Användning av polyginaxljus under menstruationen

Blödning

Polygynax vaginala suppositorier är bland de mest effektiva läkemedlen med antimikrobiella egenskaper. De används framgångsrikt vid behandling av sådana vanliga sjukdomar som trost och olika könsinfektioner (vaginit). Är det möjligt att använda Polygynax under menstruationen - i det här fallet finns det inga kontraindikationer.

Läkemedlets sammansättning

Läkemedlets sammansättning innehåller tre aktiva substanser:

Nystatin i Polygynax hämmar aktiviteten hos Candida-mikroorganismer. De två senaste aktiva komponenterna är antibiotika som effektivt hjälper till att eliminera både gramnegativa och grampositiva bakterier. Samtidigt påverkar antibiotika inte signifikant anaeroba mikroorganismer och streptokocker.

Läkemedlet har en multidirektionell effekt på kroppen:

Fördelarna med medicinen inkluderar:

Indikationer för användning

Många gynekologer föreskriver Polygynax suppositorier för sina patienter under menstruationen, om inflammatoriska eller infektionssjukdomar diagnostiseras. I detta fall bör patologin orsakas av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlet. Dessa mikroorganismer inkluderar:

Läkemedlet används också för att förebygga komplikationer av smittsamma patologier i fall av:

Det antibakteriella medlet Polygynax förskrivs inte i graviditetens första trimester. Samtidigt tillåts dess användning i terminen andra och tredje trimestern. Potentiella fördelar bör överstiga potentiella negativa risker för fostret..

Om det är omöjligt att vägra att använda läkemedlet under amning bör en kvinna sluta mata sitt barn.

Före behandlingen rekommenderas patienten att göra smutsprov för att utesluta mikroorganismer som är resistenta mot läkemedlet. Annars kommer terapi inte att ge en positiv effekt, och sjukdomen kan gå in i ett kroniskt skede.

Kontra

Liksom alla mediciner har Polygynax sina egna kontraindikationer. Man bör komma ihåg att läkemedlet blockerar aktiviteten hos lokala preventivmedel, och detta i framtiden kan leda till en oönskad graviditet.

Dessutom ökar användningen av läkemedlet risken för skador på latexkondomer..

Läkemedlet rekommenderas inte heller för användning under följande tillstånd:

Vid symtom på intolerans mot läkemedlet bör omedelbart sluta använda det. Överkänslighet mot läkemedlets komponenter är bevis på att Polygynax eller läkemedel med liknande sammansättning bör uteslutas från behandlingsförloppet.

Test: Hur bra din hälsa är?

Behandling biverkningar

Användning av Polygynax i vissa fall kan åtföljas av biverkningar, som inkluderar:

Om några biverkningar uppstår måste du snabbt se en läkare. Efter att ha undersökt patienten kommer gynekologen att bestämma vilka ytterligare åtgärder som måste vidtas. Det kan vara nödvändigt att ersätta medicinen med en säkrare analog och justera behandlingsregimen.

Menstruationsterapi

Som regel rekommenderar läkare inte att behandla inflammatoriska sjukdomar orsakade av smittsamma orsaker, och menstruationsperioden är inget undantag. Med andra ord är det möjligt att genomföra terapi med hjälp av Polygynax med menstruation. Jämfört med läkemedel från en liknande grupp påverkas inte effekten av Polygynax av blodförlust som uppstår under menstruationen.

Samtidigt finns det skäl till varför du kan använda Polygynax för menstruation:

Efter att ha beaktat alla dessa skäl kan vi dra slutsatsen att behandling av sjukdomar som använder Polygynax avser effektiva metoder för att bekämpa många könsinfektioner..

Om patienten vägrar att fortsätta behandlingen, är det i framtiden möjligt att öka symtomen på sjukdomen och dess övergång till en svår form. Avbrott i läkemedlet kan också avsevärt minska dess effektivitet och i vissa fall inte ge något resultat alls.

Möjlighet att bryta cykeln

Det finns ingen chans att misslyckas i cykeln i listan över biverkningar. Men man bör komma ihåg att medicinen tillhör antibiotika, vilket innebär att det kan påverka en kvinnas kropp på följande sätt:

Men vanligtvis möter kvinnor inte förseningar, utan en tillfällig förändring i början av kritiska dagar. Det bör också noteras att frånvaron av blödning under menstruationen kan orsakas av aktiviteten hos patogena mikroorganismer.

Regler för att ta läkemedlet

En viktig aspekt av användningen av läkemedlet Polygynax är hur vaginala suppositorier ska användas. Det finns regler som måste följas för att få maximal effektivitet i behandlingen av:

Läkemedlet finns i två versioner: sex och tolv kapslar. Läkemedlet tas en kapsel per dag.

Med hjälp av Polygynax är det nödvändigt att följa schemat som anges i instruktionerna:

Kursens varaktighet kan ändras av den behandlande läkaren efter undersökning av patienten. Behandlingstiden bestäms av svårighetsgraden av patologin, patientens ålder och närvaron av samtidiga sjukdomar.

Det måste komma ihåg att om du missar en eller flera injektioner av läkemedlet, bör du inte öka den dagliga dosen. Allt som krävs i sådana fall är att fortsätta använda Polygynax i standardläge tills behandlings- eller förebyggande slutet.

Effektiviteten av behandling med Polygynax beror på graden av överensstämmelse med alla nödvändiga rekommendationer. Under menstruationen förbättrar polygynax suppositorier inte biverkningarna.

Negativa resultat i behandlingen kan endast uppstå vid felaktig användning av läkemedlet, till exempel med en orättvis ökning av dosen eller på grund av individuell intolerans mot komponenterna. Därför kan du ta Polygynax under menstruationen om alla villkor som anges i instruktionerna är uppfyllda.

Polygynax suppositorier för trast: kompatibilitet med alkohol

De flesta vaginala kapslar och tabletter är oönskade för menstruation. Användning av Polygynax under menstruation är tillåtet, men en kvinna måste ange läkemedlet korrekt enligt instruktionerna. Ta reda på hur du använder medicinen korrekt, liksom de viktigaste fördelarna med sådan terapi under kritiska dagar.

Läkemedlets sammansättning

Läkemedlet har tre aktiva komponenter samtidigt:

 • Neomycinsulfat.
 • Polymyxinsulfat.
 • nystatin.

De två första substanserna representerar en grupp antibiotika som är effektiva för att eliminera gram-positiva och gram-negativa bakterier. Undantaget är streptokocker och anaeroba mikroorganismer. Nystatin i Polygynax hjälper till med trast genom att agera på svampar av släktet Candida.

Läkemedlet har följande effekter på kroppen:

 • antibakteriell effekt;
 • svampdödande effekt;
 • förbättring av metaboliska processer i vaginalslemhinnan.

Bland fördelarna med läkemedlet är:

 • enhetlig distribution av komponenter;
 • praktiskt taget ingen absorption av ämnen i den systemiska cirkulationen;
 • aktiv effekt på många patogener.

Handlingsmekanism

Polygynax är ett mycket effektivt verktyg i kampen mot jästliknande svampar av släktet Candida eftersom det omedelbart kombinerar ett antal effektiva komponenter.

Det är baserat på de antibiotiska substanserna polymyxin och neomycin, som påverkar reproduktionen av patogena mikroorganismer och deras normala funktion.

Som ett resultat återgår de vaginala slemhinnorna till sitt normala tillstånd. Ytterligare element som utgör Polygynax är:

Trots det stora antalet effekter på svampar påverkar Polygynax inte negativt den naturliga vaginala mikrofloraen. Det absorberas praktiskt taget inte i slemhinnorna och fördelas jämnt över de drabbade områdena efter att kapseln har lösts.

indikationer

Gynekologer föreskriver för patienter användning av Polygynax suppositorier under menstruation för infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar som provocerades av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlet. Detta inkluderar:

 • vaginal inflammation med icke-specifika symtom;
 • svampkolpit;
 • blandad vaginit;
 • samtidig inflammation i vulva och vaginalslemhinna;
 • candida colpitis (trast);
 • inflammatorisk cervikal sjukdom.

Det är tillrådligt för alla kvinnor att ta utstryk före behandling för att utesluta närvaron av mikroorganismer som är resistenta mot de aktiva komponenterna i läkemedlet. Annars ger behandlingen inte den önskade effekten, och sjukdomen kan gå i en kronisk form.

Programfunktioner

Vid behandling är det nödvändigt att ta hänsyn till några av nyanserna med att använda ljus.

 • Polygynax från trast kan minska effekten av preventivmedel och eventuellt kränka integriteten hos barriärmetoder för preventivmedel. Spermicider är också oönskade att använda under behandlingsperioden, eftersom de minskar läkemedlets effektivitet.
 • Terapi bör utföras för båda parterna, det är möjligt att avsluta sexuella relationer under behandlingsperioden. Annars är risken för återfall av sjukdomen hög..
 • Det är oacceptabelt att ta pauser i behandlingen, om detta fortfarande händer, bör mottagningen snart återupptas i vanlig dos.
 • Överskrid inte kursens längd eller upprepa det ofta, annars kan det provocera mikroorganismernas resistens mot läkemedlets läkemedelsämnen och orsaka systemiska biverkningar.

Polygynax under menstruation

Det finns ofta förekommande fall av livliga symtom på trost under menstruationen, liksom manifestationen av sjukdomen på vilken dag som helst i cykeln. Läkare rekommenderar inte att avbryta behandlingen av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar. Därför kan Polygynax behandlas med menstruation, och detta är regeln och inte ett tillåtet undantag. Till skillnad från andra vaginala suppositorier, förlorar läkemedlet inte sin effektivitet mot bakgrund av månatliga blödningar.

Terapiens användbarhet under menstruationen motiveras av följande faktorer:

 1. Under endometrial avstötning skapas optimala förhållanden för utbredning av patogener.
 2. Risken för rörelse av infektioner och bakterier från slidan till andra könsorgan (livmodern, äggstockarna) ökar.
 3. Menstruationsflödet kan förvärra latenta inflammatoriska processer, som innan detta inte visade sig.
 4. Kritiska dagar är den bästa perioden för att eliminera problem med vaginal mikroflora.
 5. Effekten av läkemedlet förbättras inte, men menstruationen hjälper till att lösa problem med infektioner i stort.
 6. Avbrott i kursen kan orsaka ofullständig eller helt ineffektiv behandling..

På grund av alla dessa skäl är att ta Poliginax under menstruationen en utmärkt metod för att bekämpa många sexuellt överförda infektioner..

Om patienten vägrar procedurerna, finns det en sannolikhet att stärka symtomen på sjukdomen och dess övergång till ett mer avancerat stadium.

Indikationer och kontraindikationer

Ljus Polygynax ordineras för infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar, såsom:

 • Svamp vaginit;
 • Ospecifik vaginit;
 • Blandad vaginit;
 • Cervicovaginitis;
 • vulvovaginit.

Innan behandlingen påbörjas är det emellertid nödvändigt att bestämma typen av patogen. Eftersom läkemedel kan påverka inte bara bakterier utan också den normala mikrofloran. Därför rekommenderas det inte att använda läkemedlet utan preliminära analyser.

Det finns fall när det är kontraindicerat att sätta ljus. Under de första månaderna av graviditeten förbjuder läkare att använda detta läkemedel, eftersom det inte finns någon information om hur det kommer att påverka fostret. Efter 14 veckors graviditet är Polygynax tillgänglig för användning. Under denna period har den inte några destruktiva egenskaper på kroppen..

Använd inte heller detta läkemedel under amning. Ämnen i läkemedlet kan tränga in i tarmkanalen hos ett barn med modersmjölk. I andra fall kan ljus användas utan rädsla för din kropp.

Behandlingstid

Läkemedlet Polygynax produceras av tillverkaren i flera versioner, som skiljer sig i antalet ljus i förpackningen:

För förebyggande räcker det att köpa ett paket med sex vaginalkapslar, som kommer att pågå i lämpligt antal dagar. Standardbehandlingen innebär 12 procedurer (ett suppositorium en gång om dagen). Ibland ökar terapitiden till två veckor, men efter att ha löst problemet med en läkare.

Om patienten missade en eller flera administreringar av Polygynax, krävs ingen ökning av den dagliga dosen. Det räcker med att fortsätta använda läkemedlet i den vanliga mängden fram till slutet av terapin.

Funktioner av läkemedlet

Kostnaden på apotek är cirka 400 rubel per förpackning. Det noteras att detta verktyg framgångsrikt behandlar inte bara olika former av trast, utan också kan hantera andra gynekologiska sjukdomar som uppstår oberoende eller mot bakgrund av kronisk candidiasis..

Samtidigt faller suppositorier av detta märke i antalet antibiotika, varför instruktionerna bör studeras noggrant före första användningen, och det är också viktigt att komma ihåg alla råd från den behandlande läkaren.

Polygynax från trast används i den nödvändiga behandlingen. Allvarliga symtom på svamppatologi försvinner vanligtvis fullständigt den tredje dagen efter den första injektionen av kapseln i kroppen.

Behandlingen bör dock inte avbrytas om det inte finns några allvarliga recept för en sådan åtgärd. Trots att läkemedlet faller i antalet antibiotika finns det inga separata krav att läkemedlet bör administreras strikt samtidigt..

Om man saknar en dag ska behandlingen fortsätta utan kompensation för ”förlust av en dag”, men det rekommenderas att under sådana omständigheter kontakta en gynekolog för en eventuell korrigering av behandlingsplanen..

De viktigaste aktiva substanserna i detta läkemedel är:

 1. nystatin;
  Aktiv ingrediens - nystatin
 2. neomycin och polymyxin B-sulfat;
 3. demiticon.
 • glycerol;
 • vatten;
 • gelatin;
 • sojabönolja (hydrerad);
 • tyfos 63.

MER: Trast, klåda och sveda i det intima området hos kvinnor hur man ska behandla

Suppositorier har antibakteriella och svampdödande effekter på kroppen. På grund av detta används Polygynax inte bara för att korrigera tillståndet med trast, utan även inom ramen för sådana gynekologiska sjukdomar som cervikal erosion, bakteriell vaginit, cervicit (bakteriell och svamp), med icke-specifika former av vaginit.

Läkemedlets komponenter blockerar snabbt tillväxten i antalet patogena organismer, förstör den befintliga negativa mikrofloran. Dessutom klarar suppositorier klåda, obehaglig vaginal urladdning, svullnad och irritation i slemhinnorna.

Polygynax har nästan inga biverkningar

Till skillnad från många andra ”starka” läkemedel har Polygynax praktiskt taget inga biverkningar, kontraindikationer, och det har inte förekommit några fall av överdosering med samtidig symtom..

Således kräver verktyget kompetent införande, så att instruktionerna följs, endast av den anledningen att terapin annars inte ger rätt resultat. Det noteras att vid avbrott i kursen eller osystematisk administrering av medicinska kapslar, går jästinfektionen in i det kroniska stadiet med ofta återfall och den jästliknande svampen utvecklar gradvis "immunitet" mot läkemedlets huvudkomponenter..

Bland de minsta kontraindikationerna inkluderar:

 1. individuell intolerans och allergi mot sammansättningen av Polygynax;
 2. tidig graviditet (första trimestern), med försiktighet bör ljus användas i andra och tredje trimestern;
 3. njursvikt; överdriven användning av läkemedlet kan förvärra sådana patienter.
 4. amning.

Ingen alkohol under behandlingen.

Du kan använda hjälp av detta läkemedel vid menstruationstillfället. Men från att dricka alkohol under hela behandlingen måste avstå. Sexuellt samlag med en vanlig partner som också bör genomgå terapi mot candidiasis välkomnas inte och är endast tillåtet med godkännande från den behandlande läkaren.

Möjliga biverkningar:

 • allergisk reaktion (klåda, hudutslag, svullnad i slemhinnor, läkemedelsutsläpp).

Många kvinnor under behandlingen noterar förekomsten av riklig genomskinlig vaginal urladdning på morgonen. Detta är inte en patologisk reaktion eller biverkning. Avbryt inte behandlingen.

Polygynax finns i två former: vaginala kapslar och emulsion. Kapselförpackning kan vara av två typer: för 6 stycken och för 12. Färgen på ljuset är mjölkaktig, liten i storlek, ganska elastisk, oval.

Användning av läkemedlet Polygynax för män är förbjudet. För barn släpps en separat form av läkemedlet under namnet Polygynax Virgo.

LÄR MER: Är det möjligt att ha ett hexikonsuppositorium under graviditeten?

Dessa suppositorier föreskrivs också som profylax före abort och andra kirurgiska ingrepp..

Hur man ansöker?

Det är viktigt, inte bara i tid, utan också att sätta in det vaginala suppositoriet på rätt sätt. Därför bör en kvinna följa följande rekommendationer om hon använder Polygynax för menstruation:

 1. Behandlingstiden bör inte överstiga 12 dagar, annars får patogena mikroorganismer resistens mot aktiva komponenter.
 2. Det är bättre att använda verktyget på kvällen strax före sänggåendet. Om möjligt ska kapslar sättas i ryggläge..
 3. Det är nödvändigt att rengöra slidan och händerna med varmt vatten utan användning av gel, tvål och andra metoder för intim hygien.
 4. Det ideala djupet på vilket suppositoriet appliceras är längden på pekfingret.
 5. Om kapseln är felaktig placerad finns det risk för att ämnen läcker ut tillsammans med blod och dagliga sekretioner.
 6. Det är bättre att vägra tamponger, och föredrar luktfri hypoallergenisk läggning. Även med optimal administration av produkten lämnar en del av komponenterna slidan.
 7. Det är tillrådligt att överge latexlock och kondomer orsakade av en oönskad effekt på slemhinnan tills kursen är slut..

Hur man använder Polygynax

All medicin bör användas enligt det schema som föreskrivs av läkaren. Även om du känner betydande lättnad, uttryckt i frånvaro av klåda och inflammation, måste kursen vara klar. Vanligtvis är det 6-12 dagar. Paket finns i 6 eller 12 kapslar..

Suppositorier används på natten, och du bör inte glömma användningen av en sanitetsdyna, eftersom innehållet i kapseln, efter att ha fungerat, flyter ut och tar med sig den förstörda patogena mikrofloran. En daglig rutin räcker för att samla upp denna vätska..

Behandlingen blir mer framgångsrik om du använder bomullsunderkläder under kursen. Det rekommenderas inte att skjuta upp användningen av suppositorier i början av menstruationen. Det kommer inte att skada dem, men om du slutar behandlingen kan trasten återgå. Kombinera bara inte tamponger och Polygynax-kapslar med varandra, det är bättre att använda sanitetsunderlag.

Ibland räcker inte ens hela polygynaxen för att bli helt av med sjukdomen. Då kommer läkaren att förskriva en andra behandling efter ett tag. En paus är nödvändig så att kroppen själv börjar slåss med patogen mikroflora.

Under behandlingen av trast är det bättre att utesluta sexuell kontakt i allmänhet. Detta är särskilt sant för skyddat kön, eftersom Polygynax kan bidra till kränkning av integriteten för barriär preventivmedel.

Varför är det viktigt att lära kroppen att motstå trost

Candida - sjukdomens orsakande medel - är en villkorligt patogen svamp. Normalt finns det på kroppens slemhinnor, men i små mängder. Hälsosam mikroflora bör råda. När det undertrycks på grund av vissa yttre faktorer, börjar candida okontrollerad reproduktion, vilket leder till curdled utsöndringar, klåda och inflammatoriska processer.

Det blir svårt för kroppen att hantera den rasande patogena miljön, och då krävs medicinering. Det handlar om att hjälpa kroppen att övervinna sjukdomen och undertrycka den skadliga mikrofloran. Om du tar ett för långt behandlingsförlopp, kommer kroppen att sitta på Polygynax och inte slåss mot själva sjukdomen.

Om behandlingen avbryts tidigt kan trasten återupptas. Om läkaren föreskrev en kurs med 12 kapslar, bör denna rekommendation följas strikt. En kurs med 6 kapslar är förebyggande och kan också förskrivas av en läkare för att förhindra sjukdomen. Men det finns fall då det är omöjligt att ta Polygynax.

Finns det en försening?

Bland biverkningarna finns det ingen indikation på en möjlig cykelstörning. Men användning av antibiotika kan påverka menstruation och kvinnors hälsa i följande form:

 • ett längre (över 35 dagar) intervall mellan menstruationen;
 • förkorta månadscykeln;
 • långa perioder;
 • väldigt lite eller för mycket blodförlust.

Oftast upplever kvinnor inte en försening, utan en förändring av regleringens början. Frånvaron av månatlig blödning kan också förknippas med patogener som en kvinna försöker eliminera med Polygynax suppositorier..

Effektiviteten av att använda vaginala suppositorier, kapslar och tabletter beror till stor del på kvinnan själv. Under menstruationen provocerar inte Polygynax förbättrade biverkningar som endast uppstår vid felaktig användning, en ökning av dosen eller individuell intolerans. Därför kontraindicerar förordningen inte fortsättningen av terapin och minskar inte effekten av aktiva substanser.

Regler för att ta läkemedlet

En viktig aspekt av användningen av läkemedlet Polygynax är hur vaginala suppositorier ska användas. Det finns regler som måste följas för att få maximal effektivitet i behandlingen av:

Läkemedlet finns i två versioner: sex och tolv kapslar. Läkemedlet tas en kapsel per dag.

Med hjälp av Polygynax är det nödvändigt att följa schemat som anges i instruktionerna:

Kursens varaktighet kan ändras av den behandlande läkaren efter undersökning av patienten. Behandlingstiden bestäms av svårighetsgraden av patologin, patientens ålder och närvaron av samtidiga sjukdomar.

Det måste komma ihåg att om du missar en eller flera injektioner av läkemedlet, bör du inte öka den dagliga dosen. Allt som krävs i sådana fall är att fortsätta använda Polygynax i standardläge tills behandlings- eller förebyggande slutet.

Effektiviteten av behandling med Polygynax beror på graden av överensstämmelse med alla nödvändiga rekommendationer. Under menstruationen förbättrar polygynax suppositorier inte biverkningarna.

Negativa resultat i behandlingen kan endast uppstå vid felaktig användning av läkemedlet, till exempel med en orättvis ökning av dosen eller på grund av individuell intolerans mot komponenterna. Därför kan du ta Polygynax under menstruationen om alla villkor som anges i instruktionerna är uppfyllda.

Trichomonas colpitis

När slemhinnan i slidan blir inflammerad pratar de om kolpit (vaginit). Beroende på det smittämne som orsakade den inflammatoriska processen, kan vaginit vara specifik (till exempel trichomonas, svamp, gonorré, etc.) och ospecifik (stafylokock, streptokock, polymikrobiell). Utmärkande tecken på kolpit är obehagliga känslor i yttre könsorgan (oacceptabla klåda, brännande), en ökning av vaginalvita, som regel har de en obehaglig lukt, möjligen en ökning av temperaturen, smärta i nedre del av buken och urinationer..

Den viktigaste betydelsen i behandlingen av kolpit är utnämningen av lokal terapi som syftar till att förstöra patogena mikroorganismer och undertrycka deras aktivitet. Under de första 3 till 4 dagarna föreskrivs douching (inte mer än 2 gånger om dagen, se hur du ska douchera ordentligt) med antiseptiska lösningar (klorhexidin, rivanol, natriumbikarbonat, kaliumpermanganat) och / eller avkok av örter (kalendula, kamomill, citronmeliss salvia). Antiinflammatoriska suppositorier föreskrivs samtidigt som douching.

När Trichomonas hittas i det vaginala innehållet, förskrivs suppositorier med Metronidazol (antimikrobiell effekt, effektiv mot anaeroba mikroorganismer - Trichomonas) och dess derivat:

 • Ginalgin, Klion D, Trichopol, Flagil, Pitrid, 1 per dag under 10 dagar.

Andra suppositorier används ofta:

 • Tinidazol (Gainomax suppositorier) i 10 dagar
 • Macmirror-komplexet (500 rubel) består av nifuratel och nystatin, därför används det för klamydia, candidiasis, trichomoniasis och icke-specifik vaginit, som används i 8 dagar, en i taget före sänggåendet
 • Terzhinan
 • Meratin Combi
 • Mikozhinaks dagligen, en i 10 dagar
 • Trichomonacid i 10 dagar
 • Trikocid två gånger dagligen
 • Neo-penotran (700-800 rubel) - kompositionen inkluderar metronidazol och mikonazol, två gånger om dagen i två veckor
 • Hexicon i 7 till 20 dagar tre gånger om dagen.

Behandling med antiinflammatoriska suppositorier för trichomonas colpitis utförs under en tre-månadersperiod (omedelbart efter menstruation) i cykler på 10 dagar.

Vid behandling av candidal kolpit används suppositorier med en antimykotisk effekt: nystatin, natamycin, clotrimazol, canesten. Svampdödande krämer kan förskrivas: pimafucort, mikonazol och tabletter för oral användning (flucostat, pimafucin, se svampdämpande tabletter), och se också en detaljerad översikt över alla suppositorier från trast.

Efter att ha genomfört etiotropisk terapi (undertryckande av aktivitet och patogenens död) i behandlingen av kolpit börjar det andra steget, som syftar till att återuppliva den normala mikrofloraen i slidan. Syftet med det andra steget är att skapa förutsättningar för reproduktion av laktobaciller och öka antalet. Listan över använda ljus innehåller:

 • Bifidumbacterin (innehåller levande bifidobakterier) föreskrivs 1 suppositorium två gånger om dagen i 5 till 10 dagar.
 • Bifikol (torkade bifidobakterier) dagligen i en enda kurs under 7 - 10 dagar.
 • Acylact 1 gång per dag på kvällen i 10 dagar (cirka 110 rubel).
 • Vagilak (500 rubel), Lactozhinal (400-450 rubel), dessa är laktobaciller, 1 vaginal kapsel på morgonen och kvällen med en total cykel på 10 dagar.

Dessutom späds innehållet i ampuller med bifidobakterier och laktobaciller med vatten och injiceras på tamponger intravaginalt (colibacterin, bificol, bifidumbacterin).

De viktigaste fördelarna med läkemedlet

 • bekväm form för frisättning;
 • integrerad behandlingsmetod;
 • snabb och effektiv handling;
 • används för omorganisation.

Ljus är ganska mjuka vid beröring, så de orsakar inga svårigheter att använda. På grund av den komplexa effekten kan sjukdomar orsakade av olika patogener elimineras. Det är därför Polygynax med trast är effektiv vid behandling av återkommande former av sjukdomen, såväl som i frånvaro av den erforderliga effekten av att ta andra läkemedel..

Ljus är snabbverkande, varför de eliminerar symptomen efter 2-3 dagars användning. Dessutom är ett minimum av biverkningar ett stort plus och har inte en negativ effekt på kroppen. Detta botemedel föreskrivs som förberedelse för gynekologiska manipulationer och operationer, vilket minskar risken för komplikationer.

Vem och hur använder detta läkemedel?

Polygynax från trast används som ett av alternativen för obligatorisk kursterapi. I de flesta fall försvinner även allvarliga svamp manifestationer redan den 3: e dagen efter behandlingsstart.

Om du började sätta in kapslar i kroppen kan du inte sluta göra detta utan speciella läkares anvisningar, annars försvinner inte Polygynax-effekten inte bara utan kommer också att öka dina hälsoproblem. Om man bara missar en dag bör behandlingen återupptas nästa dag och utan kompensation för det ”förlorade” förfarandet.

Bristen på systematik för att ta Polygynax kan leda till utveckling av kronisk candidiasis med regelbundna återfall av sjukdomen. Svampar kommer gradvis att utveckla "immunitet" mot de komponenter som bildar läkemedlet, och därför blir det mycket svårare att bli av med dem.

Samtidigt, trots att Polygynax betraktas som ett antibiotikum, finns det inga exakta recept angående den dagliga tiden för dess införande i kroppen.

Förutom vaginal candidiasis, föreskriver läkare också dessa suppositorier för de patienter som har diagnosen bakteriell vaginit, erosion i livmoderhalsen, svamp eller bakteriell cervicit och ospecifika varianter av vaginit.

Polygynax finns i form av en emulsion och i form av vaginala kapslar som är mer populära bland patienter. Läkemedlet är inte avsett för män. För barn finns det en speciell produkt - Polygynax Virgo.

Kan suppositorier användas under graviditet?

Under första trimestern är det förbjudet att använda suppositorier från trast Polizhinaks. I andra och tredje trimestern kan läkaren förskriva användningen av läkemedlet, men bara om kvinnan strikt följer sina rekommendationer, eftersom läkemedlet innehåller antibiotika, och deras effekt på fostret inte är helt förstått..

Om candidiasis dök upp före födelsen, normaliseras användningen av läkemedlet omedelbart mikrofloran, vilket innebär att risken för infektion hos barnet under födelsen är noll.

Vi kan inte säga om användning av ljus för ammande mödrar. Vid amning är läkemedlet strikt kontraindicerat. Men om det finns ett behov av att använda det, slutar kvinnan att amma.

Är det möjligt att använda polygynax på kritiska dagar

Polygynax är ett kombinationsläkemedel som används för att behandla inflammatoriska gynekologiska sjukdomar. Läkemedlet produceras genom läkemedelsproduktion i form av suppositorier och är avsett för aktuell användning. I detta sammanhang har patienter ofta en fråga, är det möjligt att använda Polygynax under menstruationen.

Suppositorier är den mest föreskrivna doseringsformen inom området gynekologi. Användningen av suppositorier gör att de aktiva substanserna i läkemedlen kan verka i närheten av infektionsfokus.

Användning av ljus i de flesta fall rekommenderas inte under menstruationen, vilket är deras betydande nackdel. Under påverkan av hormonella förändringar och fläckar minskas effektiviteten för läkemedel avsedda för lokal användning. De aktiva komponenterna i läkemedlen kan tvättas tillsammans med menstruationsblod.

Polygynax kan användas under menstruationen. Suppositorier har antimykotiska och bakteriedödande effekter. Polygynax föreskrivs för behandling av svamp- och bakterieinfektioner i slidan. Suppositorier kan användas som profylaktisk före operation, abort eller förlossning. Användning av Polygynax rekommenderas ofta efter installation av ett intrauterint preventivmedel, cauteriserande erosion i livmoderhalsen med ström.

Varje paket innehåller 6 eller 12 suppositorier. Polygynax Suppositorier inkluderar följande komponenter:

 • neomycin,
 • polymyxin B,
 • nystatin,
 • polydimetylsiloxangel.

Polygynax är effektivt mot följande bakterier och jäst:

 • E coli,
 • Staphylococcus aureus,
 • enterokock,
 • Haemophilus influenzae,
 • Kochs trollstav,
 • Klebsiella,
 • ureaplasma,
 • Pseudomonas aeruginosa,
 • Cryptococcus,
 • candida,
 • histoplasm.

Med införandet av ett suppositorium i vagina observeras hölje av epitelvävnad, eliminering av klåda och stimulering av trofisk slemhinna. Gelinnehållet underlättar penetrering av antimikrobiella komponenter i produkten i små vagina i vagina. Aktiva ämnen fördelas jämnt på ytan och förstör den patogena floran.

Viktig! Absorption av slemhinnan är praktiskt taget frånvarande.

Innan du använder suppositorier måste du göra en studie om florans känslighet för läkemedlet. Läkemedlet är avsett för vaginal administrering. Suppositoriet administreras före sänggåendet djupt in i slidan..

Behandlingsvaraktigheten är 12 dagar. Suppositorier kan också användas som ett förebyggande läkemedel. I detta fall är behandlingstiden 6 dagar.

Uppmärksamhet! Om en eller flera suppositorier hoppas över fortsätter kursen enligt standardschemat. Öka inte doseringen.

Till skillnad från andra läkemedel som har en liknande effekt kan Polygynax användas för menstruation. Möjligheten att använda under menstruationen beror på en enhetlig fördelning av medicinska komponenter längs vaginalväggarna. Således kan aktiva substanser inte utsöndras tillsammans med blodiga sekret.

Viktig! Oförmågan att använda suppositorier under menstruationen är vanligtvis förknippad med en förändring i slidan i slidan. Användningen av läkemedel blir också ineffektiv på grund av en minskning av läkemedlets effektivitet och deras isolering med endometriella fragment.

Gynekologer rekommenderar vanligtvis inte att behandlingen påbörjas några dagar före menstruationen och under kritiska dagar. Men det är den närmande menstruationen som ofta orsakar tecken på trast.

Ljus Polygynax med menstruation hjälper till att minska svårighetsgraden av klåda, sveda. Förvärringen av inflammatoriska processer under kritiska dagar är sammankopplad med hormonella förändringar, särskilt en hög nivå av progesteron. Polygynax ljusbehandling under menstruationen gör att du kan stoppa utvecklingen av sjukdomar och deras övergång till det kroniska stadiet.

Specialister får infoga Polygynax suppositorier under menstruationen. Det är dock tillrådligt att behandla vaginala sjukdomar före eller efter menstruationen. Läkemedlet är effektivt vid följande sjukdomar:

 • kolpit (icke-specifik, bakteriell, svamp, blandad),
 • cervicovaginitis,
 • vulvovaginit.

Inga fall av överdosering noterades. Läkemedlet bör inte användas vid överkänslighetsreaktioner på komponenterna i suppositorier, allergier mot aminoglykosider. Långvarig användning av läkemedlet kan orsaka resistens mot komponenterna i vissa mikroorganismer. Detta fenomen orsakar en sekundär infektion..

En allergisk reaktion observeras oftare vid långvarig användning av Polygynax och inkluderar:

 • eksem,
 • negativ inverkan på hörapparaten,
 • njurförgiftning.

Polygynax avser läkemedel med ett brett spektrum av verkan. En av fördelarna med ljus är förmågan att använda dem under menstruationen.

Under behandlingen bör läkarens recept följas, kursen kan förlängas i enlighet med hans rekommendationer. Vid njursvikt används ljus efter föregående samråd med en gynekolog.

Uppmärksamhet! Latexkondoms integritet, effektiviteten hos spermiedödande preventivmedel kan försämras vid användning av suppositorier. Avbryt inte behandlingen om menstruation inträffar under kursen.

Polygynax under menstruationen kan användas på grund av läkemedlets sammansättning och egenskaper. Suppositorier kan snabbt eliminera obehag som uppstår mot bakgrund av den inflammatoriska processen.

Under många år, utan framgång slåss med mjölkaren?

Chef för institutet: ”Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att bota trosskötsel varje dag.

Cervikal erosion anses idag vara en av de vanligaste gynekologiska sjukdomarna. Denna patologi diagnostiseras hos nästan hälften av alla kvinnor i reproduktiv ålder - från 20 till 55 år. Dessutom misstänker nästan varje andra representant för det kända könet inte ens att hon har erosion i livmoderhalsen, eftersom denna sjukdom oftast är helt asymptomatisk.

Cervikal erosion är en patologisk process som innebär att kränka slemhinnans integritet som stärker livmoderhalsen. Sår och erosion uppträder på epitelets yta. För erosion av livmoderhalsen är ett karakteristiskt fenomen den patologiska desquamationen av det normala flerskiktsepitelet av den plana typen som stärker ytan på halsen på könsorganet, varefter det cylindriska epitelet i cervikalkanalen sprider sig på sin plats.

För behandling av trast har våra läsare framgångsrikt använt Candiston. Med tanke på produktens popularitet beslutade vi att erbjuda den till din uppmärksamhet.
Läs mer här...

Arten av cervikal erosion är ganska mångfacetterad. De faktorer som provocerar utvecklingen av gynekologisk patologi inkluderar oftast hormonella störningar i den kvinnliga kroppen, komplicerad arbetskraft, mekanisk skada på livmodern och dess livmoderhals under aborter eller grova sexuella kontakter. Dessutom kan orsaken till utveckling av cervikal erosion vara kroniska inflammatoriska processer i det lilla bäckenet.

Många kvinnor föredrar att inte behandla erosion, eftersom det inte är en hälsoriskprocess. Detta ska aldrig göras. Konsekvenserna av gynekologisk patologi kan vara de allvarligaste - från oförmågan att bli gravid till utveckling av cancer i reproduktionsorganen. Därför måste erosion behandlas. Många experter rekommenderar att du använder Polygynax. Vad är detta läkemedel och vilken effekt har det på den kvinnliga kroppen?

Polygynax är ett kombinerat läkemedel med ett brett spektrum av verkan, som ofta används inom området gynekologi. Läkemedlet har en uttalad antibakteriell och svampdödande effekt, varför den aktivt används i läkemedelsbehandling av vaginala, vulvovaginala och cervicovaginala bakteriella och svampsjukdomar. Dessutom används Polygynax vid behandling av erosion i livmoderhalsen - före och efter avlägsnande av påverkad vävnad.

Polygynax tillhör gruppen av kombinerade antibiotika som produceras i form av vaginala suppositorier. Vaginalljus har en traditionell cylindrisk form, ljusbeige eller gul. De viktigaste komponenterna som utgör de vaginala suppositorierna är neomycin, polymyxin B, nystatin, såväl som hjälpkomponenter - sojabönolja och dimetikon. Finns i kartongförpackningar, vardera innehållande en blister med 6 eller 12 vaginala suppositorier..

En medicinering hjälper till att normalisera tillståndet i vaginalslemhinnan och livmoderhalsepitelet, eliminerar infektioner av svamphinnor, förstör patogena mikroorganismer.

Polygynax är ett modernt farmakologiskt läkemedel med ett brett spektrum av verkan, som används för att effektivt behandla många gynekologiska patologier.

Användning av detta läkemedel rekommenderas i följande fall:

 • ospecifik eller svampvaginit;
 • blandad vaginit;
 • vulvovaginit;
 • cervicovaginitis.

Läkemedlet rekommenderas för användning före diatermokoagulering av erosion i livmoderhalsen (cauterisering av livmoderhalsen genom diatermisk ström), liksom omedelbart efter proceduren.

Polygynax föreskrivs också innan man utför andra manipulationer på reproduktionsorganen - före förlossning, abort, kirurgi eller diagnostiska procedurer på könsorganen..

Läkemedlet har få kontraindikationer. Polygynax rekommenderas inte för användning under graviditetens första trimester, eftersom dess effekt på det utvecklande fostret inte har studerats fullständigt. Användning av vaginala suppositorier i andra och tredje trimestern av graviditeten är tillåten, men endast under strikt medicinsk övervakning och endast i de fall där medicinering verkligen är nödvändig.

Medicinen rekommenderas inte heller för användning under amning. Om det finns ett behov av användning av vaginala suppositorier Polygynax, måste amning överges. Dessutom används inte läkemedlet vid individuell intolerans gentemot en av komponenterna som utgör ljuset.

Polygynax används intravaginalt. Suppositorier måste sättas in djupt i slidan. Bäst av allt - ligga innan du lägger dig. I de flesta fall är behandlingstiden 12 dagliga procedurer. Om vaginala suppositorier används som profylaktiskt reduceras kursens varaktighet till 6 procedurer.

Under menstruationen är det inte nödvändigt att stoppa behandlingen med vaginala suppositorier, det fortsätter som vanligt. Om en kvinna av någon anledning har missat en procedur, bör ytterligare behandling fortsättas, som vanligt. Det rekommenderas inte att dubbla den efterföljande dosen. Läkemedlet tolereras väl av den kvinnliga kroppen, hittills har fall av överdosering av vaginala suppositorier i medicinsk praxis inte registrerats.

I vissa fall kan en kombination av antibiotika orsaka vissa biverkningar, som inkluderar:

 • allergiska hudreaktioner och eksem av en allergisk typ i de yttre könsorganen;
 • vid överkänslighet mot Polygynax-komponenter kan obehag, torrhet, klåda, rodnad eller brännande slemhinne i slidan uppstå;
 • i extremt sällsynta fall är obehag, brännande eller mindre smärta under samlag möjlig. I regel elimineras biverkningar när vaginala suppositorier avbryts.

Behandling av gynekologiska sjukdomar kan innebära användning av lokala terapier. Men vad händer om villkoren för att återställa hälsoåtgärder sammanfaller med menstruationen, eftersom det är omöjligt att avbryta det? Visar ljus under menstruationen eller måste vänta på deras slut?

I vissa fall är det möjligt att använda lokala medel genom ändtarmen. Och då uppstår inte frågan om det är möjligt att sätta ljus under menstruationen alls. Denna typ av behandling utförs oberoende utan att kräva ingripande av läkare eller assistenter i hemmet. Och även om administreringen av ett suppositorium är mindre bekvämt under menstruationen, är det inget komplicerat i detta, liksom hinder som kan förhindra kroppen från att uppfatta de helande komponenterna.

En annan sak är när en kvinna tvingas använda ljus under menstruationen och sätta dem i slidan. Denna situation kan ses från olika vinklar. Om du introducerar suppositorier under kritiska dagar kommer detta att ge:

 • Behandlingens kontinuitet. Fördelen är särskilt viktig vid bakteriella infektioner. Patogena mikroorganismer får inte tillåtas anpassa sig till ämnen som undertrycker deras vitala funktioner. Och när läkningskomponenterna agerar ojämnt, med överträdelser av schemat, en lång paus, är detta möjligt. Behandling på grund av en paus är komplicerad, starkare medel kan behövas;
 • Kvaliteten på terapin. Under kritiska dagar uppdateras reproduktionssystemet och blir av med föråldrade vävnader. Om du använder ljus för menstruation, kommer det att hjälpa till att påskynda behandlingen, återhämta sig efter det snabbare.

Sådana läkemedel kan också minska effektiviteten när de tas på kritiska dagar av följande skäl:

 • Menstruationsflödet tvättar bort medicinen och tar ut det. Det kanske inte har tid att agera, behandlingen blir hälften. Om vi ​​talar om en infektion som måste elimineras, kan den gå in i en kronisk form. Nackdelen är särskilt märkbar om ljus används under tunga perioder;
 • Vagans surhet förändras på kritiska dagar. Detta kan vara viktigt om suppositoriets komponenter går in i en kemisk reaktion med utsöndringar, vilket uttrycks av obehagliga sensationer, klåda. När läkemedlet är konstruerat för att exakt påverka den lokala mikrofloran, kan dess effekt vara motsatsen till vad som önskas;
 • Månadsperioder går ibland annorlunda än innan du använder läkemedlet på grund av biverkningen av läkemedelskomponenterna. Detta kommer att orsaka ångest hos patienten, kan vilseleda hennes läkare.

Om vi ​​sammanfattar alla för- och nackdelar som ljus ger, appliceras under menstruationen, visar det sig att allt bestäms av deras typ, medicinska ämnen i suppositorier.

Behovet av terapi kan orsakas av det brådska intaget, liksom kombinationen med injektioner, tabletter. Några av de läkemedel du behöver för att börja dricka i början av cykeln.

Att uthärda smärtsamma upplevelser kan vara svårt. Och terapi som syftar till deras huvudsakliga orsak är inte alltid i stånd att hantera syndromet. Dessutom är smärtstillande medel indikerade för menstruation om upplevelserna orsakas av förekomsten av kritiska dagar. Många av suppositorierna har också en antiinflammatorisk effekt. Och detta är särskilt viktigt under denna period, eftersom sjukdomar tenderar att förvärras på kritiska dagar.

Ljus för smärta under menstruationen, som utflödet inte kommer att störa:

Ämnen som ger en terapeutisk effekt i sammansättningen av dessa suppositorier reagerar inte kemiskt med blod och slem, tvättas inte lätt och verkar tillräckligt snabbt..

Candidiasis skadade åtminstone en gång många kvinnor. Som de flesta gynekologiska sjukdomar påminner han sig ofta på kritiska dagar. När allt kommer omkring fördelar och balanserar hormoner en lokal mikroflora. Det är svårt att förutsäga vilket sätt det kommer att luta sig, men förhållandena är gynnsamma för spridning av candida svamp.

Och vissa ljus från trast under menstruationen är troligtvis värdelösa. Om den används kan effekten dessutom vara negativ. Läkemedelsämnen som förstör svampen utsöndras delvis med utsöndringar, en liten mängd av dem förblir i slidan, vilket ger mikroorganismen en chans att vänja sig vid dem och inte svara. Men varje läkemedel som används för denna sjukdom bör studeras separat:

 • Clotrimazole - suppositorier för menstruation, vilket kan förbättra symtomen på trast. Kvinnor som använder dem noterar ofta klåda i slemhinnan som en biverkning, även när de behandlas med ett läkemedel mot inflammation eller cystit. Och även om komponenterna i clotrimazol är stabila vid tvättning, är det inte värt att använda suppositorier för menstruation;
 • Pimafucin-suppositorier för menstruation är också oönskade. Lösningar efter en tid i vagina förvandlas suppositorier till en skummig massa, som helt enkelt utsöndras tillsammans med sekret. En annan anledning till att det är bättre att skjuta upp behandlingen med dem är en biverkning orsakad av läkemedlet. Det irriterar slemhinnan, och tillsammans med utsöndringar kan dess komponenter orsaka svår klåda;
 • Terzhinan-suppositorier under menstruationen, inte bara vid behandling av trast, utan också i andra fall, kan bli en livräddare. Kritiska dagar blir inte ett hinder för deras användning. Ett kännetecken för terzhinan är att dess mer aktiva handling tillhandahålls av en fuktig miljö. Det vill säga att urladdningen inte kommer att vara ett hinder, utan en faktor som ökar påverkan av läkemedel. Även med tung menstruation slutar terzhinan inte använda.

Lokala läkemedel hjälper väl till vid behandling av cervicit, vaginit, där det drabbade området fångas av påverkan av läkemedelskomponenter. Men huruvida till exempel hexikonsuppositorier hjälper till med menstruation, om det föreskrivs för behandling av sjukdomar?

Läkemedlets huvudsakliga aktiva ingrediens är klorhexidin. Detta ämne upplöses snabbt i ett flytande medium, vilket är oönskat för behandling. Menstruationsflödet bidrar till detta, det vill säga minska effekten av användningen. Och därför bör det skjutas upp till periodens slut.

Genferon suppositorier under menstruation, antibakteriell och antiviral, minskar också deras aktivitet med starka sekretioner. Sammantaget förändras sammansättningen av mikroorganismer i slidan under denna period. Så när de används vaginalt i kombination med tung menstruation möjliggör suppositorier med mindre effektivitet bakterier att anpassa sig till medicinska ämnen. Det är bättre att administrera dem rektalt..

Om urladdningen är knapp, är vaginal användning av genferon också möjlig. Speciellt när utnämningen är planerad en gång om dagen. Om du lägger ett ljus på kvällen kommer medicinen att ha tid att agera, på grund av att det är mindre urladdning just nu.

Depantol - ljus under menstruationen, vars användning är meningslös men meningslös. Läkemedlet har en antiseptisk effekt på grund av närvaron av klorhexidin i kompositionen. Detta ämne tvättas lätt genom menstruationsflödet..

En annan uppgift för depantol är att stimulera regenerativa processer i slemhinnan. Att utföra det på kritiska dagar är också svårt eftersom cellerna uppdateras. Användningen av depantol är rektuellt omöjlig, så du bör skjuta upp den till slutet av din period.

Betadine suppositorier för menstruationsinstruktioner för att använda tillstånd. Läkemedlets verkan syftar till desinfektion, det vill säga bli av med patogena bakterier. Kompositionen innehåller jod, som fungerar snabbt, och glycerin, som förhindrar att suppositoriet glider ut på kort tid. Ett undantag kan endast vara rikliga perioder, de tillåter inte läkemedlet att ha full effekt.

Betadine saknar den obehagliga egenskapen att irritera slemhinnan, så det finns vanligtvis inget extra obehag vid användning under menstruationen.

Acylact är ett läkemedel som hjälper till att återställa vaginal mikroflora. Den innehåller själva bakterierna, vars närvaro säkerställer normal hälsa i det intima området, frånvaro av infektioner. Därför används inte acylact suppositorier under menstruationen. Det finns två skäl till detta:

 • Livmoderhalsen är vackert, vilket gör penetrationen av mikroorganismer mer sannolik. Och de ska inte vara i kroppshåligheten, det är sterilt;
 • Menstruationsflödet tillåter inte mikroorganismer att sätta sig på väggarna i slidan, så i den meningen att återställa den lokala floran kommer applikationen att vara värdelös.

Vi rekommenderar att du läser artikeln om trast under menstruationen. Du lär dig om orsakerna till candidiasis, behandlingen av sjukdomen under menstruationen.

Sätt i ljus under menstruationen med särskild omsorg och hygien. Detta är viktigt för att förhindra infektion eller ofrivillig neutralisering av de medicinska substanserna i kompositionen. Den första är särskilt farlig på kritiska dagar när livmoderhalsen öppnas, den andra är helt enkelt oönskad.

Händer och perineum ska tvättas före insättning. Det är viktigt att ta bort gelén helt från huden och slemhinnan eftersom dess rester kan bidra till att minska läkemedlets effekt. Läkemedlet administreras liggande på ryggen, varefter det är bättre att stanna i en pose i minst 20 minuter.

Sätt ljus under menstruation eller avstå, det är bättre att diskutera med din läkare. I princip tillåter inte alla experter sådan behandling under menstruationen, även om instruktionerna för läkemedlet inte förbjuder. Idealet skulle vara frånvaron av menstruation under hela terapiförloppet. Men cykeln är underkastad sina egna lagar, och om tillfällen inte kan undvikas, är det nödvändigt att ta reda på exakt om det är nödvändigt att avbryta användningen av läkemedlet, införa ljus rektalt eller fortsätta att använda vaginalt utan rädsla.

Polygynax är ett kombinerat läkemedel med antimikrobiella och svampdödande effekter (antibiotika).

För behandling av trast har våra läsare framgångsrikt använt Candiston. Med tanke på produktens popularitet beslutade vi att erbjuda den till din uppmärksamhet.
Läs mer här...

Doseringsform av polygynax:

 • Vaginala kapslar (vaginala suppositorier);
 • Emulsioner för intravaginal administration.
 • En kapsel innehåller 35 000 IE neomycinsulfat, 35 000 IE polymyxin B-sulfat, 100 000 IE nystatin, dimetikon 1000, tephos 63, sojabönhydrerad olja, glycerin, gelatin, vatten;
 • En emulsion innehåller 35000 IE neomycinsulfat, 35000 IE polymyxin B-sulfat, 100000 IE nystatin, dimetikon 1000, tefos 63;

En kommentar bifogas varje paket..

Läkemedlet har en antimikrobiell effekt. Polygynax-egenskaper beror på en kombination av antibiotika som har bakteriedödande och fungicid aktivitet. Neomycinsulfat är ett aminoglykosidantibiotikum som blockerar bakterieribosomens funktion. Polymyxin B-sulfat är ett polypeptidantibiotikum som bryter mot egenskaperna hos den mikrobiella väggen. Nystatin fungerar som en svampflora. Aktiv mot följande mikroorganismer: staphylococcus aureus, tubercle bacillus, E. coli, Klebsiella, Shigella, Candida svamp.

Utnämningen av Polygynax för kvinnor (inte avsedd för män) indikeras för följande sjukdomar:

 • Vaginit av bakteriell karaktär (på grund av patogen (purulent) flora);
 • Återkommande (förvärrad) ospecifik vaginit;
 • Vaginit av svampens natur av släktet Candida;
 • Vaginit av blandat ursprung (ursprung);
 • Vulvovaginit, bakteriell cervicit, svampcervicit, blandad cervicit;
 • För förebyggande under den postoperativa perioden, före abort, före förlossning, innan kirurgiska ingrepp på könsorganen;

För att använda det kombinerade antibiotikumet är Polygynax kontraindicerat i närvaro av en överkänslighetsreaktion (allergi) mot läkemedlets komponenter. Dessutom är detta läkemedel inte förskrivet att dricka..

Biverkningar vid behandling av Polygynax inkluderar:

 1. Allergiska reaktioner: klåda, urtikaria, utslag, anafylaktisk chock.
 2. Patologiska störningar i andra organ och system observerades inte.

Inga fall av överdosering har rapporterats. Möjliga symtom:

 • Yrsel;
 • Obehagliga känslor i buken;

När du tar Polygynax bör du följa vissa scheman och doser:

 • Vuxna ordineras en kapsel intravaginalt på kvällen före sänggåendet i 12 dagar för behandling och i 6 dagar för förebyggande;
 • Barn ordineras Polygynax Virgo, en kapsel i 6 dagar;

Behandlingsperiodens varaktighet (hur många dagar man ska ta läkemedlet) föreskrivs av den behandlande läkaren och beror på sjukdomens aktivitet och svårighetsgrad, närvaron av ytterligare störningar, åldersgrupp.

För behandling av trast är schemat standard: en kapsel intravaginalt vid sänggåendet i 12 dagar.

 1. Det rekommenderas inte att ta Polygynax samtidigt som man dricker alkohol;
 2. Polygynax är avsett att säljas i ett nätverk av apotek utan recept från läkare;
 3. Polygynax är inte beroendeframkallande;

Analoger (ersättare) av Polygynax:

Polygynax finns i form av suppositorier och används för effektiv behandling av svamp-, bakterie- och infektionsinfektioner i området av de kvinnliga könsorganen. På grund av egenskaperna hos den aktiva kampen mot skadliga mikroorganismer kan du sätta Poliginaks-ljus för menstruation. Detta gäller särskilt för behovet av att inte avbryta behandlingen.

Bland de viktigaste komponenterna i läkemedlet är det viktigt att lyfta fram antibiotika nystatin, polymyxin, neomycin. De neutraliserar inflammation och eliminerar ömhet i könsområdet. Säkerheten för medicinen beror på dess skonsamma effekt på mikrofloran i slidan, samtidigt som en aktiv kamp mot patogena mikroorganismer upprätthålls.

Läkemedlet tillhör kategorin antibakteriell. Det är effektivt i det stadium där onormal aktivitet av patogena infektioner, bakterier och svampar inträffar exakt i början av menstruationscykeln. En mild effekt på vaginalslemhinnan vid användning av vaginala suppositorier beror på närvaron av dimetylpolysiloxan. Det är denna komponent som närar och omsluter vaginalslemhinnan, följt av djup penetration av ämnet i.

På grund av läkemedlets lokalisering på väggarna i slidan, fortsätter läkemedlet att bekämpa inflammatoriska sjukdomar och går inte utanför med blodiga utsläpp av menstruation. Förutom att stoppa inflammation och irritation i slemhinnan beror effektiviteten på behandlingen på att klåda elimineras, upphörandet av den observerade okarakteristiska urladdningen med en obehaglig lukt. Förskrivningen av läkemedlet och behandlingsperiodens varaktighet utförs av en gynekolog efter undersökningar.

På grund av läkemedlets komponenter, dess egenskaper, upprätthålls effektiviteten av behandling med vaginala suppositorier under menstruationen.

Det rekommenderas att använda Polygynax när du diagnostiserar infektionsskador i könsområdet. Ljus används i diagnosen:

 • vulvovaginit (inflammatoriska processer i vulva med efterföljande irritation av vaginalslemhinnan);
 • blandad vaginit (inflammation i vaginalslemhinnan, provocerad av olika orsaker, till exempel infektiösa processer);
 • cervikovaginit (inflammation i uterusslemhinnan);
 • svampvaginit (candidiasis, trast).

Effekten av att använda läkemedlet för andra infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar kan endast bestämmas av den behandlande gynekologen.

Eftersom Polygynax verkar direkt på patogena bakterier, i deras frånvaro kan det påverka tillståndet i vaginal mikroflora.

Det kan inte alltid användas som profylax. Innan du tar bör du konsultera och genomgå en undersökning.

Användning av vaginala suppositorier är oacceptabelt under de första 14 veckorna av graviditeten och är också förbjudet för kvinnor under amning. Detta beror på den möjliga penetrationen av den aktiva substansen i mag-tarmkanalen hos barnet genom bröstmjölk, vilket väcker störningar i hans arbete.

Det reproduktiva systemet blir mest sårbart för penetration av patogener och utvecklingen av inflammatoriska processer just under menstruationen. Detta beror på en förändring av den hormonella bakgrunden, såväl som egenskapen hos vissa sjukdomar som uppträder med fläckar (när menstruationen slutar, patologin är asymptomatisk). Ljus Polygynax under menstruationen föreskrivs exakt för att effektivt bekämpa befintliga åkommor. Ämnet bekämpar inte bara befintliga infektioner, utan förhindrar också effektivt bildandet av nya.

Använda ljus kan förstöra cellväggarna hos patogena mikroorganismer och neutralisera deras aktivitet. Efter att ha kommit överens om korrekt behandling av befintliga sjukdomar, rekommenderas Polygynax att infogas i slidan enligt anvisningarna eller schemat som föreslagits av gynekologen.

Ta Posinax ska vara på natten genom att sätta in den i slidan. Själva terapikursen kan inte avbrytas, men dess varaktighet måste avtalas med den behandlande läkaren i förväg. Som regel varar behandlingen 12 dagar. Användningen är också möjlig för förebyggande, då måste mängden läkemedel som används halveras.

Du kan använda medicinen först efter att ha konsulterat en läkare och kontrollerat utgångsdatumet för själva läkemedlet. Polygynax tillhör kategorin av de få kombinerade läkemedlen som upprätthåller effekten av effekterna under menstruationen och kan förskrivas exakt i början av menstruationscykeln. Utnämningen av vaginala suppositorier är relevant för kampen mot någon av de mest infektiösa och inflammatoriska sjukdomarna, till exempel trost. Under behandlingsperioden bör patienter avstå från aktivt sexuellt liv..

För att bestämma graden av känslighet hos befintliga patologier för effekterna av Polygynax kan patienten rekommenderas att lämna in bakteriekultur (analys). Detta gör att du kan utesluta möjliga biverkningar av läkemedlet, för att förhindra ytterligare komplikationer och möjliga allergiska reaktioner. Om den komplexa effekten av antibiotika inte lyckas kan det att göra dem förvärra problemet ännu mer.

Användningen av medicinen består i daglig användning av en kapsel vid sänggåendet i två veckor. Engångsanvändning av suppositorier är möjlig under rehabilitering med kirurgisk ingripande, gynekologiska manipulationer eller före förlossningen.

Obligatoriskt samråd med en läkare beror också på polygynax suppositoriernas förmåga att undertrycka aktiviteten hos lokala spermicidala preventivmedel. Om det finns en försening i menstruationen efter Polygynax är det oerhört viktigt att konsultera en läkare i rätt tid och ta reda på den verkliga orsaken till cykelöverträdelsen.

Polygynax - detta är ljus som används för att behandla det kvinnliga reproduktionssystemet. De agerar på den infektiösa, svamp- och bakteriefloraen, hjälper till att hantera inflammatoriska processer. Ljus Polygynax under menstruationen kan också användas, eftersom du inte kan avbryta behandlingen. Så, hur man använder dem korrekt, vilka egenskaper och principen för detta läkemedel?

Candles Polygynax - ett läkemedel vars huvudsakliga aktiva ingrediens är antibiotika, såsom: nystatin, neomycin och polymyxin. De verkar aktivt på det inflammatoriska elementet och eliminerar det snabbt. Den största fördelen med detta läkemedel är att det kan användas under menstruation. På grund av det faktum att den aktiva substansen kan spridas längs väggarna i slidan, kommer läkemedlet inte att komma ut tillsammans med menstruation.

Dessutom syftar suppositorierna till att eliminera trast. I detta fall kränker ämnet inte kroppens normala mikroflora utan verkar uteslutande på bakterier. Polygynax är ett av få läkemedel som kan användas även under kritiska dagar. Det bör noteras att detta läkemedel kan hantera inflammation och klåda. Det är dock nödvändigt att konsultera en specialist innan du använder den..

Ljus Polygynax ordineras för infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar, såsom:

 • Svamp vaginit;
 • Ospecifik vaginit;
 • Blandad vaginit;
 • Cervicovaginitis;
 • vulvovaginit.

Innan behandlingen påbörjas är det emellertid nödvändigt att bestämma typen av patogen. Eftersom läkemedel kan påverka inte bara bakterier utan också den normala mikrofloran. Därför rekommenderas det inte att använda läkemedlet utan preliminära analyser.

Det finns fall när det är kontraindicerat att sätta ljus. Under de första månaderna av graviditeten förbjuder läkare att använda detta läkemedel, eftersom det inte finns någon information om hur det kommer att påverka fostret. Efter 14 veckors graviditet är Polygynax tillgänglig för användning. Under denna period har den inte några destruktiva egenskaper på kroppen..

Använd inte heller detta läkemedel under amning. Ämnen i läkemedlet kan tränga in i tarmkanalen hos ett barn med modersmjölk. I andra fall kan ljus användas utan rädsla för din kropp.

Menstruation åtföljs alltid av hormonella förändringar. Vid denna tidpunkt kan patogener från olika etiologier observeras, som kan tränga in i den inre miljön och orsaka alla slags sjukdomar. Det är därför, under menstruationen, förskrivar många experter mediciner som hjälper till att bli av med en befintlig infektion och förhindra uppkomsten av en ny.

Användningen av dessa medel är mycket tillrådligt på grund av det faktum att befintliga inflammatoriska sjukdomar kan utvecklas under menstruationen. För många kommer det att vara en upptäckt, men under menstruationscykeln kan bakterier cirkulera i blodet hos kvinnor, som vid någon annan tidpunkt inte får känna sig. Därför är det just denna period som är lämplig för behandling av sådana bakteriella processer. För sådana ändamål är det lämpligt att använda Polygynax, som utan särskilda ansträngningar hjälper till att bli av med befintliga problem.

Det presenterade läkemedlet verkar på cellväggen hos ett patogent medel och förstör det. Som ett resultat av detta kan en främmande bakterie inte tränga längre in i kroppen och förgås. Men innan du applicerar ljusen måste du ta råd från en gynekolog.

Varje läkemedel har ett specifikt användningsmönster. Därför är det första du behöver läsa instruktionerna och sedan börja använda läkemedlet. Polygynax-plattan har 6 till 12 kapslar. Kursen för att ta dessa läkemedel är från 6 till 12 dagar. För behandling av bakterieprocesser rekommenderas att du sätter in ljus i slidan på natten, medan Polyginax-kursen är 12 dagar. För förebyggande syften halveras denna period. Den största fördelen med detta läkemedel är att dess effekt inte minskar under menstruationen.

Hallå. Min trast började och gynekologen rådde mig att använda Polygynax-ljus. Men på två dagar börjar min menstruationscykel. Är det möjligt att använda ljus under denna period eller är det bättre att vänta tills de slutar?

Svar: Marina, oroa dig inte. Detta läkemedel är ett av få som kan användas vid kritiska dagar. Dess åtgärder kommer att syfta till att förstöra den främmande agenten i alla fall..

Hej, jag är 18 veckor gravid. På grund av vissa inflammatoriska förändringar föreskrev läkaren Polygynax suppositorier. Den första dagen satte jag suppositorier, men sedan tänkte jag på om det skulle skada barnet?

Svar: Alena, du har ingen anledning att oroa dig. För närvarande påverkar det presenterade läkemedlet inte negativt barnet. Hans handlingar syftar enbart till att bekämpa inflammation..

De flesta vaginala kapslar och tabletter är oönskade för menstruation. Användning av Polygynax under menstruation är tillåtet, men en kvinna måste ange läkemedlet korrekt enligt instruktionerna. Ta reda på hur du använder medicinen korrekt, liksom de viktigaste fördelarna med sådan terapi under kritiska dagar.

Läkemedlet har tre aktiva komponenter samtidigt:

De två första substanserna representerar en grupp antibiotika som är effektiva för att eliminera gram-positiva och gram-negativa bakterier. Undantaget är streptokocker och anaeroba mikroorganismer. Nystatin i Polygynax hjälper till med trast genom att agera på svampar av släktet Candida.

Läkemedlet har följande effekter på kroppen:

 • antibakteriell effekt;
 • svampdödande effekt;
 • förbättring av metaboliska processer i vaginalslemhinnan.

Bland fördelarna med läkemedlet är:

 • enhetlig distribution av komponenter;
 • praktiskt taget ingen absorption av ämnen i den systemiska cirkulationen;
 • aktiv effekt på många patogener.

Gynekologer föreskriver för patienter användning av Polygynax suppositorier under menstruation för infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar som provocerades av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlet. Detta inkluderar:

 • vaginal inflammation med icke-specifika symtom;
 • svampkolpit;
 • blandad vaginit;
 • samtidig inflammation i vulva och vaginalslemhinna;
 • candida colpitis (trast);
 • inflammatorisk cervikal sjukdom.

Det är tillrådligt för alla kvinnor att ta utstryk före behandling för att utesluta närvaron av mikroorganismer som är resistenta mot de aktiva komponenterna i läkemedlet. Annars ger behandlingen inte den önskade effekten, och sjukdomen kan gå i en kronisk form.

Läkemedlet kan inte användas i följande fall:

 1. Graviditetens första trimester.
 2. Amningstid.
 3. Intolerans mot läkemedlets komponenter.
 4. Överkänslighet mot Polygynax.

Under behandlingen kan följande obehag uppstå:

Varje biverkning kräver snabb läkare..
Efter undersökningen bestämmer gynekologen hur man fortsätter kursen och om det finns behov av att välja en analog.

Det finns ofta förekommande fall av livliga symtom på trost under menstruationen, liksom manifestationen av sjukdomen på vilken dag som helst i cykeln. Läkare rekommenderar inte att avbryta behandlingen av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar. Därför kan Polygynax behandlas med menstruation, och detta är regeln och inte ett tillåtet undantag. Till skillnad från andra vaginala suppositorier, förlorar läkemedlet inte sin effektivitet mot bakgrund av månatliga blödningar.

Terapiens användbarhet under menstruationen motiveras av följande faktorer:

 1. Under endometrial avstötning skapas optimala förhållanden för utbredning av patogener.
 2. Risken för rörelse av infektioner och bakterier från slidan till andra könsorgan (livmodern, äggstockarna) ökar.
 3. Menstruationsflödet kan förvärra latenta inflammatoriska processer, som innan detta inte visade sig.
 4. Kritiska dagar är den bästa perioden för att eliminera problem med vaginal mikroflora.
 5. Effekten av läkemedlet förbättras inte, men menstruationen hjälper till att lösa problem med infektioner i stort.
 6. Avbrott i kursen kan orsaka ofullständig eller helt ineffektiv behandling..

På grund av alla dessa skäl är att ta Poliginax under menstruationen en utmärkt metod för att bekämpa många sexuellt överförda infektioner..

Om patienten vägrar procedurerna, finns det en sannolikhet att stärka symtomen på sjukdomen och dess övergång till ett mer avancerat stadium.

Läkemedlet Polygynax produceras av tillverkaren i flera versioner, som skiljer sig i antalet ljus i förpackningen:

För förebyggande räcker det att köpa ett paket med sex vaginalkapslar, som kommer att pågå i lämpligt antal dagar. Standardbehandlingen innebär 12 procedurer (ett suppositorium en gång om dagen). Ibland ökar terapitiden till två veckor, men efter att ha löst problemet med en läkare.

Om patienten missade en eller flera administreringar av Polygynax, krävs ingen ökning av den dagliga dosen. Det räcker med att fortsätta använda läkemedlet i den vanliga mängden fram till slutet av terapin.

Det är viktigt, inte bara i tid, utan också att sätta in det vaginala suppositoriet på rätt sätt. Därför bör en kvinna följa följande rekommendationer om hon använder Polygynax för menstruation:

 1. Behandlingstiden bör inte överstiga 12 dagar, annars får patogena mikroorganismer resistens mot aktiva komponenter.
 2. Det är bättre att använda verktyget på kvällen strax före sänggåendet. Om möjligt ska kapslar sättas i ryggläge..
 3. Det är nödvändigt att rengöra slidan och händerna med varmt vatten utan användning av gel, tvål och andra metoder för intim hygien.
 4. Det ideala djupet på vilket suppositoriet appliceras är längden på pekfingret.
 5. Om kapseln är felaktig placerad finns det risk för att ämnen läcker ut tillsammans med blod och dagliga sekretioner.
 6. Det är bättre att vägra tamponger, och föredrar luktfri hypoallergenisk läggning. Även med optimal administration av produkten lämnar en del av komponenterna slidan.
 7. Det är tillrådligt att överge latexlock och kondomer orsakade av en oönskad effekt på slemhinnan tills kursen är slut..

Bland biverkningarna finns det ingen indikation på en möjlig cykelstörning. Men användning av antibiotika kan påverka menstruation och kvinnors hälsa i följande form:

 • ett längre (över 35 dagar) intervall mellan menstruationen;
 • förkorta månadscykeln;
 • långa perioder;
 • väldigt lite eller för mycket blodförlust.

Oftast upplever kvinnor inte en försening, utan en förändring av regleringens början. Frånvaron av månatlig blödning kan också förknippas med patogener som en kvinna försöker eliminera med Polygynax suppositorier..

Effektiviteten av att använda vaginala suppositorier, kapslar och tabletter beror till stor del på kvinnan själv. Under menstruationen provocerar inte Polygynax förbättrade biverkningar som endast uppstår vid felaktig användning, en ökning av dosen eller individuell intolerans. Därför kontraindicerar förordningen inte fortsättningen av terapin och minskar inte effekten av aktiva substanser.

Ljus Polygynax är ett kombinationsläkemedel avsedd för lokal behandling av olika typer av inflammatoriska och infektiösa processer inom gynekologi orsakade av svamp- och bakteriell mikroflora. Bruksanvisningen för detta verktyg har en speciell förtydligande att det inte rekommenderas att avbryta behandlingen när menstruationen inträffar.

Månadsvis blödning hos kvinnor orsakar hormonella förändringar, under vilken inflytande slemhinnan i livmoderhålan avvisas. Blödningsytan är en utmärkt grogrund för olika infektioner, vilket ger dem en stor möjlighet att flytta upp i de inre könsorganen.

Således är det uppenbart att om en kvinna har tecken på en infektionssjukdom i de yttre könsorganen, är det nödvändigt att använda antiseptiska läkemedel, inklusive under menstruationen, för att förhindra överföring av bakterier till äggstockarna, äggledarna och livmoderns hålighet.

Dessutom är menstruationen en naturlig provokation, vilket förvärrar alla inflammatoriska processer i det lilla bäckenet, vilket gör att du kan identifiera dolda infektioner som tidigare inte kunde manifestera sig. Det är alltid bäst att bekämpa inflammation och bakterier med förvärring, så Polyginax under menstruationen är en utmärkt lösning på smittsamma problem i den intima sfären.

Polygynax finns i vaginala kapslar. Den består av tre aktiva ämnen och ett hjälpmedel, tack vare vilket de aktiva substanserna är jämnt fördelade längs väggarna i slidan. Därför, även under menstruationen, läcker suppositorier inte från könsorganen utan förblir där och är väl fördelade över slemhinnan, penetrerar djupt i alla veck och förbättrar därmed cellnäring.

De aktiva ingredienserna i Polygynax-kapslarna är antibiotika polymyxin B, neomycin och nystatin. Polymyxin B och neomycin undertrycker den vitala aktiviteten för nästan hela bakteriemikrofloran, vilket orsakar inflammatoriska processer i könsorganen, med undantag för den anaeroba flora och streptokocker, nämligen:

Staphylococcus aureus, Corynebacterium, Ureaplasma urealyticum, Escherichia coli, Enterococcus faecium, Enterobacter aerogenes, Mycobacterium tuberculosis, Proteus vulgaris, Haemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aerugosa.

De blockerar aktiviteten hos patogena mikroorganismer och förstör väggarna i bakteriemembranen. Tack vare användningen av dessa suppositorier under menstruationen förhindras spridningen av den inflammatoriska processen till de inre könsorganen..

Kvinnor, som ofta lider av en sådan obehaglig sjukdom som trost orsakade av svampar i släktet Candida, vet att menstruationen ofta provocerar dess förvärring. Det är också känt att behandling med antiseptiska och antimikrobiella medel undertrycker inte bara patogena bakterier, utan också den gynnsamma mikrofloraen i slidan och därigenom provocerar utvecklingen av candidiasis. Därför har Polygynax också i sin sammansättning ett svampdödande ämne - nystatin, som undertrycker uppträdandet av trast, som utövar en fungicid effekt på svampar.

Hjälpämnet i de vaginala kapslarna Polygynax kallas dimetylpolysiloxan. Det förbättrar trofiska processer (vävnadsnäring) i kvinnans vagina, omsluter slemhinnan, främjar djupare penetration av aktiva substanser i insidan och lindrar klåda och inflammation.

Polygynax används för olika infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen orsakade av patogen mikroflora:

 • med svampvaginit;
 • med ospecifik vaginit;
 • med blandad vaginit;
 • med cervikovaginit;
 • med vulvovaginit

Innan det behandlas med Polygynax är det viktigt att genomgå en analys för att bestämma känsligheten hos patogenerna för den (passera bakteriekulturen). Annars kan användningen av Polygynax få negativa hälsokonsekvenser. Faktum är att polygynax vaginala kapslar förstör inte bara patogener, utan också den normala mikrofloraen i slidan, vilket gör att bakterier som är okänsliga för läkemedlets komponenter kan multiplicera fritt. Som ett resultat kan inflammation förvärras ännu mer.

För behandling av inflammatoriska processer i vagina föreskrivs vanligtvis en vaginal kapsel på natten under 12 dagar. I samma dos rekommenderas suppositorier för förebyggande syften före gynekologiska manipulationer och operationer, för sanitet före förlossning. I detta fall används läkemedlet under sex dagar i rad, under menstruationen avbryts inte förebyggande och behandling. Under behandling bör sexuell kontakt uteslutas. Patienter bör också veta att Polygynax suppositorier hämmar aktiviteten hos spermicidala preventivmedel avsedda för lokal användning..

Komponenterna som utgör detta medel anpassas vanligtvis bra i kvinnans kropp, så biverkningar vid användning av Polygynax är mycket sällsynta. Behandlingen med dem avbryts om patienten har en ihållande allergisk reaktion på någon del av vaginalkapslarna.

Polygynax är ett kombinerat läkemedel som har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter, och används ofta inom gynekologi. Tack vare sin unika sammansättning hjälper det till att bli av med många kvinnors sjukdomar som uppstod mot bakgrund av en smittsam och inflammatorisk process. Medicinen kan också tas som profylaktisk. De har en bekväm form av frisättning, i form av vaginala suppositorier, såväl som emulsioner i kapslar, inte i form av tabletter.

Vaginala suppositorier Polygynax, såväl som en emulsion för intravaginal administrering, förskrivs för sådana infektiösa och inflammatoriska patologier:

 • Ospecifik vaginit
 • vulvovaginit
 • Inflammatoriska processer i livmoderhalsen
 • Svampvaginit
 • Blandad vaginit.

Dessutom förskrivs läkemedlet för förebyggande syften efter och före kirurgi i könsorganen, efter gynekologiska förfaranden samt omedelbart före förlossningen.

En vaginal kapsel innehåller som aktiv substans: neomycinsulfat, nystatin, polymyxin B-sulfat. Ytterligare komponenter är: sojabönolja, tefos 63, dimetikon.

Kapselskalet består av gelatin, glycerol, dimetikon och renat vatten.

Kapslar Polygynax och Polygynax Vigro-emulsion för itravaginal administrering är ett antimikrobiellt terapeutiskt medel som används som ett lokalt botemedel vid gynekologisk praxis. Läkemedlet är effektivt mot gram-positiva och gram-negativa bakterier, inklusive enterokocker och patogena svampar (ett av symptomen på svampens uppträdande kan vara). Användningen av läkemedlet påverkar fördelaktigt vaginalslemhinnan. Tack vare nystatin har läkemedlet en skadlig effekt på candida svamp, och antibiotika såsom polymyxin och neomycin uppvisar antiinflammatoriska effekter.

Under användning absorberas läkemedlet väl i vaginalslemhinnan och distribueras jämnt, kommer praktiskt taget inte in i blodet.

Läkemedlet finns i form av mjuka vaginalkapslar (suppositorier) med en gulaktig färg. Inne i ljuset är mjuka, har en enhetlig konsistens. Kapslar förpackas i 6 stycken i en blister; i ett paket kan det finnas 6 eller 12 ljus.

Polygynax kapslar är för lokal användning. Innan du sätter ett ljus, bör du tvätta händerna väl och djupt in det i slidan. Förfarandet utförs företrädesvis på natten, men kan göras under dagen. För att göra detta, kom ihåg att det efter att kapseln införts är tänkt att ligga i 30-40 minuter. Daglig dosering - 1 ljus.

Vid behandling av infektiösa och inflammatoriska patologier varar behandlingskursen 12-14 dagar.

För att förhindra att läkemedlet används i 6 dagar.

Under menstruationen avbryts inte behandlingen.

Under graviditetens första trimester är användningen av läkemedlet förbjudet. Under de följande månaderna när jag födde barn kan behandling med Polygynax användas, men först efter att man tidigare kommit överens med läkaren. Användning av vaginala suppositorier under amning är inte tillåtet, eftersom dessa medicinska ämnen tränger in i modersmjölken, vilket kan skada barnet.

Läkemedlet är förbjudet i sådana fall:

 • Under graviditetens första trimester
 • Amning
 • Hög mottaglighet för komposition.

Det måste komma ihåg att för att undvika återinfektion och utvecklingen av njursvikt rekommenderas det inte att använda medicinen under en lång period.
Sexuellt samlag under terapi är inte önskvärt.
Med menstruation kan behandlingen fortsätta.
Innan behandlingen rekommenderas att kvinnor tar en smet för analys.
Du kan styra fordon och andra mekanismer där särskild uppmärksamhet krävs.

 • Under samlag har medicinen en deprimerande effekt på preventivmedel
 • Vid användning av latexkondomer under samlag kan de gå sönder..

Om du korrekt använder Polygynax suppositorier och observerar den föreskrivna doseringen, är utvecklingen av biverkningar osannolik. I sällsynta fall, efter användning av kapslarna, är allergiska manifestationer möjliga, i form av brännande, klåda och rodnad i vaginalslemhinnan. Om du tar läkemedlet under en lång period, finns det en chans att utveckla oönskade reaktioner som är karakteristiska för antibiotika från aminoglyzidgruppen.

Om dosen överskrids finns det risk för ökade biverkningar.

Förvara Polygynax på en torr plats som är förbjuden för barn, hållbarhet 2 år.

Nystatin klassificeras som fungistatiska läkemedel som påverkar patogena svampar. Tilldela behandlingen av tarm-, gynekologiska och hudinfektioner som uppstod mot bakgrund av dessa mikroorganismer. Läkemedlet finns i form av ett suppositorium, grädde, salva och tabletter..

 • Snabb hantering av symptom
 • Olika frisättningsformer
 • Prisvärd kostnad.
 • Strikt efterlevnad av behandlingsregimen
 • Det finns biverkningar.

Pris från 370 till 500 rubel

Terzhinan är ett kombinationsläkemedel som används i gynekologi. Läkemedlet påverkar effektivt mikrober och svampar, eliminerar inflammation. Huvudkomponenterna i läkemedlet inkluderar ternidazol, neomycin, nystatin, prednison. Läkemedlet finns i form av speciella tabletter som används för vaginal administration.

 • Orsakar inte en allergisk reaktion
 • Väl tolererad
 • Mycket effektivt verktyg.
 • Högt pris
 • Längre användning oönskad.

INNOTECH INTERNACIONAL Innotera Shuzy Catalent Frankrike Beinheim SA / Innotera Shuzy Laboratory Innotec Internacional Laboratory Innotec Internacional / Innotera Shuzy

Läkemedlet med antibakteriella och svampdödande effekter för lokal användning i gynekologi

 • Mjuka vaginalkapslar Mjuka vaginalkapslar, från blekgul till beige, ovala; innehållet i kapslarna är en halvflytande homogen massa från gul till brun. emulsion för intravaginal administration i kapslar
 • Neomycinsulfat 35 000 IE Polymyxin B sulfat 35 000 IE Nystatin 100 000 IE Hjälpämnen: hydrerad sojabönolja, dimetikon 1000, Tefoz 63®: palmitinsyraestrar och stearinsyraestrar. Kapselns skalkomposition: gelatin, glycerol, dimetikon 1000, renat vatten neomycinsulfat 35 tusen IE polymyxin B sulfat 35 tusen IU nystatin 100 tusen IE Hjälpämnen: sojabönolja hydrerad, Tefoz 63, dimetikon 1000. Kapselskalskomposition: gelatin, glycerol, dimetikon 1000, renat vatten.
 • Behandling av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar orsakade av känsliga mikroorganismer: - ospecifik vaginit; - svampvaginit; - blandad vaginit; - vulvovaginit; - cervikovaginit. Förebyggande av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar: - före operation i könsområdet; - före och efter diatermokoagulering av livmoderhalsen; - före intrauterin diagnostiska procedurer; - före förlossningen.
 • Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter. Vid långvarig användning är en systemisk manifestation av biverkningar av aminoglykosider möjlig, vilket intensifieras i fall av njursvikt.

Polygynax - ljus för behandling av gynekologiska sjukdomar orsakade av inflammatoriska eller infektiösa processer. Det franska företaget Innotera Shusi driver sin produktion. Suppositorier hjälper till i kampen mot svamp- och virusorganismer. Recensioner av gynekologer indikerar läkemedlets säkerhet och effektivitet. Tillverkaren i instruktionerna för läkemedlet indikerar att med menstruationens början är det inte nödvändigt att avbryta deras användning alls. I artikeln kommer vi att prata om huruvida Polygynax kan ges under menstruationen och varför det är så viktigt att kontinuerligt gå igenom hela behandlingsförloppet.

Basen för läkemedlet är nystatin, neomycin, polymyxin. Dessa antibiotika verkar på ögonen på inflammatoriska processer och på kortast möjliga tid eliminerar smärta. Den främsta fördelen med Polygynax är säkerheten vid användning under menstruationen. Läkemedlets komponenter är lokaliserade på väggarna i slidan, vilket förhindrar deras ytterligare utträde tillsammans med menstruation. Suppositorier bryter inte med mikrofloraen i könsorganet, agerar aktivt uteslutande på patogena organismer.

De föreskrivs för infektionssjukdomar, såsom:

 • Svampvaginit
 • vulvovaginit
 • Cervicovaginitis
 • Blandad vaginit

Med tanke på att menstruation är en naturlig provokation som kan förvärra de inflammatoriska processerna som orsakas av en infektionssjukdom, som under en tid inte gjorde sig gällande, är det helt enkelt nödvändigt att använda läkemedel som Polygynax. Kampen mot patogener är många gånger mer effektiv just under deras onormala aktivitet. Således får vi att detta läkemedel är ett effektivt verktyg för att förhindra intrång av mikroorganismer i äggledarna, äggstockarna och livmoderhulen.

Produktionen av vaginala kapslar etablerades av Innotera Shusi, baserat i Frankrike. Studier av experter har visat att suppositorier förhindrar uppkomsten av nya infektionssjukdomar och hjälper till att undertrycka de gamla aktiviteten under menstruationscykeln - naturliga hormonella förändringar. Polygynax neutraliserar verkan av patogena medel med dess antivirala komponenter. Konsekvensen av detta är att nya patogener inte har förmågan att tränga djupt in i människokroppen.

Innan du börjar använda detta farmaceutiska läkemedel är det viktigt med en konsultation med en gynekolog. Instruktionerna indikerar att du måste ta Polygynax en kapsel per dag under 10-12 dagar. Det är viktigt att hålla sig till just en sådan dosering och för profylaktiska syften innan gynekologisk manipulation. Det är extremt oönskat att överskrida doseringen eftersom komponenterna i läkemedlet inte bara verkar på patogena organismer, utan också gynnsamma vaginala bakterier och därmed stör mikrofloraen. Efterlevnaden av doseringen förhindrar en skadlig effekt på det allmänna tillståndet.

Under behandling av vulvovaginit spelar exakt, fasad behandling en viktig roll. Läkaren väljer säkra och effektiva läkemedel som förhindrar multiplikation av patogena mikroorganismer. Det är ljus från Innoter Shusi som har en stark och uttalad antimykotisk effekt. Dessutom bekräftas den höga terapeutiska effekten av Polygynax genom laboratorietester av franska läkare. Kvinnor i åldrarna 20 till 35 år med olika gynekologiska sjukdomar gick frivilligt med på att delta i en av studierna.

Den kliniska bilden var som följer: klåda, sveda och obehag i det intima området. Under undersökningen avslöjade gynekologer svullnad i mukosa, livmoderhalsen och yttre könsorgan hos patienterna. Det beslutades att behandla suppositorierna vaginalt en gång om dagen i tolv dagar. Enligt resultaten av studien konstaterades att redan 24 timmar efter den första dosen av läkemedlet noterade 90% av kvinnorna upphörandet av smärta och obehag i slidan. Resten noterades fyra dagar senare. Efter tolv dagar fastställdes fullständig förstörelse av patogena organismer och återställande av den naturliga balansen hos laktobaciller..

Verktyget har vunnit popularitet på grund av dess tillgänglighet och effektivitet. Läkare rekommenderar detta läkemedel för användning, förskrivar ofta suppositorier till sina patienter. Vi inbjuder dig att läsa kommentarerna från läkare om terapeutisk effekt av suppositorier på det reproduktiva systemet och på mikroorganismer som provocerar förekomsten av gynekologiska sjukdomar.

Antipova, E.N., gynekolog

Polygynax - vaginala suppositorier, i ett paket finns det 12 stycken. Jag, som mina kollegor, föreskriver en behandlingskurs för kvinnor med svampvaginit och i andra fall. Hela behandlingsförloppet är 12 dagar, suppositorier tas en gång om dagen, och det rekommenderas inte att avbryta deras intag med början av menstruation. I förebyggande syfte varar mottagningen i sex dagar. Gynekologer förskrivar ofta läkemedlet före förlossning, intrauterin ultraljud före operation. Den kliniska effekten av ett läkemedel är bevisad. Patienter frågar mig ofta: är det möjligt att använda Polygynax för menstruation? Svaret är ja. Ljus har rätt bakteriedödande och svampdödande effekt, förhindrar utveckling av infektionssjukdomar. Många av mina patienter rapporterar om förbättring efter 3-4 dagars inläggning

Sergeeva, A, I., gynekolog

De aktiva ingredienserna i form av nystatin, neomycin, polymyxin är kända för sin antibakteriella effekt. Jag föreskriver ett läkemedel för kvinnor som lider av trost. Som du vet förhindrar nystatin utvecklingen av Candida-svamp och efterföljande förvärring av candidiasis. Dock måste du inte självmedicinera, om du hittar infektiösa och inflammatoriska processer, måste du först undersökas av en läkare. Det är viktigt att fastställa patogenens natur och sedan välja den lämpligaste behandlingstekniken. I allmänhet kommer jag att säga att Polygynax är ett aktuellt läkemedel, och menstruation är inte ett hinder för dess ytterligare användning

Som vi ser av recensionerna av gynekologer har effektiviteten av Polygynax-suppositorier visat sig i laboratoriestudier och är ett viktigt läkemedel i kampen mot olika gynekologiska sjukdomar. Innan det används är det viktigt att genomgå ett ansikte-till-ansikte-samråd med en gynekolog under undersökningen för att fastställa orsaken till sjukdomen. Läkarna bekräftar också tillverkarens rekommendationer om att användningen av suppositorier inte bör avbrytas med början av menstruationscykeln.

Det är enkelt att hitta recensioner om detta läkemedel på Internet. Det finns olika åsikter om nätverket, men de flesta av kvinnorna bekräftar den höga kvaliteten och den lokala kliniska effekten av Polygynax, vilket förhindrar utvecklingen av många gynekologiska sjukdomar. Vi inbjuder dig att läsa några recensioner om detta billiga men effektiva suppositorium..

Någonstans vid 30 års ålder kände jag för första gången alla "charm" av en trast. Inledningsvis dök obehag på en intim plats, klagade över dysbios, som uppstod mot bakgrund av en förändring i kosten. Men det ständiga besväret tvingade mig att åka till kliniken för en tid hos en gynekolog. Läkaren bekräftade utvecklingen av trast och föreskrivna Polizhinaks vaginala suppositorier. Jag använde dem i 12 dagar, även om jag kände en betydande investering efter en vecka, men du kan inte avbryta behandlingen och du måste genomgå det helt. Innan denna incident använde jag Terzhinan för flera år sedan, vilket jag alls inte gillade. Det är inte så effektivt och provoserar biverkningar. Jag undrade också: är det möjligt att använda Polygynax för menstruation? Min gynekolog övertygade mig om att du kan.

För några år sedan hände en obehaglig historia mig - den frös bilagor. Under en lång tid bestämde jag mig för att gå till läkaren, och först när smärtan blev outhärdlig gjorde jag en tid. Läkaren gjorde en nedslående diagnos och sa att jag var tvungen att åka till sjukhuset, men jag hade inte tid att göra det. Jag vägrade och sa att jag skulle behandlas hemma. De skrev injektioner och antibiotika, behandlingen gick smidigt, men med märkbar positiv dynamik. I slutändan, innan han släpptes från sjukhuset, ordinerade läkaren mig ljus från Polizhinaks. Det är synd att jag inte snubblat på detta läkemedel mycket tidigare. De innehåller nystatin - en viktig komponent för att lindra inflammation och i synnerhet behandla trast. Idag kan jag inte föreställa mig mitt hemmedicinskåp utan detta läkemedel.

Läkaren föreskrev dessa kapslar för att bekämpa candidiasis. Det enda enligt min mening är deras nackdel instabilitet till temperatur. Även vid rumstemperatur på 19 grader blir ljus ljusa, vilket gör dem svåra att använda. Jag rekommenderar att de förvaras på en sval och torr plats. Vid behandling av trast är de effektiva, liksom för att förebygga inflammatoriska processer. Smärtan försvinner efter två eller tre doser, men det finns inget behov att avsluta det ytterligare förfarandet, det är viktigt från A till Ö att slutföra hela kursen. Lägg inte heller Polygynax i en mörk låda under menstruationscykeln, åtminstone som min läkare sa till mig.

Som du kan se av recensionerna hjälper suppositorier verkligen att bli av med candidiasis och ytterligare inflammatoriska processer. Innan du tar suppositorier är det viktigt att konsultera en gynekolog för att undvika komplikationer och biverkningar.

Candida svamp finns i människokroppen, men blir onormalt aktiv under påverkan av yttre faktorer. Under normala förhållanden hämmar mikrofloran spridningen av candidiasis, men om ett fel inträffar i kroppen multiplicerar svampen okontrollerat, vilket manifesteras av klåda, brännande, irritation i vaginalslemhinnan. Det är tillåtet att använda Polygynax-ljus i en sådan situation, med undantag för det tidiga graviditetsstadiet. Efter bildandet av placentabarriären, och detta efter 14 veckors graviditet, är det möjligt att använda ett liknande läkemedel som innehåller antibiotika.

 • Tidig graviditet (upp till 14 veckor)
 • Amning
 • När det gäller komplexa former av inflammatoriska processer

I andra fall är användning av suppositorier tillåtet och lämpligt, men med recept från en läkare. Det är också värt att notera att det i dag inte finns några högkvalitativa analoger till detta verktyg. Som ett alternativ rekommenderas det att köpa Polygynax Virgo. Att ta till sig köpet av detta apotek är dock bara värt det om det vanliga läkemedlet inte finns i något av apoteken.

Kostnaden för den franska farmakologiska utvecklingen varierar från 300 till 800 rubel. Vi föreslår att du bekanta dig med priserna på ljus i olika städer i Ryssland.

Polygynax rekommenderas inte att tas med spermicidala preventivmedel på grund av att det senare kan förlora sin styrka i kombination. Förvara på en torr plats vid en temperatur under 20 grader Celsius. Det är möjligt att förlänga behandlingsförloppet endast med godkännande av gynekologen för att förhindra uppkomsten av resistens hos vissa mikroorganismer mot aktiva komponenter.

Är polyginax möjligt under menstruationen? Läkare godkänner inte bara användningen utan rekommenderar det också starkt. När allt är det ett säkert och effektivt läkemedel för behandling av bakteriell och bakteriell svampcervicit. Det är viktigt att hålla sig till receptet från gynekologen och inte avvika från den föreskrivna kursen. Det är värt att observera doseringen och inte överskrida den, annars kan det finnas obalans i balansen i vaginal mikroflora. I förebyggande syften används ljus i sex dagar, för terapeutiska ändamål - tolv dagar utan paus.

Aktiva komponenter hämmar spridningen av bakterieprocessen till de inre organen under menstruationen. Kvinnor som lider av trast vet att det efter en menstruation är en förvärring av svampinfektioner, till exempel Candida. Antiseptika påverkar negativt mikrofloraen i slidan och därmed provocerar svampens reproduktion. Men tack vare den svampdämpande komponenten nystatin förhindras candidiasis.

Farmakokinetik: Jämnt fördelat på vaginalslemhinnan, vilket ger lokala bakteriedödande och fungicida effekter. Praktiskt taget inte absorberas från ytan av vaginalslemhinnan.

Behandling av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mottagliga mikroorganismer:
- ospecifik vaginit;
- svampvaginit;
- blandad vaginit;
- vulvovaginit;
- cervikovaginit.
Förebyggande av infektiösa komplikationer:
- före kirurgiska gynekologiska ingrepp;
- före och efter diatermokoagulering av livmoderhalsen;
- före intrauterin diagnostiska procedurer;
- före förlossningen.

Polygynax vuxna ordineras intravaginalt 1 kapsel per dag på kvällen före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 12 dagar.
Förebyggande kurs - 6 dagar. Läkemedlet kan användas under menstruation.
Ligger på ryggen injiceras en kapsel djupt i slidan på kvällen före sänggåendet..
Behandlingsförloppet är 12 dagar. Förebyggande kurs - 6 dagar.
Om en eller flera doser saknas, bör behandlingen återupptas i den vanliga dosen..

Polygynax Virgo ordineras 1 kapsel på kvällen före sänggåendet i 6 dagar i rad. Det är nödvändigt att skära upp den spetsiga änden av kapseln med en sax och införa innehållet i kapseln intravaginalt. Sluta inte behandlingen för menstruation.

När du använder läkemedlet i rekommenderade doser är risken för biverkningar minimal. Biverkningar av aminoglykosider är mycket sällsynta vid vaginal användning.
Möjligt: ​​allergiska reaktioner, brännande, klåda, irritation i slidan; allergisk kontakt erytem.
Vid långvarig användning är en systemisk manifestation av biverkningar av aminoglykosider möjlig.

Jag trimester av graviditeten;
- Amningstid;
- överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Innan läkemedlet används är en preliminär utstrykning och en bakteriologisk analys nödvändig.
Tidpunkten för läkemedlet bör begränsas för att förhindra bildning av resistens mot det hos enskilda patogener och risken för återinfektion.
Latexlock och kondomer rekommenderas inte under behandlingen..
Avbryt inte behandlingen under menstruationen.
Patienten bör varnas för behovet av att informera den behandlande läkaren om förvärringen av någon av de biverkningar som anges i instruktionerna eller om utseendet på andra biverkningar som inte anges i instruktionerna..
Påverkan på förmågan att köra fordon och kontrollmekanismer
Det finns inga bevis för att läkemedlet har en negativ effekt på förmågan att köra fordon och andra mekanismer.

Samspel
andra medicinska-
medelst:

Läkemedlet kan hämma verkan av lokala spermicidala preventivmedel. Man måste komma ihåg att Polygynax vid användning samtidigt med en latexkondom ökar risken för att den senare brister.

Användningen av läkemedlet under graviditetens första trimester är kontraindicerat. Användning i II- och III-trimestern av graviditeten är endast möjlig som föreskrivs av läkaren i de fall där den förväntade nyttan för modern uppväger den potentiella risken för fostret.
Användning under amning är kontraindicerat. Om det är nödvändigt att använda läkemedlet under denna period ska amning avbrytas.

Sedan starten av ett nytt liv i en kvinnas kropp har omstruktureringen av arbetet i alla organ och system pågått. Detta leder till en minskning av immunsystemets skyddskrafter och gör den förväntade modernen inte bara utsatt för virus och bakterier utan också påverkar mikroflora i slidan. Vid obehag och obehagliga symtom under graviditeten kan gynekologen rekommendera behandling med Polygynax-kapslar. Men många är försiktiga med att införa läkemedel i födelsekanalen, rädsla för att de aktiva substanserna inte skadar fostrets utveckling.

Polygynax är ett fransktillverkat läkemedel. Läkemedlet produceras i form av strömlinjeformade mjuka kapslar med 6 och 12 stycken per förpackning, vilka bekvämt införs i slidan. Hur mycket man ska köpa beror på läkarens recept. Generellt sett rekommenderar gynekologer för rehabilitering användning av Polygynax i sex dagar, men för en effektiv behandling av patogen mikroflora bör en tolv dagars kurs tas.

Kapslar har en antibakteriell effekt och är också effektiva mot svampflora. Den terapeutiska effekten uppnås på grund av den balanserade kompositionen, som innehåller tre aktiva komponenter:

 • nystatin är ett potent svampdödande medel, vars effektivitet har visat sig i kampen mot jästliknande svampar i släktet Candida. Efter att ha kommit in i vagina påverkar det positivt slemhinnan och lindrar klåda och irritation.
 • neomycin är ett antibiotikum som hjälper till att hantera många patogena mikroorganismer;

Neomycin, som kommer in i den allmänna blodomloppet, kan ha en negativ effekt på njurarnas och hörselorganens funktion. Men när Polygynax används intravaginalt (genom att sätta in kapslar i slidan), tränger inte denna aktiva substans in i blodet.

Gynekologer uppmärksamma att det finns en annan doseringsform av läkemedlet som säljs - Polygynax virgo. Det presenteras som en emulsion i kapslar för intravaginal administrering. Men denna art är utformad speciellt för användning inom barngynekologi. Därför, om läkaren har ordinerat en behandlingskurs med Polygynax-kapslar, är det nödvändigt att uppmärksamma läkemedlets förpackning.

Den vaginala miljön består inte bara av gynnsamma mikroorganismer. Det är så varierat att specialister isolerar villkorligt patogena komponenter, till exempel Candida-svampar, som friska kvinnor också har. Om kroppens immunkrafter är i perfekt ordning och gör sitt jobb, förökas inte bakterierna, så den förväntade mamman mår bra. Men under perioden med att bära barnet på grund av hormonella förändringar kan balansen i mikrofloraen i födelseskanalen störas. Därför rekommenderar gynekologer ofta användning av olika läkemedel för att korrigera situationen..

Polygynax-kapslar används effektivt för behandling och förebyggande under följande tillstånd:

 • ospecifik vaginit - en gynekologisk sjukdom, som kännetecknas av inflammation i vaginalslemhinnan, klåda och obehag;
 • svampvaginit och candidiasis (trast) - sjukdomar orsakade av svampar;
 • vulvovaginit - en sjukdom där den inflammatoriska processen inte bara påverkar slemhinnan i vaginan, utan också de yttre könsorganen.
 • rehabilitering av födelseskanalen före början av födelseprocessen;
 • förebyggande av infektionssjukdomar före undersökningar eller andra manipulationer i livmoderhalsen.

Gynekologer föreskriver Polygynax-kapslar inte bara för behandling utan också för förebyggande. Barnet i födelseprocessen passerar genom en kvinnas födelsekanal. Om den inflammatoriska processen i slidan inte elimineras kan barnet infekteras med patogena mikroorganismer. Ofta diagnostiseras nyfödda med candidiasis..

Enligt instruktionerna rekommenderas inte Polygynax för användning under de första 12 veckorna av graviditeten för att minska risken för att utveckla patologier. För närvarande bildas det ofödda barns organ och system. I andra och tredje trimestern kan du använda läkemedlet först efter att ha konsulterat en läkare. Specialisten bestämmer dosering och behandling efter undersökning och insamling av nödvändiga tester..

Ofta finns det situationer när en kvinna börjar känna obehag i slidan och påminner om att läkaren en gång föreskrev Polizhinaks-kapslar till henne. Då fattar den förväntade modern ett beslut och i detta fall behandlas med hjälp av detta läkemedel. Så kategoriskt kan du inte göra det. Förutom en möjlig risk för fostrets hälsa och utveckling kan behandling i allmänhet vara ineffektiv. Faktum är att de aktiva substanserna i detta läkemedel inte påverkar alla mikroorganismer. Därför kan endast en läkare, efter att ha studerat testresultaten, välja exakt det läkemedel som hjälper till att hantera obehagliga symtom.

Behandlingseffektiviteten beror också på korrekt användning av läkemedlet. Innan den första användningen av Polygynax rekommenderas att du bekanta dig med följande rekommendationer:

 • kapslar ska administreras en gång om dagen. Läkare rekommenderar att du gör detta på natten: så en kvinna stannar i ett horisontellt läge under lång tid, och de aktiva substanserna i läkemedlet fördelas jämnt över slemhinnan;
 • Innan proceduren ska du tvätta händerna med tvål för att inte orsaka infektion.
 • introduktionen rekommenderas att ligga på ryggen medan benen är lätt isär och böjda vid knäna;
 • pillret ska placeras så djupt som möjligt i slidan.

Efter administrering börjar kapseln att smälta under påverkan av en kvinnas kroppstemperatur. Aktiva komponenter är jämnt fördelade över vaginalslemhinnan. Efter tre till fyra timmar uppnås deras högsta koncentration i vävnadscellerna. Läkarna uppmärksammar att de aktiva substanserna praktiskt taget inte går in i den systemiska cirkulationen.

På morgonen kan en kvinna märka resterna av en gul kapsel på hennes underkläder. Denna situation anses vara normal och påverkar inte effektiviteten av Polygynax..

Den huvudsakliga kontraindikationen för behandling av gynekologiska sjukdomar genom Polygynax är individuell känslighet för läkemedlets komponenter. Om en kvinna tidigare har använt andra läkemedel, som inkluderade samma aktiva substanser, och hon hade en negativ reaktion, rekommenderas det inte att använda kapslar. Detta kan provocera återutvecklingen av allergiska reaktioner, vilket är oönskat under graviditeten..

Neomycin kan ha en negativ effekt på njurarna, därför väljer läkare ett annat läkemedel för väntande mödrar som har en funktionsfel i denna kropp.

Under behandlingen kan biverkningar uppstå:

 • irritation i vaginalslemhinnan;
 • klåda och brännande på injektionsstället;
 • allergiskt eksem - en hudsjukdom som kännetecknas av ett litet utslag och klåda.

Enligt granskningar av kvinnor tolereras i många fall Polygynax väl utan obehagliga symtom. Men om den förväntade modernen känner sig försämrad, måste du sluta använda kapslarna och rådfråga din barnläkare-gynekolog.

Det finns inga kompletta Polygynax-analoger på den farmakologiska marknaden, men det finns många liknande läkemedel. Till exempel kan en läkare ofta ersätta kapslar med vaginala tabletter av Terzhinan. Detta läkemedel inkluderar neomycin och nystatin, samt två andra aktiva ingredienser:

 • ternidazol effektivt mot Trichomonas;
 • prednisolon - ett ämne med hormonell aktivitet för lokal och systemisk verkan.

Polygynax är mer effektivt mot svampar och mikroorganismer som är känsliga för neomycin. Och Terzhinan klarar bättre av sjukdomar som orsakas av gardnerella och Trichomonas.

Det bör komma ihåg att under graviditet är det förbjudet att oberoende ersätta ett läkemedel med ett annat. Om läkaren föreskrev en behandlingskurs med Polygynax, måste du lyssna på hans rekommendationer och inte byta läkemedel.

Enligt recensionerna av kvinnor är Polygynax-kapslar mer praktiska att använda: de har en strömlinjeformad form och sätts snabbt in. Terzhinan finns i sin tur tillgängligt i form av vaginala tabletter. Vissa patienter klagar över att de är svåra att komma in i slidan. Både det och ett annat läkemedel är förbjudet att användas i första trimestern av graviditeten.

I vissa fall kan läkaren helt ersätta Polygynax med ett annat läkemedel. Gynekologer rekommenderar ofta till blivande mödrar:

 • Colposeptin - vaginala tabletter som har antibakteriell aktivitet mot många patogena mikroorganismer;
 • Pimafucin är ett svampdödande läkemedel som finns i olika former för komplex behandling av candidiasis;
 • Klion-D - kombinerade vaginala tabletter kontraindicerade i första trimestern av graviditeten.

Colposeptin används för behandling och förebyggande av sjukdomar i de kvinnliga könsorganen. Suppositorier och tabletter för oral administration. Pimafucin förskrivs ofta i kombination.
Klion-D - ett kombinerat preparat för behandling av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Icke-hormonella läkemedel för klimakteriet: de bästa medicinerna för kvinnor

Med tiden förlorar en kvinna sin reproduktionsfunktion. Menopaus inträffar vanligtvis efter 40 år, men för vissa förekommer det tidigare, och för vissa, tvärtom, senare....

Försenad menstruation efter Escapel

I en kvinnas liv är problemet med att skydda mot en oplanerad graviditet avgörande. För detta ändamål tillhandahålls medel för regelbunden preventivmedel och akut preventivmedel, implementerade genom apotekskedjor utan recept....

Smärta med menstruation: anledningar till hur man tar bort folkmetoder

Växternas effekt på den kvinnliga kroppenKamomill har en mångfacetterad effekt på grund av dess unika sammansättning. Det innehåller följande aktiva ämnen:...