Kan jag ta Terzhinan-tabletter under menstruationen

Klimax

Den största nackdelen med kvinnliga vaginalpreparat är att inte allt kan användas under menstruationsdagarna. Vissa förlorar sin effektivitet, medan andra kan orsaka irreparabel hälsoskada. "Terzhinan" under menstruationen kan tas, eftersom det är säkert och perfekt utför sina funktioner. Det viktigaste är att följa reglerna för tillämpning och försiktighetsåtgärder mot olyckor.

Läkemedlets läkande egenskaper

"Terzhinan" - piller för det kvinnliga reproduktionssystemet. De är utformade för att bekämpa inflammation i de inre könsorganen och för att förebygga sjukdomar. Kompositionen inkluderar:

Läkemedlet absorberas inte i blodet, därför har det en mycket liten lista över kontraindikationer och biverkningar. Appliceringsmetod: sätt in en bit per dag i slidan i 10 dagar. Det rekommenderas att tabletten hålls kvar innan den används i en halv minut i vatten i rumstemperatur. Detta hjälper till att öka läkemedlets effektivitet..

Om du litar på den officiella informationen från instruktionerna som medföljer läkemedlet indikeras det i svartvitt att du kan använda Terzhinan under din period.

Detta bekräftas av det faktum att tabletterna inte tvättas av menstruationsblodet, och dess volym är inte viktigt. Dessutom är det bevisat att menstruationen ”vaknar upp” alla befintliga infektioner. Därför blir ”Terzhinan” bara enklare att övervinna sjukdomen. Det är dock värt att rådfråga din läkare..

Komponenter i proportioner är följande:

Vanligtvis förskrivs läkemedlet för vaginit: bakteriell, trikomonias eller orsakad av Candida-svampar. Men detta är inte alla skälen för att använda detta läkemedel. Ibland används det för att förebygga:

Användningsmetoden är enkel. Till att börja med hålls tabletten i 30 sekunder i vatten. Efter noggrant injektion i vaginalslemhinnan djupt nog i en ryggläge. Cirka 15 minuter ska ligga utan att röra sig medan läkemedlet är upplöst inuti. Tidsramen för behandling beror på typ av terapi och sjukdom:

Användning av Terzhinan under menstruationen

Användning av "Depantol" under menstruationen

Ofta undrar många kvinnor om vaginala suppositorier kan placeras under menstruationen. Vanligtvis indikerar användningsanvisningarna att de inte ska användas under menstruation: med blödning utsöndras läkemedelssubstanserna i suppositorierna tillsammans med sekretioner, varför läkemedlet inte har rätt terapeutisk effekt. Under menstruationsperioden är det nödvändigt att avbryta behandlingen och återuppta den efter att de är över. Det kommer att vara mer korrekt att beräkna perioden då blödningen inte kommer att vara ett hinder för behandlingen, så att behandlingen inte går sönder i tid. Använd vaginala suppositorier i enlighet med instruktionerna.

Vaginala suppositorier "Depantenol" är kontraindicerat vid överkänslighet mot deras komponenter.

Vad är läkemedlets beskrivning

Läkemedlet produceras i form av vaginala tabletter nr 6 och nr 10. Läkemedlet har visat effektivitet, bekräftat av många positiva recensioner från kvinnor. Terzhinan består av fyra huvudkomponenter:

 1. Prednison. Det är en kortikosteroid. Lindrar inflammation och hjälper till att hantera allergier..
 2. Neomycin - en antibakteriell komponent.
 3. Ternidazol är den huvudsakliga aktiva ingrediensen. Det har svampdödande och antibakteriella effekter, så Terzhinan suppositorier kan sättas in under menstruationen vid könsinflammation.
 4. Nystatin. Cope med Candida svampar.

Instruktioner för användning av ljus "Depantol"

"Depantol" har en aktiv effekt i förhållande till gram-positiva och gram-negativa bakterier, protozoer, jäst och dermatofyter. Läkemedlet normaliserar cellulär metabolism, regenerering av slemhinnor, ökar styrkan hos kollagenfibrer. Vaginala suppositorier "Depantol" föreskrivs för vaginit (akut och kronisk), verklig erosion i livmoderhalsen, exocervicit (inklusive komplicerad av livmoderhalscancer i livmoderhalsen) under postpartum, efter gynekologisk kirurgi, för att förbättra återhämtningsprocesser i slemhinnorna i livmoderhalsen och vagina efter kryodestruktion, laserförstörelse och diatermocoagulation. De aktiva substanserna i Depantol vaginala suppositorier är dexpanthenol och klorhexidin bigluconate. Hjälpämnen - primakrogol, makrogol. Vaginala suppositorier är vita, gulaktiga eller gråvita i färg, torpedoformade. Ibland kan deras yta vara marmor.

Vaginala suppositorier "Depantol" bör förvaras i ett torrt, mörkt och utom räckhåll för barn, vid en temperatur på högst 20 grader. Läkemedlets hållbarhet är två år.

Ljus "Depantol" appliceras intravaginalt. Två gånger om dagen administreras ett suppositorium djupt in i slidan. Behandlingsvaraktigheten är sju till tio dagar. Vid behov förlängs kursen till tjugo dagar. ”Depantol” kan inte kombineras med tvål och tvättmedel som innehåller en anjonisk grupp (natriumlaurylsulfat, saponiner, natriumkarboximetylcellulosa) när de administreras intravaginalt. Enligt recensioner kan läkemedlet orsaka klåda, förbränning och allergiska reaktioner som inträffar efter att det tagits ut..

Unidox för vilket syfte

Sår för trast hos kvinnor

Under vissa gynekologiska sjukdomar krävs användning av suppositorier. Men en kvinna saknar ofta en mottagning under menstruationen.

Kan jag använda Terzhinan suppositorier under menstruationen? Är de effektiva eller inte för närvarande? Det är vad moderna specialister vet idag.

Kontraindikationer, biverkningar av Terzhinan

Användning av Terzhinan är möjligt från andra trimestern av graviditeten, i första trimestern av graviditeten och under amning Terzhinan används endast i de fall där fördelarna med terapi för modern uppväger risken för barnet. Under behandling med läkemedlet kan lokala reaktioner förekomma - klåda, brännande känsla, irritation i slidan, i vissa fall kan allergiska reaktioner förekomma.

Terzhinan måste förvaras vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C på en plats som är otillgänglig för barn. Läkemedlets hållbarhet - 3 år.

Inga fall av överdosering av droger har identifierats. Terzhinan kan inte användas med identifierad överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Vid diagnoser av vaginit, trichomoniasis, rekommenderas behandling av båda sexpartnerna. Män föreskrivs en medicinsk salva eller kräm med liknande effekt. Terzhinan ska inte avbrytas under menstruationen.

Vad är detta botemedel?

Terzhinan - vaginala suppositorier förskrivna för akuta svamp- och infektionssjukdomar. Detta är ett verktyg som påverkar ett stort antal mikrober, som kombinerar verkan av fyra läkemedel: nystatin, ternidazol, neomycin och prednisolon. Dessa läkemedel föreskrivs för infektionssjukdomar, men tillsammans påverkar de olika typer av infektioner:

 • Nystatin är ett känt lokalt anti-candidiasis (trast) läkemedel som inte kommer in i blodomloppet..
 • Ternidazol är ett svampdödande medel och trikomonacidmedel som verkar på gardnerella.
 • Neomycin är ett effektivt botemedel mot listeria, aeroba infektioner, stafylokocker och Pseudomonas aeruginosa.
 • Prednisolon är ett effektivt adjuvans som innehåller glukokortikoidhormon med uttalade anti-allergiska egenskaper.

Han kämpar aktivt mot olika infektioner, i vissa fall föreskriver läkare Terzhinan under graviditet och amning. Dess sammansättning penetrerar inte mag-tarmkanalen, det är helt säkert för mor och barn, och formen på ljus är bekväm att använda.

Vad är indikationerna för användning?

Terzhinan under menstruation rekommenderas för användning vid inflammatoriska sjukdomar av en infektiös natur. Läkemedlet rekommenderas för användning i följande situationer:

 • bakteriell vaginit;
 • infektion orsakad av svampar i släktet Candida;
 • trikomonasinfektion;
 • blandad kolpit;
 • bakteriell vaginos.


Dessa piller hjälper till att eliminera infektionen.
Dessutom rekommenderas läkemedlet att användas för att förebygga infektion under olika manipulationer i gynekologi:

 • operationer som utförs genom slidan;
 • vid rening av födelsekanalen före den kommande födelsen;
 • abort;
 • utföra alla åtgärder med den intrauterina enheten;
 • exponering för livmodern med värme (diatermocoagulation). Medicinen kan användas före och efter proceduren;
 • livmodersundersökning (hysterografi).

Hur man använder under menstruationen

Vanligtvis förskrivs vaginala suppositorier inte under kritiska dagar. Deras innehåll utsöndras från kroppen tillsammans med menstruationsflödet. Terzhinan ordineras från 7 till 10 dagar, ibland mer. Men om du avbryter behandlingsregimen under menstruationen multiplicerar den patogena mikrofloran och användningen av läkemedlet är ineffektivt. Därför rekommenderas inte läkare att ta en paus under menstruationen. Instruktionen låter dig använda Terzhinan på kritiska dagar: vid denna tidpunkt minskar inte läkemedlets effektivitet.

Under menstruationen används Terzhinan enligt följande instruktioner:

 • Tvätta händerna med tvål eller använd medicinska handskar i gummi före användning.
 • ett ljus doppas i vatten i 30 sekunder;
 • före introduktionen, hukar de ner eller går i säng;
 • införa ett ljus;
 • gå sedan till sängs i 20 minuter.

Omedelbart efter användning av läkemedlet uppstår klåda, rodnad och obehag, men det är absolut normala fenomen. Läkare rekommenderas inte att avbryta läkemedlet under menstruationen, eftersom detta avsevärt minskar effekten av användningen.

Hur administreras läkemedlet?

Terginan-tabletter ska placeras i slidan om natten (liggande eller hukande). Undvik kontakt med anus för att förhindra infektion. Läkemedlet förvaras i vatten i 20 sekunder. Tryck sedan in djupt. Det rekommenderas att när du har kommit in i tabletten för att stanna i ryggläge i 10 minuter. Detta är nödvändigt för att lösa upp och absorbera läkemedlets komponenter i vaginalslemhinnan. Det är förbjudet att använda mer än det föreskrivna beloppet på en gång. Läkemedlet avlägsnas från förpackningen före användning. Det är nödvändigt att utföra följande procedurer:

 • tvätt av könsorganen och anus;
 • handtvätt;
 • sätta på sterila handskar.

Innan läkemedlet tas, rekommenderas en bakteriologisk studie. För att göra detta tar gynekologen en smet och skickar den till laboratoriet. Användningen av läkemedlet normaliserar fysiologiska processer, utför profylax av sjukdomar, lindrar kvinnan orsakerna till sjukdomen, vilket sedan leder till att patienten återhämtar sig fullständigt.

Funktioner för användning

Terzhinan-ljus köps strikt efter recept. Här är några av deras funktioner:

 • suppositorier används också av jungfruor i tonåren, men under övervakning av en specialist;
 • behandling av båda parterna är nödvändig för att undvika återfall;
 • ljus bör förvaras i kylen;
 • det är oönskat att dricka alkohol under behandlingen;
 • användningen av läkemedlet påverkar inte körningen;
 • biverkningar när man interagerar med andra mediciner som inte hittats.

Recensioner om läkemedlet på Internet är positiva. Många kvinnor kände effekten efter den första applikationen. Men i vissa fall kanske läkemedlet inte fungerar. I den här situationen rekommenderas att du konsulterar din läkare.

Terzhinan - vad experter säger om honom

Professionella läkare på världskliniker är väl bekanta med detta läkemedel, som tillverkas i Frankrike av ett av de ledande läkemedelsföretagen. Bland topiska läkemedel används terzhinan oftast eftersom det är universellt enligt många kriterier. Erfarna experter håller med om att terzhinan uppfyller följande krav:

 • har en ganska snabb effekt;
 • biverkningar är praktiskt taget frånvarande;
 • säkert och lätt att bära;
 • påverkar inte menstruationscykelns varaktighet;
 • påverkar inte det utvecklande fostret negativt;
 • läkemedlets pris är i den mellersta läkemedelskategorin och är tillgängligt för de flesta patienter.

Applicering av ljus under menstruationen 1

Under många år, utan framgång slåss med mjölkaren?

Chef för institutet: ”Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att bota trosskötsel varje dag.

Behandling av gynekologiska sjukdomar kan innebära användning av lokala terapier. Men vad händer om villkoren för att återställa hälsoåtgärder sammanfaller med menstruationen, eftersom det är omöjligt att avbryta det? Visar ljus under menstruationen eller måste vänta på deras slut?

Fördelar och nackdelar med att använda aktuell behandling på kritiska dagar

I vissa fall är det möjligt att använda lokala medel genom ändtarmen. Och då uppstår inte frågan om det är möjligt att sätta ljus under menstruationen alls. Denna typ av behandling utförs oberoende utan att kräva ingripande av läkare eller assistenter i hemmet. Och även om administreringen av ett suppositorium är mindre bekvämt under menstruationen, är det inget komplicerat i detta, liksom hinder som kan förhindra kroppen från att uppfatta de helande komponenterna.

För behandling av trast har våra läsare framgångsrikt använt Candiston. Med tanke på produktens popularitet beslutade vi att erbjuda den till din uppmärksamhet. Läs mer här...

En annan sak är när en kvinna tvingas använda ljus under menstruationen och sätta dem i slidan. Denna situation kan ses från olika vinklar. Om du introducerar suppositorier under kritiska dagar kommer detta att ge:

 • Behandlingens kontinuitet. Fördelen är särskilt viktig vid bakteriella infektioner. Patogena mikroorganismer får inte tillåtas anpassa sig till ämnen som undertrycker deras vitala funktioner. Och när läkningskomponenterna agerar ojämnt, med överträdelser av schemat, en lång paus, är detta möjligt. Behandling på grund av en paus är komplicerad, starkare medel kan behövas;
 • Kvaliteten på terapin. Under kritiska dagar uppdateras reproduktionssystemet och blir av med föråldrade vävnader. Om du använder ljus för menstruation, kommer det att hjälpa till att påskynda behandlingen, återhämta sig efter det snabbare.

Varför användningen av suppositorier kan bli oönskad

Sådana läkemedel kan också minska effektiviteten när de tas på kritiska dagar av följande skäl:

 • Menstruationsflödet tvättar bort medicinen och tar ut det. Det kanske inte har tid att agera, behandlingen blir hälften. Om vi ​​talar om en infektion som måste elimineras, kan den gå in i en kronisk form. Nackdelen är särskilt märkbar om ljus används under tunga perioder;
 • Vagans surhet förändras på kritiska dagar. Detta kan vara viktigt om suppositoriets komponenter går in i en kemisk reaktion med utsöndringar, vilket uttrycks av obehagliga sensationer, klåda. När läkemedlet är konstruerat för att exakt påverka den lokala mikrofloran, kan dess effekt vara motsatsen till vad som önskas;
 • Månadsperioder går ibland annorlunda än innan du använder läkemedlet på grund av biverkningen av läkemedelskomponenterna. Detta kommer att orsaka ångest hos patienten, kan vilseleda hennes läkare.

Om vi ​​sammanfattar alla för- och nackdelar som ljus ger, appliceras under menstruationen, visar det sig att allt bestäms av deras typ, medicinska ämnen i suppositorier.

Behovet av terapi kan orsakas av det brådska intaget, liksom kombinationen med injektioner, tabletter. Några av de läkemedel du behöver för att börja dricka i början av cykeln.

När ska man sätta smärtstillande suppositorier

Att uthärda smärtsamma upplevelser kan vara svårt. Och terapi som syftar till deras huvudsakliga orsak är inte alltid i stånd att hantera syndromet. Dessutom är smärtstillande medel indikerade för menstruation om upplevelserna orsakas av förekomsten av kritiska dagar. Många av suppositorierna har också en antiinflammatorisk effekt. Och detta är särskilt viktigt under denna period, eftersom sjukdomar tenderar att förvärras på kritiska dagar.

Ljus för smärta under menstruationen, som utflödet inte kommer att störa:

Ämnen som ger en terapeutisk effekt i sammansättningen av dessa suppositorier reagerar inte kemiskt med blod och slem, tvättas inte lätt och verkar tillräckligt snabbt..

Suppositorier från trast: kan de användas på kritiska dagar

Candidiasis skadade åtminstone en gång många kvinnor. Som de flesta gynekologiska sjukdomar påminner han sig ofta på kritiska dagar. När allt kommer omkring fördelar och balanserar hormoner en lokal mikroflora. Det är svårt att förutsäga vilket sätt det kommer att luta sig, men förhållandena är gynnsamma för spridning av candida svamp.

Läkemedlets läkande egenskaper

"Terzhinan" - piller för det kvinnliga reproduktionssystemet. De är utformade för att bekämpa inflammation i de inre könsorganen och för att förebygga sjukdomar. Kompositionen inkluderar:

 1. Tinidazol och neomycin fungerar bra på många sjukdomar, även på svårigheter. Till exempel trikomoniasis. Neomycin är ett potent antibiotikum.
 2. Nystatin är också ett antibiotikum, men det är effektivt mot svampinfektioner..
 3. Prednisolon lindrar ödem och klåda och bekämpar också aktivt sjukdomen..
 4. Blommoroljor: pelargoner och nejlikor. De lugnar och återställer vaginalslemhinnan.

Läkemedlet absorberas inte i blodet, därför har det en mycket liten lista över kontraindikationer och biverkningar. Appliceringsmetod: sätt in en bit per dag i slidan i 10 dagar. Det rekommenderas att tabletten hålls kvar innan den används i en halv minut i vatten i rumstemperatur. Detta hjälper till att öka läkemedlets effektivitet..

Detta bekräftas av det faktum att tabletterna inte tvättas av menstruationsblodet, och dess volym är inte viktigt. Dessutom är det bevisat att menstruationen ”vaknar upp” alla befintliga infektioner. Därför blir ”Terzhinan” bara enklare att övervinna sjukdomen. Det är dock värt att rådfråga din läkare..

Komponenter i proportioner är följande:

 1. 200 mg ternidazol.
 2. 100 mg neomycinsulfat.
 3. 100 000 enheter nystatin.
 4. 3 mg prednison.

Vanligtvis förskrivs läkemedlet för vaginit: bakteriell, trikomonias eller orsakad av Candida-svampar. Men detta är inte alla skälen för att använda detta läkemedel. Ibland används det för att förebygga:

 • Urogenitala infektioner före reproduktionssystemets kirurgi.
 • Innan en abort eller förlossning.
 • Innan studier inuti livmodern.
 • Innan du installerar enheter inuti livmodern.

Användningsmetoden är enkel. Till att börja med hålls tabletten i 30 sekunder i vatten. Efter noggrant injektion i vaginalslemhinnan djupt nog i en ryggläge. Cirka 15 minuter ska ligga utan att röra sig medan läkemedlet är upplöst inuti. Tidsramen för behandling beror på typ av terapi och sjukdom:

 • Om bara i förebyggande syfte - 6 dagar.
 • Med mykos - 20 dagar.
 • I andra fall - 10 dagar.

Terzhinan är en vaginal tablett avsedd för behandling av inflammatoriska processer av en smittsam karaktär. Det finns fyra aktiva komponenter i läkemedlets sammansättning:

 1. Nystatin är ett svampdämpande ämne som verkar på slemytan i vaginalröret och kommer inte in i blodomloppet. Det hämmar tillväxten av candida-stammar som framkallar trast.
 2. Neomycin är ett antibiotikum som är effektivt mot listeria, stafylokocker, aeroba infektioner och Pseudomonas aeruginosa.
 3. Ternidazol - ämnet bekämpar effektivt gardnerella och fungerar som en svampdödande och trikomonsyra.
 4. Prednisolon är ett glukokortikoidhormon med uttalade antihistaminer och antiinflammatoriska egenskaper..

Om patienten behöver behandla eller förebygga en känslig sjukdom, och det finns mycket lite tid kvar innan menstruationen, är det värdelöst att infoga vanliga suppositorier under menstruationsblödning. De mjukas upp från värmen i människokroppen och flyter tillbaka med blodet. Om behandlingen föreskrevs i 7-10 dagar, men kvinnan startade den strax före menstruationen, kommer den inte att ge ett tillförlitligt resultat.

Det händer att patienten avbryter behandlingen under kritiska dagar. I det här fallet har mikroorganismer tid att vänja sig till läkemedlet, och nästa gång kommer de inte att förstå det ordentligt.

Vad gäller Terzhinans tabletter säger bruksanvisningen att du kan ta behandling även på menstruationsdagar. Tabletten upplöses under lång tid och tvättas inte av kraftiga och måttliga blödningar. Aktiva ämnen fungerar endast lokalt och har anti-mykotiska, antiinflammatoriska och antibakteriella effekter..

Trast och behandlingsmetoder

För cirka tio år sedan stötte jag på ett sådant problem som trast. Vid den tiden visste jag tyvärr ingenting om henne och förstod inte omedelbart vad som väntade på vad, "vad händer om det går." Inte ännu, dessutom blev det värre. Vid den tiden var jag bara 18 år, och min relation med min mamma var inte så bra, och jag letade först efter en väg ut från mina vänner och på internet. De rådde alla - piller, douching, ljus, ingenting hjälpte, eller snarare, det hjälpte, men inte så länge. Problemet återkom hela tiden och med klåda, obehag och smärta.

Jag bestämde mig för att jag ska gå till läkaren, även om jag inte litade på dem av någon anledning. Jag gick till kliniken och sedan började helvetet. Först skickade de mig för att donera blod, sedan sparkade de mig från mitt kontor till mitt kontor och efter mer än tre timmar kom jag till gynekologen.

 • Hatproblem,
 • Ett kvarts århundrade med en trast,
 • Hela historien med trastbehandling,
 • Obehaglig "mjölk" -upplevelse eller hur jag förråddes,
 • Douching med trast.

Bruksanvisning

Efter att ha köpt Terzhinan på ett apotek, lägg den på ett mörkt, svalt ställe, men inte i kylen. Vid temperaturer över 25 ° C förstörs de aktiva substanserna. Optimal för behandlingsperioden för att lägga förpackningen i nattduksbordet.

Ta en dusch eller bada, men tvätt dig inte, tvätt händerna och förbered dig på sängen. Tabletter "Terzhinan" används, precis som alla medel för vaginal användning, endast vid sänggåendet. Det vill säga, i flera timmar måste du ha ett horisontellt läge - annars läcker tabletten.

Förbered en liten skål med vatten, ligga på ryggen, ta av dina underkläder. Ta bort tabletten från dess individuella förpackning och sänk den i 15-30 sekunder. i vattnet och sedan in den i slidan så djupt som möjligt. Torka av händerna med sanitetsservetter. För att förenkla uppgiften kan du lägga en kudde under korsryggen och höfterna. Det rekommenderas inte att införa en torr tablett - detta minskar läkemedlets effektivitet och kan orsaka obehag.

Ta på din tvätt med trosskyddet för daglig användning. Gå till sängs eller försök att ligga horisontellt i minst 4 timmar. Daglig läggning skyddar dig från läckage av en tablett på linne. På morgonen kan vaginal urladdning öka ─ detta är resterna av botemedel. Det rekommenderas att du inte tar en dusch minst den första halva timmen efter att du vaknat - det räcker så att hela återstående piller lämnar slidan. Efter det, ta en dusch eller ta ett bad, men tvivla inte och du kan göra normala aktiviteter.

Behandlingsförloppet är 10 dagar, ibland kan behandlingsförloppet ökas till 20 dagar. Vid de första tecken på lättnad bör behandlingen inte stoppas, eftersom mikroorganismer kan bli immuna och efterföljande behandling kräver mer allvarliga läkemedel.

Under behandlingsperioden är sexuell aktivitet, besök i pooler och bastur, simning i öppet vatten, dricka alkohol förbjuden. Om en infektion upptäcks, bör den sexuella partneren också genomgå behandling, även om han inte har karakteristiska symtom.

Om menstruationen har inträffat under behandlingen krävs det inte att stoppa den. För in Terijinan i vagina som vanligt, med torkdukar till hands för att torka händerna. Du bör kasta tamponger och byta till sanitetsunderlägg..

"Terzhinan" används som ett profylaktiskt medel före obstetriska och kirurgiska ingrepp. Vanligtvis, dagen före manipuleringen, förskrivs patienten en enda injektion av Terginan i slidan. I vissa fall kan längre förberedelser krävas ─ läkaren varnar dig i förväg.

Några dagar efter behandlingsförloppet, och vid behov, ges utstryk under behandlingsprocessen. Använd inte Terzhinan innan ett besök hos en gynekolog eller venereolog ─ detta komplicerar diagnosen, kortvarig vaginal sanitet ger inte den önskade terapeutiska effekten, resultatet av ett laboratorietest kan vara falskt.

Var uppmärksam Terzhinan under graviditet används endast i andra och tredje trimestern, i de tidiga stadierna kan läkemedlet vara potentiellt farligt för fostret.

Terzhinan suppositorier för ureaplasmosis


Trots att tillväxten av ureaplasmas oftast provoceras av störningar i den normala funktionen i kroppens försvar, räcker inte alltid immunmodulerande läkemedel för att klara utvecklingen av dessa mikroorganismer. I detta fall bör läkaren starta speciella antibakteriella läkemedel eller antibiotika. Terzhinan suppositorier med ureaplasma används ganska ofta, eftersom de är ett bredspektrumantibiotikum, som enligt många års praktik kan ge en antiinflammatorisk effekt utan att ändra den vaginala mikrofloran.

Terzhinan med ureaplasma föreskrivs bland annat för de gravida kvinnor i vilka studien visade ett betydande överskott av antalet ureaplasma. Till skillnad från de flesta antibiotika är Terzhinan suppositorier ett läkemedel som är godkända för användning av både gravida och ammande kvinnor, dock under förutsättning att diagnosen är korrekt och behandling verkligen krävs. Emellertid ska antibiotika, inklusive terzhinan, inte användas om det inte är absolut nödvändigt..

Ljus används en gång om dagen, helst vid sänggåendet. Extremt sällsynta biverkningar, som manifesteras i form av hudallergiskt utslag eller brännande känsla, försvinner vanligtvis den tredje eller fjärde dagen av användning av terzhinan och kräver inte behandling eller tillbakadragande av läkemedel. Terzhinan med ureaplasmosis har vanligtvis en standardbehandlingstid: 10 dagar, i vissa fall, i frånvaro av förbättring av indikatorer, kan suppositorier förskrivas genom en upprepad kontinuerlig kurs - ytterligare 10 dagar. Det är viktigt för kvinnor att komma ihåg att menstruationens början inte är anledningen till att stoppa läkemedlet.

Som redan nämnts är detta läkemedel tillåtet att använda med nästan inga begränsningar: det enda fallet när suppositorier inte kan ordineras till en person som behöver behandling för ureaplasmosis är individuell intolerans mot någon av komponenterna som utgör suppositorierna. En annan fördel med detta läkemedel är den nästan fullständiga omöjligheten av en överdos, liksom absolut kompatibilitet med alla andra läkemedel avsedda för komplex behandling av ureaplasmas. Det är därför doktorer ofta uppmärksammar terzhinan vid förskrivning av komplex behandling, vilket upprepade gånger har bevisat att det är effektivt.

För behandling av trast har våra läsare framgångsrikt använt Candiston. Med tanke på produktens popularitet beslutade vi att erbjuda den till din uppmärksamhet. Läs mer här...

Produktinformation

Om vi ​​talar om ljus "Terzhinan", är det värt att notera att de betraktas som läkemedel med bevisad effektivitet. Detta kan bekräftas inte bara genom recensioner av många flickor utan också av experter. Handlingen av Terzhinan är ganska effektiv och snabb. Läkemedlet kännetecknas av dess mångsidighet och användarvänlighet..
Ljus skapades av ett franskt läkemedelsföretag. Effekten av Terzhinan på olika typer av infektioner fortsätter under menstruationen och det finns inget behov att sluta ta det. Dessutom uppnås den terapeutiska effekten på kort tid. Terzhinan har en effektiv effekt på följande sjukdomar:

 • Ureaplasmosis;
 • Vaginit och dess förebyggande;
 • Colpitis;
 • Trichomonas-infektion etc..

Läkemedlets sammansättning inkluderar följande aktiva ingredienser:

 • Neomycin - är ett antibakteriellt medel som effektivt kämpar med listeria, aerobes, stafylokocker, etc.;
 • Prednisolon - har en antiinflammatorisk och antihistamineffekt;
 • Nystatin - bekämpar utvecklingen av svampar i släktet Candida, och stoppar också deras tillväxt;
 • Ternidazol är ett trikomonacidämne som är effektivt mot gardnerella.

Tips 7: Hur ofta kan jag använda Terjinan

"Terzhinan" är en kombinerad medicinering som endast är avsedd för lokal användning vid behandling av gynekologiska sjukdomar. Effekten av detta läkemedel uppnås genom åtgärder av speciella komponenter som utgör Terzhinan. Dessutom har ett sådant läkemedel antiinflammatoriska, antibakteriella och antiprotozoala egenskaper..

Sammansättning och komplex effekt av terzhinan på olika infektioner

Läkemedlet med ett brett spektrum av effekter har framgångsrikt använts inom gynekologi för behandling av sjukdomar orsakade av olika infektioner och svampar. Noggrant utvalda kombinationer av komponenter har en aktiv komplex effekt på sjukdomsorsaken och eliminerar den snabbt och effektivt.

Terginan innehåller:

 • neomycinsulfat - den huvudsakliga aktiva ingrediensen, ett universellt antibiotikum som eliminerar bakterier och pinnar, även den mest resistenta mot antibiotika;
 • prednison är ett antiinflammatoriskt hormonellt läkemedel med anti-allergisk och helande effekt;
 • ternidazol - hämmar mikrobiella celler och eliminerar Trichomonas-infektion fullständigt;
 • nystatin - har en aktiv effekt på candida svampar, förstör deras membran, vilket leder till fullständig död av svampinfektionen.

Verkan av detta läkemedel täcker nästan alla de allvarligaste och ointrängliga smittsamma sjukdomarna. Dessutom tolereras läkemedlet lätt och säkert för gravida kvinnor. En bekväm form för frisättning av läkemedlet terzhinan - ljus under menstruationen tillåter inte bara effektivt att eliminera infektionsfokus, utan också återställa befintliga fysiologiska störningar.

Vilka sjukdomar förskrivs ljus terzhinan:

 • colpitis;
 • vaginit orsakad av negativ mikroflora;
 • profylax av vaginit;
 • närvaron av Trichomonas-infektion;
 • ökad aktivitet av candida svampar, trast;
 • förebyggande av antibiotikabehandling;
 • ureaplasmosis;
 • prenatal terapi;
 • före procedurer som är förknippade med undersökningar av de inre håligheterna i bäckenorganen.

Ett effektivt läkemedel används också i stor utsträckning före operation, vilket avsevärt minskar risken för att utveckla vissa komplikationer som uppstår efter operationen. Avsaknaden av allergiska reaktioner på var och en av ämnena i terzhinan ger det en ytterligare fördel vid användning. Detaljerad information om hur man tar Terzhinan korrekt, om det är möjligt under menstruation och andra funktioner för att ta detta läkemedel anges i instruktionerna som är bifogade.

Biverkningar av läkemedlet "Terzhinan"

I grund och botten tolereras detta läkemedel av patienter. Emellertid kan allergiska reaktioner uppstå på grund av intolerans för vissa komponenter. Dessutom, efter introduktionen av p-piller i vagina, kan svår förbränning, klåda och även rodnad i könsslemhinnan observeras. Med utvecklingen av sådana symtom är det nödvändigt att sluta använda läkemedlet.

Det är tillåtet att använda Terzhinan under graviditeten enbart enligt de strikta indikationerna från läkaren. När allt kommer omkring är det bara han som kan bedöma risken för fostret och ge lämpliga rekommendationer för medicinsk terapi.

Utbud av applikationer

Terzhinan vaginala tabletter används i gynekologisk praxis både separat och som en del av kombinationsterapi för behandling av:

 • Bakteriell vaginos.
 • Vaginit orsakad av banal pyogen flora (stafylokock, streptokock, etc.).
 • Trichomonas vaginitis (inflammation i väggarna i slidan på grund av exponering för mikroorganismen Trichomonas vaginalis).
 • Med vaginal inflammation i svampetiologi.
 • I blandade former av sjukdomen (orsakad av bakterier, jästliknande svampar och trikomonader).

Dessutom används detta läkemedel vid behandling av candidiasis, som varje tredje kvinna har drabbats en gång i livet, samt för att förebygga en återkommande form av sjukdomen.

Fördelarna med Terzhinan

De aktiva ingredienserna i Terginan är följande komponenter:

Nystatin är en svampdämpande komponent. Det absorberas inte i blodomloppet och verkar endast på vaginalslemhinnan. Nystatin är effektivt mot candida-svampar eftersom det bromsar deras tillväxt.

Neomycin är ett antibakteriellt ämne som är effektivt mot stafylokocker, listeria, Pseudomonas aeruginosa och aerobes. Ternidazol är ett svampdödande, trikomonacidmedel. Det fungerar framgångsrikt mot gardnerella.

Prednisolon är ett glukokortikoidhormon. Det har en uttalad antiinflammatorisk och antihistamineffekt..

Grundläggande regler för användning av terzhinan

I normala fall föreskriver läkaren en tablett per dag, medan behandlingens varaktighet är 6 dagar för förebyggande behandling och 10 dagar för behandling av en infektionssjukdom. I en mer allvarlig version kan behandlingen pågå i upp till 20 dagar, inklusive menstruationsperioden. Om en kvinna befinner sig vid en viss graviditets- eller ammeperiod krävs noggrann övervakning av inläggning under övervakning av en läkare i enlighet med alla regler för användningen av läkemedlet.

Manifestationen av biverkningar minimeras tack vare formen av läkemedels suppositorier för lokalt bruk, vilket utesluter dess effekt på andra inre organ, samt att komma in i blodet. Därför verkar vaginala suppositorier snabbare och mer effektivt jämfört med konventionella tabletter. Kan man använda terzhinan för menstruation, kan man förvänta sig en stabil effekt? Ja, och dessutom kommer den terapeutiska effekten i detta fall att uppnås inom ganska kort tid.

Det noteras också att användningen av alkohol är kontraindicerat vid behandling med detta läkemedel, liksom vid parallell användning av andra lokala vaginala preparat. I vissa fall är den kombinerade användningen av terzhinan med flukonazol acceptabel som en del av en komplex behandling.

Hur kan menstruation efter ett läkemedel bete sig

I sällsynta fall kan det vara en försening efter Terzhinan, trots att läkarna försäkrar att detta läkemedel inte på något sätt påverkar menstruationscykelns gång. Vanligtvis förlängs cykeln med högst två veckor. I sådana fall tillskrivs hormonella läkemedel efter att ha tagit Terginan..

 • https://mesjachnye.com/mens_cikl/lek_prep/terzhinan-vo-vremya-mesyachnyx
 • https://pillsman.org/26318-terzhinan-vo-vremya-mesyachnyh.html
 • https://mesyachnye2.ru/preparaty/terzhinan-vo-vremya-mesyachnyh
 • https://MenCikl.ru/terzhinan-vo-vremya-mesyachnyx.html
 • https://omesyachnyh.ru/preparaty/terzhinan-vo-vremya-mesyachnyx.html
 • https://flovit.ru/medicina/preparaty/terzhinan-vo-vremya-mesyachnyx.html
 • https://TvoiMesyachnye.ru/boli/terzhinan-pri-mesyachnyh

Hur man tar reda på orsaken till förseningen

Efter avslutad kurs i Terginan måste följande diagnostiska procedurer göras:

 • en kontrollsmetning på vaginal mikroflora - kommer att bestämma effektiviteten av terapi mot patogen mikroflora och nivån av dysbios.
 • bakteriologisk kultur - enligt läkarnas vittnesbörd, beroende på den primära patogenen;
 • hCG-blodprov - om man misstänker graviditet.

Om graviditetstestet är negativt kommer en analys av hCG att avslöja det redan den andra dagen av äggimplantation.

I fallet då analysen för hCG inte visade närvaron av graviditet, kommer den behandlande läkaren att hjälpa till att lugna paniken från förseningen. Enligt resultaten av smet kommer han att förskriva ljus eller krämer med gynnsamma bakterier som återställer vaginal mikroflora. Som ett resultat av detta kommer menstruationen att samlas snabbare och cykeln normaliseras..

Hur man använder Terzhinan suppositorier under menstruationen

Starka inflammatoriska processer i könsorganen har i vissa fall en vågliknande kurs. Till exempel kan kolpit eller vaginit, även med noggrann behandling, snabbt manifestera sig igen och börja orsaka oro. Speciellt dåligt när sjukdomen förvärras före menstruationen. Om oral administrering av läkemedel och administrering av injektioner tillåts när som helst av cykeln, då med lokal exponering betyder situationen mer komplicerad.

Börjar använda ljus för medicinska ändamål 3 till 5 dagar före blödning måste en kvinna avsluta behandlingen under kritiska dagar. Effekten av konventionella suppositorier blir minimal. En annan sak Terzhinan - under menstruationen fortsätter läkemedlet sitt arbete.

Tergynan: sammansättning och farmakologiska egenskaper

Terzhinan är en vaginal tablett avsedd för behandling av inflammatoriska processer av en smittsam karaktär. Det finns fyra aktiva komponenter i läkemedlets sammansättning:

 1. Nystatin är ett svampdämpande ämne som verkar på slemytan i vaginalröret och kommer inte in i blodomloppet. Det hämmar tillväxten av candida-stammar som framkallar trast.
 2. Neomycin är ett antibiotikum som är effektivt mot listeria, stafylokocker, aeroba infektioner och Pseudomonas aeruginosa.
 3. Ternidazol - ämnet bekämpar effektivt gardnerella och fungerar som en svampdödande och trikomonsyra.
 4. Prednisolon är ett glukokortikoidhormon med uttalade antihistaminer och antiinflammatoriska egenskaper..

Om patienten behöver behandla eller förebygga en känslig sjukdom, och det finns mycket lite tid kvar innan menstruationen, är det värdelöst att infoga vanliga suppositorier under menstruationsblödning. De mjukas upp från värmen i människokroppen och flyter tillbaka med blodet. Om behandlingen föreskrevs i 7-10 dagar, men kvinnan startade den strax före menstruationen, kommer den inte att ge ett tillförlitligt resultat.

Det händer att patienten avbryter behandlingen under kritiska dagar. I det här fallet har mikroorganismer tid att vänja sig till läkemedlet, och nästa gång kommer de inte att förstå det ordentligt.

Vad gäller Terzhinans tabletter säger bruksanvisningen att du kan ta behandling även på menstruationsdagar. Tabletten upplöses under lång tid och tvättas inte av kraftiga och måttliga blödningar. Aktiva ämnen fungerar endast lokalt och har anti-mykotiska, antiinflammatoriska och antibakteriella effekter..

För amning och allergier mot de aktiva ingredienserna är Tergynan förbjudet att använda. Kontraindikationer inkluderar också graviditetens första trimester och åldern 16 till 18 år..

Indikationer för användning och regler för behandling med Terzhinan

Vid gynekologi används vaginala tabletter för monoterapi och kombinerad behandling av följande sjukdomar:

 • Ureaplasmosis.
 • Candidiasis akut och återkommande.
 • Vaginal inflammation av svampens ursprung.
 • Trichomonas vaginitis.
 • Bakteriell vaginos.
 • Blandade former av patologier.
 • Vaginit på grund av könsorganinfektioner med pyogen flora.

Terzhinan kan användas mer effektivt under menstruationen på natten, när kroppen är i ett liggande läge under lång tid.

Instruktioner för användning av läkemedlet föreslår följande regler:

 1. Tvätta händerna med tvål och gnugga med ett antiseptiskt medel (eller bära gummihandskar).
 2. Doppa en tablett i vatten i en halv minut.
 3. Ligga i sängen eller slå dig ner.
 4. För in en fuktad piller i slidan.
 5. När du utför proceduren på dagtid ska du ligga i minst 15 - 20 minuter.

Först kan läkemedlet orsaka biverkningar i form av svår klåda, sveda och rodnad i könsorganen. Det är inte nödvändigt att avbryta behandlingen, eftersom dessa fenomen är normala. Den fortsatta manifestationen av obehag och dess intensifiering kräver medicinsk rådgivning.

Vaginalinfektioner är ett vanligt problem bland en kvinnlig publik. Läkare utövar Tergynan-tabletter ganska ofta. Traditionellt föreskrivs behandling i 10 till 20 dagar. Menstruationen kan naturligtvis börja just nu. Om Terzhinan föreskrivs för behandling och profylax "kan jag sätta ljus med menstruation" kommer att vara ett brådskande problem för patienten.

Så här säger läkarna:

 • Tabletter tvättas inte ut genom sekret och utför sitt arbete till fullo.
 • På kritiska dagar är kroppen försvagad och mer mottaglig för infektion, så det är vettigt att fortsätta behandlingen.
 • Tergynan påverkar inte sekretens intensitet och bryter inte cykeln.
 • En men fortlöpande kurs av läkemedlet gör att du kan bli av med sjukdomen.

Som ett läkemedel för sanitet av de inre könsorganen används Terzhinan före förlossning, installation och borttagning av den intrauterina anordningen, hysterografi, diatermokoagulering och gynekologiska operationer.

Pris och analoger

Terzhinan utlevereras i apotek utan disk, och priset beror på antalet tabletter i paketet. I en förpackning kan de vara 6 eller 10.

I Ryssland är den genomsnittliga kostnaden för tabletter 360 rubel och 480 rubel (för 6 respektive 10 stycken). På apotek i Ukraina varierar priset på läkemedlet mellan 100 - 240 hryvnian och 200 - 400 hryvnian.

Om ljuset inte passar patienten enligt indikationerna eller deras pris inte passar honom, kan läkaren rekommendera billiga analoger av Terzhinan:

 1. Klomegel värd 60 - 120 rubel.
 2. Wagisept - pris från 210 gnugga.
 3. Ginalgin - kan köpas för 230 - 300 rubel.
 4. Metromicon Neo - 14 tabletter säljs till ett pris av 300 - 400 rubel.

Terzhinan har ett brett utbud av analoger. Trots att preparaten innehåller andra aktiva substanser har de en liknande farmakologisk effekt. Det finns inga synonymer för Tergynan.

Vilka andra analoger av det vaginala läkemedlet Tergynan är:

 • Klion-D.
 • Gaynomaks.
 • Giterna.
 • Elgin.
 • Neo-Penotran.
 • Metrogil Plus.
 • Polygynax Jungfru för jungfruar.
 • Polygynax kapslar.
 • Vagiferon.

recensioner

När vi studerar kvinnors recensioner om behandling med Terzhinan-tabletter hittar vi mer än 80% av positiva kommentarer. Läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av trost, kolpit, bakteriell vaginos och vulvovaginit.

Läkemedlet eliminerar snabbt obehagliga symptom och påverkar inte alls menstruationsförloppet alls. Förutom subjektiva sensationer, bekräftar resultaten av en vaginal utstryk det utmärkta resultatet av en korrekt genomförd behandling..

Negativa recensioner av läkemedlet är främst förknippade med lokal irritation, klåda och brännande - biverkningar av Terginan. Men de borde uthärda och få behandlingen till slut. Obehag kan pågå i 2 till 4 dagar. Intolerans mot uttryckta reaktioner gör att kvinnor vägrar fortsätta terapin och negativa svar visas härifrån.

Du kan också läsa i konsumentrecensioner om hur urladdningens natur förändras när du använder Tergynan-tabletter. De blir flytande, viskösa, slemhåriga eller curdled. Deras färg är vit, gulaktig, brun eller obegriplig.

Här är det nödvändigt att förstå att resterna av den smälta tabletten lämnar slidan och de döda mikroberna lämnar kroppen tillsammans med dem. När behandlingen är över normaliseras utsläppets konsistens..

Kan jag ta Terzhinan under menstruationen?

Allvarlig inflammation och gynekologiska sjukdomar kräver ofta allvarlig behandling. Tillsammans med tabletter, injektioner används topiska medel. När man väljer ett läkemedel som är effektivt för kroppen, som inte gör någon skada, eliminerar kvinnliga sjukdomar, föredras ofta vaginala suppositorier, som säljs på apotek eller framställs av apotekare enligt läkarens föreskrifter.

Om ljus

Denna form av läkemedlet används ofta av patienter, men har en allvarlig nackdel. Under menstruationen måste en kvinna avbryta behandlingen. På grund av tvätt av läkemedelspartiklarna med rikligt menstruationsblod blir det ineffektivt.

Skapat av ett läkemedelsföretag från Frankrike, terzhinan suppositorier under menstruationen fortsätter att påverka infektionen som finns i kroppen och behöver inte avbrytas. Läkemedlet används ganska ofta, är ett universellt botemedel vid behandling av många virus och infektioner, vilket resulterar i inflammationer och har en lokal effekt..

Kliniska indikatorer och statistik bland gynekologer kallar läkemedlet som kan:

 • påverka mikrober;
 • gör ingen skada till följd av biverkningar;
 • det är ofarligt och lätt att bära av patienten;
 • Påverkar inte överflöd och leder inte till funktionsfel i menstruationscykeln;
 • skadar inte graviditeten, påverkar inte fostrets utveckling negativt.

Ett överkomligt pris på läkemedlet är av liten betydelse för många patienter..

Sammansättning och handling av Terzhinan

Slemhinnan i de kvinnliga könsorganen är en gynnsam miljö för utveckling av svampar och infektioner. Ingredienserna som utgör tabletterna har ett brett spektrum av verkan och används aktivt av gynekologer för att behandla uppkommit inflammation. En väl vald kombination av komponenter eliminerar orsaken och fokusen för den framväxande kvinnliga sjukdomen.

Läkemedlet är baserat på:

 • neomycin, som är ett potent ämne. Detta är ett universellt antibiotikum som kämpar mot skadliga bakterier som är resistenta mot andra läkemedel;
 • prednison med antiinflammatoriska effekter. Hormonalt medel med allergivänlig och helande effekt;
 • ternidazol, vilket eliminerar cellerna i mikrober, inklusive trikomonasinfektion;
 • nystatin, som aktivt påverkar candida-svampar, samtidigt som det leder till förstörelse av deras membran och fullständig död av infektionen.

Läkemedlet kämpar effektivt mot olika obehandlade virus och infektioner. Kompositionen låter dig använda den för att eliminera inflammation under graviditet eller amning. Det är väl tolererat och säkert för hälsa hos kvinnor och barn. Läkemedlet har en bekväm form för inmatning och gör att du lokalt kan eliminera fokus för lokalisering av infektion, hjälper till att återställa befintliga störningar i fysiologi hos kvinnor.

Administreringen av terzhinan under menstruationen slutar inte, och därför är problemen snabbare än när man använder andra läkemedel.

Läkemedlet ordineras i följande fall:

 • med kolpit;
 • pr vaginit orsakad av dålig mikroflora och dess förebyggande;
 • i närvaro av Trichomonas;
 • med ökad aktivitet av candida-svampar, trast;
 • för profylax med antibiotikabehandling;
 • med ureaplasmosis;
 • med prenatal terapi;
 • före undersökning av de inre håligheterna i bäckenorganen.

Läkemedlet används före operationen, vilket minskar svårighetsgraden av postoperativa konsekvenser och komplikationer. Alla ingredienser som utgör beredningen är allergivänliga och detta är en allvarlig fördel med produkten. Instruktionerna i paketet kommer att ge detaljerad information om dess funktioner, om doseringen av administrering och kommer att besvara frågan "kan jag använda terzhinan under menstruationscykeln" och hur man gör det.

Regler för användning av läkemedlet

Läkemedlet ordineras efter samråd med en gynekolog, som för profylax föreskriver en tablett per dag under en period av 6 dagar. I det första infektionsstadiet, 10 dagar. Vid svåra utvecklingsformer, 20 dagar, inklusive menstruationsperioden. Under graviditet eller amning, en detaljerad observation av en läkare och genomförandet av instruktioner för att ta läkemedlet.

Läkemedlet har inga biverkningar och på grund av lokal applicering utesluts en negativ effekt på andra inre organ, och det finns ingen risk för att det kommer in i blodet. Resultatet av verkan av vaginala tabletter kommer snabbare än från användning av traditionella läkemedel. Om man sätter terzhinan under menstruationen uppträder samma effekt som vid en annan tidpunkt. I detta fall uppnås den terapeutiska effekten på kort sikt..

En av få kontraindikationer för användning av tabletter är alkohol och deras kombination med andra aktuella läkemedel. Endast på rekommendation av en läkare, med komplex behandling, är kombination av terzhinan tillåten.

Menstruation

Suppositorier med lokal verkan används som regel inte under menstruationen, eftersom alla aktiva läkemedelspartiklar tvättas ut tillsammans med urladdningen. Behandling med sådana läkemedel under menstruationen är absolut ineffektiv och värdelös, därför återupptas användningen först efter avslutad.

Kliniska studier av patienter visade att ett positivt resultat uppnåddes på grund av avsaknaden av ett tillträdesavbrott under menstruationen. Specialister kallar detta den största fördelen i effektiv behandling. En gynekolog som använder läkemedelsbehandling i praktiken känner till alla fördelar och förklarar dem för sina patienter.

Hur administreras läkemedlet?

Terginan-tabletter ska placeras i slidan om natten (liggande eller hukande). Undvik kontakt med anus för att förhindra infektion. Läkemedlet förvaras i vatten i 20 sekunder. Tryck sedan in djupt. Det rekommenderas att när du har kommit in i tabletten för att stanna i ryggläge i 10 minuter. Detta är nödvändigt för att lösa upp och absorbera läkemedlets komponenter i vaginalslemhinnan. Det är förbjudet att använda mer än det föreskrivna beloppet på en gång. Läkemedlet avlägsnas från förpackningen före användning. Det är nödvändigt att utföra följande procedurer:

 • tvätt av könsorganen och anus;
 • handtvätt;
 • sätta på sterila handskar.

Innan läkemedlet tas, rekommenderas en bakteriologisk studie. För att göra detta tar gynekologen en smet och skickar den till laboratoriet. Användningen av läkemedlet normaliserar fysiologiska processer, utför profylax av sjukdomar, lindrar kvinnan orsakerna till sjukdomen, vilket sedan leder till att patienten återhämtar sig fullständigt.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hemostatiska läkemedel under tunga perioder

Hos en frisk kvinna varar menstruationen inte längre än 7 dagar, medan den dagliga urladdningsvolymen inte överstiger 80 ml. Om en av indikatorerna avviker från normen finns det anledning att prata om riklig menstruation....

Varför skada bröstet innan menstruationen och är det normalt?

En ökning av bröstkörtlarna och deras svaga ömhet är normala fenomen före början av menstruationen. Detta beror på hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen....

Kan jag simma med en vattpinne? Är det möjligt att simma i havet under menstruationen

En fantastisk sommarsemester vid havet väntar framöver, men fysiologi presenterade en obehaglig överraskning - kritiska dagar, eviga fiender av allt rättvist kön....