eller felaktig hantering av skyddsskiktet under rehabiliteringstiden för överhuden. Om infektionen kommer in i blodomloppet hotar den att ändra ögonbrynsformen, det applicerade mönstret och tatueringen som helhet.
 4. På grund av omstruktureringen av den hormonella bakgrunden under menstruationen kan kroppen på ett icke-standardiserat sätt acceptera införandet av ett främmande ämne (dvs. pigment). Detta påverkar dess utseende, resultatet av tatueringen. Resultatet blir den resulterande olämpliga skuggan, delvis ögonbrynsfärg eller överdriven ljusstyrka eller tråkig färg på färgämnet.

Med tanke på alla effekter under menstruationen på kroppen kan vi dra slutsatsen om det är värt att applicera det. I detta fall måste du ta hänsyn till det individuella hälsotillståndet.

Är det möjligt att göra ögonbryntatuering under menstruationen: mästarnas åsikt

Specialister som studerar menstruationsfrågan är indelade i två typer: läkare och kosmetologer. Men båda sidor har en gemensam åsikt, som de följer och ger råd till kunderna.

Baserat på omstruktureringen av kroppen och påverkan av menstruation kan man dra slutsatsen att förekomsten av menstruation inte är en fullständig kontraindikation för proceduren. Kritiska dagar - en begränsning som du kan lyssna på, baserat på möjliga biverkningar på grund av påverkan av menstruation.

Kosmetologer tror att du kan tillämpa tatuering om perioderna inte ger allvarligt obehag för flickan. I det här fallet räcker det att lägga till mängden anestesi, eftersom menstruationen påverkar hudens känslighet i hög grad.

Detta svar är ett och vanligt bland mästare. Men om möjligt, planera om sessionen vid en bra tid.

Begränsningen indikeras vanligtvis av menstruation, tre dagar före och efter dem. Eftersom kroppen först är beredd på blodförlust och sedan återställs.

Det rekommenderas inte att registrera dig för en tatuering innan menstruationen kommer, för då börjar återhämtningsperioden för överhuden som påverkas av menstruationen.

Innan sessionen ska du kontakta en kosmetolog för att klargöra individuella indikationer för permanent smink. Med en låg smärttröskel är det bättre att överföra besöket till kosmetologi.

Allmänna kontraindikationer

Så att tatueringen i ögonbryn inte orsakar en obehaglig konsekvens för en kvinna, han måste koordinera sitt hälsotillstånd med en lista över begränsningar.

Med undantag av menstruation rekommenderas det inte att göra permanent makeup i följande fall:

 1. aIDS.
 2. Cancersjukdomar. Onkologi påverkar hela kvinnans kropp, så du måste vara försiktig med den här artikeln. Under utvecklingen av sjukdomen är det förbjudet att utföra proceduren, eftersom det kommer att påverka klientens hälsa och effekten negativt. Om du vill kan du göra tjänsten när klienten återhämtar sig. Detta kräver läkares tillstånd..
 3. Dålig blodkoagulation. Om det finns en punkt under tatueringen när blodet sticker ut till ytan kommer det att vara svårt för en specialist att stoppa det. Detta kommer att påverka befälhavarens arbete, dessutom kommer det för tidigt att tvätta ut pigmentet som just föll under överhuden.
 4. Graviditet, amning. Tatuering är inte tillåtet i första trimestern, för vid denna tidpunkt är barnens organ lagda och hans utveckling inträffar, därför är det farligt att förlora den eller få en defekt i utvecklingen. Som under menstruationen, under graviditeten gör det möjligt för dig att göra proceduren i andra eller tredje trimestern med en bra graviditet.
 5. Diabetes. Oavsett form av diabetes påverkas hela organismen, så denna punkt bör inte försummas..

Om du inte har några matchningar med listan kan du göra en tatuering utan att oroa dig för resultatet, om du har valt en bra salong och mästare.

rön

Menstruation påverkar känsligheten på flickans hud, så det kommer att vara smärtsamt att göra proceduren vid denna tidpunkt. För att fixa detta, be kosmetologen i förväg att lägga till mer smärtstillande medel. I grunden ger permanent makeup under menstruationen inte negativa konsekvenser för resultatet, om du ger rätt ögonbrynsvård.

Ögonbrynstatuering under menstruation: För- och nackdelar

Kan jag tatuera ögonbrynen under menstruationen? Å ena sidan verkar frågan löjlig: vad är förhållandet mellan lite blödning och en tatuering i ansiktet? Å andra sidan är det verkligen eftersom menstruation är ett ganska allvarligt test för kroppen.

Tatueringsmekanism

Det betyder inte att huden i ansiktet är okänslig. Dessutom gäller detta lika för läpparna, ögonbrynen och ögonlocken. Tatuering är en ganska smärtsam procedur som endast utförs mot bakgrund av smärtlindring. Med dålig smärttolerans är proceduren omöjlig.

Kärnan i tatueringen är som följer: med hjälp av en speciell tatueringsmaskin eller en nål är den grunt under huden - från 3 till 7 mm introduceras färgpigmentet. I djupet av huden bildar färgen en slags kapsel. Således förblir pigmentet kvar på platsen och tvättas inte ut med lymf och blod, som händer med någon annan hudfärgning..

Det finns flera typer av tatuering..

 • Hårig - den svåraste proceduren. Mästaren tatuerar ögonbrynsmönstret - varje hår. Arbetet är noggrant och tidskrävande. Trots anestesi kan smärta inte neutraliseras fullständigt..

Hårtatuering varar från 6 månader till 3 år, vilket beror på hudtyp och färgens penetreringsdjup. Siffran efter en månad måste justeras.

 • Fotografering - bilden består delvis av tunna linjer som efterliknar hårstrån och krossas, vilket ger en bakgrund. Resultatet som helhet ser ut som ett ögonbryn, målade med skuggor och en penna. Förfarandet tar lite mindre tid och är inte så smärtsamt på grund av att djupet på den införda färgen är minimal här - 3-4 mm.
 • Skuggteknologi - naturliga hårstrån tas inte bort, bara formen på ögonbrynet justeras. Färgen är försiktigt skuggad för att bara skapa bakgrunden. Skuggningen bibehålls minst: pigmentpenetrationsdjupet är litet.

Ju finare mönster, desto högre krav på huden. Så, med fet hud, tatuerar inte i grunden längre än ett år, eftersom den rikliga utsöndringen av fett och stora porer bidrar till en snabb förstörelse av kapseln och urlakning av färg. Hud som har tappat elasticitet är inte heller det bästa alternativet för tatuering: det finns inget sätt att exakt kontrollera penetreringsdjupet.

Menstruation har en märkbar effekt på hudens tillstånd, i synnerhet på dess oljighet och elasticitet. Så ta hänsyn till fasen i menstruationscykeln när du besöker en tatueringssalong är nödvändig.

Påverkan av menstruation

Menstruation är faktiskt en del av menstruationscykeln, under vilken ägget mognar. För närvarande bildas ett endotermiskikt i livmodern. Om under befruktningscykeln inte har inträffat är detta skikt onödigt och avvisat. Tvätta skiktet tillsammans med lite blod utgör din period.

Cykeln regleras av det hormonella systemet. Huvuddelen av dessa hormoner är luteiniserande och follikelstimulerande. De produceras av hypofysen och påverkar i sin tur nivån av hormoner som syntetiseras av äggstockarna - östrogen och progesteron. Mängden hormoner varierar avsevärt i olika faser av cykeln.

 • Follicular - de första dagarna av menstruation. Vid denna punkt når nivåerna av östrogen och progesteron sina minimivärden. Livmodern avvisar ett onödigt lager av epitelet, ägget mognar i äggstocken. Samtidigt börjar nivån av follikelstimulerande hormon att öka och når maximalt inom de kommande två veckorna. Vid denna tidpunkt ökar östrogenproduktionen markant, vilket säkerställer bildandet av ett nytt lager av endometrium i livmodern.
 • Äggstock - frisättning av ägg mot bakgrund av det maximala värdet av luteiniserande hormonet, ägglossningen tar från 16 till 32 timmar.
 • Lutealstadiet - varar cirka 2 veckor. Den sprängande follikeln stängs, corpus luteum bildas och följaktligen ökar produktionen av progesteron. Ju närmare menstruationens början, desto mindre hormoner frisätts. Mot denna bakgrund ökar hudens känslighet som regel och smärtkänslorna verkar starkare.

Med det allmänna goda tillståndet i kroppen har fluktuationer i hormonnivåer liten effekt på smärtkänsligheten. Men mot bakgrund av åtminstone vissa hudproblem är denna effekt mycket mer uttalad.

Följande video kommer att presentera förfarandet för hårtatuering av ögonbrynen:

Möjliga komplikationer

Hudens tillstånd bestäms till stor del av arbetet med hormoner, och under menstruationen varierar deras antal över ett mycket brett spektrum. Det finns ett antal allvarliga skäl för att vägra förfaranden under denna period..

 • Smärtsam känslighet - mot bakgrund av en liten mängd östrogen och progesteron, produceras prostaglandiner i överflöd. Dessa ämnen stimulerar livmodersammandragningar så att de senare kan bli av med det endotermiska skiktet. Prostaglandiner överöver vita receptorer och sänker smärttröskeln. Mot denna bakgrund uppfattas all smärtkänsla märkbart skarpare. Läpptatuering är särskilt smärtsamt. Ögonbrynets område är inte så känsligt, men under denna period kan tatueringen av ögonbrynbågen lätt förvirra och även svimma..

Som regel används geler specifikt för smärtlindring i salonger. Men under menstruationen, på grund av en förändring i hormonell bakgrund, kan de vara praktiskt taget värdelösa. Att få en tatuering utan bedövning är extremt riskabelt..

 • Hudutslag - utslag och akne under menstruationen för de flesta kvinnor är vanliga. Under follikulärperioden aktiveras produktion av sebaceous och svettkörtlar. Huden blir fetare, porerna täcks snabbare, vilket leder till uppkomsten av irritationer och akne, oftast purulent. I detta hudskick är det förbjudet att utföra några kosmetiska procedurer, annars kan utslag och irritation öka avsevärt.
 • Sannolikheten för blödning - under menstruationen minskar blodkoagulationen. Tatuering innebär mikroskada på blodkärlen under en punktering av huden. Men om i resten av cykeln dessa skador praktiskt taget inte påverkar tillståndet, kan även sådana mindre skador under menstruationen leda till blödning, och följaktligen, hudinflammation.

Dessutom är läkningen i detta fall långsammare: jordskorpan bildas inte under lång tid, risken för ärrbildning är hög.

 • Färgförändring - reaktionen av vävnader mot bakgrund av låga nivåer av östrogen och progesteron mot pigment är oförutsägbar. Färgen förändras inte mycket, men färgningsintensiteten kan vara mycket oväntad: antingen för tråkig eller för ljus.
 • Dessutom ökar känsligheten för allergener, under det att kroppen producerar mer histamin. Egentligen kan läkemedlet uppfattas av kroppen som början av inflammation och orsaka en lämplig reaktion: hudödem, lokal temperaturökning, verklig inflammation.
 • Mycket ofta ger en låg nivå av hormoner flickor och kvinnor ett annat obehagligt inslag i denna period - ödem i den subkutana vävnaden, och ibland på de mest oväntade platserna. Som regel ackumuleras överskottsvätska i buken, höfter, ben, men ansiktet är inget undantag. Om det finns en sådan tendens måste du definitivt vägra att besöka salongen: efter att ödemet försvinner kommer bilden att förvrängas och deformeras och det kommer helt enkelt att vara omöjligt att korrigera det i framtiden.

Det finns ganska många kontraindikationer för tatuering. Men efter att ha analyserat orsaken kan du se: de flesta av dem är förknippade med hudens och blodtillståndet, vilket leder till ett direkt beroende av den hormonella bakgrunden och tillståndet i det endokrina systemet..

Och eftersom östrogen återgår till normal koncentration inom en vecka efter start av follikulärperioden, finns det inget behov att vänta på proceduren under lång tid. Kompromissa inte med ditt utseende på 4-5 dagar..

recensioner

Användarrecensioner och yttranden från kosmetologer och läkare i denna fråga sammanfaller nästan 100%. Undantag är sällsynta.

Under menstruationen kan du inte göra tatuering. Och inte ens för att det är väldigt smärtsamt, men för att menstruationen minskar nivån av leukocyter i blodet, det vill säga immuniteten försvagas. Och tatuering är fortfarande en punktering av huden. Låt det vara grunt. Det finns alltid en risk för infektion, och under menstruationen ökar den markant.

Under kritiska dagar eller efter en sjukdom är kroppen helt enkelt försvagad och kan inte bekämpa infektioner. Även en enkel repa läker längre och stör mer. En tatuering är ett ganska allvarligt test. Riskera inte.

Under registreringen är inga invasiva manipulationer tillåtna. Till och med kirurgi utförs endast av hälsoskäl. Och tatuering, även om ett kosmetiskt förfarande, är fortfarande ganska smärtsamt och mycket irriterande även frisk hud. Dessutom stör svullnad kraftigt, även om de inte är synligt synliga, vid piercing känns svullnad och resultatet kanske inte är detsamma som förväntat.

Är det möjligt att tatuera ögonbrynen, ögonlocken eller läpparna under menstruationen? I princip är detta möjligt; menstruation är inte en direkt kontraindikation. Den ökade känsligheten och dålig blodkoagulering gör dock denna period helt olämplig för permanent smink..

Se också: Ska jag göra tatuering med ögonbrynen (video)

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan Botox ges under menstruationen?

Hur fungerar Dysport och är läkemedlet farligt för hälsan?Ansiktsmusklerna, till vilka hjärnan får en signal om rörelse, är fästa vid huden med ena änden. Under konversation och uttryck av känslor börjar musklerna sammandras....

Kan jag ha sex med menstruation

Är det möjligt att ha sex under menstruationen? Det finns inget särskilt skäl att vägra sexuella relationer under menstruationen. Detta ögonblick är en individuell preferens, tillsammans med din sexuella partner....

Dela detta

Den här produkten är inte tillgänglig för leverans till din region. tacka!Vi strävar alltid efter det bästa för att glädja våra kunder med de bästa priserna..Hälsningar, Wildberries Online Store....